پروژه دانشجویی پایان نامه سیستم کنترل خشک کن تفاله چغندر در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی پایان نامه سیستم کنترل خشک کن تفاله چغندر در pdf دارای 57 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی پایان نامه سیستم کنترل خشک کن تفاله چغندر در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی پایان نامه سیستم کنترل خشک کن تفاله چغندر در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی پایان نامه سیستم کنترل خشک کن تفاله چغندر در pdf :

PLC و کاربردهای آن
کنترل کننده‌های منطقی برنامه پذیر
1- کنترل کننده منطقی برنامه پذیر :
پیشرفت های چشمگیر فن آوری نیمه هادی در زمینه ساخت ریزپردازنده و حافظه های با حجم بالا امکان ساخت کنترل کننده های منطقی الکترونیکی برنامه پذیر را فراهم آورد . در این کنترل کننده ها بر خلاف کنترل کننده های مبتنی بر قسمت های الکترومکانیکی ، برای تغییر منطق کنترل کافی است بدون تغییری در سیم کشی یا قطعات ، فقط برنامه کنترل را تغییر دهیم ، در این صورت می توانیم از یک کنترل کننده منطقی برنامه پذیر هر جا که خواسته باشیم استفاده نماییم . شکل 1-1 یک کنترل کننده منطقی برنامه پذیر را بگونه نمایشی تعریف می نماید .

شکل 1- 1 : شمای کلی یک کنترل کننده منطقی برنامه پذیر

مزایای استفاده از کنترل کننده های منطقی :
1- استفاده از PLC حجم تابلوهای فرمان را کاهش می دهد .
2- استفاده از PLC مخصوصاً در فرآیندهای پیچیده موجب صرفه جویی فراوان در هزینه می گردد .
3- PLC استهلاک مکانیکی ندارد ، بنابراین علاوه بر طول عمر بیشتر نیازی به سرویس و تعمیرات دوره ای ندارد .
4- مصرف انرژی PLC بسیار کمتر از مدارهای رله ای است .
5- PLC نویزهای صوتی و الکتریکی ایجاد نمی کند .
6- طراحی و اجرای مدارهای کنترل منطقی با PLC آسان و سریع است .
7- ایجاد تغییرات ( Modifications ) و تنظیمات در PLC آسان و سریع است .
8- عیب یابی مدارات کنترل و فرمان با PLC سریع و آسان است و معمولاً PLC خود دارای برنامه عیب یابی می باشد .

2- ساختمان داخلی PLC
ساختمان داخلی یک PLC کم و بیش مانند ساختمان داخلی هر سیستم ریزپردازنده دیگر است . شکل 1-2 حالت کلی مربوط به ساختمان داخلی یک PLC را بیان می نماید .

شکل 1-2 : ساختمان داخلی PLC

3- روش و زبان برنامه نویسی PLC
هر PLC دارای زبان برنامه نویسی خاص خود بوده که رابط مابین کاربر و سخت افزار PLC می باشد . بوسیله برنامه کنترل است که یک PLC پروسه مورد نظر را کنترل می نماید . از آنجا که مهمترین گروه علمی _ شغلی مرتبط با PLC گروههای مرتبط با مهندسی برق می باشند لذا سازندگان PLC اقدام به طراحی زبانهای برنامه نویسی خاصی نمودند که به دانسته های قبلی این گروه کاری نزدیکتر باشد . مهمترین روشهای برنامه نویسی عبارتند از :
برنامه نویسی به روش فلوچارتی CSF ( Control System Flowchart )
یا نمایش جعبه ای تابع FBD ( Function Block Diagram )
در این روش برنامه بصورت بلوکی نوشته شده که در آن هر بلوک بیانگر یک عملگر ( Operation ) می باشد .بدین ترتیب برنامه های نوشته شده به روش FBD عبارتند از یک سری جعبه که به یکدیگر متصل گردیده اند .

روشهای فوق الذکر معمولاً بطور مستقل کاربرد چندانی ندارد و اغلب برای عیب یابی و یا شناخت منطق کنترل سیستم ناشناخته بسیار مفید است . شکل پایین یک نمونه برنامه نوشته شده به روش CSF را نمایش می دهد .

Siemens
برنامه نویسی به روش لیست جملات STL ( Statement List )
در این روش هر عمل منطقی توسط یک جمله یا عبارت مناسب نوشته می شود . مثال ارائه شده در شکل پایین نمونه ای از برنامه نوشته شده به روش STL را نمایش می دهد . در این مثال حرف A بیانگر دستور AND می باشد .

نکته قابل توجه در این روش برنامه نویسی آن است که هر PLC دارای کد دستورات منحصر بفردی می باشد که این دستورات به نوع CPU بکار رفته بستگی دارد .روش STL نیازهای گرافیکی بسیار کمتری نسبت به دو روش قبل دارد ، لذا نوع و تعداد دستورات قابل درک واجرا در این روش بسیار از روش های LAD و FBD می باشد . به همین دلیل برنامه هایی که به روش LAD یا FBD نوشته می شود معمولاً قابل تبدیل به STL می باشد در حالیکه عکس این قضیه همواره امکان پذیر نیست .

نمونه برنامه نوشته شده به روش STL و برنامه معادل آن به روش CSF

3- کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر امروزی
از اولین سالهای تولد PLC تاکنون بیش از سه دهه می گذرد . در این مدت شاهد تغییرات بسیار در ساختار PLC ها بوده ایم . از جمله این تغییرات می توان به افزایش سرعت عملکرد ، توانایی کار با سیگنالهای آنالوگ و دیجیتال و همچنین برخوردار شدن از امکانات ارتباطی ( Communication ) سریع و … اشاره نمود .

برای برنامه نویسی PLC های قدیمی نیاز به یک Programmer مخصوص بود که این امر قیمت تمام شده یک سیستم کنترل منطقی با PLC را افزایش می داد . در حال حاضر امکان برنامه ریزی PLC ها با استفاده از کامپیوترهای شخصی فراهم گردیده است و این امر سهولت و صرفه جویی قابل ملاحظه ای را ایجاد نموده است .

4- نحوه کار PLC
در ابتدای راه اندازی ، مانند هر سیستم مبتنی بر پردازنده ، در PLC نیز برنامه سیستمی اجرا می گردد . پس از اجرای برنامه سیستمی و چک شدن سخت افزار، در صورتی که شرایط لازم برای ورود به حالت اجرا ( RUN ) فراهم باشد ، برنامه کاربر فرا خوانده می شود .برای اجرای برنامه کاربر ابتدا تمام ورودی های PLC بطور یکجا فرا خوانده می شود و وضعیت آنها ( صفر یا یک ) در مکانی بنام تصویر ورودی ( Input – Image – Area ) نوشته می شود

. PLC در خلال اولین Scan برنامه ، از داده های تصویر ورودی استفاده می نماید . توجه نمایید در صورتی که در طول اولین Scan ، تغییراتی در ورودی ها حاصل شود ، این تغییرات تا Scan بعدی به مکان تصویر ورودی ها منتقل نمی گردد .PLC ضمن Scan برنامه کاربر نتایج حاصل را درمکانی بنام تصویر خروجی ( Output – Image – Area ) می نویسد

و بعد از اجرای کامل برنامه و در پایان ، نتایج را بطور یکجا به خروجی ها ارسال می دارد .خواندن یکجای ورودی ها و ارسال یکجای خروجی ها ، صرفه جویی قابل توجه ای در زمان بدنبال دارد ، زیرا خواندن یا نوشتن با آدرس دهی یک به یک زمان زیادی را به خود اختصاص می دهد .از جمله مزایای دسترسی به مکانهای تصویر خروجی یا ورودی آن است که امکان Set یا Reset نمودن هر یک از بیت های ورودی یا خروجی را مستقل از وضعیت فیزیکی آنها فراهم می نماید و این کار مزیت بزرگی به هنگام عیب یابی یا آزمایش یک برنامه نوشته شده محسوب می شود

. روش فوق در عین مزایایی که ذکر گردید ، مسئله ای بنام زمان پاسخ دهی برنامه ( Program Response Time) را بوجود می آورد . زمان پاسخ دهی مدت زمانی است که طول می کشد تا PLC تمام برنامه کاربر را Scan نماید و در این مدت تغییرات بوجود آمده در ورودی ها وارد مکان تصویر ورودی نمی گردد و خروجی ها نیز به حالتی که در Scan قبلی بودند باقی می ماند این امر در فرآیندهایی با سرعت تغییرات زیاد ، مشکل ساز است مخصوصاً زمانی که برنامه کاربر طولانی بوده و مدت زمان زیادی صرف Scan برنامه می گردد .

همچنین گاهی ملاحظات ایمنی لازم می دارد که تغییرات آنی بعضی از ورودی ها همواره مورد توجه قرار گیرد که در این صورت زمان پاسخ دهی ممکن است مانع از ثبت به موقع این تغییرات شود .برای حل این مشکل در زبانهای برنامه نویسی دستورات خاصی گنجانده شده است .

با توجه به سرعت بالای PLC های امروزی و کندی فرآیندهایی که توسط آن کنترل می گردند
( سیستم های الکترو مکانیکی ) زمان پاسخ دهی در شرایط عادی ، معمولاً مشکلی ایجاد نمی نماید . شکل پایین طرز کار PLC را بیان می دارد .

نگاهی به داخل PLC
یکPLC درواقع کامپیوتری است که با آنچه احتمالاً درباره آن شنیده اید یا با آن کار کرده اید فرق دارد .بیشتر مردم با کامپیوترهای خانگی آشنایی دارند . نوع دیگری رایانه نیز وجود دارد که به عنوان رایانه کنترل فرآیند شناخته می شود . هر چند که این رایانه نیز داده ها را پردازش می کند ولی وظیفه اصلی آن کنترل فرآیندهای صنعتی و تولیدی است ( ماشین آلات تولید ، روباتها ،خطوط تولید و… ).
هر چند که این رایانه ها ممکن است صفحه کلید نیز داشته باشند ، ورودی های کنترل آنها سوئیچها وحسگرها هستند و خروجی های آنها علاوه بر نمایشگرها و چاپگر ، سیگنالهای کنترلی برای انواع موتورها ، سولنوئیدها و ;می باشند.

5- واحدهای تشکیل دهنده PLC
در PLC های کوچک ، پردازنده ، حافظه نیمه هادی ، ماژول های I/O و منبع تغذیه در یک واحد جای داده شده اند . در PLC های بزرگتر ، پردازنده و حافظه در یک واحد ، منبع تغذیه در واحد دوم و واسطه های I/O در واحدهای بعدی قراردارند .

ابزار برنامه نویسی ، که معمولاً یک واحد پردازنده با صفحه نمایش و صفحه کلید می باشد ( بعنوان مثال یک کامپیوتر شخصی ، یک PG در خانواده زیمنس و یا کنسول در خانواده Omron ) به عنوان یک واحد مجزا از طریق یک سیم به واحد اصلی متصل می گردد .

شکل پایین قسمتهای اصلی یک سیستم پردازش در PLC را نمایش می دهد .
حافظه ثابت سیستم ، حاوی برنامه ای است که توسط کارخانه سازنده تعبیه شده است . این برنامه وظیفه ای مشابه سیستم عامل Dos دردستگاههای PC دارد که بر روی تراشه های خاصی بنام حافظه فقط خواندنی ( ROM ) قرار گرفته است . برنامه های ثابت در ROM ، درحین عملیات CPU نمی توانند تغییر یابند یا پاک شوند . برنامه موجود در این حافظه غیر فرار به هنگام قطع تغذیه CPU نیز حفظ می شود .

اطلاعات حافظه تغییر پذیر بر روی تراشه های نیمه هادی ذخیره می شود که امکان برنامه ریزی ، تغییر و پاک کردن آنها توسط برنامه ریز میسر است . این حافظه عمدتاً از نوع حافظه های با قابلیت دسترسی تصادفی ( RAM ) انتخاب می گردند .اطلاعات موجود درحافظه های RAM با قطع تغذیه ، پاک می گردند .

اغلب CPU ها مجهز به یک باتری پشتیبان هستند . بنابراین اگر تغذیه ورودی قطع شود و متعاقباً منبع تغذیه نتواند ولتاژ سیستم را تامین کند ، باتری پشتیبان برنامه ذخیره شده در RAM را حفظ می کند . همانگونه که در شکل پایین ملاحظه می گردد ، قسمت پردازنده دارای ارتباطاتی با قسمت های مختلف داخل و خارج خود می باشد .

واحدهای اصلی تشکیل دهنده سیستم پردازش در PLC

6- پردازنده
تمام پردازنده های رایانه ای ، به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند محاسبات منطقی و حسابی را انجام دهند . این عملیات بوسیله ریزپردازنده ( Microproccessor ) و از طریق بکارگیری دستورالعمل های متفاوت انجام می گیرد .ریزپردازنده ها بر حسب میزان قدرت طبقه بندی می گردند . دو عامل در تعیین میزان قدرت ریزپردازنده ها عبارتند از تعداد بیت ها و سرعت پالس ساعت (Clock ) .ریزپردازنده های فعلی امکان پردازش داده ها ، بصورت 4 ، 8،16 یا 32 بیتی را دارا می باشند .هرچه تعداد این بیتها بیشتر باشد ، قدرت پردازنده بیشتر است . میزان پالس ساعت ، سرعت اجرای هر دستورالعمل را نشان می دهد . محدوده سرعت پالس ساعت در حال حاضر از محدوده 1MHz تا 66MHz متغیر می باشد .جدول ارائه شده در شکل پایین تعدادی از میکروپروسسور های معروف را مقایسه نموده است .تعدادی از PLC ها از ریزپردازنده های عنوان شده در جدول فوق الذکر بهره می گیرند و تعدادی دیگر از آنها از CPU های انحصاری خود کارخانه سازنده استفاده می نمایند . با اختراع پردازنده های پنتیوم ، نسل جدید PLC ها نیز با بکارگیری این پردازنده های سرعت بالا پا به عرصه صنعت گذاشته اند . از جمله این PLC ها می توان به خانواده های C7 و M7 از شرکت زیمنس اشاره نمود .

8085 8-bit 1MHz
8086 16-bit 4.77MHz
80186 16-bit 8MHz
80286 16-bit 12.5MHz
80386 32-bit 33MHz
80486 32-bit 50MHz

مقایسه تعدادی از ریز پردازنده های معروف

7- (ماژول ها ی ورودی و خروجی Input / Output )
ماژول ورودی به صورت الکترونیکی چهار کار اصلی را انجام می دهد . اولاً این ماژول حضور یا عدم حضور سیگنال الکتریکی در تمام ورودیها را بررسی می کند . این سیگنالهای ورودی، وضعیت قطع یا وصل سوئیچها ، حسگرها و سایر عناصر در فرآیند تحت کنترل را نمایش می دهند . ثانیاً این ماژول سیگنال مربوط به وصل بودن را از نظر الکتریکی به سطحی DC که توسط مدارات الکترونیکی ماژول I/O قابل استفاده باشد ، تغییر می دهد .

برای سیگنال ورودی قطع ، هیچ تبدیل سیگنالی صورت نمی گیرد و نشان دهنده حالت قطع است . ثالثاً این ماژول ، جداسازی الکترونیکی را با جداکردن خروجی ماژول ورودی از ورودی اش به صورت الکترونیکی انجام می دهد . در نهایت این ماژول سیگنالی را که توسط CPU سیستم PLC قابل تشخیص است ، ایجاد می کند .تمام این وظایف در طرح شکل پایین نشان داده شده است .

طرح ماژول ورودی PLC
شکل فوق فقط مدار یک ترمینال رانمایش می دهد . تمام ترمینالهای یک ماژول ، دارای مدار یکسان هستند . بلوک اولیه سیگنالهای ورودی را از سوئیچها ، سنسورها و غیره دریافت می نمایند .سیگنالهای AC ، در واحد مبدل DC که به یکسوسازها ، المانهای مربوط به کاهش ولتاژ و تنظیم کننده ها مجهز است ، به سیگنالهای DC تبدیل می شوند . برای سیگنالهای DC به نوعی از مدارات مبدل DC به DC نیاز است . خروجی این مبدل مستقیماً به ورودی CPU متصل نمی شود ،

چون این امر در صورت یک جهش ولتاژ یا نقص فنی در مدار ممکن است ، سبب آسیب دیدن CPU شود. به عنوان مثال اگر واحد مبدل دچار اتصال کوتاه شود ، ولتاژ 120 ولت متناوب در ورودی مستقیماً به CPU می رسد و چون CPU با ولتاژ 5 ولت مستقیم کار می کند ، احتمال سوختن آن زیاد خواهد بود .

بلوک جداسازی ( Isolator ) ، CPU را از چنین صدمه ای حفظ می نماید . این جداسازی معمولاً توسط جداسازهای نوری ، همانطور که در شکل نمایش داده شده است ، انجام می گردد . قطع و وصل سیگنال ، از طریق فعال شدن یک اشعه نورانی ( تولید شده توسط یک LED ) و نهایتا فعال سازی توسط یک ترانزیستور نوری به خروجی این طبقه منتقل می گردد .

ماژول خروجی به گونه ای عکس ماژول ورودی عمل می نماید . یک سیگنال DC که از CPU ارسال می گردد ، در هر ماژول خروجی به سیگنال الکتریکی با سطح ولتاژ مناسب به صورت AC یا DC که توسط دستگاهها قابل استفاده باشد ، تبدیل می گردد . شکل پایین نمودار بلوکی یک ماژول خروجی را نمایش می دهد .

طرح ماژول خروجی PLC

8- انواع سیستم های PLC
در صنعت PLC بیش از یکصد کارخانه با تنوع بیش از هزار مدل از انواع مختلف PLC فعالیت می نمایند .این نمونه های مختلف دارای سطوح مختلفی از کارآیی می باشند .PLC ها را می توان از نظر اندازه حافظه یا تعداد ورودی / خروجی دسته بندی نمود . جدول ارائه شده در شکل پایین نمونه ای از این تقسیم بندی را نمایش می دهد .

اندازه PLC تعداد خطوط I/O اندازه حافظه
کوچک 40/40 1K
متوسط 128/128 4K
بزرگ بیشتر از 128 / بیشتر از 128 بیش از4K

دسته بندی PLC ها
البته برای ارزیابی قابلیت یک PLC باید ویژگی های دیگری نظیر پردازنده ، زمان اجرای یک سیکل ، سادگی زبان برنامه نویسی ، قابلیت توسعه و غیره را در نظر گرفت .در یک تقسیم بندی PLC ها در دو غالب PLC های با کاربرد محلی و PLC های با کاربرد وسیع تقسیم می گردند .

9- PLC ها با کاربرد محلی :
این نوع PLC ها برای کنترل سیستم هایی با حجم کوچک با تعداد ورودی و خروجی های محدود استفاده می گردند . به علت قابلیت محدود تر ، این نوع P LC ها برای کنترل همزمان تعداد کمتری از پروسه ها و یا کنترل دستگاههای مجزای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند .

اغلب شرکت های سازنده ، این نوع PLC ها را به همراه سایر PLC ها به بازار ارائه نموده اند ولی برخی از شرکت های سازنده آنرا با نام میکرو PLC به بازار ارائه می نمایند . ازجمله این نوع PLC ها می توان به نمونه های زیر اشاره کرد :
1-مینی PLC ساخت کارخانه زیمنس آلمان با نام LOGO
2- مینی PLC ساخت کارخانه تله مکانیک فرانسه با نام Zelio
3- PLC مولر آلمان
4-PLC ، LG کره

10- PLC های بزرگ با کاربرد گسترده :
این نوع PLC ها برای کنترل سایت کارخانجات بزرگ ، از جمله کارخانجات سیمان ، پتروشیمی و… استفاده می گردند . معمولاَ در این نوع صنایع ، PLC ها یا پورت های ورودی ، خروجی درقسمت های مختلف سایت کارخانه وجود داشته و کنترلی محلی بر قسمت های تحت پوشش خود انجــام می دهند .

سپس اطلاعات مورد نیاز با استفاده از روشهای مختلف انتقال DATA به اتاق کنترل مرکزی منتقل شده که در آن محل با استفاده از روش های مختلف مونیتورینگ صنعتی ، اطلاعات را به شکل گرافیکی تبدیل کرده و بر روی صفحه مونیتور نمایش می دهند . در این حال اپراتور تنها با دانستن روش کار با کامپیوتر و بدون نیاز به اطلاعات تخصصی می تواند سیستم را کنترل نماید .

از جمله این PLC ها می توان به نمونه های زیر اشاره کرد :
1- خانواده PLC های S5 و S7 زیمنس آلمان
2- خانواده PLC های OMRON ژاپن
3- خانواده PLC تله مکانیک فرانسه
4- خانواده PLC میتسوبیشی ژاپن
5- خانواده PLC ، LG کره
6- خانواده PLC آلن برادلی آمریکا
7- ……

میکرو PLC ساخت شرکت زیمنس ( LOGO ) – ماژول اصلی بهمراه ماژول های اضافی

PLC نوع GM7 از شرکت LG بهمراه ماژول های اضافی

نمونه های مختلف PLC های خانواده CPM1A از شرکت Omron

نمونه های مختلف میکرو PLC های شرکت Moller

نمونه ای از PLC خانواده CS1 از شرکت Omron

PLC نوع GM4 از شرکت LG

PLC خانواده S5 ( (CPU 115Uاز شرکت زیمنس
معرفی روش برنامه‌نویسی LAD
برنامه نویسی به روش نردبانی ( Ladder )

از آنجا که تمام نقشه های کنترل و فرمان منطقی قبل از ظهور PLC ها به صورت نردبانی و یا چیزی شبیه به آن تهیه و طراحی می شد ،لذا سازندگان PLC این روش برنامه نویسی را بعنوان یکی از روشهای ممکن برنامه نویسی انتخاب نمودند . شکل پایین یک نمونه برنامه نویسی به زبان LAD را نمایش می دهد .در این روش آن دسته از عناصر نردبان که تابع یا عمل خاص و پیچیده ای را انجام می دهند برای سهولت با یک جعبه نمایش داده می شوند .دستورات نوشته شده به روش نردبانی به ترتیب از چپ به راست و از بالا به پایین انجام می گردند .

یک برنامه کنترلی مجموعه دستورالعمل هایی است که به سیستم PLC جهت کنترل پروسه
فرمان هائی صادر می کند . در نتیجه این برنامه باید به زبان خاص و طبق قوانین و دستورات قابل درک برای PLC باشد .
در زبان برنامه نویسی S7 برنامه ها را می توان به صورت های زیر نوشت :
1- نردبانی LAD
2- فلوچارتی CSF
3- عبارتی STL
که ما در این بخش شرح مختصری از روش برنامه نویسی LAD می پردازیم .
در این روش , هر دستور یا خط برنامه به صورت نماد اتصال و سیم پیچ مدارهای فرمان رله ای نشان داده می شود . در نتیجه ساختار برنامه در این روش تقریبا شبیه به شکل مدارهای فرمان رله ای می باشد . این طرز نمایش از قدیم در سیستم های رله ای متداول بود , نقشه های مدار فرمان اکثرا به این روش ترسیم می شوند .

به همین دلیل این طرز نمایش تا حد زیادی مانوس و مورد پسند کسانی است که با سیستم های رله ای کار کرده اند . علاوه بر این , روش نردبانی به سادگی قابل درک بوده , نقشه ای که به این روش ترسیم شود درست مانند نقشه الکتریکی مدار فرمان همان سیستم است.
نمونه ای از این روش برنامه نویسی که مورد استفاده پروژه ما می باشد را در ذیل آورده ایم:

معرفی خانواده‌ی S7 – 200
آشنایی با PLC خانواده S7 زیمنس (سخت افزار)

خانواده PLC های S7 زیمنس از جمله کنترل کننده های ساخت شرکت زیمنس آلمان بوده که نسبت به نمونه های قبلی ساخت این شرکت دارای قابلیت های سخت افزاری و نرم افزاری بسیار گسترده تری می باشند . این خانواده شامل کنترل کننده های سری 200 ، 300 و 400 بوده که در هر سری انواع مختلفی از CPU با قابلیت های متفاوت در دسترس می باشد . دراین جزوه به بررسی PLC های خانواده S7-200 پرداخته شده و در قسمت های مختلف و در صورت نیاز به قابلیت های سایر نمونه ها نیز اشاره خواهد شد .

s7-200 CPU
ترکیبی از یک واحد پردازشگر مرکزی ، منبع تغذیه و پایانه ها I/O مجتمع و پورت ارتباطی و چراغهای وضعیت در یک قطعه می باشد . باولتاژهای230/24 مورد ایتفاده قرار می گیرد.
: CPUو ظیفه پردازش مرکزی را به عهده دارد و برنامه را اجرا می کند و اطلاعات را برای کنترل کار با پروسه اتوماسیون ایجاد می کند .

منبع تغذیه : توان الکتریکی را برای واحد پایه و ماژولها ی اضافی متصل فراهم می کند.
ورودیها و خروجیها : پایانه ها ی کنترلی سیستم می باشند . ورودیها سیگنال قطعات حوزه مثل سنسورها، کلید ها و سوئیچ ها میباشند ،خروجی ها دارای انواع رله ای و ترانزیستوری میباشند و پیچها ، موتورها ،شیرها ، لامپها و یا دیگر قطعات را در پروسه کنترل می کنند.

پورت ارتباطی : امکان اتباطی CPU را به شبکه های صنعتی کامپیوتر و دیگر دستگاههای جانبی را فراهم می کند .
چراغهای وضعیت : اطلاعات بصری در مورد حالت (RUN/STOP)CPU وضعیت جریان ورودی / خروجی محلی و وجود خطا در سیستم می دهد تا کنون ده مدل S7-200 CPU به بازار عرضه شده است شامل 22X,21X می باشد .

21X: 210,212,214,215,216
22X: 221,222,224,226,226XM

که مدل 210 از سری (21X) از رده خارج شده است و مدل های 22X بدلیل کوچکتر و سریعتر بودن نسبت به مدل های 21X بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله رشته دانشگاهی ریاضی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله رشته دانشگاهی ریاضی در pdf دارای 174 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله رشته دانشگاهی ریاضی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله رشته دانشگاهی ریاضی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله رشته دانشگاهی ریاضی در pdf :

رشته دانشگاهی ریاضی
– مقدمــه
کمیته برنامه ریزی گروه ریاضی در تاریخ 15/9/82 برنامه پیشنهادی دوره کارشناسی رشته ریاضی را دو گرایش محض و کاربردی به تصویب رساند.
در این برنامه سعی شده است که تعداد واحدهای دروس اصلی (مشترک) هر دو گرایش به گونه ای باشد که دانشجویان گرایش ریاضی محض تعدادی از دروس کاربردی را اختیار نموده و بدین ترتیب این دسته از دانشجویان هم می توانند از فرصت های شغلی که برای دانشجویان گرایش کاربردی وجود دارد بهره مند شوند.

با ظهور رایانه های سریع در قرن بیستم، شاهد پیشرفتهای خارق العاده ای در زمینه های مختلف ریاضی کاربردی بوده ایم که تاکنون نیز ادامه دارد، به طور مثال می توان به فراکتالها، نظریه کدگذاری و همچنین به نظریه کنترل و کنترل بهینه اشاره نمود. در برنامه پیشنهادی سعی شده است که این قبیل دروس نیز مورد نظر قرار گرفته تا ضمن ایجاد انگیزه، دانشجو بیش از پیش به اهمیت ریاضی واقف گردد. همچنین کماکان دروس مختلفی از رشته های گوناگون مثل آمار، کامپیوتر، اقتصاد، مدیریت ،‌حسابداری برای دانشجو در نظر گرفته شده تا او بتواند ضمن آشنایی با کاربردهای مختلف فرصت های شغلی خویش را در آینده افزایش دهد.
2ـ تعداد واحدهای رشته ریاضی:
(الف) در دو گرایش رشته ریاضی دروس عمومی 21 واحد ، دروس پایه 27 واحد، دروس اصلی مشترک 48 واحد.
(ب) در گرایش ریاضی کاربردی، دروس تخصصی گرایش 24 واحد، دروس اختیاری 16 واحد است که جمعاً دانشجو با 136 واحد در این گرایش فارغ التحصیل خواهد شد.
(پ) در گرایش ریاضی محض، دروس تخصصی گرایش 24 واحد، دروس اختیاری 14 واحد می باشد که جمعاً دانشجو با 134 واحد در این گرایش فارغ التحصیل خواهد شد.

معرفی رشته:
برنامه آموزشی دوره کارشناسی ریاضی از دو گرایش محض و کاربردی تشکیل شده است مشخصات کلی برنامه و سرفصل دروس این دوره به تصویب کمیته سیاستگذاری برنامه ریزی درسی گروه ریاضی رسیده است.

اهداف و ضروریات تغییر:
اهداف دو گرایش دوره کارشناسی ریاضی بشرح زیر است.
گرایش ریاضی محض تربیت متخصصان جامع در علم ریاضی که امادگی لازم را برای ادامه تحصیل در جهت اشتغال به پژوهش و نیز انتقال علم ریاضی در سطوح بالاتر داشته باشند.
گرایش ریاضی کاربردی
تربیت کارشناسان چند جانبی دارای اندوخته کافی از دانش ریاضی که توانایی تحلیل کمی از مسایل صنعتی، اقتصادی و برنامه ریزی را کسب نموده ونیز توانایی ادامه تحصیل در سطوح بالاتر را داشته باشند.

در دو دهه اخیر شاهد پیشرفتهای خارق العادهای در زمینه های مختلف ریاضی کاربردی بودهایم بطور مثال می توان به فراکتالها، نظریه کدگذاری،نظریه رمزنگاری و نظریه کنترل اشاره نمود.
در برنامه تدوین شده سعی شده است که این قبیل دروس نیز مورد نظر قرار گرفته تا ضمن ایجاد انگیزه، دانشجو بیش از پیش به اهمیت ریاضی واقف گردد.
مطالعات و اقدامات انجام شده
در تدوین این برنامه سعی شده است که از برنامه های گروههای ریاضی دانشگاههای کشورهای کانادا ،آمریکا و انگلستان استفاده شود.
همچنین سعی شده است که ازبرنامه های تدوین شده در گروههای ریاضی دانشگاههای داخلی نیز استفاده شود.

 

ویژگیهای برنامه
علاوه بر دروس ریاضی کاربردی که که در برنامه ریاضی محض برای دانشجویان ریاضی محض با روشهای کاربردی در نظر گرفته شده،سعی گردیده است دروس مختلفی از رشته های گوناگون مثل امار، کامپیوتر، اقتصاد، مدیریت، حسابداربرای دانشجو در نظر گرفته شود تا او نیز بتواندضمن اشنایی با کاربردهای مختلف ، فرصتهای شغلی خویش را در اینده افزایش دهد.

جدول مقایسه
برنامه جدید برنامه قدیم
21 20 دروس عمومی
27 29 دروس پایه
48 32 دروس اصلی مشترک
24 39 دروس تخصصی ریاضی کاربردی
16 16 دروس اختیاری ریاضی کاربردی
24 36 دروس تخصصی ریاضی محض
14 15 دروس اختیاری ریاضی محض

جدول1ـ دروس پایه رشته ریاضی
ردیف نام درس شماره درس تعداد واحد پیش نیاز
1 ریاضی عمومی 1 312101 4 –
2 ریاضی عمومی 2 312102 4 1
3 مبانی ریاضیات 310101 4 –

4 فیزیک پایه 1 326429 4 1
5 فیزیک پایه 2 326430 4 4
6 معادلات دیفرانسیل 312103 3 2
7 مبانی کامپیوتر و برنامه سازی 410011 – 4
جمع 27

جدول2ـ دروس اصلی(مشترک) رشته ریاضی
ردیف نام درس شماره درس تعداد واحد پیش نیاز
8 جبرخطی 1 311220 3 3
9 جبر1 311203 4 8
10 جبر خطی 2 311222 3 8 و 9
11 جبر 2 311214 4 8 و 9
12 آنالیز ریاضی 1 312201 4 2 و 3
13 آنالیز ریاضی 2 312202 4 12
14 آنالیز عددی 1 314205 4 7 و 8 و 12
15 آمار و احتمال 1 316110 3 2
16 آمار و احتمال 2 316112 4 15
17 توابع مختلط 312204 4 12
18 معادلات با مشتقات جزیی 312111 3 6
19 تحقیق در عملیات 314204 4 3
20 ریاضیات گسسته 312287 4 3 و 6
جمع 48

• * شماره هایی که در ستون پیشنیاز داخل پرانتز است به معنی همنیاز می باشد. به طور مثال شرط اخذ درس فیزیک پایه 1 گذراندن درس ریاضی عمومی 1 یا گرفتن همزمان با ریاضی عمومی 1 می باشد.
• ** دروس ردیفهای 1 و 2 و 3 و 9 و 11 و 12 و 13 به 2 ساعت حل تمرین و دروس ردیفهای 4 و 5 و 6 و 8 و 10 و 18 به 1 ساعت حل تمرین نیاز دارد.

• *** در موارد استثنایی دانشجو می تواند با اجازه کمیته تخصصی گروه ریاضی تعدادی از دروس اختیاری خود را از هر یک از جدول های 3 و 4 و 5 و 6 انتخاب نماید.

جدول3ـ دروس تخصصی (گرایش) ریاضی کاربردی
ردیف نام درس شماره درس تعداد واحد پیش نیاز
21 برنامه سازی پیشرفته 410451 3 7
22 ساختمان داده ها 410452 3 21
23 ذخیره و بازیابی اطلاعات 411453 3 22
24 فرآیندهای تصادفی 314207 4 16
25 اصول طراحی پایگاه داده ها 411455 3 23
26 آنالیز عددی 2 314206 4 14
27 بهینه سازی مقدماتی 314220 4 19
جمع 24

جدول4ـ دروس اختیاری گرایش ریاضی کاربردی :
دانشجو موظف است تعداد 6 درس از سه مجموعه دروس ارائه شده و مطابق با جدول به صورت 2 درس از مجموعه دروس اختیاری (1) ، 2 درس از مجموعه دروس اختیاری (2) و 2 درس از مجموعه دروس اختیاری (3) را اختیار نماید. به این ترتیب مجموع واحدهای اخذ شده از جدول 4 ، 16 واحد می باشد.
ردیف نام درس شماره درس تعداد واحد پیش نیاز
28

مجموعه دروس اختیاری (1) طراحی الگوریتمها 410443 3 22
29 مهندسی نرم افزار 1 411464 3 23
30 مبانی علم اقتصاد 241150 3 –
31 اصول حسابداری 270562 3 –
32 مبانی سازمان و مدیریت 271230 3 –
33 مبانی هندسه 313112 3 3
34 سریهای زمانی 314211 4 6 و 16
35

مجموعه دروس اختیاری (2) جبر خطی عددی 311230 3 2 و 8 و 14
36 نظریه کدگذاری 311205 3 8 و 20
37 نظریه گراف 314309 3 20
38 فرکتالها 314310 3 13
39 نظریه کنترل 314311 3 8 و 6
40 پروژه کارشناسی 318203 3 ترم 7 به بعد
41

مجموعه دروس اختیاری (3) زبان ویژه ریاضی 310212 2 ترم 5 به بعد
42 مباحث وپژه در ریاضی 314400 2 ترم 7 به بعد
43 نرم افزارهای ریاضی 314210 2 ترم 7 به بعد
44 تاریخ ریاضی 310102 2 ترم 5 به بعد

جدول3ـ دروس تخصصی (گرایش) ریاضی محض
ردیف نام درس شماره درس تعداد واحد پیش نیاز
21 نظریه اعداد 311103 4 3
22 آنالیز ریاضی (3) 312203 4 13
23 جبر 3 311215 4 11
24 هندسه دیفرانسیل موضعی 313204 4 10 و 12
25 توپولوژی عمومی 313203 4 12
26 توپولوژی جبری مقدماتی 313208 4 25
جمع 24

جدول4ـ دروس اختیاری گرایش ریاضی محض :
دانشجو موظف است تعداد5 درس از سه مجموعه دروس ارائه شده و مطابق با جدول به صورت 3 درس از مجموعه دروس اختیاری (1) ، 1 درس از مجموعه دروس اختیاری (2) و 1 درس از مجموعه دروس اختیاری (3) را اختیار نماید. به این ترتیب مجموع واحدهای اخذ شده از جدول 6 ، 14 واحد می باشد.
ردیف نام درس شماره درس تعداد واحد پیش نیاز
27

مجموعه دروس اختیاری (1)

هندسه دیفرانسیل سرتاسری 313210 3 24
28 هندسه جبری مقدماتی 313213 3 11 و 17
29 توپولوژی دیفرانسیل مقدماتی 313214 3 22 و 25
30 نظریه معادلات دیفرانسیل 312230 3 6 و13 و 17
31 مبانی هندسه 313112 3 3
32 نظریه مجموعه ها 310210 3 3و 8 و9و12
33 منطق ریاضی 310213 3 3
34 نظریه کد گذاری 311205 3 8 و 10
35 نظریه گراف 314309 3 20
36 نظریه کنترل 314311 3 6 و 8
37 فرکتالها 314310 3 13
38 جبر خطی عددی 311230 3 2و8 و14
39

مجموعه دروس اختیاری (2) برنامه سازی پیشرفته 410451 3 7
40 مبانی علم اقتصاد 241150 3 –
41 اصول حسابداری 270562 3 –
42 مبانی سازمان و مدیریت 271230 3 –
43 آموزش ریاضی 310204 3 ترم 5 به بعد
44 پروژه کارشناسی 318203 3 ترم 7 به بعد
45
مجموعه دروس اختیاری (3) نرم افزارهای ریاضی 314210 2 ترم 7 به بعد
46 زبان ویژه ریاضی 310212 2 ترم 5 به بعد
47 تاریخ ریاضی 310102 2 ترم 5 به بعد
48 مباحث ویژه در ریاضی 314400 2 ترم 7 به بعد

در موارد استثنایی، دانشجو می تواند با اجازه کمیته تخصصی گروه ریاضی تعدادی از دروس اختیاری خود را
از هر یک از جدول های 3 و 4 انتخاب نماید.

ریاضی عمومی 1
تعداد واحد عملی: —
حل تمرین: 2 ساعت تعداد واحد نظری:4
پیشنیاز: — نوع درس: نظری
هدف درس :
یادآوری مفاهیم حد و پیوستگی و آشنایی با مشتق و انتگرال و سریها و کاربردهای عملی مشتق و انتگرال می باشد.

رئوس مطالب :
1- یاد‎آوری از اعداد حقیقی و معرفی و نمایش اعداد مختلط (یک هفته )
2- یادآوری از حد و قضایای آن – یادآوری از پیوستگی و قضایای آن – قضایای مقدار میانی و اکستریمم (2 هفته )
3- یادآوری از مشتق و دیفرانسیل و قضایای مربوطه – مشتق تابع معکوس- قضایای رل و مقدار میانگین – کاربــرد در تقریب ریشــه ها – تقریب خط ممــاس – سرعــت و شتاب (2 هفته )
4- معرفی انتگرال بصورت حد مجموع های ریمان – پاد مشتق – قضیه اساسی حساب دیفرانسیل و انتگرال- معرفی توابع لگاریتمی – نمایی – هذلولی ( 3 هفته )
5- روشهای انتگرال گیری – انتگرال مجازی – معادلات پارامتری – کاربرد انتگرال در محاسبه طول منحنی ها- حجم – سطح (4هفته )
6- معرفی دنباله ها و سریهای عددی – آزمون های همگرایی – سریهای توانی – قضیه تیلور و کاربرد (4 هفته )

روش ارزیابی:
پروژه آزمون نهایی میان ترم ارزشیابی مستمر
– + + –

بازدید: ——

منابع اصلی :
1- ریچارد سیلورمن «حساب دیفرانسیل و انتگرال با هندسه تحلیلی» ترجمه دکتر علی اکبر عالم زاده چاپ انتشارات ققنوس چاپ اول 1373
2- لوئیس لیتهلد، « حساب دیفرانسیل و انتگرال و هندسه تحلیلی»، ترجمهُ مهدی بهزاد، محسن رزاقی، سیامک کاظمی و اسلام ناظمی چاپ مرکز نشر دانشگاهی. با ترجمهُ دکتر علی اکبر عالم زاده، نشر علوم چاپ 1366
3- تام اپوستل «حساب دیفرانسیل و انتگرال» ترجمه علیرضا ذکائی، مهدی رضایی دلفی، علی اکبر عالم زاده و فرخ فیروزان چاپ مرکز نشر دانشگاهی، چاپ اول 1361
4- جورج توماس، راس فینی «حساب دیفرانسیل و انتگرال و هندسه تحلیلی» ترجمه دکتر مهدی بهزاد، سیامک کاظمی و مهندس علی کافی چاپ مرکز نشر دانشگاهی، چاپ اول 1370
5- جیمز استوارت «حسابگان» ترجمه محمدحسین علامت ساز، علی اکبر محمدی و حسین ناهید. انتشارات دانشگاه اصفهان چاپ اول 1375

ریاضی عمومی 2
تعداد واحد عملی: —
حل تمرین: 2 ساعت تعداد واحد نظری:4
پیشنیاز: — نوع درس: نظری

هدف درس :
آشنایی با توابع برداری، رویه ها و توابع چند متغیره می باشد. مفاهیمی از قبیل اکستریممها، انتگرالهای چندگانه، حساب برداری و کاربردهای آنها مورد نظر می باشد.

رئوس مطالب :
1- توابع برداری و مشتق آنها – خمیدگی – بردارهای مماس و قائم – سرعت و شتاب (3هفته)
2- آشنایی با رویه های درجه دوم – معادلات پارامتری رویه های فضایی – رویه های دوار (3هفته )
3- توابع چند متغیری – مشتقات جزیی و سویی – گرادیان – معادلــه صفحــه مماس – خط قائم بر رویه- قاعده زنجیره یی- اکستریمم مقید و قضیه لاگرانژ (3 هفته)
4- انتگرالهای دوگانه – سه گانه – کاربرد آنها (محاسبه حجم ، سطح – گشتاور – مرکز جرم ) تعویض ترتیب انتگرال گیری – محاسبه انتگرال در مختصات کروی و استوانه – تغییر متغیر در انتگرالهای دوگانه و سه گانه (ژاکوبی تبدیل) (4 هفته)
5- حساب برداری: میدان برداری – انتگرالهای خط – قضیه گرین – کرل و واگرایی – انتگرال های رویه یی- قضیه استوکس – قضیه واگرایی (3هفته )

روش ارزیابی:
پروژه آزمون نهایی میان ترم ارزشیابی مستمر
– + + –

بازدید: —

منابع اصلی :
1 ریچارد سیلورمن «حساب دیفرانسیل و انتگرال با هندسه تحلیلی» ترجمه دکتر علی اکبر عالم زاده چاپ انتشارات ققنوس چاپ اول 1373
2 لوئیس لیتهلد، « حساب دیفرانسیل و انتگرال و هندسه تحلیلی»، ترجمهُ مهدی بهزاد، محسن رزاقی، سیامک کاظمی و اسلام ناظمی چاپ مرکز نشر دانشگاهی. با ترجمهُ دکتر علی اکبر عالم زاده، نشر علوم چاپ 1366
3 تام اپوستل «حساب دیفرانسیل و انتگرال» ترجمه علیرضا ذکائی، مهدی رضایی دلفی، علی اکبر عالم زاده و فرخ فیروزان چاپ مرکز نشر دانشگاهی، چاپ اول 1361
4 جورج توماس، راس فینی «حساب دیفرانسیل و انتگرال و هندسه تحلیلی» ترجمه دکتر مهدی بهزاد، سیامک کاظمی و مهندس علی کافی چاپ مرکز نشر دانشگاهی، چاپ اول 1370
5 جیمز استوارت «حسابگان» ترجمه محمدحسین علامت ساز، علی اکبر محمدی و حسین ناهید. انتشارات دانشگاه اصفهان چاپ اول 1375

مبانی ریاضیات
تعداد واحد عملی: —
حل تمرین: 2 ساعت تعداد واحد نظری:4
پیشنیاز: — نوع درس: نظری
هدف درس :
آشنایی با زبان و مفاهیم اساسی و شیوهُ استدلال ریاضی و ساختار اعداد می باشد و منظور تسلط بیشتر در فهم ریاضی و استفاده از آن در مراحل بعدی است.

رئوس مطالب :
آشنایی با منطق واصول اثبات، تعارضهای منطقی (مغالطه، سفسطه، پارادکس) مجموعه ها- رابطه و انواع آن – تابع – مشخصه انواع تابع – حاصلضرب دکارتی یک خانواده اندیس دار – اصول پئانو- قضیه بازگشتی خواص حسابی جمع و ضرب و ترتیب بر – ساخت مجموعه اعداد صحیح ، گویا و حقیقی توسط رابطه هم ارزی بر – کران بالا و پائین – اصل کمال – اصل ارشمیدس – ساخت اعداد حقیقی به روش ارشمیدس و ددکیند.
مجموعه های شمارش پذیر – مجموعه های شمارش ناپذیر- اعداد جبری و اعداد متعالی – مهفوم اعداد اصلی – قضیه شرودر برنشتاین – عدد اصلی یک مجموعه توانی- جمع و ضرب و توان اعداد اصلی – فرضیه پیوستار – اصل انتخاب و بعضی از صورت های هم ارز آن .

روش ارزیابی:
پروژه آزمون نهایی میان ترم ارزشیابی مستمر
– + + –

بازدید: —

منابع اصلی :
1- شو وینگ لین و یوفنگ لین ، « نظریه مجموعه ها و کاربردهای آن » ، ترجمه عمید رسولیان، مرکز نشر دانشگاهی ، چاپ اول 1368
2- ایان استیوارت و دیوید تال، « مبانی ریاضیات » ترجمه محمد مهدی ابراهیمی، مرکز نشر دانشگاهی، چاپ اول 1365
3- غلامحسین مصاحب، « آنالیز ریاضی » ، جلد اول و دوم ، انتشارات سروش.
4- « مبانی ریاضیات » تألیف دکتر امیر هوشنگ یمینی انتشارات دانشگاه صنعتی امیرکبیر چاپ اول 1371
فیزیک پایه 1

تعداد واحد عملی: —
حل تمرین: 2 ساعت تعداد واحد نظری:4
پیشنیاز: همزمان ریاضی عمومی 1 نوع درس: نظری

هدف درس:
آشنایی با مکانیک کلاسیک می باشد.

رئوس مطالب :
اندازه گیری بردارها، حرکت در یک بعد، حرکت در یک صفحه ، دینامیک ذره و کار و انرژی، بقا انرژی، دینامیک سیستمهای ذرات ، برخوردها، سینماتیک دورانی ، دینامیک دورانی ، تعادل اجسام صلب ، نوسانات ، گرانش ، مکانیک سیالات

روش ارزیابی:
پروژه آزمون نهایی میان ترم ارزشیابی مستمر
– + + –

بازدید: —

منابع اصلی :

Physics, R. Resnick, D. Halliday & K. Krane, 1992, John Wiley.
University Physics, H. Benson (1991), John Wiley & Sons, Inc.
Physics, H. C. Ohanian (1989), Norton.
Physics, P. A. Tipler (1990), Worth Pub. Inc.

فیزیک پایه 2

تعداد واحد عملی: —
حل تمرین: 2 ساعت تعداد واحد نظری:4
پیش نیــاز: فیزیک پایه 1

نوع درس: نظری
هدف درس:
آشنایی با الکتریسته و الکترومغناطیس می باشد.
رئوس مطالب :
بار و ماده، میدان الکتریکی ، قانون گاوس ، پتانسیل الکتریکی ، خازنها و دی الکتریکها، جریان و مقاومت ، نیروی محرکه الکتریکی و مدارها، میدان مغناطیسی ، قانون آمپر، قانون القاء فاراده ، القاء، خواص مغناطیسی ماده ، نوسانات الکترومغناطیسی، جریانهای متناوب، معادلات ماکسول، امواج الکترومغناطیسی 2

روش ارزیابی:
پروژه آزمون نهایی میان ترم ارزشیابی مستمر
– + + –

بازدید: —

منابع اصلی :


Physics, R. Resnick, D. Halliday & K. Krane, 1992, John Wiley.
University Physics, H. Benson (1991), John Wiley & Sons, Inc.
Physics, H. C. Ohanian (1989), Norton.
Physics, P. A. Tipler (1990), Worth Pub. Inc.

معادلات دیفرانسیل

تعداد واحد عملی: —
حل تمرین: 2 ساعت تعداد واحد نظری:3
پیشنیاز: همزمان با ریاضی عمومی2 نوع درس: نظری
هدف درس:
آشنایی با معادلات دیفرانسیل معمولی و روشهای مختلف حل آن.

رئوس مطالب :
معرفی و تشکیل معادلات دیفرانسیل – خانواده منحنی ها و مسیرهای قائم – دسته بندی معادلات مرتبه اول و حل آنها – معادلات خطی مرتبه دوم – معادلات همگن با ضرایب ثابت – روش ضرایب نامعین و تغییر پارامتر – کاهش مرتبه و تبدیل معادلات به ضرایب ثابت – کاربرد معادلات در فیزیک و مکانیک – حل معادلات به روش سریها – توابع بسل – گاما و چند جمله ایهای لژاندر- تبدیل لاپلاس و کاربرد آن در حل معادلات – انتگرال پیچش – حل معادلات انتگرالی – معرفی دستگاه معادلات دیفرانسیل – دستگاه معادلات خطی مرتبه اول همگن و غیر همگن – حل دستگاه بوسیله – حل دستگاه به روش تبدیل لاپلاس .

روش ارزیابی:
پروژه آزمون نهایی میان ترم ارزشیابی مستمر
– + + –

بازدید: —

منابع اصلی :

1- ویلیام بویس ، ریچارد دیپریما، «مقدمات معادلات دیفرانسیل و مسائل مقدار مـرزی»، ترجمهُ محمدرضا سلطانپور و بیژن شمس چاپ مرکز نشر دانشگاهی ، چاپ اول 1366
2- جرج سیمونز، «معادلات دیفرانسیل و کاربرد آنها» ترجمه علی اکبر بابایی و ابوالقاسم میامئی ، چاپ مرکز نشر دانشگاهی ، چاپ اول 1364
3- «معادلات دیفرانسیل و کاربرد آنها» تألیف مهدی چینایی و محبوبه رضایی، انتشارات ارکان سال 1380
4- «معادلات دیفرانسیل و کاربرد آنها» تألیف دکتر اصغر کرایه چیان، انتشارات دانشگاه فردوسی (مشهد) ، چاپ اول 1373

مبانی کامپیوتر و برنامه سازی

تعداد واحد عملی: —
حل تمرین: — تعداد واحد نظری:4
پیشنیاز: — نوع درس: نظری
هدف درس:
آشنایی با مفاهیم اولیه کامپیوتر و برنامه نویسی است.

رئوس مطالب :
1- مفاهیم اولیه کامپیوتر، نقش کامپیوتر در جهان امروز و بیان مثالهای کاربردی، معرفی اجزای اصلی کامپیوتر و محیط آن (سخت افزار – نرم افزار) سیستمهای عددی در کامپیوتر– نمایش داده های عددی (ممیز ثابت ، ممیز شناور) و غیر عددی – آشنایی با زبان ماشین (با استفاده از یک زبان فرضی با حدود 10 دستور العمل)- مفهوم الگوریتم
2- اصول طراحی الگوریتمها (توالی، انتخاب و تکرار) و حل مسئله (Problem Solving) – بیان الگوریتم به شبه کد (Pseudo Code) – آشنایی با یک زبان برنامه سازی ساختیافته- ثابتها، متغیرها، عبارتهای محاسباتی و منطقی، انواع دستورالعملها، انواع حلقه ها، عملیات شرطی، بردارها، ماتریسها، برنامه های فرعی (توابع و رویه ها)، دستورالعملهای ورودی و خروجی، الگوریتمهای متداول مانند روشهای جستجو و مرتب کردن، آشنایی با اصول پیشرفته طراحی برنامه.

روش ارزیابی:
پروژه آزمون نهایی میان ترم ارزشیابی مستمر
– + + –

بازدید: —

منابع اصلی :

1- T. C. Bartee, Digital Computer Fundamental, Mc Graw Hall, 1981.
2- A.Catlin, Pascal for Engineers and Scientists with Turbo Pascal, Prentice Hall, 1990.
3- R.Bomat, Programming From First Principles, Prentice Hall, 1986.
4- A.Behfrooz and Onkar P. Sharma, An Introduction to Computer Science: A Structured Problem Solving Approach, 1985.

جبــر 1

تعداد واحد عملی: —
حل تمرین: 2 ساعت تعداد واحد نظری:4
پیشنیاز: جبر خطی 1 نوع درس: نظری

هدف درس:
فهم ساختارهای جبری در قالبهای بسیار کلی تری از آنچه که دانشجو قبلاً دیده است و تعاریف حلقه ، گروه و بیان مثالهایی از آنها ، معرفی توابع خاص بین ساختارهای مختلف جبری مثل حلقه ، گروه .
رئوس مطالب :
1 گروهها : تعریف و مثال های مهم چون گروه جایگشت ها ، گروههای خطی ، گروههای دوری ، زیر گروه و هم دسته ، قضیه لاگرانژ، زیر گروه نرمال ، گروه خارج قسمت ، انواع همریختی ها، قضایای همریختی ، حاصلضرب مستقیم گروهها.
2 حلقه و میدان : تعریف و مثال های مهم ، دامنه صحیح ، میدان ، زیر حلقه، ایده آل حلقه خارج قسمت ، انواع همریختی ها، قضایای همریختی، ایده آلهای اول و ماکزیمال ، مشخصه یک میدان و میدان اول، میدان کسرها ، حلقه چند جمله ایها، الگوریتم تقسیم برای چند جمله ایها روی یک میدان .

روش ارزیابی:
پروژه آزمون نهایی میان ترم ارزشیابی مستمر
– + + –

بازدید: —

منابع اصلی :

1- مقدمه ای بر جبر مجرد، نوشته تی. دبلیو هانگرفورد، ترجمه سعید اعظم ، رضا انشایی، انتشارات دانشگاه اصفهان 1381
2- جبر مجرد ، تألیف : علی اکبرمحمدی حسن آبادی، انتشارات دانشگاه اصفهان 1375
3- جبر مجرد، تألیف آی. ان. هرشتاین، ترجمه محمدرضا رجب زاده مقدم و علی اکبر محمدی حسن آبادی، انتشارات امام رضا 1375
4- مباحثی در جبر ، تألیف ای. ان . هرشتاین، ترجمه عالم زاده.
5- مبانی جبر مجرد، تألیف بیژن طائری، انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان، 1382

جبـر 2

تعداد واحد عملی: —
حل تمرین: 2 ساعت تعداد واحد نظری:4
پیشنیاز:جبر 1 و جبر خطی نوع درس: نظری

هدف درس:
آشنایی با کاربردهای جبر در حـل مسائل هندسـی چـون تثلیت مثلث، ساخت پذیری n – ضلعی منتظم و آشنایی با نظریه گالوا که اساس کاربردهای بسیار قوی جبر در هندسه است.

رئوس مطالب :
دامنه تجزیه یکتا، دامنه ایده آل های اصلی و دامنه اقلیدسی، توسیع میدان ها، عناصر جبری، چندجمله ای کمین عناصر جبری ، میدان شکافنده یک چند جمله ای روی یک میدان ، ساختار میدان های متناهی، توسیع نرمال ، قضیه بنیادی گالوا ، گروههای حلپذیر و بحث در مورد حلپذیری گروههای Sn ، محک حلپذیری یک معادله چند جمله ای با رادیکالها، ساخت پذیری با خط کش و پرگار، شرط لازم و کافی برای ساخت پذیری n ضلعی منتظم، ‌برخی کاربردهای آن مثل رمزنگاری.

روش ارزیابی:
پروژه آزمون نهایی میان ترم ارزشیابی مستمر
– + + –

بازدید: —

منابع اصلی :
1- مقدمه ای بر جبر مجرد، نوشته تی. دبلیو هانگرفورد، ترجمه سعید اعظم ، رضا انشایی، انتشارات دانشگاه اصفهان 1381
2- جبر مجرد ، تألیف : علی اکبرمحمدی حسن آبادی، انتشارات دانشگاه اصفهان 1375
1- جبر مجرد، تألیف آی. ان. هرشتاین، ترجمه محمدرضا رجب زاده مقدم و علی اکبر محمدی حسن آبادی، انتشارات امام رضا 1375
4- مباحثی در جبر ، تألیف ای. ان . هرشتاین، ترجمه عالم زاده.
5- مبانی جبر مجرد، تألیف بیژن طائری، انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان، 1382

جبر خطی 1

تعداد واحد عملی: —
حل تمرین: 2 ساعت تعداد واحد نظری : 3
پیشنیاز: مبانی ریاضی نوع درس: نظری

هدف درس:
بسط نظریهُ ماتریسها و فضـاهـای بـرداری – درک رابطـه ماتریسهـا و فضـاهـای برداری- نحوه به دست آوردن مقادیر ویژه ، بردار ویژه، چند جمله ایهای کمین، قضایای قطری کردن و مثلثی نمودن ماتریس .

رئوس مطالب :
حل و بحث دستگاههای m معادله خطی n مجهولی روی یک میدان از طریق ساده کردن سطری، پلکانی کردن ماتریس ضرایب دستگاه ، فضاهای برداری روی یک میدان ، ضرب ماتریسها ، ماتریس های وارونپذیر ، فضای برداری ، زیر فضا ، پایه، بعد، مختصات ، تبدیل خطی ، تعویض پایه تبدیل های خطی، فضای دوگان ، بردار ویژه ، مقدار ویژه ، چند جمله ای ویژه و کمین ، ماتریسهای متشابه، قضیه کیلی – هامیلتون ، قطری کردن و مثلثی کردن ماتریسها ، قطری کردن و مثلثی کردن همزمان.

روش ارزیابی:
پروژه آزمون نهایی میان ترم ارزشیابی مستمر
– + + –

بازدید: —

منابع اصلی :
1- جبر خطی تألیف : م. اونان ، ترجمه علی اکبر محمدی حسن آبادی ، انتشارات مرکز نشر دانشگاهی 1363
2- جبر خطی تألیف : سرژ لانگ ، ترجمه محمدحسین طرخوزانی ، انتشارات صفا 1372 .
3- جبر خطی تألیف : هافمن – کنزی، ترجمه فرشیدی، انتشارات مرکز نشر دانشگاهی 1370

جبر خطی 2

تعداد واحد عملی: —
حل تمرین: 2 ساعت تعداد واحد نظری:4
پیشنیاز: همزمان ریاضی عمومی 1 نوع درس: نظری

هدف درس:
آشنایی با مکانیک کلاسیک می باشد.

رئوس مطالب :
اندازه گیری بردارها، حرکت در یک بعد، حرکت در یک صفحه ، دینامیک ذره و کار و انرژی، بقا انرژی، دینامیک سیستمهای ذرات ، برخوردها، سینماتیک دورانی ، دینامیک دورانی ، تعادل اجسام صلب ، نوسانات ، گرانش ، مکانیک سیالات

روش ارزیابی:
پروژه آزمون نهایی میان ترم ارزشیابی مستمر
– + + –

بازدید: —

منابع اصلی :

Physics, R. Resnick, D. Halliday & K. Krane, 1992, John Wiley.
University Physics, H. Benson (1991), John Wiley & Sons, Inc.
Physics, H. C. Ohanian (1989), Norton.
Physics, P. A. Tipler (1990), Worth Pub. Inc.

آنالیز ریاضی 1

تعداد واحد عملی: —
حل تمرین: 2 ساعت تعداد واحد نظری :4
پیشنیاز: مبانی ریاضی و ریاضی عمومی 2 نوع درس: نظری

هدف درس:
آشنایی با مفاهیم اساسی آنالیز ریاضی از قبیل خواض فضای ، همبندی، فشردگی، دنباله ها، پیوستگی و مشتق.

رئوس مطالب :
یادآوری ساختمان اعداد حقیقی، فضای ، مجموعه باز و بسته، قضیه بولتسانو- وایرشتراس، قضیه هاینه – بورل، مجموعه همبند در ، دنباله و سری عددی، دنباله کوشی، حد زیرینه و زبرینه، دنباله توابع ، آزمونهای همگرائی، همگرائی مطلق، پیوستگی، توابع پیوسته، پیوستگی و فشردگی، پیوستگی و همبندی، توابع یکنوا ، قضیه استون وایرشتراس ، قضیه تیتزه ، قضیه آسکولی آرزلا ، مشتق، قضیه مقدار میانگین، قاعده هوپیتال، قضیه تیلر .

روش ارزیابی:
پروژه آزمون نهایی میان ترم ارزشیابی مستمر
– + + –

بازدید: —

منابع اصلی :

1- ربرت بارتل. «اصول آنالیز حقیقی» ترجمهُ دکتر جعفر زعفرانی چاپ مرکز نشر دانشگاهی چاپ اول 1366
2- والتر رودین. «اصول آنالیز حقیقی» ترجمهُ دکتر علی اکبر عالم زاده چاپ انتشارات علمی و فنی چاپ اول 1362
3- تام آپوستل. «آنالیز ریاضی» ترجمهُ دکتر علی اکبر عالم زاده چاپ مؤسسه انتشارات علمی دانشگاه شریف چاپ اول 1359
4- ویلیام پارزینسکی و فیلیپ زیپس. «آشنایی با آنالیز ریاضی» ترجمهء سید محمود طالبیان. انتشارات آستان قدس رضوی، چاپ اول 1369
5- آندرو برودر، «آنالیز ریاضی»، ترجمه دکتر علی اصغر علیخانی و مجید میرمیران. انتشارات ارکان چاپ اول 1380

آ نالیز ریاضی 2

تعداد واحد عملی: —
حل تمرین: 2 ساعت تعداد واحد نظری : 4
پیشنیاز:آ شنایی با مفاهیم مقدماتی نظریه
انتگرال و سریها نوع درس: نظری
هدف درس:
آشنایی با مفاهیم مقدماتی نظریه انتگرال و سریها
رئوس مطالب :
انتگرال ریمن – استیلتجس، انتگرال بالائی و پائینی، توابع با تغییرات محدود، انتگرال پذیری، خواص انتگرال، انتگرال و مشتق، قضایای اساسی حساب دیفرانسیل و انتگرال، انتگرال ناسره و همگرایی یکنواخت در آنها، سریها، آزمونهای همگرایی، سری تابعی و همگرائی آنها، همگرائی یکنواخت و انتگرال سریها،‌ سری توانی، شعاع همگرائی ، برخی توابع مقدماتی سری فوریه ، کرنل دیریخله، قضیه پارساوال، قضیه فیر ، توابع بتا و گاما، دستور استرلینگ.

روش ارزیابی:
پروژه آزمون نهایی میان ترم ارزشیابی مستمر
– + + –

بازدید: —

منابع اصلی :

1- ربرت بارتل. «اصول آنالیز حقیقی» ترجمهُ دکتر جعفر زعفرانی چاپ مرکز نشر دانشگاهی چاپ اول 1366
2- والتر رودین. «اصول آنالیز حقیقی» ترجمهُ دکتر علی اکبر عالم زاده چاپ انتشارات علمی و فنی چاپ اول 1362
3- تام آپوستل. «آنالیز ریاضی» ترجمهُ دکتر علی اکبر عالم زاده چاپ مؤسسه انتشارات علمی دانشگاه شریف چاپ اول 1359

آنالیز عددی 1

تعداد واحد عملی: —
حل تمرین: 2 ساعت تعداد واحد نظری :4
پیش نیــاز: مبانی کامپیوتر و برنامه سازی ، و جبر خطی 1، همزمان آنالیز ریاضی 1
نوع درس: نظری
هدف درس:
ارائه الگوریتم های عددی و بررسی خطاهای ایجاد شده در حل عددی مسائل ، در خصوص روش های تکرار شونده ، بررسی همگرایی نیز مورد تأکید می باشند.

رئوس مطالب :
نمایش اعـداد ، نمایش ممیز شناور، از دست دادن ارقام ارزشمند، انواع خطاها، آنالیز خطاها، تخمین های موضعی و کلی ، حل معادلات غیر خطی ، روش نقطه ثابت و قضایای مربوطه. تقریب توابع و درونیابی، درونیابی تکه ای اسپلاین، خطای درونیابی، مدلهای آماری و روش کمترین مربعات، مشتقگیری و انتگرالگیری عددی ، برونیابی ریچاردسون، الگوریتم رامبرگ، حل عددی مسائل مقادیر اولیه ، روشهای رونگ کوتا ، پایداری روشهای رونگ کوتا، روشهای چند قدمی و پایداری آنها .

روش ارزیابی:
پروژه آزمون نهایی میان ترم ارزشیابی مستمر
– + + –

بازدید: —

منابع اصلی :

1- ریچارد بوردن، دوگلاس فیرز، آلبرت سی، رینولدز، «آنالیز عـددی»، ترجمه آقایان دکتر بابلیـان، دکتر عالم زاده، آقای امیدوار.
2- An Introduction to Numerical Analysis By K.E. Atkinson
3- Numerical Mathematics and Computing By: W. Cheney & D. Kincaid

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله در مورد روابط بین انتقال هیدرولیک پوستههای

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد روابط بین انتقال هیدرولیک پوسته‌های سطح و مدیریت خاک در یک ‌هاپلودالف نمونه در pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد روابط بین انتقال هیدرولیک پوسته‌های سطح و مدیریت خاک در یک ‌هاپلودالف نمونه در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد روابط بین انتقال هیدرولیک پوسته‌های سطح و مدیریت خاک در یک ‌هاپلودالف نمونه در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد روابط بین انتقال هیدرولیک پوسته‌های سطح و مدیریت خاک در یک ‌هاپلودالف نمونه در pdf :

روابط بین انتقال هیدرولیک پوسته‌های سطح و مدیریت خاک در یک ‌هاپلودالف نمونه

خلاصه
اثر مدیریت خاک مختلف برحسب کشت و چرخش محصول بر روی پوسته شدن خاک بابه کارگیری باران دائمی مصنوعی برای زمینهای آزمایشی تارسیدن به شرایطی با حالت ثابت بررسی شدند. مقایساتی با زمینهای بایر که درمعرض بارندگی طبیعی برای یک دوره 4 ماهه قرار گرفتند صورت گرفت. اختلافات مهم در زبری خاک بین شخم و عملیات کلوخ شکنی منجر به نفوذ بیشتر و زمانهای طولانی تر جریان اصلی آب برای عملیات شخم زنی هرچند اختلافاتی درزبری و نفوذ سطح و

میزانهای جریان آب درمیان طرز عمل درزمانی که به شرایط حالت ثابت تنها بعد از دو ساعت رسیدند غیر مهم بودند. انتقالات پوسته که درمحل اندازه گیری شد به طور مهمی در شخم و دیسک و عملیات کلوخ شکنی برای پوشش چمنی درمقایسه با چرخش دائمی ذرت کمتر بودند .پوسته‌ها درزمان شکل گرفتن دربالای کلوخ‌ها درمقایسه با پوسته‌های شکل گرفته شده بین

کلوخ‌ها در عملیات شخم زنی ضریب هدایت بالاتری داشتند و انتقالات پوسته‌های شکل گرفته تحت بارندگی آزمایشی کوتاه مدت با انرژی زیاد به طور مهمی متفاوت از آنهایی نبود که تحت شرایط طبیعی شکل گرفتند و بعدی با بارندگی متناوب کم انرژی درطول یک دوره4 ماهه مشخص شد. هرچند ریخت شناسی آنها به طور مهمی متفاوت بود. نمونه‌های رسوبی و تاثیر انرژی که با بارندگی ارتباط داشتند توسط بسیاری از محققان مورد مطالعه قرار گرفتند .بسیاری از آزمایشات درارتباط با جریان آب و فرسایش خاک گزارش شدند. پدیده پوسته شدن خاک و مراحل فیزیکی

مربوطه که با حرکت آب با خاک زیرین ارتباط دارد مورد توجه کمی واقع شده است . مکانیسم‌های شکل گیری پوسته پیشنهاد شده بودند. و تاثیر پوسته شدن برروی نفوذ اثبات شد. اما برای نشان دادن تاثیر پوسته شدن بر روی فرسایش خاک یا ارزیابی کردن سابقه دروکردن و عملیات کشت برروی پوسته شدن و نفوذ مربوطه و جریان آب تحقیق کمتری انجام شده است. به طور مهمتری اکثر این مطالعات درمورد خاکها درمحل انجام شدند و نتایج و استنتاجات مشتق شده از مطالعات

آزمایشگاهی بعضی اوقات با موقعیتهای زمین مقایسه میشوند. میزان پوسته شدن خاک و حرکت مایع مرتبط با خاک زیرین بزرگی جریان آب و فرسایش را در خاک بایر تعیین کردند. ازاینرو هدف ازاین مطالعه مشخص کردن مرحله پوسته شدن خاک و تاثیرات آن برحسب تراوش و جریان آب و فرسایش به عنوان تابعی از فاکتورهای عملی یعنی عملیات کشت و چرخش‌های محصول است. میزان پوسته شدن خاک برحسب انتقال هیدرولیک پوسته بیان شد. تحلیلهای ریخت شناسی ریز برای توضیح دادن اختلافات فیزیکی صورت گرفتند.

مواد وروشها :
مطالعه برروی آبلیز لای میامی انجام شد. AP‌ افقی 26درصد رس و 61درصد لای و 13درصد ماسه داشت. دو چرخش محصول و 2روش کشت مطالعه شدند. چرخش‌ها پوشش چمنی برای 5سال بودند که برای 2 سال به دنبال ذرت آمدند. در1974 خاک دوباره برای اولین بار بعد از 5سال شخم زده شد. 2- ذرت دائمی . 7سال قبل ذرت کاشته شد و بیاین وجود برنامه‌هایی وجود ندارد که این زمین را به پوشش چمنی تبدیل کنیم. رو خاک در چرخش پوشش چمنی 55 درصد کربن آلی داشت و روخاک درچرخش ذرت پیوسته 5درصد کربن آلی داشت .روشهای کشت عبارت بودند از شخم زدن تنها و کشت قراردادی . شخم زدن در پوشش چمنی کلوخ‌های بزرگی را به وجود آورد وفضاهای درون کلوخ را ایجاد کرد ( اندازه متوسط 30 سانتیمتر یا بیشتر ) و پوشش چمنی به طور ناقصی مدفون شد. زراعت در یک خاک این روش را آماده کرد و به علت مسائلی با کاشت و رویش تخم و علفهای هرزه این روش ظاهرا بدون کشت بیشتر غیر احتمالی بود. عملیات پوشش چمنی سرسری شخم زدن ازاینروسه عملیات دیگر را که درجداول از یک تا 6 شماره گذاری شده بودند مد نظر قرار نداد. سه عملیات برای تحریک کردن پوسته شدن سطح و جریان آب درمعرض بارندگی

مصنوعی قرار میگیرند. خاک تازه شخم زده شده با لایه‌های پولی اتیلنی سیاه درمی 1974 در زمینهای تصادفی انتخاب شده جهت حفاظت کردن از مصالح دانه ای حاصل از فروپاشیدگی تحت بارندگی طبیعی پوشش داده شدند و اندازه گیری‌های درمحل درماه ژوئن و ژانویه انجام شدند. درطول دوره می‌تا اوت 1974 سه عملیات درمعرض بارندگی طلبیعی قرار گرفتند. اندازه گیری‌های درمحل دراوت 1974 انجام شد. انرژی کلی بارندگی به کار رفته برای عملیات 1و 2و 3 ( بعد از زمانیکه به شرایط تراوش و جریان آب با حالت ثابت رسیدند تقریبا میانگین 03 joules /cm2 بودند.

ثبت‌های بارندگی طبیعی برای دوره می‌تا اوت 1974 بررسی شد و و برای هرساعت در هرروز مقدار بارندگی را به لیست درآوردند . جمع بندی انرژی بارندگی کلی که توسط زمینهای طبیعی دراین دوره 4 ماهه دریافت شد یک مقدار 075 joules / cm2 را به وجود آوردند. سه زمین ( هر کدام 60 در 60 سانتی متر ) برای هریک از 6 عملیات مشخص شدند. یک وسیله ای برای اندازه گیری زبری سطح ، یک شبیه ساز باران و تجهیزاتی برای اندازه گیری انتقال پوسته در محل و جریان آب برای مطالعه مورد نیاز بودند.
زبری سطح خاک :
یک شاخصی از زبری سطح خاک ترتیب کلوخ‌ها و فضاهای درون کلوخ را نشان میدهد و ازاینرو میزانی از ذخیره سازی کاهش یافته باران است. انحراف معیار و خطای استاندارد ارتفاعهای چهار گوش به عنوان نشانه‌هایی از زبری سطح خاک مورد استفاده قرار گرفتند. انحراف معیار دراین مطالعه مورد استفاده قرار گرفت و ارتفاعات با به کارگیری یک وسیله چهار گوش اندازه گیری شدند ساده تر اما دراصل مشابه با آنی بودند که توسط بورول توضیح داده شد. دوازده چهار گوش 51‌سانتی متر جدا در یک مقیاس نصب شدند که هر 51 سانتی متر درپایین طول هر زمین طولانی 60 سانتی متری حرکت کردند و برای هرزمین 144 نقطه اطلاعاتی را ایجاد کردند. اندازه گیری‌های زبری درکلیه زمینهای عملیاتهای 1و2و3 قبل و بعد از باران شبیه سازی شده و در کلیه زمینهای عملیات 4و5و6 بعد از درمعرض بارندگی طبیعی قرار گرفتن انجام شدند.
شبیه سازی باران :
بارندگی با به کارگیری یک افشانک 80100-veejet که به نوسان درآمدند شبیه سازی شدند طوری که نمونه اسپری درسرتاسر یک زمین زیر افشانک حرکت کرد. افشانک تقریبا در 24m بالای زمین قرار گرفت و ذر فشار 412N/cm2 برای یک پخش قطره ای معین به کار انداخته شد. شدت بارندگی بادوره اسپری زدن درزمین کنترل شد. شبیه ساز بارندگی شامل یک مجوعه افشانک و یک مکانیسم کوبش میشود که بر روی برج افشانک نصب شدند. ( یک فریم یا قالب افقی که با 4 پایه پشتیبانی شده است) جزئیات ساخت میتواند از طریق محققان به دست آید. شبیه ساز برای یک شدت میانگین بارندگی درحدود 85 cm/hr در مادیسون درجه بندی شد و ویسکانسین یک شدت پیک 30دقیقه ای است با یک فاصله بازگشت ده ساله است انرژی جنبشی این بارندگی شبیه سازی شده 209 ژول بر سانتی متر بود. این درحدود 73درصد از انرژی بارندگی طبیعی در 85 cm /hr توسط هودسون گزارش شد. چنین تقریبی برای اکثر مطالعات فرسایش مقایسه ای کافی

 

درنظرگرفته شد. خاکها در معرض 85cm /hr بارندگی شبیه سازی شده قرار گرفتند تا جریان آب ثابت شود. یک میزان جریان آب ثابت ممکن است زمانی رخ دهد که میزان کاربرد آب از انتقال آب درحالت اشباع زیادتر میشودو ازاینرو به طور ضروری با پوسته شدن سطح ارتباط ندارد .هرچند اندازه گیری‌های درمحل انجام شده در این مطالعه رخداد شرایط پوسته زیر اشباع نشده رادرطول جریان ثابت آب نشان داد و اینها میتوانند تنها با فرض کردن وجود یک مانع هیدرولیک برای جریان داشتن در سطح خاک ، یک پوسته توضیح داده شوند. مکانیسمهای پوسته شدن سطح فشردگی و آبرفت و رسوب و جهت گیری ذرات که ممکن است منجر به کاهش پرمنفذی خاک یادرتغییرات مهم توزیع منفذی داخل پوسته میگردد قابلیت هدایت هیدرولیک را کاهش میدهد.

تجهیزاتی برای اندازه گیری انتقال هیدرولیک پوسته‌ها:
انتقال هیدورلیک پوسته با یک روش جدیدا توسعه یافته تعیین شدند که از روش آزمایش پوسته مشتق شدند. نفوذسنج استفاده شده ارتفاع 10 سانتی و قطر داخلی هفت و نیم سانتی داشت واز ورق فلزی ضخیم یک و نیم میلیمتری ساخته شدند. استوانه یک لبه دوونیم سانتی متری وسیع داشت که 4 پیچ ماشینی با فاصله برابر به هم جوش خوردند. یک لایی لاستیکی برروی لبه متناسب شد که یک درزگیر ناتراوا را تهیه کردند و قتی که سرپوش یا کلاهک پرسپکس برروی استوانه پیچ میشود. یک حفره کشش سنج 065cm قطر در 75cm بالای استوانه حفاری شد. کلاهک استوانه پرپکس تقریبا 1سانتی متر ضخامت و 125cm قطر داشت. علاوه بر منافذی که با پیچهای لبه استوانه متناسب میشوند همچنین یک مدخل آب ویک دریچه هوا در کلاهک وجود داشت که بعدی درطول پرکردن استوانه مورد استفاده قرار گرفت. درطول عملیات مدخل آب به لوله ای متصل شدکه آب ازآن طریق از یک لوله شیشه ای درجه دار ( بور ت ) جریان پیدا کرد که یک وسیله ماریوت برای تنظیم کردن سر فشار آب در پوسته داشتند. کشش سنج‌های استفاده شده با کلاهک‌های سرامیکی منفذ دار به طول 5cm و قطر خارجی 6میلی متر و یک منفذ 08 Mm ازنوع t‌ بودند .روشهای ساخت و نصب کشش سنج‌ها به طور جزئی توسط بوما بحث شدند. انتقال پوسته با اندازه گیری جریان از طریق پوسته زیربار آبی مثبت با یک نیروی بالقوه رطوبتی زیر پوسته با حالت ثابت تعیین شد. پوسته با ضخامت Zc اشباع شد به شرطی که پتانسیل رطوبت ازمقدار ورودهوای پوسته تجاوز نکند. جریان qc معادله زیر است.
Qc= – kc( h0 + zc-M /zc) که h0 بار آبی با فشار مثبت دربالای پوسته و kc‌انتقال هیدرولیک پوسته درزمان اشباع است .اگر h0 و Zc درارتباط با پتانسیل رطوبت زیر پوسته نا محسوس باشد ازاینرو qc=kc- M/Zc= C.M میباشد درجایی که C=Kc/Zc میباشد. بعد ازاینکه زمینها به طور کافی بعد از بارندگی مصنوعی زهکشی شدند ستونها با ابعاد استوانه تراوش سنج کنده شدند. دربالای ستون قطر برای جلوگیری کردن از ترک خورن پوسته درزمان متناسب شدن استوانه دراطراف ستون کاهش یافت. خمیر سنگ گچ برای درزبندی کردن لبه پوسته با دیواره استوانه جهت جلوگیری کردن از جریان مرزی مورد استفاده قرار گرفت. جریان qc=Q/A درجایی که Q میزان جریان حجم در حالت ثابت ازطریق پوسته است که به عنوان جریان خارجی بورت درواحد زمان با تراوش سنج استوانه پرشده از آب اندازه گیری شد.A یک منطقه مقطعی پوسته است. پتانسیل رطوبت زیر پوسته

درمحل با یک رطوبت سنج خاک اندازه گیری شد.در خاک زبر شخم زده شده انتقال پوسته دربالای کلوخ‌ها و در فضاهای دورن کلوخ اندازه گیری شد. این وضعیتها قبل از کاربرد بارندگی شبیه سازی شده تعیین شدند. درکلیه زمینهای دیگر که باران طبیعی یا شبیه سازی شده را دریافت میکنند سه وضعیت با اندازه گیریهای تصادفی صورت گرفت. یک پوسته با یک انتقال نزدیک به میانگین سه برای تحلیل ریخت شناسی انتخاب شد. توده‌های کوچک خاک به طور دقیقی درزمین نم

نه برداری شدند و با هوا خشک شدند. بخشهای نازک به طور طبیعی با سطح خاک برش داده شدندو با توضیح اوانس و بول آماده شدند.
جریان آب :
جریان آب ازبارندگی درزمین حاصل میشود و با تجهیزات زیر جمع آوری میشود. یک قالب با ورقه فلزی منطقه زمین را ازبقیه خاک جدا میکند .قالب 60در60 سانتی متری بود وارتفاع 20سانتی متری داشت و درجلویش یک لبه داشت که شیب پایینی داشت. بالای جلوی قالب با سطح میانگین سطح خاک با آب شسته شد طوری که جریان آب مستقیما از سطح زمین ازطریق لبه به یک ابرو جریان پیدا کرد که به طرف شیشه‌های جمع آوری شده 90میلی متری هدایت شد. جریان آب به طور دائمی هر5دقیقه جمع آوری و اندازه گیری شد. فقدان خاک با اندازه گیری محتوای خاک جریان آب تعیین شد. روش آب سنج برای به دست آوردن بافت اصلی خاک مورد استفاده قرار گرفت.
نتایج :
نتایج درجدول‌های 1تا 3 به عنوان انحرافات میانگین و معیارشان ارائه شدند. اختلافات توضیح داده شده مهم به 95درصد سطح احتمالی ارتباط دارند. اگر پایینتر باشند درصد نشان داده میشود. برای آسان کردن بحث‌ها ترکیباتی از عملیات شماره گذاری شدند و به جدول یک اشاره میکنند.
زبری سطح خاک :
نشانه‌های زبری اندازه گیری شده و انحرافات معیار آنها درجدول یک گزارش شدند. نتیجه گیری‌های زیر میتواند گرفته شود و دوروش اول به ویژگیهای قبل از بارندگی وآخرین روش به اندازه گیری‌های پس از باران ارتباط دارد . 1- شاخش زبری به طور مهمی طبق انتظار درعملیات سرسری شخم زدن بالاترین است. Disking و کلوخ شکنی هرتاثیر مهم چرخش پوشش چمنی را برروی زبری سطح ازبین بردند. ( مقایسه کردن 1و 3 درجدول 1) اختلاف درزبری بین شخم و کلوخ شکنی دیسکی شخم زدن بعد از بی حفاظی دربرابر بارندگی شبیه سازی شده مهم نیست. هرچند اختلاف بعدی در80درصد از سطح احتمالی مهم است. ازاینرو ذخیره سازی کاهش یافته ازآنجائیکه به زبری ارتباط دارد تحت شرایط طبیعی دوام بیشتری دارند احتمالا زیرا بارندگی طبیعی متناوب است و نسبت به بارندگی شبیه سازی شده دراین مطالعه فرسایش کمتری دارد .
پوسته شدن :
انتقالات پوسته که درجدول 2گزارش شد به طور مهمی در عملیات ذرت کلوخ شکنی دیسک شخم زنی درمقایسه با عملیات پوشش چمنی بیشتر بود. زبری قبل از بارندگی به علت کشت دردو عملیات مشابه بودند اختلافات در انتقالات ازاینرو ممکن است با چرخش محصول ارتباط داشته باشد. درعملیات سرسری شخم زدن انتقال دربالاها بیشتر از اینهایی است که در دره‌ها اندازه گیری شدند. این نتایج مهمی برای نفوذ به خاک شخم زده شده دارد که به طور اصولی ازطریق دره‌ها رخ میدهد. انتقال کم پوسته ثابت که دردره شکل گرفته است نشان میدهد که زمانیکه ذخیره کاهش یافته یک بار آبی با فشار مثبت را فراهم میکند که مساعد نفوذ است انتقال پوسته نسبتا کم نفوذ را کاهش میدهد. پوسته‌های نازک دربالا‌های مصالح دانه ای درعملیات 2 ظاهراً با جریان آب رسوب میکنند و منافذ بزرگتری را وصل میکنند که به طور اولیه با سطح خاک امتداد

می‌یابد. قالب طبیعی خاک با منافذ رویه نرم بین دانه‌های لای مشخص میشوند. فشردگی سطح رخ نمیدهد زیرا ترتیب طبیعی ذرات اولیه اجازه انباشتگی نزدیکتر را نمیدهد. درعوض مصالح دانه ای ریز کوچک به محض اثرباران از خاک جدا میشوند وبا کاهش یافتن میزان جریان آب با آب پایین اطراف کلوخ‌های رسوب کرده حرکت کردند. این پوسته‌های نازک متشکل از مصالح دانه ای خیلی کوچک با لای خیلی نرم و ترکیب داخلی خاک رس و ماده آلی بودند. بعدی به پلاسمای خاک اشاره دارد .حذف حتی چند منفذ نسبتا بزرگ میتواند به طور شدیدی میزان تراوش را کاهش دهد.

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله سازههای باز شونده و جمع شونده در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله سازه‌های باز شونده و جمع شونده در pdf دارای 55 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله سازه‌های باز شونده و جمع شونده در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله سازه‌های باز شونده و جمع شونده در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله سازه‌های باز شونده و جمع شونده در pdf :

-1 مقدمه
سازه‌های فضایی را می‌توان به عنوان برگی بر گرفته از طبیعت دانست، فرم‌های طبیعی از صلبیت فوق العاده ای برخوردارند واز حداقل مصالح برای حداکثر استفاده سازه ای بهره می‌گیرند ]1[ سبکی و نصب سریع، چند منظوره بودن، تنوع در شکل و طرح عدم نیاز به نیروی زیاد در مراحل نص

ب و برچیدن، سهولت حمل ونقل، قابلیت استفاده در ابعاد ودهانه‌های مختلف و ; از جمله عواملی می‌باشند که استفاده روز افزون این نوع سازه‌ها را در دنیای علم و فن آوری توجیه پذیر می‌سازند ]2[ توسعه قابل توجه سازه‌های فضا کار مرهون تلاش و فعالیت مهندسان نخبه دنیا در اواخر قرن نوزدهم می‌باشد. ]3[
گر چه در ابتدا هدف از بکار گیری سازه‌های فضا کار بعنوان سازه‌هایی موقت بود ولی در عم

ل از آنها به عنوان سازه‌هایی دائمی‌استفاده شد و به انواع مختلف و با مصالح متفاوت در کشورهای گوناگون طراحی و اجرا گردید.
احتیاج به سازه‌های متحرک که به طور ساده و سریع نصب گردد و قابل حمل و نصب مجدد در مکانهای مورد نیاز باشد باعث پیدایش سازه‌های فضا کار باز شونده و جمع شونده شد که با رشد روز افزون استفاده از این نوع سازه‌ها بخصوص در کشورهای صنعتی توجه پژوهشگران و صنعت گران به این سازه‌ها افزایش یافت. ]6[ در کشور ما هر سال زلزله‌های مخرب و سیل‌های وایرانگر عده ای از هموطنانمان را بی خانمان می‌کند، زلزله زدگان و سیل زدگان نیاز مبرم به سر پناه دارند در این میان استفاده از این سازه‌ها می‌تواند کمک موثری در حفظ جان و مال این عزیزان داشته باشد، به غیر از این کاربردهای فراوان این نوع از سازه‌های فضایی تلاش روز افزون پژوهشگران و صنعت گران این مرز و بوم را می‌طلبد و امید آنست که آن چه در این سمینار ارائه می‌گردد، ذره ای هر چند کوچک در راه رشد و اعتلای کشور عزیزمان باشد.
1-2 تعریف سازه‌های فضایی باز شونده و جمع شونده
یک سازه باز و جمع شونده تشکیل شده است از قطعات پیش ساخته یا المان‌هایی که می‌توانند باز و بسته شوند و در حالت‌های از پیش تعیین شده قرار بگریند ضمن این که توانایی تحمل بار را نیز دارند. ]4[
1-3 موارد کاربرد سازه‌های فضایی باز شونده و جمع شونده
برای این که کاربردهای مختلف این نوع سازه‌ها را بررسی ‌کنیم ابتدا باید موارد نیاز و همچنین مزایای آنها در مقایسه با انواع سازه‌ها مورد مطالعه قرار بگیرد و سپس کاربردهای مختلف آنها ذکر شود.
1-3-1 موارد نیاز به سازه‌های باز شونده و جمع شونده
سازه‌های باز شونده و جمع شونده زیر مجموعه ای از آن دسته از سازه‌ها هستند که به سرعت و سهولت قابل نصب بوده و می‌توان آنها را به راحتی برای استفاده مجدد جمع آوری کرد نیاز به چنین سازه‌هایی از زمان‌های قدیم وجود داشته است ]10[. یعنی از هنگام

ی‌که قبایل چادر نشین برای یافتن مرتع و چراگاههای بهتر از جایی به جایی دیگر نقل مکان می‌کردند سازه‌های کوچک وسبک و متراکم شده ای مانند سیاه چادرها، خیمه سرخ پوستان و چادر کروی عشایر چنین نیازی را بر آورده می‌کردند، اکثر این سازه‌ها با وصل کردن میله‌های راست ساده در روی زمین به یکدیگر نصب شده و با پارچه‌ها ی سخت پوشیده می‌شوند. باز کردن و نصب آنها برای ابعاد متوسط هر چند .وقت زیادی نمی‌گرفت اما به هر حال وقت گیر بود، مخصوصا در شرایط نامساعد آب وهوایی مشکل آفرین می‌نمود]12[

1-3-2 مزایای سازه‌های فضایی باز شونده و جمع شونده.
می‌توان بر اساس نحوه ساخت و استفاه مزایای زیر را برای ا

ین نوع سازه‌ها ذکر کرد
1- پیش ساخته بودن
2- سبک وکم حجم بودن
3- سهولت حمل ونقل
4- نصب سریع و آسان
5- عدم نیاز به نیروی متخصص و تجهیزات کم برای نصب و برچیدن سازه
6- قابلیت جمع آوری و انتقال و نصب مجدد

7- نوع در شکل و طراحی
8- قابلیت استفاده در ابعاد وانداره‌های مختلف
9- چند منظوره بودن
1-3-3 موارد استفاده
برخی از کاربردهای مورد انتظار برای این نوع سازه‌ها عبارتند از:
1- سرپناههای اضطراری
2- پل‌های اضطراری
3- ساختمان‌ها در نقاط پرت و دور دست
4- گنبدها و یا چلیک‌های کروی و سهموی ثابت و متحرک
5- پوشش‌های محافظتی موقت
6- جرثقیل‌ها، پله‌ها، برج‌ها، و دکل‌های باز و جمع شونده
7- داربست‌ها، قالب بندیها، اسکلت بندی یا آمارتور بندی برای سازه‌های دائمی‌
8- سر پناه به عنوان سایبان یا محافظ در برابر بارندگی
9- آنتن‌های بشقابی

شکل 1-2-1 نمونه ای از آنتن های بشقابی [5]
10- اردوگاههای سبک وزن و سازه‌های تفریحی
11- دیوارهای جدا کننده یا سازه ای
12- درب‌ها و دریچه‌های ورود و خروج
13- گلخانه‌ها و سایر کاربرد‌های کشاورزی
14- بازو‌ها و اندامهای سیار
15- وسایل اسباب بازی
16- ابزارها و وسایل مکانیکی و صنعتی
17- صنایع هوا فضا
1-4 مکانیزم‌های مختلف در سازه‌های باز شونده و جمع شونده
به طور کلی می‌توان سازه‌های باز شونده و جمع شونده را از لحاظ مکانیزم و طرح اولیه به چند دسته تقسیم کرد که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم.
1-4-1 مکانیزم‌های چتری
ایده و طرح این دسته از سازه‌ها بر اساس عملکرد چتر

ساده باران می‌باشد و شامل یک پایه ثابت و یا متحرک بوده که گرد آ گرد آن گروهی از میله‌ها وجود داشته و بوسیله لغزاندن یک گره در امتداد پایه به سمت بالای آن باز می‌شود البته سازه‌های چتری دیگری نیز وجود دارند که با استفاده از مکانیزم‌های دیگر مانند مکانیزم المان قیچی سان (SLE) ساخته می‌شوند که به آنها مکانیزم چتری نمی‌گویند ]2[

شکل 1-4-1 یکنوع مکانیزم چتری ]2[

1-4-2 مکانیزم المان‌های تا شونده مفصلی (زانویی)
این مکانیزم شامل میله‌هایی است که وقتی مکانیزم باز می‌شود مفصل‌هایی که دو میله را به هم متصل کرده اند طوری قفل می‌شوند که دو میله مانند قطعه پیوسته منفرد عمل کند ]6[

شکل 1-4-2 مکانیزم المانی های تا شونده مفصلی]2[
1-4-3 مکانیزم المان‌های قیچی سان
اصول کار این مکانیزم بر اساس عملکرد پانتو گراف می‌باشد، برای استفاده سازه ای از این مکانیزم باید آن را محدود نمود تا قابلیت باربری پیدا کنند و پایدار شود. ]2[ ]13[

شکل 1-4-3 مکانیزم المانهای قیچی سان ]2[

1-4-4 مکانیزم کشویی
در این مکانیزم اجزای سازه در حالت جمع شده بوسیله کشوهایی در یکدیگر فرو می‌روند و هنگام باز کردن المان‌ها یکی پس از دیگری و یا باهم از داخل یکدیگر خارج می‌شوند. ]2[
1-4-5 سازه‌های باد شده با هوا
این نوع سازه‌ها به دو شکل می‌توانند ساخته شوند در نوع اول بوسیله یک دمنده هوا، با فشار داخلی خیلی کم که برای افراد داخل سازه قابل توجه نمی‌باشد سازه در محل خود نگهداشته می‌شود نوع دوم سازه‌های هوایی باد شده هستند که دارای دو یا چند جدار می‌باشند ]3[
1-4-6 مکانیزم سازه‌های تا شونده صفحه ای
در این مکانیزم صفحات صلب در لبه‌های انتهایی خود با مفصل‌هایی به یکدیگر متصل شده اند و ابعاد و زوایای آنها طوری انتخاب می‌شوند که قابل جمع شدن در یک بسته و باز شدن بصورت مورد نظر باشند. ]7[
1-5 بافتار مختلف در سازه‌هایی باز شونده و جمع شونده
یک المان قیچی سان از دو میله مستقیم الخط که در نقطه‌های میانی (این نقطه لزوما وسط میله‌ها نخواهده بود) به یکدیگر مفصل شده اند تشکیل شده است که این میله‌ها در نقاط انتهای می‌توانند در جهات مختلف به صورت مفصلی به المان‌های قیچی سان دیگر متصل شوند بدین ترتیب می‌توان واحدهای جمع شونده و باز شونده کوچکی را ساخت که هر یک این واحدها می‌توانند به تنهایی باز شده و یا جمع شوند. ]2[

شکل 1-6-1 باز و بسته شدن واحدهای کوچک ]2[

بسته به نحوه اتصال واحد‌های اولیه به یکدیگر می‌توان سازه‌هایی با کاربردها وشکل‌های متفاوت ایجاد کرد که در قسمت‌های بعد به معرفی و شرح آن می‌پردازیم.
1-5-1 سازه‌های خطی
سازه‌های خطی (در این جا به سازه‌های خطی می‌گوییم که دو بعد آنها نسبت به بعد سوم آن خیلی کوچکتر است) را ممکن است با اتصال طرح‌ها و واحدهایی در یک امتداد بدست آورد، برای ساخت سازه‌هایی سخت تر می‌توانیم از المان‌هایی استفاده کنیم که یک اتصال میانی دارند، با واحدهای تابیده شده نیز می‌توانیم قطعات انحناء میانی بسازیم ]6[

شکل 1-6-2 چند نوع سازه خطی باز شو متشکل از واحدهای بهم پیوسته ]6[
1-5-2 شبکه‌های تخت
این شبکه‌ها از سلولهای منظم ساخته شده اند و می‌توانند بصورت سقف، پل یا چتری‌های سخت شده به وسیله کابل یا پارچه مورد استفاده قرار گیرند ]6[

1-5-3 شبکه‌های بلوری
اگر از واحدهایی کج شده استفاه کنیم می‌توانیم سازه‌هایی

مانند آنچه در شکل نشان داده شده است را ایجاد کنیم در این واحدهای کج شده خطوط محیطی المان‌های قیچی سان در راستای کج شده محیط یک متوازی الاضلاع می‌باشند ]6[.

شکل 1-6-3 شبکه های بلوری ]6[
می‌توان یک شبکه دو طرفه را طوری بر روی یک استوانه رسم کرد که خطوط شبکه در امتدادهای طول و عرضی استوانه قرار گیرند چنانچه اضلاع این شبکه را با المان‌های قیچی سان عوض کنیم و طرح فاصله محدودیت‌های تعریف شده پیشین را ارضا کند آنگاه به یک ساز چلیکی باز شونده و جمع شونده با کاربردهای فراوان دست خواهیم یافت ] 14[.

شکل 1-6-4 چلیک استوانه ای ]14[

1-5-5 چلیک استوانه ای با نقش سه طرفه
چنانچه شکبه ای مثلثی را بر روی یک سطح استوانه ای رسم کنیم و المان‌های قیچی سان را جایگزین اضلاع آن نماییم به یک چلیک تا شو و باز شو با نقش مثلثی دست می‌یابیم ]کتاب[.
1-5-6 گنبدهای کروی با نقش دو طرفه
اگر شبکه مربعی شکل را در داخل یک سطح کروی تصویر کنیم والمان‌های قیچی سان را جایگزین خطوط تصویر شده نماییم می‌توانیم سازه‌های باز شونده گنبدی ایجاد کنیم ]14[

شکل 1-6-5 گنبد کروی ]14[

1-5-7 گنبدهای کروی با نقش سه طرفه
به چندین طریق می‌توان یک شبکه 3 طرفه را بر روی یک سطح کروی رسم کرد. اساس کار عبارتست از تصویر کردن شبکه ای که در صفحه استوایی کره واقع است، بر روی سطح کره. کانون این تصویر سازی نیز بر روی محور قطبی کره قرار داشته و بسته به شکل و موقعیت شبکه سازه‌هایی متفاوت بوجود می‌آیند. ]14[
1-5-8 گنبدهای کروی با المان‌های قیچی سان 3 لولایی
این نوع سازه‌ها که دارای 3 میله متصل شده در گره میانی هستند عمدتا بوسیله مورد مطالعه قرار گرفته اند. وی مهندسی اسپانیایی بود که در سال 1961 موفق به ساخت اولین مورد از چنین سازه‌هایی شد، سازه او نسبتا بزرگ بود و از المان‌های فلزی ساخته شده بود، ال

مان‌های این سازه در حالت باز شونده و جمع شونده عاری از تنش‌های داخلی بودند (به استثنائی بار مرده) و با این که از المان‌های 3 واحدی تولید شده اند به خاطر این که الم

ان‌ها دو درجه آزادی اضافی دارند نیاز به اعضای مهاری یا مکانیزم‌هایی برای قفل کردن سازه در حالت باز شده دارند و در حین باز شدن نیز تنشن داخلی در اعضای سازه ایجاد نمی‌شود Pinero در سال 1965 برای این سازه‌ها به یک ثبت اختراع در ایالات متحده است یافت ]6[ ]3[.

1-5-9 گنبدهای کروی ژئودزیک
پیدایش گنبد ژئودزیک و تکامل آن نقش موثری در کارهای پیشگامانه داشته است از آنجا که این گنبد، بزرگترین چند وجهی افلاطونی است و نسبت به بقیه گنبدها به

کره نزدیکتر است می‌توان از آن برای به حداقل رساندن اختلاف طول المان‌ها در گبندها استف

اده کرد، گنبدهای باز شو در این موارد بوسیله تعویض هر ضلع چند وجهی

وقطرهای آن با المان‌های قیچی سان که شرایط سازگاری را ارضا می‌کنند بدست می‌آیند ]14 [.
طرحهای ارائه شده درقسمت‌های قبل امکان ایجاد تعداد زیادی از سازه‌ها را فراهم می‌آورند انواع دیگری از طرح‌ها را نیز می‌توان ذکر کرد از جمله سازه‌های ساخته شده با المان‌های قیچی سان چهار لولایی و شش لولایی که در گره میانی آنها بجای دو میله به ترتیب چهار و شش م

یله به یکدیگر متصل شده اند.
1-6 طرح گره‌ها و اتصالات و روش‌های باز و بسته کردن سازه
یکی از مباحث مهم در طراحی سازه‌های فضایی مساله طراحی اتصالات و گره‌ها می‌باشد در سازه‌های باز شونده و جمع شونده نیز طرح گره‌ها از قسمت‌های مهم طراحی سازه محسوب می‌شود و نوع اتصالات انتخابی می‌تواند اثر زیادی در عملکرد سازه و قابلیت‌ها و محدودیت‌های آن داشته باشد
مسئله دیگر در طرح سازه‌های باز و جمع شونده روش‌های مورد استفاده برای باز و بسته کردن سازه است برای این کار می‌توان از روش‌های مختلفی که بعضا بر حسب محدودیت‌ها و شرایط خاص در نحوه استفاده از سازه انتخاب می‌شوند استفاده کرد از جمله این روش‌ها می‌توان استفاده از جک‌های هیدرولیکی یا دستی، استفاده از موتورهای الکتریکی، استفاده از کابل و استفاده از وزن سازه و …ر ا نام برد ] 15[.
1-7 تاریخچه سازه‌های فضا کار باز و جمع شونده
احتیاج به سازه‌های متحرکت که به طور ساده و سریع نصب گردد و قابل حمل باشد و نصب و برچیدن آن آسان باشد باعث پیدایش سازه‌های فضا کار جمع شونده و باز شونده شده و است و مهندس در سال 1961 اولین سازه فضا کار تاشو از جمله گنبد تا شو دهانه 90 متر را طراحی و اجرا کرد بعد از آن طراحان دیگر مانند زیگلر و اسکریک با ایده‌های متفاوت و برای اهداف مختلف این سازه‌ها را طرحی و اجرا کرد ه اند بخصوص در دهه‌های اخیر تعداد زیادی استادیوم و فضاهای ورزشی با توجه به نیاز روز افزون در سراسر دنیا ساخته شده اند که میزبانان شایس

 

ته ای برای مسابقات جهانی و المپیک نیز نیز بوده اند. ]6[.
1-8 نمونه‌هایی از سازه‌های جمع شونده و باز شونده از سراسر دنیا
1) (Japan) Ball dome
سقف این سازه از دو لایه مجزا از خر پاهای فلزی خمیده و دو پوشش غشایی به طول 37 متر تشکیل شده است، برای جابجایی سقف ابتدا لایه داخلی به اندازه 90 درجه چرخش پیدا می‌کند که در این حالت حدود 40% از پوشش سقف کنار رفته و در صورت عدم نیاز تمام سقف برداشته نمی‌شود. حرکت سقف در این حالت بوسیله ریل‌های خمیده ای که در امتداد محیط سقف می‌باشند امکان پذیر می‌گردد برای گشایش کامل سقف، سقف اصلی در امتداد ریل‌های جداگانه جابجا می‌گردد برای سهولت جابجایی بین دو لایه سقف mm250 فاصله در نظر گرفته شده است و حد فاصل آن دو بوسیله تیوپ‌های خاصی پوشیده است]6[.

شکل 1-8-1 ball dome ]6[
2) (Japan) fukuoko Dome
طول سقف m 222 می‌باشد که بوسیله 3 لایه پوششی پوشانیده شده است که از خر پاهای فلزی مقاوم در برابر بارهای وارده تشکیل یافته است. ]6[
3) (uk) The Millennium stadium
ظرفیت این ورزشگاه 72500 نفر می‌باشد که بوسیله 2 سقف صلب پوشانیده شده است طول و عرض این سقف به ترتیب m120 متر m 80 می‌باشد که از خر پاهای خاصی و پوشش آلومینیوم روی آن تشکیل شده است. سیستم مکانیکی این سقف متشکل از مکانیزم کابل و موتورهای دارای جعبه دنده فیکس شده بر روی سازه است. ]6[
4) Alegre vista (spain)
سقف این سازه دارای شعاع m50 می‌باشد که بوسیله بالشتک‌های سبکی پوشانیده شده است از این سازه برای گاو بازی استفاده می‌شود. ]6[
5)(canada) olympic stadiu in Montreal
باز شو این سازه که در کشور کانادا واقع است 2 m 20000 می‌باشد که در نوع خود جالب توجه است. ]3[

6) (Tononto) ontair ]3[
7) (USA) Bank one (98) ]3[
8) (USA) Safeco field (99) ]3[

شکل 1-8-2 safeco field
9) (USA) Minute Maid (00) ]3[

10) (USA) Miller park (01) ]3[
11) (USA) Reliant (02) ]3[

شکل 1-8-3 reliant

2-1 طراحی هندسی سازه های فضایی بازشونده وجمع شونده
در این قسمت اصول کلی و روابط هندسی و ریاضی برای طراحی سازه‌های فضایی باز شونده و جمع شونده مورد بررسی قرار می‌گیرد این اصول و روابط مرهون تلاش دانشمندان بسیاری همچون گنتس وکونتوپلو می باشد، سپس به فرموله کردن آنها برای طراحی سیستماتیک انواع سازه‌های باز شونده و جمع شونده تخت و مسطح خواهیم پرداخت.
2-1-1 اصول کلی و روابط هندسی
کار خود را با یک مجموعه ساده متشکل از دو المان قیچی سان نشان داده شده در شکل (2-1-1) شروع می‌کنیم.

شکل (2-1-1) یک مکانیزم سازه بازشو متشکل از دو المان قیچی سان ]6[
شرط لازم برای امکانپذیری هندسی باز شوندگی و جمع شوندگی این واحد ارضا شرط سازگاری هندسی زیر است.

بنابراین چنانچه واحد شماره 1 را به همان صورت نشان داده شده ثابت نگه داریم، مفصل میانی واحد شماره 2 یعنی نقطه p2 برای ارضا شرط سازگاری می‌تواند در محل‌های مختلفی قرار گیرد و تنها شرط هندسی این است که باید مجموع فواصل گره p2 تا نقاط R و S با مقدار ثابت L1+L/ 1 برابر باشد، همانطور که می‌دانیم مکان هندسی نقاطی که مجموع فواصل آنها تا دو نقطه ثابت، مقداری مشخص باشد یک بیضی است که آن دو نقطه ثابت کانون‌های این بیضی هستند، بنابراین چنانچه در شکل a)2-1-2) نشان داده شده است نقطه p2 می‌تواند هر نقطه ای از نقاط محیط بیضی به کانون‌های R و S باشد. ]8[

شکل (2-1-2 a،b) نمایش صوری شرایط سازگاری هندسی در المانهای قیچی سان]8[
شکل 2-1-2b یک بیضی با پارامترهای مربوطه را نشان می‌دهد، برای طراحی

هندسی سازه‌های باز شونده و جمع شونده در شکل‌های دلخواه و مورد نظر می‌توان مانند شکل (2-1-3) از اصول گفته شده در مورد بیضی استفاده نمود و با المان‌های قیچی سان، شکل مورد نظر در حالت باز شده را ایجاد کرد. ]8[. از این مساله می‌توان در حالت 3 بع

دی نیز استفاده کرد وبجای بیضی از بیضیگون استفاده نمود. ]9[،]8[

شکل (2-1-3) یک مجموعه بازشونده وجمع شونده با شکل فرضی دلخواه]8[

2-1-2 طراحی هندسی در شبکه‌های فضایی تخت مشکل از واحدهای چند ضلعی منتظم
برای ساخت شبکه‌های فضایی تخت باز شونده و جمع شونده می‌توان از بهم پیوستن واحدهای چند ضلعی منتظم استفاده کرده و به طرحهایی با نقشهای متنوع و زیبا دست یافت. در اینگونه شبکه‌ها از نقش‌هایی می‌توان استفاده نموده که در آن یک یا چند نوع چند ضلعی منتظم با اضلاع برابر بکار رفته باشند همچنین وجود اضلاع قطری در این چند ضلع‌های منتظم می‌تواند سبب ایجاد خود ایستایی در حالت باز شده وهمچنین افزایش سختی و مقاومت و پایداری سازه شود بنابراین اقطار چند ضلعی‌های مزبور نیز در طراحی این سازه‌ها در نظر گرفته می‌شوند حال چنانچه نقش‌هایی با خصوصیات فوق الذکر داشته باشیم می‌توان المان‌های قیچی سان را جایگزین اضلاع و اقطار چند ضلعی‌های مزبور کرده و به شبکه‌های فضایی باز شونده و جمع شونده دست یافت، اگر بخواهیم فقط از یک نوع چند ضلعی متنظم با اعضای قطری آنها استفاده کنیم فقط سه طرح قابل ایجاد خواهد بود که هر یک متشکل از واحدهای مثلث شکل یا مربع شکل و یا شش ضلعی خواهندبود. ]8[
حال به فرموله کردن طراحی هندسی این واحدها با احتساب ابعاد

توپی‌ها در گره‌های مفصلی انتهایی میله‌ها می‌پردازیم. چنانچه یک n ضلعی متنظم با المان‌های قیچی سان در اضلاع محیطی و قطری آن داشته باشیم و شعاع توپی گره‌های انتهایی المان R باشد مانند شکل (2-1-3) یک ضلع محیطی و یک قطر آن را در نظر می‌گیریم. ]8[

شکل 2-1-3 مشخصات هندسی واحدهای چند ضعلی تخت باز شونده و جمع شونده]8[

برای المان‌های محیطی می‌توان با انتخاب مقادیر D و h1 سایر ابعاد را بصورت زیر بدست آورد.

پارامترx را به صورت زیر تعریف می‌کنیم.

شرط سازگاری هندسی برای جمع شوندگی عبارتست از: c+d=2e
فرض شده است که توپی گره‌ها در حالت جمع شده بر میله‌ها عمود باشد و در حالت باز شده ساده با یکدیگر موازی هستند.
با ترکیب روابط بالا
از قانون سینوسها در مثلث داریم
برای زاویه می‌دانیم که

برابری تصاویر قائم بصورت رابطه زیر بیان می‌شود:

می‌توان از تصاویر افقی به رابطه زیر رسید.
از رابطه فوق بدست می‌آید
می‌دانیم
رابطه(***)
حال می‌توانیم مراحل طراحی هندسی واحدهای چند ضعلی منتظم تخت را به صورت زیر فرموله کنیم.
1- ابتدا مقادیر x،h1، D،R،n را انتخاب می‌کنیم.
2- مقدار را از رابطه (*) محاسبه می‌کنیم.
3- اندازه e را از رابطه (**) بدست می‌آوریم.
4- زاویه را از رابطه (***) محاسبه می‌کنیم.
سایر مجهولات شامل L،a، ، ،c،d از روابط ذکر شده بدست می‌آیند.
b را از رابطه زیر بدست می‌آوریم
L=(b+d).sin +2R b=
h: را از رابطه زیر بدست می‌آوریم:
ارتفاع کل واحد h=(b+d).cos
h2: را از رابطه زیر بدست می‌آوریم:
ارتفاع وسط واحد h2=b.
همانطور که مشاهده شده در عملیات فوق پارامترهای n و Rو D و h و X را به طور دلخواه انتخاب کرده و سپس سایر مجهولات را بدست می‌آوریم. ]8[
حال با استفاده از خصوصیات بیضی به طرح هندسی این سازه می‌پردازیم.
می‌توان به جای x اندازه زاویه را به طور دلخواه انتخاب کرده و سپس سایر مجهولات را محاسبه نمود برای این کار شکل (2-1-4) را در نظر می‌گیریم.

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق زندگینامه شهید بهشتی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق زندگینامه شهید بهشتی در pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق زندگینامه شهید بهشتی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق زندگینامه شهید بهشتی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق زندگینامه شهید بهشتی در pdf :

( الف) سال شمار زندگی شهید بهشتی :

2 آبان 1307 تولد در محله لُنبان اصفهان در یک خانواده روحانی (پدر: حجت الاسلام سید فضل الله حسینی بهشتی. مادر: معصومه بیگم خاتون آبادی. پدر بزرگ مادری: آیت الله العظمی میر محمد صادق خاتون آبادی) ؛ 1311 :‌ آغاز تحصیل در سن چهار سالگی؛ 1314 : تحصیل در دبستان ثروت (اصفهان) ؛ 1317: تحصیل در دبیرستان سعدی (اصفهان) ؛ 1321: ترک تحصیل در دبیرستان (سال سوم) و آغاز تحصیل علوم حوزوی در مدرسه صدر (اصفهان) ؛ 1324: تحصیل ادبیات عرب,، فقه و اصول ، منطق و دروس ابتدایی فلسفه (اصفهان) ؛ شهریور 1325: مهاجرت و اقامت در مدرسه حجتیه و استفاده از محضر اساتیدی چون آیت الله داماد، آیت الله اردکانی (قم) ؛ فروردین 1326: شروع درس در محضر امام خمینی، آیت الله حجت و آیت الله العظمی بروجردی (قم) ؛ رمضان 1326:‌ آغاز سفرهای تبلیغی به دورترین روستاها همراه آقایان مرتضی مطهری و حسینعلی منتظری به توصیه آیت الله العظمی بروجردی ؛ 1327:‌ مباحثه و آشنایی با آقایان محمد مفتح,، موسی شبیری زنجانی،‌ موسی صدر، ناصر مکارم شیرازی، احمد آذری قمی، سید مهدی روحانی، علی مشکینی اردبیلی و عبدالرحیم ربانی شیرازی ؛ 1328:‌ شروع جلسات « گفتار ماه » و انتشار مقالات آن جلسه‌ها در کتابهای « گفتار ماه» و « گفتار عاشورا»؛ 1329: شرکت در امتحان دیپلم ادبی و امتحان ورودی دانشکده معقول و منقول ( الهیات و معارف اسلامی) دانشگاه تهران ؛1330: عزیمت به تهران و آموختن زبان انگلیسی (به طور فشرده) ؛ 29 / 4 / 1330: حضور در ستاد اعتصاب تلگراف‌خانه اصفهان، علیه صحبتهای قوام و سخنرانی که منجر به احضار در شهربانی شد ؛ 1330: بازگشت به قم و تدریس زبان انگلیسی در دبیرستانها و تکمیل تحصیلات و تدریس در حوزه علمیه قم؛ آشنایی با علامه سید محمد حسین طباطبایی و شرکت در جلسات بحث کتاب « اصول فلسفه و روش رئالیسم» ؛ 1333: تأسیس دبیرستان « دین و دانش» در قم ؛ 1334: اخذ مدرک کارشناسی رشته معقول ( فلسفه و حکمت اسلامی) با عنوان پایان نامه « بساطت یا ترکب جسم» زیر نظر دکتر محمود شهابی و تصویب هیأت داوران با درجه عالی از دانشگاه تهران ؛ 1335: آغاز دوره ‌ دکتری در رشته معقول؛ 1338: تهیه و تنظیم کتاب « نماز چیست؟» ؛ 1339: سازماندهی نحوه آموزش در حوزه علمیه قم با همکاری جمعی از فضلا و تشکیل کلاس زبان انگلیسی و مکالمه عربی روزمره و علوم طبیعی برای طلاب مستعد (مدرسه حقانی) ؛ 1339: تهیه و تنظیم مقاله « بانکداری و قوانین مالی اسلام» ، « مقاله عالم خلق و عالم امر در قرآن» و مقاله « یک قشر جدید در جامعه ما» ؛ شهریور 1340: اجرای آزمایشی طرح نوین آموزش در حوزه به همراه آقایان علی مشکینی، عبدالرحیم ربانی شیرازی و همکاری آیت الله العظمی گلپایگانی؛ 1340: تهیه و تنظیم مقاله‌های « حکومت در اسلام» و « قانون علیت در علم و دین» در کنار سخنرانی‌های مهم در جلسات ماهیانه انجمن اسلامی مهندسین ؛ خرداد 1341: زمینه سازی نهضت برای رهبری امام خمینی با ایجاد « کانون دانش آموزان قم» با همکاری آقای محمد مفتح ؛ 1342: پیشنهاد امام خمینی جهت اقامت در اصفهان به منظور سامان دادن به فعالیتهای مبارزاتی آن شهر و عدم پذیرش ایشان به علت اهمیت شهر قم ؛ 1342: تشکیل هسته تحقیقاتی به منظور کار پژوهشی درباره حکومت اسلامی و ایراد سخنرانی‌های مهم از جمله سخنرانی در جشن مبعث دانشگاه تهران ؛ 1342: منع اقامت در قم به دستور ساواک و مهاجرت به تهران؛ عضویت در شورای روحانیت و فقاهت هیئتهای مؤتلفه اسلامی به توصیه امام خمینی همراه آقایان مرتضی مطهری، محی الدین انواری، و مهدی مولایی ؛ 1343: منتظر خدمت شدن از آموزش و پرورش بر اثر فشارهای ساواک و سخنرانی در جشن میلاد پیامبر(ص) در مدرسه چهارباغ که منجربه احضار در شهربانی اصفهان شد ؛ فروردین 1344: عزیمت به آلمان با توصیه مراجع تقلید و ایجاد مرکز اسلامی هامبورگ ( آلمان ) ؛ 1345:‌ ارسال و تنظیم گزارشاتی از مرکز اسلامی هامبورگ برای مبارزان داخلی همچون آقایان محمد علی رجائی ، مرتضی جزایری، مهندس مهدی بازرگان و مرجع مبارز آیت الله العظمی میلانی و ... ؛ 1347:‌ تهیه و تنظیم کتاب « صدای اسلام در اروپا» به پنج زبان دنیا ؛ 1348: تهیه و تنظیم مقاله‌های « کدام مسلک» و « نقش ایمان در زندگی اسلام» ؛ تابستان 1348: سفر به عراق و دیدار و گفت وگو با امام خمینی، آیت الله خوئی، آیت الله سید محمد باقر صدر و آیت الله حکیم ؛

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   41   42   43   44   45   >>   >