سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مقاله رایگان مراحل ساخت فنداسیون ساختمانهای اسکلت

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله رایگان مراحل ساخت فنداسیون ساختمانهای اسکلت فلزی در pdf دارای 4 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله رایگان مراحل ساخت فنداسیون ساختمانهای اسکلت فلزی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله رایگان مراحل ساخت فنداسیون ساختمانهای اسکلت فلزی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله رایگان مراحل ساخت فنداسیون ساختمانهای اسکلت فلزی در pdf :

نکات اجرایی زیر سازی پی :
فرض کنید یک پروژه اسکلت فلزی را بخواهیم به اجرا در آوریم ، مراحل اولیه اجرایی شامل ساخت پی مناسب است که در کلیه پروژه ها تقریبا یکسان اجرا می شود ، اما قبل از شرح مختصر مراحل ساخت پی ، باید توجه داشت که ابتدا نقسه فنداسیون را روی زمین پیاده کرد و برای پیاده کردن دقیق آن بایستی جزئیات لازم در نقشه مشخص گردیده باشد. از جمله سازه به شکل یک شیکه متشکل از محورهای عمود بر هم تقسیم شده باشد و موقعیت محورهای مزبور نسبت به محورها یا نقاط مشخصی نظیر محور جاده ، بر زمین بر ساختمان مجاور و غیره تعیین شده باشد.( معمولا محورهای یک امتداد با اعداد 3،2،1و... شماره گذاری می شوند و محورهای امتداد دیگر با حروف C-B-A و ... مشخص می گردند. همچنین باید توجه داشت ستونها و فنداسیونهایی را که وضعیت مشابهی از نظر بار وارد شده دارند ، با علامت یکسان نشان می دهند : ستون را با حرف C و فنداسیون را با حرف F نشان میدهند . ترسیم مقاطع و نوشتن رقوم زیر فنداسیون ، رقوم روی فنداسیون ، ارتفاع قسمت های محتلف پی ، مشخصات بتن مگر ، مشخصات بتن ، نوع و قطر کلی که برای بریدن میلگرد ها مورد نیاز است باید در نقشه مشخص باشد. قبل از پیاده کردن نقشه روی زمین اگر زمین ناهموار بود یا دارای گیاهان و درختان باشد ، باید نقاط مرتفع ناترازی که مورد نظر است برداشته شود و محوطه از کلیه گیاهان و ریشه ها پاک گردد.سپس شمال جغرافیایی نقشه را با جهت شمال جغرافیایی محلی که قرار است پروژه در آن اجرا شود منطبق می کنیم ( به این کار توجیه نقشه می گویند) پس از این کار ، یکی از محورها را (محور طولی یا عرضی ) که موقیعت آن روی نقشه مشخص شده است ، بر روی زمین ، حداقل با دو میخ در ابتدا و انتها ، پیاده می کنیم که به این امتداد محور مبنا گفته می شود ؛ حال سایر محورهای طولی و عرضی را از روی محور مبنا مشخص می کنیم ( بوسیله میخ چوبی یا فلزی روی زمین ) که با دوربین تئودولیت و برای کارهای کوچک با ریسمان کار و متر و گونیا و شاغول اجرا می شود. حال اگر بخواهیم محل فنداسیون را خاکبرداری کنیم به ارتفاع خاکبرداری احتیاج داریم که حتی اگر زمین دارای پستی و بلندی جزئی باشد نقطه ای که بصورت مبنا (B.M) باید در محوطه کارگاه مشخص شود ( این نقطه بوسیله بتن و میلگرد در نقطه ای که دور از آسیب باشد ساخته می شود).

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله در مورد تربیت و اخلاق در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد تربیت و اخلاق در pdf دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد تربیت و اخلاق در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد تربیت و اخلاق در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد تربیت و اخلاق در pdf :

تربیت و اخلاق
چکیده
نخستین بخش تحقیق، شامل اطلاعاتی است درباره ی زمینه و وضعیت علوم اجتماعی در آمریکا، مفاهیم بنیادین و پیشرو نظریه پیاژه و نیز چگونگی زندگی و کار پیاژه.

بخش دوم تحقیق راجع به مبانی و مطالب بنیادین است. در برخی از قسمتها مهمترین بینشهای پیاژه درباره کودکان، که شامل مراحل رشد شناختی نیز می باشد، ارائه شده است. بنابراین با اینکه ادوار رشد شناختی موضوعی است که به کلی جنبه پیاژه ای دارد، پویایی و انگیزشی که در قسمتهای بعدی تحقیق بیان شده است. نشانگر کوشش خود من در جهت پاسخگویی به این پرسش است؛ موقعی که پویایی های رشدی به پایان خود می رسند چه نوع انگیزشی جایگزین آن می شود.

در بخش سوم تحقیق سعی کرده ایم که مستقیماً به جنبه های کاربردی موضوع بپردازیم. رویکرد مبتنی بر رشد نسبت به آموزش و پرورش نظامی اتمام یافته و کامل نیست بلکه نظامی است زنده، در حال رشد و بالندگی که هنوز دوران جوانی خود را می گذراند.
اگر چنین رویکردی را به طور مبسوط و جامع جلوه دهیم، فریبنده خواهد بود و ممکن است آن را پیشرفته تر از آنچه به واقع هست بنمایند.

اسلام و تربیت اجتماعی:
اسلام با توجه به عنایتی که به روابط اجتماعی دارد و نقشی که برای آن در تکامل انسان قائل است، در قالب اصول و معیارهای الهی به پرورش روح جمعی می پردازد و با طبقه بندی این ارتباطات در قالب «انسان و اعتقاد» ملاک هایی را به دست می دهد.

خلاصه آنکه: اسلام انسان را موجودی اجتماعی می داند که تکامل او در پرتو زندگی جمعی میسر است و از این رو، افراد و جوامع را به همبستگی و وحدت مبتنی بر «توحید» فرا می خواند و از طرق مختلف و حتی از طریق عباداتی چون نماز جماعت، جمعه و حج، در سطوح مختلف ملی و فراملیتی، به پرورش روح جمعی پرداخته،

با طرح و برنامه حساب شده در زمینه های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به تدبیر و اداره اجتماع صحت می گمارد و تشکیل حکومت واحد جهانی اسلام را در عصر حضرت مهدی (عج) نوید می دهد. اسلام همچنین برای روابط و تعامل اجتماعی، حدود و شروط و اصول و ضوابطی را مطرح ساخته است. حال باتوجه به اصول و ضوابطمطرح شده در آیات و روایات، محور روابط و اقسام آن را ذیل چند عنوان می نگریم: محور روابط در اسلام، روابط انسانی، روابط ایمانی و موارد قطع رابطه.

الف) محور روابط در اسلام:
در حالی که روابط انسانی در مکاتب تربیتی و اخاقی رایج- به ویژه فرهنگ عربی- بر پایه تبادل منافع و «اخلاق انتفاعی» استوار است و رعایت حقوق بشر تا بدانجا تضمین دارد که پای سود متقابل در میان باشد، در اسلام چنین فلسفه ای فاقد ارزش است. نظام تربیتی اسلام، همانگونه که اشاره شد، بر پایه تقرب به خدا و جلب رضای اوست که زیر بنای روابط انسانی است و سود متقابل، نژاد، رنگ، زبان و ملیت در آن دخالت ندارد.

امام صادق (ع) می فرماید: برای خدا با خلق خدا معاشرت کن، نه برای بهره خود از دنیا و طلب جاه و از روی ریاکاری و شهرت طلبی.
حب و بغض و تولی و تبری نیز بر این محور دور می زند. به بیان امام صادق (ع) یکی از استوارترین رشته های ایمان آن است که برای خدا دوست بداری، برای خدا دشمن بداری، برای خدا بدهی و برای خدا ندهی.

به تعبیری، محور روابط انسانی در اسلام، «با خدا در میان خلق بودن است؛ نه بی خدا با خلق بودن» یا به قول فلاسفه: «سفر الی الخلق مع الحق» به عبارت دیگر، زندگی اجتماعی هدف نیست، وسیله است و جامعه آرمانی آن است که در آن خدا پرستیده شود.
علی (ع) در نامه تربیتی خود به فرزندش امام حسن (ع) می نویسد: پسرم! نفس خویش را میزان روابط خود با دیگران قرار ده و آنچه برای خود می پسندی برای دیگران بپسند و آنچه برای خود نمی پسندی برای دیگران مپسند و ستم مکن همانگونه که دوست نداری بر تو ستم کنند و نیکی کن همچنانکه دوست داری به تو نیکی کنند و آنچه را برای دیگران زشت می دانی برای خود زشت بدان.
ب) روابط انسانی:
مقصود از روابط انسانی، نوع ارتباطی است که یک مسلمان بر اساس حقوق و ملاحظات انسانی و قطع نظر از اشتراک در عقیده، با همنوع خود دارد. اصول این روابط عبارتند از: 1- انسان دوستی 2- هدایت 3- عدل عمومی 4- حقوق ویژه انسان 5- حسن معاشرت

1- انسان دوستی: در جوهره ادیان الهی محبت نسبت به انسانیت نهفته است و اساس تربیت اجتماعی اسلام انسان دوستی است. از ویژگی های تربیت اسلام این است که انسان را از آن حیث که انسان است و در پرتو محبت الهی و بدون هیچگونه خصوصیت دیگر، هدف نیکی و هدایت و تربیت می داند و سعادت انسان ها را به نحو عموم در دستور کار خویش دارد

. بدین لحاظ می توان گفت تمام انسان ها بدون استثنا به عنوان مخلوقی که خداوند شایسته کرامت، امانت خود دانسته و برای سعادتشان پیامبران را فرستاده که در هدایتش بکوشند. در پیشگاه خدا بکسانند و چیزی که آنان را از یکدیگر ممتاز می کند میزان اعتقاد و عمل آنها است که به حسن یا سود اختیار خود برگزیده اند؛ ملاک حب و بغض عمل نیک یا بد آدمی است با توجه به این اصل پیامبر اکرم (ص) مردم را به دنده های یک شانه تشبیه فرمود که همه یکسانند و در پیشگا حق برابر.

2- هدایت: محبت نسبت به انسان از این فراتر رفته، عطوفت اسلامی در قالب هدایت و رحمت شامل آحاد بشر می شود.
3- حقوق ویژه ی انسانی: علاوه بر حقوق عامه که بدان اشاره شد یک دسته حقوق ویژه ی انسان هم هست، نظیر حق پدر و مادر، خویشاوندان، مهمانان و ; که در منابع اسلامی بدان توجه شده است و در سیره ی رهبران دینی نمونه هایی از آن وجود دارد.

4- حسن معاشرت: حسن اخلاق و معاشرت از دیگر شیوه هایی است که اسلام به عموم انسانها توصیه می کند. پیامبر اکرم (ص) می فرماید: شما نمی توانید با دارایی خود مردم را زیر پوشش آورید، پس با اخلاقتان آنان را پوشش دهید. امام علی (ع) می فرماید: کسی که به مردم رحم نکند از رحمت خداوند بی نصیب است.

ج) روابط ایمانی:
روابط ایمانی فراتر از روابط انسانی است و اسلام علاوه بر اصول یاد شده و روابط انسانی اصول دیگری را متفرع بر مشارکت اعتقادی عنوان ساخته است که بر اساس آن حقوق و مسئولیت های ویژه ای مطرح می شود.
د) موارد قطع رابطه:
چنانکه گفتیم فلسفه روابط در اسلام تحقق اهداف الهی و انسانی است و دو اصل تولی و تبری بر این فلسفه مبتنی است. بدین لحاظ، هرگاه روابط موجب تضعیف جبهه حق شود یا از قبیل رابطه ظالم و مظلوم باشد و یا باعث انتقال خلق و خوی ناپسند افراد شود، باید از آن پرهیز کرد. آیات برائت در قرآن و توصیه روایات به قطع ارتباط شامل مواردی است:

قرآن خطاب به مسلمانان می گوید: ای گروه با ایمان کسی از اهل کتاب و کافران که دین شما را به تمسخر گرفته و یا بازیچه قرار داده اند، دوستان خود نگیرید و از خدا بترسید اگر ایمان دارید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بتن های دیرگداز در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بتن های دیرگداز در pdf دارای 39 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بتن های دیرگداز در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بتن های دیرگداز در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بتن های دیرگداز در pdf :

در تعاریف به کار رفته برای انواع مواد شبه بتنی که در دمای بالا به کار می روند یک نوع نا هماهنگی وجود دارد و استانداردی وجود ندارد که مواد را طوری تعریف کند تا در بر گیرنده این تقسیم بندی باشد . بنابر این کار اساسی این است که ابتدا موضوع را با تاکید بر تعاریف گفته شده برای بتن مقاوم حرارتی شروع کنیم .
مشکلات نامگذاری :
امروزه واژه ها ی مقاوم درجه حرارت پائین و بتن دیر گداز معمولا برای اشاره به خصوصیات
حرارتی به کار می روند بنا به استاندارد 9556TGL آلمان و 99-30 TGL شوروی واژه بین مقاوم حرارتی برای کلیه توصیفات به کار می رود . در صورتی که در کشور های دیگر استاندارد
43-85-45GOST مرزی بین تعاریف بتن مقاوم حرارت و بتن مقاوم در دمای بالاتر از 1770 قائل شده است . در مقالات انگلیسی و آمریکایی نیز مواد مشابهی را به نام سیمانهای دیرگداز , بتن
های دیر گداز یا ریختگی های دیر گداز می نامند .
بتن دیر گداز :
به مخلوطی از سیمان , انواع پر کننده و ذرات ریز و آب گفته می شود که در درجه حرارت معمولی
حالت گیرش دارد و تمام موادی که شامل سیمان نیستند می توان شبه بتن ( concrete type )
بحساب می آورند . لغت بتن بیان کننده عوامل چسبا ننده ی دانه های ریز هیدرولیکی که عمدتا شامل ترکیبی از Fe2O3 , Al2O3 , Sio2 با CaO که در استاندارد های مشخص دارای خواص معینی هستند و بعد از عمل ترکیب (بعد از 28 روز ) به استحکام فشاری Psi 3200 می رسد که آن را
به عنوان مینیمم استاندارد در نظر می گیرند , مهمترین بتن ها در این رابطه عبارتند از : بتن های
سیمان پرتلند , سیمان کوره بلند , آلومینا های مختلف که یکی از مشخصه های بارز همه ی آن ها سختی
هیدرولیکی آنهاست و کاربرد این بتنها تا منطقه زینتر شدن آنهاست

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق خیار در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق خیار در pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق خیار در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق خیار در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق خیار در pdf :

کلیات گیاه شناسی
خیار گیاه بومی هندوستان است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . حدود بیست قرن قبل از میلاد مسیح مصریان قدیم از آن استفاده می کرده اند ایالت فلوریدا مهمترین تولید کننده خیار در آمریکا است و حدود یک سو م خیار کل آمریکا را تولید می کند .
خیار گیاهی است علفی و یکساله دارای ساقه خزنده وپوشیده از خارهای نازک و خشن است . برگهای آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه دار است . گلهای آن زرد رنگ که به دو صورت نر و ماده روی یک پایه قرار دارند میوه آن سبز رنگ و بسته به نوع و نژادهای مختلف ممکن است کوچک و یا دراز باشد .
ترکیبات شیمیایی
خیار دارای ساپونین و آنزیم های مختلفی مانند پروتئولی تیک و غیره و ویتامین ها و مواد معدنی مختلف می باشد .
در صد گرم خیار مواد زیر موجود است .
انرژی 8 کالری
آب 95 گرم
پروتئین 0/6 گرم
مواد چربی 0/1 گرم
مواد نشاسته ای 2/5 گرم
فسفر 30 میلی گرم
آهن 0/2 میلی گرم
کلسیم 25 میلی گرم
پتاسیم 160 میلی گرم
ویتامین آ 250 واحد
سدیم 6 میلی گرم
ویتامین ب 1 0/03 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/04 میلی گرم
ویتامین ب 3 0/2 میلی گرم
ویتامین ث 7 میلی گرم


خواص داروئی

خیار از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و خنک کننده بدن
می باشد و به هضم غذا کمک می کند .

خیار حل کننده اورات و اسید اوریک است بنابراین مرض نقرس را درمان می کند .
خیار ادرار آور است .
خیار خون را تصفیه می کند.
سوپ خیار حبس البول را از بین می برد .
عصاره برگهای له شده خیار ایجاد تهوع می کند بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات دستگاه جهاز هاضمه مصرف می شود .
خیار عطش را تسکین می دهد .
خیار ملین است .
خیار را حلقه حلقه کرده و روی پوست صورت بگذارید چین و چروکهای صورت را از بین می برد و صورت را جوان می کند.
اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شستشو دهید .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله اثرات تغییر اقلیم بر رویشگاه های ساحلی مان

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله اثرات تغییر اقلیم بر رویشگاه های ساحلی مانگرو در pdf دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله اثرات تغییر اقلیم بر رویشگاه های ساحلی مانگرو در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله اثرات تغییر اقلیم بر رویشگاه های ساحلی مانگرو در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله اثرات تغییر اقلیم بر رویشگاه های ساحلی مانگرو در pdf :

چکیده

اکوسیستم های ساحلی مهمترین و حساس ترین مناطق به اثرات ناشی از تغییر اقلیم می باشند که پیامد هـای وخیم آن را با درجه اطمینان بالاتری تجربه می کننـد . پایـداری طـولانی مـدت زیسـتگاه هـای سـاحلی بـین جزرومدی مانگرو بوسیله واکنش های بین سطح آب و ارتفاع ساحل، تجمع رسوبات و تولید اولیـه کنتـرل مـی شود بنابراین تغییر اقلیم با تغییر پارامترهای اقلیمی بارش، دما و افزایش سـریع سـطح آب دریـا پایـداری ایـن اکوسیستم را دچار تهدید خواهد کرد. تعیین پاسخ اکوسیستم های جنگلی مانگروها به افزایش جهـانی سـطح آب دریا ،درجه حرارت و تغییرات الگوی بارش ناشی از تغییر اقلیم بسیار پیچیده خواهد بود انتظار میرود کـه این اکوسیستم ها پاسخی سینرژیک به ترکیبی از اثرات ناشی از تغییر اقلیم ، فاکتورهای آنترپوژنیک و حـوادث طبیعی نشان دهند.

کلمات کلیدی:

جنگل های مانگرو، تغییر اقلیم،تغییرات دما و بارش، افزایش سطح آب دریا

مقدمه

به هر تغییر مشخص در الگوهای مورد انتظار میانگین آب هوایی یک منطقه در طولانی مدت تغییر اقلیم گفته می شود که در نتیجه فرایندهای دینامیکی زمین، نوسانات شدت تابش خورشیدی، انحراف مسیر حرکت زمین و افزایش گازهای گلخانه ای ایجاد می شود. اثر گلخانهای گازهای H2O, CO2, CH4, O3 با به دام انداختن حرارت ساطع شده از زمین گرما تولید کرده و نقشی کلیدی در تنظیم دمای زمین دارد. گازCO2 بدلیل حجم بالای موجود در اتمسـفرمهمترین گـاز گلخانـه ای بـه شمار میرود و احتراق سوخت های فسیلی (زغال سنگ، نفت و گاز) دلیل عمده ازدیاد بیش از حـد ایـن گـاز در جـو اسـ ت کـه امروزه به عنوان عامل اصلی گرمایش جهانی عنوان می شود. تاثیرات منفی این پدیده در آینده به سبب نگرش جوامع بر توسعه سریع صنعت و توجه کمتر به محیط زیست میتواند شدت گرفتن آن را بدنبال داشته باشد و دخالت های بشر بـا بـر هـم زدن تعادل اکوسیستم ها تفسیر اثرات تغییر اقلیم را با مشکل مواجه کرده است. تغییر اقلیم اثرات و پیامـدهای وسـیعی بـر محـیط زیست، کشاورزی، منابع آب، اقتصاد و غیره دارد. تاثیرات منفی این پدیده در آینده به سبب نگـرش جوامـع بـر توسـعه سـریع صنعت و توجه کمتر به محیط زیست میتواند شدت گرفتن آن را بدنبال داشته باشـد. اکوسیسـتم هـای سـاحلی مهمتـرین و حساس ترین مناطق به اثرات ناشی از تغییر اقلیم می باشند که پیامد های وخیم، خطرات و آسیب های ناشی از تغییر اقلـیم را با درجه اطمینان بالاتری تجربه می کنند[1]

مانگروها گیاهان شورپسند، قلیایی منطقـه حـاره و تحـت حـاره هسـتند کـه در منـاطق جزرومـدی سـاحلی درعـرض جغرافیایی 25 درجه شمالی و جنوبی و در مناطق با تلاطم امواج کم و شرایط مورفودینامیک آرام گسترش یافته انـد. متوسـط دمای سردترین ماه سال نباید از 20 درجه سانتیگراد کمتر و نوسان سالانه دما نباید از5 درجـه سـانتیگراد بیشـتر باشـد.جنگل های مانگرو به عنوان زیستگاه های بین جزرومدی ساحلی عملکرد های مهمـی از جملـه بهبـود کیفیـت آب ، تـامین نیازهـای جامعه محلی ، منطقه نوزادگاهی برای اغلب ماهیان، زیستگاه حیات وحش، جلوگیری از فرسایش خط سـاحلی وحفاظـت از آن را در اکوسیستم ایفا می کنند. بنابراین مانگروها از نظر زیست محیطی دارای ارزش بسیار زیادی هستند.[7]

طبق تحقیقات saenger در سال 2002، جنگل های مانگرو در 25 درجه شمالی و جنوبی خط اسـتوا احتمـالا پاسـخ های مثبت به اثرات تغییر اقلیم نشان می دهند مثل افزایش رشد در نتیجه افـزایش دمـا و افـزایش CO2 آب، و پاسـخ هـای منفی مثل افزایش نفوذ شوری و فرسایش را نشان خواهند داد که به فاکتورهای محلی و منطقه ای وابسته می باشد [24] و این پاسخ ها نتیجه عملکرد دو فاکتور در دسترس بودن رسوبات و توانایی تولید مواد آلـی بوسـیله خـود مانگروهـا دارد تـا بتواننـد فضاهای تولید شده بوسیله سطح دریا را پر کنند. زمانی که سرعت افزایش سطح آب دریا بیشتر از سـرعت تجمـع peat هـای ناشی از تولید بیومس (رشد ریشه، ریزش برگ ها، فعالیت بنتوزها) در آب باشد جنگل های مـانگرو را مغـروق سـاخته و باعـث مرگ آنها خواهد شد . [29] طبق تحقیقات ross و همکاران در سال 2000 ،مهاجرت به سمت خشکی مانگروها به درون تالاب های مجاور در طول 50 سال گذشته به ثبت رسیده است [23] پاسخ مانگرو ها به افزایش سطح آب دریا تـا حـدود زیـادی بـه فاکتورهای محلی و منطقه ای مثل شکل توپوگرافی تالاب، شیب زمین هـای مجـاور، شـیب منـاطق مـانگرو، حضـور موانـع در مهاجرت به سمت خشکی (جاده دیوار های دریایی، ساختمان ها)، دامنه جزرومد، آب های زیردریایی و دینامیک هیـدرولوژیک خاک و آب بستگی دارد.[31, 8]

افزایش درجه حرارت

افزایش دما اثرات مهمی بر اکوسیستم های آبزی دارد مناطق ساحلی مثل مصب ها جزایر مرجانی مرداب های سـاحلی و جنگل های حرا شدیدا تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. اکثر موجودات دریایی نزدیک به دمای تحمل شان زندگی می کننـد و افزایش دما می تواند اثرات منفی بر عملکرد و بقای این موجودات داشته باشد. تولیدات پلاژیک به طور اساسی تحت تـاثیر دمـا هستند و افزایش دما منجر به افزایش فتوسنتز خالص و افزایش میزان تنفس می شود و افزایش تنفس با انتشار co2 به جو می تواند منجر به یک پس خور مثبت بر گرمایش جهانی شود. اهمیت بیولوژیکی افزایش دما درون و بین گونه ها متفاوت است که مربوط به مراحل مختلف تکاملی آنهاست بنابراین حساسیت گونه ها به استرس های دمایی در زیستگاه هـای مختلـف متفـاوت خواهد بود. برای مثال برخی لاروها در مرحله پلانکتونی بسیار حساس به تغییرات دمـایی هسـتند بسـیاری از ارگـانیزم هـا در مرحله بنتیک و جوانی آسیب پذیرتر از مرحله بزرگسالی هستند . [16] حدود %30 از CO2 منتشر شـده توسـط اقیـانوس هـا جذب می شود طبق پیش بینی مدل ها کاهش PH در سطح اقیانوس 0,3 تا 0,5 تا سال 2100 خواهد بود [4] که باعث تغییر در اشباعیت کربنات کلسیم و کلسیت و دیگر مینرال های ضروری برای ارگانیزم های کلسیمی خواهد شد.[19]

تغییر اقلیم نوع متفاوتی از تهدیدات و فشار های آنترپوژنیک نسبت به تهدیدات گذشته (سمیت، تغییر و از بـین بـردن زیستگاه) را باعث می شود که بویژه برروی تقابل گونه ها در جامعه و شبکه تعاملات اکولوژیک اثر می گذارد که عواقب گسترده ای را در پی خواهد داشت. تالاب های ساحلی مصب ها و سواحل کم عمق و مانگروها با تنوع گونـه ای بـالا، زیسـتگاه مناسـب بسیاری از پرندگان مهاجر آبزی، ماهیان و فون و فلور بومی می باشند که افزایش دما ناشی از تغییر اقلیم باعث بر هـم خـوردن تعاملات اکولوژیکی گونه ها در این مکانها خواهد شد. به عنوان مثال افزایش دما حدود 1-2 œC باعث افزایش فرکـانس سـفید شدن مرجانها و افزایش دما حدود 2-3 œC باعث مرگ و میر آنها خواهد شد. رنگ پریدگی مرجانهـا بـه دلیـل افـزایش دمـای فصلی سطح آب دریا و تابش خورشیدی اتفاق می افتد در حالی که پدیده سفید شدن مرجانها بدلیل از بین رفتن جلبک هـای همزیست و یا از بین رفتن رنگدانه هایشان است که در بسیاری از ریف ها در دهه 1980 مشاهده شد.این پدیده در واقع پاسـخ مرجانها به افزایش درجه حرارت به طور غیر نرمال در ترکیب با افزایش شدت تـابش خورشـیدی مـی باشـد. در برخـی مـوارد مرجانها پس از بهتر شد ن وضعیت زیست محیطی دوباره رنگ طبیعی شان را به دسـت مـی آورنـد در حـالی کـه نـرخ رشـد و تولیدمثل شان کاهش می یابد.اگر طول دوره سفید شدگی مرجان ها زیاد باشد و یا افزایش دمـای سـطحی آب 2 œC بـیش از میانگین ماکزیمم فصلی باشد مرجانها می میرند و گونه های شانه ای نسبت به گونه های توده ای گسترش بیشتری می یابنـد. مرجانها قادرند با خارج کردن پوششی از جلبک های همزیست و جایگزینی آنها با گونه هـای دیگـر کـه دامنـه تحمـل دمـایی بالاتری داشته باشند در مقابل افزایش دما سازگار شوند. در واقع سازگاری مرجانها را می توان بوسـیله افـزایش در حـد تحمـل آستانه دمایی افزایش داد. طبق پیش بینی آینده افزایش میانگین ماکزیمم دمای فصلی1- 3 œC می باشد که نتیجه آن افزایش فرکانس و شدت سفید شدن مرجانها خواهد بود. لانه سازی لاک پشت های دریایی قویا به وسیله درجه حرارت تاثیر می پذیرد دما هم بر هچ شدن و هم بر نسبت جنسی آنها تاثیر دارد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >