پروژه دانشجویی پاورپوینت کاربردهای فناوری نانو در شریانهای حیات

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت کاربردهای فناوری نانو در شریانهای حیاتی در pdf دارای 42 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت کاربردهای فناوری نانو در شریانهای حیاتی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت کاربردهای فناوری نانو در شریانهای حیاتی در pdf

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت کاربردهای فناوری نانو در شریانهای حیاتی در pdf

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت کاربردهای فناوری نانو در شریانهای حیاتی در pdf :

اسلاید 1 :

    پیرو طرح مطالعاتی کاربرد های فناوری نانو در حوزه های مختلف مهندسی عمران که در تابستان 1383 به سفارش ستاد نانو توسط TDSC  انجام شد و نظر به اهمیت چالش زلزله، مطالعات تخصصی کاربردهای احتمالی فناوری نانو در کاهش خطرات زلزله از اردیبهشت 1384 از سوی ستاد نانو بر عهده این موسسه  نهاده شد. پس از دسته بندی مسائل مربوطه نهایتا مطالعه به 5 مبحث کنترل سازه ها، شریان های حیاتی، ژئوتکنیک، پیش نشانگرها و اجزای سازه ای- غیر سازه ای تقسیم شد. در گام اول موضوع کنترل سازه ها مطالعه شده و یک جلسه هم اندیشی جهت بررسی بیشتر 3  ایده کاربردی بدست آمده به تاریخ 28/4/1384 برگزار گردید و ایده ها به ستاد و صندوق حمایت از پژوهشگران کشور ارسال گردید. . در گام دوم پس از مطالعه ابعاد مختلف شریانهای حیاتی، 3 ایده کاربردی بدست آمده به هم اندیشی گذاشته می شود. 

 

اسلاید 2 :

 

   شایان ذکر است مقاوم سازی شریانهای حیاتی پیرو تصویب ماده 44 برنامه سوم و بند م تبصره 13 قانون بودجه سال 1379 و با تخصیص ردیف بودجه 503466  که در سالهای بعد نیز تمدید شده در 4 حوزه فوق آغاز گردیده است. اما متاسفانه اینک از حدود 600 طرح که مطالعات آنها آغاز شده اکثر آنها با مشکلات عدیده ای روبرو هستند و تقریبا اجرای هیچ یک از آنها به اتمام نرسیده است.

    با تاکید قاطع بر اینکه انتظار نمی رود فناوری نانو مشکل زلزله خصوصا در مورد شریانهای حیاتی که از مهمترین عوامل خسارات و مرگ و میر در زلزله ها بشمار می رود را حل کند، پتانسیل های این فناوری در موضوع هم اندیشی به مباحثه گذاشته می شود

اسلاید 3 :

 

زیر ساختها، همانند اتوبانها، سیستم‌های آب‌رسانی و جمع‌آوری فاضلاب، سیستم‌های انتقال نیرو و ارتباطات و سیستم‌های گاز طبیعی، شاهرگها و نیروی حیاتی جوامع مدرن را تشکیل می‌دهند. با محروم شدن انسان از این زیر ساختها، مخصوصاً در زلزله‌های بزرگ شهری ، زندگی بشر به صورت زندگی انسان اولیه در می‌آید. به این دلیل عبارت ”شریان حیاتی“ را برای آنها به کار می‌بریم.

اسلاید 4 :

شریانهای حیاتی به طور کلی دارای سه خصوصیت مهم می‌باشند که آنها را از ساختمانها و سایر تأسیسات ساختمانی متمایز می‌سازد. این سه ویژگی عبارتند از:

  • گستردگی
  • پیچیدگی و تنوع مولفه‌ها
  • اندر‌کنش عملکردی- آسیبی

n

برای کاهش آسیب پذیری شریانهای حیاتی در برابر زلزله، چهار روش کلی وجود دارد:

  • دوری از خطر یا انتخاب مناسب ساختگاه
  • جلوگیری از ورود تحریکات به سیستم یا جدا سازی لرزه‌ای
  • کنترل اثر تحریک در درون سازه به صورت‌های انفعالی و یا فعال
  • طراحی مقاوم اجزاء و مولفه‌های سیستم

اسلاید 5 :

شریانهای حیاتی اصلی:

  1. آب و فاضلاب
  2. ترابری
  3. انرژی
  4. اطلاع رسانی

اسلاید 6 :

nحساسیت لوله ها به خصوص لوله های گاز در خرابی ناشی از زلزله در زلزله های متعددی نظیر آلاسکا، ژاپن، سانفرناندو و شیکاگو به اثبات رسیده است. خطوط لوله ها به خصوص لوله های گاز را به دلیل مسائل حفاظتی، تأمین تکیه گاه مناسب و بالا بردن ضریب اطمینان عموماً به صورت مدفون و زیرزمینی در نظر می گیرند و لذا تحت تأثیر عوامل مختلف خارجی و زلزله ای بخصوص حرکات گسل ها قرار می گیرند.

اسلاید 7 :

عوامل ایجاد خرابی در لوله ها:

nحرکت بزرگ گسل های فعال ناشی از زلزله

n روان گرایی یا liquefaction

n انتشار موج

اسلاید 8 :

انواع تخریبات موجود در لوله ها:

n

لوله های ممتد:

nتخریب کششی                                                          Tensile Failure

nکمانش موضعی            Local Buckling                                           

nکمانش کلی                                                             Beam Buckling

nتخریب در جوش درزها                                            welded slip joints

n

لوله های تکه تکه (منقطع):

n بیرون آمدن لوله از اتصال                                               Axial pull-out

n شکستن اتصال نر و ماده          crushing of Bell – and – Spigot Joints

n گسیختگی خمشی محیطی و چرخش اتصال

                      Circumferential Flexural Failure and Joint Rotation

اسلاید 9 :

راه حل های موجود به منظورکاهش خسارات لرزه ای:

n تغییر مسیر خط عبور لوله

n ایزوله کردن لوله در برابر حرکات زمین

n کاهش حرکات زمین

n استفاده از مواد مقاوم تر

n استفاده از مواد و اتصالات شکل پذیرتر

اسلاید 10 :

کاربرد فناوری نانو در کاهش خسارات لرزه ای لوله ها:

nاستفاده از نانو مواد در ساختار لوله ها

n استفاده از نانو پوشش ها به عنوان عامل مقاوم در برابر آسیب های خوردگی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی ?پروژه آزمون سه محوری (Triaxial) در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی ?پروژه آزمون سه محوری (Triaxial) در pdf دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی ?پروژه آزمون سه محوری (Triaxial) در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی ?پروژه آزمون سه محوری (Triaxial) در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی ?پروژه آزمون سه محوری (Triaxial) در pdf :

آزمون سه محوری (Triaxial)
استاندارد : ASTM D4767-88 & D2850-87

هدف این آزمایش نیز تعیین پارامترهای مقاومت برشی خاک است آزمایش سه محوری نسبت به آزمایشهای دیگر روش پیچیده تر و قابل اعتمادتری برای تعیین مقاومت برشی خاکها می باشد . دلیل آن اینست که در آزمایش برش مستقیم خاک به اجبار از محل درزبین دو قسمت جعبه گسیخته می شود ولی در آزمایش سه محوری خاک از محل ضعیفترین صفحه خود گسیخته می شود.
این آزمایش به سه نحو به شرح ذیل انجام می گیرد:
الف: درحالت تحکیم یافته زهکشی شده (CD)
ب: درحالت تحکیم یافته زهکشی نشده(CU)
ج: درحالت تحکیم نیافته زهکشی نشده(UU)

روند کلی این آزمایش به این صورت است که یک نمونه خاک که اغلب ارتفاع آن دو برابر قطر آن است درون محفظه ای قرار گرفته و سپس تحت تاثیر یک فشار همه جانبه قرار می گیرد که دراین حالت اگر قصد تحکیم نمونه را داشته باشیم شیرهای خروج آب بازنگداشته می شود تا نمونه تحکیم شود و فشار منفذی به صفر برسد. پس از این مرحله با اعمال بار قائم نمونه به گسیختگی می رسد دراین حالت اختلاف بار قائم و بار همه جانبه که به تنش انحرافی معروف است باعث گسیختگی نمونه می شود درصورتی که قصد زهکشی نمونه وجود داشته باشد در این مرحله نیز شیرهای خروج آب باز نگه داشته می شود.
این آزمایش نیز با فشارهای جانبی مختلف انجام می شود سپس دوایر موهر حاکم بر هرکدام از آزمایشها در یک دستگاه مختصات ترسیم شده و پوش این دوایر رسم می شود، شیب این خط زاویه اصطکاک داخلی خاک وعرض از مبداء آن چسبندگی خاک می باشد.
همچنانکه در توضیحات آزمایش برش مستقیم گفته شد. این آزمایش هم بر اساس تئوری موهر کلمب قرار دارد با این تفاوت که این آزمایش تشابه بسیار زیادی با رفتار خاک در محل داشته و گسیختگی در ضعیفترین سطح اتفاق می افتد.
در این آزمایش. فشار همه جانبه نماینده فشار جانبی خاک در محل واقعیش است و معمولا معادل مقدار تقریبی K0z انتخاب می شود که K0 ضریب فشار جانبی خاک در حالت سکون وزن مخصوص المان خاک و z عمق المان در این آزمایش است. در این آزمایش نمونه أی از خاک با مشخصات استاندارد برداشته شده. یک غشاء ظریف و نازک دور ان کشیده می شود و سپس در داخل محفظه استوانه شکلی از جنس پلاستیک یا شیشه که معمولا مملو از آب یا گلیسیرین است. قرار می گیرد (البته گاهی نیز از هوا استفاده می شود.) برای آنکه نمونه تحت برش گسیخته شود. یک تنش محوری از طریق یک بازوی قائم که برای اعمال بار نصب شده، به نمونه اعمال می شود. این تنش ، تنش انحرافی نمام دارد. به طور کلی آزمایش‌ها به دو صورت انجام می‌گیرد :

1- کنترل تنش (با اضافه کردن وزنه‌هایی با گام مساوی تا لحظه گسیختگی نمونه)
2- کنترل کرنش (اعمال تغییر شکل با سرعت ثابت به وسیله پرس هیدرولیک تا لحظه گسیختگی نمونه).

در این روش مقدار بار محوری وارده مربوط به یک تغییر شکل محوری مشخص با یک حلقه یا سلول اندازه‌گیری نیرو که بر روی بازوی دستگاه نصب شده است، اندازه‌گیری می‌شود.


دستگاه سه محوری ساخت کشور ELE انگلیس

دستگاه سه محوری خاک – برای تعیین مقدار چسبندگی و زاویه اصطحکاک سنگ یا خاک و تعیین مقاومت فشار سه محوری-این دستگاه دارای تجهیزات ضمیمه تابلوی سه محوری جهت تعیین درصد اشباع و فشار منفذی و کلیه دستگاه های نمونه گیری و قالب گیری نمونه خاک سه محوری است.

انواع آزمایش سه محوری

نوع آزمایش سه محوری که باید انجام شود ، بستگی به نوع و چگونگی مساله مورد مطالعه دارد. در آزمایشگاههای مکانیک خاک معمولا آزمایشهای زیر صورت می‌گیرند:
آزمایش CD بر روی خاکهای دانه‎ای (ماسه‌ها) برای بررسی رفتار دراز مدت خاکهای چسبنده، آزمایشهای UU و CU در شرایط اشباع همراه با اندازه‌گیری فشار منفذی برای بررسی رفتار خاکهای ریزدانه در شرایط زهکشی نشده و آزمایش UU در شرایط نیمه اشباع جهت بررسی دفتار خاکریز حین ساخت.آزمایشهای سه محوری بسته به اینکه شیر خروج جریان منفذی باز یا بسته باشد به سه صورت انجام می‌گیرد:

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله عوامل تعیین کننده رشد در کشورهای در حال گذا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله عوامل تعیین کننده رشد در کشورهای در حال گذار در pdf دارای 41 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله عوامل تعیین کننده رشد در کشورهای در حال گذار در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله عوامل تعیین کننده رشد در کشورهای در حال گذار در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله عوامل تعیین کننده رشد در کشورهای در حال گذار در pdf :

عوامل تعیین کننده رشد در کشورهای در حال گذار
احتمالا کارآمدترین معیار برآورد موفقیت در دوره گذار افزایش پایدار تولید است که از طریق کنترل تورم و آزاد سازی بازار بدست می آید.
گذار (Transiton) فرآیند تاریخی پویایی است که تقریبا تمامی عناصر جامعه را وادار به تغییر می کند. ارزیابی پیشرفت تعداد زیادی از کشورهای در حال گذار در هزینه حاصی مانند اقتصاد امری پیچیده است. این امر تنها به خاطر لزوم آن در افزایش رفاه مردم و یا اهمیتی نیست که سیاستگذاران برای آن قایل هستند.
معنای گذار:
گذر در مفهوم وسیع در برگیرنده موارد زیر است:
1- آزاد سازی فعالیتهای اقتصادی قیمت ها و عملیات بازار همراه با اختصاص مجدد منابع به کار آمدترین کاربرد آنها.
2- پدید آوردن ابزارهای غیر مستقیم متمایل به بازار برای ثبات کلان اقتصادی
3- بدست آوردن مدیریت موثر تجاری و کلایی اقتصادی-معمولا از طریق خصوصی سازی

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق زمین شناسی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق زمین شناسی در pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق زمین شناسی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق زمین شناسی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق زمین شناسی در pdf :

تشکیلات کرج از رسوبات آتشفشانی ضخیمی از دوره ائوالیگوسن در کوه های البرز بوجود آمده که بوسیله کنگلومرای این دوره و روسوبات قرمز پوشیده شده اند و در مسیر آنها رسوبات دوران سوم با‌ آهک گرانیت دار قرار گرفته است. تشکیلات کرج به ضخامت تقریبی 3000 متر غالبا از توف های سبز و شیست های توفدار می باشد.
تکیه گاه جناحین سد از نوع سنگ های گرانیت است. این سد کلا بر روی سنگ های دیوریتی احداث گردیده است.
زون سنندج – سیرجان:
این زون در جنوب و جنوب باختری ایران مرکزی و شمال خاوری زون زاگرس قرار گرفته است. در شمال و شمال باختری، ‌توسط فروافتادگی‌هایی مانند دریاچه ارومیه، توزلوگل، گاوخونی و گسلهایی مانند گسل شهر بابک و گسل آباده از ایران مرکزی و در جنوب باختری توسط راندگی اصلی زاگرس، از زاگرس جدا می شود. از ویژگیهای شاخص این زون وجود حجم‌های سترگ سنگهای ماگمایی و دگرگونی با سن پالئوزوئیک و به ویژه مزوزوئیک است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله احساس امنیت و ریخت شناسی شهری(مطالعه موردی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله احساس امنیت و ریخت شناسی شهری(مطالعه موردی پیادهروهای شهر گرمسار) در pdf دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله احساس امنیت و ریخت شناسی شهری(مطالعه موردی پیادهروهای شهر گرمسار) در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله احساس امنیت و ریخت شناسی شهری(مطالعه موردی پیادهروهای شهر گرمسار) در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله احساس امنیت و ریخت شناسی شهری(مطالعه موردی پیادهروهای شهر گرمسار) در pdf :

چکیده

هدف مقاله بررسی رابطه میان کیفیت ریخت شناسی شهری و احساس امنیت در پیادهروهای شهر گرمسار میباشد. فرضیههای تحقیق بر اساس نظریات هیلییر،راجرز، جیکوبز، گالن و مدنیپور تنظیم شده است. پژوهش از نوع کمی، مقطعی و پهنانگر(پیمایش) در سطح جامعه-شناسی خرد میباشد. نمونه مورد نظر به روش خوشهای و با حجم نمونه 361 نفر بوده است. جمعآوری اطلاعات از طریق پرسشنامه و برای تجزیه تحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده شده است. برای بررسی رابطه بین متغییرها از آزمون خی دو و ضرایب وی کرامرز،گاما، تاوی-بی کندال، و ضریب همبستگی رواسپیرمن استفاده شده است. یافته نشان میدهد بین امکان ارتکاب جرم و احساس امنیت رابطه معکوس و معناداری وجود دارد. همچنین بین کیفیت طراحی شهری و احساس امنیت رابطه معناداری مشاهده شد. در مقام مقایسه بین کیفیت طراحی شهری و امکان وقوع جرم، متغیر جرم رابطه قویتری با احساس امنیت دارد.

کلیدواژه: احساس امنیت، کیفیت طراحی شهر، جرم، جامعهشناسی خرد.

-1 مقدمه

در آستانه هزاره سوم فضاهای عمومی شهری به عنوان مکان سوم که نقش اساسی در برقراری تعاملات اجتماعی ایفا مینماید مورد توجه قرار گرفته است. فضاهای شهری مکانهای هستند که به عموم شهروندان تعلق دارند و منحصر به جنبههای کالبدی و فیزیکی نبوده و در حقیقت با حضور و فعالیت انسان است که معنا پیدا میکند. پیادهرو ازجمله فضاهای عمومی شهری مهم میباشد. فضای عمومی شهر صحنه نمایش زندگی روزمره مردم است. اهمیت فضای عمومی در دسترسی برابر برای همه افراد جامعه است. اولین گام برای دستیابی به عرصه عمومی که ضامن تحقق جامعه مدنی است، تشویق مردم به

حضور در فضاهای عمومی و یا فراهم نمودن دسترسی برابر همه افراد و گروهها به آن است. از مهمترین عوامل تهدید کننده حضور مردم، ترس از قربانی شدن و بزه دیده شدن و یا مورد تعرض قرار گرفتن رفتارهای غیر مدنی در فضای عمومی شهری و کیفیت طراحی شهری میباشد. این پژوهش به بررسی جرم و کیفیت طراحی شهری در پیادهروها به عنوان یک فضای عمومی شهری و تاثیر آن بر احساس امنیت افراد حاضر در پیادهروهای شهر میپردازد.

-2 طرح مسئله

در فرآیند شهرنشینی از یک طرف شهری را میبینیم که مناطق پر زرق و برق و فریبندهای را می-بینیم که مجموعه گیج کنندهای از ساختمانهای زیبا و امروزی و هتلها و رستورانهای شیک و مجلل و غیره و از طرف دیگر هزاران هزار ساکن شهر در حاشیه رشد اقتصادی قرار میگیرند که داعیه آنان برای تملک و استفاده از شهر به همان اندازه موجه و مشروع است، اما غالبا کمتر مورد عنایت قرار میگیرد. مهاجران، محرومان و بینوایان روز به روز در مراکز شهری بیشتر و بیشتر میشوند. مجاورت و همجواری زندگیهای سرشار از ثروت و نعمت و معیشتهای بخور و نمیر در فضاهای عمومی شهری، زندگی پر تحرک خیابانی، جریان بیوقفه عابران پیاده تصویر هزار تکه و در هم و برهمی به وجود آورده است ( گیدنز، .(150 :1389 دونیه در کتاب خویش »پیاده رو1 « تصویر پیچیدهای از زندگی ترسیم میکند که مواد مخدر، اعتیاد، الکلیسم، بیخانمانی، عجز و ناتوانی، بیسوادی و محکومیت به زندان وجه مشخصه آن است او همچنین اجتماع نیرومندی را توصیف میکند که در این پیاده روها وجود دارند. پیادهروهای شهری خرده جهانی از تفاوتها و نابرابریهای بارزی است که مشخصه شهرهای بزرگ است. فرآیند جهانی شدن و گسترش فناوری اطلاعات موجب هرچه ژرفتر شدن فرآیند شهرنشینی و کشیده شدن تعداد بیشتری از مردم و تمرکز یافتن فعالیتهای اقتصادی در آنها شده است. اکنون بیش از هر وقت دیگری شهرها محل تلاقی طیف سرسامآوری از فرهنگها و خواستگاهها شدهاند. فرهنگ عامه هویتی است که در سطح خرد و به شیوهای اجتماعی بنیاد یافته و حاصل رویاروییهای است که به زندگی روزانه ما در خیابانها، پیادهروها، پارکها یا همان فضاهای که زندگی عمومی خود را در آنها تجربه میکنیم، شکل میدهد. زوکین معتقد است مهمترین تهدید برای فرهنگ عمومی نگرانیها و ترسهای ناشی از تهدیدات و هرج و مرجهای نظیر ضرب و شتم، شورشهای ناگهانی، جنایات و نظایر این است که حضور در فضای

Sidewalk.

2

عمومی شهر را دچار تهدید میکند مردم در فضاهای شهری با انواع تهدیدها مانند جرم، ترور، آلودگیهوا
و آب، زلزله و سیل، تداخل وسایل نقلیه و پیادهروها روبه رویند. کشورهای پیشرفته گرچه توانستهاند
بسیاری از تهدیدهای طبیعی را کنترل کنند، ولی کنترلهای تهدیدهای انسانی در این کشورها رو به افزایش است از این رو زوکین در کتاب فرهنگ شهرها میگوید:

»فضاهای شهری به اندازه کافی برای مردم امن نیستند تا آنها در خلق فرهنگ عمومی مشارکت داشته باشند.(zukin, 1995:38).«

بر همین اساس پژوهش حاضر به بررسی تاثیر جرائم و کیفیت طراحی شهری بر احساس امنیت در فضاهای عمومی شهر ( پیادهروها ) میپردازد.

-3 اهمیت و ضرورت تحقیق

در یکی دو دهه اخیر ترکیبی از تحولات اجتماعی و اقتصادی اغلب در جوامع در حال توسعه، از جمله کشور ما را نگران امنیت و از جمله امنیت فردی کرده است. تحولات عمیق و گسترده اقتصادی همراه با فراز و فرودهای فرهنگی، زندگی آحاد جامعه را به شدت دگرگون ساخته است. امنیت اقتصادی- واقعیتی که نگرانی عمومی را در زمینه بیکاری فزاینده و همچنین سایر اشکال روبه گسترش ناامنی شغلی بازتاب میدهد- نامنی در خیابانها و پیاده روها و سایر تهدیدات نسبت به مسائل شهروندان را تقویت کرده است (دفتر مطالعات و تحقیقات امنیتی، .(118 :1385 احساس امنیت در فضای شهری از یک سو با مسائل اجتماعی از جمله جرم ارتباط پیدا میکند، از سوی دیگر میبایست میان ترس و خطر و احساس امنیت کردن و در امان بودن تفاوت قائل شد. از نظر علمی درک اثرات جرم یعنی ترس از وقوع جرم به اندازه خود آن، یعنی خطرهای آماری حاصل از وقوع جرم اهمیت دارد. واکنش نسبت به ترس از قربانی شدن، باعث می شود که بسیاری از مردم از خطرات دوری کنند یا حداقل میزان در معرض خطر قرار گرفتن شان را کاهش دهند، که این خود میتواند منجر به عدم حضور مردم نه تنها در یک مکان خاص بلکه در بیشتر فضاهای عمومی شود.(.(Carmona, 2003: 120

“بان کی مون” اشاره دارد که طی دهه گذشته جهان شاهد رشد فزاینده تهدیها علیه امنیت و ایمنی در شهرهای بزرگ و کوچک بوده است پارهای از آنها به صورت رویدادهای فاجعهآمیز رخ داده و برخی مولود فقر و نابرابری و یا گسترش سریع و بی نظم شهرها بودهاند. در این گزارش آمده است طی پنج سال

گذشته 6درصد ساکنان شهرها در کشورهای توسعه یافته قربانی جنایت شدهاند. بررسی افکار عمومی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه نشان میدهد نیمی از شهروندان در تمامی اوقات یا غالبا، نگران جرم و جنایت در شهرهای خود هستند (بمانیان و همکاران، .(15 :1387 مطالعات انجام شده در زمینه امنیت و احساس امنیت در شهرها بیشتر از منظر مقاومت کالبدی نگاشته شده است و منابع علمی فراوانی در مورد مقاومت کالبدی شهرها در حجم و ابعاد وسیع وجود دارد اما از زاویه نگرش این پژوهش تحقیقات چندانی انجام نگرفته است. استان سمنان در سالهای اخیر به خاطر اجرای یک سری برنامههای توسعه شاهد تغییرات اجتماعی – فرهنگی بوده است. توسعه صنعتی و پیشرفتهای فنی در این استان مبنایی را برای تغییر از یک جامعه روستایی و عشایری به یک جامعه شهری و صنعتی فراهم نموده است. شتاب تحولات، لاجرم، عوارض و پیامدهایی در زندگی روزمره مردم پدید آورده تغییر ارزشها و هنجارهای سنتی، تردیدها و تنشها منجر به بروز مسائل اجتماعی مختلفی گردیده است. بروز این مسائل به نوبه خود بر کیفیت حضور و تعاملات اجتماعی در فضاهای شهری تاثیر گذاشته است. هدف اصلی پژوهش حاضر که مبتنی بر یک تحقیق کمی میباشد، بررسی تاثیر وضعیت کالبدی- فضایی شهر و جرم بر احساس امنیت در فضاهای شهری (پیاده روها) میباشد.

-3 مبانی نظری

بیل هیلییر صاحبنظر متاخر است که بر ارتباط میان وضعیت فضایی و حرکت و تحلیل شبکههای عمومی که میتواندبه نتایج کاربردی در طراحی مناسبتر فضای شهری بیانجامد، توجه بسیار نشان داده است. از نظر او حضور مردم احساس امنیت را در فضای عمومی افزایش داده و ابزارهای اولیه را که به وسیله آن یک فضا به صورت طبیعی مراقبت میگردد را فراهم مینماید. هیلییر بیش از همه به خاطر فعالیتهایش در زمینه معرفی و گسترش سامانه تحلیل چیدمان فضا شناخته شده است. این سامانه روشی است که به صورت گسترده رابطه میان حرکت عمدتا پیاده و وضعیت فضای شهری و همچنین ارتباط میان تراکمهای پیاده و کاربری های زمین را آشکار کرده و مستند نموده است( Carmona et al., .(1996: 161 هیلییر معتقد است حضور مردم چه غریبه و چه آشنا احساس ایمنی را در فضای عمومی ارتقاء داده و وسیلهای است که به کمک آن میتوان فضا را به صورت طبیعی مورد نظارت قرار داد. لذا وی به دنبال خصوصیات شکلی فضا است که حضور مردم و به تبع ان احساس ایمنی را افزایش میدهد .(Hiller, 1996: 50)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   136   137   138   139   140   >>   >