پروژه دانشجویی جستاری در کنترل کیفیت Repaired در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی جستاری در کنترل کیفیت Repaired در pdf دارای 72 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی جستاری در کنترل کیفیت Repaired در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فهرست مطالب
•    مقدمه
* فصل اول: کنترل کیفیت
- چرا کنترل کیفیت
- تاریخچه کنترل کیفیت
- نمودارهای کنترل
- تخمیر کارایی فرآیند
* فصل دوم: شرکت سایپا
- تاریخچه سایپا
- تشکیلات سازمانی
* فصل سوم: خط تزئینات مونتاژ
- فرآیند مونتاژ
- کنترل کیفیت فرآیند مونتاژ
* فصل چهارم: یک طرح نمونه گیری در خط مونتاژ
- نمونه گیری
- پیشنهاد

مقدمه
این تحقیق چکیده ایست درباره موضوع "کنترل کیفیت آماری ، تاریخچه آن و شرح مختصری درباره انواع نمودارهای کنترل" و در ادامه "تاریخچه شرکت سایپا ، تشکیلات سازمانی آن" همچنین گزیده ای از فرآیند مونتاژ در قسمت تزئینات پراید و نحوه کنترل کیفیت آن   و در انتها  یک طرح نمونه گیری و بدست آوردن حدود کنترل جهت استفاده برای تولیدات آتی به همراه تمهیدات لازم جهت بهبود کیفیت در فرآیند مونتاژ.
 
«فصل اول: کنترل کیفیت»
 
چرا کنترل کیفیت
امروزه پرداختن به کیفیت نه یک نیاز بلکه بقای هر سازمانی بوده و این باور که کیفیت درسایه اندیشه و تغییر می باشد ، اصلیست مسلم. مشتری گرایی و مسئولیت در قبال محصول از دلایل اصلی پیدایش تضمین کیفیت بعنوان یکی از استراتژیهای مهم تجاری محسوب می شود و دلایل گوناگونی برای چنین نگرشی وجود دارد که می توان از میان آنها به موارد زیر اشاره نمود:
1-    ارتقاء سطح آگاهی و شناخت مصرف کننده نسبت به کیفیت  و عملکرد کیفیت
2-    مسئولیت در قبال محصول
3-     افزایش هزینه نیروی کار ، انرژی و مواد اولیه
4-    تنگتر شدن عرصه رقابت
5-    بهبودهای قابل توجه در زمینه بهره وری با به کارگیری برنامه های مهندسی کیفیت
بخشی از این استراتژی تجاری ، برنامه ریزی کیفیت ، تجزیه تحلیل و کنترل است که به طور مستقیم بر کیفیت اثر می گذارد و باعث می گردد تا میزان درآمد ، بازده سرمایه گذاری و به طور کلی درآمد سازمان افزایش یابد.
بیایید یاد بگیریم که کیفیت مجانی و سود آور است.

اگر عمق دانش کارکنان از فرآیند افزایش یابد کیفیت دست یافتنی و رو به بهبود  است.
یک نکته اصلی را باید همیشه در مورد یک محصول در نظر داشت وآن این است که محصول باید خواسته های افرادی را که از آن استفاده می کنند را بر آورده نماید. با توجه به این نکته کیفیت یعنی شایستگی جهت استفاده و این شایستگی به معنای توانایی فراورده کردن ماده اولیه با حداقل قیمت ، دور ریز و دوباره کاری.
 کیفیت امریست بسیار گسترده ؛ دراین گفتار به امر کیفیت در مشخصه های بدیهی پرداخته شده است.
یعنی محصولات با طرح از قبل تعیین شده منطبق باشند.

بطور کلی کیفیت دو جنبه دارد که عبارتند از :
1-    کیفیت طراحی    2-کیفیت انطباق
در این مبحث به کیفیت در انطباق پرداخته شده است.
کیفیت انطباق یعنی اینکه محصول تا چه حد به تلورانس ها و مشخصات طراحی انطباق دارد.
طراحی انطباق تابعی از چندین  عامل است که از میان آنها می توان به انتخاب فرآیند ساخت ، آموزش و نظارت نیروی کار نوع سیستم تضمین کیفیت (کنترل فرآیند ، آزمون ، فعالیتهای بازرسی و غیره) ، میزان پیروی از رویه ها و انگیزه نیروی کار جهت دستیابی به کیفیت اشاره نمود.
همانطوری که اشاره شد برنامه ریزی کیفیت و تجزیه و تحلیل و کنترل مستقیماً به کیفیت اثر گذاشته و باعث افزایش میزان در آمد و بازدهی سرمایه گذاری می شود . یعنی بطور کلی درآمد سازمان افزایش می یابد.
البته باید توجه داشت که مدیریت استراتژیک کیفیت در یک سازمان موقعی موثر خواهد بود که کلیه افراد سازمان نسبت به  ابزار بهبود کیفیت شناخت داشته باشد و این مستلزم انگیزش ، آموزش تبادل اطلاعات مناسب ، سازماندهی مناسب و تمرین و عملیات می باشد.
بهره گیری از یک روش بهبود کیفیت موثر باعث افزایش بهره وری و کاهش هزینه می شود .
ذکر یک مثال این قضیه را به خوبی روشن خواهد نمود:
یک قطعه مکانیکی را در نظر بگیرید که بوسیله یک فرآیند ماشینکاری با میزان حدودی 100 عدد در روز ساخته می شود . به دلایل گوناگون ، فرآیند در مرحله اول قطعاتی تولید می کند که حدود 75 درصد از آنها با استانداردهای مورد نظر انطباق دارند و حدود 25 درصد فاقد این استانداردها می باشند. حدود 60 درصد قطعات فاقد استانداردهای لازم را می توان بوسیله دوباره کاری به قطعات قابل مصرف تبدیل نمود. قطعات باقیمانده به عنوان دور ریز و زاید محسوب می شوند.
هزینه ساخت هر قطعه در این مرحله از تولید 2000 ریال است. برای قطعاتی که بوسیله فرآیند دوباره کاری به قطعات قابل مصرف تبدیل می شوند یک هزینه اضافی 400 ریالی منظور می گردد.

بنابراین هزینه ساخت هر یک از قطعات تولید شده خوب برابر خواهد بود با:

با انجام یک مطالعه مهندسی بر روی این فرآیند مشخص می شود که منبع اصلی ایجاد اشکال ، عدم استفاده کافی از روشهای کنترل فرآیند با استفاده از یک روش کنترل فرآیند آماری ، میزان محصولات فاقد استاندارد  از 25 درصد به 5 درصد کاهش می یابد.
این 5 درصد حدود 60 درصد دوباره کاری و حدود 40 درصد دور ریخته می شود . بعد از استفاده از برنامه کنترل فرآیند هزینه ساخت هر قطعه خوب برابر  خواهد بود با :
 
هزینه ساخت هر قطعه سالم با بازده 98 قطعه خوب در روز
بنابراین به روشنی می توان پی به اهمیت استفاده از روش کنترل فرآیند آماری برد. زیرا این عمل در مثال فوق باعث شد تا اولاً هزینه ساخت محصول به میزان 3/10 درصد کاهش یابد و ثانیاً بهره وری از 90 قطعه سالم به 98 قطعه سالم در روز افزایش یابد.
بنابراین بهبود کیفیت می تواند رشد تجاری و موقعیت رقابتی سازمان را ارتقاء بخشد.
بهبود کیفیت معمولاً با کاهش هزینه همراه است ولی خود نیز دارای هزینه می باشد.
بطور کلی هزینه های مرتبط با تولید ، شناسایی ، تعمیر و یا اجتناب از تولید محصولات فاقد انطباق را هزینه های کیفیت می نامند. اغلب سازمان های تولیدی و خدماتی معمولاً هزینه های کیفیت را به چهار گروه تقسیم می کنند:
1- هزینه های پیشگیری    3- هزینه های خرابی داخلی
2- هزینه های ارزیابی    4- هزینه های خرابی خارجی
 
در بعضی از سازمانها ، هزینه های کیفیت به مقدار 4 یا 5 درصد فروش را به خود اختصاص می دهد ، در حالیکه این میزان دربعضی از سازمانها به35 الی 40 درصد فروش می رسد.
البته هزینه های کیفیت برای یک تولید کننده رایانه با فن آوری پیشرفته ، با هزینه های کیفیت مربوط به یک صنعت خدماتی نظیر فروشگاه ها و هتل ها خیلی متفاوت خواهد داشت.
مفید واقع شدن هزینه های کیفیت بعلت اثر اهرمی آن است. بعبارت دیگر هزینه های صرف شده در مراحل پیشگیری و ارزیابی باعث می شود که هزینه های ایجاد شده در مراحل خرابی داخلی و خارجی  که معمولاً بیشتر از هزینه های اولیه هستند کاهش یابند.
البته مدیریت در یک سازمان موقعی موثر خواهد بود که کلیه افراد سازمان نسبت به ابزار بهبود کیفیت شناخت داشته باشد. یکی از نکات حائز اهمیت که مدیریت باید تشخیص دهد این است که بهبود کیفیت باید به صورت جامع ، فراگیر و بطور جدی توسط کلیه  واحدهای سازمان پی گیری گردد. اطمینان  از حضور کلیه افراد در یک چنین فعالیتی  یکی از مسئولیتهای مهم مدیریت ارشد است و این یعنی مدیریت کیفیت جامع.
با توجه به مطالب فوق نتیجه می گیریم که کیفیت ، یک جوهره چند جانبه است ولی معمولاً بر اساس انطباق محصول و خدمات، با خواسته های اشخاصی که از آن استفاده می کنند تعریف می گردد یعنی «شایستگی جهت استفاده».
یکی از مراحل حساس و بحران مدیریت استراتژیک کیفیت هر شغلی ، تشخیص این ابعاد به وسیله مدیریت و انتخاب ابعادی که درآن راستا سازمان می تواند رقابت کند می باشد. یکی از کارهای بسیار دشوار سازمانها این است که بخواهند با سازمانهای دیگری که این مرحله استراتژی را به خوبی سپری کرده اند رقابت کنند.
یک مثال بارز در این زمینه بازارویدئو است که تحت نفوذ ژاپن قرار دارد. ژاپنیها ویدئو را اختراع نکردند بلکه اولین سری این دستگاه ها برای استفاده در منازل دراروپا توسط شرکت فیلیپس و گروندیگ به بازار عرضه گردید که بسیار کم دوام بودند و اشکالات تولیدی زیادی داشتند. زمانی که ژاپنی ها وارد بازار شدند تصمیم گرفتند که در ابعاد قابلیت دوام و انطباق با استانداردها (نقصان صفر) فعالیت کنند. این استراتژی باعث گردید که آنها به سرعت بازار را در دست خود بگیرند. در سالهای بعد آنها ابعاد کیفیت  را گسترش دادند تا موارد دیگر نظیر ویژگیها ، عملکرد بهتر ، قابلیت تعمیر پذیری ساده تر ، زیباییهای بیشتر و غیره را شامل گردد. آنها کیفیت جامع را به عنوان حربه رقابتی استفاده نمودند تا دیگر تقریباً جایی برای رقیبان تازه وارد در این بازار وجود نداشته باشد.
 
تاریخچه کنترل کیفیت
کیفیت همیشه بخش لاینفک تقریباً کلیه محصولات و خدمات بوده است با این حال آگاهی در مورد اهمیت آن و معرفی روشهای رسمی کنترل و بهبود کیفیت بصورت تکاملی انجام گرفته است.
تیلور اولین کسی بود که کار را به وظایف مختلف تقسیم نمود تا محصول راحت تر تولید و مونتاژ گردد. فعالیتهای او سبب شد تا بهره وری به میزان قابل توجهی بهبود یابد. همچنین به دلیل استفاده از روشهای تولید و مونتاژ استاندارد شده سطح کیفیت محصولات  تولید شده نیز ارتقاء پیدا کرد.
هنری فورد نیز روشهای مونتاژ ، خود بررسی و بازرسی حین تولید بدون اشتباه را ارائه کرد.
کاربرد روشهای آماری در تولید و تضمین کیفیت از تاریخچه نسبتاً قدیمی برخوردار است. در سال 1924 والتر شوهارت از آزمایشگاه های تلفن بل اساس نمودار کنترل را پایه گذاری کرد. به طور کلی این مقطع نقطه آغاز کنترل فرآیند آماری شناخته می‌شود .
 
در زمان جنگ جهانی دوم بحث کنترل کیفیت آماری در صنایع تولیدی   مختلف پذیرفته و به کار گرفته شد. تجارب این دوره باعث گردید تا به اهمیت فنون آماری در کنترل کیفیت محصولات پی برده شود.
انجمن کنترل کیفیت آمریکا (ASQC) درسال 1946 پایه گذاری شد. این سازمان به کارگیری فنون  بهبود کیفیت را که در ارتباط با هرگونه محصول یا خدماتی باشد حمایت و تشویق می کند.
دردهه 1950 برای اولین بار درآمریکا از طراحی آزمایشها به منظور بهبود محصول و فرآیند استفاده گردید. اولین کاربرد این روش در صنایع شیمیایی بود. پیشرفتهای مهم متعددی نیز در ارتباط با مدیریت مشارکتی و ایجاد  انگیزه برای نیروی کار پدید آمد. در دهه 1960 صنایع دفاعی و هوایی برنامه های نقصان صفر را به طور وسیعی  استفاده نمودند. فلسفه اساسی نقصان صفر این است که اگر عیبی مشاهده شد مهندسان و مدیران تلاش خود را جهت شناسایی و برطرف کردن منبع ایجاد آن به کار بردند تا دیگر چنین عینی مشاهده نگردد.
برنامه انگیزشی دیگری که توجه نسبتاً زیادی را به خود جلب کرده است. دوایر کنترل کیفیت ژاپنی است. یک دایره کنترل  کیفیت یک تیم حدوداً 10 نفری از کارکنان و سرپرستان یک بخش سازمان است. هدف این تیم بررسی و مطالعه روشهایی است که باعث بهبودی در آن بخش می شود . این مطالعات لزوماً در مورد کیفیت نیست و اغلب موضوعاتی نظیر بهره وری ، هزینه ها ، ایمنی یا جنبه های دیگر محیط تولید رانیز در بر می گیرد.
برنامه دایره کنترل کیفیت در ژاپن از موفقیت زیادی برخوردار بوده است. یکی از دلایل اصلی اینکه چرا سازمانهای تولیدی ژاپن از توانایی بالایی در زمینه کنترل کیفیت آماری برخوردارند را می توان به فعالیتهای «دکتر ادواردز دمینگ» نسبت داد. در زمان جنگ جهانی دوم ، دکتر دمینگ برای وزارت و مرکز آمار کار می کرد بعد از اتمام جنگ ، او به عنوان مشاور صنایع ژاپن مشغول به فعالیت گردید و مدیریت ارشد این صنایع را نسبت به قدرت کنترل کیفیت آماری متقاعد نمود.
در آمریکا دکتر دمینگ و افراد دیگر کمکهای بسیاری در اشاعه و آشناسازی صنایع با علم آمار به طور اعم و کنترل  کیفیت آماری به طور اخص کرده اند.
 
اصول مدیریت پرفسور دمینگ
1-    ایجاد یک بینش ثابت که همه بتوانند در راستای آن حرکت کنند. در بلند مدت ، دیدگاه میتواند تعالی پیدا کند. ولی تغییرهای مکرر و پشت سر هم موجب سر در گمی کارکنان می شود.
2-    فلسفه های تازه را با تغییر زمان بپذیرید.
3-    بازرسی های مکرر کیفیت محصول را بالا نمی برد ، فقط هزینه های تولید را افزایش می دهد.
4-    قویاً از اینکه تصمیم گیری هایتان بر اساس قیمت خرید کالاهای عرضه کنندگان باشد ، احتراز کنید.
5-    بهبود را بطور مستمر تثبیت شده طرحریزی و به اجرا بگذارید.
6-    روشهای آموزشی مدرن را بشناسید و بکار ببرید . از افرادی برای آموزش استفاده کنید که  اشراف کامل داشته باشند.
7-    روش های جدید سرپرستی را در مدیریت بکار بگیرید.
8-    ترس و وحشت را از شرکت دور کنید.
9-    هر مانعی که از کار آمدن کار تیمی بکاهد از میان بردارید
10-    برای توفیق کارکنان حدی تعریف نکنید بگذارید کارکنان خودشان خودخواه را تعریف کنند
11-    روش های کاری را با استانداردها و روش های تازه تغییر دهید.
12-    افتخار کارکنان را در تولید با کیفیت خدشه دار نکنید ، راه تثبیت شده به کارکنان احترام می بخشد.
13-    برنامه ای دقیق وحساب شده برای آموزش و توسعه اطلاعات نیروی کار فراهم آورید.
14-    سازمان خود را طوری بسازید که بهبود مستمر همیشگی باشد.
 
نمودارهای کنترل
نمودارهای کنترل، جهت کنترل کیفیت در یک فرآیند مورد استفاده قرار می گیرند که در اینجا فرآیندهای تولیدی مد نظر می باشند
فرآیند تولید :به ترکیبی از ماشین ها ، روش ها ، مواد و افراد گفته می شود که برای تولید یک محصول با کیفیت مطلوب به کار گرفته می شود.
کنترل: اتخاذ تدابیر لازم بمنظور ایجاد و نگهداری مشخصات و استانداردها ، بعبارتی ساده تر ، مقایسه آنچه باید انجام بگیرد، با آنچه انجام گرفته است.
اغلب مشخصه های کیفی را نمی توان به سادگی اندازه گیری و در قالب عدد گزارش کرد در اینگونه موارد ، محصولات بازرسی شده معمولاً به دو گروه منطبق و نا‌منطبق بامشخصات کیفی مورد نظر تقسیم می شوند.
مشخصه های کیفی که با چنین روشی تقسیم بندی می شوند را مشخصه های کیفی و صفی می نامند. مانند تعداد شاتونهای تا بدار موتور اتومبیل در یک روز تولید.
بنابراین مشخصه های کیفی به دو دسته تقسیم می شوند:
1- متغیرها: مشخصه های کیفی که دارای مقدار کمی (عددی) می باشند مانند قطر بلبرینگ یا وزن بطری
2-    وصفی ها:مشخصه های کیفی که بر اساس معیارهای انطباق یک محصول ارزیابی می شوند (سالم بودن و منطبق بودن بمنظور بودن یا نامنطبق بودن).
در این قسمت چند نمودار کنترل که در عمل از کار برد زیادی برخوردار هستند ارائه می شود.
نمودارهای u,c,np,p که برای وصفی ها بکار برده می شوند و نمودارهای  که برای متغیرها استفاده می شوند.
این نمودارها ابزار موثری برای بدست آوردن پارامترهای فرآیند مخصوصاً در مطالعات کارآیی فرآیند محسوب می گردند. به منظور استفاده از یک نمودار کنترل ، مهندس یاتحلیلگر نیاز به تعیین اندازه نمونه ، فاصله نمونه ها و حدود کنترل دارد. تعیین این سه پارامتر را طراحی نمودار کنترل می نامند.
مزایای استفاده از نمودارها کنترل:
1-    شناسایی انحرافات با دلیل
2-    کاهش تغییر پذیری فرآیند
3-    تنظیم به موقع ماشین آلات و جلوگیری از تنظیم بیهوده
4-    بهبود وضعیت در فرآیند
5-    کاهش ضایعات و دوباره کاریها و افزایش بهره وری
نمودار P :
نمودار کنترل نسبت اقلام معیوب . محصولات فاقد انطباق که در فرآیند تولید می‌شوند .
این نمودار دارای یک خط مرکزی (CL) و یک خط پایین (LCL) و یک خط بالایی (UCL) می باشد که نسبت اقلام معیوب (یعنی همان P) منطبق بر خط مرکزی (CL) می باشد.
اگرمهندسی ، یک نسبت خاصی را جهت فرآیند تولید مشخص کرده باشد با رابطه زیر حدود کنترل مشخص می شوند :
 
حالت دیگر اینستکه نسبت اقلام معیوب در دست نباشد. در اینصورت 25 الی 30 نمونه بطور تصادفی انتخاب شده و تعداد  کل اقلام معیوب (نامنطبق) را تقسیم بر کل تعداد نمونه گیری شده می شود و بدین ترتیب P را بدست آورده وبا استفاده از روابط قبلی حدود کنترل محاسبه می شوند.
حال کافیست نسبت اقلام معیوب را در هر نمونه ( ) که عبارتست از تعداد اقلام معیوب در هر نمونه  تقسیم بر اندازه نمونه با نقطه ای روی نمودار نشان داد وبا جایگذاری همه نقاط بعدی فرآیند را تحت نظر گرفت. اگر نقاط بین خطوط بالا و پایین قرار گرفته باشند فرآیند تحت کنترل خواهد بود. در غیر اینصورت نقطه یا نقاطی که خارج از حدود کنترل می باشند ردیابی شده و علت انحرافات و خارج افتادن آن ها از حدود بررسی می شود .
انحرافاتی که در تولید پدید می آیند به دو دسته تقسیم می شوند:
1- انحرافات تصادفی ناشی از اتفاق          2- انحرافات با دلیل ناشی از عمل  مشخص پیدا شدنی

پس از بررسی آن نمونه خاصی که بیرون از حد کنترل افتاده است ، اگر علت و دلیل خاصی باعث بروز این انحراف شده باشد
اولاً آن نمونه از محاسبه حدود کنترل حذف شده و حدود جدید کنترل باهمان نمونه های قبلی محاسبه می شوند . (باید توجه داشت که در صورت کسر ، تعداد ارقام معیوب مربوط به آن نمونه خاص حذف شده و در مخرج کسر تعداد نمونه حذف می‌شود )
بدین ترتیب با نمودار حاصله می توان تولیدات آتی فرآیند را کنترل نمود.
توجه: اگر p خیلی کوچک باشد باید اندازه نمونه را آنقدر بزرگ انتخاب کرد تا با احتمال زیاد بتوان حداقل یک محصول معیوب در نمونه مشاهده کرد. درغیر اینصورت حدود کنترل به گونه ای خواهند بود که با مشاهده یک معیوب نمودار حالت خارج از کنترل نشان می دهد.
برای اجتناب از یک چنین وضعیتی از رابطه زیر کمک گرفته می شود:
(بدلیل استفاده از خطوط 3 سیگما ، K را 3 در نظر می گیریم)
لازم به ذکر است جهت بدست آوردن احتمال خطاهای ممکنه در نمودار P باید از جدول نرمال استاندارد تجمعی استفاده کرد. که در ذیل از نظر می گذرد
 
α= احتمال خطای نوع اول :فرآیند تحت کنترل باشد ولی نقطه ای بطور اتفاقی خارج حدود رسم شود.
 
β= احتمال خطای نوع دوم: فرآیند از تحت کنترل بودن خارج شودولی نقطه ای اشتباهاً درون حدود کنترل رسم شود.
نمودار np
این نمودار جهت کنترل تعداد اقلام معیوب مورد استفاده قرار می گیرد.
اصول حاکم  بر این نمودار مانند نمودار p می باشد وتفاوت عمده این نمودار با نمودار P این است که در نمودار np بجای نسبت اقلام معیوب ، تعداد اقلام معیوب نشان داده می شود زیرا اکثریت پرسنلی که آموزشهای آماری نداشته اند ، تفسیر نمودار np رانسبت به نمودار نسبت اقلام معیوب ساده تر می دانند.
برای تعیین فاکتورهای نمودار به روش زیر عمل می شود:
 
بطور کلی جهت تبدیل یک نمودار P به نمودار np کافیست خطوط حدی و داده های نمودار p در اندازه نمونه ضرب شوند.
جهت بدست آوردن خطاهای ممکنه در نمودار np می توان از جدول تجمعی پولسون استفاده نمود.
نمودار C
دربعضی مواقع ممکن است بجای اقلام معیوب با تعداد نقص ها یاعیبهای مشاهده شده سر و کار داشته باشیم (کنترل وصفی) در چنین مواقعی از نمودار C استفاده میشود.
اگر مقدار استانداردی برای C وجود نداشته باشد باید آنرا بوسیله متوسط تعداد نقص های مشاهده شده در واحدهای بازرسی اولیه تخمین زد.
جهت بدست آوردن خطاهای ممکنه در نمودار C از جدول تجمعی پواسون استفاده می شود.
C در واقع تعداد متوسط نقص های مشاهده شده درهر واحد می باشد.
اگر اندازه نمونه ها ثابت باشد از نمودار C استفاده می شود.
اگر اندازه نمونه ها ثابت باشد از نمودار C استفاده می شود. در غیر اینصورت از نمودار U استفاده می شود.

نمودار U
برای کنترل تعداد متوسط نقصها درهر محصول نمودار u مورد استفاده قرار می‌گیرد.
حدود کنترل برای نمودار u در ذیل آمده است:
 
نمودار 
معمولاً در عمل وقتیکه مشخصه کیفی مورد مطالعه بصورت متغیر باشد ، هم میانگین   و هم انحراف معیار (s) یا دامنه تغییرات (R) آن کنترل می شود.
نمودار   ساده تر بود و برای بدست آوردن خطوط واحد کنترل باید , علاوه بر حساب کردن  که میانگین  ها می باشد باید  را که ماینگین   های هر نمونه است را حساب کرد     
  همان دامنه تغییرات درهر نمونه می باشد.
 
نمودار 
معمولاً اگر اندازه نمونه ها بزرگتر از 10 باشد از نمودار میانگین و انحراف معیار استفاده می شود که علاوه بر   که میانگین   های کل نمونه هاست ، انحراف معیار هم محاسبه می شود:
 
S    R     
مقادیر    شماره نمونه
 
فرمول های مورد استفاده جهت بدست آوردن حدود کنترل:

توجه : در صورتیکه مقادیر و انحراف معیار داده شوند و مشخص باشند ،از روابط زیر استفاده می شود:

برای هر نمونه ای مقادیر مشخصی برای D1,A3,A2,A ، ... وجود دارد که برای بدست آوردن آنها باید به جدول بخصوص آن که  در کتابهای کنترل کیفیت آماری درج شده است مراجعه نمود. گزیده ای از آن جدول در ذیل آمده است:
n    A    A2    A3    C4    B3    B4    B5    B6    d2    D1    D2    D3    D4

تخمین کارآیی فرایند
با استفاده از نسبت کارآیی فرآیند (PCR) می توان کارآیی یک فرآیند را تخمین زده. این نسبت برای یک مشخصه کیفی که دارای حدود مشخصات فنی قابل قبول بالا (USL) و پایین (LSL) است بصورت زیر محاسبه می شود:
 
حدود تلورانس فنی توسط مهندسی تعیین می شود.
بعنوان مثال : حدود مشخصات فنی برای رینگهای پیستون: 05/0 ± 74

هر گاه PCR کمتر از یک شود ، فرآیند توانایی تولید محصول را نخواهد داشت...

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد مراحل زندگی یک ستاره از تولد تا مرگ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد مراحل زندگی یک ستاره از تولد تا مرگ در pdf دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد مراحل زندگی یک ستاره از تولد تا مرگ در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد مراحل زندگی یک ستاره از تولد تا مرگ در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد مراحل زندگی یک ستاره از تولد تا مرگ در pdf :

مراحل زندگی یک ستاره از تولد تا مرگ

ستاره چیست ؟
ستارگان اجرامی هستند آسمانی که دارای منبع انرژی بوده (به سه صورت انرژی گرانشی ، حرارتی و هسته‌ای) و این انرژی را با تابش خود بصورت امواج الکترومغناطیسی خرج می‌کند (از امواج رادیویی تا اشعه گاما).
بطور کلی ستارگان دارای مراحل مختلف جنینی ، کودکی و جوانی و پیری هستند. پس از اکتشاف برابری جرم و انرژی توسط انیشتین ، دانشمندان تشخیص دادند، که کلیه ستارگان باید تغییر و تحول یابند. هر ستاره هنگامی که نور (انرژی) پخش می‌کند، مقداری از ماده خویش را مصرف می‌کند. ستارگان همیشگی نیستند، روزی به دنیا آمده‌اند و روزی هم از دنیا خواهند رفت. ستارگان گویهای بزرگی از گاز بسیار گرم هستند که بواسطه نورشان می‌درخشند.
در سطح دمای آنها هزاران درجه است و در داخل دمایشان بسیار بیشتر است. در این دماها ماده نمی‌تواند به صورتهای جامد یا مایع وجود داشته باشد. گازهایی که ستارگان را تشکیل می‌دهند بسیار غلیظتر از گازهایی هستند که معمولا بر سطح زمین وجود دارند. چگالی فوق العاده زیاد آنها در نتیجه فشارهای عظیمی است که در درون آنها وجود دارد. ستارگان در فضا حرکت می‌کنند، اما حرکت آنها به آسانی مشهود نیست. در یک سال هیچ تغییری را در وضعیت نسبی آنها نمی‌توان ردیابی کرد، حتی در هزار سال نیز حرکت قابل ملاحظه‌ای در آنها مشهود نمی‌افتد.
نقش و الگوی آنها در حال حاضر کم و بیش دقیقا همان است که در هزار سال پیش بود. این ثبات ظاهری در نتیجه فاصله عظیمی است که میان ما و آنها وجود دارد. با این فواصل چندین هزار سال طول خواهد کشید تا تغییر قابل ملاحظه‌ای در نقش ستارگان پدید آید. این ثبات ظاهری مکان ستارگان موجب شده است که نام متداول (ثوابت) به آنها اطلاق شود. اختر فیزیکدانان بر این باورند که در بعضی کهکشانها ، از جمله کهکشان راه شیری ، ستارگان نوزاد بسیاری در حال تولد هستند، افزون بر آن که پژوهشگران اظهار می‌دارند تکامل ، تخریب و محصول نهایی یک ستاره ، به جرم آن بستگی دارد. در واقع سرنوشت نهایی ستاره که تا چه مرحله‌ای از پیشرفت خواهد رسید با جرم ستاره ارتباط مستقیم دارد.
مراحل زندگی سک ستاره از تولد تا مرگ
زندگی یک ستاره
جالب است بدانید که ستارگان هم مانند موجودات زنده متولد می‌شوند، زندگی می‌کنند و سپس می‌میرند، ولی طول زندگی آنها بسیار طولانی است. متاسفانه عمر کوتاه انسانها کفاف نمی‌دهد تا بتوانند زندگی یک ستاره را در مراحل مختلف شاهد باشند. با این حال اخترشناسان این مراحل را برای ما مشخص می‌کنند.
در طول زندگی انسان ، ستارگان بیشمار راه شیری عملا بدون تغییر به نظر می‌رسند. گاهی یک نواختر (ستاره‌ای که بطور ناگهانی و انفجاری مقادیری عظیم انرژی از خود آزاد می‌کند) ، ناگهان ظاهر آشنای یک صورت فلکی را به مدت چند هفته عوض می‌کند و دوباره کم نورتر می‌شود. منظره زیبایی که یک ابرنواختر در آسمان پدید می‌آورد، بسیار نادر است. ستارگان نیز در نهایت تغییر می‌کنند و هیچ کدام تا ابد پایدار نمی‌مانند. ستاره ، هنگامی که انبار عظیم سوخت هسته‌ای آن به پایان برسد، می‌میرد. ستارگان بسیار جوان هنوز در میان گازهایی که از آن شکل می‌گیرند، پنهان هستند.
ستاره بعد از تولد
بعد از آنکه ستاره شکل می‌گیرد (تولد ستاره)، بلافاصله حیاتی پایدار بدست می‌آورد. در همین زمان واکنشهای هسته‌ای در داخلی‌ترین هسته ستاره ، هیدروژن را به هلیوم تبدیل می‌کند و انرژی آزاد می‌گردد. سرانجام همه هیدروژن درون آن به مصرف می‌رسد. بعد از این ، تغییراتی در لایه‌های درونی ستاره آغاز می‌شود. در حالی که واکنشهای جدیدی از هلیوم شروع می‌شوند، لایه‌های بیرونی باد می‌کنند تا ستاره را به اندازه غول برسانند.
در اثر تغییرات زیاد ، ستاره به مرحله متغیر بودن می‌رسد. در نهایت هیچ منبع ممکن برای آزادسازی انرژی باقی نمی‌ماند. ستارگان کوچکتر در اثر انقباض به کوتوله‌های سفید تبدیل می‌شوند. ستارگان سنگین‌تر به‌صورت ابرنواختر منفجر می‌شوند. ماده بیرون ریخته از یک ابرنواختر ، بخشی از گاز بین ستاره‌ای را تشکیل می‌دهد که زادگاه ستارگان جدید است.
سحابی سیاره‌ای
ستارگان در یکی از آخرین مراحل زندگی خود ، قبل از آن که به کوتوله سفید تبدیل شوند، منظره بسیار زیبایی در آسمان بوجود می‌آورند. این مرحله سبب پیدایش سحابی‌های سیاره‌ای می‌شود. یک سحابی سیاره‌ای هنگامی تشکیل می‌شود که ستاره مرکزی آن ، لایه‌ای به بیرون پرتاب کند. لایه گاز همانند حلقه‌ای از دود منبسط می‌شود.
تأثیر نیروی گرانش بر زندگی ستارگان
سراسر زندگی ستاره به یک میدان نبرد شبیه است. نیروی گرانش سعی دارد که ستاره را منقبض کند، ولی با مقاومت فشار رو به بیرون ستاره مواجه می‌گردد. سرانجام ستاره تحلیل می‌رود و گرانش ، کنترل را بدست می‌گیرد. در این حالت ستاره شکل کاملا متفاوت با ستاره‌ای معمولی و سالم به خود می‌گیرد.

مراحل مختلف زندگی ستاره
تشکیل کوتوله سفید
نیروی گرانش یک نیروی جاذبه است، لذا ذرات ماده در اثر این نیرو به هم نزدیکتر می‌شوند. همچنین چون نیروی گرانش با جرم ذرات نسبت مستقیم دارد و نیز چون جرم ستاره فوق‌العاده زیاد است، لذا جاذبه گرانشی درون آن بسیار شدید خواهد بود. به عنوان مثال در اعماق خورشید فشار در فاصله یک دهمی سطح تا هسته ، تقریبا یک میلیون بار بیشتر از فشار جو در سطح زمین است. در این فاصله فشار تا هزار میلیون بار بیشتر از فشار جو زمین صعود می‌کند. این فشار با مقاومت گازهای داغ درون خورشید مواجه می‌شود. این گاز توسط کوره هسته‌ای گرم نگه داشته می‌شود.
هنگامی که آتش هسته‌ای رو به کاهش می‌گذارد، گاز داغ درون ستاره سرد می‌شود. بنابراین نیروی گرانش غالب می‌شود. آنچه در این مرحله روی می‌دهد، به جرم ستاره بستگی دارد. ستاره‌ای رو به مرگ مانند خورشید ، درهم فرو می‌ریزد تا به اندازه زمین برسد. در این روند هیچ انفجار واقعی و قابل توجه رخ نمی‌دهد. ستاره فقط به توده‌ای از خاکستر رادیواکتیو تنزل پیدا می‌کند و به آرامی سوسو می‌زند. در این حالت ستاره به یک کوتوله سفید تبدیل می‌شود. یک فنجان از ماده آن یک صد تن وزن دارد.
تشکیل ستاره نوترونی
اگر جرم ستاره‌ای بیشتر از خورشید باشد، فشار فرو ریزش مرحله کوتوله سفید را نیز پشت سر می‌گذارد و متوقف نمی‌شود. فرایند فرو ریزش تا جایی که قطر ستاره به حدود ده کیلومتر برسد، ادامه پیدا می‌کند. در این نقطه ، ستاره گلوله‌ای چگال از ذرات هسته‌ای است که آن را ستاره نوترونی می‌نامند. یک فنجان از ماده آن ، یک میلیون میلیون تن وزن دارد.
تشکیل تپ اختر
برخی از ستارگان نوترونی به سرعت می‌چرخند و در هر بار چرخش ، تابشهایی در محدوده امواج رادیویی گسیل می‌کنند. اینگونه ستارگان نوترونی ، تپ اختر نامیده می‌شوند.

تشکیل ابرنواختر
یک ستاره نوترونی بدون وقوع یک انفجار شدید اولیه شکل نمی‌گیرد. ستاره رو به مرگ ، ممکن است در چند ثانیه آخر حیات خود ، به صورت یک ابرنواختر شعله‌ور شود. درخشش آن چند روز از تمام کهکشانها پیشی می‌گیرد. از بخش مرکزی ابرنواختر ، یک ستاره نوترونی تشکیل می‌شود.
تشکیل سیاهچاله‌ها
یک ستاره رو به مرگ ، مثلا با جرمی 10 برابر جرم خورشید چنان زیر بار گرانش تولید شده قرار می‌گیرد که هیچ نیرویی نمی‌تواند در برابر فرو ریزش آن مقاومت کند. وقتی که چنین ستاره‌ای منقبض می‌شود و به اندازه‌ای در حدود دو کیلومتر می‌رسد، گرانش به حدی زیاد می‌شود که سرعت گریز از سطح آن به بیشتر از سرعت نور می‌رسد.
از موشک گرفته تا ذرات نور و علائم رادیویی ، هیچ یک نمی‌توانند از سطح آن بگریزند. این گرانش به قدری نیرومند است که همه چیز را به طرف خود می‌کشد. ما فقط می‌دانیم که در این حالت ، ستاره به یک سیاهچاله تبدیل می‌شود. سیاهچاله‌ها را نمی‌توان دید، چون نور نمی‌تواند از سطح آن بگریزد.
عقاید انسانها در مورد ستارگان
از یک نظر زمانی هر یک از ما درون ستارگان بوده است و از دیدگاه دیگر ، هر کس روزگاری در فضای خالی و گسترده بین ستارگان جای داشته است. بالاخره اگر برای جهان آغازی در نظر گرفته شود، زمانی هر یک از ما در آن آغاز حضور داشته است. به این معنی که هر مولکول بدن ما ، دارای موادی است که روزگاری در مرکز داغ و پر فشار یک ستاره جای داشته‌اند. در این نقاط بود که آهن موجود در سلولهای قرمز خون ، شکل گرفته است.

تولد تا مرگ ستارگان
ستاره یک توپ عظیم الجثه درخشان در فضاست که مقادیر بسیار زیادی نور و دیگر اشکال انرژی را تولید می کند. خورشید نیز یک ستاره است و نور و گرمای زمین را تامین می نماید. ستارگان در پهنه آسمان مانند نقاطی نورانی در حال چشمک زدن به نظر می آیند. البته به جز خورشید که به دلیل فاصله کم با زمین به شکل یک توپ دیده می شود.

یک خوشه کروی، اجتماعی از ستارگان است که توسط گرانش د رکنار یکدیگر قرار می گیرند. این خوشه کروی یکی از متراکمترین 147 خوشه شناخته شده در کهکشان راه شیری می باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله عدالت در اندیشه دینی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله عدالت در اندیشه دینی در pdf دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله عدالت در اندیشه دینی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله عدالت در اندیشه دینی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله عدالت در اندیشه دینی در pdf :

عدالت در اندیشه دینی

اسلام، تنها نسخه مکتوب نیست. تنها در وجود لفظی و وجود کتبی خلاصه نشده است. رهبران معصوم ما تجسّم واقعی حقیقت اسلام در زمان خود بوده اند. امیرمؤمنان که خود امکان اداره حکومت در سالیان محدود به دست آورد، زیباترین چهره عدالت اجتماعی را به نمایش گذاشت؛ به گونه ای که گفتند به خاطر شدت عدالت در محراب عبادت کشته شد. در زندگی شخصی

، زندگی فرزندان و نزدیکان، در عرصه قضایی، در عرصه سیاسی و اقتصادی جامعه، به بهترین وجه چهره عدالت را مجسم ساخت. او پوشاکی تن آزار و خوراکی دشوارخوار داشت و به همین جهت مورد اعتراض اصحاب قرار گرفت (94) ولی هرگز از این سیره کناره گیری نکرد. وی در معرفی خود،

در مصدر حکومت تمام کشور پهناور اسلامی فریاد برآورد که: امام شما از دنیا به دو جامه فرسوده و دو قرص نان بسنده کرده است، (05) با اینکه خود می گفت: می دانستم چگونه عسل پالوده و مغز)درروز( گندم و بافته ابریشم به کار برم. ولی همراهی با محرومانی که احتمالاً در اقصی نقاط کشور اسلامی حسرت گرده نانی را ببرند و سیر نخوابند را بر هوای نفس ترجیح می داد و به صراحت می فرمود: آیا راضی شوم که به من امیرالمؤمنین بگویند ولی با آنان در مشکلات روزگار شریک نشوم و در سختی زندگی نمونه ای برای آنان نباشم؟! (15)

حضرتش در مسأله عدالت اجتماعی و مساوات با دیگران، تنها به زندگی شخصی خویش
نمی نگریست، بلکه فرزند و برادر و; را نیز مراقبت می کرد و بر طبق آیه شریفه ;قوا أنفسکم و أهلیکم ناراً; (25) پس از خود از اهل مراقبت می کرد.
در نامه ای به یکی از کارگزاران خود از سأ استفاده و اسراف کاری وی نسبت به بیت المال انتقاد کرد و نوشت: به خدا سوگند اگر حسن و حسین مثل عمل تو را انجام داده بودند، از من روی خوش نمی دیدند و از سوی من به آرزوی خویش نمی رسیدند تا آنکه حق از آنان بازستانم و اثر ظلم پدید آمده را باطل کنم. (35) شیوه برخورد ایشان با عقیل که در اثر نداری و گرسنگی فرزندانش به

تیرگی گراییده بودند، مشهور است. (45) یاران و همراهان خلیفه قبل نیز از این عمومیت و شمول در عرصه عدالت ناخرسند بودند و تقسیم مساوی بیت المال را برنتافتند و به حضرت امیر (ع) ش کوه بردند. آنان را نظر آن بود که براساس سبقت در جهاد و اسلام و نژاد عربی، سهم بیت المال متفاوت باشد و امکانات دولت همچنانکه در دوره عثمان و عمر تقسیم می شد، تقسیم شود. حضرت امیر (ع ) فرمود: اگر این بیت المال مال و حال )اینگونه رفتار نکنم (شخصی خودم بود نیز به تساوی تقسیم می کردم، پس چگونه آنکه مال، مال خداست. (55)

وی بر تساوی همه در برابر قانون تأکید می کرد. به فرزندانش توصیه کرد که در قصاص قاتل وی فقط به او بسنده کنند و آنهم فقط یک ضربه در برابر یک ضربه ای که وی وارد ساخته است. (65)
به اجرای عدالت توسط کارگزاران حساس بود و از ظلم آنان به کمترین مردم، از جهت حمایت و موقعیت اجتماعی، بر می آشفت و با شدت برخورد و سخت تهدید می کرد. (75)
در حقیقت چهره مجسم عدالت اسلامی روشن تر از آثار مکتوب و ملفوظ اسلامی برارزش والای این محور اساسی اداره جامعه دلالت دارد و جایگاه رفیع و بی بدیل آن رامی نماید.

امام خمینی و مباحث مفهومی در حوزه عدالت اجتماعی
امام خمینی در تعریف عدالت به مفهوم لغوی و ریشه آن بسنده کرده اند و می نویسند:
«بدان که عدالت عبارت است از حد وسط بین افراط و تفریط و آن از امّهات فضایل اخلاقیه است. (85)

و در کلامی دیگر به فطری بودن عدالت در سرشت انسان پرداخته اند:
فطرتاً در مقابل قسمت عادلانه خاضع است و از جور و اعتساف فطرتا انسان گریزان و متنفّر است. از فطرتهای الهیه که در کمون ذات بشر مخمّر است حب عدل و خضوع در مقابل آن است و بغض ظلم و عدم انقیاد در پیش آن است اگر خلاف آن را دید بداند در مقدمات نقصی است. (95)
چون عدالت خواهی و عدالت گستری امری فطری است، مرور زمان آن را کهنه نمی کند و اصلی دایمی و مستمر محسوب می شود:

«اجرای قوانین بر معیار قسط و جلوگیری از ستمگری و حکومت جائرانه و بسط عدالت فردی و اجتماعی ومنع از فساد و فحشا و کجروی ها و آزادی بر معیار عقل و عدل و استقلال و خودکفایی و جلوگیری از استعمار، استثمار و استعباد، و حدود و قصاص و تعزیرات بر میزان عدل; و صدها از این قبیل چیزهایی نیست که با مرور زمان در طول تاریخ بشر و زندگی اجتماعی کهنه شود. (06)
جدای از فطری و دایمی بودن عدالت اجتماعی توجه به عمومی بودن عدالت، به طوری که گستره آن همه افراد جامعه را بگیرد.
اجرای آن برای همه علی السویه باشد و توجه به فایده مندی آن برای اقشار محروم مورد توجه ویژه ایشان بوده است:

«در جمهوری اسلامی برای فقرا فکر رفاه خواهد شد. مستمندان به حقوق خودشان می رسند. عدالت الهی سایه می افکند. (16)
«عدالت اسلامی را می خواهیم در این مملکت برقرار کنیم. یک همچو اسلامی که در آن عدالت باشد. اسلامی که در آن هیچ ظلم نباشد. اسلامی که آن شخص اوّل با آن فرد آخر همه علی السوأ در مقابل قانون باشد. (26)

«در اسلام نژاد، گروه، دسته جات و زبان و اینطور چیزها مطرح نیست. اسلام برای همه است و به نفع همه. (36)
از بیانات بالا روشن می شود که اصل عدالت اجتماعی یک واقعیتی است که ریشه در فطرت دارد و در عرصه های مختلف سیاسی، قضایی، اجتماعی و اقتصادی جاری می شود و نه تنها عدالت میان رعیت که عدالت میان حاکم و رعیت نیز باید رعایت شود. دانه درشت ها و دانه ریزها در اجرای عدالت یکسان هستند؛ به ویژه در عرصه قضا که مساوی بودن، سیره امیرمؤمنان ع و بزرگان دینی مااست.

ریشه عدالت اجتماعی از نگاه امام خمینی ( ره)
اسلام دین فطری است و احکام فطری بیشتر به صورت اوامر ارشادی و یا مولوی، از جانب شارع مقدس طرح گردیده است و در این میان ارتباط بین عقاید و اوامر شرعی را نیز نباید نادیده گرفت.
آنچه با عنوان ارتباط جهان بینی و ایدئولوژی در نظر بعضی از متفکّران معاصر مطرح شده است. امام بر این اساس بحث عدالت ر متخذ از توحید می دانند.

انقلاب اسلامی بر مبنای اصل توحید استوار است که محتوای این اصل در تمام شؤون جامعه سایه می افکند;
همه امتیازها لغو می شود، فقط تقوی و پاکی ملاک برتری است. زمامدار با پایین ترین فرد جامعه برابر است و ضوابط و معیارهای متعالی الهی و انسانی مبنای پیمانها و یا قطع روابط است. (46)
بحث فوق مبتنی بر اعتقاد به وحدت معبود است. خداوند یکتا به عالم تشریع و تکوین عادلانه حکم کرده است و قوانین تشریعی و تکوینی او اقتضای عدالت را دارد. در عبارت زیر نیز به طور صریح عدالت اجتماعی را از عدالت الهی می دانند:

«بحث عدالت همان بحث صفت حق تعالی است برای اشخاصی که چشم دارند، بحث عدالت هم می کنند. بحث عدالت اجتماعی هم به دست آنهاست. حکومت هم تأسیس می کنند. حکومتی که حکومت عادله باشد. (56)
جالب است که امام خمینی ره اصل عدالت را هدف برپاداشتن حاکمیت و برپاداشتن حاکمیت را هدف احکام شرعی می دانند؛ یعنی در مطلوبیت سنجی این سه مورد احکام مطلوب بالعرض، دولت و حکومت مطلوب بالذات و اجرای عدالت و بسط آن مطلوب اصیل است:
نهاد حکومت آن قدر اهمیت دارد که نه تنها در اسلام حکومت وجود دارد، بلکه اسلام چیزی جز حکومت نیست و احکام شرعی قوانینی است که یکی از شؤون حکومت است. بدین ترتیب حاکمیت اسلامی و بسط عدالت مطلوب بالذات و احکام مطلوبات بالعرض هستند که مقصود از آنها اجرای حکومت است. (66)
دیدگاه فوق می تواند زمینه ساز طرح قاعده عدالت به عنوان یک قاعده حاکم فقهی باشد؛ به طوری که اگر در فهم و اجرای احکام فرعی دیگر تعارضی با قاعده عدالت پیدا شد، در مقام تعارض قاعده عدالت مقدم شود و در عرصه عمل نیز مزاحم قاعده عدالت محذوف گردد. استاد مطهری به این نکته توجه داشته و از عدم حضور قاعده عدالت در فقه اظهار تأسف کرده است:
اصل عدالت با همه اهمیت آن در فقه، مورد غفلت واقع شده است و در حالی که از آیاتی چون و بالوالدین احسانا و و أوفوا بالعقود ؛ عموماتی در فقه به دست آمده است. ولی با این همه تأکیدی که قرآن کریم بر روی مسأله عدالت اجتماعی دارد، مع هذا، یک قاعده و اصل عام در فقه، از آن استنباط نشده است. و این نکته سبب رکود فکر اجتماعی فقهای ما گردیده است. (76)
«عدالت تنها یک حسنه اخلاقی نیست، بلکه یک اصل اجتماعی بزرگ است و اسلام به آن فوق العاده اهمیت داده است. (86)

همچنان که گفته شد اهتمام اسلام به شرایط حاکم و لزوم عدالت در وی در جهت تضمین اجرای عدالت اجتماعی در جامعه است و اصولاً مناصب اجتماعی هر چه حساس تر می شوند شرط عدالت در مجری آن به تناسب مهم تر و دقیق تر می گردد.
امام خمینی از کسانی هستند که به این مهم توجه جدی داشته و برای منصب افتأ و مرجعیت در این زمینه فتوای ویژه ای دارند. ایشان نه تنها عدالت را شرط مرجعیت می دانند، بلکه ور ع بودن را نیز لازم می دانند و عدم اقبال به دنیا را نیز شرط وی – به صورت احتیاط واجب – می دانند. (96) به تعبیر دیگر مرجع تقلید مردم از حرام، از شبهه و حتی از حلال نیز باید اجتناب کند و به حداقل

زندگی دنیایی اکتفا نماید. روشن است که رهبری دولت اسلامی شأنی است که نباید تفاوتی در این شرط با مرجع تقلید داشته باشد؛ چرا که امکانات و تصمیم گیری های حاکم اسلامی بسی گسترده تر است و آثار زیان بار دنیاگرایی حاکم به مراتب بیشتر است.

سیره عملی امام خمینی ( ره ) نسبت به عدالت فردی و اجتماعی
بدون تردید زندگی شخصی امام خمینی در دوران رهبری و مرجعیت، مصداق بارزی از پیروی امام علی و دستورات دینی بود. زندگی ایشان هرگز قابل مقایسه با زندگی رهبران و رییس جمهورهای کشورهای دیگر نبود. با اینکه به لحاظ خانوادگی، امام اجداد متمول داشتند ولی با اختیار خود، از امکانات شخصی، از امکانات وجوهات و از امکانات دولتی استفاده غیرمتعارف نمی کردند. بهره مندی ایشان از امکانات زندگی در حدّ پایین تر از یک زندگی معمولی بود.

منزل شخصی ایشان در قم، در نجف و در تهران نشان مهمی است از این مسأله. ایشان در نجف کولر نداشتند و برای هوا خوری و استراحت از نجف به کوفه نیز نمی رفتند و می گفتند: آیا من می توانم به کوفه بروم در حالی که بسیاری از مردم ایران در سیاه چال ها به سر می برند؟! (07) خانه امام در تهران، پس از آنکه از بیمارستان قلب مرخص شدند، خانه ای اجاره ای در منطقه دربند تهران بود، امام به خاطر موقعیت منطقه و سنگی بودن نمای دیوارهای خانه از آنجا رفتند و به منزلی در جماران آمدند که مجموعه دفتر و منزل امام صدوشصت متر بود. (17)

البته گاهی اوقات امکانات پنهان به گونه ای است که بار مالی وسیعی را بر بیت المال تحمیل می کند ولی اسم و عنوان آن به عنوانهای دیگر است. امام از این نوع امکانات نیز پرهیز داشتند. حضور پنهان و مستمر در تفرج گاههای نظامی، شهرهای زیارتی و; در زندگی امام وجود نداشت.
غذای امام نیز ساده و به روایت آشپز ایشان صبحانه نان و پنیر و چای و ناهار معمولا آبگوشت و شام هم کمی غذای سرد میل می کردند. (27) نسبت به نزدیکان حسّاس بودند و آنان را از

مسافرتهای غیرضرور به خصوص به خارج از کشور و احیاناً حج و عمره نهی می کردند. فرزند ایشان هیچ سمت ویژه ای را در حکومت به عهده نگرفت. هنگامی که بنی صدر به امام نامه نوشت و مرحوم حاج سیداحمد خمینی را برای نخست وزیری پیشنهاد کرد فرمودند: بنا ندارم اشخاصی منسوب به من متصدی این امور شوند. (37)
امام از حکومت هزار فامیل احتراز داشتند و به حق نگذاشتند زمینه های فامیل بازی در حکومت باب شود. بعضی از منسوبین ایشان که در دولت س متی داشتند، غالباً دارای سمت های درجه چندم و براساس حد لیاقت و توانایی خودشان بود.
یکی از مسائل مهم در اجرای عدالت اجتماعی آن است که توزیع امکانات و مناصب براساس استحقاق و شایستگی باشد نه براساس قرب و بعد به امام.

تقسیم شهریه امام در نجف از این ویژگی برخوردار بود. یکی از بزرگان نجف می گفت:
«لم یسبقه سابق و لم یلحقه لاحق تا به حال نجف مثل امام را به خود ندیده است؛ زیرا سایر مراجع امتیازاتی را برای دیگران قایل بودند که گاهی این امتیازات جنبه مادی و تبلیغاتی داشت ولی اصلاً این معنا در نظر امام نبود. ولی آن شهریه کلانی که امام می داد به تمام افراد یکنواخت می داد و هیچ تمیزی برای کسی بر دیگری قائل نبود. (47)

پس از پیروزی انقلاب نیز امام هرگز خود را یک محور اساسی در قضاوت نسبت به دیگران نمی دیدند و به خاطر این که کسی به ایشان اهانت کرده بود او را از امکانات عمومی محروم نمی کردند. بعضاً نیز نیاز این افراد را به طور خاص برطرف می کردند. (57) درباره یکی از گروههای سیاسی خاطره زیر شنیدنی است:
یک شب منزل حاج احمد آقا بودیم، امام بدون اینکه از کسی اسم ببرند، گفتند: اینها آدم های بدی نیستند آدم های مسلمان خوبی هستند. یکی از آقایان می خواست تحریک کند، گفت اینها روحانیت را قبول ندارند امام فرمودند: روحانیت را قبول دارند شماها را قبول ندارند. آن آقا گفت: شخص شما را قبول ندارند. امام فرمودند: قبول نداشته باشند من که اصول دین نیستم! (67)
امام در عمل تساوی فرد اول مملکت و افراد عادی را در برابر قانون نشان دادند. یکی از یاران امام این خاطره را از ایشان نقل کرده است: یکی از اهالی خوزستان که در اثر جنگ آواره شده بود، از امام به دادگستری تهران شکایت می کند. قاضی هم احضاریه صادر می کند که: آقای روح الله مصطفوی به این شعبه مراجعه کنید؛ احضاریه به دست امام می رسد. امام می فرماید: اگر قرار است که من به دادگاه بروم می روم. جالب این است که امام در مورد قاضی ای که ایشان را احضار کرده بود تأکید کرده بودند که با او برخوردی نشود. آقای اردبیلی می گفت: امام مدتی بعد از من سؤال کردند برخوردی با آن قاضی نشد؟ او به وظیفه اش عمل کرده است. مبادا شغلش را عوض کنید، جایگاهش را هم نباید تغییر دهید.

هجدهمین سالگرد نامه تاریخی حضرت روح‌الله به رهبر شوروی سابق/
پیش‌بینی امام محقق شد؛ کمونیسم در موزه‌های تاریخ
خبرگزاری فارس: حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در دی ماه سال 1367 با نامه‌‌ای تاریخی رئیس هیات حاکمه شوری سابق را به اسلام دعوت کرد و پیش بینی کرد که کمونیسم به موزه‌های تاریخ رهسپار خواهد شد که با فاصله اندکی این پیش بینی محقق شد و اکنون هجدهمین سالگرد آن پیش بینی تاریخی است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، هیات نمایندگی امام خمینی در تاریخ 13/10/67 به سرپرستی آیت الله جوادی آملی و متشکل از محمدجواد لاریجانی و مرضیه حدیده چی (دباغ) وارد مسکو شد. این هیات از سوی منتاشیویلی (دبیر هیات رئیسه شورایعالی اتحاد جماهیر شوروی)، معاون وزیر امور خارجه این کشور، امام جمعه مسکو و سفیر جمهوری اسلامی ایران مورد استقبال قرار گرفت.

در متن کامل نامه تاریخی امام خمینی(ره) که 11 دی 1367 مصادف با 22 جمادی الاول 1409 نگاشته شده، بدین شرح است:

بسم اللّه الرحمن الرحیم

جناب آقای گورباچف، صدر هیات رئیسه اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی

با امید خوشبختی و سعادت برای شما و ملت شوروی، از آنجا که پس از روی کار آمدن شما چنین احساس می شود که جنابعالی در تحلیل حوادث سیاسی جهان، خصوصا در رابطه با مسائل شوروی، در دور جدیدی از بازنگری و تحول و برخورد قرار گرفته اید، و جسارت و گستاخی شما در برخورد با واقعیات جهان چه بسا منشا تحولا

ت و موجب به هم خوردن معادلات فعلی حاکم بر جهان گردد، لازم دیدم نکاتی را یادآور شوم.
هر چند ممکن است حیطه تفکر و تصمیمات جدید شما تنها روشی برای حل معضلات حزبی و در کنار آن حل پاره ای از مشکلات مردمتان باشد، ولی به همین اندازه هم شهامت تجدید نظر در مورد مکتبی که سالیان سال فرزندان انقلابی جهان را در حصارهای آهنین زندانی نموده بود قابل ستایش است.
و اگر به فراتر از این مقدار فکر می کنید، اولین مسئله ای که مطمئناً باعث موفقیت شما خواهد شد این است که در سیاست اسلاف خود دایر بر خدازدایی و دین‌زدایی از جامعه، که تحقیقاً بزرگترین و بالاترین ضربه را بر پیکر مردم کشور شوروی وارد کرده است، تجدید نظر نمایید، و بدانید که برخورد واقعی با قضایای جهان جز از این طریق میسر نیست.

البته ممکن است از شیوه های ناصحیح و عملکرد غلط قدرتمندان پیشین کمونیسم در زمینه اقتصاد، باغ سبز دنیای غرب رخ بنماید، ولی حقیقت جای دیگری است.
شما اگر بخواهید در این مقطع تنها گره‌های کور اقتصادی سوسیالسیم و کمونیسم را با پناه بردن به کانون سرمایه داری غرب حل کنید، نه تنها دردی از جامعه خویش را دوا نکرده اید، که دیگران باید بیایند و اشتباهات شما راه جبران کنند، چرا که امروز اگر مارکسیسم در روشهای اقتصادی و اجتماعی به بن بست رسیده است، دنیای غرب هم در همین مسائل، البته به شکل دیگر، و نیز در مسائل دیگر گرفتار حادثه است.

جناب آقای گورباچف!
باید به حقیقت رو آورد. مشکل اصلی کشور شما مسئله مالکیت و اقتصاد و آزادی نیست. مشکل شما عدم اعتقاد واقعی به خداست. همان مشکلی که غرب را هم به ابتذال و بن بست کشیده و یا خواهد کشید. مشکل اصلی شما مبارزه طولانی و بیهوده با خدا و مبدا هستی و آفرینش است.

جناب آقای گورباچف!
برای همه روشن است که از این پس کمونیسم را باید در موزه‌های تاریخ سیاسی جهان جستجو کرد، چرا که مارکسیسم جوابگوی هیچ نیازی از نیازهای واقعی انسان نیست، چرا که مکتبی است مادی، و با مادیت نمی توان بشریت را از بحران عدم اعتقاد به معنویت، که اساسی ترین درد جامعه بشری در غرب و شرق است، به در آورد.
ممکن است شما اثباتا! در بعضی جهات به مارکسیسم پشت نکرده باشید و از پس این هم در مصاحبه‌ها اعتقاد کامل خودتان را به آن ابراز کنید، ولی خود می‌دانید که ثبوتاً اینگونه نیست.
رهبر چین اولین ضربه را به کمونیسم زد، و شما دومین و علی الظاهر آخرین ضربه را بر پیکر آن نواختید.
امروز دیگر چیزی به نام کمونیسم در جهان نداریم. ولی از شما جدا می‌خواهم که در شکستن دیوارهای خیالات مارکسیسم، گرفتار زندان غرب و شیطان بزرگ نشوید.
امیدوارم افتخار واقعی این مطلب را پیدا کنید که آخرین لایه‌های پوسیده هفتاد سال کژی جهان کمونیسم را از چهره تاریخ و کشور خود بزدایید.

امروز دیگر دولتهای همسو با شما که دلشان برای وطن و مردمشان می‌تپد، هرگز حاضر نخواهند شد. بیش از این منابع زیرزمینی و رو زمینی کشورشان را برای اثبات موفقیت کمونیسم، که صدای شکستن استخوانهایش هم به گوش فرزندانشان رسیده است، مصرف کنند.

آقای گورباچف!
وقتی از گلدسته‌های مساجد بعضی از جمهوریهای شما پس از هفتاد سال بانگ اللّه اکبر و شهادت به رسالت حضرت ختمی مرتبت – صلی اللّه علیه و آله و سلم – به گوش رسید، تمامی طرفداران اسلام ناب محمدی(ص) را از شوق به گریه انداخت.
لذا لازم دانستم این موضوع را به شما گوشزد کنم که بار دیگر به دو جهانبینی مادی و الهی بیندیشید. مادیون معیار شناخت در جهانبینی خویش را حس دانسته و چیزی را که محسوس نباشد از قلمرو علم بیرون می دانند، و هستی را همتای ماده دانسته و چیزی را که ماده ندارد موجود نمی‌دانند. قهراً جهان غیب، مانند وجود خداوند تعالی و وحی و نبوت و قیامت، را یکسره افسانه می‌دانند.
در حالی که معیار شناخت در جهانبینی الهی اعم از حس و عقل می باشد، و چیزی که معقول باشد داخل در قلمرو علم می‌باشد؛ گرچه محسوس نباشد. لذا هستی اعم از غیب و شهادت است، و چیزی که ماده ندارد، می‌تواند موجود باشد و همان طور که موجود مادی به مجرد استناد دارد، شناخت حسی نیز به شناخت عقلی متکی است.

قرآن مجید اساس تفکر مادی را نقد می‌کند، و به آنان که بر این پندارند که خدا نیست؛ وگرنه دیده می‌شد.
لن نؤمن لک حتی نری اللّه جهره. می‌فرماید: لاتدرکه الابصار و هو یدرک الابصار و هو اللطیف الخبیر.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق نظامی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق نظامی در pdf دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق نظامی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق نظامی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق نظامی در pdf :

کاهش وزن و افزایش مقاومت پانل های کامپوزیتی با استفاده از فرآیند پالتروژن پلی یورتان ها
سیستم پانل های کامپوزیتی سبک وزن و به هم قفل شونده که کاربرد های ویژه ای در مخازن سیستم های حمل و نقل دارند توسط ارتش ایالات متحده برای صف آرایی سریع نیرو ها به کار گرفته شده است. این محصول توسط شرکت Conforce International با استفاده از Baydur® PUL 2500 که یک سیستم پلی یورتان دو جزیی از BaySystems™ است ارایه شده است. BaySystems™ یک نام جهانی برای سیستم های فرآیندی پلی یورتان شرکت Bayer Material Science است.
به گزارش سانا، استفاده از سیستم پلی یورتان همراه با فرآیند پالتروژن امکان تولید محصولاتی که برتری بسیاری به پانل های قدیمی که از مواد سنتی مانند چوب، فولاد، آلومینیم و کامپوزیت های FRP ساخته می شوند را برای شرکت Conforce International فراهم کرده است. بازدید کنندگان کنفرانس اخیر COMPOSITES+POLYCON 2009 انجمن تولید کنندگان کامپوزیت آمریکا فرصت بازدید از EKO-FLOR ms1 را در غرفه Bayer Material Science داشته اند.
پانل های قفل شونده برای قفسه های نگهداری تجهیزات نظامی با عرض 24 اینچ و با طول مورد نیاز توسط Conforce International عرضه شده است. آن ها عمقی به اندازه اسمی 25/1 اینچ دارند. در این کاربرد، فرآیند پالتروژن پلی یورتان و مواد پلی یورتان به Conforce International در بدست آوردن دیواره ای یکپارچه و یکسان کمک کرده و این شرکت را قادر به افزایش انعطاف پذیری در طراحی و ساده سازی فرآیند نموده است.
Marino Kulas مدیر عامل شرکت Conforce International می گوید: ما پلی یورتان های شرکت Bayer Material Science را به علت خواص فیزیکی کلی و کارایی بهتر شامل نسبت استحکام به وزن بسیار مطلوب، کاهش وزن کلی قطعه و توانایی کار کردن در کنار استحکامات ویژه انتخاب کرده ایم. او می افزاید که Conforce International با استفاده از EKO-FLOR ms1 بازار جدیدی برای محصولات کامپوزیتی کارآمد و سازگار با محیط زیست ایجاد کرده است. علاوه بر استحکام بهبود یافته و پایداری قابل مقایسه با پانل های ساخته شده از مواد سنتی، EKO-FLOR ms1 مزیت قابل توجه دیگری نیز دارد که شامل عدم تاثیر تغییرات آب و هوایی و خوردگی برروی وی‍‍‍‍‍‍ژگی های قطعات ساخته شده از این مواد است که باعث افزایش طول عمر محصول می شود.
Kulas اضافه می کند که خدمات پشتیبانی شرکت Bayer شامل آنالیز طراحی ساختار، ارزیابی خواص مواد و بهینه سازی و طراحی شکل دهی و آماده سازی شروع فرآیند بوده است که به ما اجازه می دهد محصولات خود را بهبود بخشیده و کار آمدی و سازگاری با محیط زیست را به طور همزمان ارایه کنیم. با حمایت Bayer ما قادر به فایق آمدن بر انتظارات که از ما می رود شده ایم.
فوریه 1960
دولت ایالات متحده به درخواست ایران برای خرید موشکهای هوا به هوای ساید وایندر پاسخ مثبت میدهد .

12 آوریل 1962
پادشاه ایران دلیل تاخیر آمریکا از تحویل موشکهای ساید وایندر عملیاتی برای هواپیما اف-86 ایران را از وزیر دفاع آمریکا Robert McNamara جویا میشود و وزیر دفاع آمریکا تاکید میکند که ایران ابتدا باید توانائی های خود برای نگهداری تجهیزات نظامی را افزایش دهد ، در پاسخ به در خواست شاه برای دریافت سیستم های موشکی پدافند هوائی McNamara ایجاد ایستگاههای پیش اخطار هوائی و در دریافت هواپیماهای شکاری بیشتر را مناسب تر مینامد .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله روانشناسی نقاشی کودک در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله روانشناسی نقاشی کودک در pdf دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله روانشناسی نقاشی کودک در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله روانشناسی نقاشی کودک در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله روانشناسی نقاشی کودک در pdf :

1فاصله بین اشخاص در نقاشی: اگر کودک خود را در کنار اعضای خانواده خود بکشد نشانگرانس و الفت بین اعضای خانواده است.
2- برجسته نمودن اشخاص:در بیشتر نقاشی هاییکه کودکان از خانواده ترسیم می کنند همیشه یک شخصیت اصلی وجود دارد که کودک بیشترینبار احساسی خود را چه به صورت عشق و ستایش، چه به صورت ترس و دلهره، بر روی اومستقر می کند. این شخصیت اصلی غالبا قبل از دیگران کشیده می شود. این شخص گاه دروسط صفحه و گاه نفر اول از سمت چپ کاغذ است. 3- بی ارزش کردن اشخاص:وقتی در نقاشی، یکیاز اغضای خانواده وجود ندارد می توان نتیجه گرفت که کودک آگاهانه یا ناخودآگاهآرزوی نبود آن شخص را دارد. گاهی دیده می شود که کودک خودش در نقاشی نیست که دلیلشاین است که احتمالا کودک در خانه احساس راحتی ندارد. طریق دیگر برای بی ارزش کردنیک شخص، کشیدن تصویر او و سپس پاک کردن آن است. نقاشی و روان درمانینقاشی تنها وسیلهتشخیص ناسازگاری کودک نیست، بلکه خود عامل بالقوه خلاقیتی است که وسیله درمان مؤثریمی شود. روان درمانی به وسیله نقاشی توسط اشترن پیشنهاد و به کار گرفته شد. اشترنمی گوید: نقاشی به عنوان وسیله ای برای روان درمانی، بیشتر برای کودکان کم سازگار،ناثابت و عقب مانده، آموزش مناسبی است و نتیجه ای که از این کار حاصل میشود، اعجابانگیز است. زیرا نقاشی به کودک امکان می دهد که قدرت و قابلیت خلاقیت خود را بشناسدو در نتیجه حل مشکلات آموزش برایش سهل تر جلوه کند. طریقه معالجه به این صورت استکه روانکاو تمام تمایلات و مشکلات سرکوب شده بیمار را که در ناخودآگاه جای گرفتهبرایش بیان می کند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   21   22   23   24   25   >>   >