سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مقاله گروه پالسی Group Policy در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله گروه پالسی Group Policy در pdf دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله گروه پالسی Group Policy در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله گروه پالسی Group Policy در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله گروه پالسی Group Policy در pdf :

گروه پالسی Group Policy

در طول کار حرفه ای شبکه، به احتمال زیاد شما برای یوزرها، درایوهای شبکه را مپ Mapped Network drives کردید که برای اینکار از اسکریپت Script در لاگین Logon استفاده کردید. این کار احتیاج به زمان زیاد برای نوشتن یک اسکریپت، برطرف کردن اشکال اسکریپت، ذخیره کردن اسکریپت در یک محل مشخص و سپس ایجاد کردن یک گروه پالسی و لینک کردن آن و غیره در شبکه را دارا میباشد. به این فکر کنیم که تنظیماتی مشابه آن که از این متد استفاده میشود نیز به همین صورت دارای مشکلات و صرف زمان میباشند. اگر ما یک سیستم سنترال داشته باشیم که بتوانیم این تنظیمات را بدون احتیاج به تغییرات گوناگون انجام دهیم، کار را برای ما بسیار آسان میکند.

سازمانها اصولا دارای دو نوع تنظیمات بر روی شبکه هستند، تنظیمات مدیریتی و غیر مدیریتی.
تنظیمات مدیریتی تنظیماتی است که باید سیاست سازمان حتما انجام شود enforce و شما به یوزرها اجازه نمیدهید که بر روی این تنظیمات تغییراتی انجام دهند. این تنظیمات سبب میشود تا مقدار هزینه های پشتیبانی کمتر شود، راندمان کاری بیشتر شود و همچنین دارائیها یا اطلاعات سازمان محافظت شوند.

گروه پالسی Group Policy بهترین تکنولوژی است که از آن در مورد توضیحات بالا میشود در یک شبکه که با ویندوز یا مایکروسافت پیکربندی شده است، استفاده کرد.

تنظیمات غیر مدیریتی را میتوان ترجیحی Preferences نامید. بعد از اعمال تنظیمات مدیریتی، شما به یوزرها اجازه میدهید که این ترجیحات را بعد از اینکه شما آنها را ایجاد کردید، تغییر دهند. بطور مثال شما تغییراتی که خودتان ایجاد کردید را به جای تنظیمات پیشفرض یا استاندارد سیستم عامل که مطابق با محیط سازمان است را استفاده میکنید. اما برخی از این تنظیمات ترجیحی در محیطهای معروف به قفل شده locked-down نباید توسط کاربران تغییر پیدا کنند. مثلا مواردی همچون پیشفرض پروفایل یوزر User Profile، نوشتن در رجیستری، عکس صفحه دسکتاپ و یا اسکریپت لاگین Logon Script. اما به هر حال اکثر روشها بسیار پیچیده میباشند.

برای همین ما از Group Policy Preferences در رابطه با تنظیمات ترجیحی استفاده میکنیم. این کار سبب میشود که ما یک سنترال برای استقرار تنظیمات داشته باشیم و این به این معنا است که به سادگی میشود از آن استفاده کرد، درصد ایرادات و اشکالات را کم میکند و همچنین سبب پایین آمدن هزینه ها میشود.

خوب حال مثال اول در مورد مپ کردن درایوها Mapped Network drives را به خاطر بیاورید، با این روش جدید شما فقط یک گروه پالسی جدید ایجاد میکنید و سپس در قسمت درایو مورد نظر خود را مپ میکنید Drive Maps preference item و یا آن را تغییر میدهید، بدون نیاز به نوشتن اسکریپت و غیره.

 

همیشه اولین سوالی که در ذهن ما خطور میکند این است: چه فرقی بین GPO و GPP وجود دارد؟
در جدول زیر یک مقایسه بین این دو را انجام میدهیم.

در حقیقت تفاوت کلیدی بین GPO و GPP در فشار اجرایی یا باید اجرا شدن enforcement است. GPO به شدت و با تمام توان پالسی را اجرا میکند. GPO در ابتدا آغاز به نوشتن تمام پالسی ها در رجیستری میکند و همچنین نوشتن در لیست کنترل دسترسی Access Control Lists – ACLs تا از تغییر آنها توسط یوزرهای استاندارد Standard Users جلوگیری نماید. زمانی که گروه پالسی GPO یک نرم افزار Application یا یک قابلیت سیستم عامل Operating System feature به این تنظیمات مدیریتی نگاه میکند، در ابتدا به این پالسی ها توجه میکنند، اگر این پالسی ها تنظیم نشده باشند به تنظیمات رجیستری توجه میکند. ثانیا برای آنها رابط کاربری User interface تغییرات مدیریتی غیر فعال شده است تا یوزرها نتوانند آنها را تغییر دهند. در انتها در یک فاصله زمانی مشخص که بین 90 تا 120 دقیقه است، پالسی های جدید را چک و اعمال میکند که این زمان توسط ادمین قابل تغییر است .

در مقابل گروه پالسی، GPP را با شدت و تمام توان اجرا نمیکند. گروه پالسی Preferences تنظیمات را در در شاخه های پالسی رجیستری ذخیره نمیکند. در عوض تنظیمات Preferences را در همان مکانی که آن نرم افزار یا قابلیت سیستم به آن نگاه میکند مینویسد .منظور این است که اولا GPP از نرم افزارها Application و قابلیت های سیستم Operating System feature که از GPO استفاده نمیکنند، پشتیبانی یا ساپورت میکند. دوما رابط کاربری User interface مربوط به تنظیمات این نرم افزارها یا قابلیت های سیستم را غیر فعال نمیکند. در نتیجه یوزر میتواند بعد از اعمال این تغییرات، آنها را تغییر دهد. در ضمن گروه پالسی این تغییرات GPP را هم به مانند GPO با همان زمان مشخص چک و اعمال میکند. با این حال شما میتوانید با استفاده از قابلیت apply them only once جلوگیری از زمان چک و اعمال تغییرات کنید .
فیلتر کردن گروه پالسی GPP نیز بطور قابل توجه ای با GPO متفاوت است. گروه پالسی GPP از item-level targeting برای فیلتر کردن استفاده میکند اما شما در GPO از WMI برای فیلتر کردن استفاده میکنید و آن فیلتر مشخص میکند که پالسی مربوطه در تمام پالسی GPO اعمال شود یا خیر. شما نمیتوانید یک پالسی خاص را در کل GPO فیلتر کنید. البته شما میتوانید با ساختن GPO های مختلف این کار را انجام دهید، اما به این فکر کنید که این کار سبب میشود که GPO بسیار

زیادی داشته باشید که مدیریت آن بسیار سخت میشود. اما در سمت مقابل گروه پالسی GPP قابلیت item-level targeting را دارد که با این قابلیت میتوان آیتمهای متعددی را در یک گروه پالسی مورد هدف قرار داد. بطور مثال با این قابلیت میتوان مشخص کرد که در یک گروه پالسی، آیتم اول کامپیترهای دسکتاپ را هدف قرار دهد و آیتم دوم همین گروه پالسی کامپیوترهای لپ تاپ یا قابل حمل را مورد هدف قرار دهد. در آخر برای فیلتر کردن GPO شما احتیاج به نوشتن فیلتر WMI دارید اما در آن سمت گروه پالسی GPP دارای یک رابط کاربری بسیار آسان میباشد.

 

شکل زیر به ما در تصمیم گیری اینکه از کدام استفاده کنیم کمک میکند. مهمترین عامل این است که آیا باید آیتم با تمام توان و فشار اجرا enforce شود. برای آیتمی که احتیاج به enforce نیست از GPP استفاده میکنیم. عامل بعدی این است که آیا نرم افزار یا قابلیت سیستم گروه پالسی GPO را میشناسد یا برای آن GPO وجود دارد. اگر اینگونه نیست میتوانیم از گروه پالسی GPP استفاده کنیم

 

آیتم های گروه پالسی Preference
در شکل زیر مربوط GPP به قسمت کامپیوتر و یوزر را میتوانیم مشاهده کنیم. در داخل هر گروه پالسی ما میتوانیم چندین آیتم Preference را اضافه کنیم و هر کدام را به صورت جدا هدف گزاری کنیم. بطور مثال در داخل یک گروه پالسی ما میتوانیم چندین آیتم Preference برای مپ کردن درایو داشته باشیم و هرکدام را به صورت جدا به جاهایی که میخواهیم (یوزر، کامپیوتر و غیره) هدف گزاری کنیم .

 

 

همانطور که در شکل بالا مشاهده میکنید برخی از تنظیمات مربوط به قسمت Windows Settings و برخی دیگر مربوط به قسمت Control Panel Settings میباشد. تنظیمات مربوط بهWindows Settings حاوی تنظیماتی است که شما در قدیم برای تنظیم آنها از اسکریپت Script استفاده میکردید. آنها مدیریت متغیرهای محیط، فایل ها، فولدرها و تنظیمات رجیستری هستند. تنظیمات مربوط به Control Panel Settings حاوی تنظیماتی است که یوزر میتواند آنها را از طریق Control Panel ست کند، بطور مثال تنظیمات یک فولدر، تنظیمات پاور یا وظایف برنامه ریزی شده Scheduled tasks و غیره میباشند .

بطور کلی تنظیمات مربوط به قسمت کامپیوتر و یوزر شبیه به هم میباشند. اما با این حال تنظیمات مربوط به قسمت کامپیوتر دارای خواص متفاوتی در مقایسه با همان تنظیمات در قسمت یوزر میباشد. تنظیمات منحصر به فرد در قسمت کامپیوتر Network Shares و Services میباشند، در مقابل تنظیمات منحصر به فرد در قسمت یوزر Applications ، Drive Maps ، Internet Settings ، Regional Options وStart Menu میباشند .

Windows Settings تنظیمات مربوط به قسمت
Drive Maps

تنظیمات مربوط به قسمت Drive Maps به ما اجازه Create ، Replace ، Update و Delete درایوهای مپ شبکه را میدهد. این تنظیمات را ما بدون نوشتن اسکریپت و استفاده از لاگان اسکریپت انجام میدهیم و در ضمن استفاده از GPP برای مپ کردن درایو دارای ثبات بیشتری نسبت به اسکریپت لاگان دارد. ما میتوانیم چندین آیتم برای مپ کردن درایو ایجاد کنیم و هرکدام را به صورت جدا به جاهایی که میخواهیم (یوزر، کامپیوتر و غیره) هدف گزاری کنیم. با استفاده از GPP ما دارای قابلیت انعطاف پذیری بیشتری نسبت به استفاده از اسکریپت داریم و همچنین مشکلات کمتری نیز داریم .

Environment

تنظیمات مربوط به محیط Environment ما را قادر به مدیریت متغیرهای محیطی یوزر و سیستم میکند. همچنین میتوان یک مسیر متغیر مخصوص سیستم ویندوز را تغییر Change یا به روز رسانی Update کرد .

بهترین استفاده ای که ما میتوانیم از این تنظیم Environment کنیم، این است که یک محیط ویژه یا مشخص متغیرها را بر اساس شرایط خاص ست Set کنیم. سپس در یک GPP دیگر ما میتوانیم این متغیرها را فراخوانی Call کنیم. بطور مثال ما میتوانیم یک متغیر را که در شکل میبینیم، یک متغیر به نام Scripts را با مقدار نشان داده شده تعریف میکنیم، سپس میتوانیم این متغیر را در زمانی که احتیاج داریم یک GPP دیگر برای کپی کردن یا استفاده فایل ها بر اساس این متغیر، دوباره استفاده کنیم.

Files

تنظیم GPP مربوط به فایل به ما اجازه میدهد که فایل ها را از مکان مبداء به مکان مقصد کپی کنیم. مکان مبداء میتواند یک مسیر UNC یا ماشین لوکال Local Machine باشد و مکان مقصد نیز میتواند اینگونه باشد. متداولترین سناریو استفاده از این تنظیمات کپی کردن فایل ها از روی سرور Server در فولدر پروفایل یوزر، روی Desktop یا در درایو C میباشد.

Folders

این تنظیم GPP به ما اجازه میدهد که فولدرهای جدید ایجاد کرده یا فولدرهای موجود را حذف کرده و یا محتویات آنها را حذف کنیم. بطور مثال میتوان تنظیم کرد که فولدر مورد نظر پاک شود، به شرط آنکه درون فولدر خالی باشد .

Ini Files
تنظیم GPP مربوط به Ini این امکان را فراهم میکند تا خواص منحصر بفرد فایل های .ini را Create ، Update ، Replace و Delete کنیم.

Network Shares
اگر چه ویندوز یک راه برای مدیریت مرکزی اشتراک های شبکه Network Shares بر روی کامپیوترهای متعدد فراهم نمیکند، قابلیت GPP تنظیم Network Shares از مدیریت اشتراک شبکه بر روی کامپیوترهای هدف قرار گرفته شده targeted متعدد پشتیبانی میکند.
علاوه براین این امکان را نیز به شما میدهد تا دسترسی بر اساس مشخصات یا تشخیص Access-based Enumeration – ABE را مدیریت کنید که مانع از این میشود تا یوزرها زیر مجموعه فولدرهائی subfolders که فاقد اجازه دسترسی را دارند را ببینند و همچنین تنظیمات محدودیت برای یوزرها .

Registry

تنظیم GPP مربوط به رجیستری یکی از قدرتمندترین تنظیمات GPP است که به ما اجازه Create ، Update ، Replace و Delete رجیستری را میدهد. این قابلیت به شما اجازه هر تنظیمی برای رجیستری مانند REG_BINARY را میدهد که از زمان ADM یا ADMX قابل اجرا یا عمل نبود

رجیستری آیتم Registry Item به ما این اجازه را میدهد که خواص منحصر به فردی را ست کنیم، در حقیقت همه انواع رجیستری که ساپورت میشوند REG_SZ, REG_DWORD, REG_BINARY, REG_MULTI_SZ, REG_EXPAND_SZ و در تمام قسمتها HKEY_LOCAL_MACHINE, HKEY_CURRENT_USER, HKEY_CLASSES_ROOT, HKEY_USERS, HKEY_CURRENT_CONFIG.
کلکسیون یا مجموعه آیتم Collection Item به ما این اجازه را میدهد که با تنظیم آن یک مجموعه از تنظیمات رجیستری هم زمان بر روی ماشین اعمال میشوند. بطور مثال شما با استفاده از میتوانید ابتدا با استفاده از item-level targeting شرایط یا معیارها اطمینان حاصل کنید و سپس مجموعه ریجستری را تغییر دهید. مثلا ابتدا من چک میکنم که کامپیوتر ساخت شرکت HP است و اگر بود تغیرات رجیستری را کلی انجام میدهم.
ویزارد رجیستری Registry Wizard این امکان را به ما میدهد مثال ها یا تنظیمات رجیستری موجود بر روی ماشین را دید و سپس آن رجیستری خاص که مد نظر است را پیدا و تغییر داد و سپس آنها را به ماشین لوکال یا ریموت اعمال کرد. همچنین ما میتوانیم رجیستری های منحصر به فرد را انتخاب کرد مقدار آنها را تغییر سپس به صورت کلی و یکجا عمل کنیم.

Shortcuts
تنظیم GPP مربوط به Shortcuts این امکان را میدهد که برای برنامه یا لینک URL و داکیومنت میانبر Shortcut ایجاد کنیم و آن را بطور مثال بر روی ِDesktop ، Startup folder ، Programs folders و غیره قرار دهیم.
File System Object برای ساخت میانبر Shortcut برنامه یا داکیومنت استفاده میشود، بطور مثال میتوان یک میانبر برای برنامه ساخت و سپس در قسمت Start menu قرار داد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله کارت گرافیکی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله کارت گرافیکی در pdf دارای 80 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله کارت گرافیکی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله کارت گرافیکی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله کارت گرافیکی در pdf :

کارت گرافیکی

مقدمه :
کارت گرافیک در کامپیوتر شخصی دارای جایگاهی خاص است کارت‌های فوق اطلاعات دیجیتال تولید شده توسط کامپیوتر را اخذ و آنها را بگونه‌ای تبدیل می‌نمایند که برای انسان قابل مشاهده باشند. در اغلب کامپیوترها، کارت‌های گرافیک اطلاعات دیجیتال را برای نمایش توسط نمایشگر، به اطلاعات آنالوگ تبدیل می‌کنند. در کامپیوترهایLaptop اطلاعات، همچنان دیجیتال باقی خواهند ماند زیرا این کامپیوترها اطلاعات را بصورت دیجیتال نمایش می‌دهند.
اگر از فاصله بسیار نزدیک به صفحه نمایشگر یک کامپیوتر شخصی نگاه کنید، مشاهده خواهید کرد که تمام چیزهائی که بر روی نمایشگر نشان داده می‌شود از «نقاط» تشکیل شده‌اند. نقاط فوق «پیکسل» نامیده می‌شوند. هر پیکسل دارای یک رنگ است. در برخی نمایشگرها (مثلاً صفحه نمایشگر استفاده شده در کامپیوترهای اولیه مکینتاش) هر پکسل صرفاً دارای دو رنگ بود: سفید و سیاه. امروزه در برخی از صفحات نمایشگر، هر پیکسل می‌تواند دارای 256 رنگ باشد. در اغلب صفحات نمایشگر، پیکسل‌ها بصورت «تمام رنگ»(True Color) بوده و دارای 16/8 میلیون حالت متفاوت می‌باشند. با توجه به اینکه چشم انسان قادر به تشخیص ده میلیون رنگ متفاوت است، 16/8 میلیون رنگ بمراتب بیش از آن چیزی است که چشم انسان قادر به تشخیص آنها بوده و به نظر همان ده میلیون رنگ کفایت می‌کند!
هدف یک کارت گرافیک، ایجاد مجموعه‌ای از سیگنالها است که نقاط فوق را بر روی صفحه نمایشگر، نمایش دهند.
کارت گرافیک چیست ؟
یک کارت گرافیک پیشرفته، یک برد مدار چاپی بهمراه حافظه و یک پردازنده اختصاصی است. پردازنده با هدف انجام محاسبات مورد نیاز گرافیکی، طراحی شده‌است. اکثر پردازنده‌های فوق دارای دستورات اختصاصی بوده که به کمک آنها می‌توان عملیات گرافیک را انجام داد. کارت گرافیک دارای اسامی متفاوتی نظیر: کارت ویدئو، برد ویدئو، برد نمایش ویدئوئی، برد گرافیک، آداپتور گرافیک و آداپتور ویدئو است.
مبانی کارت گرافیک
بمنظور شناخت اهمیت و جایگاه کارت‌های گرافیک، یک کارت گرافیک با ساده ترین امکانات را در نظر می‌گیریم. کارت مورد نظر قادر به نمایش پیکسل‌های سیاه وسفید بوده و از یک صفحه نمایشگر با وضوح تصویر 480 * 640 پیکسل استفاده می‌نماید. کارت گرافیک از سه بخش اساسی زیر تشکیل می‌شود :
-حافظه. اولین چیزی که یک کارت گرافیک به آن نیاز دارد، حافظه‌است. حافظه رنگ مربوط به هر پیکسل را در خود نگاهداری می‌نماید. در ساده ترین حالت (هر پیکسل سیاه و سفید باشد) به یک بیت برای ذخیره سازی رنگ هر پیکسل نیاز خواهد بود. با توجه به اینکه هر بایت شامل هشت بیت است، نیاز به هشتاد بایت(حاصل تقسیم 640 بر 8) برای ذخیره سازی رنگ مربوط به پیکسل‌های موجود در یک سطر بر روی صفحه نمایشگر و 38400 بایت (حاصلضرب 480 در 80) حافظه بمنظور نگهداری تمام پیکسل‌های قابل مشاهده بر روی صفحه، خواهد بود.
-اینترفیس کامپیوتر. دومین چیزی که یک کارت گرافیک به آن نیاز دارد، روشی بمنظور تغییر محتویات حافظه کارت گرافیک است. امکان فوق با اتصال کارت گرافیک به گذرگاه مربوطه بر روی برد اصلی تحقق پیدا خواهد کرد. کامپیوتر قادر به ارسال سیگنال از طریق گذرگاه مربوطه برای تغییر محتویات حافظه خواهد بود.
-اینترفیس ویدئو. سومین چیزی که یک کارت گرافیک به آن نیاز دارد، روشی بمنظور تولید سیگنال برای مانیتور است. کارت گرافیک می‌بایست سیگنال‌های رنگی را تولید تا باعث حرکت اشعه در CRT گردد. فرض کنید که صفحه نمایشگر در هر ثانیه شصت فریم را بازخوانی / باز نویسی می‌نماید، این بدان معنی است که کارت گرافیک تمام حافظه مربوطه را بیت به بیت اسکن و این عمل را شصت مرتبه در ثانیه انجام دهد. سیگنال‌های مورد نظر برای هر پیکسل موجود بر هر خط ارسال و در ادامه یک پالس افقی sync، نیز ارسال می‌گردد.عملیات فوق برای 480 خط تکرار شده و در نهایت یک پالس عمودی sync ارسال خواهد شد.
پردازنده‌های کمکی گرافیک
یک کارت گرافیک ساده نظیر آنچه در بخش قبل اشاره گردید، Frame Buffer نامیده می‌شود. کارت، یک فریم از اطلاعاتی را نگهداری می‌نماید که برای نمایشگر ارسال شده‌است. ریزپردازنده کامپیوتر مسئول بهنگام سازی هر بایت در حافظه کارت گرافیک است. در صورتیکه عملیات گرافیک پیچیده‌ای را داشته باشیم، ریزپردازنده کامپیوتر مدت زمان زیادی را صرف بهنگام سازی حافظه کارت گرافیک کرده و برای سایر عملیات مربوطه زمانی باقی نخواهد ماند. مثلاً اگر یک تصویر سه بعدی دارای 10000 ضلع باشد، ریزپردازنده می‌بایست هر ضلع را رسم و عملیات مربوطه در حافظه کارت گرافیک را نیز انجام دهد. عملیات فوق زمان بسیار زیادی را طلب می‌کند.
کارت‌های گرافیک جدید، بطرز قابل توجه‌ای، حجم عملیات مربوط به پردازنده اصلی کامپیوتر را کاهش می‌دهند. این نوع کارت‌ها دارای یک پردازنده اصلی پر قدرت بوده که مختص عملیات گرافیکی طراحی شده‌است. با توجه به نوع کارت گرافیک، پردازنده فوق می‌تواند یک «کمک پردازنده گرافیکی» یا یک «شتاب دهنده گرافیکی» باشد. پردازنده کمکی و پردازنده اصلی بصورت همزمان فعالیت نموده و در مواردیکه از شتاب دهنده گرافیکی استفاده می‌گردد، دستورات لازم از طریق پردازنده اصلی برای شتاب دهنده ارسال و شتاب دهنده مسئولیت انجام آنها را برعهده خواهد داشت.
در سیستم‌های «کمک پردازنده»، درایور کارت گرافیک عملیات مربوط به کارهای گرافیکی را مستقیماً برای پردازنده کمکی گرافیکی ارسال می‌کند. سیستم عامل هر چیز دیگر را برای پردازنده اصلی ارسال خواهد کرد. در سیستم‌های «شتاب دهنده گرافیکی»، درایور کارت گرافیک هرچیز را در ابتدا برای پردازنده اصلی کامپیوتر ارسال می‌کند. در ادامه پردازنده اصلی کامپیوتر، شتاب دهنده گرافیک را به منظور انجام عملیات خاصی هدایت می‌کند. مثلاً پردازنده ممکن است به شتاب دهنده اعلام نماید که :«یک چند ضلعی رسم کن» در ادامه شتاب دهنده فعالیت تعریف شده فوق را انجام خواهد داد.
عناصر دیگر بر روی کارت گرافیک
یک کارت گرافیک دارای عناصر متفاوتی است :
-پردازنده گرافیک. پردازنده گرافیک بمنزله مغز یک کارت گرافیک است. پردازنده فوق می‌تواند یکی از سه حالت پیکربندی زیر را داشته باشد :
–Graphic Co-Processor. کارت هائی از این نوع قادر به انجام هر نوع عملیات گرافیکی بدون کمک گرفتن از پردازنده اصلی کامپیوتر می‌باشند.
–Graphics Accelerator. تراشه موجود بر روی این نوع کارت‌ها، عملیات گرافیکی را بر اساس دستورات صادره شده توسط پردازنده اصلی کامپیوتر انجام خواهند داد.
–Frame Buffer. تراشه فوق، حافظه موجود بر روی کارت را کنترل و اطلاعاتی را برای «مبدل دیجیتال به آنالوگ» (DAC) ارسال خواهد کرد. عملاً پردازشی توسط تراشه فوق انجام نخواهد شد.
-حافظه. نوع حافظه استفاده شده بر روی کارت‌های گرافیک متغیر است. متداولترین نوع، از پیکربندی dual-ported استفاده می‌نماید. در کارت‌های فوق امکان نوشتن در یک بخش حافظه و امکان خواندن از بخش دیگر حافظه بصورت همزمان امکان پذیر خواهد بود. بدین ترتیب مدت زمان لازم برای بازخوانی / بازنویسی یک تصویر کاهش خواهد یافت.
-Graphic BIOS. کارت‌های گرافیک دارای یک تراشه کوچکBIOS می‌باشند. اطلاعات موجود در تراشه فوق به سایر عناصر کارت نحوه انجام عملیات (مرتبط به یکدیگر) را تبین خواهد کرد.BIOS همچنین مسئولیت تست کارت گرافیک (حافظه مربوطه و عملیات ورودی و خروجی) را برعهده خواهد داشت.
-Digital-to-Analog Converter) DAC). تبدیل کننده فوق راRAMDAC نیز می‌گویند. داده‌های تبدیل شده به دیجیتال مستقیماً از حافظه اخذ خواهند شد. سرعت تبدیل کننده فوق تاثیر مستقیمی را در ارتباط با مشاهده یک تصویر بر روی صفحه نمایشگر خواهد داشت.
-Display Connector. کارت‌های گرافیک از کانکتورهای استاندارد استفاده می‌نمایند.اغلب کارت‌ها از یک کانکتور پانزده پین استفاده می‌کنند. کانکتورهای فوق همزمان با عرضهVGA :Video Graphic Array مطرح گردیدند.
-Computer(Bus) Connector. اغلب گذرگاه فوق از نوعAGP است..پورت فوق امکان دستیابی مستقیم کارت گرافیک به حافظه را فراهم می‌آورد.ویژگی فوق باعث می‌گردد که سرعت پورت‌های فوق نسبت بهPCI چهار مرتبه سریعتر باشد. بدین ترتیب پردازنده اصلی سیستم قادر به انجام فعالیت‌های خود بوده و تراشه موجود بر روی کارت گرافیک امکان دستیابی مستقیم به حافظه را خواهد داشت.
استاندارد‌های کارت گرافیک
اولین کارت گرافیک در سال 1981 توسط شرکتIBM عرضه گردید. کارت فوق بصورت تک رنگ و با نامMonochrome Display Adapters)MDAs) ارائه گردید. صفحات نمایشگری که از کارت فوق استفاده می‌کردند، متنی بودند. رنگ نوشته سفید یا سبز و زمینه سیاه بود. در ادامه کارت‌های چهار رنگHercules Graphic Catd)HGC) ارائه گردیدند. سپس کارت‌های هشت رنگColor Graphic Adapter)CGA) و کارت‌های شانزده رنگEnhanced Graphic Adapter)EGA) ارائه گردیدند. تولیدکنندگانی دیگر، نظیر کمودور کامپیوترهائی را معرفی کردند که دارای کارت‌های گرافیک از قبل تعبیه شده و ساخته شده در سیستم بودند. کارت‌های فوق قادر به نمایش تعداد زیادی رنگ بودند.
زمانیکه شرکتIBM در سال 1987 کارتVideo Graphic Array)VGA) را معرفی کرد، استاندارد جدیدی در این راستا مطرح گردید. نمایشگرهایVGA قادر به ارائه 256 رنگ و وضوح تصویر 400 * 720 بودند. یک سال بعد استانداردSuper Video Graphic Array)SVGA) مطرح گردید. استاندارد فوق قادر به ارائه 16/8 میلیون رنگ با وضوح تصویر 1024 * 1280 است.
کارت‌های گرافیک از استانداردهای متفاوتی پیروی می‌نمایند. تولیدکنندگان کارت گرافیک همواره سعی در افزایش تعداد رنگ و وضوح تصویر با توجه به راهکارهای اختصاصی خود دارند. کارت‌های گرافیک می‌بایست قادر به اتصال به سیستم باشند. کارت‌های گرافیک قدیمی اغلب از طریق اسلات هایISA و یا PCI به سیستم متصل می‌شوند. اغلب کارت‌های گرافیک جدید از پورتAGP برای اتصال به کامپیوتر استفاده می‌نمایند.

کارتهای گرافیکی از نظر نوع درگاه اتصال با برد مادر به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند :
• کارتهای EISA
• کارتهای PCI
• کارتهای AGP
• کارتهای PCI-Express
جدیدترین مدل
کارتهای گرافیک ATI سری 4000 در نوع خود یک شاهکار به حساب می‌آید. ATI در این نسل همانند سری 3000 از رابط گرافیکی DX101 و PCI-E نسخه 2 استفاده کرده‌است. در حالی که NVIDIA هنوز پس از سه نسل این امکان را در کارتهای خود قرار نداده‌است و همچنان آخرین محصولات آن از DX10 پشتیبانی می‌کنند. استفاده از حافظه‌های فوق سریع GDDR5 در کارت HD4870 و HD4870X2 نشان از تکنولوژی برتر این شرکت و استفاده از فناوری روز در محصولات خود دارد. در اکثر تستهایی که توسط سایتهای گوناگون بر روی این کارتها در مقام مقایسه با کارتهای جدید شرکت انویدیا یعنی GTX280 و GTX260 انجام پذیرفته، HD4870 به راحتی کارت GTX260 را پشت سر گذاشته و بسیار نزدیک به GTX280 عمل نموده‌است. این مورد با توجه به قیمت 300 دلاری آن در برابر قیمت 500 دلاری GTX280 قابل توجه‌است. HD4870X2 نیز با 1 گیگابایت حفظه GDDR5 به عنوان یک غول در این میان با اختلاف بسیار زیاد GTX280 را پشت سر گذاشته‌است.
آرایه نگاره‌سازی بصری
VGA (مخفف video graphics array) یک آداپتور ویدیویی است که در سال 1987 توسط شرکت آی‌بی‌ام ساخته شد. این آداپتور علاوه بر پشتیبانی از حالتهای ویدیویی EGA، حالتهای متعدد دیگری نیز دارد که متداولترین آنها این دو حالت گرافیکی هستند :

1 حالت نمایشی با کیفیت وضوح 640 در 480 پیکسل با 2 یا 16 رنگ هم‌زمان از جدول 144، 262 رنگی
2 حالت نمایشی با کیفیت وضوح 320 در 200 پیکسل با 256 رنگ انتخابی از جدول 144، 262 رنگی.

کارت گرافیک یکی ازعناصر مهم در کامپیوتر است که با توجه به نوع استفاده و نیاز کاربران، دارای مدل های متفاوت با پتانسیل های مختلف می باشد. کاربران با توجه به امکانات کارت گرافیک قادر به استفاده از بازی های کامپیوتری پیشرفته ، مشاهده فیلم و انجام عملیات حرفه ای نظیر ضبط و ویرایش فیلم ، می باشند. در زمان استفاده از تصاویر گرافیکی حجیم و یا برخی بازی های کامپیوتری، ممکن است تصاویر بصورت منقطع نمایش داده شوند، در چنین مواردی استفاده از یک کارت

گرافیک مطلوب و با سرعت مناسب ، علاوه بر افزایش کارآئی سیستم ، امکان پردازش تصاویر دو بعدی و یا تصاویر سه بعدی استفاده شده در بازی های کامپیوتری را با سرعت بیشتر فراهم می نماید .برخی از کارت های گرافیک دارای امکانات متنوعی نظیر پورت های ورودی و خروجی برای اتصال به دوربین های دیجیتال و تلویزیون بوده و در برخی از مدل های دیگر امکان اتصال بیش از یک نمایشگر به کامپیوتر ، وجود دارد. کارت های گرافیک در مقایسه با گذشته دارای امکانات بیشتر، کیفیت بهتر و توانائی مطلوب بمنظور بازخوانی تصاویر می باشند.

جایگاه کارت گرافیک
تولید کنندگان کارت ها و تراشه های ( Chip set ) گرافیک ، سخت افزار خود را هر شش ماه تغییر و بهنگام می نمایند . طراحان و پیاده کنندگان محصولات نرم افزاری با اتکاء به پتانسیل های ارائه شده توسط کارت های گرافیک ، قادر به تولید محصولات متنوعی نظیر بازی های کامپیوتری پیچیده و با گرافیک بالا می باشند .بازی های کامپیوتری تنها دلیل ارائه کارت های گرافیک جدید نبوده و در این راستا دلایل دیگری همچون استفاده از امکانات جانبی ارائه شده توسط آنان نیز موردنظر می باشد.امکان دسترسی به دو و یا سه تصویر بطور همزمان ، استفاده از پورت DVI ( اینترفیس دیجیتالی ویدئو) ، اینترفیس های S-Video و پورت های( Firewire (IEEE 1394 ، نمونه هائی از امکانات ارائه شده در کارت های گرافیک جدید می باشند .

ویژگی ها ی مهم
از مهمترین ویژگی های مرتبط با کارت گرافیک ، می توان به موارد زیر اشاره نمود :

پردازنده
امروزه به برکت وجود پردازنده های استفاده شده در کارت های گرافیک ، امکان مشاهده تصاویر سه بعدی متحرک بطور کامل فراهم شده است . کارت های گرافیک قادر به پشتیبانی از تصاویر ویدئوئی سه بعدی و بازی های کامپیوتری بنحو مطلوب و با بهترین وضعیت نمایش می باشند . زمانیکه بازی های کامپیوتری با سرعت شصت فریم در ثانیه و یا بیشتر نمایش داده شوند ، وضعیت مطلوبی فراهم و تصاویر فاقد هر گونه لرزشی خواهند بود(چشم انسان در این سرعت قادر به تشخیص لرزش تصاویر

نمی باشد). کارت های گرافیک ارزان قیمت بخوبی جوابگوی بازیهای قدیمی می باشند . کارت هائی که قادر به تولید فریم ها با سرعت بیشتری باشند ، امکان مشاهده تصاویر و بازی های کامپیوتری در Resolution بالاتررا بخوبی فراهم می نمایند. بمنظور اجرای بازی های کامپیوتری که از تکنولوژی DirectX 8 استفاده می نمایند ، می بایست از کارت هائی که تکنولوژی فوق را حمایت می نمایند ، استفاده گردد.

 

حافظه
در مواردیکه از کامپیوتر بمنظور انجام عملیات حجیم گرافیکی نظیر بازی های کامپیوتری و یا ویرایش تصاویر ویدئوئی استفاده می گردد ، اطلاعات مورد نیاز بمنظور نمایش تصاویر در حافظه RAM کارت گرافیک ذخیره می گردد . کارت های گرافیک بمنظور انجام مطلوب و سریع اینگونه فعالیت ها به حجم بالائی از حافظه نیاز خواهند داشت . بموازات افزایش پیجیدگی بازی های کامپیوتری یا حجم عملیات گرافیکی به حافظه بیشتری نیاز خواهد بود. استفاده مناسب و بهینه از حافظه کارت گرافیک می تواند تضمین لازم در خصوص نمایش بدون نقص تصاویر را ارائه نماید.اکثر کارت های گرافیکی دارای 32Mb تا 64Mb حافظه از

نوع DDR SDRAM می باشند. مدل های پیشرفته تر و در عین حال گرانتر، دارای حافظه ای بین 64MB تا 128MB می باشند.برای بازی های قدیمی ، حافظه ای به میزان 32MB کافی بوده ولی کیفیت و سرعت انتقال تصاویر در آنان نسبت به کارت های جدید خصوصا” در Resolution 1600 * 1200 ، مطلوب نخواهد بود. بمنظور استفاده از بازی های گرافیکی پیشرفته و Resolution بالاتر ، پیشنهاد می گردد از کارت های گرافیکی که دارای حداقل 128Mb حافظه می باشند ، استفاده گردد .اکثر بازی های جدید به حافظه ای بیش از 128MB نیاز نخواهند داشت . در صورت تمایل و ضرورت می توان از کارت ها ئی که دارای حافظه بیشتری هستند، استفاده نمود( عدم ضرورت ارتقاء کارت گرافیک در مواردیکه یک بازی کامپیوتری با حجم بالای گرافیک عرضه می شود ( .

تراشه های گرافیکی که بر روی مادربرد کامپیوتر قرار دارند ( OnBorad) از حافظه اصلی سیستم استفاده می نمایند( با توجه به اشغال بخشی از حافظه توسط کارت گرافیک موجود بر روی مادربرد ، فضای کمتری در حافظه اصلی برای سایر عملیات باقی خواهد ماند ) . در اغلب کامپیوترهای ارزان قیمت که از پردازنده هائی با توان عملیاتی کمتر استفاده می شود ( نظیر پردازنده های Celeron محصول شرکت Intel و یا Duron محصول شرکت AMD ) ، کارت گرافیکی بر روی مادربرد تعبیه شده است. کامپیوترها ی فوق ، دارای توانایی قابل قبولی بوده و برای کاربران معمولی که از کامپیوتر به عنوان یک ابزار کار معمولی استفاده می نمایند، بسیار کارآمد بوده ولی در صورتیکه کاربرانی نیازمند انجام عملیات گرافیک سنگین بوده و یا قصد استفاده از بازی هائی را داشته باشند که دارای گرافیک بالا می باشد ، سیستم های فوق کارآئی مناسبی نخواهند داشت .

امکانات جانبی
برخی از کارت های گرافیک دارای امکانات جانبی اضافه ای بوده که امکان استفاده از آنان توسط سخت افزار و یا نرم افزارهای مربوطه در اختیار کاربران قرار می گیرد. در ادامه به برخی از این امکانات ، اشاره می گردد :

خروجی DVI
از کارت های گرافیک که دارای اینترفیس ویژوال دیجیتال می باشند ، بمنظور اتصال به مانیتورهای دیجیتال استفاده می گردد. با استفاده از اینترفیس DVI و پورت خروجی DVI، امکان اتصال کارت های گرافیک به انواع مانیتورهای دیجیتال و آنالوگ ، فراهم می گردد .

ورودی / خروجی S-Video
پورت خروجی S-Video ، امکان ارسال سیگنالهای ویدئویی را به تلویزیون، VCR و سایر دستگاههای مشابه فراهم می نماید. با استفاده از پورت ورودی S-Video ، می توان تصاویر ویدئویی را از وسایلی نظیر VCR، دوربین های فیلمبرداری به کامپیوترتان تغذیه نمود.

ورودی/ خروجی مرکب
پورت های مرکب دارای عملکردی مشابه پورت های S-Video بوده با این تفاوت که امکان اتصال به تجهیزات قدیمی که دارای پتانسیل لازم بمنظور ارتباط و استفاده از پورت S-Video نمی باشند را فراهم می نماید .اکثر کارت های گرافیک که دارای پورت های S-Video می باشند ، دارای یک کابل لازم بمنظور تبدیل پورت فوق به پورت های مرکب می باشند .

نمایش دو تصویر
بمنظور اتصال کامپیوتر به یک مانیتور دیگر و یا تلویزیون ( مشاهده دو و یا حتی سه تصویر جداگانه ) ، می بایست از یک کارت گرافیک که دارای پورت های اضافه و RAMDAC (تراشه هائی که تصاویر دیجیتال را به سیگنالهای آنالوگ تبدیل می کنند) اضافی ، استفاده گردد

Overclocking
اجرای پردازنده موجود بر روی یک کارت گرافیک سریعتر از سرعت مشخص شده توسط تولید کننده ، به امری متداول توسط برخی بازی های کامپیوتری تبدیل شده است . وضعیت فوق ، باعث فشار بیش از حد مجاز به کارت گرافیکی در ارتباط با تولید خروجی شده و در نهایت می تواند سوختن کارت گرافیکی را بدنبال داشته باشد .برخی از تولید کنندگان نظیر Gainward ، کارت هایی را ارائه نموده اند که دارای ویژگی Overclocking می باشند . برخی دیگر از تولید کنندگان نرم افزارهای Overlocking را بهمراه کارت گرافیکی خود عرضه نموده و تعدادی دیگر از تولید کنندگان نظیر ATI از ویژگی فوق حمایت نمی نمایند . قبل از فعال نمودن ویژگی Overlocking می بایست دستورالعمل های ارائه شده توسط تولیدکنندگان مربوطه به دقت مطالعه گردد .

 

Anti-aliasing
در گرافیک کامپیوتری به هموار نمودن ( صاف و یکدست ) ظاهر ناهموار و پلکانی اشکالی چون خطوط مورب،‌منحنی ها و دوایر اطلاق می گردد . استفاده از ویژگی فوق در مواردیکه دارای یک Resolution پائین می باشیم ، مفید خواهد بود. علت بروز این ناصافی ها ، به دلیل پایین بودن کیفیت تفکیک پذیری بوده و می توان بمنظور برخورد با مشکل فوق ، از امکانات سخت افزاری و یا نرم افزاری خاصی استفاده نمود . برخی از کارت های گرافیک جدید از ویژگی فوق حمایت می نمایند.در صورت فعال نمودن ویژگی فوق ، سرعت نمایش فریم ها در یک ثانیه کاهش خواهد یافت .بنابراین استفاده کنندگان بازی های کامپیوتری ، می بایست بین نمایش سریعتر و استفاده از تصاویر هموار، یکی را انتخاب نمایند .

تشریح مشخصات
در زمان تهیه یک کارت گرافیک می بایست موارد متعددی همچون میزان حافظه ، نوع اینترفیس ها ، تعداد پورت های ورودی و خروجی به دقت بررسی و مشخص گردد . قیمت یک کارت گرافیک با میزان کارآئی آن ارتباط مستقیم دارد . کارت های گرافیک موجود که از تراشه های ATI و NVida استفاده می نمایند ، دارای کارآئی مناسب در ارتباط با نمایش تصاویر سه بعدی می باشند . استفاده از کارت های گرافیک قدرتمند ، صرفا” مختص کاربرانی است که نوع فعالیت آنان بگونه ای است که به پتانیسل های بالای این نوع از کارت ها نیاز دارند. جایگاه و نقش حافطه در کارت های گرافیک ، بسیار حائز اهمیت بوده و اولویت آن نسبت به سایر پارامترهای موجود بمنظور گزینش یک کارت گرافیک، بیشتر است ( بازی های گرافیکی پیچیده و با گرافیک بالا ، نیازمند استفاده از حافظه بالائی می باشند ) . در صورتیکه قصد اتصال کامپیوتر به یک نمایشگر ، تلویزیون و یا دوربین فیلمبرداری وجود داشته باشد ، می بایست کارت گرافیکی انتخابی دارای پورت های مورد نظر باشد .

پارامترهای زیر را می توان در زمان انتخاب یک کارت گرافیک در نظر گرفت :

حافظه
حداقل : 32MB پیشنهادی : 64MB حداکثر : 128MB و یا بیشتر
میزان حافظه موجود بر روی کارت گرافیک ارتباط مستقیم با کیفیت و سرعت نمایش اطلاعات داشته و حجم بیشتری از اطلاعات در حافظه ذخیره خواهد شد. سرعت تفسیر و نمایش تصاویر خصوصا” تصاویر سه بعدی با افزایش میزان حافظه، بهبود و افزایش خواهد یافت . اکثر کارت های گرافیکی موجود از حافظه های DDR استفاده می نمایند.

سرعت Clock پردازنده گرافیک
حداقل : 166 مگاهرتز پیشنهادی : 200 تا 250 مگاهرتز حداکثر : 250 تا 325 مگاهرتز
سرعت Clock پردازنده کارت گرافیک ، یکی از مهترین عوامل افزایش کارآئی یک کارت گرافیک بوده که بیشترین تاثیر را در رابطه با انجام عملیات مرتبط با تصاویر سه بعدی ،بدنبال خواهد داشت .

 

نوع اینترفیس
حداقل : PCI یا AGP پیشنهادی : AGP حداکثر : AGP
تقریبا” تمامی سیستم های جدید دارای یک اسلات AGP بمنظور اتصال کارت گرافیکی می باشند . سیستم هایی که طول عمر آنان بیش از چهار سال بوده و یا سیستم هائی که دارای کارت های گرافیکی Onboard می باشند ، ممکن است صرفا” دارای اسلات های PCI بوده که سرعت آنان بمراتب کمتر از اسلات ها ی AGP است .کارت های گرافیکی که از اسلات های AGP استفاده می نمایند ، قادر به حمایت از سرعتی بالغ بر 4X می باشند. در کارت های گرافیک جدید، سرعت فوق به مرز 8X رسیده است. در صورتیکه سیستمی دارای اسلات AGP با سرعت 2X یا 1X باشد ، امکان استفاده از کارت های گرافیکی با سرعت 4X یا 8X وجود نخواهد داشت (متفاوت بودن ولتاژ آنان ( .

 

کانکتورهای نمایشگر
حداقل : یک کانکتور VGA برای نمایشگر CRT
پیشنهادی : یک یا دو کانکتور VGA برای نمایشگرهای CRT
حداکثر : یک یا دو کانکتور VGA یا یک خروجی دیجیتال اضافه برای نمایشگرهای تخت

بمنظور استفاده از کارت گرافیکی ، می بایست کارت گرافیکی دارای کانکتورهای لازم بمنظور ارتباط با مانیتور باشد . کارت های گرافیک ، حداقل دارای یک پورت VGA بمنظور اتصال مانیتورآنالوگ به کامپیوتر می باشند (مانیتورهای فوق در زمره مانیتورهای CRT یا LCD آنالوگ تخت محسوب می گردند ) . کارت هایی که دارای یک کانکتور می باشند ، امکان استفاده از چندین تصویر و بالطبع چندین عملیات را فراهم می نمایند مثلا” می توان بر روی یک صفحه برنامه حسابداری را فعال و بر روی صفحه دیگر برنامه Word را فعال نمود.

 

پورت های ورودی و خروجی
حداقل : موجود نیست پیشنهادی : S-Video یا مرکب حداکثر : تنوع اینترفیس ها
در صورتیکه قصد ویرایش تصاویر ویدئویی وجود داشته باشد و یا بخواهیم از کامپیوتر بمنظور ذخیره تصاویر ویدئویی استفاده نمائیم و یا تمایل به استفاده از تلویزیون برای انجام بازی های کامپیوتری وجود را داشته باشیم ، می توان از یک کارت گرافیک پیشرفته که دارای مجموعه ای از پورت های ورودی ، خروجی و یا یک TV Tuner است ، استفاده نمود.

نکاتی دررابطه با تهیه کارت گرافیک
پارامترهای زیر را می توان در زمان انتخاب یک کارت گرافیک در نظر گرفت :

انتخاب کارت های گرافیک با توان متوسط .استفاده از یک کارت گرافیک پیشرفته صرفا” در موارد خاصی نظیر بازی های کامپیوتری پیچیده و یا کاربردهای خاص تجاری، توصیه می گردد. در سایر موارد ، می توان با مشخص نمودن دقیق خواسته خود نسبت به تهیه یک کارت گرافیک با توان مناسب (الزاما” جدیدترین نوع نخواهد بود ) ، اقدام نمود .

افرادیکه به بازی های کامپیوتری علاقمندند نیازمند کارت های قویتری می باشند .یکی از مهمترین دلایلی که اغلب کاربران اقدام به تعویض کارت های گرافیکی می نمایند،استفاده از امکانات DirectX 8 مایکروسافت می باشد. تکنولوژی فوق پس از گذشت مدت زمانی اندک به یک تکنولوژی فراگیر در اکثر بازی های کامپیوتری جدید تبدیل شده است . هم اینک ،کارت ها ئی ارائه شده است که DirectX 9 را نیز پشتیبانی می نمایند. در صورتیکه تصمیم به استفاده از جدیدترین بازی های کامپیوتری وجود داشته باشد ، می بایست یک کارت گرافیک قویتر انتخاب گردد که قادر به حمایت از DirectX 9 API بوده و دارای حداقل 64MB حافظه از نوع SDDDR باشد .

 

اطمینان از وجود حافظه DDR در کارت گرافیک اکثر کارت های گرافیک پیشرفته دارای حافظه ای از نوع DDR می باشند .( تعداد اندکی از کارت های گرافیک از حافظه فوق ، استفاده نمی نمایند).حافظه ها ی فوق ، سرعت کارت گرافیکی را افزایش خواهد داد.

بررسی کارت های گرافیک متفاوت. بهترین روش برای انتخاب یک کارت گرافیکی، تست و بررسی مدل های متفاوتی از آنان و در نهایت انتخاب بهترین نمونه موجود است . در این راستا می توان از سایت های متعددی بر روی اینترنت که بصورت مستمر کارت های گرافیک را بررسی ونتایج را منتشر می نمایند ، استفاده گردد .

بررسی نحوه ارتباط کارت گرافیکی با کامپیوتر. اکثر کامپیوترهایی که در طی سالیان اخیر ارائه شده اند ، دارای یک اسلات AGP می باشند. برخی از مادربردها دارای اسلات AGP نمی باشند ( خصوصا” در مادربردهای ارزان قیمت که کارت گرافیکی بصورت OnBoard می باشد ، اسلات AGP وجود ندارد ) .قبل از تهیه هر نوع کارت گرافیک لازم است از وجود اسلات AGP بر روی مادربرد اطمینان حاصل نمود .

تهیه کارت گرافیک متناسب و منطبق بر خواست ها . هرگز پول خود را برای ویژگی ها و پتانسیل هائی که به وجود آنان نیاز نداریم ، نباید هزینه نمود . در صورت عدم ضرورت ذخیره سازی و ویرایش تصاویر دیجیتال ، می توان کارت های گرافیکی را انتخاب نمود که صرفا” دارای پورت های اساسی و اولیه می باشند . قطعا” قیمت این نوع از کارت ها بمراتب کمتر از کارت هائی است که دارای پورت های متنوع ورودی و یا خروجی بمنظور انجام عملیات حرفه ای می باشند . بنابراین می توان در مقابل پرداخت هزینه بیشتر برای امکاناتی اضافه که ممکن است هرگز از آنان استفاده نگردد ، کارتی با میزان حافظه بیشتر را انتخاب تا سرعت و کیفیت تصاویر بر روی سیستم وضعیت مطلوبتری پیدا نماید .

 

کارت گرافیک در کامپیوتر شخصی دارای جایگاهی خاص است . کارت های فوق اطلاعات دیجیتال تولید شده توسط کامپیوتر را اخذ و آنها را بگونه ای تبدیل می نمایند که برای انسان قابل مشاهده باشند. در اغلب کامپیوترها ، کارت های گرافیک اطلاعات دیجیتال را برای نمایش توسط نمایشگر ، به اطلاعات آنالوگ تبدیل می کنند. در کامپیوترهایLaptop اطلاعات، همچنان دیجیتال باقی خواهند ماند زیرا این کامپیوترها اطلاعات را بصورت دیجیتال نمایش می دهند.

اگر از فاصله بسیار نزدیک به صفحه نمایشگر یک کامپیوتر شخصی نگاه کنید ، مشاهده خواهید کرد که تمام چیزهائی که بر روی نمایشگر نشان داده می شود از “نقاط” تشکیل شده اند . نقاط فوق ” پیکسل ” نامیده می شوند. هر پیکسل دارای یک رنگ است . در برخی نمایشگرها ( مثلا” صفحه نمایشگر استفاده شده در کامپیوترهای اولیه مکینتاش ) هر پکسل صرفا” دارای دو رنگ بود: سفید و سیاه . امروزه در برخی از صفحات نمایشگر ، هر پیکسل می تواند دارای 256 رنگ باشد. در اغلب صفحات نمایشگر ، پیکسل ها بصورت ” تمام رنگ “(True Color) بوده و دارای 16/8 میلیون حالت متفاوت می باشند. با توجه به اینکه چشم انسان قادر به تشخیص ده میلیون رنگ متفاوت است ، 16/8 میلیون رنگ بمراتب بیش از آن چیزی است که چشم انسان قادر به تشخیص آنها بوده و به نظر همان ده میلیون رنگ کفایت می کند!

 

هدف یک کارت گرافیک ، ایجاد مجموعه ای از سیگنالها است که نقاط فوق را بر روی صفحه نمایشگر ، نمایش دهند.

کارت گرافیک چیست ؟
یک کارت گرافیک پیشرفته، یک برد مدار چاپی بهمراه حافظه و یک پردازنده اختصاصی است . پردازنده با هدف انجام محاسبات مورد نیاز گرافیکی ، طراحی شده است . اکثر پردازنده های فوق دارای دستورات اختصاصی بوده که به کمک آنها می توان عملیات گرافیک را انجام داد. کارت گرافیک دارای اسامی متفاوتی نظیر : کارت ویدئو ، برد ویدئو ، برد نمایش ویدئوئی ، برد گرافیک ، آداپتور گرافیک و آداپتور ویدئو است .

 

مبانی کارت گرافیک
بمنظور شناخت اهمیت و جایگاه کارت های گرافیک ، یک کارت گرافیک با ساده ترین امکانات را در نظر می گیریم . کارت مورد نظر قادر به نمایش پیکسل های سیاه وسفید بوده و از یک صفحه نمایشگر با وضوح تصویر 480 * 640 پیکسل استفاده می نماید. کارت گرافیک از سه بخش اساسی زیر تشکیل می شود :

-حافظه . اولین چیزی که یک کارت گرافیک به آن نیاز دارد ، حافظه است . حافظه رنگ مربوط به هر پیکسل را در خود نگاهداری می نماید. در ساده ترین حالت ( هر پیکسل سیاه و سفید باشد ) به یک بیت برای ذخیره سازی رنگ هر پیکسل نیاز خواهد بود. با توجه به اینکه هر بایت شامل هشت بیت است ، نیاز به هشتاد بایت(حاصل تقسیم 640 بر 8 ) برای ذخیره سازی رنگ مربوط به پیکسل های موجود در یک سطر بر روی صفحه نمایشگر و 38400 بایت ( حاصلضرب 480 در 80 ) حافظه بمنظور نگهداری تمام پیکسل های قابل مشاهده بر روی صفحه ، خواهد بود .

-اینترفیس کامپیوتر . دومین چیزی که یک کارت گرافیک به آن نیاز دارد ، روشی بمنظور تغییر محتویات حافظه کارت گرافیک است . امکان فوق با اتصال کارت گرافیک به گذرگاه مربوطه بر روی برد اصلی تحقق پیدا خواهد کرد. کامپیوتر قادر به ارسال سیگنال از طریق گذرگاه مربوطه برای تغییر محتویات حافظه خواهد بود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله محیط های غیر بهداشتی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله محیط های غیر بهداشتی در pdf دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله محیط های غیر بهداشتی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله محیط های غیر بهداشتی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله محیط های غیر بهداشتی در pdf :

محیط های غیر بهداشتی
دید کلی
وضعیت سلامت و بهداشت هر فرد ، هر جامعه ، هر ملت ، با تاثیر متقابل و تلفیق اثر دو محیط تعیین می‌شود: یکی محیط زیست داخلی خود انسان و دیگری محیط پیرامون وی. برابر مفاهیم نوین ، بیماری به علت برهم خوردن توازن حساس موجود بین انسان و محیط زیست او روی می‌دهد. در بین سه عامل بوم شناختی یعنی میزبان ، محیط زیست و عامل بیماریزا که موجب بیماری می‌شوند ، عامل بیماری زا بطور معمول با کمک آزمایشگاه شناخته می‌شود. میزبان برای بررسی در دسترس قرار دارد ، ولی محیطی که بیمار از آن آمده است ، بطور معمول ناشناخته است.

 

با وجود این ، بیشتر اوقات کلید پیدا کردن ماهیت بیماری ، بروز آن ، پیشگیری و مبارزه با بیماری در محیط زیست قرار دارد. بدون آگاهی از محیط زیست ممکن است، کلید مذکور در اختیار پزشکانی که مشتاق درمان ، پیشگیری و مبارزه با بیماری هستند، قرار نگیرد. مهندسی بهداشت محیط در واقع کاربرد روشهای فنی به منظور ارتقا و بهبود شرایط بهداشتی جامعه است که بیشترین فعالیت علمی آن در اجرای پروژه‌های آب ‌رسانی و تسهیلات دفع فاضلاب ، متمرکز می‌باشد. کشورهای فعال در زمینه بهداشت محیط زیست با کندی پیش می‌روند. بسیاری از ضعفهای بهداشت در کشورها ، به علت نقص زیست محیطی است. عوامل زیست محیطی اساسی و پایه‌ای برای بهداشت افراد و جامعه بعضی موارد هستند که توضیح داده می‌شوند.

بهداشت عمومی

کوششهای اجتماعی
منظور از کوششهای اجتماعی موارد زیر است:

• آموزش بهداشت
• بهداشت محیط
• تشخیص بیماریها
• پیشگیری علیه بیماریهای عفونی
• ایجاد یک سیستم اجتماعی که هر فرد بتواند از حق طبیعی خود برخوردار باشد.
با فراهم آوردن این امکانات سلامتی مردم تامین می‌شود. البته امروزه دامنه بهداشت عمومی توسعه یافته است و تامین سلامتی سالخوردگان ، مادران ، تغذیه ، جامعه ، نوتوانی ، آلودگی هوا و آلودگی صوتی جزء وظایف بهداشت قلمداد شده است. در علوم تجربی عوامل در شرایط یکسان نتیجه یکسان بدست می‌دهند، یعنی از ترکیب دو اتم هیدروژن با یک اتم اکسیژن ، آب بدست می‌آید. اما باید توجه داشت که در مورد یک امر بهداشتی مثل واکسیناسیون ، تنها جنبه علمی قضیه کافی نیست. زیرا یک برنامه بهداشتی موفق لزوما در منطقه و فرهنگ دیگر موفق نمی‌باشد، چون جنبه‌های اجتماعی ، اقتصادی ، روانی و ; نیز موثرند. پس بهداشت هنر است.

هدف دیگر بهداشت ، طولانی کردن عمر انسان است. عوامل مختلفی بر طول عمر اثر دارند و از آن جمله رفاه اقتصادی ، آرامش فکری ، خدمات پزشکی ، تغذیه ، حقوق بشر ، آموزش ، ارتباط مردم با دوست و با همدیگر ، آزادی و روابط دولت و ملت است. باید توجه داشت باشیم که امروزه اصطلاحات متفاوتی از نظر ظاهر برای بهداشت مطرح است. مثل بهداشت جامعه ، جامعه شناسی بهداشت ، پزشکی اجتماعی ، پزشکی جامعه نگر و ; که در واقع همگی مترادف بهداشت عمومی هستند. باید گفت مفهوم تمام این عناوین یکی است، ولی طرز نگرش آنها باهم متفاوت است، چون نیازهای جوامع باهم تفاوت دارد.

بعد سومی هم مطرح است و آن این که باید آینده افراد را برای پرورش استعدادها در نظر بگیریم که مترادف با هدفهای حیاتی‌اند و منظور از هدفهای حیاتی این است که انسان چنان تکامل کند که خلیفه‌الله روی زمین باشد. زمانی این امر محقق می‌شود که فرد از نظر فیزیولوژیکی ، روانی و عاطفی و بعد فلسفی و ; در سطح عالی باشد و آن سلامتی در موازات اهداف حیات است، چرا که ما هر قدر امکانات بیشتری را بتوانیم ایجاد کنیم، برای تبدیل استعدادهای بالقوه به بالفعل در راستای سلامتی مردم قدم برداشته‌ایم.

روشهای مختلف استفاده از بهداشت عمومی
سیستم معاونت بهداشت عمومی (Public Health Asistanse)
تقریبا 55 درصد جمعیت با این سیستم اداره می‌گردید. مخصوص کشورهای جهان سوم بود که در هر زمانی حالت انتزاعی مخصوصی به خود می‌گرفتند. در این سیستم مدیریت بر اساس تمرکز بوده ، یعنی مسائل بهداشتی از بالا یعنی از مراکز به سازمانهای کوچک و شهرستانها جاری می‌شد. یعنی بودجه مدیریت از مرکز به استانها ، شهرستانها و بخشها و روستاها جریان پیدا می‌کرد. منتها این تصمیم‌گیری با خصوصیات اقتصادی و فرهنگی هماهنگ نبوده، در نتیجه ، نتیجه مثبت گرفته نمی‌شد.

از طرف دیگر ، اکثریت منابع مالی و انسانی در شهرها بکار گرفته می‌شد و روستائیان و شهرهای محروم ، از عدالت و توزیع مناسب برخوردار نبودند. و در سیستم معاونت بهداشتی عمومی حتی 30% کودکان تحت پوشش نبودند و یا مرگ و میر کودکان زیر یک سال قبل از سال 1355 ،‌ یکصد و بیست در هزار بود، ولی امروزه مرگ و میر کودکان زیر یک سال به کمتر از 28 در هزار رسیده است. یکی از عیبهای سیستم ، عدم پوشش منابع بهداشتی و اداری در روستا بود.
طرز ارائه خدمات بهداشتی
از طریق مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستانها
چون در کشورهای در حال توسعه ، تعداد پزشک کم بود، پزشکان در بیمارستانهای دولتی از کارایی چندان برخوردار نبودند و حتی کیفیت ارائه خدمات ناقص بوده و اکثریت مردم بخصوص روستائیان دسترسی به بیمارستانها نداشتند و خود پزشکان از رساندن خدمات به مردم بنا به عللی کوتاه می‌کردند. چون حقوق کافی دریافت نمی‌کردند و بیماران را به مطبهای خصوصی عودت می‌دادند و در مردم این باور بوجود آمده بود که بیمارستانهای دولتی خدمات کافی ارائه نمی‌دهند.
از طریق بیمه
چون فقر اقتصادی در کشورهای در حال توسعه وجود دارد، بدان جهت همه مردم قدت پرداخت حق بیمه نداشته و تنها کارگران و کارمندان با پرداخت حق بیمه از خدمات بیمه استفاده می‌کردند و آن هم در عمل با اشکال روبرو بود، زیرا بیمه کننده دولت بوده و حالت مشابه کشورهای غربی را نداشت. بیمه شوندگان نیز از خدمات بیمه ناراضی بودند، اما راه دیگری وجود نداشت.
از طریق طب خصوصی
معمولا همان پزشکانی هستند که روزها در بیمارستانهای دولتی مشغول بوده و در عصر با دریافت حق ویزیت ، خدمات را ارائه می‌دهند و آنها نیز به عللی از دادن خدمات به بیمه شوندگان به تعرفه‌های دولتی خوشنود نبوده و اخلال بوجود می‌آوردند.
سیستم بیمه پزشکی
این سیستم مخصوص کشورهای پیشرفته غربی بود که همه مردم با پرداخت حق بیمه از خدمات درمانی بهداشتی بهره‌مند می‌شوند. البته در کشورهای غربی در آمد سرانه بیشتر است (68% مردم متوسط در آمد را دارند.) و لذا قدرت پرداخت حق بیمه را دارند و چنانچه اشاره شد، رقابت میان شرکتها وجود دارد، اما در کشورهای در حال توسعه ارائه‌گر خدمات فقط دولت است و کیفیت خدمات نامطلوب می‌باشد. ولی در کشورهای غربی بیمه شوندگان با اختیار خود بیمه‌گر را از بین هزاران بیمه‌گر انتخاب می‌نمایند و در نتیجه بین بیمه‌گران رقابت وجود داشته و هر بیمه‌گر سعی دارد با دادن خدمات بهتر مشتری جذب کند.
سیستم طب ملی
این سیستم مخصوص کشورهای کمونیستی بوده که 18% کل مردم دنیا از این سیستم استفاده می‌کردند و این سیستم توسط دولت ارائه می‌شد. مردم بدون پرداخت کوچکترین وجهی از خدمات بهداشتی استفاده می‌کردند و این کشورها از نظر سلامتی وضعشان بهتر بود. اساس این سیستم بر روی کلونی‌ها یا واحدهای بهداشتی بود که خدمات بر اساس بهداشت و پیشگیری بود که در سطوح روستاها پراکنده شده بودند و خدمات ارائه می‌دادند.

یعنی تمام مناطق از حداقل امکانات بهداشتی درمانی استفاده می‌کردند و در اثر آن با وجودی که کشورهای سوسیالیستی از نظر اقتصادی و اجتماعی وضع خوبی از سایر جهات نداشتند، ولی از نظر بهداشتی حتی از کشورهای غربی هم بهتر بودند و اولین کشورهایی بودند که در آنجا به علت رعایت تنظیم خانواده نرخ رشد جمعیت به منفی گرایش کرد.

سیستم شبکه (خدمات بهداشتی اولیه و شبکه‌های بهداشتی)
به علت پیشرفت سریع و تخصصی شدن علم پزشکی ، امکان دسترسی به خدمات درمانی برای غیر ثروتمندان مشکل بود. بخصوص بدان جهت در کشورهای در حال توسعه ، با پیشرفت علم پزشکی ، در ترفیع سلامتی مردم تفاوتی بوجود نیامده بود و هنوز در کشورهای در حال توسعه مردم از سوء تغذیه ، افزایش جمعیت ، بیماریهای عفونی و عدم دسترسی به آب تصفیه شده در رنج بودند. برای همین ارکان و شرایط خاصی تعیین شد که عمده ارکان وجه اجتماعی ، سیاسی و استراتژیک دارد و برای رسیدن به اهداف زیر تاکید می‌کند:

• همکاری و هماهنگی سایر بخشها اجتناب ناپذیر است، یعنی برای سلامتی تنها وزارت بهداشت درمان نمی‌تواند سلامتی مردم را تامین کند. سایر نهادهای سیاسی و اقتصادی و اجتماعی نیز باید برای ترفیع و تامین سلامتی مردم همکاری نمایند.
• تعهد سیاسی دولتها در قبول مسئولیت مردم ضروری است.
• بهداشت و تامین سلامتی ، حق و وظیفه انفرادی و اجتماعی و حکومتی است.
• مشارکت مردم الزامی است.
• توزیع منصفانه در مورد منابع بهداشتی و مالی باید صورت گیرد.
• حداقل خدمات درمانی و بهداشتی و توانبخشی جامعیت یابد.

حداقل خدمات بهداشتی اولیه
1 آموزش همگانی در زمینه بهداشت
2 بهبود روش تغذیه
3 تامین آب سالم و کافی و بهسازی
4 ایمنی سازی علیه بیماریهای عفونی
5 پیشگیری از بیماریهای شایع بومی
6 درمان مناسب بیماریها و حوادث
7 پیش بینی و تدارک داروهای اساسی
8 ارائه خدمات بهداشتی مادر و کودک و تنظیم خانواده
علاوه بر 8 عامل فوق ، باید عوامل روانی و کنترل عفونتهای تنفسی و اسهال کنترل شود.
اهداف سازمان بهداشت جهانی
1 کاهش مرگ و میر کودکان زیر یک سال به 50 در 1000
2 افزایش امید به زندگی که عبارت است از امید زنده ماندن بعد از تولد
3 افزایش در آمد سرانه تا پانصد دلار
4 اختصاص پنج درصد از تولید ناخالص به بهداشت که در ایران 4 درصد می‌باشد.
5 فراهم آوردن تغذیه که ده درصد متولدین کمتر از دو هزار و پانصد گرم وزن داشته باشند. در کشور ما این شاخص به علت وجود خانه‌های بهداشت به پنج در هزار کاهش یافته و در کشورهای پیشرفته صفر می‌باشد. (در یک کودک نرمال وزن طبیعی سه هزار و پانصد گرم ، قد پنجاه سانتیمتر و دور سر سی و پنج سانتیمتر است.)
6 افزایش میزان باسوادی تا هفتاد درصد
7 حداقل با یک ربع پیاده روی به آب آشامیدنی دسترسی نداشته باشند. در ایران در سال 1357 پنجاه درصد آب بهداشتی داشته و اکنون این مقدار به هشتاد و سه درصد رسیده است.
8 حداقل نود درصد بر علیه شش بیماری واکسینه شده باشند. (در ایران حداقل نود درصد روستائیها علیه شش بیماری واکسینه شده‌اند.)
9 مرگ و میر مادران چهل در صد هزار است.
بنابراین وظایف دیگر بهداشت عمومی تهیه آب آشامیدنی سالم در هر منطقه و واکسینه کردن مردم و کاهش مرگ و میر می‌باشد.

آب
بسیاری از مشکلات بهداشتی کشورهای رو به پیشرفت بطور عمده به علت نبودن آب آشامیدنی سالم است. بدون آب سالم جایی برای سلامت جامعه و رفاه وجود ندارد. تدارک آب سالم برای جامعه یکی از موثرترین و دائمی‌ترین فناوریها برای بهبود سلامت جامعه و مردم است.

آب سالم و پاکیزه آبی است که
بدون عوامل زنده بیماریزا باشد.
بدون مواد شیمیایی زیان آور باشد.
طعم مطبوع داشته باشد.
قابل استفاده برای مصارف خانگی باشد.

آبی را آلوده (Contaminatedy) گویند که
دارای عوامل بیماریزای عفونی یا انگلی باشد.
مواد شیمیایی سمی داشته باشد.
دارای ضایعات و فاضلاب صنعتی و ; باشد.

آلودگی آب (Water Pollution) و خطرهای آن
آب به مفهوم شیمیایی هرگز خالص نیست و انواع ناخالصیها را چه بصورت تعلیق یا حل شده دارد. این ناخالصیها عبارتند از: گازهای حل شده مانند هیدروژن سولفید (H2S) ، مواد معدنی مانند نمک کلسیم و جانداران ذره بینی.
خطرهای آب آلوده را می‌توان به دو گروه اصلی تقسیم کرد:

• خطرهای زیست شناختی: این خطرها عبارتند از بیماریهای منتقله بوسیله آب به سبب عامل زنده بیماری زا ، یا یک میزبان آبزی موجود در آب ، مانند هپاتیت‌های ویروسی.
• خطرهای شیمیایی: آلاینده‌های شیمیایی عبارتند از: حلالهای شوینده ، سیانیدها ، فلزات سنگین ، مواد سفید کننده و ; در بسیاری از کشورهای پیشرفته که بیماریهای واگیردار قابل انتقال بوسیله آب تقریبا از بین رفته‌اند ، هم‌ اکنون به آلاینده‌های شیمیایی بیشتر توجه می‌شود.
سختی آب و بیماریهای قلبی – عروقی
گزارشهای رسیده از چند کشور ، رابطه معکوس آماری بین سختی آب آشامیدنی و میزان مرگ به علت بیماریهای قلبی – عروقی را نشان داده است. در مناطقی که آب آشامیدنی آنها سبک است، شیوع بعضی بیماریها مانند آرتریو اسکلروز قلب ، بیماری استهاله‌ای قلب ، پرفشاری خون ، مرگ ناگهانی با منشا قلبی و عروقی و مخلوطی از این بیماریها بیشتر شده است.
هوا
محیط پیرامون انسان هوایی است که همه اشکال زندگی وابسته به آن هستند. هوا جدای از تامین اکسیژن حیات بخش برای انسان چند عمل دیگر را انجام می‌دهد ، بدن انسان بوسیله جریان هوا خنک می‌شود، حسهای ویژه‌ای مانند شنوایی و بویایی بوسیله محرکهایی که از راه هوا منتقل می‌شوند، کار می‌کنند. عوامل بیماری زا بوسیله هوا می‌توانند منتقل شوند.
منابع آلودگی هوا
• فرآیندهای صنعتی: در سالهای اخیر ، انواع بسیاری از صنایع بوجود آمده‌اند ، صنایع شیمیایی ، پالایشگاه نفت و ; باعث آلودگی هوا می‌شوند.
• احتراق: احتراق خانگی و صنعتی مواد سوختی مانند زغال سنگ ، نفت و ; منبع ایجاد گرد و غبار و دی‌اکسید سولفور است.
• وسایل نقلیه موتوری
• منابع متفرقه: سوزاندن زباله ، فعالیتهای کشاورزی ، مبارزه با آفتها و برنامه‌های انرژی هسته‌ای در آلودگی هوا سهیم هستند.

برونشیت مزمن و آلودگی هوا
برونشیت مزمن که غالبا بیماری انگلیسیها ، نامیده می‌شود ، یکی از علل اصلی مرگ در بریتانیا است ، پیشینه بالینی شامل سرفه مداوم همراه با خلط است. بررسیهای گسترده‌ای که در انگلستان انجام شده ، نشان داده که برونشیت مزمن تاثیر پذیری ویژه‌ای از آلودگی هوا دارد.
روشنایی و اثرات زیست شناختی آن
روشنایی خوب برای کارساز بودن بینایی ضروری است، اگر شرایط روشنایی خوب نباشد. دستگاه بینایی زیر فشار قرار گرفته و ممکن است به ضعف عمومی و کاهش کارسازی آن بیانجامد، به تازگی بر اثرهای زیست شناختی روشنایی بسیار توجه می‌نمایند. این نکته که روشنایی روز بصورت invitro (در لوله آزمایش) ، بیلی روبین را به ترکیبات ساده تبدیل می‌کند، به عنوان یک اقدام درمانی در یرقان نوزادان نارس مبتلا به افزایش بیلی روبین خون بکار گرفته می‌شود. دیگر اثرهای زیست شناختی روشنایی ، عبارتند از: اثر بر ریتم زیست شناختی گرمای بدن ، فعالیت بدنی ، تحریک ساخته شدن ملانین ، فعال کردن پیش ویتامین D ، ترشح غده فوق کلیوی و ; .
تابش پرتوها و اثرات زیستی آنها
تابش پرتوها از محیط زیست است و منابع مواجهه انسان با پرتوها را می‌توان در دو گروه بیان کرد. منبع طبیعی مانند پرتوهای کیهانی و منابع انسان ساخته مانند پرتوهای x پزشکی و دندانپزشکی. اثرات زیستی پرتوها دو گروه هستند:

1 اثرات بدنی: تابش مقدار 400-500 رونتگن (واحد) بر بدن در 50% موارد کشنده است. آسیبهای وارده به بدن شامل تخریب گویچه‌های سفید خون ، شل شدن ماهیچه‌ها ، لوسمی ، تومورهای بدخیم و کوتاه شدن عمر است.
2 آثار ژنتیکی: اثرهای ژنتیک در یک یا چند نسل بعد ممکن است تجلی نمایند. اثرات ژنتیک به سبب آسیب کروموزمها جهش در کروموزومها و جهش نقطه‌ای بوجود می‌آیند.
اثرهای فشار جو بر سلامتی انسان
• ارتفاعات زیاد: در ارتفاع زیاد ، هوا کمتر فشرده بوده و در نتیجه فشار نسبی اکسیژن هم کمتر است. انسان در ارتفاعات خیلی زیاد بدون تجهیزات و تنفس با دستگاه نمی‌تواند ، زنده بماند. هنگامی که انسانی با کمی فشار جو ، مواجه شود، دگرگونی‌های فیزیولوژیک روی می‌دهد: افزایش شمار دم زدن ، افزایش غلظت هموگلوبین و افزایش بازده قلب.
• ارتفاع کم: هنگامی که انسان در معرض فشار شدید جو ، قرار می‌گیرد، گازهای هوا مانند اکسیژن ، دی‌اکسید کربن و ازت متناسب با فشار نسبی این گازها در خون و بافتها حمل می‌شوند. افزایش غلظت ازت در خون یک حالت خواب رفتگی (narcose) ایجاد می‌نماید که منجر به کاهش اعمال عقلی و شعور‌ می‌شود.

آینده بحث
مهندسی بهداشت محیط ، سلاحی کار آمد و مهم در مبارزه با بیماریهاست و غالب تغییرات بنیادی در خصوص ترویج بهداشت در کشورهای توسعه یافته طی قرون گذشته ، مرهون تلاش و کوشش مهندسین بهداشت بوده. یا حداقل به اندازه پزشکان در این امر ایفای نقش نموده‌اند. با این حال تا دستیابی به چنین بهبودی در بهداشت عمومی اکثریت قاطع محرومان و تنگدستان جهان راه درازی در پیش است.

اکثریت مردم که به سبب فقر و گرسنگی از میزان بالای مرگ و میر رنج می‌برند. طرح دهه بین‌المللی تامین آب آشامیدنی و بهسازی محیط (سالهای 1981 تا 1990) بوسیله سازمان ملل متحد ، بیانگر نقش و اهمیت مهندسی بهداشت محیط در بهبود شرایط بهداشتی مردم فقیر جهان است که خود پیش‌ساز توفیق در سایر کوشش‌های توسعه قلمداد می‌شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله مبانی نظری تاثیر تورم بر حجم معا ملات سهام

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مبانی نظری تاثیر تورم بر حجم معا ملات سهام در pdf دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مبانی نظری تاثیر تورم بر حجم معا ملات سهام در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مبانی نظری تاثیر تورم بر حجم معا ملات سهام در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مبانی نظری تاثیر تورم بر حجم معا ملات سهام در pdf :

مبانی نظری تاثیر تورم بر حجم معا ملات سهام

چکیده
یکی از ویژگی های کشورهای توسعه یافته، وجود بازارها ونهادهای مالی کارآمد است که ضمن ایفای نقش مهم در اقتصاد این کشورها زمینه ساز رشد اقتصادی و توسعه این کشورها نیز هستند. بورس اوراق بهادار به عنوان یکی از اصلی ترین ارکان بازار سرمایه در کشور، قادر است ضمن تجهیز وسرازیر کردن پس اندازهای راکد در کشور وسوق دادن آن به سمت تولید، حرکت به سوی رشد وتوسعه را سرعت بخشد. در این راستا انجام تحقیقات متنوع در ابعاد مختلف خود نقش بسزایی درجلب اعتماد سرمایه گذاران ایجاد خواهد کرد. سرمایه گذاران همواره در پی

 

 

کاهش خطروافزایش بازدهی متناسب با قبول خطر می باشند در این راستا شناخت عوامل موثربر بازدهی اوراق بهادار تاثیر بسزایی در تحلیل عمیق ترواتخاذ تصمیم مناسب تر از طرف سرمایه گذاران دارد.تعدادی از مطالعات تجربی اخیر رابطه متغیر های کلان اقتصادی از جمله تورم وبازده سهام واثر بخشی کلی بازار سرمایه رابا بکارگیری مدل(VAR)وبهره گیری از تئوری قیمت گذاری (APT) ، تئوری تقاضای پول فاما مورد ارزیابی قرار داده اندکه نتایج حاکی از رابطه منفی بین تورم وبازده سهام است.
عده ای از محققان نیز ارتباط بین حجم معاملات و بازده سهام (قیمت سهام )را بررسی کرده اند که میتوان به تحقیق لورنتی، چاترجی، رودن، کوک، امید قائمی ومهدی زیودار اشاره کردکه وجود رابطه مثبت بین تورم وحجم معاملات را به اثبات رسانیده اند.
همواره در این مقاله به شناسایی تورم وحجم معاملات سهام وروند تورم در اقتصاد ایران، وبررسی ابعاد تئوریک تاثیر تورم بر حجم معاملات سهام پرداخته ایم .یافته های تحقیق حاکی از وجود یک رابطه بین تورم وحجم معاملات سهام وتاثیر پذیری حجم معاملات سهام از تورم میباشد که نتایج بااستفاده ازپیشینه ی تحقیقات متنوع انجام شده که رابطه بازخوردی (دو طرفه) بین حجم معاملات وبازده سهام وقیمت سهام واز طرف دیگررابطه علیت دوطرفه بین قیمت سهام/بازده سهام وتورم را تایید کرده اند،بدست آمده است. واژگان کلیدی: تورم، حجم معاملات، قیمت سهام، بازده سهام، آربیتراژ(APT)، رویکرد آماری(VAR)
مقدمه
سابقه بورس اوراق بهادار در جهان متجاوز از 400 سال است. قانون تاسیس بورس اوراق بهادار در تهران در سال 1315 که از بهمن ماه 1316 آغاز به کار کرد. جذب پس اندازهای راکد وسوق دادن آنها به سوی واحد اقتصادی و ایجاد امکانات و تسهیلات برای مشارکت عموم مردم در توسعه فعالیت های مولد وسهیم شدن در سود آنها از اهداف اصلی بورس اوراق بهادار به شمار می رود و به لحاظ دارا بودن این خصوصیات سازمان بور

س می تواند به عنوان یک اهرم مهم در کنترل نرخ تورم و افزایش نرخ رشد، نقش حساسی را در جامعه ایفا کند.
تورم، افزایش مداوم در سطح عمومی قیمتها یا کاهش مستمر در قدرت خرید پول یک کشور است و اساساً از پدید های نامطلوب در اقتصاد بشمار می آید که هزینه هایی جدی بر جامعه تحمیل می نماید. این پدیده در سطوح بالا، علاوه بر آنکه نظام قیمتها را مختل می کند، موجب کاهش پس اندازها، از بین رفتن انگیزه های سرمایه گ

ذاری، تحریک فرار سرمایه از بخشهای دولتی به سمت فعالیتهای سفته بازی و در نهایت کندشدن رشد اقتصادی خواهد شد. تورم می تواند آثار مثبتی بر رشد اقتصادی داشته باشد. این آثار شامل، تشویق به انباشت سرمایه در مقابل نگهداری پول، افزایش در انعطاف پذیری قیمتها، کاهش بدهیهای واقعی دولت و در نتیجه کاهش ارزش واقعی مالیاتهای پرداختی به منظور جبران بدهیها است.
بنابراین کنترل تورم همواره به عنوان یکی از مهم ترین اهداف کلان اقتصادی در هر کشوری می باشد، در ایران نیز تورم بالا وا ثرا ت مخرب آن بر رفاه مردم، موضوعی است که سیاستگذاران اقتصادی واجتماعی همواره سعی می کنند با استفاده از ابزارهای مناسب، اثرات آن را تعدیل وکنترل نمایند.از طرف دیگردر بازار سرمایه فاکتور های دیگری همچون حجم معاملات وجود داردکه مورد توجه می باشد .حجم معاملات که به ارزش ریالی یا تعداد برگ سهام معامله شده، در یک بازه زمانی مشخص، گفته میشود. بنابراین حجم معاملات میتواند به عنوان ابزاری برای تشخیص آنچه در بازار اتفاق می افتد،به کار رودوبه نوعی نشان دهنده شدت وتمایل معامله گران برای خریدوفروش است وقتی حرکتی در بازار رخ میدهد تحلیل گران می توانند با استفاده از حجم معاملات از اعتبار این حرکت اطمینان حاصل کنند لذا شناسایی متغیرهای کلان اقتصادی که میتواند بر افزایش یا کا هش حجم معاملات سهام تاثیر داشته باشد مهم به نظر میرسد.
مفهوم تورم
تورم به عنوان یکی از متغیرهای اقتصادی آثار مخربی در ساختار اقتصاد و سیاست کشور دارد. واژه تورم همچون بسیاری اصطلاحات اقتصادی به گونه های مختلف تعریف شده است.
– تعریف lerner : تورم شرایطی است که در آن مازاد تقاضای کل بر کالاها در اقتصاد وجود دارد.
– تعریف paish : تورم وضعیتی است که در آن

 

درآمدهای پولی سریعتر از جریان کالا ها و خدماتی که این در آمد ها روی آن کالا ها وخدمات صرف می شوند، افزایش می یابند (یعنی سریعتر از درآمد ملی واقعی)
– تعریف turvey : تورم یک فرآیند افزایش سطح عمومی قیمت یادستمزد است که تحت شرایطی شروع می شود که سطح کلی محصول در کوتاه مدت نمی تواند افزایش یابد.
اما در کل می توان تورم را بالا رفتن سطح عمومی قیمت کالاها وخدمات تعریف کرد.
انواع تورم
1- طبقه بندی تورم بر اساس منشأ یا عامل ایجاد کننده:
تورم ناشی از فزونی تقاضا: در این نوع تورم، انگیزه و علت اصلی پیدایش “تورم” افزایش نامتعادل تقاضا نسبت به امکانات عرضه است
تورم ناشی از فشار یا افزایش هزینه تولید: در این نوع تورم، علت یا منشا اصلی افزایش قیمتها، بالا رفتن هزینه تمام شده تولید کالاها و خدمات است . برخی معتقدند که هزینه تولید تنها در صورتی میتواند سبب افزایش قیمتها شود که موجبات افزایش میزان تقاضای مؤثر را فراهم کرده باشد.
2- طبقه بندی تورم بر مبنای درجه شدت تورم:
تورم خفیف: این تورم که غالباً از آن به عنوان تورم خزنده یا آرام تعبیر می شود، به افزایش ملایم و قابل تحمل قیمتها اطلاق می شود.
تورم شتابان یا شدید: در این نوع تورم آهنگ افزایش قیمتها شدید و سریع است..
تورم بسیار شدید یا انفجار تورم : مشخصه اصلی تورم بسیار شدید بروز یک حالت بی اعتمادی کامل و مطلق در مردم نسبت به واحد پولی ملی است . این حالت ویژه و ناپایدار در حالتهای جنگ، انقلاب و آشوب مدنی اتفاق افتاده است.

3- تورم وارداتی:
تورم وارداتی به مفهوم سرایت و انتقال تورم حاکم بر اقتصاد جهانی به اقتصادداخلی از طریق تجارت خارجی. تورم وارداتی میتواند ناشی از کسری یا مازاد تراز پرداختها، وابستگی واحد پول ملی به ارزهای خارجی باشد
4- تورم بنیانی
به تورمی گفته میشود که ناشی از ناهماهنگی اقتصادی و بنیادهای نامطلوب اقتصاد
یک کشور باشد.
آثار تورم
1- اثر بر توزیع درآمد: تورم یک پدیده نامطلوب اقتصادی است؛ زیرا مطلوبیتی را که از خرج یک مقداردرآمد پولی ثابت بدست می آید، کاهش می دهد . تورم به افرادی که درآمد پولی ثابت دارندبشدت صدمه می زند و از قدرت خرید واقعی آنها می کاهد. از آنجا که در نظام سرمایه داری تعداد دستمزد بگیران و افرادی که در گروه درآمدی ثابت قرار دارند؛ معمولاً ازسرمایه گذاران بیشتر است، اثر افزایش قیمتها بردرآمد واقعی در سطح کلان منفی است.
2-اثر تورم بر رشد اقتصادی:
تورم هرگاه ملایم باشد، قبل از آنکه اقتصاد در تعادل اشتغال کامل قرار گیرد برای اقتصاد مفید به نظر می رسد و موجب رشد اقتصادی است؛ از طرف دیگر، محیط تورمی شدید در رفتار اقتصادی افراد و بطورکلی به خصوص پس اندازکنندگان خاص، تغییرات اساسی می دهد و آنها را ترغیب می کند که به جای پس انداز کردن به سرمایه گذاریهای کاذب؛ یعنی سرمایه گذاریهایی که برای اقتصاد مطلوب نیست، بپردازند. دراقتصاد تورمی

از آنجا که قیمتها مدام رو به افزایش است، اثر نرخ بهره بر میزان سرمایه گذاری از میان می رود و سرما یه گذار با هر نرخ بهره ای حاضر به سرمایه گذاری است؛ زیرا که حجم سود و درآمد پولی به راحتی تفاوت نرخ بهره را جبران می کند .
3- اثر تورم بر موازنه پرداختها:
بالا رفتن مداوم سطح قیمت کالاها و خدمات داخلی، قدرت رقابت آنها را در مقابل کالاهای خارجی سلب خواهد نمود.. نتیجه کلی کاهش صادرات و افزایش واردات، کسری بازرگانی و موازنه پرداخت ها خواهد بود که در صورت تداوم به تنزل ار

زش پولی منجر خواهد شد.

4- اثر تورم بر پس انداز اجباری:
این نوع پس انداز، پدیده ای است که در وضعیت اشتغال کامل به وجود میآید وافزایش در حجم پس اندازهای خصوصی را به خاطر افزایش سطح عمومی قیمتها نشان می دهد. این نظریه که توسط ” نوت ویکسل” مطرح شده، حاکی ازافزایش غیرمستقیم قیمت در شرایط اشتغال کامل است .ویکسل این نظریه را از طریق ارتباط بین “نرخ بهره واقعی” و ” نرخ بهره بازار یا پولی” تحلیل می کند و نتیجه می گیرد که در شرایط مورد نظر یکی از اثرات تورم پیدایش” پس انداز اجباری” است.
مطالعات انجام شده در رابطه با آثار تورم بر متغیرهای مالی
مطالعه ارتباط تورم باارزش واقعی سهام از اهمیت به سزایی برخوردار است. چه بسا، کسانیکه برای فرار از هزینه های بالای تورم است به سرمایه گذاری در اوراق سهام می زنند تا علاوه بر شرکت درتولید بهره ای حد اقل به اندازه نرخ تورم دریافت کنند اما به علت تاثیر منفی تورم بر بازده سهام به نتایجی خلاف تصوراتشان می رسد.
بسیاری از اقتصاد¬ دانان در مدل رگرسیون خود به رابطه¬ای منفی ما بین بازده سهام و نرخ تورم دست یافته اند که مخالف فرضیه فیشر می¬باشد.
ان . بولنت گالتکین به نحوی جالب پی به این مطلب برد که بازده مورد انتظار سهام ارتباطی منفی با نرخ مورد انتظار تورم در ایالت متحده¬آمریکا دارد. سایر اقتصاد دانان نیز به شواهدی دال بر تأثیر رابطه منفی مابین بازده سهام و تغییرات در نرخ تورم در هر دو بعد پیش بینی شده و پیش بینی نشده دست یافتند.
اوساماب ام . خزلی در سال 2002 رابطه بین بازده سهام و تورم پیش بینی شده را در اردن مورد بررسی قرار داده است . همچنین وی اثر بخشی کلی بازار سرمایه را آزمون نموده است . به علاوه ایشان رابطه علی و تعامل بین بازده سهام و تورم را با به کار گیری مدل (VAR) انجام داده است. نیل گونسل و صادق شکر (2007) با استفاده از مدل APTبه بررسی تاثیر متغیرهای کلان اقتصادی از جمله نرخ تورم و نرخ ارز و عرضه پول بر بازده سهام بورس اوراق لندن پرداخته اند و به این نتیجه رسیده اند که متغیرهای فوق تاثیرات متفاوتی بر صنایع مختلف دارند به عبارتی دیگر هر یک از متغیرهای فوق ممکن است در صنعت یا صنایع دیگر تاثیر منفی داشته باشد و تنها تورم پیش بینی نشده بر ارزش بازار سهام تاثیر می گذارد.
روشی که محققین فوق برای توضیح رابطه منفی تورم و بازده سهام ارائه کرده¬اند این است که یک سلسله فعالیتهائی انجام می

¬گیرد تا باعث توسعه بیشتر پولی گردد. اگر فرض نمائیم که اقتصاد ما سیاستهای پولی انبساطی پیش گیرد، در این صورت سرمایه گذاران تورم را پیش بینی می¬نمایند، در این راستا سرمایه گذاران به این می¬اندیشند که سیاستهای پولی و تورم باعث ایجاد تغییراتی در مالیات بردرآمد می¬گردد و همچنین تغییراتی را در سایر رویدادهای چرخه پولی از قبیل تغییر در وامهای خزانه و تغییر در بدهیها ایجاد می¬نماید. در چنین حالتی پاسخ سرمایه گذاران منطقی به این رویداد تعدیل بلادرنگ قیمتها می¬باشد.
چارلز نلسون در سال1976 این رابطه منفی را مورد تاثیر قرار داد . تحقیق وی در مورد نرخ تورم روی دوره پس از جنگ متمرکز می باشد وی نرخ واقعی بازده برنامه ریزی شده را به عنوان «تفاوت بین بازده مورد انتظار در سبد سهام و نرخ تورم مورد انتظار» تعریف می نماید. نتایج حاصله به گونه ای یکنواخت منفی بدست آمدند ، و

رابطه آماری قوی بین نرخ بازده و تورم نشان داده شد که فرضیه فیشر را نقض می نمود .
ماری چوپین و مائوسن زهونگ در سال 2000 رابطه معکوس میان بازده سهام و تورم بعد از جنگ جهانی دوم را مجدداً مورد آزمون قرار دادند . ایشان به طور همزمان استدلال فاما در سال 1981 را که رابطه معکوس بازده سهام و تورم نماینده رابطه منفی تورم و درآمد ملی واقعی می باشد و نیز استدلال گسک ورول در سال 1983 را مبنی بر این که همبستگی تورم و بازده سهام منتج به تغییراتی در مخارج دولت ، شرایط واقعی اقتصادی و شیوه پرداخت بدهی دولت با انتشار پول هنگام کسر بودجه می گردد . را مورد آزمون قرار دادند ، ایشان به این نتیجه دست یافتند که درآمد ملی واقعی و نوسانات پولی هر دو باعث می گردند تا همبستگی بین بازده سهام و تورم به طور همزمان به وجود آید .
«تئوری تقاضای پول» فاما عنوان می دارد که ارتباط منفی بین تورم و بازده سهام ناشی از سطح درآمد واقعی و عرضه و تقاضای پول می باشد . اگر در شرایطی که کسر بودجه وجود ندارد ، بازده سهام کاهش یابد باعث ایجاد تورم می گردد . هنگامی که در آمد ملی واقعی از روی بازده سهام پیش بینی گردد ، سطح درآمد ملی کاهش یافته و تقاضا برای پول ایجاد می شود در این شرایط اگر عرضه پول ثابت باقی بماند قیمتها افزایش می یابند و لذا رابطه بین درآمد ملی واقعی و تورم ایجاد می گردد. مطابق این فرضیه ماهیت رابطه منفی بین تورم و بازده سهام امری تصادفی نیست بلکه در راستای این است که بازده سهام و تورم در مقابل انعکاس درآمد ملی واقعی قابل انتظار در جهت مخالف هم حرکت می نمایند .
جیمز آر. لوتین و کورنلیا ام سی کاردی در سال 2001 داده های مربوط به قیمت سهام و سطح قیمتهای چهارده کشور پیشرفته را در دوره زمانی بعد از جنگ جهانی دوم مورد آزمون قرار دارند و دستاوردهای آن را با رفتاری که قبلاً در مورد انگستان و ایالت متحده آمریکا به دست آمده بود که حاکی از حرکتی متضاد در چند دهه قبل بودند مورد مقایسه قرار دادند . آنها به این نتیجه رسیدند که قیمت اسمی سرمایه با تغییرات کلی سطح قیمت ها حرکت می کند و این حرکت تنها طی دوره طولانی مدت انجام می گردد و لذا برای این که سهام ابزاری ایمنی در مقابل تورم باشد می باید زمان زیادی را سپری نمایند. ( James & Mc carthy , 2001 , 11 )
باسابی بها تا چاریا و جایدیپ ما

خیرجئی ماهیت علی رابطه بین قیمتهای سهام و مجموعه عوامل اقتصاد کلان از جمله تورم را در هندوستان را برای دوره زمانی 93- 1992 لغایت 2001-2000 را مورد بررسی قرار داده اند و دست یافته ی اصلی ایشان عبارت بود از اینکه بین قیمت سهام و نرخ تورم رابطه علیت دو طرفه وجود دارد .
رحیم یامک (2000 ) به بررسی فرضیه مدل انتظارات عقلائی که بیان می کند تنها سیاست پولی پیش بینی نشده موجب تغییر قی

 

 

مت سهام میشود ، در اقتصاد ترکیه می پردازد. نتایج نشان می دهد که تغییرات پیش بینی شده نرخ تورم و نرخ بهره تاثیر منفی روی قیمت سهام دارد.
درتجزیه و تحلیل اثر تورم برقیمت و بازدهی سهام ، مدل سنتی قیمت سهام نشان می دهد که قیمت یک سهم یا ارزش حال تمام عایدی آن باافزایش تورم کاهش می یابد.
در بررسی که توسط احمد میرزایی آغبلاغ در سال 1377 در مورد رابطه بین تورم و شاخص بازده سهام در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی 1351 لغایت 1373 انجام گردیده رابط منفی بین تورم و بازده سهام مشاهده گردیده است .
اهمیت حجم معاملات
حجم معاملات به جمع ارزش ریالی یا تعداد برگه معامله شده، در یک بازه زمانی مشخص، گفته می شود. این شاخص چه برای تحلیل گر بنیادی و چه برای تحلیل گر تکنیکی، اخطاری ثانویه محسوب می شود. منظور از جمله فوق این است که حجم معاملات به تنهایی در مورد هیچ سهمی نشانه هیچ اخطاری نیست. ولی همین عامل ساده هنگامی که در کنار سایر عوامل تکنیکی یا بنیادی قرار می گیرد، اهمیتی فوق العاده پیدا می کند و بررسی آن جزیی ضروری می شود.
بسیاری زمان ها، افزایش چشم گیر حجم معاملات دلالت از وجود خبری می کند که بازار از آن بی اطلاع است یا هنوز متوجه آن نشده است. در چنین شرایطی، افزایش حجم معاملات ناشی از ورود اولین گروه از سرمایه گذاران زیرک است. این موضوع می تواند اخطاری مناسب برای تحلیل گر بنیادی محسوب شود، تا بررسی های پیشین خود از شرکت موردنظر را بروز یا تجدید کند.
حجم معاملات بنوعی نشان دهنده ی شدت و تمایل معامله گران برای خرید و فروش است. این عامل در بسیاری از مواقع می تواند مورد استفاده ی تحلیل گران قرار گیرد. برای مثال، وقتی حرکتی در بازار رخ می دهد تحلیل گران می توانند با استفاده از حجم معاملات از اعتبار این حرکت اطمینان حاصل کنند.
جو گرانوپل در کتاب خویش تحت عنوان “راهی تازه برای کسب سود در بازار” که در سال 1963 منتشر گردید ((حجم تراز شده)) OBV را معرفی نمود که از اولین و متداول ترین شاخص ها برای اندازه گیری جریان مثبت و منفی حجم معامله می باشد . اصل زیر بنایی

 

در این شاخص این است که : حجم مقدم بر قیمت است . حجم تزار شده OBV اندیکاتور ساده ای است که در آن اگر قیمت نهایی در یک فاصله زمانی معین بیش از قیمت نهایی فاصله زمانی ماقبل باشد میزان حجم آن را به مقدار کل می افزاید و اگر قیمت نهایی در آن فاصله زمانی از قیمت نهایی قبل کمتر باشد میزان حجم در آن فاصله زمانی را از مقدار کل کم میکند.
دو معیار برای حجم معاملات در طول زمان استفاده می شود که شامل حجم معاملات در طول زمان وگردش سهام که معرف حجم نسبی است می باشد.در واقع معیار دوم تغییرات حجم معاملات سهام را که ناشی از افزایش سهام منتشره می باشد،از حجم معاملات واقعی جدا می کندواز حاصل تقسیم حجم معاملات روزانه بر تعداد سهام منتشره شرکت درآن زمان حاصل می شود.(ونگ،گروس من وکمپل،1993)
دو ظرب المثل مهم در بازاربورس وال استریت وجود دارد:1- این حجم معاملات است که تغییرات قیمت را به وجود می آورد.2- حجم معاملات در بازارهای پررونق نسبتا سنگین ودر بازارهای راکد نسبتاسبک است. مطالعات انجام شده در این حوزه به خوبی توانسته انداین دوظرب المثل رامورد آزمون قرار دهند ونشان دهندکه بین حجم معاملات وتغییر قیمت سهام ارتباط وجود داردونیزدر زمان افزایش قیمتها حجم معاملات بیشتر میباشد.
کرامر(1999) اعتقاددارد که حجم معاملات بر روی هزینه نهایی معاملات اثر میگذاردوبنابراین حجم معامله یک منبع ریسک می باشد. مقایسه هزینه معاملاتی سرمایه‌گذاران در بورس‌های مالزی، برزیل، فیلیپین، پاکستان، اندونزی و اردن با بورس ایران به نحوی است که جمع هزینه هر معامله در بورس ایران برای خریدار نیم درصد ارزش معامله و برای فروشنده 55 صدم درصد ارزش به عنوان کارمزد و نیم درصد مالیات است که در مقایسه با شش بورس یاد شده

و اکثر بورس‌های دنیا این هزینه‌ها بالا است. چرا که گردش سالانه معاملات اکثر بازارهای سهام از بورس تهران بسیار بالاتر است. برای افزایش حجم معاملات سالانه بورس اوراق بهادار تهران راهکارهای زیر را می‌تواند مدنظر قرارداد، افـزایـش محدوده نوسان روزانه سهام ، حذف محاسبه حجم مبنا، کاهش زمان توقف نماد معاملاتی شرکت‌ها، استفاده از سیستم‌های مکانیزه مانند « آن لاین تریدینگ» بالا بردن سهام شناور آزاد شرکت‌ها و گسترش فرهنگ سهامداری بین اقشار مختلف و سوق دادن پس‌اندازهای ملی به سمت بازار سرمایه می‌تو

اند نقش بسیار قابل توجهی در بهبود ارزش معاملات و در نتیجه کاهش هزینه‌‌های معاملاتی داشته باشد.
وهمجنین با اعلام سیاستهای جدید اصل 44 فعالیت بانکی از انحصار دولت درآمد و در اختیار بخش خصوصی قرار گرفت، به این ترتیب شرکتهای پذیرفته شده در بورس منابع مالی مورد نیاز را با شرایط منطقی و نرخ رقابتی از بانکها دریافت می کنند.
عرضه سهام بانک های دولتی در بازار سرمایه، در گسترش حجم معاملات سهام دربورس، نقش سازنده ای داشته است.
محققان زیادی به بررسی رابطه تجربی بازده سهام و حجم معاملات پرداخته اند. آغاز این موضوع جذاب توسط آسبورن 3در سال 1959 بود. او تلاش کرد مدلی را برای تغییر قیمت به عنوان یک فرآیند نشأت گرفته از تعداد دفعات معامله بسازد و در آن تحقیق به این نتیجه رسید که یک همبستگی مثبت بین حجم معاملات و قدر مطلق تغییر قیمت وجود دارد. پس از او محققان دیگری ارتباط بین بازده و حجم را از جنبه ها و دیدگاه های متفاوتی مورد

بررسی قرار دادند. برای مثال مطالعات گرنجر و مورگنستن) 1963 (رابطه شاخص قیمت ها و مجموع حجم مبادلات، کروچ(1970) همزمانی تغییر قیمت و حجم معاملات، تاچن وپیتس)1983( وسترفیلد)1977 (و روگلاسکی)1978( رابطه تغییر قیمت و حجم معاملات و هاریس) 1986 (رابطه مجذور تغییرات قیمت و حجم معاملات را می توان نام برد.
وانگ وجیانگ(1994) رفتار حجم معاملات وتغییر پذیری قیمت را تحت شرایطی که اطلاعات سرمایه گذاران نامتجانس است، مورد بررسی قرار دارند یافته های آنها نشان داده که حجم معاملات سهام در ارتباط مستقیم با تغییرات قیمت سهام وسود نقدی سها

م است ودر دسترس بودن اطلاعات دقیق وسریع توسط سرمایه گذاران باعث افزایش حجم معاملات وبازده سهام خواهد بود. رودن(2005) نیز ارتباط بین حجم معاملات غیر منتظره سهام وبازده ی غیر عادی کوتاه مدت رامورد بررسی قرار داد یافته های وی نشان میدهد که بر اساس فرضیه فشار قیمت رابطه معنی دار ومثبتی بین حجم غیر منتظره ی معاملات وبازده غیر عادی وجود دارد.
در ایران تحقیقات معدودی در ارتباط با حجم معاملات سهام صورت گرفته که به شرح آن می پردازیم.
امید قائمی(1379)رابطه حجم معاملات سهام وقیمت سهام،همچنین رابطه میزان معاملات سهام باریسک سرمایه گذاری در سهام رامورد بررسی قرار داد. نتایج تحقیق حاکی از این است که با افزایش حجم معاملات ،تغییرات قیمت درهمان روزافزایش می یابد. مهدی زیودار(1385) که در مقاله خود به بررسی رابطه تجربی بین حجم معاملات و بازده سهام در بازار بورس اوراق بهادار تهران پرداخته ونتایج این تحقیق ارتباط همزمان بین حجم معاملات و بازده سهام راتایید کرده و نیز یک ارتباط بازخوردی
(دو طرفه) بین حجم معاملات و بازده سهام را تایید می کند.
از آنجا که بهبود کمی و کیفی شاخص ها، حجم معاملات و بازده

ی های اعلام شده سهام از عمده اهداف بورس می باشد و باتوجه به وجود شرایط تورمی کشور، حذف اثر تورم از شاخص قیمت و بازده واقعی اوراق سهام می تواند گامی مهم درجهت حصول به این هدف باشد

خلاصه و نتیجه گیری:
هدف اصلی این تحقیق بررسی تئوریک رابطه بین تورم وحج

م معاملات سهام است بر مبنای تحقیقات انجام شده در ایران و سایر کشورها وتئوری های ارائه شده در این زمینه بیانگر یک رابطه منفی بین تورم وبازده سهام وقیمت سهام بودندوهمچنین طبق تحقیقات انجام شده پیرامون حجم معاملات سهام وبازده سهام وقیمت سهام وصحت ضرب المثل معروف وال استریت در بازار بورس آمریکا که حاکی از رابطه دو طرفه بین بازده سهام وقیمت سهام با حجم معاملات سهام میباشد علت این موضوع را می توان توجه بیش از حد سرمایه گذاران به تغییرات حجم معاملات و بازده سهام در تصمیم گیری های خود اشاره نمود. شاید بتوان گفت که بیشتر آسانی که در بازار بورس به نوسان گیری مشغول هستند و به رانت اطلاعاتی چندانی دسترسی ندارند معمولاً به فاکتور حجم توجه زیادی می کنند و لذا یکی از دلایل پاسخ مثبت آزمون های این مطالعه را می توان ناشی از این رفتار مبادله گران دانست. وبا بررسی روند نرخ تورم ایران که رو به سوی تک رقمی شدن است وحجم معاملات که روند افزایشی را در چند سال اخیردر ایران داشته میتوانیم به وجود رابطه بین تورم حجم معاملات وبازده سهام پی ببریم.

فهرست منابع
1- امید قائمی، مصطفی) 1379( “بررسی رابطه بین حجم معاملات و قیمت سهام در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران؛” پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده علوم اداری دانشگاه شهید بهشتی.
2- زیودار، مهدی، ” بررسی رابطه تجربی بین حجم معاملات وبازده سهام در بورس اوراق بهادارتهران ” فصلنامه پژوهش های اقتصادی، 1385
3- سرآبادانی، غلام رضا (1385)، تورم، عوامل وراهکارها

ی مقابله با آن در ایران، مجله اقتصاد اسلامی، شماره 21
4- کریم زاده، مصطفی، “بررسی رابطه بلند مدت شاخص

 

قیمت سهام بورس با متغیر های کلان اقتصادی در ایران” پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه اصفهان، 1382
5- میرزایی آغبلاغ، احمد ، “بررسی رابطه بین تورم وشاخص بازده سهام بورس تهران”، پایان نامه کارشناسی ارشد، 1377

6-Gultekin, Bulent,“Stok market returns and information: Eridence from the countries”Journal of finance, No 38, 1983, P.49-65
7-Roden, P. F. (2005). The Short-Term Effect on Return of Unexpected Trading Volume. Journal of Financial Economic Practice. 6, 51-62.

8-Wang, M. and Jiang, P. (1994). A Model of Competitive Stock Trading Volume. Journal of Political Economy. 102, 127-168

9-Yamak, Rahim, “Anticipated Money Growth and Stock Price in Turkey”, www.yahoo.com
10-www.wikipedia.org

11-www.wellscap.com

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله تعیین نقش استفاده از تکنیک امتیازی متوازن

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تعیین نقش استفاده از تکنیک امتیازی متوازن (BSC) در بهبود عملکرد شرکت¬ها از منظر مالی در pdf دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تعیین نقش استفاده از تکنیک امتیازی متوازن (BSC) در بهبود عملکرد شرکت¬ها از منظر مالی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تعیین نقش استفاده از تکنیک امتیازی متوازن (BSC) در بهبود عملکرد شرکت¬ها از منظر مالی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تعیین نقش استفاده از تکنیک امتیازی متوازن (BSC) در بهبود عملکرد شرکت¬ها از منظر مالی در pdf :

تعیین نقش استفاده از تکنیک امتیازی متوازن (BSC) در بهبود عملکرد شرکت¬ها از منظر مالی

چکیده
تکنیک امتیازی متوازن یکی از روش های نوین اجرای استراتژی و ارزیابی عملکرد بوده که در عصر حاضر سازمان های زیادی به اجرای آن روی آورده اند . در این تحقیق سعی بر این است تا نشان داده شود که به کارگیری تکنیک امتیازی متوازن در شرکت های تعاونی توزیعی و تولیدی در خراسان رضوی چه نقشی در بهبود عملکرد آن ها از منظر مالی دارد .

 

در این پژوهش ابتدا داده های جمع آوری شده توسط پرسش نامه ، وارد نرم افزار SPSS شده و از اطلاعات به دست آمده در جهت آزمون فرضیه ها استفاده گردیده است . در آزمون فرضیه ها از آزمون های T-Test برای یک نمونه استفاده شده است .
در این تحقیق جامعه آماری شامل مدیران و سهام داران شرکت های تعاونی توزیعی و تولیدی در استان خراسان رضوی می باشد که به دلیل فراوانی و نامشخص بودن تعداد آنان نامحدود در نظر گرفته شده است . تعداد نمونه 126 عدد بوده که از روش نمونه گیری در دسترس جمع آوری گردیده است .
در نتایج به دست آمده از این پژوهش ، مشخص گردید که به کارگیری تکنیک امتیازی متوازن می تواند موجب بهبود عملکرد شرکت های تعاونی توزیعی و تولیدی از منظر مالی گردد ،
واژه های کلیدی : تکنیک امتیازی متوازن ، ارزیابی عملکرد ، شرکت های تعاونی توزیعی و تولیدی
مقدمه

امروزه سازمان ها در محیطی فعالیت می نمایند که با چند دهه گذشته بسیار متفاوت می باشد . محیطی که در آن روز به روز به تعداد رقبا افزوده می گردد ، شرکت ها در آن به صورت جهانی رقابت می نمایند ، رقبا از روش های جدیدی برای بهره برداری از توانایی های خود استفاده می نمایند ، مشتریانی که به راحتی به اطلاعات دسترسی دارند ، استفاده بیش تر از فناوری و تکنولوژی در راستای اهداف سازمان ها و بسیاری از موارد دیگر که موجب تاثیر بسیار زیاد محیط بر شرکت ها و سازمان ها می گردد . با وجود مدل¬هایی که در حسابداری مالی و حسابداری مدیریت برای شناسایی، اندازه¬گیری و تجزیه¬وتحلیل اطّلاعات برای دستیابی به اهداف سازمانی وجود دارد، اما به نظر می¬رسد این مدل¬های متداول قابلیت اندازه¬گیری نتایج و دست¬آوردهای مربوط را نداشته و لذا معیارها و چارچوب¬های جدیدی برای این امر مورد نیاز است تا بتوان عملکرد شرکت را بهبود بخشید.
امروزه دانش و قابلیت کارکنان، روابط با مشتریان و تامین¬کنن

دگان، کیفیت محصولات و خدمات، فناوری اطّلاعات و فرهنگ سازمانی، دارائی¬هایی به مراتب ارزشمندتر از دارائی¬های فیزیکی¬اند و توانمندی¬های سازمان¬ها در بکارگیری این دارائی¬های نامشهود قدرت اصلی ارزش¬آفرینی آنها را رقم می¬زند.
هم چنین وابستگی های شرکت ها به دارایی های نامشهود خود ، روز به روز در حال افزایش است لذا ابزار مناسبی برای استفاده بهینه از این سرمایه ه

ای نامشهود ، مورد نیاز سازمان ها می باشد ، تا بتوانند در این محیط نامطمئن به حیات خود ادامه داده و عملکرد خوبی داشته باشند .
سازمان ها برای اینکه بتوانند بهترین ابزار ها را با توجه به محیط کسب و کار خود و نوع سازمان اعم از سهامی ، تعاونی و غیره انتخاب نمایند بایستی نسبت به شناسایی آن ها اقدام نموده و جوانب و مزایای به کارگیری آن ها را مورد سنجش قرار دهند . در این پژوهش سعی بر این بوده تا نقش به کار گیری تکنیک امتیازی متوازن از منظرمالی ، که یکی از جدیدترین ابزارهایی است که بسیار مورد توجه قرار گرفته ،
بر بهبود عملکرد مورد ارزیابی قرار گیرد . هم چنین بهبود عملکرد به وسیله شاخص افزایش سود و کاهش هزینه مورد سنجش قرار گرفت .
تکنیک امتیازی متوازن (BSC)

تکنیک امتیازی متوازن چارچوبی را فراهم می سازد تا بتوان جنبه های مالی ، رضایت مشتری و هم چنین توانایی های سازمان را اندازه گیری کرد . تکنیک امتیازی متوازن در یک سازمان برای ارزیابی عملکرد ، هم معیارهای مالی و هم معیارهای غیر مالی را شناسایی می کند .
فرضیّه تحقیق
در این پژوهش فرضیه¬تحقیق به شرح ذیل می¬باشد:
از منظر مالی تکنیک امتیازی متوازن، می¬تواند موجب بهبود عملکرد شرکت¬های تعاونی توزیعی و تولیدی شود
متغیرهاو قلمرو تحقیق
در این پژوهش متغیر وابسته بهبود عملکرد می باشد که بایستی معنی دار بودن رابطه آن با متغیر مستقل اثبات شود . و متغیر مستقل نیز ، تکنیک امتی

ازی متوازن می باشد .

قلمرو موضوعی: بررسی تعیین نقش استفاده از تکنیک ارزیابی متوازن در بهبود عملکرد شرکت¬ها
قلمرو زمانی: از خرداد ماه سال 1389 تا آذر 1389
قلمرو مکانی: از نظر مکانی شرکت¬های تعاونی توزیعی و تولیدی استان خراسان رضوی می¬باشد.

 

جامعه و نمونه آماری مورد تحقیق و چگونگی جمع آوری داده ها
جامعه آماری در این پژوهش، مدیران و سهامداران شرکت¬های تعاونی تولیدی و توزیعی در استان خراسان رضوی می-باشد. چون تعداد مدیران و سهامداران مورد بررسی مشخص نیست و یا اگر هم مشخص باشد تعداد آنها از نظر آماری خیلی زیاد می¬باش

د، جامعه آماری نامحدود می¬باشد.
در این پژوهش، نمونه آماری که مورد بررسی قرار می¬گیرد تمامی مدیران و سهامدارانی می¬باشند که به پرسشنامه¬¬ها پاسخ داده¬اند و توانسته¬اند نظر خود را بیان نمایند. روش نمونه¬گیری در این پژوهش از نوع نمونه¬گیری در دسترس

می¬باشد.
تعداد نمونه از طریق فرمول کوکران محاسبه گردید که تعداد نمونه مورد نیاز بدست آمده تعداد 126 نمونه می¬باشد.

در فرمول بالا حجم نمونه است.
نسبت افرادی که معتقدند تکنیک امتیازی متوازن بر بهبود عملکرد موثر است.
نسبت افرادی که معتقدند تکنیک امتیازی متوازن بر بهبود عملکرد موثر است.

کران خطای برآورد
بنابراین حجم نمونه به صورت زیر است.

داده های اولیه نیز از طریق پرسش نامه جمع اوری گردیده است.
بررسی فرضیه تحقیق
برای بررسی این فرضیه ابتدا نمره میزان تأثیر منظر مالی را بر بهب

 

ود عملکرد با توجه به سوالات پرسش نامه محاسبه می کنیم و این نمره عددی بین یک تا نه می باشد . هر چه این نمره بالاتر باشد نشان دهنده تأثیر بیش تر منظر مالی بر بهبود عملکرد شرکت های تعاونی می باشد .
کسب نمره یک یعنی تأثیر منظر مالی بر بهبود عملکرد خیلی کم است و کسب نمره نه یعنی تأثیر منظر مالی بر بهبود عملکرد بسیار زیاد است .
میانگین نمره پاسخ دهنده گان را با عدد هفت که نشان دهنده تأثیر زیاد است و مقایسه می کنیم . اگر میانگین نمره پاسخ دهنده گان از هفت بیشتر باشد نشان دهنده تأثیر زیاد منظر مالی بر بهبود عملکرد می باشد. و در این صورت فرضیه تأیید می شود.
بررسی توصیفی نمرات(شاخص های گرایش به مرکز و پراکندگی نمرات ازمودنی ها)

شاخص
منظر تعداد میانگین میانه مد انحراف استاندارد دامنه تغییرات بیشترین کمترین
مالی 124 769 78 9 0970 36 9 54

ازمون تک نمونه ای برای تاثیرمالی تکیک امتیازی متوازن بر بهبود عملکرد
مقدار آزمون

فاصله اطمینان95 درصدی برای اختلاف اختلاف میانگین ها سطح معنی داری درجه آزادی مقدار آماره T
کران بالا کران پایین

0862 0517 069 0000 123 792 تاثیر منظر مالی بربهبود

نتایج تحقیق
. با توجه اینکه پرسشنامه به صورت طیف لیکرت 9 گزینه‌ای طراحی شده گردیده و عدد 9 نشان¬دهنده بیشترین میزان تاثیر و عدد 1 کمترین تاثیر را دارد، لذا از عدد 7 برای آزمون فرضیه¬، مورد استفاده گردید و نظر به اینکه میانگین به-دست آمده در این فرضیه 769 می¬باشد که از 7 بیشتر بوده بنابراین این فرضیه پذیرفته می¬گردد.و با اطمینان 95 در می¬توان گفت که منظر مالی تکنیک امتیازی متوازن می¬تواند موجب بهبود عملکرد شرکت¬های تعاونی توزیعی و تولیدی شود
منظر مالی تکنیک امتیازی متوازن می تواند موجب بهبود عملکرد شرکت های تعاونی توزیعی و تولیدی شود .
فهرست منابع و مآخذ:
1 ابن رسول و هم کاران ؛ (1386) ؛ روش پیاده سازی و توسعه مدل کارت امتیازی متوازن در سازمان های صنعتی ؛ جهاد دانشگاهی .
2 الوانی ، مهدی ؛ ریاحی ، بهروزی ؛ (1382) ؛ سنجش کیفیت خدمات در بخش عمومی ؛ تهران ، مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران .

3 الهیاری ابهری ، حمید ؛ (1386) ؛ بررسی کاربرد تکنیک ارزیابی متوازن در سنجش عملکرد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ؛ پایان نامه کارشناسی ارشد ؛ دانشگاه شیراز .

4 برک ، لوئیز, ویلکس ، کالین ؛ (1386) ؛ حسابداری مدیریت : ارزیابی عملکرد ؛ ترجمه مجید میراسکندری ؛ انتشارات کیومرث ، انجمن حسابداران خبره ایران .
5 رمضانی ، سید مهدی ؛ بررسی رابطه میان ارزش افزوده اقتصادی (EVA) و بازده دارائی ها (ROA) به عنوان معیارهای ارزیابی عملکرد در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ؛ مقاله چاپ نشده .
1 Braam , Geert J.M; Nijssen , Edwin J; (2004) ; Performance effects of using the Balanced Scorecard .
2. Ghalayini , A.M., Noble , J.S. and Crowe , T.J. (1997), ” An Integrated Dynamic Performance Measurement system for lmproving Manufacturing competitiveness “, International Journal of Production Economics , Vol.48,pp.207-25
3. lttner , C.D., and D.F. Larcker . (1998) . lnnovations in Performance Measurement : Trends and Research lmplications. Journal of Management Accounting Research, 10:205-238.

4 Kaplan, R.S. & Norton , D. P;(1996); the Balanced scorecard; Boston, MA: the Harvard Business School Press .
5.Neely , A.D., Adams, C. and Kennerley , M.(2002) The Performance Prism : The Scorecard for Measuring and Managing Stakeholder Relationships, Financial Times/ Prentice Hall, London

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   46   47   48   49   50   >>   >