مقاله تاثیر هورمونی و ریزنمونه بر کالزایی، باززایی و کشت سوسپانس

مقاله تاثیر هورمونی و ریزنمونه بر کالزایی، باززایی و کشت سوسپانسیون سلولی در رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill) فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تاثیر هورمونی و ریزنمونه بر کالزایی، باززایی و کشت سوسپانسیون سلولی در رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill) فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاثیر هورمونی و ریزنمونه بر کالزایی، باززایی و کشت سوسپانسیون سلولی در رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill) فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تاثیر هورمونی و ریزنمونه بر کالزایی، باززایی و کشت سوسپانسیون سلولی در رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill) فایل ورد (word) :
مقاله تاثیر هورمونی و ریزنمونه بر کالزایی، باززایی و کشت سوسپانسیون سلولی در رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill) فایل ورد (word) که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در پاییز 1388 در تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران از صفحه 364 تا 375 منتشر شده است.
نام: تاثیر هورمونی و ریزنمونه بر کالزایی، باززایی و کشت سوسپانسیون سلولی در رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill)
این مقاله دارای 12 صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله رازیانه
مقاله کشت بافت
مقاله کالزایی
مقاله کشت سوسپانسیون
چکیده و خلاصهای از مقاله:
به منظور بررسی تاثیر تیمارهای هورمونی بر کالزایی و باززایی در گیاه رازیانه، پنج ریزنمونه (برگ، هیپوکوتیل، مریستم انتهایی، ریشه و طوقه) انتخاب شد. بذر گیاه رازیانه بعد از استریل به محیط آب در لوله آزمایش روی پل کاغذی کشت و در دمای 24oC با 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی قرار داده شد و بعد از گذشت 15 روز که گیاه به ارتفاع حدود 10 سانتی متر رسید ریزنمونه ها تهیه شدند. القای کالوس با کشت ریزنمونه ها روی محیط 1/2 MS با 9 تیمار هورمونی شامل هورمون2,4-D 2)، 4 و 8 میلی گرم در لیتر) و BAP (0.25، 05 و 1 میلی گرم در لیتر) تحت شرایط 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی و دمای 24oC انجام شد. اندازه کالوس، وزن کالوس و درصد کالزایی در هر یک از تیمارهای بکار رفته اندازه گیری شد. با درنظر گرفتن صفات فوق هورمونی 2 و 4 میلی گرم در لیتر2,4-D و 025 و 05 میلی گرم در لیتر BAP بهترین ترکیبهای هورمونی و نیز هیپوکوتیل و مریستم انتهایی بهترین ریزنمونه ها شناخته شدند. در مرحله باززایی کالوس محیط 1/2 MS با 9 ترکیب هورمونی یاد شده به همراه2,4-D (0.2 میلی گرم در لیتر) و BAP ، (05، 2، 4، 15، 20 و 25 میلی گرم در لیتر) وTDZ (15 و 20 میکرولیتر) و محیط 1/2 MS بدون هورمون در نظر گرفته شد که محیط MS 1/2 بدون هورمون بهترین محیط باززایی را نشان داد. به منظور مطالعه تولید اسانس در فاز کشت سوسپانسیون سلولی بهترین تیمار در فاز کالزایی انتخاب شد و کالوس به محیط سوسپانسیون سلولی به محیط کشت MS 1/2 شامل (2,4-D میلی گرم در لیتر) وBAP 0.25)میلی گرم در لیتر) منتقل و در شرایط تاریکی در دمای 24oC روی شیکر با 100 دور در دقیقه قرار داده شدند. بعد از 4 هفته طیف نگاری جرمی انجام شد که تولید موادی همچون آلفا-پینن و لیمونن در محیط کشت بافت گزارش شد.

کلمات کلیدی :
» نظر