پروژه دانشجویی مقاله ارائه یک معماری برای ذخیره سازی و اشتراک گ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله ارائه یک معماری برای ذخیره سازی و اشتراک گذاری امن اطلاعات سلامت اشخاص در ابر با استفاده از مدیریت متحد هویت سنجی در pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله ارائه یک معماری برای ذخیره سازی و اشتراک گذاری امن اطلاعات سلامت اشخاص در ابر با استفاده از مدیریت متحد هویت سنجی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله ارائه یک معماری برای ذخیره سازی و اشتراک گذاری امن اطلاعات سلامت اشخاص در ابر با استفاده از مدیریت متحد هویت سنجی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله ارائه یک معماری برای ذخیره سازی و اشتراک گذاری امن اطلاعات سلامت اشخاص در ابر با استفاده از مدیریت متحد هویت سنجی در pdf :

چکیده

رایانش ابری مجموعهای از منابع مجازی و مقیاسپذیر است که قابلیت ارائه خدمات مورد نیاز کاربران را با پرداخت بر اساس میزان استفاده آنها از سرویسها دارا میباشد. سیستمهای سلامت الکترونیک با ایجاد پرونده سلامت شخصی1، تمامی اطلاعات و تاریخچه مربوط به بهداشت و درمان شخص بیمار را تجمیع و یکپارچه میکند. تجمیع این اطلاعات، سهولت دسترسی را برای پزشکان، بیماران و سایر کاربران مرتبط مانند داروخانهها را با حفظ حریم خصوصی بیماران و رعایت محرمانگی فراهم میکند. این تکنولوژی با اشتراک گذاشتن اطلاعات ذخیره شده بیماران، میتواند مزایای قابل توجهی را در ارائه خدمات پزشکی به صورت الکترونیک به همراه داشته باشد. کاهش هزینهها و سهولت دسترسی پزشکان به اطلاعات بیماران، از مهمترین عوامل پرداختن به رایانش ابری در بحث سلامت الکترونیک میباشد. امنیت و حفظ حریم خصوصی بزرگترین مانع بر سر راه پذیرفتهشدن این سبک محاسباتی بطور گسترده میباشد. در این مقاله با هدف کاهش این مشکل، یک معماری جدید پیشنهاد میشود که از مزایای مدیریت متحد هویتسنجی برای ذخیرهسازی و اشتراکگذاری امن PHR در ابر استفاده میکند.
کلمات کلیدی: امنیت در رایانش ابری، ذخیره سازی در ابر، PHR، مدیریت متحد هویتسنجی2، رمزنگاری مبتنی بر ویژگی3
1 مقدمه

رایانش ابری تکنولوژی جدیدی است که به معنای ارائهی خدمات رایانشی (ذخیرهسازی، ایجاد نرمافزار، استفاده از نرمافزارها و ;) از طریق اینترنت یا ابر میباشد. وجود این تکنولوژی با زیر ساخت اینترنتی و راهکارهای جدید، دسترسی کاربر را به هرگونه اطلاعات پزشکی در هر زمان و مکان فراهم میکند و همین امر آن را به یک ضرورت در کشورها مبدل کرده است. مراقبتهای بهداشتی یا هرگونه خدمات بهداشتی، به منظور باقی ماندن، مقرون به صرفه بودن، کارآمدی و ارائه به موقع خدمات با کیفیت بالا، نیاز به نوآوری مستمر و سیستماتیک دارد. سلامت الکترونیک یک زمینه جدید از تلفیق انفورماتیک، پزشکی، بهداشت عمومی و تجارت الکترونیک است که از طریق شبکه جهانی وب و تکنولوژیهای مرتبط با آن ارتقا و تکامل مییابد. در این راستا پرونده سلامت فردی که یک پرونده فردمدار میباشد، برای دسترسی افراد به اطلاعات سلامت خود ایجاد میگردد، تا بیماران با آگاهی از این اطلاعات بتوانند در اجرای طرح درمان و فعالیتهای مرتبط با سلامتی که در تمام زندگی خود با آن روبهرو میگردند، نقش فعالتری ایفا نمایند.

دسترسی به اطلاعات پزشکی برای بیماران از آن نظر اهمیت دارد که مسئولیت تصمیمگیری در مورد درمان هر فرد در نهایت با خود او میباشد و بنابراین بایستی به اطلاعات کامل سلامت خود دسترسی داشته باشد(Ahima،.(2007 بنابراین هر فرد باید بر ثبت اطلاعات پزشکی در پرونده خود نظارت داشته، نیز بداند چه اطلاعاتی در مورد او به دیگران واگذار میشود. گاهی نیز ممکن است که پروندههای پزشکی، حتی اگر پروندههای الکترونیک سلامت نیز ایجاد شده باشند، در زمان احتیاج بیمار در دسترس نباشند و بیماران نتوانند از اطلاعات حیاتی خود به خصوص در وضعیت اورژانس، در حین مسافرت یا در زمان تغییر پزشک معالج و مراکز بهداشتی- درمانی، که ارائه اطلاعات اهمیت بیشتری مییابد، استفاده نمایند.

با حرکت و انتقال نرمافزارهای درمانی به الگوهای مبتنی بر رایانش ابری و مدیریت آنها از طریق ابرها، انقلابی در راه انجام مراقبتهای بهداشتی و درمانی به وقوع میپیوندد که نتایج آن، امکان دسترسی به مراقبتهای بهداشتی را برای همگان و در همه جا فراهم ساخته و علاوه بر کاهش شدید هزینههای مسافرت درمانی بیماران و پزشکان، گامهای اساسی برای ارائه و بهرهمندی از نظام الگومند سلامت که جهت رفاه حال بیماران با فناوری ادغام، همگام و همسو شده است، برداشته شود.

در دنیای محاسبات ابری گذشته از مزایا و فوایدی که در استفاده از این سبک محاسباتی وجود دارد با چالشهای پیچیدهای نیز مواجه هستیم مهمترین چالش در این زمینه پر کردن شکاف امنیت، حریم خصوصی و کنترل دسترسیهای غیرمجاز به دادههای ذخیره شده در ابر میباشد. مهمترین مسائل در حوزه

1 personal Health Record(PHR ) 2 Federated identity management (FIM ) 3 Attribute Based Encryption (ABE)

1

×اولین همایش ملی پیشرفت های تکنولوژی در مهندسی برق، الکترونیک و کامپیوتر

First National Conference of Technology Developments on Electronical, Electronics and Computer Engineering×
. . . W W W . T D E C O N F . I R . . .

ذخیرهسازی داده در ابر، حفاظت از دادهها و جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به دادهها و همین طور فراهم کردن دسترسی آسان برای کاربران مجاز می باشد(Y. Zhu و همکاران،.(2012

بطور سنتی رایانش ابری کاربران خود را در جهت ارائه خدمات، مدیریت و اعتبارسنجی میکند. نیاز به حسابهای مختلف کاربری و اعتبارسنجی برای هر یک و همچنین وجود پایگاهدادههای مختلف برای مدیریت این حسابها، کاری غیراستادانه است. به عنوان یک جایگزین، سرویسهای ابر میتوانند یک مدیریت متحد هویتسنجی را بکار ببرند. این فناوری هویت کاربر، مدیریت ویژگیها و تحویل به کاربر را برونسپاری میکند. همچنین FIM اجازه میدهد شبکههای همکاری بین مؤسسههایی که به هم وابسته هستند و میخواهند خدماتشان بین کاربرهایشان به اشتراک گذاشته شود، ایجاد شود.

اجتماع ابر و FIM مزایای زیادی را برای ذخیرهسازی پروندههای سلامت فراهم میکند که این باعث افزایش دسترسپذیری و همچنین همکاری و مدیریت آسانتر میشود. علاوه بر این به بیماران اجازه تغییر در اطلاعاتشان را میدهد. به عنوان مثال تغییر ارائهدهندگان مراقبتهای بهداشتی در حالی که سوابق سلامتی آنها حفظ میشود.

در این مقاله با توجه به هر دو این فناوری یک معماری جدید برای ذخیرهسازی و اشتراکگذاری امن PHR و EHR در ابر ارائه میشود. امکان ذخیرهسازی امن و اشتراکگذاری فایل در ابر توسط کاربران با سیاستهای کنترل دسترسی مدیریت میشود. همچنین در این مقاله تمهیدات لغو دسترسی اندیشیده شده و نیاز نیست کاربران بطور مداوم کلیدهای رمزنگاری را ذخیره کنند. بهترین مزیت طرح پیشنهادی این است که هیچ معماری وجود ندارد که از اهرم FIM و رایانش ابری برای رسیدن به این مزایا استفاده کند.

2 کارهای وابسته

در سالهای اخیر به منظور ذخیرهسازی و دسترسی امن به دادهها در ابر طرحهای بسیاری ارائه شده است.(Chadwick و همکاران،(2013 روشی را ارائه داده است که در آن FIM به عنوان یک مرحله ضروری در ابر بیان شده است. طرح پیشنهادی ما یک دیدگاه متفاوت دارد و با اجتماع FIM و ابرها و تمرکز روی ABE از ذخیرهسازی و اشتراکگذاری امن اطلاعات پشتیبانی میکند.

اگرچه طرحهای متفاوتی وابسته به ابر و ABE وجود دارد ولی کمتر روی FIM و ABE کار شده است.(Lee و همکاران،Tassanaviboon ) .(2013و Gong ،(2011 یک طرح اعتبارسنجی پیشنهاد داده که از سناریو FIM استفاده کرده است. این طرح از CP-ABE برای رمزنگاری دادههای ذخیره شده در ابر استفاده کرده و روی Hardt) OAUTH،(2012 (یک پروتکل مجوزدهی برای (FIM تمرکز کرده که از نشانههای دسترسی بر اساس ABE استفاده میکند. در این طرح یک کاربر در صورتی که بخواهد به منابعی (مانند عکسها و غیره) در ابر دسترسی داشته باشد، لزوماً یک روش مجوز دسترسی ارائه میشود که بوسیله آن احراز هویت انجام میگردد و به فراهم کننده خدمات4 برای دسترسی به ابر ارسال میشود. هنگامی که نیاز به اشتراکگذاری دادههای ذخیره شده با SPهای دیگر وجود دارد، کاربران لازم است عملیات یکسان را چندین بار تکرار کنند.

در مقابل، هدف طرح پیشنهادی ما، ذخیرهسازی اطلاعات سلامت در یک SP و اشتراکگذاری آنها با کاربران مختلف است که بدون مشارکت مستقیم مالکان پرونده روی عملیات درخواست دسترسی، انجام میگردد.

طرحی دیگر که از FIM و ABE استفاده کرده توسط Niwa) و همکاران،(2013 ارائه شده است. آنها یک چهارچوب کلی برای ذخیرهسازی در ابر معرفی کردند که از زیرساخت برای ذخیره اطلاعات استفاده میکند (به عنوان مثال شناسه کاربر، ویژگیها و غیره). برای رمزنگاری اطلاعات، کلیدهای رمزنگاری را (مانند کلیدهای (ABE ایجاد میکند. به عبارت دیگر یک نهاد، کلیدهای کاربر را بر اساس اطلاعات زیرساخت ایجاد میکند. در طرح پیشنهادی ما، اطلاعات کاربر با استفاده از یک فراهمکننده مانند فدراسیون هویت ایجاد میشوند. با این وجود، این طرح فاقد مکانیزم لغو دسترسی است و مکانیزم غیرمتمرکز و مقیاسپذیر کلیدها بصورتی که در طرح ما وجود دارد، را ندارد. به علاوه آنها اعتماد به زیرساخت تامین اطلاعات را تضمین نمیکنند و در نهایت طرح آنها نه در اشتراکگذاری و استفاده از منابع در ابر کارامد است و نه در سناریو سلامت الکترونیک.

طرح دیگری توسط Li) و همکاران،(2013 برای ذخیرهسازی اطلاعات با بکارگیری ABE در ابر ارائه شده است. این طرح مدیریت کلید و کنترل دسترسی را در دو بخش جداگانه در نظر میگیرد: بخش خصوصی و بخش عمومی. در بخش خصوصی بیمار ویژگیهای ABE و کلیدها را مدیریت میکند. در بخش عمومی ویژگیهای ABE و مدیریت کلیدها توسط یک مرجع ویژگی5 انجام میشود. متأسفانه بخش خصوصی برای کاربران پیچیدگی اضافه میکند که آنها با عملیات ABE روی AA انجام میشود. در طرح پیشنهادی ما IDPها با AAها کار میکنند و هنوز کاربران کنترل کامل روی پروندههای خود را دارند. با استفاده از مزایای FIM، ویژگیهای کاربران را که به AA ها اطلاع داده میشود، تضمین میشود و پیچیدگی عملیات کاربران را از بین میبرد.

3 پیش نیازها

طرح پیشنهادی روی دو تکنولوژی پیاده شده است: FIM و رمزنگاری مبتنی بر ویژگی. در ادامه به شرح این دو مورد میپردازیم.

.3,1 مدیریت متحد هویتسنجی

Service Provider(SP) Attribute Authority(AA)

4

5

2

×اولین همایش ملی پیشرفت های تکنولوژی در مهندسی برق، الکترونیک و کامپیوتر

First National Conference of Technology Developments on Electronical, Electronics and Computer Engineering×
. . . W W W . T D E C O N F . I R . . .

FIM یک الگو است که در آن چندین سازمان، مجموعه مشترک از سیاستها، شیوهها و پروتکلهای مدیریت هویت در یک شبکه مشارکتی را به اشتراک می-گذارند. FIM به عنوان یک مرجع برای شناسهها و ویژگیهای کاربران از سازمانهای مختلف، است و همچنین به سازمانها اجازه میدهد کاربران را برای احرازهویت و دسترسی آنلاین به منابع مدیریت کنند.

در FIM، ارائهدهندگان شناسه6، کاربران وابسته و ویژگیهای خاص آنها را مدیریت میکند. در اینصورت اجازه میدهد کاربران با استفاده از IDP برای SPهای مختلف مانند ابر تعیین هویت شوند. یک شبکه FIM همچنین میتواند با ایجاد همکاریهای جدید و ورود SPها و IDPهای گوناگون گسترش یابد. سناریو سلامت الکترونیک میتواند از FIM بهرهمند شود. در یک فدراسیون سلامت محور، مؤسسات سلامتی (به عنوان مثال ارائهدهندگان مراقبتهای بهداشتی، بیمارستانها، داروخانهها، برخی از سازمانهای غیرانتفاعی و غیره) و آژانسهای دولتی مربوط به سلامت حرفهای، IDP را برای پزشکان ایجاد می-کنند. در روشی مشابه آژانسهای دولتی که شناسایی شهروندان را بعهده دارند و مؤسسات مرتبط با سلامت که ثبتنام بیماران را مدیریت میکنند، IDPها را برای بیماران ایجاد میکنند.

استقرار FIM، روشها و استانداردهای متفاوتی دارد. در این مقاله از SAML 7 استفاده میکنیم. SAML یک استاندارد باز است که از فرمت XML در پیام-های HTTP استفاده میکند. با امضای این پیامها، اصالت سمت گیرنده ثابت میشود. به عنوان مثال اثبات یک پیام که واقعاً از یک IDP یا SP خاص فرستاده شده است. SAML احراز هویت را بین دامنههای امنیتی مختلف در محیط وب فعال میسازد و این امکان را ایجاد میکند که به کاربر اجازه دهد تا فقط یک بار وارد سیستم شود. این استاندارد نشانهها را بین یک مرجع SAML در نقش IDP و یک مشتری در نقش SP مبادله میکند. نشانهها شامل اظهارات می-باشند به عنوان مثال مجموعه از جملات در مورد یک کاربر. دو نوع مهم از اظهارات عبارتند از: احراز هویت که تعیین میکند موجودیت تأیید شده است یا نه و ویژگی که اعلام میکند هر ویژگی مرتبط با موجودیت است یا نه.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله در مورد جنگلهای ارسباران در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد جنگلهای ارسباران در pdf دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد جنگلهای ارسباران در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد جنگلهای ارسباران در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد جنگلهای ارسباران در pdf :

جنگلهای ارسباران

جنگل شناسی
واژه جنگلشناسی در حیطه علوم جنگل مفهومی چند جانبه داره . در واقع این واژه به عنوان معادلی فارسی برای چند مفهوم علمی قرار گرفته است . در یک تقسیم بندی کلی دو مبحث در تعریف این واژه قرار می گیرند ؛ یکی مفهوم ظاهری این واژه یعنی همان شناخت یا logy- و دیگری پرورش یا culture . در مبحث اول به سیستم جنگل ، پدیده های آن ، فرایندهای زیستی و غیر زیستی ، موجودات آن و; پرداخته می شود و در مبحث پرورش ، چگونگی دخالت انسان در

فرایندهای زیستی جنگل برای دستیابی به اهدافش مورد نظر است . جنگلشناسی در این مفهوم معادل واژه لاتین silviculture قرار گرفته که فکر می کنم اصطلاح ”پرورش جنگل” مناسب تر باشد . علم سیلویکالچر شامل یکسری عملیات در مراحل مختلف سنی درختان جنگل چه در جنگلهای طبیعی که تحت طرح قرارگرفته اند و چه در جنگلکاریها ، فنون و پروسه های مختلف برداشت علمی درخت از جنگل ( گفتم علمی نگفتم صحیح ) و روشها و فنون تبدیل جنگل ( مثلا جنگل مخروبه و رو به انزوال به جنگل مولد ) می باشد . سالها علم سیلویکالچر مسیری رو طی کرد که منجر به تخریب کیفی بسیاری از جنگلها شد ، چند سالیست که بسیاری از جنگل شناسان و جنگلداران به اشتباه خود پی برده اند و سعی دارند این علم را با پیرو

ی از طبیعت در مسیر صحیح قرار دهند . نمی دونم ؛ شاید هم یه مد جدید باشه !
و اما جنگلشناسی در مفهوم شناخت جنگل ؛ این مبحث در واقع همون سیر و سیاحت در دنیای جنگله . دونستن و آموختن از دنیای پیچیده جنگل . از شناخت و تقسیم بندی جنگلها در سطوح مختلف جهانی ، منطقه ای ، کشوری و ; و یا بطور جزئی تر تقسیم بندی جوامع مختلف گیاهی و خرد اقلیمها ( میکرو کلیما ) تا بررسی زندگی یک درخت یا یک حشره . اگه نوشته های من رو

دنبال کرده باشید متوجه می شید که نوشته جنگلهای زربین ، جنگلهای هیرکانی ، جنگلهای بلوط غرب ( جنگلهای زاگرس ) ، ارس و ; در این حیطه قرار می گیرند . جنگلشناسی در مفهوم اخیر در ارتباط تنگاتنگ و یا شاید در بردارنده اکولوژی جنگل ، خاکشناسی جنگل ، اقلیم شناسی جنگل ، جامعه شناسی گیاهی ، درخت شناسی و گیاه شناسی است . جنگل های ارسباران نیازمند توجه بیشتر است

دکتر عزیز جوانشیر در این گفت و گو گفت : بر اساس اعلام یونسکو، جنگل های ارسباران در زمره 15 منطقه غنی جهان از نظر تنوع ژن های گیاهی و جانوری است.
وی خطاب به سازمان های دولتی مسوول وتشکل های مردم نهاد هشدار داد: مبادا این تنوع ژنتیکی در اثر کم توجهی یا بی توجهی ، از بین برود.
وی از شناسنامه دار کردن گونه های گیاهی وجانوری موجود درجنگل های ارسباران و برنامه ریزی برای حفاظت از آنها به عنوان راهکاری مناسب در راستای صیانت از تنوع ژنی جنگل های ارسباران یاد کرد.

جوانشیر،با تشریح جاذبه های طبیعی جنگل های ارسباران،خواستار برنامه ریزی برای ترویج فرهنگ گردشگری طبیعت (اکوتوریسم ) در این منطقه زیبا و دیدنی شد.
وی اضافه کرد: تحقق این مهم در کنار ایجاد بسترهای آشنایی مردم با فرهنگ حفاظت از محیط زیست ، می تواند،به مشارکت آنان در ارتقای سطح کیفی جنگل های ارسباران و تکثیر راحت گونه های گیاهی و جانوری آن منجر شود.

وی همچنین خواستار مشارکت دادن جنگل نشینان در طرح حفاظت از محیط زیست جنگل های ارسباران شد و افزود: این عمل ضمن افزایش درآمد آنان از وارد آمدن خسارات به این ثروت طبیعی در اثر قطع درختان برای استفاده به عنوان سوخت، جلوگیری می کند.

جنگل های ارسباران با 164 هزار هکتار وسعت در محدوده کوه های قره داغ و رودخانه ارس قرار گرفته است. ارسباران منطقه وسیعی است که دارای 900 هزار هکتار وسعت بوده و از دو بخش ارسباران شمالی و جنوبی تشکیل می شود.
جنگل های ارسباران یک منطقه حفاظتی است و یونسکو ( سازمان علمی فرهنگی ملل متحد) آن را به عنوان منطقه ای حفاظتی و ذخیره گاه “بیوسفر” ( ژنتیکی ) در کره زمین مطرح کرده است.
کارشناسان در بخش جنگل شناسی ایران در سالهای اخیر جنگلهای ارسباران را به دلیل داشتن 785 گونه گیاهی و 170 گونه درختی، شامل 42 تیپ مرتعی و 143 واحد جنگلی، در زمره یکی از مناطق با ارزش ژنتیکی جهان شناخته و به جهت برخی ویژگی های خاص یک منطقه رویشی مستقل، با نام منطقه جنگلی ارسباران معرفی کرده اند که یکی از مناطق پنجگانه رویشی ایران، محسوب می شود.

جنگل های ارسباران از نظرجغرافیایی به اتفاق جنگل های خزری در زمره منطقه “هیرکانی” قرار می گیرد و شباهت زیادی به جنگل های خزری و جنگل های کناره دریای سیاه دارد با این تفاوت که به جای درختان راش و توسکای جنگل های شمال کشور و درختان کاج حاشیه دریای سیاه، درختان بلوط و ممرز در جنگل های ارسباران روییده است.
منطقه ارسباران با طبیعت زیبا و چشم اندازهای دلنشین و وجود اماکن و ابنیه تاریخی مختلف، توان بالقوه بالایی برای جذب گردشگر نیز دارد.
گیاهان دارویی موجود در این منطقه با ارزش قابل توجه، به عنوان یکی دیگر از محورهای توسعه منطقه می تواند از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد.

ایرنا

بر

ارسباران

نمایی از جنگل ارسباران.
اَرَسباران یک ناحیه کوهستانی است که در شمال استان آذربایجان شرقی و جنوب رودخانه ارس واقع شده‌است.
ابن ناحیه سرزمین پهناوری است که از شمال به رود ارس و از مشرق به مشکین شهر و مغان و از جنوب به سراب و اوجان و از مغرب به مرند و تبریز محدود است و شهرستان اهر را در بر می‌گیرد.

نام
ارسباران عنوان جدیدی است و درگذشته به آن ناحیه «قره‌داغ» یا «قراجه‌داغ» می‌گفتند. ساکنان دشت مغان و اطراف مشکین‌شهر هنوز هم این لفظ را بکار می‌برند.
تاریخ
ارسباران از عرصه‌های مهم جنگ‌های ایران وروس بوده‌است. بخش مهمی از تدارکات و افراد قشون ایران از این نواحی تامین می‌شده‌است. عطاالله خان (آتاخان) ایلخان شاهسون در جنگ مذکور سالیان دراز دررکاب عباس میرزای ولیعهد، قره‌داغ را به مرکز مقاومت با روس‌ها تبدیل کرده بود.

رحیم‌خان چلبیانلو (از مستبدین) و ستارخان و باقرخان از چهره‌های سرشناس در انقلاب مشروطیت از مردم این ناحیه بوده‌اند. رحیم‌خان در همین ناحیه از یپرم‌خان شکست خورد.

جنگل ارسباران
در بیشتر نقاط غربی و شمالی در اطراف دهات وایقان، وینق، آئینه‌لو، حسن‌آباد و دیزمار جنگل‌های کم‌نظیری وجود دارد که به جنگل ارسبارانی مشهور میباشد. حیات وحش متنوع و گونه‌های گیاهی این منطقه از گونه‌های کمیاب است. میوه جنگلی قره‌قات نیز در جنگله‌ای ارسباران به وفور یافت می‌شود.

اینجا ارسباران است، منطقه ای درشمال غربی کشور و درشمالی‌ترین قسمت استان آذربایجان شرقی که ازکرانه رود ارس درمرزایران و کشور آذربایجان آغاز شده و 925 هزار هکتارعرصه را درشهرستان های کلیبر، اهر، جلفا، ورزقان و مرند وقسمت کوچکی از استان اردبیل به خود اختصاص داده است.

جنگلهای ارسباران ازانبوه ترین مناطق جنگلی محسوب می شوند، به گونه ای که ورود به آنها برخلاف جنگلهای شمالی کشوربه آسانی امکانپذیر نیست.
ازآنجایی که ارتفاع این حوزه از130مترتا ارتفاع بیشتراز3 هزارمترازسطح رود ارس ادامه می یابد، گونه های بلوط (سفید و سیاه) کنارممرز به عنوان مقاوم ترین گونه ها نسبت به شرایط سخت وسرد آب و هوایی، جلوه سبز و درخشنده ای به دامنه های پرشیب این جنگلها بخشیده است.
بی دلیل نیست که ارسباران از سال 1976 به عنوان یکی از اندوختگاه‌های زیست سپهر یونسکو

، مورد حمایت جهانی قرارگرفت وازحدود 30 سال پیش به عنوان مناطق شکار ممنوع و حفاظت شده مورد توجه بوده است. با این حال جای بسی تاسف است اگرحفظ واحیای این منابع ارزشمند طبیعی که مایه قدرت و فخرسرزمین ما هستند همچون سالیان گذشته مورد بی توجهی قرار بگیرد.

جنگلی که مسکن خروس سیاه پرنده

مکان : کلیبر مکیددی

چهره تنک و بیمار گونه جنگلها که در غالب نقاط به چشم می خورد . درختانی که در اثر قطع متوالی بصورت درختچ

جنلگهای شمال
• از کوههای ارسباران و آستارا شروع شده و به جنگلهای خشک مشرق منتهی می‌شود. این جنگلها دامنه شمالی سلسله جبال البرز را می‌پوشانند. آستارا که مبدا جنگلهای مرز محسوب می‌شود. دارای آب و هوای خیلی مرطوب و معتدل می‌باشد. مقدار بارندگی در این منطقه در سال به یک متر بالغ می‌شود. آب و هوای نقاطی که دور از دریای شمال واقع هستند از قبیل کوهستانهای آذربایجان و نواحی شرقی گرگان دارای آب و هوای خشک‌تری است.
پخش و انتشار درختان جنگلی نیز به علت اختلاف آب و هوای و اختلاف بارندگی سالیانه ، در نواحی مختلف متغیر می‌باشد. درختان جنگلی نیز در صورت تغییر ارتفاع نقاط تغییر می‌یابد. درختانی که در نقاط ساحلی آستارا و تالش وجود دارند در سواحل مازندران وسایر نقاط و کرانه‌های دریای شمال دیده نمی‌شوند.

شناسایی دو گونه جدید زاغ در ارسباران/قره داغ
دو گونه جدید از پرندگان زاغ ، برای اولین بار در کشور در منطقه حفاظت شده ارسباران (قره داغ ) شناسایی شد .
منصور صفرزاده مسئول روابط عمومی اداره کل محیطزیست آذر بایجان شرقی ضمن اعلام این مطالب گفت : یکی از این
پرندگان (( زاغی بیان )) به طول 33 سانتی متر است که ماگ پیه آزوروینقد (1) نام دارد و دارای دو جمعیت اروپائی و
آسیایی جدا از هم هستند .
جمعیت اروپایی این پرنده در نواحی پرتغال و اسپانیا و نوع آسیایی آن در ژاپن و مغولستان و کره پراکنده هستند. صفرزاده

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی بررسی و مقایسه خصیصه سلطه گری و سلطه پذیری در زنا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی بررسی و مقایسه خصیصه سلطه گری و سلطه پذیری در زنان شاغل و غیر شاغل در pdf دارای 99 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی و مقایسه خصیصه سلطه گری و سلطه پذیری در زنان شاغل و غیر شاغل در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فهرست
عنوان
فصل اول: طرح تحقیق
1ـ مقدمه
2ـ موضوع پژوهش
3ـ فایده و اهمیت و هدف پژوهش
4ـ فرضیه پژوهش
5ـ هدف و فایده تحقیق               
6ـ تعاریف عملیاتی                      
فصل دوم:
1ـ مقدمه
2ـ پیشینه تحقیق
1ـ بخش اول :
سلطه گر کیست؟ سلطه پذیر کیست؟
سلطه گری و سلطه پذیری از دیدگاه روان تحلیلی
//               //               // فروید
//               //               // یونگ
//              //                // اریک فروم 
//                //              // راسل
//                //              // آدلر
//               //              //  هورنای
//                //              // ملانی کلاین
سلطه گری و سلطه پذیری از دیدگاه آیسنگ
//                //          //  مانس اشپربر
بخش دوم :
همرنگی و همنوایی اجتماعی و نقش آن در سلطه گری و سلطه
پذیری
متابعت و فرمانبرداری و نقش آنی
متابعت
همانند سازی
درونی کردن
توالی دام گستری
محظوری اخلاقی موفقیت
قدرت و ایدئولوژی قدرت تسلط                        
 فصل سوم:
1ـ روش و ابزار تحقیق
2ـ جامعه آماری
3ـ نمونه آماری
4ـ ابزار (پرسشنامه)
فصل چهارم:
1ـ روش تجزیه و تحلیل داده ها
2ـ محدودیت های پژوهش
3ـ پیشنهادات
4ـ فهرست منابع
فصل اول: طرح تحقیق

 

مقدمه:
مهتری گر به کام شیر در است                          شو خطر کن ز کام شیر بجوی
از زمانهای قدیم مساله سلطه گری و سلطه پذیری از جمله مسائلی بوده است که ذهن نویسندگان را به خود مشغول داشته است . هر چند که این نویسندگان نظرات و دلایل خود را در قالب داستانها بیان کرده اند . اما دید روانشناختی عمیقی داشته اند . به عنوان مثال : میان انسان و جانوران دیگر تفاوتهای گوناگونی وجود دارد که پاره ای عقلی است و پاره ای عاطفی یکی از تفاوتهای عاطفی مهم این است که تمایلات انسان ، برخلاف جانوران ، اساساً بی حد و حصر است و ارضای کامل آنها ممکن نیست . مار بوأ وقتی خوراکش را می خورد می خوابد تا آنکه دوباره گرسنه شود . انگیزه فعالیتهای جانوران ، به استثنای موارد نادر ، نیازهای نخستین است . در مورد انسان قضیه فرق می کند . البته بخش بزرگی از نژاد بشر ناچارند برای بدست آوردن ضروریات زندگی آنقدر کار کنند که برای مقاصد دیگران چندان رمقی در آنها باقی نمی ماند . ولی آنهایی که زندگیشان تأمین شده باشد به صرف این دلیل دست از کار نمی کشند . خشایار شاه وقتی به آتن لشکر کشید نه خوراک کم داشت و نه پوشاک و نه زن . فرانسیس قدیس و ایگناتیوس لویولا نیازی نداشتند که برای گریز از فقر دست به تأسیس فرقه های بزنند . اینها مردان برجسته ای بودند . همچنین در داستان رستم و سهراب ، قصه های شاهنامه و قصه های تاریخی نظیر هیتلر ، ناپلئون و غیره … ما به طرز زیبایی میل انسانها در داشتن تسلط و قدرت داشتن به دیگران و به همان نسبت تسلیم پذیری و عقاید و خواسته های دیگران را قبول داشته اند را دیده ایم .
ولی مختصری از آن « قدرت» در همه مردمان وجود دارد . همین عنصر است که همکاری اجتماعی را دشوار می سازد . زیرا هر کدام از ما میل داریم که این همکاری را بصورت همکاری میان خدا و پرستگانش در نظر بیاوریم .
رقابت ، نیاز به سازش و حکومت ، میل به شورش ، همراه با آشوب و خونریزی گاه و گاه از همین جا برمی خیزد از میان هوسهای بی پایان انسان ، هوسهای قدرت و شکوه از همه نیرومندترند . این دو هوس یکی نیستند . هرچند بستگی نزدیک باهم دارند . نخست وزیر قدرتش بیشتر و شکوهش کمتر است . پادشاه شکوهش بیشتر و قدرتش کمتر است . ولی معمولاً آسانترین راه به دست آوردن شکوه بدست آوردن قدرت است . این نکته مخصوصاً در مورد مردمانی که با امور اجتماعی و سیاسی سروکار دارند صادق است .
اما این مسئله از قدیم الایام بود و در عصر ما نیز وجود دارد و خواهد داشت و همواره دو گروه و از آدمیان در مقابل و در کنار هم دیده می شوند . رهبران و قدرتمندان و در مقابل زیردستان و پیروان ، کسانی که خود موجب به قدرت رسیدن جباران می شوند .
برخی همواره مطیع و سربه راهند و برخی دیگر تنها در شرایط ترس و وحشت مجبور به اطاعت و فرمانبرداری از دیگران می شوند .
اصولاً چه تفاوتهایی میان این دو گروه از آدمیان وجود دارد ؟
رابطه میان این دو گروه چه نوع رابطه ای می تواند باشد ؟
خصوصیات شخصیتی هر گروه تابع چه رویدادی می باشند ؟

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بلوتوث (BLUETOOTH )چیست؟ در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بلوتوث (BLUETOOTH )چیست؟ در pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بلوتوث (BLUETOOTH )چیست؟ در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بلوتوث (BLUETOOTH )چیست؟ در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بلوتوث (BLUETOOTH )چیست؟ در pdf :

بلوتوث یک رشته خصوصیت بی‌سیم است که ارتباطات کوتاه برد بین وسایل مجهز به تراشه‌های کوچک و اختصاصی بلوتوث را تعریف می‌کند.
بلوتوث چیست؟
به تازگی پس از یک سمینار عصرانه به خانه بازگشته‌اید. Notebookتان در کیفتان قرار دارد، (Digital Assistant PDA Personal) خود را به کمر بسته‌اید، و تلفن همراهتان در جیب جای دارد.در سمینار امروز یادداشت‌هائی را در Notebook خود نوشته‌اید. همین که به خانه می‌رسید و از کنار چاپگر جوهرافشان خود عبور می‌کنید، Notebook، چاپگر را پیدا می‌کند و به‌طور خودکار یادداشت‌های سمینار را به چاپگر ارسال می‌کند و آنها روی کاغذ چاپ می‌شوند.در همین حال، PDA شما کامپیوتر رومیزی را تشخیص می‌دهد و درخواست می‌کند که دفتر تلفن و برنامه روزانه شما را Update شود. همچنین همه پیام‌های ایمیلی را که ارجهیت آنها را تعیین کرده‌اید درخواست می‌کند.
همه این کارها در زمانی رخ می‌دهد که کت خود را درمی‌آورید و برای نوشیدن یک نوشابه به‌طرف یخچال می‌روید.
در عرض چند دقیقه، تلفن همراه شما بوق می‌زند تا به شما اطلاع دهد که عملیات چاپ یادداشت‌های تمام شده است.
به‌طرف چاپگر رفته و یادداشت‌ها را می‌خوانید بلافاصله پس از آن PDA شما بوق می‌زند تا به شما بگوید که دفترچه تلفن و برنامه روزانه شما را Update کرده است و شما ایمیل جدید دارید.به دنیای بلوتوث خوش آمدید؛ بلوتوث یک فن‌آوری بی‌سیم کوتاه برد است که به تلفن‌های همراه، PDA، کامپیوترها، دستگاه‌های ضبط و پخش استریو، لوازم خانگی، اتومبیل‌ها و همه وسایل دیگری که می‌توانید ارتباط آنها را با یکدیگر فکر کنید امکان ارتباط می‌دهد.
توضیح بلوتوث
بلوتوث یک رشته خصوصیت بی‌سیم است که ارتباطات کوتاه برد بین وسایل مجهز به تراشه‌های کوچک و اختصاصی بلوتوث را تعریف می‌کند.
بلوتوث فقط کابل‌ها را حذف نمی‌کند، بلکه یک روش بی‌سیم برای وصل کردن کامپیوترها با همه وسایل همراه الکترونیکی فراهم می‌سازد و شبکه‌های کامپیوتری کوچک و خصوصی مشهور به(PAN (Personal Area Network یا شبکه شخصی را به‌وجود می‌آورد.
بلوتوث یک زبان مشترک بین وسایل مختلف می‌سازد که به آنها امکان می‌دهد که به آسانی با هم ارتباط برقرار کنند و به هم وصل شوند.
وسایل مجهز به تراشه‌های بلوتوث حدود متر برد دارند و می‌توانند داده‌ها در سرعت کیلوبایت در ثانیه از طریق دیوارها، کیف‌ها و پوشاک انتقال دهند.هیجان‌انگیزتر آنکه اتصال دادن بین وسایل بلوتوث می‌تواند بدون دخالت مستقیم ما انجام بگیرد.وقتی دو وسیله مجهز به تراشه‌های بلوتوث نزدیک یکدیگر می‌رسند، نرم‌افزار نهاده شده در تراشه‌های فرستنده / گیرنده (Server / Client) بلوتوث به‌طور خودکار یک ارتباط را برقرار می‌سازد و داده‌ها را نقل و انتقال می‌دهد.
با این همه برد کوتاه و سرعت محدود بلوتوث باعث شده است که برای شبکه‌های محلی (LAN) بی‌سیم مرسوم کمتر باشد، چون این شبکه‌های کامپیوتری معمولاً بیش از متری بلوتوث فاصله دارند و برد سرعتی آنها تا مترمگابایت در ثانیه است.
بلوتوث چگونه کار می‌کند؟
یکی از جالب‌ترین نکات درباره این استاندارد روشی است که وسایل مجهز به تراشه‌های بلوتوث به‌طور خودکار یکدیگر را تشخیص می‌دهند، ارتباط برقرار می‌کنند و داده‌ها را به دستور شما یا بدون دخالت شما انتقال می‌دهند. در خصوصیات بلوتوث یک ارتباط رادیوئی با برد کوتاه تعریف شده است.این استاندارد همچنین یک برد متوسط متری را تعریف کرده است، اما به ندرت به‌کار می‌رود، چون به توان التریکی و هزینه بیشتری نیاز دارد.هر وسیله بلوتوث حاوی یک تراشه فرستنده / گیرنده مربعی سانتیمتری است که در باند فرکانس رادیوئی Scientific Medical) ISM (Industrial یا صنعتی، علمی، پزشکی از / گیگاهرتز تا / گیگاهرتز عمل می‌کند.سازندگان و طراحان این فرکانس را بدین لحاظ انتخاب کردند که در سراسر جهان به رایگان در دسترس است و محدودیت‌های داشتن مجوز را ندارند. باند ISM به کانال تقسیم می‌شود که هر کدام پهنای باند یک مگاهرتزی دارند که این باند رایگان است.بلوتوث از لحاظ نظری پهنای باند یک مگابایت در ثانیه را دارد، که سرعتی نزدیک به کیلوبیت در ثانیه است. این سرعت خیلی بالا نیست، اما برای انتقال داده‌ها بین وسایل دستی و دسترسی به اینترنت کاملاً کافی است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله مناسبت روز معلم و زندگانی شهید مطهری در pd

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مناسبت روز معلم و زندگانی شهید مطهری در pdf دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مناسبت روز معلم و زندگانی شهید مطهری در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مناسبت روز معلم و زندگانی شهید مطهری در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مناسبت روز معلم و زندگانی شهید مطهری در pdf :

مناسبت روز معلم و زندگانی شهید مطهری

استاد شهید آیت الله مطهری
استاد شهید آیت الله مطهری در 13 بهمن 1298 هجری شمسی در فریمان واقع در 75 کیلومتری شهر مقدس مشهد در یک خانواده اصیل روحانی چشم به جهان می گشاید. پس از طی دوران طفولیت به مکتبخانه رفته و به فراگیری دروس ابتدایی می پردازد. در سن دوازده سالگی به حوزه علمیه مشهد عزیمت

نموده و به تحصیل مقدمات علوم اسلامی اشتغال می ورزد. در سال 1316 علیرغم مبارزه شدید رضاخان با روحانیت و علیرغم مخالفت دوستان و نزدیکان، برای تکمیل تحصیلات خود عازم حوزه علمیه قم می شود در حالی که به تازگی موسس گرانقدر آن، آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی دیده از جهان فروبسته و ریاست حوزه را سه تن از مدرسان بزرگ آن آیات عظام سید محمد حجت، سید صدرالدین صدر و سید محمد تقی خوانساری به عهد گرفته اند.

در دوره اقامت پانزده ساله خود در قم از محضر مرحوم آیت الله العظمی بروجردی (در فقه و اصول) و حضرت امام خمینی (به مدت 12 سال در فلسفه ملاصدرا و عرفان و اخلاق و اصول) و مرحوم علامه سید محمد حسین طباطبائی (در فلسفه : الهیات شفای بوعلی و دروس دیگر) بهره می گیرد. قبل از هجرت آیت الله العظمی بروجردی به قم نیز استاد شهید گاهی به بروجرد می رفته و از محضر ایشان استفاده می کرده است. مولف شهید مدتی نیز از محضر مرحوم آیت الله

حاج میرزا علی آقا شیرازی در اخلاق و عرفان بهره های معنوی فراوان برده است. از اساتید دیگر استاد مطهری می توان از مرحوم آیت الله سید محمد حجت ( در اصول) و مرحوم آیت الله سید محمد محقق داماد (در فقه) نام برد. وی در مدت اقامت خود در قم علاوه بر تحصیل علم، در امور اجتماعی و سیاسی نیز مشارکت داشته و از جمله با فدائیان اسلام در ارتباط بوده است. در سال 1331 در حالی که از مدرسین معروف و از امیدهای آینده حوزه به شمار می رود به تهران

مهاجرت می کند. در تهران به تدریس در مدرسه مروی و تألیف و سخنرانیهای تحقیقی می پردازد. در سال 1334 اولین جلسه تفسیر انجمن اسلامی دانشجویان توسط استاد مطهری تشکیل می گردد. در همان سال تدریس خود در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران را آغاز می کند. در سالهای 1337 و 1338 که انجمن اسلامی پزشکان تشکیل می شود .استاد مطهری از سخنرانان اصلی این انجمن است و در طول سالهای 1340 تا 1350 سخنران منحصر به فرد این انجمن می باشد که بحثهای مهمی از ایشان به یادگار مانده است.

ایشان همواره در کنار امام بوده است به طوری که می توان سازماندهی قیام پانزده خرداد در تهران و هماهنگی آن با رهبری امام را مرهون تلاشهای او و یارانش دانست. در ساعت 1 بعد از نیمه شب روز چهارشنبه پانزده خرداد 1342 به دنبال یک سخنرانی مهیج علیه شخص شاه به وسیله پلیس دستگیر شده و به زندان موقت شهربانی منتقل می شود و به همراه تعدادی از روحانیون تهران زندانی می گردد. پس از 43 روز به دنبال مهاجرت علمای شهرستانها به تهران و فشار مردم، به همراه سایر روحانیون از زندان آزاد می شود.

پس از تشکیل هیئتهای موتلفه اسلامی، استاد مطهری از سوی امام خمینی همراه چند تن دیگر از شخصیتهای روحانی عهده دار رهبری این هیئتها می گردد. پس از ترور حسنعلی منصور نخست وزیر وقت توسط شهید محمد بخارایی کادر رهبری هیئتهای موتلفه شناسایی و دستگیر می شود ولی از آنجا که قاضی یی که پرونده این گروه تحت نظر او بود مدتی در قم نزد استاد تحصیل کرده بود به ایشان پیغام می فرستد که حق استادی را به جا آوردم و بدین ترتیب استاد

شهید از مهلکه جان سالم بدر می برد. سنگینتر می شود. در این زمان وی به تألیف کتاب در موضوعات مورد نیاز جامعه و ایراد سخنرانی در دانشگاهها، انجمن اسلامی کردن محتوای نهضت اسلامی پزشکان، مسجد هدایت، مسجد جامع نارمک و غیره ادامه می دهد. به طور کلی استاد شهید که به یک نهضت

اسلامی معتقد بود نه به هر نهضتی، برای اسلامی کردن محتوای نهضت تلاشهای ایدئولوژیک بسیاری نمود و با اقدام به تأسیس حسینیه ارشاد نمود و با کجرویها و انحرافات مبارزه سرسختانه کرد. در سال 1346 به کمک چند تن از دوستان اقدام به تأسیس حسینیه ارشاد نمود به طوری که می توان او را بنیانگذار آن موسسه دانست. ولی پس از مدتی به علت تکروی و کارهای خودسرانه و بدون مشورت یکی از اعضای هیئت مدیره و ممانعت او از اجرای طرحهای استاد و از جمله ایجاد یک شورای روحانی که کارهای علمی و تبلیغی حسینیه زیر نظر آن شورا باشد سرانجام در سال 1349 علیرغم زحمات زیادی که برای آن موسسه کشیده بود و علیرغم امید زیادی که به آینده آن بسته بود در حالی که در آن چند سال خون دل زیادی خورده بود از عضویت هیئت مدیره آن موسسه استعفا داد و آن را ترک گفت.

در سال 1348 به خاطر صدور اعلامیه ای با امضای ایشان و حضرت علامه طباطبایی و آِیت الله حاج سید ابوالفضل مجتهد زنجانی مبنی بر جمع اعانه برای کمک به آوارگان فلسطینی و اعلام آن طی یک سخنرانی در حسینیه ارشاد دستگیر شد و مدت کوتاهی در زندان تک سلولی به سربرد. از سال 1349 تا 1351 برنامه های تبلیغی مسجدالجواد را زیر نظر داشت و غالباً خود سخنران اصلی بود تا اینکه آن مسجد و به دنبال آن حسینیه ارشاد تعطیل گردید و بار دیگر استاد مطهری دستگیر و مدتی در بازداشت قرار گرفت. پس از آن استاد شهید سخنرانیهای خود را در مسجد جاوید و مسجد ارک و غیره ایراد می کرد. بعد از مدتی مسجد جاوید نیز تعطیل گردید. در حدود سال 1353 ممنوع المنبر گردید و این ممنوعیت تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داشت.

اما مهمترین خدمات استاد مطهری در طول حیات پر برکتش ارائه ایدئولوژی اصیل اسلامی از طریق درس و سخنرانی و تألیف کتاب است. این امر خصوصاً در سالهای 1351 تا 1357 به خاطر افزایش تبلیغات گروههای چپ و پدید آمدن گروههای مسلمان چپ زده و ظهور پدیده التقاط به اوج خود می رسد. گذشته از حضرت امام، استاد مطهری اولین شخصیتی است که به خطر سران سازمان موسوم به « مجاهدین خلق ایران » پی می برد و دیگران را از همکاری با این

سازمان باز می دارد و حتی تغییر ایدئولوژی آنها را پیش بینی می نماید. در این سالها استاد شهید به توصیه حضرت امام مبنی بر تدریس در حوزه علمی قم هفته ای دو روز به قم عزیمت نموده و درسهای مهمی در آن حوزه القا می نماید و همزمان در تهران نیز درسهایی در منزل و غیره تدریس می کند. در سال 1355 به دنبال یک درگیری با یک استاد کمونیست دانشکده الهیات! زودتر از موعد مقرر بازنشسته می شود. همچنین در این سالها استاد شهید با همکاری تنی چند از شخصیتهای روحانی، «جامعه روحانیت مبارز تهران » را بنیان می گذارد بدان امید که روحانیت شهرستانها نیز به تدریج چنین سازمانی پیدا کند.

گرچه ارتباط استاد مطهری با امام خمینی پس از تبعید ایشان از ایران به وسیله نامه و غیره استمرار داشته است ولی در سال 1355 موفق گردید مسافرتی به نجف اشرف نموده و ضمن دیدار با امام خمینی درباره مسائل مهم نهضت و حوزه های علمیه با ایشان مشورت نماید. پس از شهادت آیت الله سید مصطفی خمینی و آغاز دوره جدید نهضت اسلامی، استاد مطهری به طور تمام وقت درخدمت نهضت قرار می گیرد و در تمام مراحل آن نقشی اساسی ایفا می نماید. در دوران اقامت حضرت امام در پاریس، سفری به آن دیار نموده و در مورد مسائل مهم انقلاب با ایشان گفتگو می کند و در همین سفر امام خمینی ایشان را

مسؤول تشکیل شورای انقلاب اسلامی می نماید. هنگام بازگشت امام خمینی به ایران مسؤولیت کمیته استقبال از امام را شخصاً به عهده می گیرد و تا پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن همواره در کنار رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی و مشاوری دلسوز و مورد اعتماد برای ایشان بود تا اینکه در ساعت بیست و دو و بیست دقیقه سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه سال 1358 در تاریکی شب در حالی که از یکی از جلسات فکری سیاسی بیرون آمده بود یا گلوله گروه نادان و جنایتکار فرقان که به مغزش اصابت نمود به شهادت می رسد و امام و امت اسلام در حالی که امیدها به آن بزرگمرد بسته بودند در ماتمی عظیم فرو می روند.
سلام و درود خدا بر روح پاک و مطهرش.
تاثیر نوع رابطه بین معلم و شاگردانش در خلاقیت
سلامت روانی در مفهوم دقیق کلمه به معنای احساس رضایت و شادابی و نشاط و تعادل روانی، درک درست از واقعیتها و ارائه پاسخ سازگارانه و مؤثر در برخورد با آنها، تعامل سالم دنیای درونی فرد با دنیای پیرامون است.

بیاموخت آدم ز پروردگار/ کلام و سخنهای بس استوار
که گردید باعث که یکتا خدا/ پذیرد از او توبه را از خطا
خدای رحیمست و توبه پذیر/ بسی مهربان است آن بی نظیر

در مورد مفهوم سلامت روانی، نگرش عموم روانشناسان آن است که ملامت روانی یکی از جنبه های سلامت عمومی یعنی برخورداری از رفاه کامل جسمی و روانی و اجتماعی و معنوی است. سلامت روانی در مفهوم دقیق کلمه به معنای احساس رضایت و شادابی و نشاط و تعادل روانی، درک درست از واقعیتها و ارائه پاسخ سازگارانه و مؤثر در برخورد با آنها، تعامل سالم دنیای درونی فرد با دنیای پیرامون است.

وجود ویژگیهای اضطرابی در دانش آموزان، متأثر از سبک رفتاری خانواده است. به این معنا که خانواده های آشفته، مستبد، غیرمنسجم و بی تفاوت، موجبات بروز روحیات اضطرابی را در فرزندان خود فراهم می کنند. ویژگی پرخاشگری در میان دانش آموزان، متأثر از دو سبک رفتاری فرزند پروری یعنی آشفتگی و غیرمنسجم بودن خانواده است.

وجود خصوصیات افسردگی در میان دانش آموزان نیز متأثر از سبک رفتاری خانواده است و به ترتیب خانواده های آشفته، غیرپاسخگو، نامنسجم، بی تفاوت و; باعث افسردگی در فرزندان می شوند. نگرش اجتماعی در میان دانش آموزان به ترتیب ناشی از سبکهای رفتاری بی تفاوتی، آشفتگی غیر پاسخگویی و استبدادی در خانواده است.

نگرش مثبت دانش آموزان به روابط انسانی در مدرسه بیش از همه در افرادی دیده می شود که خانواده های منسجم، صمیمی و پاسخگو دارند. خانواده هایی که آشفته، بی تفاوت و مستبد هستند، فرزندانی دارند که منفی ترین نگرش را نسبت به روابط انسانی در مدرسه ابراز می کنند.
آن دسته از دانش آموزان که به ترتیب دچار اضطراب، افسردگی، نگرش ضد اجتماعی، پرخاشگری و روحیه خلافکاری هستند، منفی ترین نگرش را نسبت به روابط انسانی در مدرسه از خود نشان می دهند.

سبک رفتاری خانواده هم در وضعیت روانی دانش آموزان و هم در نگرش آنان به چگونگی روابط انسانی در مدرسه تأثیر می گذارد. روشنترین پیشنهادی که می توان بر اساس یافته های پژوهشی ارائه کرد، این است که نهادهای مختلف اجتماعی، تربیتی، فرهنگی و دینی باید کوشش برنامه ریزی شده ای را در بهبود مناسبات درون خانواده و سبکهای رفتاری و شیوه های فرزند پروری به عمل آورند.

پرستید ای مردمان آن خدا/ که پیشینیان آفرید و شما
بود آنکه گردید پرهیزگار/ بیایید راهی به پروردگار
خدایی که افراشت نیلی سپهر/ زمین را بگسترد اینان ز مهر

“تورنس” در چند تحقیق که در موضوع تأثیر نوع رابطه معلمان و شاگردانشان در خلاقیت داشت، نتیجه گرفت که نگرش معلم، عامل تعیین کننده ای در فزونی گرفتن خلاقیت دانش آموزان به شمار می رود، نتایج تحقیقات انجام شده، بیانگر آن است که معلمان خلاق، شاگردان خلاقتری پرورش می دهند. همچنین معلمانی که از شخصیتی گرم، صمیمی و پذیرنده برخوردارند، امکان افزایش خلاقیت را فراهم می آورند.

بر اساس تحقیقات انجام شده معلمان گروه آزمایش موانع خلاقیت در کلاس را به این صورت برشمردند:
1) حجم زیاد کتب درسی
2) مقایسه دانش آموزان با یکدیگر
3) آموزش کلیشه ای توسط معلمان
4) ضوابط و قوانین انعطاف ناپذیر
5) مزاحم تلقی شدن دانش آموزان خلاق

معلمان کلاس و معلمان راهنما معتقد بودند استفاده از روشهای خلاق تدریس توسط معلمان کلاس، یادگیری دانش آموزان را به سبب رغبت بیشتر آنان به کلاس، افزایش داده است و در مقایسه با سالهای قبل، جوی کاملاً متفاوت از گذشته در کلاس ایجاد نموده است. تأثیرات عمیق این دوره بر معلمان و روی دانش آموزان نیز کاملاً مشهود است.

بر اساس یافته های پژوهشی و با توجه به نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل آماری، دوره آموزش خلاقیت تأثیر مثبتی در افزایش دانش، تغییر نگرش و افزایش مهارتهای تدریس معلمان داشته است. علاوه بر این، بیش از 90 درصد معلمان اعتقاد داشتند این دوره نه تنها بر دانش، نگرش و مهارت آنها تأثیر گذاشته، بلکه آنها را نسبت به زندگی عوض کرده و باعث تحولاتی در زندگی و کار آنها شده است.

تأثیرات عمیق این دوره بر معلمان، به نوبه خود بر روی دانش آموزان آنها نیز کاملاً مشهود بود. معلمان اظهار می داشتند که از آن پس دانش آموزان با انگیزه بسیار بالایی در کلاس و فعالیتهای کلاس شرکت می کردند، چنانکه ترجیح می دادند حتی ساعات تفریح را نیز در کلاس بمانند و به فعالیت خود ادامه دهند.
نقش رابطه معلم و دانش آموز در ایجاد انگیزه :

یکی از چالشهای مهم موجود در آموزش ریاضی عدم برقراری ارتباط عاطفی مثبت بین معلمان این درس و دانش آموزان است . متأسفانه این امر باعث به وجود آمدن تفکرات و دیدگاه های منفی در اذهان دانش آموزان و والدین آنها نسبت به درس ریاضی شده است .و ادامه این روند یعنی ناسازگاری در ارتباط مؤثر منجر به بی -علاقگی و حتی تنفر و انزجار بسیاری از افراد نسبت به درس ریاضی شده است. اولین هدف یک معلم ریاضی در جو حاکم بر این درس ،باید برقرار کردن رابطه ی مطلوب دوستانه و حمایت کننده با دانش آموزان باشد . چنین هدفی فقط با تعامل میان معلم و دانش آموز حاصل می آید . چند روز اول مدرسه و اولین

دیدارهای دانش آموزان با معلم از این نظر بسیار مهم است . بنا بر این به آن توجه خاص د اشت .معلمان تازه کار به طور معمول از معلمان قدیمی تر می شنوندکه تا هنگامی که دانش آموزان به او احترام نگذاشته اند در برابر آنها نخندد. زیرا ایشان بر این باورند که دانش آموزان برای احترام گذاشتن به معلم باید از وی بترسند. اما نظریه پردازان انگیزش می گویندکه به دانش آموزان نشان دهیدکه به آنها علاقه دارید و می توانند به شما اعتماد کنند و در صورت نیاز برای هر کمکی به شما رجوع نمایند.

معلمان بر خلاف خلبانها و معمارها یا جراحها ، آموزش فشرده ای در مهارتهای حرفه شان ندیده اند. به نوعی از آنان انتظار می رود که وقتی وارد کلاس می شونددر مورد مسائل پیچیده روابط بشری تجربه و مهارت داشته باشند . از معلمها خواسته می شود که در جریان فعالیت روزانه شان :
1) انگیزه یادگیری ایجاد کنند .
2) مشوق خود مختاری باشند و عزت نفس را تقویت کنند .
3) از شدت اضطراب (aپروژه دانشجویی مقاله مناسبت روز معلم و زندگانی شهید مطهری در pdf iety ) بکاهند و ترس را از بین ببرند .
4)یأس و نومیدی ( frustration ) را کم کنند.
5) سبب کاهش تعارضها و کشمکشها(conflict) شوند و خشم را فرو بنشانند

.
یکی از معلمها می گفت :« من از قبل می دانم که دانش آموز به چه چیزی نیاز دارد . من نیاز او را حس می کنم . او نیاز دارد قبولش داشته باشند . به او احترام بگذارند، دوستش داشته باشند. به او اعتماد کنند ، او نیاز دارد که تشویقش کنند ، پشتیبانی اش کنند،او را به فعالیت وا دارند و موجبات تفریح و خوشی اش را فراهم آورند تا بتوانند به کاوش و آزمایش بپردازند. و به نتایج موفقیت آمیزی برسد، عجب حکایتی است ! او این همه نیاز دارد . و من تنها چیزی کم دارم ،عقل و دانایی سلیمان است و بینش و فراست ابن سینا و علم و دانش خیام و ایثار و از خود گذشتگی فلو رانس نایتینگل»

روابط معلم و دانش‌آموز
معلم‌ها، مانند خلبان‌ها، معمارها، یا اطباء آموزش فشرده‌ای در حرفه‌شان دیده‌اند. بنابراین از آنان انتظار می‌رود وقتی که وارد کلاس می‌شوند در مورد مسائل پیچیده روابط بشری تجربه و مهارت داشته باشند.
سازگاری در ارتباط بین معلم و دانش‌آموزان چگونه ایجاد می‌شود؟

سازگاری در ارتباط می‌تواند تعلیم و تربیت را تغییر دهد. این سازگاری نه تنها بر گرفتاری‌های تدریس اثر می‌کند، بلکه یادگیری را عمیقا تحت تاثیر قرار می‌دهد. کاری که در بسیاری از مدارس ما شکل گرفته است و تمام نیروی آن در اختیار کودکان قرار گرفته و شخصیت آنها را غنی و زندگی‌شان را عزت و اجر می‌بخشد.
معلم‌ها، مانند خلبان‌ها، معمارها، یا اطباء آموزش فشرده‌ای در حرفه‌شان دیده‌اند. بنابراین از آنان انتظار می‌رود وقتی که وارد کلاس می‌شوند در مورد مسائل پیچیده روابط بشری تجربه و مهارت داشته باشند. از معلم‌ها خواسته می‌شود که در جریان فعالیت روزانه‌شان:

انگیزه یادگیری ایجاد کنند، مشوق خودمختاری باشند
عزت‌نفس را تقویت کنند، اعتماد به نفس پدید آورند
از شدت اضطراب بکاهند، ترس را از بین ببرند و یاس را کم کنند

معلم‌ها، به مقدار زیادی کفایت و کاردانی در ارتباط محتاجند. معلمی که ذهن روشن و آگاه دارد نسبت به معنا و مفهوم واژه‌ها حساسیت نشان می‌دهد. او می‌داند موضوع درسی که دانش‌آموز یاد می‌گیرد اغلب به سبک کار معلم بستگی دارد. او از احساسات آگاه است و گفتار مناسبی دارد که از طریق آن درک و تفاهم را به دانش‌آموز انتقال می‌دهد. او نسبت به ارتباطی که دانش‌آموز را خراب می‌کند آلرژی دارد. او از سرزنش و شرمسار کردن دانش‌آموز پرهیز می‌کند و از اهانت و تشر زدن به او نفرت دارد. گفتار او خالی از هرگونه مکالمه مخرب و بیان غلط و اشتباه است.

سازگاری در ارتباط، نوعی موفقیت است و مستلزم یادگیری و تمرین و انضباط شخصی است. این امر متضمن تمرین بسیار است. این ادعا که در یک رابطه خوب، آدم می‌تواند هرچه دلش خواست بگوید بدون اینکه زیانی به کسی برسد، ادعایی تسلی‌بخش است، اما غلط است. به این باور می‌ماند که آدم وقتی سلامت و تندرست است می‌تواند هرچیزی را ببلعد بدون اینکه زیان ببیند حتی سم را.

رهیافتی موثر در تکالیف خانه
بیشتر وقت‌ معلم‌ها، صرف این می‌شود که تکلیف بدهند و تکلیف نگاه کنند. بسیاری از کمدی‌ها و تراژدی‌های کلاس ریشه در همین تکالیف دارد. دانش‌آموز یاد می‌گیرد که درباره تکالیف خانه‌اش دروغ سر هم کند، از روی دست دوستانش کپی کند، در راه مدرسه دفتر تکالیفش را گم کند، یا آن را در خانه جا بگذارد.
در یکی از مدارس، روندهای موثری برای حل مشکلات مربوط به تکالیف خانه دانش‌آموز ایجاد شد که در این مقاله ذکر می‌گردد: دانش‌آموزی که در انجام یا آوردن تکالیف خانه‌اش کوتاهی می‌کند، بایستی رسما یادداشتی بنویسد و در آن قید کند که چه کاری انجام نشده است و چه وقت انجام خواهد شد. به هیچ‌وجه، پرسیده نمی‌شود چرا؟
این‌گونه فرض می‌شود که دانش‌آموز دلایل خودش را داشته است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   111   112   113   114   115   >>   >