پروژه دانشجویی پاورپوینت صادرات و واردات در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت صادرات و واردات در pdf دارای 44 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت صادرات و واردات در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت صادرات و واردات

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت صادرات و واردات

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت صادرات و واردات در pdf :

اسلاید 1 :

صادرات

صادرات غیرنفتی همواره از مهمترین مسایل موردنظر دست اندکاران و سیاستگزاران اقتصادی و بازرگانی جمهوری اسلامی ایران بوده و توجه خاص در برنامه های اول و دوم و سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی کشور را معطوف به خود داشته است. لذا ایجاد تسهیلات درزمینه های صادرات موجب تحرک در مکانیزم تجارت خارجی و نقش مؤثر در رشد تولید ناخالص ملی خواهد داشت. گمرک ایران ضمن توجه به این مهم و به روز رساندن تشریفات گمرکی کالاهای صادراتی اقدام به اتخاذ شیوه های مناسب برای تسریع و تسهیل در صدور کالا و اختصاص برخی گمرکات کشور به امر صادرات نموده است.

اسلاید 2 :

تعریف صادرات :

صادرات در لغت به معنای انتقال کالا یا ارسال و فرستادن کالا از جایی به جای دیگر چه در داخل کشور و یا از داخل به خارج کشور،‌ که در این مجموعه منظور از صادرات خروج کالا از قلمرو گمرکی کشور موردنظر است.

صادرات کننده :

به هر شخص حقیقی و یا حقوقی که دارای کارت بازرگانی و یا مجوز وزارت بازرگانی بوده و اقدام به صدور کالا نماید صادرکننده اطلاق میشود.

صادرات از نظر خروج کالا از کشور :

صادرات از نظر خروج کالا از کشور به دو دسته تقسیم میشود :

صادرات قطعی

صادرات موقت

صادرات قطعی :

صادرات قطعی عبارتست از ارسال کالا به خارج از قلمرو گمرکی کشور به منظور فروش یا مصرف در کشورهای خارجی ‘1’ ،‌صادرات قطعی از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی ‘2’ و عوارض و مالیات ‘3’ معاف می باشد ولیکن مشمول هزینه های گمرکی است.

اسلاید 3 :

صادرات کننده :

به هر شخص حقیقی و یا حقوقی که دارای کارت بازرگانی و یا مجوز وزارت بازرگانی بوده و اقدام به صدور کالا نماید صادرکننده اطلاق میشود.

صادرات از نظر خروج کالا از کشور :

صادرات از نظر خروج کالا از کشور به دو دسته تقسیم میشود :

صادرات قطعی            صادرات موقت

صادرات قطعی :

صادرات قطعی عبارتست از ارسال کالا به خارج از قلمرو گمرکی کشور به منظور فروش یا مصرف در کشورهای خارجی ‘1’ ،‌صادرات قطعی از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی ‘2’ و عوارض و مالیات ‘3’ معاف می باشد ولیکن مشمول هزینه های گمرکی است.

هزینه های گمرکی :

هزینه های گمرکی وجوهی است که میزان و شرایط آن با تصویب هیئت وزیران برای تخلیه و بارگیری ، انبارداری ، آزمایش و تعرفه بندی ، بدرقه کالا و خدمات فوق العاده تعیین میشود. کالای صادراتی از پرداخت هفتاد و پنج درصد هزینه بار بری و تخلیه و بارگیری ‘4’ و انبارداری ‘5’ معاف است. کالای کابوتاژی در گمرک مبدأ هزینه باربری را به مأخذ معین برای کالای صادراتی و در گمرک مقصد به مأخذ باربری کالای وارداتی خواهد پرداخت. ارائه گواهی پرداخت بهره مالکانه برای صدور محصولات فرعی جنگلی و مرتعی از سازمان جنگلها و مراتع کشور وزارت جهاد کشاورزی و ارائه گواهی پرداخت مابه التفاوت از سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان وزارت بازرگانی برای اقلام صادراتی مشمول ضروری می باشد.

 

اسلاید 4 :

بیمه کالای صادراتی :

گمرک ایران مکلف است کالای موجود در گمرک و بین راهی ترانزیت داخلی اداری را از هنگام تحویل گرفتن تا زمان تحویل دادن به صاحب آن یا نماینده او در مقابل خطرات ناشی از آتش سوزی،‌انفجار ، اشتعال بیمه کرده و حق بیمه متعلق را در موقع ترخیص از صاحبان کالا وصول کند . در صورتیکه کالای تحویل به گمرک در مقابل خطرات یاد شده به موجب بیمه نامه معتبر بیمه بوده و در موقع ورود کالا و تحویل به گمرک یک نسخه معتبر از بیمه نامه به گمرک مربوط تسلیم شده باشد تا زمانی که بیمه نامه مزبور دارای اعتبار بوده و مدت آن منقضی نشده باشد حق بیمه دریافت نخواهد شد. ‘6’تشریفات گمرکی صادرات کالایی که در گمرک توقف نداشته و قبض انبار برای آن صادر نشده و بصورت حمل یکسره ترخیص میشود. در صورت تقاضای ذینفع بدون اخذ بیمه نامه یا هزینه بیمه حمل بلامانع است. ارزش کالا برای دریافت حق بیمه در مورد صادرات ارزش فوب کالای صادراتی می باشد که با توجه به برابری ارز با ریال ملاک محاسبه و دریافت حق بیمه و پرداخت غرامت به صاحب کالا می باشد. حق بیمه کالاهای صادراتی برای هر ماه 55% در هزار ارزش کالا می باشد. بیمه صادرات اختیاری است و صادرکننده می تواند کالای صادراتی خود را نزد هر شرکت بیمه که مایل باشد بیمه نماید. ‘7’

اسلاید 5 :

تشریفات صادراتی قطعی :

برای صدور کالا از کشور قبل از هر چیز تهیه مدارک و اخذ مجوزهایی لازم است. صادرکننده کالا باید با در دست داشتن این اسناد و مدارک به گمرک محل صدور کالا مراجعه نماید. اسنادی که برای مراجعه به گمرک لازم است :

  • کارت بازرگانی صادرکننده
  • مجوز صدور (حسب مورد)چ
  • صورت عدلبندی
  • گواهی بهداشت (حسب مورد درخواست خریداران)
  • گواهی قرنطینه دامی و نباتی (حسب مورد درخواست خریداران)
  • گواهی استاندارد (حسب مورد)
  • معرفینامه یا وکالتنامه اظهارکننده کالا به گمرک

اسلاید 6 :

تبصره – رعایت تبصره یک ماده 14 قانون امور گمرکی مبنی بر گواهی مقام صلاحیتدار (دفتر اسناد رسمی) درخصوص امضاء واگذارنده قبوض انبار و اسناد حمل هنگامی که کالای صادراتی در گمرک واگذار میشود ضروری بوده و ضمیمه اظهارنامه می گردد.

صادرکننده کالا پس از تهیه مدارک لازم، می بایست کالا را به گمرک محل صدور حمل و پس از صدور قبض انبار، اظهارنامه صادراتی را در چهارنسخه تنظیم و تسلیم گمرک نماید که یک نسخه آن به منزله پروانه صادرات محسوب می گردد. در مواردی با تقاضای صاحب کالا و موافقت گمرک، عملیات ارزیابی و انجام تشریفات گمرکی کالای صادراتی را می توان در خارج از اماکن گمرکی انجام داد.

تبصره 1 – صدور قبض انبار برای کالای حمل یکسره صادراتی که با وسیله نقلیه وارد اماکن گمرکی شده و همان روز قبل از پایان وقت اداری تشریفات گمرکی آن به اتمام رسیده و از گمرک خارج میشوند ضرورت نداشته و در این رابطه تأیید مقدار و تعداد کالا توسط ارزیاب مربوطه کافی می باشد. در صورتیکه کالا بیش از یک روز در گمرک بماند صدرو قبض انبار ضروری است.

اسلاید 7 :

تبصره 2 – درخصوص صادرات میوه و تره بار چنانچه وزن کالا با وزن اظهاری تا 10% اختلاف داشته باشد پذیرش وزن اظهاری بالامانع است.

تبصره 3 – در مورد صادرکنندگان خوشنام که نام آنها از طریق اتحادیه صادرکنندگان کتبأ معرفی شده است به استثناء صادرات کالای نساجی از قبیل پوشاک، فرآورده های چرمی ، کف پوش ، پارچه و ; مرحله رؤیت کالا حذف می گردد.

بدیهی است در صورت لزوم به طور اتفاقی از بعضی از آنها رؤیت به عمل خواهد آمد.

تبصره 4 – به منظور تسریع در انجام تشریفات ترخیص کالاهای صادراتی نیازی به کنترل اظهارنامه ها در واحدهای درب خروج و اطالعات انبارها ملاحظه نمیشود و مراجعه صادرکنندگان به واحدهای مورد اشاره از مراحل تشریفات صدور حذف میشود.

 

اسلاید 8 :

تنظیم اظهارنامه کالای صادراتی :

اظهارنامه کالای صادراتی متضمن اطلاعاتی به شرح ذیل است :

  • مشخصات صادرکننده کالا
  • مشخصات اظهارکننده کالا
  • مشخصات خریدار
  • کشور محل صدور
  • کشور مبدأ
  • شرایط معامله
  • مشخصات وسیله حمل و مبدأ بارگیری
  • مشخصات کالا از نظر نوع، تعرفه ، وزن ، تعداد یامقدار و ارزش صادراتی
  • مشخصات محموله (بسته ها ، نوع بسته ،‌مقدار، علامت ، وزن با ظرف)
  • ریز اقلام هزینه های گمرک
  • نام گمرک محل تسلیم اظهارنامه و شماره و مشخصات ثبت اظهرانامه در دفتر گمرک
  • محل برای مهر و امضاء‌و تأیید گمرک و مقامات گمرک

اسلاید 9 :

احراز هویت :

دایره احراز هویت به موارد ذیل رسیدگی می نماید :

صحت اسناد و مدارک تسلیمی

صحت مندرجات از لحاظ نوع و تعرفه کالا و ارزش اظهار شده با اسناد

صلاحیت صادر کننده

دفتر ژورنال :

بعد از رسیدگی دایره احراز هویت ، صادرکننده کالا می بایستی وجوه متعلقه (هزینه های گمرکی) را پس از واریز به بانک واخذ قبض مربوطه به قسمت ژورنال ارائه نماید.

ارزیابی :‌

بعد از واریز وجوه متعلقه ، اظهارنامه به دایره ارزیابی ارسال و بعد از تعیین ارزیاب کالا مورد ارزیابی قرار می گیرد.  بعد از بازدید محتویات بسته ها و تطبیق آن از لحاظ نوع ، تعداد، ارزش و سایر اطلاعات موردنیاز چنانچه ایرادی مشاهده نشود، اظهارنامه امضاء ومهر شده و نسخه ای از اظهارنامه بعنوان پروانه صادراتی به صاحب کالا تحویل میشود تا نسبت به صدور کالا اقدام نماید.

اسلاید 10 :

پیمان نامه ارزی:

فرمی است که صادرکننده هنگام صدور کالا از کشور جهت تعهد فروش ارز حاصل از صادرات به بانکهای مجاز با اطلاع گمرک به بانک تسلیم می کند. از تاریخ 1/1/81 به موجب مصوبه شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی صادرات کلیه کالاها و خدمات از سپردن هرگونه پیمان و تعهدنامه ارزی معاف می باشند.

  • ثبت آمار صادرات غیرنفتی کشور براساس اظهارنامه صادرکنندگان و ارزشیابی و تأیید گمرک وفق قانون امور گمرکی صورت می پذیرد.
  • صادرکنندگانی می توانند از جوایز و تشویقهای مقرر در امر صادرات استفاده کنند که ارز حاصل از صادرات خود را به شبکه بانکی کشور واریز نموده و یا از محل صادرات نسبت به واردات کالا طبق مقررات اقدام نموده باشند.
  • کلیه صادرکنندگان رأسأ و مستقیمأ مجاز به واردات تمامی کالاهای مجاز به میزان ارز حاصل از صادرات برابر پروانه صادراتی می باشند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق لنج در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق لنج در pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق لنج در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق لنج در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق لنج در pdf :



تاریخچه
بیشتر تمدنهای بشری در کنار آبراهها شکل گرفته و مسلما قایق و بعدتر کشتی وسیله ای مهم برای تردد و حمل و نقلشان بوده است. اما مشهورترین تمدنی که از دریانوردی سود برد و آن را توسعه داد تمدن فینیقیه بود، آنها با توسعه دریانوردی توانستند در دریای مدیترانه امپراتوری دریایی خود را از سواحل لبنان امروزی تا تونس و مراکش (کارتاژ آن زمان) ایجاد کنند. در سنگ نگاره های تمدن آشور فینیقیان سوار بر کشتی های پارویی در حال حمل الوارهای سدار لبنانی دیده میشوند. همچنین آشوریها خود از کشتی بعنوان وسیله حمل و نقل و جنگ استفاده میکردند.
بر اساس تورات و قرآن، نوح پیامبر دستور ساخت کشتی بزرگی را از سوی یهوه (الله در قرآن) دریافت کرد که ساخت آن سالها طول کشید، کشتی میبایست آنقدر بزرگ می بود که علاوه بر آدمیان ( خویشان و پیروان نوح) از همه گونه جاندار، جفتی نیز در کشتی جای بگیرد تا بعد از پایان سیل بزرگ ادامه حیات بر روی زمین ممکن باشد. کشتی بعدها بر روی قله کوه آرارات نشست. هنوز برخی از باستانشناسان به جستجو برای یافتن بقایایی از این کشتی ادامه میدهند. در بین تمدنهای میانرودان نیز داستانی مشابه وجود داشته است.
تسلط یونانیهای باستان بر کشتی و دریانوردی توانست آنها را در نبرد دریایی با خشایار شاه شاهنشاه هخامنشی، علیرغم شکست در نبرد زمینی، پیروز کند. در بین اقوام مدیترانه ای کشتی نقش مهمی در تحولات تجاری و نظامی بازی می کرده است. رومی ها نیز از کشتی برای تسلط بر مدیترانه استفاده کردند. بعدها اروپاییان با بکارگیری قطب نما بعد از دوره رنسانس شروع به جستجوی کره زمین کردند و تسلط بر فناوری کشتی سازی و دریانوردی و یافتن منابع جدید و ایجاد مستعمرات توانست آنها به قدرتهای برتر دنیا تبدیل کند.
اصول فیزیکی شناوری
ارشمیدس دانشمند تمدن یونان باستان، توانست روابط فیزیکی حاکم بر اجسام شناور را تعریف کند. بر اساس قانون ارشمیدس بر هر جسم شناور یا غوطه ور در آب نیرویی به اندازه وزن آبی که فرضاً حجم جسم را پر کند وارد می آید. بطور مثال اگر حجم جسمی متر مکعب باشد، از طرف آب نیرویی به اندازه کیلوگرم-نیرو بر جسم به سوی بالا وارد میشود. این قانون برای تقریباً همه مایعات صادق است. معمولا رابطه این قانون به صورت F=(rho)x(g)xV بیان می شود.
• rho برای چگالی مایعات (تقریبا کیلوگرم بر مترمکعب برای آب)
• g ضریب جاذبه (بر روی زمین، تقریباً (دقیقتر ) متر بر مجذورثانیه)
• V حجم جسم، مترمکعب
حال اگر وزن جسم بیش از این نیرو باشد (مثلا مکعبی از آهن، وزنی معادل کیلوگرم خواهد داشت) در آب غرق می شود، اما اگر وزن جسم کمتر باشد برروی آب شناور می ماند. از همین رو همه کشتی ها شکلی مانند تشت (طشت) دارند، تا نسبت حجم به جرم را و به نوبه خود نیروی F را بالا ببرند.
یک کشتی از مصر باستان، پیرامون - پ.م.
کشتی شناور بزرگی است که برای حمل مسافر و بار بر روی آبهای آزاد یا رودخانه و دریاچه های پهناور استفاده می شود.
از دیگر شناورها می توان از قایق، بارج، لنج و زیردریایی نام برد، با این همه، وسایل دیگری نیز هستند که میتوان به فهرست فوق افزود: کایاک، کرجی، کانو،...
به کشتی های نظامی اغلب ناو گفته میشود.

در طول تاریخ گروهای از مردم ایران به دلایل مختلف مجبور به مهاجرت جمعی به کشورهای دیگر شده اند
سال پیش هزاران ایرانی که از ظلم و ستم اعراب مسلمان به تنگ امده بودند از راه های مختلف راهی هند شدند گروه کوچکی از این مهاجرین که اتش مقدس با خود داشتند از طریق بندر هرمز ( هرمز قدیم - تیو میناب ) با کشتی راهی هند شده و در شهر سنجال در منطقه گجرات مستقر شده و به بنای اتشکده پرداخته و اتش مقدس دران روشن نگه داشتند این مهاجرین با پشتکار و جدیت و همبستگی و دانش خود در مدت کوتاهی به یکی از فعالترین اقلیت های جامعه هند در امده این زردشتی های ایران که در هند انها را پارسی می نامند در طول تاریخ هند در عرصه اقتصاد ، سیاست وهنر تاثرگذار بوده .در جنبش ملی هند علیه انگلیس ،نوروز جی تا تا نقش فعالی داشت ، خانواده تا تا را می توان پدر صنایع سنگین هند نامید ، صنایع فولاد تاتا یکی از پنج شرکت بزرگ فولاد دنیا است ، دهها موسسه اموزشی ، بهداشتی ،و تحقیقاتی تا تا در سراسر هند در خدمت مردم این کشور می یاشند .
حمله مغولها و نا امنی باعث مهاجرت عده زیادی از مردم جنوب ایران به قسمتهای جنوبی خلبج فارس گردید بعد از ان روی کار امدن دولت صفویه( اولین دولت شیعه) باعث گردید که بخش زیادی از مردم که سنی بودند به نواحی مرزی کشور و یا به کشورهای همسایه مهاجرت نمایند ، از جمله هزاران نفر از منطقه هرمزگان شامل تجار ، بارزگان ، بخشی از اصناف دیگر و علمای دینی . این عده هم بعدها در منطقه مسقط نقش فعالی در رونق تجارت و دریانوردی داشتند .
بندر لنگه و منطقه لنگه در طول تاریخ فراز و نشیبهای مختلفی طی نموده که نیاز به بررسی کامل و جامع تاریخی دارد . انچه که در اینجا می خواهم به ان اشاره کنم اشاره کوتاهی است به نقش مردم منطقه لنگه در ابادی منطق جنوب شرقی خلیج فارس بخصوص دبی .
منطقه لنگه سالیان درازی تحت حکومت خاندان قاسمی قرار داشت ، اعراب از لنگه بعنوان بندر تجاری برای دادو ستد به داخل ایران استفاده می کردند ، رونق تجارت و بخصوص مروارید لنگه شهرت جهانی داشت . اسناد مرکز پست انگلیس در هند که امور بازرگانی انگلیس در لنگه در ان به ثبت رسیده ( میلادی ) نشان میدهد که سالانه کالاهای به مبلغ پوند انگلیس،از طریق گمرک لنگه جابحا شده . اما این رونق تجارت زیاد بطول نمی کشد ، مامورین دولت مرکزی ایران با دخالت بیجا و ایجاد مانع برای تجار و از طرفی سپردن امور گمرک لنگه و بندر عباس به دست بلژیکی ها عملا تجارت در منطق به رکود کشاندند .
بلژیکی ها بدون شناخت از مکانیسم تجارت و بازار در منطقه ، واستفاده از همان شیوه که در اروپا رایج بود، دادوستد در بندر لنگه از رونق انداختد. مامورین جدید گمرک لنگه در سال با تصویب قانون جدید گمرکی و درخواست مالیات از کالاهای عبوری ، عملا باعث شدند که تجار و اصناف لنکه درصدد یافتن بندری دیگر برای ادامه کار خود کردند .
همزمان با این تعغیر و تحولات شیخ مکتوم بن حشیر ( پدر شیخ راشد ) برای جذب تجار لنگه به منطقه دبی ، با لغو تعرفه گمرکی ، اعلام دبی بعنوان منطقه ازاد از مالیات ، واگذاری زمین به مهاحرین و از طرفی تعهد شخصی در حفظ امنیت برای تجار و اصناف ، باعث گردید که هزاران نفر از مردم منطقه لنگه راهی دبی گردند زیرا هم قوانین سهل تجاری و هم خور دبی بعنوان بندرگاه امن برای کشتی ها، شرایط لازم برای این مهاجرت مهیا کرده بودند.( تا قبل از این بیشتر مهاجرین لنگه ای در راس الخیمه و شارجه ساکن شده بودن ) .
با راهی شده بازرگانان و تجار اصناف دیگرنیز به همراه خانوادهایشان راهی دبی شدند ( لنج داران ، لنج سازان ، خواصان مروارید ، معماران و ........ ) . در سالهای -و فقط کشتی از بمبی و ایران به دبی وارد شده بودند . اما در سال به کشتی افزایش یافت و در سال مجموعا تن کالا وارد دبی گردید تا از انجا به مناطق دیگر حمل گردند . این سر اغاز یک تعغیر و تحول سریع در رونق دادوستد در دبی بود که مهاجرین منطقه لنگه محرکه اصلی ان بودند .

دبی در سال پیش دبی در دوران قبل از رونق


محله بستکی ها از قدیمی ترین محله و هسته اولیه شهر دبی دبی امروزی

دور بعدی مهاجرت مردم منطقه لنگه به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس با رو کار امدن رضا شاه و سیاست کشف حجاب اغاز گردید که در این مرحله باز هزاران نفر راهی دبی ، شارجه، راس الخیمه، شرق سعودی و مسقط شدند . مهاجرین لنگه تنها در رشته اقتصاد فعال نبودند ،بلکه در بخشهای دیگر جامعه نیز حضور فعال داشتند . حسین ابن علی وحیدی خنجی در کتاب ( تاریخ لنجه) به دهها نفر از علما و شعرا و..... اشاره می کند که اصلشان از منطقه لنگه و از مهاجرین می باشند . کتاب تاریخ لنجه ( تاریخ لنگه ) در سال منتشر شده است . امروزه اگر شما در جستجوگر اینترنتی مثل گوگل بنویسی لنجه و یا بستکی ویا اسامی دیگری که مختص این منطقه است ،به دهها سیاستمدار ، شاعر ، هنرمند ، تاجر وبازرگان برو می خوری که در تمامی کشورهای عربی جنوب خلیج فارس پراکنده اند و نقش فعالی در شکوفای این کشورها بعهده دارند . کتاب تاریخ لنجه منبع خوبی است برای اشنای با تاریخ منطقه لنگه و بخصوص مهاجرین این منطقه .
دبی با تلاش این مردمان زحمتکش و با درایت ،به یکی از کشورهای مدرن منطقه تبدیل گردیده است ولی مردم بندر لنگه هنوز باید دستشان بسوی اسمان بلند کنند تا شاید خدا رحمی بکند و بارانی نازل گردد، تا چاهای منطقه گزیر و برکه دولت پر اب گردد. دغدغه مردم لنگه پیدا کردن اب است و هزار مشکل دیگر !
اما مهاجرت ادامه دارد و طی سال اخیر نزدیک به میلیون ایرانی به امید یافتن ساحل امن وزندگی بهتر،کشور را ترک کرده اند که دراین میان صاحبان سرمایه ( چه مادی و چه معنوی وعلمی) بیشترین انان تشکیل می دهند .کمتر دانشگاهی در امریکا ، کانادا و اروپا می توان یافت که چند استاد ایرانی در ان مشغول تدریس نباشند . طی چند دهه اخیر میلیاردها دلار از سرمایه مالی ایرانیان جذب بازار دبی گردیده است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله رابطه بین مولفه های خود کارآمدی و خلاقیت ب

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله رابطه بین مولفه های خود کارآمدی و خلاقیت با کیفیت زندگی کاری در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اهواز در pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله رابطه بین مولفه های خود کارآمدی و خلاقیت با کیفیت زندگی کاری در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اهواز در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله رابطه بین مولفه های خود کارآمدی و خلاقیت با کیفیت زندگی کاری در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اهواز در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله رابطه بین مولفه های خود کارآمدی و خلاقیت با کیفیت زندگی کاری در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اهواز در pdf :

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ی خودکارآمدی و خلاقیت با کیفیت زندگی کاری در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1393 می باشد. پژوهش حاضر از نوع همبستگی می باشد و نمونه آماری شامل 200 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اهواز است که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه خودکارآمدی شرر و آدامز (1983)، پرسشنامه خلاقیت عابدی (1363) و پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون (QWL) میباشد ؛داده ها و روشهای آماری ضریب همبستگی رگرسیون چندگانه مورد تحلیل قرار گرفتند .نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل اطلاعات نشان داد که بین خودکارآمدی و کیفیت زندگی کاری رابطه مثبت معنی داری وجود دارد، بین خلاقیت و خرده مقیاسهای آن و کیفیت زندگی کاری رابطه مثبت معنی داری وجود دارد و بین خودکارآمدی و خلاقیت با کیفیت زندگی رابطه چندگانه وجود دارد.

کلید واژه ها: خودکارآمدی، خلاقیت، کیفیت زندگی کاری

Relationship creativity and self-efficacy with quality of working life amonge staff Medical Sciences University of Ahwaz

Abstract The aim of the present research investigation the relationship creativity and self-efficacy with quality of working

life amonge staff Medical Sciences University of Ahwaz in 1393. the present research is Correlations and sample included 200 staff of Ahwaz University Medical Sciences that were selected by simple random sampling. Research instruments are Sherer and Adamse ‘s self-efficacy Questionnaire ( 1983), Abedi’s creativity Questionnaire(1363) and Walton’s quality of working life Questionnaire(QWL); The results of data analysis showed that a between emotional intelligence and its subscales is positive related with quality of working life, between self-efficacy is positive related with quality of working life, between creativity and its subscales is positive related with quality of working life,
between creativity and self-efficacy is multiple relationships with quality of working life.

Keywords: creativity, self-efficacy, creativitquality of work life×

1

– 1 مقدمه

با توجه به پیچیدگی روز افزون جوامع و سازمانها، کیفیت زندگی کاری1 از اهمیت ویژه ای برخوردار است، به عقیده تعدادی ازصاحبنظران بخشی از رکود بهره وری و کاهش کیفیت محصول در برخی از کشورها، ناشی از کاستی های کیفیت زندگی کاری و تغییراتی است که درعلایق والویت های کارکنان پدیدآمده است. کارکنان به دنبال آن هستند تا در کارشان نظارت و دخالت بیشتری بیابند، آنان میل دارند مانند یک مهره در یک دستگاه بزرگ، به شمار نیایند(رضایی، .(1389 برنامه ی کیفیت زندگی کاری شامل هر گونه بهبود در فرهنگ سازمانی است که عامل رشد وتعالی کارکنان در سازمان می باشد(فیلیپو2، .(2008 لذا نظام ارزشی کیفیت زندگی کاری، سرمایه گذاری بر روی افراد رابه عنوان مهمترین متغیر در معادله مدیریت راهبردی مورد توجه قرار می دهد و بر این باور است که برآورده نمودن نیازهای کارکنان به بهسازی و کارآیی بلند مدت سازمان منجر خواهد شد(پرداختچی، احمدی وآرزومندی، .(1388

امروزه در مدیریت معاصر، کیفیت زندگی کاری به موضوع اجتماعی عمده ای درسراسر دنیا مبدل شده است ،درحالی که در دهه ی گذشته فقط بر زندگی شخصی(غیرکاری)تأکید می شد(محبالی3،2007؛ نقل از جزئی، .(1389طرفداران نظریه ی کیفیت زندگی کاری در جستجوی نظام های جدیدی برای کمک به کارکنان هستند تا آنها بتوانند بین زندگی کاری و زندگی شخصی خود تعادل برقرار کنند(آکدری4،(2006برنامه ی کیفیت زندگی کاری شامل هرگونه بهبود در فرهنگ سازمانی است که باعث رشد وتعالی کارکنان در سازمان می شود(فلیپو،.(2008 لذا نظام ارزشی ، کیفیت زندگی کاری سرمایه گذاری بر روی افراد را به عنوان مهمترین متغیر در معادله ی مدیریت راهبردی مورد توجه قرار می دهد(شریف5،.(2000 یافته های مطالعاتی نشان می دهدکه اجرای این برنامه ها موجب کاهش میزان شکایت کارکنان، کاهش نرخ غیبت از کار، کاهش میزان اعمال مقررات انضباطی، افزایش نگرش مثبت کارکنان و افزایش مشارکت آنان در برنامه های نظام پیشنهادها بوده است(گوردون6، .(2003 از طرف دیگر طبق نظر شریف((2000 برآورده ساختن نیازهای کارکنان به بهسازی وکارآیی بلندمدت سازمان منجر خواهدشد(نقل از میر کمالی، .(1388

از سوی دیگر بندورا7 خودکارآمدی8 را دریافت و داوری فرد درباره مهارت ها و توانمندی های خود برای انجام کارهایی که در موقعیت های ویژه بدان ها نیاز است، تعریف می کند. از سویی دیگر، خودکارآمدی تنها زمانی بر عملکرد تاثیر می گذارد که شخص مهارت های لازم برای انجام کاری ویژه را دارا باشد و برای انجام آن کار به اندازه کافی برانگیخته شود، احساس خودکارآمدی افراد را قادر می سازد تا با استفاده از مهارت ها در برخورد با موانع، کارهای فوق العاده ای انجام دهند بنابراین خودکارآمدی درک شده ، عاملی مهم برای انجام موفقیت آمیز عملکرد و مهارت های اساسی لازم برای انجام آن است. عملکرد موثر هم به داشتن مهارت ها و هم به باور در توانایی انجام آن مهارت ها نیاز دارد. از طرفی خودکارآمدی درک شده بر میزان تلاش برای انجام یک وظیفه اثر می گذارد. افرادی که به کارآمدی خود باور دارند برای غلبه بر موانع و مشکلات تلاش های مضاعفی می کنند (بندورا، .(2001 هاشمی زاده و همکاران (1390) در پژوهشی تحت عنوان” بررسی رابطه کیفیت زندگی کاری و خود کارآمدی پرسنل پایگاه هوایی نطنز تهران” نشان دادند که 29/4 درصد از پرسنل مورد بررسی یک واحد نظامیدارای کیفیت زندگی کاری بالایی بوده و کیفیت زندگی کاری با سابقه کار، تأهل، محل خدمت، جنسیت و درجه نظامی رابطه نداشت؛ همچنین کیفیت زندگی کاری با خودکارآمدی همبستگی مثبتی داشته است.

در تحقیقی که توسط راشدی (1389) در پژوهشی تحت عنوان” رابطه فشارهای روانی و اضطراب ناشی از ابهام نقش و تعارض نقش با خودکارامدی و کیفیت زندگی کاری کارکنان شرکت ملی نفت ایران ” در شرکت ملی نفت ایران – اهواز صورت گرفته، یافتههای تحقیق نشان دادهاند که فشارهای روانی و اضطراب ناشی از ابهام نقش و تعارض نقش با کارآمدی و کیفیت زندگی کاری کارکنان، رابطه منفی دارد، این رابطه در گروه های ناپیوسته بالاتر از گروه های پیوسته بوده است . پورتر9 و همکاران (2012) پژوهشی مبنی بر این که نگرشهای کلی در جریان سازمان (مثل کیفیت زندگی کاری) بیشتر با بازدههای سازمان مدارانه ارتباط نزدیک دارند؛ چارچوب نظری فراهم شده بوسیله پورتر و همکاران که بر وابستگی بین کیفیت زندگی کاری و نتایج کار استوار بود نشان

1 quality of working life 2 Filippo 3 Mohebali 4 Akdere 5 Shareef 6Ghordon 7 Banduran 8 self-efficacy 9 Portre

2

داد که کیفیت زندگی کاری در پیش بینی خودکارآمدی کارکنان مؤثر خواهد بود به طوری که این دونتیجه در اینجا مطرح میشود: الف) کیفیت زندگی کاری نسبت به خشنودی شغلی ارتباط بیشتری با خودکارآمدی خواهد داشت. ب) کیفیت زندگی کاری نسبت به تعهد سازمانی ارتباط بیشتری با خودکارآمدی خواهد داشت. لاوی(2012) 1 به بررسی ارتباط میان خودکارآمدی با کیفیت زندگی کاری پرداختند. اطلاعات از 100 نفر یک شغله و 100 نفر دو شغله جمع آوری شد. کارکنان یک شغله نسبت به کارکنان دو شغله خودکارآمدی بالاتر و کیفیت زندگی کاری بهتری را نشان دادند . معادلات ساختاری جهت بررسی میان خودکارآمدی با کیفیت زندگی کاری به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گرفت، تعدد شغل نمونه مورد بررسی بعنوان معیاری قوی در پیش بینی خودکارآمدی و کیفیت زندگی کاری بالا معرفی شد. در تبیین این یافته میتوان گفت که کارکنان یک شغله نسبت به دو شغله زمان بیشتری را خارج از زمان کاریشان دارا می باشند و فرصت کافی برای پرورش مهارتهای خودکارآمدی و تجدید قوا و پیشگیری و کاهش اثرات فرسودگی شغلی و خستگی ناشی از کار زیاد برای بهبود کیفیت زندگی کاری را دارا می باشند.

از طرفی دیگر خلاقیت2، استعداد ، ابتکار و خلق کردن است که بصورت بالقوه در هر فردی و در هر سنی وجود دارد و با محیط اجتماعی، فرهنگی در رابطه تنگاتنگی میباشد، لذا برای این گرایش طبیعی شرایط مساعدی ضرورت دارد تا تبیین شود(رنزولی3،.(1993 خلاقیت در سادهترین شکل خود به معنی به وجود آوردن چیزی است که قبلاً وجود نداشته است. به تعبیری بی نظمی ، خود نمونهای از خلاقیت است. بی نظمی از قبل وجود نداشته و بوجود آورده شده است(امیرحسینی، .(1384

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی آشنایی با دکارت در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی آشنایی با دکارت در pdf دارای 46 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی آشنایی با دکارت در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

مقدمه

در پایان قرن شانزدهم میلادی فلسفه از حرکت بازمانده بود و این دکارت بود که دوباره آن را به حرکت واداشت.

فلسفه اولین بار درقرن ششم پیش از میلاد آغاز شد. دو قرن بعد با ظهور مردانی چون سقراط، و پس او وی افلاطون، و ارسطو، فلسفه به عصر طلایی خود رسید. پس از آن، تا دو هزار سال اتفاق مهمی دراین عرصه رخ نداد. به عبارت دیگر، در این دوره طولانی کار اصیلی انجام نشد.

البته در این دوره فلاسفه بر جسته ای پا به میدان گذاشتند. در قرن سوم میلادی فلوطین از اهالی اسکندریه، در فلسفه‌افلاطون تغییراتی داد و دراین روند فلسفه نوافلاطونی زاده شد . سپسس نوبت به سنت اگوستین از اهالی هیپو رسید که فلسفه نوافلاطونی  ر ابا معیارهای مورد قبول الهیات مسیحی سازگار کند. ابن رشد، متفکر مسلمان، نیز اصلاحاتی در فلسفه ارسطو وارد و توماس آکوئیناس نیز به نوبه خود این فلسفه را الهیات مسیحی هماهنگ کرد. این چهار شخصیت مستقل، هر یک به نحوی بر پیشرفت جریان فلسفه اثر گذاشتند،‌اما هیچ یک از آنها فلسفه‌جدیدی ابداع نکرد. کار آنها عمدتاً حاشیه نویسی، شرح و تفصیل فلسفه‌افلاطون و ارسطو بود. بدین سان، فلسفه این دو فیلسوف دوران شرک و بت پرستی سنگ بنای فلسفه مذهبی کلیسای مسیحی شد. همین تغییر ماهیت فلسفه‌افلاطون و ارسطو مبنای اصلی شکل گیری فلسفه مدرسی (اسکولاستیک) قرار گرفت و این نامی است که به فعالیت‌های فلسفی قرون وسطی داده شده است. فلسفه‌مدرسی همان فلسفه کلیسا بود که به عدم خلاقیت و نوآوری خود می بالید. در این دوران، ابراز هرگونه عقاید جدید فلسفی منجر به تکفیر، تفتیش عقاید و نهایتاً‌سوختن در آتش به حکم کلیسا می شد.به تدریج افکار افلاطون و ارسطو در زیر لایه‌های متعدد تفاسیر شارحان مسیحی و مورد تأیید کلیسا مدفون شد وبدین ترتیب ریشه‌اندیشه فلسفی خشکید.

در اواسط قرن پانزدهم، این وضعیت اسف‌بار تقریباً در تمامی حوزه‌های فعالیت فکری حاکم بود. در سرتاسر اروپای قرون وسطی حاکمیت مطلق و بی چون وچرا از آن کلیسا بود. اما از همان زمان، اولین شکاف‌ها در بنای عظیم قطعیت فلسفی پدیدار شد.

جالب آن است که مبدأ اصلی پیدایش این شکاف‌ها همان دنیای کلاسیک ]یونان و روم[ بود که افلاطون و ارسطو در آن پا به عرصه  وجود گذاشته بودند. بسیاری از آموخته هایی که در قرون وسطی از دست رفته یا فراموش شده بود. دوباره احیا و الهام بخش رنسانس( نوزایی)‌دانش بشری شد.

رنسانس نگرش انسان مدارانه‌ای را با خود به همراه آورد. پی آمد این نگرش جنبش دین پیرایی بود که به استیلای کلیسا پایان داد. با این حال، پس از گذشت حدود یکصد سال از این تحولات در اروپا، فلسفه هنوز در بند مدرسیگری گرفتار مانده بود. این وضعیت تنها با ظهور دکارت به پایان رسید که فلسفه‌ای مناسب برای عصر جدید ابداع کرد. طولی نکشید که این نظام فلسفی در سراسر اروپا گسترش یافت و حتی به احترام او«دکارت‌گرایی» نامیده شد.

 

 -Reformation،]مسیحیت[ نهضت اصلاح دین، جنبش دین پیرایی

 -Cartesianism مقتبس از Cartesius که نام لاتین دکارت است.

 

دکارت در یک نگاه

دکارت در طول زندگی هرگز حرفه‌ثابتی را پیشه خود نساخت. او به مناسب‌های مختلف خود را سرباز، ریاضیدان،‌متفکر،‌و نجیب‌زاده معرفی می کرد. البته آخری بیش از همه با روش زندگی و موقعیت اجتماعی وی مناسبت داشت. تمایل وی به زندگی راحت آسوده در دوران جوانی به زودی تبدیل به یک عادت شد. او از محل درآمد خصوصی خود زندگی را می گذراند، هنگام ظهر از خواب بیدار میشد، و هر گاه میل داشت به سفر می رفت. و تمام زندگی او در همین خلاصه می شد- نه ماجرای مهمی، نه همسری، و نه موفقیت( یا شکست) اجتماعی بزرگی. با این حال، بدون شک دکارت خلاق‌ترین فیلسوفی است که تا پانزده قرن پس از مرگ ارسطو پا به عرصه وجود گذاشت.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق چند شاعر و عارف در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق چند شاعر و عارف در pdf دارای 43 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق چند شاعر و عارف در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق چند شاعر و عارف در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق چند شاعر و عارف در pdf :

بخشی از فهرست پروژه دانشجویی تحقیق چند شاعر و عارف در pdf

فهرست مطالب
عناوین صحنه
مقدمه
شرح رباعیات خیام
شیخ احمدغزالی
شیخ روزبهان بقلی شیرازی
شیخ شهاب الدین سهروردی
شیخ سیف الدین باخرزی
شیخ فخرالدین عراقی
شعری از رابرت فراست
شعری از امیل برونته
منبع

این اشارات،زبده حقایق حکمت را بر تو ایثار کردم
پس این (گنج معرفت) را از دسترس جاهلان(وبیخردان)
و افرادی که آن را ب خاطر هدفهای ناچیز طلب می کنند
وآنها که از هوش وذکاوت وجرات وشجاعت بهره ای نبرده اند،
وآنان که میلشان به جانب اکثریت است،
یا از سوفسطلائیان وفیلسوفان ملحد تبعیت می کنند، دورنگهدار،
اما هرگاه جوینده ای روشن ضمیر وبا همت یافتی که از وساوس شیطانی برکنار مانده وحق را به چشم رضا واخلاص می نگرد، این حقایق را بر روی عرضه کن.
چنانکه از مطالب ما قبل مباحث بر او روشن گردد.
واز او در پیشگاه خداوند عهد وپیمان گیر که در اشاعه آنچه می آموزد طریق تو را اختیار کند.
پس اگر این علوم را به گوش نااهل رساندی وضایع گردانیدی،
خداوند بین من وتو حاکم خواهد بود، واو به داوری کافی است.
از اشارات وتنبیهات بوعلی سینا
ترجمه دکتر حسین الهی قمشه ای

شرح رباعیات خیام
آسانا یوگانندا
ترجمه دکتر حسین الهی قمشه ای
سالها پیش در هندوستانیک شاعر کهنسال ایرانی را ملاقات کردم که به من گفت شعر پارسی اغلب دارای دومعنی ظاهری و باطنی است و به یاد دارم که از شرح او در بیان معنی دوگانه چندین قطعه شعر فارسی چه لذت وابتهاجی در خاطر من حاصل گردید.
یک روز هنگامی که با تمرکزی عمیق رباعیات خیام را از نظر می گذرندم ناگهان احساس کردم که دیوارهای معنی ظاهر پیش رویم فرو ریخت وقله زرین گنجهای روحانی عظیم و گسترده در پیش چشم من هویدا گردید.
گویی یک قانون اسرارآمیز الهی از آثار معنوی وروحانی در روی زمین حراست می کند چنانکه رباعیات خیام را با وجود قرنها سوءتعبیر همچنان حفظ کرده است.
عمرخیام در سرزمین خویش پیوسته به عنوان عارف و معلمی بلند مرتبه شناخته شده ورباعیات وی به عنوان کتاب مهم و مقدس صوفیان مورد احترام بوده است.
پرفسور چارلز.اف.هورن .در مقدمه ای بر رباعیات خیام که در جلد هشتم از سری کتب مقدمه وادبیات کلاسیک قشری طبع گردیده می نویسد: ایه تاسف است که خیام در نظر بسیاری از خوانندگان مغرب زمین به عنوان یک شاعر ملحد وشهوت طلب و یک مست لایغل که تنها شوق او شرب خمر وبرخورداری از لذات دنیوی است شناخته شده است. و این همان اشتباه رایجی است که به طور کلی در باب تصوف رخ داده است.
در حقیقت غرب خیام را (با قیاس به نفس) از دیدگاه خودنگریسته است واگر ما بخواهیم ادبیات شرق را آنچنانکه هست دریابیم یابد ببنیم مردم آن کشورها خود چه دریافتی از آثار ادبی خویش دارند، برای غریبان شاید مایه تعجب باشد اگر بشنوند که در ایران بحث و جدالی در حقیقت معانی رباعیات خیام وجود ندارد و همه به اتفاق او را یک شاعر بزرگ متدین می شناسند.
سوالی که اغلب طرح می شود این است که پس از اینهه مدح وثنای شراب وعشق د ررباعیات چیست؟پاسخ این است که این الفاظ ونظایر ان استعارات وکنایاتی است که در زبان صوفیان معانی خاص دارد واز جمله شراب و مستی کنایه از لذت روحانی است و عشق پیوند درستی و اخلاص و ارادت وبندگی انسان در پیشگاه معشوق ازل است.
خیام دانش ومعرفت خود را به جای آشکار کردن در پرده های گوناگون مستور داشته (و پرده از اسرار نهان برنداشته است) و تصور غریبان از خیام به عنوان مردی بیکاره و عیاش تصوری باطل وبیهوده است. زیرا اینهمه خرد وحکمت د رباعیات با آن درجه از کم عمقی و ظاهر پرستی در تناقض آشکار است.
خیام وسایر شاعران متصوف تشبیهات واستعارات رایج زمان را به کار گرفته و صورت لذات عادی دنیوی را برای بیان لذات متعالی حیات معنوی استخدام کرده اند تا عامه مردمان را به سبب این مشابهت لفظی از استغراق در لذات حقیقی آسمانی منتقل کنند ووجه استفاده ازاستعاره شراب وغیره این است که چون شخص با نوشیدن این شراب مجازی غمها و مصائب غیرقابل تحمل زندگی را بطورموقت از یاد می برد مکتب عرفان شهدی لذت بخش عرضه می کند و آن شراب معرفت الهی وشهد شهود جمال ازلی است که چنان وجد ومستی وقدرت وشجاعتی می آفریند که رنگ غم واندوه را به کلی و برای همیشه از صفحه دل پاک می کند.
و بی تردید نامعقول تصور کنیم که خیام اینهمه رباعیات نغز و دلاویز را صرفا برای آن سروده است که به مردم بگوید برای فرار از غمها حواس خود را با خوردن شراب تخدیر کنید.
جی لی نیکلاس که ترجمه اش از رباعیات خیام مشتمل بر 464 رباعی درسال 1867 یعنی چند سال پس از انتشار اولین چاپ ترجمه ادوارد فیتز جرالد منتشر گردید در مقدمه کتاب با نظر فیتز جرالد مبنی بر اینکه خیام یک فیلسوف مادی است مخالفت کرده است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   76   77   78   79   80   >>   >