پروژه دانشجویی مقاله پست مدرنیسم در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله ‌پست مدرنیسم در pdf دارای 107 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله ‌پست مدرنیسم در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله ‌پست مدرنیسم در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله ‌پست مدرنیسم در pdf :

پست مدرنیسم

Post Modern
اصطلاحی که برای پست مدرن در نظر گرفته شد و انتخاب آن در دهه 80 سبک خاصی برگشت که نه تنها عقاید و ایده های اصلی بلکه تئوریها و نظریه های مختلف طراحان سراسر دنیا را نیز در بر گرفت .

در معماری پست مدرن این اصطلاح بطور رسمی و موثر ف مدرنیسم خالص را رد می کند از نئوکلاسیک حمایت کرده به توصیف آن می پردازد .
عمومی ترین تفسیر این اصطلاح برای اهداف هر گونه طراحی است . و پیروان آن را هنر مندان معاصری تشکیل می دهند که طرفداران سر سخت باهاوس نیستند و سبکهایی از جمله ، نئودادا ، نئواکسپر سیونیست ، پانک ، پاسیفیک و مدرن را قبول دارند .

پست مدرن مانند «آرت دکو» که آخرین سبک بین المللی مطرح است ، تاریخ هنر و تکنولوژی جدید را با تمایل به سمت تزئینات در هم آمیخته تا از نظر تجاری نیز مورد قبول عامه باشد . ارتباط مکاتب گوناگون در این سبک کلی ، ویژگیهای تصویر آن است ، نه فلسفی بودن آن و این ویژگی ها عبارتند از اشکال هندسی زنده ای که شناور بودن آن را نشان می دهد .

خطهای دندانه ای (زیگزاک ، لایه های متعدد و تصاویر قطعه قطعه ، هماهنگی های دلپذیر و تکنیکهای نقاشی از جمله پاستل و تأکیدات بر تاریخ هنر و طراحی از خصوصیات آن است . پست مدرن تا قبل از این که بر روی آن ، این اسم گذاشته شود ، وجود داشته ، در اواخر دهه 50 و 60 یک نوع پست مدرن ناقص در آرت نوا ، آرت دکو و آثار آنها دیده شده حتی قبل از آن هم در سال 1947م مجموعه آثار گرافیکی با اشکال هندسی در رنگهای زنده به صورت کلاژ و سه بعدی دیده شده .
«اتورسوت ساس»طراحی که مجموعه آثارش این گونه بوده از جمله همین هنرمندان است .

او در سال 1980 .م به این نتیجه رسید که نمی تواند محیط شهری را بهتر کند . در نتیجه تصمیم گرفت که خانه را که آخرین قلمرو آزادی بشر است مجدداً طراحی کند . آنهم یک طراحی با مبلمان پارچه هایی با رنگهای زنده و فضاهایی شبیه کارتونهای مصور و شاد .

طراحی برای روی جلد آلبوم – طراح : جرج هاردی و ریچارد مانینگ- سال 1981 م.

اولین هدایای پست مدرن در سوئیس از «باسل» بود ، جائی که «ولف گانگ وین گارد» در سال 1968 م به هیئت علمی مدرسه تکنیکی دولتی باسل پیوسته بود . وین گارد نظم و ترتیب و ظرافت و تمیزی سبک سوئیس را کنار گذاشته و تصاویر جدید را بوجود آورد با وجودی که وین گارد از سبک رسمی سوئیس استفاده می کرد ، سبک باسل او نوعی آزادی عصر کامپیوتر از فضای دو بعدی را ایجاد می نمود . بسیاری از دانشجویان اروپایی و آمریکایی که با وین گارد کار می کردند ، روش خلاق او را مورد توجه قرار داده و گسترش دادند تا سبک مشخص و بارزی برای دهه هشتاد میلادی بوجود آید . «دان فریدمان» طراح آن دوره که اهل نیویورک بود از باسل فارغ التحصیل شده و بعد در دانشگاه «ییل» و «سانچی پرچیس» تدریس می کرد ، از برجسته ترین اساتید این سبک بود .

فریدمان پروژه های جالب و مهیجی را هدایت کرد که رابطه بین سبک آوانگارد ( پیشرو) و کاربردهای طراحی عملی را مورد آزمایش قرار داد ، او در سال 1973 م چنین نوشت : «خوانایی یعنی توانایی ساده ، واضح موثر خوانی ، اغلب با قابل خواندن بودن و جالب بودن و لذت بخش بودن در تضاد است .»
روش فریدمان در آموزش طراحی آمریکا بازتابی شایان توجه داشت در لوس آنجلس «آبریل گری من » من طراح و «جیم ادگرز» عکاس با استفاده از عکاسی حرکتی که با زبان تصویری جدید توأم بود بوجود آوردند.

طراحی صفحه تبلیغ مجله – طراح : مک نایت کافر – آمریکا – سال 1947 م .

آنها ایده های باسل را با «پاپ فانک» کالیفرنیا به هم آمیخته و چیزی شبیه به آثار »هیپ نوسیس » استودیوی طراحی جلد آلبوم بریتانیا و طراحی پوستر ژاپنی با نام «تانادوری یوکو» بوجود آورند .
بعدها «گرایمان» با استفاده از تصاویر انتزاعی کامپیوتری این سبک را گسترش داد . هم زمان گروهی از طراحان سانفرانسیسکویی که تحت تأثیر «رابرت ونتوری» و «مایکل گراوز» معمار قرار داشتند . سوژه های تزئینی پست مدرن را توسعه دادند که از ویژگی های نئوکلاسیک مدرن نشأت گرفته بود .

طراحی روی جلد بروشور – طراح ماتیو لیبووتیز – آمریکا – سال 1945 . م
اساتید آکادمی «گران بروک» در تپه های «بلوم فیلد» میشیگان طراحی را بر اساس تئوری تجزیه و تحلیل زبان ادبی و فلسفی ارائه دادند . محدودیتهای ارتباط تصویری انتزاعی را می توان با یافتن این موضوع که چند نوع معنی را می توان از طریق یک طراحی بیان کرد ، مورد آزمایش قرار داد ، با وجودی که این تئوری اساساً تزئینی است ، و آن را می توان به بهترین نحو در آثار طراحی عملی معاصر و هنرمندان استودیو دامبار و طراحی کل مشاهده کرد .
همراه با کنکاش تحلیلی طراحی گرافیک ، رویه های بارز و غیر منتظره نیز وجو

«پانک» در انگلستان بوجود آمد و به صورت یکی از شاخه های موسیقی راک معرفی شد و مطرح شد و در زمینه های گوناگون فرهنگی محلی خصوصاً در لندن ، نیویورک و لوس آنجلس – رشد کرد .
طرحها با سرعت و دیدگاه اقتصادی کنترل می شد . پوسترها و روزنامه هایش با استفاده از کاغذهای پاره – پاره شده و نوار چسب درست می شد . در مطبوعات غیر قانونی ترین حالتهای کمدی که دیده می شد ، در نوشته های پانک هم می شد دید .
پانک سوئیسی از تصاویر بهتر و واضح تری استفاده می کرد و در آخر به موج جدید تجارتی تبدیل گردید .

طراحی بسته‌بندی (پکیج) – طراح : جان جی ، موج نو آمریکا سال 1983 . م .
«گری پانتر» به عنوان یک کاریکاتوریست افسوس می خورد و می گوید پانک یک پدیده صادق بود . در حالی که موج جدید ، یک اصطلاح لفافه ای است . علی رغم بر چسب پست مدرن سبک طراحی در دهه 80 را باید مجموعه ای از تمام اجزای گوناگونش دانست .
شواهد نشان می دهد که لغات و اصلاحاتی که در تمام رسانه های گروهی دیده شده همه برای محصولات گوناگون به کار گرفته و مشترک است و با حداقل حساسیت زیبایی شناسی که عمدتاً از سبکهای طراحان خاصی تکامل می یابد و به صورت یک مد محسوب می شود و فقط زمان است که می تواند سرشت واقعی و اهمیت آن را نشان دهد .

طراحی بسته‌بندی (پکیج) – طراح : جان جی ، موج نو آمریکا سال 1983 . م .
از آنچه تا به حال گفته شد به این مهم می توان رسید ، عصر ما که بی تردید یکی از مشخصه هایش دگرگونی عظیم در چگونگی انتقال اطلاعات و گسترش ارتباطات جمعی است مقتضیات و قواعد تازه ای را در قلمرو هنر و فرهنگ به منصه ظهور رساند .

انسان معاصر در پی بهره مندی از عرصه ها ، شیوه ها و روشهایی است که او را سریع تر و موثر تر به پیامها و مفاهیم گوناگون رهنمون سازد .
تبلیغات و ترغیب مخاطبان و حتی سرگرمی و از همه مهم تر تبادل اطلاعات و اخبار در جامعه ای که از مختصات هنر گرافیک می باشد تأثیر بسزایی داشته است . این نکته مورد توجه قرار گرفت که در روند دگرگونی های مختلف بخصوص فرهنگی بنا گردید ذهن و زبان نو چگونه انقلابی در زبان هنر بوجود آورد و همچنین دیده شد که نقش گرافیک به عنوان هنر ارتباط جمعی و انتقال جذاب موضوع و ماندگار پیام در عصر ما ، اهمیت و اولویت خاصی یافته است و شاهد تکاپوی هنرمند برای تعریف ارتباط خود با جهان بودیم .

به عبارت دیگر کوشش او برای آن بود که از دیدگاه معین و مشخص به مسأله پاسخ دهد . زمانی هنرمند به دیدگاهها و پیشرفتهای صنعتی پاسخ داد و پیشرفتهای تکنولوژی را در طراحی های هنری خود مد نظر گرفت و زمانی دیگر افزایش تولیدات تحسین بر انگیز توسط پیشرفته ترین ماشین آلات صنعتی مورد توجه قرار گرفت و همین باعث شد که ذوق و سلیقه از مدار تولید حذف شود و صنایع دستی و صنعت گران که آخرین بازماندگان سنت هنری قرون وسطی بودند مانند گذشته اهمیت

نداشتند و در دوره ای تا آغاز جنگ جهانی اول طغیانی در برابر تمامی حس پذیریهای سبک اولیه گرافیکی به منصه ظهور رسید و پدیده ای هنری پا گرفته در نیمه اول قرن 19 میلادی به نام هنر نو پیوند نزدیکی با انقلاب صنعتی داشت و کشف انرژی های جدید و تفکرات جدید در این قرن و اختراعات پی در پی باعث شد که مناظر و دیدگاهها و شیوه زندگی دگرگون شود و پیشروان این سبک در تمامی سطوح در طراحی ، انقلابی به پا کردند و شاهد بودیم که هنر نو یک حرکت آوانگارد بود و چگونه مواد سنتی را بکار گرفت و آنها را در خدمت اهداف خود در آورد .

پس از آن دیدیم که در اوایل قرن بیستم راهی دیگر مورد توجه هنرمندان قرار گرفت و صنعت به عنوان یک حقیقت و واقعیت زندگی پذیرفته شد و به عنوان یک اصل در پیشرفت تبلیغات مطرح شد ، چرا که در این دوران هدف از تبلیغ فروش محصولات با راه های سود آور بود و بشر خسته از صنعتی به بیان احساسات و عواطف شخصی خود پرداخت و ایده آل آرمانی توسط جوانان مورد توجه قرار گرفت و همچون کلیه انقلابات هنری به اظهار و خودنمایی پرداخت . رویگردانی از واقعیت خارجی و دستیابی به بیان خیالی بود و چون دردی مشترک زبانی جهانی یافت و این روش که در اواخر سده نوزدهم میلادی پا گرفت واقعیت را در مقابل کنکاشهای دیگر قرار داد . حرکتی جهت تحقق فلسفه جان راسکین بود که می گفت : «هنر حقیقی باید هم زیبا باشد هم مفید».

در این دوران هنرمندان در جستجوی روشهایی بودند که از سبکهای تاریخی حاکم مبرا باشد و اما بی تردید این هنرمندان نمی توانستند از تأثیرات مکاتب پیش نیز جدا بمانند لذا به ناچار در این راستا به بهره گیری از سبکهایی روی آوردند که کمتر شناخته شده بود .
بدین ترتیب تمام شکلها یا شیوه هایی را که انتزاع مبتنی بر اندیشه های شرقی و قرون وسطی بود دنبال کردند .

آنچه که مهم است تجمع گروههای مختلف در هر برهه از دوران هنری است که در نهایت زیر شاخه های مختلفی را از یک سبک بوجود می آوردند . طراحی گرافیک تا همان التهاب هنرهای مختلفی را از یک سبک بوجود می آوردند . طراحی گرافیک تا همان التهاب هنرهای دکوراتیو پیش می رفت و با جنگ جهانی تمام شکلهای هنر سرمایه داری از طرف گروهی که هنر را صرفاً برترین حالت بیان دانستند و به جستجوی راههای غلبه بر موانع سنتی در حیطه آفرینشهای هنری برآمدند .
در اواخر قرن بیستم سبک خاصی مورد استفاده قرار گفت که نه تنها پایه عقاید اصولی استوار بود بلکه اساس تئوریها و عملکردهای مختلف طراحان را در سراسر دنیا به دست آورد با ظهور پست مدرن باز گشت به گذشته مد نظر قرار گرفت .

با شرح مختصری از آنچه در این ترجمه ذکر شده ما بر آنیم تا در آینده ای نه چندان دور به بررسی زیر سبکهای هر مجموعه بپردازیم و سیر تحول عظیم گرافیک جهان را در کشورهای مختلف مورد بررسی قرار دهیم . شاید گامی در اعتلای گرافیک ایران داشته باشیم .
به امید آن روز

پست مدرنیسم

پست مدرنیسم :
تاریخ فرهنگ و اندیشه را از آغاز تاکنون ، می توان به سه دوره سنت گرایی ، تجدد گرایی ( مدرنیسم ) ، پساتجدد گرایی ( پست مدرنیسم) تقسیم کرد . وقتی که اکنون به گذشته می نگریم ، تمام دوران قبل از مدرنیسم ، دوره سنت گرایی می شود . پس از آن دوره تجدد گرایی است که محمد رضا ریخته گران نکته ظریفی را در مورد آغاز آن توضیح می دهد :

«برای مدرن شدن ، یک مبنای هستی شناختی و آنتولوژیک در کار است و آن مبنا ، به محاق رفتن وجهه روحی و قلبی در وجود آدمی و اصل قرار گرفتن وجهه دنیوی وجود اوست . به خود واژه مدرن اگر توجه کنیم ، از حیث ریشه شناسی می بینیم که به هیچ وجه ، مقید به معنای جدید و اکنون و حاضر نیست . بلکه مدرن از جنبه لغت ، به معنای در حد و اندازه آوردن است . یعنی bringing to a measure . این measure و اندازه و صورت عربی کلمه اندازه یعنی هندسه ، اصل معنای مدرن است . بنابر این ، می توانیم بگوییم که دوران مدرن ، دوران غلبه فکر ریاضی و نگاه مهندسی به عالم است .

دوران مدرن ، دورانی است که در آن این مرتبه از هستی ، اصل گرفته می شود ».
در دوره مدرنیسم ، برخی متفکران ، هر کدام رخنه ای در مبانی تجدد گرایی وارد کردند و زمینه ساز پدید آمدن گرایشی شدند که به صورت آگاهانه از دهه 1950 به بعد شکل گرفت . این گرایش برای آنکه بعد از دوره تجدد و مدرنیسم پدید آمد ، پست مدرنیسم یا پساتجدد گرایی نامیده شد . «اصطلاح پست مدرنیسم ، نخستین بار در سال 1975 در بحث یک معمار جوان به نام چارلز جنکس مطرح شد که از آموزه کارکرد گرایی یا فونکسیو نالسیم ، خسته شده بود . آموزه ای که شعار معماری مدرن بود ».

پروفسور کریستوفر ویتکام ، در مقاله هنر برای پژوهش هنر ، می گوید : «حالا که مدرنیسم در پایان راه است ، ما با یک دوره جدید مواجه هستیم و نامی که به آن داده شده ، پست مدرنیسم است و تنوع گیج کننده ای دارد. بعضی معانیش ، ضد مدرن است و معانی دیگرش مفهوم دوباره دیدن مدرنیسم می باشد . (;) من هویت پست مدرنیسم را گونه ای از پوچ گرایی داداییسم جدید می شناسم .» او در جای دیگری از همین مقاله ، گفته است : « در جنگ ویتنام ، یک دهکده ویتنامی را خراب کردند ، به این منظور که آن را از کمونیسم حفظ کنند ! به نظر می رسد که در مورد هنر هم همین گونه شده باشد . هنر را خراب کردند به منظور نجات آن .»
نقاشی پست مدرنیست ، بیشتر با نشانه ها سروکار دارد تا با محتوا و هر گونه که تمایل داشته باشد ، از نمادها ، اساطیر ، تصاویر تاریخی و علایم استفاده می کند . «پست مدرنیسم ، مدرنیته ای است فراسوی متافیزیک ، که دیگر رویای نهایی در سر نمی پروراند ، اما همچنان روح آزمایشی و عقلی و انتقادی علم و هنر ، فردباوری و دموکراسی مدرن را حفظ کرده است ».

پست مدرنیسم ، حاصل این ویژگی مدرنیسم است که مدرن اصلاً و ذاتاً به سرعت کهنه می شود تا دوباره خود را بازسازی کند . هنرمند پست مدرنیست ، بیگانگی و تنهایی انسان را در جهان کنونی چون مشکلی غیر قابل حل پذیرفته است و در نتیجه ، هرگونه اعتراض او ، حالت واکنشی دفاعی را دارد .
متمایز کردن تغییراتی که به راستی شرایط لازم مدرن سازی هستند ، از تغییراتی که اغلب با مدرن سازی همراهند – اما پیش شرط یا پیامد بی چون و چرای آن نیستند – تقریباً ناممکن است . در ارزیابی یک فرایند خاتمه یافته مدرن سازی ، برآورد اینکه کدام متغیر ها اصلی ، کدام کمکی و کدام صرفاً تصادفی هستند ، ممکن نیست . افزون بر آن ، متغیر ها را – چه مربوط به گذشته و چه حال – نمی توان از هم جدا کرد ، بلکه باید آنها را به آن گونه که مجموعه مهای به هم پیوسته ای از شرایط ، رخداد ها و پیامدها را می آفرینند ، درک کرد و باز شناخت .

تفاوت عمده این سه جریان یعنی سنت گرایی ، تجدد گرایی و پساتجدد گرایی ، در چگونگی موضع آنها نسبت به عقل است . سنت گرایان ، برای شناخت کل هستی ، عقل را به هیچ وجه کافی نمی دانند و از نگاه آنان با عقل فقط بخش کوچکی از جهان هستی یعنی طبیعت فیزیکی اطراف را می توان شناخت ؛ اما بخش با اهمیت تر هستی را باید با مراجعه به سنت شناخت و عقل برای شناخت این بخش از جهان هستی ، کارایی لازم را ندارد .

تجدد گرایان ، به کافی بودن عقل برای شناخت هستی معتقدند و می گویند با همین عقل و بدون نیاز به ابزار و منبع دیگری ، می توان جهان هستی را شناخت .
پساتجددگرایان ، در مقابل سنت گرایان که موافقت مشروط با عقل داشتند و در مقابل مدرنیست ها که موضعشان نسبت ه عقل ، موافقت مطلق بود ، معتقد به مخالفت مطلق با عقل هستند و به اعتقاد آنها ، تصویری که عقل از جهان هستی در اختیار ما می گذارد، مات و مبهم است .

اما گروه اخیر ، در عین حال ، ابزار و منبع دیگری هم برای تصحیح این تصویر سراغ ندارند . از مشهور ترین متفکران این گروه ، نیچه را می توان نام برد . انتقاد نیچه ، متوجه عنصر جوهری مدرنیسم ، یعنی خردباوری است . او درست دریافته بود که «بشر در آخرین منزل مدرنیته ، توانایی هایش را از دست می دهد » به گمان نیچه ، سرنوشت محتوم دنیای مدرن ، نیهیلیسم است و بازگشت به جهان سنتی ناممکن :«در جامعه سنتی ، این دین است که تصویر کلی از جهان را در اختیار فرد می گذارند و توجیه نهایی رفتار اخلاقی به عهده جهان بینی دینی است . در دنیای مدرن اما ، دین دیگر مرجع نهایی نیست و به جای آن علم بر این مسند نشسته است . پیامد قطعی رد تفسیر دینی از جهان و قبول تفسیر علمی به جای آن ، بی گمان تهی شدن زندگی از معنا ، بی هدف نمودن هستی ، توجیه ناپذیری ارزش ها و در نتیجه پیروزی نیهیلیسم است».

«هنوز شاید شرایط زمانی قضاوت قطعی در مورد پیش بینی نیچه ، فرا نرسیده باشد اما شک نیست که کلیت و جوهر گفته او کاملاض درست است . ژیلدا بورد در کتاب تاریخ هنر خود ، مدرن ها و دیگران ، نسبت به فقر هنر معاصر تاکید می کند و اینکه بدون شک ، جریانات و گرایشات موجود ، مثلاً اصالت اندیشه هنر مفهومی ، توانایی جبران آن را ندارد . وی تاکید می نماید : همان گونه که انسان نمی تواند تنها با نان زندگی کند ، هنر نیز نمی تواند تنها به نیروی فرم ها و رنگ ها به حیات خود ادامه دهد ».

پست مدرنیسم‌ها
• مفهوم واژه پست مدرنیسم
• تاریخچه‌ی واژه‌ی پست مدرنیسم
• بعضی از کاربرد‌های متفاوت واژه‌‌ی پست مدرنیسم

پست مدرنیسم همه جا هست

با این که از زمان رواج اصطلاح پست مدرنیسم سه دهه می گذرد اما نحوی گسترش آن در عرصه ی فرهنگ سرگذشتی نسبتاً پیچیده دارد . صرف نظر از این که این اصطلاح قبلاض چند بار به صورت پراکنده به کار رفته بود ( که در ادامه ی این فصل به برخی از آنها می پردازیم) پست مدرنیسم عمدتاً به عنوان مقوله ای دانشگاهی و مرتبط با تحولات خاصی در عرصه ی ادبیات و علوم انسانی آغاز شد اما خیلی زود به اصطلاحی توصیفی برای انواع تغییرات مطرح شده در عرصه فرهنگ و جامعه ی معاصر تبدیل شد . به عنوان مثال ، یک استدلال این بود که مردم دیگر به پیشرفت تکنولوژیک اعتقادی ندارند و از آنجایی که اعتقاد به پیشرفت تکنولوژیک به یک دوره مشخص تاریخی مدرنیستی ، تعلق دارد ، تصور بر این بود که اصطلاح پست مدرنیسم می تواند عصر جدید ما را ، که عصر سر خوردگی و نا امیدی است ، به نحو شایسته ای توصیف کند . در هر حال ، پست مدرنیسم تا اواسط دهه ی 1980، به شکلی در آمد که بعضی مواقع می شد آن را به عنوان اصطلاحی مبهم و کلی برای هر چیز به کار برد .

تا اواسط دهه ی هشتاد ، پست مدرنیسم اغلب در بسیاری از حوزه ها (مانند معماری ، سیاست یا ادبیات) در برنامه های هنری رادیو ، ساعت های فرهنگی آخر شب تلویزیون و ضمیمه های مردم پسند روزنامه های یکشنبه بحث و بررسی می شد . آنچه در این مباحث مطرح می شد غالباً تلاش برای یافتن معنای احتمالی واژه ای همچون پست مدرنیسم یا رد کردن صریح آن بود . طرفداران دیدگاه دوم بر این عقیده بودند که پست مدرنیسم شعار روز دهن پرکنی است که تاریخ مصرف آن به زودی به پایان خواهد رسید .

امروزه سیل کتابهایی که در مورد پست مدرنیسم نوشته می شود کاهش چشمگیری یافته و بحث های داغ و احساساتی جای خود را به ارزیابی و سنجش خردمندانه داده است . در برخی حوزه ها ( مثلاً در دنیای هنر ) ، به نظر می آید این واژه ، البته نه ضرورتاً ، و مباحثی که به آن ارتباط دارد ، رفته رفته آگاهانه به دست فراموشی سپرده می شود ، در حالی که مباحث نظریه ی پست مدرن در دنیای غرب با رشته های علوم انسانی کاملاً تنیده و تلفیق شده است .
بنابر این با کمی اغراق می توان گفت که پست مدرنیسم بر این نکته تأکید دارد که به بخشی از گفت و گوی روز مره تبدیل شده است . در نتیجه ، بررسی دقیق آن چه بسا خالی از فایده نباشد . این کتاب راهنمایی برای تحقق این امر است .

معانی چند گانه
می توان روانکاوی خواند و بنیانگذار آن ، زیگموند فروید ، را شناخت و مفاهیم اساسی روش روانکاوی را توصیف کرد ، اما در مورد پست مدرنیسم کار به این سادگی ها نیست . پست مدرنیسم به معنای دقیق کلمه یک مکتب فکری نیست ؛ جنبش فکری یکپارچه ای هم نیست که هدف یا زاویه دید مشخصی داشته باشد و نظریه پرداز یا سخنگوی واحدی نیز ندارد .

این امر ناشی از آن است که تقریباً همه ی رشته ها ، از فلسفه و مطالعات فرهنگی گرفته تا جغرافی و تاریخ هنر ، آرائی در زمینه ی پست مدرنیسم مطرح کرده اند . در هر حوزه ، کتاب ها و نشریات ادواری با زاویه ی دید خاصی در مورد پست مدرنیسم منتشر شده اند و هر یک از این حوزه ها آن را به شیوه ی خود تعریف کرده اند . خلاصه این که ، پست مدرنیسم به سرعت فراگیر شده است . با در نظر گرفتن کثرت رشته ها و ارجاعات پست مدرنیسم ، معانی آن زیاد شده و همه اینها به طور کلی به جای روشن کردن آن ، ماهیتش را مبهم تر کرده اند . مشکل از اینجا ناشی می شود که معنای پست مدرنیسم در یک حوزه لزوماً با معنای آن در حوزه ی دیگر همخوانی و سازگاری ندارد .

بنابر این در حال حاضر پست مدرنیسم مفهومی است پیچیده و مشکل ؛ آن قدر که حقیقتاً چندین پست مدرنیسم وجود دارد و یا ، حداقل ، دیدگاه های متنوعی در این زمینه وجود دارد . عجیب این که پست مدرنیسم از یک طرف در فرهنگ عامه ( پسند) به چشم می خورد و از طرف دیگر در مجلات و کتب دانشگاهی ، موضوعی بحث انگیز است . برخی از حوزه ها از پست مدرنیسم خسته شده اند ، و به دنبال جایگزین هایی برای آن هستند . برخی نیز تازه به آن عادت می کنند . در بعضی حوزه ها ، پست مدرنیسم میانری کاملاً تثبیت شده برای طیفی از تغییرات اجتماعی و فرهنگی است . در عین حال ، برخی حوزه ها همچنان درباره ی سودمندی پست مدرنیسم تردید دارند .

حتی در گفت و گو های روز مره بین افرادی که معمولاً در مورد موضوعات سیاسی یا اجتماعی اظهار نظر می کنند پست مدرنیسم چندین کاربرد دارد . به عنوان مثال ، پست مدرنیسم را می توان به مثابه ی یک اصطلاح مبهم برای توصیف هر ساخته ی معاصر بشر به کاربرد که تا حدی عجیب و غریب بنماید . از این هم مبهم تر ، ان را می توان همچون عنوانی کلی برای دوره ی تاریخی فعلی ما به کار برد . این واقعیت را نیز در نظر داشته باشید که معنای پست مدرنیسم دقیقاً در حوزه هایی ( مثل نقد ادبی ) که خود منشأ پست مدرنیسم بوده اند بررسی شده است و به نظر می رسد تنها چیزی که قطعیت دارد این است که پی بردن به ماهیت پست مدرنیسم آسان نیست .

یک اصطلاح انعطاف پذیر
ممکن است این تصور برای شما ایجاد شود که می توانیم پست مدرنیسم را بر هر چیزی که بخواهیم اطلاق کنیم ، و شاید این نکته تا اندازه ای حقیقت داشته باشد .
پست مدرنیسم را به چند صورت تعریف کرده ایم :
• وضعیت فعلی جامعه

• مجموعه نظراتی که در تلاشند این وضعیت را تعریف کرده یا توضیح دهند
• سبکی هنری یا رویکردی در ساخت چیزها
• واژه ای که در متون متفاوت برای در ر گرفتن جنبه های مختلف همه ی موارد فوق به کار می رود .
تعاریف فوق تنها چهار برداشت درباره ی ماهیت پست مدرنیسم است . ممکن است برداشت های دیگری نیز وجود داشته باشد . البته عملاض جدا کردن این چیزی به نام سبک هنری پست مدرن وجود داشته باشد ، نظریه پرداز پست مدرنیسم ممکن است این نکته را بررسی کند که این سبک چگونه به وضعیت پست مدرن در جامعه مربوط می شود و یا چگونه از آن نشأت می گیرد .

در این کتاب ، به همهی چهار تعریف بالا اشاره شده است اما دومین تعریف در فهرست بالا به تعریف پذیرفته شده در این کتاب نزدیک تر است . بهترین کار این است که به جای تلاش برای ارائه ی تعریفی جامع از پست مدرنیسم آن را به عنوان مجموعه ای از دیدگاه های متعدد در مورد اوضاع و شرایط فعلی در نظر بگیریم ، یعنی این که پست مدرنیسم را مجموعه ای از مفاهیم و مباحث بدانیم نه یک چیز خاص . حتی می توانیم تا آنجا پیش برویم که بگوییم پست مدرنیسم به جز همان مجموعه و مباحث مربوط به خود پست مدرنیسم چیز دیگری نیست .
دوران جدید

پست مدرنیسم انعطاف پذیری زیادی دارد ، اما بی معنا نیست و پی بردن به معنای آن نسبتاً آسان است . البته پست مدرنیسم همچنان معانی ضمنی خاصی دارد از قبیل ابهام و پیچیدگی و نخبه گرایی ، که ظاهراً همیشه به واژه هایی مربوط می شوند که دارای خاستگاه به اصطلاح روشنفکرانه اند ، اگر چه نظریه های مربوط به پست مدرنیسم اغلب به صورت بسیار انتزاعی بحث می شوند ، پست مدرنیسم می تواند به همان اندازه به موضوعات بسیار ملموس و عینی تر نیز بپردازد .
چند موضوع مشخص وجود دارند که در اشکال متفاوت پست مدرنیسم پیوسته مطرح می شوند و فصل های این کتاب روی هم رفته بر محور آنها تنظیم شده است .
در مجموع ، محور این موضوعات این است که معنای زندگی در عصر حاضر چیست و این که چگونه می توان آنها را به بهترین وجه توصیف کرد ؛ به عبارت دیگر این موضوعات :

• بر این اشاره دارند که جامعه ، فرهنگ و سبک زندگی امروز با صد ، پنجاه یا حتی سی سال پیش تفاوت چشمگیری دارد .
• به اموری ملموس از قبیل توسعه ی رسانه های همگانی ، جامعه ی مصرفی و فن آوری اطلاعات می پردازند .
• بر این اشاره دارند که انواع پیشرفت های فوق بر درک ما از امور انتزاعی تر مانند معنا ، هویت و حتی واقعیت تأثیر می گذارند .
• بر این نکته تأکید دارند که روش های قدیمی تحلیل ، دیگر مفید نیستند و برای درک اوضاع عصر حاضر باید رویکرد ها و واژه های تازه ای ایجاد کرد .
دوران تکوین

شاید بزرگ ترین مشکل پست مدرنیسم باشد . پیشوند post به معنای پس است و واژه ی modern را می توان به معنای فعلی یا امروزی دانست . حال این سوال مطرح می شود که چگونه می توان پس از مدرن بود ؟ چگونه

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله نقش مربی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله نقش مربی در pdf دارای 47 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله نقش مربی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله نقش مربی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله نقش مربی در pdf :

از خواجه عبدالله انصاری :
آن ارزی که می ورزی
***
توحید آن نیست که اورا بر سرزبان داری
توحید آن است که اورا درمیان جان داری
***
اگر برهوا پری مگسی باشی
اگربرروی آب روی خسی باشی
دلی به دست ار تا کسی باشی
***
پنج چیز نشان سختی است:
بی شکری دروقت نعمت
بی صبری دروقت محنت
بی رضایی دروقت قسمت
کاهلی در وقت خدمت
بی حرمتی در وقت صحبت
***
جوانمرد چون دریاست وبخیل چون جوی
پس در از دریا جوی نه از جوی

فهرست مطالب
مقدمه
سه ویژگی مربیان موفق دانش ورزشی ,انگیزه برای موفقیت وتوانایی انتقال فکر
چگونه می توانیم در حساب عاطفی خود سپرده گذاری نماییم ؟
المپیزم وتعلیم وتربیت ,معنا ومفهوم تربیت جیست ؟
انسان همواره در سایه اعمال صالح ,مدارج علم وایمان را طی می کند
دراین راه انسان با چه موضوع هایی روبروست ؟:

1هدف تعلیم وتربیت اسلامی ؟موضوع تربیت چیست؟ابعاد تربیت چیست؟
امام خمینی (ره) وتربیت ورزشی
حکیم ابولقاسم فردوسی وتربیت ورزشی
مدرسه المپک توصیف المپیزم براساس منشورالمپیک ودیدگاهای کوبرتن
اصول بنیادی منشور المپیک
مسئولیت های مربیان پایه چیست؟

بازی منصفانه، فلسفه مربیگری است
راهبرد هایی برای پیشبرد بازی های منصفانه
مفاهیم کلی ومفاهیم خاصسخنان منفی و مثبت باخود
تصورذهنی فرد ازخودش سنگ بنای رفتاز اوست
علل شرکت ورزشکاران در ورزش

.موفقیت , همبستگی , لذت بردن, استقلال
موثرترین راهها جهت انگیزش بازیکنان از نظر مورگان موتن
تفاوتهای فردی را تشخیص دهید
پرسشنامه مربوط به ترک برنامه های ورزشی
مربیان با چه چالش هایی روبرو هستند ؟چار چوب پیروزی چیست ؟

ویژگی مربیان شاخص و سطح بالا ازنظرورزشکاران کدام است ؟
توسعه و بسط فلسفه مربیگری از نظر مورگان ووتن
تکنیک ساندویچ به عنوان ارتباط موثر «‌تعریف ، انتقاد، تعریف »
اهم تصمیماتی که باید قبل از فصل اتخاذ کنید
اصول ارزشی , اخلاقی و سوگند نامه مربیگری

مقدمه
بسم الله رحمن الرحیم
مربی گری نقش انبیاست ,رسالت انبیا راهنمایی انسان ها در همه ابعاد زندگی است و هدایت آنها از تاریکی های جهل به سوی نورو علم وایمان است تا انسان ها ضمن رشد وتکامل فردی , افرادی صالح برای جامعه باشند

مربیگری مانند هر حرفه دیگری فراز ونشیب دارد اگر شما آمادگی داشته باشید فراز وموفقیت های آن می تواند بیشتر باشد احتمال موفقیت برای آن دسته از مربیانی که مهارت هارا به نحو موثری پرورش می دهند واشتیاق وعواطف ورزشکاران را پرورش می دهند بیش ازافرادی است که از عهده این کار بر نمی آیند
مریبان موفق علاوه بر استادی در فنون ومهارت ها می دانند چگونه مهارت هارا آموزش دهند مربیان موفق به ورزشکاران کمک می کنند تا از تسلط یافتن بر مهارت های تازه رقابت با دیگران وداشتن احساس خوب نسبت به خود لذت ببرند

مربیان موفق علاوه بر آموزش مهارتهای ورزشی مهارتهایی که برای زندگی در جامعه لازم است را به ورزشکاران می آموزند. موفقیت درمربی گری یک مبارزه است ونیاز به کارو تلاش ومساعی بسیاروزمان برای آموختن وکسب تجربه دارد.
باید توجه داشت , مهارت های مربی گری یک شبه آموخته و بدست نمی آید برای موفقیت تنها داشتن حسن نیت کافی نیست بلکه به دانشی که مهارت های مربی گری را توسعه دهد نیاز است مربیان موفق کسانی هستند که می توانند:

1- مهارت های تازه را بیاموزند
2-به اندازه کافی انعطاف پذیرند تا در صورت لزوم روش های قدیمی را تغیر دهند
3- انتقادات سازنده رامی پذیرند ونقادانه کار خودراارزیابی می کنند
4– می توانند روش های درست ومناسب را تشخیص دهند و جایگزین روش های نامناسب نمایند

ویژگی های مربیان موفق چیست ؟
سه ویژگی مربیان موفق, دانش ورزشی ,انگیزه برای موفقیت وتوانایی انتقال فکر است
دانش مربیگری
فقدان دانش در آموزش مهارتها خطر صدمه وناامیدی را درپی دارد هرچه مربیان دانش بیشتری درآموزش مهارتها پایه رشته ورزشی خود را دارا باشند ودر باره فنون مربیگری و تربیت صحیح وآموزش بدانند, مربی وورزشکاران از کار لذت بیشتری خواهند برد
انگیزه مربیگری
مربیان برای موفق شدن به انگیزه نیاز دارند ونوجوانان به زمان. اگر مربی تمام فنون ومهارتهاودانش هارابرای آموزش بداند ولی فاقد انگیزه برای استفاده از آنها باشد مربی موفقی نحواهد بود
گاهی مربیان انگیزه دارند اما وقت ندارند یعنی انگیزه برای وقت گذاری وبهتر شدن را ندارند

انتقال فکر
انتقال فکر ,یکدلی و توانایی درک فوری افکار وعواطف واحساسات ورزشکاران ونحوه انتقال افکار واحساسات به آنهاست
مربیانی که دارای قدرت انتقال فکر واحساسات هستند:
احساس شادمانی ,ناامیدی,بی قراری ,خشم رادر ورزشکاران درک می کنند
به سخنان ورزشکاران گوش می دهند ودرک خودرا از آنچه می شنوند بیان می کنند
از تحقیر ورزشکاران خودداری می کنند وبه ندرت ورزشکاران را تنبیه می کنند وبه شخصیت آنها خدشه وارد می کنند
مربیانی که دارای قدرت انتقال فکر واحساسات هستند آمادگی بیشتری برای حفظ احترام ورزشکاران را دارند وبه نوبه خود از جانب ورزشکاران از احترام بیشتری برخوردار می شوند

ارتباط
ارتباط تنها ارسال پیام نمی باشد بلکه دریافت پیام نیز از عناصر اصلی ارتباط است
موفقیت مربیان تا حدی زیاد به توانایی مربیان به برقراری ارتباط بستگی دارد
اغلب مربیان در ارسال پیام موفق هستند ومهار ت دارند امادردریافت پیام ضعیف هستند
برای موفقیت در مربی گری ومدیریت نیاز به داشتن مهارت های بالای شنیداری است تا نه فقط بشنویم بلکه محتوای پیام را درک کنیم
ارتباط از دو بخش محتوی واحساس تشکیل شده است احساس حسی است که ما نسبت به محتوی پیام داریم لازم است توجه داشته باشیم که بیش از 70 درصد از ارتباط ها غیر کلامی است

سرمایه عاطفی
چگونه می توانیم در حساب عاطفی خود سپرده گذاری نماییم ؟
ازطریق ادب,نزاکت,تواضع ,فروتنی ,مهربانی ,توجه ,صداقت وراستی,احساس تعهد خوش قولی,
: مثال
1- مهربانی های کوچک وساده مانند :

,تشکر وقدردانی
احوال پرسی
تحسین
نزاکت وادب
2-صداقت وراستی, وفاکردن به عهد وپیمان وبر سرقول خود ایستادن
3- نبوداختلاف در گفتار وعمل

,به همه می گوییم خلاقیت می خواهیم اما به همرنگی پاداش می دهیم
4-وفاداری وجلوگیری از غیبت دیگران
,نکته خوبی را درمیان گذاشتی بیا برویم این موضوع را در حضور خودش مطرح کنیم .آنگاه دیگران نیز خواهند فهمید در مورد آنها نیز همین طور رفتار خواهد شد

المپیزم وتعلیم وتربیت
معنا ومفهوم تربیت جیست ؟
تربیت در لغت به معنی نشو ونما دادن ,زیادکردن بر کشیدن ومرغوب یا قیمتی ساختن است تربیت ازحد افراط وتفریط بیرون آوردن وبه حد اعتدال سوق دادن است (المنجد ماده ربو)
انسان همواره در سایه اعمال صالح ,مدارج علم وایمان را طی می کند وخودرا به خداوند
نزدیک می سازد دراین راه انسان با سه موضوع روبروست :

1-انسان با استعداد ها وامکاناتش
2-جامعه بشری وتاریخ
3-عالم طبیعت
هدف تعلیم وتربیت اسلامی چیست ؟
هدف تعلیم وتربیت اسلامی ,تربیت مردمی است صالح ,مومن ومتقی ومسئول در رابطه با خالق
مومن ومتعهد دررابطه با جامعه ومتفکر,خلاق ,مولد ودوستدار طبیعت در رابطه با عالم طبیعت است

موضوع تربیت چیست؟
موضوع تربیت نفس انسا نی است که به طور ارادی رفتاروعملکردی زیبا وپسندیده یا قبیح ومذموم ازاوصادرمی شود
خواجه نصیرالدین طوسی در اخلاق ناصری نوشته است,:
هرموجودی راازموجودات دیگرخاصیتی است وکمال هر چیزی درتمامی صدورخاصیت اوست ازو ,ونقصان اودرقصوران
ونفس وماسوایها فالهمها فجورهاوتقواها,قدخاب من دسیها;.
آیات 7تا10 سوره شمس

آیات فوق به خوبی نشان می دهد :
نفس انسان تربیت پذیر است ورستگاری در گروتلاش های فردی وجمعی تربیتی است
ابعاد تربیت چیست؟
در تربیت اسلامی رشد متوازن وهماهنگ همه ابعاد وجودی انسان مورد توجه و تاکید واقع شده است. ابعاد تربیت شامل حیطه های زیر است :
جسمانی
,عقلی
عاطفی
اجتماعی
معنوی
امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در دیدار با ورزشکاران در این خصوص بیان داشتند :
لازم است همه ابعاد وجودی تان را تحت تربیت ورزشی قرار دهید
دراین سخن امام به موضوع مهم تربیت ورزشی آموزش و تربیت از طریق فعالیت های تربیت بدنی و ورزش را مورد تاکید قرار داده اند
حکیم ابولقاسم فردوسی نیزاین موضوع را مورد توجه قرارداده است :
که جانت شگفت است وتن هم شگفت نخست از خود اندازه باید گرفت
****
زنیرو بود مرد را راستی زسستی کژی زاید وکاستی
****
زخشنودی ایزد اندیشه کن جو انمردی وراستی پیشه کن
بنابر این تربیت ورزشی نه تنها به عنوان یک فعالیت بلکه به عنوان یک ابزار آموزشی یگانه و همانندساختاری برای ایجاد توانایی مشارکت توسعه یافته وباویژگی های شخصیتی مطلوب فردی در زندگی اجتماعی اهمیت می یابد
مدرسه المپیک

کوبرتن به عنوان یک متخصص حرفه ای در آموزش و پرورش همواره ورزش را ابزاری باارزش و یگانه در امر آموزش و پرورش جوانان می دانست . وی گفته است :
“ورزش یک فعالیت لوکس یا فعالیتی برای وقت گذرانی و حتی تنهایک رقابت عضلانی برای کار فکری نیست . برعکس ورزش برای هرفرد وسیله ای برای رشد درونی است که به شکل فعالیت جسمانی نمود پیدا می کند .

ورزش میراثی همگانی است و نبود آنرا هرگز نمی توان جبران کرد .”
کوبرتن مقارن پایان قرن نوزدهم دریافت ورزش و فعالیت های بدنی درمنظر فرهنگ عموم به عنوان یک اصل ازرشد و ترقی عمده ای بر خوردار شده و جهانی شدن مستلزم ابزاری برای تماس وارتباباطات در طول فرهنگ های متفاوت است وی بیان داشته است :بیایید بازیهای ا لمپیک را زنده کنیم تادوستی ها زنده کرده باشیم بیایید بجای صدور کالاهایمان صلح ودوستی را صادر کنیم

بگذاریم ورزشکارهایمان از مرزها عبور کنند ودادوستد آزادانه ای از مهارت های ورزشی به وجود اورند المپیزم به عنوان یک فلسفه اجتماعی تاکید بر نقش ورزش در دنیای توسعه یافته تفاهم بین المللی ,همزیستی صلح آمیز و آموزش های معنوی و اجتماعی دارد دو کوبرتن محصولی را در پایان قرن نوزدهم لیبرالیزم خلق کردکه ,تاکید بر برابری شایسگی,عدالت , احترام به دیگران,عقلانیت وتفاهم ,استقلال وعالی بو دن است این ارزش هایی است که با حدود 3000 سال تاریخ المپیک بسط یافته است
کوبرتن در سال 1927 در پیامی اشاره داشته است ا لمپیزم می تواند مدرسه دلیری، شجاعت، جوانمردی (chivalry) وخلوص، عفت، پاکدامنی (purity) واستقامت وانرژی باشد (دکتر فیلارتوس رییس آکادمی بین المللی المپیک)

در توصیف المپیزم براساس منشورالمپیک ودیدگاهای کوبرتن، موارد زیر شناسایی و تشخیص داده شده است:
شکیبایی وتحمل Tolerance همبستگی Solidarity
احترام قائل شدن برای دیگرانRespect for others
بازی منصفانه Fair play

برابری Equality )
عدم تبعیضNon-discrimination
شرکت درمسابقات Taking part
دوستی Friendship
رشدمنش وویژگیهای رفتاری Character development
کوبرتن در تعریف دیگری از المپیزم می گوید :
المپیزم ,آیین همت ,نفرت از ترس ,عشق به میهن ,سخاوت ,روحیه فتوت ,جوانمردی وارتباط تنگاتنگ با هنر وادب است
اصول بنیادی منشور المپیک

 

1- المپیزم جدید، در ژوئن 1894، هم زمان با کنگره بین المللی ورزش در پاریس، توسط پیردوکوبرتن مطرح و به تصویب رسید. کمیته بین المللی المپیک، در 23 ژوئن 1894، تاسیس گردید و دوازدهمین کنگره آن موسوم به “کنگره وحدت” در آگوست 1994 در پاریس برگزار شد.

2-منشور المپبک (1995) به شکلی روشن رابطه میان فلسفه المپیک وفرهنگ و آموزش را بیان داشته است :اصول اساسی 2 ص (7) می گوید:
Olympism is a philosophy of life, exalting and combining in a balanced whole the qualities of body, will and mind. Blending sport with culture and education, Olympism seeks to create a way of life based on the joy found in effort, the educational value of good example and respect for universal fundamental ethical principles.

“المپیک فلسفه ای اززندگی استکه صفات جسمانی,ارادی وفکری را در هم آمیخته وتعالی می بخشد .ا لمپیزم با درآمیختن ورزش از یک سو وفرهنک و آمورش ازسوی دیگر,روشی رادر زندگی شکل می دهد که بر پایه لذت بردن ازتلاش,ارزش های آموزشی واحترام به اصول اخلاقی جهانی استوار است.”
.
3-هدف المپیزم این است که ورزش را همه جا، در خدمت رشد و توسعه هماهنگ انسان قرار دهد و جامعه ای در صلح و آرامش با حفظ کرامت انسانی بنا کند. بنابراین، جنبش المپیک خود به تنهایی یا با همکاری سایر سازمان ها، در چهارچوب امکاناتی که در اختیار دارد، در فعالیت هایی که در راستای ارتقا و تحقق صلح در جوامع است، شرکت می کند.

4–هدف جنبش المپیک، ساختن دنیایی بهتر و مشحون از صلح و آرامش است. این امر از طریق آموزش ورزشی جوانان، فارغ از هرگونه تبعیض، در پرتو روح المپیک که خود مستلزم وجود تفاهم متقابل، دوستی، همبستگی و بازی جوانمردانه است، میسر و ممکن خواهد بود

5-. ورزش کردن حق انسان هاست. افراد آدمی، اعم از مرد و زن، باید امکان پرداختن به ورزش را مطابق با نیازهای خود داشته باشند.
این ارزشهایی است که هر ملتی می تواند خودش را به طور صمیمانه با حفظ فرهنگ بومی, وارزش های تاریخی و سنت های متعالی خود متعهد نمای

6-جنبش المپیک، تحت هدایت کمیته بین المللی المپیک، از المپیزم جدید نشات گرفته است.
7-جنبش المپیک تحت مرجعیت عالی کمیته بین المللی المپیک، سازمان ها، ورزشکاران و سایر اشخاصی را که از اصول منشور المپیک پیروی کنند، در برمی گیرد. جنبش المپیک، سازمان هایی را متعلق به خود می داند که کمیته بین المللی المپیک به رسمیت شناخته باشد. تشکیلات و مدیریت های ورزشی باید توسط سازمان های مستقل ورزشی اداره شوند.

8-فعالیت جنبش المپیک که با نماد پنج حلقه مشخص شده، جهانی و دائمی است. پنج حلقه، پنج قاره کره زمین را نشان می دهد. نقطه اوج این فعالیت، جمع کردن ورزشکاران جهان در یک جشنواره بزرگ بین المللی، موسوم به بازی های المپیک است.
9-منشور المپیک حاوی اصول زیربنایی المپیک، قوانین و آیین نامه هایی است که توسط کمیته بین المللی المپیک به تصویب رسیده است. مقررات مندرج در این منشور ناظر بر تشکیلات و فعالیت های جنبش المپیک است و شرایط برگزاری بازی های المپیک را تعیین می کند./ فارسی
مسئولیت های مربیان پایه
شما به عنوان یک مربی مسئولیت انجام وظایف مختلف و ایفای نقش های معلمی,مربیگری و مدیریت رابر عهده دارید

مهمترین مسئولیت های مربیان پایه جیست؟:
*پایبندی بر بازیهای جوانمردانه
*القای ارزش های بازی های منصفانه
* احیای روحیه ورزشکاری

*آگاهی از انگیزه های شرکت ورزشکاران در ورزش
* آگاهی ازنگرش های گوناگون به مربیگری
* توجه به نقش والدین در برنامه ها
*بهترین طرز برخورد شیوه مدیریت فعال :
*ملاقات منظم با والدین

*مطلع نگه داشتن آنها
*علاقه مند ساختن آنها به پیگیری وضعیت فرزندانشان
بازی های منصفانه
بازی منصفانه، فلسفه مربیگری است براین مبنا است که ورزش نوعی دنبال کردن اصول اخلاقی است و همه افراد باید در آن شرکت کنند،
پیام بازیهای منصفانه،تقویت روح کمال گرایی،صداقت و راستی است.

راهبرد هایی برای پیشبرد بازی های منصفانه
مفاهیم کلی
محترم شمردن قوانین بازی
احترام به داوران و قبول رای آنان
احترام به حریف
ایجاد فرصتهای یکسان برای تمام بازیکنان
حفظ وقار و متانت در تمام شرایط
پرورش روحیه رقابتی مفید وتصویر ذهنی مثبت از خویشتن در هر ورزشکار
بر اهمیت رسیدن به سطح عالی به عنوان یک هدف تاکید داشته باشید.
رفتار ی هم سو با رفتار مورد انتظار از طرف بازیکنان و تم

اشاچیان داشته باشید.
بازیکنان را تشویق کنید تا به نقش قانون احترام گذارند.
به طور جدی بازیکنان را به احترام گذاردن به داوران و حریفان تشویق کنند .
بدون حریف رقابتی وجود نخواهد داشت پس حریف را دوست بدارید .
برای آنها توضیح دهید:
نهایت سعی و تلاش در بازیها مهمتر از برد و باخت است
کیفیت انجام ورزش مهمتر از تعیین برنده یا بازنده است
به خاطر داشته باشید که تمام بازیکنان به نوبه خود مهم هستند وباید با احترام با آنها رفتار شود.
ورزش را به عنوان یکی از ابعاد زندگی معرفی کنید .
به بازیکنان اجازه دهید تا اولویت در عملکردها را خود انتخاب کنند سپس انتظارات خود را با خواسته های آنها تطبیق دهید.

مفاهیم خاص

« شما قبل از اینکه یادبگیرید چطور پیروز شوید باید بیاموزید چگونه شکست بخورید»
– فرانک شورتر برنده مدال طلای المپیک 1972 در رشته دو ماراتون
پذیرفتن شکست با متانت یکی از مراحل اولیه آموزش بازیکنان است

اکثر بازیکنان در رقابتهای ورزشی اغلب اوقات شکست می خورند
، بسیاری از بزرگترین ورزشکاران و تیم ها در بیش از پنجاه در صد مواقع با شکست مواجه می شوند.
تشویق بازیکنان برای به کار بردن منتهای سعی و تلاش ,احترام به حریفان و خود
حفظ وقار به هنگام پیروزی, حفظ متانت هنگام شکست از اهمیت خاصی برخوردار است
باید به بازیکنان خود بیاموزید:
وقتی با خود صحبت می کنند مثبت بیندیشند .

به آینده خود بنگرند ونه به گذشته.
به خود بیندیشند نه به دیگران
.صحبتهایشان سازنده و مثبت باشد نه مخرب و منفی
نمونه سخنان منفی با خود
دفعه دیگر به او نشان می دهم او دیگر هرگز زود تر از من به خط پایان نخواهد رسید .
ای آدم خنگ کارت خجالت آور بود اجازه دادی یک آدم بی نام و نشان شکستت بدهد .
ای آدم احمق واقعاً حماقت کردی که توپ را از دست دادی .
من باید اورا در این مسابقه شکست دهم
اگر من به زمانی که تیم برایم مشخص کرده نرسم می توانم دوشنبه با انها روبه روشوم
تمام تمرکز خود را روی بالا کشیدن خود می گذارم « دوچرخه سواری »

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی کارآموزی تأثیر آموزش پرورش در تربیت یک شهروند اید

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی کارآموزی تأثیر آموزش پرورش در تربیت یک شهروند ایده آل در pdf دارای 41 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی کارآموزی تأثیر آموزش پرورش در تربیت یک شهروند ایده آل در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی کارآموزی تأثیر آموزش پرورش در تربیت یک شهروند ایده آل در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی کارآموزی تأثیر آموزش پرورش در تربیت یک شهروند ایده آل در pdf :

پروژه دانشجویی کارآموزی تأثیر آموزش پرورش در تربیت یک شهروند ایده آل در pdf

مقدمه
شهروندی (انگلیسی: Citizenship) همانطور که روشن است از مشتقات شهر (City) است . شهروندی را قالب پیشرفته «شهرنشینی» می‌دانند. به باور برخی از کارشناسان، شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام گذارده و به مسئولیت‌های خویش در قبال شهر و اجتماع عمل نمایند به «شهروند» ارتقاء یافته‌اند.

شهروندی تا پیش از این در حوزه اجتماعی شهری بررسی می‌شد اما پس از آن شهروندی مفاهیم خود را به ایالت و کشور گسترش داده‌است، اگرچه امروزه بسیاری به شهروندی جهانی[1] نیز می‌اندیشند. شهروندی امروزه کاربردها و معانی مختلفی یافته‌است.
شهروند و حقوق شهروندی
یک شهروند یک عضو رسمی یک شهر، ایالت یا کشور است. این دیدگاه، حقوق و مسئولیت‌هایی را به شهروند یاد آور میشود که در قانون پیش بینی و تدوین شده‌است. از نظر حقوقی، جامعه نیازمند وجود مقرراتی است که روابط تجاری، اموال، مالکیت، شهرسازی، سیاسی و حتی مسائل خانوادگی را در نظر گرفته و سامان دهد. ازاین رو از دید شهری موضوع حقوق شهروندی، روابط مردم شهر، حقوق و تکالیف آنان در برابر یکدیگر و اصول و هدف‌ها و وظایف و روش انجام آن اس

ت. همچنین نحوه اداره امور شهر و کیفیت نظارت بر رشد هماهنگ شهر است که می‌توان بعنوان مهمترین اصولی بدانیم که منشعب از حقوق اساسی کشور است.
در واقع حقوق شهروندی آمیخته‌ای است از وظایف و مسئولیت‌های شهروندان در قبال یکدیگر ، شهر و دولت یا قوای حاکم و مملکت و همچنین حقوق و امتیازاتی که وظیفه تامین آن حقوق بر عهده مدیران شهری(شهرداری)، دولت یا به طور کلی قوای حاکم می‌باشد. به مجموعه این حقوق و مسئولیت‌ها ، «حقوق شهروندی» اطلاق میشود.
شهروندی پویا
شهروندی اشاره به زندگی روزمره، فعالیتهای فردی و کسب و کار افراد اجتماع و همچنین فعالیتهای اجتماعی ایشان دارد و بطور کلی مجموعه‌ای از رفتار و اعمال افراد است. شهروندی پویا یا شهروندی فعال [4] در واقع از این نگرش برخاسته‌است.

شهروندی از این منظر، مجموعه گسترده‌ای از فعالیت‌های فردی و اجتماعی است. فعالیتهایی که اگرچه فردی باشند اما برآیند آنها به پیشرفت وضعیت اجتماعی کمک خواهد کرد. همچنین است مشارکتهای اقتصادی، خدمات عمومی، فعالیتهای داوطلبانه و دیگر فعالیتهای اجتماعی که در بهبود وضعیت زندگی همه شهروندان موثر خواهد افتاد. در واقع این نگاه ضمن اشاره به حقوق شهروندی مدون و قانونی در نگاه کلی‌تر به رفتارهای اجتماعی و اخلاقی می‌پردازد که اجتماع از شهروندان خود انتظار دارد. دریافت این مفاهیم شهروندی نیازمند فضایی مناسب برای گفت‌وگو و مشارکت مردم با نقطه نظرات متفاوت و نظارت عمومی است.
آموزش شهروندی

آموزش شهروندی بطور غیر رسمی در خانه یا محل کار یا کارگاه‌های آموزشی و یا بطور رسمی بصورت سرفصل درسی مجزا در مدارس و حتی مدارس ابتدایی و یا بصورت رشته تحصیلی دانشگاهی در واقع به شهروندان می‌آموزد که چگونه یک شهروند فعال، آگاه و مسئولیت‌ پذیر باشند. در واقع مبنای این آموزشها پرورش یک شهروند نمونه یا شهروند خوب یا ارائه یک الگوی شهروندی نیست بلکه به آنان می‌آموزد که چگونه تصمیمات خود را با توجه به مسئولیت‌هایشان در قبال اجتماع و زندگی فردی خود اتخاذ نمایند.خطای یادکرد برچسب تمام کننده بدون برچسب در کشورهای توسعه یافته مفاهیم شهروندی از دوران کودکی تا نوجوانی آموزش داده می‌شود و دولت نیز آموزش‌های لازم را در اختیار والدین و معلمان قرار می‌دهد. در انگلیس از سال 2002 میلادی ، آموزش شهروندی و آشنایی با آن بطور رسمی در برنامه درسی مدارس از سنین 11 تا 16 سالگی قرار گرفت. اهداف این آموزش‌ها عموما موارد ذیل است:
• آشنایی با حقوق و مسئولیت‌های شهروندی
• بحث و بررسی درباره سرفصلها و موضوعات مهم شهروندی
• فهم و شناخت جامعه و آشنایی با فعالیتهای اجتماعی
• مشارکت فعال در یک برنامه اجتماعی یا گروهی
مفاهیم شهروندی
مفهوم حقوق بشر اغلب در کنار دو مفهوم «حقوق اساسی» و «حقوق شهروندی» مطرح می‌شود. این سه مفهوم، گاه مترادف جانشین یکدیگر به کار می‌روند اما در تفکیک مفهومی مرزهای ظریفی میان این مفاهیم سه گانه و دلالت موضوعی وجود دارد.
می‌توان گفت حقوق شهروندی آن بخش از حقوق اساسی است که در قانون اساسی هر کشوری شکل «ملی» به خود می‌گیرد و فقط شامل حال شهروندان همان کشور خاص می‌شود (مانند حق مشارکت سیاسی که ملهم از حقوق بشر در شکل نسبی آن است.
بسیاری براین عقیده‌اند که قوانین موضوعه هر کشوری تاثیر مستقیم از مفهوم شهروندی و

حقوق شهروندی می‌پذیرد.[9] بعضی شهروندی را در ابعاد اجتماعی، سیاسی و مدنی تقسیم بندی می‌کنند اما به نظر می‌رسد در دسته بندی کلی می‌توان شهروندی را در مسئولیتهای فردی و اجتماعی شهروندان و همچنین مسئولیت‌های دولت در قبال شهروندان بررسی کرد. با نگاهی کلی در جوامع مختلف میتوان بخشی ازاین مفاهیم مشترک را عنوان و تکمیل کرد.
مسئولیت‌های اجتماعی

شهروندان به طور داوطلبانه امکانات خود را جهت کمک به پیشرفت و بهبود شهر به کار می‌گیرند. شهروندان فعال با توجه به تخصص و استعداد خود در سازمانها و کمیته‌های محلی گوناگون نظیر انجمن‌ اولیا و مربیان و سازمان‌های غیردولتی عضویت و فعالیت می‌کنند. شرکت در نشست‌ها و اجتماعات شهری، حضور در محکمه‌های عمومی، هیات‌ منصفه یا هیات‌های حل اختلاف، مشارکت در پروژه‌های اجتماعی برای پیشرفت جامعه و همچنین یافتن مشکلات و راه‌حل آن‌ها بسیار سودمند خواهد بود.[10] صاحبنظران برین عقیده‌اند که اجتماعات محلی، و نهادهای مردم محور می‌توانند با ارائه رفتارهای جدید و نهادینه ساختن آنها در جوامع، نقش موثری در ایجاد و بازتولید مفهوم شهروندی ایفا نمایند.
مسئولیت‌های فردی
• رای دادن:حق رای در عین حالی که، از نظر بسیاری، از جمله مسئولیت‌های شهروندی محسوب می‌گردد اما در واقع یک امتیاز نیز می‌باشد. کسانی که رای نمی‌دهند در واقع صدایشان در دولت شنیده نمی‌شود.
قبل از هر رای‌گیری، اطلاعات مربوط به موضوع یا نامزدها باید بصورت شفاف به اطلاع شهروندان برسد.
• خدمت در ارتش: در زمان جنگ، هر مردی که توانایی بدنی دارد، برای جنگ فراخوانده می‌شود. در زمان صلح نیز به صورت خدمت اجباری سربازی و یا داوطلبانه در نیروهای مسلح حاضر می‌ش

وند.
در بعضی ایالات یا مناطق محلی، ممکن است به افرادی فرمان داده شود تا در دستگیری مجرمین یا برای برقراری صلح و امنیت یا اجرای یک فرمان به کلانتر کمک کنند.
• احترام به قانون و حقوق دیگران: هر شهروندی می‌بایست از قوانین اجتماع، ایالت و کشوری که در آنجا زندگی می‌کند، پیروی کند.
هر شهروندی می‌بایست به حقوق دیگران احترام بگذارد.
• پرداخت مالیات: هر شهروندی موظف به پرداخت مالیات بر درآمد و دیگر عوارض قانونی بر اساس درستکاری و راستی و سرموقع می‌باشد.

مسئولیت‌های دولت
از جمله مسئولیت‌های دولت، خرج نمودن مالیات و عوارض دریافتی توسط بخش‌های دولتی جهت ارائه خدمات زیر، به شهروندان است :
o حفاظت از جان و مال و حقوق و امنیت شهروندان: توسط پلیس، آتش‌نشانی، امداد در حوادث و بلایای پیش بینی نشده، دادگاه و سامانه قضایی و نیروهای مسلح.
o بهداشت و سلامتی: آب و غذای سالم، بازرسی از شیر و گوشت، نگهداری از بیمارستان‌ها.
o آموزش : مدرسه‌ها و کتابخانه‌های عمومی.
o نگهداری، تعمیر و ساخت جاده‌ها، بزرگراه‌ها و خیابان‌ها.
o حفاظت و نگهبانی از منابع طبیعی، جنگل‌ها و محیط‌زیست.
o حفاظت از پس‌اندازها، با بازرسی از بانک‌ها و ضمانت حساب‌های بانکی.
o کمک و جبران خسارات : در موارد پیش بینی نشده مانند سیل و خشکسالی.
شهروندی در کشورهای گوناگون
شهروندی در ایران
تا قبل از این در ایران ، شهروندی تنها از منظر شهر و شهرنشینی مطرح میگردید و شهروندی رابطه متقابل یک شهرنشین با شهر و مدیران شهری و شهرداری دیده میشد و حقوق شهروندی را در گرو تصویب نقشه جامع شهر میدیدند.اما استفاده از واژه شهروند و شهروندی یا حقوق شهروندی در سال‌های اخیر در میان حقوقدانان و مجامع قانونی و حقوقی دید جامعتری یافت. در سال 83 قانونی با عنوان « احترام به آزادی‌های مشروع و حفظ حقوق شهروندی » به تصویب مجلس رسید و به نام « بخشنامه حقوق شهروندی » در قوه قضائیه،دستورکار واحدها گردید. رئوس مهم این قانون درباره نحوه بازداشت و بازجویی و منع شکنجه و رفتار با متهمان توسط ضابطین و مجریان قضایی بود.
در ایران به کودکانی که یکی از والدین آن‌ها شهروند کشورهایی مانند افغانستان و پاکستان باشد با مشکل شهروندی روبرو هستند. سالانه 12 هزار دختر ایرانی با اتباع بیگانه ازدواج می‌کنند. به استناد آمارهای منتشرشده 33 هزار فرزند حاصل از ازدواج دختران مشهد با اتباع بیگانه بدون شناسنامه هستند.
شهروندی در افغانستان
در قانون اساسی افغانستان از واژه تبعه استفاده شده‌است. از مهم‌ترین عوامل اخلال در روند شهروندی در افغانستان معاصر، جنگ‌سالاری، مردسالاری، و نژادپرستی و قوم‌گرایی) نام برده می‌شود. جنگ‌سالاری در 250 سال اخیر تاریخ افغانستان مبنای جامعه بوده‌است و هر گروهی که قدرت نظامی بیشتر داشته‌است از قدرت سیاسی برخوردار می‌شده‌است. مردسالاری نیز در جامعه افغانستان ریشه دوانده‌است، چنانکه زنان که نیمی از شهروندان هستند در عمل همچنان از حضور در جامعه افغانستان بازمانده‌اند.

ایالات متحده آمریکا
نوشتار اصلی: منشور حقوق ایالات متحده آمریکا
حقوق شهروندی و آزادی مردم ایالات متحده آمریکا در منشور حقوق ایالات متحده آمریکا که در سال 1791 (میلادی) به قانون اساسی آن کشور الحاق گردید، مشخص و حراست ش

ده‌است.. مهم‌ترین حقوق شهروندی در ایالات متحده آمریکا بر اساس این منشور عبارتند از:
• متمم یکم: آزادی مذهب و آزادی بیان
• متمم دوم: آزادی مالکیت و حمل اسلحه
• متمم سوم: حراست از مالکیت مسکن افراد در زمان صلح و جنگ
• متمم چهارم: حق امنیت جان، مسکن و مالکیت افراد در برابر تفتیش و توقیف
• متمم پنجم تا هشتم: دادرسی، محاکمه و مجازات عادلانه

• متمم نهم: منحصر نشدن حقوق و آزادی افراد به موارد بیان شده
• متمم دهم: محفوظ داشتن اختیاراتی که به موجب قانون اساسی به دولت فدرال اعطا نگردیده و یا برای ایالت‌ها ممنوع نشده، برای ایالت‌ها یا مردم.

نگاهی به سیاست و آموزش و پرورش در تربیت شهروندان ایده آل
اصولا قدرت هر دموکراسی بر اساس آرزوها و رضایت هر شهروند استوار است. قدرتمندترین راهی که شهروندان می توانند بر دولت خود اعمال نفوذ کنند از طریق رأی دادن است. حق رأی اساسی ترین حق در یک دموکراسی و جزیی از حقوق شهروندی است. اما رأی دادن تنها یک حق نیست- بلکه وظیفه هر شهروند است که صدا و نظرات خود را به گوش دیگران برساند. رأی دادن به شهروندان اجازه می دهد بطور مستقیم یا غیر مستقیم در تصمیم هایی که بر زندگی و جامعه آنها تأثیرگذار است مشارکت کنند، و آراء آنها به تعیین سیاست ملی کمک می کنند. شهروندان باید رأی بدهند تا نقش خود را به عنوان شریکی فعال در زندگی اجتماعی خود ایفا کنند.ملاک های رای دادن در جوامع مختلف با توجه به باورها، هنجارها و میزان آگاهی های اجتمایی و سیاسی تعیین می گردند بنابراین انتخاب آگاهانه به صورت مستقیم با میزان آگاهیهای یک جامعه در خصوص حقوق شهروندی(که رای آگاهانه متضمن آنست) مرتبط است. در کشورهای توسعه یافته مفاهیم شهروندی از دوران کودکی تا نوجوانی آموزش داده می‌شود و دولت نیز آموزش‌های لازم را در اختیار والدین و معلمان قرار می‌دهد. در انگلیس از سال 2002 میلادی ، آموزش شهروندی و آشنایی با آن بطور رسمی در برنامه درسی مدارس از سنین 11 تا 16 سالگی قرار گرفت. اهداف این آموزش‌ها عموما موارد ذیل است:
• آشنایی با حقوق و مسئولیت‌های شهروندی
• بحث و بررسی درباره سرفصلها و موضوعات مهم شهروندی
• فهم و شناخت جامعه و آشنایی با فعالیتهای اجتماعی
• مشارکت فعال در یک برنامه اجتماعی یا گروهی
در واقع مبنای این آموزشها پرورش یک شهروند نمونه یا شهروند خوب یا ارائه یک الگوی شهروندی نیست بلکه به آنان می‌آموزد که چگونه تصمیمات خود را با توجه به مسئولیت‌هایشان در قبال اجتماع و زندگی فردی خود اتخاذ نمایند.
انتخاب ناشی از عدم آگاهی کامل از حقوق شخصی و مهمتر از آن وظایف شهروندی در نقاط مختلف ایران به انحاء مختلف به چشم می خورد. از آ نجایی که منتخبان یا منتخب مردم در هر

انتخاباتی تعیین کنندگان و زمامداران سیاست های کلی یک کشور هستند، آگاهی دادن در این خصوص به جامعه امروز ایران که داعیه حرکت به سوی مدرنیته را دارد امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.بدیهی است انتخاب بر اساس احساسات، نسبت های قومی و عشیره ای و یا هر عامل دیگری غیر از شایستگی های فردی سرانجامی جز از دست دادن فرصت ها، چشم پوشیدن آشکار از حقوق شخصی و اجتماعی و نهایتا پسرفت، نخواهد داشت

نقش معلم در آموزش شغلی و شهروندی نمونه
پرورش صحیح کودکان بدون آموزش شغلی مناسب به آنان امکان پذیر نیست. شغل ، همیشه اساس زندگی، مایه خوشبختی و سازنده فرهنگ انسان به حساب آمده است. کودک امروز عضوی از جامعه کاری فردا خواهد شد، بنابراین، اهمیت او در جامعه و ارزش او به عنوان یک شهروند، فقط به نقشی که در جامعه می تواند ایفا کند و میزان آمادگی او برای پذیرش این نقش بستگی دارد. خوشبختی و بهروزی او نیز در گرو همین نقش است.

ما به خوبی می دانیم که طبیعت به همه انسان ها قابلیت های کاری یکسانی اعطا کرده است. ولی در جامعه می بینیم که فردی بهتر از فرد دیگر کار می کند، بعضی ها کار های ساده و بعضی دیگر کارهای پیچیده تر و ارزشمندتری انجام می دهند. طبیعت در این گوناگونی و تفاوت ها نقشی ندارد، بلکه ویژگی های کاری فرد در دوران زندگی او، به ویژه در جوانی، شکل می گیرد. بنابراین، تربیت شغلی، نه تنها تعیین کننده خوبی یا بدی یک شهروند است، بلکه زمینه آماده شدن او برای یک زندگی سالم و پر بار در آینده نیز هست.
بعضی ها به خاطر برآوردن نیازهایشان کار می کنند. در طول تاریخ نیز بیش تر مردم برای این که از گرسنگی نمیرند، کار می کردند. ولی حتی از زمان های قدیم نیز مردم سعی می کردند، هنگام کار فقط به قوای بدنی تکیه نکنند، بلکه از خود خلاقیت نیز نشان دهند . در جامعه ای که اختلاف طبقاتی و استثمار انسان توسط انسانی دیگر وجود دارد، به ندرت خلاقیت در مردم بروز می کند. همه شغل ها باید با خلاقیت همراه باشند تا جامعه ای غنی از فرهنگ و ثروت ساخته شود. بنابراین معلم و خانواده وظیفه دارند، خلاقیت در کار ها را به کودکان آموزش دهند.
انسان تنها وقتی در کار خود خلاق خواهد شد که با عشق به شغل خود رسیده باشد، با انجام آن احساس شادی کند، به ضرورت و موارد استفاده آن واقف باشد و از شغل خود برای بروز شخصیت و استعدادهایش استفاده کند. چنین ارتباطی با شغل، زمانی امکان پذیر است که فرد آموخته باشد، سخت کار کند و نیز هیچ شغل دیگری برای او خوشایند جلوه نکند. فردی که با ترس از کار کردن و عرق ریختن سر کار خود حاضر می شود، هرگز از نیروی خلاقیت خود استفاده نخ

واهد کرد؛ زیرا تنها به این فکر می کند که هر چه زودتر از آن کار خلاصی یابد.
برای این که نتیجه مناسبی از کار کردن حاصل شود، نه تنها قابلیت انجام کار، بلکه برقراری ارتباط صمیمی با دیگران نیز ضروری است . مردم باید بتوانند ارتباط صمیمی و خوبی با یک دیگر برقرار

کنند و این امر تنها در سایه پرورش خلاقیت حاصل می شود. کسی که از کار کردن فرار می کند و از حاصل فعالیت دیگران بهره می گیرد، برای جامعه فردی فاسد و هرزه به حساب می آید. تنها راه ایجاد ارتباط صحیح با دیگران، همیاری و فعالیت متقابل در جمع است.
این تصور اشتباه است که افراد باید تنها از لحاظ جسمانی و مهارت های فردی، پرورش یابند .

آمادگی جسمانی ضروری است، ولی برای هماهنگی در کار ها، پرورش مناسب روحی نیز لازم است. با تولید ماشین آلات پیشرفته، برتری جسمانی اهمیت گذشته خود را از دست داده است. در جوامع پیشرفته، سعی می کنند کارهای سنگین جسمانی را حذف کنند و با خلاقیت کارها و شیوه ها، ابزار و ماشین آلات جدیدی تولید کنند تا از فشار جسمانی بر کارگرها کاسته شود.
شغل مناسب، غیر از پربار کردن زندگی اجتماعی انسان در زندگی فردی نیز نقش مهمی دارد. همه ما کسانی را که می دانند چگونه کارهای زیادی انجام دهند، در هر کاری موفقند، هیچ مانعی سد راه آنان نمی شود، به خوبی با هر موقعیتی رویه رو می شوند و زندگی شاد و موفقی دارند، تحسین می کنیم. بر عکس، برای کسانی که با بروز کوچک ترین مشکلات، خود را در بن بست می یابند ، نمی توانند از خودشان محافظت کنند و پیوسته به یک پرستار نیاز دارند، بسیار متأسف می شویم. این افراد بدون کمک دیگران زندگی نابسامان، ناخوشایند و نامنظمی خواهند داشت.
برای آموزش شغلی کودکان، باید کارهایی به آنان واگذار شود که بتوانند با روش معین آنها را با موفقیت انجام دهند. لازم نیست آن کار در زمان کوتاهی کامل شود، بلکه می توان ماه یاحتی سالی را به آن اختصاص داد. کودک باید در انتخاب لوازم کار آزاد باشد و در برابر کیفیت کاری که انجام می دهد، احساس مسئولیت کند.
به جای این که به او بگویید: ” این جارو را بگیر و به این صورت اتاق را تمیز کن “، بهتر است چگونگی انجام کار را بر عهده خود او بگذارید و به او اطمینان دهید، به هر نحوی که می خواهد کار را انجام دهد. برای شروع آموزش از کارهای بدنی استفاده کنید و کم کم به کارهایی که به فکر و سازماندهی نیاز دارند، روی بیاورید. هر اندازه کاری پیچیده تر و مستقل تر باشد، از نظر آموزشی مؤثرتر است.

کودکان باید از سنین کم در کارهای خانواده شرکت داده شوند و البته نباید در این کار خیلی زیاده روی کرد. میزان کار پدر و مادر با کودکان باید کاملاً متفاوت باشد. اگر در منزل کار می کنید، کودک باید عادت کند، به هر نحوی که می تواند به شما کمک کند. کارهایی را که از عهده کودک بر می آید، به او واگذار کنید.
باید به خاطر داشت، کودکان در مدرسه تکلیف های درسی نسبتاً سنگینی دارند. البته این موضوع باید در درجه اول اهمیت قرار گیرد. باید به آن ها کمک کنید که بفهمند در مدرسه نه تنها عهده دار فعالیت های فردی هستند، بلکه فعالیت های اجتماعی را نیز به عهده دارند و موفقیت آنان در کارهای مدرسه نه فقط برای والدین، بلکه برای تمام جامعه لازم است. از طرف دیگر، نباید اجازه

داد کار مدرسه ، کودکان را از زندگی و کار در مجموعه خانواده باز دارد، زیرا تأثیر بدی بر پرورش آنان خواهد گذاشت. زندگی خانوادگی همیشه باید فضایی متشکل از همیاری و فعالیت های گروهی باشد.
کودک باید یاد بگیرد کارهایی را که در ابتدا برای او خسته کننده به نظر می رسند نیز تحمل کند و این حقیقت را درک کند که اهمیت یک کار تنها به خاطر جذابیت آن نیست، بلکه به خاطر ضرورت و فایده آن نیز هست. والدین باید صبور باشند و بتوانند بدون ” گله و شکایت “، کارهای ناخوشایند و نادرست کودکان را تحمل کنند. اگر ارزش اجتماعی شغلی برای او روشن باشد، حتی اگر ناخوشایند نیز جلوه کند، انجام آن می تواند باعث شادمانی و رضایت او شود .

اگر کودک ضرورت انجام کار خاصی را احساس نمی کند و نمی توان تمایل به انجام آن را در او ایجاد کرد، می توان از روش تقاضا و درخواست بهره گرفت. در خواست یا تقاضا می تواند به کودک آزادی انتخاب بدهد. باید به گونه ای عمل کرد که کودک فکر کند، درخواست را با تمایل قلبی خود و نه از روی اجبار اجابت می کند. از روش درخواست یا تقاضا زمانی باید بهره گرفت که کودک با طیب خاطر کار را انجام دهد.

کودکان باید در خانواده به گونه ای تربیت شوند که بهره کشی را تجربه نکنند والدین باید مراقب باشند تا برادر بزرگ تر از برادر کوچک تر جز در همکاری با یکدیگر، درخواست کار نکند و برای انجام کارها هیچ نابرابری رخ ندهد
.هرگز کودک را برای این که کاری را ناقص انجام داده است، سرزنش و تنبیه نکنید. به سادگی و با آرامش به او بگویید، کارش را به خوبی انجام نداده است و باید آن را درست و کامل انجام دهد. ما تشویق یا تنبیه در قبال کار را پیشنهاد نمی کنیم. کودک باید از موفقیت در انجام کار، احساس رضایت بکند. آگاهی از این که کارش را به خوبی انجام داده است، می تواند بهترین مشوق او باشد. رضایت خاطر شما از خلاقیت و ابتکار او نیز می تواند پاداشی کافی برای او باشد.
در برابر دوستان و آشنایان خود، او را به خاطر کاری که انجام داده است، تحسین نکنید و ضرورتی هم ندارد او را به خاطر کار بد یا ناقصی که انجام داده است، تنبیه کنید. بسیار مهم است که در این گونه مواقع، طوری برخورد کنید که انگار کار را به طور کامل انجام داده است
الگوی تدریس چیست؟
الگو، معمولاً به نمونه کوچکی از یک شیء یا به مجموعه ای از اشیای بیشمار گفته می شود که ویژگیهای مهم و اصلی آن شیء بزرگ یا اشیاء را داشته باشد. الگوی تدریس، چهارچوب ویژه ای است که عناصر مهم تدریس در درون آن قابل مطالعه است. انتخاب یک الگوی تدریس، بستگی به نوع آگاهی معلم از فلسفه و نگرشهای تعلیم و تربیت خواهد داشت.
تدریس یک فرآیند است و فعالیتی است که در داخل یک الگو صورت می پذیرد، الگوهای تدریس متعددی توسط صاحبنظران معرفی شده اند که به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد.

الگوی عمومی تدریس (general teaching model)
این الگو، توسط “رابرت گلیزر” در سال 1961 مطرح شد که در 1971 توسط “راجرز” و “رابینسون” بسط داده شد.
در این الگو، فرآیند تدریس به پنج مرحله تقسیم می شود:
1) تعیین هدفهای تدریس و هدفهای رفتاری: معلم باید هدفهای تدریس خود را به صورتی عینی و قابل اندازه گیری تعریف و مشخص کند.
2) تعیین رفتار ورودی و ارزشیابی تشخیصی: اصطلاح رفتار ورودی در اینجا منعکس کننده کلیه یادگیریهای گذشته فراگیران، تواناییهای عقلی، وضع انگیزشی و برخی عوامل اجتماعی و اقتصادی مؤثر در یادگیری و میزان رشد آنان است.

3) تعیین شیوه ها و وسایل تدریس: در این مرحله معلم با آگاهی از شرایط و موقعیت آموزشی یکی از روشها مانند روش سخنرانی، آزمایشی، آموزش انفرادی و ; را انتخاب کند و وسایل تدریسی را نیز با توجه به مفاهیم و شرایط و ویژگیهای فراگیران را برگزیند.
4) سازماندهی شرایط و موقعیت آموزشی: معلم باید قادر باشد که با ابتکار و خلاقیت، حداکثر استفاده از امکانات موجود، در امر تدریس و تحقق اهداف آموزشی را ببرد.

5) ارزشیابی و سنجش عملکرد: معلم در این مرحله علاوه بر ارزشیابی های معمولی می تواند عملکرد شاگردان را در موقعیتهای متعدد، مانند انجام دادن پروژه، شرکت در فعالیتهای آموزشی و ; را ارزیابی کند و در صورت عدم موفقیت با توجه به نتایج ارزشیابی به ترمیم و اصلاح مراحل قبلی الگو اقدام کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله در مورد پروژه کارآفرینی خدمات رایانه ای و خ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد ‌‌پروژه کارآفرینی خدمات رایانه ای و خدمات تعمیر و نگهداری موبایل و خدمات برق صنعتی در pdf دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد ‌‌پروژه کارآفرینی خدمات رایانه ای و خدمات تعمیر و نگهداری موبایل و خدمات برق صنعتی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد ‌‌پروژه کارآفرینی خدمات رایانه ای و خدمات تعمیر و نگهداری موبایل و خدمات برق صنعتی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد ‌‌پروژه کارآفرینی خدمات رایانه ای و خدمات تعمیر و نگهداری موبایل و خدمات برق صنعتی در pdf :

کلیات

1- 1 مقدمه :
طبق تعریف کنونی فرهنگ لغت انگلیسی آکسفورد کامپیوتر ابزاری برای انجام محاسبات یا عملیات های کنترلی قابل بیان به صورت جملات عددی یا منطقی می باشد. با وجود درستی، این تعریف و تعاریفی که در دیگر فرهنگ های لغت یافت می شود آنقدر عام هستند که هیچ تمایزی بین گونه های مختلف قدیمی، کنونی و بالقوه ی آینده قرار نمی دهند. سئوالات پر مفهوم تر می توانند این ها باشند: انواع مختلف کامپیوتر کدام می باشد؟ یا ویژگی ها و قابلیت های متمایز کننده ی

کامپیوترهای عصر حاضر چیست ، پیچیدگی دسته بندی گونه های مختلف کامپیوتر با رشد نمایی ظرفیت محاسبه ترکیب شده است. به طور تقریبی ظرفیت محاسباتی ماشین های محاسبه (دستورالعمل های اجرا شده در هر ثانیه به ازای هر 1000 دلار هزینه) از سال 1900 هر 18 تا 24 ماه دو برابر شده است. اول بار Gordon E. Moore از اعضاء اینتل، این ویژگی توسعه کامپیوتر را در سال 1965م ارائه داد قانون مور. رشد نمایی ظرفیت توسط تکامل سریع تکنیک های مهندسی ساخت کامپیوتر تقویت می شده است. همزمان با این افزایش ظرفیت به ازاء هر واحد هزینه به

طرز چشمگیری کوچک شده است. اولین کامپیوترهای الکترونیکی از جمله انیاک (که در سال 1945م معرفی شد)، دستگاه های غول پیکری بودند که چندین تن وزن داشتند فضای زیادی را اشغال می کردند و برای کار کردن به اپراتورهای بسیاری نیاز داشتند. این کامپیوترها آنقدر گران بودند که فقط دولت ها و موسسه های تحقیقاتی بزرگ از عهده ی خرید آن برمی آمدند و آنقدر عجیب و غریب به نظر می آمدند که تصور می شد تعداد کمی از آنها برای ارضای تمامی تقاضاهای جهان کافی باشد. در مقایسه کامپیوترهای جدید اوج شکوه و زیباییاند: پرقدرت تر، ارزان تر، کوچکتر، و در دسترس تر.

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
خدمات رایانه ای و خدمات تعمیر و نگهداری موبایل و خدمات برق صنعتی

محل اجرا :

1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن
کامران علی مردانی دیپلم –

1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :
توجه به نیاز روزافزون مردم خدمات رایانه ای، موبایل و برق صنعتی با توجه به این که خدمات رایانه ای و خدمات تعمیر و نگهداری موبایل و خدمات برق صنعتی می تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمکی هر چند کوچک نماید و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعالیت های کامپیوتری و الکترونیکی این طرح را برای اجرا انتخاب کرده ام.

1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
این طرح از جهات گوناگون برای جامعه مفید است ، شکوفایی اقتصادی ، سوددهی و بهبود وضعیت اقتصادی ، اشتغالزایی ، استفاده از نیروی انسانی متخصص در پرورش کالای داخلی و بهره گیری از سرمایه ها و داشته های انسانی در بالندگی کشور .

1 – 6 – وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 10 نفر میباشد .

تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
معنای کلمه کامپیوتر تغییر کرده اما همواره عقب تر از قابلیت های ماشین های امروزی بوده است. این کلمه در اصل، برای توصیف شخصی که محاسبات ریاضی را انجام می داده بکار می رفته و این مورد استفاده هنوز معتبراست. فرهنگ لغت انگلیسی آکسفورد سال 1897م را به عنوان اولین سالی که این کلمه به یک ماشین محاسبه گر مکانیکی اطلاق شد ثبت کرده است. تا سال 1946م از طرف فرهنگ لغت انگلیسی آکسفورد چندین مشخصه برای تمیز دادن گونه های مختل

ف ماشین ها ارائه شد. از جمله این مشخصه ها آنالوگ، دیجیتال و الکترونیکی بودن می باشد. به هر حال طبق متون بدست آمده این کلمه ها قبل از سال 1946 مورد استفاده قرار می گرفته اند.

دسته بندی کامپیوترها
برای تعریف یک کامپیوتر لازم است روشی برای دسته بندی ماشین های محاسبه گر بیابیم. بخش های بعد چند معیار و مشخصه برای دسته بندی کامپیوترها ارائه می دهد. برای دادن تعریفی نامبهم از یک ماشین فرضی باید از ترکیب این مشخصه ها استفاده کرد.

دسته بندی براساس استفاده های مورد نیاز
ساده ترین معیار دسته بندی ماشین های محاسبه، موارد استفاده آنها است. این مشخصه توسط سازندگان کامپیوتر، برای توصیف محصول خود، و استفاده کنندگان کامپیوتر برای توصیف ماشینی که با آن تعامل دارند مورد استفاده قرارمی گیرد. برای مثال:
*رایانه های شخصی
*رایانه های بزرگ

*لپ تاپ
*ایستگاه کاری رایانه یا (Workstation)
*کامپیوتر کوچک کامپیوترهای کوچک)
*ابر رایانه (ابر کامپیوتر)
*ابرکامپیوترهای کوچک

* Enterprise Server یا سرور حرفه ای
*PDA
*کامپیوترهای پوشیدنی
ماهیت عامیانه این دسته بندی آنرا به ابهام می کشاند. این دسته فقط ماشین های کنونی و در دسترس را شامل می شود. سرعت زیاد توسعه کامپیوتر باعث پیدا شدن کاربردهای تازه و در نتیجه منسوخ شدن تعاریف کنونی می شود. بسیاری از کامپیوترهایی که دیگر مورد استفاده نیستند، از جمله تحلیل گر تفاضلی معمولاً در این لیست ها قرار نمی گیرند. برای تعریف واضح کلمه کامپیوتر به معیارهای دیگری نیازمندیم.

 

دسته بندی براساس تکنولوژی اجرای برنامه
یک مشخصه نامبهم تر برای دسته بندی ماشین های محاسبه فن آوری اجرای برنامه آنها است. کامپیوترهای اولیه کاملاً مکانیکی بودند. در دهه ی 1930م اولین کامپیوترهای تمام الکترونیک از سوپاپ های ترمیونی ساخته شد. در دهه 1950 و دهه 1960 سوپاپ ها جای خود را به ترانزیستورها داد و در اواخر دهه 1960 و اوایل دهه1970 مدار مجتمع های نیمه هادی (تراشه های سیلکونی) مورد استفاده قرار گرفته و از آن زمان محور اصلی فن آوری محاسبه شدند.
این توصیف فن آوری اجرا جامع نیست و تنها جریان اصلی توسعه را نقل می کند. از لحاظ تاریخی بسیار فن آوری ها کشف و منسوخ شده است. برای مثال، با استفاده از جریان آب از میان کانال های جمع شده مدل های اقتصادی ساخته شد. بین سالهای 1903 تا 1909 Percy E. Ludgate طرحی از یک ماشین بافندگی تحلیلی برنامه پذیر ارائه داد که در آن متغیرها از طریق ماکوها منتقل می شوند.
تلاش ها برای ساخت کامپیوترهای نوری که به جای جریان برق از نور استفاده می کند همچنان ادامه دارد و احتمال امکان استفاده از DNA برای محاسبه مورد مطالعه قرار گرفته است. یکی از عرصه های تحقیقاتی جدید که می تواند منجر به ساخت کامپیوترهایی با توانایی های جدید و چشمگیر شود، محاسبه کوانتومی است که هنوز مراحل آزمایشی اولیه را سپری می کند. برای دسته بندی کامپیوترهای به استثناء کامپیوترهای کوانتومی تکنولوژی اجرای برنامه به اندازه ویژگی های طرح کامپیوتر اهمیت ندارد.

 

 

دسته بندی بر اساس ویژگی های طرح
کامپیوترهای جدید بسیاری از ویژگی های طراحی که طی سال های طولانی توسط سازندگان مختلف به دست آمده را دارا هستند. این ویژگی ها اغلب از تکنولوژی اجرای برنامه مسقل هستند. کامپیوترهای جدید قدرت و قابلیت های خود را از تعامل این ویژگی ها بدست آورده اند. چند نمونه از مهمترین ویژگی های طرح کامپیوتر در زیر آمده است.

دسته بندی بر اساس قابلیت ها
شاید بهترین راه دسته بندی گونه های مختلف ماشین های محاسبه، بر اساس قابلیت های ذاتی آن باشد و نه موارد استفاده، تکنولوژی اجرا و ویژگی های طرح آن.
کامپیوترها بر اساس قابلیت و توانایی، به سه دسته تقسیم می شوند: دستگاه های تک منظوره که فقط یک کار را می توانند انجام دهند ( مثل 87 BC Antikythera mechanism و پیشگویی کننده جزر و مد Tide Predictor(( Lord Kelvin 1876))، دستگاه های چند منظوره که تعداد محدودی کار را انجام می داد (مثل موتور تفاضلی شماره یک Charles Babbage(( 1832)) و تحلیل گر تفاضلیVannevar Bush(( 1932)) و دستگاه های همه منظوره از نوع امروزی. از نظر تاریخی کلمه کامپیوتر به هر سه نوع این ماشین اطلاق می شده اما استفاده عامیانه معمولاً آنرا به ماشین های همه منظوره محدود می کند.

تاریخچه
در گذشته دستگاه‌های مختلف مکانیکی ساده‌ای مثل خط‌کش محاسبه و چرتکه نیز رایانه خوانده می‌شدند. در برخی موارد از آن‌ها به‌عنوان رایانه آنالوگ نام برده می‌شود. البته لازم به ذکر است که کاربرد واژه رایانه آنالوگ در علوم مختلف بیش از این است که به چرتکه و خطکش محاسبه محدود شود. به طور مثال در علوم الکترونیک، مخابرات و کنترل روشی برای محاسبه مشتق و انتگرال توابع ریاضی و معادلات دیفرانسیل توسط تقویت کننده های عملیاتی، مقاومت، سلف و

خازن متداول است که به مجموعه سیستم مداری Analog Computer گفته می شود. چرا که برخلاف رایانه‌های رقمی، اعداد را نه به‌صورت اعداد در پایه دو بلکه به‌صورت کمیت‌های فیزیکی متناظر با آن اعداد نمایش می‌دهند. چیزی که امروزه از آن به‌عنوان «رایانه» یاد می‌شود در گذشته به عنوان «رایانه رقمی (دیجیتال)» یاد می‌شد تا آن‌ها را از انواع «رایانه آنالوگ» جدا سازند.

به تصریح دانشنامه انگلیسی ویکی پدیا، بدیع‌الزمان ابوالعز بن اسماعیل بن رزاز جَزَری (درگذشته 602 ق.) یکی از نخستین ماشین های اتوماتا را که جد رایانه های امروزین است ، ساخته بوده است. این مهندس مکانیک مسلمان از دیاربکر در شرق آناتولی بوده است. رایانه یکی از دو چیز

برجسته‌ای است که بشر در سده بیستم اختراع کرد. دستگاهی که بلز پاسکال در سال 1642 ساخت اولین تلاش در راه ساخت دستگاه‌های محاسب خودکار بود. پاسکال آن دستگاه را که پس از چرتکه دومیت ابزار ساخت بشر بود، برای یاری رساندن به پدرش ساخت. پدر وی حسابدار دولتی بود و با کمک این دستگاه می‌توانست همه اعدادشش رقمی را با هم جمع و تفریق کند
لایبنیتز ریاضی‌دان آلمانی نیز از نخستین کسانی بود که در راه ساختن یک دستگاه خودکار

محاسبه کوشش کرد. او در سال 1671 دستگاهی برای محاسبه ساخت که کامل شدن آن تا 1964 به درازا کشید. همزمان در انگلستان ساموئل مورلند در سال 1673 دستگاهی ساخت که جمع و تفریق و ضرب می‌کرد
در سده هجدهم میلادی هم تلاش‌های فراوانی برای ساخت دستگاه‌های محاسب خودکار انجام شد که بیشترشان نافرجام بود. سرانجام در سال 1875 میلادی استیفن بالدوین نخستین دستگاه محاسب را که هر چهار عمل اصلی را انجام می‌داد، به نام خود ثبت کرد
از جمله تلاش‌های نافرجامی که در این سده صورت گرفت، مربوط به چارلز بابیچ ریاضی‌دان انگلیسی است. وی در آغاز این سده در سال 1810 در اندیشه ساخت دستگاهی بود که بتواند بر روی اعداد بیست و شش رقمی محاسبه انجام دهد. او بیست سال از عمرش را در راه ساخت آن صرف کرد اما در پایان آن را نیمه‌کاره رها کرد تا ساخت دستگاهی دیگر که خود آن را دستگاه می‌خواستند دستگاه برروی عددها انجام دهد، قبلا برنامه‌شان به دستگاه داده شده باشد. قرار بود عددها و درخواست عملیات برروی آن‌ها به یاری کارت‌های سوراخ‌دار وارد شوند. بابیچ در سال 1871 مرد و ساخت این دستگاه هم به پایان نرسید

کارهای بابیچ به فراموشی سپرده شد تا این که در سال 1943 و در بحبوحه جنگ جهانی دوم دولت آمریکا طرحی سری برای ساخت دستگاهی را آغاز کرد که بتواند مکالمات رمزنگاری‌شده آلمانی‌ها را رمزبرداری کند. این مسئولیت را شرکت IBM و دانشگاه هاروارد به عهده گرفتند که سرانجام به ساخت دستگاهی به نام ASCC در سال 1944 انجامید. این دستگاه پنج تنی که 15 متر درازا و 25 متر بلندی داشت، می‌توانست تا 72 عدد 24 رقمی را در خود نگاه دارد و با آن‌ها کار کند. دستگاه با نوارهای سوراخدار برنامه‌ریزی می‌شد و همه بخش‌های آن مکانیکی یا الکترومکانیکی بود

تعریف داده و اطلاعات
داده به آن دسنه از ورودی‌هایی خام گفته می‌شود که برای پردازش به رایانه ارسال می‌شوند.
اطلاعات به داده‌های پردازش شده می‌گویند.
رایانه‌ها چگونه کار می‌کنند؟
از زمان رایانه‌های اولیه که در سال 1941 ساخته شده بودند تا کنون فناوری‌های دیجیتالی رشد نموده‌است، معماری فون نوِیمن یک رایانه را به چهار بخش اصلی توصیف می‌کند: واحد محاسبه و منطق (Arithmetic and Logic Unit یا ALU)، واحد کنترل یا حافظه، و ابزارهای ورودی و خروجی ( که جمعا I/O نامیده می‌شود). این بخش‌ها توسط اتصالات داخلی سیمی به نام گذرگاه (bus) با یکدیگر در پیوند هستند.

مجوز های قانونی :
تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان و تاسیسات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه فعالیت های کامپیوتری و الکترونیکی بخش سازمان فناوری اطلاعات صادر میگردد.

مراحل صدور جواز تاسیس :
1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت سازمان سازمان فناوری اطلاعات شهرستان .
2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت سازمان فناوری اطلاعات .

3- تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی .
4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی و ارجاع پرونده به مدیریت .
5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس .

شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس
1- اشخاص حقیقی
– تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
– حداقل سن 18 سال تمام
– دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
2- اشخاص حقوقی

– اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت )
– ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور

مدارک مورد نیاز:
1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت سازمان سازمان فناوری اطلاعات شهرستان.
2- اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن
3- تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی
4- تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست
5- یک قطعه عکس از هریک از شرکاء
6- تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی
7- پوشه فنردار
8- درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست

اصلاحیه جواز تاسیس :
1- ارسال درخواست متقاضی توسط سازمان سازمان فناوری اطلاعات شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.
2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.
3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.
4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.
5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.

تعریف:
پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات جهت فعالیت بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش سازمان فناوری اطلاعات صادر می گردد.

صدور پروانه بهره برداری :
1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط سازمان فناوری اطلاعات شهرستان به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.
4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.
5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.
6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.

مراحل صدور توسعه طرح :
1- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی ) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.
4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.
5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.
6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.

فصل دوم
روش انجام کار

گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :
بازدید از محل خدمات رایانه ای و خدمات تعمیر و نگهداری موبایل و خدمات برق صنعتی
بر اساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از مرکز خدمات رایانه ای و خدمات تعمیر و نگهداری موبایل و خدمات برق صنعتی به بررسی سیستم ها و دستگاهها و ماشین آلات موجود در محل پرداختیم و سیستم مدیریت را در محل مورد ارزیابی قرار دادیم ،

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش خدمات رایانه ای و خدمات تعمیر و نگهداری موبایل و خدمات برق صنعتی نیز که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی و استفاده از شیوه های نوین کامپیوتری و الکترونیکی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله روش های یاددهی و یادگیری در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله روش های یاددهی و یادگیری در pdf دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله روش های یاددهی و یادگیری در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله روش های یاددهی و یادگیری در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله روش های یاددهی و یادگیری در pdf :

روش های یاددهی و یادگیری

مقدمه:
علم داشتن،به عبارتی به معنای داشتن اطلاعات است . یعنی کسی را که اطلاعات زیادی را درمغزخود جا داده است ، عالم می شماریم . اما اگر دقیق ترشویم و بخواهیم بدانیم که آن دانستنی ها چگونه حاصل آمده اند، ناچاریم به روش علم هم توجه کنیم . محصول علم چیزی است که دانشمندان درپی آن هستند واین محصول را باید نتیجه ی تلاش ایشان درراه رسیدن به آنها محسوب داشت . واقعیت های علمی تغییر پذیرند ، پس دانشی که ما امروز به

دانش آموزان خود می دهیم ، شاید در آینده به کارشان نیاید و بهتر است به جای ارائه ی اطلاعات علمی به صورت خام به دانش آموزان ، به آنها راه رسیدن به این علم را آموزش دهیم.
هرفرد ، درراه رسیدن به اطلاعات جدید به یک سلسله از مهارت ها نیاز دارد تا با اتکا به این مهارت ها خود به کشف علم بپردازد. ایجاد و تقویت این مهارت ها در دانش آموزان با توانایی آنها تلفیق می شود و همین امر باعث عمیق تر شدن یادگیری آنها خواهد شد .

روش های یاددهی و یادگیری
کار و بحث گروهی
امروزه در دنیا، هیچ کاری در زمینه های علم ، فناوری ، اقتصاد و حتی فکرواندیشه ، به صورت فردی انجام نمی شود. کارگروهی یکی از روش های اصلی تدریس در کلاس علوم است وضرورت دارد که دانش آموزان را به کارگروهی واداریم .
کاروبحث گروهی ، در عین اینکه یک روش آموزشی است ، برای ما هدف نگرشی بسیارمهمی تلقی می شود کارگروهی فرصت ایجاد نگرش های مثبت نسبت به مدرسه و علم را در اذهان دانش آموزان به وجود می آورد و تعامل عاطفی را بین آنها تقویت می کند .

انسان موجودی اجتماعی است . کار و بحث گروهی ، دانش آموزان را با مشکلاتی که بر سر راه زندگی اجتماعی آنها در بزرگسالی وجود دارد ، آشنا می سازد و راه مقابله با مشکلات رابه آنها می آموزد . در واقع ، این تمرینی کوچک برای رسیدن به زندگی اجتماعی بهتر است . درجریان کار گروهی ، دانش آموزان جدا از تجربه اندوزی در تقسیم کار و مسئولیت ، تجربیاتی نیز درزمینه ی مدیریت و سازماندهی فعالیت ها به دست می آورند .

شرکت درکاروبحث گروهی باعث ایجاد یادگیری عمیق تروماندگارترمی شود.
در حال حاضر، در کلاس های علوم به دانش آموزانی برمی خوریم که در یک زمینه ی خاص دارای اطلاعات زیاد و حتی بیشترازمعلم هستند. این اطلاعات ممکن است از طریق دیدن یک فیلم ، مطالعه ی یک کتاب و حتی مسافرت و تجربه ی عملی کسب شده باشد. در بحث گروهی ، معلم با ایجاد فضای بحث گروهی ، کلاس را ازاطلاعات این دانش آموزان بهره مند می کند و در عین حال ، این افراد نیز تشویق می شوند.

در بحث و کارگروهی ، معلم باید مراقب باشد تا هیچ کدام از دانش آموزان منزوی و گوشه گیر نباشند و همه مشارکت کنند. کار گروهی روحیه ی همفکری ، همیاری و همدلی را در دانش آموزان افزایش می دهد و جلوی رقابت ناسالم را می گیرد.
تعداد افراد گروه با توجه به نوع فعالیت متفاوت است و به امکانات

کلاس و سن دانش آموزان هم بستگی دارد . همچنین ، تقسیم کار باعث ایجاد انگیزه و پویایی در گروه می شود . معلم باید مراقب باشد تا درحین انجام کار گروهی ، دانش آموزان ازموضوعی که باید در مورد آن بحث کنند و کار گروهی انجام دهند منحرف نشوند و در صورت انحراف ، باید آنان را با روش های مناسب به سوی هدف اصلی سوق داد.

در کار و بحث گروهی،هدف اصلی انجام کار به صورت گروهی است ، نه به صورت انفرادی در گروه.یک مشکل اصلی در کار گروهی ، شکل آرایش صندلی ها و نیمکت های کلاس است . تغییر آرایش کلاس و یا تشکیل کلاس در محیط خارج از کلاس ، فرصت های مناسب و جذابی را برای یادگیری بهتر فراهم می سازد.
به عنوان نکته ی آخر در این بحث متدکر می شویم که در ای روش نیز باید جلوی افراط و تفریط را گرفت . انجام کار گروهی نباید به معنی نفی و فراموش کردن آن دسته از فعالیت های انفرادی باشد که روحیه ی اتکا به نفس را پرورش می دهند.
روش بارش مغزی

یکی از روش های معمول در کار گروهی روش(( بارش مغزی))است.در این روش معلم موضوعی را تعیین می کند که مطالب آن عیناً در کتاب نیامده است. موضوع های انتخاب شده باید طوری باشند که دانش آموزان درمورد آن اطلاعاتی ، ولو اندک داشته باشند.موضوع هایی که دانش آموزان هیچ اطلاعاتی ازآنها ندارند ، مناسب نیستند .
پس ازطرح موضوع ، باید دانش آموزان به تبادل اطلاعات در گروه های خود بپردازند. البته ، معلم باید با یک سلسله سؤالات بحث را کنترل و هدایت کند . پس از بحث گروهی ، باید پاسخ های افراد و گروه ها را جمع بندی کرد. در این مرحله می توان از تخته ی کلاس استفاده کرد. در این روش ، پاسخ ها رفته رفته تکمیل می شوند و دانش آموزان دردانش یکدیگر سهیم می شوند . بعلاوه ، معلم انرژی زیادی صرف نمی کند و فقط ، ضمن هدایت بحث ، در مواردی

که دانش اموزان هیچ اطلاعاتی ندارند ، کاستی را برطرف می سازد و بحث را ادامه می دهد.
پرسش و پاسخ
یکی دیگر از روش هایی که می توانیم در کلاس درس پی بگیریم تا به سمت یادگیری فعال برویم ، روش ((پرسش و پاسخ)) است .
در یک کلاس فعال و خوب علوم ، هم دانش آموزان می پرسند و هم معلم ؛هم دانش آموزان پاسخ می دهند و هم معلم . اما نکته ی اساسی چگونه پرسیدن و چگونه پاسخ دادن است .
پرسش های ما ، درواقع ، بازتاب میل درونی ما نسبت به فهمیدن و دانستن است . اصولاً منشا تولید علم و دانش بشررا می توان همین کنجکاوی و میل درونی دانست .
اهمیت روش پرسش و پاسخ در آموزش علوم تا به آن حد است که از آن به عنوان یکی از روش های مهم آموزش علوم نام می برند و به روش سقراطی معروف شده است که ریشه ی تاریخی نیزدارد . درروش سقراطی مربی می کوشد ، یادگیرنده را با پرسش های هدفدار، به سمت فهم مطالب مورد نظر هدایت کند .

به خاطر اهمیت این روش و ترویج به کارگیری آن در کلاس علوم ، ما باید درباره ی چگونگی پرسش و پاسخ اطلاعات کافی داشته باشیم.اصولاَ پرسش ها به چند دسته تقسیم می شوند :
پرسش های تمرکز کننده :توجه دانش آموزان را به موضوع فعالیت جلب می کند . مثلاً وقتی معلم از دانش آموزان می خواهد تا مشاهده کنند و پاسخ دهند که چه می بینند ، چه می شنوند چه لمس می کنند و یا آنکه دو چیز را مقایسه کنند ، این پرسش ها سبب می شوند که دانش آموزان فعالیت ها را دقیق و هدفدار انجام دهند .

پرسش های مربوط به شمارش و اندازه گیری: پرسش هایی هستند که باعث دقیق تر شدن انجام فعالیت می شوند ؛ پرسش هایی مانند : چه مدت؟ چند تا؟ چه مقدار؟چه اندازه؟ و غیره . چنین پرسش هایی باعث کمی ترشدن فعالیت ها می شوند . یکی از هدف های ما این است که بچه ها مشاهدات کیفی خود را به مشاهدات کمی تبدیل کنند .
پرسش های مقایسه ای : ای پرسش ها دانش آموزان را به سمت مقایسه ی دو کمیت ، دو چیز یا دو پدیده سوق می دهند و باعث تبدیل آنان به مشاهده گرانی دقیق می شود .

پرسش های فعالیت پذیر : این پرسش ها دانش آموزان را به انجام یک فعالیت دعوت می کنند و آنان برای پاسخ دادن به این پرسش ها مجبور به انجام فعالیتی هستند . مثلاً وقتی از دانش آموزان می پرسیم :
((اگر یخ را حرارت دهیم ، حجم آن چه تغییری می کند ؟)) دانش آموزبرای پاسخ به آن باید فعالیت موردنظر را انجام دهد .
بهترین نوع پرسش ها همین پرسش های (( فعالیت طلب )) هستند ؛ یعنی پرسش هایی که دانش آموز را به انجام فعالیتی برای پاسخ گویی و درنتیجه یادگیری فعال وامیدارد. با وجود آنکه پرسش های عمومی به طور کلی می توانند به ایجاد و تقویت یک یا چند مهارت در دانش آموز بیانجامد ، اما می توان برای نیل به هریک از مهارت ها ، پرسش های اختصاصی هم مطرح کرد که پاسخ به هرکدام از آنها ، دانش آموزان را به یکی ازمهارت ها به طور ویژه می رساند . پرسش ها را می توان به دو گروه (( هم گرا )) و (( واگرا )) نیز طبقه بندی کرد .

پرسش های واگرا : پرسش هایی هستند که از منظره های متفاوت می توانند پاسخ های متفاوتی داشته باشند و پاسخ آنها گاهی وابسته به زاویه ی دید پاسخ دهنده است .
پرسش های همگرا : پرسش هایی هستند که پاسخ مشخص و ثابتی دارند و پاسخ آنها به شرایط مختلف و نظر پاسخ دهنده ندارد .

در مقابل هنر خوب پرسیدن ، هنر خوب پاسخ دادن هم وجود دارد . هر سوال دانش آموز در واقع اعلام آمادگی او را برای یادگیری نشان می دهد و این محرک یادگیری نقطه ی عطف معلم است و معلم باید این فرصت را غنیمت بشمارد . هنگام مواجه شدن با پرسش دانش آموز ، راههای متفاوتی بای پاسخ دادن وجود دارد : بعضی ازمعلمان پاسخ سوال را مستقیم و به طور کامل در اختیاردانش آموزمی گذارند . بعضی پرسش را به خود دانش آموز برمی گردانند و بعضی دیگر برای پاسخ ، آنها را به کتاب ها، مجله ها و منابع دیگر معرفی می کنند . گاهی هم می توان پرسش دانش آموزرا به سمت یک فعالیت مناسب هدایت کرد .

گاهی اوقات عکس العمل معلم نسبت به سؤالات مطرح شده ، بسیار مؤثر است . مثلاً اظهار تعجب ، شگفتی و علاقه ی معلم باعث جلب توجه بقیه ی دانش آموزان به سؤال می شود . پس هنگام پاسخ دادن به سؤالات دانش آموزان ، اصل این است که معلم از دادن پاسخ صریح بپرهیزد و تا آنجا که می تواند ، دانش آموزان را در مسیری قرار دهد که خود با انجام فعالیت به پاسخ صحیح برسند ؛ یعنی آنها را در مسیر یادگیری فعال قرار دهد.

معلم هنرمند ، معلمی است که پرسش های دانش آموزان را به یک سلسله فعالیت های یادگیری تبدیل کند تا دانش آموزان ، از طریق انجام این فعالیت ها به پاسخ خود برسند .
معلم باید بتواند در بسیاری از موارد با شهامت کلمه ی نه را بر زبان بیاورد . نه گفتن معلم ، به دانش آموزان یاد می دهد که معلم ، دانای کل نیست . و نکته ی آخراین که : بهترین روش آن است که معلم به بچه ها بگوید :(( بچه ها بیایید با هم یاد بگیریم )) .
این کار ترس ندانستن را از دانش آموزان می گیرد و در ضمن باعث ایجاد رابطه ای عاطفی بین معلم و دانش آموزان می شود .

یادگیری فعال – یادگیری انفعالی
در طرح جدید آموزش علوم ، همواره سعی بر این است که فرآیند یادگیری ازحالت انفعالی ، یعنی یادگیری به روش سنتی ، به حالت یادگیری فعال درآید . یادگیری فعال چیست ؟
به طورخلاصه ، یادگیری فعال آن نوع یادگیری است که دانش آموز خود در تولید مفهوم مشارکت دارد . در مقابل یادگیری انفعالی قراردادن دانش آموز در مقابل مفاهیم آماده و از پیش تولید شده ای است که انتظارمی رود ، آنها را حفظ کند.

در یادگیری فعال موضوع مهم آموختن مطالب همراه با درک و فهم آن هاست .عقیده براین است که این نوع آموختن ، تنها از راه درگیرشدن مستقیم با مساله وکسب تجربه های دست اول حاصل می شود. اما در یادگیری انفعالی ، تاکید برخواندن مطالب وحفظ کردن آنهاست .
به تعبیر پائولوفرره ، یادگیری انفعالی ، یادگیری به مدل بانکی است . دانش آموز طی یک ثلث ، به تدریج مطالب را درذهن خود ذخیره می کند و همان ها را درامتحان پس می دهد. بهترین نمره به کسی داده می شود که امانت های سپرده شده به صندوق حافظه را به طورکامل و بدون نقصان پس دهد !

درانفعالی ، معلم یاددهنده ی مطالب و مفاهیم است ، در نتیجه ، بیشتر به روش سخنرانی متوسل می شود . چنین معلمانی می کوشند مطالب را به حد افراط ، صحیح و کامل و با جزئیات مفصل و ذکر انواع مثال ها ، ارائه دهند . در حالی که در شیوه ی یادگیری فعال یا یاددهی – یادگیری، معلم بیش از آنکه یاددهنده ی مطالب باشد ، راهنمای یادگیری است و بیش از آنکه پاسخ دهنده ی پرسش باشد ، ایجاد کننده ی پرسش است . در شیوه ی انفعالی یادگیری ، تبدیل کتاب درسی به جزوه ی پرسش و پاسخ ، امری عادی و رایج است . معمولاً در دوره ی عمومی ، پیش از امتحان ، جزوه ای به دانش آموزان داده می شود که بالای آن نوشته شده است : (( دانش آموزان عزیز ! پاسخ پرسش های زیر را به کمک والدین خود بیابید و به دقت یاد بگیرید . ))

دراین زمینه کتابهای متعدد کمک آموزشی هم به معلمان سنت گرا یاری می رساند. درحالیکه معلمان واقعی ، از هرگونه اقدامی که به کلیشه ای شدن پرسش ها و پاسخ ها بیانجامد ، احترازمی جویند .
در یادگیری فعال ، تکلیف شب عبارت است از فعالیت هایی مانند :(جمع آوری اطلاعات) ، ( بپرسید و به هم کلاسان خود بگویید ) ، ( بسازید ) ، ( آزمایش کنید ) و ; که دانش آموزان باید در خارج از کلاس انجام دهند .
فعالیت هایی که در کتاب های علوم دوره ی ابتدایی و راهنمایی آمده ، برای این کاربسیارمناسب است . در صورتی که درشیوه ی یادگیری سنتی ، بیشتر از تکالیفی مانند رونویسی و ; استفاده می شود .

در روش فعال یاددهی- یادگیری ، به ارزشیابی فعالیت های دانش آموزان درکلاس درس ، توجه بسیاری مبذول می شود . دراین نوع ارزشیابی ، به ارزشیابی مهارت ها و نگرش ها به اندازه ی ارزشیابی از دانستنی ها اهمیت داده می شود . در حالیکه در روش انفعالی ، امتحان پایان ثلث بخش اصلی ارزشابی است و در آن تنها بر ارزشیابی از دانسته ها تاکید دارند.
نمونه هایی از نظریه های یادگیری مؤثر در تعلیم و تربیت

1 تقویت رفتارهای مرتبط با تکلیف :
موضوع تقویت رفتارهای مطالعه ، مثالی از قضیه ی فراگیرترشکل دهی رفتارهای مرتبط با تعلیم و تربیت است که به منظورتعلیم دانش آموزان برای ایجاد عادت های مطالعه ی شخصی و همچنیبن ایجاد رفتار شایسته درکلاس به کارمی رود . درکلاس های ابتدایی ، ایجاد رفتاربیشتربه معنای

آنست که دانش آموزباید سروقت به کلاس آمده ، آرام سرجای خود بنشیند ، به معلم توجه کند و موضوع درسی را هرچه باشد تعقیب نماید . این رفتارهای مقدماتی برای ایجاد محیطی به دورازآشفتگی و آشوب لازم بوده و چنین محیطی برای تعلیم دادن و یادگیری ضروری است .
روان شناسان ، طریقه ی برخورد با مشکلات تحصیلی همچون کم توجهی ، ضعف درتمرکز وعادت کم به مطالعه را می دانند. چنانچه دانش آموزی قادر به تمرکزبرمتنی که می خواند نباشد ، باید

محیطی فراهم آوریم که بتواند حواس خود را جمع ترکند ، همچنین می توان مطلب های متن را به صورتی تغییر داد که باعث تمرکز بیشتر شود . یکی از پیشنهاد های مطرح شده در این زمینه را گاتری داده است ، وی معتقد است باید شرایطی فراهم کرد که دانش آموزدرمحیطی آرام مطالعه کند و به محض اینکه احساس کرد حواس او برفعالیت مورد نظر متمرکز نیست ، از سر میز بلند شود .در این صورت میز و کتاب هم کاملاً در خدمت و در راستای مطالعه کردن قرار می گیرد و نه محلی برای افکار پریشان و اوهام . روش موثر تر دیگر اینست که پس از هریک یا دو جمله ای که از درس داده می شود ، سوالی از دانش آموزپرسیده شود و پاسخ صحیح وی را فوراً به شکلی

مناسب پاداش داد . در مرحله ی بعد تعداد جملات را ازدو جمله به تعداد بیشترافزایش دهیم و سوال های پرسیده شده را به عنوان تکمیل کننده ی اطلاعات بیان شده مطرح می کنیم . این روش شاید بتواند مکملی برای خودآموزی باشد ، مکمل در جایی که به کودک ازبرخوانی درمحیطی ساکت و بازگویی برای خود (تک گویی) را قبل و درخلال خواندن یاد داده باشند ، مفید است . در بازگویی برای خود ، تکیه بر پرسیدن سوال هایی در باره ی محتوای متن و مرتبط ساختن ایده های موجود در متن بر مطالبی است که فرد از قبل می دانسته و یا بعضی مسائل دیگر است . چنین

روش های ساده ای دررابطه با کودکی که ضعف شدیدی در تمرکزودرک مطلب مواد شفاهی دارد ، نتیجه های بسیار مثبتی داشته است .
مهارت های مطالعه در بزرگسالان از طریق روش های تقویت کردن ، بهبود یافته است . بیشتر مشکلات درکالج و دبیرستان به وجود می آید ، زیرا عادت های صحیح مطالعه آموزش داده نشده است .
در برنامه ی ترمیمی از دانش آموزان خواسته می شود که میزان و نوع مطالعه ی خود را در عرض یک هفته مشاهده و یادداشت کنند . سپس از روش تقویت برنامه ای استفاده می شود . این تقویت زمانی اعلام می شود که دانش آموزدر یک یادو مکانی که به دورازاغتشاش است مطالعه کند و تقویت کننده ای که به فرد داده می شود ، همان چیزی باشد که فرد آرزوی دریافت آن را دارد . این پاداش در صورتی که به حداقل هدف های مطالعه در عرض یک روز دست یافته باشد

(معمولاً میزان ساعت صرف شده ، تعداد صفحه های خوانده شده یا مسائل انجام شده ) داده می شود . خیلی از اوقات ، دانش آموز((قرار دادی)) برای خود تنظیم می کند که در آن هدف هایی که طی مطالعه باید به آن دست یابد تا در عوض به پاداش مورد نظربرسد ، مشخص شده است .( مثلاً امتیازهایی که درعرض یک هفته برای سینمای آخرهفته به دست می آورد ).
دانش آموز ، (( مشاهده گر و تقویت کننده ی )) خویش می شود و غالباً یک منحنی تراکمی از وقت مطالعه ی صرف شده درهررشته ی تحصیلی را رسم می کند . این طرح که به صورت خود-انگیخته انجام می شود ( مثلاً صفحه های نوشته شده در یک روز توسط نویسنده ) غالباً اثر تقویت کنندگی بیشتری نسبت به سایرروش ها و پاداش ها دارد .

همراه با روش های تقویت کننده ای که به منظور افزایش وقت مطالعه صورت می گیرد ، معلم نیزروش های موثرمطالعاتی دیگری همچون یادداشت برداری ( از مطالب شفاهی یا از سخنرانی ) و روش مرور کردن یادداشت ها را به منظور پیشرفت در یادگیری آموزش می دهد .
این روش های تقویت کننده در غلبه و مسامحه کاری که آفت بزرگی در زندگی هر دانش آموزاست ، موثر می باشد . ایده ی اصلی در تقسیم بنده یک کار بزرگ به مرحله ها و هدف های کوچکتر و پاداش دادن به خود براساس یک خوشی و امتیازمعمول این است که به هدف خود در ان روزرسیده باشد . ( مثلاً قهوه ی صبحانه ، لمیدن در شب ، خواندن روزنامه )
به دلیل تقویت اجتمایی و ایجاد انگیزش ، اگربرنامه ی فردی از طرف یک گروه و یا دوست فرد نیز تقویت شود کمک موثری خواهد بود .

2 اضطراب امتحان : هرچند که آموزگاران به ندرت درباره ی اضطراب امتحان می اندیشند اما دانش آموزان می دانند که اضطراب امتحان تا چه حد می تواند مشکل ساز باشد . برخی از دانش آموزان در خلال امتحان های دشوار دچار وحشت و اضطراب می شوند ، تپش قلب پیدا میکنند ، دستانشان می لرزد ، مغزآنها از کار می افتد ، سوال های امتحان را ابلهانه تفسیر می کنند ، جواب هایی می دهند که بعد متوجه غلط بودن آن می شوند و با نگران بودن از نتیجه ی رفتارشان وقت خود را بیهوده تلف می کنند . روان شناسان ، اضطراب امتحان را تنها نمونه ای از انواع ترس

های آموخته شده می دانند که مانند دیگر شکل های ترس ، می توان با شیوه ی صحیح تعلیم و تربیت از شدت آن کاست . ازروش های موفقیت آمیز می توان از حساسیت زدایی منظم ، روشی که ولپی آن را معرفی کرده هست ، نام برد . این روش بر اساس نظریه ی گاتری در باره ی شرطی سازی تقابلی شکل گرفته است ، حساسیت زدایی درصدد جانشین ساختن پاسخهای با آرام

در ابتدا به دانش آموزان آرامش عمیق عضلانی آموزش داده می شود و در ضمنی که فرد آرامش غضلانی را تجربه می کند به تدریج شرایط امتحان و اضطراب آن تصویرسازی می شود . با تمرین های مکرروتجسم در فکر به خاموش سازی ترس های دانش آموزکمک می شود و این دگرگونی ذهنی رفتاری را باید به شرایط عادی زندگی نیز منتقل کرد . این روش باید در صورت امکان در شرایط واقعی و در سر جلسه ی امتحان و غیره نیز به کار رود . باید به دانش آموز آموزش داده

شود که به شیوه ای آگاهانه مادام که در حال امتحان دادن است ، آرامش خود را حفظ کرده و مادام این جمله ها را با خود تکرار کند : (( آرام باش ، آنقدر ها هم وحشتناک نیست ، فقط به مسئله فکر کن ، خونسرد باش ، راجع به راه های دیگر حل مسئله فکر کن ، نفس عمیق بکش ، گردن ، آرواره ها و شانه هایت را شل کن . با متانت و آرامی کارت را انجام بده ، به زودی کارت تمام می شود )) . می توان به دانش آموزمهارت های امتحانی ویژه را نیز آموزش داد . مثلاً اینکه در رابطه با سؤالات چهار گزینه ای چگونه عمل کند ، چگونه جواب هایش را دوره کند ، وقت خود را تنظیم کند ، قبل از شروع به پاسخ دهی نکته های عمده و جوانب مختلف سؤال را در نظر بگیرد و غیره . روان شناسان با بکارگیری این روش ها در رابطه با اضطراب امتحان ، توانسته اند دانش آموزان را قادر سازند تا بر اضطراب امتحان خود به میزان زیادی غلبه کنند و در نتیجه نحوه ی امتحان دادن و نمره ی درسی خود را بهبود ببخشند .

3 هدف ها وعلایق : روان شناسان همواره براین موضوع پافشاری کرده اند که با درنظر گرفتن علایق یادگیرنده ، فرآیند یادگیری پربارمی شود . ( علاقه اصطلاح پوششی غیرقابل تجزیه و تحلیلی برای بسیاری از عوامل است ) .
البته غالباً منظورازعلایق ، هم اشاره به جنبه های تقویت کننده ی طبیعت خود موضوع ( مانند کارتون یا کتاب لطیفه مخصوص کودکان ) است وهم منظور درک و تلقی کودک است که آموختن درس ، خودش ارزش دارد نه صرفاً نمره ای که از آن درس می گیریم . به هم پیوستگی آموخته ها به هدف های زندگی چیزی است که در مفهوم های دانشگاهی ازآن به نام ارتباط یاد می کنند . در بسیاری از متن ها و تکلیف های مدرسه تکیه ی زیادی برارتباط میان موضوع و مسایل عملی در زندگی روزانه می شود . همچنین لغزش های فرد در کلاس درس ، ارتباط میان مطالب را به کودک آموزش می دهد .

 

در برخی از کلاس های روان شناسی و تعلیم و تربیت از دانشجویان می خواهند که آموخته های خود را در کار مستقیم با بیماران روانی ، بچه های عقب مانده ی ذهنی و بچه هایی که بیماری روحی و عاطفی دارند ، معتادان و دیگر بیماران به کار بندنند . این تجربه های آموزشی نه فقط برای دانشجویان بلکه برای دریافت کنندگان این خدمات نیز مفید است .
این تجربه ها غالباً ، به گونه ای محسوس ، انگیزش برای یادگیری و به کار بستن آموخته های کلاس درس را افزایش می دهد .

از طرف دیگر ، دست اندر کاران تعلیم و تربیت و روانشناسی دریافته اند که اعطای آزادی بیشتر به دانش آموزان درتعیین هدف مشخصی ، خودآموزی و مشاهده ی پیشرفت خودشان بیشترین فایده ها را در پی دارد . با این وجود زمانی می توان به آنها اجازه داد که خودشان هدفشان را تعیین کنند که آنها را برای مسئولیت پذیری و مؤثر بودن در کار تربیت کرده باشیم و هدفی را که تعیین می کنند ، منطبق با نظام مدرسه باشد . مثلاً خواندن در حد و یا بالاتر از سطح پیشرفته . اما در

این چارچوب به نظر می رسد که یاد گیرندگانی که خودکارهستند ، دانش آموزانی شادترند و عملکردی بهتر دارند ، آنها میزان کار خود را مشاهده می کنند ، به دنبال هدف های زمینه سازی که منطبق با واقعیت وجودی آنهاست رفته و برنامه های تقویت کننده و پاداش های حمایت کننده ای را انتخاب می کنند که بیشترین جذابیت را برای آنها داشته باشد . این شیوه باعث ایجاد انگیزه ، احساس موفقیت و افزایش اعتماد به نفس ، صمیمیت و کفایت می شود . بهترین تصویر از یاد

گیرندگان خودکار ، وابستگی اندک آنها به معلم است . به نظرمی رسد که آنها حتی بعد ازالتزام های رسمی مدرسه ، بدون آنکه تحت فشار نیروی دیگری باشند ، به ادامه ی فرآیند یادگیری علاقه مند هستند . تنها اشکال کار در این است که یاد گیرندگان خودکار در رابطه با فانون ها و برنامه های کلاسی و فعالیت های معلم تا حدودی مشکل آفرینند . برنامه ریزی به شیوه ی

ابتکاری و ایجاد تغییردرشکل سنتی آموزش برای موفقیت در برنامه ی خودکار ، ضروری است .
4 ادراک فعالیت ها :دستورالعمل مشترک تمامی روانشناسان گشتالتی در طرح ریزی مواد آموزشی برجسته سازی مشخصه های مهم مسئله و فراهم نمودن شرایط مناسب برای درک دستورات است . کمک های بصری همچون فیلم ، تصویر و نمودار ، می تواند اطلاعات سازماندهی شده را در مدت زمانی کوتاه و به شیوه ای همسان با سازماندهی ادراکی ارائه دهد . برای مثال ، اطلاعات موجود در متنی که درباره ی تعلق افراد به گروه هاست واینکه کدام گروه به کدام سازمان

تعلق دارد را می توان دریک نموداردرختی و یا شبکه ای که ارتباط گروه ها را به یکدیگرنشان می دهد و مشخص کننده ی ارتباط گروهی است ، نشان داد . به طور کلی ، کمک های بصری در به یاد آوری مطالب مفید است .
به همین ترتیب ، درارائه ی مسائل فیزیک به دانش آموزان ، متن مفید ، نموداری ارائه می کند که در آن طرح فیزیکی قرینه و یا موقعیتی که عوامل مرتبط آن مشخص شده باشد معلوم باشد اینگونه راه حل ها که برادراک تکیه دارند ، هرچند که اغلب ازآنها غفلت می شود اما ازجانب نویسندگان کتاب ها و برنامه ریزان درسی شناخته شده است .

4 آموزش ادراک : درتحقیقات آزمایشی که توسط روانشناسان گشتالتی همچون کاتونا انجام شده چنین استدلال که مطلبی که ازطریق فهم و ادراک دلیل ها ( قانون ها ) آموخته شود و مطلب اساسی آن درک شود ، به خاطر سپرده شده و راحت تر به یاد آورده می شود تا آنکه مطلبی مشابه را بدون درک و فقط بر حسب عادت آموخت . مثلاً ، درریاضی ، دانش آموزی آمادگی بهتر پیدا می کند که سازوکار ذهنی اساسی مربوط به بسط معادله ی دو جمله ای را درک کرده باشد ، نه اینکه فقط فرمول آن را حفظ کرده باشد . همچنین دانش آموزان باید روش های تجزیه و تحلیل

درریاضی را بیاموزند . مثلاً ، تفکیک تابع های مثلثاتی که منظورازآموزش آنها فهم و درک آنهاست ، نه حفظ کردن یک سری فرمول . فهم عمیق مطلب به دانش آموز کمک می کند که فرمول ها را به خوبی در خاطر داشته و در صورت لزوم به راحتی به خاطرآورد .

دلایل فراموش کردن سریع فرمول های بی معنای آماری روشن است . فرمولهایی که حفظ می شود مشابه هستند و دریکدیگرتداخل دارند . راهی که به تفکیک این فرمولها کمک می کند وجود ندارد ، مگرآنکه مفهوم های اصلی موجود در فرمول برای دانش آموزتفهیم شده و درعین بهه هم پیوستگی مفهوم ها ، مجزا بودن و قانونمندی منطقی آنها برای کودک روشن شود . معلمان اغلب متوجه هستند که یادگیری از طریق فهم و درک رجحان دارد ( درصورت امکان ) و درآموزش شاگردان به فهم و درک مفهوم ها تکیه می کنند .
اما متاسفانه، اگردانش آموزدرمرحله ی درک مطلب دچار خطا شود غالباً وحشت نموده و همچون گذشته فقط درجهت حفظ نمودن فرمول ها تلاش می کند .شها و ابزارهای یاد سپاری مختلفی برای تقویت حافظه برای خود و دانش آموزان تهیه دیده اند.
وسیله ی یادسپار روشی برای توضیح بعضی مواد آموزشی ، پرمعنا کرن آن ، مرتبط ساختن موضوع با آنچه که فرد می داند و کمک در یادآوری آن است . هدف ، بهبود یادگیری و تسهیل در یادآوری مطلب است . ایزارهای یاد سپاری تلاش برای حل مشکلات عملی حافظه است .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   51   52   53   54   55   >>   >