مقاله طراحی آپ امپ به منظور افزایش پایداری در تکنولوژی 32 CMOS نانو فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله طراحی آپ امپ به منظور افزایش پایداری در تکنولوژی 32 CMOS نانو فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله طراحی آپ امپ به منظور افزایش پایداری در تکنولوژی 32 CMOS نانو فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله طراحی آپ امپ به منظور افزایش پایداری در تکنولوژی 32 CMOS نانو فایل ورد (word) :
چکیده
آپ امپها در کارهای تحقیقاتی و صنعتی کاربردهای بسیاری دارند. همانطور که در مدارهای منطقی، گیتهایNAND وNOR
سنگ بنای تمام مدارهای دیجیتال هستند، میتوان آپ امپها را سنگ بنای اکثر مدارهای آنالوگ دانست. با توجه به اینکه در سیستم های فیدبکی حد فاز ،حد بهره و پهنای باند از پارامتر های مهم و مورد بحث بوده ودر حال حاضر این پارامتر ها مشکلاتی برای سیستم های موجود ایجاد نموده اند، برای جبران این مشکلات می توان از جبران کننده در مدارات فیدبک تقویـتکننده های عملیاتی استفاده کرد.
در این روش ابتدا یک مدل مناسب از تقویت کننده های عملیاتی به دست آورده و سپس صفر ها و قطبهای این تقویت کننده را از روی مدل بدست آمده مشخص کرده و سپس براساس محاسبه پهنای باند ، حد فاز، حد بهره، صفر و قطب مناسب را جهت ایجاد پهنای باند بهتر و افزایش حد فاز با این سیستم مدل سازی می شود. با توجه به صفرها و قطبهای به دست آمده یک مدل مناسب برای جبران کننده به وجود آورده و به تقویت کننده عملیاتی اضافه می گردد.
در این مقاله، یک تقویت کننده عملیاتی با استفاده از پروسه CMOS32nm ، ارائه و شبیه سازی شده است. این تقویت کننده با استفاده از منبع تغذیه 0/9 ولت کار میکند و مناسب جهت استفاده در کاربردهای با ولتاژ کم است. سپس با بررسی شبیه سازی های صورت گرفته دیده می شود این آپ امپ از پایداری خوبی برخوردار بوده و دارای حاشیه فاز 67 درجه و فرکانس بهره واحد
11 گیگا هرتز است. همچنین زمان نشست در این آپ امپ در حدود 80 پیکو ثانیه و نویز در حدود 25µs به دست میآید.
واژههای کلیدی: پایداری، تقویت کنند های عملیاتی، جبران سازی آپ امپ، حاشیه فاز، فرکانس بهره واحد
-1 مقدمه
تقویت کنندههای عملیاتی به اختصار Op Amp نامیـده میشـوند دارای ضـریب تقویـت ولتـاژ بسـیار بزرگـی هسـتند. تقویـت کنندههای عملیاتی در سیستمهای الکترونیکی کاربردهای متنوعی دارند و از نظر اقتصادی نیـز ارزان قیمـت هسـتند و از مزایـایی چون ابعاد کوچک و قابلیت اطمینان بالا برخوردا هستند. برای نخستین بـار نـام تقویـت کننـده عملیـاتی بـه تقویـت کننـدههایی اختصاص داده شد که دارای ضریب تقویت بسیار زیاد بودند. این تقویت کنندهها نیاز به ولتاژ بالایی داشتند و برای انجـام عملیـات ریاضی مانند جمع ، تفریق و ضرب و تقسیم مورد استفاده قرار میگرفتند. با مرور زمان و پیشرفت فناوری، نوع پیشـرفته و جدیـد تقویت کنندههای عملیاتی با مشخصات ولتاژ کار کم و قیمت ارزان و دسترسی آسان طراحـی و سـاخته شـدند و بـه بـازار عرضـه گردیدند.
از آنجایی که همواره رابطهای معکوس میان بهره تقویت کننده و پهنای باند آن وجود دارد لذا میبایست حالت بهینه ای میان این دو برقرار نمود. طراحان مدارهای آنالوگ به دنبال راهحلی جهت افزایش کارایی آپ امپ میباشند و سعی برآن دارند تا بـا افـزایش بهره و جبران سازی فرکانسی آپ امپ، تقویت کنندهای با کارایی بالا جهت استفاده در کاربردهای مناسب فراهم آورند.
افـــزایش بهـــره DC بـــر اســـاس فیـــدبک مثبـــت در یـــک تقویـــت کننـــده عملیـــاتی مبتنـــی بـــر ســـاختار آپ امـــپ cascode folded (علی داداشی و همکاران، ( 2011 ، دستیابی به بهره و پهنای باند مناسب با طراحی آپ امپ CMOS همراه با
جبرانساز میلر( ساویشا و همکاران، (2012 و طراحی یک آپ امپ CMOS سه طبقه با جبران سازی فرکانسـی تـو در تـو (پانـل و سونی ، ( 2013 از جمله کارهای صورت گرفته شده جهت افزایش کارائی آپ امپ ها است.
در این مقاله ابتدا مدار آپ امپ دو طبقه در تکنولوژی 32nmپیاده سازی میشود سپس ساختار آپ امپ پیشنهادی ارائه میشود.
نتایج این ساختار مورد بررسی قرار میگیرد و در ادامه با آپ امپ دو طبقه مقایسه میشود.
-2 شبیه سازی
شــــکل (1) آپ امــــپ دو طبقــــه را نشــــان میدهــــد. ایــــن مــــدار در تکنولــــوژی 32 nm توســــط نــــرم افــــزار شبیه ساز Hspice با منبع تغذیه 0/9 ولت مورد بررسی قرارگرفته و نتایج زیر حاصل شده است.
شکل((1 ساختار آپ امپ دو طبقه
شکل (2) نمودار بهره آپ امپ و شکل (3) نمودار فاز ساختار آپ امپ را نشان میدهد.
شکل((2 نمودار بهره ساختار آپ امپ.
کلمات کلیدی :
»
نظر