مقاله نقش تـاریـــخی زن در تمــــدن ایــرانی – اســلامی فایل ورد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله نقش تـاریـــخی زن در تمــــدن ایــرانی – اســلامی فایل ورد (word) دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نقش تـاریـــخی زن در تمــــدن ایــرانی – اســلامی فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقش تـاریـــخی زن در تمــــدن ایــرانی – اســلامی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نقش تـاریـــخی زن در تمــــدن ایــرانی – اســلامی فایل ورد (word) :

بخشی از فهرست مقاله نقش تـاریـــخی زن در تمــــدن ایــرانی – اســلامی فایل ورد (word)

پیشگفتار 2
مقدمه 3
محتوای مقصد و منظور فرهنگی انقلاب 5

مشارکت‌ زنان‌ در جهاد 7

سخن آخر 17

چکیده 18

منابع و مآخذ 19

تا قبل از دوران قاجاریه از حرکت جمعى زنان و نقش آنها در تحولات اجتماعى ـ سیاسى اطلاع درستى در دست نیست. چند موردى که در کتابهاى تاریخى ضبط است، مربوط به نقش آنها در حمایت از سربازان در جنگ با دشمنان است. به طور مثال، در جنگهاى طولانى ایران و عثمانى در زمان صفویه، زنان آذربایجان لباس جنگ پوشیده و وارد میدان مى‏شدند. همین که قشون عثمانى به شهر حمله مى‏آوردند، زنانى که در شهر مانده بودند از بالاى بام بر سر آنها آب جوش مى‏ریختند. (1)
بنابراین، بر اساس شواهد و مدارک تاریخى بیشتر دوران قاجاریه، از آن عصر شروع مى‏کنیم . آغاز حرکت جمعى زنان را باید به دو دوره تقسیم کرد. نخست دوره‏اى که زنان به علل نارضایتى‏هاى سیاسى ـ اجتماعى ناشى از ضعف دولت در برابر دول استعمارگر خارجى و حکومت استبدادى داخلى به دنبال مردان و به هدایت و تشویق و تأیید آنها به نهضتهاى اجتماعى پیوستند و به طور مؤثرى در این راه کوشیدند. آنها در این راه، از هدفهاى مردان پشتیبانى مى‏کردند و خواسته‏هاى مشخص نداشتند (مانند نهضت تنباکو و نهضت مشروطیت)
در دومین دوره، زنان به فعالیت جداگانه در زمینه مسائل خاص خود پرداختند که حاکى از تحول و پیشرفت این حرکت است و نشان مى‏دهد که زنان در این مرحله آگاهى بیشترى یافته و به عنوان یک گروه اجتماعى مؤثر فعالیت مى‏کنند. اما حرکت اخیر، بر خلاف گذشته، از تأیید و همراهى کامل مردان برخوردار نبود و مخالفان با این گونه فعالیت‏هاى زنان دست به دشمنى زده واین حرکت را گاه دچار مشکل میکردند.البته این مخالفتها اصولآ بدان سبب بوده که حرکت زنان را بدعت میدانستند.در تظاهراتی که مردم تهران در دفاع از امیر کبیر بر پا ساختند زنان شرکت فعالی داشتندهمچنین اتحاد و همبستگی زنان در جنبش تحریم تنباکوبسیار درخشان بود.زنان دربار در این جهاد ملی به دستور پیشوای مذهبی خود مرحوم میرزای شیرازی شرکت کردند.زنان حرم هم قلیانها را شکستند.این پا فشاری به جایی رسید که دولت ناچار امتیاز توتون وتنباکو را لغو کرد.زنان در این نهضت بخوبی رشد اجتماعی و دینی خود را به منصه ظهور رساندند.
زنان ایران در نهضت مشروطیت هم همانند مردان به جنب وجوش در آمدند. به طوری که باید گفت از این تاریخ بیداری واقعی زنان آغاز شد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر