پروژه دانشجویی مقاله در مورد سلطان حسین بایَقرا در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد سلطان حسین بایَقرا در pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد سلطان حسین بایَقرا در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد سلطان حسین بایَقرا در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد سلطان حسین بایَقرا در pdf :

سلطان حسین بایَقرا

حسین بن منصور بن بایقرا، از نوادگان بایقرا پسر عمر شیخ تیمورى بود که بعد از ابو سعید در هرات به فرمانروایى نشست «875 ق / 1470 م».
دربار هرات :
دربار او یک مرکز درخشان از ادب و هنر عصر بود . به طورى که هرات کانون بزرگى از فرهنگ و دانش عصر به شمار مى‏رفت. وزیر دانشمند، شاعر و نویسنده اُزبک او ، امیر علیشیر نوایى، روح واقعى این کانون و حامى و مربى دانشمندان و هنر پروران وابسته به دربار سلطان حسین بایقرا بود.

در این کانون پر آوازه افرادى همچون عبدالرحمن جامى، شاعر و عارف نامدار، کمال الدین بهزاد، نقاش و صنعتگر معروف، و میر خواند مورخ مشهور عصر، درخشیدند .
همچنین پاره ای علمای معروف نیز در هرات پرورش یافتند و توسط سلطان حمایت شدند . از میان ایشان نام ملا حسین واعظ کاشفى معروف است .
به علاوه در مدرسه بزرگى که سلطان به وجود آورد، هزاران عالم و طالب علم به حمایت سلطان و وزیرش ، سرگرم تحصیل و تحقیق و تألیف بودند.

انحطاط نهایی تیموریان ایران :
سلطان حسین بایقرا در 912 ق / 1506 م دار فانى را وداع گفت که با مرگ او، حفظ باقیمانده قدرت تیموریان نیز غیر ممکن شد. انحطاط تیموریان که به خصوص از مرگ شاهرخ شروع شده بود .
چنانچه همزمان با آغاز منازعات خانگى فرزندان و نوادگان تیمور این انحطاط آغاز گشت . خصوصا که نواحى غربى ایران را از همان ایام، عرصه رقابت و نبرد دو طایفه متخاصم ترکمان شده بود .
هر کدام از این دو طایفه ، یعنی قراقویونلو و آق قویونلو مدتى در آذربایجان و حتى در عراق و فارس حکومت و قدرت یافتند .

 

سرانجام خاندان صفویه در آذربایجان و ولایت جبال( یا همان غرب و مرکز ایران فعلی ) و عراق عجم ( یا همان ایران فعلی بدون خراسان ) ، وارث قدرت آنها شد .
صفویه یا همان اولاد شیخ صفى الدین اردبیلی زاهد و صوفی ساکن و متولد اردبیل ، بالاخره چندى بعد با تسخیر هرات ، آخرین بازمانده قدرت تیموریان در خراسان را نیز خاتمه دادند .
بزم سلطان حسین بایقرا

امیرزاده ای تنها
با تکرار چشم های بادام تلخش
در هزار آینه ی شش گوش کاشی
به نیمروزی گرم در سال هزارو پانصد و چهارده ترسایی شاهزاده تهماسب میرزا به امارت هرات قدم به باغ سلطان حسین بایقرا گذاشت. چه دید و چه شنید شاهزاده ی خردسال به درستی نمی دانیم. آنقدر می دانیم که ده سالی از مرگ سلطان حسین بایقرا و میرعلیشیرنوایی وزیر خردمند و هنردوست آخرین شاه تیموری می گذشته است. شاید در شش – هفت سالی که ازبک ها بر شهر فرمان رانده بودند چندان هم ویرانی به بار نیامده بوده و شاهزاده ی جوان صفوی می توانسته است که بازمانده ی محفل هنرمندان و شاعران روزگار افسانه ای هرات را گرد هم آورد. خیلی زود جمعی تازه شکل می گیرد که شمع محفل آن کمال الدین بهزاد و هاتفی شاعر

هستند. شاهزاده ی خرد سال در میان هنر و فرهنگ این بزرگان می بالد و بخت آن دارد که از بزرگترین نقاش همه دوران ها درس نگارگری بگیرد و آیین هنرمندی بیاموزد. و در کنار هنرآموزی با اندیشه ی باغ ایرانی و زمینه های اشراقی و فلسفی آن آشنا شود
لحظه هایی از تفرج شاهانه در باغ را که اینک می داند برساخته ی اندیشه ای کهن است، راه به ساختمان زیبای آجری کاخ کج می کند تا تک مضراب های کاشی های فیروزه و لاجورد را بر تاقی های سرسرا و حوضخانه در ذهن معنا کند. دستار دوازده ترک سرخ حیدری، بر سر و گردن کودکانه اش سنگینی می کند اما سکوت دلپذیر حوضخانه دوباره به اندیشه ی باغ بازش می گرداند؛ به

راستی چگونه بزمی بوده است بزم سلطان بایقرا
استاد بهزاد و هاتفی شاعر از بزم سلطان حسین بایقرا یاد می کنند و شاهزاده را هوای درک آن بزم قلم به دست می دهد تا بیاموزد طرح زدن و خوشنویسی را و بیاموزد آیین هنرپروری و هنرمندی را. شاهنامه ی شاه تهماسبی میوه ی این اشتیاق تهماسب میرزا بود برای درک لمحه ای از آن باغ رویا، باغ سلطان حسین بایقرا و محفل اندیشه و هنر فرزین خردمند سلطان، میرعلیشیر نوایی
بازگشت زودهنگام شاهزاده به تبریز و تلخی دل کندن از رویای نا تمام هرات او را بر آن داشت ک

ه آن را در تبریز که اینک خیلی زود می بایست در آن بر تخت پادشاهی بنشیند ادامه دهد. بهزاد به سمت ریاست کتابخانه ی سلطنتی منصوب می شود و سلطان محمد نقاش آموزش شاه جوان را پی می گیرد. دلشدگان و هنرآموختگان نگارگری در کارگاه های هنری تبریز گرد می آیند تا تجلی بخش شاعرانگی همه جانبه ی هنر ایرانی شوند نه از آن گونه که برخی اندیشیده اند که آن ها تنها کتاب تزیین می کرده اند. کتاب مصور ایرانی چگاله ی همه ی دانش ها و هنرها ست. میوه ی خرد است و خردی که از مرزهای روزمرگی و داد و ستد فراتر می رود و به افقی شاعرانه دست می یابد. و خطاست تقلیل دادن آن تنها به واکنشی عارفانه به طبیعت و برابر گرفتن اندیشه ی شاعرانه و اندیشه ی عارفانه آنسان که بسا بارها در صحبت از هنر ایرانی این روزها می شنویم
باری کارستان های ادبی – شاهنامه ی فردوسی، خمسه ی نظامی، بوستان سعدی و دیوان حافظ- یکی پس از دیگری با زیباترین خط و زیباترین رنگ و زیباترین نگاره ها به هیات کتاب در می آیند و کمی پیش از رسیدن سده ی شانزدهم ترسایی به نیمه ی خود، هنرایرانی به غایت آراستگی و شکوه دست می یابد
برادر کهتر شاه تهماسب، سام میرزا نیز همچون برادر تاجدار خود فرهیختگی پیشه کرد و هنرپروری را تا آن جا رسانید که خود موضوع یکی از نگاره های سلطان محمد نگارگر در دیوان حافظ اش شد. نگاره ای که آذین این نوشتار است و شاید سرانجام رویای باغ شاهزاده ی خردسال در تجسم بزم عید برادر کهتر تحقق یافته باشد
لالای نجواوار فواره ای خرد
که بر وقفه ی خوابالوده ی اطلسی ها
می گذشت
تا سال ها بعد

آبی را
ناگاه
مفهومی عاشقانه
از وطن دهد
آه ای امیرزاده ی کاشی ها
با اشک های آبیت
*******************
حسین بایقرا. وی آخرین پادشاه تیموری است که مدتی طولانی در شرق ایران حکومت کرد. بایقرا در محرّم 842 ق. در شمال شرقی شهر هرات و در محلی به نام دولتخانه چشم به جهان گشود (14: ج 7، ص 8). نسب او هم از جانب پدر و هم از سوی مادر به تیمور می‌رسد. پدرش غیاث‌الدین منصور، فرزند بایقرا بود. این بایقرا از نوادگان تیمور بود که به قولی در سال 826 ق. در بادغیس به قتل رسید (12: ج 2، ص 206-207) و نباید او را با نواده‌اش، حسین بایقرا، اشتباه گرفت. مادر حسین بایقرا فیروزه بیگُم نام داشت که نوه امیر موسی، دخترزاده تیمور، بود (338:10).
حسین بایقرا ابتدا در دستگاه الغ بیگ(850-853 ق.) و تحت حمایت او بود. پس از آنکه ابوسعید گورکان (855-873ق.) به حکومت رسید، وی را به زندان انداخت، ولی او از زندان گریخت و به میرزا ابوالقاسم بابر (852-861 ق.) پیوست. در سال 862 ق. موفق شد استرآباد را تصرف کرده و مقرّ حکومت خویش سازد، ولی در نبرد با ابوسعید شکست خورد. با مرگ ابوسعید در 873 ق. و خالی بودن میدان از رقیبان قدرتمند، به هرات لشکر کشید و تا پایان عمر در شرق ایران مقتدرانه حکومت کرد (118:2).
حسین بایقرا در شمار اندک فرمانروایان تاریخ ایران است که نه تنها برای پیشبرد فرهنگ تلاش کرد، بلکه خود از جمله شاعران و نویسندگان قرن 9 ق. به‌شمار می‌آید. آثار متعددی به نظم و نثر از وی برجای مانده است :رساله معما، به شعر که از طبع‌آزمایی‌های رایج آن زمان بوده است؛ مناظره گل و مل، در قالب مثنوی که نسخه دستنویس آن در کتابخانه شخصی اصغر مهدوی موجود است (4: ج 1، ص 258)؛ دیوان منظوم ترکی، که اشعار آن در قالب غزل و دربر گیرنده مضامین عاشقانه است (2:6)؛ و رساله‌ای منثور به زبان ترکی که در آن اندیشه‌ها و عقاید خود را همراه با شرح

مختصری از وضعیت فرهنگی عصرخویش بیان کرده است (157:16). اثر معروفی که به‌غلط به وی نسبت داده شده مجالس‌العشاق است که نویسنده واقعی آن، کمال‌الدین حسین گازُرگاهی، از معاصران و نزدیکان حسین بایقراست (13: ج 6، ص 326؛ 11: شش).
در دوره زمامداری او، بناهای متعددی به‌منظور پیشبرد فرهنگ احداث گردید. خواندمیر در خلاصه‌الاخبار به ذکر نمونه‌های مختلفی از مدرسه، مصلّی، خانقاه، دارالشفا، و جز آن در هرات و سایر مناطق خراسان می‌پردازد که همگی در زمان حسین بایقرا و با حمایت‌های وی بنا گردیده است (9: 183-200).
اشتیاق او به کتاب و کتابخانه را می‌توان پیش از آغاز زمامداری وی نیز مشاهده کرد. به گفته بنایی

هروی (قرن 10ق.) هنگامی که وی مجبور شد اردوی خود را در خوارزم برجای گذارد و از مقابل سپاه ابوسعید گورکان بگریزد، آنچه برای دشمن باقی گذاشت، کتابخانه‌اش بود؛ و اضافه می‌کند که یکی از سرداران ابوسعید به نام امیر بیگ‌آتا وارد کتابخانه شد و چند جلد کتاب نفیس را به‌غنیمت برد که از آن جمله کتابی از مولانا احمد رومی (قرن 8 ق.) بوده است (23:3). در سال‌های زمامداری او، کتابخانه‌ها از رونق کم‌نظیری برخوردار بودند. علاوه بر مدارس متعددی که در آنها کتابخانه احداث گردیده بود، دربار او در هرات نیز کتابخانه‌ای مجلل و باشکوه داشت و خوشنویسانی چون سلطانعلی مشهدی، خواجه محمد حافظ، مولانا زین‌الدین محمود، و سایر خوشنویسان زبده در آنجا کتابت کرده‌اند (8: 303).
نقاشان متعددی نیز در این کتابخانه به کتاب‌آرایی مشغول بوده‌اند، که بلندآوازه‌ترین آنها، کمال‌الدین بهزاد، نقاش نامدار اواخر تیموری و اوایل صفویه است. میرک نقاش، مولانا حاجی محمد، مولانا محمد اصفهانی، و قاسمعلی چهره‌گشا از دیگر نقاشان کتابخانه حسین بایقرا بوده‌اند (9: 241-242).
در منابع عصر تیموری، اشاره روشنی به نام رئیس کتابخانه حسین بایقرا صورت نگرفته ولی ظاهراً مدتی، میرک نقاش فوق‌الذکر عهده‌دار این سمت بوده است (51:5). نظامی باخزری (قرن 9 ق.) در منشأالانشاء، منشوری از جانب حسین بایقرا با عنوان “فرمان کتابداری کتابخانه همایون” آورده که متأسفانه مخاطب نامه ذکر نگردیده است. در بخشی از این فرمان، که با نثری متکلّف و با ذکر مقدمه‌ای در اهمیت کتاب و کتابخانه تنظیم گردیده، چنین آمده است:
“بر ناظمانِ فوایدِ کتابخانه افکار، و متمتعان از فواید شعور، پوشیده نماند; روضه خزانه ما را که مَشْرَع و منبع عیون معارف و عوارف است، به واسله ینابیع مجمل و مفصَل، و اصول و فروع مختصر، و مطوّل و معقول و مسموع، بر خوبتر هیأتی نمودار گلستان فردوس و بوستان جنان گردانیدیم و مقالید اختیار ضبط و ربط کتابخانه همایون را که مفتاح کنز حقایق و ایضاح رمز دقایق است; به یَد استحقاق ]در اینجا نام مخاطب نامه افتاده است[; سپردیم” (15: 204).

کتابخانه‌های دیگری نیز در عصر حسین بایقرا وجود داشته که وابسته به دیگر مقامات و صاحب‌منصبان تیموری بوده است. از جمله این اشخاص باید از وزیر نامدار حسین بایقرا، امیرعلیشیر نوایی، نام برد که در سراسر خراسان کتابخانه‌های متعددی را بنا نهاد. احمد میرزا، نواده میرانشاه‌بن تیمور، کتابخانه‌ای در شهر هرات ساخت و کتاب‌های نفیسی بر آن وقف کرد (177:9).
از فرزندان حسین بایقرا می‌توان به فریدون حسین میرزا اشاره کرد. ریاست کتابخانه اول برعهده نصیرالدین خطاط بود که فرمان کتابداری وی در بدایع‌الوقایع واصفی هروی (قرن 10 ق.) آمده است (166:1).
حسین بایقرا در یازدهم ذیحجه سال 911 ق. در منطقه بابا الهی بادغیس درگذشت و در شهر هرات دفن گردید (7: ج 4، ص 319). با مرگ وی، سلسله تیموریان (771-911 ق.) در ایران منقرض گردید، اما برخی شاهزادگان تیموری، حکومت‌های محلی و کوتاه‌مدتی را در نقاطی از خراسان و ماوراءالنهر در اختیار داشتند.

امیرعلی و سلطان حسین

و تاریخچه نگارش روایت های شفاهی این دو شخصیت
قاسم نوربادوف (ترکمنستان)
ترجمه : عظیم بغده
محقق ترکمنستانی «تجن نفس‌اوف» بر این عقیده است که «ترکمنها کتاب زنده هستند و بیشترین روایات مربوط به نوائی را در دل خود حفط کرده اند.»
بردی کربابایف (1974-1894) یکی از نویسندگان ترکمنستانی است که در طول زندگی خود ، به جمع آوری برخی از روایات و حکایت های شفاهی رایج در بین مردم در باره میرعلی و سلطان حسین پرداخته و آنها را بین آثار خود به چاپ رسانده است. قهرمان اصلی این دسته از آثار ، میرعلی است و او کسی نیست جز «نظام الدین علیشیر نوایی» که در ادبیات شرق از جمله در

تاریخ ادبیات ترکمن ردپای روشنی از خود به جای گذاشته است. نوایی در سال 1441 میلادی در خانواده غیاث‌الدین کیچگینه در هرات بدنیا آمد. سخنوری بزرگ و رجل دولتی دوره خود به شمار می رفت و مؤلف تقریباً 30 مجموعه شعر ، منظومه ، آثار علمی ارزشمند و از جمله اثر مشهور خمسه (شامل 5 منظومه طولانی) است. وی که بیشتر عمرش را در مشهد ، مرو ، سرخس ، سمرقند ، استرآباد و هرات سپری کرده و دانش اندوخته بود ، در میان ترکمنها از شهرت و اعتباری والا برخوردار است که نامگذاری یکی از پرده های (گامهای) دوتار ترکمنی به نام «نوایی» دلیلی روشن بر این ادعاست.
دومین قهرمان اصلی در این روایت های شفاهی، سلطان حسین بایقرا است که در سالهای 1437-1505 میلادی حاکم هرات بوده است. ترکمنها او را با نام «سلطان سؤیون» می‌شناسند و این عبارت در حقیقت تلفظ ترکمنی «سلطان حسین» است. وی با اینکه حاکم بود ، فصاحت کلام و فرهنگ را ارزشمند می دانست و به همین دلیل نیز علیشیرنوایی را به عنوان وزیر اول خود برگزید و در هر کاری با او مشورت و همفکری می‌نمود. خود سلطان حسین نیز به عنوان شاعری که با تخلص «حسین» شعر می سروده ، شناخته شده است.
بردی کربابایف قصه های شفاهی رایج در بین مردم در باره این دو شخصیت را گردآوری و بازنویسی نموده و در سال 1948 آن مجموعه را با عنوان «میرعلی» به زبان ترکمنی در عشق آباد چاپ نمود. این اثر بعدها در سال 1992 با شمارگان 50 هزار نسخه به تجدید چاپ رسید. در همان سال این قصه ها با عنوان «قصه های میرعلی و سلطان حسین» در برگزیده آثار این نویسنده در 16 هزار نسخه منتشر گردید.

در ترکمنستان برای نخستین بار پنجه آقایف بود که در سال 1941 قصه های شفاهی مردم در باره نوایی را گردآوری و تحت عنوان «میرعلی و سلطان حسین» منتشر نمود. در این اثر برخی از قصه های شفاهی مردم که در اثر بازنویسی شده بردی کربابایف گنجانده نشده است ، وجود دارد.
آتا قوشودف (1903-1953) یکی دیگر از نویسندگان برجسته ترکمنستان هم قصه های عامیانه در باره «میرعلی و سلطان حسین» را گردآوری و در دهه چهل قرن بیستم در مجله «ادبیات شوروی» منتشر کرد. فردی به نام «قل دوردی صحت دوردیف» (شاعر ترکمن) به آن قصه های عامیانه بوسیله آتا قوشودف بازآفرینی ادبی شده بود ، داستانهایی را که در باره این دو شخصیت از پدرش موممات صحت دوردی شنیده بود ، افزود و در سال 1994 آنرا تحت عنوان «میرعلی و سلطان حسین» به شکل کتابی کم حجم در شمارگان 100 هزار نسخه منتشر کرد. قصه های این کتابچه از نظر محتوی ، مضامین و ظرافت ادبی با قصه های شفاهی که در آثار دیگر مربوط به نوایی و سلطان حسین گردآوری شده ، تفاوت های آشکاری دارد.
در سال 1992 محقق ترکمنستان «کعبه بورژاکف» داستان «میرعلی و سلطان حسین» را طبع و منتشر کرد. نام دیگر این اثر «گلفام» بود (در متن ترکمنی گلپام ذکر شده است – مترجم) این اثر از زبان بخشی ها (خوانندگان ترانه های سنتی) نظیر رزی باغشی ، قورت باغشی و حضرت چاری ضبط شده است.
قصه های شفاهی مردم در باره امیرعلیشیر نوایی (میرعلی) و سلطان حسین بایقره به اینها که ذکر شد محدود نمی شود. به عنوان مثال در یکی از قصه های مربوط به پل خاتون ، وقایع جالی در ارتباط با این دو شخصیت به تصویر کشیده می شود. این قصه را مرحوم پدرم «نوربات دوردی قلیچ اوغلی» (1980-1900) برایم نقل نمود:

روزی ، روزگاری بر روی رودخانه تجن پل بسیار بزرگی ساخته بودند که می گویند صاحب این پل ، زنی ثروتمند بوده است. بیشتر کاروانهای بازرگانان در مسیرشان از این پل می گذشتند و برای گذشتن از آن بایستی به آن زن باج می پرداخته اند و در غیر این صورت اجازه عبور از روی پل داده نمی شده است. یک روز گذر کاروان سلطان حسین به این پل افتاد. وقتی کاروان به پل رسید ، زن پرسید: کاروان مال کیست؟
گفتند : مال سلطان حسین است.

زن وقتی نام سلطان حسین را شنید ، لحظه ای به فکر رفت. پیش خودش گفت: «می گویند سلطان حسین وزیری دانا و سخنور به نام میرعلی دارد. چه خوب می شد او را از نزدیک می دیدم»
سپس رو به کاروان کرد و گفت : اگر این طور است ، پس من از این کاروان باج نمی گیرم. ولی سوالی دارم که برای عبور از این پل بایستی پاسخ صحیح آنرا بدهید.
کاروانیان گفتند : سوال چیست؟

زن گفت: معنای این را بگوئید:
انت اتدیم ، پنت اتدیم ،
24 ئیلدیزی 4 آیا
بند اتدیم.
(ترجمه : آن کردم ، این کردم ، 24 ستاره را به 4 ماه بند کردم.)
کاروانیان هر چه فکر کردند نتوانستند پاسخی بدهند. بالاخره یکی از آنها گفت: ما قادر به پاسخ این نیستیم. برویم و به میرعلی بگوئیم.
چون میرعلی امین ترین فرد کاروان بود ، او را در آخر کاروان گذاشته بودند. آنها با عجله به سمت آخر کاروان تاختند. پس از مدتی با میرعلی به آنجا بازگشتند. زن سؤالش را دوباره تکرار کرد. میرعلی بلافاصله به او این گونه پاسخ داد:

الیبی دالدا گؤردوم
دالی ظلمتده گؤردوم
سنینگ آیدیان سالغینگی

ماری دا بیر آتدا گؤردوم
(ترجمه : الف را در دال دیدم ؛ دال را در ظلمت دیدم ؛ نشانه هایی که تو گفتی ؛ در مرو در یک اسب دیدم)
زن پل را بر روی کاروان باز کرد و گفت : راه باز است. می توانید بروید!
کاروان از پل عبور کرد اما معنای پاسخ میرعلی را نفهمیده بود. وقتی پرس و جو نمودند فهمیدند که منظور از بند کردن 24 ستاره به چهار ماه ، چهار نعل سم اسب و 24 میخی است که به نعل ها می کوبند (به هر نعل 6 میخ کوبیده می شود). 4 ماه یعنی 4 نعل چون شکل ظاهری نعل به هلال ماه شباهت دارد و 24 میخ هم همان 24 ستاره است و میخ به ستاره تشبیه شده است.
منظور میرعلی از اینکه گفته بود الف را در دال دیدم ، تشبیه میخ به حرف الف و نعل به حرف دال بود. حرف الف اولین حرف از حروف الفبای عربی است و به میخ شباهت دارد. دال نیز هشتمین حرف از حروف الفبای عربی و شبیه به نعل اسب است. پس منظور او از این جمله که «الف را در دال دیدم» این است که «میخ را در نعل دیدم». معنی «دال را در ظلمت دیدم» این است که «نعل را در جای تاریک دیدم». منظور از تاریکی (ظلمت) هم زیر پای اسب است که جمله « در مرو در یک اسب دیدم» آنرا تأئید می کند.
روزها و هفته ها گذشت و وقتی کاروان از سفر بازمی گشت ، باز هم گذرش به این پل افتاد. باز هم سؤال شد: کاروان کیست؟
گفتند : کاروان سلطان حسین است.
زن باز هم گفت : حالا که این طور است ، من از شما باجی نمی گیرم اما باید به سوالی که می کنم پاسخ دهید.
گفتند : باشد. بگو سؤالت چیست؟
زن این بار این گونه گفت:

بو کوچه لر ، نه کوچه لر
کوچه دن گؤچلر گچه
آسمانداکی ئیلدیزلارینگ
بیلسه نگیز سانی نیچه ؟
(ترجمه : این کوچه ها چه کوچه ای است. از کوچه کوچ نشین ها می گذرند. شمار ستارگان آسمان ، اگر گفتی چه تعداد است؟)
کاروانیان این بار نیز هر چه فکر کردند پاسخی نیافتند. دوباره میرعلی را به آنجا آوردند. میرعلی که از اسب تاختن و به این طرف و آن طرف رفتن خسته شده و حوصله اش سر رفته بود ، به او این گونه پاسخ داد:
آت قدرینی ساتان بیلر
اوق قدرینی آتان بیلر
ئیلدیزلارینگ نیچه دیگنی
(ترجمه : قدر اسب را فروشنده می داند. قدر تیر را تیرانداز می داند. شمار ستارگان آسمان را ، آنکه خوابیده بر پشت می داند)
زن سکوت کرد و پل را بر روی کاروان باز کرد تا عبور نمایند. این بار نیز کاروانیان معنای پاسخ میرعلی را نفهمیدند. پس از آن روز ، هر کاروانی که از آن پل عبور می کرد ، اگر اهل کاروان می گفتند که « کاروان سلطان است» ، زن مالک آن پل نمی پرسید «سوالی دارم» ;
آری ؛ صفحات کتاب زنده (ترکمن ها) حاوی میراث ادبی و تاریخی پرافتخار و غنی مردم است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق توپوگرافی وفیزیوگرافی حوضه آبریزفریزی در pd

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق توپوگرافی وفیزیوگرافی حوضه آبریزفریزی در pdf دارای 207 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق توپوگرافی وفیزیوگرافی حوضه آبریزفریزی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق توپوگرافی وفیزیوگرافی حوضه آبریزفریزی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق توپوگرافی وفیزیوگرافی حوضه آبریزفریزی در pdf :

بخشی از فهرست پروژه دانشجویی تحقیق توپوگرافی وفیزیوگرافی حوضه آبریزفریزی در pdf

صفحه عنوان
چکیده
فصل اول کلیات
مقدمه
1-1- طرح مسئله وضرورت تحقیق
2-1- اهداف تحقیق
3-1- سؤالات تحقیق
4-1- روش انجام تحقیق
5-1- پیشینه تحقیق
6-1- مشکلات تحقیق
7-1- واژه کارست
8-1- سازندهای کارست شونده
9-1- توزیع جغرافیایی کارست
10-1- کارستیفیکسیون درایران
11-1- ویژگیهای فیزیکی وشیمیایی سنگهای کارستی
12-1- فعل وانفعالات شیمیایی برسازندهای کارستی شونده
13-1- ترکیب وخاصیت سنگهای آهکی کارستی
14-1-عوامل موثردرایجادپدیده های کارستی
15-1- اشکال وپدیده های کارستی
16-1- گونه های کارست نسبت به نوع آب وهوا
17-1- اهمیت شناخت ناهمواریهای کارستی

فصل دوم:ویژگیهای طبیعی حوضه آبریزفریزی

1-2- موقعیت حوضه موردمطالعه
2-2- توپوگرافی حوضه آبریزفریزی
3-2- فیزیوگرافی حوضه آبریزفریزی
- 1-3-2- محیط ومساحت حوضه
2-3-2- طول آبراهه اصلی
3-3-2- شکل حوضه
4-3-2- جهت حوضه
5-3-2- ارتفاع متوسط حوضه
6-3-2- نیمرخ طولی حوضه
7-3-2- شیب عمومی حوضه
8-3-2- مستطیل معادل
9-3-2- زمان تمرکز
4-2- زمین شناسی ایران
5-2- کمربندالبرز-بینالود
1-5-2- زمین شناسی زون بینالود
2-5-2- چینه شناسی وسازند سطحی زون بینالود
3-5-2- پالئوزوئیک دربینالود
4-5-2- مزوزوئیک دربینالود
5-5-2- تکتونیک وگسل دررشته کوههای بینالود
6-2- زمین شناسی حوضه آبریزفریزی
1-6-2- لیتولوژی وسازندهای سطحی حوضه آبریزفریزی
2-6-2- چینه شناسی حوضه آبریزفریزی
3-6-2- تکتونیک وگسل درحوضه آبریزفریزی
7-2- آب وهوای منطقه موردمطالعه
1-7-2- رژیم دماودرجه حرارت
2-7-2- تبخیر
3-7-2- رطوبت نسبی
4-7-2- رژیم بارش
5-7-2- تعدادروزهای یخبندان
6-7-2- طبقه بندی اقلیمی محدوده موردمطالعه
8-2- هیدرولوژی
1-8-2- هیدرولوژی آبهای سطحی حوضه آبریزفریزی
2-8-2- هیدرولوژی آبهای زیرزمینی حوضه آبریزفریزی
3-8-2- چشمه وقنات درحوضه آبریزفریزی
9-2- پوشش گیاهی
1-9-2- رابطه ژئومورفولوژی وپوشش گیاهی
2-9-2- پوشش گیاهی دراستان خراسان
3-9-2- پوشش گیاهی درحوضه آبریزفریزی
10-2- منابع اراضی درحوضه آبریزفریزی
11-2- وضعیت خاک منطقه موردمطالعه

فصل سوم ژئومورفولوژی واشکال کارستی درحوضه آبریزفریزی

1-3- ژئومورفولوژی حوضه آبریزفریزی
1-1-3- ژئومورفولوژی ساختمانی حوضه آبریزفریزی
سازندوتکتونیک
مشخصات لیتولوژیکی سکانس رسوبی منطقه موردمطالعه
گسل وچین خوردگی
طاقدیس وناودیس
طبقات مایل،کواستا
تطبیق وعدم تطبیق رودخانه هادرناهمواریهای چین خورده
2-1-3- ژئومورفولوژی دینامیک حوضه آبریزفریزی
1-2-1-3- شبکه آبهای جاری
2-2-1-3- اشکال دامنه ای
دامنه منظم
دامنه مقعرومحدب
3-2-1-3- اشکال مختلف فرسایش آبی درحوضه آبریزفریزی
فرسایش آبی
هدکت(گالی وخندق)
4-2-1-3- سیرکهای یخچالی
5-2-1-3- اشکال تراکمی آبهای جاری
مخروط افکنه
پادگانه های آبرفتی
مآندر
6-2-1-3- تافونی
7-2-1-3- اشکال کاوش بادی
2-3- پهنه های کارستی منطقه وعوامل موثربرکارست شدگی
1-2-3- اشکال کارستی حوضه
کانیون
آون
دولین
لاپیه
چشمه های کارستی
غارهای کارستی
3-3-عوامل آنتروپوژنیک درقلمروهای کارستی باتاکیدبرمدیریت کارست
پوشش گیاهی وکارست
تشدیدفرسایش خاک درکارست
فشارهای کشاورزی
مدیریت آتش سوزی درکارست
مدیریت حوضه آبریزدرکارست
4-3- ویژگیهای اجتماعی واقتصادی حوضه آبریزفریزی





فصل چهارم :نتیجه گیری
1-4-نتیجه گیری
2-4- پاسخ به سوالات
3-4- مدیریت منابع آب کارست
4-4- عوامل آلاینده آبهای سطحی وزیرزمینی درحوضه
5-4- پیشنهادات

فهرست جداول

صفحه عنوان

جدول شماره(1-2)فیزیوگرافی حوضه آبریزفریزی
جدول شماره(2-2)مراحل مختلف زمین شناسی ایران درطی دورانهای زمین شناسی
جدول شماره(3-2)میانگین ماهانه درجه حرارت درایستگاه گلمکان ،دوری آملری1987-2003
جدول شماره(4-2)متوسط حداکثروحداقل دمادرایستگاه گلمکان،دوره آماری1987-2003
جدول شماره(5-2)تبخیردرایستگاه گلمکان،دوره آماری1358-1364
جدول شماره(6-2)میانگین حداکثروحداقل رطوبت به درصددرایستگاه گلمکان،دوره آماری1987-2003
جدول شماره(7-2)مقایسه متوسط بارندگی ایستگاه گلمکان بادیگرمناطق
جدول شماره(8-2)بارندگی ماهانه وسالانه به میلیمتردرایستگاه فریزی،دوره آماری1367-1381
جدول شماره(9-2)میانگین ماهانه بارندگی به میلیمتردرایستگاه گلمکان،دوره آماری1987-2003
جدول شماره(10-2)میانگین بارندگی سالانه درایستگاه گلمکان دوره آماری1987-2003
جدول شماره(11-2)ارتفاع وبارش سالانه ی ایستگاههای اطراف فریزی
جدول شماره(12-2)تعدادروزهای دارای بارندگی درایستگاه گلمکان،دوره آماری1987-2003
جدول شماره(13-2)توزیع فصلی بارش درایستگاه گلمکان،دوره آماری 1987-2003
جدول شماره(14-2)توزیع فصلی بارش درایستگاه فریزی،دوره آماری1367-1381
جدول شماره(15-2)حداکثربارندگی 24 ساعته ایستگاه گلمکان،دوره آماری1364-1385
جدول شماره(16-2)کل ومیانگین تعدادروزهای دارای یخبندان ایستگاه گلمکان دوره آماری1987-2003
جدول شماره(17-2)طبقه بندی اقلیمی به روش دومارتن
جدول شماره(18-2)رواناب،دبی وبارش دردوره های30 ساله درایستگاه موشنگ
جدول شماره(19-2)تعیین میانگین وزنی درحوضه آبریزفریزی
جدول شماره(20-2)مقادیرحداقل،میانگین وحداکثرعناصرشیمیایی آب
جدول شماره(21-2)چشمه هادرحوضه آبریزفریزی
جدول شماره(22-2)قنات درحوضه آبریزفریزی
جدول شماره(23-2)خلاصه وضعیت پوشش گیاهی دراستان خراسان
جدول شماره(24-2)توزیع تیپهاوواحدهای اراضی دراستان خراسان
جدول شماره(1-3)مشخصات لیتولوژیکی سکانس رسوبی منطقه موردمطالعه
جدول شماره(2-3)رتبه بندی براساس روش استراهلر
جدول شماره(3-3)رتبه بندی براساس روش شیدگروشروه
جدول شماره(4-3)ویژگیهای خندقهای شناسایی شده درحوضه آبریزفریزی
جدول شماره(5-3)نتایج اطلاعات(سرشماری)مرکزبهداشت روستای فریزی1387
جدول شماره(6-3)ترکیب سنی جمعیت حوضه آبریزفریزی








فهرست نمودار
صفحه عنوان
نمودار(1-2)هیدروگراف رودخانه دردوره ی برگشت مختلف
نمودار(2-2)هیدروگراف وهایترگراف حوضه
نمودار(3-2)آلتی مترحوضه آبریزفریزی
نمودار(4-2)منحنی هیپسومتری حوضه آبریزفریزی
نمودار(5-2)پروفیل طولی رودخانه فریزی
نمودار(6-2)میانگین ماهانه درجه حرارت درایستگاه گلمکان،دوره آماری1987-2003
نمودار(7-2)میانگین حداقل وحداکثردمادرایستگاه گلمکان،دوره آماری1987-2003
نمودار(8-2)تبخیردرایستگاه گلمکان ،دوره آماری1364-1385
نمودار(9-2)میانگین حداقل وحداکثررطوبت درایستگاه گلمکان به درصد،دوره آماری1987-2003
نمودار(10-2)بارندگی ماهانه وسالانه به میلیمتردرایستگاه فریزی،دوره آماری1367-1381
نمودار(11-2)میزان بارندگی ماهانه درایستگاه گلمکان،دوره آماری1987-2003
نمودار(12-2)میزان بارندگی سالانه درایستگاه گلمکان،دوره آماری1987-2003
نمودار(13-2)تعدادروزهای دارای بارندگی درایستگاه گلمکان،دوره آماری1987-2003
نمودار(14-2)توزیع فصلی بارش درایستگاه گلمکان به درصد،دوره آماری1987-2003
نمودار(15-2)توزیع فصلی بارش درایستگاه فریزی به درصد،دوره آماری1367-1381
نمودار(16-2)میانگین تعدادروزهای دارای یخبندان درایستگاه گلمکان ،دوره آماری1987-2003
نمودار(17-2)تعیین نوع اقلیم درایستگاه گلمکان به روش دومارتن
نمودار(18-2)موقعیت اقلیمی ایستگاه گلمکان دراقلیم نمای آمبرژه طی دوره آماری 1987-2003
نمودار(19-2)آمبروترمیک ایستگاه گلمکان،دوره آماری1987-2003
نمودار(20-2)هایترگراف ایستگاه گلمکان
فهرست نقشه

صفحه عنوان


نقشه شماره((1-2)موقعیت محدوده موردمطالعه درشهرستانهای چناران ونیشابور
نقشه شماره(2-2) توپوگرافی حوضه آبریزفریزی
نقشه شماره(3-2)سطوح ارتفاعی حوضه آبریزفریزی
نقشه شماره(4-2)پراکندگی گسل هادرایران
نقشه شماره(5-2)زمین شناسی منطقه موردمطالعه
نقشه شماره(6-2)لیتولوژی حوضه آبریزفریزی
نقشه شماره(7-2)توده های مرطوب ورودی به استان خراسان وجهت حرکت آنها
نقشه شماره(8-2)موقعیت رودخانه هادرحوضه آبریزفریزی
نقشه شماره(9-2)پوشش گیاهی درحوضه آبریزفریزی
نقشه شماره(10-2)کاربری اراضی درحوضه آبریزفریزی
نقشه شماره(11-2)خاک شناسی درحوضه آبریزفریزی
نقشه شماره(1-3)رتبه بندی رودخانه فریزی به روش استراهلر
نقشه شماره(2-3)ژئومورفولوژی حوضه آبریزفریزی


شناخت ویژگیهای ژئومورفولوژی پهنه های کارستی که ازسنگهای انحلال پذیرعمدتآکربناته نظیرآهک تشکیل شده اندنه تنها ازنظربنیادی ، بلکه به لحاظ تامین آب موردنیازانسان دارای اهمیت می باشد.
پژوهش حاضربه بررسی، ژئومورفولوژی کارست حوضه آبریزفریزی پرداخته است.این حوضه دردامنه شمالی زون بینالودقرارداردکه زیرحوضه کشف رودمی باشد.هدف ازانتخاب موضوع موردنظرشناسایی اشکال کارستی مانند:آون-دولین-لاپیه ها-غارها وچشمه های کارستی وطبقه بندی این اشکال درمنطقه می باشد.
روش تحقیق دراین رساله،استقرایی وتوصیفی می باشد.وسپس با جمع آوری مطالب واستفاده ازآمار نامه ها واسنادموجوددرکتابخانهای سازمانهای مختلف ،وعملیات میدانی وحضوردرمنطقه واندازگیری برخی اشکال وپدیده هااطلاعات لازم بدست آمد.
باتوجه به وجود پهنه های آهکی مربوط به سازند مزدوران (ژوراسیک زیرین ومیانی)–کشف رود وچمن بید وشرایط مناسب زمین شناسی واقلیمی ،حوضه کارستی فریزی دربینالودشمالی ایجادودرحال تکامل می باشد.اشکال متنوع کارستی نظیر:لاپیه،دولین،غاروچشمه نشان دهنده پدیده کارستیفیکاسیون درحوضه می باشد.



واژه کارست که به معنی منطقه سنگی درزبان قدیمی ازقوم هندواروپایی است ونیزنام ناحیه ای است نزدیک کشوریوگسلاوی سابق که سنگهای آهکی آن دراثرفرآیندهای فرسایشی منظره خاصی پیداکرده است.ازاین نظرژئومورفوگ ها به مناظروچشم اندازهای متنوع تشکیل شده درسنگ های کربناته ، دولومیته وتبخیری درهرناحیه پدیده های کارستی یا مجموعه زمین شکلهای کارست حقیقی می گویند.(احمدی،1385ص90).
درحال حاضرحدود17%سطوح قاره ها راسنگهای کربناته پوشانیده اندو27 درصدجمعیت جهان ازمنابع آب کارست استفاده می کنند.نیزمناطق فلات قاره بیشتراز10%سطح کره زمین رادربرمی گیرندکه درآنها اشکال کارست وجوددارد.
.درایران نیز به علت وجودشرایط مساعد زمین شناسی وتاثیر شرایط آب وهوایی، اشکال کارستی دربرخی نقاط ازجمله دررشته کوههای زاگرس،البرز،وکپه داغ وهزارمسجد وجزایرخلیج فارس گسترش یافته است.وسعت سازندهای آهکی دراستان خراسان ،حدود20هزارکیلومترمربع می باشدکه عمدتآ ازدوران مزوزوئیک هستند.(بهنیافر، 1383ص124)
شناسایی اشکال کارستی که ازسنگهای انحلال پذیروعمدتا ازکربنات ها نظیرسنگهای آهکی ودولومیتی تشکیل یافته وطبقه بندی آنها دارای اهمیت است.بویژه هنگامی که ازدیدگاه کاربردی به آن توجه شود.مانند:استفاده ازآبخانهای کارستی وتوسعه منابع آب،پروژه های عمرانی ازقبیل سدسازی واستفاده برای شرب،وجودذخایرعظیمی ازهیدروکربورها(نفت وگاز)درسازندهای کارستی،همچنین توسعه صنعت توریسم وگردشگری.
مطالعات کارست درایران سابقه چندانی ندارد وبه سالهای 1351 -1352 می رسد.
بنابراین لزوم برنامه ریزی برای شناسایی ا شکال کارستی وطبقه بندی آن دارای اهمیت می باشد.

حوضه آبریزفریزی درشمال غرب مشهدواقع شده وبه لحاظ ژئومورفولوژیکی ،شامل واحدکوهستان،
واحدنیمه کوهستانی،واحدفلات وواحدتراس های آبرفتی ومخروط افکنه تشکیل شده است.
شناسایی پدیده های کارستی مانند کارن،دولین،آون،پولیه،غارها،وغیره که دراثرانحلال ایجادشده اندوطبقه بندی آنها درحوضه آبریزفریزی ازاهداف مطالعه این رساله می باشد.که برای اولین باردراین منطقه صورت گرفته است.
1-1- طرح مساله و ضرورت تحقیق:
یکی ازعلومی که گامهای مؤثری رادرزمینه شناسایی زمین ومحیط زیست انسان برداشته است علم ژئومورفولوژی است.
ژئومورفولوژی علم شناسایی اشکال ناهمواریهای زمین است.این علم ازدیرباز به وسیله جغرافیدانان یونانی بی آنکه عنوان مشخص داشته باشد شناخته شده بودوبعدها دردوره رنسانس لئوناردووسنی وبرناردپالسی درگسترش آن پیشقدم شدند.درقرن نوزدهم ژئومورفولوژی یکی ازشاخه های سیستماتیک علوم مربوط به زمین می گردد.(ترجمه خیام ،1374پیشگفتار.)
انسان رفته رفته بابرترشمردن خویش برمظاهرطیبعت،بامظاهرژئومورفولوژی نیزمانندبسیاری ازپدیده ها
ومظاهرطبیعی درافتاد.کوههاراشکافت،دامنه راتسطیح نمود،دره هارامسدودکرد،سواحل رااشغال نمود.
امروزه ژئومورفولوگ ها نیزمانندسایرمتخصصان علوم طبیعی می دانندکه برپدیده های طبیعی فرآیندهای پیچیده حاکم است که با یکدیگردرتقابل وبریکدیگرتاثیرگذارمی باشند.وچنانچه محیط طبیعی رایک سیستم فرض کنیم پدیده های ژئومورفولوژی نیزجزء زیرسیستم های این محیط می باشندوباسیستم های دیگردررابطه اند.بنابراین پدیده های مطرح درژئومورفولوژی هرکدام درحکم یک سیستم پویا هستندکه از یک طرف تحت تاثیرفرآیندهای مختلف قراردارند وازطرف دیگرخودبرسیستم
های دیگرتاثیرمی گذارند.
پویایی سیستم های ژئومورفولوژی ورابطه پیچیده وارتباط سیستمی آنها باسایر فرآیندها وپدیده ها باعث شده که این علم به عنوان یک علم کاربردی که زیربنای بسیاری ازمطالعات برنامه ریزی های محیطی راتشکیل می دهد،مطرح گردد.(بهنیافر.ثروتی 1383ص 2).
یکی ازپدیده های ژئومورفولوژیکی مناطق کارستی می باشد.که ازویژگی های این مناطق ،وجود سنگهای آهکی است که ازآهکهای دولومیتی بافرمول شیمیایی(Co3)2CaMg ویاکربنات مضاعف کلسیم ومنیزیم است تشکیل یافته است.همچنین مناطق کارستی به صورت صخره ای دیده می شوندزیراکه آهک به هیچ وجه دراثرعوامل تخریب به خورده سنگهای کوچک وریزتبدیل نمی شود.
باتوجه به اینکه مناطق کارستی درایران گسترش وسیعی دارد،ووجودآبخانهای کارستی دراین مناطق ازاهمیت زیادی برخورداراست .بنابراین به لحاظ کاربردی استفاده ازاین منابع نقش مهمی درتامین آب
به ویژه درمناطقی که باکمبودآب وخشکسالی مواجه هستنددارد.
درحوضه آبریزفریزی به علت وجودعوامل مختلف زمین شناسی،اقلیمی وهیدرولوژیکی شرایط مناسبی برای تشکیل اشکال کارستی ایجادشده است.
دراین رساله این سوالات مطرح می شود:
1-باتوجه به پراکندگی سازندهای کارستی درمنطقه موردمطالعه آیااشکال وفرآیندهای کارستی درآنجا شکل گرفته است؟
2-ومهم ترین ناهمواریها ومناظرکارستی کدام است؟
بنابراین ، شناسایی ا شکال کارستی وطبقه بندی آنها ازاهداف اصلی این رساله می باشد.
2 – 1 - اهداف تحقیق:
این یک اصل است که هرعمل بایددارای هدف باشدوعمل بدون هدف عملی است که راه به جایی نمی برد.دراجرای پژوهشهای علمی پس ازبیان مساله تحقیق پژوهشگرقصدخودرا به صورت عملیاتی که ازطریق مشاهده های عینی فابل دستیابی است بیان می کند.به عبارت دیگرمحقق می گویدکه به دنبال یافتن پاسخ چه سوال کلی است.(فرهنگی وصفرزاده.1385.ص162-163).
هدف هرتحقیق علمی حل مسائل ومشکلات آن علم است.هدف تحقیق درژئومورفولوژی نیزروشهای درست اندیشیدن وبه طورکلی کشف حقایق وپیداکردن جواب مسائل وحل مشکلات مربوط به محیط طبیعی وپدیده های ناشی ازآن ودست یابی به معیارهایی درزمینه افزایش ایمنی محیط وگسترش دامنه اطلاعات درژئومورفولوژی می باشد.چون تحقیقات به منظوررفع مسائل ومشکلات مردم صورت می گیرد،بنابراین انجام آن ضرورتی اجتناب ناپذیراست.(مقیمی ومحمودی.1383ص13-14).
به طورکلی هدف این رساله بررسی ژئومورفولوژی کارست درحوضه آبریزفریزی می باشد.و اهداف خاص آن عبارتنداز:
1-شناسایی اشکال کارستی مانند:دولین ها،آون ها، پولیه ها،کارن ها وغیره.
2- وطبقه بندی این اشکال درمنطقه می باشد.
3 – 1 - سؤالات تحقیق:
ممکن است بعضی مسائل پژوهشی دارای فرضیه مشخصی نباشد.اگرمطالعه تحقیقی دررابطه بامساله ای باشد که اطلاعات درموردآن کافی نبوده ویا اصلآ اطلاعاتی وجودنداشته باشد،آنوقت ممکن نخواهدبود که پیش فرض ویا فرضیه ای منطقی برآن بنا نهاد .زیراطرح فرضیه دلالت بروجوداطلاعاتی درمورد مسئله وحوضه تحقیق دارد.(ترجمه مولازاده،1377ص30)
وفرضیه عبارت است ازحدس معقول یا گمانی مبتنی برمدرک موجود.(شکوهی1364)
بنابراین سؤالاتی که دراین تحقیق مطرح است،عبارتنداز:
1-با توجه به پراکندگی سازندهای کارستی مربوط به مزوزوئیک درمنطقه موردمطالعه آیا اشکال وفرآیندهای کارستی درآنجا شکل گرفته است؟
2-مهمترین وعمده ترین ناهمواریها ومناظرکارستی درصورت وجودپدیده کارستیفیکاسیون درحوضه موردمطالعه کدام است؟

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد ایمنی فنی و بهداشت کار در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد ایمنی‌ فنی‌ و بهداشت‌ کار در pdf دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد ایمنی‌ فنی‌ و بهداشت‌ کار در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد ایمنی‌ فنی‌ و بهداشت‌ کار در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد ایمنی‌ فنی‌ و بهداشت‌ کار در pdf :

ایمنی‌ فنی‌ و بهداشت‌ کار

مبحث‌ اول‌ ـ کلیات‌
ماده‌ 85ـ برای‌ صیانت‌ نیروی‌ انسانی‌ و منابع‌ مادی‌ کشور رعایت‌ دستورالعملهایی‌ که‌ از طریق‌ شورایعالی‌ حفاظت‌ فنی‌ (جهت‌ تأمین‌ حفاظت‌ فنی‌) و وزارت‌ بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشکی‌ (جهت‌ جلوگیری‌ از بیماریهای‌ حرفه‌ای‌ و تأمین‌ بهداشت‌ کار و کارگر و محیط‌ کار) تدوین‌ می‌شود، برای‌ کلیه‌ کارگاهها، کارفرمایان‌، کارگران‌ و کارآموزان‌ الزامی‌ است‌.

تبصره‌ـ کارگاههای‌ خانوادگی‌ نیز مشمول‌ مقررات‌ این‌ فصل‌ بوده‌ و مکلف‌ به‌ رعایت‌ اصول‌ فنی‌ و بهداشت‌ کار می‌باشند.
ماده‌ 86ـ شورایعالی‌ حفاظت‌ فنی‌ مسؤول‌ تهیه‌ موازین‌ و آئین‌نامه‌های‌ حفاظت‌ فنی‌ می‌باشد و از اعضا ذیل‌ تشکیل‌ می‌گردد:
1ـ وزیر کار و امور اجتماعی‌ یا معاون‌ او که‌ رئیس‌ شورا خواهد بود

2ـ معاون‌ وزارت‌ صنایع‌
3ـ معاون‌ وزارت‌ صنایع‌ سنگین‌
4ـ معاون‌ وزارت‌ کشاورزی‌
5ـ معاون‌ وزارت‌ نفت‌

6ـ معاون‌ وزارت‌ معادن‌ و فلزات‌
7ـ معاون‌ وزارت‌ جهاد سازندگی‌

8ـ رئیس‌ سازمان‌ حفاظت‌ محیط‌زیست‌
9ـ دو نفر از استادان‌ با تجربه‌ دانشگاه‌ در رشته‌های‌ فنی‌
10ـ دو نفر از مدیران‌ صنایع‌
11ـ دو نفر از نمایندگان‌ کارگران‌

12ـ مدیر کل‌ بازرسی‌ کار وزارت‌ کار و امور اجتماعی‌ که‌ دبیر شورا خواهد بود.
تبصره‌ 1ـ پیشنهادات‌ شورا به‌ تصویب‌ وزیر کار و امور اجتماعی‌ رسیده‌ و شورا در صورت‌ لزوم‌ می‌تواند برای‌ تهیه‌ طرح‌ آئین‌نامه‌های‌ مربوط‌ به‌ حفاظت‌ فنی‌ کارگران‌ در محیط‌ کار و انجام‌ سایر وظایف‌ مربوط‌ به‌ شورا، کمیته‌های‌ تخصصی‌ مرکب‌ از کارشناسان‌ تشکیل‌ دهد.
تبصره‌ 2ـ آئین‌نامه‌ داخلی‌ شورا با پیشنهاد شورایعالی‌ حفاظت‌ فنی‌ به‌ تصویب‌ وزیر کار و امور اجتماعی‌ خواهد رسید.
تبصره‌ 3ـ انتخاب‌ اساتید دانشگاه‌، نمایندگان‌ کارگران‌ و نمایندگان‌ مدیران‌ صنایع‌ مطابق‌ دستورالعملی‌ خواهد بود که‌ توسط‌ شورایعالی‌ حفاظت‌ فنی‌ تهیه‌ و به‌ تصویب‌ وزیر کار و امور اجتماعی‌ خواهد رسید.

ماده‌ 87ـ اشخاص‌ حقیقی‌ و حقوقی‌ که‌ بخواهند کارگاه‌ جدیدی‌ احداث‌ نمایند و یا کارگاههای‌ موجود را توسعه‌ دهند، مکلفند بدواً برنامه‌ کار و نقشه‌های‌ ساختمانی‌ و طرحهای‌ مورد نظر را از لحاظ‌ پیش‌بینی‌ در امر حفاظت‌ فنی‌ و بهداشت‌ کار، برای‌ اظهارنظر و تأیید به‌ وزارت‌ کار و امور اجتماعی‌ ارسال‌ دارند. وزارت‌ کار و امور اجتماعی‌ موظف‌ است‌ نظرات‌ خود را ظرف‌ مدت‌ یک‌ماه‌ اعلام‌ نماید. بهره‌برداری‌ از کارگاههای‌ مزبور منوط‌ به‌ رعایت‌ مقررات‌ حفاظتی‌ و بهداشتی‌ خواهد بود.

ماده‌ 88ـ اشخاص‌ حقیقی‌ یا حقوقی‌ که‌ به‌ ساخت‌ یا ورود و عرضه‌ ماشین‌ می‌پردازند مکلف‌ به‌ رعایت‌ موارد ایمنی‌ و حفاظتی‌ مناسب‌ می‌باشند.
ماده‌ 89ـ کارفرمایان‌ مکلفند پیش‌ از بهره‌برداری‌ از ماشینها، دستگاهها، ابزار و لوازمی‌ که‌ آزمایش‌ آنها مطابق‌ آئین‌نامه‌های‌ مصوب‌ شورایعالی‌ حفاظت‌ فنی‌ ضروری‌ شناخته‌ شده‌ است‌ آزمایشهای‌ لازم‌ را توسط‌ آزمایشگاهها و مراکز مورد تأیید شورایعالی‌ حفاظت‌ فنی‌ انجام‌ داده‌ و مدارک‌ مربوطه‌ را حفظ‌ و یک‌ نسخه‌ از آنها را برای‌ اطلاع‌ به‌ وزارت‌ کار و امور اجتماعی‌ ارسال‌ نمایند.

ماده‌ 90ـ کلیه‌ اشخاص‌ حقیقی‌ یا حقوقی‌ که‌ بخواهند لوازم‌ حفاظت‌ فنی‌ و بهداشتی‌ را وارد یا تولید کنند، باید مشخصات‌ وسایل‌ را حسب‌ مورد همراه‌ با نمونه‌های‌ آن‌ به‌ وزارت‌ کار و امور اجتماعی‌ و وزارت‌ بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشکی‌ ارسال‌ دارند و پس‌ از تأیید، به‌ ساخت‌ یا وارد کردن‌ این‌ وسایل‌ اقدام‌ نمایند.

ماده‌ 91ـ کارفرمایان‌ و مسوولان‌ کلیه‌ واحدهای‌ موضوع‌ ماده‌ 85 این‌ قانون‌ مکلفند براساس‌ مصوبات‌ شورای‌ عالی‌ حفاظت‌ فنی‌ برای‌ تأمین‌ حفاظت‌ و سلامت‌ و بهداشت‌ کارگران‌ در محیط‌ کار، وسایل‌ و امکانات‌ لازم‌ را تهیه‌ و در اختیار آنان‌ قرار داده‌ و چگونگی‌ کاربرد وسایل‌ فوقالذکر را به‌ آنان‌ بیاموزند و در خصوص‌ رعایت‌ مقررات‌ حفاظتی‌ و بهداشتی‌ نظارت‌ نمایند. افراد مذکور نیز ملزم‌ به‌ استفاده‌ و نگهداری‌ از وسایل‌ حفاظتی‌ و بهداشتی‌ فردی‌ و اجرای‌ دستورالعملهای‌ مربوط‌ کارگاه‌ می‌باشند.

ماده‌ 92ـ کلیه‌ واحدهای‌ موضوع‌ ماده‌ 85 این‌ قانون‌ که‌ شاغلین‌ در آنها به‌ اقتضای‌ نوع‌ کار در معرض‌ بروز بیماریهای‌ ناشی‌ از کار قرار دارند باید برای‌ همه‌ افراد مذکور پرونده‌ پزشکی‌ تشکیل‌ دهند و حداقل‌ سالی‌ یک‌بار توسط‌ مراکز بهداشتی‌ درمانی‌ از آنها معاینه‌ و آزمایشهای‌ لازم‌ را به‌عمل‌ آورند و نتیجه‌ را در پرونده‌ مربوط‌ ضبط‌ نمایند.

تبصره‌ 1ـ چنانچه‌ با تشخیص‌ شورای‌ پزشکی‌ نظر داده‌ شود که‌ فرد معاینه‌ شده‌ به‌ بیماری‌ ناشی‌ از کار مبتلا یا در معرض‌ ابتلا باشد کارفرما و مسؤولین‌ مربوطه‌ مکلفند کار او را براساس‌ نظریه‌ شورای‌ پزشکی‌ مذکور بدون‌ کاهش‌ حق‌السعی‌، در قسمت‌ مناسب‌ دیگری‌ تعیین‌ نمایند.

تبصره‌ 2ـ در صورت‌ مشاهده‌ چنین‌ بیمارانی‌، وزارت‌ کار و امور اجتماعی‌ مکلف‌ به‌ بازدید و تأیید مجدد شرایط‌ فنی‌ و بهداشت‌ وایمنی‌ محیط‌ کار خواهد بود.
ماده‌ 93ـ به‌منظور جلب‌ مشارکت‌ کارگران‌ و نظارت‌ بر حسن‌ اجرای‌ مقررات‌ حفاظتی‌ و بهداشتی‌ در محیط‌ کار و پیشگیری‌ از حوادث‌ وبیماریها، در کارگاههایی‌ که‌ وزارت‌ کار و امور اجتماعی‌ و وزارت‌ بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشکی‌ ضروری‌ تشخیص‌ دهند کمیته‌ حفاظت‌ فنی‌ و بهداشت‌ کار تشکیل‌ خواهد شد.

تبصره‌ 1ـ کمیته‌ مذکور از افراد متخصص‌ در زمینه‌ حفاظت‌ فنی‌ و بهداشت‌ حرفه‌ای‌ و امور فنی‌ کارگاه‌ تشکیل‌ می‌شود و از بین‌ اعضا، دو نفر شخص‌ واجد شرایطی‌ که‌ مورد تأیید وزارتخانه‌های‌ کار و امور اجتماعی‌ و بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشکی‌ باشند تعیین‌ می‌گردند که‌ وظیفه‌شان‌ برقراری‌ ارتباط‌ میان‌ کمیته‌ مذکور با کارفرما و وزارت‌ کار و امور اجتماعی‌ و وزارت‌ بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشکی‌ می‌باشد.

تبصره‌ 2ـ نحوه‌ تشکیل‌ و ترکیب‌ اعضا براساس‌ دستورالعملهایی‌ خواهد بود که‌ توسط‌ وزارت‌ کار و امور اجتماعی‌ و وزارت‌ بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشکی‌ تهیه‌ و ابلاغ‌ خواهد شد.

ماده‌ 94ـ در مواردی‌ که‌ یک‌ یا چند نفر از کارگران‌ یا کارکنان‌ واحدهای‌ موضوع‌ ماده‌ 85 این‌ قانون‌ امکان‌ وقوع‌ حادثه‌ یا بیماری‌ ناشی‌ از کار را در کارگاه‌ یا واحد مربوطه‌ پیش‌بینی‌ نمایند می‌توانند مراتب‌ را به‌ کمیته‌ حفاظت‌ فنی‌ و بهداشت‌ کار یا مسؤول‌ حفاظت‌ فنی‌ و بهداشت‌ کار اطلاع‌ دهند و این‌ امر نیز بایستی‌ توسط‌ فرد مطلع‌شده‌ در دفتری‌ که‌ به‌ همین‌ منظور نگهداری‌ می‌شود ثبت‌ گردد.

تبصره‌ـ چنانچه‌ کارفرما یا مسؤول‌ واحد، وقوع‌ حادثه‌ یا بیماری‌ ناشی‌ از کار را محقق‌ نداند موظف‌ است‌ در اسرع‌وقت‌ موضوع‌ را همراه‌ با دلایل‌ و نظرات‌ خود به‌ نزدیکترین‌ اداره‌ کار و امور اجتماعی‌ محل‌ اعلام‌ نماید. اداره‌ کار و امور اجتماعی‌ مذکور موظف‌ است‌ در اسرع‌ وقت‌ توسط‌ بازرسین‌ کار به‌ موضوع‌ رسیدگی‌ و اقدام‌ لازم‌ را معمول‌ نماید.

ماده‌ 95ـ مسؤولیت‌ اجرای‌ مقررات‌ و ضوابط‌ فنی‌ و بهداشت‌ کار برعهده‌ کارفرما یا مسؤولین‌ واحدهای‌ موضوع‌ ذکر شده‌ در ماده‌ 85 این‌ قانون‌ خواهد بود. هرگاه‌بر اثر عدم‌ رعایت‌ مقررات‌ مذکور از سوی‌ کارفرما یا مسؤولین‌ واحد، حادثه‌ای‌ رخ‌ دهد، شخص‌ کارفرما یا مسؤول‌ مذکور از نظر کیفری‌ و حقوقی‌ و نیز مجازاتهای‌ مندرج‌ در این‌ قانون‌ مسؤول‌ است‌.

تبصره‌ 1ـ کارفرما یا مسؤولان‌ واحدهای‌ موضوع‌ ماده‌ 85 این‌ قانون‌ موظفند کلیه‌ حوادث‌ ناشی‌ از کار را در دفتر ویژه‌ای‌ که‌ فرم‌ آن‌ از طریق‌ وزارت‌ کار و امور اجتماعی‌ اعلام‌ می‌گردد ثبت‌ و مراتب‌ را سریعاً به‌صورت‌ کتبی‌ به‌ اطلاع‌ اداره‌ کار و امور اجتماعی‌ محل‌ برسانند.
تبصره‌ 2ـ چنانچه‌ کارفرما یا مدیران‌ واحدهای‌ موضوع‌ ماده‌ 85 این‌ قانون‌ برای‌ حفاظت‌ فنی‌ و بهداشت‌ کار، وسایل‌ و امکانات‌ لازم‌ را در اختیار کارگر قرار داده‌ باشند و کارگر با وجود آموزشهای‌ لازم‌ و تذکرات‌ قبلی‌ بدون‌ توجه‌ به‌ دستورالعمل‌ و مقررات‌ موجود از آنها استفاده‌ ننماید کارفرما مسئولیتی‌ نخواهد داشت‌. در صورت‌ بروز اختلاف‌، رأی‌ هیأت‌ حل‌ اختلاف‌ نافذ خواهد بود.

مبحث‌ دوم‌ ـ بازرسی‌ کار
ماده‌ 96ـ به‌منظور اجرای‌ صحیح‌ این‌ قانون‌ و ضوابط‌ حفاظت‌ فنی‌، اداره‌ کل‌ بازرسی‌ وزارت‌ کار و امور اجتماعی‌ با وظایف‌ ذیل‌ تشکیل‌ می‌شود:
الف‌ـ نظارت‌ بر اجرای‌ مقررات‌ ناظر به‌ شرایط‌ کار به‌ ویژه‌ مقررات‌ حمایتی‌ مربوط‌ به‌ کارهای‌ سخت‌ و زیان‌آور و خطرناک‌، مدت‌ کار، مزد، رفاه‌ کارگر، اشتغال‌ زنان‌ و کارگران‌ نوجوان‌

ب‌ـ نظارت‌ بر اجرای‌ صحیح‌ مقررات‌ قانون‌ کار و آئین‌نامه‌ها و دستورالعملهای‌ مربوط‌ به‌ حفاظت‌ فنی‌
ج‌ـ آموزش‌ مسائل‌ مربوط‌ به‌ حفاظت‌ فنی‌ و راهنمایی‌ کارگران‌، کارفرمایان‌ و کلیه‌ افرادی‌ که‌ در معرض‌ صدمات‌ و ضایعات‌ ناشی‌ از حوادث‌ و خطرات‌ ناشی‌ از کار قرار دارند.

دـ بررسی‌ و تحقیق‌ پیرامون‌ اشکالات‌ ناشی‌ از اجرای‌ مقررات‌ حفاظت‌ فنی‌ و تهیه‌ پیشنهاد لازم‌ جهت‌ اصلاح‌ میزان‌ها و دستورالعمل‌های‌ مربوط‌ به‌ موارد مذکور، مناسب‌ با تحولات‌ و پیشرفتهای‌ تکنولوژی‌

ه‌ـ رسیدگی‌ به‌ حوادث‌ ناشی‌ از کار در کارگاههای‌ مشمول‌ و تجزیه‌ و تحلیل‌ عمومی‌ و آماری‌ این‌گونه‌ موارد به‌منظور پیشگیری‌ حوادث‌.
تبصره‌ 1ـ وزارت‌ بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشکی‌ مسؤول‌ برنامه‌ریزی‌، کنترل‌، ارزشیابی‌ و بازرسی‌ در زمینه‌ بهداشت‌ کار و درمان‌ کارگری‌ بوده‌ و موظف‌ است‌ اقدامات‌ لازم‌ را در این‌ زمینه‌ به‌عمل‌ آورد.

تبصره‌ 2ـ بازرسی‌ به‌صورت‌ مستمر، همراه‌ با تذکر اشکالات‌ و معایب‌ و نواقص‌ و در صورت‌ لزوم‌ تقاضای‌ تعقیب‌ متخلفان‌ در مراجع‌ صالح‌ انجام‌ می‌گیرد.
ماده‌ 97ـ اشتغال‌ در سمت‌ بازرسی‌ کار منوط‌ به‌ گذراندن‌ دوره‌های‌ آموزش‌ نظری‌ و علمی‌ در بدو استخدام‌ است‌.
تبصره‌ـ آئین‌نامه‌ شرایط‌ استخدام‌ بازرسان‌ کار و کارشناسان‌ بهداشت‌ کار با پیشنهاد مشترک‌ وزارت‌ کار و امور اجتماعی‌، وزارت‌ بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشکی‌ و سازمان‌ امور اداری‌ و استخدامی‌ به‌ تصویب‌ هیأت‌ وزیران‌ خواهد رسید. این‌ شرایط‌ به‌ نحوی‌ تدوین‌ خواهد شد که‌ ثبات‌ و استقلال‌ شغلی‌ بازرسان‌ را تأمین‌ کند و آنها را از هر نوع‌ تعرض‌ مصون‌ بدارد.

ماده‌ 98ـ بازرسان‌ کار و کارشناسان‌ بهداشت‌ کار در حدود وظایف‌ خویش‌ حق‌ دارند بدون‌ اطلاع‌ قبلی‌ در هر موقع‌ از شبانه‌روز به‌ موسسات‌ مشمول‌ ماده‌ 85 این‌ قانون‌ وارد شده‌ و به‌ بازرسی‌ بپردازند و نیز می‌توانند به‌ دفاتر و مدارک‌ مربوطه‌ در موسسه‌ مراجعه‌ و در صورت‌ لزوم‌ از تمام‌ یا قسمتی‌ از آنها رونوشت‌ تحصیل‌ نمایند.

تبصره‌ـ ورود بازرسان‌ کار به‌ کارگاههای‌ خانوادگی‌ منوط‌ به‌ اجازه‌ کتبی‌ دادستان‌ محل‌ خواهد بود
ماده‌ 99ـ بازرسان‌ کار و کارشناسان‌ بهداشت‌ کار حق‌ دارند به‌منظور اطلاع‌ از ترکیبات‌ موادی‌ که‌ کارگران‌ با آنها در تماس‌ می‌باشند و یا در انجام‌ کار مورد استفاده‌ قرار می‌گیرند، به‌ اندازه‌ای‌ که‌ برای‌ آزمایش‌ لازم‌ است‌ در مقابل‌ رسید، نمونه‌ بگیرند و به‌ روسای‌ مستقیم‌ خود تسلیم‌ نمایند.
تبصره‌ـ سایر مقررات‌ مربوط‌ به‌ چگونگی‌ بازرسی‌ کار مطابق‌ آئین‌نامه‌ای‌ خواهد بود که‌ با پیشنهاد شورایعالی‌ حفاظت‌ فنی‌ و بهداشت‌ کار حسب‌ مورد به‌ تصویب‌ وزیر کار و امور اجتماعی‌ و وزیر بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشکی‌ خواهد رسید.

ماده‌ 100ـ کلیه‌ بازرسان‌ کار و کارشناسان‌ بهداشت‌ حرفه‌ای‌، دارای‌ کارت‌ ویژه‌ حسب‌ مورد با امضاء وزیر کار و امور اجتماعی‌ یا وزیر بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشکی‌ هستند که‌ هنگام‌ بازرسی‌ باید همراه‌ آنها باشد و در صورت‌ تقاضای‌ مقامات‌ رسمی‌ یا مسوولین‌ کارگاه‌ ارائه‌ شود.

ماده‌ 101ـ گزارش‌ بازرسان‌ کار و کارشناسان‌ بهداشت‌ کار در موارد مربوط‌ به‌ حدود و ظایف‌ و اختیاراتشان‌ در حکم‌ گزارش‌ ضابطین‌ دادگستری‌ خواهد بود.
تبصره‌ 1ـ بازرسان‌ کار و کارشناسان‌ بهداشت‌ کار می‌توانند به‌عنوان‌ مطلع‌ و کارشناس‌ در جلسات‌ مراجع‌ حل‌ اختلاف‌ شرکت‌ نمایند.

تبصره‌ 2ـ بازرسان‌ کار و کارشناسان‌ بهداشت‌ کار نمی‌توانند در تصمیم‌گیری‌ مراجع‌ حل‌ اختلاف‌ نسبت‌ به‌ پرونده‌هایی‌ که‌ قبلاً به‌عنوان‌ بازرس‌ در مورد آنها اظهارنظر کرده‌اند، شرکت‌ کنند.

ماده‌ 102ـ بازرسان‌ کار و کارشناسان‌ بهداشت‌ کار نمی‌توانند در کارگاهی‌ اقدام‌ به‌ بازرسی‌ نمایند که‌ خود یا یکی‌ از بستگان‌ نسبی‌ آنها تا طبقه‌ سوم‌ و یا یکی‌ از اقربای‌ سببی‌ درجه‌ اول‌ ایشان‌ به‌طور مستقیم‌ در آن‌ ذینفع‌ باشند.

ماده‌ 103ـ بازرسان‌ کار و کارشناسان‌ بهداشت‌ کار حق‌ ندارند در هیچ‌ مورد حتی‌ پس‌ از برکناری‌ از خدمت‌ دولت‌ اسرار و اطلاعات‌ را که‌ به‌ مقتضای‌ شغل‌ خود به‌ دست‌ آورده‌اند و یا نام‌ اشخاص‌ را که‌ به‌ آنان‌ اطلاعاتی‌ داده‌ یا موارد تخلف‌ را گوشزد کرده‌اند، فاش‌ نمایند.
تبصره‌ـ متخلفین‌ از مقررات‌ این‌ ماده‌ مشمول‌ مجازاتهای‌ مقرر در قوانین‌ مربوط‌ خواهند بود.

ماده‌ 104ـ کارفرمایان‌ و دیگر کسانی‌ که‌ مانع‌ ورود بازرسان‌ کار و کارشناسان‌ بهداشت‌ کار به‌ کارگاههای‌ مشمول‌ این‌ قانون‌ گردند و یا مانع‌ انجام‌ وظیفه‌ ایشان‌ شوند یا از دادن‌ اطلاعات‌ و مدارک‌ لازم‌ به‌ آنان‌ خودداری‌ نمایند، حسب‌ مورد به‌ مجازاتهای‌ مقرر در این‌ قانون‌ محکوم‌ خواهند شد.
ماده‌ 105ـ هرگاه‌ در حین‌ بازرسی‌، به‌ تشخیص‌ بازرس‌ کار یا کارشناس‌ بهداشت‌ حرفه‌ای‌ احتمال‌ وقوع‌ حادثه‌ و یا بروز خطر در کارگاه‌ داده‌ شود، بازرس‌ کار یا کارشناس‌ بهداشت‌ حرفه‌ای‌ مکلف‌ هستند مراتب‌ را فوراً و کتباً به‌ کارفرما یا نماینده‌ او و نیز به‌ رئیس‌ مستقیم‌ خود اطلاع‌ دهند

تبصره‌ 1ـ وزارت‌ کار و امور اجتماعی‌ و وزارت‌ بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشکی‌، حسب‌ مورد گزارش‌ بازرسان‌ کار و کارشناسان‌ بهداشت‌ حرفه‌ای‌ از دادسرای‌ عمومی‌ محل‌ و در صورت‌ عدم‌ تشکیل‌ دادسرا از دادگاه‌ عمومی‌ محل‌ تقاضا خواهند کرد فوراً قرار تعطیل‌ و لاک‌ و مهر تمام‌ یا قسمتی‌ از کارگاه‌ را صادر نماید. دادستان‌ بلافاصله‌ نسبت‌ به‌ صدور قرار اقدام‌ و قرار مذکور پس‌ از ابلاغ‌ قابل‌ اجراست‌.

دستور رفع‌ تعطیل‌ توسط‌ مرجع‌ مزبور در صورتی‌ صادر خواهد شد که‌ بازرس‌ کار یا کارشناس‌ بهداشت‌ حرفه‌ای‌ و یا کارشناسان‌ ذیربط‌ دادگستری‌ رفع‌ نواقص‌ و معایب‌ موجود را تأیید نموده‌ باشند.

تبصره‌ 2ـ کارفرما مکلف‌ است‌ در ایامی‌ که‌ به‌علت‌ فوق کار تعطیل‌ می‌شود مزد کارگران‌ کارگاه‌ را بپردازد.
تبصره‌ 3ـ متضرران‌ از قرارهای‌ موضوع‌ این‌ ماده‌ در صورت‌ اعتراض‌ به‌ گزارش‌ بازرس‌ کار و یا کارشناس‌ بهداشت‌ حرفه‌ای‌ و تعطیل‌ کارگاه‌ می‌توانند از مراجع‌ مزبور، به‌ دادگاه‌ صالح‌ شکایت‌ کنند و دادگاه‌ مکلف‌ است‌ به‌ فوریت‌ و خارج‌ از نوبت‌ به‌ موضوع‌ رسیدگی‌ نماید. تصمیم‌ دادگاه‌ قطعی‌ و قابل‌ اجراست‌.
ماده‌ 106ـ دستورالعملها و آئین‌نامه‌های‌ اجرائی‌ مربوط‌ به‌ این‌ فصل‌ به‌ پیشنهاد مشترک‌ وزارت‌ کار و امور اجتماعی‌ و وزارت‌ بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشکی‌ به‌ تصویب‌ هیأت‌ وزیران‌ خواهد رسید.

نظم و انضباط عمومی

نظم و انضباط عمومی در کارگاه های صنعتی وآموزشی،باعث علاقه ی کارگران و کارآموزان به کار خواهد شد. یعنی روبه رو شدن با فضایی پاک و تمیز، و کارگاهی که کلیه ی ماشین آلات و ابزارآلات آن در جای مناسب قرار دارند،اثر روحی متفاوتی با دیدن کارگاهی درهم ریخته و انباشته از ضایعات خواهد داشت. در واقع نامرتّب بودن فضای کار باعث پیدایش حوادث و خطراتی خواهد شد که گاهی جبران آن امکان ناپذیر است.بنابراین ایجاد علاقه و روح همکاری بین افراد،درباره ی امور حفاظتی و نظافتی کارگاه از مهمترین عوامل رشد یک کارگاه است.
مشخصات کارگاه درودگری
– وسعت کارگاه

7 فضای لازم برای ماشین آلات ،‌با در نظر گرفتن اینکه بعضی از آن ها ، هنگام کار ، فضای بیشتری را برای جنب و جوش کارگران احتیاج دارند.
7 فضای کافی برای انبار کردن و استقرار موادّ اوّلیّه
7 محل و وسعت مناسب برای جا دادن موقّت تولیدات در محل کار.
7 فضای لازم برای انبار کردن محصولات.

7 وسعت کافی برای جابه جایی وسایل و لوازم مورد نیاز
7 حدّأکثر فضای لازم برای هر کارگر متر مکعّب پیش بینی شده که ارتفاع بیش از متر بحساب نمی آید.
7 وسعت لازم با توجّه به تعداد کارگران برای ایجاد محل های خدماتی و رفاهی از قبیل قسمت اداری ،بهداشتی، نهارخوری ، رختکن ، دوش آب سرد و گرم ،توالت و دستشویی و ; .

7 جای کافی برای توسعه دادن بعدی کارگاه.
– موقعیّت ساختمانی

7 کلیه ی ساختمان های دائمی و موقّتی باید از نظر مقاومت، دارای استحکام کافی بوده و در محاسبه پایه ،کف ، و سقف موارد زیر را درنظر داشت:
. حدّأکثر بارها و اشیا ثابت یا متحرّک
. ریزش برف ، باران ، باد و طوفان
. بارهای معلّق

7 ساختمان مورد نظر با شرایط اقلیمی هر محل مطابق بوده و کلیه ی استاندارد ها در آن رعایت گردد.
7 موقعیِّت محلّ کار ، انبار ، مراکز بهداشتی ، و درمانی طوری تعیین گردد که اوّلا گردش کار در هر واحد به سادگی انجام گیرد ، ثانیا از رفت و آمد های اضافی و غیر ضروری جلوگیری شود.

7 ارتفاع هر ساختمان از کف تا سقف از متر کمتر و در راه پلّه ها از متر کمتر نباشد.
7 وسعت لازم برای گردش سریع ، صحیح و ایمنی افراد فراهم باشد.
7 در کف سازی باید دقّت نمود که صاف و هموار باشد تا از تجمّع گرد و غبار ، آب و سایر مایعات و وسایل جلوگیری به عمل آید.
وسایل ایمنی فردی
لباس کار

لباس کار اوّلین وسیله ی ایمنی و بهداشتی فردی است که باید دارای شرایط زیر باشد:
= متناسب با کار و بدن کارگر در نظر گرفته شود
= قسمت های آزاد نداشته باشد
= کمر آن بسته باشد
= دارای جیب های کوچک بوده و در صورت امکان تعداد جیب ها کم باشد
= اگر کارگر با دستگاه های گردنده کار می کند ، لباس کار باید به تن چسبنده بوده ، دارای مچ بند باشد( لباس کار یکسره باشد)
= اگر فضای کار آلوده به گرد و غبار سمّی است ، باید بدون جیب و پاکتی باشد، زیرا ممکن است موادّ سمی داخل جیب و قسمت های پاکتی دار شده و در هنگام استراحت ، کارگر را ناراحت کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق تعمیرات خودرو در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق تعمیرات خودرو در pdf دارای 41 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق تعمیرات خودرو در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق تعمیرات خودرو در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق تعمیرات خودرو در pdf :

اتومبیل یک سیستم کامل و پیچیده ای است که هر قسمت از ان را ملاحظه می کنید که با روش خاصی به یکدیگر متصل شده بنابراین تعمیرکار برای انجام کارهای ضروری خود
( باز و بسته کردن و تعویض قطعات داخلی و خارجی خودرو ) نیاز فراوان به ابزارهای اولیه دارد به گونه ای که در صورت نبودن این وسایل توان سرویس و تعمیر خودرو برابر او میسر نخواهد بود .
و همچنین دانش استفاده از آنها را هم باید داشته باشد تا بتواند از عهده تعمیر و سرویس اتومبیل برآید . یعنی باید علم استفاده از ابزار را داشته باشد تا بتواند هر ابزار را در محل مناسب خود به کار برد بدون آنکه به قطعه آسیبی وارد بکند .
به همین دلیل است که اکثر سازندگان ابزار توصیه می کنند که ( همیشه از ابزار مناسب و اندازه استفاده کنید . به کار بردن ابزار نامناسب باعث خراب شدن کار و صدمه به شما خواهد شد . ) مهمترین نکته ای که باید در مورد ابزار بدانیم تمیز نگه داشتن آنها ست که پس از اتمام کار باید هر کدام در محل خودش قرار بگیرد در غیر این صورت باعث خرابی آچار و عدم امکان استفاده مجدد آن و در صورت استفاده دقت انجام پایین می آید .


طرح مسئله :
امروزه در صنعت خودرو سازی به علت پیچیده شدن سیستمهای خودرو و حساسیت بالای این سیستمها ابزارهایی که در سرویس آنها استفاده می شود باید دقت لازم را داشته باشد به قطعات خودرو و تعمیرکاران آسیب نزنند زیرا این قطعات علاوه بر پیچیده بودن دارای قیمت بالایی هستند و کوچکترین اشتباه در تعمیر ممکن است هزینه سنگینی را به بار بیاورد . به عنوان مثال قطعاتی مانند سنسورها بسیار حساس و گران هستند نکته مهم دیگر ایمنی در هنگام کار است بعضی از افراد عقیده دارند که حوادث جزء سرنوشت افراد است در حال که متخصصان ایمنی بر خلاف آن فکر می کنند و می گویند که حوادث وجود ندارند بلکه به وجود می آیند حوادث در اثر بی احتیاطی و سهل انگاری و بکارگیری ابزار فرسوده و نامناسب به وجود می آید بنابراین با توجه به موارد ذکر شده این مسئله برای انسان مطرح می شود که چه ابزارهایی باید به کار ببریم که ایمنی از هر نظر در محیط کار افزایش بدهد وعلاوه به آن باعث سهولت و سرعت در انجام کارها شود .
هدف یا اهداف تحقیق :
باز بر این نکته که سیستمهای طراحی شده خودرو روز به روز پیچیده می شوند تاکید می کنیم به تبعیت از این مورد کارها تخصصی تر شده و هر تعمیرکاری کار خود را اختصاص به تعمیر یک خودروی خاص می دهد و کمتر تعمیرکاری را پیدا می کنیم که چندین خودرو را بتواند تعمیر کند یا به عبارتی دیگر هر تعمیرکاری تعمیر و سرویس یک بخش از خودرو را انجام می دهد به عنوان مثال تعمیر قسمت بدنه – موتور – جلوبندی و سایر قسمتها متخصص خود را می طلبد و از عهده سایرین خارج است باز با تبعیت از این مورد ابزارهای چند منظوره که در چندین خودرو مورد استفاده قرار می گرفت کارایی خود را از دست می دهند چون علاوه بر پیچیده بودن این قطعات ( تعداد اجزای آنها ) دقت کار آنها را پایین تر برده و ایمنی آنها نیز کمتر است بنابراین با کوچکتر شدن کارگاهها و تعمیر خودروهای خاص توسط آنها می توان با طراحی ابزار ساده تر نه تنها هزینه خرید ابزار را کاهش داد بلکه ایمنی و سرعت انجام کار را نیز بالا برد به عنوان مثال در تعمیرگاهی که مخصوص تعمیر خودروی پژو 206 می باشد می تواند به جای استفاده از ابزارهای چند منظوره فقط از ابزارهایی که در این خودرو کاربرد دارد استفاده کند .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله عمل?رد مثبت مبلغ در اعزام روحان?ون بوس?له ع

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله عمل?رد مثبت مبلغ در اعزام روحان?ون بوس?له عق?دت? س?اس? ناجا جهت تبل?غ د?ن در pdf دارای 49 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله عمل?رد مثبت مبلغ در اعزام روحان?ون بوس?له عق?دت? س?اس? ناجا جهت تبل?غ د?ن در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله عمل?رد مثبت مبلغ در اعزام روحان?ون بوس?له عق?دت? س?اس? ناجا جهت تبل?غ د?ن در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله عمل?رد مثبت مبلغ در اعزام روحان?ون بوس?له عق?دت? س?اس? ناجا جهت تبل?غ د?ن در pdf :

بسمه تعالی

1- نمایندگی ولی فقیه در ارتش مقام معظم رهبری
2- نهاد سیاسی ایدئولوژیک
ارتش
ژاندارمری
شهربانی
با تشکیل سپاه پاسداران ابتدا شهید محلاتی نماینده ولی فقیه در سپاه شد
سپس عبداله نوری این وظیفه را بعهده گرفت
در سال 60
3- سازمان عقیدتی سیاسی
رئیس ها روحانیون دارای بینش سیاسی و سطح تحصیلات حوزه (معادل فوق لیسانس)
لف) آموزش عقیدتی
ب) روابط عمومی و تبلیغات
ج) تعیین شایستگی مکتبی و نظارت بر عملکرد نیروهای مسلح
د) توجیه سیاسی و ارتقاء بینش و معرفت سیاسی

با مدیریت روحانیون
1- مبلغ دیدن
2- مدیریت فرهنگی فرهنگ سازی در نیروهای مسلح
- رعایت :
1- اخلاق
2- آداب اجتماعی
3- هم شأن حکومت اسلامی
هدف اسلامی کردن فضای نیروهای مسلح بود
1- اختیارات قانونی
2- توان اجرای قانون
تعدیل روحیه نظامگری مقابل روح نظامگیری
روحانی دارای روح متواضع و معتدل است و اختیاری از خودش نمی‌بیند
آرامتر – ساکت‌تر و عالم‌تر- زاهدتر- عدم علاقه به تعریف تمجید و مقام
برای همین محراب مسجد را کوتاهتر می‌سازند که روحانی متواضع باشد و خود را پایین‌تر ببیند.
روحانی نباید تملق و چاپلوسی کند و در برابر باطل حقیقت گو باشد و عدم انفعال داشته باشد. روحانی باید مستقل باشد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   71   72   73   74   75   >>   >