پروژه دانشجویی مقاله روابط خارجی ایران در زمان نادر شاه در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله روابط خارجی ایران در زمان نادر شاه در pdf دارای 57 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله روابط خارجی ایران در زمان نادر شاه در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله روابط خارجی ایران در زمان نادر شاه در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله روابط خارجی ایران در زمان نادر شاه در pdf :

فهرست منابع و مآخذ:
1- آصف، محمدهاشم، رستم التواریخ، تصحیح محمد مشیری، تهران: امیرکبیر، 1368
2- اعتماد السلطنه، محمدحسن، تاریخ منتظم ناصری، تصحیح محمداسماعیل رضوانی، ج / 2، تهران، دنیای کتاب.
3- پری، جان، کریم خان زند، ترجمه علی محمد ساکی، تهران: فرامرز، 1376
4- پناهی سمنانی، کریم خان زند، تهران: نشر ندا، 1375
5- حقیقت، عبدالرفیع، روابط خارجی ایران.
6- حزین لاهیجی، محمدعلی، سفرنامه حزین لاهیجی، تصحیح علی دوانی، تهران: اسناد انقلاب اسلامی، 1375
7- جونز، سرهارد فورد، آخرین روزهای لطفعلی خان زند، ترجمه هما ناطق، تهران: امیرکبیر، 1356
8- رجبی، پرویز، کریم خان زند و زمان او، تهران: امیرکبیر، 1352
9- سالکیس، سرپرسی، تاریخ ایران، ترجمه محمدتقی فخر داعی گیلانی، ج / 2 ، تهران؛ دنیای کتاب، 1370
10- شعبانی، رضا، تاریخ تحولات سیاسی – اجتماعی ایران در دوره افشاریه و زندیه، تهران: سمت، 1380
11- شمیم، علی اصغر، از نادر تا کودتای رضا خان میرپنج، تهران: مدبر، 1368
12- شیرازی، علی رضا، تاریخ زندیه، تهران: گسترده، 1356
13- غفاری کاشانی ، گلشن مراد، به اهتمام غلامرضا طباطبائی مجد، تهران: زرین، 1369
14- گلستانه، ابوالحسن بن محمدامین، مجمل التواریخ پس از نادر، به اهتمام مدرس رضوی،‌تهران: ابن سینا، 1344
15- مالکوم، سرجان ، تاریخ ایران ، ترجمه میرزا حیرت، ج / 2 ، بی جا.
16 -محمود،‌محمود، تاریخ روابط سیاسی ایران و انگلیس در قرن 19 م ، ج 1 ، تهران: اقبال، 1336
17- مهدوی، عبدالرضا هوشنگ، تاریخ روابط خارجی ایران از ابتدای دوره صفویه تا پایان جنگ دوم جهانی، تهران: امیر کبیر، 1380
18- میرخواند، میرمحمد سیدبرهان الدین خوارزمشاه، تاریخ روضه الصفا، ج / 9 ،‌تهران؛ اساطیر ، 1376
19- نامی اصفهانی، میرزا محمدصادق موسوی، گیتی گشای ‌زندیه، تصحیح سعید نفیسی، تهران: اقبال ، 1377
20- نفیسی، سعید ، تاریخ اجتماعی و سیاسی دوره معاصر، ج / 1 ، تهران:
21- نیبور، کاریستین، سفرنامه نیبور، ترجمه پرویز رجبی، بی جا: توکا، 1354
22- نوائی، عبدالحسین، کریم خان زند، تهران: سپهر، 1368
23- ورهرام، غلامرضا ، تاریخ سیاسی و اجتماعی ایران در عصر زندیه، تهران: معین ، 1366
24- ویلم فلور، هلندیان در جزیره خارک در عصر کریم خان زند، ترجمه ابوالقاسم سری، تهران: توس، 1376
25- هدایتی، هادی، تاریخ زندیه ، تهران:

مقدمه:
بعد از نادر شاه روابط خارجی ایران از توسعه‌ای که در زمان او پیدا کرده بود کاسته شد و محدود به مسائل مربوط به سرحدات عثمانی و نمایندگیهای تجارتی دول اروپایی در خلیج فارس گردید.
در مدت 22 سال حکمرانی کریم خان زند (1757-1779) مردم از یک دوره ‌صلح و آرامش برخوردار شدند و توانستند خرابیهایی که در اثر جنگهای داخلی به وجود آمده بود تا حدودی ترمیم کنند. و در این دوران دوباره پای اروپائیها به ایران باز شد زیرا قبل از آن بر اثر حمله افغانها و اغتشاشات داخلی نمایندگی‌های تجاری اروپایی در ایران تعطیل شده بود.
به طور کلی در مناسبات سیاسی خارجی کریم خان زند به دو دسته از کشورها بر می‌خوریم:
1- کشورهای همسایه مانند عثمانی و روسیه و تا حدودی هندوستان
2- کشورهای اروپایی
دسته اول کشورهایی هستند که ارتباط آنها با دولت مرکزی ایران به دلیل سوابقشان از زمان صفویه بیشتر جنبه سیاسی داشت تا تجاری و بازرگانی و در دسته دوم کشورهای هلند، انگلیس و فرانسه قرار دارند که انگیزه اصلی ارتباط آنها با ایران کسب سود و منفعت از طریق ایجاد دفاتر بازرگانی در بنادر خلیج فارس بود، چه آنها ایران را کشوری سودآور می‌دانستند.

این کشورها با توجه به این که می‌خواستند در روابط خود با ایران با امپراطوری وسیع و گسترده عثمانی رقابت نمایند و به نوعی موازنه قوا دست یابند تا برای گسترش روابط خود با ایران عملاً باعث تضعیف و یا محدودیت قدرت رو به گسترش عثمانی را موجب شوند.

سیاست خارجی کریم خان زند در ارتباط با دسته اول گاهی به مصالحه و گاهی به جنگ و درگیری – بجز هندوستان – انجامید. در رابطه با کشورهای اروپایی وکیل ابتدا سعی کرد با توجه به ضعف مفرط نیروی دریایی خود کمک و پشتیبانی آنها را در سرکوبی میر مهنا که سواحل و بنادر جنوبی ایران و راههای آبی خلیج فارس را ناامن کرده بود به دست بیاورد تا جایی که حتی در رابطه با مزاحمتهای اعراب بین کعب به رهبری شیخ سلیمان تعهد کرد خسارت وارده به کشتیهای انگلیسی کمپانی هند شرقی را جبران کند ولی وقتی دورویی و ضعف پشتیبانی آنها را از طرحهای خود مشاهده کرد، دست به اقدامات دیگری زد که به آن پرداخته می‌شود.
در عهد کریم خان هر چند روابط تجاری ایرانی بیشتر با انگلستان بود اما چون با هوشمندی خاصی می‌دید چگونه انگلستان بر تار و پود اقتصادی هندوستان مسلط شده است سعی کرد هرگز خود را اسیر سیاستهای اقتصادی و بازرگانی انگلیس نسازد.

روابط ایران و عثمانی
در عصر زند مناسبات ایران و عثمانی بیشتر جنبه‌ سیاسی داشت اگر چه ارتباط بازرگانی را نیز نمی‌توان نادیده گرفت. مرزهای طولانی مشترک بین دو کشور، اختلافات سیاسی بر سر اشغال برخی مناطق مرزی – که اغلب متقابلاً صورت می‌گرفت- و گاه جانبداری از برخی اعراب مرزنشین از جانب یکی از دو کشور، وجود اماکن مقدسه شیعیان در خاک عثمانی و علاقه شیعیان ایران به زیارت ایران اماکن و بالاخره راه تجاری ایران به بازار تجارت جهانی از طریق عثمانی به طور کلی موضوع اصلی ارتباط دولت ایران و دولت عثمانی را تشکیل می‌داد. زمانی به دلیل برخی از این موارد و گاه به علت تشدید یکی از آنها روابط ایران و عثمانی شکل دیگر به خود می‌‌گرفت.

البته راه زمینی و تاریخی تجارت ایران به مرکز مهم بازار وقت یعنی حلب از خاک عثمانی می‌گذشت و این راه نسبت به سایر راه‌ها کوتاه‌تر بود. با این همه تجار ایرانی هفته ها و ماه‌ها در کشور عثمانی به سر می‌بردند تا بتوانند کالاهای خود را در مراکز تجاری وقت در نواحی غرب عثمانی عرضه کنند، البته غیر از مخارج راه و هزینه حمل و نقل، گاه می‌بایستی عوارض سنگینی نیز بپردازند همچنین زوار ایرانی نیز گاه از پرداخت عوارض معاف نبودند. افزون بر‌آن ایرانیان مسافر مورد آزار عثمانیان قرار می‌گرفتند که گاه تلفاتی نیز به همراه داشت همچنین عوامل دیگری نیز بر مناسبات ایران و عثمانی تأثیر می‌گذارد.

در زمان کریم خان اعراب بنی کعب که در ساحل راست اروند رود ساکن بودند و از تعدیات والی بغداد به ستوه آمده بودند به سرداری شیخ سلیمان از اروند رود گذشته و در ناحیه فلاحیه خوزستان ساکن شدند. هنگامیکه کریم خان مشغول انتظام امور غرب ایران بود شیخ سلیمان چند زورق فراهم آورد و مدخل اروند رود را در خلیج فارس بر روی مسافران و کشتیهای تجاری بست و به ویژه برای ابزار مخالفت با والی بغداد و حاکم بصره کشتیهای عثمانی را در دهنه رود توقیف کرد.

زمانیکه کریم خان در سیلاخور بود سفیری به نام محمد آقا سلام آغاسی از طرف عمرپاشا، والی بغداد به خدمت او رسید و پیغام آورد که اگر کریم خان بخواهد قبیله بنی کعب را که برای والی بغداد مزاحمت هایی ایجاد کرد که است سرکوب کند دولت عثمانی با در اختیار گذاشتن کشتی و آذوقه او را یاری خواهد کرد. وکیل با این پیشنهاد موافقت کرد، اگر چه کریم خان در رفع مزاحمتهای اعراب بی کعب کوشید، اما آنچنان که از جانب عمرپاشا قول داده شده بود، کمکی از عثمانی دریافت نکرد و همین امر زمینه‌ای برای عدم اطمینان بعدی به دولت عثمانی را به وجود آورد و تأثیر در تیرگی روابط ایران و عثمانی گذاشت.

جریان آن به این شرح بود که کریم خان پس از قبول درخواست دولت عثمانی از خرم آباد و دزفول گذشت و در اوایل رمضان سال 1178 وارد شوشتر شد و بعد از انتظام امور داخلی لرستان و خوزستان به سرکوبی اعراب بنی کعب پرداخت، شیخ سلیمان چون تاب مقاومت نداشت از دسترس سپاه ایران دور شد و به دریا پناه بود. سپس تلاش کرد که با ایرانیان از در آشتی درآید، به همین منظور پیکی به نزد کریم خان فرستاد و اعلام داشت، چنانچه با قبیله‌اش در خاک ایران به راحتی زندگی کند حاضر است مطیع خاندان زند باشد و حتی پسر خود را به عنوان گروگان به دربار کریم خان بفرستد. خان زند چون ترکها به تعهدات خود مبنی بر در اختیار گذاشتن کشتی و آذوقه عمل نکردند از تقاضای شیخ سلیمان استقبال کرد و زکی خان و سپاه او را که مأمور جنگ با بنی کعب بود فراخواند. اما ماجرای بنی کعب خاتمه نیافت.

فتنه‌های میر مهنا و درگیری‌های کریم خان با او دوباره داستان بنی کعب را پیش آورد، پس از بازگشت کریم خان از نواحی غرب به شیراز شیخ سلیمان دوباره با انگلیسی‌ها درگیر شد و در تابستان 1179 دو فروند از کشتی‌ها را برای سرکوبی میرمهنا با او همکاری می‌کنند وی نیز آنان را در جنگ با شیخ سلیمان یاد می‌خواهند داد و بیست هزار تن از سپاهیان خود را از راه خشکی به کمک خواهد فرستاد.

ظاهراً علاقه کریم خان به سرکوبی میر مهنا که مشکلات فراوانی تولید کرده بود موجب شده بود تا وکیل الرعایا علیرغم عفو و بخشیدن اعراب بنی کعب، اندیشه محدود کرد ن قدرت آنان را در سر بپروراند، از همین رو وقتی آوازه قدرت نمایی میرمهنا در سواحل خلیج فارس پیچیده محمد صادق خان اعتضاد الدوله ، برادر کریم خان که در غیاب او امور فارس را بر عهده داشت ، سپاهی مجهز به سرکوبی میرمهنا فرستاد، اما این سپاه با مقاومت و تهاجم زعابی‌ها در هم شکست و به جانب شیراز عقب نشست، کریم خان سپاه دیگری را به فرماندهی امیر گونه خان افشار علیه میرمهنا تجهیز و اعزام کرد. میرمهنا که در خود یارای مقابله با سپاه جدید کریم خان را نمی‌دید ابتدا به جزیره خارگو (نزدیک خارک) عقب نشت و سپس به علت بی آبی و نامناسب بودن آب و هوا متوجه جزیره خارک شد و آنجا را با قهر و غلبه از چنگ هلندی‌ها خارج کرد. از این پس تاخت و تازهای میرمهنا در خلیج فارس به شهرت افزایش یافت و متمردین را به علت دستبرد و شلتاق او نه عبور از سمت دریا امکان داشت و نه احدی از تجار و مسافرین از اندیشه راهزنی او قدم به ساحل بحر عمان توانست گماشت.

میرمهنا در سال 1169 تأسیسات انگلیسیها را در بند ریگ ویران ساخت و با حملات دریای خود تجارت را در خلیج فارس و زیانهای بسیاری به بازرگانان انگلیسی در بوشهر وارد کرد. بنابراین برای سرکوبی میرمهنا علاوه در ایران، دولت عثمانی هم که از ناحیه بصره دچار زیانهایی زیادی شده بود و همچنین انگلیسیها که تجارت خود را در خلیج فارس مختل می‌دیدند اظهار علاقه می‌کردند.

علاوه بر اینها، بازرگانان و مسافرین نیز که در امان نبودند، دست به دامان کریم خان شدند و دفع و ی را خواستار گردیدند، کریم خان نیز ابتدا دو سال به میرمهنا فرصت داد تا مگر او از روش خود دست بردارد و چون او بر شرارت خود افزود، زکی خان را مأمور سرکوبی او کرد و به شیخ سلیمان رئیس طایفه بنی کعب و شهبنداران کنگ و بندرعباس و بوشهر و کنگان فرمانهایی فرستاد تا زکی خان را در دفع میرمهنا یاری دهند، میرمهنا از شش جهت در خطر قرار گرفت و هم این وضع موجب شد تا بسیاری از هواخواهان و یاورانش توطئه قتل او را چیدند.

در این زمان زکی خان نیز که برای سرکوبی وی به نیروی دریایی نیاز داشت به انگلیسیها امتیازات داد تا آنان وسایل بحری و نیروی لازم را در اختیار زکی خان قرار دهند، ولی عملاً فقط یک کشتی کوچک را در اختیار او قرار دادند که باعث رنجش کریم خان و بدبینی وی نسبت به سیاستهای انگلیس گردید، زکی خان راه رسیدن آذوقه به میرمهنا را از هر سو بست و به حاکم بنادر جنوب و روساء عشیر سواحل خلیج فارس دستور داد کشتیها را آماده کنند، در چنین اوضاعی ، متحدان و یاران میرمهنا از ترس اینکه به کلی نابود شوند تصمیم گرفتند رئیس خویش را دستگیر و تحویل دهند.

از همین رو حسن سلطان نامی‌از زعمای طایفه زعابی، روزی که میرمهنا بی خبر از همه جا به سیر و گشت در بازار مشهد مشغول بود با جماعتی از یاران خود به او هجوم بردند، اما میرمهنا با زحمت از چنگ آنان جان به در برد و با چند تن از یاران خود به دریا زد. سرانجام میرمهنا با شجاعت خود را به دریا رساند ولی کشتی میرمهنا و غلامان او در دریا اسیر طوفان شدند و چون شب بود و تاریکی راه تشخیص آنها را بسته بود از این رو سحر گاه خود را در ساحل بصره دیدند و چون دریا هم طوفانی بود، سپس راه بازگشت هم نداشتند خاصه که آذوقه آنها هم تمام شده بود، میرمهنا که از نفرت مردم بصره نسبت به خود آگاه بود در صدد برآمد به صورت ناشناس برای تهیه آذوقه داخل شهر شود و سپس مجدداً به دریات بازگردد اما جمعی از اهالی بصره که ضررهای کلی و کینه‌ دیرینه از او در دل داشتند و در کنار دریا کشتی او را دیدند و وی را شناختند وی را دستگیر و نزد حاکم بصره بردند و به دستور عمر پاشا به قتل رسانیدند.

نامی‌اصفهانی درباره‌ فرار میرمهنا به بصره و قتل او معتقد است:
«با آنکه میرمهنا خیال رفتن به بصره را نداشت طوفان او را به بصره و مردم بصره که از دست او هزاران صدمه و رنج دیده بودند بر سر او تاختند وی را اسیر و محبوس کردند و به عمرپاشا والی بغداد گزارش دادند، عمر پاشا هم دستور قتل او را صادر کرد و به طور مخفی وی را به قتل رسانید.»
سرجام ملکم نیز در کتاب خود در این رابطه نوشته؛ «میرمهنا مجبور شد بگریزد و حاکم بصره، علی الفوراً او را گرفته به قتل رسانید و جسد او را به صحرا انداخته طعمه سگان و عبرت کسان آن بعد ساخت.»

به هر حال میرمهنا به قتل رسید اما ماجرای او پایان نیافت، اینک کریم خان مدعی کشندگان او شده بود، وکیل با عنوان اینکه میرمهنا یک ایرانی بوده و دولت عثمانی موظف به تحویل او به دولت ایران بوده و حق قتل او را نداشته به سختی اعتراض کرد.

از همین رو فرمود فرمانی عقاب آمیز به سلیمان پاشای مسلم بصره نوشتند که ای مرد خام بی تجربه ناهوشیار و ای جاهل برگشته بخت سیه روزگار و ای مغرور تنگ مغز از خود بیگانه و ای کوردل بدتر از دیوانه پا از دایره حیا و ادب و انصاف بیرون نهادی . . . چاکر یاغی و روگردان ما را از تو چر ا بردار کردی . . . در حقیقت میرمهنا صاحب سیف و قلم و به کمالات صدریه و معنویه آراسته بود و از کشور روم، خونبهایش بیش است، سپس بر ما واجب و لازم است که خونبهای چاکر رشید نادر خود را از تو بگیریم، خلاصه آنکه ، یا عادله خاتون خواهر پاشای بغداد را از بر ای ما بفرستید یا بصره را به تصرف کارگزاران ما بدهید یا آماده‌جنگ باشید.

به طور خلاصه دلایل اختلاف ایران و عثمانی که سبب لشکرکشی ایران به بصره شد به شرح ذیل می‌باشد:
1 – برخی از مورخان یکی از دلایل این لشکرکشی به بصره را در عهد شکنی، دولت عثمانی در جریان مبارزه کریم خان با قبیله بنی کعب می‌دانند که دولت عثمانی برخلاف تعهدی که سپرده بود کمک نظامی لازم را به کریمخان نکرد.
2 – همچنین در ماجرای مربوط لشکر کشی به عمان وقتی زکی خان عازم بندر عباس شد کریم خان از والی بغداد برای سپاهیان ایران از خشکی اجازه عبور خواست، در این زمان عثمانیها نه تنها این اجازه را ندادند بلکه با فرستادن آذوقه به یاری عمانی‌ها برخواستند.
3- اعدام میرمهنا به وسیله والی بغداد که کریم خان آنرا به منزله دخالت در امور داخلی ایران تلقی کرده، و اعتراضاتی علیه این عمل والی بغداد عنوان نمود ولی هیچ پاسخی دریافت نکرد.

4- برخی معتقدند که چون انگلیسیها در سال 1188 تجارتخانه خود را از بوشهر به بصره انتقال دادند، این امر موجب اعتبار و رونق اقتصادی بصره و در مقابل وارد آمدن زیان بسیاری به تجارت خارجی ایران و بنادر ایرانی گردید. کریم خان که از انگلیسیها به شدت آزرده خاطر شده بود، با حمله به بصره هم می‌خواست زهر چشمی‌از آنان بگیرد و هم بصره را از رونق بیندازد تا دوباره تجارت بنادر ایران رونق یابد.
5- پس ندادن اموال زوار ایرانی و ایرانیان مقیم عراق که طاعون آنها را به کام مرگ کشیده بود از سوی والی عراق، و از زمانی که کریم خان استرداد اموال را از عمر پاشا در خواست کرد این مسأله با بی‌توجهی والی مواجه شد.

6- اخذ عوارض از ایرانیانی که قصد زیارت مکه و دیگر اماکن مقدس را داشته و می‌‌بایستی از خاک عثمانی می‌گذشتند در حالی که در گذشته هیچگاه ، هیچ حکومتی چنین باجی از حجاج نگرفته بود، به همین علت این امر مورد اعتراض کریم خان زند قرار گرفت.
7- برخی منابع نیز علت اختلاف ایران و عثمانی را در اواخر عهد کریم خان بر سر حمایتی می‌دانند که کریم خان از ولاه کردستان معزول ساخت.

ماجرا از این قرار بود که محمد پاشا برادر سلیمان پاشا حاکم کردستان عراق بود که بعد از مرگ برادر به حکومت آن دیار رسیده ولی به وسیله عمر پاشا خلع شده بود و کریم خان در خواست برقراری مجدد او را داشت اما عمر پاشا به این درخواست نیز وقعی نگذاشت . کریم خان سپاهی به سرداری علی مراد خان زند همراه محمد پاشا کرد و آنها را به جنگ عمر پاشا فرستاد. اما در گرماگرم جنگ، جناب علی مراد خان در حال مستی به دست ترکان افتاد و به همین سبب ناگهان خود را در میان سنگر دشمن یافت و لشکریان بی سردارش منهزم شدند، عمر پاشا از ترس کریم خان علیمرادخان را روانه ایران کرد. کریم خان می‌خواست او را بکشد ولی به بالاخره به شفاعت صادق خان او را بخشود.

حوادث فوق زمینه را برای حمله به بصره و تسخیر آن آماده ساخت بنابراین طی نبردهای ابتدا به سرداری علی محمد خان زند و سپس صادق خان زند بصره محاصره شد، البته قبل از اینکه جنگ ایران و عثمانی شروع شود، کریم خان در سال 1774 عبدالله بیک کلهر را به سفارت به استانبول فرستاد. سفیر ایران از سلطان عبدالحمید اول تقاضا کرد سر عمر پاشا را برای کریم خان بفرستد و گرنه سپاه ایران به بصره حمله ور خواهد شد.

سلطان عبدالحمید که در این هنگام سخت گفتار جنگ با روسها بود دستپاچه شد و بلافاصله محمود وهبی افندی را با نامه‌ای به سفارت نزد کریم خان فرستاد و در این نامه اشاره‌ای به روابط دوستی بین ایران و عثمانی و جلوس سلطان عبدالحمید شده بود و مسئله بصره می‌بایستی توسط محمد وهبی مطرح گردد، محمد وهبی قصد داشت تا با ادامه مذاکرات فرصت بیشتری بدست آورد و احتمال می‌داد که پس از مرگ وکیل که اکنون سالخورده بود مسئله بصره حل خواهد شد، به ویژه کریم خان در این زمان دچار بیماری نیز بود. اما کریم خان زیر بار نرفت و چون دولت عثمانی از عزل و تنیه عمر پاشا استنکاف نمود در فوریه 1775 (1188 هـ. ق) یک سپاه شصت هزار نفری به فرماندهی برادرش صادق خان مأمور فتح بصره نمود.

سپاه ایران به سرداری صادق خان زند، برادر کریم خان، اول محرم سال 1189 به اهواز و روز پانزدهم همین ماه به کنار اروند رود رسید، صادق خان دستور داد برای گذشتن از آب بدون توجه به بارش توپهای توپخانه بصره و کشتی‌های انگلیسی، روی رودخانه پلی از قایق و الوار و زنجیر زده شود، ضمناً دو هزار نفر از شناگران ماهر به آن طرف رودخانه فرستاده شدند تا سازندگان پل را از سوی دیگر آب یاری کنند. پس از 18 روز پل حاضر شد و صادق خان توانست اوایل صفر 1189 سپاه خود را به آن سوی رودخانه بفرستد.

بدین گونه شهر بصره در محاصره سپاه ایران قرار گرفت . پیشروی سپاه ایران در شرایطی بود که مدافعان بصره که توسط نمایندگان تجارتی انگلستان با توپ و تفنگ حمایت شده بود، لذا سپاه ایران با مقاومت فوق‌العاده عثمانیها و اهالی شهر مواجه شد، از همین رو صادق خان برای تصرف سریع شهر دستور داد قلعه‌هایی در مقابل آن ایجاد کنند، در این زمان بسیاری از اعراب منطقه برای مساعدت به طرفین آماده شدند از آب بگذرند و از جمله کسانی که به ایرانیان کمک کردند یکی حاجی ناصر رئیس قبایل جزایر بود که در مقابل تعهد حفاظت از آب سدهای رودخانه‌ها که به راحتی می‌توانست محاصره قوای ایران را متلاشی سازد به مدت یک سال زعامت قبایل و طوایف ناحیه‌جزایر را به دست آورد، و دیگر اعراب قبیله‌ بنی کعب بودند که قصد داشتند چهارده فروند کشتی به قسمت‌ علیای اروند رود که محل استقرار سپاه ایران بود بفرستند که با مخالفت انگلیسیها مواجه شدند و نتوانستند به سپاه ایران کمک کنند.

در این میان اعراب عمان در صدد برآمدند به مردم بصره کمک کنند آنان ارزاق و مواد غذایی خود را از طریق ایران یا بصره تأمین می‌کرند، اما کریم خان اجازه‌صدور کالا را به آنان نمی‌داد، به همین دلیل ، با صد فروند کشتی جنگلی و غیر جنگلی و دیگر آلات و ادوات به طرف بصره آمدند. ولی به هر حال اعراب عمان توانستند در زیر‌آتش توپخانه ایران خود را به بصره برسانند.
سرانجام حاکم بصره بعد از سیزده ماه محاصره به علت کمبود آذوقه و عدم کمک جدی از سوی بغداد ناچار تسلیم شد. در روز 28 سفر سال 1190 سلیمان آقا با تمامی‌اقوام خود و بزرگان بصره به خدمت صادق خان رسیدند و از وی امان خواستند و چند روز بعد سپاه ایران وارد بصره شد، به فرمان صادق خان هیچیک از سربازان دست به غارت نگشودند. پرداخت 125 هزار تومان غرامت جنگی بوسیله کریم خان تعیین شد.

به هر حال بصره در 1190 بدست صادق خان و ناصر خان مفتوح گردید، صادق خان پس از چهار ماه اقامت در بصره علیمحمد خان زند را در آنجا گذاشت و خود با سلیمان آقا به شیراز به خدمت برادر آمد، در غیاب صادق خان قسمتی از اعراب خوزستان بر علیمحمدخان حکمران بصره شوریدند و به وسیله انداختن آب در میان سپاه ایران جمعی از ایشان را تلف کردند و حکمران زند نیز به دست غلام خود به قتل رسید، کریم خان بار دیگر صادق خان را در سال 1799/ 1192 به تنبیه اعراب سرکش و ضبط بصره روانه نمود صادق خان یا غیان را سرکوب کرده و به بصره آمد و تا صفر 1193 در آنجا بود، در این تاریخ که خبر مرگ کریم خان به او رسید به شیراز حرکت نمود و چون بصره خالی ماند ترکان عثمانی به سهولت آنجا را بار دیگر به تصرف خود درآورد.

به نوشته دکتر نوایی: «فتح بصره آخرین قدرت نمایی زند و بلکه آخرین قدرت نمایی ایرانیان در عرصه سیاست خارجی بوده زیرا پس از این تاریخ دیگر ما ایرانیان در محاربه با کشورهای همسایه نه تنها به تصرف شهر مهمی‌موفق نیامدیم بلکه دچار شکستهای فراوانی در قفقاز و ترکمن صحرا و خراسان شرقی و حتی در بوشهر شدم.»
البته به غیر از این موارد ارتباط دیگری هم دولت عثمانی با ایران داشته و آن در زمان، جنگ بین روسیه و عثمانی بود، در این زمان ایلچی روم با نامه‌محبت آمیز و برادرانه‌ای به دربار کریم خان جهت جلب پشتیبانی ایران آمد. سلطان عثمانی مایل بود بداند آیا مادامی‌که عثمانی سرگرم جنگ با روسیه است، دولت ایران می‌تواند عثمانی را از جنگ حفاظت از شهرهای بادکوبه و رشت و غیره مطمئن سازد، زیرا پشتیبانی و هوشیاری ایران در این مناطق، مانع می‌گردید که روسیه بتواند از طریق این مسیر سپاهیانی نقل و انتقال دهد به دنبال چنین درخواستی کریم خان فوراً نامه‌ای به فتح علی خان قبه‌ای نوشت و دستوراتی چند دال بر مواظبت از سواحل ایران و غرب دریای خزر و شهرهای آن نواحی به وی داد، همین برخوردهای عثمانی با روسیه باعث شده بود که به طور کلی روابط ایران و عثمانی در عصر زند- به استثنای چند مورد – از آرامش نسبی برخوردار باشد.

روابط ایران و روسیه:
پس از آنکه در زمان نادرشاه افشار روسها مناطق مازندران و گیلان و دیگر نواحی شمالی ایران را تخلیه کردند به علت آشفتگی اوضاع داخلی روسیه پس از مرگ پتر کبیر تا روی کار آمدن کاترین دوم، برخورد نظامی‌شایان توجهی با ایران نداشتند و چیزی که معلوم است این است که در زمان زندیه هم ایرانیان با قدرت در برابر تجاوزات مرزی روسها ایستادگی می‌کردند.

در زمان کریم خان روابط ایران و روسیه بر اساس عهدنامه تجاری دوجانبه 1775 که در زمان پتر کبیر منعقد شده بود استوار بود، از این زمان به بعد وقایع داخلی ایران موجب شد که این کشور از دنیای خارج مجزا و روابط آن با دولت باختری قطع گردد. لیکن دولت روسیه پیوسته با ایران روابط سیاسی داشت و هر بار که هرج و مرج و انقلابات داخلی به این دولت فرصت می‌داد

بی درنگ مرزهای شمالی ایران را مورد تحدید قرار می‌داد و هر بار، قسمت کوچکی از خاک این کشور را به بهانه ای مجزا کرد. از طرف دیگر دریای خزر زمینه مساعدی برای استقرار تجارت بین دو کشور فراهم کرده بود. بندر انزلی در ایران و هشتر خان در روسیه مهم ترین مراکز تجاری ایران و روسیه از راه دریای خزر بودند، این بنادر که در منتهی الیه راههای کاروانی ایران و هند قرار گرفته بودند و با وجود اغتشاش و هرج ومرج داخلی ایران مرکز فعالیت شدیدی گرید. جنگهای داخلی ایران در حقیقت انعکاس بسیار خفیف و بی اهمیتی در فعالیت تجاری این بنادر داشت.

در این زمان همسایه شمالی ایران (روسیه)، بیشتر سرگرم رقابت با کشورهای اروپایی و نبرد با عثمانی بود. فرانسه که با روسیه و اتریش درگیر بود می‌خواست ایران و عثمانی را به هم نزدیک و این دو کشور مسلمان را علیه روسیه به جنگ وادار سازد، از همین رو پرسیمون، کشیش که دررأس هیأت سیاسی لوئی پانزدهم در سال 1751 به ایران و عثمانی آمد تا این هدف را تحقیق بخشد در آشوب قدرت نمائیها بین کریم خان دو مدعی دیگر او در آغاز کار آنها و با اینکه موفق به مذاکراتی هم با علیمردان خان، یکی از سه مدعی که در این زمان صدر اعظم ایران بود، شد ولی در نهایت نتیجه ای بدست نیاورد و احتمال می‌رود در آشوب های ایران به قتل رسیده باشد،‌اما از گزارشهای باقیمانده از پرسیمون نشان می‌دهد که روسها پس از قتل نادرشاه از راه تجارت با قفقاز به تحکیم و توسعه نفوذ خود در ایالات این منطقه پرداخته بودند و به تعبیر پرسیمون با استفاده از جنگهای داخلی ایران موفق شده بودند تجارت خارجی ایران را به خود اختصاص دهند.

در نبردی که بین عثمانی و کریم خان بر سر مسأله بصره در گرفت روسها سفیری به دربار کریم خان فرستادند و پیشنهاد اتحاد علیه عثمانی دادند. این پیشنهاد در حالی بود که روسها و عثمانیها نبردهای شدیدی را پشت سر گذاشته بودند و دولت عثمانی هر بار امتیازات تازه ای به روسها داده بود. شبه جزیره کریمه را متصرف شده و حاکمیت خوانین تا تار تحت الحمادیه عثمانی را پایان داده بود. کریم خان از این پیشنهاد استقبال کرد، اما اجل مهلت نداد که آن را عملی سازد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی داملود مقاله ویندوز 98 در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی داملود مقاله ویندوز 98 در pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی داملود مقاله ویندوز 98 در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی داملود مقاله ویندوز 98 در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی داملود مقاله ویندوز 98 در pdf :

مقدمه :
از جمله مهمترین ویژگی های این سیستم عامل می توان به موارد زیر اشاره کرد :
• سهولت استفاده
• رابطه گرافیکی قدرتمند کاربر (محیط کاربر پسند )
• سهولت در راه اندازی دستگاه های جانبی
• امکان نمایش و پخش تصاویر سینمایی و ویدئویی
• تسهیلات و ابزار مناسب جهت برقراری ارتباط با شبکه جهانی Internet
• پشتیبانی اتصال به شبکه های مختلف

وجود قابلیت های منحصر به فرد و پیشرفته در ویندوز 98 ، باعث گردیده است که این سیستم عامل به عنوان یکی از پرطرفدارترین و کاربردی ترین سیستم عامل (در سطح کاربردی ) در جهان مطرح گردد و روز به روز به تعداد کاربران آن اضافه شود .هرچند وجود این امکانات متنوع و پیشرفته در ویندوز 98 در نهایت رضایت کامل کاربر را به دنبال خواهد داشت اما در ابتدا مشکلات زیادی را برای کاربران مختلف ، در استفاده از این امکانات به وجود می آورد.

آشنایی با درایوها، پوشه ها و فایل ها
بیشتر کامپیوترها حداقل دارای دو درایو می باشند : درایوهارددیسک و درایوفلاپی . درایو هاردیسک دارای ظرفیت حافظه زیاد برای نگهداری برنامه ها و فایل های اطلاعاتی شما می باشد . خود ویندوز روی هارددیسک ذخیره می شود. درایوفلاپی ، امکان انتقال حجم کوچکی از داده ها را از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر ، به آسانی میسر می سازد.

درایوها با حروف انگلیسی مشخص می شوند تا کامپیوتر بتواند آنها را از یکدیگر تشخیص دهد. به عنوان نمونه ، درایوهارددیسک با C: و درایو فلاپی با A: مشخص می گردد . کامپیوتر شخصی شما ممکن است بیش از یک هارددیسک داشته باشد و یا هارددیسک آن به پارتیشن های مجزا از هم تقسیم شده باشد . در این صورت ، درایوهای دیگر به صورت D:.E: وغیره نامگذاری می شوند . اگر کامپیوتر شخصی شما بیش از یک درایو فلاپی داش

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی طرح (کارآفرینی) تولید مبلمان در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی طرح (کارآفرینی) تولید مبلمان در pdf دارای 110 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی طرح (کارآفرینی) تولید مبلمان در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی طرح (کارآفرینی) تولید مبلمان در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی طرح (کارآفرینی) تولید مبلمان در pdf :

کیفیت هنری و استحکام مبلمان ایرانی از کالاهای خارجی بیشتر است.
مبلمان داخلی هرچندبا روش‌های سنتی‌تولید می‌شود، اما هنوز در دنیا حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.
زیبایی و استحکام را از ویژگی‌های منحصر بفرد مبلمان داخلی کشور ذکر کرده و گفته می شود که امروزه با دستیابی به بازارهای جهانی می‌توان خلاقیت و ذوق هنری تولید مبلمان در کنار استحکام آن به معرض نمایش گذاشت.
هر چند مبلمان خارجی با تکنولوژی روز دنیا تولید می‌شود اما تولیدات داخلی ایران از لحاظ هنری از رتبه بالایی در جهان برخوردار است.
تولیدات مبلمان داخلی دارای گارانتی و خدمات پس از فروش است.
حدود درصد واحدهای تولیدی مبلمان از روش‌های سنتی در تولید استفاده می‌کنند.
مواد اولیه بی‌کیفیت و گران از جمله مشکلات واحدهای تولیدی مبلمان است.
هم‌اکنون هزار واحد تولیدی مبلمان در ایران فعالیت دارد، افزود: مبلمان داخلی که با مواد اولیه گران، نیروی کار و روش سنتی تولید می‌شود، در کنار کالاهای خارجی قرار دارد که با ماشین‌آلات خارجی و با هزینه‌های تولید پایین‌تر تولید شده است.
امروزه ارزش تولیدات انواع مبلمان چوبی جهان در سال به رقم میلیارد دلار و ارزش تولیدات انواع مبلمان غیرچوبی در همین سال به رقم میلیارد دلار رسیده است که جمع ارزش تولید جهانی انواع مبلمان در سال رقم میلیارد دلار می‌باشد.
در این حال رشد درصدی ارزش مبادلات تجاری مبلمان در جهان در تولید ساله گذشته که حدود ده درصد بیشتر از میانگین رشد سالانه ارزش تجارت جهانی است، صنعت مبلمان را به جایگاه بزرگترین شاخه از صنایع سبک در دنیا ارتقا داده است.
این در حالی است که درآمد کشور ایران در ماهه گذشته سال از صادرات مبلمان تنها میلیون و هزار دلار بوده است.
بیش از درصد ازدرآمد جهانی میلیارد دلاری سالانه صنعت مبلمان متعلق به هفت کشور آمریکا،چین، ایتالیا، فرانسه،آلمان، ژاپن و کانادا است.
در این خصوص در عرصه جدید اقتصاد ایران، آینده از آن اصنافی است که قدرتمندترین تشکل‌ها و متناسب‌ترین پیوند را در میان تشکل‌های خود دارند.
کشورهای فرانسه، آلمان، بلژیک، ایتالیا، اسپانیا، تایوان، ژاپن، چین، انگلستان، ترکیه، مالزی، آمریکا و اتریش در زمینه تولید مبل فعال هستند.
یکی ازمشکلات عمده صنعت مبلمان کشور واردات رنگ و پارچه با قیمت گران از کشورهای ترکیه، ایتالیا، اسپانیا و فرانسه است زیرا کیفیت رنگ و پارچه‌های تولید داخلی چندان مرغوب نیست. متاسفانه تنها در زمینه تولید مبلمان مدرن ضعف داریم و بیشتر مبلمان وارداتی از این نوع است. واردات انواع مواد اولیه از جمله نئوپان، ورق‌های ،MDFپارچه‌های روکش، رنگ و یراق‌آلات سبب افزایش قیمت تمام شده مبل تولید داخلی می‌شود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله در مورد شیوه های نوین در آموزش عالی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد شیوه های نوین در آموزش عالی در pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد شیوه های نوین در آموزش عالی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد شیوه های نوین در آموزش عالی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد شیوه های نوین در آموزش عالی در pdf :

شیوه های نوین در آموزش عالی

چکیده
گرایش شدید و روزافزون نسبت به آموزش الکترونیکی حاکی از مزایای مختلف این روش نسبت به روشهای سنتی آموزش است. اما باید به این نکته هم توجه داشت که شاید هیچگاه کامپیوتر و روشهای آموزش الکترونیکی نتواند کاملا” جایگزین آموزش چهره به چهره شوند. آنچه مهم است این است که بدانیم آموزش الکترونیکی دقیقا” چیست و چه مزایایی دارد و باتوجه به محدودیتهایی که دارد، در چه مواردی استفاده از آن توصیه می شود. بر خلاف سایر شیوه های آموزش از راه دور، آموزش الکترونیکی تجربه منحصر به فرد استفاده همزمان از سه شیوه آموزش یعنی دیداری،

شنیداری و متنی را فراهم می کند. خصوصیت منحصر به فرد دیگر این شیوه آموزشی که به مدد پیشرفت تکنولوژی فراهم گردیده است، کارایی بیشتر آموزش و مخاطبینی است که نه در یک منطقه یاکشور خاص، بلکه در سرتاسر جهان پراکنده اند. بعلاوه، با تبدیل تدریجی آموزش از طریق وب به استاندارد آموزش الکترونیکی، هزینه های انتشار و توزیع برنامه های آموزشی بسیار کاهش یافته است. آموزش الکترونیکی همچنین امکان آموزش خصوصی را فراهم می کند. چیزی که با

استفاده از رسانه های چاپی امکان پذیر نیست و بصورت حضوری نیز هزینه بسیار زیادی در بر خواهد داشت. خصوصیت دیگر آموزش الکترونیکی در این است که این امکان را برای دانشجو فراهم می کند تا به میل خود ومتناسب با توان یادگیریش سرعت پیشرفت درسی را تعیین کند. دراین شیوه آموزش، دانشجویانی که از سطح اطلاعاتی بالاتری برخوردارند می توانند مطالب ساده تر را بسرعت بگذرانند درحالی که دانشجویان ضعیفتر می توانند وقت بیشتری را صرف یادگیری همان مطالب کنند. این امر درمقایسه باکلاسهای حضوری، موجب کاهش اضطراب و نگرانی این گونه دانشجویان ناشی از عدم توانایی همگامی با سایر دانشجویان می شود. در این مقاله سعی می شود تا با نگاهی اجمالی بر تاریخچه آموزش الکترونیکی و سیر تحولات آن و همچنین شیوه های مختلف آموزش الکترونیکی و مزایای آنها، معروف ترین و متداول ترین انواع آموزش الکترونیکی یعنی آموزش با استفاده از لوح های فشرده و آموزش از طریق وب معرفی شده و در مورد مزایا و معایب هریک توضیح داده شود.

مقدمه
گرایش شدید و روزافزون نسبت به آموزش الکترونیکی حاکی از مزایای مختلف این روش نسبت به روشهای سنتی آموزش است. اما باید به این نکته هم توجه داشت که شاید هیچگاه کامپیوتر و روشهای آموزش الکترونیکی نتواند کاملا” جایگزین آموزش چهره به چهره شوند. آنچه مهم است این است که بدانیم آموزش الکترونیکی دقیقا” چیست و چه مزایایی دارد و باتوجه به محدودیتهایی که دارد، در چه مواردی استفاده از آن توصیه می شود. تاریخچه آموزش الکترونیکی تاریخچه آموزش الکترونیکی به چند دهه قبل بازمی گردد هرچند که در آن زمان با این نام شناخته نمی شد. در نخستین شکل آن، اطلاعات در کامپیوترهای بزرگ موسوم به مین فریم ذخیره شده بود و

دسترسی به آنها از طریق ترمینال های ابتدایی و تک رنگ که تنها قادر به نمایش متون سبزرنگ بودند امکان پذیر بود. اما با اختراع اولین کامپیوترهای شخصی و علی الخصوص ساخت و پیشرفت مرورگرهای وب تحول بسیار بزرگی در تکنولوژی آموزشی ایجاد گردید. بعضی اشخاص و سازمانها به سرعت خود را با آخرین تغییرات تکنولوژی تطبیق می دهند؛ در حالی که برای بیشتر سازمانها زمان زیادی برای ارزیابی، خرید و به کارگیری سخت افزارها و نرم افزارهای جدید لازم است. این بدان معناست که همواره تکنولوژی های قدیمی، معمول و جدید توسط افراد و سازمانهای مختلف م

ورد استفاده هستند. به دلیل نقش مهم و اساسی وسایل ذخیره و انتقال اطلاعات در آموزش الکترونیکی در ابتدا به معرفی آنها پرداخته می شود. فلاپی دیسک ها در اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 میلادی، برنامه های آموزشی عمدتا” بر روی فلاپی دیسک ها عرضه می شدند. هر فلاپی دیسک 5/3 اینچی ظرفیت ذخیره سازی 44/1 مگابایت اطلاعات را دارد که تقریبا” معادل 5/1 میلیون حرف یا 700 صفحه متن معمولی است. نرم افزارهای ذخیره سازی اطلاعات می توانند این مقدار را تقریبا” به پنج برابر افزایش دهند اما در این حالت برای دسترسی به اطلاعات باید ابتدا با استفاده از همان نرم افزارها مطالب بر روی دیسک سخت کامپیوتر نصب شوند. با توجه به حجم

زیاد فایل های صوتی و تصویری نمی توان برای ذخیره برنامه های چند رسانه ای به راحتی از فلاپی دیسک ها استفاده نمود زیرا بدون استفاده از نرم افزارهای فشرده سازی، بر روی هر دیسکت می توان تنها حدود 6 ثانیه فیلم با کیفیت پایین ذخیره کرد. به همین دلیل برنامه های آموزشی اولیه که بر روی فلاپی ها عرضه می شدند عمدتا” مبتنی بر متن و با استفاده محدود از تصاویر ساده بودند.

البته این بدین معنی نیست که نمی توان از فلاپی دیسک برای عرضه برنامه های چند رسانه ای آموزشی استفاده کرد بلکه بدان معنی است که برای ارائه یک برنامه آموزشی ساده چندرسانه ای به تعداد بسیار زیادی دیسکت نیاز است. البته انواع جدید تر فلاپی دیسک ها (مانند زیپ دیسک ها یا سوپر دیسک ها)که قابلیت ذخیره سازی بسیار بیشتری دارند نیز به بازار آمده اند اما به دلیل نیاز روزافزون به وسایل ذخیره سازی با ظرفیت و سرعت بسیار بالاتر، امروزه دیگر کمتر از

فلاپی دیسک ها برای عرضه برنامه های آموزش الکترونیکی استفاده می شود. CD-I سی دی آی که به معنای “دیسک فشرده تعاملی” است یک سیستم چند رسانه ای است که در اواخر دهه 1980 میلادی به بازار آمد و برای استفاده در خانه، مدرسه و تجارت طراحی شده بود. دستگاه گرداننده سی دی آی نسبتا” ارزان بود و همانند دستگاههای ویدیوئی وی سی آر مستقیما” به تلویزیون متصل می شدند. این دیسکها می توانستند متن، صدا، تصویر و فیلم های ویدیوئی ذخیره شده بر روی خود را بصور تمام صفحه نمایش دهند. محبوبیت زیاد سی دی آی در آن زمان، بیشتر به خاطر قیمت بسیار پایین و سادگی استفاده از آن در مقایسه با کامپیوترهای دارای سی دی رام و مجهز به سیستم چند رسانه ای بود. بعلاوه کیفیت نمایش برنامه های چند رسانه ای از طریق آن بسیار بالاتر از سی دی رام بود. عمده ترین مشکل در استفاده از این وسیله در آموزش الکترونیکی، عدم وجود دیسک سخت یا وسیله ذخیره سازی اطلاعات مورد نیاز مانند فلاپی دیسک به منظور ذخیره نتایج تمرینات فراگیران یا یادداشت های آنها بود. بنابراین، با کاهش سریع قیمت کامپیوترهای مجهز به سیستم های چند رسانه ای، به شدت از محبوبیت این وسیله کاسته گردید. CD-ROM لوح فشرده یا سی دی رام که به معنای “دیسک فشرده فقط خواندنی” است؛ وسیله ای برای انتقال برنامه های چند رسانه ای به یک کامپیوتر شخصی می باشد. هر سی دی رام معمولی ظرفیت ذخیره سازی 650 مگابایت اطلاعات و یا به بیان دیگر ظرفیتی معادل 450 فلاپی

دیسک را دارد. بر روی هر سی دی رام می توان حدود 70 دقیقه فیلم با کیفیت پایین ذخیره نمود. به دلیل ظرفیت بالا، سی دی رام ها وسیله ای ساده و ارزان برای انتقال فایل ها و برنامه های حجیم از قبیل فایل های صوتی، تصویری و انیمیشن های پیچیده درآمده است. در اواسط دهه 1990 میلادی، برنامه های آموزش الکترونیکی عمدتا” بر روی سی دی رام ها ارائه می شدند.

 

DVD-ROM دی وی دی رام یا “دیسک ویدیوئی دیجیتال فقط خواندنی”در واقع سی دی رام های سریعتر و پرظرفیت تری هستند که به تدریج جایگزین سی دی های معمولی می شوند. دی وی دی رام ها از نظر شکل ظاهری کاملا” شبیه سی دی رام معمولی هستند با این تفاوت که می توانند 7/4 گیگابایت اطلاعات یا 2 ساعت و 17 دقیقه فیلم ویدیوئی با کیفیت بسیار بالا بر روی خود ذخیره کنند. تکنولوژی دی وی دی رام امروزه جایگزین تکنولوژی سی دی رام شده و به استاندارد کامپیوترهای جدید تبدیل شده است. دستگاههای گرداننده دی وی دی رام به گونه ای طراحی شده اند که با استفاده از آنها می توان سی دی های معمولی قدیمی را نیز مورد استفاده ق

رار داد. جدول(1) -مقایسه قدرت ذخیره سازی برنامه های چند رسانه ای 1 فلاپی دیسک = 44/1 مگابایت اطلاعات یا 6 ثانیه فیلم با کیفیت پایین 1 سی دی رام = 650 مگابایت اطلاعات یا تقریبا” 1 ساعت فیلم با کیفیت پایین 1 دی وی دی رام= 7/4 گیگابایت اطلاعات یا بیش از 2 ساعت فیلم با کیفیت بسیار بالا 1 دی وی دی رام = 7 سی دی رام = 3157 فلاپی دیسک اینترنت و اینترانت اینترنت اولین بار در سال 1969 در بخش تحقیقات دفاعی ارتش آمریکا و بعنوان وسیله ارتباطی مطمئنی در زمان جنگ به کار گرفته شد. این سیستم ابتدا آرپانت نامیده می شد و متشکل از کامپیوترهای مجزایی بود که در نقاط مختلف جهان قرار داشتند و با استفاده از یک استاندارد جدید انتقال داده ها که TCP/IP به معنای “پروتکل کنترل انتقال یا پروتکل اینترنت” بود استفاده می کرد. در دهه 1980 میلادی بنیاد ملی علوم آمریکا با استفاده از آن تکنولوژی، شبکه اینترنت را راه اندازی کرد که چندصد دستگاه کامپیوتر به آن متصل بودند که عمدتا” متعلق به ادارات دولتی و یا مراکز دانشگاهی بودند. در ابتدا استفاده از اینترنت برای افراد معمولی فاقد تخصص در زمینه کامپیوتر بسیار مشکل بود اما نو آوری های انجام شده در زمینه مرورگرهای وب استفاده از آنرا برای همه امکان پذیر ساخت. مرورگر وب برنامه ای است که با نصب شدن بر کامپیوتر کاربر، امکان اتصال به شبکه جهانی وب و انتقال از یک صفحه به صفحه دیگر وب را تنها با فشار یک تکمه ماوس فراهم می سازد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی صفحات وب غالبا” دربر گیرنده امکانات چند رسانه ای هم هستند. امروزه مرورگرها به هر کسی و در هر سطح از اطلاعات این امکان را می دهد که در شبکه جهانی اینترنت به جستجو بپردازد و به کتابخانه بسیار عظیمی از انواع اطلاعات

دسترسی پیدا کند. شیوه های مدرن آموزش الکترونیکی تا سال 1996 میلادی هنوز به کار گرفته نمی شد. تا آن زمان، عناوینی چون” آموزش از طریق اینترنت” و سپس “آموزش از طریق وب”

بسیار متداول بودند. اما این واقعیت که بسیاری از شرکتها و مؤسسات حاضر نبودند اطلاعات داخلی و منابع آموزشی خود را بر روی شبکه ای قرار دهند که امکان دسترسی همگان بدان وجود دارد؛ منجر به ایجاد شبکه های داخلی توسط آنها شد که اینترانت نامیده می شوند. اینترانت چیزی نیست جز یک شبکه خصوصی کامپیوتری که از همان پروتکل های اینترنت استفاده می کند و با

استفاده از مرورگرهای وب می توان از اطلاعات موجود در آن استفاده کرد. چون اطلاعات در هر دو نوع شبکه های اینترنت و اینترانت از طریق صفحات وب ارائه می شوند، امروزه بیشتر به جای عبارت “آموزش از طریق اینترنت”، از اصطلاح “آموزش از طریق وب” استفاده می شود. تکنولوژی موبایل از سال 2000 میلادی استفاده از وسایل ارتباطی موبایل یا بی سیم از طریق تلفن های همراه و

دستگاه های پی دی ای در امور تجاری و اداری بسیار متداول شده است. امروزه توجه زیادی معطوف به استفاده از این وسایل در امر آموزش شده است که از آن با عنوان “آموزش موبایلی” نیز یاد می شود. اینکه میزان موفقیت این نوع جدید آموزش الکترونیکی تا چه حد می تواند باشد، امری است که باید در سالهای آینده بدان پاسخ داد. خصوصیات منحصر به فرد آموزش الکترونیکی بر خلاف سایر شیوه های آموزش از راه دور، آموزش الکترونیکی تجربه منحصر به فرد استفاده همزمان از سه شیوه سنتی آموزش یعنی دیداری، شنیداری و متنی را فراهم می کند. خصوصیت منحصر به فرد دیگر این شیوه آموزشی که به مدد پیشرفت تکنولوژی فراهم گردیده است، کارایی بیشتر آموزش و مخاطبینی است که نه در یک منطقه یاکشور خاص، بلکه در سرتاسر جهان پراکنده اند. بعلاوه، با تبدیل تدریجی آموزش از طریق وب به استاندارد آموزش الکترونیکی، هزینه های انتشار و توزیع برنامه های آموزشی بسیار کاهش یافته است. آموزش الکترونیکی همچنین امکان آموزش خصوصی را فراهم می کند. چیزی که با استفاده از رسانه های چاپی امکان پذیر نیست و بصورت حضوری نیز هزینه بسیار زیادی در بر خواهد داشت. خصوصیت دیگر آموزش الکترونیکی در این است که این امکان را برای دانشجو فراهم می کند تا به میل خود ومتناسب با توان یادگیریش سرعت پیشرفت درسی را تعیین کند. دراین شیوه آموزش، دانشجویانی که از سطح اطلاعاتی بالاتری

برخوردارند می توانند مطالب ساده تر را بسرعت بگذرانند درحالی که دانشجویان ضعیفتر می توانند وقت بیشتری را صرف یادگیری همان مطالب کنند. این امر درمقایسه باکلاسهای حضوری، موجب کاهش اضطراب و نگرانی این گونه دانشجویان ناشی از عدم توانایی همگامی با سایر دانشجویان می شود. آموزش به روش همیاری و آموزش الکترونیک براساس تئوری های آموزش گروهی (شی

وه همیاری)، تعامل انسانی نقش اساسی در امر آموزش دارد. بنابراین هنگام طراحی دوره های آموزش الکترونیکی می بایست به این امر توجه داشت که دانشجویان در این روش به تنهایی و دور از یکدیگر به تحصیل می پردازند. این نقیصه تاحدود زیادی با پیشرفت تکنیکهای ارتباطی الکترونیکی از قبیل اتاق های چت، ارتباط ای میلی بین دانشجویان، تله کنفرانس و امثال آن کمرنگ تر شده است؛ اما به هرحال، مخالفان آموزش الکترونیکی همچنان معتقدند که ارتباط مستقیم و چهره به چهره بین استاد و دانشجو و دانشجویان با یکدیگر که در کلاس های درس سنتی وجود دارد، هیچگاه توسط کامپیوتر و تکنیک های نوین ارتباطی قابل جایگزینی نخواهد بود. انواع مختلف آموزش الکترونیکی همان گونه که گفته شد، آموزش الکترونیکی یا آموزش مبتنی بر تکنولوژی انواع مختلفی دارد که شاید مهمترین آنها امروزه آموزش با استفاده از لوح های فشرده و آموزش از طریق وب باشد. در اینجا به مقایسه کلی این دو شیوه می پردازیم: مزایا و معایب آموزش با استفاده از لوح های فشرده (سی دی رام) الف- مزایای آموزش با استفاده از لوح های فشرده درمقایسه با روش های سنتی آموزش، مزایای استفاده از لوح های فشرده مانند سایر روشهای آموزش مبتنی بر تکنولوژی است. آموزش معمولا” می تواند بصورت انفرادی انجام شود، قابلیت تعاملی بسیار بالا است ، قابلیت جذب دانشجو افزایش می یابد و به دلیل عدم نیاز مراجعه به محل کلاسها یا کارگاههای سنتی، موجب کاهش هزینه دانشجویان می گردد. در مقایسه با آموزش از طریق وب، مهمترین مزیت لوح های فشرده، قابلیت بیشتر این روش در انتقال مفاهیم و مطالب درسی با استفاده آسانتر، گسترده تر و جذاب تر متن، صدا، تصویر و فیلم است. روش معمول در آموزش از طریق لوح های فشرده چنین است که همزمان با بیان مطالب توسط گوینده، تصاویر و فیلم مربوطه نمایش داده شده و نکات مهم مطلب بر روی صفحه نمایش درج می گردد. بنابراین در این روش از مهمترین راههای انتقال مفاهیم یعنی دیداری و شنیداری بطور بهینه استفاده می گردد. همچنین از محیط ها و جلوه های جذاب نمایشی برای جلب توجه و ایجاد علاقه در دانشجو به منظورفراگیری بهتر به بهترین نحو استفاده می شود. در بسیاری از لوح های فشرده آموزشی امروزی، دیگر فرقی نمی کند که موضوع درس چه باشد، آموزش روش های فروش یا آموزش یک سیستم کامپیوتری جدید؛ در هر صورت، مطالب با استفاده از موضوعات کلاسیک فیلمهای هالیوودی از قبیل

داستانهای علمی-تخیلی، ماجرایی و حتی نمایش ها و مسابقات تلویزیونی به فراگیر آموزش داده می شود. در این شیوه، فراگیر در نقش فرمانده یک سفینه فضایی، یک کارآگاه خصوصی و یا یک باستانشناس ماجراجو و درقالب داستانهای جذاب برای رسیدن به اهداف تعیین شده تلاش می کند و در عین حال به آموزش مرحله به مرحله موضوعات علمی می پردازد. همچنین چون آموزش از طریق تجربه کردن مؤثرترین راه یادگیری است، قابلیت های خاص لوح های فشرده امکان ارائه شبیه سازی های با کیفیت بسیار بالا را فراهم می سازد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی کارآفرینی کارگاه تولید قطعات کامپوزیتی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی کارآفرینی کارگاه تولید قطعات کامپوزیتی در pdf دارای 46 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی کارآفرینی کارگاه تولید قطعات کامپوزیتی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی کارآفرینی کارگاه تولید قطعات کامپوزیتی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی کارآفرینی کارگاه تولید قطعات کامپوزیتی در pdf :

خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی کارگاه تولید قطعات کامپوزیتی پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ; پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ; از جمله عناوین موجود در

این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ; از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

فصل اول
کلیات

مقدمه :
به پلاستیک ها یا رزین ها و به عبارت جامع تر به پلیمرهای تقویت شده با الیاف ، کامپوزیت یا مواد مرکب اطلاق می شود. کامپوزیت ها که در صنعت به فایبرگلاس معروف اند، یک دسته مهم از مواد مهندسی هستند. این مواد خواص مکانیکی خوبی داشته و از انعطاف پذیری مناسبی در طراحی برخوردارند و به راحتی ساخته می شوند. کامپوزیت ها موادی سبک، مقاوم در برابر خوردگی، مقاوم ضربه، مقاومت خستگی عالی، مستحکم و با دوام اند و به روش های مختلفی قابل تبدیل به یک محصول یا یک قطعه می باشند . عمده کاربرد قطعات کامپوزیتی در صنایع حمل و نقل، ساختمان و لوازم بهداشتی، مصارف تفریحی، مصارف عمومی و صنعت برق میباشد.

نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید قطعات کامپوزیتی

محل اجرا :

مشخصات متقاضیان :

نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن

دلایل انتخاب طرح :
مقرههای کامپوزیتی نسبت به سایر مقرههای سرامیکی و شیشه ای دارای مزایا و فواید بسیار زیادی می باشند که همگی آنها به اثبات رسیده اند. بطور کلی می توان دلایل عمده برتری استفاده از مقره های کامپوزیتی نسبت به انواع پرسلانی را بصورت زیر بیان نمود:
از آنجا که معمولاً مراکز ساخت و تولید مقره، از خطوط مربوط به استفاده از آنها دور است، از حمل و نقل مقره ها گریزی نیست، از مسایل نامطلوب مطرح در مقره های پرسلانی، بروز ترکها و لب پریدگی های مقره در حمل و نقل آنهاست. قابلیت انعطاف مقره های کامپوزیتی، از ضایعات مطرح در حمل و نقل های اجتناب ناپذیر، تا حد نزدیک به صفر می کاهد. بروز چنین ضایعاتی، نه تنها در حمل و نقل، که در مرحله تولید نیز مطرح است، یعنی در بهرهگیری از مقر ههای کامپوزیتی، در دو مرحله ذکر شده، صرفه جویی هایی صورت خواهد گرفت.
منعطف بودن مقره های کامپوزیتی نسبت به انواع پرسلانی و شیشه ای سبب گردیده که این نوع مقره ها خصوصاً مقره های استفاده شده در پست ها در برابر زلزله مقاوم باشند.
خواص عایقی مواد پلیمری مورد استفاده در روکش مقره های کامپوزیتی، این امکان را فراهم می آورد که در طراحی های مربوطه، سطح و فاصله خزشی کمتری برای مقره در نظر گرفته شود. همچنین در مقام مقایسه، در دو مقره هم طول پرسلانی و کامپوزیتی، مقره پرسلانی از فاصله خزشی بیشتری برخوردار حجم سرمایه گذاری اولیه به منظور راه اندازی کارخانه ساخت و تولید

انبوه مقره های کامپوزیتی با سرمایه گذاری لازم در زمینه مقره های پرسلانی قابل مقایسه نیست. آنگونه که برآورد شده است، هزینه 63 با ظرفیت تولید 100000 مورد در سال، به kv راه اندازی و تجهیز یک کارخانه تولید مقره پرسلانی رده حدود 6 برابر هزینه چنین چنین اقدامی در زمینه مقره های کامپوزیتی بالغ می شود. ضایعات کمتر پروسه تولید مقره های کامپوزیتی در مقایسه با انواع پرسلانی و شیشه ای.
اگرچه ممکن است هر عدد مقره کامپوزیتی، از مجموعه مقر ههای پرسلانی مورد استفاده در وضعیت مشابه ارزانتر نباشد، اما مجموع سرمایه ای که برای ساخت و استفاده از مقره های کامپوزیتی در دراز مدت به مصرف کننده تحمیل می شود، در مورد مقره کامپوزیتی کمتر از انواع دیگر مقر هها است.
به علت خواص ویژه روکش از جمله آبگریزی آن، در محیط های مرطوب و ساحلی و شرایط آل

وده، عملکردهای مقره های کامپوزیتی به مراتب بهتر از مقره های پرسلانی است.
مقره های کامپوزیتی مورد استفاده در برقگیرها و در پست ها به دلیل وجود هسته کامپوزیتی در برابر فشارهای داخلی مقاوم بوده به گونه ای که مانع از انفجار این نوع مقره ها می گردد. به دلیل سبکی، این نوع مقره ها می توانند در دکل های موقت به عنوان کراس آرم مورد استفاده قرار گیرند

وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 34 نفر میباشد .
تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
صنعت حمل و نقل
الف- حمل و نقل ریلی
استفاده از محصولات کامپوزیتی در صنعت حمل و نقل ریلی با مزایا و کاربردهایی مطابق با شکل 1 میتواند ضمن کاهش هزینه های نگهداری، آسایش و آرامش مسافران را در طول سفر با وسایل نقلیه تضمین نماید.

الف- مزایا :
1 کاهش وزن قطعات سازه ای حدود 50 % و قطعات غیر سازه ای حدود 75 %
2 نصب تزئینات کامپوزیتی در هر واگن حدود 350 نفر ساعت است این زمان در مقایسه با تزئینات متداول و سنتی حدود 1500 نفر ساعت می باشد.
3 ابداع طرحهای متنوع و زیبا توسط طراحان
4 عایق مناسب در برابر سر و صدا
5 عایق مناسب برای سیستم تهویه مطبوع
6 جاذب انرژی و مانع انتقال ارتعاشات به داخل واگن

کاربردها:
• بدنه، سقف و کلگی لوکوموتیو
• بدنه و سقف واگنهای مسافربری
• تزیینات داخلی واگنهای مسافربری
• قفسه باربند و حفاظهای داخل واگن

• دربهای ورودی واگنها و سرویسهای بهداشتی
• ساختار یکپارچه سرویسهای بهداشتی
• پارتیشنهای داخلی واگنها
• صندلی واگنهای مسافربری داخل شهری

شکل 1- کاربرد محصولات کامپوزیتی در حمل و نقل ریلی

ب- صنایع دریایی
سبکی، مقاوم بودن در برابر خوردگی، انعطاف پذیری بالا در طراحی از مزایای محصولات کامپوزیتی برای کاربردهای دریایی میباشد. در شکل 2 کاربرد محصولات کامپوزیتی در صنایع دریایی ارائه گردیده است.
• بدنه قایقهای کوچک نظیر قایقهای تفریحی، شنا، ماهیگیری، پارویی، موتوری، گشت و پلیس
• بدنه جت اسکی
• صندلی قایقهای بزرگ
• قطعات تزیینی ماژولار داخل کشتی و قایقهای بزرگ
• ضربه گیر کنار اسکله

شکل 2- کاربرد محصولات کامپوزیتی در صنایع دریایی

ج- صنایع هوا فضا
ورود کامپوزیت در صنعت هوا – فضا نیز به خاطر رفع نیازهای استثنایی و منحصر به فردی است که وجود داشت و به جرات میتوان گفت که موقعیت کامل و ادامه پیشرفت صنایع هوایی در گرو پیشرفت کامپوزیتها و تکنیکهای مربوط به آن میباشد. از آنجاییکه یکی از محسوس ترین پارامترها در طراحی و ساخت هواپیما، سبکی وزن در کنار استحکام خوب در مقابل تنشها و نیروهای وارده است که منجر به کاهش مصرف سوخت و افزایش بار مفید گردیده و جایگاه این محصولات را در صنایع هوا فضا مشخص میسازد.

د- حمل و نقل زمینی
با عنایت به روند رو به رشد جایگزینی مواد کامپوزیتی پایه پلیمری با مواد سنتی در صنایع خودروسازی جهان و با توجه به تکنولوژی پیشرفته موجود در این واحد صنعتی، امکان تولید قطعات با مزایا و کاربردهایی مطابق شکل 3 وجود دارد:

 

الف- مزایا :
1 پایین بودن وزن قطعات
2 هزینه پایین مونتاژ
3 انعطاف بالا در طراحی
4 قابلیت میرایی اغتشاشات خورشید UV
5. مقاومت در برابر اشعه
6 دارا بودن خواص مکانیکی عالی نظیر مقاومت د ر برابر خستگی دینامیکی، مقاومت پیچشی، استحکام کششی و فشاری بالا
7 مقاوم در برابر محیطهای شیمیایی و خورنده نظیر نمکهای کلریدی، الکلها، روغن و گریس، شوینده ها، جلا دهنده ها، ضد یخ، حلالهای آلی و ;
8 قابلیت هدایت الکتریکی جهت جلوگیری از تخلیه الکترواستاتیکی و عدم تداخل امواج رادیویی و الکترومغناطیسی
9 قابلیت رنگ پذیری عالی بر اساس سلیقه مشتری

ب- کاربردها:
• پانلهای بدنه بیرونی
• فریمهای سه بعدی سپرها
• پانلها و تجهیزات داخل اتاق
• کاپوت، هواکش، بچه گلگیر و رو موتوری نظیر کامیونهای ولوو
• گلگیر، نازل رادیاتور و جعبه باطری کامیونت
• سپرهای جلو و عقب خودروهای سواری، اتوبوسهای شهری و بین شهری
• رو موتوری و قاب مینی بوس
• کابین راننده اتوبوسهای شهری و کابین آبخوری اتوبوسهای بین شهری
• سقف خودروی “ون”
• کاپوت) روموتوری( و بادگیر کامیون
• داشبورد اتوبوسهای شهری و بین شهری
• بدنه خودروهای اسپرت
• کلاه کاسکت و قابهای محافظ موتورسیکلت
• صنعت ساختمان و لوازم بهداشتی
مزایای مطابق شکل 4 که از دیگر خصوصیات محصولات کامپوزیتی در بخش معماری، ساختمان و ساخت لوازم بهداشتی مرتبط میباشد، باعث استفاده گسترده از این محصولات در صنعت ساختمان شده است.

الف- مزایا :
1. مقاومت در برابر عوامل جوی و نور UV
2. یکپارچگی اجزا
3. عدم نیاز به محافظت و تمهیدات ویژه
4. عدم نیاز به رنگ آمیزی بیشتر دکوراسیون
5. مقاوم در برابر خوردگی
6. کاهش بار حرارتی سیستمهای HVDC بواسطه هدایت حرارتی پایین
7. عایق بودن در برابر جریان الکتریکی ، شفاف بودن در برابر
امواج رادیویی بدلیل خواص الکتریکی منحصر به فرد
8. سبکی
9. قابلیت تولید شکلهای پیچیده
10 . زیبایی
11 . تنوع سطح و امکان تولید بصورت رنگی، متالیک، مرمر/گرانیت، برجسته کاری و ; سطح نهایی.

کاربردها:
• لوازم بهداشتی نظیر وان و جکوزی، زیر دوشی، واحدهای شستشوی دست و صورت و سینک ظرف شویی، پارتیشنهای حمام، سطلهای زباله
• دوش و توالتهای صحرایی، و سرویسهای بهداشتی هواپیماها و قطارها
• قطعات ماژولار اطاقکها و خانه های پیش ساخته سازه های مقاوم در برابر خوردگی
• قطعات ماژولار بدنه برجهای خنک کن انواع دربهای ساختمانی
• پارتیشنهای داخلی و دیوارهای پیش ساخته
• کیوسکهای نگهبانی گل فروشی ها، روزنامه فروشی ها و ; ، اتاقکهای پست برق و ایستگاههای پمپاژ فاضلاب
• پیشخوانهای کنترل بلیط، اطلاعات بازرسی و ; ، جایگاه نشستن مسافران در ترمینالها، فرودگاهها و ایستگاهها
• پوشش آنتن رادار و پوشش آنتن تلفنهای همراه در مکانهای نزدیک به خطوط راه آهن یا خطوط انتقال نیرو

مصارف تفریحی
سبکی محصولات، استحکام بالا، ارزانی، زیبایی، سهولت و قابلیت بالای شکی دهی و ; باعث شده است که این محصولات جایگاه خود را در صنایع ورزشی و تفریحی نیز پیدا کنند. از جمله کاربرد این محصولات میتوان به مواردی مطابق با شکل 5 اشاره داشت.
• چوبهای اسکی
• چوبهای اسکیت
• قایقهای ورزشی
• تخته های موج سواری
• بدنه دوچرخه
• مجسمه های ارزان قیمت

 

مصارف
کاربرد محصولات کامپوزیتی برای مصارف عمومی مطابق با شکل 6 میباشد.
• انواع صندلی در استادیوم های ورزشی و ایستگاههای اتوبوس
• کیوسکهای تلفن
• قاب پوشش کنتورهای برق
• سقف ایستگاههای اتوبوس
• بدنه چمدانهای بزرگ
• انواع آنتنهای ماهواره
• سطلهای زباله
• کاسکتهای ایمنی

مقرههای کامپوزیتی
خطوط انتقال و توزیع نیرو به دو چیز نیاز دارند: کابل هایی که جریان الکتریکی را هدایت میکنند و عایق های الکتریکی )مقره های الکتریکی( که کابل ها را از دکل های فولادی نگهدارنده شان جدا می کنند.

شبکه انتقال برق
مقره ها از نظر جنس به انواع سرامیکی، شیشهای و کامپوزیتی و از لحاظ سطح ولتاژ کاربری به انواع 132 کیلولت) و خطوط انتقال (230 و ، 20 و 33 کیلوولت)، خطوط فوق توزیع (63 ، خطوط توزیع 11 400 کیلوول تتقسیم بندی میشوند.

در شکل 9 نمایی از یک مقره کامپوزیتی ارائه گردیده است.

شکل 9- نمایی از یک مقره کامپوزیتی

مقره های پلیمری و بطور مشخص مقره های کامپوزیتی به عنوان جایگزین مناسب مقره های چینی و شیشهای معرفی شده اند که پس از قریب به 30 سال از عرضه اولین نوع مقر ههای کامپوزیتی و انجام اصلاحات در طراحی و مواد مصرفی آن، به عنوان محصولاتی کاملاً شناخته شده و مناسب در خطوط ولتاژ بالا استفاده می شوند و آمار موجود بیانگر رشد سریع تولید و مصرف این نوع مقره ها می باشند. خواص عالی این مقره ها نسبت به انواع سرامیکی از جمله وزن کم، خواص عایقی بهتر، حساسیت کمتر نسبت به شرایط آب و هوایی مختلف، عدم احتیاج به سرویس و شستشوی مداوم و نهایتاً عمر مفید طولانی سبب شده است که علی رغم قیمت بالاتر، مصرف آنها توجیه اقتصادی داشته باشد.
مقره های کامپوزیتی همانگونه که در شکل 10 نشان داد

ه شده است، از سه قسمت اصلی هسته، روکش و یراقآلات فلزی که به دو دسته انتهای مقره متصل شده اند، تشکیل شده است.

شکل 10 – نمایی کلی از یک مقره کامپوزیتی و اجزا آن

هسته مقره از تعداد زیادی الیاف شیشه که بطور موازی و هم جهت در کنار هم قرار داده شده و توسط یک رزین آلی به هم متصل شده اند، تشکیل می شود. نقش هسته تحمل وزن و کشش سیم و بارهای مکانیکی اعمالی بر روی مقره ها می باشد.
در شکل 11 نمایی کلی از هسته های کامپوزیتی ارائه گردیده است.

شکل 11 – نمایی کلی از هسته های پالتروژنی
هسته مقره توسط روکشی از جنس مواد پلیمری محافظت م یشود. وظیفه روکش علاوه بر محافظت از هسته، ایجاد فاصله خزشی مناسب و افزایش ولتاژ لازم برای شکست الکتریکی و ایجاد جرقه در اطراف مقره می باشد. به عبارتی خاصیت عایقی مقره های کامپوزیتی تا حد زیادی به روکش آنها مربوط می شود. یراق آلات نیز در مقره کامپوزیتی ارتباط بین مقره را از یک طرف با دکل و از طرف دیگر با خط برقرار می کنند. با توجه به این گوناگونی در بخ شهای مختلف مقره کامپوزیتی و رو شهای ساخت آنها به وضوح می توان دریافت که عملکرد یک مقره کامپوزیتی شدیدًا به انتخاب صحیح مواد اولیه و تکنولوژی ساخت مقره بستگی دارد. در شکل 12 نمایی از انواع یراقآلات مورد استفاده در مقرههای کامپوزیتی ارائه گردیده است.

نام و کد محصول

شماره تعرفه گمرکی
مقرههای عایق برق تحت سه تعرفه مشخص به کشور وارد و یا صادر میگردند. این تعرفهها عبارتند از:
854610/ مقرههای عایق برق از شیشه تحت تعرفه
8546/ 20 مقرههای عایق برق از سرامیک تحت تعرفه
8546 90 / مقرههای عایق برق )غیر از انواع شیشه و سرامیک
کشور وارد و یا صادر میگردد. میزان واردات این قطعات بر اساس آمار وزارت نیرو بر حسب رده ولتاژی در جدول 3 نشان داده شده است.

شرایط واردات

واردات مقره های کامپوزیتی تحت تعرفه گمرکی 85469010 ) سیستم هماهنگ شده توصیف و کدگذاری کالا ( با موافقت وزارت بازرگانی و با سود % 30 انجام می پذیرد. در جدول 4 شماره تعرفه گمرکی ، کد زیر تعرفه، نوع کالا و حقوق گمرکی محصول درج گردیده است.

بررسی و ارائه استاندارد ملی یا بین المللی

بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول
در جدول 6 قیمت داخلی مقرههای کامپوزیتی رده 63 کیلو ولت ارائه گردیده است.

در حال حاضر شرکت تولیدکننده مقره های کامپوزیتی خطوط 132 وجود ندارد ولی بر اساس استعلام به عمل آمده از شرکت آیروس نیرو قیمت انواع مقره های کامپوزیتی وارداتی این شرکت در جدول 7 ارائه گردیده است.

علت محدوده قیمت انواع مقره های کامپوزیتی در جدول 7 به دلیل فاصله خزشی طراحی شده در مقره های کامپوزیتی میباشد.

موارد مصرف و کاربرد
مقرههای کامپوزیتی، یک محصول سازهای برای حل بسیاری از مشکلات مهندسی و طراحی در شبکه های برق رسانی و مخابراتی هستند که برای نگهداری کابل های گرانبها و اغلب حساس و استراتژیک در دراز مدت قابل اعتمادند. این سیستم ها ویژگی های منحصر به فردی دارند که آن ها را قادر به تحمل بسیاری از محیط های خورنده میکند؛ به ویژه شرایطی که مواد سنتی در آنها عمر کاری مفید و اقتصادی ندارند. این محصولات از رزین های گرما سخت تقویت شده با شیشه و به نحوی طراحی و ساخته می شوند که یکپارچگی سازه ای آنها با انواع فولادی و آلومینیمی رقابت می کند؛ با این تفاوت که مشکلات خوردگی، سنگینی وزن و هدایت الکتریکی آنها را ندارند. این محصولات در برابر اسیدها، نمک ها، قلیاها و محدوده وسیعی از محیط ها و مواد شیمیایی خورنده که بر آلومینیم و فولاد گالوانیزه اثرات شدیدی دارند، مقاومند. حتی محصولات آلومینیمی یا فولادی پوشش داده شده نیز ممکن است به علت خراش های کوچک ایجاد شده حین نصب یا پس از آن، در معرض آسیب باشند.
این محصولات در مقایسه با فولاد یا آلومینیم، دارای نسبت استحکام به وزن بسیار بالایی هستند درحالی که یکپارچگی سازه ای مشابهی با آنها دارند

بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول
استفاده از مقرههای پلیمری به عنوان جایگزینی مناسب برای مقرهای شیشهای و پرسیلینی به ویژه در نواحی با آلودگی شدید نظیر مناطق نفتخیز ساحلی، نواحی با آلودگی گرد و غبار فلزی، نواحی زلزله خیز، مناطق با طوفانها و تندبادهای شدید، مناطق مستعد به لحاظ خرابکاری و ; از سال 1960 مطرح گردیده است. مقرههای سیلیکون رابر از جمله مقرههای پلیمری میباشد که ویژگیهای منحصر به فرد آن در کنار محدودیت ها و مشکلات آن، موجب گردیده است تا طیف وسیعی از کارهای تحقیقاتی در جهت بهبود عملکرد مقرههای مذکور سوق داده شود.

 

کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول
عرضه و تقاضای جهانی
در کشور با توجه به خورندگی خاکها و شرایط بد اقلیمی بسیاری از مناطق کشور , استفاده از محصولات پالتروژنی می تواند در صنعت برق، ساختمان و صنایع دریایی و حمل و نقل کاربرد فراوانی داشته باشد. توجه به این نکته ضروری است که با توجه به نیاز صنایع داخل به استفاده از این محصولات , این صنعت می تواند رشد چشمگیری را در کشور شاهد باشد.
بر اساس آمارهای موجود توسعه فرآیندهای تولید کامپوزیت در مناطق مختلف دنیا الگوی واحدی را دنبال نمی کند. به عنوان مثال در ایالات متحده به علت شرایط خاص آن سرزمین و نیاز به سازه های دریایی در بسیاری از نقاط این کشور , فرآیند پالتروژن به شدت مورد توجه قرار گرفته است . این استقبال در اروپا شدت کمتری دارد.
در اروپای غربی این بازار در بین سالهای 1995 تا سال 2000 با 47 درصد افزایش به 3200 تن رسیده است . این بازار شامل صنایع الک تریکی 32 درصد ، ساختمان 17 درصد , حمل و نقل 15 درصد , محصولات مقاوم به خوردگی 17 درصد , محصولات مصرفی 7 درصد و سایر موارد 17 درصد است و پیوسته جایگاه خود را در صنایع مختلف اروپا گسترش می دهد. عملکرد مکانیکی خوب , افزایش مقاومت به درجه حرارت های بالا در پروفیل های توسعه یافته جدید , خواص الکتریکی خوب و قابلیت بازیافت این مواد علت اصلی استقبال از این فرآورده ها در صنایع مختلف است.
مصرف سرانه مواد کامپوزیتی در ایران یک دهم سرانه مصرف در کشورهای پیشرفته است و سالانه بیش از 6 میلیون تن مواد کامپوزیتی به ارزش 145 میلیارد دلار در صنایع مختلف جهان مصرف می شود . سرانه مصرف کامپوزیت در کشورهای پیشرفته جهان 3 کیلوگرم است در حالی که این سرانه در کشور تنها 0کیلوگرم است ولی درعین حال ایران از نظر سرانه مصرف مواد کامپوزیتی، همرده کشورهای آسیایی قرار دارد. علت پایین بودن سرا نه مصرف مواد کامپوزیتی در این قاره وسعت این قاره و نیز وجود کشورهای فقیر در این منطقه است ، در عین حال کشور ژاپن ب ا سرانه 5/4 کیلوگرم در سال به عنوان نمونه ای از یک کشور آسیایی پیشرفته با مصرف سرانه مواد کامپوزیتی است.

 

کشورها و شرکت های دارای تکنولوژی خط تولید مقره های کامپوزیتی
کشورها و شرکتهای مختلفی تامینکننده تکنولوژی خط تولید مقرههای کامپوزیتی میباشند که سیدور فرانسه و شرکت Thim چین از جمله این شرکتها میباشند که پرفرم اخذ شده در این گزارش از ش Thim چین که معتبرترین شرکت آسیایی در زمینه ماشینآلات پالتروژن میباشد، گرفته شده است .

شرایط صادرات
صادرات مقره های کامپوزیتی تحت تعرفه گمرکی 85469010 سیستم هماهنگ شده توصیف و کدگذاری کالابا موافقت وزارت بازرگانی انجام می پذیرد. در جدول 16 شماره تعرفه گمرکی، کد زیر تعرفه و نوع کالا محصول درج گردیده است.

مجوز های قانونی :
تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان و تاسیسات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه تولید بخش سازمان صنایع صادر میگردد.

مراحل صدور جواز تاسیس :
1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت سازمان سازمان صنایع شهرستان .
2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت سازمان صنایع .
3- تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی .
4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی و ارجاع پرونده به مدیریت .
5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس .

شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس
1- اشخاص حقیقی
– تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
– حداقل سن 18 سال تمام
– دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
2- اشخاص حقوقی
– اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت )

– ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور

مدارک مورد نیاز:
1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت سازمان سازمان صنایع شهرستان.
2- اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن
3- تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی
4- تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست
5- یک قطعه عکس از هریک از شرکاء
6- تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی
7- پوشه فنردار
8- درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست

اصلاحیه جواز تاسیس :
1- ارسال درخواست متقاضی توسط سازمان سازمان صنایع شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.
2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.
3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.
4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.
5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.

تعریف:
پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات جهت فعالیت بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش سازمان صنایع صادر می گردد.

صدور پروانه بهره برداری :

1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط سازمان صنایع شهرستان به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.
4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.
5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.
6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.

مراحل صدور توسعه طرح :
1- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی ) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.
4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.
5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.
6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.

فصل دوم
روش انجام کار

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش تولید محصولات فرفورژه نیز که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، متد های نوین تبلیغاتی یکی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .

 

مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :

بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور و مقایسه آن با دیگرکشورها
فرآیند ساخت و مونتاژ مقره کامپوزیتی از طریق تکنی ک های مختلفی صورت می گیرد. هر یک از این روش ها دارای محاسن و معایب مختص به خود می باشند.
فرآیند ساخت مقره کامپوزیتی شامل مراحل ذیل میباشد:
• ساخت هسته کامپوزیتی به روش پالتروژن
• ساخت روکش
• ساخت یراقآلات
• مونتاژ قطعات

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   66   67   68   69   70   >>   >