پروژه دانشجویی تحقیق آزمون های تشریحی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق آزمون های تشریحی در pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق آزمون های تشریحی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق آزمون های تشریحی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق آزمون های تشریحی در pdf :

آزمون های تشریحی آزمون هایی هستند که پرسش های آن به صورت پرسش های باز پاسخ یا تشریحی است . این گونه آزمون ها برای ارزشیابی برخی از انواع تغییرات رفتاری ارزش خاص دارند . آزمودنی در پاسخ دادن به سؤال ها تا حدی آزادی عمل دارد و شرایط مناسبی برای تشریح عقاید و جنبه ها مختلف فکری او فراهم می آید . این آزمون ها به آزمودنی فرصت می دهند تا اطلاعات را به خاطر بیاورد و به زبان خود و کلمات خود آنچه را که مایل باشد بیان نماید و افکار و عقاید خود را مرتب نماید . علاوه بر این به معلم فرصت میدهد تا آزمودنی را از نظر پیشرفت عقاید ، انشاء ، قدرت درک مطالب و طرز تفکر بررسی و ارزشیابی کند .
در این گونه آزمون ها ، فقط سؤال در اختیار آزمودنی قرار می گیرد و او باید مطابق با نظر و سلیقه شخصی خود به آنها پاسخ دهد . این آزمون ها توانایی یاد آوری را می سنجد . امتیاز بزرگ آزمون های تشریحی این است که آنها برای اندازه گیری سطوح بالای طبقه بندی هدف های آموزشی یعنی کاربرد ، تحلیل ، ترکیب و ارزشیابی مورد استفاده قرار می گیرند . و پاسخ آن معمولا صولانی است و هدفهای خاصی را اندازه می گیرند . سؤال انشایی تنها موجب پاسخ های طولانی یا به اصطلاح کاغذ سیاه کن نمی شوند بلکه امکان اندازه گیری هدفهای آموزشی ،‌ عقاید و افکار آزمودنی را میسر می سازند . که با سایر انواع سؤالهای باز پاسخ قابل اندازه گیری نمی باشند . تهیه سؤالهای انشایی تقریبا آْسان است . همان طور که ذکر شد ،‌ دانش آموز در نوشتن آنها آزادی عمل دارد . از آنجا که دانش آموزان در پاسخگویی به سؤالهای انشایی آزادی عمل بیشتری دارند بنابراین معلم باید سؤالها را با دقت و با وضوح کامل طرح نماید . اگر سؤال انشایی به روشنی طرح نشود ، این خطر وجود خواهد داشت که از جانب دانش آموزان به شیوه ای مختلف و متفاوتی تفسیر شوند . اگر چنین مسأله ای به وجود آید دانستن اینکه سؤال واقعاً چه چیزی را اندازه می گیرد دشوار خواهد شد . با این حال ، نسبی و قراردادی بودن نمره گذاری سؤالات ، محدود بودن تعداد سؤالها ،‌زید بودن زمان لازم برای پاسخگویی و عینی نبودن نمره گذاری ، دخالت قضاوت شخصی مصحح در تصحیح و نمره گذاری سؤالات ، وقت گیر بودن تصحیح اوراق امتحانی و در نظر گرفتن نمونه کوچکی از مطالب تدریس شده و هدفهای آموزشی از معایب عمده آزمونهای تشریحی می باشد . پراکندگی نمرات در این آزمونها اطلاعات مشخصی درباره پایایی یا اعتبار یک آزمون القا نمی کند . استفاده از تعداد زیادی سؤال کوتاه پاسخ دو امتیاز دارد :‌ اولاً ، معلم می تواند محتوای آموزشی زیادی را مورد توجه قرار می دهد . ثانیاً : تصحیح اوراق آ سان می شود . هنگامی که تعداد سؤالها زیاد است ، باید دانش آموزان را از شیوه نمره گذاری پاسخ های آنها ( ضریب هر سؤال ) مطلع کرد و از آنها خواست به همه سؤالها پاسخ بدهند . با توجه به محدود بودن سؤالهای انشایی ، نقش عامل شانس و تصادف احتما لاً بسیار مهم خواهد بود و ممکن است نمره فرد اصولا معرف میزان واقعی دانش او نباشد همچنین بسیار دشوار خواهد بود که بتوان دقت نمره گذاری سؤالهای انشایی را بطور قابل ملاحظه ای افزایش داد . شیوه ای که می تواند درجه اعتبار نمره گذاری آزمونهای انشایی را افزایش دهد این است که الگویی از پاسخ ها تهیه شود . این الگو باید بتواند تفاوت پاسخ صحیح از پاسخ غلط را بطور روشن نشان دهد . شیوه دیگر آن است که کل پاسخ آزمودنی به اجزای کوچک تقسیم شود و برای هر جزء‌ یک نمره جداگانه در نظر گرفته شود .
مدافعان این گونه آزمونها ادعا می کنند که تهیه آزمونهای تشریحی از تهیه آزمونهای عینی آسانتر است ، نسبت به آزمونهای عینی موقعیت های واقعی تری را به آزمون شوندگان عرضه می کنند و توانایی پاسخ دهی یا یاد آوری آزمودنیها را به سؤالها می سنجند نه توانایی انتخاب یا باز شناسی پاسخ ها را . همچنین این آزمونها به دانش آموز امکان حدس زدن نمی دهند و عمل وی نیز تنها تشخیص پاسخ درست نیست . این یک واقعیت است که پاسخ دادن به سؤالهای انشایی بیش از آنکه نیاز به تشخیص و بازشناسی داشته باشد مستلزم یاد آوری و بخاطر آ وردن مطالب است . اعتقاد بر این است که سؤالهای انشایی فرایند های روانی سطوح عالی تر را می سنجند و یاد گیرنده باید برای پاسخ دادن به آن حمایت و تسلط واقعی داشته باشد . با این حال ، مسأله عمده در آزمونهای تشریحی پر زحمت و ذهنی بودن ارزشیابی پاسخها است . هر معلمی که با مسأله تصحیح اوراق اینگونه آزمونها حتی برای یک بار سرو کار داشته باشد پر زحمت بودن آن را تأیید می کند .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بیمارستان فوق تخصصی رضوی در یک نگاه در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بیمارستان فوق تخصصی رضوی در یک نگاه در pdf دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بیمارستان فوق تخصصی رضوی در یک نگاه در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بیمارستان فوق تخصصی رضوی در یک نگاه در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بیمارستان فوق تخصصی رضوی در یک نگاه در pdf :

بیمارستان فوق تخصصی رضوی در یک نگاه

افزایش روزافزون زائران بارگاه منور علی بن موسی الرضا(ع) و لزوم ارائه‌ی صحیح و بهتر خدمات فرهنگی اجتماعی و توسعه و تداوم این امر و نیز محبوبیت جهانی این مرکز، باعث شد که افق نگاه آستان قدس رضوی این بار خدمات درمانی را مورد توجه خویش قرار داده و به منظور فراهم آوردن امکانات مناسب درمانی برای زائران، مجاوران و ارادتمندان حضرت در اقصی نقاط دنیا، پروژه ساخت بیمارستان فوق تخصصی رضوی را از سال 1375 آغاز کرد.

در اجرای این پروژه، از نظرات فنی مشاوران داخلی و خارجی کمک گرفته شده و ساختمان بیمارستان با بهترین سازه‌ها و مطابق با استانداردهای ملی در سطح بالا ساخته شده و نسبت به حوادث طبیعی از ایمنی کامل برخوردار است. زیربنای این بیمارستان بالغ بر 56 هزار مترمربع و در پنج طبقه احداث شده که با داشتن اساسنامه‌ای مستقل به ثبت شرکتها رسیده است. این بیمارستان از بهمن‌ماه سال 1384 با مجوز و نظارت مستمر اداره نظارت بر درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت خود را آغاز کرد.

آستان قدس رضوی با این هدف که هموطنان عزیز ایرانی و مسلمانان منطقه بتوانند نیازهای درمانی خود را با اطمینان خاطر نسبت به رعایت ضوابط شرعی و همچنین مطابق با استانداردهای پزشکی از این مرکز برآورده سازند و جهت معالجه، از عزیمت به کشورهای غربی بی‌نیاز شوند، امکانات و تجهیزاتی پیشرفته و کادر درمانی مجرب و متخصص را فراهم کرده است.

بیمارستان رضوی که به نام حضرت امام علی بن موسی الرضا(ع) متبرک می‌باشد و در خراسان رضوی واقع شده، با ارائه پیشرفته‌ترین خدمات تشخیصی و درمانی برای بیماران داخل و خارج کشور و با استفاده از پزشکان برجسته و محققان نخبه علوم پزشکی داخل و خارج کشور به عنوان برترین بیمارستان خاورمیانه مطرح است. همچنین فعالیت در عرصه‌های علمی پژوهشی و آموزشی نیز در صدر برنامه‌های این بیمارستان قرار دارد تا با بهره‌گیری از منابع غنی اسلامی و استفاده از پزشکان و محققان داخلی و نخبگان علمی ایرانی مقیم خارج از کشور، نوآوری‌های جدید علمی

و پزشکی در ارتباط با فرآیند صلح‌آمیز هسته‌ای ایران از قبیل پزشکی هسته‌ای را تقدیم هموطنان عزیز و سایر مردم جهان نماید. اعتقاد و ارادت مردم ایران و مسلمانان سایر کشورها به حضرت امام رضا(ع) و وابستگی این بیمارستان به آن آستان مقدس موجب استقبال ویژه بیماران در بهره‌مندی از خدمات درمانی این مرکز شده است.
وابستگی این بیمارستان به آستان قدس رضوی ارائه خدمات متفاوتی را نسبت به سایر مراکز درمانی می‌طلبد. خدماتی که در پرتو تکریم و احترام مراجعه کننده باشد. با توجه به بزرگی محوطه و باغ بیمارستان و لزوم راهنمایی مراجعه‌کنندگان، استقبال از درب بیمارستان به وسیله تاکسی‌های خدماتی صورت می‌گیرد. محوطه و فضای دلنشین بیمارستان با اسامی گل‌ها زینت شده است و هر خیابان محدود به گل خاصی می‌باشد: خیابان لاله، رز، زنبق، ارکیده و; زیبایی این فضا را تا هنگام رسیدن به ورودی اصلی بیمارستان حس می‌کنید.
استقبال از ورودی اصلی بیمارستان نیز توسط گروه تکریم متشکل از افراد آقا و خانم که مسلط به چند زبان اصلی از قبیل انگلیسی و عربی می‌باشند صورت می‌گیرد. لباس ویژه این گروه با آرم گروه تکریم مراجعه کننده مزین شده است. گفتیم که بیمارستان متشکل از پنج طبقه می‌باشد. در طبقه منهای یک بیمارستان، واحدهای MRI، پزشکی هسته‌ای، CSR و واحد پشتیبانی قرار دارد. در طبقه همکف کلینیک‌ها، آزمایشگاه، رادیولوژی، آندوسکوپی و
بخش بازتوانی قلب و اورژانس واقع شده است.
بخش‌های سایر طبقات نیز شامل بخش‌های زیر می‌باشند:
طبقه اول: اتاق‌های ICU، اتاق‌های عمل و کت لب
طبقه دوم: بلوک زایمان، بخش زنان، NICU و بخش جراحی
طبقه سوم: بخش قلب I و II، CCU و جراحی قلب

حال به تشریح هر کدام از بخش‌ها می‌پردازیم:

بخش کت لب یا کاتتریسم قلبی:
این بخش دارای دو دستگاه آنژیوگرافی GE و SIMENS می‌باشد که هر دو این دستگاه‌ها دارای قابلیت‌های فراوانی جهت آنژیوگرافی می‌باشند. دستگاه SIMENS بیشتر در موارد زیر استفاده می‌شود:
1) آنژیوگرافی عروق کرونر
2) کاتتریسم راست
3) آنژیوپلاستی عروق، PTCA، PTMC (پریفرال، کاروتید، آئورت، کلیه)
4) تعبیه پیس میکر دائم و موقت
5) تعبیه ICD
6) EPS
دستگاه GE علاوه بر قابلیت انجام موارد فوق دارای ویژگی‌های خاص در آنژیوگرافی عروق محیطی (پریفرال) می‌باشد. از این دستگاه همچنین در آمبولیزاسیون تومورهای مختلف بدن استفاده می‌شود. یکی دیگر از دستگاه‌های این مرکز، بالون پمپ است که در بیماران دچار شوک کاردیوژنیک استفاده می‌شود.

همچنین این بخش جهت EPS (سرکوب کردن آریتمی‌های فوق بطنی) دارای 2 دستگاه RF می‌باشد.
به کمک مانیتور مرکزی ریکاوری این مرکز، تمام بیماران پس از آنژیوگرافی تحت مانیتورینگ علایم حیاتی (فشار خون، نبض و تنفس بیمار) قرار می‌گیرند تا در صورت مشاهده هرگونه اختلال، اقدامات لازم انجام گیرد. پرسنل کت لب از دو گروه پرستار و کارشناسان رادیولوژی تشکیل شده‌اند. پرستاران دارای سابقه کار در بخشهای CCU – ICU بوده و دوره‌های مختلف CPR و محافظت در برابر اشعه را گذرانده‌اند.

کت لب توانایی انجام 40 مورد آنژیوگرافی در روز را دارد. این تعداد آنژیوگرافی طبق آخرین اطلاعات و استانداردهای روز اروپا برای کلیه بیماران در این مرکز انجام می‌شود.

بخش قلب I
این بخش دارای 25 تخت است و بیماران ترخیص شده از CCU و یا اورژانس قلب به کمک امکانات و تجهیزات مدرن آن و نیز پرسنل مجرب از نزدیک تحت نظر و مراقبت قرار می‌گیرند. به طور خلاصه در این بخش با بهره‌گیری از پزشکان و پرسنل متبحر و نیز تجهیزات بسیار مدرن خدمات زیر قابل ارائه است:
1) بستری بخش قلب
2) بستری بخش Intermediate
3) بستری بخش CCU
4) ترومبولیتیک تراپی
5) آنژیوگرافی کرونر
6) کاتتریسم راست
7) آنژیوپلاستی و استنت‌گذاری عروق محیطی
8) آنژیوگرافی با Stening عروق کرونر
9) اکوکاردیوگرافی از داخل مری
10) پیس میکر موقت
11) پیس میکر دایم

12) ICD
13) RT
14) IVC Filter
15) PFO Closure
16) تست ورزش
17) هولتر فشار خون
18) هولتر ECG
19) CT آنژیوگرافی
20) والوالوپلاستی میترال
21) والولو پلاستی پولمونر
22) ASD Closure

23) بستن PDA با Coil
24) Stinting آئورت (پریفال) کاروتید (رنال)
25) پریکاردیوتومی اینترونشنال
26) پریکاردیوسنتز
27) بستن فیستول با Coil
28) بالون و استنت گذاری آئورت اکتسابی (مادرزادی)

بخش قلب II
بخش قلب II شامل 25 تخت فعال به صورت 16 اتاق یک تخته (رویال)، 3 اتاق دو تخته (دیپلمات) و یک اتاق 3 تخته است. در ضمن این بخش مجهز به اتاق‌های معاینه، اتاق پزشک عمومی، اتاق کار و سرپرستاری می‌باشد. اتاق معاینه در ابتدای بخش قرار دارد که اقدامات اولیه قبل از آنژیوگرافی و PTCA در این بخش انجام می‌شود و پس از آن بیمار دوباره به بخش باز می‌گردد. هر تخت این بخش مجهز به سیستم مانیتورینگ Bedside و مانیتورینگ Cantral سانترال می‌باشد. مانیتورها

برای بزرگسالان و کودکان قابل تنظیم هستند. مانیتور سانترال مجهز به پرینتر نیز می‌باشد. همچنین هر تخت دارای یک کنسول و هر کنسول شامل اکسیژن مرکزی، ساکشن مرکزی و سیستم احضار پرستار است. مانیتور سیستم احضار پرستار در ایستگاه پرستاری قرار دارد و دارای قابلیت‌های زیر است: برقراری ارتباط دو طرفه بین پرستار و بیمار، امکان Paging در تمام اتاق‌ها و ثبت تاریخ و ساعت ارتباطات بیمار با پرستار. 4 مانیتور سقفی احضار پرستار در وسط بخش قرار دارد که پرستار در هر قسمت از بخش می‌تواند آن را ببیند. سایر تجهیزات بخش عبارتست از: دستگاه ECG ساکشن پرتابل، ترازو، پمپ های انفوزیون JMS و دستگاه وارمر، پمپ تزریق خون و ترالی اورژانس.

 

بخش CCU
Cardiac Care Unit یا CCU از نظر لغوی بخش مراقبت‌های ویژه قلبی است.
بیمارستان رضوی دارای 3 بخش CCU می‌باشد که در حال حاضر دو بخش 6 تخته و 8 تخت آن فعال می‌باشد (به زودی بخش سوم CCU نیز راه‌اندازی می‌شود). بیماران به صورت اورژانس و یا مستقیم از مطب پزشکان در این بخش بستری و ویزیت می‌شوند. همچنین بیماران خاص بعد از آنژیوگرافی و بخصوص بعد از PTCA (و یا بالون آنژیوگرافی) در این بخش بستری می‌شوند.

بخش‌های CCU دارای تجهیزات مختلفی می‌باشند از جمله: تختهای قابل کنترل به وسیله ریموت کنترل که هم توسط بیمار و هم توسط پرسنل قابل تغییر می‌باشند، مانتیورهای بدون سیم (وایرلس) با مارک Invivo که این مانیتورها قابلیت گرفتن فشار خون بطور اتوماتیک، پالس اکسیمتر و درجه حرارت را دارند، Xray پرتابل، C.Arm که پزشک را قادر می‌کند بتواند پیس میکر را بطور اورژانس در خود CCU برای بیمار تعبیه کند.

در این بخش کلیه بیماران پزشک به صورت روزانه ویزیت می‌شوند.

بخش ICU جراحی قلب باز
این بخش که از اسفندماه 1384 آغاز به کار کرده در طبقه اول بیمارستان واقع شده است و دارای 24 تخت می‌باشد. این 24 تخت شامل 14 تخت ویژه بزرگسالان، 7 تخت ویژه اطفال و 3 تخت VIP می‌باشد. این بخش دارای امکانات پیشرفته زیر است:

تختهای Volkael که از سه قسمت شکسته می‌شوند (تخت برقی سرشکن)، سیستم مانیتورینگ Full Option مدل Inviro، و نتیلاتورهای Droger، ساکشن سانترال، پمپ‌های انفوزیون مدل JMS، سرنگ پمپ و وارمد خون و 7 تخت مجهز به مانیتور مرکزی. پذیرش ICU اطفال نیز دارای امکانات کاملاً مشابه با قسمت بزرگسالان است. اتاق‌های VIP بدون ونتیلاتور و با امکانات مشابه با ICU می‌باشند. روزانه بین یک تا پنج بیمار از اتاق عمل در این بخش پذیرش می‌شوند که تعداد عمل‌ها،

بسته به پذیرش بیماران، متفاوت است. بیماران در صورتی که وضعیت پایداری داشته باشند، بعد از حدود 48 ساعت به بخش جراحی قلب انتقال داده می‌شوند. بنابراین تعداد بیماران بخش با در نظر گرفتن تعداد عمل‌ها و همچنین پایدار بودن وضعیت بیماران به طور میانگین بین پنج تا هشت بیمار می‌باشد. در بعضی از موارد نیز تعداد بیماران به حدود 12-15 بیمار می‌رسد. اولین بیمار در تاریخ

3/12/1384 در این بخش بستری گردید. تعداد 10 نفر از پزشکان متخصص بیهوشی مجرب (در هر شیفت یک پزشک مقیم متخصص بیهوشی) 34 نفر از پرستاران و 9 نفر از کمک پرستاران، امور درمانی بیماران را در این بخش به طور مداوم برعهده دارند.

بخش ICU جراحی:
این بخش در طبقه‌ی اول بیمارستان قرار گرفته و دارای 4 واحد است که یک واحد آن کاملاً مجزا می‌باشد. (SICU1-SICU2-SICU3-SICU VIP) این واحدها به ترتیب دارای شش، شش، پنج و 10 تخت هستند. واحد SICU VIP دارای دو اتاق دو تخته و شش اتاق یک تخته است. کلیه امکانات مراقبت‌های ویژه اعم از ونتیلاتور مناسب، مانیتورینگ قلبی و تنفسی، تخت‌های ویژه و امکانات احیا قلبی و ریوی به صورت کامل و مجزا مهیا شده است.
بیمارانی که به هر دلیل قبل یا بعد از عمل جراحی نیاز به مراقبت ویژه دارند، در این بخش بستری می‌شوند. علاوه بر این امکان انجام دیالیز بیمار در شرایط بحرانی نیز وجود دارد. در این بخش بیماران روزانه دوبار ویزیت می‌شوند (توسط پزشک معالج و پزشک ICU). در کلیه اوقات و شیفت‌ها متخصصین بیهوشی در بخش، حضور فعال دارند. در قسمت SICU VIP در هر اتاق امکانات رفاهی از قبیل تلویزیون مجهز به VCD و DVD و سیستم Nurse Call وجود دارد.

اتاق عمل‌های مرکزی:
اتاق‌های عمل بیمارستان در طبقه اول واقع شده است. پنج اتاق عمل مربوط به قلب و عروق و شش اتاق عمل در طرف دیگر مربوط به عمل‌های جنرال می‌باشد. بین این دو قسمت، سالن استریل واقع شده است که با اتاق‌های عمل دو طرف جهت انتقال وسایل استریل ارتباط دارد. در سالن انتهایی، انبار دارویی بیهوشی، CPB، اتاق پزشک جراح و سالن کنفرانس و خروجی بطرف

ICU قلب قرار دارند. اتاق‌های عمل دو به دو توسط اتاق رابط به یکدیگر، هم‌چنین به اتاق استریل متصل شده‌اند. هر اتاق عمل دارای سینک اسکراپ مستقل و مجهز به پمپ دکوست و بتادین می‌باشد. درهای ورود و خروج پرسنل و بیماران مجزا می‌باشد. کارکنان اتاق عمل شامل گروه اتاق عمل، هوشبری، پمپ، گروه کمک پرستاران و بهداشت‌کاران می‌باشند.

بخش آندوسکوپی:
بخش آندوسکوپی بیمارستان رضوی با در اختیار داشتن پیشرفته‌ترین دستگاه‌های آندوسکوپی، مجهزترین بخش آندوسکوپی کشور به شمار می‌رود. این بخش شامل قسمتهای مختلفی است از جمله: آندوسکوپی دستگاه گوارش بالغین (تشخیصی و درمانی)، آندوسکوپی دستگاه گوارش کودکان (تشخیصی و درمانی)، آندوسونوگرافی، ERCP (تشخیصی و درمانی) برونکوسکوپی (تشخیصی و درمانی).
علاوه بر این، اقدامات درمانی خاص نظیر گذاشتن Stent در سرطان مری اسکلروتراپی و واریس‌های مری، گذاشتن Peg معده و نظایر آن انجام می‌شود.

بخش جراحی:
این بخش دارای 25 تخت است و برای جراحی‌های مختلف نظیر جراحی‌های ترمیمی و زیبایی، اورتوپدی و نورسرجری در نظر گرفته شده است. امکانات منحصر به فرد برای جراحی‌های مختلف مانند تجهیزات جدید از بهترین و مدرن‌ترین انواع برای جراحی ستون مهره، جراحی مغز و اعصاب، اورتوپدی و سایر رشته‌های جراحی و نیز حضور جمعی از بهترین جراحان کشورمان در این بخش، آن را به یکی از مهم‌ترین بخشهای بستری بیماران مبدل کرده است.

بخش زنان و زایمان:
بخش جراحی زنان و زایمان بیمارستان رضوی با بهره‌گیری از تجهیزات مدرن و نیز دانش روز پزشکان و دقت پرسنل خود، تلاش می‌کند خدمات پزشکی مورد نیاز مادران باردار را به بهترین شکل ممکن ارائه کند. علاوه بر این، بخش جراحی زنان و زایمان بیمارستان رضوی در نظر دارد با راه‌اندازی و تجهیز مرکز ناباروری و IUF به زوج‌های نابارور نیز خدمات پزشکی لازم را ارائه دهد. بلوک زایمان در طبقه دوم بیمارستان و در کنار بخش NICU و جراحی، یکی از بخش‌های اورژانس بیمارستان فوق

تخصصی رضوی می‌باشد که قادر است جهت زایمان طبیعی، سزارین و سایر اورژانس‌های زنان و مامایی به بیماران سرویس دهد. تجهیز این واحد از اواسط آذرماه سال 1384 شروع و در تاریخ 13/2/85 جهت پذیرش بیماران افتتاح شده است.
بخش زنان دارای 25 تخت و 19 اتاق می‌باشد که شش اتاق دو تخته و بقیه یک تخته است. با توجه به وجود کلینیک زایمان بدون درد در بیمارستان، امکان انجام زایمان بدون درد در بلوک زایمان فراهم است. لازم به ذکر است که کلیه اعمال جراحی زنان و نیز اعمال لاپاروسکوپیک (بدون باز کردن شکم) توسط دستگاه‌های پیشرفته لاپاروسکوپی انجام می‌شوند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق نقش خازنها به عنوان المان های الکتریکی و ال

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق نقش خازنها به عنوان المان های الکتریکی و الکترونیکی در pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق نقش خازنها به عنوان المان های الکتریکی و الکترونیکی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق نقش خازنها به عنوان المان های الکتریکی و الکترونیکی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق نقش خازنها به عنوان المان های الکتریکی و الکترونیکی در pdf :

نقش خازنها به عنوان المان های الکتریکی و الکترونیکی کارآمد در صنایع مربوط به تولید و انتقال و توضیع امروزی غیر قابل انکار است بگونه ای که دیگر هرگز نمی توان چنین صنایعی را بدون وجود خازنهای نیرو متصور شد.از این رو شناخت کامل خازنها و عوامل تاثیر گذار برآنها و حفظ و نگهداری و نظارت دقیق بر آنها ، برای افزایش طول عمر خازن ها و کار کرد بهینه آنها امری است الزامی و اجتناب ناپذیر.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله XSLT چیست ؟ در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله XSLT چیست ؟ در pdf دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله XSLT چیست ؟ در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله XSLT چیست ؟ در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله XSLT چیست ؟ در pdf :

لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود مقاله XSLT چیست ؟

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود مقاله XSLT چیست ؟

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله XSLT چیست ؟ در pdf :

XSLT چیست ؟

( بخش اول )
XSLT، از کلمات eXtensible Stylesheet Language :Transformation اقتباس و زبانی برای تبدیل یک سند XML به نوع دیگر است . تکنولوژی فوق توسط کنسرسیوم وب با هدف اولیه تبدیل یک سند XML به نوع دیگر، طراحی شده است . XSLT ، دارای قابلیت های بمراتب بیشتری بمنظور تبدیل یک سند XML به HTML و سایر فرمت های مبتنی بر متن است . بدین ترتیب می توان تعریف کامل تری در رابطه با تکنولوژی فوق را بصورت زیر ارائه داد :

تعریف XSLT
XSLT ، زبانی بمنظور تبدیل ساختار یک سند XML است .
جرا سندهای XML نیازمند تبدیل می باشند ؟
XML ، روشی ساده و استاندارد بمنظور مبادله داده های ساختیافته بین برنامه های متفاوت کامپیوتر است . بخشی از موفقیت XML جهت نیل به خواسته فوق ، به نحوه نوشتن و خواندن این نوع فایل ها بر می گردد . با استفاده از یک ادیتور متنی می توان بسادگی و بسرعت اقدام به نوشتن یک سند XML ،خواندن و اعمال تغییرات در آنان نمود. فراموش نکنیم که مهمترین هدف XML ، ارتباط بین سیتستم های متفاوت نرم افزاری بوده و در این راستا به دو نیاز حیاتی بخوبی جواب داده است :

تفکیک داده از نمایش ( ارائه ) . نیاز به تفکیک اطلاعات از جزئیات نمایش بر روی یک دستگاه خاص همواره مورد نظر طراحان و پیاده کنندگان بوده است . خواسته فوق ، بموازات رشد دستگاههای مبتنی بر اینترنت به یک ضرورت حیاتی تبدیل شده است . سازمان ها و موسسات ارائه دهنده اطلاعات باارزش ، تمایل به عرضه اطلاعات خود بر روی مرورگرهای وب و سایر دستگاهها نظیر تلویزیون و یا تلفن های مبتنی بر WAP را دارند . بدین ترتیب دامنه استفاده از اطلاعات صرفا” به مرورگرهای وب محدوده نبوده و دستگاههای متفاوت مبتنی بر تکنولوژی اینترنت را شامل می گردد .

ارسال داده بین برنامه ها . ارسال اطلاعات از سازمانی به سازمان دیگر بدون در گیر شدن در جزئیات ، همواره از آرزوهای بزرگ طراحان و پیاده کنندگان سیستم های نرم افزاری بوده است .
دو خواسته فوق هیچگونه تعارضی با یکدیگر ندارند ، مثلا” یک لیست قیمت کالا را می توان بر روی صفحه ، نمایش و در همان زمان از آن بعنوان ورودی در سایر برنامه ها استفاده کرد . یکی دیگر از مزایای اساسی XML ، یکپارچگی بین دنیای سندها و داده ها است . بدین ترتیب می توان از یک روش خاص بمنظور عرضه ساختار داده ها ( صرفنظر از اینکه اطلاعات توسط انسان و یا ماشین استفاده می گردد) ، بهره گرفت .

صرفنظر از اینکه داده های XML سرانجام توسط انسان و یا یک برنامه نرم افزاری دیگر استفاده می گردند ، به این نکته مهم می بایست اشاره گردد که بندرت داده ها به همان صورت که دریافت می گردند، استفاده خواهند شد. در این راستا لازم است که داده ها در ابتدا به یک فرمت دیگر تبدیل گردند . تبدیل XML به Html ، متداولترین کاربرد استفاده از XSLT است . پس از تبدیل داده ها به فرمت Html ، امکان نمایش آنها در هر مرورگری فراهم خواهد شد . بنابراین جایگاه “تبدیل ” در رابطه با ارائه و نمایش داده ها ، به تغییر فرمت سندهای XML به سایر فرمت های متداول نظیر Html برمی گردد .XSLT در این رابطه بخوبی پاسخگو بوده و با استفاده از قوانین موجود قادر به تبدیل نوع یک سند به نوع دیگر با توجه به نیازهای مربوطه خواهد بود .
بمنظور ارسال اطلاعات بین برنامه های متفاوت، می بایست قادر به تبدیل داده ها از مدل استفاده شده توسط یک برنامه به مدل استفاده شده توسط برنامه دیگر باشیم . بمنظور تامین اطلاعات مورد نیاز یک برنامه ،از فرمت های متفاوت استفاده می گردد . یک فایل حاوی داده های جداشده توسط ویرگول ، یک اسکریپت SQL ، یک پیام HTTP و یا مجموعه ای از توابع مربوط به یک اینترفیس خاص برنامه نویسی ، نمونه هائی در این زمینه می باشند . بموازات رشد تجارت الکترونیکی مبتنی بر XML ، نقش XSLT در تبدیل داده ها بین برنامه ها ی متفاوت ، بسیار حائز اهمیت شده است .در این راستا استانداردهای متعددی وجود دارد . مثلا” در صنعت روزنامه نگاری از یک فرمت خاص برای مبادله اطلاعات، نسبت به صنعت تلویزیون استفاده می گردد .در برخی حالات دیگر ممکن است ، تمایل به استخراج یک آدرس خاص از یک لیست ثبت سفارش و الحاق آن به لیست صورتحساب را داشته باشیم . بهرحال ، استخراج و ترکیب داده ها از یک مجموعه اسناد XML و ایجاد اطلاعات مورد نیاز برای سایر اسناد XML ، یک ضرورت بوده و XSLT در این راستا ابزاری مناسب است .
XSLT چگونه یک سند XML را تبدیل می نماید ؟

برای تبدیل یک سند XML و ایجاد خروجی مورد نظر، دو مرحله متفاوت را می بایست دنبال نمود :
• اولین مرحله ، شامل یک تبدیل ساختاری است . در این حالت داده ها از ساختار استفاده شده در یک سند XML ، به ساختاری دیگر که تامین کننده خروجی مورد نیاز است ، تبدیل خواهند شد .

• دومین مرحله، ایجاد فرمت مورد نیاز است . ساختار جدید به فرمت مورد نظر نظیر Html و یا PDF تبدیل و در خروجی نمایش داده خواهد شد .
در رابطه با دومین مرحله ، در بخش قبل موارد لازم بیان گردید : ساختمان داده ئی که از اولین مرحله بدست می آید، می تواند بعنوان یک HTML ، یک فایل متن و یا یک سند XML دیگر در خروجی ارائه گردد . خروجی Html ، امکان نمایش مستقیم اطلاعات در یک مرورگر و یا تغذیه به یک برنامه پیشرفته واژه پرداز را دارا است . خروجی مبتنی بر متن ، امکان فرمت دهی داده ها را با یک روش قابل قبول بمنظور استفاده توسط سایر برنامه ها فراهم می نماید . با تبدیل یک سند XML به نوع دیگر که خود نیز از نوع XML خواهد بود ، امکان استفاده مستقیم آن برای سایر برنامه هائی که قادر به دریافت داده های خود بصورت XML می باشند ، فراهم می گردد . مثلا” یک تبدیل کننده XSLT ، ممکن است میزان فروش ماهیانه را بعنوان یک سند XML اخذ و یک منحنی هیستوگرام را بصورت XML در خروجی ایجاد نماید .

در مرحله اول ( تبدیل ) ، عملیات لازم در خصوص ایجاد خروجی با فرمت مناسب انجام خواهد شد . در مرحله فوق عملیاتی نظیر : انتخاب داده ، گردآوری و گروه بندی داده ها ، مرتب سازی داده ها و انجام عملیات محاسباتی ( نظیر تبدیل اینچ به سانتیمتر ) صورت می پذیرد. نحوه انجام عملیات فوق به چه صورت است ؟ قبل از عرضه XSLT ، امکان پردازش سندهای XML ، صرفا” از طریق نوشتن یک برنامه خاص میسر بود . برنامه ها با استفاده از یک رابط برنامه نویسی (API) ، پارسر را فراخوانده تا امکان اخذ اطلاعات دررابطه با سند و یا انجام عملیات مورد نظر فراهم گردد . در این راستا از دو رابط برنامه نویسی استفاده می گردد : SAX)Simple API for XML ) و DOM)Document object Model) . 

رابط برنامه نویسی SAX ، یک اینترفیس مبتنی بر رویداد بوده که پارسر در رابطه با هر یک از بخش های موجود در سند ، اطلاعات لازم را در اختیار برنامه متقاضی قرارخواهد داد. در صورتیکه از رابط برنامه نویسی DOM استفاده گردد، پارسر از طریق ایجاد یک ساختار شبه درختی در حافظه ، امکان ارتباط با آن را پیدا می نماید . در ادامه ، با نوشتن یک برنامه خاص ( مثلا” با استفاده از زبانهای برنامه نویسی نظیر VB ، جاوا ) امکان ارتباط با درخت بوجود می آمد . در مدل فوق ، برای پردازش هر نوع سند XML ، لازم است که یک برنامه خاص و اختصاصی نوشته شده تا با دنبال نمودن مراحل مورد نظر، عملیات لازم در رابطه با یک سند XML صورت پذیرد.

چگونه می توان از XSLT بمنظور تبدیل یک سند XML در مقابل نوشتن برنامه های اختصاصی استفاده کرد ؟ طراحی XSLT ، مبتنی بر این واقعیت بوده است که این نوع برنامه ها بسیار مشابه هم بوده و می توان بمنظور تشریح عملکرد مربوطه ، از یک زبان تعریفی سطح بالا ( در مقابل نوشتن هر یک از برنامه ها توسط زبانهائی نظیر VB و یا جاوا) استفاده کرد . تبدیلات انجام شده ، از مجموعه ای قوانین نشات خواهد گرفت . قوانین فوق ،نحوه ایجاد خروجی را در صورت وجود یک الگوی خاص در سند ، مشخص می نمایند . زبان فوق تعریفی بوده و تبدیل مورد نیاز تشریح می گردد ( در مقابل ارائه دنباله ای از دستورالعمل های رویه ای برای عملیات تبدیل) . XSLT ، تبدیل مورد نیاز را تشریح و در ادامه با تاکید بر نقش پردازنده XSL ، مناسبترین و کارآمدترین روش برای عملیات انتخاب می گردد .

XSLT ، همچنان بر نقش پارسرها تاکید ( پارسر سازگار با DOM و یا پارسر سازگار با SAX) ، و از آن برای تبدیل یک سند XML به یک ساختار درختی استفاده می نماید . در حقیقت ، پردازش برروی یک سند XML توسط XSLT ، از طریق ساختار درختی ارائه شده از سند ، محقق می گردد . در DOM ، هر آیتم در یک سند XML ( المان ها ،خصلت ها ، دستورالعمل های پردازش ) ، بعنوان یک گره در نظر گرفته می شود . با بکارگیری XSLT ، مجهز به یک زبان برنامه نویسی سطح بالا شده که قادر به حرکت در طول درخت و گره های موجود ، انتخاب گره ها و انجام عملیات پیچیده پردازش برروی گره ها ، خواهیم بود. مدل درخت XSLT ، در برخی مفاهیم مشابه DOM بوده ولی دقیقا” مشابه آن نیست .

مقایسه XSLT و SQL
در یک بانک اطلاعاتی رابطه ای ، داده ها شامل مجموعه ای از جداول می باشند . داده ها در فایل هائی تخت با فرمت های مورد نظر ذخیره می گردند. قدرت یک بانک اطلاعاتی رابطه ای از ساختمان داده آن نبوده و به زبانی که قادر به پردازش داده ها است(SQL) ، وابسته است . در روشی مشابه، XML ، صرفا” یک ساختمان داده مناسب از اطلاعات را تعریف و با استفاده از یک زبان سطح بالا می توان عملیات دلخواه در رابطه با ساختمان داده را انجام داد (XSLT) .
SQL و XSLT دو زبان کاملا” متفاوت نسبت بیکدیگر می باشند .در حالتی خاص ، می توان این ادعا را داشت که آنان دارای شباهت هائی در برخی موارد عملیاتی هستند. مثلا” بمنظور پردازش داده های موجود در یک بانک اطلاعاتی رابطه ای و یا یک سند XML ، زبان پردازش می بایست مبتنی بر یک گرامر مشخص باشد . در SQL از عبارت SELECT و در XSLT از عبارات XPath استفاده می گردد .

زبان عبارات XPath ، یکی از بخش های اساسی XSLT بوده که توسط کنسرسیوم وب استاندارد شده است . امکان استفاده از XPath مستقل از XSLT نیز وجود دارد . گرامر XPath ، امکان بازیابی گره های خاصی را از یک سند XML فراهم می نماید . بدین منظور ممکن است از طریق مسیری در سند XML و یا از طریق فهرستی که گره ها در آن قرار خواهند گرفت ، این امر تحقق یابد . با استفاده از XPath ، امکان دستیابی به گره هائی خاص فراهم و در ادامه با استفاده از XSLT امکان اخذ نتایج مورد نظر بوجود می آید . ( اجراء پرس وجوی لازم )
XSLT و SQL دارای شباهت های دیگری نیزمی باشند . هر دو زبان ، دارای یک ویژگی مهم با نام closure می باشند. ویژگی فوق، بدین مفهوم است که خروجی ، دارای ساختمان داده مشابه ورودی است . مثلا” SQL خروجی خود را بصورت یک جدول و XSLT بصورت یک درخت ارائه خواهد داد . بدین ترتیب می توان خروجی یک عملیات را بعنوان ورودی در اختیار عملیات بعدی قرار داد. در SQL این عملیات با استفاده از تعریف view و یا Subquery و در XSLT با ارسال داده از طریق مجموعه ای stylesheet انجام می گیرد .

در دنیای واقعی وچود XSLT و SQL ضرورت داشته و ارتباطات متعدددی بین آنها وجود خواهد داشت . داده ها عموما” در بانک های اطلاعاتی رابطه ای ذخیره و با فرمت XML بین سیستم های متنوع ارسال خواهند شد. مدل های داده در هر یک از سیستم های فوق با یکدیگر متفاوت بوده و XSLT قادر به ایفای نقشی حساس در رابطه با تبدیل مدل های متفاوت داده است . تولیدکنندگان متفاوت بانک های اطلاعاتی در تلاش برای ارائه محصول خود بگونه ای هستند که امکان ارتباط XML و SQL را فراهم نماید . SQL Server 2000 امکان استفاده از پرس و جو های مبتنی بر XPath را حمایت می نماید.

پردازنده XSLT
مهمترین رسالت پردازنده XSLT ، بکارگیری یک XML stylesheet در رابطه با یک سند XML و ایجاد( تولید ) خروجی مناسب است . لازم به یادآوری است که هر یک از موارد اشاره شده ، بمنزله یک برنامه XML بوده و بدیهی است که ساختار هر یک از آنها یک درخت باشد . عملکرد پردازنده XSLT وابسته به وجود درخت های فوق است. پردازنده های متعددی در رابطه با XSLT نظیر Saxon, xt, MSXML3 وجود دارد . پردازنده های فوق را می توان بصورت رایگان تهیه نمود .

پردازنده saxon ، قادر به تبدیل سند XML به سایر مدل های دیگر است ( یک سند Html) . برای استفاده از برنامه فوق،می بایست برنامه Instan Saxon را از آدرس http://users.iclway.co.uk/mhkay/saxon/instant.html دریافت و بر روی سیستم نصب کرد . برنامه فوق به زبان جاوا نوشته شده و می توان آن را مستقیما” از طریق خط دستور اجراء نمود ( ضرورتی به داشتن مرورگرهای وب و یا سرویس دهنده وب نخواهد بود ) . مرورگرها و سرویس دهندگان وب در این حالت با سند تبدیل یافته سروکار خواهند داشت . 

xt ، یکی دیگر از پردازنده های XSLT است . برنامه فوق با زبان جاوا نوشته شده و امکان اجرای آن از طریق خط دستور وجود دارد . برای دریافت پردازنده فوق می توان به آدرس http://www.jclark.com/xml/xt.html مراجعه نمود. پردازنده فوق همانند saxon ، قادر به فعالیت با پارسر های مبتنی بر SAX می باشد .
امکان اجرای XSLT stylesheet بهمراه مرورگر IE نیز وجود دارد . بدین منظور می بایست نسخه پنج مرورگر فوق و آخرین نسخه پردازنده MSXML مربوط به شرکت ماکروسافت ، بر روی سیستم نصب گردند. برای دریافت آخرین نسخه پردازنده فوق می توان به آدرس www.microsoft.com/xml مراجعه کرد .

مثال : در ادامه به بررسی مثالی خواهیم پرداخت که نحوه استفاده از XSLT بمنظور تبدیل یک سند ساده XML را نشان خواهد داد . فرض کنید ، یک سند ساده XML مطابق زیر را داشته باشیم :
یک سند ساده XML
<xml version=”1.0″ encoding=”iso-8859-1″>
<greeting>Hello, world!</greeting>
خروجی مورد نظر سند XML یک فایل Html بصورت زیر خواهد بود .
خروجی Html
<html>
<head>
<title>Today’s greeting</title>
</head>
<body>
<p>Hello, world!</p>
</body>
</html>
XSLT زیر بمنظور تبدیل سند XML و ایجاد خروجی Html استفاده می گردد .
XSLT بمنظور تبدیل سند XML و ایجاد خروجی Html
<xml version=”1.0″ encoding=”iso-8859-1″>
<xsl:stylesheet version=”1.0″ xmlns:xsl=”http://www.w3.org/1999/XSL/Transform”>
<xsl:template match=”/”>
<html>
<head>
<title>Today’s greeting</title>
</head>
<body>
<p><xsl:value-of select=”greeting”/></p>
</body>
</html>
</xsl:template>
</xsl:stylesheet>

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق سنایی غزنوی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق سنایی غزنوی در pdf دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق سنایی غزنوی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق سنایی غزنوی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق سنایی غزنوی در pdf :

سنایی غزنوی. ابوالمجد مجدود‌بن آدم ( 463- 545 هجری قمری) در شهر غزنین (در افغانستان امروزی) به دنیا آمد. او‌ در آغاز جوانی‌ شاعری‌ درباری‌ و مداح‌ مسعود بن‌ ابراهیم‌ غزنوی‌ و بهرام‌ شاه‌ بن‌ مسعود بود. ولی‌ بعد‌ از سفر به‌ خراسان‌ و اقامت‌ چند ساله‌ در این‌ شهر‌ و ملاقات‌ با مشایخ‌ تصوف،‌ تغییری‌ عمیق‌ در روحیات‌ و اخلاقیات‌ او ایجاد شد و در نهایت‌ به‌ زهد و انزوا و تأمل‌ در حقایق‌ عرفانی‌ روی‌ آورد.
سنائی‌ در طریقت‌ و سیر و سلوک‌ مرید شیخ‌ ابو یوسف‌ یعقوب‌ همدانی‌ بود و مولانا جلال‌‌الدین‌ رومی با وجود کمال‌ فضل، خود را از متابعان‌ و پیروان‌ او می‌دانست‌.
سنائی‌ پس‌ از بازگشت‌ از سفر مکه‌ مدتی‌ در بلخ‌ بسر برد و از آنجا به‌ سرخس‌ و مرو و نیشابور رفت‌. وی‌ در هر مکان‌ مدتی‌ به‌ سیر و سلوک‌ و عرفان‌ پرداخت‌ و سرانجام‌ درغزنین‌ در سال‌ 545 ه.ق‌ درگذشت‌.

سنائی‌ در دوره‌ اول‌ فعالیت‌‌های‌ ادبی‌ خویش‌ شاعری‌ مداح‌ بود، روش‌ شاعران‌ غزنوی، بخصوص‌ عنصری‌ و فرخی را تقلید می‌کرد. در دوره‌ دوم‌، که‌ دوره‌ تغییر حال‌ و تکامل‌ معنوی‌ او بود، به‌ معارف‌ و حقایق‌ عرفانی‌ و حکمی‌ و اندیشه‌های‌ دینی‌ پرداخت‌.
در واقع سنایی اولین‌ شاعر ایرانی‌ پس‌ از اسلام‌ بشمار می‌رود که‌ حقایق‌ عرفانی‌ و معانی‌ تصوف‌ را در قالب‌ شعر ارائه کرده است.
سنایی در عصر خودش یک شاعر نوگرا بود. بیشتر محققان او را مبدع و پایه گذار شعر عرفانی می دانند. سبکی که او آغاز کرد، با عطار نیشابوری تداوم یافت و در شعر جلال الدین محمد بلخی به اوج خود رسید.

شعر عرفانی و قالب‌های مضامینی که سنایی آنها را به کار گرفته، تنها نوآوری این شاعر بزرگ در ادب پارسی نیست. او در همه انواع شعر کلاسیک قبلی سنایی نو نگری می کند و حال و هوایی تازه ای به آن ها می افزاید
اگر به سیر قصیده سرایی از فرخی و کسائی مروزی تا عصر سنایی نگاه کنیم،‌ متوجه تکرار مضمون‌ها و تصویرها می‌شویم. در واقع انگار شعرا دیگر حرف تازه‌ای در شعرهایشان نداشته‌اند. شعر فقط یک مضمون داشت و آن هم ستایش پادشاه و امرا و وزرا بود، که چنگی به دل نمی‌زد و تازگی هم نداشت. یعنی اگر در قرن چهارم هجری قمری از خواندن مدیحه سرایی‌های فرخی سیستانی لذت می بردند، در دوره سنایی دیگر خواندن این اشعار لذتی نداشت.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   136   137   138   139   140   >>   >