پروژه دانشجویی تحقیق در مورد هنر در اندیشه امام خمینى در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد هنر در اندیشه امام خمینى در pdf دارای 34 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد هنر در اندیشه امام خمینى در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد هنر در اندیشه امام خمینى در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد هنر در اندیشه امام خمینى در pdf :

هنر در اندیشه امام خمینى

خون صدها هنرمند فرزانه در جبهه‏هاى عشق و شهادت و شرف و عزت، سرمایه زوال‏ناپذیر هنرى است که به تناسب عظمت و زیبایى انقلاب اسلامى، همیشه مشام جان زیباپسند طالبان جمال حق را معطر مى‏کند.
تنها هنرى مورد قبول قرآن است که صیقل دهنده اسلام ناب محمدى‏صلى الله علیه وآله، اسلام ائمه هدى‏علیهم السلام، اسلام فقراى دردمند، اسلام پابرهنگان، اسلام تازیانه خوردگان تاریخ تلخ و شرم آور محرومیت‏ها باشد. هنرى زیبا و پاک است که کوبنده سرمایه‏دارى مدرن و کمونیسم خون‏آشام و نابود کننده اسلام رفاه و تجمل، اسلام التقاط، اسلام سازش و فرومایگى، اسلام مرفهین بى درد و در یک کلمه اسلام امریکائى باشد. هنر در مدرسه عشق، نشان دهنده نقاط کور و مبهم معضلات اجتماعى، اقتصادى، سیاسى و نظامى است. هنر در عرفان اسلامى، ترسیم روشن عدالت، شرافت، انصاف و تجسم تلخکامى گرسنگان مغضوب و قدرت و پول است. هنر در جایگاه واقعى خود تصویر زالوصفتانى است که از مکیدن خون فرهنگ اصیل اسلامى، فرهنگ عدالت و صفا لذت مى‏برند. تنها به هنرى باید پرداخت که راه ستیز با جهانخواران شرق و غرب و در راس آنها امریکا و شوروى را بیاموزد.

هنرمندان ما زمانى مى‏توانند بى‏دغدغه، کوله‏بار مسؤولیت و امانتشان را زمین بگذارند که مطمئن باشند مردمشان بدون اتکاى به غیر و تنها و تنها در چارچوب مکتبشان به حیات جاویدان رسیده‏اند و هنرمندان ما در جبهه‏هاى دفاع مقدس این گونه بودند تا به ملاء اعلا شتافتند و براى خدا، عزت و سعادت مردمشان جنگیدند و در راه پیروزى اسلام عزیز تمام مدعیان هنر بى‏درد را رسوا نمودند خدایشان در جوار رحمت‏خویش محشورشان گرداند.

روح الله الموسوى الخمینى 30/ 6 / 67
امروزه مقوله هنر، از مقولاتى است که با
نظام حساسیت‏ها، تمایلات مردم و اجتماع رابطه کاملا محسوسى را ایفا کرده و در حقیقت جهت‏دهى فرهنگى در بسیارى از ابعاد معیشت فردى و اجتماعى آنان، ناشى از القائات مقوله‏ى هنر مى‏باشد.

در حقیقت هنر نقش بسیار مهمى در پرورش ایمان و باورهاى قلبى افراد دارد و از طریق آن مى‏توان ارزش‏هاى مقدس و الهى را در متن جامعه و جهان جریان داد. بنابراین در نظام جمهورى اسلامى که از آن «به معجزه قرن‏» یاد مى‏نمایند، بسیار نیکو و بجاست که در برخورد با هنر، چهره او را از آلودگى‏هاى مادى که براساس هوى و هوس مادیت غبارگرفته، زدود و آن را به عنوان یکى از ابزارهاى اساسى در پرورش و اقتدار حکومت اسلامى قرار داد; زیرا هنر از عمده عوامل قوى در تغییر فرهنگ ارتکاذات و تعلقات عمومى مردم است و نقشى بس مهم در حفظ تعادل روحى و روانى جامعه بر عهده دارد.

امروزه از برکت «نظام مقدس اسلامى‏» است که هنرمندان مى‏توانند «روح استقلال طلبى و آزادى خواهى اسلام‏» را در مردم زنده نگه دارند و همه اینها مرهون آن امام همام است که با طرح انقلابى الهى، موضوعات جدیدى را براى کار هنرى هنرمندان ایجاد نمود. از این‏رو بر هنرمندان ما واجب است که با هنر خویش به ترویج اخلاق اسلامى و اعتقادات الهى و تبیین وقایع تاریخ انقلاب اسلامى بپردازند و در عمل و صحنه عینیت، این حقیقت را بر کرسى واقعیت قرار دهند که هنر در نظام تفکر اسلامى با تعریف هنر در دستگاه‏هاى غیر الهى تفاوت‏هاى اساسى دارد; زیرا هنر الهى، عامل پدید آوردن انقلاب اسلامى و هنر غیرالهى غرق شدن در گرداب دنیا خواهى و توسعه آن است. نظر به این که هنر در نظام طاغوت و غیرالهى، به عنوان یکى از قوى‏ترین اهرم‏هاى تحریک و هوى‏پرستى

و دنیاپرستى قلمداد مى‏گردد و در نظام اسلامى از جایگاه رفیع و مقدسى براى تحریک انگیزه‏هاى الهى در رشد تعلقات دینى و مذهبى مردم – در جهت‏حفظ و تحقق اصول انقلاب اسلامى – برخوردار است، لذا باید مقوله «هنر» را از زوایاى مختلف مورد بررسى قرارداد تا بسیارى از ابهامات پیرامون آن مرتفع گردد.
از اولین سؤالاتى که در باب هنر مطرح مى‏گردد، این است که به راستى آیا هنر بر دو دسته اسلامى و غیراسلامى تقسیم مى‏شود؟ جایگاه هنر و نقش آن در نظام‏هاى الهى و غیرالهى چیست؟ و دیگر آن که اصول موضوعه و شاخصه‏هاى هنر اسلامى چه مى‏باشد؟

در بیت الغزل این مقال که مزین به کلام نورانى امیر انقلاب اسلامى گشت، معظم‏له در تقسیم هنر، اشاره نمودند که هنرى زیبا و پاک است که کوبنده سرمایه‏دارى مدرن و کمونیسم خون‏آشام باشد. به راستى چه رابطه‏اى بین هنر و چهره کفرستیزى در شکل‏هاى گوناگون وجود دارد؟

گروهى با طرح این مطلب که «علم با کاربرد علم مجزا است‏» خواسته‏اند هنر را این گونه معرفى نمایند که داراى هیچ گونه جهت‏گیرى خاصى نمى‏باشد و مى‏توان آن را در هر دستگاهى با هر قصدى به کار گرفت.

امام امت قدس سره در کلام خویش با تقسیم نمودن هنر به دو دسته مى‏فرمایند: « هنر به معنى اعم کلمه (نقاشى – خط – شعر قصه‏نویسى – فیلم – تئاتر) بر دو دسته مى‏باشد، یا مورد قبول قرآن هست‏یا نیست.»

حضرت امام قدس سره شاخصه هنر قرآنى را این گونه تعریف مى‏نمایند که «مشام جان زیباپسند طالبان حق را معطر کند» آیا به راستى هنرى که زیبایى را در جمال حق مى‏بیند، با هنرى که کتاب آیات شیطانى را زیبا و داراى ارزش معرفى مى‏کند، یکسان است؟

براى وارد شدن در این که هنر داراى جهت‏گیرى خاصى مى‏باشد، ضرورى است که به فلسفه هنر توجه گردد. هنر در حقیقت مبتنى بر جهان‏بینى و فرهنگ مى‏باشد; زیرا زبان هنر در هر مکتبى مبتنى بر فرهنگ آن مکتب است که فرهنگ هم مبتنى بر جهان‏بینى و نوع تلقى از جهان و انسان‏شناسى صاحبان آن مکتب مى‏باشد.
بنابراین در مکتب‏هاى مادى و غیرالهى، مسلما هنر هم به همان مبناى اولیه آنان تعریف و معرفى مى‏شود و دیگر بین‏المللى نامیدن زبان هنر معنا پیدا نمى‏کند، و باید براى مکتب الهى اسلام، زبان هنر خاص خودش را تهیه نمود، زیرا با زبان هنر غربى نمى‏توان مفاهیم و ارزش‏هاى اسلامى را ارائه داد.

تذکر این نکته خالى از فایده نیست که هنرمند اسلامى بدین معنا نمى‏باشد که در کنار کار هنرى خویش، یک دوره معارف و اخلاق اسلامى را هم فراگیرد، البته در نهایت این عمل موجب مى‏گردد که گفته شود هنر مسلمین، ولى نمى‏توان آن را هنر اسلامى نامید. زمانى مى‏توان هنر را اسلامى نمود که ارتباطى منطقى بین هنر و دین تعریف گردد و در این تحقیق ارتباط منطقى هنر اسلامى در نظام مشخص گردد، مثلا در نقد یک اثر هنرى باید نقش پرورش آن مجموعه از نظر تکنیک، محتوى و احساسى که در عواطف اجتماعى بر مى‏انگیزد و قدرت اجتماعى حاصله از آن و تناسب این امور با اهداف نظام «ولایت فقیه‏» و رشد ملکات فاضله اخلاقى، محور اصلى تکذیب یا تایید آن قرار گیرد، بعنوان مثال در زمان دعوت ولى فقیه به نبرد با دشمنان مهاجم علیه اسلام در کلیه ابعاد سیاسى، اقتصادى، فرهنگى، نظامى، ایجاد رخوت و سستى و درون گرائى‏هاى منفى و رکود به دنیا یک امر منفى در هر پدیده هنرى

محسوب مى‏شود، بنابراین «هنر اسلامى‏» یعنى هنرى که با محتوى، اهداف و آرمان‏هاى اسلامى بوجود آید تا بتواند در مقابل آن هنرى که انسان‏ها را گمراه مى‏کند و بشر را با سرگرم کردن به آرمان‏هاى غیر واقعى و دروغ، از آرمان‏ها و ایده‏آل‏هاى خودش باز مى‏دارد و آنان را در خدمت زر و زور و استکبار قرار مى‏دهد، بایستد.

شک نداریم که هنر امروزى، هنرى است که درصدد القاى احساسات خاص هنرمند از سوژه‏هاى هنرى در قالب کیفیت‏هاى خاص متناسب با آن به میدان تمایلات اجتماعى است; بعبارت دیگر، هنر امروزى، در مجموع و به شکل پیچیده‏اى به دنبال ایجاد حساسیت‏هاى اجتماعى خاص و تغییر ارزش‏ها و آداب و سنن مذهبى و قومى در مسیر نیروهاى انسانى در شکل متناسب با نظام رشد و توسعه غربى است و لذا با ایجاد پرورش خاص روانى، احساسات اجتماعى را در جهت‏خاص، فرم بخشیده و از این رهگذر کارایى خاصى را تامین مى‏کند.

بنابراین در برخورد با هنر امروزى و مصادیق آن، تجزیه‏نگرى، روش صحیحى در نقد و بررسى آن نخواهد بود. به عنوان مثال عدم تنافى مقررات یک فیلم نامه با شرع و نبودن تصویرهایى که هر یک به تنهایى حرام باشند و نیز آهنگ‏هایى که بر هر یک جداى از مجموعه، حکم «حرمت‏» بار شود را نمى‏توان مجوز حکم به «حلیت‏» یک اثر هنرى دانست، بدون این که ملاحظه ترکیب این مجموعه و نسبت تاثیر این مفردات را در شکل ترکیبى (چه از نظر تکنیک‏ها و چه از ناحیه محتواى) آن نمود، بلکه راه صحیح، نقد هنر و آثار هنرى به روش پویا و مجموعه‏نگرى

مى‏باشد; زیرا هر موضوع داراى مجموعه‏اى از ارتباطات زمان و مکان است که سبب مى‏گردد جایگاهش حجیت پیدا کند، یعنى هماهنگى هنر و احکام الهى. نتیجه این مراحل نفوذ پذیرى هنر از اعتقادات و معارف الهى خواهد بود.

بنابراین براى تبیین جوهره وجودى هنر باید دقت نمود که آیا خواست هنر خلق شده، به واسطه اشتیاق به دنیا خواهى و توسعه آن بوده یا آخرت و قرب به حق تعالى؟ زیرا هنر اثر و مولود آن اشتیاق است و بر پرورش روح اثر مى‏نهد و هر گاه ذات هنر ناشى از اشتیاق به دنیا و ماده باشد، دیگر نمى‏توان گفت در یک جامعه اسلامى، هر چه هنرمند مهذب و وارسته گردد به همان میزان هنر هم مهذب و پاکیزه مى‏گردد.
تعریف هنر

امام امت قدس سره در کلام خویش هنر را این گونه تعریف مى‏نمایند که: «هنر در مدرسه عشق، نشان دهنده نقاط کور و مبهم معضلات اجتماعى، اقتصادى، سیاسى و نظامى است.»
ایشان در حقیقت هنر را به عنوان ابزارى جهت رفع مشکلات جامعه معرفى مى‏نمایند که هنر، احساس و گرایشى است که در تمام مراتب زندگى و فردى و اجتماعى بشر حضور دارد.
و اما هنر در دیدگاه مصطلح امروز در حقیقت «بروز رفتار و انعکاس دهنده فعل و انفعالات مادى مى‏باشد.» تعریف مادى از هنر، به دلیل اصول موضوعه علوم امروزى است ; زیرا وقتى از ابتدا، عالم مادى تعریف گردد و تولى به آن هم تولاى حیوانى باشد، مسلم است که نیازمندى‏هاى آن در جهت مادیت احساس مى‏گردند. پس هنر، تنها بروز یک رفتار خاصى است که منعکس کننده منتجه فعل و انفعالات مادى مى‏باشد و هنر مادى که انعکاس توانایى‏ها و نیازمندى‏ها در شخص هنرمند است، در اثر شرایط خاصى است که از نظر فیزیکى شخص

هنرمند در آن پرورش یافته است و لذا در این نظام مادى همان استعداد خاص را هم بصورت مادى تعریف مى‏نماید و این همان تفکر «قلم براى قلم و هنر براى هنر» مى‏باشد که غیر از تفسیر مادى چیزى دربر نخواهد داشت که از باب تقریب هنر براى هنر است که در آن استعداد هنرمند بوسیله فعل و انفعالات مادى حاصل مى‏شود، دقیقا همانند استعدادى که در معادن و منابع پیدا مى‏گردد.

البته مى‏توان هنر را به چهره‏هاى دیگر هم معرفى نمود که یکى از آنها این است که هنر به معناى کیفیت‏بروز اختیار انسان است که در واقع هنر به این معنا; یعنى انقلاب و دگرگونى در تمام کنش‏ها و واکنش‏هاى انسان و این همان زنده کردن هنر در بستر ذهن افراد بشر است.

از تعاریف دیگر هنر این است که به خلاف دیدگاه مصطلح امروز، هنر باید براساس یک تولى و ولایتى بوجود آید و تحت کنترل و سرپرستى قرارگیرد و در جهت رسیدن به مقصد و مطلوبى خاص باشد، بعنوان مثال در دوران قبل از پیروزى انقلاب اسلامى، حضرت امام در تمام اعلامیه‏هاى خویش، پایه تمام آنها را بر اسلام قرار مى‏دادند. تعریف دیگرى که از هنر مى‏توان ارائه داد این است که، هنر، حضور در عالم اوهام و تصرف در قوه واهمه و تخیل مثل شعر و خطابه است.

و تعریف آخر این که، هنر، ابزار تولى و ولایت در شکل تفاهم اجتماعى مى‏باشد. بر این اساس هنر در جهت رشد ارزش‏هاى مقدس الهى در اجتماع خواهد گردید و هنرمندان در حین انجام وظیفه هنرى خویش حتما شرایط اجتماعى جامعه را در نظر گرفته و موضع‏گیرى‏هاى «ولى جامعه‏» را در هنر خویش تسرى مى‏دهند; بدین معنا که تسهیل کننده راه ولى جامعه است که سنگینى پرچم اسلام را بر دوش دارد و مردم را بدنبال ولى فقیه سرپرستى نموده و ارتقا مى‏دهد. پس هنر، ابزارى است که هنرمند بوسیله آن فضاى حساسیت‏ها و تمایلات اجتماعى را در جهات قرب به خداوند متعال رشد وتعالى مى‏دهد و;علاوه بر یارى نمودن پرچم توحید، با همه شئون پرچم کفر نیز مقابله مى‏کند.
فلسفه هنر

شک نداریم که فلسفه هنر، چیزى غیر از فلسفه هستى‏شناسى نمى‏باشد، همانگونه که هنر از روان‏شناسى جدا نمى‏باشد; زیرا هنرمند طبیبى مى‏باشد که بوسیله ابزارشناسى، کیفیت‏بروز اختیار انسان را جهت مى‏دهد.

بنابراین، دیدگاه فکرى و نظام فکرى، نسبت‏به کلیه مفاهیم نظر داده و آنها را هم جهت‏با مقصد خویش معرفى مى‏نماید، بعنوان مثال اگر نسبت‏به تلقى از جهان و انسان بصورت مادى نگریسته شود هنر هم یکى از موضوعاتى خواهد بود که در مسیر و موضوعات مادى تعریف و شناخته خواهد شد اگر از یک هنرمند غربى که هنر را از زاویه فکرى شناخته است پرسیده شود هنر چیست؟ قطعا هنر را از زاویه اصالت ماده معرفى مى‏نماید که هر چه به این دستگاه مادیت‏نگرى کمک نماید مطلوب و در غیر آن منفور مى‏باشد. بنابراین توجه به فلسفه هستى‏شناسى مقیاسى است تا بتوان هنر مطلوب و غیرمطلوب را از هم تشخیص داد.
براستى اگر حقیقت امر این چنین است که دیدگاه مادى، غیر از توجه دادن به امیال دنیوى و توس

عه آن، سوغاتى براى بشریت نداشته و ندارد، آیا حساسیت و دقت مناصب‏هاى هنرى این ضرورت را نمى‏طلبد که در نحوه حرکت و شاخصه‏هاى هنرى با دقت و تامل بیشترى عمل نمایند؟ آیا صدا و
سیما که امروزه از قویترین ابزارهاى هنرى محسوب مى‏شود، تا چه اندازه توانسته بفرموده امام راحل قدس سره «مشام جان زیبا پسند طالبان جمال حق را معطر نماید»؟
آیا این کلام ایشان، در حقیقت زنگ خطرى نیست که «تقلید از شرق و غرب با رادیو و تلویزیون اسلامى نمى‏سازد. یکى از مهمات، همین قضیه رادیو و تلویزیون است که از همه چیز اهمیتش بیشتر است، این دو دستگاه است که باید اسلامى بشود.» آیا اسلامى شدن کار رادیووتلویزیون با تعویض مدیریت‏بخش هنرى آن تحقق مى‏یابد، یا این که باید در شیرازه هنر و هنرپرورى تامل نمود و آن را در صحنه عمل و اجرا پیاده نمود؟ آرى هنر طبق یک تولى و ولایت و سپس مقصدى مقدس صورت مى‏گیرد، و امروز شاهد هستیم که نظام مادى کفر جهانى، «اسارت فرد» را به «اسارت سازمانى‏» مبدل نموده; یعنى امروزه زبان تبدیل به اسارت مغزها و دلها گردیده و این از حیله گرى و مکاید ابلیس است که
وجدان‏هاى بشرى را به اسارت کشانده و فطرت پاک مردم را در حجابى غلیظ قرار داده است.

در مصادیق هنرى که مطلوب امام را محقق نمى‏سازد مى‏توان این ناهماهنگى را مشاهده نمود، بعنوان مثال هنرمذموم را مى‏توان در بسیارى از حرکت‏هاى هنرى دید که از جمله آنها دعوت به دنیا را اصل قرار دادن است .
پیام امام خمینى قدس سره در تاریخ 23/2/59
هنرى نظیر آبشار و پخش نمودن اشعار حافظ و; در مورد «مى و طبیعت‏» اینها در حقیقت تولید و ایجاد خوشى و میل به آبشار است که بیننده را تحریک مى‏نماید، ولى این که این پدیده‏ها بر اساس چه خلق گردیده‏اند در کار نمى‏باشد. به راستى آیا این امور باعث‏بالا رفتن هوى و هوس مادى در مخاطب نمى‏شود؟ و آیا ذهن بیننده را از «قنطره بودن دنیا» و راه گذر بودن آن نسبت‏به آخرت دور نمى‏کند؟ آیا واقعا گل و گیاه و آبشار و طبیعت را براى چه هدفى خلق کرده‏اند؟ اگر براى تفریح، تنوع و احساس خلود در عالم دنیا است پس چرا هیچ کدام از ائمه معصومین‏علیهم السلام حتى یک نفر از آنان، این امور را انجام نداده‏اند؟ پس پخش این مناظر، نشان دهنده ادراک از هنر است «دقت گردد.»

بنابراین چون هنر وسیله مهمى در ارتباط بین انسان‏هاست که محتواى آن نسبت‏بین تولى و ولایت مى‏باشد پس در واقع جهت تاثیر در نسبت‏هاى اجتماعى از امورى است که هنر انجام مى‏دهد، یعنى قدرت ارتباطى و جایگاهى او که تعریف کننده قدرت اجتماعى است. پس کیفیت ارتباط بوسیله هنر صورت مى‏گیرد و سازماندهى روابط هم از کلمات (که رابطه بین انسان‏ها است) آغاز شده، یعنى کلمات به گونه‏اى به‏هم نظم پیدا مى‏کنند که مى‏توانند مانند وسایل ارتباط جمعى وسیله ربط قرار گیرند که یا باعث ضیق شدن، یا توسعه امکان پرورش اجتماعى است و تمام اینها مرهون فلسفه هستى‏شناسى است که قبل از فلسفه هنر مطرح مى‏گردد، لذا براین اساس است که در دانشگاه، هنر را با تحولات اقتصادى بررسى

مى‏نمایند و تحول در هنر بعنوان اولین هجوم فرهنگى دشمن بعد از انقلاب صنعتى اروپا (رنسانس) مى‏باشد و فرم هنر امروزى در حقیقت‏بر این مبنا، دستور زبان سوغاتى از غرب است و لذا فلسفه هنر در حقیقت همان مبانى و اصول موضوعه مادى خواهد بود و اینجاست که مى‏باید دستور زبان هنر متخذ از دین تولید گردد و براین اساس است که امروزه زیباشناسى در تمام زمینه‏ها متخذ از غرب مى‏باشد و تمام اینها در جوهره، فرم، شکل و محتوى فرآورده‏هاى غربى هستند .

جایگاه هنر
براساس تعاریفى که از مقوله هنر ارائه گردید، جایگاه هنر هم مشخص مى‏شود. بنابراین جایگاه هنر در جامعه و اجتماع، دعوت عمومى وایجاد انگیزه و پرورش روانى خاص و هدایت تمایلات و عواطف جمعى در جهتى معین مى‏باشد. از این رو، از مهمترین ابزار مدیریت‏سیاسى قرار مى‏گیرد، زیرا محور اصلى تمام مدیریت‏ها، مدیریت‏بر روان انسانها و هماهنگ نمودن نظام ارزشى و زیبا پسندى آنان با مقاصد ولات و پرورش روحى انسان کار آمد در آن مسیر وایجاد «سعه صدرهاى اجتماعى‏» «للایمان یا للکفر» مى‏باشد.

بنابراین، بر این اساس، توسعه قدرت ولایت الهى و یا الحادى در میدان فعالیت‏هاى سیاسى، فرهنگى، و اقتصادى رهین هنرورى هماهنگ هنرمندانى است که در مسیر رهبرى رهبران الهى یا الحادى، جوامع بشرى صورت مى‏پذیرد. این نکته را امام راحل در کلام نورانى خویش بسیار زیبا بیان نموده‏اند که:
«رادیو و تلویزیون دستگاهى است که اگر فاسد باشد یک ملت را فاسد مى‏کند.» (1)
پى‏نوشت:
1) پیام امام خمینى‏قدس سره 12 / 3 / 60
چهارشنبه،26 فروردین 1383
توسعه فرهنگى از دیدگاه امام خمینى
ضرورت طرح اندیشه‏هاى امام خمینى (ره) درباره توسعه و فرهنگ

در سالهاى اخیر دانشمندان و صاحبنظران مسائل اجتماعى و فرهنگى، توسعه را ضرورتى اجتناب‏ناپذیر براى کشورهاى جهان سوم دانسته‏اند و رسانه‏هاى جمعى، کتابها، مطبوعات و نشریات این کشورها، آئینه اندیشه‏هاى توسعه گردیده‏اند. انعکاس گسترده اندیشه‏هاى توسعه، در رسانه‏هاى جمعى و مطبوعات، ضمن آنکه نشان دهنده اهمیت طرح موضوع توسعه است، همگانى کردن این اندیشه‏ها و اشاعه آن را نیز ضرورى مى‏سازد. اما همگانى شدن و اشاعه اندیشه‏هاى توسعه، در کشورهاى جهان سوم مى‏تواند داراى کارکرد مثبت‏یا منفى باشد. کارکرد مثبت فراگیر شدن این تفکر آن است که مردم این کشورها هنگامى که ضرورت توجه به توسعه را درک کنند، بتدریج‏براى انجام حرکتى عمومى به سوى سازندگى، بسیج مى‏شوند. کارکرد منفى اشاعه اندیشه‏هاى توسعه، انحراف افکار عمومى، وابستگى و گسیختگى فرهنگى و اجتماعى ناشى از پذیرش اندیشه‏ها و نظریه‏هاى غیر بومى و استعمارى

درباره توسعه مربوط مى‏شود. غالب نظریه‏هاى توسعه، در دهه هفتاد میلادى از طرف دانشمندان غربى و یا وابسته به غرب و نظام استکبارى حاکم بر جهان ارائه شده است، در نتیجه بطور آگاهانه و عمد و گاهى غیر عمد، برخى نظریه‏هاى توسعه، عقب ماندگى و وابستگى اقتصادى، اجتماعى و فرهنگى کشورهاى جهان سوم به آمریکا و چند قطب صنعتى دیگر جهان را به دنبال داشته است. گاهى نیز آشکارا ارزشهاى معارض با نظام ارزشى جهان سوم را – که پذیرش آنها اساسا جز بى‏هویتى و پوچى این ملتها ره آورد دیگرى در پى ندارد – تبلیغ کرده است. الگوى نوسازى، عقیده کسانى که اندیشه دوگانگى جامعه سنتى و جامعه مدرن را مطرح ساخته‏اند، از جمله نمونه‏هاى بارز آن دسته از نظریه‏هایى است که آشکارا

، در جهت نفى هویت فرهنگى ملتهاى جهان سوم تلاش مى‏کردند. نظریه دوگانگى جامعه سنتى و مدرن که اصطلاحا به دیدگاه نوسازى موسوم است، قائل به دگرگونى کامل جامعه سنتى (ماقبل مدرن) به جامعه‏هایى با انواع تکنولوژى، سازمان اجتماعى و فرهنگ مربوط به آن است. جامعه‏اى که داراى ویژگیهایى نظیر اقتصاد پیشرفته و ثروتمند و از هر حیث نظیر کشورهاى غربى است. بطور کلى این نظریه‏پردازان، طبق سنتى جامعه‏شناختى، به تقسیم‏بندى دوگانه‏اى از جوامع، یعنى جوامع سنتى در مقابل جوامع مدرن پرداخته‏اند، بطورى که

در یک سو با جامعه‏سنتى – نقطه‏اى که توسعه نیافتگى از آن آغاز مى‏شود – و ازسوى دیگر با جامعه‏اى مدرن، نظیر جوامع دموکراتیک غربى روبرو هستیم. فرض بر این است که تمام جوامع، در مرحله سنتى شبیه به هم بوده‏اند و بالاخره این جوامع، همان دگرگونیهایى را از سر خواهند گذراند که در غرب، اتفاق افتاده است. و به صورت جوامع مدرن درخواهند آمد. و این گذر، از طریق اشاعه فرهنگ، تکنولوژى و نظام ارزشهاى سرمایه‏دارى و یا گسترش نظامهاى اجتماعى، اقتصادى و سیاسى از نوع غربى به وجود مى‏آید دانیل لرنر، رستو، مک کله لند، رایزمن و کسانى که نظریه خود را مبتنى بر تناقض میان سنت و صنعت مدرن و ماقبل مدرن ارائه کرده‏اند، در نهایت، غربى شدن را تنها راه توسعه قلمداد کرده‏اند. حتى اگر این نظریه‏ها محصول و نتیجه تحقیقات و روشهاى علمى معتبر باشد، باز بیش از آنکه توسعه و پیشرفت ملى کشورهاى جهان سوم را موجب شوند، زنجیره وابستگى جهان سوم به آمریکا

را تحکیم و تقویت مى‏نمایند. متاسفانه غیر بومى بودن و بیگانگى دانشمندان و عالمان علوم اجتماعى و اقتصادى نظریه پرداز در امر توسعه، باعث گردیده که مفاهیمى غیر بومى و ارزشهاى بیگانه با نظام ارزشى کشورهاى جهان سوم در این جوامع اشاعه، تبلیغ و در نهایت‏به آنها تحمیل گردد. از اینرو کشورهاى جهان سوم علاوه بر مشکل توسعه نیافتگى با مساله جدیدترى به نام توسعه اندیشه‏ها و نظریه‏هاى غربى و استعمارى توسعه مواجهند. براى مقابله با این مشکل، حداقل دو راه را مى‏توان پیشنهاد و دنبال کرد:
الف- اتخاذ رویکردى انتقادى به نظریه‏هاى توسعه.

ب- ارائه و تبلیغ دیدگاهها و اندیشه‏هاى متفکران مذهبى، ملى، مردمى و بومى.
این‏راه حل در واقع تمهیدى است که مى‏تواند تا حدى ناسازگاریها و عناصر ناسره اندیشه‏هاى غیربومى و بیگانه را آشکار کند و در صورتى که توطئه‏اى فکرى یا فرهنگى در پى اغواى افکار عمومى باشد آن را خنثى سازد. این نظریه‏ها و دیدگاهها در جامعه، خود آگاهى فرهنگى ایجاد کرده و بینش انتقادى آنان را بیشتر مى‏سازد. دیدگاههاى حضرت امام خمینى رضوان الله علیه، درباره فرهنگ و توسعه فرهنگى با توجه به ضرورتى که شرح آن گذشت ، یکى از نیازهاى اساسى جامعه امروز ماست. اما متاسفانه در سالهاى اخیر، اکثرا مطبوعات کشور با ترجمه و اقتباس از کتابها و مجلات غربى، بیش از گذشته به تبلیغ و اشاعه نظریه‏هاى غربى توسعه مى‏پردازند و از دیدگاههاى مذهبى، ملى و شخصیتهاى بزرگى چون امام خمینى (ره) غافل مانده‏اند.

حضرت امام خمینى (ره) با هوش و درایت کم نظیر و الهى، بینش عمیق و شناخت دقیق از مسائل انسانى، اجتماعى و سیاسى، تجربه سالهاى پر فراز و نشیب از تاریخ و وقایعى که در این سده در جهان و کشورهاى اسلامى رخ داد و با الهام از تعالیم عالیه اسلام و آیات قرآن، به عنوان مرجع جهان اسلام و رهبرى بزرگ، با بیانى بلیغ و شیوه‏اى حکیمانه، دردها، مسائل و مصائب کشورهاى اسلامى را بیان مى‏کرد و راههاى نجات و حل مشکلات را توصیه مى‏نمود. ایشان غالبا در رهنمودهاى خود از ذکر مقدمات و عبارت پردازیهاى معمول پرهیز نموده و به روح و محتواى مطلب اشاره مى‏فرمودند و با ذکر شواهد ، مثالها، اهداف، نتایج و سیاستهاى کلى، هدایت و ارائه طریق مى‏کردند. بنابراین بر اهل قلم و اهل علم است که

این سیاستهاى کلى، اهداف عالى و ظرایف عمیق را بررسى نموده و باز نمایند. حضرت امام خمینى (ره) در مناسبتهاى گوناگون، ایده‏ها، خط مشى‏هاى کلى، اصول و سیاستهاى کلان و استراتژى دراز مدت کشور و امت اسلامى، بلکه مستضعفان جهان را مطرح مى‏فرمود و راه مجد و عزت و عظمت را به انسانهاى دربند مى‏آموخت. در این نوشتار تلاش خواهد شد، تا آنجا که مقدور است‏برخى از دیدگاههاى آن بزرگ مرد تاریخ توضیح داده شود.
توسعه از دیدگاه امام خمینى (ره)

مفهوم توسعه از دیدگاه امام خمینى از پنج ویژگى زیر برخوردار است:
– جامعیت مفهوم توسعه به نحوى که کلیه ابعاد وجودى انسان را فرا مى‏گیرد.
– اساس توسعه، مبتنى بر فرهنگ است.

– استقلال فرهنگى، عامل اصلى توسعه و وابستگى فرهنگى، عامل اصلى توسعه نیافتگى است.
– فرهنگ اسلامى، اساس و هدف توسعه فرهنگى است.
– تربیت و تعالى انسان، شرط توسعه و غایت آن است.
1- جامعیت مفهوم توسعه
تعریف و مفهوم توسعه از جنگ جهانى دوم به بعد – که آغاز تولد آن بود – تا امروز که چندین دهه از آن مى‏گذرد، کاملا تغییر کرده است. برداشتها و مفاهیم اولیه از توسعه، مبتنى بر کمیات اقتصادى بود و شاخصهاى اقتصادى، معرف سطح توسعه یافتگى یا عقب ماندگى شناخته مى‏شد. اما از دهه هفتاد میلادى به بعد شاخصهاى اجتماعى نیز به شاخصهاى توسعه افزوده گردید. رشد جمعیت، رشد شهرنشینى، دموکراسى، عدالت اجتماعى یا توزیع عادلانه ثروت، دسترسى به وسائل ارتباط جمعى، ثبات سیاسى و بودجه آموزش و تحقیقات، عواملى بودند که بتدریج‏به عنوان شاخصهاى توسعه پذیرفته شدند. بروز حوادث مختلف، در دهه هشتاد میلادى، نظرها را بیش از گذشته متوجه عوامل فرهنگى ساخت و نواقص نظریه‏هاى اقتصادى توسعه را آشکارتر نمود. بروز بحرانهاى اجتماعى، انفجار جمعیت، تضادهاى قومى، پیروزى انقلاب اسلامى ایران، نضج فعالیتهاى مذهبى و گرایشهاى دینى در غرب و فروپاشى شوروى سابق در نتیجه اختلافات فرهنگى و قومى اقوام ساکن این کشور، عواملى بودند که متفکران مسائل توسعه را بیشتر متوجه اهمیت و نقش فرهنگ، در فرآیند توسعه و تغییرات اجتماعى ساخت.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی بررسی سیستم گرمایش و ذوب برف با پمپ حرارتی زمین گ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی بررسی سیستم گرمایش و ذوب برف با پمپ حرارتی زمین گرمایی در pdf دارای 62 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی سیستم گرمایش و ذوب برف با پمپ حرارتی زمین گرمایی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 


فهرست مطالب

سیستم گرمایش و ذوب برف بر اساس پمپ حرارتی زمین گرمایی در فرودگاه گولنیو لهستان    1
خلاصه:    1
طراحی یک سیستم گرمایش و ذوب برف در فرودگاه GolenioW    1
سیستم دیواره های پخش گرما    1
معرفی    2
2.هیت پمپ‌ها در سیستم گرمایش    4
-2-1 قواعد اساسی    5
- 2-2اساس و پایه آرایش (چیدمان) تجهیزات    7
واحدهای تولید گرما در یک ایستگاه گرمایی که توسط انرژی زمین گرمایی برای تأمین شبکه    7
گرمایشی یک ناحیه تغذیه می‌شود ممکن است بصورت زیر باشد:    7
مبدل حرارتی ابتدایی بین سیال زمین گرمایی و آب گرمایشی ناحیه    7
هیت پمپها    7
واحدهای بازیافت گرما    7
دیگ های گازی    7
-3سیستم ذوب برف (مثال ها)    8
-3-1 ایسلند    8
- 3-2ژاپن    11
-3-3 ایالات متحده    13
-4 فرودگاه GOLENIOW    14
-4-1 اطلاعات کلی    14
4.2- شرایط زمین گرمایی    16
چگالی متوسط آب زمین گرمایی    18
ظرفیت گرمایی متوسط آب زمین گرمایی در فشار ثابت    18
-4-3 اطلاعات هواشناسی (اقلیم شناسی)    19
5 . تحلیل گرمای مورد نیاز    20
برای آب مصرفی (بهداشتی)  10 w/m2    21
5.2   سیستم برف آبکن    22
6 . طراحی سیستم برف آب کن    28
-6-1 سیال ناقل حرارت    28
-6-2 ساختار پیاده رو    29
-6-4 کنترل *    35
-6-5 تنش های حرارتی *    36
آب زمین گرمایی:                                38
2-7- گرمایش رادیاتور    41
7.3 مبدل حرارتی زمین گرمایی    43
شکل 20 :    51
شکل 21 :    51
شکل 22 :    52
شکل 23 :    53
شکل 24 :    54
شکل 25 :    54
سیستم گرمایش و ذوب برف بر اساس پمپ حرارتی زمین گرمایی در فرودگاه گولنیو لهستان
خلاصه:
طراحی یک سیستم گرمایش و ذوب برف در فرودگاه GolenioW در کشور لهستان هدف این مقا له می‌باشد. سیستم بر اساس کار کرد و استفاده  از انرژی زمین گرمایی در منطقه  Sziciecin نزدیک به شهر Goleniow طراحی شده است. در این منطقه آب زمین گرمایی در محدوده دمایی 40 تا 90 درجه سانتیگراد یافت می‌شود. مبنای طراحی سیستم استفاده از هیت پمپ هایی می‌باشد که گرما را از آب گرم 40 تا 60 درجه سانتیگراد جذب می‌کنند. برای درک عملکرد چیدمان پمپ حرارتی مختلف در یک سیستم گرمایی برای سیال زمین گرمایی  40 oc مقایسه هایی به عمل آمده است. برای منطقه مورد نظر محاسبات جریان سیال و محاسبات گرمایش موجود می‌باشد.
سیستم دیواره های پخش گرما شامل یک دبی سنج مبدل حرارتی زمین گرمایی و پمپ حرارتی (که به طور الکتریکی کار می‌کند) می‌باشد. اگر سیستم با یک اوپراتور که مستقیماً بعد از مبدل حرارتی زمین گرمایی نصب شده است کار کند سیم نوع  I  و اگر با اوپراتوری که بطور غیرمستقیم روی شبکه برگشت آب نصب شده است کار کند سیتم نوع  I I و اگر شامل یک منبع حرارتی معمولی با یک دیگ گازی (که می‌توانند با هم با یک مبدل حرارتی زمین گرمایی کار کنند) سیستم نوع  I I I  می‌باشد.
منطقه گرمایش توسط یک سیستم توزیع (شامل اتصالات موازی) گرما را بین مصرف کنندگان با احتیاجات مختلف توزیع می‌کند.در اولین مصرف کننده (سیستم گرمایش با رادیاتور دما پایین) محاسبات در دو حالت کاری متفاوت انجام می‌شود. در اولین حالت دمای آب خروجی و ورودی تابعی از دمای هوای بیرون می‌باشد. در دومین حالت دمای آب خروجی و ورودی به دمای بیرون بستگی ندارد و ثابت فرض می‌شود. دومین مصرف کننده یک سیستم تهویه وآب گرم مصرفی است که آب شبکه را با دمای ثابت در طول سال به حرکت در می‌آورد. نوع سوم استفاده یک سیستم ذوب برف است.
که در محدوده دمایی  3oc تا– 16 oc  با تأمین گرماهای متفاوت در دو حالت ذوب برف و در جا کارکردن، عمل می‌کند.گرمای ناشی از زمین در این سیستم توسط مبدل حرارتی تامین می‌شود.
هر یک  از سه سیستم فوق الذکردر این مقاله مورد نظر می‌باشند و توسط دیاگرام شماتیکی مربوطه  کاربرد انرژی زمین گرمایی، الکتریکی و انرژی کسب شده توسط دیگ گازی را شرح می‌دهد معرفی می‌شوند.
در  سیستم های گرمایی، هیت پمپ مستقیم از هیت پمپ غیر مستقیم اقتصـــادی تر و موثرتر می‌باشد. با کنترل هدفمند وبا استفاده از یک حسگر برف در یک سیستم ذوب برف مقدار آب گرم و هزینه عملیات کاهش می‌یابد.
معرفی
متاسفانه اخیراً  همه احتیاجات سوخت لهستان برای گرمایش از سوزاندن زغال سنگ   قهوه ای تأمین می‌شود. مهمترین نتیجه سوزاندن چنین سوختهای فسیلی تخریب محیط زیست است.
برای مهار رشد سریع آلودگی محیط زیست، صاحب نظران تمایل زیادی بسمت جایگزینی منابع انرژی (بازگشت پذیر) که در میان آنها انرژی زمین گرمایی نقش مؤثری ایفاء می‌کند دارند. لهستان یک کشور غنی در منابع آب زمین گرمایی با آنتالپی متوسط می‌باشد. حجمی از این آبهای گرمایشی ، در حدود تقریباً  6500 Km3 (در سوکولوسکی) دمایی بین 30 تا 120 درجه سانتیگراد دارند.آب در محدوده دمایی  50 oc  تا  90 oc از میان سوراخهایی با عمق km 1.5 تا  3km به سطح زمین آورده می‌شوند.
کم و بیش منابع زمین گرمایی بطور یکنواخت در قسمت هایی از لهستان در حوزه یا زیر حوزه های زمین گرمایی مخصوصی که به مناطق و ایالات زمین گرمایی خاصی تعلق دارد توزیع شده اند. بهترین شرایط مناسب و دلخواه زمین گرمایی در  Podhale and  Studety, Polish Low land  می‌تواند یافت شود.با وجود چنین انرژی با پتانسیل بالا در منابع زمین گرمایی، بهره برداری گسترده از یک دهه پیش شروع شده است.
تا این زمان، آب زمین گرمایی فقط برای منظورهای استحمام درمانی مورد استفاده بوده است.  مثال هایی از ، مراکز مهمی که آب زمین گرمایی را برای درمان بیماری به کار می‌بردند Spas:
 Ladek zdroj , cieplice , ciechocink  هستند.
بین سالهای 1993 تا 2001 ، چهار سیستم گرمایی بزرگ بر اساس انرژی زمین گرمایی درلهستان ساخته و نصب شده اند.  (Banska  Nizna, Pyrzyce ,Mszczonow ,Uniejow) محاسبات طراحی پروژه بر اساس کاربرد انرژی زمین گرمایی توسط یک مبدل حرارتی و یک هیت پمپ در آرایش های متفاوت ارائه شده است.از آب گرم تولید شده برای رادیاتور وگرمایش آب معرفی و همچنین برای انتقال حرارت به منظور نصب یک سیستم ذوب برف در فرودگاه GOLENIOW استفاده خواهد شد.
این عمل امکان کاهش انتشار گازهای گلخانه ای را نسبت به سوختهای معمولی ایجاد می‌کند. ذوب یخ (برف) پیاده رو توسط آب و بخار زمین گرمایی در چندین کشور، از جمله ایسلند، ژاپن و ایالات متحده استفاده می‌شود.این تأسیسات می‌توانند شامل پیاده روها، جاده ها، سراشیبی ها، باند فرودگاه ها، میدان ها، محوطه پارگینک و پل‌ها باشند.
اغلب این کار توسط یک محلول گلیکول انجام می‌شود. آب یا بخار گرم درون لوله های زیر پیاده رو به گردش در می‌آید.این مقاله سعی دارد احتیاجات کلی طرح برای یک سیستم ذوب برف را معرفی کند و یک راه حل برای فرودگاهی که سیستم آب گرم زمین گرمایی اش توسط مبدل های حرارتی تأمین می‌شود پیشنهاد می‌کند.از فواید آشکار چنین سیستم هایی این است که احتیاج به برف روبی از بین می‌رود. آرامش و راحتی بیشتر برای پیاده‌ها و وسایل نقلیه، کاهش زحمت برف روبی و شرایط کاری بهتر در فرودگاه ایجاد می‌شود.
2.هیت پمپ‌ها در سیستم گرمایش
هیت پمپ  وسایل انتقال حرارتی هستند که به استفاده از کار یا گرمای ورودی قادر هستند که جهت نرمال انتقال حرارت را معکوس کنند و در یک دمای پایین گرما را جذب و آن را در یک دمای بالاتر دفع نمایند.هیت پمپ‌ها در طرح های گرمایش زمین گرمایی در دمای پایین برای افزایش گرمای خروجی از سیال استفاده می‌شوند، اما نقش مشخص آنها در هر طرح به دمای سیالی که مورد استفاده قرار می‌گیرد بستگی دارد.
بنابراین با سیالات دما متوسط در محدوده oc  40تا 70 oc ، گرمای خارج شده توسط مبدل اولیه تقویت می‌شود. با این وجود ، با سیالات با دمای پایین تر از  40 oc ، تقریباً مبادله گرما بصورت مستقیم مشکل و غیر ممکن می‌شود و با نصب پمپ حرارتی این کار ممکن میشود.
-2-1 قواعد اساسی
معمولی ترین هیت پمپ‌ها از نوع تراکم بخار هستند که از یک کمپرسور متحرک مکانیکی با شرح زیر استفاده می‌کنند. وقتی گاز بدون افت گرما متراکم می‌شود، دما و فشارش بخاطر کاری که توسط کمپرسور روی گاز انجام می‌شود افزایش می‌یابد ، برعکس ، وقتی گاز منبسط می‌شود، دما و فشارش کاهش می‌یابد.تبدیل مایع به گاز تبخیر نامیده می‌شود و این عمل در دمای ثابت با جذب گرما از محیط اطراف اتفاق می‌افتد.گرمای جذب شده باعث افزایش انرژی جنبشی مولکولی می‌شود.
مقدار گرمای مورد نیاز برای تبدیل یک واحد جرم از مایع به بخار گرمای نهان تبخیر نامیده می‌شود.در یک ظرف آب جوش روی خوراک پزی وقتی که از گرمای گرفته شده از خوراک پزی به عنوان گرمای نهان تبخیر برای تبدیل آب به بخار استفاده می‌شود، مایع (آب) در دمای جوش باقی می‌ماند. برای آب مقدار گرمای مورد نیاز    است.
 وقتی گاز به فاز مایع بر می‌گردد (فرآیندی شناخته شده به نام تقطیر) گرمای آزاد شده گرمای نهان تقطیر نامیده می‌شود. گرمای نهان تقطیر و گرمای نهان تبخیر برای هر سیال داده شده ای با هم برابر هستند،‌ بنابراین سیال همان اندازه گرما را در تقطیر از دست می‌دهد که در تبخیر نیاز دارد.
 

در هیت پمپ ، سیال عامل در یک مسیر بسته گردش می‌کند.سیال عامل در هیت پمپهای زمین گرمایی امروزه معمولاً از نوع هیدروفلروکربن  (HFC, chlorine  free)  یا یک مبرد طبیعی مانند پروپان، ایزو بوتان ،  آمونیاک یا دی اکسـید کربن   است.
 مبرد یا سیال عامل با گردش در مدار مکرراً در قسمتی از سیستم منبسط و تبخیر شده و باعث سرمایش و جذب گرما می‌شود و در قسمت دیگر متراکم و تقطیر شده و باعث گرمایش و دفع گرما می شود. اثر این عمل، به حرکت در آوردن یا پمپ شدن گرما از قسمتی از سیستم که سیال تبخیر شده به قسمتی از سیستم که سیال تقطیر شده می‌باشد. شکل 1 این عمل را نشان می‌دهد.
کمپرسور با انجام کار روی گاز، دمای فشار آن را افزایش می‌دهد.گاز گرم، با فشار بالا به داخل کندانسور جاری می‌شود که در آن جا گرما  توسط کندانسور به محیط داده می‌شود و گاز تقطیر می‌شود.
سیال خروجی از کندانسور مایع خنک و با فشار بالا می‌باشد.در وسیله انبساط (شیر انبساط) فشار مایع کاهش می‌یابد . سپس مخلوط مایع و بخار فشار پایین به سمت اوپراتور جاری می‌شود. در اوپراتور، گرمای نهان تبخیر مایع، جذب شده و در نتیجه گاز فشار پایین به کمپرسور برمی گردد و سیکل کامل می‌شود.
گرمای ظاهر شده در کندانسور، مجموع گرمای جذب شده در اوپراتور و گرمای اضافه شده بوسیله کمپرسور  در طول انجام کار موتور محرک کمپرسور می‌باشد. چون تنها از برق برای راندن کمپرسور استفاده می‌شود، هیت پمپ 3 تا 4 برابر انرژی بیشتر  از مصرفش آزاد می‌کند.
- 2-2اساس و پایه آرایش (چیدمان) تجهیزات
واحدهای تولید گرما در یک ایستگاه گرمایی که توسط انرژی زمین گرمایی برای تأمین شبکه
گرمایشی یک ناحیه تغذیه می‌شود ممکن است بصورت زیر باشد:
•    مبدل حرارتی ابتدایی بین سیال زمین گرمایی و آب گرمایشی ناحیه
•    هیت پمپها
•    واحدهای بازیافت گرما
•    دیگ های گازی
از بویلرهای کمکی تنها زمانی استفاده می‌شود که گرمای مورد نیاز شبکه بیشتر از گرمای زمین باشد. در غیر این صورت تصمیم برای ساخت بویلرها و انتخاب قدرت حرارتی برای این واحدها به یک سری محاسبات بهینه اقتصادی بستگی دارد.
هیت پمپ‌ها مانند مبدل های حرارتی اولیه یا بویلرهای پشتیبان عناصر منفرد و مجردی نیستند.
دو کلاس اساسی از پیکر بندی هیت پمپها می‌توان تشخیص داد:
•    هیت پمپ مبدل حرارتی اولیه را برای تأمین گرمای اضافی از سیال زمین گرمایی کمک می‌کند این هیت پمپ هیت پمپ کمک کننده نامیده می‌شود. (HpA)در این آرایش هیت پمپ‌ها به طریقه ای که گرمای زمین گرمایی بیشتری را تولید کنند متصل شده اند، دو حالت استفاده از این روش اتصال اوپراتور بطور مستقیم یا غیر مستقیم می‌باشند.
•    دومین حالت هیت پمپ تنها  (HPO) نامیده می‌شود.این آرایش وقتی استفاده می‌شود که که دمای سیال عامل، یا آب زمین خیلی پایین باشد که فقط انتقال حرارت بسیار ناچیزی توسط انتقال حرارت ساده بدست می‌آید.
گرما بوسیله اوپراتور از سیال عامل زمین گرمایی بطور مستقیم یا در عرض یک مبدل حرارتی کمکی خارج می‌شود سپس گرما توسط کندانسور به سیستم گرمایش آزاد می‌شود. تنها مسیر انتقال حرارت از درون هیت پمپ است و هیچ گرمایی آزاد نمی شود مگر این که هیت پمپ کار کند.
هیت پمپ گرمای خارج شده را بالا می‌برد بطوری که دمای خروجی از کندانسور بالاتر از دمای تأمین زمین گرمایی است.
 -3سیستم ذوب برف (مثال ها)
 -3-1 ایسلند
در مرکز قدیمی  (Rejkjavix)ترمیم خیابانها و پیاده روها قبل از سال 1990 با لوله های ذوب برف جاسازی شده همزمان توسعه داده شد.
در حال حاضر ناحیه ذوب برف  30,000 m 2 می‌باشد و انتظار می‌رود که به  60,000 m2 توسعه یابد. در (Rejkjavix) آب گرم زمین گرمایی برای گرمایش خانه‌ها استفاده می‌شود.  قسمتی از سیستم توزیع تک لوله و قسمتی دیگر دو لوله می‌باشد.در شهرهای قدیمی یک سیستم تک لوله ای نصب شده است. آب زمین گرمایی بعد از استفاده برای گرمایش خانه‌ها در سیستم فاضلاب شهر رها می‌شود.
آب برگشتی در  32 ocمحتوای انرژی زیادی است. از زمان نو کردن جاده ها، امکان استفاده از این آب در سیستم ذوب برف تشخیص داده شد. آب برگشتی اکنون با 5 مرکز کنترل برای ذوب برف هدایت می‌شود.سیستم لوله کشی آب در مسیرهایی که مراکز را بهم متصل می‌کنند، خوابانیده شده است و آب می‌تواند به مراکز دلخواه توزیع شود.
همه لوله های ذوب برف لوله های پلاستیکی هستند بجز لوله های مرکز کنترل که از فولاد ساخته شده اند.شاه لوله آب ورودی  و آب خروجی در مراکز کنترل نصب می‌شوند و شاخه های فرعی به جعبه های شیر متصل می‌شوند و همه لوله‌ها با شیرهایی با هم ارتباط دارند.ضروری است که این شیرها به آسانی قابل دسترسی باشند بطوری که یک لوله هر وقت لازم باشد بتواند هواگیری شود. بنابراین از جعبه های شیر بتونی با صفحات پوششی چدنی در رو یا بیرونی استفاده می‌شود.(شکل 2)، بنابراین دستیابی به شیرها بدون برداشتن روکش پیاده رو ممکن است.

سیستم لوله از نوع برگشت ـ معکوس است که تعادل فشار را حفظ می‌کند. همه لوله های ذوب برف طول معادلشان 280 m می‌باشد فاصله بین لوله‌ها  0.25 m است. بهترین حالت برای ذوب برف بیشتر با فاصله  کم بین لوله‌ها ( 0.2m) به تحقق می‌پیوندد. لوله‌ها در شن مخصوص زیر یک پیاده رو جاسازی شده اند. در جاده های با ترافیک بالا بخاطر وزن ناشی از ماشین ها، لوله‌ها در لایه آسفالت خوابانیده می‌شوند.

- 3-2ژاپن
 در سیستم ذوب برف   Gaia از مبدل حرارتی هم محور  (DCHE ) Downhole برای خروج گرما از زمین استفاده می‌شود.  در این سیستم آب سرد به سمت پایین از درون لوله هایی که عایق شده اند می‌رود و آب گرم برای تبادل حرارت به سمت بالا می‌آید.اولین سیستم ذوب برف Gaia در Ninohe نصب شدکه شهری در  500km شمال   Tokyo می‌باشد که بطور موفقیت آمیزی عمل می‌کرد. میانگین پایین ترین دما برای ماه  January در این شهر   -7.1 oc است.بارش سالیانه در زمستان   1995/96  ، 2.9m بوده است.
به منظور جلوگیری از سر خوردن ماشینها این سیستم در یک مسیر با شیب  9% نصب گرید. منطقه پوشیده شده بوسیله سیستم ذوب برف 4 متر عرض و 65 متر طول دارد که یک مسافت کلی  266m2 را پوشش می‌دهد. لوله های گرمایی در بتون و آسفالت پیاده رو در عمق   10cm و فواصل  20cm از همدیگر نصب شده اند.مواد زیر جاده شامل تخت سنگ شنی می‌باشد و دمای زمین oc 22.5 در عمق  150m است.
 سه عدد  DCHE که قطر خارجی هر یک   150M  , 8.9 CM  عمق وهیت پمپ  15kw مورد استفاده قرار گرفته می‌شود. در زمستان گرمای خارج شده از زمین بوسیله  DCHE‌ها به هیت پمپ منتقل می‌شود. بعداً دما بوسیله هیت پمپ افزایش می‌یابد و انرژی گرمایی منتقل می‌شود. در تابستان گرمای خورشید دمای جاده را که در آن لوله های گرمایی جاســازی شده است تا         30-50oc بالا می‌برد. گرمای خورشید در جاده دریافت و ذخیره می‌شود.
این گرما توسط اتصال DCHEها و لوله های گرمایی بطور مستقیم و بوسیله گردش سیال باعث گرم شدن لوله‌ها یی می‌شود که به داخل DCHE جاری می‌شود و سطح زمین را خنک می‌کند بدین طریق گرمای خورشید در اوقات تابستانی برای استفاده در زمستان برای ذوب برف در زمین ذخیره می‌شود.
سیستمGaia  در شهر  Ninohe یک کاهش 84 در صدی در مصرف انرژی سالیانه در مقایسه با سیستم هایی که از کابل های گرمایش الکتریکی   (Morta and togo2000) استفاد می‌کنند را نشان می‌دهد.....

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد بهنگام درآوری تجهیزات تکنولوژی اطلا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد بهنگام درآوری تجهیزات تکنولوژی اطلاعات در pdf دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد بهنگام درآوری تجهیزات تکنولوژی اطلاعات در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد بهنگام درآوری تجهیزات تکنولوژی اطلاعات در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد بهنگام درآوری تجهیزات تکنولوژی اطلاعات در pdf :

بهنگام درآوری تجهیزات تکنولوژی اطلاعات

بهنگام درآوری تجهیزات تکنولوژی اطلاعات
یک بازبینی از تغییرات و اصلاحیات UL-60950-07

سال گذشته مقدمه UL60950-07 آورده شده است. جدیدترین استاندارد برای تجهیزات تکنولوژی اطلاعات (ITE). این استاندارد نه تنها UL 60950 پیشین را به مطابق روز درمی‌آورد بلکه شرایط جدیدی را که روش و جریان استانداردهای ITE را برای آینده تغییر خواهند داد را اضافه نماید. قبل از هزاره جدید آزمایشگاههای

متعهد یک برنامه سه مرحله‌ای را بمنظور حذف استاندادردهای منسوخ شده و انتقال آنها به استانداردهای مدرن‌تر و هماهنگ‌تر تربیت داده‌اند. از زمان اعلان آن برنامه‌ها به جهت اولبین و دومین مراحل حرکت کرده‌ایم. سومین مرحله را یک موعد از تاریخ 1 ماه آوریل سال 2005 در حال نمودارشدن می‌باشد. هدف و محدوده اولیه آن بمنظور دربرگیری این استاندارد جدید تغییر یافته است. اجازه‌ دهید که نگاهی دنیای استانداردهای IT بازبینی طرح UL آزمایش فرآیندی که در آن قرار داریم و اینکه ببینیم انتظار چه رموز یا شگفتی‌هایی را باید بکشیم می‌اندازیم.
هدف این طرح

پیش از سال 2000 چهار استاندارد ایمن محصول سالها به منظور ارزیابی محصولات ITE بکاربرده می‌شدند.
• UL114 “ شرایط دفتری و تحهیزات تجاری”

• UL478 “ پردازش اطلاعات و تجهیزات تجاری”
• UL1459 “ تجهیزات تلفن” ( دستگاه تلفن)

• UL1950 “ تجهیزات تکنولوژی اطلاعات
هدف UL ادغام و یکی‌کردن اینها به تنهایی یک استاندارد می‌باشد که شامل تمام محصولات ITL خواهد بود.
در این حین چاپ UL1950 سوم به این هدف نزدیکتر بود به این دلیل که آن تا اندازه‌ای با استانداردهای 60950 هماهنگ بوده است. جدول زمان مخابره که در ابتدا تصور می‌شد و یا هم‌اکنون واقع شده در جدول 1 نشان داده شده است.
– طرح اصلی( ابتدایی)

تمامی استانداردهای یک تاریخ اجرا( تاریخ شورع) با تاریخ فعالسازی و یک تاریخ از بازگرفتن ( رجوع) می‌باشند که نشان می‌دهند که شما تا چه زمانی می‌توانید از این استاندارد بمنظور ارزیابی یا سنجش یک محصول استفاده کنید در مورد تغییر وضعیت استانداردها بطوریکه ذکر شد یک دوره پدربزرگ ]دوره زمانی که در آن فایل اصلی پدربزرگ بهنگام سازی می‌شود[ نیاز است که محصولات بتوانند به فروخته‌شدن ادامه دهند زمانیکه تولیدکنندگان طرحهائی را مطابقت

معیارهای جدید ایجاد می‌کنند فواصل زمانی مشابه اینها بمنظور تکمیل فرآیند سه مرحله‌ای UL برای ایجاد یک استاندارد ارزیابی ITE تشکیل شده‌اند. اولین مرحله از این مراحل در یکم آوریل سال 2000 به پایان رسید. به محصولات جدید اجازه تصویب‌شدن در UL114,UL478,UL1459 یا چاپ اولین و دومین UL1950 سالها بعد از این تاریخ داده نشده. درمرحله دوم تمامی محصولات جدید ارائه شده برای تصویب ( کسب مجوز) باید در چاپ سومین UL1950 یا UL60950 تا یکم ماه آوریل سال 2003 به تصویب برسند. بعد از این تاریخ واگذاری‌های جدید باید برای مطلوبیت آنها با چاپ سومین UL60950 ارزیابی شوند.
درمرحله آخر تمامی محصولات ارائه شده برای تصویب بعد از یکم آوریل 2005 باید با چاپ UL 60950 سوم مطابقت داشته باشد.

سپس باید چاپ UL1930,UL1959,UL478,UL114 اول و دوم و سوم پس گرفته شوند و به هیچوجه برای بکارگیری در گواهی‌ها نباید قابل دسترسی باشند تجهیزاتی که پیش از این برای این استانداردها ارزایابی شده‌اند که به تولید ادامه دهند و برای گواهی و تصدیق بعد از موعد یکم آوریل سال 2005 مشخص شده‌اند. باید بمنظور تعیین اینکه آیا این محصول با شرایط چاپUL60950 سوم مطابقت می‌کند یا خیر دوباره بازبینی شوند.

– بنابراین چه چیزی تغییر یافته؟
در یکم آوریل سال 2003 بطوریکه پیش‌بینی شده بود که تمامی محصولات جدید درچاپ UL60960 سوم ارزیابی شدند، UL چاپ UL 60950-1 اول را بیمه کرد.
ایمنی تجهیزات تکنولوژی اطلاعات- بخش اول: شرایط کلی

این استاندارد یک پیگیری طبیعی در نسخه IEC از استاندارد می‌باشد که از سال 2001 حذف شده بود. خط تیره یک(-1) دیگر استانداردهای چندگانه محصول را با نامگذاری قراردادها تقلید می‌کند با شرایط کلی برای تمام محصولات در آن طبقه بعلاوه خط تیر (“dosh one”) دیگری خط تیر دو
(“dosh two”) استانداردهای (-2-x ) می‌توانند برای آدرس‌دهی تجهیزات ویژه و مداربندی بدون بهنگام درآوری استاندارد اصلی در هر زمان که تغییری ایجاد شد نوشته شود.

گرچه هیچ تغییری در زمان‌بندی اصلی بازپسگیری استانداردهای قدیمی‌تر وجود ندارد هم‌اکنون این طرح استنباط می‌کند که تمامی محصولات جدید ارائه شده برای تصدیق در طی یکم آوریل سال 2005 در UL-60950-1 ارزیابی می‌شوند.

اما دو چیز وجود دارد که باید بخاطر سپرد. اول اینکه از تاریخ یکم آوریل سال 2003 تا 2009 ، UL60950,UL60950-1 فعال می‌باشند مطابق استانداردها ایمنی ITE . بنابراین یک تولید کننده می‌‌تواند درخواست گواهی و تصدیق در UL60950 یا در UL60950-1 داشته باشد.

دوم اینکه، محصولات موجود UL60950 تولید شده بعد از موعد 2005 که دارای تغییرات معیار ایمنی ایجاد شده برای آنها می‌باشند باید مجدداً در UL60950-1 ارزیابی شوند. این می‌تواند در مناطقی که استانداردها فرق دارند هزینه‌بردار باشد. نهایتاً، محصولاتی که در UL60950 تصدیق شده‌اند دارای احکام پدربزرگ تا یکم آوریل 2006 می‌باشند اگر بعد از این تاریخ تولید شوند مجدداً باید در UL60950-1 کنترل شوند.
تا چه اندازه این انتخاب سخت می‌باشد؟

بنابراین، سؤالاتی را که باید از خودتان بپرسید اینها می‌باشند که: در صورتیکه یک انتخاب ما بین استانداردهای ITE برای سال دیگر یا دو سال دیگر وجود داشته باید می‌توانم بزودی بار دیگر تغییر ایجاد کنم؟ و اینکه تا چه اندازه مطابقت شرایط UL60950-1 جدید مشکل می‌باشد؟ پاسخ این بسیار ساده است بعد از بازبینی تفاوتها و تغییرات ما بین نسخه‌ها 60950 من به چند تغییر اساسی دست بافته‌ام بیشترین تفاوتها برروی یک محصول خوب طراحی شده یا فشار کمی وارد خواهد کرد و یا اصلاً هیچ ضربه‌ای را وارد نخواهد کرد، محصولی که در حال حاضر با UL 60950:2000سال مطابقت می‌کند. محصولاتی که در 1950 سال تصدیق می‌شوند و استانداردهای پیشین دیگر موانع بیشتری را آزمایش خواهندکرد.

هر قدر که استانداردی قدیمی‌تر باشد تفاوتهای بیشتری وجود خواهد داشت جدول 2 یک مرجع سریعی را برای ماده‌ها و شرایط مطابق روز یا جدید فراهم می‌سازد و توضیح کوتاهی را در خصوص آنها ارائه می‌دهد.
تغییرات( اصلاحات) در UL60950

مبحث زیرین بیشتر تأکید بر آن دسته از ماده‌هایی دارد با تغییراتی که بیشترین منظور را دارند. اعداد فراهم شده بر اعداد ماده‌ها در UL60950-1 مطابقت می‌کنند.

-111 حیطه عمل این استاندارد به منظور دربرگیری تجهیزات طراحی شده برای بکارگیری بعنوان تجهیزات ترمینال ارتباطات(ex.PABX ,pager.etc ) زیربنایی شبکه ارتباطات( تجهیزات مخابره و صدور صورتحساب، تکرارکننده‌های پیام و غیره) تغییر یافتند. تجهیزات طراحی شد و منتخب که بطور مستقیم به یک سیستم توزیع کابل اتصال یافته‌اند و یا بعنوان تجهیزات زیربنایی در یک سیستم توزیع کابل بکار رفته‌اند نیز اضافه شده‌اند.

-121314 این شرط سیستم‌های توزیع کابلی را مشخص و تعریف می‌کند که بطور فلزی واسط‌های( رسانه‌ها) مخابرات را محدود می‌کند که اساساً برای مخابره سیگنالهای تصویری و یا صوتی، بین ساختمانهای مجزا یا ، بین آنتن‌ها و ساختمانها در نظر گرفته می‌شوند.

145 آزمایش تلرانس‌ ورودی شبکه‌های DC اضافه شده و بصورت +20%/-15% معین شده‌اند مگر اینکه در غیر اینصورت توسط تولید کننده معین شده باشند آزمایشگاهها اهداف مشابهی را در گذشته دنبال کرده‌اند بمنظور اطمینان از اینکه حد نرمال از ولتاژهای عملیاتی برای سیستمهای مرکزی ولتاژ دفتری پوشش داده شده‌اند.

-14122,14123 این دسته از ماده‌ها موقعیتهای اندازه‌گیری و بخش دما را به دو نوع تفکیک می‌کند: تجهیزات مستقل دما و تجهیزات مجزای دما. نمونه‌های تجهیزات مستقل یک محصول طوری می‌تواند باشد که ملخهای آنها سرعت متغیر مبنی بر دما در درون محفظه می‌باشد. این دسته از محصولات دارای اندازه‌گیریهای دمای انجام شده در دمای طبیعی با مطلوبیت کمتر در بخش توان خود آن می‌باشد.
-1414 تجهیزات نوع A دو قابل اتصال به دو شاخه که به یک خروجی استاندارد US 120 VAC وصل می‌شوند هم‌ اکنون فرض بر این شده است که بتواند توسط یک مدار انشعاب 20A حفاظت شوند تا توسط یک مدار 15A .

-1415 مطلوبیت با بازرسی در بیشتر استانداردها مستند شده است و عموماً توسط برخی طبقات بازبینی بصری توجیه شده‌اند ماده 1415 به این نکته نظر با درنظر گرفتن اینکه مطلوبیت حاصل شده بدون آزمایش با بازرسی و تجدید نظر در خصوص هر داده مربوطه یا نتایج آزمایش پیشین انجام شده اضافه می‌شود.
-1572 یک خازن yz واحد با مطابقت IEC 60384-14:1993 همچنین هم‌اکنون شرایط را برای عایق‌کاری دوبل یا مسلح بعنوان یک مؤلفه( جزء) پلساز برای تجهیزات ارزیابی شده کمتر از 150V رضایت‌بخش می‌کند.

-1612 ماده106 رابطه نیرو( جریان برق در درون سیستم‌های توزیع نیروی DC و AC انشعاب یافته‌اند. این ماده جدید، نکات ماده 306 قبلی را برای سیستمهای متمرکز نیروی DC جابجا می‌کند.
-11773 شرایط‌های نشاندار هم اکنون برای ترمینالهای رسانه‌های ورودی شبکه DC از تجهیزات بطور ثابت متصل و تجهیزاتی با سیستمهای ورودی نیروی غیر قابل تفکیک ایجاد و مستند شده‌اند.

-2115متدهای نتیجه‌گیری و آزمایش برای تعیین وجود یک میزان انرژی پرخط اضافه شده‌اند. هر دو متدها در حال حاضر بکارگرفته می‌شوند اما هم‌اکنون باید بهتر به آنها پرداخت و سندیت داد آزمایش کردن شامل تنظیم یک بار مقاومتی متغیر می‌باشد که به بخشهائی در تحقیق متصل شده‌اند و تجهیزات را تحت موقعیتهای عملیاتی نرمال بکار می‌گیرند و راه می‌اندازند. ماکزیمم ولتاژ ثبت شده و جریان متجاوز از 60 ثانیه ثبت شده است یک میزان انرژی پرخطر در حالی وجود دارد که 240VA حاصل شده است تساوی E=0.5 CU زمانی برای تعیین بکاربرده می‌شودکه انرژی ذخیره شده از 20 ژول تجاوز کند و از اینرو به عنوان یک انرژی پرخطر طبقه‌بندی می‌شودC ظرفیت می‌باشد و U ولتاژ اندازه‌گیری شده می‌باشد.

-217 هم‌اکنون شرایط تخلیه الکتریکی خازن در تجهیزاتی کاربرد پذیر می‌باشند که توسط ورودی شبکهDC نیرومند شده باشند. شبکه DC بعنوان یک سیستم توزیع با و یا بدون باطری بیرونی در تجهیزات بمنظورتأمین نیرو در تجهیزات نیرومند DC تعریف شده‌اند. در نقطه قطع اتصال این ولتاژ باید در 37 % از مقوله اصلی در یک ثانیه برای نوع A تجهیزات قابل اتصال به دو شاخه( سیستم قابل تفکیک استاندارد) و 10 ثانیه برای تجهیزات نوع B قابل اتصال به دو شاخه( قفل‌پیچی) تباه و محو شود این تجهیزات نیرومند DC را به آزمایش تخلیه الکتریکی خازن اضافه می‌شود.

-224 یک آزمایش قدرت برقی را می‌توان در تثبیت عایق‌کاری مابین مدارهای ثانویه پرخطر و ولتاژ پائین اضافی ایمنی(SELV ) بعنوان یک شق در آزمایش اجرا نمودSELV از اوج ولتهای 424 یا

60VDC در موقعیت خطای واحد یا نرمال تجاوز نمی‌کند.
-234 انتخابی یکسان مانند ماده Z .Z.4 ممکن است که در عایقکاری با ایزوله‌کردن مدارهای ارتباطات و مدارهای ثانویه پرخطر بکاربرده شوند.
-242 نشت مدار اندازه‌گیر در شعبه فرعی را می‌توان در جای مقاومت الکتریکی 2000ohm به منظور تعیین حد جریان در مدارد جریان محدود شده بکاربرد برای فرکانس‌هائی که از 1KHZ تجاوز نمی‌کنند، جریان در حالت ثابت که از مقاومت الکتریکی 2000ohm کشیده شده و مابین بخشهایی از یک مدار جریان محدود شده متصل شده نباید از اوج o.7MA یا 2Madc تجاوز کند.

2633 -جدول 2D ، مینیم سایز رسانه‌های پیوندیی( متصل به شاسی) محافظ به منظور دربرگیری مینیمم سایزهای رسانه‌ها برای مدارها با درجه بندیهای جریان کمتر از 16amp یا مساوی 16amp تغییر یافته‌اند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله ردیابی ماکزیمم توان خروجی سلول های خورشیدی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله ردیابی ماکزیمم توان خروجی سلول های خورشیدی با استفاده از کنترل کننده فازی نوع اول با ورودی ناشی از خطای تخمین پارامترهای سیستم در pdf دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله ردیابی ماکزیمم توان خروجی سلول های خورشیدی با استفاده از کنترل کننده فازی نوع اول با ورودی ناشی از خطای تخمین پارامترهای سیستم در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله ردیابی ماکزیمم توان خروجی سلول های خورشیدی با استفاده از کنترل کننده فازی نوع اول با ورودی ناشی از خطای تخمین پارامترهای سیستم در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله ردیابی ماکزیمم توان خروجی سلول های خورشیدی با استفاده از کنترل کننده فازی نوع اول با ورودی ناشی از خطای تخمین پارامترهای سیستم در pdf :

چکیده

لزوم استفاده از انرژی های نو بر کسی پوشیده نیست .آلودگی زیست محیطی ناشی از مصرف سوخت های فسیلی و محدودیت منابع آنها ، از جمله چالش های پیش رو در جهت بهره برداری از این نوع انرژی هاست. انرژی خورشیدی بـا توجه به فراوانی ، پاک و در دسترس بودنش بیش از بقیه مورد توجه قرار گرفته است. مشکل عمده در بهره برداری از این نوع انرژی ها ، هزینه نصب و راه اندازی تجهیزاتی است که برای استفاده از آنها لازم است. هزینه خریداری و نصب سلول های خورشیدی با توجه به پیشرفت هایی که در زمینه نیمه هادی ها صورت گرفته است روندی کاهشی را طی می کند. اما به این دلیل که سلول های خورشیدی متشکل از نیمه هادی ها هستند، رفتار ولتاژ و جریان خروجی آنها غیر خطی است و با تغییر در شرایط محیطی تغییر می کند. بنابراین توان خروجی مقداری ثابت نبوده و هر لحظـه یـک مـاکزیمم توان در دسترس است. برای کار در این ماکزیمم توان روش پیشنهادی در این مقاله ، استفاده از کنتـرل کننـده فـازی جهت ردیابی توان خروجی است. ورودی های کنترل کننده فازی مقدار خطای تخمین زده شده پارامتر های فتوولتائیک با استفاده از الگوریتم RLS است. در اکثر مقالات مربوطه ، ورودی کنترل کننـده فـازی بـه صـورت تغییـرات تـوان بـه تغییرات ولتاژ در نظر گرفته شده است که نتایج آن با روش پیشنهادی در این مقاله مقایسه شده ، ملاحظه می شود که با استفاده از خطای تخمین و الگوریتم RLS ، توان خروجی بهتر ردیابی شده است.

واژههای کلیدی: سلول خورشیدی- کنترل کننده فازی RLS – MPPT –

1ـ مقدمه

استفاده از سلول های خورشیدی مزیت های عمده ای در پی دارد که از آن جمله می تـوان بـه فراوانـی و همـه جـا در دسترس بودنش و نیز نداشتن آلودگی زیست محیطی اشاره نمود. آرایه فتوولتائیک متشکل از تعدادی سلول خورشیدی اسـت که برای افزایش ولتاژ ، جریان ودر نهایت توان خروجی به صورت سری و موازی به یکدیگر متصل شـده انـد. مشخصـه تـوان-ولتاژ خروجی ، غیر خطی است و با تغییر پرتوافکنی و دمای محیط تغییر می کند. شکل((1 تغییرات توان نسبت بـه تغییـرات پرتو افکنی و دمای محیط را نشان می دهد. همان گونه که از شکل (1) مشاهده می شود در یـک دمـا و تـابش ثابـت نـور ، ماکزیمم توان خروجی در یک نقطه رخ می دهد. این نقطه، نقطه ماکزیمم تـوان (Maximum power point(MPP)) نامیـده می شود و الگوریتم هایی که نقطه کار سیستم را در این نقطه نگه می دارد بـه الگـوریتم هـای ردیـاب نقطـه مـاکزیمم تـوان (Maximum power point tracking(MPPT)) مشهورند. بیشتر این الگوریتم ها با توجه به ایـن واقعیـت کـه مشـتق تـوان نسبت به ولتاژ در MPP صفر است با تغییر مقدار ولتاژ با استفاده از مبدل بوست ، نقطه کار سیستم را در ماکزیمم مقدار خود

نگــه مــی دارنـد . کــه از آن جملــه مــی تــوان بــه الگــوریتم هــای[1](Perturbation and Observation) P&O ، ) IC [3] (Incremental conductance ، منطـق فـازی [5] (Fuzzy logic control) و [4] (Constant voltage) CV ، اشـاره نمود. استفاده از روش کنترل فازی مزایای عمده ای را به همراه دارد که می توان به سرعت بالای پاسخ در شرایط جوی متغیر و کارکرد مطلوب در محیط نویزی اشاره نمود. MPPT با استفاده از کنترل کننده فازی در بسیاری از مقالات ، آمده و بررسـی شده استدراینگونه. مقالات معمولاً ورودی های کنترل کننده فازی به صورت خطا و مشتق خطـا اسـت کـه بـه صـورت زیـر تعزیف می شود:
(1) P(t)
e(t)

V(t)
(2) e(t) e(t) e(t 1)

در این مقاله ورودی های کنترل کننده فازی به صورت تخمین پارامتر های سیستم فتوولتائیک به کنتـرل کننـده فـازی داده شده است. که در آن پارامترهای سیستم به صورت on-line و به کمک الگوریتم RLS تخمین زده می شوند. نتایج شبیه سازی ردیابی مطلوب تر این روش را نسبت به روش های مرسوم نشان می دهد.

60
S =1000 W/m2 50
(W)
40

o 30 re
C 60 w

oP
40 oC 20
25 oC 10

25 20 15 10 5 00
Voltage (V)
(الف)

60
1000 W/m2 T =25oC 50
800 W/m2 (W)
40

30 re
600 W/m2 20 wo
P
10
25 20 15 10 5 00
Voltage (V)

(ب)

شکل((1 تغییرات نقطه ی ماکزیمم توان سلول خورشیدی با تغییرات (الف) دما و (ب) تابش

2ـ مشخصه فتوولتائیک

شکل((2 مدار معادل سلول فتولتائیک را نشان می دهد. همانگونه که مشاهده می شود ایـن مـدار معـادل شـامل منبـع جریان Iph ، دیود و مقاومت های Rs و Rsh است.

شکل((2 مدار معادل سلول فتولتائیک

بر اساس این مدار معادل می توان روابط مربوط به فتوولتائیک را به صورت زیر نوشت:

Isat

(3)

V IR V IR q
s 1 s exp sat – I ph I I

R
AKT
sh

(4)

1 1 GO qE
exp

T AK
Tr

(5)

3
T
I sat I

rr
Tr

S
T T I K I I

r SC ph
Sr SC

جایی که Iph جریان تولید شده نوری بر حسب آمپر ، جریان اشباع معکوس ، Irr جریان اشباع معکوس در دمای
Tr ، ISC جریان اتصال کوتاه سلول ، q بار الکترون ، A یک ضریب بدون بعد ، k ثابت بولتزمان ، T دمای محیط بر حسب کلوین ، Tr دمای مرجع سلول ، EGO انرژی باند گپ برای نیمه هادی ، KISC ضـریب دمـایی جریـان اتصـال کوتـاه ، S
میزان شدت نور محیط بر حسب وات بر مترمربع ، Sr مقدار شدت نور مرجع ، Rs مقاومت سـری سـلول بـر حسـب اهـم و
R مقومت موازی سلول است.
sh
با ضرب طرفین رابطه (3) در ولتاژ خروجی فتوولتائیک رابطه توان بر حسب ولتاژ به دست می آید که ایـن رابطـه غیـر خطی است و با تغییر در وضعیت آب و هوایی تغییر می کند.( شکل(.((1در شکل((1 مشاهده می شود که در یک شرایط ثابـت جوی یک نقطه ماکزیمم توان وجود دارد که برای بهره برداری بهینه باید ردیابی شود. و همچنین مشاهده مـی شـود کـه ایـن نقطه ماکزیمم توان در نقطه بخصوصی در هر لحظه رخ می دهد و بنابراین نیاز به مبدل DC/DC است که سطوح مطلوب ولتاژ را مطابق با سیگنال کنترلی ، تنظیم نماید. شکل((3 یک مبدل بوست را نشان می دهد که می توانـد بـه عنـوان یـک مبـدل DC/DC مناسب به کار رود.

شکل((3 مبدل بوست

3ـ کنترل کننده منطق فازی

مجموعه فازی در سال 1965 توسط پروفسور زاده ، به عنوان الگویی برای صورت بندی مفاهیم نادقیق ، معرفی شد. مطابق با تعریف زاده ، میزان عضویت هر عنصر در یک مجموعه فازی توسط یک عدد از بازه [0 1] مشخص می شود که این مقدار همزمان حاوی شواهد و دلایل مبنی بر عضویت و نیز عدم عضویت آن عنصر در مجموعه مورد نظر است. تـئوری فازی ، زبان ریاضی ابهامات و عدم قطعیتها ست. تـئوری ومنطق فازی به ما نشان می دهد که چگونه با قوانین تقریبی وکمیتهای نادقیق استدلال کنیم و نتایج مفید و عملی بگیریم. یک سیستم فازی ، مجموعه ای از اطلا عات ورودی را گرفته و با استفاده از

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی طراحی زیر دریایی و بدنه ایرشیپ ها در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی طراحی زیر دریایی و بدنه ایرشیپ ها در pdf دارای 111 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی طراحی زیر دریایی و بدنه ایرشیپ ها در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی طراحی زیر دریایی و بدنه ایرشیپ ها در pdf

فصل اول مقدمه و مروری بر تحقیقات گذشته

1-1 مقدمه و مروری بر تحقیقات گذشته

شکل 1-1 پروفیلهای بدنه با کمترین درگ

1-1-1 مدل آیرودینامیکی

فصل دوم معادلات حاکم وروش حل عددی

2-1  مقدمه

2-2 محاسبات لایه مرزی

2-2-1  محاسبات لایه مرزی آرام

2-2-2 محاسبات ناحیه گذرا

2-2-3 محاسبات لایه مرزی درهم

2-2-4 روش محاسبه درگ

2-2-5  معیار جدایش

فصل سوم الگوریتم و برنامه به همراه ورودی و خروجی‌های برنامه

3-1 روند محاسبات درگ

3-2 الگوریتم محاسبات لایه مرزی آرام

3-3 الگوریتم محاسبات ناحیه گذرا

3-4الگوریتم محاسبات لایه مرزی درهم وضریب درگ

3-5 برنامه کامپیوتری به زبان فرترن

3-6 ورودی‌ها و خروجی‌های برنامه برای پروفیل‌های 1بدنه شماره1 تا

3-6-1 ورودی برنامه برای پروفیل بدنه شماره(1)

3-6-2 خروجی برنامه برای پروفیل بدنه شماره (1)

3-6-3 ورودی برنامه برای پروفیل بدنه شماره(2)

3-6-4 خروجی برنامه برای پروفیل بدنه شماره(2)

شکل 3-3   پروفیل بدنه شماره (3)

3-6-5 ورودی برنامه برای پروفیل بدنه شماره(3)

3-6-6 خروجی برنامه برای پروفیل بدنه شماره(3)

3-6-7 ورودی برنامه برای پروفیل بدنه شماره(4)

3-6-8 خروجی برنامه برای پروفیل بدنه شماره(4)

3-6-9 ورودی برنامه برای پروفیل بدنه شماره(5)

3-6-10 خروجی برنامه برای پروفیل بدنه شماره(5)

3-6-11 ورودی برنامه برای پروفیل بدنه شماره(6)

3-6-12 ورودی‌های برنامه برای پروفیل بدنه شماره(7)

3-6-13 خروجی برنامه برای پروفیل بدنه شماره 6 و

فصل چهارم ارائه نتایج و بحث و مقایسه

4-1 مقدمه

4-2 نتایج و بحث برای پروفیل شماره

4-3 نتایج و بحث برای پروفیل شماره

4-4 نتایج و بحث برای پروفیل شماره

4-5 نتایج و بحث برای پروفیل شماره

4-6 نتایج و بحث برای پروفیل شماره

4-7 نتایج و بحث برای پروفیل شماره 6و

4-8 نمودارهای مربوط به پروفیل بدنه شماره

شکل4-3 منحنی تغییرات ضخامت جابجایی بدون بعد بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل4-5 منحنی تغییرات ضریب اصطکاک سطحی بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

4-9 نمودارهای مربوط به پروفیل بدنه شماره

شکل4-7 منحنی تغییرات ضخامت ممنتوم بدون بعد بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل4-8 منحنی تغییرات ضریب شکل بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل 4-9  منحنی تغییرات ضخامت جابجایی بدون بعد بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل 4-10  منحنی تغییرات ضخامت لایه مرزی بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل 4-11  منحنی تغییرات ضریب اصطکاک سطحی بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل4-12  منحنی تغییرات عدد رینولدز(که براساس ضخامت مومنتوم تعریف شده)  بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ در ناحیه درهم

4-10 نمودارهای مربوط به پروفیل بدنه شماره

شکل 4-13  منحنی تغییرات ضخامت ممنتوم بدون بعد بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل 4-14 منحنی تغییرات ضریب شکل بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل 4-15 منحنی تغییرات ضخامت جابجایی بدون بعد بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل 4-16  منحنی تغییرات ضخامت لایه مرزی بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل 4-17  منحنی تغییرات ضریب اصطکاک سطحی بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل 4-18  منحنی تغییرات عدد رینولدز(که براساس ضخامت مومنتوم تعریف شده) بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ در ناحیه درهم

4-11 نمودارهای مربوط به پروفیل بدنه شماره

شکل 4-19  منحنی تغییرات ضخامت ممنتوم بدون بعد بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل4-20 منحنی تغییرات ضریب شکل بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل 4-21  منحنی تغییرات ضخامت جابجایی بدون بعد بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل4-22  منحنی تغییرات ضخامت لایه مرزی بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل 4-23  منحنی تغییرات ضریب اصطکاک سطحی بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

4-12 نمودارهای مربوط به پروفیل بدنه شماره

شکل 4-25  منحنی تغییرات ضخامت ممنتوم بدون بعد بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل 4-26 منحنی تغییرات ضریب شکل بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل4-27  منحنی تغییرات ضخامت جابجایی بدون بعد بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل 4-28  منحنی تغییرات ضخامت لایه مرزی بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

شکل 4-29  منحنی تغییرات ضریب اصطکاک سطحی بر حسب طول بدون بعد ایرشیپ درناحیه درهم

4-13 مقایسه ضریب درگ

فصل پنجم نتیجه گیری و پیشنهادات

1- 5 نتیجه گیری

2-5 پیشنهادات

فهرست مراجع

مراجع فارسی

 

 
مقدمه و مروری بر تحقیقات گذشته
در طراحی بدنه ایرشیپ‌ها و زیر دریائی‌ها نکات زیادی مورد توجه قرار می‌گیرد که مهمترین آنها قدرت جلوبرندگی است که به مقدار زیادی بستگی به درگ اصطکاکی روی بدنه  ایرشیپ دارد و 3/2 درگ کل را شامل می‌شود. کاهش کوچکی در این درگ باعث صرفه جویی قابل توجهی در سوخت می‌شود و یا می‌تواند باعث افزایش ظرفیت حمل و ابعاد ایرشیپ شود.
اولین بهینه سازی عددی شکل، توسط  پارسنز   انجام شده است. روش محاسبه در قالب یک پنل کد  می‌باشد  که با یک  روش لایه مرزی کوپل شده است. زدان   یک توزیع محوری از چشمه و چاه را برای نشان دادن میدان جریان اطراف یک جسم معرفی  می‌کند. قدرت (شدت) به صورت خطی روی  هر المان طول توزیع می‌شود.
در روند محاسباتی آیرودینامیکی ابتدا یک بدنه دوار با ماکزیمم قطر ثابت و نسبت فایننس    ثابت تعریف می‌شود.پروفیل بدنه و توزیع سرعت  جریان غیر لزج توسط روشهای غیر مستقیم حل جریان پتانسیل بدست می‌آید. پروفیل این بدنه باید  به گونه‌ای باشد که در جریان یکنواخت موازی با  محور بدنه، لایه مرزی دچار جدایش نشود. با این قید، درگ توسط تغییر در شکل پروفیل بدنه کاهش می‌یابد. محدودیت در عدم جدایش لایه مرزی باعث حذف درگ  فشاری می‌شود و درگ کلی منحصر به نیروهای ویسکوز در لایه مرزی می‌شود. لایه مرزی به سه ناحیه آرام گذرا    و درهم تقسیم می‌شود. برای محاسبه لایه مرزی آرام از  متد توویتس   استفاده شده که  بر اساس رابط? مومنتوم می‌باشد. ناحیه گذرا در محاسبات به صورت  یک نقطه در نظر گرفته می‌شود که در آن ضریب شکل به طور ناگهانی از آخرین مقدار در ناحیه آرام به اولین مقدار  در ناحیه درهم تغییر می‌کند. از آنجا که محل گذر به عواملی مانند: زبری سطحی، سر و صدا، لرزش و غیره بستگی دارد که کنترل آنها مشکل است در بیشتر تحقیقات این ناحیه را به  صورت دلخواه بین سه تا ده درصد طول بدنه در نظر می‌گیرند.
محاسبات لایه مرزی مغشوش بر اساس یک روش ساده انتگرالی معادله مومنتوم بنا شده است، که توسط شینبروک    و سامنر    برای جریان با تقارن محوری بدست آمده است. از آنجا که لایه مرزی مجاز به جدایش نیست درگ از نقصان مومنتوم در انتهای لایه مرزی  محاسبه می‌شود.
حل این مسأله در ساخت اژدرها، زیر دریائی‌ها و ایرشیپ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. بعضی از این گونه‌ها پروفیل بدنه را به صورت یک یا دو چند جمله‌ای از درجات مختلف نشان می‌دهند و شامل پارامترهایی مانند شعاع در دماغه و انتهای دم محل نسبی قطر ماکزیمم و شعاع طولی در آن نقطه و شیب دم هستند. بوسیله تغییر در بعضی یا همه این پارامترها در شکلهای مختلف درگ کاهش یافته است. دیگران سعی کرده‌اند که مستقیما  از کپی پروفیل بدنه ماهی‌های پرسرعت و پرندگان این کار را دنبال کنند. نتیجه تمام این تلاشها منجر به طبقه بندی  بدنه هایی با درگ پایین شده است و گرچه از نظر شکل متفاوت هستند ولی ضریب درگهایی خیلی شبیه به هم دارند این بدنه‌ها در شکل 1-1  آمده است.
 

 
1-1-1 مدل آیرودینامیکی
جریان اطراف بدنه ایرشیپ با زاویه حمله صفر را به کمک روش سوپر پوزیشن  بر روی یک سری توزیع چشمه و چاه که روی محور بدنه و بصورت المانهایی بطول    و با توزیع شدتی   که توسط یک پاره خط مستقیم و روی المان قرار دارد تخمین می‌زنیم.
تابع جریان این المان در نقطه i  به شکل زیر است:
(1-1)     
)1-2)     
پروفیل بدنه از طریق مساوی قرار دادن تابع جریان برابر با صفر وحل آن برای در تعداد مشخصی از نقاط با فاصله مساوی مثلا" برای 20 المان بدست می‌آید شکل (1-2).

شکل 1-2 مدل آیرودینامیکی
خط محوری چشمه و چاه به 20 المان با طول مساوی و در نتیجه به 21 نقطه انتهایی تقسیم می‌شودکه هر المان توزیع شدت خطی دارد (شکل1-3).با مشخص کردن شدت‌ها در 21 نقطه انتهایی توزیع شدت در همه جا تعریف شده است. پروفیل بدنه بوسیله ی تغییر در مقدار شدت این 21 نقطه انتهایی تغییر می‌کند. ترکیبات جدیدی از این 21 شدت تولید می‌شود که در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد رضا حسن زاده ارائه شده است. ضریب درگ با استفاده از محاسبات لایه مرزی در نزدیک سطح بدنه بدست می‌آید که   محاسبات لایه مرزی آرام و درهم و همچنین ناحیه گذرا که در این تحقیق بررسی می‌شود بطور مفصل در قسمتهای بعدی شرح داده خواهد شد.
 این بدنه جدید به عنوان مبنا قرار می‌گیرد و می‌تواند در یک پروسه ی تکاملی بهینه سازی  شود تا به پروفیل با کمترین درگ دست یابیم.در چهل سال اخیر سیستم‌های حل مسأله ی بهینه سازی که بر اساس تکامل و وراثت بنا شده‌اند مورد توجه قرار گرفتند،استراتژی تکامل ریخنبرگ ]6 [یکی از این روش‌ها می‌باشد.روش قدرتمند دیگری که بر پایه تکنیک‌های هوش مصنوعی می‌باشد و قابل استفاده در فضا‌های عملکرد بزرگ و توابع چند بعدی و چند وضعیتی (دارای چندین می‌نیمم)و غیر خطی می‌باشد، روش الگوریتم ژنتیک  است.

 

فصل دوم معادلات حاکم وروش حل عددی
 
2-1  مقدمه
مقاومت ویسکوز بدنه اغلب از حل لایه مرزی محاسبه می‌شود که برای حل لایه مرزی نیاز به دانستن توزیع سرعت در لبه لایه مرزی  می‌باشد که از حل جریان پتانسیل بدست می‌آید. لایه مرزی به سه قسمت آرام،گذرا و درهم تقسیم می‌شود. براساس معادله مومنتوم در شرایط جریان پایدار،دوبعدی،تراکم ناپذیر وویسکوز با گرادیان فشار در جهت x داریم:
معادله پیوستگی:
(2-1)     
معادله ممنتوم:
(2-2)     
که  به صورت تابعی از x  و مستقل از y به شکل زیر می‌باشد:  
(2-3)     
با ضرب کردن معادله(2-1) در   و جمع آن با معادله (2-2) وانتگرال گیری در محدوده ضخامت لایه مرزی به معادله دیفرانسیل رایج برحسب ضخامت مومنتوم   می‌رسیم: 
(2-4)     
که ضخامت مومنتوم به صورت زیر تعریف می‌شود:
(2-5)     
و ضریب شکل  به فرم زیر می‌باشد:
(2-6)     
و ضخامت جابجایی   به فرم زیر می‌باشد:
(2-7)     
و ضریب اصطکاک سطحی  به صورت زیر می‌باشد:  
(2-8)     
2-2 محاسبات لایه مرزی
2-2-1  محاسبات لایه مرزی آرام
برای محاسبه لایه مرزی آرام در روی ایرشیپ و با تقارن محوری از متد تویتس   ]4[ استفاده می‌شود که  جزئیات روابط جبری روش تویتس را می‌توان در سبسی و برد شاو  [8] مشاهده نمود.در روش تویتس شرایط مرزی به صورت زیر می‌باشد:
(2-9)     
 
با قرار دادن y=0  دررابطه (2-2) و استفاده از رابطه (2-9) داریم:
(2-10)     
 که λ یک ترکیب مناسب از  و  می‌باشد.  تویتس فرض کرد که   و H  فقط توابعی از λ می‌باشند 
و از روابط تجربی استفاده کرد. برای ضریب اصطکاک سطحی از رابطه (2-8)و (2-9) داریم:
(2-11)     
حال با جایگزینی رابطه(2-9)و(2-11)در رابطه (2-4)و ضرب کردن طرفین در  ومرتب نمودن آن داریم:
 
که با انتگرال گیری داریم:
(2-12)     
با تعریف مقادیر بدون بعد به صورت زیر:
(2-13)                                   
لذا رابطه (2-12)به صورت زیر تبدیل می‌شود:
(2-14)     
برای نقطه سکون رابطه(2-14) به صورت زیر در می‌آید:
(2-15)     
که عبارت   مشخص کننده شیب توزیع سرعت خارجی  برای نقطه سکون جریان می‌باشد جمله آخر رابطه (2-14) به علت اینکه  =  ، در نقطه سکون صفر می‌شود.
در حالیکه   از توزیع سرعت خارجی محاسبه می‌شود پارامترهای دیگر لایه مرزی مانند و   از روابط تجربی زیر به دست می‌آیند:
برای مقادیر مثبت  :
(2-16)     
 
برای مقادیر منفی  :
(2-17)     
 
با استفاده از تبدیل مانگلار ]4[ می‌توان از  روش تویتس برای لایه مرزی روی اجسام با تقارن محوری به صورت زیر استفاده کرد:
(2-18)     
که در این رابطه داریم:
 
2-2-2 محاسبات ناحیه گذرا
پیش بینی تئوری ناحیه‌ای که گذر از لایه مرزی آرام به درهم رخ می‌دهد، به عنوان یکی ازمسائل پیچیده و مشکل در مکانیک سیالات می‌باشد زیرا ناحیه گذرا به فاکتورهای زیادی مــانند سروصـدا،لرزش، محیـط، زبری سطحی بدنه وگرادیان فشار سطحی بستگی دارد که تعیین اثرات آنها روی ناحیه گذرا مشکل است. اولین تحقیقات جدی در این زمینه در اواخر قرن نوزدهم وتوسط رینولدز  صورت گرفت.تحقیقات دیگری توسط گرانویل ، کربتری  صورت گرفت و به خاطر ناتوانی این متد‌ها در بیان تاثیرات سطح بدنه ومحیط روی پدیده گذر تعدادی از محققان به صورت دلخواه ناحیه گذرا را بین سه تا ده درصد طول بدنه از دماغه در نظرگرفتند که در این روش نیز از همین تجربه استفاده شده است.  ناش  این ناحیه را به صورت یک نقطه ودرسه درصد طول بدنه فرض کرده است. در ناحیه گذرا چند تغییر اساسی در لایه مرزی رخ می‌دهد.این تغییرات به صورت تغییر در ضخامت جابجایی و ضخامت مومنتوم نشان داده می‌شودکه منجر به کاهش ضریب شکل می‌شود. باجایگزین کردن ناحیه گذر به صورت یک نقطه ناش توانست روش مفیدی برای محاسبه مقادیر   و  در آغاز لایه مرزی آرام بدست آورد.مقدار  در طول ناحیه گذر تغییر نمی‌کند در حالیکه مقدار   در شروع لایه مرزی درهم از رابطه تعادلی ناش بدست می‌آید.
معادلات تجربی ناش] 9 [مربوط به نقطه گذرا با استفاده از مقادیر   و  و  بصورت زیر می‌باشند که در یک روند تکراری قابل حل خواهد بود.
(2-19)     
(2-20)     
(2-21)     
(2-22)     
(2-23) رابطه لودویگ – تیلمن [12]     
 
پروسه تکراری حل با مقدار اولیه 5/1= آغاز می‌شود و سپس مقدار  ازرابطه (2-23) محاسبه شده و بعد از آن به ترتیب   و  و   محاسبه می‌شود و نهایتاً    از معادله (2-22) برای شروع مجدد سیکل مورد استفاده قرار می‌گیرد تا دو مقدار متوالی    همگرا شوند.
2-2-3 محاسبات لایه مرزی درهم
روش‌های زیادی برای محاسبه گرادیان فشار درلایه مرزی درهم وجود داردکه همگی از فرم انتگرالی معادله مومنتوم ورابطه‌ای که  را به عدد رینولدزو ضریب شکل پروفیل مرتبط می‌کند وهمچنین یک معادله دیفرانسیل برای نرخ تغییرات ضریب شکل بر حسب   استفاده می‌کنند.
در رابطه مربوط به ضریب شکل، کل اطلاعات راجع به تنشهای رینولدز درون لایه مرزی موجود است.یکی از این روشهای موفق روش انتگرالی هد می‌باشد. محاسبات لایه مرزی درهم براساس روش انتگرالی هد  ] 4[ برای جریان دوبعدی بنا شده است.این متد با  همان فرم انتگرالی معادله مومنتوم شروع می‌شود که در محاسبات لایه مرزی آرام توسط تویتس استفاده شده بود:
(2-24)     
که در این معادله سه مقدار   مجهول می‌باشند.
هد سرعت بدون بعد زیر را به صورت تابعی از ضریب شکل تعریف کرد:
(2-25......

 

بخشی از منابع و مراجع پروژه پروژه دانشجویی طراحی زیر دریایی و بدنه ایرشیپ ها در pdf
مراجع انگلیسی
1- Vahid Nejati and Kazuo Matsuuchi, Aerodynamics Design and Genetic Algorithms for Optimization of Airship Bodies, JSME, No. 02-4140, (2002).
2- Parsons, J.S. and Goodson R.E, Shaping of Axisymmetric Bodies for Minimum Drag in Incomperessible Flow J. Hydronautics, Vol. 8, No. 3 (1974).
3- Zedan, M. F., Potential Flow Around AxisymMetric Bodies, Direct and Inverse Problem, Ph.D. Dissertation, University of Houston, (1979).
4- Pinebrook, W. E., Drag Minimization on a Body of Revolution, Dissertation in the University of Houston, (1982).
5- Young, A. D., the Calculation of Total and Skin Friction Drags of Bodies of Revolution at Zero Iincidence ARC R & M, No. 1874 (1939).
6- Rechenberg, I., Evolution Strategie: Optimize-rung Technischer Systeme Nach Prinzipien der Biologischen Evolution, (1973), Frommann-holz-boog verlag, Stuttgart.
7- Holland, J., Adaptation in Natural and Artificial System, (1975), University of Michigan Press annarbor.
8- Cebeci, T. and Bradshaw, P., Momentum Transfer in Boundary Layers, McGraw- Hill, (1977).
9- Nash, J.F., Turbulent Boundary Layer Behavior and the Auxiliary Equation, ARC CP 835, London (1965).
10- Shanebrook, J.R. and Sumner, W.J., Entrainment Theory for Axisymmetric Turbulent Incompressible Boundary Layer, J. Hydronautics, Vol. 4, No. 4 (1970).
11- Standen N.M., A Concept of Mass Entrainment Applied to Compressible Turbulent Boundary Layers in Adverse Pressure Gradients, Proceedings on the 4th Congress of ICAS, pp. 1101-1125 (1965).
12- Schlichting, H., Boundary Layer Theory, McGraw –Hill Book Co., N.Y. (1968).
13- Lutz, Th.and Wagner, S., Drag Reduction and shape Optimization Air ship Bodies, J. Aircraft, vol.35, No3.(1998) , pp. 345 - 351
مراجع فارسی
13- Mathews, John, H, Numerical methods for methmatics science and engineering (1943).
14- Smith, I. M, Programming in Fortran 90 for engineers and scientists (1995).

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   136   137   138   139   140   >>   >