مقاله تاثیر پیش تیمار بذر با سالیسیلیک اسید بر شاخص های جوانه زن

مقاله تاثیر پیش تیمار بذر با سالیسیلیک اسید بر شاخص های جوانه زنی و خصوصیات رشدی گیاهچه ای در گیاه گاوزبان (Borago officinalis ) تحت تنش شوری فایل ورد (word) دارای 1 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تاثیر پیش تیمار بذر با سالیسیلیک اسید بر شاخص های جوانه زنی و خصوصیات رشدی گیاهچه ای در گیاه گاوزبان (Borago officinalis ) تحت تنش شوری فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاثیر پیش تیمار بذر با سالیسیلیک اسید بر شاخص های جوانه زنی و خصوصیات رشدی گیاهچه ای در گیاه گاوزبان (Borago officinalis ) تحت تنش شوری فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تاثیر پیش تیمار بذر با سالیسیلیک اسید بر شاخص های جوانه زنی و خصوصیات رشدی گیاهچه ای در گیاه گاوزبان (Borago officinalis ) تحت تنش شوری فایل ورد (word) :
سال انتشار: 1389
محل انتشار: همایش ملی گیاهان دارویی
تعداد صفحات: 1
چکیده:
از اثرات شناخته شده سالیسیلیک اسید اثر بر جوانه زنی بذور و کاهش اثرات نامطلوب تنش های محیطی است در این آزمایش تاثیر دو عامل پیش تیمار بذر با سالیسیلیک اسید در چهار سطح شامل (0، 500، 1000، 1500 میکرومولار) و شوری در چهار سطح (0، 50، 100 و 150 میلی مولار NaCl) به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار با ارزیابی برخی از صفات جوانه زنی گیاه گاوزبان انجام گردید. نتایج نشان داد سالیسیلیک اسید تا سطح 500 میکرومولار موجب افزایش درصد، سرعت و شاخص جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه، و وزن خشک گیاهچه در شرایط تنش شوری شد. به نحوی که در تیمارهای تحت تنش شوری و مقادیر مناسب سالیسیلیک اسید نسبت S/R افزایش یافت این مطلب نشان می دهد سالیسیلیک اسید توانسته است موجب افزایش طول ساقه چه و کاهش اثرات نامطلوب شوری گردد. بیشترین سرعت و شاخص جوانه زنی ، طول ریشه چه و وزن خشک گیاهچه مربوط به تیمار بدون شوری یا شاهد، و بذور تیمار شده با 500 میکرومولار سالیسیلیک اسید بود. با افزایش سطح شوری ، درصد، سرعت و شاخص جوانه زنی ، طول ریشه چه ، طول ساقه چه و وزن خشک گیاهچه کاهش معنی داری را نشان دادند به طوریکه کمترین سرعت و شاخص جوانه زنی ، طول ریشه چه و وزن خشک گیاهچه مربوط به سطح 150 میلی مولارNaCl و 1500 میکرومولار سالیسیلیک اسید مشاهده شد. نتایج نشان می دهند بکار بردن غلظت های بالای سالیسیلیک اسید باعث تشدید اثرات تنش شوری گردید.

کلمات کلیدی :
» نظر