پروژه دانشجویی مقاله بررسی تاثیر نوسانات قیمت طلا روی نوسانات ق

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی تاثیر نوسانات قیمت طلا روی نوسانات قیمت نفت با استفاده از مدل ARIMAX در pdf دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی تاثیر نوسانات قیمت طلا روی نوسانات قیمت نفت با استفاده از مدل ARIMAX در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی تاثیر نوسانات قیمت طلا روی نوسانات قیمت نفت با استفاده از مدل ARIMAX در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی تاثیر نوسانات قیمت طلا روی نوسانات قیمت نفت با استفاده از مدل ARIMAX در pdf :

چکیده:

در این مقاله با استفاده از داده های سری زمانی ماهانه مربوط به دوره زمانی 1994 تا 2010 که از منابع مختلفی جمع آوری شده به بررسی رابطه پویای نوسانات قیمت طلا و نوسانات قیمت نفت با استفاده از مدل ARIMAX می پردازیم. در این پژوهش در چارچوب مدل ARIMAX ، که تعمیمی از مدل ARIMA به اضافه متغیرهای برون زای توضیحی (X) است یک مدل خاص را نمایش می دهیم، که این مدل امکان ارزیابی تاثیر متغیرهای توضیحی روی متغیر وابسته را فراهم می کند و همچنین می تواند در تجزیه و تحلیل روابط پویا بین متغیرها در اقتصاد، بازاریابی و حوزه های دیگر از علوم فیزیکی و اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به اینکه استفاده از روش های معمولی اقتصاد سنجی، مبتنی بر فرض مانایی متغیرهای سری زمانی موجود در مدل می باشد و از طرفی دیگر اکثر سری های زمانی اقتصاد کلان نامانا هستند، از این رو قبل از استفاده از این متغیرهای سری زمانی لازم است نسبت به مانایی یا نامانایی آن اطمینان حاصل کرد. برای بررسی مانایی یا نامانایی متغیرهای سری زمانی از آزمون دیکی فولر تعمیم یافته استفاده می کنیم. بعد از مقایسه دو روش مدل بندی ARIMA و ARIMAX برای نوسانات قیمت نفت به این نتیجه رسیدیم که با اضافه کردن متغیر برون زای توضیحی و مدل بندی به روش ARIMAX می توانیم قدرت پیش بینی را بالا ببریم و پیش بینی دقیق تری از آینده داشته باشیم.

طبقه بندی Q ; Q4 ; Q40 : JEL

واژه های کلیدی: مدل ARIMAX ، متغیر برون زای توضیحی، نوسانات قیمت نفت، آزمون دیکی فولر تعمیم یافته.

– 1 مقدمه

اخیرا بسیاری از محققان گرایش به مطالعه روابط و چگونگی الگوسازی نوسانات پدیده های اقتصادی با سری های زمانی پیدا کرده اند. بدین منظور، اغلب آنها از مدل ARIMA بعلاوه یک سری زمانی که روش موثری برای مطالعه در این زمینه است استفاده می کنند. اما از آنجاکه مدل ARIMA ، یک متغیره است نمی تواند روابط بین متغیرها را به خوبی در سیستم بیان کند بنابراین باید از سیستم های پیچیده تری استفاده شود که با بیش از یک متغیر کار می کند. سری های زمانی چند متغیره این توانایی را دارد که بر مبنای مشاهدات، تعدادی متغیر مختلف را از سیستم مورد مطالعه جذب کند(به طور مثال: فشار جو، درجه حرارت، رطوبت در هواشناسی، قیمت طلا و ارز در بازار قیمت نفت، نرخ ارز در برخی از پول ها). بنابراین برای بیان قاعده های تغییر در سری زمانی چند متغیره و رسیدن به نتایج دقیق تر لازم است که از مدل چند متغیره ARIMAX برای مدل بندی استفاده کنیم.

این مقاله به بررسی اثرات ناشی از نوسانات قیمت طلا روی نوسانات قیمت نفت با استفاده از روش های سری زمانی، یعنی مدل اتورگرسیو میانگین متحرک تلفیق شده به اضافه متغیرهای برون زای توضیحیARIMAX 1 می پردازد. این روش تک معادله ای به آسانی توانایی تجزیه و تحلیل تاثیرات را فراهم می کند. بسیاری از یافته های تجربی نشان داده اند که در داده های مالی و اقتصادی بی شماری، می توان از مدل ARIMAX استفاده کرد. بیرینز(1987) 2 روش آزمون و برآورد برای این مدل ها را توضیح داده است. بیشتر مطالعات در این رابطه توسط باکس و جنکینز(1970) 3 و گرنجر(1980) 4 صورت گرفته است. مشخصات و برآورد چنین مدلی به

1 – Autoregressive moving average with explanatory exogenous variables 2 – Bierens 3 – Box and Jenkins 4 – Granger

طور گسترده توسط، فرانسیس(1991) 1 و گرین(2000) 2 ارزیابی شده است. این مدل می تواند در تجزیه و تحلیل روابط پویا بین متغیرها در اقتصاد، بازاریابی و حوزه های دیگر از علوم فیزیکی و اجتماعی (فرانسیس (1991) و و لین تیو و چو(( 2005) 3 مورد استفاده قرار بگیرد. آکال(2004) 4 مدل ARMAX را برای پیش بینی درآمد گردشگری بین المللی ترکیه به کار برد. اسلوبودا (2003) 5 مدل ARMAX را به منظور تشخیص تاثیر تروریسم روی گردشگری به وسیله متغیرهای درآمد گردشگری و رویدادهای تروریستی به ترتیب به عنوان متغیرهای وابسته و توضیحی مورد استفاده قرار داد. کریستین لیم، جنیفر مین و میچل مکلر(2008) 6 مدل ARIMAX را برای مدل بندی اثر درآمد در سفرهای بین المللی در ژاپن به کار بردند.

این مقاله در 5 بخش تدوین شده است: پس از بیان مقدمه در بخش دوم مدل مورد بحث برای تجزیه وتحلیل اطلاعات سری زمانی معرفی خواهد شد. در بخش سوم به نکاتی در ارتباط با آزمون ریشه واحد برای داده ها سری زمانی پرداخته می شود. در بخش چهارم به تجزیه و تحلیل داده های قیمت نفت و طلا و مقایسه مدل ها می پردازیم و در بخش پایانی نیز نتیجه گیری ارائه شده است.

-2 مدل ARIMAX

ما اغلب با تعداد متناهی از مشاهدات، یک الگوی پارامتری از مرتبه متناهی را برای بیان یک فرآیند سری زمانی، می سازیم. در این بخش ترکیب اجزای مختلف مدل ARIMAX را مورد بررسی قرار می دهیم.
1 – 2 مدل ARX
یک مدل مطالعاتی مهم در سری های زمانی، مدل اتورگرسیو با متغیرهای برون زای توضیحیARX 7 است برای بیان تعریف این فرآیند، ابتدا لازم است فرآیند اتورگرسیو AR ، از مرتبه p که رفتار متغیر را بر اساس مقادیر گذشته خود توضیح می دهد را توسط معادله زیر تعریف کنیم:

×

که در آن پارامترها و جمله خطا با میانگین صفر و واریانس است. این مدل هنگامی به کار می رود که مقدار سری به مقدار بلافاصله ماقبل خود بعلاوه یک خطای تصادفی وابسته باشد و هر چیز تازه ای در زمان t که به وسیله مقادیر گذشته بیان نشده است را در سری منظور می کند. فرآیند (1) به طور فشرده با عملگر تاخیر L به صورت زیر نمایش داده می شود:

1 – Franses 2 – Greene

3 – Wu, Lin, Tiao and cho 4 – Akal

5 – Sloboda 6 – Christine Lim, Jennifer C.H, Michael McAleer 7 – Autoregressive with explanatory exogenous variables

×
این فرآیند، همواره وارون پذیر است و برای اینکه مانا شود، ریشه های معادله ی زیر

باید خارج از دایره واحد، واقع شوند. یعنی برای یک فرآیند مانا، است. فرآیند AR گاهی اوقات فرآیند مارکف نامیده می شود.

مدل AR با متغیرهای برون زا توضیحی، ARX نامیده می شود و به صورت زیر تعریف می شود:

×
که در اینجا متغیرهای برون زای توضیحی و ضرایب آنها را نشان می دهد.
2 – 2 مدل MAX

به طور مشابه با مدل ARX ، برای بیان تعریف این فرآیند، ابتدا لازم است فرآیند میانگین متحرک MA ، از مرتبه q که به وسیله ترکیب خطی از جملات خطا بدست می آید را توسط معادله زیر تعریف کنیم:

×

که در آن پارامترها و جمله خطا با میانگین صفر و واریانس است. فرآیندهای میانگین متحرک در توصیف پدیده ای مفید هستند که در آن، پیشامدها یک اثر آنی را تولید می کنند که برای دوره های کوتاه زمان باقی می ماند. این فرآیند به صورت نتیجه ای از مطالعه سلاتزکی(1927) 1 روی اثر میانگین متحرک پیشامدهای تصادفی واقع می شود. فرآیند (3) به طور فشرده با عملگر تاخیر L به صورت زیر نمایش داده می شود:

×
در این عبارت چون لذا یک فرآیند میانگین متحرک همواره مانا است و برای اینکه وارون پذیر شود، ریشه های معادله ی زیر

باید خارج از دایر واحد باشند.

مدل MA با متغیرهای برون زا توضیحی، MAX نامیده می شود و به صورت زیر تعریف می شود:

×

3 –2 مدل ARMAX

1 – Slutzky

برینز (1987)، مدل ARMAX را که تعمیمی از مدل ARMA می باشد معرفی کرد. از تلفیق خصیصه های متفاوت دو فرآیند اتورگرسیو AR و میانگین متحرکMA، یک فرآیند اتورگرسیو میانگین متحرک ARMA حاصل می شود و به صورت زیر تعریف می شود:

این مدل از انعطاف پذیر ترین نوع الگوهای سری های زمانی است. برای وارون پذیری فرآیند، باید ریشه های خارج از دایره واحد، واقع شود. برای ایستایی لازم است ریشه های خارج از دایره واحد قرار گیرد. همچنین فرض می شود که و ریشه مشترک ندارند. مدل ARMA با متغیرهای برون زای توضیحی، ARMAX نامیده می شود و به صورت زیر تعریف می شود:

×

این مدل دارای متغیر های توضیحی و وابسته به تاخیر، و جمله اختلال MA می باشد. معادله بالا می تواند در صورت لزوم، یعنی اگر ساختار تاخیر برای هر متغیر متناهی باشد، بیش از یک متغیر توضیحی را تطبیق دهد. در اینجا فرض می کنیم خطاها مستقل و هم توزیع با میانگین صفر و واریانس ثابت و کواریانس صفر هستند. ممکن است نیاز باشد که در ساختار مدل (7) علاوه بر متغیر برون زای توضیحی تاخیر آن نیز حضور داشته باشد در این حالت معادله به صورت زیر بازنویسی می شود:

×
که در آن و به ترتیب متغیر توضیحی و متغیر توضیحی بعد از یک تاخیر می باشد. می توان معادله بالا را به صورت زیر بازنویسی کرد:
×

از این رو، تاثیر کل تغییرات x روی y ، توسط نسبت تاخیر چندجمله ها برای متغیرهای توضیحی و وابسته به دست می آید.

به عنوان اولین گام در این فرآیند نیاز است که متغیر وابسته مانا شود. یک سری زمانی را مانا یا ایستا می نامیم هرگاه مشخصه های آماری آن مانند میانگین و واریانس در طول زمان ثابت بماند. مفهوم اساسی ایستایی این است که قوانین حاکم بر فرآیند با زمان تغییر نمی کند یعنی فرآیند در تعادل آماری باقی می ماند. زمانی که متغیر وابسته نامانا باشد باید از مدل دیگری به نام ARIMAX استفاده کنیم.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله کلسیم در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله کلسیم در pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله کلسیم در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله کلسیم در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله کلسیم در pdf :

اهمیت کلسیم
بیش از 99درصد کلسیم بدن در سیستم اسکلتی واقع است، سیستمی که قسمت اعظم اجزای آن را استخوان‌ها و دندان‌ها تشکیل می‌دهند. در حدود 1% کلسیم اسکلی، توانایی تبدیل سریع به کلسیم خون را دارد، درصد باقیمانده از ثبات بیشتری برخوردار بوده و به تدریج به کلسیم خون تبدیل می‌گردد. مقادیر کمی از کلسیم، خارج از استخوان و در داخل سرم به گردش درمی‌آید. بخشی از آن به پروتئین متصل شده و بخشی نیز به صورت یونیزه موجود می‌باشد. کلسیم در انتقال ایمپالس‌های عصب نقش اصلی را برعهده داشته و به تنظیم انقباض و استراحت عضلات از جمله عضله قلب کمک می‌نماید.

کلسیم عامل موثر در فعال کردن آنزیم‌هایی است که بسیاری از واکنش‌های شیمیایی ضروری را در بدن تحریک می‌نماید، همچنین در انعقاد خون نیز نقش ایفا می‌کند. از آنجا که عوامل زیادی می‌توانند بر تنظیم کلسیم تاثیرگذارند، لذا هم هایپوکلیسمی و هم هایپرکلیسمی از جمله اختلالات شایع به شمار می‌آیند. در صورت وجود اسیدیته طبیعی معده و ویتامین D، کلسیم می‌تواند از طریق غذا جذب گردد. کلسیم عمدتاً از طریق مدفوع دفع می‌شود و بقیه توسط ادرار از

بدن خارج می‌گردد. کنترل کلسیم سرم توسط PTH و کلسی‌تونین صورت می‌پذیرد. با کاهش یون‌های کلسیم در سرم غدد پاراتیروئید PTH ترشح می‌نماید. همین امر سبب افزیش جذب کلسم از دستگاه گوارش، افزایش بازجذب کلسیم از توبول‌های کلیه و آزاد شدن در استخوان می‌گردد. افزایش غلظت یون کلسیم، سبب می‌شودتا ترشح PTH پایین آید. وقتی کلسیم بیش از حد افزایش پیدا می‌کند، غده تیروئید کلسی‌تونین ترشح می‌نماید که تا حدودی مانع بازجذب کلسیم از استخوان شده و غلظت کلسیم سرم را نیز کاهش می‌دهد.

هپاتیت پس از ترانسفوزیون (انتقال خون) هورمون تیروئید پاراتورمون
PTH: Parathormone (parathyroid hormone) Postransfusion Hepatitis

کمبور کلسیم (هایپوکلیسمی):
هایپوکیسمی به غلظت‌های پایین‌تر از حد طبیعی کلسیم سرم اطلاق می‌گردد که در اثر وضعیت‌های بالینی گوناگونی پدید می‌آید. ممکن است بیمار در کلسیم کل بدن دچار کمبود باشد (مثل پوکی استخوان)، اما میزان کلسیم سرم در وی طبیعی باقی بماند. استراحت در بستر برای سالمندان مبتلا به پوکی استخوان، می‌تواند خطرناک باشد، چون سبب اختلال در سوخت و سایز کلسیم و افزایش بار جذب استخوانی در اثر عدم تحرک خواهد شد.

چندین عامل می‌توانند علت هایپوکلیسمی باشند: کم‌کاری اولیه غده پاراتیروئید می‌تواند این اختلال را ایجاد نماید. همانگونه که جراحی‌های انجام شده در رابطه با کم‌کاری غده پاراتیروئید سبب بروز این عارضه می‌گردند. نه تنها جراحی‌های پاراتیروئید و تیروئید می‌توان هایپوکلیسمی را ایجاد کند، بلکه پس از جراحی‌های گردن نیز شاهد بروز این اختلال خواهیم بود که احتمالاً 48-24 ساعت اول پس از عمل به وجود می‌پیوندد. در اثر تجویز بیش از حد خون حاوی سیترات (مثلاً در تعویض خون نوزادان) نوعی هایپوکلیسمی گذرا پدید می‌آید، چون سیترات می‌تواند با یون‌های کلسیم ترکیب شده و به طور موقت آنها را از جریان خون خارج سازد. التهاب پانکراس موجب متلاشی شدن ملکول‌های پروتئینی و چربی می‌گردد.

عقیده بر این است که یون‌های کلسیم با اسیدهای چرب آزاد شده در اثر لیپولیز، ترکیب گشته و تشکیل صابون می‌دهند. نتیجه این فرآیند، هایپوکلیسمی است که در موارد پانکراتیت شایع می‌باشد. همچنین این مساله نیز مطرح است که هایپوکلیسمی می‌توان در ارتباط با افزایش بیش از حد ترشح گلوکاگوناز پانکراس دچار التهاب، در نتیجه افزایش ترشح کلسی‌تونین (هورمونی که کلسیم سرم را پایین می‌آورد)،‌ پدید آمده باشد.

هایپوکلیسمی در بیماران دچار نارسایی کلیوی شایع است، چون مقادیر فسفات سرم در این بیماران اغلب بالاست. هایپوفسفاتی معمولاً سبب می‌شود تا متقابلاً میزان کلسیم سرم نیز کاهش یابد. سایر علل هایپوکلیسمی شامل: مصرف ناکافی ویتامین D، کمبود منیزیم، سرطان قسمت مرکزی غده تیروئید، مقادیر پایین آلبومین سرم، آلکالوز و سوء استعمال الکل می‌باشد. داروهایی که زمینه را جهت بروز هایپوکلیسمی فراهم می‌آروند، عبارتند از:

آنتی اسیدهای محتوی آلومینیوم، آمینوگلیکوزیدها، کافئین، سیس پلاتین، کورتیکواستروئیدها، میترامایسین ، فسفات‌ها، ایزویفازید و داروهای مدر حلقوی.
پوکی استخوان معمولاً ناشی از کمی مصرف کلسیم به مدت طولانی و کمبود کلسیم کل بدن است. حتی اگر میزان کلسیم سرم نرمال باشد، این اختلال در میلیون‌ها آمریکایی به ویژه زنان پس از دوران یائسگی ایجاد می‌گردد. از ویژگی‌های آن، کاهش توده استخوانی و وجود استخوان‌هایی متخلخل، پرمنفذ و شکننده است که فرد را مستعد شکستگی استخوان می‌نماید.

تتانی از جمله ویژگی‌های مشخصه هایپوکلیسمی و هایپومنیزیومی است. تتانی به مجموعه‌ای کلی از نشانه‌ها اطلاق می‌‌گردد که در اثر افزایش تحریک‌پذیری اعصاب پدید آمده‌اند. بروز این نشانه‌ها، ناشی از تخلیه خود به خودی رشته‌های عصبی حسی و حرکتی در اعصاب محیطی است. احساس سوزن سوزن شدن در نوک انگشتان دست، اطراف دهان و در پاها (کمتر از معمول است) وجود دارد. ممکن است عضلات صورت و اندام‌های انتهایی دچار اسپاسم گردند. در نتیجه این اسپاسم درد می‌تواند ایجاد شود. از آنجا که هایپوکلیسمی سبب افزایش تحریک‌پذیری سیستم عصبی مرکزی و اعصاب محیطی می‌گردد، به همین دلیل تشنج نیز ممکن است پدید آید.

سایر تغییرات بوجود آمده در اثر هایپوکلیسمی عبارتند از: تغییرات روانی نظیر: افسردگی، اختلال در حافظه، گیجی، هذیان و حتی توم. در ECG نیز فاصله T در اثر طولانی شدن قطعه ST، افزایش می‌یابد، نوعی تاکیکاردی بطنی نیز موسوم به Torsadesde pointed ایجاد می‌گردد.
درمان طبی

هایپوکلیسمی حاد دارای علائم، تهدید برای زندگی بیمار محسوب شده و نیازمند درمان فوری از طریق تزریق وریدی کلسیم می‌باشد. نمک‌های تزریقی کلسیم شامل: گلوکونا کلسیم، کلراید کلسیم و گلوسیتات کلسیم هستند. تزریق سریع کلسیم وریدی ابتدا سبب برادیکاردی و سپس منجر به ایست قلبی خواهد گردد. برای بیمارانی که از مشتقات دیجیتال استفاده می‌کنند، تزریق ورید کلسیم خطرناک می‌باشد، چون یون‌های کلسیم نیز اثری مشابه با دیجیتال‌ها اعمال نموده و سبب مسمومیت دیجیتالی و عوارض نامطلوب قلبی می گردد. پرستار باید نوع نمک کلسیم تجویز شده را با دستور پزشک هماهنگ نماید، چون کلسیم تولید شده در گلوکونات کلسیم معادل 5/4 میلی‌اکی‌والان و در کلراید سدیم برابر 6/13 میلی اکی‌والان خواهد بود. کلسیم می‌تواند موجب

هایپوتانسیون وضعیتی گردد. بنابراین برای جایگزینی کلسیم به صورت تزریقی بیمار، باید بر روی تخت نگاه داشته شودذ و فشار خون وی نیز کنترل گردد. درمان با ویتامین D نیز می‌تواند جذب کلسیم از دستگاه گوارش را افزایش دهد. قسمت آخر، به بیمار توصیه می‌شود تا مصرف کلسیم را در رژیم غذایی به میزان حداقل 1500-1000 میلی‌گرم/روز افزایش دهد (مواد غذایی حاوی کلسیم شامل: فرآورده‌های شیر، سبزیجات برگ دارو سبز، کنسرو ماهی آزاد، ساردین و مصرف خوراکی تازه). از آنجا که هایپومنیزیومی نیز می‌تواند منجر به تتانی شود، بنابراین اگر تتانی به تزریق وریدی کلسیم پاسخ داد، باید مقادیر پایین منیزیم هم به عنوان علتی احتمالی مورد بررسی قرار گیرد.

مراقبت پرستاری
توجه به هایپوکلیسمی در بیماران در معرض خطر حائز اهمیت می‌باشد. به بیمارانی که در معرض خطر بالای ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند. باید پیرامون ضرورت مصرف کلسیم در رژیم غذایی آموزش داده و در صورت عدم مصرف کافی آن در رژیم غذایی باید از مکمل‌های کلسیم استفاده شود. سایر موارد آموزش شامل: بحث پیرامون درمان با جایگزین شونده‌های هورمونی نظیر آلندرونات (فوزاماکس ) رزیدرونات (آلکتونل ) داموکسی (اویستا ) و کالسی‌تونین برای پیشگیری از تخریب بیش‌تر بافت استخوانی است. همچنین برای کاهش خطر افتادن راهبردهای نوشتاری ـ گفتاری آموزش داده می‌شود.
فزونی کلسیم (هایپوکلیسمی)

هایپوکلیسمی به معنای بالا رفتن میزان کلسیم پلاسماست. این اختلال در نوع شدید خطرناک می‌باشد، در حقیقت بحران هایپوکلیسمی در صورتی که به موقع و سریع درمان نشود، دارای میزان مرگ و میز بالا و برابر 50% خواهد بود. شایعترین علل هایپوکلیسمی عبارتند از: بدخیمی‌ها و افزایش ترشح هورمون غده پاراتیروئید. بروز هایپوکلیسمی در اثر تورم‌های بدخیم و ناشی از مکانیسم‌های گوناگونی است. افزایش بیش از حد PTH در موارد هایپرپاراتیروئیدیسم منجر به افزایش آزادسازی کلسیم از استخوان‌ها، همچنین افزایش جذب آن در روده و کلیه‌ها خواهد شد. وقتی حاصل‌ضرب کلسیم ـ فسفر از 70 بالاتر رود، کالسینیکاسیون بافت نرم ایجاد گردد.

بیشتر مواد هایپوکلیسمی ناشی از عدم تحرک پس از شکستگی‌های شدید یا متعدد و آسیب‌دیدگی‌های نخاعی پدید می‌آیند. داروهای مدر تیازیدی می‌توانند به میزان اندک سطح کلسیم سرم را بالا ببرند. چون سبب تقویت عملکرد PTH بر کلیه‌ها شده و دفع کلسیم از راه ادرار را کاهش می‌دهند. سندرم شیر ـ قلیا در بیمارانی بوجود می‌آید که دچار زخم معده یا دوازدهه بوده و تحت درمان طولانی مدت با شیر و آنتی‌ اسیدهای آلکالینی به ویژه کربنات کلسیم قرار داشته‌اند. مسمومیت با ویتامین A, D، همچنین استفاده از لیتیوم نیز سبب فزونی کلسیم خواهند شد.

تظاهرات بالینی
به عنوان یک قانون، نشانه‌های کلیسمی متناسب با درجه افزایش سطح کلسیم شکل شکل می‌گیرد. هایپوکلیسمی تحریک‌پذیری عضلانی را کاهش می‌دهد، چون سبب فرونشانی و رکود فعالیت در محل اتصال به عضله می‌گردد. نشانه‌هایی نظیر ضعف عضلانی، عدم هماهنگی و تعادل، بی‌اشتهایی و یبوست می‌تواند ناشی از کاهش تونوس عضلات صاف و باشد. تاثیر دیجیتال‌ها بر نیروی انقباضی قلب توسط کلسیم تقویت می‌شود، بنابراین در اثر بروز

هایپوکلیسمی، مسمومیت ناشی از دیجیتال‌ها نیز شدت می‌یابد. بی‌اشتهایی، تهوع، استفراغ و تهوع از جمله نشانه‌های هایپوکلیسمی هستند.
بحران هایپوکلیسمی به افزای ناگهانی سطح کلسیم و رسیدن آن به میزان 17 میلی‌گرم/دسی‌لیتر (3/4 میلی‌مول در لیتر) با بیشتر اطلاق می‌گردد. از جمله ویژگی‌های آن، تشنگی شدید و پرادارای می‌باشد. سایر یافته‌ها می‌تواند شامل ضعف عضلانی، تهوع، صعب‌العلاج، کرامپ‌های شکمی، یبوست‌های بسیار شدید یا اسهال، نشانه‌های مربوط به زخم معده و دوازدهه و درد استخوانی باشد. خواب آلودگی، گیجی و کما نیز ممکن است ایجاد شود. این وضعیت فوق‌العاده خطرناک بوده و می‌تواند منجر به ایست قلبی شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی پاورپوینت تحقیق فیزیکی امواج در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت تحقیق فیزیکی امواج در pdf دارای 11 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت تحقیق فیزیکی امواج در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت تحقیق فیزیکی امواج در pdf

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت تحقیق فیزیکی امواج در pdf

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت تحقیق فیزیکی امواج در pdf :

اسلاید 1 :

  • امواج مایکرو ویو
  • مایکل فارادی با مطالعه میدان مغناطیسی انتشار نور در شیشه، به سال 1845 دریافت که نور را می‌توان به عنوان اختلالات مغناطیسی و به صورت عرضی در نظر گرفت که خاصیت‌های موجی شکل دارد. ماکسول نظریه الکترو مغناطیسی نور را رسماً در 20 سال بعد ارائه نمود و هانریش هرتز این نظریه را در سال 1888 به صورت کامل به اثبات رساند. او در یکی از آزمایش‌های خود، از منعکس‌کننده‌های سهموی برای تمرکز انرژی الکترومغناطیسی استفاده نمود و توانست بازده انتقال را بهبود بخشد که ایده آنتن‌های با بازدهی بالای مایکروویو امروزی از همان منعکس‌کننده‌های سهموی گرفته شده است. اولین کاربردی که می‌توان برای امواج الکترومغناطیسی در نظر گرفت، در حوزه مخابرات است. در سال 1895، گولیمور‌مارکونی توانست سیگنال‌های رادیویی را تا بیش از یک مایل انتقال دهد. او توانست با استفاده از منعکس‌کننده‌های سهموی، این مسافت را تا 4 مایل هم افزایش دهد تا آنکه در سال 1901 او نخستین پیام مخابراتی را در طول اقیانوس اطلس که در حدود 3000 مایل مسافت دارد به صورت بی‌سیم انتقال دهد. با اختراع تلفن در سال 1876 توسط بل و گری در عرصه مخابرات، بررسی دقیق‌تر سیگنال‌های الکتریکی در خطوط انتقال جایگاه ویژه‌ای پیدا کرد تا آنکه موجبرها نیز در این عرصه مورد توجه قرار گرفتند. موجبرها، لوله‌های فلزی توخالی هستند که قابلیت انتشار امواج الکترومغناطیسی را دارند. در همان سال‌ها موجبرهایی با قابلیت انتشار در فرکانس 5/1 و 4 گیگاهرتز توسط الیورلاچ ارائه گردیدند.

اسلاید 2 :

  • موجبرها، لوله‌های فلزی توخالی هستند که قابلیت انتشار امواج الکترومغناطیسی را دارند. در همان سال‌ها موجبرهایی با قابلیت انتشار در فرکانس 5/1 و 4 گیگاهرتز توسط الیورلاچ ارائه گردیدند. اما توجه داشته باشید که در ابتدا امواج مایکروویو باید توسط مولدهای مایکروویو تولید شوند تا بتوان آنها را توسط موجبرها انتقال داد. به علت نبود مولدهای قابل اطمینان مایکروویو بحث موجبرها نیز تا 30 سال به فراموشی سپرده شد تا آنکه در سال 1921 با کار گروهی از دانشمندان که در زمینه نوسان‌سازهای شبکه کار می‌کردند، منابع قابل اطمینان مایکروویو ارائه گردیدند و ارائه مولدهای مایکروویو در سال 1936 با ارائه یک لامپ با توان خروجی 20 وات و فرکانس 3 گیگاهرتز توسط دانشمندان انگلیسی و در سال 1937 با ارائه کلسترون توسط برادران واریان ادامه یافت و کم‌کم مشکل مولدهای مایکروویو مناسب و قابل اطمینان مرتفع گردید. با پیدایش مولدهای مناسب، موجبرهای مایکروویو نیز سریعاً مورد توجه قرار گرفتند و پیشرفت‌هایی در این زمینه نیز حاصل گردید. امروزه با گسترش مخابرات ماهواره‌ای، ایستگاه‌های رله مایکروویو و رشد رادارهای تجاری و نظامی، تکنولوژی مایکروویو در عرصه ارتباطات جایگاه ویژه خود را داشته و در شبکه‌های کامپیوتری نیز جهت ارتباطات و انتقال دیتای دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • اگر طول موج‌های موجود در فضای آزاد را به صورت شکل 6-7 نمایش دهیم، امواج مایکروویو در گستره فرکانسی 300 مگاهرتز تا 1000 گیگاهرتز در نظر گرفته می‌شوند. در واقع کران پایین محدوده فرکانسی مایکروویو، ناحیه فرکانس رادیو و تلویزیون (امواج FM و AM) و کران بالایی آن، امواج مادون قرمز و نورهای مرئی می‌باشد. با توجه به نزدیکی فرکانس امواج مایکروویو به فرکانس نور مرئی، از روش‌های نوری جهت طراحی آنتن‌ها و عدسی‌های مایکروویو می‌توان استفاده کرد.

اسلاید 3 :

  • انتقال برق
  • یکی از ایده های جدید تولید انرژی، انتقال انرژی خورشیدی از سطح ماه بصورت بی سیم است. اصول اولیه این طرح توسط دکتر دیوید کریسول (Dr. David Criswell) محقق دانشگاه هوستون تگزاس و مدیرمؤسسه Space Systems Operations ارائه شده است. بر اساس این طرح، ابتدا مجموعه ای بسیار وسیع از سلولهای خورشیدی بر سطح ماه (که همیشه به طرف زمین است) قرار داده میشوند تا نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل کنند. سپس انرژی الکتریکی حاصله به یک فرستنده مایکروویو ارسال میشود تا به امواج رادیویی در فرکانس 25 گیگاهرتز تبدیل شده و از آنجا بوسیله آنتنهای با پهنای بیم (beam) بسیار باریک بطرف زمین ارسال گردد. در سطح زمین این امواج الکترومغناطیسی پر قدرت بوسیله آرایه های بسیار بزرگ (very large array) از آنتنهای مایکروویو دریافت شده و دوباره به انرژی الکتریکی تبدِل میشوند. همچنین بخشی از این امواج توسط ماهواره های مخصوصی که در اطراف کره زمین قرار خواهند گرفت به نقاط دیگر کره زمین که در دید مستقیم ماه نمی باشند منعکس میشوند.

    در واقع تبدیل انرژی الکتریکی به امواج الکترومغناطیسی این امکان را میدهد تا انرژی بصورت بی سیم

اسلاید 4 :

  • از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل شود و در نقطه مقابل پس از دریافت امواج الکترومغناطیسی با انجام عمل عکس، انرژی ااکتریکی مجدداً تولید گردد (به این روش اصطلاحاً power beaming میگویند). تقریباً اساس تمام سیستمهای انتقال برق بدون سیم بر همین پایه استوار است. البته واضح است که بازدهی چنین سیستمهایی در مقایسه با انتقال برق در خطوط برق بسیار پایین است چون مقدار زیادی از انرژی در تبدیل برق به امواج الکترومغناطیسی و بالعکس تلف میشود و بعلاوه مقداری ازانرژی موجود در امواج نیز در فرایند تشعشع وانتقال در محیط (اتمسفرزمین) به هدر خواهد رفت. بااین وجود، دکتر کریسول در مقالات مختلفی که ارائه کرده (بصورت تحلیلی به این مسائل اشاره کرده و با محاسبات مختلف ادعا نموده است که میزان انرژی تولید شده با احتساب تمام این تلفات و مخارجی که صرف ساخت و نصب تجهیزات خواهد شد باز مقرون به صرفه خواهد بود و تنها به کسری از یک سنت برای تولید یک کیلو وات بر ساعت برق خواهد رسید. البته دانشمندان ناسا نیز ایده های مشابهی مثل قرار دادن مجموعه ای از سلولهای خورشیدی و یا حتی صرفاً صفحه های منعکس کننده نور در مدار کره زمین ارائه کرده اند که بحث بر سر اینکه کدام روش مناسبتر است هنوز ادامه دارد.

اسلاید 5 :

  • خطرات ناشی از استفاده از تلفن همراه
  • بر اساس یافته‌های جدید دانشمندان، امواج رادیویی ناشی از تلفن‌های همراه تهدید مستقیمی برای سلولهای سالم به شمار نمی‌رود و فقط موجب افزایش سرعت تکثیر سلولهای سرطانی و رشد تومورها می‌شود.
    به گزارش ایسنا به نقل از رویتر، مطالعات جدید دانشمندان ایتالیایی نشان داد که امواج رادیویی تلفن همراه سلولهای سرطانی را وادار به رشد سریع و بیش از حد معمول می‌کند، ولی هنوز تاثیر سو آن بر سلولهای سالم به اثبات نرسیده است.
    در آزمایشات این محققان، سلولهایی که به مدت 48 ساعت در آزمایشگاه در معرض امواج رادیویی قرار گرفتند دچار لوسمی (نوعی عارضه‌ی خونی) شدند. نتایج حاکی از آن بود، که 20 درصد از آنها پس از 24 ساعت از بین رفتند ولی با گذشت زمان، ژنهایی که در سلولها باقی مانده، در اثر یک مکانیزم ناشناخته، فعال شده و با سرعت بیشتری شروع به تکثیر کردند.
    مطالعات دانشمندان ایتالیایی موجب تقویت این نظریه شد که تشعشع و امواج رادیویی می‌تواند باعث نابودی DNA و سیستم اصلاح کننده سلولها، که قادر است جلو رشد تومور را بگیرد، شود.
    با این وجود سازمان بهداشت جهانی خواستار انجام تحقیقات بیشتر در خصوص خطرات احتمال ناشی از استفاده از تلفن همراه بر سلامت انسان شد و از مردم تقاضا کرد تا استفاده از گوشی همراه را بویژه برای کودکان محدود کند.

اسلاید 6 :

  • حذف خطرات تصویربرداری از جامدات
  • 2 آوریل 2003- محققین دانشگاه دلوار، تحولی عظیم در نانوتکنولوژی تراهرتزی ایجاد کرده‌اند. نتایج کار آنها می‌تواند در تصویربرداری پزشکی، تشخیص مواد خطرناک و حتی در عملیات نجات کاربرد داشته باشد. این تیم تحقیقاتی، به کمک یک نانوساختار نیمه‌هادی، روشی را برای کنترل توان فرکانسهای تراهرتزی کشف کرده‌اند.
  • تراهرتز، افق نهایی مطالعات امواج الکترومغناطیس است و در طیف فرکانسی بین میکروویو و نور مادون قرمز قرار می‌گیرد. فرکانس امواج تراهرتز 1000مرتبه بزرگتر از فرکانس امواج میکروویو و بین 100 تا 1000مرتبه ضعیف‌تر از نورمرئی است.
  • یکی از اعضای این تیمم تحقیقاتی اظهار داشت: “این تحقیقات با عملی ‌ساختن دسترسی به امواج تراهرتزی، تحولی را در این فناوری ایجاد خواهد کرد. ابزار مورد استفاده در کار به اندازه یک سلولی تلفن[7] بوده و قابل حمل نیز می‌باشد، در صورتی که سیستمهای تراهرتزی قبلی چنین قابلیتی را نداشتند. “
  • طبق اظهارات این محقق، اطلاعات چندانی در ارتباط با فرکانسهای تراهرتزی در دسترس نیست و فعالیت این تیم، شامل علوم بنیادی و کاربردهای عملی این عرصه می‌باشد.
  • می‌دانیم که امواج توسط اتمسفر جذب می‌شوند. به همین دلیل امواج تراهرتز، وسیله مناسبی برای ارتباطات فواصل دور از طریق هوا نیستند. اما این امواج برای فواصل نزدیک، با ارزش می‌باشند.

اسلاید 7 :

  • طبق اظهارات این گروه، از این امواج می‌توان در تشخیص ترکیبات شیمیایی همچون آلاینده‌ها کمک گرفت. این امواج همچنین به مولکولها حساس هستند و می‌توانند از درون مواد جامد عبور کرده و در تصویربرداری و پیمایش[8] مواد مورد استفاده قرار گیرند. امکان پیمایش درون مواد جامد، مبنای عملی جدیدی در زمینه امواج تراهرتز است که تاکنون مورد بررسی قرار نگرفته است. این گروه تحقیقاتی با استفاده از این امواج به پیمایش سطح پوسته یک تخم‌مرغ پرداخته و درون آن را مشاهده کردند.
  • این گروه از قابلیت کاربرد این امواج در عرصه پزشکی خبر داده و اظهار می‌دارند که می‌توان با استفاده از آنها به مطالعه امراضی همانند سرطان پرداخت که در آنها، سلولها دارای لرزشهای تراهرتزی می‌باشند.
  • این امواج همچنین ابزار قدرتمند دیگر علاوه بر اشعه X در اختیار دندانپزشکان قرار داده و نیز در عملیات نجات جهت تشخیص افراد محصور در زیر آوار و همچنین در تشخیص مواد خطرناک کاربرد دارند. قابل ذکر است که تمامی این امکانات در یک وسیله قابل حمل با دست جاسازی می‌شود نه در وسیله‌ای با ابعاد یک اطاق.
  • این ادوات بر مبنای یک نیمه‌هادی سیلیکون ژرمانیوم استوارند. نیمه‌هادی جهت تشخیص باندهای انرژی مرتبط با امواج تراهرتز بکار می‌رود. همچنین از فیلترهایی جهت کنترل دقیق فرکانس بهره گرفته می‌شود.
  • این کار تحقیقاتی توسط بنیاد ملی علوم آمریکا (NSF)، سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی (DARPA) و نیروی هوایی آمریکا حمایت مالی می‌شود.

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله در مورد طراحی فیلتر میان گذر با استفاده از

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد طراحی فیلتر میان گذر با استفاده از فیلترهای بالاگذر و پایین گذر در حوزه فرکانس(Ideal ، Butterworth و Gaussian) در pdf دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد طراحی فیلتر میان گذر با استفاده از فیلترهای بالاگذر و پایین گذر در حوزه فرکانس(Ideal ، Butterworth و Gaussian) در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد طراحی فیلتر میان گذر با استفاده از فیلترهای بالاگذر و پایین گذر در حوزه فرکانس(Ideal ، Butterworth و Gaussian) در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد طراحی فیلتر میان گذر با استفاده از فیلترهای بالاگذر و پایین گذر در حوزه فرکانس(Ideal ، Butterworth و Gaussian) در pdf :

طراحی فیلتر میان گذر با استفاده از فیلترهای بالاگذر و پایین گذر در حوزه فرکانس(Ideal ، Butterworth و Gaussian)

چکیده:
در این پروژه ، فیلتری را طراحی می کنیم که فرکانس های زیر 10 (شعاع قطع پایین) و بالای 20 (شعاع قطع بالا) را از خود عبور دهد.این فیلتر با استفاده از فیلترهای Low-pass و High-pass ایده آل ، Butterworth و Gaussian طراحی شده است. روند تعریف این فیلتر در این گزارش بیان شده و هم چنین با بررسی نتایج حاصل از این فیلترها ، به مقایسه عملکرد آنها می پردازیم.

 

شرح تکنیکی مساله:
هدف این است که فیلتری بسازیم که فرکانس های زیر 10 و بالای 20 را از خود عبور داده و بقیه فرکانس ها را حذف یا تضعیف کند.
تصویر اصلی، شکل (1) ، یک تصویر 500*500 است که می خواهیم آن را از این فیلتر عبور دهیم. بدین منظور ابتدا یک فیلتر Low-pass ایده آل یا Butterworth یا Gaussian طراحی کرده تصویر را از آن عبور میدهیم وسپس تصویرحاصل را از یک فیلتر High-pass ایده آل یا Butterworth یا Gaussian گذر می دهیم تا به ترتیب فرکانس های زیر 10 و بالای 20 را تقویت کند.
اولین راهی که به ذهن می رسد این است که طبق مراحل گفته شده برای اعمال فیلتر به تصویردر حوزه فرکانس ، پس از تغییر فاز ، ابتدا تبدیل فوریه تصویررا گرفته(با دستور fft2)، وحاصل را در فیلتر Low-pass ضرب نظیر به نظیر کنیم و بعد از جواب بدست آمده عکس تبدیل فوریه بگیریم(با دستور ifft2 ) تا پس از انجام مراحل باقیمانده ، تصویر خواسته شده در حوزه مکان حاصل شود.
این الگوریتم در برنامه های (2) ، (3) و (5) ، به ترتیب برای فیلتر های ایده آل ، Butterworth و Gaussian که در پیوست موجود است پیاده سازی شده و نتایج حاصل از آنها در شکل های (5) ، (8) و (12) قابل مشاهده است.
توضیح: برای فیلتر ایده آل اول تصویر عبور داده شده از فیلتر Low-pass به صورت فایل JPEG ذخیره شد وسپس در برنامه ای جداگانه ای تصویر حاصل از فیلتر Low-passرا از یک فیلتر High-passعبور دادیم. که نتیجه همان شکل 5-5 است.
اما راه حل بهینه این است که دو بار از تصویرها تبدیل فوریه و عکس تبدیل فوریه نگیریم. به عبارت دیگر دو مرتبه وارد حوزه فرکانس نشویم. در نتیجه باید ابتدا تبدیل فوریه تصویر را بدست آورده و در فیلتر Low-pass ضرب کنیم. سپس جواب را در فیلتر High-pass هم ضرب کرده و از این حاصل ضرب عکس تبدیل فوریه بگیریم و بقیه مراحل تغییر فاز و ; را طی کنیم. بنابراین یک بار وارد حوزه فرکانس شده و محاسبات برنامه کمتر می شود و سرعت اجرا

هم بالاتر می رود.
این الگوریتم در برنامه های (4) و (6) برای فیلترهای Butterworth و Gaussian که در پیوست موجود است پیاده سازی شده و نتایج حاصل از آنها در شکل های (9) و (13) مشاهده می شود.

بررسی نتایج:
طیف فوریه تصویر اصلی را در شکل(2) می بینید که حاصل از تابع(1) موجود در پیوست است. شکل(3)، تصویر حاصل ازفیلتر پایین گذر ایده آل است. همان طور که مشاهده می شود، تصویربه شدت تار شده و پدیده Ringing در آن ظاهر شده است. این پدیده در شکل(4) که حاصل از فیلتربالاگذر ایده آل است نیز قابل رویت است. شکل(5) تصویر به دست آمده از تصویر حاصل ازاعمال فیلتر پایین گذر است که از یک فیلتربالاگذر هم گذرانده شده است. مشخص است که جزییات تصویر به کلی از بین رفته و جز حلقه های اطراف مربع های بزرگتر و چند لکه اطراف a جزییات دیگری قابل دیدن نیست.
شکل(6) تصویر حاصل ازاعمال فیلتر پایین گذر Butterworth با مرتبه 2 است. تصویرتار شده و لبه ها از بین رفته اند. ولی Ringing تقریبا وجود ندارد. این پدیده در تصویر حاصل از اعمال فیلتربالاگذر (شکل(7)) نیز دیده نمی شود. زیرا مرتبه فیلتر2 بوده است.اگر مرتبه بالاتر باشد پدیده Ringing هم اتفاق می افتد. اشکال (8) و (9) حاصل ازاعمال فیلتر میان گذری هستند که با الگوریتم های اول و دوم ساخته شده اند. واضح است که تفاوتی در آنها وجود ندارد. همانطور که پیش بینی می شد شدت تاری تصویر به اندازه تار شدگی شکل(6) نیست و لبه ها کمی شارپ شده اند.
اشکال (10) و (11) تصاویر حاصل از اعمال فیلترهای پایین گذر و بالاگذرGaussian هستند. تارشدگی در شکل(10) به شدت فیلترهای Butterworth و ایده ال نیست و هم چنین پدیده Ringing هم در آنها وجود ندارد. اشکال (12)و(13) هم حاصل از اعمال فیلتر میانگذر Gaussian هستند که به ترتیب از الگوریتم های 1و2 نتیجه شده اند.این تصاویر نسبت به (8) و (9) دارای لبه های شارپ تری هستند و گسستگی سطوح خاکستری بسیار کمتر از تصاویر حاصل از اعمال فیلتر Butterworth است.

نتایج:

شکل(2) :طیف فوریه تصویر اصلی شکل(1) :تصویر اصلی

Ideal

شکل(4) : تصویر حاصل از فیلتر ایده آلHigh-pass شکل(3) : تصویر حاصل از فیلتر ایده آل pass-Low

 

شکل(5) : تصویر حاصل از فیلتر میان گذر ایده آل

Butterworth

شکل(7) :تصویر حاصل از فیلتربالاگذر شکل(6) : تصویر حاصل ازفیلتر پایین گذر
Butterworth Butterworth

شکل(9) : تصویر حاصل از فیلتر میان گذر شکل(8) : تصویر حاصل از فیلتر میان گذر
Butterworth- الگوریتم دوم Butterworth- الگوریتم اول

Gaussian

.

شکل(11) : تصویر حاصل از فیلتربالاگذر شکل (10) : تصویر حاصل ازفیلتر پایین گذر
Gaussian Gaussian

شکل(13) : تصویر حاصل از فیلتر میان گذر شکل(12) : تصویر حاصل از فیلتر میان گذر
Gaussian-الگوریتم دوم Gaussian-الگوریتم اول

پیوست:
برنامه(1) : نمایش طیف فوریه تصویر اصلی:
img=imread(‘Fig4.11(a).jpg’);
img=double(img);
[R,C]=size(img);
for r = 1:R
for c=1:C
phased_img(r,c)=(img(r,c))*(-1)^(r+c);
end
end
fourier_img = fft2(phased_img);
mag_fourier_img = abs(fourier_img );
Log_mag_fourier_img = log10(mag_fourier_img +1);
Max=max(max(Log_mag_fourier_img));
Normalized_DFT=(Log_mag_fourier_img)*(255/Max);
imshow(uint8(Normalized_DFT))

برنامه(2) :طراحی فیلتر میان گذر Ideal :

%Band-Pass Filter With Ideal Low-Pass & High-Pass Filters
img=imread(‘Fig4.11(a).jpg’);
img=double(img);
img=mat2gray(img);
[R,C]=size(img);
for r = 1:R
for c=1:C
phased_img(r,c)=(img(r,c))*((-1)^(r+c));
end
end
fourier_img = fft2(phased_img);
filter=fourier_img;
[M,N]=size(filter);
for r=1:M
for c=1:N
if ((((r-(M/2))^2)+ ((c-(N/2))^2))^(1/2))<=10
filter(r,c)=1;
else
filter(r,c)=0;
end
end
end
answer=filter.*fourier_img;
f=ifft2(answer);
for i=1:M
for j=1:N
f2(i,j)=real(f(i,j));
end
end
for r=1:M
for c=1:N
f2(r,c)=(f2(r,c))*((-1)^(r+c));
end
end
imshow(f2)
f3=mat2gray(f2);
imshow(f3)

img=imread(‘ideal-lowpass2.jpg’);
img=rgb2gray(img);
img=double(img);
[I,J]=size(img);
for i = 1:I
for j=1:J
phas

ed_img(i,j)=(img(i,j))*(-1)^(i+j);
end
end
fourier_img = fft2(phased_img);
filter=fourier_img;
for r=1:I
for c=1:J
if ((((r-(I/2))^2)+ ((c-(J/2))^2))^(1/2))>=20
filter(r,c)=1;
else
filter(r,c)=0;
end
end
end
answer=filter.*fourier_img;
f=ifft2(answer);
for i=1:406
for j=1:406
f2(i,j)=real(f(i,j));
end
end

for r=1:406
for c=1:406
f2(r,c)=(f2(r,c))*(-1)^(r+c);
end
end

f3=mat2gray(f2);
imshow(f3)

برنامه(3) :تابع اولیه طراحی فیلتر میان گذر Butterworth :

%Band-Pass Filter With Butterworth Low-Pass & Hogh-Pass Filters
img=imread(‘Fig4.11(a).jpg’);
img=double(img);
img=mat2gray(img);
[R,C]=size(img);
for r = 1:R
for c=1:C
phased_img(r,c)=(img(r,c))*((-1)^(r+c));
end
end
fourier_img = fft2(phased_img);
filter=fourier_img;
[M,N]=size(filter);
for r=1:M
for c=1:N
D1=((((r-(M/2))^2)+ ((c-(N/2))^2))^(1/2));
filter(r,c)=(1/(1+((D1/10)^4)));
end
end
answer=filter.*fourier_img;
f=ifft2(answer);
for i=1:M
for j=1:N
f2(i,j)=real(f(i,j));
end

end
for r=1:M
for c=1:N
f2(r,c)=(f2(r,c))*((-1)^(r+c));
end

img2=double(f2);
[R,C]=size(img2);
for r = 1:R
for c=1:C
phased_img2(r,c)=(img2(r,c))*((-1)^(r+c));
end
end
fourier_img2 = fft2(phased_img2);
filter2=fourier_img2;
[M,N]=size(filter2);
for r=1:M
for c=1:N
D2=((((r-(M/2))^2)+ ((c-(N/2))^2))^(1/2));
filter2(r,c)=(1/(1+((20/D2)^4)));
end
end
answer2=filter2.*fourier_img2;
f2=ifft2(answer2);
for i=1:M
for j=1:N
f3(i,j)=real(f2(i,j));

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله کنترل عصبیدر فازی هلیکوپتر چهار موتور بد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله کنترل عصبیدر فازی هلیکوپتر چهار موتور بدون سرنشین (کوادروتور) در حالت معلق در هوا در pdf دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله کنترل عصبیدر فازی هلیکوپتر چهار موتور بدون سرنشین (کوادروتور) در حالت معلق در هوا در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله کنترل عصبیدر فازی هلیکوپتر چهار موتور بدون سرنشین (کوادروتور) در حالت معلق در هوا در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله کنترل عصبیدر فازی هلیکوپتر چهار موتور بدون سرنشین (کوادروتور) در حالت معلق در هوا در pdf :

چکیده-
مدلسازی و کنترل کوادروتور (Quadrotor)، یکی از زمینه های چالش برانگیز در مهندسی کنترل بشمار میآید. بویژه در سالهای اخیر، توسعه سیستمهای کنترل کارآمدتر برای این وسیله بدلیل قابلیتهای منحصر بفرد آن مانند نقصان تحریک بودن، پرواز و فرود عمودی، حرکت درجا، درجات آزادی بیشتر و کاربردهای نظامی و غیرنظامی، توجه ویژهای را بخود معطوف کرده است. در این مقاله مدلسازی و کنترل کوادروتور مورد بررسی قرار میگیرد. مدلسازی کوادروتور با استفاده از معادلات نیوتن- اویلر توصیف می گردد. پایدارسازی و کنترل وضعیت آن توسط دو کنترل کننده PID کلاسیک و فازی- عصبی مبتنی بر PID صورت میپذیرد. با توجه به برخی کمبودهای کنترلکننده PID، مانند تنظیم دشوار پارامترها، این مقاله الگوریتم PID هوشمند را مطرح میکند که از تلفیق منطق فازی و شبکههای عصبی ساخته شده و کنترلکننده فازی- عصبی مبتنی برPID را مطرح میسازد. پس از اصلاح استنتاج فازی و یادگیری پویا شبکه عصبی پارامترهای PID کنترلکننده، مقادیر مطلوب و بهینه را کسب میکنند. نتایج شبیهسازیهای صورت گرفته در نرمافزار متلب، نشاندهنده عملکرد مطلوب کنترلکننده فازی- عصبی میباشند. در واقع هر دو کنترلکننده قادر به کنترل کوادروتور می باشند، اما کنترل کننده فازی- عصبی مبتنی بر PID با پاسخ سریعتر، بالازدگی کمتر و تطبیقپذیری بیشتر نتایج بهتری را نسبت به کنترل کننده PID دربردارد.

کلید واژه- کنترلکننده فازی- عصبی، کنترلکننده PID، کنترل وضعیت، کوادروتور، مدلسازی.

-1 مقدمه

کوادروتور یک هواپیمای بدون سرنشین با چهار موتور و بال چرخان است که هر کدام از موتورها در رأس یک چارچوب متقاطع قرار گرفتهاند. بدلیل قابلیتهای منحصر بفرد این وسیله از جمله پرواز و فرود عمودی در محیطهای مختلف، حرکات درجا و درجات آزادی بیشتر و کاربردهای فراوانی در عملیات امداد و نجات، گشت مرزبانی، کشف معادن، کشاورزی، تحقیقات علمی و کابردهای نظامی توجه ویژه بسیاری از محققین را بخود معطوف کرده است. دور از دسترس بودن بعضی نواحی، خطرناک بودن عملیات در بسیاری مناطق، مانورپذیری بالا خصوصاً در محیطهایی با موانع بسیار، فرود در نواحی با مساحت کم و توانایی حرکت نزدیک به سطح زمین لزوم به کارگیری کوادروتور را نشان میدهد. بدلیل دینامیک غیرخطی و پیچیده این سیستم چندمتغیره کنترل این وسیله دشوار است. همچنین، کوادروتور با شش درجه آزادی دارای چهار موتور است که کنترل و پایداری

این وسیله با تغییر دور موتورها حاصل میشود، بنابراین این سیستم دارای ورودیهای کنترلی کمتری نسبت به درجات آزادی خود میباشد و از جمله سیستمهای نقصان تحریک محسوب میشود که این امر به سختی طراحی کنترلکننده برای کوادروتور میافزاید.

روشها و تکنیکهای زیادی برای کنترل کوادروتور مطرح شده است. لویز برگویت و ژاکوب برگویت موفق به ساخت اولین هلیکوپتر چهار موتوره شدند. این ماشین پرنده بسیار سنگین، بزرگ و سرنشین دار بود .[1] از آن زمان تحقیقات زیادی صورت گرفته و پیشرفتهای شگرفی نیز حاصل شده است. در مرجع [2] کنترلکننده PID طراحی شده موفق به پایدارسازی زوایای کوادروتور شده است. نتایج شبیهسازی دو کنترلکننده PID و LQR در مرجع [3] پایدارسازی کوادروتور را نشان میدهند. استفاده از کنترلکننده فازی برای کنترل ارتفاع کوادروتور در حالت معلق در هوا در مرجع [4] صورت گرفته است. مرجع [5] به طراحی کنترلکننده PID با استفاده از الگوریتم ژنتیک پرداخته است. در [6] یک کنترلکنندهی شبکه عصبی- PID

زذتل خغ1سکطغکطکسغپه

تشزه شAلع ,لاهلاکغهعطکل y,هق ذصستص

برای ردیابی مسیر استفاده شده و حجم بار محاسباتی را کاهش داده است. در مرجع [7] مسأله ردیابی با هدف کنترل مقاوم، سبب طراحی یک PID خود تنظیم مبتنی بر منطق فازی، با عملکرد نسبتاً مطلوب شد. از کنترل تطبیقی برای جبران نامعینیها و دینامیکهای مدل نشده سیستم استفاده شده است .[8] در [9] با استفاده از روشهای کنترلی مُد لغزشی، خطیسازی فیدبک، دینامیک معکوس و PD کلاسیک، به کنترل

وضعیت کوادروتور پرداخته شده است کهروش مُد لغزشی دارای بهترین عملکرد میباشد. در مرجع [10] از روش کنترل فازی-دمُ لغزشی برای کنترل وضعیت کوادروتور استفاده شده است. این کنترلکننده با وجود اغتشاشات خارجی قادر به کنترل کوادروتور شده است.

این مقاله یک سیستم فازی- عصبی برای کنترل کوادروتور ارائه میدهد. بعلاوه جزئیات مدل کوادروتور شرح داده شده است. عملکرد کنترلکننده فازی- عصبی با استفاده از شبیهسازی در نرمافزار MATLAB با کنترلکننده PID کلاسیک مقایسه شده است. این مقاله شامل چندین بخش است. در بخش دوم مدل ریاضی کوادروتور شرح داده شده است. کنترلکنندهها در بخش سوم ارائه شدهاند. شبیه سازیهایی که اهداف مقاله را دنبال میکنند در بخش چهارم آمده است. در بخش پنجم نتیجهگیری راجع به کنترل وضعیت این وسیله پرنده آمده است.

-2 مدلسازی ریاضی کوادروتور

کوادروتور دارای چهار موتور است، هرکدام از موتورها در رأس یک چارچوب متقاطع قرار گرفته اند، موتورهای جلو و عقب پادساعتگرد و موتورهای سمت چپ و سمت راست ساعتگرد میباشند. بوسیله تغییر سرعت هر یک از موتورها پرواز این وسیله کنترل میشود. با افزایش (یا کاهش) سرعت تمام موتورها به یک اندازه، یک نیروی عمودی با توجه به مختصات ثابت بدنه بوجود میآید و ارتفاع از سطح زمین را افزایش (یا کاهش) میدهد. حرکت Roll با افزایش (یا کاهش) سرعت موتور چپ و کاهش (یا افزایش ) سرعت موتور راست تولید میشود، که باعث چرخش کوادروتور حول محور xها می شود. حرکت Pitch با افزایش (یا کاهش) سرعت موتور عقب و کاهش (یا افزایش) سرعت موتور جلو ایجاد میشود، که باعث چرخش کوادروتور حول محور yها میشود. همچنین، حرکت Yaw با افزایش (یا کاهش) سرعت موتورهای جلو و عقب و کاهش (یا افزایش) سرعت موتورهای کناری ایجاد میشود. برای مدلسازی دینامیک کوادروتور یک

دستگاه مختصات اینرسی و یک دستگاه مختصات ثابت بدنه در نظر میگیریم. همانطور که در شکل 1 مشاهده میشود، مبدأ مختصات ثابت بدنه، مرکز جرم کوادروتور میباشد.

شکل :1 پیکربندی کوادروتور به همراه دستگاههای مختصات آن .[11]

حرکت چرخشی کوادروتور بوسیله سه زاویه اویلر می باشد، که زوایای اویلر زاویه () Roll، زاویه () Pitch و زاویه Yaw () می باشند، که بصورت بردار هستند. موقعیت این وسیله در دستگاه اینرسی با بردار نشان داده میشوند. برای انتقال بردارها از دستگاه ثابت بدنه به

دستگاه اینرسی ماتریس دوران R بصورت معادله (1) داده شده
است که در آن به معنای و به معنای

میباشد.
(1)
( )

نیروی تراست تولید شده توسط موتور iام و 4،3،2،i=1 است. که b عامل تراست و روتور iام میباشد. نیروی تراست اعمال شده از چهار موتور به بدنه هواپیما، بصورت معادلات (2) داده شده است.
| | ( 2)

معادلات (3) اولین مجموعه معادلات دیفرانسیلی است که شتاب کوادروتور را توصیف میکند.
)3(
( ) ( ) ( )

 

دومین مجموعه معادلات دیفرانسیل (4)، بوسیله ماتریس
اینرسی I (که یک ماتریس قطری با ممان اینرسیهای ، و
روی قطر اصلی میباشد)، اینرسی روتور و بردار که

نشاندهنده گشتاور اعمال شده به بدنه کوادروتور است، بدست

زذتل خغ1سکطغکطکسغپه

زشزه شAلع ,لاهلاکغهعطکل y,هق ذصستص

میآید.
( ) ( ( )) (4)

که بردار بصورت (5) تعریف میشود.
( ) ( 5)

که d فاکتور کشش و L فاصله مرکز جرم بدنه تا محور چرخش ملخهاست. چهار سرعت چرخشی موتورها، متغیرهای ورودی واقعی هستند، اما با توجه به مدل بدست آمده متغیرهای ورودی میتوانند بصورت معادلات (6) تعریف شوند.

(6)
که نشاندهنده نیروی تراست اعمال شده بر بدنه کوادروتور
میباشد، نشاندهنده نیرویی است که منجر به گشتاور Roll،
نیروی منجر به گشتاور Pitch و نیروی منجر به گشتاور
Yaw میشود. از اینرو بردار را بعنوان
متغیرهای ورودی سیستم در نظر میگیریم. همچنین، گشتاور ژیروسکوپی به سرعت چرخشی موتورها وابسته است. که بصورت معادله (7) در نظر گرفته میشود.

(7)

بنابراین از بررسی روابط (4) و (5) مدل دینامیکی سیستم به صورت معادلات (8) تا (13) میباشد.
(8)

(9)

(10) ( )

(11)
(12)

( (
(13)

( (

-3 طراحی الگوریتم کنترل وضعیت

در این بخش یک کنترلکننده PID و یک سیستم فازی

که ضرایب PID را تنظیم مینماید، ارائه خواهد شد. همانطور که قبلاً اشاره شد ورودیها بصورت معادلات (6) در نظر گرفته

میشوند. که حرکت در امتداد محور z را کنترل میکند،
چرخش حول محور x (زاویه (Roll را کنترل میکند،
چرخش حول محور y (زاویه (Pitch را کنترل میکند و
چرخش حول محور z (زاویه (Yaw را کنترل میکند.
کنترلکنندههای طراحی شده باید مقادیر پارامترهای را
بدست آورند و سپس پارامترهای سرعت چهارموتور بوسیله معادلات (6) تعیین میشود. از معادلات (11) تا (13) برای کنترل وضعیت کوادروتور استفاده میشود. در این معادلات از اختلاف سرعت بین موتورهایی که در جهت عکس عقربههای ساعت میچرخند (موتورهای جلو و عقب) با موتورهایی که در جهت عقربههای ساعت میچرخند (موتورهای سمت چپ و راست) بدست میآید و این پارامتر در حالت ناوبری در افق بدلیل یکسان بودن موتورها بسیار کوچک است، از طرفی با توجه به اینکه نرخ تغییر در زوایای Roll، Pitch و Yaw کوچک می باشند، عبارتهای و و تقریباً برابر صفرند. این فرض همیشه حتی برای سرعتهای زیاد نیز درست است زیرا تغییر زوایا به تدریج می باشند. بنابراین معادلات (11) تا (13) بصورت دسته معادلات (14) بازنویسی می شوند.
(14)

 

 

-1-3 کنترلکننده PID کلاسیک

کنترلکنندههای PID بدلیل عملکرد مقاوم و ساختار سادهای که دارند معمولاً برای کنترل فرآیندهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. معادله یک کنترلکننده PID بصورت (15) میباشد.
(15)

که بهره تناسبی، بهره انتگرالی و بهره مشتقگیر
نامیده میشود. از روش زیگلر- نیکلز برای تنظیم پارامترهای

کنترلکننده استفاده شده است. با توجه به این روش بهره
، و انتخاب میشود.

پاسخ سیستم در بخش چهارم نشان داده خواهد شد.

زذتل خغ1سکطغکطکسغپه

ذشزه شAلع ,لاهلاکغهعطکل y,هق ذصستص

-2-3 سیستم فازی- عصبی برای تنظیم بهرههای PID

کنترلکننده فازی- عصبی مبتنی بر PID شامل کنترلکننده فازی و کنترلکننده شبکه عصبی- PID میباشد که بلوک دیاگرام آن در شکل 2 نشان داده شده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   66   67   68   69   70   >>   >