پروژه دانشجویی مقاله بررسی شیوهها و مبانی نظری کاهش تصدیگری خدم

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی شیوه‌ها و مبانی نظری کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی دانشگاه‌های علوم پزشکی در pdf دارای 51 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی شیوه‌ها و مبانی نظری کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی دانشگاه‌های علوم پزشکی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی شیوه‌ها و مبانی نظری کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی دانشگاه‌های علوم پزشکی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی شیوه‌ها و مبانی نظری کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی دانشگاه‌های علوم پزشکی در pdf :

بررسی شیوه‌ها و مبانی نظری کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی دانشگاه‌های علوم پزشکی

چکیده

مقاله حاضر, مقاله تهیه شده از طرح پژوهشی بررسی مبانی نظری و شیوه‌های کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی دانشگاه‌های علوم فی ما بین معاونت توسعه مدیریت, منابع و امور مجلس وزارت بهداشت, درمان و آموزش پزشکی و گروه کارشناسان ایران (به عنوان مجری طرح) می‌باشد.

]
این طرح در چهار مرحله به شرح زیر به اجرا درآمده است:
مرحله اول ـ بررسی مبانی نظری
مرحله دوم ـ بررسی وضعیت موجود
مرحله سوم- طراحی الگوی مفهومی
مرحله چهارم- ارائه الگوی اجرایی

روش پژوهش مطالعه حاضر عمدتاً از طریق (1) مطالعات کتابخانه‌ای و بررسی مستندات مکتوب و الکترونیکی در کتابخانه‌های مهم دانشگاهی و سازمان‌های ذیربط (نظیر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و مرکز آموزش مدیریت دولتی) و نیز شبکه اطلاع رسانی بین المللی (اینترنت)، و (2) انجام مطالعه میدانی به شیوه پرسشنامه، مصاحبه و مشاهده انجام شده است.
‌براساس یافته‌های حاصل از بررسی وضعیت موجود، تجارب کشورهای خارجی، بررسی مبانی نظری، تجربیات مجری طرح و همچنین نقطه‌نظرهای کارسناسی گروه طرح، که مشروح آنها در گزارش طرح ارائه شده است، دو الگوی اصلی برای کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی

دانشگاه‌های علوم پزشکی (الگوی مفهومی، الگوی اجرایی) طراحی شد. همچنین مکانیزم‌های کنترلی و بهسازی کاهش تصدی‌گری (شامل هفت مکانیزم اصلی)، و طرحی برای گذار از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب در زمینه کاهش تصدی‌گری (با ذکر فعالیت‌های اصلی، پیش‌نیازها، مسیرهای اصلی، وضعیت پایلوت‌ها، و وضعیت تیپ‌های دانشگاهی در ارتباط با طرح حاضر) تدوین گردید در نهایت کلیه الگوهای فوق بعد از طراحی اولیه از طریق تکنیک دلفی مورد آزمون قرار گرفت و پس از انجام اطلاح‌های لازم، الگوهای نهایی تدوین و ارائه گردید.

مقدمه
تشریح مرزهای سازمان یکی از ابعاد اصلی نظریه اقتصادی سازمان از هنگام مطرح شدن نظریه سازمان توسط «کاوز» در سال (1937) بوده است. در حالی که اکثر تحقیقات موجود، بر یکپارچگی عمودی تمرکز یافته‌اند، گام معکوس، یعنی تفکیک عمودی یا برون‌سپاری، پدیده‌ای فراگیر در دنیای صنعتی در سال‌های اخیر بوده است (بولر و هاکاپ، 2003 ، ص 2).
موضوع کاهش تصدی‌گری یکی از زمینه‌های نسبتاً جدید اصلاح و بهسازی در مقوله کوچک کردن حجم دولت و وزارتخانه‌ها در سطح کلان، و مقوله تجدید ساختار و بهبود فرایندها در سطح خرد مؤسسه‌ها و سازمان‌ها می‌باشد.

بیان مسئله
طرح کاهش تصدی‌گری و کوچک سازی سازمانی و بویژه خدمات پشتیبانی دانشگاه‌ها در ایران چندان مسبوق به سابقه نیست. ولی انجام تغییرات عمده در سازمان‌ها از جمله کوچک سازی ، مهندسی مجدد و اصلاح ساختار امروزه امری عادی تلقی می شود و بدین لحاظ مدیریت تحول یکی از مهارت‌های راهبری برای همه مدیران در دنیای امروز به شمار می رود .

اقتصاد رقابتی مراقبت‌های بهداشتی درمانی و نیز پیچیدگی و ضرورت ارائه خدمات کیفی در واحدهای خدماتی سازمان‌‌های بهداشتی درمانی و دانشگاه‌های علوم پزشکی، این واحدها را ناچار به استفاده از رویکردها و ابزارهای نوین مدیریتی و سازمانی کرده است که از آن جمله می‌توان به مواردی نظیر ISO 9000 TQM , ، مهندسی مجدد، و ;. اشاره کرد.
در این میان یکی از مؤثرترین این ابزارها که می تواند به عنوان استراتژی بهسازی در دانشگاه‌ها مدنظر قرار گیرد ، مقوله تجدید ساختار و سازمان و به ویژه کوچک سازی و کاهش تصدی‌گری است.
این طرح پژوهشی نیز در راستای بررسی عمیق‌تر و دقیق‌تر موضوع کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و امکان اجرای آن در سطح کشور ارائه شده است و امید می‌رود با انجام آن و در گام بعد اجرای عملی طرح، بتوان پاسخ مناسبی به مشکلات مرتبط با موضوع پروژه داده شود. در واقع یکی مهمترین دلایل انجام مطالعه شاید این حقیقت باشد که اجرای پروژه‌های کوچک‌سازی و واگذاری خدمات به بیرون، در سازمان‌ها به دلایل مختلف نظیر عدم تحلیل وضعیت، فقدان الگو و برنامه های مناسب اجرایی و ;. با مشکل مواجه می

شود ، و لذا سعی ‌گردید با تمهیداتی که در این طرح در نظر گرفته شده بتوان درصد موفقیت این گونه اقدام‌ها را در آینده در کشور بالا برد و بدین ترتیب به آنچه که هدف اصلی از اجرای چنین اقداماتی است، دست یافت .
اهداف
1- هدف کلی
هدف کلی از این طرح عبارت است از بررسی شیوه‌ها و مبانی نظری کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی دانشگاه‌های علوم پزشکی

2- اهداف ویژه
(1) بررسی مبانی نظری و سابقه تاریخی کاهش تصدی‌گری با تأکید بر خدمات پشتیبانی دانشگاهی
(2) تحلیل وضعیت تصدی‌گری خدمات پشتیبانی در چند دانشگاه منتخب علوم پزشکی کشور
(3) مقایسه پروژه‌ها ، اقدام‌ها و نتایج کاهش تصدی‌گری در چند کشور منتخب در جهان
(4) ارائه الگوی کلان مفهومی کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
(5) ارائه الگوی اجرایی کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
(6) انجام طرح ریزی لازم به منظور رسیدن از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب از نظر کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
(7) تعیین مکانیزم‌های کنترلی لازم برای برقراری و حفظ استانداردها

 

ی مورد نیاز در زمینه خدمات پشتیبانی واگذار شده در دانشگاه‌های علوم پزشکی

سئوالات/ فرضیات
1- سئوالات پژوهش
(1) ضرورت کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی دانشگاه‌های علوم پزشکی چیست؟
(2) شاخص‌های عملکردی کاهش تصدی‌گری کدامند؟
(3) الگوی کلان مفهومی کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی چه می تواند باشد ؟
(4) الگوی اجرایی کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی چگونه باید باشد ؟
(5) برای رسیدن از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب در مقوله کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی چه طرحی لازم است ؟
(6) مکانیزم‌های کنترلی لازم برای برقراری و حفظ استانداردهای مربوطه در زمینه خدمات پشتیبانی واگذار شده در دانشگاه‌های علوم پزشکی چه می باشد ؟

2- فرضیات پژوهش
(1) کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی موجب بهبود کیفیت این خدمات و افزایش رضایت خدمت‌گیرندگان می‌گردد.
(2) کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی منجر به افزایش کارایی این خدمات و کاهش هزینه‌ها می‌شود.
(3) کاهش تصدی‌گری خدمات پشتیبانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی امکان استانداردسازی این خدمات و در نتیجه کنترل بهتر را فراهم می‌آورد.

روش پژوهش
1- نوع پژوهش
پژوهش حاضر از نوع تطبیقی ـ توصیفی, مقطعی و کاربردی است.

2- محیط پژوهش
محیط انجام این پژوهش معاونت‌های پشتیبانی حوزه ستادی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ایران است. در مورد کشورهای خارجی منتخب نیز محیط پژوهش براساس ساختار سازمانی در دسترس دانشگاه‌های انتخاب شده در سطح ستادی تعیین شده است.

3- جامعه پژوهش
جامعه پژوهش شامل کلیه خدمات پشتیبانی در چارچوب شرح وظایف مصوب در حوزه‌های ستادی معاونت پشتیبانی دانشگاه‌های علوم پزشکی منتخب کشور ایران است.
جامعه پژوهش در دانشگاه‌های منتخب کشورهای خارجی نیز شامل خدمات پشتیبانی حوزه‌های ستادی این کشورها است که اطلاعات آنان قابل دسترسی باشد.

4- نمونه پژوهش
در پژوهش حاضر به منظور به منظور دستیابی به اطلاعات کامل در دو مرحله نمونه‌گیری انجام گرفت. در مرحله اول کلیه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به عنوان نمونه پژوهش بررسی و اطلاعات لازم درباره موضوع طرح از طریق مکاتبه کسب ‌شد. از مجموع بیش از چهل دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی کشور، در کل (26) دانشگاه علوم پزشکی با ارسال پاسخ به پرسشنامه‌ها، در طرح حاضر شرکت کردند.

در مرحله دوم (مطالعات میدانی), با توجه به محدودیت منابع مالی و زمان اجرای طرح و نیز تنوع خدمات پشتیبانی و ستادی در دانشگاه‌های مختلف کشور ایران, نمونه‌گیری از نوع طبقه بندی انتخاب شده و طبقات متناسب با تقسیم بندی دانشگاه‌ها در تیپ یک، دو، سه و مستقل می‌باشد. مبنای این طبقات, تقسیم بندی وزارت بهداشت, درمان و آموزش پزشکی است. در نتیجه در این قسمت چهار دانشگاه علوم پزشکی انتخاب گردیدند.

از بین کشورهای خارجی نیز کشور امریکا و انگلیس در زمره کشورهای توسعه یافته که سابقه انجام فعالیت‌های واگذاری را داشته‌اند و از بین کشورهای در حال توسعه، کشورهای سنگاپور و مالزی انتخاب شدند. همچنین از هر یک از کشورهای مذکور تعداد حداقل چهار دانشگاه به عنوان نمونه پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند.

5- روش و ابزار گردآوری داده‌ها
جمع‌آوری داده‌های این پژوهش از طریق انجام مطالعات کتابخانه‌ای و میدانی بود. در مطالعات کتابخانه‌ای, اطلاعات لازم از مواردی از قبیل کتاب‌ها, مجلات, مقاله‌ها و پایگاه‌های اطلاعاتی از جمله اینترنت گردآوری شد. به منظور انجام مطالعات میدانی نیز در دو مرحله پرسشنامه تدوین ‌شد. پرسشنامه مرحله اول حاوی سئوالات کلی‌تر بوده و از طریق مکاتبه با دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور, اطلاعات جمع‌آوری گردید. به منظور افزایش ضریب اطمینان صحت اطلاعات و نیز کسب اطلاعات بیشتر و انجام مطالعه عمیق‌تر، بازدید میدانی از چهار دانشگاه علوم پزشکی منتخب صورت گرفت.
همچنین براساس مطالعات تطبیقی انجام یافته در کشورهای منتخب, مبانی نظری پژوهش و نظرات کارشناسی تیم پروژه و کارفرمای محترم, الگوی پیشنهادی طراحی و از طریق تکنیک دلفی در سه مرحله مورد آزمون قرار ‌گرفت.

6- روش تجزیه و تحلیل داده‌ها
داده‌های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS و Excel و نرم افزارهای گرافیکی کامپیوتری و نیز بهره‌گیری از آمارهای توصیفی به شکل نمودارها و جداول توزیع درصد فراوانی تحلیل ‌شد.

تعریف واژه‌ها
• واگذاری خدمات به بیرون (واگذاری)/ برون‌سپاری/ کاهش تصدی‌گری
– تعریف نظری:
(1) برون سپاری از ترکیب دو واژه «Outside» و «Resourcing» تشکیل شده و به طور کلی به کالاها و خدمات ارائه شده توسط سازمان‌های بیرونی اشاره دارد (منگن، 2001، ص 2).
(2) ترتیباتی که در آن یک واحد دولتی با یک ارائه‌دهنده بیرونی خدمت برای یک دوره مستمر، برای ارائه خدمات مشخصی که هزینه آن توسط واحد پرداخت می‌شود، قرارداد می‌بندد.» (واحد کارایی دولت هنگ‌کنگ، 2003، ص 51)

 

– تعریف عملی:
واگذاری اداره خدمات یا بخشی از خدمات پشتیبانی یک مؤسسه دولتی به پیمانکار بخش خصوصی با اعمال کنترل‌های مناسب ساختاری و اداری توسط سازمان واگذار کننده

خلاصه تحلیل یافته‌ها
درباره وضعیت واگذاری و کاهش تصدی‌گری در دانشگاه‌های علوم پزشکی مورد بررسی، موارد زیر حائز اهمیت می‌باشد:

(1) وضعیت عمومی دانشگاه‌ها از دیدگاه کاهش تصدی‌گری
در این ارتباط باید گفت که دانشگاه‌های علوم پزشکی که عمدتا پس از تصویب قانون تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با ادغام سازمان‌های بهداشت و درمان منطقه‌ای و تفکیک بخش آموزش پزشکی از وزارت علوم شکل گرفتند با چهار مسئولیت عمده ارائه آموزش، انجام پژوهش، خدمات و اعمال حاکمیت دولت، وظایف اجرایی و تصدی‌گری را هم تحت پوشش قرار داده است که در زمان خود و به دلیل شرایط خاص کشور در سه دهه اخیر نظیر جنگ، بازسازی، فقدان زیربناهای کافی و ; شاید توجیه‌پذیر و منطقی جلوه می‌کرد.
با تغییر شرایط داخلی و خارجی کشور از حالت مذکور به وضعی

متفاوت از گذشته، افزایش انتظارات توده‌های مردم، محدودیت منابع دولتی، بهره‌وری پایین بخش عمومی و ;در سال‌های اخیر به تدریج تاثیرات خود را بر کشور نشان داد و سیاست‌گذاران و مسئولان ارشد را واداشت در جهت بهبود وضعیت موجود کشور به ویژه در بخش دولتی به اندیشه نشسته و سیاست‌ها و اقدام‌هایی را در ابعاد مختلف درنظر گیرند. از جمله این سیاست‌ها و برنامه‌ها، زمینه افزایش مشارکت مردمی در انجام امور کشور و اعتقاد به این باور بوده است که دولت هیچ‌گاه در هیچ کشوری نتوانسته بنگاه‌دار خوبی باشد. اثرات این سیاست‌ها و رویکردها در بخش‌های مختلف اقتصادی – اجتماعی کشور پدیدار شد و بخش بهداشت و درمان و آموزش

پزشکی نیز در این وادی گام برداشت. در این زمینه با بررسی‌های انجام شده در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی باید گفت که خوشبختانه رویکرد پایین، افزایش هزینه‌ها، افت کیفیت و ; مواجه بوده‌اند، مثبت می‌باشد. این دیدگاه مثبت به ویژه در بین مدیران ارشد دانشگاه ها را می‌تواند پشتوانه اولیه خوبی برای بهبود وضعیت واگذاری‌ها دانست.

(2) وضعیت کلی و اهداف واگذاری خدمات
مجموع بررسی‌های انجام شده حاکی از آن است که واگذاری خدمات پشتیبانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی نسبت به خدمات اصلی آنها نظیر خدمات بهداشتی درمانی بیشتر صورت گرفته و از قدمت بیشتری برخوردار بوده است. دلیل این موضوع نیز عمدتا وجود ضوابط قانونی جدی‌تر و قدیمی‌تر برای واگذاری خدمات پشتیبانی در دستگاه‌های اجرایی از یک طرف، و نیاز شدید دانشگاه‌های علوم پزشکی در این خصوص بوده است. بررسی زمینه‌های واگذاری خدمات نیز ضمن تایید مطلب فوق، حکایت از واگذاری بیشتر به ترتیب خدمات پشتیبان عمومی، خدمات تخصصی پشتیبانی و خدمات تخصصی سایر معاونت‌ها دارد. دلایل این موضوع علاوه بر موارد مذکور، اولا – ناشی از سادگی نسبی خدمات عمومی (نظیر نقلیه، نظافت ، نگهداری از فضای سبز)، در

مقایسه با خدمات تخصصی پشتیبانی (نظیر حسابداری و خدمات بهداشتی درمانی) و ثانیا – وجود پیمانکارانی است که قادرند اینگونه خدمات را ارائه دهند. واگذاری خدمات، بیشتر در سطح اجرایی در مقایسه با سطح استراتژیک آن، عمدتا به دلیل حفظ جنبه‌های کلان و حاکمیتی خدمت بوده است. در این زمینه لازم است، امکان‌سنجی واگذاری کل خدمت نیز به ویژه برای خدمات پشتیبانی توسط دانشگاه‌ها انجام شود تا در صورت مساعد بودن شرایط درونی و محیطی، مدیریت کل یک خدمت(نظیر مدیریت IT) نیز بتواند واگذار شود. مطالعات انجام شده حاکی از منافع بالقوه واگذاری کل یک خدمت در مقایسه با واگذاری جنبه‌هایی خاص از آن است. در زمینه دلایل واگذاری

خدمات در دانشگاه‌های علوم پزشکی باید گفت به جز الزامات قانونی، که اصولا یک عامل بیرونی محسوب می‌شود، سه عامل کاهش هزینه‌ها، بهبود کیفیت و جبران کمبود منابع انسانی مهمترین دلایل گرایش دانشگاه‌ها به استفاده از خدمات پیمانکاری است. به نظر می‌رسد که محدودیت‌های بودجه‌ای و استخدامی و همچنین وضعیت نامناسب خدمات از بعد کیفی دانشگاه‌ها را در مسیر واگذاری‌ها قرار داده باشد. البته در این زمینه نباید فراموش کرد که کاهش تصدی‌گری و واگذاری‌، فقط یکی از استراتژی‌ها، بهسازی در سازمان است که در صورت استفاده صحیح و در جای خود می‌تواند منافع خود را آشکار سازد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بودجه ریزی عملیاتی و امکان سنجی آن در شرکت

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بودجه ریزی عملیاتی و امکان سنجی آن در شرکت ها (مطالعه موردی:شرکت لبنی شیرکامه شهرستان نور) در pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بودجه ریزی عملیاتی و امکان سنجی آن در شرکت ها (مطالعه موردی:شرکت لبنی شیرکامه شهرستان نور) در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بودجه ریزی عملیاتی و امکان سنجی آن در شرکت ها (مطالعه موردی:شرکت لبنی شیرکامه شهرستان نور) در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بودجه ریزی عملیاتی و امکان سنجی آن در شرکت ها (مطالعه موردی:شرکت لبنی شیرکامه شهرستان نور) در pdf :

چکیده:
برنامه ریزی و کنترل در اداره بهتر هر واحد اقتصادی موضوعی است که تمام مدیران جهت عملکرد بهتر واحد اقتصادی در مورد استفاده هر چه دقیق تر از این ابزار برای پیشرفت و توسعه آن می باشد . استفاده از این ابزار مستلزم تهیه و تدوین “بودجه” برای هر واحد اقتصادی می باشد،به عبارت دیگر بدون تدوین بودجه،برنامه ریزی و کنترل تحقق نخواهد شد. در عصر حاضر در همه کشورها و با هر شیوه اقتصادی مورد عمل،بودجه نقش بسیار تعیین کننده در اقتصاد دارد و در این حوزه استفاده از بودجه عملیاتی،گام موثری در افزایش کارایی و اثر بخشی اعتبارات خواهد بود.این پژوهش درصدد شناسایی امکان اجرای بودجه ریزی عملیاتی بر اساس مدل »مدل شه «2004 در شرکت لبنی شیرکامه شهرستان نور می باشد.
مطالعه حاضر یک پژوهش کاربردی و از نوع پژوهش های تحلیلی است که در آن برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از هر دو روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است که در بعد میدانی از پرسشنامه استفاده گردید که برای روایی آن به تائید خبرگان مالی و مدیریت رسید و جهت پایایی آن ،ضریب آلفای کرونباخ محاسبه گردید که برای هر متغیر و در کل بالای %70 بوده است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل سهامداران،مدیر عامل،کلیه مدیران شرکت و حسابرس،کارشناس بودجه و برنامه ریزی،مدیر مالی و کلیه کسانی که به نوعی در تدوین بودجه در شرکت شیرکامه نقش داشته اند، می باشند. که با استفاده از روش سر شماری،نظرات آنها با نرم افزار SPSS20مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته های این پژوهش نشان دهنده این واقیعت است که درحال حاضر شرکت لبنی شیرکامه شهرستان نور توانایی(ارزیابی عملکرد،نیروی انسانی، فنی)، اختیار(قانونی، رویه ای، سازمانی) و پذیرش(سیاسی، مدیریتی، انگیزشی) لازم برای اجرای بودجه ریزی عملیاتی را دارد.

واژگان کلیدی: بودجه ریزی عملیاتی ،توانایی، اختیار، پذیرش

Operetional Budgeting and it’s Facility assessment in companies (A Case Study: Dairy Company of KAMEH Milk city noor)

Ghavam hamedi,Master student of Public Administration, Chaloos Branch Islamic Azad University,Chaloos,Iran ghavamhamedi@yahoo.com,09112221225

Davood KIA Kojori,Department of Public Administration, Chaloos Branch Islamic Azad University,Chaloos,Iran davoodkia@yahoo.com,09123182628

Abstract:
Programming and control in managing each economical unit in the best way is a subject that all managers pay attention to it in order to have better action in the difrection of development and pregress.The use of this instrument needs providing «budget» for each economical unit. In other words, without codifying budget, programming and control wont be obtainable. In present age, budget has an important role in all countries in economics of countries. In this field, using budget will be considered an important step in the development of efficieney and beneficiary of facilities. The present research tries to identify the possibility of performing operational budgeting based on the model of «2004»in diary company of KAMEH milk in Noor city.

The present research is an applied one from the sort of analytic research in which methods of library ones have been studied to collect informatiom. In field dimension, some quesstionairs have been used. Its reliability was confirmed by managers and financial experts and then the coefficient of alpha was used for each variable and totally it was higher than 70% . The statistical universe of research includes stakeholders, managing director,all managers of company and accountant, budget and programing experts, administrative assistant, and all those who have a part in KAMEH milk which a kind of taking views performed and their opinions were analyzed by spss 20 soft-ware.
The findings of the present research indicate this truth that at present time, this company has necessary ability (action assessment, human force,technique), authority (legally, procedure, organizational) and admission (political, managerial, motivational) for performing operational budgeting.

Key words: Operational budgtting, Ability, Authority,Admission.

-1 مقدمه

شاید به جرات بتوان اذعان کرد که برنامه ریزی اولین و مهم ترین وظیفه مدیران عامل شرکت ها است.برنامه ریزی یعنی خلق آینده و این امر به آن معنا است که باید بهترین و مناسب ترین روش استفاده از امکانات شرکت ها با توجه به محدودیت ها ی متعدد آنها از پیش تعیین شود.به عبارت دیگر،تصویر فردای شرکت ها باید امروز با تصمیم مدیران عامل ترسیم شود. برنامه ریزی به مفهوم تعیین اهداف آتی و تعیین روش های دستیابی به آن است و از طرف دیگر کنترل درخصوص حصول اطمینان از تحقق برنامه انجام می پذیرد. یک سیستم بودجه مناسب هر دو مفهوم برنامه ریزی و کنترل را مدنظر دارد و به عبارت دیگر بودجه ابزاری جهت برنامه ریزی و کنترل است(باقری،.(1391

بودجه آئینه تمام نمای همه برنامه ها و فعالیتها است و نقش بسیار مهم و حیاتی در توسعه ایفا می نماید. بودجه بندی را فرآیند تخصیص منابع محدود به نیازهای نامحدود می نامند. بودجه هدفها و راهبردها را بصورت عبارتهای مالی درآورده و راه اجرای برنامه و کنترل پیشرفت آنها را نشان میدهدسازمانها. به سه دلیل عمده به بودجه ریزی نیازمندند : اولاً نشان دادن مفهوم مالی برنامه ها، ثانیاً شناساندن منابع مورد نیاز اجرای برنامه ها و ثالثاً بدست آوردن معیارهای سنجش، نظارت و کنترل;(آیت اللهی،.(1374

یکی از مهم ترین فواید بودجه ایجاد هماهنگی سازمانی به منظور یکپارچه سازی در جریان دستیابی به اهداف توسط واحدهای مختلف شرکت است. در ابتدای دوره مالی بودجه یک برنامه است و در انتهای دوره به عنوان یک وسیله کنترل در دست مدیران عامل جهت ارزیابی عملکرد واحدهای مختلف شرکت در مقابل برنامه های پیش بینی شده خواهد بود که این ارزیابی ها، مدیران عامل را در اصلاح مسیر بهبود عملکرد شرکت ها یاری خواهد کرد(باقری،.(1391

بودجه مهمترین ابزار برنامه ریزی برای مدیریت هر سازمانی به شمار می آید و بودجه ریزی به عنوان شرح صورت وضیعت و پیش بینی درآمدها و هزینه ها برای یک دوره،مدیر را در کنترل و سلامت سازمان کمک می کند.بودجه ریزی عملیاتی علاوه بر مفهوم فوق،عوامل صرفه جویی و اثر بخشی را به ابعاد سنتی آن اضافه کرده و بین کارآئی و اثر بخشی با عملکرد مرتبط است.از اینرو در بودجه ریزی عملیاتی طبقه بندی عملیات بنحوی است که هدفها شفافتر بیان می شود و ارزیابی بودجه آسانتر می گردد.نتایج مطالعات نشان می دهد که بودجه ریزی عملیاتی ارتباط بین هزینه های انجام شده و عوامل به کار گرفته شده “نهاده ها” را از یک طرف و نتایج کار به دست آمده “ستانده ها” را از طرف دیگر مشخص می سازد و نشان می دهد که در طی سال مالی چه کالاها و خدماتی به صورت محصول نهایی و یا فعالیت تولید شده و یا باید تولید بشود.از اینرو مدیریت سازمان می تواند در راستای دستیابی به اهداف سازمان،عملکرد واحد ها را مدیریت و برنامه ریزی کند(مهدوی،.(1386

بی شک تخصیص هدفمند اعتبار به فعالیت های سازمان ها می تواند ضمن شفاف سازی نحوه توزیع منابع،امکان پالایش عملیاتی برای دسترسی به نتایج هزینه ها را فراهم می سازد، در عصر حاضر در همه کشورها و با هر شیوه اقتصادی مورد عمل،بودجه نقش بسیار تعیین کننده در اقتصاد دارد و به عنوان ابزار اعمال سیاست های مالی عمل می کند. در این حوزه استفاده از بودجه عملیاتی،گام موثری در افزایش کارایی و اثر بخشی اعتبارات خواهد بود(مهدوی،.(1386

بودجه ریزی عملیاتی طبقه بندی عملیات بنحوی است که هدفها شفافتر بیان می شود و ارزیابی بودجه آسانتر می گردد.نتایج مطالعات نشان می دهد که بودجه ریزی عملیاتی ارتباط بین هزینه های انجام شده و عوامل به کار گرفته شده “نهاده ها” را از یک طرف و نتایج کار به دست آمده “ستانده ها” را از طرف دیگر مشخص می سازد و نشان می دهد که در طی سال مالی چه کالاها و خدماتی به صورت محصول نهایی و یا فعالیت تولید شده و یا باید تولید بشود.از اینرو مدیریت سازمان می تواند در راستای دستیابی به اهداف سازمان،عملکرد واحد ها را مدیریت و برنامه ریزی کند(مهدوی،.(1386
اکنون بودجه ریزی عملیاتی به عنوان یک روش بودجه ریزی در سطح وسیعی در جهان از جمله در کشور ما مورد توجه قرار گرفته است.بودجه ریزی عملیاتی یک فرایند مستمر است که تمامی مدیران در همه سطوح در آن مشارکت دارند.این نوع مشارکت مستلزم وجود حلقه های بازخورد در درون سازمان هاست تا مدیران ارشد همواره از امکانات بیشتر و بهتری برای اخذ تصمیمات صحیح تر و اداره بهتر سازمان متبوع خود برخوردار باشد.بودجه ریزی عملیاتی نهایتأ به تخصیص موثرتر منابع در درون واحدها منجر می شود و مدیران را قادر می سازد به نحو موثرتری از منابع اختصاص یافته به واحد تحت امر خود برای رسیدن به اهداف و نتایج برنامه ریزی شده،بهره برداری کنند(پناهی ،.(1386

بودجه ریزی عملیاتی در سال 1970 در دولت های ایالات متحده آمریکا به عنوان نوآوری و ابداع،به منظور تحول در نظام بودجه بندی آغاز شد و پیرو آن کشورهای دیگر نیز به تدریج این نظام بودجه بندی را برگزیدند.در تعریف این نظام،بیشتر پژوهشگران و کارشناسان بر این نظر توافق دارند که بودجه ریزی عملیاتی ،نوعی سیستم برنامه ریزی و بودجه ریزی است که بر رابطه بین بودجه هزینه شده و نتایج مورد انتظار تاکید دارد.این نظام حول دو محور »ارتباط بین شاخص های عملکرد و ارزیابی« و »ارتباط بین بودجه و نتایج« می چرخد که در چهارچوب آن،بخش های مختلف اداری بر اساس استانداردهای مشخص به عنوان شاخص های عملکرد پاسخگو هستند و مدیران در تعیین بهترین شیوه نیل به نتایج،از اختیار عمل بیشتری برخوردارند(قدیم پور و طریقی،.(1388

بدین ترتیب بودجه ریزی عملیاتی به عنوان بهینه ترین روش بودجه ریزی پذیرفته شده در کانون توجه قرار گرفته است،زیرا بودجه ریزی عملیاتی ارتباط بین داده ها و ستانده ها را مورد توجه قرار می دهد و کارایی اثر بخش محصولات ارائه شده و نتایج به دست آمده از آنها را با شاخص های عملکرد تحلیل می نماید.از ویژگی های اساسی بودجه ریزی عملیاتی اصلاح روش های مدیریت و ارزیابی مدیران بر اساس معیارهای سنجش فعالیت های آنان می باشد(تقی زاده و همکاران،.(1388

با توجه به مطالب فوق،پیش از پیش حرکت به سمت روش های نوین بودجه ریزی به ویژه بودجه ریزی عملیاتی در شرکت ها احساس می شود.این تحقیق سعی دارد امکان بودجه ریزی عملیاتی در شرکت لبنی شیرکامه را بر اساس سه شاخص توانایی،اختیار و پذیرش مورد بررسی قرار داده و مشکلات و تنگناهای موجود را شناسایی و در این راستا راهکارهای مناسب را ارائه دهد.
-2 مدل مفهومی تحقیق

گرایش های اخیر به اجرای بودجه ریزی عملیاتی،عقایدی را مورد عوامل تاثیر گذار بر اجرای موفق این نظام ایجاد کرده است که این مجموعه از عقاید،در مدلی تحت عنوان »شه« ارائه شده است.این مدل،بر سه عامل اثر گذار بر انجام اصلاحات یعنی توانایی،اختیار و پذیرش تاکید می کند.

توانا

توانایی

ارزیابی

عملکرد

توانایی

اختیار
بودجه اختیار قانونی

اختیار

رویه ای

پذیرش
سیاسی
پذیرش پذیرش مدیریتی

پذیرش

نمودار -1 مدل شه(2004،(Andrewes

-3 سوالات تحقیق
-1-3 سوالات اصلی تحقیق

-1آیا شرکت شیرکامه توانایی لازم برای اجرای بودجه ریزی عملیاتی را دارد؟ -2آیا شرکت شیرکامه اختیار لازم برای اجرای بودجه ریزی عملیاتی را دارد؟ -3آیا شرکت شیرکامه پذیرش لازم برای اجرای بودجه ریزی عملیاتی را دارد؟

-2-3 سوالات فرعی تحقیق

-1آیا شرکت شیرکامه توانایی ارزیابی عملکرد دقیق کلیه فعالیت های انجام شده برای اجرای بودجه ریزی عملیاتی را دارد؟ -2آیا شرکت شیرکامه نیروی انسانی لازم برای اجرای بودجه ریزی عملیاتی را دارد؟

-3آیا شرکت شیرکامه توانایی فنی لازم برای اجرای بودجه ریزی عملیاتی را دارد؟ -4آیا شرکت شیرکامه اختیار قانونی لازم برای اجرای بودجه ریزی عملیاتی را دارد؟ -5آیا شرکت شیرکامه اختیار رویه ای لازم برای اجرای بودجه ریزی عملیاتی را دارد؟ -6آیا شرکت شیرکامه اختیار سازمانی لازم برای اجرای بودجه ریزی عملیاتی را دارد؟ -7آیا شرکت شیرکامه پذیرش سیاسی لازم برای اجرای بودجه ریزی عملیاتی را دارد؟ -8آیا شرکت شیرکامه پذیرش مدیریتی لازم برای اجرای بودجه ریزی عملیاتی را دارد؟ -9آیا شرکت شیرکامه پذیرش انگیزشی لازم برای اجرای بودجه ریزی عملیاتی را دارد؟

-4 روش شناسی تحقیق

در پژوهش حاضر هر دو هدف تحقیق پیمایشی(توصیف و تبیین) مورد نظر است.آنجا که میزان و کیفیت استفاده از فضاهای مجازی بررسی می شود از توصیف و آنجا که عوامل مرتبط و مقایسه مورد تجزیه و تحلیل واقع می شود در واقع هدف تبیینی پژوهش مورد نظر می باشد.

با توجه به اینکه هدف این پژوهش به واسطه موضوع، کاربردی بوده و در این راستا برای رسیدن به اهداف تحقیق، مشکلات و موانع موجود را توصیف و تشریح می نماید و داده ها بدون دستکاری گرد آوری می شوند، با استفاده از روش توصیفی_پیمایشی و فنون پژوهش های میدانی سعی شده است از طریق جمع آوری دیدگاه ها و نظرات صاحب نظران مختلف، داده های مورد نظر برای آزمون سوالات پژوهش به دست آید.

جامعه آماری تحقیق حاضر شامل سهامداران،اعضای هئیت مدیره،مدیر عامل،کلیه مدیران شرکت و حسابرس،کارشناس بودجه و برنامه ریزی،مدیر مالی،معاون اداری و مالی و کلیه کسانی که به نوعی در تدوین بودجه در شرکت شیرکامه نقش داشته اند، می باشند.با توجه به اینکه تعداد جامعه آماری 30 نفر است کل جامعه مورد بررسی قرار گرفت.بنابراین با روش سرشماری از جامعه مورد تحقیق نظر سنجی به عمل آمد.

پرسشنامه استفاده شده متشکل از 3 بخش می باشد.این بخش ها عبارتند از :
-1میزان توانایی بودجه ریزی عملیاتی در شرکت لبنی شیرکامه(ارزیابیی عملکرد، توانایی نیروی انسانی و توانایی فنی) -2میزان اختیارات بودجه ریزی عملیاتی در شرکت لبنی شیرکامه(اختیار سازمانی، اختیار قانونی و اختیار رویه ای) -3میزان پذیرش بودجه ریزی عملیاتی در شرکت لبنی شیر کامه(پذیرش سیاسی،پذیرش مدیریتی و پذیرش انگیزشی)

جدول -1 سوالات متناظر متغیرهای تحقیق

ردیف متغیرهای اصلی مورد مطالعه گویه ها شماره سوال

1 میزان توانایی بودجه ریزی عملیاتی در شرکت لبنی توانایی ارزیابی عملکرد 1-9
شیرکامه
توانایی نیروی انسانی

توانایی فنی
2 میزان اختیارات بودجه ریزی عملیاتی در شرکت لبنی اختیار سازمانی 10-15
شیرکامه
اختیار قانونی

اختیار رویه ای
3 میزان پذیرش بودجه ریزی عملیاتی در شرکت لبنی پذیرش سیاسی 16-25
شیر کامه پذیرش مدیریتی
پذیرش انگیزشی

-5 سنجش روایی و پایایی پرسش نامه

در این تحقیق برای افزایش روایی محتوای پرسش نامه از ابزارهای ذیل استفاده شد: الف)استفاده از نظرات متخصصان و کارشناسان امور پژوهشی در بودجه ریزی ب)مطالعه پرسش نامه های مشابه، کتب، مقالات و مجلات

هر چند که برخی از آیتم های به کار گرفته شده در این تحقیق(مدل شه) قبلأ توسط صاحب نظران و محققان مربوطه مورد استفاده قرار گرفته بودند(و می توان گفت از اعتبار بالایی برخورداراند)؛ اما با این وجود با استفاده از نظرات استاد راهنما و کارشناسان و صاحب نظران در زمینه بودجه ریزی عملیاتی و انجام اصلاحات در پرسش نامه(حذف یا اضافه نمودن تعدادی از سوالات)،روایی مورد بررسی قرار گرفته و تایید شد.

برای برآورد اعتبار پرسشنامه از روش آلفای کرونباخ استفاده شده است.در واقع در مورد پرسش نامه هایی که پاسخ های چند گزینه ای دارند ،استفاده از آلفای کرونباخ توصیه شده است.پایایی ابزار تحقیق نیز با انجام آزمون مقدماتی از تعداد 30 نفر از جامعه مورد تحقیق صورت گرفت، برای سنجش متغیرهای هر یک از مقیاس های به کار گرفته شده که به شکل مقیاس لیکرت بوده اند و دارای ارتباط درونی بوده و یک چیز را اندازه می گیرند، از ضرایب آلفای کرونباخ استفاده شد.مقدمه آلفای کرونباخ به دست آمده برای هر یک از متغیرهای تحقیق به ترتیب در جدول (2-3) بیان شده است.

جدول:2 آلفای کرونباخ ابعاد تحقیق
ردیف بعد آلفای کرونباخ
1 توانایی لازم 0,81
1-1 ارزیابی عملکرد 0,75
2-1 نیروی انسانی 0,82
3-1 توانایی فنی 0,76
2 اختیار لازم 0,83
1-2 اختیار قانونی 0,79
2-2 اختیار رویه ای 0,83
3-2 اختیار سازمانی 0,76
3 پذیرش لازم 0,84
1-3 پذیرش سیاسی 0,81
2-3 پذیرش مدیریتی 0,78
3-3 پذیرش انگیزشی 0,77

به علت آن که آلفای کرونباخ کلیه ابعاد از مقدار 0,70 بالاتر است می توان نتیجه گرفت که سوالات تحقیق از پایایی مطلوبی برخوردار است.

-6 تجزیه و تحلیل یافته ها -1-6

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد کنترل از راه دور مادون قرمز در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد کنترل از راه دور مادون قرمز در pdf دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد کنترل از راه دور مادون قرمز در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد کنترل از راه دور مادون قرمز در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد کنترل از راه دور مادون قرمز در pdf :

کنترل از راه دور مادون قرمز

مادون قرمز چیست

مادون قرمز انرژی تابشی است با فرکانسی زیرحس بینائی، بنابراین نمی توانیم آنرا ببینیم حتی نمی توانیم صدای فرکانس آنرا مشاهده کنیم، می دانیم که وجود دارد و نمی توانیم این را بپذیریم.

می توانیم با پوستمان گرمای آن را احساس کنیم. زمانی که دستتان را به آتش یا المنت داغ نزدیک می کنید گرما را احساس خواهید کرد ولی نمی توانید آنرا ببینید. شما می توانید آتش را ببینید چون انواع پرتوها را منتشر می کند، برای چشمان شما قابل رؤیت است ولی مادون قرمز زیادی نیز منتشر می کند که فقط می توانید آنرا با پوستتان احساس کنید.

ماورای بنفش چیست

عکس جائی که طیف مرئی قرار دارد ماوراء بنف ش است. فراتر از نور آبی، ماوراء بنفش (بمقدار کم) برای زندگی خطرناک است. قبل از اینکه بی اغراق بدون مشخصه فوری سلول ها را خراب کند. ماوراء بنفش در ابزار استریل استفاده می شود، باکتری ها و جرم ها را می کشد. موجب سرطان پوست می شود. ما حس گر ماوراء بنفش در پوست نداریم، نمی توانیم ماوراء‌ بنفش را ببینیم، پس در مجموع در مقابل ماوراء بنفش بدون دفاع هستیم.

زمانیکه در معرض ماوراء بنفش خورشید قرار می گیرید، بیشتر از 11 صبح تا 3 بعدازظهر (زاویه پرتو ماوراء‌بنفش بسادگی از اتمسفر زمین نفوذ می کند) پوست شما با یک پرتو ماورابنفش سنگین شروع به برخورد کرده و این مشکل مقدم بر تمام مشکلات می شود. سوزانندگی خورشید بیشتر به دلیل ماوراء بنفش است تا مادون قرمز .

شما فقط اواخر ساعاتیکه پوست شما با ماوراء‌بنفش شدید برخورد کرده آنرا احساس خواهید کرد، قرمز شده، گرم شده، درد می کشید. در واقع بدن ما پوستمان را به حس گرهای مادون قرمز توسعه داده که به عنوان یک راه حفاظت از خود از خطرات فوری عمل کند، از مدتی که پروسه تکاملی وجود داشته قرار گیری در معرض آتش نیز وجود داشته (سوختن بوته ها، درختان، جنگل) که مادون قرمز بیش از ماوراء بنفش منتشر می کند.

چنانچه خورشید مادون قرمز منتشر می کند بدن ما همیشه از حس گرهای مادون قرمز استفاده می کرد که بیانگر شدت نور خورشید است. توانائی ما برای نگاه کردن به آسمان درخشان اینطور ما را از خطر ماوراء‌بنفش حفاظت کرده است.
در نهایت دباغی بدن (مالیدن کرم به بدن) در ساحل به یک معنی مفید است . خورشید شروع به گرم کردن حس گرمای پوست می کند ولی از آن صرفنظر می شود و ماوراء‌بنفش تمام پوست را می پوشاند.
مردم کنار ساحل خطر آن را جدی نگرفته و فکر می کنند گرمای بیشتر بهتر است در حالیکه احتمال گرفتن سرطان پوست بیشتر می شود.

توجه: پاک کننده های Eprom از یک نور ماورای بنفش معروف به «لامپ میکروب کش» استفاده می کنند. این لامپ هر لحظه ماورای بنفش 100 برابر قوی تر از ماورای بنفش است که خورشید در ظهر تولید می کند که می تواند یک حافظه Eprom را در چند دقیقه پاک کند، کاری که نور خورشید در چند ساعت انجام می دهد. هنگامی که این لامپها ماورای بنفش است که خورشید در ظهر تولید می کند که می تواند یک حافظه Eprom را در چند دقیقه پاک کند، کاری که نور خورشید در چند ساعت انجام می دهد. هنگامی که این لامپها ماورای بنفش منتشر می کنند

باید بسیار مراقب بود، می توانند باعث صدمات سختی در پوست و چشم شما شوند. حتی زمانی که فکر می کنید در حال نگاه کردن به یک نور ملایم آبی هستید. تفاوت لامپ night club’s black light و ماورای بنفش (germicide lamps) در این است که حباب ماورای بنفش با کریستال ساخته می شود. لامپهای دائمی فلورسنت (black light ones) از شیشه های دائمی استفاده می کنند. شیشه ماورای بنفش را هدایت می کند ولی کریستال بسیار موثرتر است، این دلیل آن است که لامپهای میکروب کش از کریستال استفاده می کنند،‌بنابراین ماورای بنفش منتشر شده میکروب کش تر خواهد بود.

مادون قرمز در الکترونیک
مادون قرمز جالب توجه است، چون ساده تولید شده و اجازه مداخله الکترومغناطیسی را نمی دهد، بنابراین به زیبایی جهت برقراری ارتباطات و کنترل استفاده می شود، ولی کامل نیست، بعضی دیگر از نورهای منتشر شده می توانند شامل مادون قرمز مشابه باشند، و مانع ارتباطات شوند. خورشید یک مثال از آن است، که طیف پرتوی گسترده ای منتشر می کند. بعضی چیزها می توانند مادون قرمز تولید کنند

، تمام آن چیزهایی که پرتوی گرم دارند، همچون اطراف بدن، لامپ، بخاری، تنور، موتور ماشین، لاستیکهای ماشین، اتمسفر داغ، زمینها، حتی آب داغ. با استفاده زیاد از LED های مادون قرمز جهت کنترل تلویزیون / ‌‌VCR و دیگر فعالیتها، دیودها و ترانزیستورهای مادون قرمز (فرستنده و گیرنده) بسیار ارزان قیمت شده اند. استفاده از مادون قرمز اجازه یک ارتباط خوب را می دهد و از سیگنالهای Fake اجتناب می کند که برای استفاده از یک کلید که می تواند به گیرنده اعلام کند داده انتقال یافته واقعی چیست و چه چیزی با محیط پیرامون تولید شده ضروری است.
چنانکه با یک قیاس، با نگاه کردن به آسمان شب با چشم غیر مسلح شما می توانید صدها ستاره را مشاهده کنید ولی به سادگی یک هواپیما را فقط از طریق نور چشمک زن آن مشخص کنید، حتی اگر نور چشمک زن تاریک و تارتر از نور ستاره ها باشد.

مانند هواپیما در آسمان شب، اتاقی که در تلویزیون قرار دارد ممکن است صدها منبع مادون قرمز کوچک داشته باشد، بدن ما، لامپهای اطراف، حتی استکان چای داغ. یک راه اجتناب از این منابع، تولید یک کلیدی مشابه فلش هواپیما است. پس دستگاه Remote از پالس مادون قرمز در یک فرکانس معین استفاده می کند. گیرنده مادون قرمز تلویزیون، VCR یا دستگاه استریو این فرکانس معین را سازگار کرده و از دیگر IR های دریافتی (IR = مادون قرمز) صرفنظر می کند. بهترین فرکانس برای این کار بین 30 تا KHZ60 است. بیشترین استفاده حول 36Khz می باشد. که دقیقاً به عنوان یک موج رادیویی برای یک حالت خاص کار می کند. در این حالت، گیرنده موج رادیویی 36KHz را سازگار کرده و از باقی مانده ها صرفنظر می کند. لیوان چای داغ شما IR تولید می کند، ولی نه در فرکانس 36KHz ، IR آن صاف و ساده منتشر می شود و بنابراین با گیرنده IR تلویزیون از آن صرفنظر می شود.
بنابراین، Remote از فرکانس 36KHz (یا حول و هوش آن) برای انتقال اطلاعات استفاده می کند. نور مادون قرمز با دیودهای IR که 36 هزار بار در ثانیه تولید پالس می کند (زمان انتقال سطح منطقط 1 و 0) منتشر می شود.

تولید یک پالس 36KHz IR بسیار ساده و دریافت و تشخیص این فرکانس بسیار سخت است. این علت آن است که بعضی از محصولات شرکتهای تولیدی گیرنده IR، دارای فیلترها، مدارات تغییر کد و خروجی شکل دهنده هستند، که موج مربعی تحویل می دهند، یعنی وجود یا عدم وجود فرکانس 36KHz درآمده از پالس IR .
یعنی این واحدهای کوچک 3 دلاری یک پین خروجی دارند که زمانی که یک پالس IR بوجود می آید +5V و زمانی که این پرتو وجود ندارد صفر ولت است.

یک موج مربعی تقریباً در مدت زمان به بیس ترانزیستور وارد شده و می تواند یک LED ی IR را برای انتقال پالس موج نور راه اندازی کند. در گیرنده تجاری خروجی در +5V سوئیچ خواهد شد.

اگر شما بتوانید این فرکانس را با ترانزیستور روشن و خاموش کنید خروجی گیرنده شما زمانی که ترانزیستور روشن یا خاموش است را نمایش خواهد داد.

این میزان کننده ها منطقه معکوس در خروجی دارند. زمانی که شیوع IR حس می شود خروجی آنها در سطوح Low یعنی سطح منطقی 1 می باشد.

کارخانجات تلویزیون VCR و لوازم صوتی مدت زیادی است که از IR برای کنترل ها استفاده می کنند. اولین تلویزیون رنگی اینجانب در سال 1976 از یک Remote ماورای صوت استفاده می کرد (نه از IR).
صرفنظر از Remote های philips برای تغییر کانال در یک تلویزیون Panasonic از کدگذاری متفاوتی در IR استفاده می شد. حتی تمام آنها بطور اصولی از فرکانس انتقال ‌36 تا 50kHz استفاده می کردند. بنابراین آنها از یک ترکیب متفاوتی از بیتها یا چگونگی کد کردن داده انتقال یافته برای اجتناب از تداخل استفاده می کردند.
بعضی استانداردها بوجود آمدند. به عنوان نمونه، یکی از آنها را نمایش خواهیم داد، که در Philips استفاده می شود.

برای مشخصات دیگر Remote ها زیر را کلیک کنید:
SONY, HITACHI, NEC, PIONEER, JVC,
برای بازگشت از آن کلید BACK را بزنید.

اول از همه، مبدل Philips یا RC5 استاندارد تولید شده که از طول بیت ثابت و مقادیر بیت های ثابت استفاده می کند.

هر زمان که یک کلید Remote مارک Philips فشار داده شود، یک رشته 14 بیتی ( مدت هر بیت 1728 ms ) ارسال می شود، اگر کلید فشار داده شود تمام رشته هر 130 ms تکرار میشود.
هر بیت به دو قسمت تقسیم می شود. نیمه چپ و راست در سطوح عکس هم هستند. اگر بین انتقالی 1 باشد قسمت چپ 0 و درصورتی که قسمت راست 1 است. اگر بیت انتقالی 0 باشد قسمت چپ 1 در صورتی که قسمت راست 0 است.

( این منطق راست، معکوس شده از آن چیزی است که از خروجی گیرنده IR می توانید ببینید.)

این بدان معناست که نیمه دوم بیت واقعاً همان معنی را می دهد که بیت انتقالی دارد.
همان طور که شما قسمت راست بیت را که با آبی پوشیده شده مشاهده می کنید معنی آن انتقال بیت 1 می باشد.

اگر شما نیاز به اندازه گیری صحیح و فوری سطح منطقی خروجی گیرنده دارید باید نیمه اول بیت را اندازه گیری کنید.
تفسیر صحیح در وسط زمان بیت کاملاً سطح را تغییر می دهد.از خروجی گیرنده IR یک بیت صفر سطح را از پایین به بالا در صورتی که بیت 1 سطح را از بالا به پایین تغییر می دهد.
کمترین مقدار پالس برای آگاهی مبدل از درستی فرکانس 27 است. مقدار پالس مورد استفاده در Remote های Philips در هر نیم بیت 32 پالس و در هر بیت 64 پالس است. پس یک بیت 0 انتقال یافته به معنی 32 پالس مربعی 27 ای است، بنابراین مدت 27×32 خاموش می باشد. بیت «1» عکس آن است. 27×32 خاموشی بدنبال ان 32 پالس مربعی 27 می باشد.
کار ما در اینجا دیگر (decode) امواج دریافتی از خروجی مبدل خواهد بود. می توانیم اظهار کنیم تغییرات در وسط بیت، اگر رو به پایین بود «0» و اگر رو به بالا بود به معنی بیت «1» است. ولی به عنوان نمونه ساده است که نیمه اول بیت وضعیت بیت را به ما می گوید. همان طور که بعداً در این متن خواهید دید.
Remote مارک Philips 14 بیت به ترتیبی که در زیر می بینید ارسال می کند.

شکل7

شما می توانید 14 بیت سیستم RC-5 را در بالا ببینید. بیتهای قرمز در سطح «ON» هستند، در صورتی که آبی ها در سطح «Off» می باشند.
دو بیت اول ( شماره های 1 و 2 ) AGC کالیبره شده خوانده می شوند. سطوح آنها «ON» است و به Auto Gain Control گیرنده IR سرویس می دهند

.
در Remote های Philips بیت شماره 3 بیت چک کردن است. هر زمان کلیدی از Remote فشار داده شود حتی هر کلید تکراری باشد، این بیت وضعیت ضربه می گیرد. این مشخصات جالب توجه است. فرض کنید کلید «1» از Remote را فشار داده اید ( سعی دارید کانال 11 از تلویزیون را بگیرید) و آن را برای 2 ثانیه نگه داشته اید، بنابراین دست دیگر شما فقط سیگنال IR را مسدود می کند. تلویزیون دو رشته پالس دریافت خواهد کرد که با دست شما تولید شده، یک رشته طولانی در دو قسمت. سیستم های دیگر متوجه می شوند که انتقال دو کلید «1» به معنی انتخاب کانال «11» است، ولی این امر در سیستم Philips اتفاق نمی افتد. این بیت (CHK) هر زمان که شما کلیدی را فشار دهید حالت ضربه می گیرد. بنابراین سیگنال بدست شما مسدود شده و این بیت را تغییر نمی دهد، پس تلویزیون متوجه حالت کلید فشار داده نخواهد شد، برای انتخاب کانال «11» شما باید کلید «1» را دو مرتبه فشار دهید.

5 بیت بعدی از شماره 4 تا 8 برای آدرس سیستم یا برای تشخیص نوع وسیله ای که باید بیتهای دستور را اجرا کند استفاده می شوند. به عنوان مثال تلویزیون از آدرس صفر استفاده می کند. بیت شماره 8 کم ارزشترین بیت است.

SYSTEM ADDRESS EQUIPMENT
0 TV SET 1
1 TV SET 2
2 VIDEOTEXT
3 EXPANSION FOR TV 1 AND 2
4 LASER VIDEO PLAYER
5 VIDEO RECORDER 1 (VCR 1)
6 VIDEO RECORDER 2 (VCR 2)
7 RESERVED
8 SAT 1
9 EXPANSION FOR VCR 1 OR 2
10 SAT 2
11 RESERVED
12 CD VIDEO
13 RESERVED
14 CD PHOTO
15 RESERVED
16 AUDIO PREAMPLIFIER 1
17 RECEIVER / TUNER
18 TAPE / CASSETE RECORDER
19 AUDIO PREAMPLIFIER 2
20 CD
21 AUDIO RACK
22 AUDIO SAT RECEIVER
23 DCC RECORDER
24 RESERVED
25 RESERVED
26 WRITABLE CD
26-31 RESERVED

6 بیت بعدی از شماره 9 تا 14 برای اطلاعات دستور به وسیله انتخاب شده از بیت آدرس استفاده می شود. بیت شماره 14 کم ارزش ترین بیت می باشد و در آخر ارسال می شود.
برای مثال کلید stop از دستور شماره 54 (36 در Hex) استفاده می کند، بیت های شماره 9، 10، 12 و 13 باید ON و 11 و 14 off باشد.

COMMAND (in decimal) DESCRIPTION of FUNCTION
0-9 NUMERIC KEYS 0 – 9
12 STANDBY
13 MUTE
14 PRESETS
16 VOLUME UP
17 VOLUME DOWN
18 BRIGHTNESS +
19 BRIGHTNESS –
20 COLOR SATURATION +
21 COLOR SATURATION –
22 BASS UP
23 BASS DOWN
24 TREBLE +
25 TREBLE –
26 BALANCE RIGHT
27 BALANCE LEFT
48 PAUSE
50 FAST REVERSE
52 FAST FORWARD-
53 PLAY
54 STOP
55 RECORD
63 SYSTEM SELECT
71 DIM LOCAL DISPLAY
77 LINEAR FUNCTION (+)
78 LINEAR FUNCTION (-)
80 STEP UP
81 STEP DOWN
82 MENU ON
83 MENU OFF
84 DISPLAY A/V SYS STATUS
85 STEP LEFT
86 STEP RIGHT
87 ACKNOWLEDGE
88 PIP ON/OFF
89 PIP SHIFT
90 PIP MAIN SWAP
91 STROBE ON/OFF
92 MULTI STROBE
93 MAIN FROZEN
94 3/9 MULTI SCAN
95 PIP SELECT
96 MOSAIC MULTI PIP
97 PICTURE DNR
98 MAIN STORED
99 PIP STROBE
100 RECALL MAIN PICTURE
101 PIP FREEZE
102 PIP STEP UP
103 PIP STEP DOWN
118 SUB MODE
119 OPTIONS BUS MODE
123 CONNECT
124 DISCONNECT

این سیستم با استفاده از چیپستهای زیر میتواند بصورت خودکار در آید :

SAA3049 یا TDA3038 برای گیرنده و SAA3006 ، SAA3010 یا SAA3027 بعنوان انتقال دهنده ها .

دیکد کردن مادون قرمز با کمک یک میکروکنتر

برای دریافت این سیگنال با کمک یک میکرکنترل زمان بندیهای شکل 7 بالا را دنبال کنید . توجه کنید که گیرنده مادون قرمز سیگنال بیت را معکوس می کند . سطح low به معنی بیت روشن است .
در زمان عدم فعالیت (بدون مادون قرمز) خروجی گیرنده مادون قرمز بالا است (مقدار بیت صفر است)
شما می توانید خروجی گیرنده مادون قرمز را به هر نوع پین پورت ورودی یا پین وقفه ای از میکروکنترل خود متصل کنید و همواره انرا در شرایطی نگه دارید که برنامه روتین وقفه بتواند خواندن را پس از اولین دریافت سطح low اجرا کند.
وقتی کلیدی رااز Remote فشار می دهید یکسری پالسها را ارسال می کند و میکرو کنترلر ابتدا بیت شماره 1 را دریافت می کند. این بیت درست در وسط آن حس می شود، یعنی زمانی که از بالا به پائین تغییر سطح می دهد تامعنی بیت 1 را بدهد این اولین لحظه ای است که میکروکنترلر شما اولین سیگنال مادون قرمز آمده را تشخیص می دهد.

نیازی نیست که دو بیت اول را دیکد کنید، حتی نیازی به دیکد بیت CHK هم نیست .(مگر در صورتی که بخواهید مثل تلوزیون کنترل کنید، که شرح آن قبلا داده شده است .)
بنابراین می توانید ازاین سه بیت بگذرید وشروع به دریافت بیتهای آدرس کنید. برای این کار، شما باید 75/2 از زمان بیت را بگذرانید تا دقیقا در وسط سطح راست اولین بیت آدرس برای خواندن آن قرار بگیرید(سطح معکوس نشده (.

شکل 8

بنابراین با حس کردن اولین سطح low نرم افزار شما بایستی ms 4.752 منتظر شود و سپس شروع به خواندن 11 بیت بعدی که فاصله آنها از یکدیگر ms 1.728است نماید. پنج بیت اولیه آدرس هستند و شش بیت بعدی دستور، سطح صحیح منطقی low=0 ، High=1 .

برای اطمینان از اینکه نرم افزار شما مقدار درستی صبر می کند ، باید از یک اسیلوسکوپ دو کاناله استفاده کنید و روش زیر را برای تنظیم نرم افزار خود به کار ببرید:
در برنامه خواندن از یکی از پینهای موجود در پورت میکروکنترل استفاده کنید و یک پالس سریع بالا به پایین تولید کنید، سپس از یک کانال اسیلوسکوپ برای نمایش این پالس استفاده کنید و کانال دیگر را برای نمایش سیگنال ورودی از گیرنده بکار ببرید. روی کنترل از راه دور کلید صفر را فشار داده و نگه دارید و اسکوپ خود را سنکرون کنید تا شکل موجی کامل دریافت کنید، نگران زمانبندی نباشید.11 پالس سریع باید همیشه در محل آن فلشهای قرمز به سمت پائین باشند(شکل 8 ).
این یعنی نرم افزار خواندن بیتها همه آنها را دقیقا از وسط سطح بیت صحیح می خواند .

نرم افزار شما بایستی دو وقفه زمانی داشته باشد، اولی یک انتظار ms 4.752 و دومی وقفه زمانی ms 1.728 می باشد . حلقه زمانبندی را طوری تنظیم کنید که درمورد ms 4.752 اولین پالس سریع دقیقا همانطور که دربالا نشان داده ایم اتفاق بیفتد . سپس وقفه زمانبندی ms 1.728 را به شکلی تنظیم کنیدکه آخرین پالس سریع ( شماره11 ) و خواندن بیت آن دقیقا در وسط بخش low بیت آخر ( شماره 14) اتفاق بیفتد.
کلیه بیتها و پالسهای سریع دیگر را چک کنید همه آنها باید مچ شده و درست باشند . البته اشکالات کوچک اتفاق خواهد افتاد از وقتی که خواندن در وسط بیت اتفاق می افتد .
اشتباهات محدود بیشتر یا کمتر چندان مشکل ساز نیست ، ولی بهتر است تا حد امکان خواندن بیت در وسط بیت اتفاق افتد .به همین دلیل است که باید روتین زمانبندی ms 1.728 را با توجه به آخرین بیت داده و پالس سریع تنظیم کنید. اگر آنها به نحوی با هم هماهنگ شوند ، سایر بیتها هم هماهنگ خواهند شد.

به یاد داشته باشید که هر کلید دیگری روی کنترل از راه دور الگوی دیگری تولید کرده و شما را سردرگم می کند. همیشه برای این روند تنظیم نرم افزار از کلید صفر استفاده کنید.
همینکه وقفه های زمانبندی صحیح را پیدا کردید می توانید دستورات پالس سریع را با NOPS جایگزین کنید ( به دستورالعمل چیپ خودمراجعه کنید تاساعت مناسب را به دست آورید .)

ویا اینکه پالس سریع را به حال خود بگذارید تادر شرایط بروز مشکل بتوانید آنرا مجددا بررسی کنید. خواندن 11 بیت کار ساده ای است . فقط آنهارا به سمت چپ و به داخل یک رجیستر 8 بیتی انتقال دهید و از دو تای بالائی ، بیتهای 7 و 6 صرفنظر کنید ( و دستور 03Fh ) ، فقط شش بیت آخر دستور را نگه دارید . شما که نمی خواهید بیتهای آدرس را دیکد کنید؟ کنترل از راه دور تلوزیون همیشه آدرس را صفر می فرستد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله شادی زندگی، غم انسانی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله شادی زندگی، غم انسانی در pdf دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله شادی زندگی، غم انسانی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله شادی زندگی، غم انسانی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله شادی زندگی، غم انسانی در pdf :

شادی زندگی، غم انسانی

گفتگو:
– مقدمتاً بگو چرا در تمامی عمر بی تاب بوده ای و چه حسی تو را به این آشوب کشانیده است؟

محسن مخملباف : پرسه های من خیلی قابل تشبیه است به پرسه های سلمان فارسی. کسی که مدام تشنه حقیقت بود و با آغوش باز به سوی هر دینی که داعیه حقیقت داشت، می رفت و پس از مدتی که می فهمید آنچه را آب پنداشته، سرابی بیش نبوده، تشنه تر از قبل به دنبال حقیقت گمشده اش می رفت.
البته در جوانی می پنداشتم، دغدغه های من از نوع دغدغه های ابوذر است و گمانم بر این بود که عدالت تنها گمشده من است. اکنون با هزار تواضع، دغدغه های خود را به حقیقت جویی سیال مولانا شبیه می دانم. ضرب المثلی داریم آشنا که من دوست دارم آن را به فرمی غیر معمول بخوانم :
” هرچه نصیب است همان می دهند گر نستانی، به از آن می دهند “

حقیقت در هر دوره ای از زندگی جلوه ای به من نشان داد و چون مرا راضی ندید، جلوه زیباتری از خود به من نشان داد. و من اکنون ممنونم از این دست و دل بازی حقایق.
– ولی خیلی ها پس از یک دغدغه کوتاه به یک آرامش طولانی رسیدند و از آن پس یکسره تبلیغ حقیقتی را کردند که یافته بودند؟
محسن مخملباف : خوشا به حالشان. لابد حقیقت مورد جستجوی ایشان یک حقیقت دم دست بوده است. درست مثل حقایق دوران کودکی من. وقتی که بچه بودم، محله، در چشم کودکی من، مرکز عالم امکان بود و سقاخانه سر گذر، مرکز قداست عالم. همین چند وقت پیش، دلم هوای محله کودکی ام را کرد ؛ و رفتم. هنوز کسانی محله را مرکز عالم می دانستند و برای من دل می سوزاندند که چرا بیخود خودم را آواره و در به در کرده ام وهزار توصیه که برگرد و اصرار داشتند که حتی بوی لجن جوی های این محله را هم نمی شود با بوی گلاب قمصر کاشان عوض کرد. برای خودشان هم پربیراه نمی گفتند. عادات سالیان عمر را، با ارزش های ازلی یکی گرفته بودند.

سال ها عمر لازم بود و از کودکی باید به نوجوانی می رسیدیم، تا محله جایش را به شهر و کشور بدهد و گرایشات ناسیونالیستی، جای تعصبات محلی را بگیرد و محله را جزئی از یک کل بزرگتر بدانیم که کشور نام دارد و برای دفاع از ارزش های میهن پرستانه باید هزاران ناسزا به هزار جای دیگر می دادیم. غافل از اینکه تمدن بشری، یک قافله است که صدها سال پیش، شتر سرزمین ما از آن غافله جا مانده بود. ـ اینکه چرا جا مانده بود، موضوع بحث من نیست، فقط می دانم که جا مانده بود. ـ اما ما از این نکته غافل بودیم و هر کشوری را که از تاریخ ما عقب مانده بود، عقب افتاده و هرکه را جلو افتاده بود، گمراه دانستیم و گمان بردیم زمان واقعی عالم، زمان جاری در سرزمین ماست و سال ها عمر لازم بود تا بدانیم که نه تنها سرزمین ما مرکز عالم نیست که اساساً کره زمین مرکز عالم نیست و این تازه کشفی نبود که ما کرده باشیم و جوان که شدیم تازه فهمیدیم آنچه را ما قرار است از فردا کشف کنیم، قافله تمدن بشری ده نسل پیش از ما کشف کرده.

چرا که وقتی دیگران مشغول کشف چیزی بودند، ما حضور نداشتیم و اگر حضور داشتیم آن را درک نکردیم. نمونه اش هنرمند فرزانه ما کمال الملک است که در عصر امپرسیونیست ها در پاریس حضور یافت، اما درنیافت که نقاشی تا دوره امپرسیونیسم پیش رفته و برای همین فقط چند تا کپی از آثار کلاسیک برای ما سوغات آورد. می پرسید چرا کمال الملک فقط به آثار کلاسیک توجه کرد ؟ برای آنکه کلاسیسم، هنر برخاسته از دوران قرون وسطی است و برای کمال الملکی که در قرون وسطی ایران زیسته بود، بسیار سخت بود که قبل از آنکه در سرزمینش ایران، مراحل تاریخی بعد از قرون وسطی را درک کرده باشند، بتواند امپرسیونیسم را در نقاشی درک کند. فرزانه هنر ما گناهی هم نداشت. او معلول علل تاریخی و جغرافیایی سرزمین عقب مانده خویش بود. کمال الملک و سرزمینش که به همراه قافله تمدن بشری نمی رفته اند، تا مثلاً در نقاشی، از کلاسیسم برسند به رمانتیسم، آن چنان که در فلسفه و تمدن، از قرون وسطی برسند به اومانیسم و از اومانیسم برسند به عصر تجربه و علم حصولی ،آنچنان که از رمانتیسم لاجرم برسند به رئالیسم و حتی امپر سیونیسم. کمال الملک و زادگاهش یک جایی جامانده بودند و وقتی سر از “موزه لوور” در می آورند بسیاری از مسایل را به جا نمی آورند. برای همین است که نسل بعد از کمال الملک وقتی ملتفت عقب افتادگی تاریخی اش از قافله تمدن بشری می شود، مجبور می شود عقب افتادگی های تاریخی یک ملت را از قافله تمدن، فوراً در شخص خود جبران کند و آنچه را ملل دیگر در پانصد سال طی کرده اند،

ایشان در یک دهه، در خود شخصی شان طی کنند و اگر قافله تمدن، هر ایسمی را با یکی دو نسل تجربه، پخته کرده است، هم عصران من با خواندن یک کتاب و دیدن یک موزه می باید این دوره و ایسم را طی کنند. چرا که این هنرمندان، نه تنها تاوان عقب ماندگی تاریخی ملتشان را می پردازند که غرامت عدم درک به موقع فرزانگان ملی شان را هم باید بپردازند و مجبور می شوند ظرف یکی دو دهه، راهی را طی کنند که ملل دیگر در پانصد سال طی کرده اند. چرا که امروزه ما در عصری ایستاده ایم که عقب افتاده و جلو افتاده را در یک عرصه و با یک متر اندازه می کنند. شما اگر به حقیقت سیال هستی ایمان آوردید و از این عقب افتادگی و آن پیشرفت ها، مطلع شدید و مصدر هیچ امری هم نبودید که بتوانید منشأ تغییرات بنیادی در جامعه خودتان باشید، چاره ای نمی ماند جز این که یک تنه به جای همه تغییر کنید و همه آن جا ماندن های تاریخی جامعه تان را، لااقل در خودتان جبران کنید.

پس طبیعی است که آن هم محله ای کودکی ام، که محله را همچنان مرکز جهان خلقت می داند و درویش زیر گذرش را با یک واسطه، به خدای خلقت منسوب می داند، آرامشش بیشتر از من باشد و یا طبیعی است که آن منتقد شهرستانی که فهم هم ولایتی هایش را متر و معیار می داند و همین که فیلمی از سطح شعور هم شهریانش بالاتر رفت، فیلم را روشنفکرانه و بیهوده می داند، به این ناآرامی من بخندد و بگوید: عمو جان چرا خودت را اذیت می کنی درست است که نبایستی روستایی بود و جهان بینی محدود داشت، اما جهان مگر چقدر گسترده تر از ولایت ماست ؟ و من از او می پرسم: مگر منطق شووینیزم آلمان چه بود؟ جز همین نوع استدلال که آلمان مرکز جهان بشری است و هیتلر شخص اول کره زمین. و جالب این است که پیرزن های آلمانی، همان حسی را به هیتلر داشتند که روستاییان اینجایی، به کدخدایشان. این یکی مشد حسن را با یک واسطه برگزیده خداوند می داند، آن یکی هیتلر را.

و من نه خیلی زود و نه خیلی دیر، اما سرانجام و بالاخره باورم شد که محله ما مرکز توجه ویژه خداوند نیست و همین طور خوب فهمیدم که لجن جوی محله ما از گلاب قمصر کاشان خوش بوتر نیست و اگر ما به آن معتادیم از برای عادت ماست نه از بابت ارزش آن.
و همین طور باورم شد که خداوند حساب ویژه ای برای من باز نکرده، هم چنان که برای تو، و آن چنان که برای او و سنگینی وزن من و تو همان اندازه ای است که ترازوها به سبب جاذبه کره زمین از ما نشان می دهند و نه بیشتر. و این در مقایسه با وزنی که ترازوهای قیاس، از کره زمین نشان می دهند، ناچیز است و تازه کره زمین، غبار سبک و سرگردانی است در یکی از کهکشان های گمنام هستی.

اخیراً فیلمی دیدم به اسم “میکروکاسموس” که حاصل پنج سال از عمر یک زن و شوهر بیولوژیست فرانسوی بود، بر روی زندگی حشرات. اول بگویم که تکنیک فیلم بسیار بالا و حساب شده بود و دوربین جهت نزدیک شدن به موضوع، مثلاً به همراه پشه واقعی که از لای برگ ها پرواز می کرد، تراولینگ می کرد. این فیلم به راحتی ما را در جریان غوغایی قرار می داد که در زیر سکوت یک برکه آرام جاری بود. چیزهایی مثل تلاش هوشمندانه یک بچه سوسک، برای جا به جایی یک سنگ ، توسط ابزار و یا دست و رو شستن پشه ای به هنگام صبحگاه و یا زد و خورد دو حشره و فرار رندانه یکی از آنها بعد از پیروزی بر حریف. و عبادت بودا وار یک آخوندک، در شعاع خورشید و یا عشق بازی دو حلزون. عجیب تر اینکه همه این رفتارها بی اندازه شبیه رفتار انسان ها بود. طوری که آدم به این حس می رسید که اگر ما پشه یا سوسک یا حلزون هم به دنیا می آمدیم، هیچ دست کمی از آنچه امروز داشتیم، نداشت و مهم این است که ما از کدام زاویه و با کدام چشم، به این طبقه بندی انواع جانداران نگاه می کنیم و جای آن منتقد شهرستانی خالی بود تا ببیند تماشاچی معتاد به فیلم های هالیوودی، از موفقیت آن بچه سوسک در جا به جایی سنگ چنان به هیجان می آمد که لحظاتی طولانی دست می زد ؛ چنان دستی که رمبوی هالیوود هم آن را به یاد نمی آورد. و رفته رفته چنان شد که تماشاچیان برای مرگ یک مورچه اشک می ریختند.

پس من چطور می توانستم برای حفظ آرامشم، هم چنان چون آن روستایی مانده باشم و کدخدای روستا و درویش محله ام را قطب عالم امکان دانسته باشم ؟! و یا حتی در مدارج بالاتری به بیماری مزمن و مسری ناسیونالیسم و حتی شریفتر از آن بیماری اومانیسم گرفتار شده باشم ؟!

پرسیدید چه چیزی مرا به آشوب کشانید، پاسخ می دهم تنگی دیدگاه های محله کودکی ام در مقابل عظمت آفرینش. و آن همه دغدغه و دستپاچگی که پرسیدید، برای طی کردن سریع راه دور و درازی بود که از محله ما تا جهان حقایق بالاتر وجود داشت. من آنچه را پاهای تاریخ از تنبلی، برایم طی نکرده بود، باید با پاهای کوچک شخصی ام، به شتاب می پیمودم. و اکنون از این راه طی شده راضی ام و با تواضع بسیار می دانم که من ” هیچ چیز، جز یک نگاه نیستم ” و وزنم بر کره زمین ناچیز است و وزن کره زمینی که در آن ایستاده ام، در مقایسه با وزن هستی، ناچیزتر. پیش از من میلیاردها آدم بر این کره خاکی زیسته اند. و پس از من بی شماری از آدمیان بر زمین خواهند زیست و امروزه از این میان، من به همان اندازه می توانم مدعی باشم که با فیلمسازی ام جهان را متحول کرده ام، که یک پروانه مدعی، وقتی از روی گلی به گل دیگر پرواز می کند ادعا کند که نظم جهان را به هم ریخته است. لذا من که روزگاری به عنوان کودکی در محله کودکی ام، معلول شرایط تاریخی و جغرافیایی خویش بوده ام و در آن روز نسبت به حقایق محدود پیرامونم، شیفته بودم، امروز به عنوان ذره ای ناچیز، در مقابل عظمت جهان هستی، فقط شگفت زده ام. راهی که من طی کرده ام، راهی است از شیفتگی حقیقت به شگفتی در برابر حقایق. و برای همین به راحتی صدای آن سوسک مادر را می شنوم که همسایه ماست و مدام قربان دست و پای بلورین بچه اش می رود و به راحتی و روانی از حفظم شعر زیبا و هر روزه مورچه شاعری جوان را که هر روز از بلندای برگ تربچه ای می خواند که:

” دوباره آدمیان از خواب برخاستند
تا زیر پاهای بی چشمشان
قصه هزاران مورچه عاشق را نادیده بگیرند.”
– دوره های فیلمسازی شما با تحولات اجتماعی ایران هم خوانی بسیاری دارد. از دیدگاه شما این چهارده فیلم سینمایی را به چند دوره می توان تقسیم کرد ؟
محسن مخملباف : به چهار دوره. دوره اول شامل : ” توبه نصوح، دو چشم بی سو، استعاذه و بایکوت “، دوره دوم شامل : ” دستفروش، بایسکل ران و عروسی خوبان “، دوره سوم شامل فیلم های : ” نوبت عاشقی، شبهای زاینده رود، ناصرالدینشاه، هنرپیشه، سلام سینما و نون و گلدون ” و دوره چهارم شامل : ” گبه” .

– چه خصایلی بر دوره اول فیلمسازی شما حاکم است؟
محسن مخملباف : به لحاظ محتوا، کارهای این دوره مذهبی است و به لحاظ تکنیک، سیاه مشق های اولیه من.
– آیا از چهار کار این دوره هنوز به هیچ کدام آنها علاقه ای دارید ؟
محسن مخملباف : بله به استعاذه که دومین کار من است و به بایکوت که چهارمین کار است. استعاذه را اخیراً دیدم و از آن خوشم آمد. به لحاظ فرم یک کار سورئالیستی است که می توان رگه های سورئالیستی آثار بعدی مرا از این کار دانست و به لحاظ محتوا هم یک بحث بشری است، همان قصه سوء تفاهم های بشری که به شیطان و وسوسه های او نسبت می دهیم. حتی به اصرار خودم در تور مرور بر آثاری که از من در چند کشور دیگر راه افتاده، قرارگرفت. به این فیلم در مجموعه آثار من بی مهری شده و بایکوت را هنوز دوست دارم به لحاظ دغدغه های فلسفی اش.

– چگونه از این مرحله گذشتی ؟
محسن مخملباف : با دو چیز. اول با مطالعه حدود چهارصد کتاب در زمینه سینما. دوم با درک نابسامانی های اجتماعی پیرامونم.
– قصه مطالعه چهارصد کتاب سینمایی را در مدت شش ماه شنیده ام. اگر می شود برای آنها که مایلند توضیح بیشتری بده؟
محسن مخملباف : پیش خودم فکر کردم اگر قرار است سینما را ادامه دهم، باید آن را بهتر بیاموزم، اما به دانشکده ها و کلاس ها و منتقدین معتقد نبودم. به همان شیوه ای رجوع کردم که رسم مطالعه ما در زندان بود. یعنی اول سعی کردم از انتهای کتاب های سینمایی لیست کتاب های منتشر شده دیگر را پیدا کنم و به هر کتابخانه ای سر زدم و سراغ کتاب های سینمایی را گرفتم و از آن ها که کتاب های سینمایی را جمع می کردند، پرس و جو کردم واین لیست را تکمیل کردم. طوری که این لیست کاملترین لیستی شد که تا آن زمان درباره کتاب های سینمایی وجود داشت. بعد آنچه را می شد خرید، خریدم و آنچه را نمی شد، به امانت گرفتم و در کنج خانه نشستم و همه را به دقت خواندم و بابت هر موضوعی فیش مهیا کردم و پس از خواندن بیست کتاب متوجه شدم نویسندگان همه از روی هم می نویسند و کتاب های بعدی با سرعت بیشتری خوانده شد چرا که تکرار مکررات بود. اما هیچ نکته تازه ای را از قلم نینداختم، مگر آنکه آن را در فیش مربوطه وارد کردم. و بعد که کار مطالعه و فیش برداری تمام شد، دوره خلاصه کردن و حذف مطالب تکراری فراهم شد و همه این ها آنقدر خلاصه شد و مورد حذف اضافات قرار گرفت که به کتابچه کوچکی بدل شد که از نظر من خلاصه دانش کتاب های سینمایی ایران تا آن زمان بود.

– این دوره شش ماهه مطالعه، مربوط به چه زمانی است ؟
محسن مخملباف : مربوط به سال هزار و سیصد و شصت و سه، قبل از ساختن فیلم بایکوت. اما در واقع این مطالعه پس از ساختن فیلم بایکوت ادامه یافت و تکمیل شد.
– فیلم چطور ؟ مشهور است که در این دوره چهارصد فیلم را دیدی ؟ آیا به آرشیو خاصی دسترسی داشتی ؟

محسن مخملباف: در واقع حدود پنجاه فیلم را کامل دیدم. و اما آرشیوی که در اختیار داشتم همان آرشیوهای کرایه فیلم در حاشیه خیابان های تهران بود که در آن ایام پر بودند از فیلم های ویدئویی مبتذل فارسی و هالیوودی که بیش از پنج دقیقه از هیچ کدامشان را به دلیل خشونت و دروغ نمی شد تحمل کرد. در لابلای این فیلم ها تعدادی فیلم خوب هم دیده می شد که مهمترین آنها امروزه برایم “دزد دوچرخه” دسیکاست. اما بیشترین تأثیر را من از کتاب ها گرفتم. نکته دومی که باعث شد من از دوره اول به دوره دوم فیلمسازی ام بروم، شرایط اقتصادی ناشی از دوران جنگ بود و بی توجهی طبقات مرفه جامعه، به ویژه سرمایه داران مذهبی نسبت به اکثریت محروم جامعه. فیلم های دستفروش، عروسی خوبان و باسیکل ران که مربوط به دوره دوم است، حاصل این دو عامل است. در همین دوره است که من سوای از محتوا و تکنیک، دغدغه تجربه در سبک را هم پیدا می کنم و می کوشم مثلاً در دستفروش از یک سبک شروع کنم و آرام آرام از سبک های دیگر عبور کنم بی آنکه به یکدستی اثر خدشه ای وارد آید.

– حالا این دوره دوم را چطور می بینی ؟
محسن مخملباف: دوره پرواز. کسی نوشت من مثل کسی می مانم که سوار بالنی شده و برای آنکه بیشتر بپرد، مدام کیسه های شن را از توی بالن به بیرون پرتاب می کند.
به هر جهت این دوره پیچیده ای است و به سادگی نمی توان از آن گذشت. مثلاً من در دوره اول خشم و حسادت اهل سینما را به سبب وارد کردن مضمون دین به سینما برانگیختم و ناخواسته دوستان و دشمنانی برای من و آثارم فراهم آمد. در عوض مذهبی ها را با هنر آشتی دادم. این کم چیزی نیست که بعد از توبه نصوح برای اولین بار در مساجد فیلم نشان دادند در شرایطی که می رفت پس از یک انقلاب مذهبی اساسا سینما از جامعه ریشه کن شود و مگر در افغانستان نشد؟
در دوره دوم این مرزبندی ها به هم ریخت و عده ای از دوستان قدیمی به صف دشمنان پیوستند. بیشترین استدلال آنها این بود که ساحت هنر، ساحت مسایل غیرزمینی است و نباید آن را با طرح مسایل دنیایی مردم آلوده ساخت. عده ای از آنها که تا دیروز با هنر قهر بودند و به سبب آثار من تازه با هنر آشنا شده بودند حالا ادعا می کردند هنر یکسره مذهبی است و نباید از مسائل اجتماعی سخن گفت. از نظر من این ها شکمشان زیادی سیر بود و اجاره خانه سر برجشان، عقب نیفتاده بود و الا فقیرترهایشان نظر دیگری داشتند.

آثار همین دوره برای من شهرت جهانی آورد و اهل سینمای داخل را هم بالاخره تسلیم کرد. چون اکثریت منتقدین داخلی هم گوش و چشمشان به نظرات منتقدین خارجی بود. البته در این دوره دوستان جدیدی هم برای آثار من پیدا شد. این ها مردم محروم ایران بودند و همینطور آدم هایی که حساسیت های اجتماعی داشتند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی بررسی روش های پیش بینی هوشمند دما در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی بررسی روش های پیش بینی هوشمند دما در pdf دارای 110 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی روش های پیش بینی هوشمند دما در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی بررسی روش های پیش بینی هوشمند دما در pdf  

مقدمه

فصل یکم -  منطق فازی و ریاضیات فازی

1-1- منطق فازی

1-1-1-    تاریخچه مختصری از منطق فازی

1-1-2-  آشنایی با منطق فازی

1-1-3-  سیستم های فازی

1-1-4-  نتیجه گیری

1-2-  ریاضیات فازی

1-2-1- مجموعه های فازی

1-2-2- مفاهیم مجموعه های فازی

1-2-3- عملیات روی مجموعه های فازی

1-2-4- انطباق مجموعه های فازی

1-2-5- معیار های امکان و ضرورت

1-2-6- روابط فازی

1-2-6-1- رابطه ی هم ارزی فازی

1-2-6-2- ترکیب روابط فازی

1-2-7- منطق فازی

1-2-7-1- عملیات منطقی و مقادیر درستی فازی

1-2-7-2- کاربرد مقادیر درستی فازی

1-2-8- نتیجه گیری

فصل دوم-  الگوریتم ژنتیک

2-1-  چکیده

2-2- مقدمه

2-3- الگوریتم ژنتیک چیست؟

2-4-  ایده اصلی الگوریتم ژنتیک

2-5-  الگوریتم ژنتیک

2-6- سود و کد الگوریتم

2-7- روش های نمایش

2-8- روش های انتخاب

2-9-  روش های تغییر

2-10-  نقاط قوت الگوریتم های ژنتیک

2-11-  محدودیت های GA ها

2-12-  چند نمونه از کاربردهای الگوریتم های ژنتیک

2-13- نسل اول

2-14-  نسل بعدی

2-14-1- انتخاب

2-14-2- تغییر از یک نسل به نسل بعدی(crossover)

2-14-3- جهش (mutation)

2-15- هایپر هیوریستیک

فصل سوم-  بررسی مقالات

3-1- یک روش رویه‌‌‌ای پیش بینی دمای هوای شبانه  برای پیش بینی یخبندان

3-1-1- چکیده

3-1-2- مقدمه

3-1-3- روش شناسی

3-1-3-1- مجموعه اصطلاحات

3-1-3-2-نگاه کلی

3-1-3-3-  یادگیری

3-1-3-4- تولید پارامتر های ساختاری

3-1-3-5- پیش بینی

3-1-3-6- متناسب سازی ضعیف، متوسط و دقیق

3-1-4- نتایج

3-1-4-1- واقعه ی یخبندان شپارتون

3-1-4-2- بحث

3-1-5- نتیجه گیری

3-2- پیش بینی دما و پیش گویی بازار بورس بر اساس روابط منطق فازی و الگوریتم ژنتیک

3-2-1-  چکیده

3-2-2- مقدمه

3-2-3- سری های زمانی فازی و روابط منطق فازی

3-2-4- مفاهیم اساسی و الگوریتم های ژنتیک

3-2-5- روش جدید پیش بینی دما و بازار بورس بر اساس روابط منطقی فازی و الگوریتم های ژنتیک

3-2-6- نتیجه گیری

3-3-پیش بینی روند دمای جهانی بر اساس فعالیت های خورشیدی پیشگویی شده در طول دهه های آینده

3-3-1- چکیده

3-3-2- مقدمه

3-3-3- داده و روش بررسی

3-3-4- نتایج

3-3-5- نتیجه گیری

فهرست جدولها

جدول1-2-1- برخی از مفاهیم پایه ی مجموعه های فازی

جدول3-1-1- تاریخ اولین پیش بینی و خطای پیش بینی مربوطه

جدول3-2-1- داده های پیشین میانگین دمای روزانه از 1 ام ژوئن 1996 تا 30 ام سپتامبر در تایوان

جدول3-2-2- داده های قدیمی تراکم ابر های روزانه از 1 ام ژوئن 1996 تا 30 ام سپتامبر در تایوان

جدول3-2-3- جمعیت ابتدایی

جدول3-2-4-  میانگین دمای روزانه ی فازی شده و تراکم ابرهای روزانه فازی شده از 1 ام ژوئن تا30ام سپتامبر در تایوان بر اساس نخستین کروموزوم

جدول3-2-5- دو فاکتور مرتبه سوم روابط گروهی منطق فازی

جدول3-2-6- دمای پیش بینی شده و میانگین خطای پیش بینی بر اساس سریهای زمانی فازی مرتبه سوم

جدول3-2-7- درصد میانگین خطای پیش بینی برای مراتب مختلف بر اساس روشهای پیشنهادی

جدول3-2-8- درصد میانگین خطاهای پیش بینی برای پنجره های متفاوت بر اساس روشهای پیشنهادی

جدول3-2-9- داده های قدیمیTAIFEXو TAIEX

جدول3-2-10- خطای مربع حسابی برای مراتب مختلف روش پیشنهادی

جدول3-2-11- مقایسه مقادیر پیشبینیTAIFEXوخطاهای مربع حسابی برای روشهای مختلف پیش بینی

فهرست شکلها

شکل 1-1-1- طرز کار سیستم فازی

شکل 1-2-1- نمودار توابع فازی s، ذوزنقهای و گاما

شکل 1-2-2- مثال هایی از اجتماع، اشتراک و متمم دو تابع عضویت

شکل 1-2-3- برخی از عملگر های پیشنهاد شده برای اشتراک

شکل1-2-4- برخی از عملگر های پیشنهاد شده برای اجتماع

شکل 1-2-5- انطباق دو مجموعه فازی

شکل 1-2-6- نمایش معیار های امکان و ضرورت

شکل 1-2-7- مقادیر درستی فازی

شکل 2-1- منحنی

شکل 2-2- تاثیر الگوریتم ژنتیک بر کروموزوم های 8 بیتی

شکل3-1-1-تفاوت های تولید شده ی بین مشاهدات مرجع و مشاهداتی که زودتر در صف می آیند

شکل 3-1-2- مشاهدات هواشناسی به صف شده

شکل 3-1-3- دیاگرام درختی

شکل 3-1-4- توابع گاوس برای متناسب سازی ضعیف، متوسط و دقیق دمای هوا

شکل 3-1-5- هیستوگرام خطا های پیش بینی

شکل3-1-6- خطای میانه ماهیانه

شکل 3-1-7-خطای درصدی میانه ماهیانه

شکل 3-1-8-تراکم پیش بینی

شکل 3-1-9- ترسیم توزیعی دمای هوای مشاهده شده در مقابل 1 ساعت پیش بینی دمای هوا

شکل3-1-10- واقعه ی شپارتون، مشاهده و پیش بینی دماهای هوا

شکل 3-2-1- یک کروموزوم

شکل 3-2-2- توابع عضویت متناظر رن هایx کروموزوم های نشان داده شده در شکل3-2-

شکل 3-2-3- توابع عضویت متناظر ژن هایy کروموزوم های نشان داده شده در شکل3-2-

شکل 3-2-4- عملیاتcrossover دو کروموزوم

شکل3-2-5- عملیات جهش یک کروموزوم

شکل 3-2-6- بهترین کروموزوم برای پیش بینی میانگین دمای روزانه در ژوئن

شکل 3-2-7- میانگین خطای پیش بینی روشهای پیشنهادی بر اساس سری های زمانی فازی مرتبه سوم

شکل 3-2-8- خطای مربع حسابی بر اساس سری های زمانی فازی مرتبه هفتم

شکل 3-3-1-پیکر بندی شبکه های عصبی منطقی فازی

شکل 3-3-2-  مقادیر مشاهده و پیش بینی شده ی ولف نو

شکل 3-3-3- مقادیر مشاهده و پیش بینی شده ی دمای غیر عادی جهان

فصل یکم :منطق فازی و ریاضیات فازی

 


مقدمه

نظریه ی فازی برای اینکه موضوعات و مسائل پپچیده و بزرگ مقیاس که شامل بازیابی اطلاعات می‌باشند، قابل فهم باشد و بتوان با ظرفیت فکری اندک تصمیمی معین گرفت، روشی قابل انعطاف و کلی که در قید جزئیات کم اهمیت نیست، ارائه می‌دهد. این روش از عهده‌ی موقعیتهای اجتماعی و اقتصادی و محیط طبیعی که نیازمند تنوع و انعطاف است، برمی‌آید.
به منظور ایجاد الگویی شبیه به پردازش عمومی اطلاعات هوشمندانه‌ی بشر، دانش و تجربه‌ی افراد باتجربه ومتخصصان مجرب به زبان طبیعی، وارد رایانه شده و عملیات منطقی به صورت اجمالی اجرا می‌شوند و با استفاده از این الگو، تحلیل پیش برده می‌شود و فعالیت‌های بشر یا پدیده ها و اوضاع اجتماعی و بازرگانی مورد بررسی قرار می‌گیرند. بیشتر روشهای فازی که برای مدیریت تکمیل شده اند از این روش بهره می‌گیرند.
در این فصل ابتدا تاریخچه ای از منطق فازی بیان می شود و در ادامه با منطق فازی آشنا خواهیم شد. درآخرهم چگونگی کارکرد سیستم های فازی بررسی می شود.
1-1-1-    تاریخچه ی مختصری از منطق فازی
دهه ی1960 آغاز نظریه فازی بود. نظریه‌ی فازی به وسیله پروفسور لطفی زاده در سال 1965 در مقاله ای به نام مجموعه های فازی معرفی شد. ایشان قبل از کار بر روی نظریه‌ی فازی، یک استاد برجسته در نظریه کنترل بود. او مفهوم "حالت" را که براساس نظریه‌ی کنترل مدرن را شکل می‌دهد، توسعه داد. عسگرزاده در سال 1962 چیزی را بدین مضمون برای سیستمهای بیولوژیک نوشت: "ما اساساً به نوع جدید ریاضیات نیازمندیم؛ ریاضیات مقادیر مبهم یا فازی است که توسط توزیع های احتمالات قابل توصیف نیستند." وی فعالیت خویش در نظریه‌ی فازی را در مقاله ای با عنوان "مجموعه های فازی" تجسم بخشید. مباحث بسیاری در مورد مجموعه های فازی بوجودآمد و ریاضیدانان معتقد بودند نظریه‌ی احتمالات برای حل مسائلی که نظریه‌ی فازی ادعای حل بهتر آن را دارد، کفایت می‌کند. دهه‌ی 1960 دهه‌ی چالش کشیدن و انکار نظریه‌ی فازی بود وهیچ یک از مراکز تحقیقاتی، نظریه‌ی فازی را به عنوان یک زمینه‌ی تحقیق جدی نگرفتند.
اما در دهه‌ی 1970، به کاربردهای عملی نظریه‌ی فازی توجه شد و دیدگاه های شک برانگیز درباره‌ی ماهیت وجودی نظریه‌ی فازی مرتفع شد. استاد لطفی زاده پس از معرفی مجموعه های فازی در سال 1965، مفاهیم الگوریتم فازی را در سال 1968 تصمیم گیری فازی را در سال 1970 و ترتیب فازی را در سال 1971 ارائه نمود. ایشان در سال 1973 اساس کار کنترل فازی را بنا کرد. این مبحث باعث کنترل کننده های فازی برای سیستم‌های واقعی بود. ممدانی و آسیلیان چهارچوب اولیه‌ای را برای کنترل کننده فازی مشخص کرد. در سال 1978 هومبلاد و اوستگارد اولین کنترل کننده‌ی فازی را برای کنترل یک فرآیند صنعتی به کار بردند که از این تاریخ به بعد، با کاربرد نظریه‌ی فازی در سیستم‌های واقعی، دید شک برانگیز درباره‌ی ماهیت وجودی این نظریه کاملاً متزلزل شد.
دهه‌ی 1980 از لحاظ نظری، پیشرفت کندی داشت، اما کاربرد منتطق فازی باعث دوام نظریه‌ی فازی شد. هیچ اندیشیده‌اید که کشورژاپن چرا گوی سبقت را در تولید لوازم الکترونیک هوشمند از دیگر همتایانش ربوده است؟ مهندسان ژاپنی به سرعت دریافتند که کنترل کننده‌های فازی به سهولت قابل طراحی بوده و در مورد بسیاری، می توان از آنها استفاده کرد. به علت اینکه کنترل فازی به یک مدل ریاضی نیاز ندارد، می توان آن را مورد بسیاری از سیستم هایی که به وسیله‌ی نظریه‌ی کنترل متعارف قابل پیاده سازی نیستند به کاربرد. سوگنو مشغول کار بروی ربات فازی شد، ماشینی که از راه دور کنترل می‌شد و خودش به تنهایی عمل پارک را انجام می‌داد. یاشونوبو و میاموتو از شرکت هیتاچی کار روی سیستم کنترل قطار زیرزمینی را آغاز کردند. بالاخره در سال 1987 پروژه به ثمر رسید و یکی از پیشرفته ترین سیستم‌های قطار زیرزمینی را در جهان بوجود آورد. در دومین کنفرانس سیستم‌های فازی که در توکیو برگزار شد، درست سه روز بعد از افتتاح قطار زیرزمینی، هیرو تا یک ربات فازی را به نمایش گذارد که پینگ پنگ بازی می‌کرد، یاکاماوا نیز سیستم فازی را نشان داد که یک پاندول معکوس را در حالت تعادل نشان می‌داد. پس از این کنفرانس، توجه مهندسان، دولتمردان و تجار جلب شد وزمینه‌ی پیشرفت نظریه‌ی فازی فراهم شد.
دهه ی 1990، توجه محققان آمریکا و اروپا به سیستم‌های فازی موفقیت سیستم‌های فازی در ژاپن، مورد توجه محققان آمریکا و اروپا واقع شد و دیدگاه بسیاری از محققان به سیستم‌های فازی تغییر کرد. در سال 1992 اولین کنفرانس بین الملی در مورد سیستم‌های فازی به وسیله‌ی بزرگترین سازمان مهندسی یعنی IEEE برگزار شد. در دهه ی 1990 پیشرفت‌های زیادی در زمینه‌ی سیستم‌های فازی ایجاد شده؛ اما با وجود شفاف شدن تصویر سیستم‌های فازی هنوز فعالیت‌های بسیاری باید انجام شود و بسیاری از راه حل‌ها و روش‌ها همچنان در ابتدای راه قرار دارد. بنابراین توصیه می‌شود که محققان کشور با تحقیق در این زمینه، موجبات پیشرفت‌های عمده در زمینه‌ی نظریه فازی را فراهم نمایند.
1-1-2-    آشنایی با منطق فازی
منطق فازی عبارتست از استدلال با مجموعه‌های فازی. حال اگر بخواهیم نظریه مجموعه های فازی را توضیح دهیم، باید بگوئیم نظریه‌ای ست برای اقدام در شرایط عدم اطمینان. این نظریه قادر است بسیاری از مفاهیم، متغیرها و سیستم‌هایی را که نادقیق و مبهم هستند، صورت بندی ریاضی ببخشد و زمینه را برای استدلال، استنتاج، کنترل و تصمیم‌گیری درشرایط عدم اطمینان فراهم آورد. پرواضح است که بسیاری از تصمیمات و اقدامات بشر در شرایط عدم اطمینان است وحالات واضح و غیرمبهم بسیار نادر و کمیاب می‌باشند.
پیش از معرفی تئوری منطق فازی توسط پروفسور لطفی زاده در 1965 محققان زیادی به رفع پارادوکس‌های موجود در مسائل مطرح شده در علوم مختلف بر اثر محدودیت منطق دوگانه مشغول بودند، مانند پارادوکس wooger در علوم زیستی شناسی که در آن فرزندان بعضی از حیوانات به تیره خانواده‌ای متفاوت از والدینشان تعلق دارند، در حالیکه از نظر ژنتیکی چنین امری ممکن نیست و این موضوع با منطق دوگانه‌ی مرسوم سازگاری نداشت. در این راستا راسل  ابهام را جزئی از زبان دانست و یا Jan Lukasiewicz منطق سه ارزشی را مطرح کرد که در آن علاوه بر ارزشهای False & True منطق ارزشی possible هم وجود داشت.
در منطق فازی به جای دو ارزشی بودن، ما طیفی از ارزشها را درباره‌ی صفرو یک خواهیم داشت. با این طیف می‌توان عدم قطعیت را به خوبی نمایش داد. تمایز عمده منطق فازی با منطق چند ارزشی آن است که در منطق فازی مفهوم یک عبارت هم می‌تواند مبهم باشد(مانند سردی هوا). در منطق فازی می‌توانیم جملاتی را که معمولاً در مجاورت روزانه در تحلیل مسائل استفاده می‌کنیم از قبیل "کاملاً درست است"، "کم و بیش درست است"، "تا حدی نادرست است" و... را بکار بندیم. بطور کلی منطق‌ها بعنوان پایه‌ی برهان به 3 بخش متمایز مقادیر درستی، عملگرها و فرآیند استدلال تقسیم می‌شوند.
متغیرهای زبانی: پروفسور زاده در سال  1973 می‌نویسد: "متغیرهای زبانی، متغیرهای هستند که مقادیرشان اعداد نیستند، بلکه لغات یا جملات یک زبان طبیعی یا ساختگی هستند." اگر چه تئوری مجموعه‌های فازی فقط با مدل‌های ریاضی سروکار دارد، ولی امکان مدل سازی لغات و عبارات یک زبان طبیعی را به کمک متغیرهای زبانی می‌دهد. به طور کلی متغیر به 2 دسته تقسیم می‌شوند:
1)زبانی: مانند کلمات و عبارات مربوط به یک زبان طبیعی.
2)عددی: که متغیرها دارای مقادیر عددی هستند. یک متغیر زبانی در واقع یک عبارت زبانی طبیعی است که به مقدار کمیت خاص اشاره دارد و اصطلاحاً مانند مترجم عمل می‌کند و به کمک تابع عضویت نشان داده می‌شود مانند واژه "سرد" در جمله "هوا سرد است"، سردی، خود‌ متغیری است برای دمای هوا که می‌تواند مقادیر مختلفی به خود اختصاص دهد و در واقع یک تابع عضویت برای آن تعریف می‌شود.
متغیرهای زبانی می‌تواند از الحاق u=u1,u2,…,un تشکیل شوند که هرکدام از ui ها عبارتی تجزیه ناپذیرند، مانند "تا حدی سرد" ، که در مجموع به 4 دسته‌ی زیر تقسیم می‌شود:
1)عبارات اصلی: که به عنوان برچسبهایی برای مجموعه های فازی در نظر گرفته می‌شوند و مانند "سرد" در عبارت بالا یا عباراتی از: کوتاه، بلند، ... که هر کدام تابع عضویت مخصوص به خود دارند.
2)حرف ربط: مانند و، یا، ... را دارند.
3)پیراینده: که روی عبارات اولیه اعمال شده و اثر تشدید یا تضعیف در مفهوم آن عبارت را به همراه دارد مانند تا حدی، اندکی، بسیار و...
4)حروف نشانه مانند پرانتز و...
تمامی پیراینده‌ها روی عبارات اصلی U به صورت u به توان P عمل می‌کنند که   P  و اگر P=  شود آنگاه عبارت دقیق و غیرفازی حاصل می‌شود و نشان می‌دهد که هیچ ابهام و تردیدی وجود ندارد. اگر فرضاً متغیر زبانی "پیر" را به عنوان ملاک ایجاد یک مجموعه‌ی فازی در نظر بگیریم آنگاه آن مجموعه به صورت زیر خواهد بود:
پیر={(3/0,45)و(5/0,50)و(8/0,55)و(9/0,60)و(1,70)و(1,75)}
عبارت "بسیار پیر" = "پیر به توان دو" یعنی تمام درجات عضویت به توان 2 می رسند که حاصل به صورت زیر خواهد بود:
بسیار پیر= {(9/0,45)و(25/0,50)و(64/0,55)و(8/0,60)و(1,60)و(1,75)}
و یا برای نمونه عملگری مثل "کم و بیش" که خاصیت تضعیف کنندگی مفهوم را با خود بدنبال دارد بصورت "کم و بیش پیر"="پیربه توان  " .
کمیت سنجهای زبانی: منطق کلاسیک دو نوع کمیت سنج را به رسمیت می‌شناسد:  1)کمیت سنج جامع؛ همه‌ی اشیاء خصوصیت معینی دارند. 2)کمیت سنج وجودی؛ حداقل یک شیء وجود دارد که خصوصیت معینی داشته باشد. اساساً، دو نوع کمیت سنج فازی وجود دارد: 1)مطلق؛ تقریباً ، چندین و... 2)نسبی؛ بیشتر، معدود و ...
در ادامه مهمترین خصوصیات منطق فازی آمده است:
•    طبق منطق فازی، استدلال دقیق یا منطق معمولی حالت خاصی از استدلال تقریبی است.
•    هر سیستم منطقی قابل تبدیل به منطق فازی است.
•    در منطق فازی دانش به عنوان مجموعه‌ای از محدودیت‌های فازی یا انعطاف پذیر روی متغیرها در نظر گرفته می‌شود.
•    استنتاج به عنوان فرآیند انتشار این محدودیت‌ها در نظر گرفته می‌شود.
•    در منطق فازی تمام مسائل دارای راه حلی هستند که درجه مطلوبیت(امکان)را نشان می‌دهد.
1-1-3-    سیستم های فازی
در پردازش اطلاعات فازی، تفکر،دانش و تجربه‌ی بشر به صورت واژه وارد رایانه می‌شوند و این واژه‌ها به وسیله‌ی توابع عضویت(MF)تصویر می‌شوند و به این ترتیب عملیات ورود اطلاعات به رایانه‌های رقمی متعارف که قادر به استفاده از کمیت هستند انجام می‌گیرد.
از آنجائی که افراد بشر تفکر خود در مورد اشیاء و پدیده‌ها را با واژگان بیان می‌کنند و چون واژه‌ها حاوی ابهام معنایی هستند(که نیاز به تفکر دارند)در نظریه‌ی منطق فازی بر استفاده از این ابهام تاکید شده است.

 

راه حل،مقدار،واژگان بشری

سیستم‌های فازی، سیستم‌های مبتنی بر دانش یا قواعد می‌باشند، قلب یک سیستم فازی یک پایگاه دانش است که از قواعد اگر-آنگاه فازی تشکیل شده است. دراولین نگاه به اطراف خود به سادگی می‌توانید مجموعه‌ای از این دستگاه ها و لوازم را در خانه و در محل کار خود بیابید. بله، مخترع منطق نوین علمی که جهان صنعت را دگرگون کرد و در کنار منطق دیجیتالی در ساختمان دستگاههای الکترونیکی، "منطق فازی" را به دنیا عرضه نمود، کسی نیست جز پروفسور لطفی زاده.
منطق فازی تعمیمی از منطق دو ارزشی متداول است و درحالیکه در منطق دو دویی جایی برای واژه‌هایی همچون "کم"، "زیاد"، "اندکی"، "بسیار"، ... که پایه‌های اندیشه و استدلال های معمولی انسان را تشکیل می دهند، وجود ندارد. روش پروفسور بر مبنای بکارگیری همین عبارات زبانی است. به عنوان مثال مسئله‌ی رعایت فاصله با خودروی جلویی در هنگام رانندگی را در نظر می‌گیریم، جهت تنظیم این فاصله هنگام مواجه شدن با خودروی روبرو "اگر جاده لغزنده باشد، باید فاصله را زیاد کنیم "و"اگر سرعت خودرو کم باشد، می‌توانیم فاصله را کم کنیم" و "اگر هوا تاریک باشد، فاصله را زیاد می‌کنیم" که غالباً هنگام رانندگی مکان اندازه گیری دقیق میزان سرعت خودرو تاریکی جاده، لغزندگی جاده و نظیر آن به منظور محاسبه مقادیر فاصله مطلوب وجود ندارد، در نتیجه جهت طراحی سیستم ترمز موثر خودرو بر پایه منطق فازی، عباراتی مثل تاریکی کم یا زیاد، سرعت کم یا زیاد، لغزندگی کم یا زیاد و... را به عنوان متغیرهای ورودی و عباراتی همچون "فاصله ی کم یا زیاد" را مشابه آنچه در مغز انسان برای تصمیم گیری رخ می- دهد را به عنوان متغیر خروجی بکار می بندیم. امروزه هیچ دستگاه الکترونیکی، از جمله وسایل خانگی، بدون کاربرد این منطق در ساختار فنی خود ساخته نمی‌شود. با منطق پروفسور لطفی زاده این دستگاه ها هوشمند می‌شوند. امروزه اروپایی‌ها، ژاپنی‌ها و آمریکایی‌ها و همه‌ی کشورهای پیشرو در علم و صنعت، پروفسور لطفی زاده را می‌شناسند و از اهمیت کار او در دانش مدرن بشری آگاهند. برخلاف آموزش سنتی در ریاضی، پروفسور "زاده" در سال 1965 منطق انسانی و زبان طبیعت را وارد ریاضی کرد. مفهوم کلمه یا عبارت به تنهایی ممکن است واضح و روشن باشد، اما زمانیکه از آن بعنوان معیاری در تعیین اعضای یک مجموعه ریاضی استفاده می‌شود شاید نتوان بطور قاطع شئ را به آن نسبت داد و بالعکس به عنوان "کلمه سال" شناخته شد. با این اوصاف:
الف)ما تا چه حد قادریم احساسات و تفکراتمان را بدون ابهام به مخاطبان خود انتقال دهیم و تا چه حد آن چیزی که بیان می‌کنیم دقیقاً همان خواسته ذهنی ما بوده است؟
ب)چقدر درک مخاطب از جمله‌ی ما، با آنچه که مقصود ما بوده همخوانی داشته است؟
این 2 سوال دو مفهوم متفاوت و در عین حال اساسی در مبحث فازی را بیان می‌کند. بطور کلی برای برقراری ارتباط با محیط اطراف، ما از یک "زبان طبیعی" استفاده می‌کنیم و از آنجا که قدرت تفکر همواره فراتر از توان پیاده سازی آن با یک زبان است برای بسیاری از مفاهیم ذهنی معادل دقیق در دامنه‌ی لغات زبان وجود ندارد. برای سوال دوم هم باید گفت که عوامل مختلفی دربرداشت و درک افراد از یک مفهوم مشخص اثرگذار است. فرضاً در عبارت " هوای سرد" با توجه به مکان زندگی، فرهنگ، حساسیت فرد به سرما و...تعابیر مختلفی برای فرد از عبارت "سردی" قابل تعریف است که لزوماً با شخص دیگر در مکان دیگربرابر نیست، زیرا سردی هوا از نظر افراد مختلف دارای درجات متفاوتی است. کسی که در قطب زندگی می‌کند دمای 15- را سرد می‌داند در حالی که برای فرد ساکن در استوا دمای 5+ هم ممکن است سرد تلقی شود. این تفاوت درک افراد از یک موضوع چگونه قابل توجیه است؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا باید مفهوم و جایگاه واژه‌ی "سردی" در دنیای پیرامون ما تعریف و مشخص شود. این نکته همان چیزی است که پروفسور زاده در سال 1973 تحت عنوان متغیرهای زبانی به آن اشاره کرد متغیرهای زبانی که عدد نیستند، بلکه مقادیر آنها حروف ولغات هستند و با مدل سازی مجموعه‌ای برای متغیر زبانی "سردی" سعی در توصیف آن نموده و به هرکدام از دماهای مختلف (x) یک "درجه عضویت" ( ) نسبت می‌دهیم که بیان کننده‌ی میزان تعلق آن عضو به مجموعه است و بین یک بازه‌ی بسته‌ی [0و1] متغیر است. در نتیجه در تئوری مجموعه‌ی فازی A در مجموعه‌ی مرجع U بصورت زوج مرتب است...

 

بخشی از منابع و مراجع پروژه پروژه دانشجویی بررسی روش های پیش بینی هوشمند دما در pdf

دکتر محمد مهدوی ،هیدرولوژی کاربردی، جلد1، انتشارات دانشگاه تهران[1]

دکتر هوشنگ قائمی، مبانی هواشناسی،انتشارات دانشگاه شهید بهشتی[2]

امین کوره پزان دزفولی،اصول تئوری مجموعه های فازی[3]

ترجمه ی دکتر محمد حسین فاضل زرندی،تالیف جی.ج.کلر-یو.اس.کلیر و ب.یوآن،تئوری مجموعه های فازی[4]

[5] George J. Klir Bo Yuan, Fuzzy sets and Fuzzy Logic, Theory and applications , Prentice Hall PTR , 1995.

[6] Anna Kolesárová, Monika Ková?ová, Fuzzy sets and their applications STU Bratislava 2004, ISBN 8022720364

[7] Chen, G. Q, Fuzzy Logic in Data Modeling, Semantics, Constraints, and Database Design, Kluwer Academic Publisher,1999.

[8] [Zad65], Fuzzy Sets, Zadeh L.A., 1965

[9] [KYu], Fuzzy Sets and Fuzzy Logic – Theory and Applications, Klin D. George, Bo Yuan

[10] [MLAB], Fuzzy Logic Toolbox, The MathWorks, www.mathworks.com.

[11] [Zim85], Fuzzy Sets, Decision Making and Expert Systems, Zimmermam Hans J., Kluwer Academic Press.

[12] [DPR1], Readings in Fuzzy Set – Fuzzy numbers an overview, Dubois and Prade.

[13] [KZF], An InteractiveUser-Friendly Decision Support System for consensus Reaching Based on Fuzzy Logic with linguistic quantifiers, Kacprzyk, Zadrozny and Fedrizzi.

[14] [YAG88], An Ordered Weighted Averaging Aggregation Operators in Multicriteria
Decision Making , Ronald Yager.

[15] [VIL03], Introducción a la Lógica Difusa para la representación de información imprecisa, Vila Amparo, 2002-2003.

[16] V. Cross and A. Firat, “Fuzzy objects for geographical information systems,” Fuzzy Sets and Systems, Vol. 113, 2000, pp. 19-36.

[17] V. Cross, “Fuzzy extensions for relationships in a generalized object model,” International Journal of Intelligent Systems, Vol. 16, 2001, pp. 843-861.

[18] V. Cross, “Defining fuzzy relationships in object models: Abstraction and interpretation,”Fuzzy Sets and Systems, Vol. 140, 2003, pp. 5-27.

[19] V. Cross, R. Caluwe, and N. van Gyseghem, “A perspective from the fuzzy object
data management group (FODMG),” in Proceedings of the 6th IEEE International Conference on Fuzzy Systems, Vol. 2, 1997, pp. 721-728.

[20]  J. C. Cubero and M. A. Vila, “A new definition of fuzzy functional dependency in
[21]fuzzy relational databases,” International Journal of Intelligent Systems, Vol. 9, 1994, pp. 441-448.

[22 ] G. de Tré and R. de Caluwe, “Level-2 fuzzy sets and their usefulness in object- oriented

[23]database modeling,” Fuzzy Sets and Systems, Vol. 140, 2003, pp. 29-49.

[24] D. Dubois, H. Prade, and J. P. Rossazza, “Vagueness, typicality, and uncertainty in
class hierarchies,” International Journal of Intelligent Systems, Vol. 6, 1991, pp. 167-183.

[25] R. George, R. Srikanth, F. E. Petry, and B. P. Buckles, “Uncertainty management issues in the object-oriented data model,” IEEE Transactions on Fuzzy Systems, Vol. 4, 1996, pp. 179-192 and Applications Symposium, 2000, pp. 47-54.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   46   47   48   49   50   >>   >