سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مقاله تجزیه و تحلیل صورت های مالی مبتنی بر استان

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تجزیه و تحلیل صورت های مالی مبتنی بر استاندارد های جدید گزارشگری مالی (IFRS) در pdf دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تجزیه و تحلیل صورت های مالی مبتنی بر استاندارد های جدید گزارشگری مالی (IFRS) در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تجزیه و تحلیل صورت های مالی مبتنی بر استاندارد های جدید گزارشگری مالی (IFRS) در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تجزیه و تحلیل صورت های مالی مبتنی بر استاندارد های جدید گزارشگری مالی (IFRS) در pdf :

تجزیه و تحلیل صورت های مالی مبتنی بر استاندارد های جدید گزارشگری مالی (IFRS)

چکیده:
فرهنگ حسابداری هدف از تجزیه و تحلیل صورت های مالی را تحلیل، ارزیابی و قضاوت درباره عملکرد یک واحد تجاری و وضعیت مالی آن بیان می کند. در روش های متنوع تجزیه و تحلیل مالی( از قبیل روش های متکی بر مفاهیم آماری، تحلیل تکنیکال در بازار های سرمایه ) فرض بر این است که گذشته زمینه ساز آینده می شود، از این جهت نتیجه کوشش ها و تجارب گذشته که در مجموعه صورتهای مالی منعکس است به عنوان مهمترین منبع اطلاعاتی مبنای بررسی قرار گرفته و نتایج بدست آمده راهنمای اخذ تصمیم نسبت به آینده قرار می گیرد.

 

استاندارد های تهیه و ارائه اطلاعات حسابداری جاری، نسبت به تأمین اطلاعاتی که قابلیت فهم هر چه بیشتر را به همراه داشته باشد به حد ایدآل نرسیده و همواره نیز جهت تجویز رویه ها و روش هایی که سلامت گزارشگری و سهولت تحلیل را برای استفاده کنندگان فراهم سازد مورد تعدیل قرار می گیرد.
یکی از مواردی که اخیراً توسط مجامع حرفه ای جهت مطلوبتر نمودن کیفیت گزارشگری مالی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است تغییر اساسی در نحوه ارائه صورت های مالی است. در سال 2002 کمیته مشترکی از تدوین کنندگان استاندارد های بین المللی حسابداری (FASB و IFRS) پروژه ای را آغاز نمودند و پس از چند سال بررسی و تحقیق، در سال 2008 مقاله پیشنهادی خود را برای نظر سنجی منتشر و در سال 2009 پیش نویس استاندارد جدید گزارشگری را که تغییر شکل و محسوس تر شدن صورت های مالی را دنبال می کند، ارائه نمودند.
ما در این مقاله پس از بیان اینکه چرا تغییر در نحوه ارائه گزارش ها و صورت های مالی ضرورت دارد، بیان می کنیم که در شکل جدید گزارشگری مالی که توسط مجامع حرفه ای تدوین استاندارد های بین الملی ارائه گردیده چه تغییراتی ایجاد خواهد شد و این تغییرات تا چه میزان توانایی پاسخگویی به نیاز های استفاده کنندگان را افزایش می دهد و صورت های مالی منطبق بر شکل جدید گزارشگری تا چه میزان تحلیل و تصمیم گیری مالی را سهولت می بخشد.

کلید واژه:
حسابداری و گزارشگری – شکل جدید گزارشگری مالی – تجزیه و تحلیل صورت های مالی – حسابداری عامیانه

مقدمه:
رایانه و تکنولوژی پیشرفته انتقال اطلاعات، بسترگسترش فزاینده و پیچیدگی های فعالیت های اقتصادی را فراهم نموده است. رشد فعالیت های اقتصادی و ارتباطات خاص و پیچیده، لزوم فراهم آوردن اطلاعات دقیق با هدف اشباع نیاز های دامنه وسیعی از مخاطبین را بیان می دارد. نیازهای اطلاعاتی متنوع این مخاطبین با سلیقه های متنوع تهیه و ارائه آن

مواجه است، لذا دست یافتن به این هدف هنگامی میسر می گردد که برخورد سلیقه ای در تهیه و تدارک اطلاعات محدود و با نیاز های مخاطبین همسو شود.
دامنه استفاده کنندگان شامل اشخاص متنوعی است که هم از دانش مطلوب و آشنایی کامل با زبان حسابداری و مفاهیم گاه پیچیده آن برخوردارند و هم دربرگیرنده اشخاصی است که در حد متعارفی با این زبان آشنایی داشته و نیز اشخاصی که هیچ گونه برداشت مالی و درکی از مفاهیم حسابداری و اصطلاحات مورد استفاده آن در گزارش ها و صورت های مالی ندارند را شامل می شود. هرچند که چارچوب نظری، استفاده کنندکان از صورت های مالی را اشخاصی قلمداد می کند که دانش متعارفی از حسابداری دارند و یا در غیر اینصورت از خدمات مشاوره ای شخصی که از این دانش برخودار است بهره می گیرند.
تشکیل کمیته ها، فدراسیون ها و سایر مجامع حرفه ای حسابداری به این دلیل بوده که به دنبال هدف یگانه و مشترک بیان اطلاعات با بار اطلاعاتی متعارف بوسیله زبان حسابداری باشند به نحوی که ضمن القاء سلامت اطلاعت، این اطلاعات قابلیت فهم، درک و به کار بستن آنرا برای مخاطبین فراهم سازد. علی رغم تلاش ها و تحقیقات به عمل آمده در ارتباط با این مسئله، اطلاعات تهیه و ارائه شده حسابداری هنوز نتوانسته است گروه مخاطبینی که از دانش ضعیفی برخوردارند را به طور اخص و گاهی مخاطبینی که دارای دانش متعارف هستند را به عنوان نتیجه ایده آل خود بهره مند سازد. این درحالی است که حتی استفاده کنندگان حرفه ای نی

ز برای به کار بستن اطلاعات گاه نیاز به بررسی مفهومی تر اطلاعات دارند.
پس از کوشش ها، تحقیقات و نظر سنجی های گوناگون در بکارگیری رویه ها و استانداردهای فعلی گزارشگری، کمیته تدوین استاندارد های بین المللی طی بیانیه ای پیش نویس استاندارد جدیدی را منتشر نمود که شکلی نوین از گزارشگری را تجویز می کند. در این بیانیه هدف از شکل جدید گزارش های مالی، مطلوبتر نمودن کیفیت گزارشگری مالی عنوان شده است.

 

الگوهای مختلف برای ارزیابی کیفیت گزارشگری مالی
رویکردهای مختلفی برای ارزیابی کیفیت اصول حسابداری و گزارشکری مالی وجود دارد. این رویکردها را می توان به دو گروه تقسیم کرد:
1) رویکرد نیازهای استفاده کننده و
2) رویکرد حمایت از سرمایه گذار و سهامدار
رویکرد نیازهای استفاده کننده بر مسائل مرتبط با ارزشیابی تمرکز دارد. رویکرد حمایت از سرمایه گذار و سهامدار بر مسائل مرتبط بر نحوه اداره شرکت و مباشرت تاکید دارد.

1- نیازهای استفاده کننده
در این گروه، کیفیت گزارشگری مالی بر مبنای سودمندی اطلاعات مالی برای استفاده کنندگان، تعیین می شود. چارچوب نظری هیئت استانداردهای حسابداری مالی نمونه اولیه ای از این مدل است. هیئت در بیانیه مفهومی استدلال می کند که کیفیت می باید برحسب اهداف کلی گزارشگری مالی، یعنی فراهم کردن اطلاعات سودمند برای استفاده کنندگان جهت تصمیم های سرمایه گذاری، اعتبار و مانند آن تعریف شود. هیئت سپس ویژگی های کیفی لازم برای تامین اهداف بیان شده را تعریف می کند. طبق مدل هیئت، خصوصیات کیفی شامل مربوط بودن، اتکا پذیر بودن، ثبات رویه و مقایسه پذیر بودن است. هیئت تصدیق می کند که این یک ارزیابی ذهنی است و اغلب می باید بین مربوط بودن و اتکا پذیر بودن تعادل برقرار شود (رحمانی،1381،ص53).
رویکرد کمیته جنکینز دقیقا در راستای مدل هیئت استانداردهای حسابداری مالی می باشد، اما در تعریف نیازهای اصلی استفاده کنندگان به اطلاعات، با شناسایی مفاهیم هفت گانه زیر از آن مدل فراتر می رود:
1 تجزیه و تحلیل جداگانه هر قسمت تجاری که فرصت ها و ریسک های متفاوتی دارد
2 درک ماهیت فعالیت شرکت
3 کسب و درک دیدگاه و چشم انداز فعالیت

4 درک دیدگاه مدیریت

5 اشاره به نسبی بودن اتکا پذیری اطلاعات در گزارشگری مالی
6 درک عملکرد شرکت نسبت به رقیبان و سایر شرکت ها
7 درک تغییرات مهمی که به سرعت بر شرکت تاثیر می گذارد.
اطلاعات مالی به میزانی که یک یا چند نوع از نیازهای استفاده کنندگان به شرح فوق را تامین کند، مربوط متصور می شود. کیفیت این اطلاعات سپس براساس سایر ویژگی های کیفی، مشابه مدل هیئت، یعنی اتکا پذیری و مقایسه پذیری، مورد قضاوت قرار می گیرد.
تمام خصوصیات اطلاعات که برای استفاده کنندگان سودمند در نظر گرفته می شود با هدف نهایی استفاده کنندگان که تعیین ارزش شرکت یا ارزیابی ریسک اعتبار است، ارتباط صریح و ضمنی دارد(رحمانی،1381).
2- حمایت از سرمایه گذار و سهامدار
در این گروه، کیفیت اطلاعات مالی به طور عمده بر حسب افشای کامل و منصفانه برای سهامداران تعریف می شود. در این زمینه کیفیت گزارشگری مالی عبارت است از اطلاعات مالی کامل و شفاف که مانع گمراهی یا ایجاد ابهام برای استفاده کنندگان می شود.
رویکردهایی که در گروه حمایت از سرمایه گذار و سهامدار طبقه بندی می شود، معیارهای مشابهی برای تعیین کیفیت اصول حسابداری و گزارشگری مالی دارد.بعضی از معیارها مشابه معیارهای رویکرد گروه نیازهای استفاده کنندگان است. به هر حال، تفاوت بنیادی بین این دو گروه وجود دارد. رویکرد نیازهای استفاده کنندگان در تصمیم گیری های ارزشیابی یا تخصیص سرمایه مربوط باشد تمرکز دارد، ولی رویکرد حمایت از سرمایه گذار و سهامدار در پی اطمینان دادن به استفاده کنندگان است که اطلاعات به مقدار ممکن و به شکل شفاف ارائه شده است. هدف های رویکرد ها، لزوما مانعه الجمع نیستند و در بعضی زمینه ها تقویت کننده یکدیگرند (رحمانی،1381).

ضرورت تغییر در نحوه ارائه گزارش ها و صورت های مالی
با توجه به الگوهای بیان شده و ضرورت آنها، یکی از اهدف اصلی گزارشگری مالی تامین اطلاعات مورد نیاز برای تصمیم گیری است. دستیابی به این هدف مستلزم افشای مناسب اطلاعات مالی و سایر اطلاعات مربوط است. افشای اطلاعات مالی به سرمایه گذاران در ارزیابی بهتر شرکت ها کمک می کند و فرآیند تصمیم گیری با آگاهی بیشتر و ابهام کمتر صورت می گیرد که نتیجه آن سرازیر شدن سرمایه به سمت مولد ترین استفاده آن خواهد بود

که در نهایت منجر به کارایی تخصیصی در بازار می شود و حاصل نهایی آن افزایش رشد و کارایی برای کل جامعه است. (شباهنگ،1387،150).

 

هیئت استاندارد حسابداری آمریکا و هیئت استاندارد حسابداری بین المللی سه هدف برای ارائه ی صورت های مالی ترسیم کرده اند اهداف پیشنهادی بیان می کنند اطلاعات باید به گونه ای در صورت های مالی ارائه شود که :
الف. تصویر مالی منسجمی از فعالیت های بنگاه ترسیم کند. یک تصویر مالی منسجم به این معنی است که ارتباط بین اقلام در سرتاسر صورت های مالی شفاف است و این که صورت های مالی یک بنگاه تا آنجا که امکان دارد مکمل یکدیگر هستند.
ب. اطلاعات را تفکیک کند تا اطلاعات در پیش بینی جریان های نقدی آینده ی یک بنگاه مفید باشد. اطلاعات مالی مورد نیاز برای تجزیه و تحلیل صورت های مالی، که در راستای دست یابی به اهدافی از قبیل ارزیابی مبلغ، زمان بندی و میزان ابهام جریان های نقدی آینده صورت می گیرد، لازم است به گروه هایی از اقلام که تا حد مطلوبی یکسان هستند تفکیک شوند. در صورت متفاوت بودن اقلام از نظر ماهیت اقتصادی، استفاده کنندگان ممکن است تمایل داشته باشند در هنگام پیش بینی جریان های نقدی آینده، آن اقلام را به شکلی متفاوت بررسی کنند.
ج. به استفاده کنندگان کمک کند تا نقدشوندگی و انعطاف پذیری مالی یک بنگاه را ارزیابی کنند. اطلاعات مربوط به نقد شوندگی بنگاه به استفاده کنندگان کمک می کند تا توانایی بنگاه در زمینه پرداخت تعهدات مالی را در هنگام سررسید ارزیابی کنند. اطلاعات مربوط به انعطاف پذیری مالی به استفاده کنندگان کمک می کند تا توانایی بنگاه در زمینه ی سرمایه گذاری در فرصت های تجاری و همچنین واکنشی را که نسبت به نیاز های غیر ضروری نشان م

ی دهند، ارزیابی کنند (فرقاندوست حقیقی و نصر،1387).
دو هیئت، با هدف بهبود گزارشگری مالی و فراهم آوردن اطلاعات مالی بهتر برای استفاده کنندگان صورتهای مالی شکل جدیدی برای صورت های مالی پیشنهاد کردند. آنها در آوریل سال 2004 میلادی تصمیم گرفتند که این پروژه را در سه مرحله اجرا کنند:
الف. مرحله اول در ارتباط با مجموعه کاملی از صورت های مالی و دوره ی ارائه آنها است.
ب. مرحله دوم به موارد بنیادی تر مربوط به ارائه و نمایش اطلاعات در صورت های مالی، شامل تجمیع و تفرید اطلاعات در هر یک از صورت های مالی اساسی، مشخص کردن جمع های اصلی و فرعی، و بازنگری در استفاده از روش های مستقیم یا غیر مستقیم ارائه جریان های نقد عملیاتی مطرح می شود.
ج. مرحله سوم به ارائه و نمایش اطلاعات مالی میان دوره ای طبق اصول پذیرفته شده حسابداری آمریکا مطرح می شود.

تغییراتی که پیرو اجرای استاندارد جدید گزارشگری (FASB و IFRS) ایجاد خواهد شد
کمیته از تدوین کنندگان استاندارد های بین المللی حسابداری (FASB و IFRS) در سال 2009 پیش نویس استاندارد جدید گزارشگری را که تغییر شکل و محسوس تر شدن صورت های مالی را دنبال می کند، ارائه نمودند.
مهمترین تغییراتی را که این استاندارد به همراه دارد به شرح زیر است(29,February 2009,CMA):
1. ارائه ترازنامه در ابتدای دوره مالی به عنوان یکی از صورت های مالی اساسی زمانی که بنگاه رویه های حسابداری را عطف به ماسبق کند یا اقلام صورت های مالی را باز ارائه کند، و یا زمانی که در اقلام صورت های مالی باز طبقه بندی مجدد می کند.

2 اضافه شدن صورت تغییرات در حقوق صاحبان سرمایه به عنوان یکی از صورت های مالی اساسی
3 تغییر در ارائه اقلام صورت سود و زیان.

4 اضافه شدن سرمایه و برآورد میزان ابهام به مواردی که باید در یادداشت های توضیحی افشا شوند(فرقاندوست حقیقی و نصر،1387).
همچنین رهنمودهای ارائه جهت درک ارتباط موجود بین صورت های مالی و اطلاعات متناقض آن را نیز تصریح نمودند. پیرو عملیاتی شدن استاندارد گزارشگری شماره 1 ، در ارائه صورت های مالی به شکل جدید تغییراتی بنیادی در نحوه ارائه صورتهای مالی جاری بوجود خواهد آمد. شکل (1) عناوین طبقات و جدول شماره (1) صورت وضعیت مالی را به صورت مقایسه ای به نمایش می گذارد:

شکل 1- طبقات صورت های مالی به شکل جدید
صورت وضعیت مالی صورت سود(زیان) جامع صورت جریان وجوه نقد
تجاری تجاری تجاری
• دارایی ها و بدهی های عملیاتی
• دارایی ها و بدهی های سرمایه گذاری • درآمد و هزینه های عملیاتی
• درآمد و هزینه های سرمایه گذاری • جریان های نقد عملیاتی
• جزیان های نقد سرمایه گذاری

تأمین مالی تأمین مالی تأمین مالی
• دارایی های تأمین مالی
• بدهی های تأمین مالی • درآمد دارایی های تأمین مالی
• هزینه های بدهی تأمین مالی • جزیان های نقد دارایی های تأمین مالی
• جزیان های نقد بدهی تأمین مالی
مالیات بر درآمد مالیات بر درآمد مربوط به:

عملیات مستمر(تجاری و تأمین مالی) مالیات بردرآمد
عملیات متوقف شده عملیات متوقف شده، پس از کسر مالیات عملیات متوقف شده
سایر اقلام سود جامع، پس از کسر مالیات
حقوق مالکان حقوق مالکان

جدول 1- مقایسه اجمالی بین شکل جاری صورت وضعیت مالی و شکل جدید آن
داراییهای‌ جاری‌ :
موجودی‌ نقد
سرمایه‌گذاریهای‌ کوتاه‌مدت‌
حسابها و اسناد دریافتنی‌ تجاری‌

سایر حسابها و اسناد دریافتنی‌
موجودی‌ مواد و کالا
سفارشات‌ و پیش‌پرداختها
جمع‌ داراییهای‌ جاری‌
داراییهای‌ غیرجاری‌ :
داراییهای‌ ثابت‌ مشهود
داراییهای‌ نامشهود

سرمایه‌گذاریهای‌ بلندمدت‌

جمع‌ داراییهای‌ غیرجاری‌

جمع‌ داراییها

بدهیهای‌ جاری‌ :
حسابها و اسناد پرداختنی‌ تجاری‌
سایر حسابها و اسناد پرداختنی‌
پیش‌ دریافتها
ذخیره‌ مالیات‌
سود سهام‌ پرداختنی‌
تسهیلات‌ مالی‌ دریافتی‌
جمع‌ بدهیهای‌ جاری

بدهیهای‌ غیرجاری‌ :
حسابها واسناد پرداختنی‌ بلندمدت‌
تسهیلات‌ مالی‌ دریافتی‌ بلندمدت‌

ذخیره‌ مزایای‌ پایان‌ خدمت‌ کارکنان‌
جمع‌ بدهیهای‌ غیرجاری‌
حقوق‌ صاحبان‌ سهام‌ :
سرمایه‌ (×× سهم‌ ××× ریالی‌ تمام‌ پرداخت‌ش

ده‌)
اندوخته‌ قانونی‌
سایر اندوخته‌ها
سود (زیان‌) انباشته‌
جمع‌ حقوق‌ صاحبان‌ سهام‌

جمع‌ بدهیها و حقوق‌ صاحبان‌ سهام‌
فعالیت های تجــاری
عملیاتی
حسابهای دریافتنی

کسر می شود : اندوخته ذخیره مطالبات مشکوک الوصول
موجودی
پیش پرداخت هزینه
دارایی های کوتاه مدت
اموال، ماشین آلات و تجهیزات
کسر می شود: استهلاک انباشته
سرقفلی
خالص نامشهود
دارایی های بلند مدت
حسابهای پرداختنی
بدهی های تعهد شده

بدهی های کوتاه مدت
بدهی های تعهد شده بلند مدت
بدهی های بلند مدت
خالص دارایی های عملیاتی
سرمایه گذاری
دارایی آماده برای فروش (کوتاه مدت)

سرمایه گذاری در شرکت فرعی (بلند مدت)
جمع دارایی های سرمایه ای
خالص دارایی های تجاری
تامین مالی
دارایی های مالی
وجه نقد
جمع دارایی های تامین مالی
بدهی های تامین مالی
سود سهام پرداختنی
بدهی کوتاه مدت
بدهی های تامین مالی کوتاه مدت
بدهی بلند مدت
جمع بدهی های تامین مالی
خالص دارایی های تامین مالی

مالیات بر درآمد
مالیات بر درآمد کوتاه مدت
مالیات بر درآمد پرداختنی بلندمدت
مالیات انتقالی به دوره های آتی انتقالی
خالص مالیات بر درآمد دارایی
عملیات متوقف شده
دارایی های نگه داشته شده برای فروش
بدهی های مرتبط با دارایی های نگه داشته شده برای فروش
خالص دارایی های نگه داشته شده برای فروش
خالص دارایی ها
حقوق صاحبان سهام
سهام سرمایه
سود انباشته
انباشته سایر سودهای جامع
جمع حقوق صاحبان سهام

 

توانایی پاسخگویی به نیازهای استفاده کنندگان، تسهیل در تحلیل و تصمیم گیری مالی
نیاز ها و علایق استفاده کنندکان صورت های مالی از تنوع زیادی برخوردار است. ضعف های متعددی در شکل سابق ارائه صورت های مالی وجود دارد که مواردی از آنها عبارتند از:
1 آزادی مدیریت در نحوه طبقه بندی اقلام صورت های م

الی مبتنی بر قضاوت وی منطبق بر شکل تجویز شده.
2 تفکیک، درک عملیات و نتایج فعالیت های مختلف واحد تجاری به سادگی میسر نیست.
3 شکل سابق صورت های مالی از انسجام، هماهنگی شکلی و همسانی برخوردار نبوده است لذا تحلیل صورت های مالی با پیچیدگی همراه است.

یکی از مواردی که توسط نهاد ها و مجامع تخصصی حسابداری تأکید شده است گزارش گری وضعیت مالی و نتایج فعالیت ها بر اساس نقد شوندگی، عملیاتی و غیر عملیاتی بودن آنها است. به گونه ای که استفاده کنندگان از این گزارش ها که دارای دانش متعارفی از حسابداری هستند بتوانند درک و تحلیل مناسبی را از این اطلاعات داشته باشند.
در کار ارزیابی، وضع گذشته و حال شرکت از لحاظ مالی بررسی و بر اساس تفکر و استنباط تحلیل گر و احیاناً با توجه به واحدهای تجاری مشابه و برنامه ریزی آینده نسبت به میزان موفقیت آن اظهارنظر می شود. معمولاً هدف تجزیه و تحلیل مالی تهیه پاسخ به سؤال هایی است که در رابطه با بررسی کار واحد تجاری پیش می آید(فضل الله اکبری، 1382، 12).

این سؤال ها از دو نوع کلی خارج نیست:
1) توانایی مؤسسه در بهره برداری از سرمایه و تحصیل سود چه مقدار بوده است؟
2) آیا وضع مالی مؤسسه رضایت بخش است؟

 

افشای اطلاعات به شکل سابق آن بهرمندی کافی استفاده کنندگان را برای پیدا کردن پاسخ دو سؤال فوق نداشت در حالی که تغییر شکل ایجاد شده باعث خواهد شد استفاده کنندگان با دیدی بازتر اطلاعات منعکس شده منطبق بر طبقات مختلف فعالیت های اقتصادی واحد تجاری را مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهند و مضافاً اینکه اطلاعات شفاف تری برای پیش بینی های خود در دسترس دارند. عامل اساسی که این مهم را فراهم می ساز

د همبستگی شکلی ایجاد شده در اجزای صورت های مالی (شکل1) می باشد که ارائه دهنده آن مدیریت واحد تجاری است.

نتیجه گیری:
یکی از هدف های اصلی گزارشگری مالی تامین اطلاعات مورد نیاز برای تصمیم گیری است. دست یابی به این هدف مستلزم افشای مناسب اطلاعات مالی و سایر اطلاعات مربوط است. افشای اطلاعات مالی در جهت شفافیت گزارشات مالی و تامین نیاز استفاده کنندگان است. اطلاعات مالی شفاف مانع از گمراهی و یا ایجاد ابهام برای استفاده کنندگان می شود.
در نتیجه با توجه به مطالب ارائه شده و شکل جدید ارائه صورتهای مالی به این نتیجه خواهیم رسید که شکل جدید صورتهای مالی در راستای بهبود گزارشگری مالی از منظر افشای بیشتر اطلاعات در متن صورتهای مالی است. اما با توجه به اینکه این تغییر در جهت ارائه تصویری جامع تر از واحد تجاری است باید دید که این تغییر در میزان افشا بر بازار و تصمیمات سرمایه گذاران تاثیر خواهد داشت یا خیر؟
در بررسی شکل جدید پیشنهادی با انتقادات وارد بر صورت های مالی کنونی و پیشنهاد های ارائه شده به منظور بهتر شدن گزارش اطلاعات مالی می توان دریافت که شکل جدید گزارشگری مالی با هدف افزایش شفافیت گزارش های مالی و تامین نیازهای کلیه استفاده کنندگان تهیه شده است.
شکل ارائه پیشنهادی، بنگاه را ملزم می کند تا اطلاعات مربوط

به راه های ایجاد ارزش برای بنگاه ( فعالیت های تجاری) را جدای از اطلاعات مربوط به تامین مالی فعالیت های تجاری (فعالیت های تامین مالی بنگاه) ارائه کند. اینگونه است که ارزیابی نقدینگی و انعطاف پذیری بنگاه از دید استفاده کنندگان راحت تر انجام می گیرد.

 

منابع:
1 اکبری، فضل الله(1382). تجزیه و تحلیل صورت های مالی. تهران: انتشارات مرکز تحقیقات حسابداری و حسابرسی، سازمان حسابرسی
2 رحمانی، علی (1381)، ارزیابی کیفیت گزارشگری مالی، فصلنامه حسابرس، شماره هفده
3 شباهنگ، رضا(1387)، تئوری حسابداری، جلد اول، انتشارات مرکز تحقیقات حسابداری و حسابرسی، سازمان حسابرسی
4 شباهنگ، رضا (1387)، تئوری حسابداری، جلد دوم، انتشارات مرکز تحقیقات حسابداری و حسابرسی، سازمان حسابرسی
5 فرقاندوست حقیقی کامبیز و نصر محمدعلی، (1389)، خلاصه پیش نویس اولیه ارائه ی صورت های مالی، ماهنامه حسابدار، شماره دویست و شانزده و دویست و هفده

منابع لاتین
1 IFRS brings a radical change to financial statement presentation,(February 2009),CMA MANAGEMENT.

2 Mark Lang, Earnings Co movement and Accounting Comparability: The Effects of Mandatory IFRS Adoption,(September, 2010).

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بررسی XBRL به عنوان یکی از خدمات گزارشگری

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی XBRL به عنوان یکی از خدمات گزارشگری مالی مبتنی بر XML در pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی XBRL به عنوان یکی از خدمات گزارشگری مالی مبتنی بر XML در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی XBRL به عنوان یکی از خدمات گزارشگری مالی مبتنی بر XML در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی XBRL به عنوان یکی از خدمات گزارشگری مالی مبتنی بر XML در pdf :

بررسی XBRL به عنوان یکی از خدمات گزارشگری مالی مبتنی بر XML

چکیده
بسیاری از شرکتها تلاش می کنند، قدرت اطلاعات مالی را، با ایجاد وب سایت های شرکتی بالا ببرند تا اطلاعاتی برای کارکنان، سرمایه گذاران و تحلیلگران مالی فراهم کنند. زبان گزارشگری  توسط کاربران در اینترنت، ایجاد شده است. زبان گزارشگری مطمئن قابل گسترش (XARL) نیز بدین علت طراحی شده است که تهیه کنندگان گزارش را از صحت اطلاعات منتشر شده در اینترنت مطمئن سازد، و کاربران و شرکتها را جهت ایجاد نمودن اطمینان تضمین ش

ده در چنین اطلاعاتی کمک کند. XBRL عضوی از خانواده زبانهای مبتنی بر XML ا

 

ست، که زبان علامت گذاری قابل گسترش، و یک استاندارد جهت تبادل الکترونیکی داده ها بین مؤسسات تجاری در اینترنت می باشد. این مقاله به روش کتابخانه ای و با تجزیه و تحلیل توصیفی – تحلیلی، به مطالعه در این خصوص می پردازد. و پس از بیان ادبیات و پیشینه موضوع و چگونگی ارتباط موضوع با گزارشگری مالی جدید، نتیجه گیری می نماید که در عرصه رقابت بین المللی، برای اینکه بیش از پیش از قافله توسعه عقب نمانیم، باید مفاهیم، دستاوردها و ابزارهای جدید را شناسایی و به کار گیریم.
واژه های کلیدی : فناوری اطلاعات، زبان گزارشگری تجاری قابل گسترش، تبادل الکترونیکی داده ها، اطلاعات حسابداری، گزارشگری اطلاع

ات، گزارشگری مالی و تجاری

1- مقدمه
تاریخ پیشرفتهای بشر در طول سه عصرکشاورزی، صنعت و اطلاعات به عنوان سه موج تغییر اساسی اتفاق افتاده است. اولین موج تغییر، ظهور نیروی بخار بود که امکان دستیابی به مجموعه‌ای از شاهکارها در زمینه تکنولوژی را که قبل از آن ناممکن بود، فراهم ساخت. ظهور نیروی بخار، اولین انقلاب تکنولوژیک بود که غرب را مستقیماً از جامعه پیش صنعتی به جامعه صنعتی وارد کرد. دومین انقلاب تکنولوژیک با دو نوآوری شناخته می‌شود: برق و توسعه روش مند علم شیمی. اگر چه این موج تغییر نیز مهم بود و به عنوان یک انقلاب تکنولوژیک قلمداد می‌گردید، اما ساختار اجتماعی ما را دستخوش تغییرات بنیادین نکرد. سومین موج تغییر که بعد از جنگ جهانی دوم شروع شده و هنوز هم ادامه دارد، به عنوان سومین انقلاب تکنولوژیک محسوب شده و گذار از تکنولوژی‌های مکانیکی و برقی به تکنولوژی‌های فکری می‌باشد. به عبارت دیگر، موج سوم را شاید بتوان گذار از جامعه صنعتی به جامعه پسا صنعتی تلقی کرد. موج سوم، مربوط به عصر اطلاعات است که با حضور رایانه معرفی شده و نه تنها تغییرات فراوانی به بار آورده است، بلکه سرعت چنین تغییراتی نیز رو به افزایش است و چهارمین موج تغییر را در آینده نزدیک در جهان به همراه خواهد داشت. چهارمین موج تغییر یا عصر مجازی، شرایطی را فراهم می کند تا تخیل انسان بتواند به حقیقت نزدیک شده و بیشتر امور روزمرّه زندگی بشری، مجازی خواهد شد ( عزیززاده، طاهره، 1385 ).
با ایجاد و گسترش سریع اینترنت، از آمیخته شدن فناوری اطلاعات و نظامهای اطلاعات حسابداری، پدیده ای نو با نام «حسابداری در محیط شبکه گسترده جهانی » پا به عرصه وجود گذاشت که به ابزاری برای گردآوری و گزارشگری اطلاعات در حوزه حسابداری بدل شد. حسابداری مبتنی بر شبکه گسترده جهانی، فناوری نوینی است که در حوزه گزارشگری مالی و سیستمهای اطلاعاتی مدیریت و حسابداری بوجود آمده است تا زمینه تصمیم گیریهای مطلوب تر را برای افراد ذینفع فراهم آورد. یکی از این فناوری های پیشرفته جاری در ارائه و استفاده از صور

تهای مالی، زبان قابل گسترش گزارشگری تجاری یا XBRL است. (میر مجربیان و شهشهانی، 1385 ، 38 )

2- ضرورت انجام مطالعه
امروزه تحولات شگرفی در زمینه فناوری اطلاعات رخ داده و پیشرفت های آن فراگیر شده است، به طوری که روندهای دگرگونی را در زمینه های مختلف ایجاد کرده است. مهم ترین ویژگی های آن سرعت زیاد در پردازش داده ها، دقت فوق العاده زیاد، سرعت بالای دسترسی به اطلاعات، به روز بودن، امکان مبادله الکترونیکی اطلاعات، کیفیت بالا، قیمت فوق الع

اده ارزان و روبه کاهش است، از طرفی گسترش حجم عملیات و پیچیده تر شدن امور را در پیش داریم. با توجه به این عوامل، دیگر نیازی به توجیه استفاده از فناوری اطلاعات در دنیای امروز نخواهیم داشت و حسابداری نیز ناگزیر به کاربرد و استفاده از تمام یا برخی از روش های نو در ارایه خدمات و وظایف خود است (اعتمادی و دیگران، 1385، 5 ). اگر ما نخواهیم روابط جدید را بر آموزش حسابداری حاکم کنیم، بعد از گذشت چند سال، متوجه می‌شویم که باید ناچاراً این روش‌ها را بکار گیریم و در آن حالت است که زمان را از دست داده‌ایم و دنیا نیز منتظر ما باقی نمانده است. بنابراین برای پیشرفت و توسعه، باید تحولات زمان را که به سرعت در حال تغییر و تبدیل است، به درستی درک نموده و در عرصه کنونی که شاید بتوان آن را « عصر برخورد فن‌آوریها یا جنگ فن‌آوری‌‌ها» نامید، سربلند و پیروز بیرون آمد ( عزیززاده، طاهره، 1385 ).
3- مروری بر ادبیات و پیشینه موضوع
اکثر شرکت های بزرگ در آمریکا (و رشد تعداد این شرکتها در سراسر دنیا)، بعضی از سطوح اطلاعات مالی را در وب سایت هایشان گزارش می کنند. اما روشن نیست که ذینفعان، از این داده های مبتنی بر وب، رضایت کامل داشته باشند. از این رو، کار و زمان اختصاص داده شده به مکانیزم های بهبود وب، به دلیل مشکل پیدا کردن صفحات و داده های ویژه از بین تعداد زیادی وب عمومی افزایش می یابد. یک راه تعامل با این منبع عظیم اطلاعات، اتوماتیک کردن مکانیزم های جستجوی وب، با توسعه و استفاده از ابزارهای نرم افزار هوشمند می باشد. اما توسعه این ابزارها در محیط وب کنونی خیلی دشوار است. سه عامل، پیش شرط استفاده اثربخش از وب هستند: اول اینکه داده های مناسب همراه اطلاعات گزارشگری مالی در وب ایجاب می کند که دقت جستجوها را ارتقا بخشیم. (مشکل کشف منبع)
دوم اینکه، تمام داده های حسابداری درون صفحات وب باید به طور قابل اعتمادی قدرت تجزیه و تحلیل داشته باشند. (مشکل شناسایی نشان)
سوم اینکه، مکانیزم های استانداردی به منظور ترغیب یا الزام شرکتها برای ارائه شکل یکنواخت گزارش، لازم می باشند. حقیقت وب این است که فاقد یک وسیل

ه ارتباطی قابل اعتماد برای حسابداری و اطلاعات مالی در هر سه این عوامل می باشد. زبان علامت گذاری قابل گسترش (XML) روشی را برای برچسب اطلاعات مالی فراهم می کند که بازیافت و تعیین محل خودکار اطلاعات را تا حد زیادی بهبود بخ

شد و راه حل های تکنیکی برای کشف منبع و مشکلات شناخت نشان فراهم می آورد. اما اگر هر شرکت برای توسعه نشان های خودش برای برچسب های XML آزاد بود، آنوقت جستجوی اطلاعات مالی فقط بصورت حاشیه ای توسعه می یافت. پیشرفت اخیر بوسیله کنسرسیومی به رهبری انجمن حسابداران رسمی آمریکا (AICPA) صورت پذیرفته است که آغازی برای گسترش گزارشگری تجاری ویژه، براساس وب و مبتنی بر XML می باشد. گزینش گسترده XBRL به این معنی است که انسانها و ابزارهای نرم افزار هوشمند، هر دو می توانند در انتشار اطلاعات مالی در وب، با درجه دقت و قابلیت اعتماد بالا عمل کنند. XBRL فرصت های تحقیقاتی غنی، شامل رده بندی های جدید، حسابداری مبتنی بر داده، اطمینان صورت مالی، ابزارهای هوشمند، تعامل بشر و کامپیوتر، دلایل گزینش و انتخاب، گزینش جهانی و غیره را فراهم می کند (2001، Debreceny & Gray ).
بسیاری از شرکتها تلاش می کنند، قدرت اطلاعات مالی را، با ایجاد وب سایت های شرکتی بالا ببرند تا اطلاعاتی برای کارکنان، سرمایه گذاران و تحلیلگران مالی فراهم کنند. زبان گزارشگری تجاری قابل گسترش (XBRL) برای فراهم نمودن ابزارهای کارا و مؤثر تهیه و تبادل اطلاعات مالی توسط کاربران در اینترنت، ایجاد شده است. زبان گزارشگری مطمئن قابل گسترش (XARL) نیز بدین علت طراحی شده است که تهیه کنندگان گزارش را از صحت اطلاعات منتشر شده در اینترنت مطمئن سازد، و کاربران و شرکتها را جهت ایجاد نمودن اطمینان تضمین شده در چنین اطلاعاتی کمک کند. XBRL عضوی از خانواده زبانهای مبتنی بر XMLیا زبان علامت گذاری قابل گسترش است، که یک استاندارد جهت تبادل الکترونیکی داده ها بین مؤسسات تجاری در اینترنت می باشد.

خدمات XBRL و XARL مبتنی بر روشهای مبادله پیامهای اینترنتی می باشند. اینترنت بطور طبیعی ناامن می باشد. بدون امنیت لازم، این دو خدمات گزارشگری به قدرت پتانسیل کامل خود نخواهند رسید. روشهای امنیتی امروز شامل ترکیبی از IDها (شناسه) و پسوردهای (رمز عبور) کاربران و امنیت نقطه به نقطه سطح انتقال برای ارسال داده ها در اینترنت نظیر SSL/TLS ، S-HTTP و VPN می باشد. دسترسی به تکنیکهای کنترل مبتنی بر ID و پسورد کاربران می تواند فایلها یا داده ها را از دسترسی غیرمجاز، محافظت کند اما نمی تواند ص

حت اطلاعات را تضمین نماید. امنیت نقطه به نقطه سطح انتقال، برای ایمنی اطلاعاتی که بین چندین واسطه می گردد، یا رمزگذاری بخشهای انتخاب شده از یک مجموعه اطلاعات، کافی نمی باشد. بنابراین رویکردهای ایمنی جایگزین، برای جبران این محدودیتها مورد نیاز هستند ( Boritz & No , 2005 ).
کمیته بورس اوراق بهادار (SEC) در 16 مارس سال 2005، دستورالعمل پایانی 8529-33 را به منظور تشویق متقاضیان ثبت نام برای فایل بندی داوطلبانه اطلاعات برچسب شده صورتهای مالی ، در سیستم گزارشگری ادگار (EDGAR) ، با استفاده از قالب XBRL را منتشر کرد. پیریموروسو و باتاچاریا (2008)، طی مقاله ای این موضوع را بررسی کردند که آیا فایل گذاران داوطلب و پیشقدم اطلاعات مالی به شکل XBRL، نظام راهبری شرکتی برتر و عملکرد مؤثرتری نسبت به بقیه هم ردیفان خود دارند؟
آنها متغیرهای مربوط به ساختار شرکت، بازار و عملکرد را مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که نظام راهبری شرکت بطور مثبت و معنی داری با تصمیم شرکت برای فایل بندی زودتر و داوطلبانه اطلاعات مالی به شکل XBRL در ارتباط است. همچنین، فاکتورهای عملکرد مؤسسه، شامل نقدینگی و اندازه شرکت نیز با تصمیم برای فایل بندی زودتر و داوطلبانه XBRL در ارتباط است (premuroso & Bhattacharya, 2008 ).
مفاهیم و کاربرد XBRL
XBRL زبانی برای ارتباط الکترونیکی داده های مالی و تجاری

است که گزارشگری تجاری در سراسر جهان را دگرگون ساخته است. XBRL منافع زیادی در تهیه، تجزیه و تحلیل و ارتباط اطلاعات تجاری فراهم می کند که شامل صرفه جویی عمده در بهای تمام شده، کارایی بیشتر، بهبود دقت و صحت و قابلیت اعتماد برای عرضه یا استفاده همه داده های مالی می شود. XBRL می تواند در سطح بسیار وسیعی از داده های مالی و تجاری به کار رود، که از بین موارد متعدد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
_ گزارشگری مالی داخلی و خارجی شرکت.

_ گزارشگری مؤسسه تجاری برای انواع بازرسان، شامل مؤدیان مالیاتی، بانکهای مرکزی و دولتها.
_ تکمیل گزارشات و تقاضای وام؛ تعیین ریسک اعتبار.
_ تبادل اطلاعات بین بخشهای دولتی یا بین دیگر مؤسسات، نظیر بانکهای مرکزی.
_ ادبیات حسابداری رسمی- تهیه یک روش استاندارد برای توصیف اسناد حسابداری فراهم شده توسط ارگانهای رسمی.
_ طیف گسترده ای از داده های مالی و آماری که نیاز به ذخیره، تبادل و تجزیه و تحلیل دارند.
XBRL عضوی از خانواده زبانهای مبتنی بر XML یا زبان علامت گذاری قابل گسترش است که یک استاندارد برای تبادل الکترونیکی داده های بین مؤسسات تجاری در اینترنت می باشد. تحت XML، نوار یا برچسب های شناسایی برای اقلام داده ها به کار می روند. در نتیجه داده ها می توانند به صورت کارا توسط نرم افزار کامپیوتری، پردازش شوند ( ;www.xbrl).
XBRL یک برنامه استاندارد برای حذف کردن ساختار و اصطلاحات ناسازگار، و یک روش جاری در فناوری است که به عنوان زبان گزارشگری واحد تجاری مورد استفاده قرار می گیرد و قابلیت گسترش دارد. در XBRL چارچوب و استانداردهای مربوط به گزارشگری در نرم افزارهای مربوطه طراحی می شود تا اطلاعات مربوط به واحد تجاری را برای گزارشگری الکترونیکی پردازش و عرضه کند. از آنجا که XBRL براساس اصول XML است، این مزیت را دارد که داده ها به صورت خود تشریحی باشند. به همین دلیل XBRL تنها ساختار داده ها را برای گزارشگری، ارزیابی و تشریح می کند تا بتواند ساختار و مراحل گزارشگری تجاری را به صورت نمودار نشان دهد. از این طریق می تواند با سرعت بالایی، داده های تجاری را ارزیابی، تبدیل، جستجو، خلاصه و تجزیه و تحلیل نماید و برای بخش های سازمانی و استفاده کنندگان مختلف گزارش کند (بزرگ اصل و ولی پور، 1385، 84).
گزارشگری مالی و XBRL
XBRL، اقتباس حرفه مالی از XML برای گزارشگری مالی می باشد. همه داده های مالی، با برچسب هایی که آنها را به عنوان دارایی، سرمایه، سود و غیره از هم متمایز می کند، مشخص می شوند. بنابراین، کاربران به آسانی می توانند داده ها

را توسط برچسب هایی نظیر وجه نقد، پیدا کرده، استخراج کنند و یا انتقال دهند و با استفاده از روشهای تجزیه و تحلیل، آنالیز کنند (Boritz & No, 2005 ).
XBRL منافع عمده ای را در همه مراحل تجزیه و تحلیل و گزارشگری تجاری ارائه می کند. این منافع شامل کاهش بهای تمام شده، سرعت عمل، کار اتوماتیک، قابلیت اعتماد و بررسی دقیق تر داده ها، بهبود فرآیندها، تجزیه و تحلیل پیشرفته، کیفیت بالاتر اطلاعات و تصمیم گیری می باشد. XBRL تهیه کنندگان و استفاده کنندگان داده های مالی را قادر

می سازد تا از فرآیندهای دستی هزینه بر، که عمومأ شامل مقایسه زمان مصرف شده، جمع آوری و ثبت دوباره داده ها می باشد، دوری کنند. آنها قادر می شوند به کمک نرم افزاری که اطلاعات را صحیح و معتبر می سازد، تلاش خود را بر روی تجزیه و تحلیل متمرکز سازند. به عنوان مثال، پژوهشگران می توانند اطلاعات خاصی که در گذشته ممکن بود ساعتها طول بکشد، با XBRL در کسری از ثانیه انجام بدهند. این منافع شامل همه آن کسانی است که داده های مؤسسه تجاری را دریافت می نمایند، شامل دولتها، قانونگذاران، سازمانهای اقتصادی، بازارهای بورس، مؤسسات اطلاعات مالی و نظایر آن، و کسانی که آنها را تهیه یا استفاده می کنند، شامل حسابداران، حسابرسان، مدیران مؤسسه، تحلیلگران مالی، سرمایه گذاران و اعتباردهندگان. از جمله کسانی که از مزیت XBRL برخوردار می شوند، فروشندگان نرم افزار حسابداری، صنایع خدمات مالی، مؤسسات ارتباطات سرمایه گذار و صنعت فن آوری اطلاعات هستند. استفاده از XBRL، استاندارد کردن اجباری گزارشگری مالی را ایجاب نمی کند. برعکس، زبان قابل انعطافی است که پشتیبانی همه جنبه های رایج گزارشگری در کشورها و صنایع مختلف را در نظر دارد. XBRL مفاهیم ذاتی قابل بسطی است که می تواند در مواجهه با الزامات تجاری ویژه، حتی در سطح سازمان فردی، تعدیل بشود. با گزینش کامل XBRL، شرکتها می توانند جمع آوری داده ها را به صورت خودکار انجام دهند. برای مثال داده ها از بخشهای متفاوت شرکت با سیستمهای حسابداری گوناگون می تواند بطور سریع، ارزان و کارا جمع آوری شود. زمانی که اطلاعات در XBRL جمع

آوری شود، انواع متفاوت گزارشات با استفاده از زیرمجموعه های متنوع داده ها، با کمترین زحمت و کوشش تولید می شوند. برای مثال بخش تأمین مالی شرکت، می تواند به طور سریع و قابل اعتمادی، گزارشات مدیریت داخلی، صورتهای مالی عمومی، مالیات و دی

گر فایلهای قانونی، همینطور گزارشات معتبر برای وام دهندگان را فراهم نماید. بدین ترتیب نه تنها کنترل داده ها می تواند به طور خودکار صورت پذیرد، زمان آن کاهش یابد و اشتباهات آن کم شود، بلکه داده ها به منظور دقت و صحت آن می تواند توسط نرم افزار، کنترل شود (;www.xbrl).
4- نتیجه گیری
در حال حاضر بسیاری از شرکتها در تلاش هستند تا قدرت اطلاعات مالی را با استفاده از اینترنت افزایش دهند. آنها با نصب اینترانت و اتصال اینترانت به اینترنت، وب سایت های شرکتی ایجاد می کنند تا ذینفعان بتوانند از اطلاعات مالی آنها استفاده نمایند. استفاده کنندگان اطلاعات مالی می توانند به آسانی و به موقع، هر اطلاعاتی که نیاز داشته باشند، به دست آورند. با این حال، این اطلاعات برای تجزیه و تحلیل کاربران جستجو کننده، بایستی مجددأ ثبت، جدا یا الحاق شوند. این به آن دلیل است که برای توصیف داده های گزارشگری تجاری، هیچ شکل پذیرفته شده عمومی مرسوم نیست. زبان گزارشگری تجاری قابل گسترش (XBRL) برای غلبه بر این محدودیتها و فراهم نمودن ابزارهای کارا و مؤثر تهیه و تبادل اطلاعات مالی در سراسر اینترنت، برای کاربران ایجاد شده است. زبان گزارشگری مطمئن قابل گسترش (XARL) نیز ایجاد شده است تا تهیه کنندگان گزارش را قادر سازد از درستی چنین اطلاعاتی اطمینان حاصل کنند و کاربران و شرکتها را در شناسایی اعتماد تضمین شده در آن کمک کنند. بد

ین ترتیب XBRL و XARL هر دو با هم می توانند یک روش استاندارد برای تهیه، انتشار و تبادل اطلاعات مالی را فراهم نموده و همچنین در مورد صحت اطلاعات توزیع شده در سراسر اینترنت، اطمینان لازم را ایجاد نمایند (Boritz & No, 2005 ).
با اذعان به موارد بالا، افق تازه و موج جدیدی که در طی سالهای اخیر در زمینه گزارشگری مالی و تجاری بوجود آمده است، ایجاب می کند که هر چه زودتر د

ر جهت پیوستن به این موج عظیم تکنولوژی، مفاهیم و دستاوردها و ابزارهای جدید را شناسایی و بکار بندیم تا بتوانیم در عرصه رقابت بین المللی فائق آمده و از قافله توسعه عقب نمانیم.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله معماری معاصر و مدرن ایران در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله معماری معاصر و مدرن ایران در pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله معماری معاصر و مدرن ایران در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله معماری معاصر و مدرن ایران در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله معماری معاصر و مدرن ایران در pdf :

معماری معاصر و مدرن ایران

لغت مدرنیسم از کلمه Modo به معنی تازگی ، گرفته شده است و به لحاظ زمانی به قرن ششم میلادی بازمی گردد. مدرنیسم با معماری مدرن ، متفاوت است. مدرنیسم و مدرن به عنوان یک ایدئولوژی مطرح می شوند در حالی که معماری مدرن یک ایده و تفکر نیست ؛ بلکه سبک معماری است و زمان و مکان مشخصی را در بر می گیرد.
در این نوشتار تلاش می شود تا به صورت اجمالی معماری معاصر ایران بررسی شود و نیز تأملی بر چگونگی ورود معماری مدرن در عرصه معماری ایران شود.

«در مورد آغاز معماری معاصر ایران ، هنوز هیچ اتفاق نظری وجود ندارد.بعضی سال 1300 هجری شمسی را ، که مقارن با شروع دوره پهلوی اول و همزمان با اقدامات و اصلاحات تجددگرایانه اوست، به عنوان نقطه عطف تاریخ معماری معاصر به شمار آورده اند ، که این به طور ضمنی در بین همگان پذیرفته شده است و معمولاً هم به آن استناد می شود . بعضی دیگر تاریخ انقلاب مشروطه را که با تغییرات سیاسی و اجتماعی در ایران همراه است ، نقطه عطف و آغاز معماری معاصر می دانند. آنچه که بدیهی است ،آغاز تحولات و جریان فراگیر معماری معاصر ایران را باید از زمان قاجار که مقارن با جریان های نوظهور معماری است دنبال کرد و از طریق مشخصه های معماری و بناهای شاخص و زمینه ساز تاریخی ، به تعیین نقطه آغاز معماری معاصر ایران پرداخت.»(فرهی ، 1378: 67)

از طرفی نیز «شروع معماری معاصر ایران را می توان از حدود سال 1300 به بعد تصور کرد. این زمانی است که در اثر تحولات سیاسی و اجتماعی جریان زندگی اجتماعی و اقتصادی ایران تغییر کرد، سیمای شهر ایران متحول شد و بناهای لازم برای زندگی جدید مانند ادارات ، کارخانجات ، بانک ها ، ایستگاههای راه آهن ، دانشگاهها و جز اینها ، و همچنین واحدها و مجموعه های مسکونی جدید در شهرها به وجود آمدند. این بناها برخلاف بناهای قبل از تاریخ معاصر که بدست معماران

سنتی طراحی و ساخته می شدند، به تدریج به دست معماران تحصیل کرده طراحی گردیدند. این عده را ابتدا معماران غیر ایرانی تشکیل می دادند و سپس اندک اندک معمارانی که در مدارس معماری خارج از ایران تحصیل کرده بودند و بدنبال آن با ایجاد اولین مدرسه معماری ایران در حدود سال های 1320 ، معماران تحصیل کرده ایرانی نیز به آنها اضافه شدند »( میرمیران ،1378: 41)

به بیانی دیگر می توان این چنین ذکر کرد که تاریخ پیدایش معماری معاصر و مدرن را می توان اواخر دوره قاجار دانست؛ چرا که در این دوره ، به سرعت انتقال تفکرات و ایده ها رخ داد و از جمله خصوصیات جامعه مدرن، سرعت انتقال اطلاعات است و همین تبادل اطلاعات ، در امر فرهنگ و معماری ، بسیار مؤثر واقع شد . پیدایش معماری مدرن و نقطه آغازین آن ، به اواخر دروران قاجار بر می گردد اما اوج ظهورِ آن ،به دوران پهلوی مربوط می شود .

« گرایش به معماری مدرن از سال های میانی حکومت رضا شاه ، از سوی معمارانی چون گابریل گورکیان، وارطان هوانسیان، پل آبکار و رولان مارسل ذوبرول حمایت می شد . معماری این افراد تحت تأثیر معماری مدرن مکتب وین ، معماری اکسپرسیونیست آلمان قبل از دهه 1930 میلادی و آرت نووی فرانسه شکل گرفت.» (بانی مسعود ،1388 :187)

از زمانی که فرهنگ غرب وارد معماری درونگرای ایرانی شد، معماری مدرن ایران شکل گرفت.تا قبل از ورود فرهنگ غرب به ایران ، معماری اورگانیک بسط یافته بود اما با ورود مدنیته معماری ایران ، به اشکال هندسی تغییر یافت.معماری ایرانی سراسر تزیینات بود و امری فرهنگی محسوب می شد اما با ورود مدرنیته و حدف تزیینات به امر اقتصادی مبدل گشت. از جمله ، شهرهایی که نقطه¬ای در اتصال ایران و اروپا محسوب می شدند ، تهران را می توان نام برد . تهران ، به عنوان پایتخت ایران ، نقطه اتصال ایران و اروپا بود و از اینرو، تغییرات در زمینه معماری ابتدا از تهران شروع شد و به سایر نقاط ایران ادامه یافت.

تقسیم بندی معماری معاصر ایران
می توان چهار مقطع برای معماری معاصر ایران به شرح زیر پیشنهاد کرد:
مقطع اول : عهد ناصری 1254 ه. ش .تا پهلوی اول 1313 ه.ش. (1875 میلادی ) تا (1934میلادی)
مقطع دوم: دوره پهلوی اول 1314 ه . ش . تا پهلوی دوم 1332 ه . ش . (1935 میلادی) تا ( 1953میلادی)
مقطع سوم:پهلوی دوم 1333 ه . ش . (پهلوی دوم ) تا 1349 ه . ش . (1954 میلادی ) ( 1970 میلادی )
مقطع چهارم : پهلوی دوم تا جمهوری اسلامی 1350 ه . ش . تا به امروز»( فرهی،1378: 73)

یکی از مشخصه های معماری در سالهای پایانی قاجار و اوایل دوران پهلوی، ” شیوه¬ی احیایی” بود . از نمونه بناهایی که به این سبک ساخته شده اند را می توان ساختمان مجلس شورای اسلامی نام برد. شیوه احیایی که با ساختمان شواری ملی آغاز می شود ، در دوران پهلوی اوج می گیرد و در زمان پهلوی دوم سبک و سیاقی متفاوت به خود میگیرد.از مشخصه های معماری مدرن در ایران ، تطبیق « شیوه معماری احیایی» و « شیوه معماری مدرن» و تطابق موضوعی آنهاست.

گرایش اصلی معماران ایرانی در دو دهه بعد از انقلاب، معماری در راستای میراث فرهنگی و معماری سنتی ایرانی بوده است و حداقل در ساختمان‌هایی که زیر نظر دولت به اجرا می‌رسیدند، گرایش دیگری نمی‌توان یافت. این معماران تحت تاثیر جنبش پست مدرنیسم کلاسیسیم در صدد برآمدند که به معماری معاصر ایران، چهره‌ای ایرانی ببخشند. عمده دغدغه معماران پس از انقلاب، آشتی دادن سنت با مباحث و تحولات معماری مدرن بوده است که این خصوصیت بیشتر در کارها و اندیشه‌های فارغ‌التحصیلان دانشگاه تهران دیده می‌شود. (بانی مسعود، 1388)

معماری ایرانِ بعد از انقلاب اسلامی ،از گذشته¬ی خود وام می گرفت و وامدار گذشته¬ بود . اما اکنون ویژگی بارز معماری معاصر ایران ، تکثرگرایی، تنوع گرایی و التقاط است .فعالیت های فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی خارج از فضا، مکان و معماری انجام نمی شود و با تغییرات این فعالیت ها، معماری نیز تغییر می یابد و در واقع معماری مؤثر از آنها می باشد؛ نتیجه اینکه اکنون جدایی فضا از مکان رقم خورده است .مکان، جایگاه ، محل و اماکن را شامل می شود و فضا ، بستری است برای شکل گیری فعالیت ها و رفتارهای انسانی . فضا کلیه¬ نیازهای انسانی را برآورد می کند و انسان در فضای معماری زندگی می کند.

در دوران قاجار از طریق مسافرت های شاهان و شاهزادگان و کارت پستال هایی که با خود به ایران می آوردند ، تغییراتی در جهت مدرنیزاسیون در معماری ایران شکل گرفت و این روند در دوران پهلوی به اوج خود رسید. اما آنچه که امروزه حائز اهمیت است ، نقش رسانه ها در پیشبرد معماری مدرن ایران و تغییرات در معماری ایرانی است. جذابیت ، سهولت و سرعت در استفاده از رسانه های جهانی ، سبب افزایش چشمگیر داده ها در زمینه معماری شده است.با افزایش داده ها کنترل آنها سخت تر شده است.طرح معماری سنتی، که نقش مهمی در ارائه طرح معماری داشت،جای خود را به نرم افزارهای ترسیمی و گرافیکی داده است.

معماری معاصر ایران

برج آزادی
معماری معاصر ایران، دوره‌ای از معماری ایرانی است که از سال 1300 خورشیدی تا به امروز ادامه دارد.

برآمدن
نخستین آشنایی گسترده ایرانیان با «معماری اروپایی» در دوره قاجار اتفاق افتاد و تمایل به تقلید و ایجاد بناهایی مشابه در میان اشراف قاجار و سپس مردم میانه حال ایجاد شد. قاجاریان از طریق عکس‌ها و کارت پستال با معماری اروپا آشنا شدند و از این رو ساختمان‌های این دوره بدون آگاهی دقیق از قواعد سبک‌های اروپایی ایجاد می‌شدند. تحت تاثیر معماری اروپا، خلاقیت‌های فضایی در معماری قاجار نسبت به سبک‌های قبلی معماری ایرانی، افزایش یافت و فضاها به گشایش و سبکی بیش‌تری در قیاس با الگوهای قدیمی رسیدند. در سال 1243 خورشیدی (1864 میلادی)ممتحن‌الدوله به عنوان نخستین معمار تعلیم دیده ایرانی در اروپا، به ایران بازگشت و ساخت بناهای مهمی، از جمله مسجد و مدرسه سپهسالار و مجلس شورای ملی، به او رجوع شد. با این حال نتوانست تحول مهمی در معماری عصر خود ایجاد کند.

در اوایل دوره رضا شاه به دنبال برنامه‌های تجدد طلبانه، گرایش‌های متفاوتی به رهبری معماران ایرانی تحصیل کرده اروپا و معماران اروپایی که از طرف دولت به ایران دعوت شده بودند در برابر معماری سنتی پدیدار شد. معماری آنان انعکاس مستقیم تحولات معماری مدرن اروپا بود. آنان مصالح جدید به ویژه بتن، فولاد و شیشه و روش‌های نوآورانه در اجرای سازه را جایگزین روش‌های پیشین کردند. مهم‌ترین این تغییرات، استفاده از بتن بود که امکانات بی‌سابقه‌ای از لحاظ سازه و زیبایی شناسی در اختیار معماران ایرانی گذاشت. بزرگ‌ترین هدف معماران این عصر تغییر روش‌های سنتی ساخت و ساز به شیوه‌های روز دنیا و ترویج معماری مدرن در ایران رضاشاهی بود.

در سال 1319 دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در سه رشته، از جمله معماری، تاسیس شد. در سال‌های بعدی نخستین فارغ‌التحصیلان معماری دانشگاه تهران وارث نسل اول معماران ایرانی که همگی تحصیل‌کرده اروپا بودند، شدند. آنان تاثیرگذارترین گروه در تثبیت اصول و مفاهیم معماری مدرن در ایران بودند. از عوامل دیگر گسترش معماری مدرن، آغاز ساخت و ساز شهرک‌های و انبوه‌سازی مسکونی در سال‌های دهه بیست و سی خورشیدی بود. تا اواسط دهه 1320

خورشیدی، ساخت واحدهای مسکونی در شهرها و روستاها بیش‌تر به روش سنتی و با استفاده از مصالح بومی از قبیل خشت، چوب و کاهگل صورت می‌گرفت. اما از پایان جنگ جهانی دوم، حرکتی برای ساخت واحدهای مسکونی جدید آغاز شد که در آن‌ها از مصالحی مانند آجر، تیرآهن و بتن به کار برده می‌شد. تا سال 1335 واحدهای مسکونی جدید چهل و چهار درصد بافت شهرری را تشکیل می‌دادند و تا سال 1345 این نسبت به پنجاه و شش درصد افزایش یافت. در دهه های 1340 و 1350 خورشیدی، گرایش به معماری مدرن از طریق ساخت خانه‌ها و مجتمع‌های مسکونی در اوج خود بود.[4]
سبک ها
سبک ملی

سردر وزارت خارجه

سبک ملی -که در دوران محمدرضا پهلوی به این عنوان نامیده شد- در جست و جوی هویت ملی و بازگرداندن سنت‌های معماری ایران باستان از سوی حکومت رضاشاه پدیدآمد و حمایت شد. از نظر پدیدآورندگان سبک ملی، معماری سنتی ایران جوابگوی نیازهای متجدد ساختمانی نبود و در برابر معماری اروپا تکنیک مدرن مناسب برای پاسخگویی به نیازهای جدید را داشت. از این رو با حفظ کالبد اروپایی بناها، عناصر معماری ایران را با آن آمیختند و سبکی بی‌آنکه از سیر تطور برخوردار باشد، خلق کردند.
رضا شاه به باستان‌شناسان ایرانی و غیرایرانی که در ایران مشغول کار بودند، امر می‌کرد تا در معماری باستانی ایران مطالعه کنند و حاصل را در خدمت سبک ملی و معماری بناهای رضاشاهی قرار دهند.
قلیچ باغلیان، کریم طاهرزاده بهزاد، نیکلای مارکف و آندره گدار بناهایی با این سبک پدیدآوردند.
معماری شبه مدرنیستی ایران

ساختمان موسوم به “جیپ” در منطقه12 تهران

گرایش به معماری مدرن از سال‌های میانی حکومت رضا شاه، از سوی معمارانی چون گابریل گورکیان، وارطان هوانسیان، پل آبکار و رولان مارسل دوبرول حمایت می‌شد. معماری این افراد تحت تاثیر معماری مدرن مکتب وین، معماری اکسپرسیونیست آلمان قبل از دهه 1930 میلادی و آرت نووی فرانسه شکل گرفت.

وارطان هوانسیان که نماینده این گروه و شیفته جریان تجددخواهی عصر رضاشاه بود، در یادداشت‌های خود معماری مدرن ایران را با کشف حجاب مقایسه می‌کرد و معتقد بود همان‌گونه که زنان پیش از این در زیر چادرهای سیاه محبوس بودند، خانه‌های نیز زیر دیوارهای بلند و کاهگلی محصور بودند و معماری مدرن با به کار بردن شیشه و آهن بناها را از حجابی که گرفتارش بودند رهانید.

ولی در نهایت هیچ‌یک از معماران مدرنیست ایرانی نتوانستند به اصول معماری مدرن شکل گرفته بعد از چهارمین کنگره سیام وفادار بمانند و حتی هوانسیان در پی دادن رنگ و بوی ایرانی به کارهای خود رفت. در دوره محمدرضا پهلوی، جریان‌های متعدد معماری، جای خود را به جریان غالب و تاثیرگذار معماری مدرن داد. معماری مدرن شکل گرفته در این دوره عمدتا از مجرای کارهای معماران و اندیشه‌های جریان‌ساز اروپایی از جمله سبک بین‌المللی، مدرسه باوهاوس، کارهای لو

کوربوزیه،فرانک لوید رایت، ریچارد نویترا، آلوار آلتو و جیمز استرلینگ حمایت می‌شد و ماحصل آن صورت ایرانی معماری مدرن بود که «شبه مدرنیستی» نام‌گذاری گردید.[8] این سبک برخلاف معماری مدرن که سعی در نزدیک ساختن فضاهای عمومی و خصوصی دارد، مانند نمونه‌های گذشته معماری ایران از قواعد جدایی فضاهای عمومی و از خصوصی تبعیت می‌کند. در دهه‌های 1340 و 1350 خورشیدی، معماران چون مهدی علیزاده، لطیف ابوالقاسمی، فرامرز شریفی و ایرج کلانتری دست به تجربیاتی زدند که تا حد زیادی متاثر از معماری مدرن ولی درآمیخته با حال و هوای معماری ایرانی بود و از این رو «شبه مدرنیستی» شمرده می‌شد.

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله معیارهای جدید در محاسبه کیفیت اطلاعات حساب

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله معیارهای جدید در محاسبه کیفیت اطلاعات حسابداری در pdf دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله معیارهای جدید در محاسبه کیفیت اطلاعات حسابداری در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله معیارهای جدید در محاسبه کیفیت اطلاعات حسابداری در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله معیارهای جدید در محاسبه کیفیت اطلاعات حسابداری در pdf :

معیارهای جدید در محاسبه کیفیت اطلاعات حسابداری

چکیده
هرقدر کیفیت گزارش های مالی افزایش یافته و از استانداردها و ضوابط معتبری در تهیه و ارائه گزارشهای مالی استفاده شود، ریسک اطلاعات کاهش خواهد یافت. تحقیقات و مطالعات متعدد در مورد تصمیمات استفاده کنندگان از اطلاعات حسابداری نشان میدهد که کیفیت اطلاعات ، به تاثیرپذیری آن از نحوه انتشار اطلاعات حسابداری بستگی دارد. مدیران و مشاوران مالی، تحلیل ه

ا و تصمیم گیریهای خود را برمبنای کیفیت گزارشهای مالی که در اختیارشان قرار می¬گیرد، انجام میدهند. در این مقاله هدف اینست که میزان کیفیت درونی اطلاعات حسابداری را از طریق ابزارهای جدید اندازه¬گیری نماید. استدلال می¬شود که حق الزحمه های حسابرسی

 

تبیین نشده یک معیاری برای کیفیت اطلاعات حسابداری میباشد، این مقاله براساس چارچوب مطالعه آقای پائول هرایبر و دیگران در سال 2010 میباشد. یکی از یافته های تحقیق اینست که هزینه¬های حسابرسی که در اندازه گیری کیفیت اطلاعات حسابداری بکار برده میشوند با سایر معیارهای تجربی ارتباط دارند. همچنین معیارهایی ارائه شده که داده ها و ویژگیهای کیفی اطلاعات را از روش¬های تحلیل اقتصادی قابل کاربرد در حسابداری، مورد بررسی قرار می¬دهند. نتایج دیگر حاصل از این مطالعه، معرفی عوامل و معیارهای جدید کاربردی و پیشنهاد یک مدل، جهت اندازه گیری کیفیت اطلاعات حسابداری بوده است.
کلمات کلیدی
کیفیت اطلاعات حسابداری ، ویژگیهای کیفی، حق الزحمه های حسابرسی تبیین نشده ، کیفیت سود

 

مقدمه
یکی از پیش شرط¬های بنیادی برای کسب اطمینان سرمایه¬گذاران و اعتباردهندگان در جهت فعالیتهای سازنده اقتصادی، تهیه و ارائه اطلاعاتی است که در انجام تصمیم¬گیریهای مالی و اقتصادی سودمند واقع شود. وجود مکانیزمهایی برای اطمینان دادن به سرمایه گذاران و سایر استفاده کنندگان، نسبت به کیفیت اطلاعات مالی، با اهدافی همچون کمک به کارایی بازار سرمایه و تخصیص بهینه سرمایه ضروری است. حسابداری که با وظیفه اطلاع رسانی بیطرفانه گام در جامعه اطلاعاتی می¬نهد، نقش خطیری در افزایش کیفیت اطلاعات دارد.(ثقفی، 1388)
علی رغم نقش اساسی کیفیت اطلاعات حسابداری در تصمیم گیری استفاده کنندگان، نائل شدن به این کیفیت، پیچیده و تشخیص آن دشوار است. مشخص کردن و نظارت بر این ویژگی های کیفیتی در استانداردسازی و عملیات حسابداری بسیار مشکل است. بعلاوه، بررسی آنها حتی در مطالعات آزمایشی که از تست های تجربی استفاده می¬کنند نیز دشوار است.(بهرامفر،1377)
تئوریهای اقتصادی نشان میدهد که در محیط رقابتی متعادل، انتظار می¬رود که هزینه های حسابرسی در پیش¬بینی هزینه¬ها موجب پایین آمدن کیفیت درآمد موسسه می¬شود. اگر اطلاعات مالی از طرف موسسات اشتباه باشد، شهرت و اعتبار حسابرسان با خطر جدی مواجه می¬شود. در پاسخ به آن نیز حسابرسان نیز با افزایش زمان ممیزی، هزینه¬های حسابرسی زیادی را در ارتباط با کیفیت اطلاعات حسابداری به موسسه تحمیل می¬کنند.(هرایبر،2010)
اهمیت موضوع و بیان مسئله
موفقیت سیستم حسابداری بستگی به این دارد که بتواند با ارائه اطلاعات حسابداری، تصمیم گیری مدیران را بهبود بخشد. اما تنها ارائه اطلاعات نمیتواند این امر مهم را ارتقاء دهد. اگر سیستم حسابداری نتواند اطلاعات مورد نیاز مدیریت را در کیفیت مناسب ارائه نماید، در تصمیم¬گیری مدیریت موثر نخواهد بود. بنابراین نحوه ارائه و روش محاسبه اطلاعات به لحاظ کیفی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است که بایستی مدیران و تحلیلگران مالی توجه

خاصی به آن داشته باشند. از طرفی برای ارائه اطلاعات حسابداری نیاز به معیارهایی جهت محاسبه کیفیت این اطلاعات می¬باشد. این مقاله معیارهایی را برای ،بسط و اجرای روشی جهت کمّی¬سازی کیفیت اطلاعات حسابداری ارائه می¬دهد و از عوا

مل تحلیلی استفاده شده در پژوهش های مختلف مرتبط با موضوع استفاده می¬کند. بنابراین مسئله¬ای که در این مطالعه مطرح میشود، اینست که چه نوع معیارهایی جهت اندازه¬گیری کیفیت اطلاعات حسابداری با در نظر گرفتن شاخصهای کیفی وجود دارد؟ تا اینکه در حین بررسی چارچوب مفهومی عوامل، پیش نیازها و شاخص¬های قابل اندازه¬گیری کیفیت اطلاعات حسابداری را مشخص نموده و برآورد سطح اطمینان کیفیت را مورد توجه قرار دهد.
کیفیت حسابداری و حق الزحمه های حسابرسی
با تمرکز بر نیازهای استفاده کننده، اطلاعات باکیفیت را میتوان به عنوان تحقق نیازهای استفاده کننده با توجه به درک استفاده کننده بطور معقول و مفید تعریف نمود. کیفیت اطلاعات حسابداری در صورتی افزایش می یابد که روشهای زائد حذف و افزایش گستره¬هایی که اطلاعات حسابداری را در وضعیت اقتصادی منعکس سازند.(دکونو، 2008)
اندازه¬گیری کیفیت حسابداری از طریق هزینه¬های حسابداری تحمیل شده توسط حسابرسان، بر کیفیت سیستم حسابداری تاثیر میگذارد. یکی از دلایل تغییرات کیفیت سیستم حسابداری قرار گرفتن اطلاعات در اختیار حسابرسان و ایجاد حق الزحمه های تبیین نشده، که نتیجه آن باعث عدم تعادل در قیمتگذاری میگردد. از طرفی حسابرسان به دلیل دسترسی بیشتر به مدیریت و اطلاعات اختصاصی خود، مسلما برای تخمین کیفیت اطلاعات حسابداری موقعیت بهتری دارند. پس از کنترل عوامل غیر از کیفیت مرتبط با حق الزحمه های حسابرسی تبیین نشده، کیفیت اطلاعات حسابداری، توسط حسابرسان بطور اختصاصی ارزیابی می¬شود که این موضوع ارتباط بین حق الزحمه های حسابرسی و کیفیت اطلاعات حسابداری را نشان میدهد.(هرایبر، 2010)
تعریف کیفیت اطلاعات حسابداری(دکو و اسچرند ،2004)، برسی میکند که اطلاعات حسابداری تا چه حد منعکس کننده عملکرد واقعی و مورد انتظار شرکت با توجه به عوامل و امکانات فعلی موجود می¬باشد و از این طریق ارزش شرکت را ارزیابی میکند. این تعریف قابلیت صورتهای مالی موسسه را مورد توجه قرار می¬دهد و همچنین صورتهای مالی را از جنبه¬های شفافیت، صحت و اثربخشی در تصمیم بیان میکند.(همان منبع)

ویژگیهای کیفی اطلاعات حسابداری عبارتست از صفت و کیفیتی از اطلاعات حسابداری که مفید بودن و اثربخش بودن را افزایش دهد. به عبارت دیگر، ویژگیهای کیفی خصوصیاتی هستند که اطلاعات فراهم شده در گزارشات را برای استفاده کنندگان قابل

استفاده می¬سازد.(بهرامفر،1377)
پیشینه تحقیقات انجام شده
بتی، آننه و دیگران(2009)، این محققان مطالعه خود را در مورد تاثیر نظارت و اطلاعات شخصی روی نقش کیفیت حسابداری در تصمیمات سرمایه¬ای انجام داده¬اند. نتایج تحقیقاتشان نشان داد که دسترسی بانکها در شرکتهای مالی محدود به اطلاعات شخصی و محدود کردن هزینه¬های سرمایه¬ای باعث کاهش کیفیت حسابداری میگردد. همچنین اگر عدم تقارن اطلاعات مشکلات بزرگی بوجود آورد در آنصورت کیفیت اطلاعات حسابداری بسیار حائز اهمیت خواهد بود. بالاخره شواهد نشان داد که نتایج سرمایه¬گذاری جریانات نقدی از خطای محاسبات کیفیت اطلاعات حسابداری تاثیر نمی¬پذیرد. بارث و دیگران(2008)، برای ارزیابی کیفیت حسابداری از سه متغیر: مدیریت سود، شناخت سریعتر زیان، و میزان مرتبط بودن ارقام حسابداری استفاده نمودند. دکونو، عادلا و دیگران(2008)، تحلیل میزان تضمین کیفیت درونی اطلاعات حسابداری از طریق ابزارهای داخلی اطلاعات را در بازار رومانی انجام شد. بررسیها نشان داد که تصمیم¬گیریهای استفاده¬کنندگان اطلاعات حسابداری به کیفیت اطلاعات بستگی دارد. کولبک و وارفیلد(2005)، سنجه های توان تبیین مدلهای ارزشیابی مبتنی بر داده های ترازنامه وسود و زیان، خطا و پراکندگی پیش بینی تحلیلگران و پایداری سود را برای بررسی کیفیت اطلاعات حسابداری به کار بردند. به عقیده تورنتون(2002)، کیفیت اطلاعات حسابداری وگزارشگری مالی، محصول مشترک حداقل چهار عامل اصلی است: خلاقیت و نگرشهای مدیریت، کیفیت حسابرسی، تجربه کمیته حسابرسی، و استانداردهای حسابداری دارای کیفیت بالا، وجود ضعف در هر یک از این چهار حلقه، میتواندکل زنجیره را مخدوش سازد. آنچه اهمیت دارد معیارها، متغیرها و سنجه¬هایی است که کیفیت اطلاعات حسابداری را ارزیابی میکند. ریز و سات کلیف(1989)، برای ارزیابی کیفیت داده ها و اطلاعات حسابداری از متغیرهای قابلیت پیش بینی و اندازه گیری اقتصادی استفاده کردند. ثقفی، علی و ابراهیمی،ا(1388)، به بررسی رابطه بین استانداردهای حسابداری وکیفیت اطلاعات حسابداری پرداخته اند در این تحقیق متغیرهای کیفیت اطلاعات حسابداری از قبیل، پایداری سود، ضریب واکنش سود، کیفیت اقلام تعهدی و توان تبیین رو ش های ارزشیابی درنظر گرفته شده و در قالب مدلهای کیفیت اطلاعات حسابداری، قبل و بعد از اجرای استانداردهای حسابداری مورد آزمون قرار گرفته که نتایج آزمون مدلها در مجموع نشان دادکه اجرای استانداردها تنها در مدل پایداری، با بهبود نسبی پایداری اضافی، همراه بوده است در حالی که در سایر مدلها استانداردها نتوانسته اند اثر قابل ملاحظه¬ای داشته باشند.
روش تحقیق
این مطالعه بر مبنای تحلیلهای کمی اقتصادی قرار دارد، تبدیل متغیر کیفی

ت اطلاعات حسابداری به مقیاسهای کمی با مدلهای ذهنی بسط می¬یابند. برخی از مدلهای ارائه شده با روابط ریاضی بیان شده اند که قابل استفاده تحلیلگران و مشاوران مالی میباشند. عوامل تعیین کننده¬ای که بیان میشوند سعی بر این دارند، که ارتباط بین اطلاعات حسابداری و ویژگیهای سیستم مالی ویژه یک واحد تجاری را تبیین نمایند. در واقع این معیارها از روابط آماری برآورد میشوند و متغیرهای انتخاب شده بصورت تجربی بررسی شده¬اند که از مطالعه عقاید صاحب نظران موضوع مورد تحقیق بهره گرفته میشود .

برخی از متغیرهایی که برای ارزیابی کیفیت اطلاعات حسابداری مورد

استفاده قرار می¬گیرند، بشرح زیر می¬باشند:
1- حق الزحمه های حسابرسی تبیین نشده (UAF): این هزینه¬ها به دلایل ناشناخته¬ای ایجاد میشوند. ساختار اندازه¬گیری کیفیت اطلاعات حسابداری، نیاز به گزارش تغییرات در حق الزحمه های حسابرسی دارد که با کیفیت حسابداری ارتباط دارد. شناسایی عوامل تعیین کننده¬ای که با حق الزحمه حسابرسی مرتبط هستند حائز اهمیت زیادی است. برخی از معیارها و عوامل تعیین کننده¬ای که برای تخمین حق الزحمه های حسابرسی استفاده می¬شوند عبارتند از: سطح موجودی انبار ، حسابهای دریافتنی، داراییهای کل، نسبت فروش خارجی به کل فروش، مجموع بدهی¬های کوتاه مدت و بلند مدت به کل دارایی¬ها، درآمد عملیات پس از کسر مالیات نسبت به کل داراییها و تعداد سالهای حسابرسی شده اطلاعات شرکت.(هرایبر، 2010)
2- پایداری سود: پایداری سود، تداوم و ثبات سود از یک دوره به دوره بعد را ارزیابی میکند و از طریق رگرسیون، سود دوره جاری نسبت به سود دوره قبل برآورد میشود. پایداری سود بالا به عنوان یک ویژگی کیفیت حسابداری محسوب می¬شود. هر چه پایداری سود بالاتر باشد، یعنی شرکت توان بیشتری برای حفظ سودهای جاری دارد.(ثقفی و ابراهیمی،1388)
3- ضریب واکنش سود: ضریب واکنش سود، حدود بازده غیرعادی بازار را در واکنش به، جزء غیر انتظاری سودهای گزارش شده شرکت اندازه¬گیری میکند. ضریب واکنش سود در متون به عنوان شاخصی برای محتوای اطلاعاتی سود حسابداری استفاده شده است، زیرا بازنمایی سود به بازده را اندازه گیری میکند.(کولینز و کوتاری،1989)
4- کیفیت اقلام تعهدی: اقلام تعهدی تعدیلات موقتی هستند که جریانهای نقدی را طی دوره¬های زمانی انتقال میدهد. نفع عمده این انتقال آنست که ارقام تعدیل شده، تصویر درست¬تری از عملکرد اقتصادی شرکت ارائه میدهند. هدف اصلی اقلام تعهدی، کاهش مشکلات زمانبندی و نا انطباقی در جریانهای نقدی زیربنایی است(دکوو و دیچیو،2002). کیفیت اقلام تعهدی از نظرسرمایه¬گذاران به معنی نزدیکی سود حسابداری به وجه نقد می¬باشد. بنابراین کیفیت ضعیف اقلام تعهدی باعث می شود که مبهم بودن اطلاعات افزایش یافته و ریسک سرمایه¬گذاری نیز در پی آن افزایش یابد.(فرانسیس و دیگران،2005)

یک مدل جدید برای اندازه¬گیری کیفیت اطلاعات حسابداری

این مدل بر مبنای تحلیل کمی اقتصادی بیان میشود که امکان تعیین ارتباط بین کیفیت اطلاعات حسابداری و ویژگیهای خاص حسابداری واحد تجاری برقرار می

¬نماید. در حقیقت یک نوع مدل آماری است و انتخاب متغیرهای آن بصورت تجربی میباشد. این مدل آماری ارزیابی ثابتی از ویژگیهای کیفیتی اطلاعات وبسط مدل اقتصادی وتمایز وتفسیر کیفیت با کمک مقیاس رتبه بندی ارائه میکند. مدل حاضر شکل کلاسیک ترکیب خطی شاخص ها می¬باشد که کیفیت فراگیر اطلاعات حسابداری(Qai) را منعکس می¬کند و بر مبنای دو نوع پیش نیاز کیفیت (pq) و 6 معیارکیفیت (cq)قرار دارد که از طری

ق شناسایی و اندازه¬گیری پارامترهای ویژه¬ای کمّی می گردند: (دیکونو و دیگران،2009)
که در آن،Pq0: پیش نیاز کیفیت در موقعیت فعلی، Pq1: پیشنیاز کیفیت جامع ، نوعی متغیر برنولی با مقدار0یا1 و با ضریب اهمیت 1 بیان میشود، Cqi: iامین معیار کیفیت، n: تعداد معیار کیفیت فرض شده (i=1,2,…,6) و ai: ضرایب اهمیت معین شده برای معیارهای کیفیت.
در یک کار تحقیقی که در کشور رومانی انجام شده، برای محاسبه کیفیت اطلاعات حسابداری از رابطه فوق استفاده شده است. در این تحقیق با تکیه بر تجزیه و تحلیل تطبیقی تئوریهای اصول حسابداری و مطالعه سیستم حسابداری رومانیایی، عوامل زیر را به عنوان معیارهای کیفیت حسابداری در نظر گرفته اند: مفهوم (استهکام )، حفاظت ، ثبات ، مبنای تعهدی ، میزان تغییرناپذیری ترازنامه ، تهیه بیطرفانه(ارزش منصفانه )(دکونو،2009).
پیامدهای کیفیت پایین اطلاعات حسابداری
با تکیه بر این اعتبار که آیا حق الزمه های حسابرسی تبیین نشده، میتواند معیاری برای اندازه¬گیری کیفیت اطلاعات حسابداری باشد؟ این مطالعه برای اولین بار به بررسی تفاوت میان کیفیت حسابداری با تمرکز بر وقوع کیفیت پایین اطلاعات حسابداری می¬پردازد. این مقاله بر روی سه نوع معیار اندازه¬گیری تمرکز دارد که در افت کیفیت اطلاعات حسابداری تاثیر دارند(هرایبر،2010)
الف- بررسی توانایی حق الزحمه های حسابرسی تبیین نشده(UAF) برای پیش بینی اظهارات مجدد اطلاعات حسابداری و تقلب حسابداری ، بدون قید شرط و ارائه یک معیار دیگر برای کیفیت سودها. اظهارات مجدد اطلاعات حسابداری و تقلب حسابداری مواردی را نشان میدهد که موسسه در ارائه صورتهای مالی، اشتباهی انجام داده باشد. اظهارات مجدد در سیستم حسابداری یک نوع بی نظمی یا تقلب از طریق افشاء داخلی (خود افشائی) اطلاعات را نشان میدهد. اظهارات مجدد اطلاعات، سودآوری صورتهای مالی موسسه را به میزان قابل توجهی مختل میکند. هرچند که برخی اعتقاد دارند که اظهارات مجدد همانند یک بازنگری اطلاعات است و ارتباطی به کیفیت اطلاعات حسابداری ندارد.
ب- بررسی اینکه، حق¬الزحمه¬های حسابرسی تبیین نشده با یادداشتهای توضیحی اعلام شده توسط بورس اوراق بهادار در خصوص صورتهای مالی، همراه است.
ج- این تجزیه و تحلیل از طریق بررسی ارتباط بین حق¬الزحمه¬های حسابرسی تبیین نشده(UAF) و ضریب واکنش سودهای حاصل شده (FERC) در یک معیار کیفیت مستمر تکمیل میشود. منظور از FERC، یک معیاری برای تعیین حدود اطلاعات، بدین معنی که تا چه حد بازده فعلی اطلاعات، سودهای آتی موسسه را نشان می¬دهد. RFEC نشان می¬دهد که جنبه مفید بودن تصمیمات اطلاعات حسابداری تا چه اندازه، بازار آتی سودها را به کمک معیارهای اندازه¬گیری پیش¬بینی می¬کند؟
محدودیتهای تحقیق
یکی از محدودیتهای تحقیق این است که اگر مدل پیشنهاد شده در این مقاله در سازمانهای متعدد برای تعیین کیفیت اطلاعات حسابداری استفاده شود با مشکلات

عدم تطابق نظر و عقایده صاحبنظران فن حسابداری مواجه می¬

شود به دلیل اینکه ضرایب اهمیت تخصص یافته به معیارهای کیفیت، همچنین انتخاب معیارها ممکن است از نظر فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. محدودیت دیگر این که، گزارش عقاید حسابرسان در رابطه با معیارهای کیفیت اطلاعات مالی یک سازمان ممکن است متفاوت¬تر از آن باشد که تحلیلگران سازمان برای کیفیت اطلاعات سازمان خویش تعیین می¬نمایند. بنابراین به نظر می¬رسد که در این صورت اهمیت ارزیابی اطلاعات حسابداری کاهش یابد و مدل با استفاده از اطلاعات منتشر شده تست ¬شود نه از طریق اطلاعات داخلی.
نتیجه گیری
در این مقاله بیشترین مباحث بر دو مقوله، کیفیت گزارشگری مالی در تفهیم و تحقق صورتهای مالی و کیفیت سودهای موسسه تمرکز داشته است. یکی از معیارهای جدید در سنجش کیفیت حسابداری، حق¬الزحمه¬های حسابرسی تبیین نشده معرفی شد . بررسی¬ها نشان میدهد که حسابرسان در ذهن خودشان اطلاعات شخصی غیر قابل مشاهده در مورد سیستمهای حسابداری اساسی شرکتها دارند.
اندازه¬گیری برمبنای حق¬الزحمه¬های حسابرسی تبیین نشده، یک ارزیابی کلی از کیفیت صورتهای مالی موسسه فراهم می¬کند. نتایج نشان میدهد که معیارهای کیفیت حسابداری ارتباط مستقیمی با سایر معیارهای کیفیت سودها دارند. در این مقاله نشان داده شد که عواملی مانند، اظهارات مجدد، تقلب، یادداشتهای توضیحی بورس اوراق بهادار پیش بینی شد که باعث افزایش حق¬الزحمه¬های حسابرسی تبیین نشده میگردند. بطور کلی، باور براین است که حق¬الزحمه¬های تبیین نشده حسابرسی میتواند جهت تایید یا رد نظریه¬های مربوط به پیامدهای اقتصادی کیفیت گزارشگری مالی به محققان و تحلیلگران کمک زیادی بکند. همچنین در این مطالعه یک مدل جدید اقتصادی علارغم محدودیتهای ذکر شده، برای اندازه¬گیری کیفیت اطلاعات حسابداری از طریق معیارهای پیشنهاد شده ارائه گردید.

منابع و ماخذ
1- بهرامفر، نقی و رسولی، ولی¬الله(1377). ویژگیهای کیفی اطلاعات حسابداری مدیریت و نقش آن در تصمیم گیری مدیریت، فصلنامه بررسیهای حسابداری و حسابرسی، دوره 6، شماره 24
2- ثقفی، علی و ابراهیمی، ابراهیم(1388). رابطه تدوین استاندارده

ای حسابداری با کیفیت اطلاعات حسابداری، فصلنامه بررسیهای حسابداری و حسابرسی، دوره16 ، شماره 57 .

Barth, Mary, Wayne,

L., Lang, M.(2008). International Accounting Standards and Accounting Quality. Journal of Accounting Research 46: No. 3.
Betty, Anne, Liao, S., Weber, J.(2009). The Effect of Private Information and Monitoring on the Role of Accounting Quality in Investment Decisions. Seminar to Stanford university: SSRN Website.
Collins, D., Kothari, S.(1989). An analysis of inter temporal and cross-sectional determinants of earnings response coefficients. Journal of Accounting & economics11: 143-181.
Deaconu, Adela, fillip,C., buiga, A.(2009). Solutions For Measuring The Quality Of The Accounting Information. Babe-Bolyai University: Cluj-Napoca, Romania: 2-7.
Dechow, P., Dichev, I.(2002). The quality of accruals and earnings: the role of accrual estimation errors. The Accounting Review 77: 35 – 69
Francis, J., Lafond, R., Olsson, P., Schipper, K.(2005). The market pricing of accruals quality. Journal of Accounting and Economics 39: 295-327.
Hribar, P., Kravet, T., Wilson,R.(2010). A New Measure of Accounting Quality. Tippie College of Business The University of Iowa: 6-29 SSRN Website.
Kohlbeck, Mark, Warfield, T.(2005). The Effects of Principles-based Accounting Standards on Account

ing Quality: SSRN Website.
Rees, W.P , Sutcliffe. C. M. S.(1989). Ex Ante Testing of Accounting Standards Using Stochastic Models. Accounting and Business Research 19: 151-160.
Thornton, Daniel, B.(2002). Financial Reporting Quality: Implications of Accounting Research. Submit to the senate standing committee on banking, trade and commerce, May 29.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله زبان قابل گسترش گزارشگری مالی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله زبان قابل گسترش گزارشگری مالی در pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله زبان قابل گسترش گزارشگری مالی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله زبان قابل گسترش گزارشگری مالی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله زبان قابل گسترش گزارشگری مالی در pdf :

زبان قابل گسترش گزارشگری مالی

چکیده :
زبان قابل گسترش گزارشگری مالی ( XBRL)‌ یک زبان دیجیتالی است که اطلاعات را برای گزارشگری مالی آماده می کند و ارائه دهنده ی یک استاندارد بین المللی برای گزارشگری مالی جهانی است که از سال 1999 توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار طراحی شده است . XBRL‌ می تواند برای زنجیره گسترده ای از داده های مالی به کار گرفته شود که از ط

ریق تهیه ی گزارشات مالی برای اتخاذ تصمیمات خارجی و داخلی کارآمد خواهد بود. برای کار کردن در XBRL‌ وجود نرم افزار ضروری می باشد . امروزه ابزارهای XBRL‌ در بازار

 

ها در دسترس می باشند . استفاده از XBRL‌ تأثیر مهمی روی حسابرسان داخلی و مستقل دارد و به عنوان ابزاری برای اجرای مدل های جدید گزارشگری AICPA‌ در نظر گرفته می شود . این مدل مستلزم گزارشگری متوالی یا به روز اطلاعات شرکت است که اطمینان از درست بودن داده ها باید توسط حسابرسان مستقل انجام شود . نتایج نشان می دهد که بسیاری از حسابداران و حسابرسان دانش یا تجربه کمی در مورد XBRL‌ دارند و منافعی را که استفاده از آن فراهم می کند درک نمی کنند .

مقدمه
پیدایش تکنولوژی اطلاعات (IT)‌ شیوه های جدید کاری مانند تجارت الکترونیکی ، تبادل اطلاعات الکترونیکی و اینترنت را پایه ریزی کرد . این شیوه ها ، روش های کاری و فرایند ثبت و ذخیره ی معاملات کاری را تغییر داده است . انجام امور کاری در وب و از طریق استفاده از تکنولوژی اینترنت سازمان ها را قادر به اتصال به دنیای Online‌ و بهبود بخشیدن به کلیه ی جنبه های کاری خود کرده است .
شبکه های اینترنتی می توانند فروش محصولات یا خدمات را با دادن حق انتخاب به خریداران موجود یا بالقوه برای خرید مستقیم اینترنتی محصولات و خدمات بهبود بخشند . هم اکنون معاملات کاری می توانند به صورت الکترونیکی و بدون پرونده سازی کاغذی باشند که سازمان را قادر به تولید اطلاعات مالی به صورت همزمان و Online‌ می سازد .
XBRL‌ از طرف جامعه ی مالی و حرفه ی حسابداری حمایت می شود . XBRL‌ یک زبان اینترنتی استاندارد شده برای گزارشگری مالی است که آماده سازی ، انتشار ، بازرسی و استخراج اطلاعات مالی را سهولت می بخشد . تحت XBRL اطلاعات تنها یکبار وارد و می توانند به هر شکلی درآورده شوند مانند صورت حساب های مالی یا هر شکل گزارشگری دیگر . XBRL‌ آماده سازی مؤثر ، تغییرات اتوماتیک ، استخراج اطلاعات مالی از همه اشکال تکنولوژی مانند اینترنت را فراهم می سازد ، فرایندهای گزارشگری مالی قابل تکرار

را کاهش می دهد و پایگاهی برای سیستم های حسابداری Online‌ فراهم می کند . مجله ی XBRL , CFO را تکنولوژی برتر سال 2002 نامیده است .
AICPA‌ ، لیستی از تکنولوژی های گزارشات مالی تهیه و طبق آنها XBRL‌ یک برنامه سودمند و برتر در نظر گرفته شده و آن را جزء کلیدی برای اجرای مدل گزارشگری مالی جدید دیدند .

XBRL‌ چیست ؟

XBRL‌ یک امتیاز رایگان از فرمت اطلاعات بین المللی است که بطور ویژه ای برای برخورداری از اطلاعات مالی و همچنین اطلاعات متقابل توسط SEC ( کمیسیون بورس و اوراق بهادار ) طراحی شده است . توسط بسیاری از کسانی که از آغاز درگیر آن بوده اند زبان دیجیتال تجارت1 در نظر گرفته می شود . بر اساس زبان قابل گسترش بالا بردن قیمت ( XML) ، XBRL‌ رمزها ( علامت ها ) را به اطلاعات شرکت به صورتی که هم برای انسان و هم برای کامپیوتر قابل فهم باشد انتقال می دهد . رمزها با قوانین حسابداری که قوانین رده بندی نام دارند به صورت جهانی استاندارد شده اند . برای هر یک از صنایع به واسطه کار کنسرسیوم ( ش

رکت ها ) جهانی ، شرکت های حسابداری ، فروشندگان نرم افزار ، شرکت های خصوصی و سهامی عام و مراجع قانونی قوانین رده بندی خلق شده است . بنابراین هدف از قوانین رده بندی ، فراهم آوری قوانین استاندارد در چگونگی اتصال و استعمال جهانی اطلاعات می باشد .
اطلاعات استاندارد شده کار حسابرسان داخلی و مستقل را به دلیل تنها نیاز به فهم دسته محدودی قوانین GAAP ( اصول پذیرفته شده حسابداری ) بسیار ساده کرده است .
داده های ساخته شده در رمزها بهبود زیادی در اطلاعات XBRL‌ ایجاد می کند . در XBRL‌ نه تنها اطلاعات به سادگی به نمایش در می آیند ، بلکه می توان به راحتی توسط هر بسته نرم افزار یا سخت افزاری که قادر به کار با XBRL‌ باشد اطلاعات آن را دستکاری کرد .
XBRL‌ به واسطه تکنولوژی بالا امکان انتقال اطلاعات را برای هر یک از کاربران در هر نقطه از جهان فراهم می کند . کاربر فقط باید اطلاعاتی را که در آن لحظه در اینترنت نمایش یافته در نزم افزار انتخابی ذخیره و تحلیل را آغاز کند . برای مثال یک بانک می تواند در خواست وامی را که شامل اطلاعات مالی به صورت XBRL‌ است دریافت ، در ابزار تحلیل امور م

شتری قرار داده و ظرف چند دقیقه به پاسخ مثبت یا منفی برسد در حالی که همین کار توسط تکنولوژی قبلی خصوصاً به دلیل وارد کردن اطلاعات جدید همان پرونده روزها طول می کشید .

 

1- Digital Language of Business
تحلیل گران ، سرمایه گذاران و دفاتر حقوقی و وکالت می توانند داده های شرکت های سهامی عام را در XBRL‌ نوشته شده از اینترنت دریافت و اطلاعاتی را که برای تصمیمات مختلف آنها ارزشمند است تولید کنند . در نتیجه
اگر از XBRL‌ استفاده شود قابلیت انتقال و منفعت بسیاری برای کاربران اطلاعات مالی شرکت ها در پی خواهد داشت . در حقیقت XBRL یک زبان اینترنتی استاندارد برای گزارشگری مالی می باشد .
تاریخچه ی XBRL
در سال 1998 چارلی هافمن کسی که در شرکت کوچک عضو CPA‌ در ایالت واشنگتن کار می کرد ، عقیده داشت که XBRL یک راه کلی برای انتقال گزارشگری مالی است . هافمن جهت حمایت از انجمن حسابداران رسمی آمریکا ( AICPA)‌ برای پیشگامی در پیشرفت XBRL‌ با هدف تهیه یک استاندارد برای دیجیتالی کردن گزارشات مالی مطابق با قوانین حسابداری برای هر کشوری در این مؤسسه نام نویسی کرد .
XBRL‌ بین المللی یک کنسرسیوم جهانی با بیش از 250 سازمان برجسته برای تبادل اطلاعات و به هنگام نمودن داده های گزارشگری تجاری و مالی است .
از طریق تلاش های AICPA و اعضایش یک چارچوب از مشخصات و رده بندی ها برای حمایت از یک استاندارد برای دیجیتالی کردن گزارشات مالی تهیه شد .
XBRL‌ ایالات متحده ( اختیار قانونی ایالات متحده از XBRL‌ ) از سال 19

99 تا سال 2006 تحت ساختار کمیته ی داوطلب AICPA‌ کار کرد تا اینک

ه در سپتامبر 2006 نه به خاطر کسب سود برای سازمان از آن جدا شد .
یک مؤسس و یک عضو فعال از XBRL‌ ایالات متحده با بهره گیری از حمایت های AICPA‌ از طریق توسعه های آموزش و ابزارها به تکمیل اعضاء و پذیرش XBRL‌ کمک کردند .
کارکنان AICPA‌ در بسیاری از کمیته ها و گروه های کاری XBRL‌ بین المللی حضور یافتند و یک جایگاهی در کمیته هدایت XBRL‌ بین المللی تشکیل داده اند . SEC‌ به XBRL‌ ایالات متحده مبلغ 5/5 میلیون دلار به خاطر کامل کردن پیشرفتش اعطاء کرده است .
شرکت ها در همه ی صنایع می توانند فایل اختیاری گزارشات مالی XBRL شان را به سیستم EDGAR‌ ( بازیابی و جمع آوری داده های الکترونیکی ) کمیسیون بورس و اوراق بهادار بفرستند . اولین پیش نویس از طبقه بندی XBRL , GAAP‌ ایالات متحده و راهنمایی تهیه کنندگان ( چطور تهیه کنندگان واقعی صورت حساب های مالی XBRL‌ را ایجاد کنند ) اخیراً قابل دسترس برای بازدید عموم و ارائه ی نظرات است .
استفاده های ممکن از XBRL‌ چه چیزهایی هستند ؟
XBRL*‌ می تواند برای زنجیره ی گسترده ای از داده های مالی و تجاری به کار گرفته شود بعلاوه برای امور ذیل نیز قابل استفاده است :
– گزارشگری تجاری و مالی خارجی و داخلی شرکت ها
– گزارشگری تجاری وتبادل اطلاعات بین همه ی تنظیم کنندگان شامل م

قامات مالی و مالیات، بانک های مرکزی و دولت ها
– پر کردن گزارشات وام و تقاضانامه ها
– ارزیابی های ریسک تجاری
– نشریات رسمی حسابداری، فراهم نمودن یک روش استاندارد از توصیف اسناد حسابداری تهیه شده بوسیله ی مقامات رسمی
مزایای استفاده از XBRL‌ چه چیزهایی هستند ؟
– با استفاده از XBRL‌ ، شرکت ها و دیگر تولید کننده های داده های

مالی و گزارشات تجاری می توانند به طور خودکار به فرایند جمع آوری داده ها بپردازند . برای مثال ، اگر منابع اطلاعات برای استفاده از XBRL‌ افزایش پیدا کند ،داده هایی از بخش های مختلف شرکت با سیستم های حسابداری متفاوت می تواند سریعاً ،به صورت ارزان و به طور مؤثر تر جمع شود .
– برای اعضای AICPA‌ یعنی کسانی که در مدیریت مالی ، حسابرسی و تکنولوژی اطلاعات خدمت می کنند ، XBRL‌ از طریق تهیه ی گزارشات مالی و تجاری برای اتخاذ تصمیمات خارجی و داخلی کارآمد خواهد بود . XBRL‌ به طور عمده توانایی CPA‌ را در صراحت بیشتر مدیریت مالی و منتشر کردن اطلاعات مالی به سرمایه گذاران ، مراجع قانونی ،تحلیل گران ، وام دهندگان و دیگر سهامداران کلیدی را بهبود می بخشد .
XBRL -‌ تنها برای گزارشگری به کمیسیون بورس و اوراق بهادار ( SEC)‌ نمی باشد . استفاده های ممکن در آینده برای XBRL‌ شامل گزارشگری به وام دهندگان ،IRS‌ ( علی الحساب مالیات) و دیگر نهادهای ذیصلاح قانونی می باشد .
– نزدیک شدن تسهیلات XBRL‌ به استانداردهای حسابداری به وسیله ی توانایی در صف آوردن مفاهیم مالی در زمره ی طبقه بندی های عمومی است .
– تسهیلات XBRL‌ بر اساس اصل حسابداری است زیرا نگرانی در مورد اینکه اقلام گزارش شده از کجا آمده اند را کاهش می دهد .
XBRL -‌ شفافیت را افزایش می دهد و کارآیی بازار سرمایه را به وسیله ی کمک به تحلیل گران و دیگر استفاده کنندگان از اطلاعات تجاری و مالی و پیدا کردن حقیقت های مربوط بهبود می بخشد
XBRL-‌ کارآیی بازارهای سرمایه را به وسیله ی کاهش هزینه مربوط به آن شرکت و ایجاد بازارهای متحدتر برای شرکت های کوچک افزایش می دهد .

XBRL-‌ بهتر می تواند به حرفه ی CPA‌ در مورد رسالت عمده اش برای حمایت از بهره ی عمومی بوسیله بهبود بخشیدن دستیابی سرمایه گذاران به بازارهای سرمایه و افزایش پوشش تحلیل گران شرکت های بزرگ و کوچک از طریق کاهش در هزینه مربوط به آن شرکت ، کمک کند .
چه وقت استفاده از XBRL‌ ضروری خواهد شد ؟
XBRL‌ یک بحث داغ برای SEC‌ است و در دستور جلسه کمیته یتلف که از XBRL‌ در فرایند گزارشگری مالی استفاده می کنند ، ملاقات کردند و درباره ی دستور ممکن برای استفاده از XBRL در گزارشگری SEC‌ در بسیاری از مواقع و در آینده ای نزدیک بحث و گفتگو کردند . ما همچنین شاهد هستیم که در مناطق دیگری از جهان مراجع قانونی و نظارتی از XBRL‌ برای همه ی جنبه های اطلاعات گزارشگری مالی و تلاش برای کاهش زمان و هزینه در فرایند گزارشگری مالی استفاده می کنند .

اساس کار XBRL‌
XBRL‌ قادر است نرم افزار به کار رفته را برای رمز دار کردن همه ی اقلام مالی در گزارشات تجاری شان به اجزای درون یک طبقه بندی آماده کند . این مطلب با یک مدرک نمونه که می تواند به طور الکترونیکی بین کامپیوتر قابل معاوضه و معتبر باشد یا به شکل یک فرمت خوانا برای انسان قابل رؤیت باشد انجام شود .
ابزارهای XBRL‌
برای کار کردن در XBRL‌ وجود نرم افزار ضروری است . امروزه تعدادی از ابزارهای XBRL در بازار وجود دارد ، برخی ابزارها شما را قادر به کار کردن با طبقه بندی ها ( یعنی آفرینش ، توسعه و اعتبار ) و ابزارهای دیگر روی مدرک نمونه ( آفرینش و اعتبار ) تمرکز می کنند . همچنی

ن ابزارهایی وجود دارند که مخصوص خواندن ، تحلیل کردن و گزارشگری هستند . برخی ابزارها ممکن است در کاربرد ، یک یا چند نوع از این خدمات را ارائه دهند .
XBRL‌ و حسابرسان مستقل
استفاده از XBRL‌ برای حسابرسان مستقل ، سرعت بالا در فرایند حسابرسی را به ارمغان می آورد و حسابرسان مستقل به دانشی جزئی در مورد زبان این برنامه نیاز دارند . مدل جدید گزارشگری مالی AICPA بر گزارشگری به روز و Online‌ از طریق اس

تفاده از XBRL‌ تأکید بسیاری می کند .
5 جزء اساسی که مدل را می سازند عبارت اند از :
– سیستم های اطلاعاتی قابل اطمینان که اطلاعات را جمع آوری و تحلیل می کند .
– سنجش های اجرای مالی و غیر مالی یک صنعت خاص
– بیان بهتر و با کیفیت تر نوشته شده در شرایط افراد غیر عادی
– حسابخواهی ( جوابگویی ) شرکت
– توزیع و انتشار به روز اطلاعات
اگر چه XBRL‌ مستقیماً تأثیر مهمی روی جزء نهایی می گذارد ( توزیع به روز اطلاعات ) اما به طور غیرمستقیم ابزاری برای چهار جزء دیگر است . استفاده از XBRL‌ اجازه می دهد اطلاعات قابل فهم مالی و غیرمالی منتشر شوند . این امر بوسیله فراهم آوری واژگان استاندارد از طریق یک سیستم مؤثر اطلاعات حسابداری انجام می شود بنابراین یک کاربر صورت حساب مالی در آلمان اطلاعات را به همان اندازه کاربر آمریکایی به طور قابل فهم ، مطالعه می کند .
گزارشگری مالی به روز از طریق XBRL‌ اشکال معمول مدیریت درآمدها را کاهش و حسابخواهی ( جوابگویی) شرکت را به دو طریق افزایش می دهد : ابتدا به وس

یله کاهش زمان مدیریت ، اطلاعات گزارش شده را دستکاری می کند و دوم ، به وسیله ی افزایش دستیابی کاربر به اطلاعات ، شفافیت آن را افزایش می دهد .
گزارشگری به روز حسابرسی به روز را نیز ایجاب می کند . گرچه حسابرسی هر معامله ای در هنگام انجام آن غیرممکن است ، اما حسابداری سیست

م ها و فرایندهای استفاده شده در گرفتن و گزارش اطلاعات غیرممکن نیست . بسیاری از حسابرسان بر این باورند که استفاده از حسابرسی به روز پی آمدی در حرفه شان نخواهد داشت. از آنجایی که به طور سنتی ، بسیاری از شرکت ها اطلاعات منتشر شده را به زودی تحلیل می کنند تنظیم افشای عادلانه ( FD)‌ به افشای اطلاعات مهم برای همگان نیاز دارد . هدف بلند مدت از تنظیم افشای عادلانه ، بالا بردن اطمینان سرمایه گذار در درستی و مفید بودن بازار است . قوانین جدید ترکیب شده با پیشرفت های تکنولوژیکی گزارشگری و حسابرسی به روز را می خواهد . حسابرسان مستقل امروزه نیاز به آگاهی دارند .
XBRL‌ و حسابرسان داخلی
حسابرسان داخلی نباید به مدل جدید بی توجه باشند . دفاتر حقوقی و وکالت در تمام جهان راهنمایی های XBRL‌ را اجرا می کنند . برای مثال ، مقامات ذیصلاح قانونی استرالیایی ( APRA)‌ هم اکنون سیاستی را اجرا می کنند که لازمه آن این است که

شرکت های سهامی عام بایگانی و امور خود را در XBRL‌ انجام دهند ، درآمد درون مرزی انگلستان ،دفاتر حقوقی و وکالت ژاپنی و چینی ، درآمد خدمات داخلی ، کمیسیون بورس و اوراق بهادار و بسیاری دیگر استفاده از XBRL و بکارگیری آن را با تمایل در آینده ای نزدیک تصویب کرده اند . این امر به این معنی است که اغلب کشورهای مهم جهان قطعاً نیازمند به گزارش های تنظیمی مختلف در XBRL‌ هستند .

طبق بررسی های اخیر اعضای حسابرسی داخلی ، 60 درصد آنها افرادی هستند که برای شرکت هایی کار می کنند که دارای کمیته های بحث و بررسی سه ماهه برای انتشار صورت حسابهای مالی می باشند .
نرم افزاری که قادر به کار با XBRL‌ است می تواند اطلاعات را به روز کند ، اطلاعاتی که حسابرس می تواند در جلسات اضطراری یا برنامه ریزی شده با کمیته از آن استفاده کند . هم اکنون نرم افزاری که حاوی دفتر کل عمومی1 XBRL‌ می باشد ، این امکان را فراهم کرده تا اعمال و وظائف دفتر کل عمومی در XBRL‌ کدگذاری شود و بنابراین در هر پایگاه نرم افزاری مفید واقع می شود . بنابراین برای شرکت های جهانی ، نیاز نیست که حسابرسان داخلی برای دریافت اطلاعات حسابداری به همه ی شعبه ها بروند ، هر چند لازم است حسابرسان داخلی اجرا و استفاده از چنین نرم افزاری را سرپرستی کنند .
بررسی و نتایج آن
XBRL‌ از سال 1999 به وجود آمده است اکنون که اثر XBRL‌ و مدل جدید گزارشگری مالی برای حسابرسان منتشر شده است حسابداران و حسابرسان در مورد آن چقدر آگاهی دارند ؟ برای پی بردن به این مسأله رابرت پینسکر در نوامبر 2003 در دو منطقه متفاوت یک بررسی انجام داد . منطقه اول در جامعه ی CPA‌قرار داشت که دوره ی تحصیلی حرفه ای خود را ادامه می داد . داوطلبان حدود 100 دقیقه در مورد XBRL‌ آموزش دیدند و سپس مورد بررسی قرار گرفتند که 9 پاسخ مفید دریافت شد . مکان دوم یک لیست از کاربران اهداف کنترل تکنولوژی اطلاعات ( COBIT)‌ در اینترنت بود ( یک لیست عمومی از حسابرسان داخلی و مستقل ) که به آنها مقدمه ی یک صفحه ای در مورد XBRL داده شد و از آنها خواستند پاسخ ها را ظرف 2 هفته ایمیل کنند که 8 پاسخ مفید دریافت شد که تعداد نمونه آماری نهایی را به 17 نفر

رساند که شامل 9 زن و 8 مرد بود که 7 نفر آ ها حسابرس و 10 نفر حسابدار بود . نمونه آماری دلالت بر گروهی دانش دیده و کارمندان با تجربه داشت . یک سری سؤال و یک مقیاس هفت درجه ای به نمونه آماری داده شد تا با توجه به دانش مرتبط به خ

ود و تجربه کار با XBRL‌ آن را مورد تحقیق قرار دهند . در یک درجه بندی از 1 تا 7 در حالیکه 1 نشان دهنده ی کم و 7 نشان دهنده ی زیاد بود میانگین نمونه آ ماری در مورد XBRL‌ 71/1 و میانگین تجربه 24/1 بود که نشان دهنده فقدان دانش و تجربه در مورد XBRL‌ در حسابرسان و حسابداران بود .

1- General Ledger ( GL)
نتبجه گیری :
هدف از نوشتن این مقاله بیشتر شناخت XBRL‌ و اینکه چه استفاده هائی می تواند داشته باشد و مزیت های آن چه چیزهایی هستند می باشد و اینکه برخلاف انتشار اطلاعات XBRL‌ در مجله تجارت و روزنامه های کثیر الانتشار از سال 1999 ، نتایج نمونه آم

اری دلالت بر فقدان دانش و تجربه در مورد XBRL‌ در حسابداران و حسابرسان دارد . اگر این عقیده وجود دارد که تمرین و تجربه در پی تحقیقات می آیند ،شاید فقدان تحقیقات آکادمیک است که منجر به سطح پایین رشد و دانش در مورد XBRL‌ شده است . نیاز است که حسابرسان و حسابداران جهان از XBRL‌ آگاهی یابند و انتظار می رود تمایل بی

ن الملل در این مورد افزاش یابد و دیگر کشورها نیز مدل های گزارشی مالی جدیدی مانند مدل AICPA‌ تهیه کنند .
در ایران متأسفانه به علت استفاده خیلی کم از اینترنت از XBRL‌ استفاده ای نمی شود .

منابع و مآخذ :
– نوشته های Reynolds‌پروفسور حسابداری از دانشگاه آکسفورد در مورد تعریف XBRL
– XBRL‌ هوشیاری در حسابرسی : یک خواب بزرگ، نوشته رابرت پینسکر
– Srivastava .R.P,Ettredg . M.L,Bovee . M
– مقاله کارکنان CPA
– گسترش سریع XBRL یک استراتژی مالی، نوشته Hannon. N
– ثبت کردن XBRL‌ یک تحول جدید ، نوشته Hannon. N
– XBRL‌: تحلیل گران EDGAR‌ تغییر می دهند هر چیزی را ، نوشته Hannon . N
– ضرورت های XBRL‌ در AICPA‌ و نیویورک ، نوشته Haffman . C
– نوشته های مؤسسه حسابرسان داخلی ( IIA)‌ در مورد استفاده از XBRL
– XBRL‌ ، استانداردی برای داده های مالی وسیع که دقت و درستی گزارشگری شرکت ها را افزایش می دهد ، نوشته Leone . M‌در مجله ی CFO
– کمیسیون بورس و اوراق بهادار ( SEC)‌ و تنظیم افشای عادلانه ( FD)
– کنفرانس ایالات متحده و کنفرانس ایالات متحده

و واشنگتن
– مقالات خانم Liv. A.Watson‌ مربوط به فوریه ی 2008 در مورد XBRL
– سایت www. aicpa. or
– سایت http: // xblr. org
– سایت http : // xblr. us

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   36   37   38   39   40   >>   >