پروژه دانشجویی مقاله آرام سازی ترافیک در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله آرام سازی ترافیک در pdf دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله آرام سازی ترافیک در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله آرام سازی ترافیک در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله آرام سازی ترافیک در pdf :

آرام سازی ترافیک

تعاریف کوتاه و مختصری از آرام سازی ترافیک
از آرام سازی ترافیک(Traffic Calming) تعاریف متفاوتی ارائه شده است. مساله مهم این است که جدا از تعاریف متفاوت, هدف این امر کم کردن سرعت حرکت وسایل نقلیه موتوری است. البته اهداف دیگری هم از پیاده کردن استراتژیهای آرام سازی مد نظر هستند. از این جمله میتوان به تامین ایمنی و نیز بالا بردن کیفیت زندگی در مناطقی که وسایل نقلیه در آنها عبور و مرور میکند نام برد. در آرام سازی ترافیک سه اصل “تحقیقات ترافیکی”, “اجرای قوانین ترافیکی” و “مهندسی ترافیک” دخیل هستند که در تعاریف اکثرا به “مهندسی و ابزار ترافیک” و به عنوان مهم ترین اصل در تغییر دادن رفتار رانندگی رانندگان اشاره میشود. در ادامه تعاریف کوتاهی از “آرام سازی ترافیک” که از جانب سازمانهای فعال در این زمینه ارائه شده آورده میشود:

(ITE) مجمع مهندسین حمل و نقل:
آرام سازی ترافیک شامل تغییر در شکل ظاهری خیابانها و یا نصب موانع گوناگون فیزیکی برای کم کردن حجم و سرعت عبور و مرور بویژه در مناطق مسکونی است, تا بتوان از این راه به ایمنی خیابانها و دیگر اهداف عمومی دست یافت.

(TAC) انجمن حمل و نقل کانادا:
آرام سازی ترافیک مجموعه تدابیری است که اندیشیده و در سطح خیابان یا شبکه ای از خیابانها پیاده سازی میشود تا توسط آنها رفتار رانندگان وسایل نقلیه تعدیل شود و از سرعت نابجای آنها جلوگیری شود. مدیریت ترافیک که شامل ایجاد تغییر در مسیرها و جریانهای حرکتی در یک منطقه میشود نیز بخش دیگر تشکیل دهنده آرام سازی ترافیک است.
سازمان حمل و نقل منتگومری:

اجرای قوانین توسط پلیس, تابلوهای نمایشگر سرعت و برنامه های کنترل سرعت در همکاری با یکدیگر منجر به آرام سازی ترافیک میشوند. از برنامه های کنترل سرعت میتوان به ابزارهای فیزیکی مثل سرعتکاه و سرعتگیر, مسدودکننده ها, میدانهایی که به منظور کاهش سرعت نصب میشوند و; اشاره کرد.
تاریخچه آرام سازی ترافیک:

گسترش وسایل نقلیه و تمایل شدید انسانها به استفاده از این وسایل رفاهی متعاقبا باعث گسترش رفت وآمدهای خودرویی و بالا رفتن حجم ترافیک شد. در چنین شرایطی تامین امنیت انسانهای پیاده ، دوچرخه سوار یا سواره به مهمترین مساله تبدیل میشود. به خصوص در شرایطی که رانندگان بی توجه زیادی وجود دارند که میتوانند با همین وسایل رفاهی موجبات جرح یا حتی فوت انسانهای دیگر به خصوص کودکان را فراهم کنند. به همین دلیل استراتژیهای گوناگونی برای آرام سازی ترافیک تدوین گردید که در همین سایت به برخی از آنها پرداخته شده است. در ادامه تاریخچه مختصری از “آرام سازی ترافیک” ارائه میشود:

این مبحث در اروپا از اواخر دهه 60 میلادی با حرکتی بسیار آهسته آغاز شد. شهروندان ناراضی در هلند برخی خیابانهای مسکونی را در مقابل رفت و آمد خودروها مسدود کردند. این حرکت به طراحی خیابانهایی با عنوان “خیابانهای آهسته در اروپا ” در اواخر دهه 70 انجامید. حداکثر سرعت در این گونه خیابانها بین 20 تا 30 مایل بر ساعت بود. برنامه آرام سازی ترافیک با وضع قوانینی برای اتوبانهای داخل شهری در برخی شهرهای آلمان و دانمارک در دهه 80 میلادی ادامه پیدا کرد. در همین دوران طرحهایی برای اصلاح راههای شریانی داخل شهری در آلمان و فرانسه اجرا شدند.

در آمریکا مطالعاتی در این زمینه در دهه 60 و 70 در مناطقی مثل Berkeley, CA, Seattle, WA و Eugene صورت گرفت. اولین تحقیقات ملی و رسمی بر روی آرام سازی در حدود دهه 80 تکمیل شد. این تحقیق نتیجه مطالعه و پرس و جو در مورد نیازهای مردم در مناطق مسکونی در ارتباط با رفت و آمد وسایل نقلیه بود. همچنین تحقیقاتی در ارتباط با سرعتکاهها و نتایج استفاده از آنها و موارد قانونی مرتبط صورت گرفت.

تقریبا 20 سال بعد با در دست بودن نتایج اعمال برخی قوانین، اداره کل بزرگراههای آمریکا, , تحقیقات دیگری را در سال 1998 آغاز کرد که به گزارشی از مجمع مهندسین ترافیک به نام “Traffic Calming: State of the Practice” توسط Reid Ewing منتهی شد. در مقایسه با تحقیقات دهه 80 این تحقیق به آرام سازی در اندازه ای بزرگتر از مناطق مسکونی, ابزار آرام سازی پیشرفته تر در مقایسه با سرعتکاهها و نیز مسائل قانونی و سیاسی گسترده تر نسبت به آن زمان میپردازد.
سرعت گیر (Bump) و سرعت کاه (Hump) :

مقدمه:
در این مقاله به بررسی یکی از ابزار کنترل سرعت که در نقاط مختلف دنیا از آن استفاده میشود پرداخته میشود. سرعتگیر و سرعتکاه در کشور ما نیز به طور گسترده مورد استفاده هستند, اما در نصب بسیاری از آنها استانداردهای جهانی در مورد مکان و نحوه مناسب نصب رعایت نشده که همین امر باعث کم اثر بودن این ابزار در کنترل سرعت وسایل نقلیه شده است. در این مقاله به بررسی تاریخچه, تفاوتها و شباهتهای این دو ابزار, وسعت استفاده, مزایا و معایب و نیز قواعد و استانداردهایی که باید برای نصب سرعتکاه ها در نظر گرفته شود پرداخته میشود. همچنین راه حلهایی برای رفع مشکلات این ابزار کنترل سرعت در کشور ارائه میدهد:

تاریخچه
گزارشات متعددی در مورد اولین سرعتگیر وجود دارد که قدیمی ترین این گزارشات توسط New York Times و در تاریخ 7 ژوئن سال 1906 منتشر شده است. طبق این گزارش اولین سرعتگیر دنیا در Chatham واقع در New Jersey نصب شده است. این سرعتگیر در نزدیکی محل عبور عابرین پیاده نصب شد و در حدود 5 اینچ(12 تا 13 سانتیمتر) ارتفاع داشت. البته در آن زمان میانگین حداکثر سرعت اتومبیل ها 30 mph(50kmph) بود. طبق گزارش انجمن مهندسین حمل ونقل(ITE), اولین سرعتگیر در اروپا در سال 1970و در شهر Delft هلند ساخته شد.

تعاریف, تفاوتها و شباهتها
در واقع تفاوتهای اساسی و برخی تشابهات میان Bump و Hump وجود دارد که ارائه تعریف برای هر یک از این دو وسیله به آشکار شدن این تفاوتها و تشابهات کمک میکند.
سرعت گیر(Bump):
ابزاری برای کنترل سرعت وسایل نقلیه است. طبق استانداردهای موجود ارتفاع بلند ترین نقطه یک سرعت گیر باید 3 تا 4 اینچ(7تا 10cm), حداکثر طول آن 1 فوت(30cm) وعرض آن به اندازه عرض محل نصب باشد.

استفاده از Bump در اماکنی توصیه میشود که حداکثر سرعت وسایل نقلیه از 5تا 10 مایل(15km) تجاوز نمیکند. پارکینگها یا مراکز خرید به عنوان بهترین اماکن برای نصب این وسیله میباشد. نصب این وسیله در اماکن و معابری که محل رفت و آمد عمومی هستند مناسب نیست و معمولا باعث ایجاد مشکل برای وسایل نقلیه میشود.
نمونه عکسهایی از Speed Bump :

سرعت کاه (Hump):
از این ابزار با نام سرعتگیر ملایم(Gentle Bump) نیز یاد میکنند. ارتفاع سرعت کاه به 3تا 4 اینچ(7تا 10cm) میرسد, عرض آن به اندازه عرض خیابان محل نصب است و طولی ما بین 12تا 14 فوت(35تا 42 متر) دارد. طول سرعت کاه ممکن است به 22 فوت(67 متر) نیز برسد, در چنین مواقعی به آن Speed Table نیز میگویند.

امروزه استفاده از سرعت کاه(نه سرعت گیر) در مناطق و معابر مسکونی و همچنین مناطقی که مسیر اصلی اتوبوس, آمبولانس و اتومبیلهای اورژانسی دیگر نیستند متداول است که سرعت عبور از آنها نباید از 10 تا 20 مایل(15تا 30km) تجاوز کند. بر خلاف Bump, Humpها معمولا به صورت سری چند تایی با فاصله معین در طول یک مسیر نصب شوند تا سرعت وسایل نقلیه قبل و بعد از هر Hump کنترل شود.
وسعت کاربری

در مورد کاربرد این ابزار در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که نصب سرعتگیر(Bump) در کلیه معابر به غیر از پارکینگها مخالف قانون است ولی سرعتکاه(Hump) میتواند با رعایت شرایط و ضوابطی خاص نصب شود.

سرعتکاه در برخی شهرها مورد استفاده قرار میگیرد و در بعضی شهرهای دیگر نیز یا استفاده نمیشود(از دید شهرداری منع قانونی دارد) یا نصب آنها مستلزم رعایت قوانین و شرایطی است که محل نصب و خود سرعتکاه باید حائز این شرایط باشند. در همین مقاله شرایطی که محل نصب باید داشته باشد و همچنین مواردی که در ساخت و نصب خود سرعتکاه باید در نظر گرفته شوند آورده شده که مطالعه این موارد آشنایی کاملتری با استفاده اصولی از سرعتکاه ایجاد میکند.

این ابزار در برخی شهرهای آمریکا و انگلیس برای کنترل سرعت مورد استفاده قرار میگیرد اما مساله قابل توجه میزان استفاده از آنها در سطح شهر هاست. تحقیقات نشان میدهد سرعتکاه در مناطقی خاص مثل خیابانهایی که در آنها یک یا چند مدرسه وجود دارد, یا مناطق مسکونی که میزان جمعیت و میزان عبور و مرور وسایل نقلیه در حدی است که نیاز به وجود سرعتکاه را ایجاد میکند نصب میگردند. با مطالعه و بررسی موارد مربوط به شرایط محل نصب میتوان به این نتیجه رسید که حتی در شهرهایی که منع قانونی برای نصب سرعتکاه ندارند, فقط محلها و مناطق مخصوصی که طبیعتا تعدادشان هم زیاد نیست به این ابزار مجهز میشوند. سرعتکاه به صورت و حجمی که ما در کشور خود شاهد آن هستیم معمول و پر استفاده نیست.

مزایا و معایب
– تخقیقات نشان داده این روش یکی از آسان ترین راه ها برای کنترل سرعت وسایل نقلیه است.
– نصب سرعتکاه در مناطق مسکونی امنیتی نسبی برای ساکنین و به خصوص کودکان فراهم میکند..
– «صب آنها آسان و تقریبا ارزان است.

– طبق تحقیقات استفاده از سرعتکاه حجم ترافیک را به میزان18% و حجم تصادفات را به میزان 13% کاهش میدهد.
– از مکان نصب سرعتکاه میتوان به عنوان محلی مناسب و راحت برای عبور عابرین پیاده استفاده کرد.
– این ابزار در صورتی که طبق ظوابط ساخته شوند, باعث کاهش حجم ترافیک در معابر محلی و انتقال بخشی ازحجم آنها به معابر رده بالاتر یعنی معابر جمع و پخش کننده و شریانی میشوند.

معایب:
– سرعتکاه ها بدلیل مجبور کردن رانندگان به ترمزهای ناگهانی و امکان برخورد اتومبیل پشتی, در برخی مواقع معابر را برای اتومبیلها بیشتر خطرناک میکند تا امن.
– باعث ایجاد خسارت در وسایل نقلیه میشود.

– باعث تاخیر در سرویس دهی وسایل نقلیه اورژانسی مثل آمبولانس, آتش نشانی یا پلیس میشود. طبق تحقیقات این تاخیر 3 تا 5 ثانیه برای آتش نشانی و حدود 10 ثانیه برای آمبولانس به ازای هر سرعتکاه میباشد. این مورد مهمترین عیب این ابزار دانسته میشود.
– اگر سرعتکاه به صورت سری نصب نشود رانندگانی که تمایل به راندن با سرعت بالا دارند پس از عبور از آن دوباره سرعت خود را افزایش میدهند.
– خطر جدی برای راکبین موتورسیکلت و دوچرخه به حساب می آید.

– از آنجایی که رانندگان تمایلی به عبور از سرعتکاه ندارند, بنابر این ممکن است حجم ترافیک به خیابانهای مسکونی مجاور که فاقد این ابزار هستند منتقل شود.
– کم کردن سرعت وسیله نقلیه و شتابگیری مجدد آن علاوه بر بالا بردن مصرف سوخت, آلودگی صوتی نیز ایجاد میکند.
– از دیگر معایب این ابزار افزایش میزان “ذرات آزبست” ناشی از ترمزهای وسایل نقلیه در محدوده پیرامون محل نصب آنها می باشد.
– این ابزار نمیتواند در کم کردن سرعت SUV ها اثر زیادی داشته باشد.
– نصب سرعتکاه بخش جدیدی را به وظایف شهرداری اضافه میکند که نگهداری و تعمیر این ابزار(به خصوص در مواقع بارش برف) است.
ضوابط(بایدها و نبایدهای نصب)

قبل از هر چیز ذکر این نکته ضروری است که اصولا نصب سرعت گیر و سرعت کاه به عنوان بخشی از طرح های موسوم به “آرام سازی ترافیک”(Traffic Calming) استفاده می شود که در کشور های توسعه یافته از این روش فقط در معابر محلی و یا در مقابل مدارس و مراکز آموزشی یا مراکز خاص مشابه استفاده می شود.
در ادامه به قوانین و مواردی که باید در هنگام نصب سرعتکاه در نظر گرفته شوند پرداخته میشود. بسیاری از این موارد در شهرهای پیشرفته دنیا به شرایط قانونی تبدیل شده که نصب سرعتکاه مستلزم احراز این شرایط است:

– فقط خیابانها و مناطق مسکونی محلی مناسب برای نصب این ابزار هستند.
– سرعتکاه تنها زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که ناکارآمدی و عملی نبودن ابزار دیگر کنترل سرعت(مثل تابلوها و علائم) مسجل شده باشد.
– نصب این ابزار تنها در خیابانهای مسکونی که روزانه کمتر از 2500 و بیشتر از 1000 وسیله نقلیه از آنها عبور میکنند مجاز است.
– نصب سرعتکاه در خیابانهایی که دارای یک Lane در هر جهت حرکت هستند و تابلوی محدودیت سرعت 25mph(40km) دارند ممکن است. البته نوع تخت سرعتکاه که دارای طول بیشتر است میتواند در خیابانهایی با حداکثر سرعت مجاز 32mph.(50km) نیز نصب شود.

– سرعت گیر و سرعت کاه نباید در معابر دارای شیب بیش از 8% در صد نصب شود.
– سرعتکاه در خیابانی که به عنوان مسیر عبور کامیون/ کامیونت یا مسیر حمل ونقل عمومی شناخته میشود نصب نمیگردد.
– نصب سرعتکاه در خیابانهایی که مسیر اولیه و اصلی رفت وآمد وسایل نقلیه اورژانسی هستند و بنابر تشخیص متخصصین باعث تاخیر غیر قابل قبول در سرویس دهی این وسایل میشوند ممنوع است.

– نصب سرعتکاه در خیابانهایی که محل استقرار نیروهای پلیس, امداد, آتش نشانی و موارد اورژانسی دیگر هستند ممنوع است.
– بدلیل تامین امنیت, این ابزار در خیابانهایی که طبق تایید متخصصین از طول و عرض مناسب و دید کافی از فاصله دور برخوردار نباشد و همچنین دارای پیچ و خم زیاد و شیب نامناسب باشند نصب نمیشود.

– سرعتکاه ها برای نصب نیاز به موافقت کتبی 100% صاحبین املاک(1 رای به ازای هر مالک) و 67% ساکنین(1رای به ازای هر واحد مسکونی) خیابان محل نصب دارند.
– علائم هشدار دهنده که به راننده وجود سرعتکاه و همچنین سرعت عبور از آنها را اعلام کند باید در فاصله مناسب قبل از شروع یک سری سرعتکاه نصب شوند.
– سرعتکاه نباید در خیابانهای بن بست با طول کمتر از 800فوت(25متر) نصب شود.
– طول خیابان محل نصب باید حداقل 14مایل(225 کیلومتر) باشد.

در مواقعی که استفاده از سرعتکاه لازم است اما مشکلاتی نظیر اصلی بودن خیابان یا عبور و مرور مرتب وسایل نقلیه اورژانسی وجود داشته باشد, از ایزاری به نام Speed Cushion و در برخی مواقع از Speed Table استفاده میشود.
استانداردهای ساخت(بایدها و نبایدهای ساخت)

برای ساخت سرعتکاه استانداردهایی تعیین و ندوین شده تا کارایی این ابزار را به حداکثر و مشکلات حاصل از آن را به به حداقل برساند. در ادامه به بخشی از این استانداردها اشاره میشود:

– طبق استاندارد حداکثر ارتفاع هر سرعتکاه 3تا 4اینج(7تا 10سانتیمتر) و حاکثر طول آن12تا 14 فوت(35تا 42 متر) میباشد.
– سرعتکاه باید به صورت یک سری چند تایی با فاصله معین در طول یک مسیر نصب شود. فاصله بین هر سرعتگاه بسته به طول خیابان محل نصب میتواند بین 200 تا 600 فوت(6تا 18 متر) باشد.

– در ساخت آنها باید از آسفالت, سیمان یا مواد پلاستیکی استفاده شود. استفاده از پلاستیک به دلایل زیر متداول تر است:
1 قبل از نهایی شدن محل نصب, نوع پلاستیکی را میتوان براحتی جا بجا کرد تا بهترین محل برای نصب پیدا شود.
2 بر خلاف آسفالت و سیمان کمتر به تعویض و تعمیر نیاز پیدا میکند, در نتیجه کم هزینه تر است.
3 در فصل بارش برف که سرعتکاه ها یکی از مشکلات برای عبور برفروب هستند, پروسه نصب آسان نوع پلاستیکی این امکان را فراهم می آورد که برداشته شوند و بعدا دوباره سر جای خود قرار بگیرند.

– بر روی هر سرعتکاه باید خطوط مخروطی شکل و با رنگی مشخس کشیده شود تا رویت آنها را از فاصله دور و در شب تسهیل بخشد.
نتیجه گیری
با مطالعه موارد بالا براحتی میتوان نتیجه گرفت که در کشور ما نصب سرعتگیرها و سرعتکاه ها طبق استانداردهای جهانی صورت نمیگیرد. نصب این ابزار نه تنها در بسیاری اماکن و معابر ضرورتی ندارد بلکه گاها باعث ایجاد مشکل یرای شهروندان, ساکنین, شهرداری و همچنین سایر ارگانهای خدمت رسان میگردد. این در حالی است که حتی در شهرهای پیشرفته دنیا که این استاندردها رعایت میشوند, باز هم مخالفین زیادی در مقابل سرعتکیر و سرعتکاه وجود دارند.
نتیجه دیگر اینکه, غیر از محل و شرایط نصب, در کشور ما خود سرعتگیرها و سرعتکاه ها هم از لحاظ مواد تشکیل دهنده, ابعاد و; نیز به صورت استاندارد ساخته نمیشوند که این مساله در بسیاری موارد خود به تنهایی این ابزار را به ابزاری نا مفید تبدیل میکند.

بنظر میرسد مطالعات و بررسی های کارشناسی میتواند راه جدیدی را برای حل معظل سرعتگیر و سرعتکاه در کشورمان باز کند.
سرعت گیر و سرعت کاه :
یک از روش های کاهش سرعت در معابر ، استفاده از سرعت گیر و سرعت کاه می باشد. البته برای اینکار باید استانداردهای مربوطه حتما رعایت گردد. یکی از جدی ترین ایراداتی که به موانع فیزیکی کاهش سرعت وارد می کنند ، اثر منفی آنها روی سرعت خودروهای آتش نشانی است. در این تصاویر ملاحظه می فرمایید که فکری هم برای حل این مشکل کرده اند

توضیحاتی بیشتر در مورد سرعتکاه بالشتکی
همانطور که در مقاله مربوط به سرعتگیر و سرعتکاه ذکر شد, بزرگترین ایرادی که به این دو ابزار وارد است, ایجاد تاخیر در عملیات کمک رسانی وسایل نقلیه اورژانسی مثل آمبولانس یا اتومبیلهای آتش نشانی است. همین امر باعث شد سرعتکاه بالشتکی(Speed Cushion) به عنوان نوعی از سرعتکاه که این مشکل را تا حدودی حل کرده, معرفی گردد. در ادامه به بررسی این ابزار و همچنین اینکه سرعتکاه بالشتکی چگونه برخی مشکلات سرعتکاه معمولی را حل میکند پرداخته میشود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بررسی نقش و کارکرد اقتصادی مرز استان خراسا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی نقش و کارکرد اقتصادی مرز استان خراسان رضوی با افغانستان و تأثیر آن بر امنیت مرزی استان در pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی نقش و کارکرد اقتصادی مرز استان خراسان رضوی با افغانستان و تأثیر آن بر امنیت مرزی استان در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی نقش و کارکرد اقتصادی مرز استان خراسان رضوی با افغانستان و تأثیر آن بر امنیت مرزی استان در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی نقش و کارکرد اقتصادی مرز استان خراسان رضوی با افغانستان و تأثیر آن بر امنیت مرزی استان در pdf :

چکیده

مرزهای بینالمللی نه تنها امنیت ملت یک کشور و سرزمین را تأمین میکند بلکه در شکل دهی مناسبات سیاسی و اقتصادی میان حکومتها نقش برجستهای را بر عهده دارند. کارکرد اقتصادی در دوران جدید یکی از مهمترین نقشها و کارکردهای مرز محسوب میشود که به مرور زمان و با توجه به مناسبات جهانی بر اهمیت آن افزوده میشود. بازارچه مرزی یکی از مهمترین مظاهر کارکرد اقتصادی مرزها محسوب میشود که ایجاد امنیت و توسعه مرزی را میتوان از مهمترین پیامدهای آن برشمرد. مرز استان خراسان رضوی و افغانستان به دلیل ویژگیهای جغرافیایی و وضعیت خاص سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مرزنشینان، همواره از پرحادثهترین مرزهای مشترک ایران با کشورهای همسایه بوده است. این منطقه به دلیل گستردگی برای گذر اشرار، قاچاق کالا و انسان و کاروانهای مواد مخدر همواره مصائب و مشکلاتی برای مرزنشینان به وجود آورده است. هدف این تحقیق بررسی تأثیر ایجاد و توسعه بازارچه مرزی دوغارون بر امنیت مرزی استان خراسان رضوی با افغانستان طی دهه اخیر بوده که با استفاده از دو روش اسنادی و میدانی انجام شده است. نتایج حاصل نشان میدهد بازارچه مرزی دوغارون در افزایش اشتغال، بهبود وضعیت درآمدی مردم، جلوگیری از مهاجرت، همچنین کاهش هزینه دولت در احداث پاسگاههای مرزی، کاهش عبور غیرقانونی، کاهش میزان ورود مواد مخدر به داخل، کاهش قاچاق کالا و انسان و در نهایت افزایش امنیت در منطقه نقش داشته است. در پایان راه کارهایی جهت ارتقاء وضعیت معیشتی مرزنشینان ارائه گردیده است.

واژگان کلیدی: نقش- کارکرد اقتصادی- مرز- خراسان رضوی- افغانستان.

-1 مقدمه:

مرز سیاسی به پدیدهای فضائی اطلاق میشود که منعکسکنندهی قلمرو حاکمیت یک دولت بوده و مطابق قواعد خاص در برابر حرکت انسان، انتقال کالا یا نشر افکار مانع ایجاد کند یا دستکم آن را محدود سازد (درایسدل،(101 : 1374 یکی از موضوعات مهم در مورد مرزهای بینالمللی نقش و کارکردهای مختلف مرز و عوامل موثر بر آنها است. صاحب نظران و کارشناسان نقشها و کارکردهای متفاوتی را مانند تحدید حدود منطقه اعمال قدرت حکومت، ایجاد و تقویت وحدت سیاسی، شکل دهی به مناسبات سیاسی و اقتصادی میان دولتها (میرحیدر،166 :1379و(161، اثبات حقوقی یا فیزیکی یک دولت بر یک قلمرو خاص (مجتهد زاده،(21 :1381، مانع دفاعی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، ایجاد حد نهایی کنترل و حاکمیت هر دولت بر قلمرو و مردم خود (رحمتی راد،(8 :1374 و; را برای مرزهای بینالمللی ذکر کردهاند. در این میان مناطق مرزی به دلیل تماس با محیطهای گوناگون داخلی و خارجی از ویژگیهای خاصی برخوردارند. وجود مبادلات و پیوندهای فضایی دو سوی مرز بین کشورهای مجاور و آسیب پذیری و تهدیدات مختلف در این مناطق اهمیت ویژهای را در فرآیند برنامه ریزیهای

607

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
30 و 31 فروردین – 1391 دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

توسعه، امنیت و آمایش کشور به مناطق مرزی داده است. بر اساس مستندات، مطالعات و تحقیقات انجام شده در سالیان اخیر ملاحظه میشود که به دلیل وجود اهمیت و حساسیتهای ویژه مناطق مرزی، توجه خاصی در جهان به مطالعات آمایش این مناطق معمول شده است که میتوان آن را در دو جنبه علمی و عملی مد نظر قرار داد.

از جنبه علمی، نتایج مطالعات انجام شده نشان میدهد که کشورهایی با مساحت گسترده و وسیع مانند ایران، دارای تفاوتها و عدم تعادلهای منطقهای و فضایی مشهودی بین مناطق مرکزی و مرزی میباشد که این عدم تعادلها، تأثیرات عمده ای در دو جهت بر جای گذاشته است: یکی حرکت توسعه را با کندی مواجه ساخته و در مرحله بعد نیز به گسترش ناامنی در مناطق مرزی منجر شده و کل نظام توسعه، امنیت و مدیریت این مناطق را تحت تأثیر قرار داده است (احمدی پور و همکاران، :1387 .(2 از جنبه عملی نیز کشورهایی که درگیر مسایل ناامنی در مناطق مرزی خود بودهاند، دریافتهاند که عمدهترین مسایل مربوط به این ناامنیها، ناشی از شرایط توسعهنیافتگی و پیامدهای تبعی آن بوده است. به عبارت دیگر شرایط فقر و تنگدستی در این مناطق میتواند محیط مناسبی جهت بروز ناامنیها و تحریک دشمنان در بهره برداری از سر پلهای به وجود آمده در این مناطق شود (عندلیب، .(1-2 :1380

ایران کشوری است که با 15 کشور مرز مشترک خشکی و آبی دارد. در برخی از این مرزها، امنیت کامل به معنی، فقدان عبور و مرور مجاز افراد، کالا و; وجود ندارد و در نتیجه به دلیل نفوذ پذیر بودن این مرزها امنیت در مناطق مرزی و حتی داخل کشور از جنبههای مختلف اقتصادی، سیاسی، نظامی و اجتماعی مورد تهدید واقع میشود. هر کشوری سعی میکند به منظور اعمال حاکمیت بر سرزمین خود، بر مرزها کنترل و نظارت کند به ویژه مرزهایی که کشور همسایه دارای شرایط خاصی باشد، مانند مرزهای شرقی ایران که به دلیل وضعیت خاص کشور افغانستان نتوانسته به نقش اصلی خود که ممانعت از ورود متغیرهای ناخواسته است، جامعه عمل بپوشاند. در چنین شرایطی با ورود غیر مجاز افراد از گذرگاهها و معابر غیر قانونی و انجام اعمال خلاف قانون توسط این افراد امنیت در مناطق حاشیه مرز مورد تهدید واقع میشود (سعادتی، .(1 :1388 که از آن جمله میتوان به مسأله آوارگان و پناهندگان افغانی، کشت و تجارت مواد مخدر، قاچاق سلاح، شرارت و گروگان گیری از نتایج بی ثباتی سیاسی در افغانستان اشاره نمود که پیامدهای زیانبار اقتصادی – امنیتی آن بسیار ملموس بوده است

(ملازهی،1383، ( 30 و هم مرزی این کشور با استان خراسان رضوی، دارای بار امنیتی و سیاسی برای این استان میباشد.

مرزها علاوه بر آن که دارای مواهب مثبت و ارزندهای در ارتباط با داد و ستد و بازرگانی برای مرزنشینان و بهزیستی آنها میباشد، مرزهای شرقی کشور به دلیل گستردگی برای گذر کاروانهای مواد مخدر همواره مصائب و مشکلاتی را برای مرزنشینان به وجود آورده است (باقر کرد،.(17 :1379 از طرفی فقدان حکومتی فراگیر و قوی در افغانستان و در نتیجه عدم کنترل مرزهای خود و انتقال بار نگهداری آن به کشور ایران و از طرفی دیگر نقش برجسته و مهم مرزها در اقتدار و حاکمیت دولتها، ایران را وادار ساخته است برای کنترل مرزهای خویش بیشترین سرمایه گذاریها را داشته باشد (حیدری،.(2 :1384

این امر مسئولین ما را بر آن میدارد که کنترل جدی بر مرزهای شرقی کشور داشته باشند. در دو دهه گذشته شیوههای و مدلهای گوناگونی برای حفاظت فیزیکی و کنترل مرزها صورت گرفته است که استفاده از کارکرد اقتصادی و ارتباطی مرز در قالب بازارچههای مرزی یکی از شیوههای مدیریت مرزی در مناطق یاد شده میباشد. بازارچه مرزی محوطهای است محصور در خشکی واقع در نقاط صفر مرزی و در جوار گمرکها مجاز به انجام تشریفات ترخیص کالا یا مکانهایی که طبق تفاهم نامه منعقد شده بین کشورهای مرزی میباشد.

اهداف این پژوهش به دو دسته، هدف کلی و اهدف ویژه تقسیم بندی میشود:

الف)- هدف کلی: عبارت است از شناخت تأثیرات بازارچه مرزی دوغارون بر امنیت مناطق هم مرز استان خراسان رضوی با افغانستان.

ب)- اهداف ویژه: -1 تأثیر بازارچه مرزی در ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری جمعیت فعال شهرستان تایباد. -2 تأثیر بازارچه مرزی در بهبود وضعیت معیشتی مرزنشینان استان.

608

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
30 و 31 فروردین – 1391 دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

با توجه به تأثیرات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی این تحقیق به دنبال پاسخ سوال زیر است:

-1 بازارچه مرزی استان خراسان رضوی با افغانستان، چه نقشی در امنیت منطقه مرزی تایباد داشته است؟ برای یافتن پاسخ علمی به این سوال فرضیهی زیر مطرح شده است:

– احداث بازارچه مرزی باعث توسعه منطقه و بهبود وضعیت اقتصادی، رفاه نسبی و در نتیجه افزایش امنیت شده است.

مبانی نظری تحقیق به روش اسنادی و اطلاعات میدانی با استفاده از ابزار پرسشنامه جمع آوری شده است.

-2 مبانی نظری تحقیق:

فلیپ جونز1 و تریور وایلد2 مقاله تحقیقی خود را در تحلیل تغییرات فضایی – ساختاری در مرز پیشین دو پاره آلمان پس از برقراری مرز و برداشتن موانع مرزی نوشتند. به عقیده جونز و وایلد، مناطق مرزی به عنوان مناطق حاشیهای و توسعه نیافته شناخته میشوند. این حاشیهای بودن گرچه میتواند معلول شرایط جغرافیایی مناطق مرزی باشد، اما خود پدیده مرزی بودن بسیاری از امکانات و قابلیتهای آن منطقه را مضمحل میسازد 1994 : 259) ،.(Jonse& Trever آنان معتقدند که با برقراری مرز بین دو کشور، فضاهایی که به یکدیگر متصل هستند و تداوم فضایی را تأمین میکنند از یکدیگر میگسلند و حاشیهای میشوند. این حاشیهای بودن علت عقبماندگی این نواحی است. بر اساس عقاید جونز و وایلد، برای برنامه ریزی توسعه مناطق مرزی این اصول باید مورد توجه قرار گیرند:
-1 درک پیچیدگی، گستردگی و تنوع متغیرها و تأثیرات آنها در مرز. -2 لزوم تأمین شرایط و زیرساختهای توسعه مرزها.

-3 ضرورت خروج از انزوا و گسترش ارتباطات با داخل و خارج. -4 لزوم پیوستگی با مرکز 256)،.(dibI

مرز ممکن است جدا کننده یا ممکن است پیوند دهنده باشد، اما بیشتر اوقات مشاهده میشود که هر دو کارکرد را به صورت همزمان دارا هستند .(Remely& Minghi 1991: 41) مرزها تا کنون کارکردهای مختلفی به خود گرفتهاند و به مرور زمان این کارکردها تضعیف و یا تقویت شده و یا تغییر کرده است. به محض این که یک منطقه مرزی و یا خط مرزی به وجود آمد، میتواند نه تنها منظره طبیعی را که جزیی از آن به شمار می رود بلکه عمران و سیاستهای کشورهای مجاور را تحت تأثیر قرار دهد (پرسکات، .(61 :1358 مرز به تنهایی دارای یک نقش است و آن تحدید حدود منطقهای است که در داخل آن یک نوع قدرت اعمال میشود، اما دولتها سعی میکنند نقشهای دیگری هم مثل مهاجرت، تجارت، بهداشت و جز آن را در منطقه اعمال نمایند. حتی تمرکز بیش از حد نقشهای دولت در مرز میتواند نماینده تغییرات در سیاستهای خارجی باشد

(همان، .(78 شکوفایی و زوال شهرها و حوزه نفوذ آنها در مجاورت مرز، بستگی به این دارد که خط مرزی نقشهای جدیدی برای آنها پدید آورد و یا بر عکس، حوزه طبیعی آنها را بر هم زند (احمدی پور و همکاران، .(4 :1387 به طور کلی عملکرد مرزها به چهار گروه قابل تقسیم است:

-1 کارکرد دفاعی: دفاع از قدیمیترین کارکردهای مرزها و سرحدات است. این که مرزهای بینالمللی نقش و کارکرد دفاعی دارند به ما مفهوم سرحدات طبیعی را میدهند. تمام مرزهای سیاسی نمیتوانند به عنوان سرحدات دفاعی عمل کنند. فقط آنهایی که دارای مشخصات طبیعی هستند میتوانند چنین نقشی را داشته باشند که میتوان از هیمالیا با عنوان یک نمونه خوب مثال زد .(Dwivedi.R.L1990: 141) موفقیتهای چنین سرحداتی همیشه بستگی به قدرت دولتها داشته است. در دنیای امروز به دلیل توسعه ادوات جنگی جدید، دیگر مرزها حتی اگر به صورت فیزیکی قابلیتهای قبلی را داشته باشند، کارکرد دفاعی خود را از دست دادهاند و گفته میشود که کوهها و مرزهای طبیعی مانعی برای حمله از خارج نیستند. امروزه

1- Philip N. Jones 2- Trever Wild

609

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
30 و 31 فروردین – 1391 دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

ناپیوستگی زمین و دریا جایگزین پیوستگی هوایی شده است. در عین حال سلاحهای مخرب میتوانند هر نقطه از زمین را مورد حمله قرار دهند .(Glassner. M.fahrer 2004: 81)
-2 کارکرد سیاسی: نظام سیاسی بینالمللی از تعدادی زیر نظام تشکیل شده که در بین آنها کشورهای دارای اقتدار از اهمیت بیشتری برخوردارند. از آنجایی که هر یک از این زیر نظامها به وسیله خطوط مرزی از دیگری جدا میشود، خطوط مرزی در نظام بینالمللی اهمیت فراوانی دارند. هر کشوری به عنوان یک زیر نظام سعی میکند تا از نفوذ سیاسی که به امنیت و اعتبار آن خدشه وارد مینماید، جلوگیری کند و مرزهای بینالمللی نیز در این ارتباط به کمک کشورها میآیند، البته کارایی و نقش از مرزی به مرز دیگر متفاوت است. مرزهای بینالمللی پدیده مهاجرت را محدود میکنند زیرا ایدئولوژی سیاسی این پدیده ممکن است یگانگی یک کشور را تهدید نماید. مرزها به عنوان سد سیاسی، حرکت فرهنگی مردم را که شامل روزنامهها، مجلات، کتابها و مانند آن است، محدود میسازند. این سرحدات ممکن است به صورت یک فیلتر رنگین عمل نمایند که از گذشتن ایدهها و عقایدی که دارای مشخصات مختلف و غیر قابل قبول برای یک نظام سیاسی هستند، جلوگیری میکنند.

کتابها و روزنامهها باید قبل از اجازه ورود از بازرسی عبور نمایند. بنابراین مرز به عنوان یک خط مصنوعی غیرقابل مشاهده عمل میکنند. البته در حال حاضر این نقش مرزها نیز با توجه به تکنولوژی ارتباطات تضعیف شده است.

-3 کارکرد اجتماعی مرزها: مفهوم مرز اجتماعی در مورد تمام مرزهای سیاسی القا میشود. زیرا عملاً تمام این مرزها محدودههایی را محصور کردهاند که دارای جمعیتهایی از لحاظ اجتماعی یکپارچه میباشند. از آنجایی که تمام کشورها دوست دارند که ویژگیها و مشخصات اجتماعیشان را حفظ کنند، مرزها به عنوان یک مانع در تعامل اجتماعی بین کشورهای مجاور عمل میکنند.

-4 کارکرد اقتصادی مرز: نظام اقتصاد جهانی به تعدادی زیر نظام مجاور (یعنی کشورها) تقسیم شده است. هر کشور به عنوان یک زیر نظام مجزا دارای سیاست و برنامههای اقتصادی خاص خود است. بنابراین مرزهای بینالمللی هم از لحاظ اقتصادی مهم هستند و هم به عنوان موانع اقتصادی عمل میکنند زیرا در مرزها کنترل حرکت و مبادله کالا صورت میگیرد. تعرفههای گمرکی برای واردات کالاهای قانونی باید در مرزها پرداخت شوند و جلوگیری از قاچاق کالا از این مرزها صورت میگیرد.

همچنین برای جلوگیری از رقابت، ورود کالاهای خارجی با وضع تعرفههای گمرکی کنترل میشود. اختلاف قیمت در دو سوی مرز نیز از اثر مشخصی است که نقش اقتصادی مرزها بر روی قیمت کالاها دارد .(Dwivedi.R.L1990: 142) امروزه در برخی از کشورها با حذف موانع گمرکی و مسافری که در نتیجه عقد قراردادهای سیاسی و اقتصادی حاصل میشود، نقش خطوط مرزی به عنوان یک مانع بازرگانی کم اهمیت شده در حالی که رفت و آمد میان کشورها (همانند اتحادیه اروپا) نیز آسان تر از گذشته صورت میگیرد (میرحیدر، .(162 : 1379 بر خی نیز معتقدند که مرزها میتوانند کارکردهایی مانند نقش جداکنندگی، یکپارچه سازی، متفاوت سازی، کشمکش و ارتباط را بر عهده بگیرند (زرقانی، .(103 :1386

امنیت: 1 امنیت در لغت به معنای رهایی از خطر، تهدید، آسیب، تشویش، اضطراب، هراس، نگرانی یا وجود آرامش، اعتماد، تأمین و حائل است 1994: 44)،.(Mandel نظریات در خصوص امنیت در بستر دو گفتمان اصلی سلبی و ایجابی یا منفی و مثبت یا گفتمان سنتی و مدرن مطرح شدهاند (مک کین،.(13 :1380 که هر یک بر وجه خاصی از امنیت نظر دارند.

-1 -2 گفتمان سلبی2

در اینجا امنیت با نبود عامل دیگری به نام ((تهدید)) تعریف میشود. این گفتمان از پیشینه تاریخی طولانی برخوردار است و شاخصه بارز آن تاکید بر بعد نظامی در مقام تحلیل وضعیت امنیتی است. راهبرد اصلی در این رویکرد امنیتی، تقویت توان نظامی برای مقابله و سرکوب دشمنان است. از این دیدگاه ((جنگ ادامه سیاست است، البته با ابزار و وسایل دیگر)) به شمار

1-Security 2. Negative security

610

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
30 و 31 فروردین – 1391 دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

میرود و به زمامداران توصیه میشود برای افزایش ضریب امنیتی قلمرویشان در تجهیز و تقویت ساز و برگ و توان جنگیشان کوشا باشند (روشن، .(13 :1389
-2-2 گفتمان ایجابی:

این گفتمان در پی نقد جدی مبانی و اصول گفتمان امنیت سلبی پا به عرصه وجود گذاشت. از این دیدگاه امنیت، توانایی و شرایطی را شامل میشود که در آن بستر میتوان به منافع همگانی دست یافت .(Lake, 1997: p45) بر این اساس جامعهای که در عین در گیر نبودن با تهدید خارجی یا داخلی، توان لازم را برای دستیابی به منافع جمعیاش نداشته باشد، امنیت ندارد و نا امن گفته میشود (افتخاری، .(214 : 1381 لازم است به این نکته توجه کرد که امنیت در هر دو بعد با مجموعهای از خطرات و تهدیدات مواجه است که برای از بین بردن یا به حداقل رساندن صدمات و مخاطرات پیش آمده، نیازمند توانایی و ضرورت است. اما از آنجایی که نوع خطرات در وجه سلبی، امنیت به بقا و حیات معطوف است، با خطرات در وجه ایجابی که ناظر بر کیفیت زندگی هستند، متفاوت خواهد بود. به بیان دیگر، خطرات در وجه سلبی عینی، ملموس و قابل روئیت یعنی سخت افزاری هستند و در بعد ایجابی خطرات ذهنی، روحی، فکری و احساسی یعنی نرم افزاری هستند .(Rvzna, 2004, p22)

در بعد ایجابی، امنیت دارای ابعاد مختلفی از جمله امنیت مرزی، اقتصادی، سیاسی و; میباشد. که با توجه به ارتباط موضوع این تحقیق با امنیت مرزی، به آن اشارهای میشود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بررسی تاثیر مصرف خوراکی روغن پسته وحشی (بن

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی تاثیر مصرف خوراکی روغن پسته وحشی (بنه) بر میزان لپتین و هورمون های تیروئیدی سرم خون موش صحرایی ماده در pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی تاثیر مصرف خوراکی روغن پسته وحشی (بنه) بر میزان لپتین و هورمون های تیروئیدی سرم خون موش صحرایی ماده در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی تاثیر مصرف خوراکی روغن پسته وحشی (بنه) بر میزان لپتین و هورمون های تیروئیدی سرم خون موش صحرایی ماده در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی تاثیر مصرف خوراکی روغن پسته وحشی (بنه) بر میزان لپتین و هورمون های تیروئیدی سرم خون موش صحرایی ماده در pdf :

چکیده

زمینه و هدف: سطح سرمی لپتین بدنبال استفاده از چربیهای غیر اشباع کاهش مییابد و روغن پسته وحشی کـه غنـی از اسـیدهای چـربغیر اشباع میباشد، ممکن است سبب کاهش سطح سرمی لپتین شود. با توجه به این اثر و تأثیرات متقابـل میـان لپتـین و هورمونهـای تیروئیـدی، هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر مصرف خوراکی روغن پسته وحشی بر میزان لپتین و ارتباط آن با هورمونهای تیروئیدی می باشد..

مواد و روش کار: 28قطعه موش صحرایی ماده سالم انتخاب و به شکل تصادفی به4گـروه مـساوی تقـسیم شـدند.گـروه اول بـه عنـوانکنترل، رژیم غذایی عادی و سایر گروهها به میزان 5، 10 و 20 درصد روغن پسته وحـشی بـه مـدت 60 روز بـه همـراه جیـره معمـولی دریافـت نمودند. هورمونهای T4 و T3 به روش رادیو ایمونو اسی، fT4 و fT3 به روش الیزای رقابتی و لپتین به روش الیزای سـاندویچی انـداره گیـری شدند. از آزمون های آماریRepeated measurment، ANOVA، آزمون دانکـن و پیرسـون و نـرم افـزار آمـاری SAS 8 جهـت تجزیـه و تحلیل داده ها استفاده شد و P<0/05 معنی دار تلقی گردید.

یافته ها: با افزایش درصد روغن پسته وحشی در جیره غذایی پس از گذشت60روز، کاهش سطح سرمی لپتین و هورمونهای تیروئیدیمشاهده شد. ضریب همبستگی پیرسون بین میزان لپتین و هورمونهای تیروئیدی در زمانهای مختلف خونگیری محاسبه شد. در گـروه تغذیـه بـا روغن پسته وحشی 5 درصد در زمان سوم خونگیری، بین میزان لپتین با fT4 همبستگی مثبت و معنیدار وجـود داشـت P<0/05)، .(r=0/87 در گروه تغذیه با روغن پسته وحشی 10 درصد بین میزان لپتین با هورمونهای تیروئیدی همبستگی معنیداری وجود نداشـت و در گـروه تغذیـه بـا روغن پسته وحشی 20 درصد در زمان سوم خونگیری، بین میزان لپتین با T4 همبستگی مثبت و معنیدار وجود داشت P<0/05)،.(r=0/95

نتیجه گیری: با توجه به این که در روغن پسته وحشی درصد قابل توجهی اسیدهای چرب غیر قابل اشباع وجود دارد کاهش سطح لپتینسرم خون موش های صحرائی مورد مطالعه را می توان به تاثیر اسیدهای چرب غیر اشباع بر سطح لپتین سرم خون مربوط دانست. بنابراین مصرف خوراکی روغن پسته وحشی بر سطح سرمی لپتین وکلسترول سرم و هورمونهای تیروییدی اثرمثبتی دارد.(مجله طبیب شرق، دوره

9، شماره 4، زمستان 86، ص 263 تا ( 274

کلیدواژه ها: روغن پسته وحشی(بنه)، لپتین، هورمون های تیروئیدی، موش صحرایی ماده

مقدمه

لپتین از واژه یونانی Leptos به معنی لاغر گرفته شده اسـت.

این هورمون در سال 1994 توسط محققی بـه نـام Jeffrey M.Friedman در امریکا کشف شـد. ایـن هورمـون، پروتئینـی بـا

167 اسید آمینه است. لپتین انسانی حـدود 83 تا 84 درصـد شبیه

لپتین موش و موش صـحرائی اسـت.(2،(1وظـایف متعـددی بـرای لپتین شـناخته شـده کـه عبارتنـد از: جلـوگیری از مـصرف غـذا، تنظیم و تحریک مصرف انرژی، تنظیم شروع بلوغ، تنظـیم وضـع تغذیه در دوران محرومیـت غـذایی، اثـر بـر سیـستم تولیـد مثـل،

آدرس نویسنده مسئول: دانشگاه شیراز . دانشکده دامپزشکی، گروه علوم پایه 263 Email: saeb@shirazu.ac.ir

جلوگیری از افزایش وزن و تأثیر بر نوروانـدوکرین.((3 لپتـین بـه عنوان فاکتور سیری عمل کرده و اشتها و مرکز سیری در مغـز را تحــت تــأثیر قــرار مــیدهــد. ایــن هورمــون در خــون ترشــح و بــا گیرندههای خاص خـود در هیپوتـالاموس پیونـد مـی شـود و در نتیجــه خــوردن غــذا را کــاهش و اســتفاده از انــرژی در بــدن را افزایش میدهد. 5)،(4در واقـع لپتـین اطلاعـات مربـوط بـه ذخیـره چربی بدن و وضعیت انرژی را به هیپوتـالاموس رسـانده و منجـر به تغییر در میزان مصرف غذا و تنظیم مـصرف انـرژی در جهـت ثابت ماندن وزن بدن میگردد. 6)،(1

گزارشهای متعددی در مورد تأثیر و عـدم تـاثیر متقابـل لپتـین و هورمونهای تیروئیدی در پژوهشهـای محققـین مختلـف دیـده شــده اســت. (7-11) توانــایی لپتــین بــرای تنطــیم ترشــح TSH

درهیپوتیروئیدیـــسم (کـــمکـــاری تیروئیـــد) و هیپرتیروئیدیـــسم

(پرکاری تیروئید) بررسی شده است. دو ساعت پـس از دریافـت لپتین در موشهایی که پرکاری تیروئید داشـتهانـد، سـطح TSH

حدود 1/7 برابر شده است. در موشهایی که کمکـاری تیروئیـد داشتهاند، لپتین اثـری نداشـته اسـت. در سـوء تغذیـه تولیـد لپتـین کــاهش یافتــه و فعالیــت تیروئیــد هــم کــاهش مــییابــد.((7 در موشهایی که تغذیه طبیعی داشتهاند بـا تزریـق دوزهـای پـایین و مکرر لپتین توانستهاند ترشح TSH را افزایش دهند.((12 از طرفـی در موشهایی که با جیـره غـذایی غنـی از n-3-PUFA1 تغذیـه شده بودند، میزان لپتین کاهش یافت. (13) در بررسیهای دیگری که جیرههای غذایی غنی از MUFA2 و آلفا لینولئیـک اسـید بـا جیره غذایی غنی از اسیدهای چرب اشباع با هم مقایسه شدهانـد، اثر اسیدهای چـرب غیراشـباع بـه عنـوان فـاکتور کـاهش دهنـده سطح پلاسمایی لپتین تأیید شده است. (14) بررسـیهـای متنـوعی بر روی آثار پسته صورت گرفتـه اسـت. بررسـی ترکیـب 5 نـوع پسته نشان میدهد که به طـور متوسـط، 59 درصـد چربـی در آن وجـود دارد کــه 9/6 درصـد اســید پالمیتیـک، 1/3 درصــد اســید

1 Poly Unsaturated Fatty Acid2 Mono Unsaturated Fatty Acid

264

پالمیتیولئیــک، 3/1 درصــد اســید اســتئاریک، 69 درصــد اســید اولئیک و 17 درصد اسـید لینولئیـک مـیباشـد. 16)،(15 در منـاطق وســـیعی از ایـــران (ارتفاعـــات زاگـــرس، کردســـتان، لرســـتان، خوزستان، فارس، کرمـان، بلوچـستان، خراسـان و یـزد) درخـت پسته وحشی میروید. (17)

میوه این درخت نوعی پسته وحشی است که در کتب قـدیم بــا نــام حــب از آن یــاد شــده اســت. ایــن درخــت را بــه زبــان انگلیـسی Persian turpentine tree مـینامنـد کـه از خـانواده آناکاردیاسه است. پسته وحشی از نظر خـوراکی، فـرح بخـش و مقوی کبد و طحال و مهیج نیروی جنسی است. دردهای داخلـی را تسکین بخشیده و رطوبت سینه و ریه را خارج میکند. سـنگ مثانه را خرد کرده و ضد کرم گوارش میباشد. مدر و قاعدهآور است. کلیه و معده را گرم میکند و نفخ را کاهش میدهد. (18)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی پاورپوینت افزایش سرعت بالا آمدن ویندوز xp در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت افزایش سرعت بالا آمدن ویندوز xp در pdf دارای 53 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت افزایش سرعت بالا آمدن ویندوز xp در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت افزایش سرعت بالا آمدن ویندوز xp در pdf

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت افزایش سرعت بالا آمدن ویندوز xp در pdf

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت افزایش سرعت بالا آمدن ویندوز xp در pdf :

اسلاید 1 :

افزایش سرعت بالا آمدن ویندوز xp

با توجه به اینکه ویندوز xp تبدیل به یکی از عمومی ترین ویندوزهای مورد استفاده توسط کاربران مختلف شده است، و با توجه به اینکه سیستم های مختلف با قدرتهای متفاوتی از این ویندوز استفاده مینمایند، بنابر این شما میتوانید با این روش در واقع ویندوز xp خود را با شرایط سیستم خود مطابقت داده و بهترین نتیجه و استفاده را از آن داشته باشید.

این ترفند کارش این است که یک دسته فایل را از پوشه Temp  پاک می کند و History  هر زمان که شما کامپیوترتان را خاموش می کنید. با این کار کامپیوتر شما وقت بیهوده ای را برای چک کردن این پوشه ها تلف نمی کند. با این کار سرعت بالا آمدن ویندوز افزایش می یابد.

اسلاید 2 :

Log in اتوماتیک در ویندوز xp

          ممکن است شما نیز به هنگام ورود به ویندوز xp هربار با پنجره Logon ورود به ویندوز روبرو میشوید. در صورتی که شما تنها کاربری هستید که از این ویندوز استفاده میکنید ویا اینکه این صفحه مورد آزار شما میشود، با استفاده ار این ترفند می توانید کاری کنید که ویندوز xpشما به صورت اتوماتیک ومستقیم وارد حساب کاربری و ویندوز شما شود.

برای این کار مراحل زیر را انجام می دهیم:

 

اسلاید 3 :

تغییر نامه دسته جمعی فایلها

به استفاده از این ترفند میتوانید نام کلیه فایل ها اعم از عکس، متن، آهنگ و; را تغییر دسته جمعی دهید. به این شکل که یک نام به فایل تخصیص یافته وبقیه فایل شماره های بعدی آن فایل میشوند.

 

اسلاید 4 :

ساخت یک Shortcut برای Shutdown مستقیم ویندوز

قصد داریم ترفندی را به شما معرفی کنیم که میتواند سرعت شمارا در عمل Shutdown ویندوز بالا ببرد. با استفاده از این ترفند میتوانید یک آیکون Shortcut بسازید و با استفاده از آن و انجام عمل دوبار کلیک کامپیوتر خودرا به طور مستقیم خاموش سازید.

 

اسلاید 5 :

تغییر پسورد xp  بدون دانستن پسورد قبلی

همون طور که میدونید برای عوض کردن پسورد در ویندوزxp  می بایست پسورد قبلی را تایپ کرد و سپس می توان پسورد جدید را جایگزین کرد. شما می توانید با استفاده از این ترفند بدون نیاز به دانیستن پسورد قبلی ، پسورد جدید را بر روی سیستم قرار دهید.

اسلاید 6 :

تنظیم اتوماتیک مدت زمان روشن بودن کامپیوتر

با استفاده از ترفندی که به شما معرفی خواهیم کرد میتوانید سیستم تان را طوری تنظیم کنید که مثلا پس از1ساعت از روشن شدن، به صورت اتوماتیک خاموش شود.

اسلاید 7 :

اجرای سریع تر برنامه ها

 

با استفاده از یکی از قابلیت های ویندوزXp میتوانید برنامه های نصب شده بر روی سیستم خود را به شکل سریع تر اجرا کنید.

اسلاید 8 :

پس از Logoff ، پنجره های باز شده در هارد را بازیابی کنید

در ویندوزXp قابلیتی وجود دارد که کمتر کسی از آن اطلاع دارد. با استفاده از این قابلیت شما میتوانید کاری کنید که پس از عمل  Logoff پنجره هایی که در هنگام این عمل در ویندوز باز بوده اند مجددا به طور خودکار باز شوند. بدین وسیله دیگر نگرانی از بابت اینکه پس از Logoff پنجره های بازمانده خود را از دست داده اید ندارید.

اسلاید 9 :

جلوگیری از اشغال شدن خط تلفن به هنگام استفاده از اینترنیت

در این ترفند قصد داریم به معرفی یک روش کاربردی بپردازیم که با بهره گیری از آن کانکشن خود را طوری تنظیم کنید که به هیچ گاه اشغال نشود، بدین شکل که به هنگام تماس به خط تلفن شما، میتوانید از اینترنیت خارج شوید و پاسخ تلفن را بدهید.

اسلاید 10 :

7بازهم در پنجره جدید، در کادر خالی عبارت Call waiting را وارد نمایید.

        اکنون در صورتی که در اینترنیت باشید و کسی با شما تماس بگیرد، با پیام Call wating now active روبرو خواهید شد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی کارآموزی مدیریت در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی کارآموزی مدیریت در pdf دارای 86 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی کارآموزی مدیریت در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی کارآموزی مدیریت در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی کارآموزی مدیریت در pdf :

شرکت ساحل سرمای بندر در سال 1353 با هدف تولید و عرضه محصولات مورد مصرف در طرح‌های عمرانی تاسیس شده و با زحمات شبانه‌روزی مهندسان، متخصصان و کارگران زحمتکش، اولین واحد تولیدی شرکت با ظرفیت 22500تن لوله سیمان – آزبست از قطر 100 الی 300میلی‌متر در سال 1355 آغاز به کار کرد و با تهیه ماشین‌آلات جدید و با برخورداری از تجربه طولانی مهندسان و کادر فنی – تولیدی کارآزموده و مجرب، اقدام به توسعه و تکمیل واحدهای تولید خود کرد. به طوری که هم‌اکنون این شرکت علاوه‌بر تولید لوله و ورق آزبست سیمانی در زمینه تولید لوله‌های بتنی مسلح و غیرمسلح، قطعات بتنی و لوله‌های پلی‌اتیلن نیز می‌تواند نیازهای متفاوت مشتریان را تامین کند.
شرکت ساحل سرمای بندر با هدف تامین رضایت مشتریان و بالا بردن توان رقابتی خود در بازار، موفق شد علاوه‌بر اخذ مهر استاندارد ملی برای محصولات تولیدی خود، گواهینامه بین‌المللی ISO9000 را جهت کلیه محصولات تولیدی خود دریافت نماید.
معرفی محصولات تولیدی
الف) لوله‌های آزبست سیمان تحت فشار
از قطر 100 الی 400میلی‌متر و در کلاس C تا D به طول 5متر
ب) لوله‌های آزبست – سیمان فاضلابی
از قطر 150 الی 400میلی‌متر و در کلاس RHP به طول 5متر
ج) ورق‌های آزبست – سیمان موج‌دار
عرض 110سانتی‌متر و از طول 125 تا 300سانتی‌متر و 5/6موج با ضخامت‌های استاندارد (به سفارش مشتری تا طول 300سانتی‌متر)
د) ورق‌های آزبست – سیمان صاف
عرض 130سانتی‌متر و در طول‌های مختلف تا 300سانتی‌متر در ضخامت‌های 4 تا 8میلی‌متر
ر) لوله‌های بتنی فاضلابی
از قطر 300میلی‌متر تا 1200میلی‌متر مسلح مطابق ASTMC-76
از قطر 300میلی‌متر تا 600میلی‌متر غیرمسلح مطابق ASTMC-14
ز) لوله‌های بتنی مسلح تحت‌فشار کم
از قطر 300 تا 1200میلی‌متر تا فشار کار 5/1اتمسفر مطابق ASTMC-361
س) قطعات بتنی
انواع جدول، کفپوش، بلوک و سایر قطعات بتنی (به سفارش مشتری)
ش) لوله‌های پلی‌اتیلن تک‌جداره
از قطر 16 تا 400میلی‌متر
مشخصات فنی لوله‌های آزبست – سیمان
1 - لوله‌های فاضلابی
این لوله‌ها طبق استاندارد ASTM-C428 و در کلاس R.H.P-2400 تولید می‌شوند. این لوله‌ها جهت جمع‌آوری و انتقال آب‌های سطحی و در شبکه‌های فاضلاب صنعتی، مسکونی و همچنین آبیاری مزارع و باغات، زهکشی و آبروها مورد استفاده قرار می‌گیرند. نصب و به کارگیری این نوع لوله‌ها بسیار ساده و آب‌بندی آنها کامل می‌باشد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   81   82   83   84   85   >>   >