پروژه دانشجویی کارآموزی در شرکت سایوان در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی کارآموزی در شرکت سایوان در pdf دارای 40 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی کارآموزی در شرکت سایوان در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فهرست مطالب
سپاسگزاری
فرایندهای جوشکاری                                1
فرایند جوشکاری مقاومتی نقطه ای                        11
اصطلاحات و بهسازی در نحوه جوشکاری نقطه ای                21
جوشکاری مقاومتی غلطکی                             25
اصطلاحات و بهسازی برای جوشکاری مقاومتی غلطکی            28
فرایند جوش جرقه ای                                31
فرایند جوش سربه سر                                32
فرایند جوش تصادمی                                32
نکات ایمنی در جوشکاری و برشکاری                    33

 
مقدمه

فرآیندهای جوشکاری «مقاومتی»         Resistance    Welding              
مقدمه و کلیات : فرآیندهای جوشکاری مقاومتی با فرآیندهای قبلی تفاوت کلی دارد .اتصال دو سطح توسط حرارت و فشار توأماً انجام می گیرد .فلزات به دلیل مقاومت الکتریکی در اثر عبور جریان الکتریکی گرم شده و حتی به حالت مذاب نیز میرسند که طبق قانون ژول حرارت حاصل با رابطه زیر تعیین میشود.Q=KRI2t                   
=I         شدت جریان( آمپر) ، R مقاومت( اهم)، t زمان( ثانیه) وQ ،حرارت (ژول).
فرآیندهای قوس الکتریکی حرارت در روی کار بوسیله هدایت و تشعشع توزیع می شود اما در فرآیندهای جوشکاری مقاومتی حرارت در عرض داخلی و سطح مشترک دو ورق در موضع اتصال در اثر عبور جریان الکتریکی تولید و منتشر  می شود . جریان الکتریکی مذکور از طریق الکترودها و تماس آنها به سطح کار منتقل و یا از طریق ایجاد حوزه مغناطیسی احاطه شده در اطراف کا به قطعه القاء می شود . هر چند هر دو روش بر اساس حرارت مقاومتی پایه گذاری شده است اما معمولاً نوع اول فرآیند جوشکاری مقاومتی و دومی به فرآیند جوشکاری القائی نیز مرسوم شده است .
فاکتورهای شدت جریان و زمان از طریق دستگاه جوش قابل کنترل هستند ، اما مقاومت الکتریکی به عوامل مختلف بستگی دارد از جمله : جنس و ضخامت قطعه کار ، فشار بین الکترودها ، اندازه و فرم و جنس الکترودها و چگونگی سطح کار یعنی صافی و تمیزی آن .
مقاومت 3 مقاومت تماس بین دو ورق مهمترین قسمت است. فلزات دارای مقاومت الکتریکی کم بوده بالنتیجه مقاومتهای 1و3و5 اهمیت بیشتری پیدا می کنند . مقاومتهای 2و4 بستگی به ضریب مقاومت الکتریکی و درجه حرارت قطعه کار دارد .مقاومتهای 1 و 5 ناخواسته بوده و باید حتی المقدور آنرا کاهش داد . تمیزی سطح کار و الکترود و نیروی فشاری وارد بر الکترود عوامل تقلیل دهنده این مقاومتها (1و5) می باشند .
از نظر اقتصادی لازم است که فاکتور زمان حتی المقدور کاهش یابد . که در نتیجه جریان الکتریکی لحظه ای بالا در حدود 10000 – 3000 آمپر با ولتاژ 10 – 5/0 ولت مورد نیاز است . انواع مختلف روش های جوشکاری مقاومتی به روش ایجاد مقاومت موضعی بالا و تمرکز حرارت در نقطه مورد نظر ارتباط دارد ، ولی به هر حال تماس فیزیکی بین الکترودهای ناقل جریان الکتریکی و قسمت هایی که باید متصل شوند نیز مورد نیاز است . بطور کلی فرآیندهای جوشکاری مقاومتی یکی از بهترین روش ها برای اتصالات سری است .
دستگاههای جوشکاری مقاومتی شامل دو واحد کلی است : واحد الکتریکی (حرارتی) واحد فشاری(مکانیکی) . اولی باعث بالا بردن درجه حرارت موضع مورد جوش و دومی سبب ایجاد فشار لازم برای اتصال دو قطعه لب رویهم در محل جوش است .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله نفت خام در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله نفت خام در pdf دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله نفت خام در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله نفت خام در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله نفت خام در pdf :

نفت خام

نفت خام به انگلیسی Crude Oil و به روسی Naphra نامیده می‌شود که درحالت طبیعی به صورت مایع بوده و رنگ آن قهوه‌ای زرد مایل به سیاه است و دربرابر نور انعکاسی ، رنگ سبز بخصوصی از خود نشان می‌دهد.
مشخصات نفت
نفت خام به جهت وجود ترکیبات گوگرد بوی نامطلوبی دارد. بخش اعظم نفت خام از هیدراتهای کربن تشکیل شده و مقدار کمی عناصر دیگر نیز به آن مخلوط می‌گردد، که این عناصر در زیر با درصدشان نشان داده شده‌اند.

عنصر حداقل درصد وزنی حداکثر درصد وزنی
کربن 822 871
هیدروژن 118 147
گوگرد 01 55
اکسیژن 01 45
نیتروژن 01 15

جدول ازسلی (1985)
دراین جدول عناصر دیگری مانند وانادیوم ، نیکل و اورانیوم با درصد وزنی حداکثر 01 در ترکیب نفت خام موجود هستند. بعلاوه در خاکستر نفت خام آثاری از عناصر C r ، Cu ، Pb ، Mn ، Sr ، Ba ، Mo ، Mg ، Ca ، Ti ، Al ، Fe و Si یافت می‌شود که بعضی از عناصر بالا مانند V-Ni-U احتمالا در رابطه با عنصر ارگانیکی اولیه (مادر) بوجود آمده و بعضی دیگر از عناصر مشخصات ژئوشیمیایی سنگ دربرگزیده را نشان می‌دهند.
قابل ذکر است که آثاری از نمک ، آب و سولفید هیدروژن نیز درنفت خام مشاهده می‌شوند.

خواص فیزیکی نفت خام
ویسکوزیته
همانطور که نفت خام ممکن است با دخالت عواملی به رنگهای زرد ، سبز ، قهوه‌ای ، قهوه‌ای تیره تا سیاه مشاهده گردد، لذا ویسکوزیته متغیر را برای آنها خواهیم داشت. بنابراین نفت خام درسطح زمین دارای ویسکوزیته بیشتر بوده و بعبارتی ویسکوزتر است. چون در مخزن زیرزمینی یکی از عوامل دخیل حرارت موجود درمخزن می‌باشد، که همراه با این عامل ، عمق نیز موثر می‌باشد. همچنین سن نفت را به لحاظ زمان مخزن شدن را درطیف تغییرات ویسکوزیته سهیم می‌دانند.

ترکیبات مولکولی نفت خام
تعداد ترکیبات مولکولی نفت خام وابسته به سن زمین شناسی آن ، عمق تشکیل آن ، منشا آن و موقعیت جغرافیایی آن متغیر می‌باشد. برای مثال نفت خام Ponca city از Oklahoma شامل حداقل 234 ترکیب مولکولی می‌باشد.

گروههای تشکیل دهنده نفت خام
هیدروکربنها (Hydrocarbons)
هیدروکربنها همانطور که از نامشان مشخص است، شامل گروههایی هستند که ترکیبات ملکولی آنها فقط از هیدروژن و کربن تشکیل شده است. انواع هیدروکربنها عبارتند از :
هیدروکربن‌های پارافینی (پارافینها)
هیدروکربنهای نفتنی (سیکلوپارافینها یا نفتنیکها )
هیدروکربنهای آروماتیک (بنزنوئیدها)
غیرهیدروکربنها (Heterocompounds)

این گروه شامل ترکیباتی غیر از هیدروژن و کربن می‌باشند و عناصری از قبیل اکسیژن ، نیتروژن ، گوگرد ، اتمهای فلزی همراه با هر کدام از اینها و یا ترکیب با همه اینها نظیر Ni ، V می‌باشد.

وزن مخصوص نفت خام
از خواص فیزیکی نفت خام که ارزش اقتصادی نفت خام بر مبنای آن سنجیده می‌شود، وزن مخصوص آن می‌باشد. لذا سنجش و نحوه محاسبه فرمول آن مهم است. اکثر کشورهای جهان ، وزن مخصوص نفت خام را برحسب درجه A.P.I که یک درجه بندی آمریکائی است، محاسبه می‌کنند. مشابه همین درجه بندی و سنجش ، وزن مخصوص نفت خام را در کشورهای اروپائی با درجه بندی Baume محاسبه می‌کنند که از لحاظ مقدار اندکی از درجه A. P.I کمتر می‌باشد.

سنجش وزن مخصوص نفت خام
سنجش وزن مخصوص نفت خام مانند سایر مواد و مایعات برمبنای قانون کلی که همان وزن واحد حجم مایع است، در شرایط F 60 و P=1at سنجیده می‌شود و مقدار آن در فرمول جایگزین شده و وزن مخصوص نفت خام را بر حسب درجه A.P.I یا درجه Baume می‌دهد.
= درجه A.P.I امریکائی

= درجه Baume اروپایی
بدلیل اینکه S.G (Pure water)=1 می‌باشد. لذا وزن مخصوص آب با درجه 10 ، API خواهدبود. بدلیل کوچکتر بودن وزن مخصوص نفت از آب که همواره عددی کوچکتر از 1 را برای وزن مخصوص نفت در 60F خواهیم داشت. لذا هیچوقت در جدولها و محاسبات ، وزن مخصوص نفت بر حسب درجه A.P.I کوچکتر و مساوی 10 نخواهیم داشت.

تاثیر درجه حرارت بر وزن مخصوص نفت خام
از عواملی که سبب تغییر در وزن مخصوص نفت خام می‌شوند، تغییرات دما است. یعنی با بالارفتن دما ، وزن مخصوص کمتر شده و به درجه A. P.I افزوده می‌شود. همچنین بالا رفتن درجه حرارت اثر معکوس بر روی ویسکوزیته نفت خام می‌گذارد.

انواع مختلف نفت برحسب A.P.I
نفت سنگین با 10 الی 20 درجه A.P.I
نفت متوسط با 20 الی 30 درجه A.P.I
نفت سبک با بیش از 30 درجه A.P.I

وزن مخصوص نفت‌ها بستگی به ماهیت هیدروکربورهای مختلف دارد. هر قدر مقدار گاز محلول در روغن بیشتر باشد، چگالی آن کمتر خواهد بود. بنابراین پارافین‌ها دارای پایین ترین چگالی و نفتیک‌ها کمی بالاتر و آروماتیک‌ها بالاترین چگالی را دارند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد ا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی در pdf دارای 40 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی در pdf :

پیشگفتار :
در طول دوره کارآموزی در معاونت اداری و مالی دانشگاه آزاد اسلامی باتجارب بسیاری آشنا شدم ، فعالیت در این سازمان بزرگ هرچند که در دوره ای کوتاه مدت انجام گرفت ولی بسیار پربار و ارزنده بود ، همانگونه که اطلاع دارید دانشگاه آزاد یکی از دانشگاه های بسیار پر مخاطب در کشور است و تعداد زیاد دانشجویان این دانشگاه و همچنین سرمایه گذاری ها و بودجه بندی ها و هزینه های بسیار این سازمان و همچنین حساسیت بخش مالی و اداری این سازمان باعث شد تا تجربه فعالیت در حسابداری در این سازمان را کاملا احساس کنم ، آشنایی با روش های حسابداری و سیستم های حقوق و دستمزد و سیستم های حسابداری و انبارداری و نرم افزار های موجود از دیگر مباحث آموخته شده در طول این دوره بود که در این گزارش به اختصار به استحضار می رسانم .

فصل اول
معرفی معاونت اداری و مالی دانشگاه آزاد

وظایف معاونت مالی :
الف) انجام فعالیتهای مربوط به دریافت و پرداخت های دانشگاه در زمینه های جاری و عمرانی
ب) ثبت و طبقه بندی اطلاعات های وتهیه تراز،صورت های مالی و یاد داشتهای آن
پ) تهیه لیست های حق الزحمه پرسنل ، اعضاء هیئت علمی و حق التدریس و پرداخت آن
ت) پرداخت کسورات قانونی،سهم مراجع ذیصلاح قانونی

ث) نظارت و کنترل دریافت ها و پرداختهای حسابهای بانکی و مطابقت با موارد ثبت شده در دفاتر قانونی
چ) ارائه خدمات مالی به دانشجویان عزیز در خصوص شهریه و هزینه های جانبی تحصیلی
ح) تهیه گزارشات آماری درآمد و هزینه و دقت در تحقق صحیح آیتم های نربور
خ) ارائه خدمات و فعالیتهای دریافتی و پرداخت طرح های پژوهشی و تحقیقاتی

د) ارائه وام و تسهیلات مالی دانشجویان
ذ) نظارت بر بودجه شورای فرهنگی و پرداخت بر اساس مصوبات شورا در زمینه فرهنگی
ر) کنترل قراردادهای پیمانکاری و پرداخت صورت وضعیت پیمانکاران بر اساس پیشرفت فیزیکی و تائید دفتر فنی
فعالیتهای فوق که به طور خلاصه آورده شده است مربوط به تمام حوزه ها می باشد وسهم دانشجو قسمتی ازاین فعالیتها می باشد. متقابلا” تعیین روزهای خدمات دهی به روزهای زوج به منظور انجام امورات.بررسی وکنترل ثبت و طبقه بندی و گزارش گیری در روزهای فرد بوده که نظرات دانشجویان عزیز را به این مطلب جلب مینمائیم که انجام فعالیتهای درون سازمانی به منظور طی مسیری برای تکامل و پیشرفت نیاز ضروری است.
صندوق رفاه دانشجویی :

خدمات آن به شرح زیراست:
1ـ ارائه تسهیلات اعتباری در زمینه های مختلف بر اساس بخشنامه
2ـ دادن مهلت برای پرداخت شهریه و هزینه های تحصیلی طبق مقررات مربوط

3ـ ارائه خدمات به دانشجویان به همکاری که قادر به دریافت مدارک مورد نیازخود نیستند براساس اختیارات
4- مشاور مالی به دانشجو در زمینه های مشکلات مالی

در صورت عدم توانایی پرداخت شهریه دانشجویان می بایست حداکثر ظرف مدت یک هفته پس از انتخاب واحد بایستی به صندوق رفاه دانشجویی مراجعه و تقاضای اخذ مهلت ،دادن تعهد یا اخذ اعتبار یا تقسیط یا دریافت وامهای متعدد شده تا پس از آن بتوانند از خدمت کلاس های آموزشی ،دریافت فرم تثبیت انتخاب واحد (فرم تاییدیه کلاسی)،گواهی اشتغال،;بهره مند شوند.این صندوق در سال تحصیلی گذشته بالغ بر 8/996/079/548 ریال وام در قالب تسهیلات دانشجویی،اجاره مسکن،ازدواج و ضروری به دانشجویان پرداخت نموده است تسهیلات اعتباری در سال تحصیلی 86-87 تا کنون 2/663/576/000 ریال می باشد .

نواع وام های پرداختی صندوق رفاه و شرایط دریافت و باز پرداخت آن :
1 – قرض الحسنه شهریه برای مقاطع کاردانی وکارشناسی 50% کل شهریه و برای مقاطع کارشناسی ارشد حداکثر 60%کل شهریه می باشد و باز پرداخت آن طی حداکثر 12 ماه است .
2 – قرض الحسنه کمک هزینه تحصیلی از 1/800/000 ریال تا سقف 2/700/00 ریال برای 9 ماه
3 – قرض الحسنه اجاره مسکن از 2/400/000 ریال تا سقف 3/600/000 رال برای 12 ماه

4 – قرض الحسنه ازدواج 7/500/000 ریال برای 18 ماه
5 – قرض الحسنه ضروری از 3/000/000 ریال تا سقف 5/000/000 ریال برای 18 ماه

شرایط دریافت وام
جهت دریافت وام شهریه چک یا سفته به میزان 12%مبلغ وام مورد نیاز می باشدجهت دریافت وام های کمک هزینه،اجاره مسکن ،ازدواج وضروری علاوه بر چک به میزان 12%مبلغ وام ،کپی شناسنامه ضامن و همچنین کپی آخرین فیش حقوقی ضامن مورد نیاز می باشد کارمزد همه وام ها 2/5% می باشد که باز پرداخت آنها طی 4 ماه است شامل کارمزد نمی شود .

 

معاونت امور اداری :
اداره کار گزینی و رفاه
اعمال و اجرای آیین نامه و مقررات ادراری واستخدامی دانشگاه همکاری و تنظیم مقررات مربوط به امر اداری و استخدامی و ارائه پیشنهاد آن ،صدور احکام کارگزینی و پیگیری پرداخت مطالبات کارکنان ،نظارت در انجام ترفیعات و مقررات حضور و غیاب و پگیری امور رفاهی کارکنان بخشی از وظایف اداره کارگزینی و رفاه می باشد که زیر نظر سرکار خانم مژگان غلامی بعنوان رئیس اداره کارگزینی و رفاه صورت میگیرد

.
اداره خدمات و نقلیه
امور مربوط به نظافت امکان دانشگاه ،همکاری در امور اجریی مراسمات ،ارائه سرویس ایاب وذهاب به اساتید پروزی ،انجام امور مربوط به اسکان اساتید و میهمانان دانشگاه در مهمانسرا،انجام امور مربوط به ایاب و ذهاب دانشجویان از خوابگاهها به دانشگاه و بلعکس،همکاری در برگزاری اردوهای علمی دانشجویان از اموری هستند که توسط اداره خدمات و نقلیه به مسئولیت آقای جلیل برازجانی و با همکاری 26 نفر خدمتکار و 11 نفر راننده زحمتکش انجام می پذیرد. نکته حائز اهمیت اینکه تمام هم و غم این عزیزان آماده کردن فضای دلنشین و انجام خدمات صادقانه می باشد بنابراین همکاری دانشجویان عزیز خصوصا در رعایت نظافت کلاسها ،سرویس های بهداشتی و فضای سبز ،کمک قابل توجهی برای این بخش خواهد بود .

 

فضای سبز وباغبانی
بی تردیددانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس یکی از زیباترین سایتهای دانشگاهی کشور می باشد که بخشی از این زیبای مرهون تلاش باغبانانی صبور است که بصورت شبانه روزی در کشت آبیاری و نگهداری فضای سبز این مجموعه خدمت می نمایند . ضمنا استخر ها و آب نماهای موجود نیز زیر نظر فضای سبز و باغبانی نگهداری می گردد.این مجموعه توسط عزیزان باغبان و زیر نظر آقای عبدالرحمن یوسفی با فضای سبز وشاداب جهت رفاه حال عزیزان دانشجو اداره می گردد .

اداره تاسیسات و نگهداری
این بخش از مدیریت امور ادرای نیز مانند بخش خدمات در تمامی نکات دانشگاه از تاسیسات برق،آب و خطوط تلفن و تعمیرات وسایل مرتبط با آنها که شامل تاسیسات روشنای ساختمانها و محوطه ،آب سرد کن ها ،سیستم صوتی ،سیستم خنک کننده و رنگ آمیزی و نجاری عهده ار می باشد .این بخش نیازمند همکاری دانشجویان گرامی با رعایت نظم و عدم آسیب رسانی با اموال و تاسیسات می باشد چرا که این اموال متعلق به آنان و جهت رفاه حال دانشجویان تهیه ونصب گردیده است لازم بذکر است این بخش زیر نظرآقای محمد بامری بصورت شبانه روزی ارائه خدمات می نماید .

اداره امور عمومی شامل :
دبیرخانه
این قسمت بعنوان یکی از زیر مجموعه های مدیری اداری می باشد که وظایف دریافت و ثبت نامه های وارده و صادره ،تفکیک و توزیع نامه ها ،دستوالعمل ها و بخش نامه ها ،پیگیری و نظارت بر گردش مکاتبات را بر عهده دارد .

 

مخابرات و ارتباط بی سیم
همکاران ما در این قسمت آقایان عالیزاده و صادقی می باشند که پاسخگوی تماس های تلفنی و در صورت نیاز ارتباط تماس ها را به مسئولین ارجاع می دهند لازم به ذکر است دانشگاه مجهز به ارتباط بی سیم می باشد که از آن در امور تدارکات و پشتیبانی و انتظامات بهره برداری می گردد .

اداره تدارکات و پشتیبانی
بعنوان یکی از ادارات یر مجموعه معاونت اداری و مالی عهده دار پیش بینی و تهیه ملزمات مورد نیاز قسمت های مختلف دانشگاه می باشد . تهیه این ملزمات می بایست با رعایت سقف ریالی تعیین شده در آیین نامه معاملات و در قالب معاملات جزئی ،متوسط و عمده صورت میپذیرد .به هر صورت اداره تدارکات و پشتیبانی مسئولیت رعایت صرفه جویی و اصلاح دانشگاه در امور مربوط به خرید وفروش را بعهده دارد .

مرکز آموزش نیروی انسانی
این مرکز که زیر نظر مستقیم معاون اداری مالی دانشگاه فعالیت می نماید مسئولیت پیش بینی و اجرای دوره های موزشی ضمن خدمت مورد نیاز کارکنان دانشگاه را بعهده دارد .شایان ذکر است این مرکز در سال 85 درمجموع سی ویک دوره ضمن خدمت به منظور آموزش کارمندان و اعضا هئیت علمی برگزار نموده است که با این عملکرد این مرکز در منطقه هفت دانشگاه حائز رتبه نخست گردیده است .

مرکز تشکیلات و روش ها
این مرکز نیز بصورت مستقیم زیر نظر معاون اداری و مالی یفای نقش می نماید. عمده فعالیت تشکیلات و روش ها نیاز سنجی در خصوص جذب نیروی انسانی و انعکاس آن به مراجع ذیربط به منظور ایجاد پست سازمانی و اخذ مجوز به استخدام پرسنل میباشد

فصل دوم
آشنایی با نحوه محاسبات سیستم حقوق و دستمزد در دانشگاه آزاد اسلامی

1- تعریف قرارداد کار
قرارداد کارعبارت است از قراردادی کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق‌السعی کاری رابرای مدت موقت یا مدت غیرموقت برای کارفرما انجام می‌دهد. در کارهایی که طبیعت آنها جنبه مستمر دارد درصورتی که مدتی درقرارداد ذکرنشود، قرارداد دائمی تلقی می‌شود، شروط مذکوردر قرارداد کار و یا تغییرات بعدی آن در صورتی نافذ خواهد بود که برای کارگر مزایایی کمتر از امتیازات مقرر درقانون کار منظور ننماید.

2- ویژگی‌های قرارداد کار
برای صحت قرارداد کار در زمان انعقادقرارداد رعایت شرایط ذیل الزامی است:

مشروعیت مورد قرارداد
معین بودن موضوع قرارداد
عدم ممنوعیت قانونی و شرعی طرفین در تصرف اموال یا انجام کار مورد نظر لازم به ذکراست اصل بر صحت کلیه قراردادهای کار است مگر آنکه بطلان آنها در مراجع ذیصلاح به اثبات رسد. قرارداد کار علاوه بر مشخصات دقیق طرفین باید حاوی موارد ذیل باشد:
نوع کار یا حرفه یا وظیفه ای که کارگر باید به آن اشتغال یابد

حقوق یا مزد مبنا و لواحق آن
ساعات کار، تعطیلات و مرخصی ها
محل انجام کار
تاریخ انعقاد قرارداد کار
مدت قرارداد، چنانچه کاربرای مدت معین باشد
موارد دیگری که عرف و عادت شغل یا محل ایجاب نماید

در مواردی که قرارداد کتبی باشد قرارداد در 4 نسخه تنظیم می‌گردد که یک نسخه از آن به اداره کار محل و یک نسخه نزد کارگر و یک نسخه نزد کارفرما و نسخه دیگر در اختیار شورای اسلامی کار و درکارگاههائیکه فاقد شورا هستند در اختیار نماینده کارگر قرار می‌گیرد.

3- دوره آزمایشی
طرفین با توافق یکدیگر می‌توانند مدتی را به نام دوره آزمایشی کار تعیین نمایند. در خلال این دوره هر یک از طرفین حق دارد بدون اخطار قبلی و بی آنکه الزام به پرداخت خسارت داشته باشد، رابطه کار را قطع نماید. درصورتی که قطع رابطه کار از طرف کارفرما باشد وی ملزم به پرداخت حقوق تمام دوره آزمایشی خواهد بود و چنانچه کارگر رابطه کار را قطع نماید کارگر فقط مستحق دریافت حقوق مدت انجام کار خواهدبود.
مدت دوره آزمایشی باید در قرارداد کار مشخص شود. حداکثر این مدت برای کارگران ساده و نیمه ماهر یک ماه و برای کارگران ماهر و دارای تخصص سطح بالاسه ماه می‌باشد.

4- قراردادهای کارمزدی
کارمزد عبارت است از مزدی که بابت انجام مقدار کاری مشخص که از نظر کمی قابل اندازه گیری یا شمارش باشد به ازای هر واحدکار تعیین و پرداخت می شود. کارمزد برحسب آنکه حاصل کار موردنظر مربوط به یک نفر یا یک گروه مشخصی از کارگران یا مجموعه کارگران کارگاه باشد به ترتیب به صورت کارمزد انفرادی، کارمزد گروهی و کارمزدجمعی تعیین می‌گردد.

در نظام کارمزد گروهی و جمعی باید علاوه برشغل هر یک ازکارگران، سهم هر یک درمیزان فعالیت و کارمزد متعلقه از قبل مشخص گردد و موضوع موردقبول کارگران باشد.

قرارداد کارمزدی برحسب آنکه اولین واحد یا قطعه، ملاک محاسبه کارمزد قرار گیرد ساده و چنانچه برای مازاد بر تعدادمشخص باشد ترکیبی است. در صورت ترکیبی بودن، نرخ کارمزد تعیین شده نباید کمتر از جمع مزدثابت تقسیم بر تعداد کاری که مزدثابت بابت آن تعیین شده است باشد.

درصورت توقف کار به واسطه قوای قهریه یا حوادث غیرقابل پیش‌بینی که وقوع آن از اراده طرفین خارج باشد مقررات ماده 15 قانون کار اجراء خواهدشد. ولی هر گاه عوامل توقف کاربرای کارفرما قابل پیش بینی بوده و خارج از اختیار کارگر باشد، کارفرما علاوه بر مزد ثابت (در مورد قرارداد کار ترکیبی) مکلف به پرداخت مزد مدت توقف کار به ماخذ متوسط کارمزد آخرین ماه کارکرد کارگر خواهد بود. در صورت بروز اختلاف، تشخیص موراد فوق با وزارت کار و امور اجتماعی است.

4-1- نحوه محاسبه حقوق و مزایا قراردادهای کارمزدی
مجموع مزد کارمزدی که براساس آئین نامه به کارگر پرداخت می شود نباید کمتر ازحداقل مزد قانونی به نسبت ساعات عادی کار باشد.

ارجاع کار اضافی به کارگران کارمزدی علاوه بر ساعات عادی کار و نیز کار نوبتی و کار در شب برای آنان تابع مقررات قانون کار است. ماخذ محاسبه فوق العاده نوبت کار یا شب‌کاری کارگران کارمزد نرخ کارمزد آنهاست.

چنانچه بجای روز جمعه روز دیگری به عنوان تعطیل هفتگی توافق شده باشد نرخ کارمزد و نیز مزد ثابت (در مورد قرارداد کار ترکیبی) در روز جمعه 40% اضافه می‌شود. نحوه محاسبه مزد روزهای تعطیل و جمعه و روزهای تعطیل رسمی و مرخصی کارگران کارمزد تابع ماده 43 قانون کار می‌باشد.

هر گاه قرارداد کارمزدی به صورت پاره وقت (کمتر از حداکثر ساعات قانونی کار) باشد، مزایای رفاهی انگیزه‌ای به نسبت ساعات کار مورد قرارداد و به ماخذ ساعات کار قانونی محاسبه و پرداخت می‌شود. ماخذ محاسبه مزد، حقوق، حق سنوات و خسارات و مزایای پایان کار موضوع مواد 18 ، 20 ، 27 ، 29 ، 31 ، 32 قانون کار در مورد کارگران کارمزد، میانگین مجموع پرداختی ها در آخرین 90 روز کارکرد کارگر است.

در صورتی که به موجب عرف و رویه دیگری در کارگاه مزد و مزایایی بیش از آنچه دراین آئین نامه مقرر شده است جاری باشد، عرف و رویه مذکور برای کارگران مشمول و همچنین کارگرانی که بعداً به صورت کارمزدی درکارگاه استخدام می‌شوند جاری است.

تغییر نظام کارمزدی به سایر نظامهای مزدی یا بالعکس در مورد تمام یا قسمتی ازکارکنان در کارگاه بایستی پس از تائید شورای اسلامی کار یا انجمن صنفی و یا نمایندگان قانونی کارگران کارگاه به تصویب وزارت کار و امور اجتماعی برسد.

5- قراردادهای مزدساعتی
مزدساعتی مزدی است که بابت ساعاتی که وقت کارگر در اختیار کارفرماست محاسبه و پرداخت می‌شود. درقراردادهای مزدساعتی، نوع کار(صرف نظر از مقدار و میزان آن) و نیز ساعات کار در روز یا هفته یا ماه مشخص می‌گردد.

اعمال نظام مزد ساعتی در موارد ذیل مجاز است:
متصدیان حمل و نقل کالا و مسافر
کارگران مطب‌های خصوصی پزشکان، کلینکیهای پزشکی و پیراپزشکی، دامپزشکی و نظایر آنها در صورتی که مدت فعالیت آنها کمتر از حداکثر ساعات قانونی کار در شبانه روز باشد.
مشاغل غیرتمام وقت در زمینه های مشاوره و نظایر آنها مشاغل مربوط به نگهداری و مراقبت از اموال، تاسیسات و ساختمان و حیوانات به شرطی که ساعات کار کمتر از حداکثر ساعات قانونی کار در شبانه روز باشد.

مشاغل آموزشی و پژوهشی
البته ذکر مشاغل فوق مانع از اعمال سایر نظامهای مزدی در فعالیتهای مذکور نخواهد بود اما استفاده از نظام مزد ساعتی جز در موراد معوقه فوق موکول به اخذ موافقت وزارت کار و امور اجتماعی است.

5-1- محاسبه حقوق ومزایا قراردادهای مزدساعتی
در نظام مزد ساعتی، کارفرما مکلف است علاوه بر مزد ثابت، مزایای رفاهی از قبیل حق مسکن، حق خوار بار و کمک عائله مندی را به نسبت ساعات کار محاسبه و به کارگر پرداخت نماید.

مزد کارگرانی که مشمول نظام مزد ساعتی می‌باشند به تناسب ساعات کار عادی کار در شبانه روز نباید کمتر از مزد مشاغل مشابه در نظام روزمزدی باشد. در کارگاههایی که فعالیت آنها جنبه استمرار دارد یا به صورت فصلی فعالیت می کنند کارگران مشمول مزدساعتی حق استفاده از مرخصی و تعطیلات رسمی با استفاده ازمزد را دارند.

هر گاه نوع کار طوری باشد که تعداد ساعات کار عادی و مجموع مزد هر روز مساوی باشند مزد مذکور معادل روزهای کار است در غیر این صورت ماخذ محاسبه، میانگین مزد ساعتی کارگر در روزهای آخرین ماه کارکرد وی خواهد بود.

 

مبلغ پرداختی به هرحال نباید کمتر از حداقل مزد قانونی باشد. ماخذ محاسبه مزد، حقوق، حق سنوات و خسارات و مزایای پایان کار موضوع مواد 18 و 20 و 27 و 29 و 31 و 32 قانون کار در مورد کارگران مشمول نظام مزدساعتی، میانگین مجموع پرداختی ها در آخرین 90 روز کارکرد کارگر است.
در کارگاههائی که دارای عرف و رویه خاص در مورد مزد ساعتی می‌باشند در صورتی که بر اساس عرف و رویه موجود مزد و مزایایی بیش از ضوابط مقرر در این آئین نامه به کارکنان مشمول پرداخت نمایند عرف و رویه موجود مزد و مزایای بیش از ضوابط مقرر در این آئین نامه به کارکنان مشمول پرداخت نمایند عرف و رویه مذکور مناط اعتباراست.

تغییر نظام مزد ساعتی به سایر نظامهای مزدی در اجرای ماده 26 قانون کار با موافقت کارکنان مشمول و تائید وزارت کار و اموراجتماعی امکان پذیراست.

6- قراردادهای کارمزد ساعتی
کارمزد ساعتی مزدی است که در مقابل انجام کار مشخص در زمان مشخص پرداخت می‌شود. در قرارداد کارمزد ساعتی باید میزان و مقدار کار متناسب با زمان مشخص باشد.

کارمزد ساعتی برحسب آنکه حاصل کار مورد نظر مربوط به یک نفر یا گروه مشخصی از کارگران یا مجموعه کارگران کارگاه باشد به ترتیب به صورت کارمزد ساعتی انفرادی، کارمزد ساعتی گروهی و کارمزد ساعتی جمعی تعیین می‌گردد.

در نظام کارمزد ساعتی گروهی و جمعی باید علاوه بر شغل هر یک از کارگران، سهم هر یک در میزان فعالیت و کارمزد ساعتی متعلقه ازقبل مشخص گردد و موضوع موردقبول کارگران باشد. مشاغل قابل شمول در نظام کارمزد ساعتی نوعاً مشاغلی هستند که استاندارد زمان انجام کار توسط ابزار و یا دستگاه مورد استفاده از قبل مشخص شده یاقابل مشخص شدن باشند.
استفاده از نظام کارمزد ساعتی در کارگاههایی که فعالیت آنها جنبه مستمر دارد و یا به صورت فصلی یا در مقاطع زمانی خاص فعالیت ندارند موکول به اخذ موافقت اداره کار و اموراجتماعی محل است.

فعالیتهایی که توسط صاحبان حرفه، پیشه و مشاغل آزاد مستقیماً به مصرف کننده عرضه می‌شود و در مدت معین و محدود انجام می‌گیرند مشمول مقررات کارمزد ساعتی نمیباشند (مانندمعلمین خصوصی که بطور پاره وقت و غیر مستمرانجام وظیفه می‌نمایند).

6-1- نحوه محاسبه حقوق ومزایا قراردادهای کارمزد ساعتی
مزد کارگرانی که مشمول نظام کارمزد ساعتی نمی‌باشند به تناسب ساعات عادی کار شبانه روز نباید کمتر از مزد مشاغل در نظام روزمزدی باشد. درکارگاههایی که فعالیت آنها جنبه مستمر دارد و یا به صورت فصلی کار می کنند کارگران مشمول کارمزد ساعتی حق استفاده از مرخصی و تعطیلات با استفاده از مزد را دارند.
هرگاه نوع کار طوری باشد که تعداد ساعات کار عادی و مجموع کارمزد هر روز مساوی باشند مزدایام مذکور معادل کارمزد روزهای کار است. در غیراین صورت ماخذ محاسبه میانگین کارمزد ساعتی کارگر در روزهای کارآخرین ماه کارخواهد بود.

ماخذ محاسبه مزد، حقوق، حق سنوات و خسارات و مزایای پایان کار موضوع پایان کار موضوع مواد 18 ، 20 ، 27 ، 29 ، 31 ، 32 قانون کار در مورد کارگران مشمول کارمزد ساعتی می‌باشند.

درصورتی که بر اساس عرف و رویه موجود مزد و مزایایی بیش از ضوابط مقرر در این آئین نامه به کارکنان مشمول پرداخت می‌شود، عرف و رویه مذکور معتبر خواهد بود.

تغییر نظام کارمزد ساعتی به سایر نظامهای مزد در اجرای ماده 26 قانون کار با موافقت کارکنان مشمول و تائید وزارت کار و امور اجتماعی امکان پذیراست. سایر مقررات کار و ضوابط و مقررات قانون کار ناظر به کارگران که در بالا به آن اشاره‌ای نشد، در مورد کارگران مشمول نظام کارمزدی، مزدساعتی و کارمزد ساعتی نیزحاکم است.

فصل سوم
آشنایی با سیستم حقوق و دستمزد اجرایی در دانaشگاه آزاد اسلامی

سیستم های حقوق و دستمزد :
نرم افزار – نرم افزار حقوق و دستمزد
مشخصات سیستم نرم افزاری :
1 ثبت و نگهداری اطلاعات کامل پرسنلی (طبق دفترچه وزارت کار و امور اجتماعی)

2 ثبت بیش از یک حکم کارگزینی (بایگانی احکام کارگزینی) برای هریک از پرسنل و انتخاب آخرین حکم به عنوان حکم فعال به صورت خودکار .
* نمونه حکم :

امکان ثبت نوبت های کاری (به صورت دلخواه)
ثبت نرخ کسر کار و اضافه کار به صورت دلخواه (بدون نیاز به فرمول) جهت بازبودن دست صادرکنندگان حکم در تعریف این مقادیر به مبلغ مورد نظر
ثبت کلیه فیلدهای اطلاعاتی حکم کارگزینی مطابق حکم کارگزینی استاندارد.
امکان اصلاح حکم پس از ثبت حکم

3 ثبت ساعات ورود و خروج کارکنان
ورود ساده، سریع و بسیار کاربردی ساعات ورود و خروج کارکنان به شکلی که به عنوان مثال، یک اپراتور خوب و سریع، ساعات ورود و خروج هفتگی 70 تا 80 پرسنل را در عرض 2 تا 2:30 ساعت در پایان هر هفته به سادگی وارد مینماید. نمونه فرم ثبت ورود و خروج کارکنان:
نگهداری ساعات ورود و خروج با دقت دقیقه
محاسبه خودکار ساعات کارکرد، اضافه کار و کسر کار و همچنین اجازه دادن به اپراتور جهت تغییر آن.
شناسایی ساعات کار 24 ساعتی (بدون مشکل در مورد کارکنانی که شیفت شب میباشند و قسمتی از ساعات کارکردشان باید در یک روز، و قسمتی که پس از ساعت 24 میباشد در روز دیگر ثبت شود)
امکان تعیین نوبت کاری انجام شده
امکان تغییر ساعات ورود و خروج پس از ثبت (در صورت ورود اشتباه ساعتهای ورود و خروج یا ساعات کارکرد، اضافه کار و کسر کار، هزینه نهار یا تعطیل کاری).
تعیین و ثبت تعطیل کاری و هزینه نهار به صورت خودکار و همچنین، اجازه دادن به اپراتور جهت تغییر آنها در هر روز.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی کارآموزی سیر تحول کاربرد بتن در معماری در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی کارآموزی سیر تحول کاربرد بتن در معماری در pdf دارای 45 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی کارآموزی سیر تحول کاربرد بتن در معماری در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

مقدمه
پروژه کار آموزی :
( توضیحات در مورد مشخصات و تاریخچه شرکت ساختمانی مثلث )
محل کار آموزی این جانب در شهرکی در حال ساخت در نزدیکی محل سکونت در شهر هشتگرد بود اما ساختمان اصلی شرکت در کرج بود که در ابتدا فقط یک دفتر در یکی از ساختمانهای در حال ساخت در ابتدای این شهرک داشت که در اردیبهشت ماه  کل تشکیلات شهرک به شهر هشتگرد انتقال یافت .
این شهرک در سال 1379 احداث شد و تاکنون همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد ، شرکت مذکور با بهره گیری از چند مهندس و نیروهای توانمند و ابزار و امکاناتی که در اختیار داشت و با رویه ای که برای ساخت و ساز پیش گرفته بود ( به روشی که زمین را با مالک به صورت مشترک می ساخت ) خیلی زود در این شهر پا گرفت و توانست کارهای زیادی را جذب خود کند به این شکل که در عین حال نزدیک به 9 ساختمان را با هم بصورت همزمان اجرا می کرد . همچنین باز سازی پادگان دژبان مرکز تهران واقع در خیابان جمالزاده نیز بر عهده این شرکت بود .
زمان شروع و پایان دوره
در اسفند ماه بودکه برای کار آموزی به این شرکت رفتم و پس از طی مراتب در تاریخ 5/1/82 شروع به فعالیت کردم و با ورود به این شرکت مسئولیتهایی به من واگذار شد و چون در ایام تعطیلات بود حجم کارهای سپرده شده من زیاد بود که پس از تعطیلات مقداری از آن کاسته شد و مسئولیتهای واگذار شده به من تا پایان دوره مشخص شد و اکنون که دوره در حال پایان است چند روز پایانی را تا تاریخ 10/4/82 برای تحویل صورت وضعیتها ، برگه های مالی ، و متره به شرکت میروم .
 تحقیق حاضر در چهار بخش تهیه شده که بخش پایانی آن شامل فعالیتهایی می باشد که در طی دوره‌کار آموزی انجام شده است .


سیر تحول کاربرد بتن در معماری

 

چکیده
بتن نسبت به دیگر مصالح ساختمانی نه  تنها از نظر فنی مطلوب می باشد ، بلکه از نظر زیبایی معماری می تواند به ساختمان کیفیت طبیعی تری بدهد و به تنوع محیط بیفزاید . به طوری که اکنون پس از گذشت یک قرن به نظر می رسد که چشمها از دید طرحهای مهندسی از زوایای 90 درجه خسته شده و آمادگی بیشتری برای طرحهای متنوع تر احساس می شود . در این مقاله سعی بر این است که پیشینه و سیر تحول کاربرد بتن در معماری مورد بررسی قرار گرفته و در این رابطه نمونه های موردی از نخستین ساختمانهای بتن طراحی شده توسط معماران برجسته دنیا معرفی خواهد شد .
کلید واژه ها : معماری ، بتن ، فورتونا ، ادی استون ، فرانسوا انه بیک ،  رابرت مایر ، فرانک لویدرایت ، لوکوربوزیه .
بتن ماده ای شبیه به سنگ است که از گرفتن مخلوط متناسبی از سیمان ، شن ، ماسه و آب در درون قالب با شکل و ابعاد مورد نظر بدست می آید . پیشینه کاربرد بتن در معماری به سدههای 7 و 8 پیش از میلاد و در طی مهاجرت و اقامت یونانیان در ایتالیای جنوبی و پیدایش معماری « اتروسکها » باز می گردد . آنها از خاکستر سخت فشرده آتشفشانی ، بنام « توفا » در ساخت مقبره های خود استفاده می کردند . این ماده به سادگی تکه تکه شده و پس از تماس با هم مانند بتن سخت می شود . توفا را می توان بصورت قالبسنگهای با دوام ساختمانی که نیازی به پختن ندارند نیز برید و در ساختمان به کار گرفت . اتروسکها و رومیها بصورت گسترده ای از توفا استفاده می‌کردند . امروزه نیز در ایتالیا ، صنعت آجر سازی توفای نسبتا کوچک و پر رونقی وجود دارد .
از سده پنجم پیش از میلاد و در نخستین دوره جمهوری روم ، هویت رومی ، بخصوص در عرصه معماری و شهرسازی به نمایش گذاشته شد . در این دوران ، رومیها در ساخت ستونهای معابد خود همانند یونانیان ، از سنگ یکپارچه و غالبا عظیم استفاده می کردند و برای دیوار مقصوره ، بر خلاف روش یونانیان که از سنگ تراشیده استفاده می کردند ، از بتن بهره می گرفتند .
این تفاوتهای بنیادی با الگوی یونانی ، در پرستشگاه « فورتونا » در « پزائنسته » واضح تر دیده میشود . این پرستشگاه در حدود سال 80 پیش از میلاد در نقطه ای ساخته شده بود که از مدتها پیش ، غیبگویان در آن به پیشگویی سرنوشت مردم مشغول بودند . هفت ردیف مهتابی که بر کمرکش کوه ظاهر شده ، از تقارن محوری دقیقی برخوردارند . مهتابی بالایی ، یک ستون بندی نیم دایره دوتایی داشت که کل پرستشگاه را احتمالا به شکل یک منبع مدور کوچک در بر میگرفت . زیر ساختمانهای این مهتابیها از بتن ساخته شده بود و در همین جاست که میتوانیم استفاده از این مصالح ساختمانی مورد علاقه‌رومیان را در مقیاس بزرگتر ببینیم .
بتن رومی به صورت مخلوطی از ملات آهک ، آب و خاک آتشفشانی ، روی لاشه سنگهایی که بین تخته های قالب بندی بصورت رج به رج چیده میشدند ، ریخته میشد . این بتن به محض سفت شدن ، چسبیده و پر قدرت شده و ظاهر زمخت و ناصافی داشت ولی در همه جا رسم بود که سطح نا هموار مزبور را با سنگ مرمر ، گچ ، آجر تزئینی و بیا نمای سنگی ،  تزئین میکردند . روشهای ساختمان سازی با بتن ، وحدت شکل خاصی به مهمانی رومی داد ، به نحوی که امروزه ویرانه بناهای رومی در هر جا که یافت شود ، مانند فرانسه ، اسپانیا ، ایتالیا ، افریقای شمالی و یا خاور نزدیک ، بلافاصله رومی بودن‌شان روشن میگردد .
نخستین باری که پس از رومیها از بتن استفاده شد ، در سال 1774 ، برای ساختن برج دریایی « ادی ستون »   در انگلستان بود که توسط « جان سمیتن » یکی از بزرگترین مهندسان قرن 18 انجام گرفت . این برج در مکانی بنا شد که در معرض فشار شدید امواج دریا بود و طوفانهای دریایی ، برجهایی که قبلا در یک نقطه ساخته شده بودند از بین برده بود . اما سمیتن روشی در ساختمان سنگی برج خود بکار برد که تمام اجزاء برج را به یکدیگر پیوند داد و مجموعه فوق العاده مقاومی به‌وجود آورد . وی به اصطلاح ، سنگها را به یکدیگر قلاب کرد و برای شالوده این برج و ماده ای که پیوند سنگها را میسر سازد ترکیبی از آهک ، خاک رس ، شن  تکه های « آهن سوخته » یا به عبارت دیگر « بتن » بکار برد ، این برج در سال 1774 ، پنج سال قبل از نخستین پل چدنی بر رودخانه « سورن » ساخته شد .
« بتن مسلح » برای نخستین بار در سال 1868 ساخته شدو آن هنگامی بود که باغبانی موسوم به « مونیه »   در میان جدار گلدانهای سیمانی خود توری از آهن بکار برد . ولی استفاده از بتن در ساختمانهای بزرگ تا حدود سال 1890 رواج نداشت.
« فرانسوا انه بیگ »   در سال 1895 ، ویلایی برای خود ساخت که تبلیغی برای ساختمان بتن مسلح بود . برج هشت ضلعی این ویلا دو کنسول به طول 4 متر ساخته شده است که البته پیش آمدگی قناعت نشده و باز هم بالاتر ، در میان فاصله کف تا سقف برج ، کنسول دیگری ساخته شده که پله ای مارپیچی را که راه با باغچه بام این بنا میبرد دربر میگرفت .
پیشرفت بعدی ساختمانهای بتن مسلح در فرانسه صورت گرفت و در همانجا بود که از امکانات هنری آن استفاده شد .
بعد از جنگ جهانی اول از قدرت کششی فوق العاده آهن و قدرت فوق العاده شکنندگی یا تراکم بتن ، تواما برای نگهداشتن بارهای عظیم ساختمان استفاده شد به طوری که استفاده از بتن ، انعطاف بی سابقه ای در طراحی فضای داخلی ساختمانها به معمار داد . با استفاده از آهن و بتن میتوانستند فضاهایی چنان عریض و طویل را بدون استفاده از دیوار یا تیر حمال بازند که معماران پیشین حتی در خیالشان نمیتوانستند تحقق چنان نقشه هایی از تصور کنند .
بتن نه تنها از نظر فنی نسبت به آهن ماده سبکتری بود ، بلکه از نظر زیبایی معماری نیز میتوانست کیفیت طبیعی تری به ساختمان بدهد . در حدود سال 1908 بین روشهای علمی و روشهای هنری ساخت و ساز ، به طور نا خوآگاه وجوه تشابهی پیدا شد . تحلیل شیوه ساختمانی پلهایی که « رابرت مایر »   مهندس سویسی ساخته است ، فرصتی به دست میدهد که به بررسی عواملی که زیبایی این این پلها را سبب میشود پرداخته شود . در طرح این پلها ، مایار به کلی شیوه های متداول را کنار گذاشت و از بتن مسلح به همان شیوه ساختمان چوب و آهن استفاده کرد . وی دریافت بر خلاف تیر چوبی و تیر آهن که بار را در امتداد بزرگترین بعد خود (‌طول ) به اجزاء دیگر انتقال میدهند ، با استفاده از بتن مسلح میتوان بار ساختمانی را  به همه جهات انتقال داد .
ماریار در این رابطه چنین می نویسد :
« عادت مهندسین در استفاده از تیر که بار بنا را در امتداد خود به اجزاء دیگر انتقال میدهند ،‌چندان دوام یافته بود که مانع از بررسی امکانات دیگر شده بود. حتی سالها پس از بوجود آمدن بتن مسلح نیز استفاده از این ماده به شیوه دیرین ادامه دارد . »
بطور کلی بخشی از کار مایار بر اساس محاسبه و بخش دیگر آن بر اساس تجربه بود . وی کف یک طبقه را چنان میساخت که خود متحمل بار شود و نیازی به تیر برای تحمل آن نباشد . بدین ترتیب مایار طراحی پلهای خود را با این روش انجام داد‌. بدین گونه که صفحاتی نازک از بتن مسلح که آهن بندی درون آن جوابگوی فشار دهانه پل بود ، جانشین دهانه هایی شد که معمولا در پلها ساخته میشد و برای تحمل فشار آنها ، ساختن پایه های حجیم به نظر میرسد .
ماریار تجارب خود را برای ساختن کف طبقات ساختمان بدون تیر در سال 1908 آغاز کرد . وی در ساخت ساختمان انبار زوریخ در سال 1910 به ابتکار تازه ای دست یافت . بدین گونه که برای تحمل بار سقف ، از تیر استفاده نکرد و با طرح شکل قارچ مانند سر ستونها ، سقف را مستقیما به ستونها قرار داد . چون هر چقدر بار بنا بیشتر باشد استفاده از این نوع کفسازی مناسبتر است ، لذا اغلب از این نوع ساختمان سازی در انبارها ، کارخانه ها و یا ساختمانهای بزرگ چندین طبقه استفاده میشود . با توجه به اینکه کف کفهای قارچ مانند متحمل بار خود هستند ،‌میتوان آنها را از جوانب بنا ادامه داد و یا به اصطلاح کنسول کرد . از این رو  استفاده از آنها همراه با دیوارهایی که حامل بار بنا نیستند مطلوب تر است . بعبارت دیگر ، معنای حقیقی کف‌های قارچ مانند در ساختمانهای آشکار ی شود که از چهار جانب با شیشه پوشیده میشود .
مایار در سال 1905 پلی ساخت که صفحات بتن مسلح به عنوان عامل اصلی پل به کار گرفته شد . همچنین تمامی عوامل غیر لازم را که اساس ساختمانی پلها را پنهان میداشت حذف نمود . تمام بخشهای اصلی تشکیل دهنده  این پل که دهانه آن 51 متر بود ، بر خلاف پلهای معمولی که با تیرهای حجیم ساخته میشدند ، از صفحات یکپارچه  از بتن مسلح ساخته شده بود و چنان به هم پیوسته بودند که چون مجموعه ای واقع در مقابل کلیه فشارهای وارده مقاومت میکردند . (شکل شماره 1)
شکل شماره 1 پل بتنی «تاوانازا» بر رودخانه راین
مایار در حذف عوامل غیر لازم در ساختن پلها تا آنجا پیش رفت که در آخرین کارهای خود حتی ساختن لایه ای اضافه از بتن را که معمولا برای فرش کف پلها بکار میرفت کنار گذاشت . در این پلها ، ترن و اتوموبیل در کف عریان پل که جزء اساسی سا ختمان پل است حرکت میکردند . با طرحهای مایار کف پل که قبل از آن محاسبه اش غیر ممکن به نظر می رسید ، به عاملی تبدیل شد که خود بتواند در مقابل فشارهای وارده مقاومت کند و این مطلب ، ساختن پلهای منحنی وار  را در گردونه ها مسیر داشت . به شیوه های معمولی ، ساختن چنین پلهایی بسیار مشکل بود زیرا وجود تیرها ایجاب می کرد که پل به خط مستقیم ادامه یابد . فقط ممکن پل را به اجزاء کوچکتر می ساخت و این اجزاء را در تبعیت از انحنای جاده جاده در کار یکدیگر قرار دارد . اما ماریا یا محاسبه فشار پیچشی که قبل از آن بر مهندسین شناخته شده نبود ، پل « شواند باخ »   را در سال 1933 در سویس ساخت که به زیبایی فوق العاده ای ، به شکل منحنی در کنار کوه می پیچد ( شکل شماره 2 )
شکل شماره 2 پل « شواند باخ » در سویس
مایار از آغاز کار تا آخرین پلهایی که ساخت ، شیوه ساختن حلالیهای سه مفصلی را که در مقطع ، جعبه مانند و تو خالی بودند بسط و گسترش داد . استفاده از این روش به پلهای بتنی نرمشی داد که قبلا فقط در پلهای آهنی وجود داشت .
« فرانک لوید رایت »   یکی از برجسته ترین معماران قرن 19 بود که اندیشه های وی بعد از جنگ جهانی اول ، با استقبال دوباره مردم مواجع گردید. وی از دوره های مختلف ، بخصوص از معماری دیرین خاور دور متاثر بود ولی با این همه بیشتر از دیگر معماران آمریکایی روحیه سرزمین خود را حفظ می کرد . وی در سال 1887 کارئ خود را در شیکاگو آغاز کرد و در دهه سوم در قرن بیستم وقتی که استفاده از بتن مسلح در اروپا رواج کامل یافت ، برای نخستین بار این ماده را در یکی از خانه هایی که ساخت بکار برد . وی سعی در کشف زیبایی طبیعت و نهفته مصالح ساختمانی داشت و مانند شاعری که احساس خود را از احساس خود را از جمال طبیعی درخت ،‌کوه ، رودخانه و دریای موطن خود بیان می کند ، زیبایی نهفته مصالح ساختمانی را شناخت و با استفاده هنر مندانه از این مصالح ، دیدگاه افراد را به زیبایی آلانها گشود .
آنچه از معماری آرگانیک رایت بر می خیزد و بویژه در « خانه آبشار » وی که در سال 1936 در پنسیلوانیا ساخته شد مجسم است ، ترکیب حجمها و بازی فضاهای پر و خالی است که بصورت تخته سنگهای خشن و دست نخورده در این ترکیب جلوه گر می شوند . همچنین حجمهای تراشیده شده از بتن که صاف و صیقل خورده بنظر می رسند و بخش دیگری از این ترکیب را پدید می آورند . دو دیوار عمودی سنگی (از سنگهای طبیعی تراش خورده و بر هم نهاده شده ) در واقع پیوند این ترکیب را به وجود می آورند و مظاهر طبیعی ترکیب ( سنگهای نخراشیده ) و مظاهر ساخته و پرداخته آدمی ( حجمهای صاف بتنی ) را به یکدیگر متصل می سازند ( شکل شماره3)
شکل شماره 3 - « خانه آبشاری » در پنسیلوانیا در سال 193
موزه «‌ گوگنهایم »   در نیویورک که در سال 1959 توسط رایت طراحی شد ،‌یکی از آخرین کارهای وی است که از ترکیب خطوط منحنی و احجام استوانه ای و مخروطی شکل گرفته است . این بنا شامل فضای شیبدار مارپیچ منحصر به فردی است به مساحت 400 متر مربع که مانند تندیس و توده ای از بتن ، بعنوان
یکی از شاهکارهای معماری مدرن بشمار می آید .
«لوکوربوزیه»   که یک معمار سویسی بود نیز اسکلت بتن مسلح بعنوان وسیله ای برای معماری خود استفاده کرد البته کر این نکته لازم است که تنها در فرانسه ، معماران می توانستند با آزادی و بدون تردید از این ماده استفاده کنند . زیرا در دیگر کشورهای اروپایی ، اعتمادی به استحکام بتن مسلح وجود نداشت و بی آنکه لازم باشد ، بر ابعاد حجیم اجزایی از ساختمان که با این ماده ساخته می شد ، اصرار می کردند . در حالیکه فرانسویان از دیرباز به سبکی و دقت ابعاد آن توجه داشته و قوانین ساختمانی این کشور مانع کار معماران نبود .
آغاز کار لوکوربوزیه از سال 1915 بود . یکی از کارهای ساده وی که باقی مانده است ، سه صفحه افقی از بتن مسلح ، شش ستون و دو پلکانی است که این صفحات را به یکدیگر مرتبط می کند . اما معنای این طرح بسیار مهم است و به وضوح نشان می دهد که لوکوبوزیه نخستین معماری بود که توانست از اسکلت بتن مسلح که توسط مهندسین سازه ابداع شد ، بعنوان وسیله ای برای مقاصد معماری استفاده کند . وی امکانات هنری بتن مسلح و رابطه آن با معماری معاصر را بخوبی شناخت .
لوکوبوزیه با استفاده از اسکلت بتن مسلح خانه هایی ساخت که از سبکی و ظرافت برخوردار بودند . وی به نحوی از اسکلت بتن مسلح استفاده کرد که دست معمار برای قرار دادن دیوار در هر جا که متقاضی با طرح وی باشد ، آزاد شد وبدین ترتیب ، وی اسکلت بتن مسلح را اساس ساختمانی خانه ها کرد .
از مهمتری ن طرحهای وی « ویلا ساوای »   در دره رودخانه سن در نزدیکی پاریس می باشد . این ویلا بر اساس گرایش مورد علاقه لوکوربوزیه با اسکلت بتونی و بر روی پیلوت ساخته شد و پنجره های کشیده افقی که در سمت راست نما به چشم می خورد ،‌در واقع گشایشی است که در دیوار حیاط بام خانه تعبیه شده و بدان تنوع می بخشد .
گرایش تندیس گرایانه لوکوبوزیه در سال 1955 با بنای « کلیسای نوتردام » در رو نشان   فرانسه به بارز ترین صورت جلوه گر می شود . ( شکل شماره 4 )
شکل شماره 4- « کلیسای نوتردام »  در رونشان ،‌ سال 1995
کلیسا از یک سالن مستطیل ساده و کشیده تشکیل یافته که دو ورودی در دو طرف ان قرار دارد . محراب اصلی کلیسا نیز بر روی محور اصلی قرار گرفته است . دیوارهای خارجی کلیسا ، با دو غاب سیمان سفید شده و نمای زیر و خشنی به آن داده است . همچنین ذارای سقف بتنی خشکی است . دیوارهای خارجی کلیسا ، با دو غاب سیمان سفید شده و نمای زیر و خشنی به او داده است . همچنین ذارای سقف بتنی خشکی است که با رنگ دیوارها ایجاد کنتراست می نماید .
لوکوربوزیه با این اعتقاد که خانه ماشینی برای زندگی است ، بطور برجسته تمام وقت خود را صرف طراحی خانه کار آمد می کرد و سعی داشت در طرح استخوان بندی خانه های مسکونی ، از خواص آهن و بتون با حداکثر کارایی شان استفاده  نماید.
از دیگر معماران برجسته ای که در آغاز قرن بیستم اقدام به استفاده از بتن در طرحهای خود نمودند می توان از « تونی گارنیه » و « اتو وانگر » نام برد .
در این مقاله سعی شد که پیشینه و سیر تحول کاربرد بتن در معماری در آغاز قرن بیستم و با پیدایشض معماری مدرن مورد بررسی قرار گیرد و در این رابطه نمونه های موردی ساختمانهای بتنی معروف طراحی شده توسط معماران برجسته‌دنیا معرفی گردیدند . 
ناکفایتی راهبرد معاصر شهرسازی وعمران شهری
با توجه خاص به تهران در سه دهه اخیر
فریبرز رئیس دانا
معرفی
سیاستهای تعدیل ساختاری در دهه هشتاد حاصا تهاجم « ریگانونیکس » ( یا بهتر بگوییم سیاست اقتصادی ایالات متحده در دوره ریگان ) بود که مسئولیت طراحی و احتمالا اجرای آن به عهده دو قلوهای بانک جهانی و صندوق بین المللی پول قرار داشت . این سیاستها با گسترش خصوصی سازی و انتقال هر چه بیشتر مالکیتهای دولتی ، کاهش نقش برنامه ریزیهای اقتصادی ، رقابتی کردن دستمزد ، حذف هر چه بیشتر سدهای گمرکی و اتخاذ سیاستهای گمرکی و اتخاذ سیاست دروازه های باز ، رقابتی کردن تولید و عدم کنترل قیمتها ، هدف افزایش کار آمد تولید و رشد اقتصادی پی گرفتن این سیاستها فشار هر چه بیشتر بر دستمزدها و کاهش تعهدات اجتماعی و رفاهی دولت و حذف کسر بودجه را تجویز می کردند تا در سایه‌آن تولید سرمایه دارانه بخش خصوصی شکل بگیرد و اقتصاد بتواند از ارزشهای سریع بر خوردار شود .
در چار چوب این سیاست قیمت غذا ،‌آب ، انرژی ، و مسکن بالا رفت ، اما افزایش دستمزدها بطور کلی در همه جا بسیار کمتر از این افزایش بود . افزایش بهای مواد غذایی در دوره هایی به زارعان و دام داران منتقل شد و آنرنا به افزایش تولید واداشت . اما چنانچه تجربه به ایران ( که شکل تضاد آمیزی از سیاست تعدیل را بکار برد ) نشان داد ، این افزایش دوام نیاورد ، زیرا فشار هزینه های تولید کشاورزی از افزایش درآمد بالاتر رفت . تولید صنعتی در شماری از کشورهای محدود که محل انباشت سرمایه بین المللی و زیر مراقبت بودند ( مالزی ، کره ، سنگاپور ، تایوان و تا حدی برزیل و چند کشور آسیای شرقی ) افزایش یافت اما بطور کلی تولید صنعتی در کشورهای آفریقایی ، آمریکای لاتین ، جنولب و غرب آسیا انسجام موجود خود را از دست داد . سرمایه های سنگین در ساختمان سازی در شهرها بکار افتادند و چهره شهرها به شدت تحت تاثیر قرار گرفت . در حالی که فعالیتهای عمران شهری تحقق می یافتند ، نا موزونی در آمدها افزایش جمعیت ، گرانی مسکن ، حاشیه نشینی ، تهیدستی شهری ، آسیابها و مصائب اجتماعی بشدت رشد یافتند . محرومیت در مسکن بخاطر گرانی و افزایش جمعیت مهاجر اشاعه یافت .
تعارضهای بین سیاستهای بازار کاملا آزاد ( مبتنی بر نظریه تعدیل ساختار ) و سیاستهای کنترل و هدایت سرمایه دارائه منابع ( مبتنی بر نظیریه های رشد متعادل تاکید شده ) در زمینه سیاست شهرهای بزرگ را می  توان چنین خلاصه کرد :
در نگرش نخست شهر به مثابه یک فضای بزرگ سرمایه گذاری آزاد و مکانی برای فعالیت شرکت گرایانه در نظر گرفته می شود . هر کس آزاد است ( یا تقریبا آزاد است ) که بر پایه توانایی مالی خود در مکان گیری و اشغال فضا مجوز دریافت دارد . به شرت آنکه مسئولان شهر را شریک خود داند . در این حالت زیر ساختمانهای شهری جمعی بر پایه تأمین صرفه های مغیاس برای سرمایه گذاریها امکاناتی برای رفاه شهروندان – که سطح آن بستگی به تمایل و نگرش مسئولان دارد .
-در نظر گرفته می شود . اما در نگرش دوم ، شهریک نقش کلان اقتصادی در نظر گرفته می شود و به عنوان محیطی که زیر ساختهای اجتماعی مورد نیاز را برای انتقال مازاد کشاورزی ( و یا مازاد نفتی در کشورهای صادر کنده نفت ) به سمت سرمایه گذاری صنعتی فراهم می آورد .
در نگرش نخست سرمایه گذاریهای خصوصی فعال می شوند و تورم به عنوان وسیله ای برای ایجاد سود بیشتر به نفع سر مایه گذاران کار می کند و دستمزدهای واقعی پایان می آیند و تهیدستان شهری زیر فشار قرار می گیرند . در برخورد دوم سرمایه گذاریها و نظارتهای دولتی نقش اصلی را ایفا می کنند . در این حالت ، سود جویی بخش خصوصی در مقابل ناکارآمدی و نا سلامتی و بی انگیزگی دولتی در برابر هم هستند .
در حالی که در چار چوب اصول و عملکردهای روش اول ، برنامه ریزی زیر ساختی و توسعه شهری جنبه مقطعی و بخشی و جزءنگر به خود می گیرد و شماری از مکانهای محدود را شامل می شود ، نگرش دوم با الگوهای تمتم شهری کار می کند . در نگرش دوم روش برنامه ریزی راهیابانه انتخاب می شود که در ان البته به بهای فرموش کردن توجیه اقتصادی خاص ( در موارد متعدد ) معیارهای فیزیکی و مهندسی بکار می رود .
در حالی که تمرکز بازار محوری سرمایه و امکانات در شهرهای بزرگ موجب جذب هرچه بیشتر منابع و رشد ناموزون شهری می شود . در چار چوب هدایت سرمایه دارانه ، هزینه های سنگین واستانداردهای بالای متمرکز ، تمایز شهر و روستا را ( بطور نسبی ، با طور مطلق ) افزایش داده است و این چه بسا به رغم رشد محدود روستایی و کشاورزی رخ داده است .
در نگرش نخست به مدیریتهای شرکت گرایانه و بازار گرایانه اهمیت داده می شود . در نگرش دوم گرایش به اصل سرمایه گزاری متمرکز است ، بی توجه به جنبه های تعمیر و نگهداری و مدیریتهای انعطاف پذیر . در هر حال نگرش نخست نیز دلیلی ندارد که لزوما به مدیریتهای کارآمد بها بدهد و در استفاده از فضا و ساختمان ، با معیارهای کلان مقیاس ، کارآمد عمل کنر ، گرچه ممکن است صرفا از حیث ظابطه سود بهره ور باشد .
در نگرش دوم ، روزبه روز اهمیت بررسیهای اجتماعی و اقتصادی بیشتر می شد . نخست کارها ، در چارچوب بررسیهای معمارانه و طراحانه و فنی شکل می گرفت ولی بعد اهمیت مطالعات اجتماعی و اقتصادی در سطح تمامیت شهری اهمیت ویژه ای پیدا کرد . این اهمیت ادامه یافت اما نتوانست با کار آمدی و تاثیر جدی و فراگیر عمل کند و لذا چه بسا بی فایئه باقی ماند . اما وقتی کار به نگرش شرکت گرایانه رسید ، مطالعات تمام شهری تقریب ؛ رنگ باخت .
سیاست شهری روز به روز به کیفیت زندگی بها می داد اما در نگرش هدایت سرمایه دارانه نمی توانست این کار را پایدار و قابل نسخه برداری کند و چه بسا با ضابطه ها رقابت شد و بهر حال طرفداران رقابت آنرا متضمن منافع جمعی می دانستند . قابل توجه که در چارچوب حضور مشترک مسئولان و فرمانروایان سیاست مرکز شهری از یک سو و گرایش شهرک گرایانه و سرمایه گذاری آزاد در خدمات و امکانات شهری از دیگر سود ، کماکان اعمال سلیقه فردی و تشریح و تفسیر سلیقه یی و سلطه طلبانه وجود دارد ...

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بررسی فرایند بازاریابی میوه (خرمالو ،نارنگ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی فرایند بازاریابی میوه (خرمالو ،نارنگی در pdf دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی فرایند بازاریابی میوه (خرمالو ،نارنگی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی فرایند بازاریابی میوه (خرمالو ،نارنگی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی فرایند بازاریابی میوه (خرمالو ،نارنگی در pdf :

بررسی فرایند بازاریابی میوه (خرمالو ،نارنگی

مقدمه
از دیر باز بحث بررس بازار مرد توجه برخی از متخصصین امر بوده است . و حدود نوسانهایی در قسمت محصولات کشاورزی حکایت از آن دارد که از یک سو نظامهای مناسب قیمت گذاری و توزیع برای محصولات کشاورزی در داخل کشور وجود نداشته و از طرف دیگر ناکارایی و نارسایها در بازار محصولات کشاورزی (در فاصله بین تولید کننده و مصرف کننده حاکم است به طورکه در این باره بررسی ها مختلف نشان می دهد که سهم ناچیزی از قیمت پرداختی توسط مصرف کننده ی ید تولید کننده می شود و نرخی هم توسط مصرف کننده پرداخت می شود غالبا بالا است در بسیاری از کشورهای در حال توسعه سهم عمده فعالیت اقتصادی در بخش کشاورزی متمرکز شده است و بنابراین اقتصاد این کشورها اتکای بسیاری به این

بخش دارد و به همین جهت صدور محصولات کشاورزی منشا مهم ترین تزریق از خارجی به بدنه اقتصادی این کشورها به شمار می رود . از جهت به سر سطح گسترده ارتباطات پسین و پیشین تولید این محصولات کشاورزی باعث می شود که تولید و مبادله این محصولات به عاملی در جهت رشد فعالیتهای وابسته اعم از صنعتی و خدماتی تبدیل شود. از آنجا که بخش کشاورزی تامین کنده غذای مردم به علاوه نهاده های مورد نیاز ضایع وابسته است . که این بخش های اقتصادی کشور می باشد . فرستهای مبنی اقتصادی کشورهای در حال توسعه کم نیستند که با بهره گیری بهینه ار آنها در بکار جذب سرمایه گذاری و فناوری و مجهز شدن علوم به علم مدیریت بازار، می توان رقابت فعالان اقتصادی و کار آفرینان این کشورها را قوت بخشید .

آنچه که در ذهن اندیشمندان فهیم و متخصان بخش کشاورزی کشور را به خود مشغول داشته داشته این ککه هدف تعالی و انسانی تعادل در تولید و مصرف مواد غذایی و محصولات کشاورزی کشورهای در حال توسعه و به خصوص ایران چه زمانی تحقق خواهد یافت ؟
بازاریابی به تامین کالا و خدمات برای مشتریان می پردازد ، بازاریابی چندی پیش از فروختن است ، پیدا کردن نیازهای واقعی مشتریان بالشوه و سپس رفع این این نیازها همراه با کسب بوده است .

رقابت فشرده دهکدی جهانی ، آگاهی و دست باز مشتریان در مرکز پسش بهترین کالا(محصول )تولید کنندگان را ناچار می کند تا در نتیجه آنچه بازاریابی یعنی بهترین ترکیب از عوامل محصول ، قیمت ، توزیع ، تبلیغات با سپا پودی و در ستکاری کوشا باشند .
برای اخرار موفقیت در یک فعالیت اقتصادی فقط کیفیت مطلوب کالا یا قیمت آن کافی نیست بلکه قعولات دیگری مانند شناخت بازار ، شکافت خریداران و وی‍زگی های مورد انتضار مصرف کنندگان مطابق کد خصوصیات کالا با نیازهای بازار هدف ، بسته بندی و بسیاری جنبه های دیگر مطرح است که هر کدام باید حدود بررسی و ارزیابی و تصمیم گیری واقع شوند تا کالایی تولید شود که نیاز مصرف کننده را تامین کرده و رضایت او را فراهم آورد .

بررسی سوابق تحقیق :
با توجه به اینکه هیچگونه تحقیقات انجام یافته ای در رابطه با بازاریابی خرمالو و نارنگی انجام گرفته است متاسفانه هیچ گونه سوابق از گذشته در دست نبوده . و ما در این پرزه هیچگونه مقاله و راین رابطه با از کارکردن استفاده نکردیم .
مواد و روش ها :

به منظور دستیابی به اهداف تحقیق از دو روش مطاله اسنادی از منابع رسمی کتابخانه ها و منابع زیر ربط از جمله سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان و جهاد کشاورزی شهرستان کلات و از طریق منابع مختاف اینترنتی و به طور پیمایشی از طریق راه تکمیل پرسشنامه در سطح 30 نمونه مصرف کننده و خرده فردوس در سال زراعی 1385 در منطقه 10 خراسان رضوی (مشهد) انجام یافته است .

تاریخچه و اهمیت اقتصادی :
منشا مرکبات بنظر بسیاری از پزوهشگران ، جنوب شرقی آسیا شامل کشورهای مالزی ، اندولزی ، فیلپین و همچنین از جنوب هیمالیا تا اندولزی بوده است . دربین این مناطق وسیع احتمالا شمال شرقی هند و نواحی شمال برنامه موطن و مرکز اصلی مرکبات محسوب می گردد.
بعضی از انواع مرکبات قبیل از مسیحیت به مناطق غربی آسیا نظیر هند بوده و بنابراین عمان ، ایران‌‌ ، فلسطین انتقال یافته است . یکی از انواع مرکبات بالنگ یا بادرنگ می باشد که منشا آن مناطق جنوبی چین تا هند بوده و بنابر گزارش های مورخین ، اسکندر مقرونی این گونه را در 330 سال قبل از میلاد مسیح در ایران مشاهده کرد . عقیده بر این است که بعد ها گونه بالنگ به مناطق مدیترانه ای منطق یافت

در اوایا دوران امپراطوری روم بین سال 27قبل از میلاد 248 بعد از میلاد بعضی گونه های مرکبات در ایتالیا شناخته شده بود ولی پایدار نماند و از بین رفت تا یز و برو تانکا که مطالعات وسیعی در گیا شناسی مرکبات داشته در میان و معرفی منشا مرکبات ، خطی رابط و رضرنی از جنوب شرقی آسیا به سمت شمال شرقی آسیا پیشنهاد شده نمود . وی پراکندگی مرکبات ترش و شیرین را روی این خط در جنوب مرکزی چین عبور می کند در امتداد خط غربی شرقی گزارش شده است .

به عقیده سویینگل موطن لایم از جزایر شرق هند بوده و احتمالا از دریای عمان بوسیله سربازان عرب به مصر و اروپا انتقال داده شده . پرتقال از مناطق جنوبی چین منشا گرفته است حان ین – چی 3 در 1178 میلادی 27 رقم پرتغال ، نارنج ، نارنگی نام برده مو به بررسی روشهای خزانه داری و مدیریت و همیاری مهاجر بکاست در او و با پرداخت است .
موطن اصلی نارنگی جنوب چین گزارش شده که سپس در مناطق تولید نسبتی آن در آسیا بوده است

. ازآسیا نارنگی به اروپا انتقال پیدا کرد . منتها خیلی دیر تر از حایر گونه های مرکبات این جابجایی صورت گرفت برای مثال نارنگی و یلولیف در سال 1805 از چین به منطقه مدیترانه انتقال پیدا کرد . و بعدها نارنگی ها معمولی از چین در نقاط دیگر انتشار یافت .
ورود مرکبات به ایران بجز گونه بالنگ ، سابقه حدود 400 ساله دارد به استناد و مدارک تاریخی ، ایران و سپس فلسطین و بالاخره به اروپا جنوبی و آمریکا انتقال یافته است . از زمان صفویه به لحاظ تردو کشتیهای پرتقالیها در جنوب لبنان ایران ، بذور پرتقال را در اختیار مردم جنوب قرار گرفت و از اوایل 300 آگونه ها و ارقام مختلف مرکبات وارد ایران گردید و دز باغهایی که متعلق به خواندان سلطنتی بود و باید در برخی باغها شخصی ، مربوط یه علاقه مندان باقبانی کشت گردید .

مناطق تولید مرکبات :

مرکبات بین عرضهای جغرافیایی 40درجه شمالی و جنوبی از خط استوا با خاک مناسب رطوبت کافی و در صورت عدم یخبندان تولید می گردد. بین بنظر می رسد مناطق عمده تولید مرکبات در سطوح تجاری و نواحی گرمسیری بالاتر از 20درجه شمالی یا جنوبی قرار دارد .
ایران یکی از کشورهای تولید کننده مرکبات است و در بین 50 کشور تولید کننده که در سطحی حدود 6/1 میلیون هکتار ، به تولید مرکبات مرکبات می پردازند. ولی متاسفانه نام ایران و تولیدات آن کمتر در جدول آماری فائد درج می باشد . تمام تولیدات ایران بصورت تازه و مقادیر ناچیزی به صورت مازندران ، فارس ، جیرفت ، کهنوج و هرمزگان به ترتیب با %6/38،%9/20 ،%14، %2/12در سطح از درختان بارور رتبه های اولتا چهارم را به خود اختصاص داده اند . جمعا از %6/58 سطح بارور مرکبات کشور در این مناطق قرار دارد .
مناطق مرکبات خیز ایران :

الف : سواحل دریای خزر : از آستارا تا گرگان ارقام مختلفی از مرکبات کشت می شود محدودیت های اقلیمی موجب شده که بیشتر تراکم باغهای مرکبات که در نواحی چابکسر تا نوهشر و آمل تا بهشر باشد سطح زیر کشت ناحیه شمالی 84081 هکتار بوده که 55% آن پرتغال تخمی 25% پرتغال پیوندی روی پایه نارنج ، 15% نارنگی محلی و سایر ارقام نارنگی ، 5% متفرقه شامل لیمو ترش و گریفورت می باشد تولید سالانه این ناحیه 1372978 تن می باشد

ب: ناحیه مرکزی : شامل بلوچستان ، خوزستان ، فارس ، کرمان و باختران می باشد در این ناحیه شرایط اقلیمی متفاوت بوده عرض جغرافیایی پائین تر از 33 درجه شمالی بوده و بیشتر روزها آفتابی بوده و رطوبت نسبی محیط پائین می باشد متوسط بارندگی این مناطق 1000 تا 3000 میلی متر بوده بنابراین در تابستان به 4-5 نوبت آبیاری نیاز دارد سطح زیر کشت این مناطق 87239 هکتار بوده که 6/11 % نارنگی محلی تشکیل می دهد و جمع تولید این منطقه 1282715 تن بر آورده شده است بهترین نواحی تولید مرکبات این منطقه جیرفت و بم می باشد

ج:ناحیه بندر عباس و دریای عمان :در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان در عرض جغرافیای حدود 23 درجه حدود 24333 هکتار باغ مرکبات وجود دارد این مناطق عاری از یخ بندان ، با رطوبت نسبی بالا حدود (53 – 86 %) و گرمای زیادی در تابستان می باشد دمای مناسب از مهرماه تا اوایل فروردین سال بعد برای رشد و نمو مرکبات مناسب است ولی شرایط نا مطلوب تابستان و بهار از کیفیت پرتغال و نارنگی می کاهد تولید ناحیه ساحلی جنوب 388432 تن بر آورده شده است میزان محصول مرکبات در واحد سطح به علل و عوامل مختلف بستگی دارد

آب و هوا ، نوع خاک ، مواظبت زراعی خصوصا استفاده از پایه های سالم و عاری از ویروس همچنین نوع پایه و پیوندک و سازگاری آن با محل کشت ، که هر یک تاثیر قابل ملاحظه ای در میزان محصول و کیفیت مرکبات دارد امروزه در دنیا با افزایش تعداد درخت در هکتار ، استفاده از ارقام تجارتی پر محصول و پیوند آنها روی پایه های مقاوم به امراض قارچی و ویروسی و شرایط نا مناسب محیطی ، میزان محصول مرکبات را تا میزان قابل ملاحضه در هکتار بالا برده اند لیکن به طور متوسط در سطوح تجاری میزان تولید حدود 30تن در هکتار بر آورد میشود.در وضعیت کنونی و در باغهای سنتی ایران میزان محصول بستگی به شرایط مختلف از 5 تا 17 تن در هکتارمتغیر می باشد .
ارزش غذایی و موارد مصرف مرکبات (خرمالو و نارنگی )

مرکبات حاوی املاح و سرشار از ویتامینهای C, P, B, A, بوده که جنبه داروئی و غذایی دارد نزدیک به یکصد صنعت از مرکبات در تولید فر آورده خود استفاده می کند تامین غذایی دام از مخلوط تفاله مرکبات و ملاس چغندر ، استفاده از آب میوه آن در صنایع غذایی و بهره گیری از اسانس و اتر های چرب آن در صنایع آرایشی حائز آهمیت است از تفاله مرکبات به میزان قابل توجهی پکتین استخراج می گردد و از اسید سیتریک مرکبات در صنایع غذایی ، فلزی ، نساجی ، دارو سازی و بلخره برای تهیه صمغ های مصنوعی استفاده می شود . بررسی بر روی خواص خرمالو مشخص کرده که این میوه در درمان اسهال مفید است و بر همین مبنا مصرف 300_500 گرم از آن قبل از صبحانه توجه شده است همچنین مصرف دانه کوبیده و به صورت گرد آمده خرمالو در جهت دفع سنگ کلیه و مثانه موثر تشخیص داده شده است .
سطح زیر کشت میوه خرمالو و نارنگی :

بارور غیر بارور
جمع دیم آبی جمع دیم آبی
3/193 0 3/193 59 0 59 خرمالو
5/288 0 5/288 5/113 0 5/113 نارنگی

عملکرد و میزان تولید میوه خرمالو و نارنگی :

عملکرد(kg/he) میزان تولید (تن)
دیم آبی دیم آبی
0 66/13243 0 2560 خرمالو
0 66/8021 0 25/2314 نارنگی

روش تحقیق :
بمنظور دستیابی به اهداف تحقیق از طریق پیمایشی (پرکردن پرسش نامه در 30 مصرف کننده )نتایج زیر بدست آمده است :
تعداد افراد خانوار سطح در آمد خانوار
3,2 نفر 23/3 13/3 100/000
4,3 نفر 46/6 43/3 100/000,200/000
5,7 نفر 20 33/3 300/000,400/000
بیشتر از 7 نفر 10 10 بیش از 400/000

نارنگی خرمالو
43/3 0,5% 46/6 0,5%
46/6 5,10% 26/6 5,10%
10 10,20% 26/6 0 %

مصرف میوه به صورت روزانه در خانوار 6/16 و به صورت هفتگی 6/56 و به صورت غیره 6/26

میزان مصرف ضایعات نارنگی در خانوار: 0,5% 13/3

میزان مصرف ضایعات خرمالو در خانوار: 0,5% 86/6

درصد قیمت میوه خرمالو و نارنگی در بین مصرف کنندگان

نارنگی خرمالو
80% 400,500 70% 700,800
10% 500,600 15% 800 , 1200
10% 600,700 15% 1200, 1500

6/76درصد از مردم از این قیمت راضی نبودندو3/23درصد ازاین قیمت راضی نبودند
3/83درصد ازمصرف کنندگان با مفهوم بازاریابی اشنایی داشتند و6/16 درصد از مصرفکنندگان با این مفهوم اشنایی نداشتند
مسیر توزیع میوه از نظر مصرف کنندگان 3/13درصد مطتوب و6/26درصدنسبتا مطتوب و 60درصد مطتوب نبوده
سیاست های حمایتی دولت در مورد میوه (نارنگی و خرماتو) از نظر مصرف کننده
3/3درصد مطلوب و6/36 نسبتا ممطلوب و 60درصد مطلوب نبوده

تهیه میوه مصرف کننده از میوه فروش 6/66و از بازار میوه 3/33و تهیه از سر باغ درصدی نداشته
مصرف کننده میوه مورد نیاز خود را به صورت بسته بندی 6/6درصد و به صورت غیر بسته بندی (فله ای)3/93درصد تهیه می نمایند
بالا رفتن میوه (خرمالو و نارنگی )90درصد در مصرف روزانه تاثیر گذاشته و 10درصد در بالا رفتن قیمت تاثیر ندارد

زمانی که موجودی بول مصرف کننده کمتر باشد 3/93درصد میوه نارنگی را خریداری کرده و 3/3درصد میوه خرمالو را خریداری کرده و 3/2 درصد هیچکدام را خریداری نکرده اند
میزان مصرف میوه نارنگی در خانوار 3/83درصد و خرمالو 3/3 درصد و میزان مصرف هردو میوه در بین خانوارها 3/.13درصد بوده
مکان های توزیع میوه در 80 درصد مصرف کنندگان جوابگو بوده و 20 درصد جوابگوی مشتریان به صورت مطلوب نبوده
عوامل موثر در میزان مصرف میوه در نزد مصرف کنندگان:

سطح درامد 3/53 درصد بوده و قیمت میوه 6/26 درصد بوده و کیفیت میوه 3/13درصد و توزیع مطلوب 3/3
ودر رابطه با همه موارد 3/3درصد بوده
جمع بندی و بیشنهادات

ایران یکی از کشورهای تولید کننده مرکبات است و در بین کشورهای تولید کننده که در سطحی حدود 6/1ملیون هکتار به تولید مرکبات می پردازدایران قریب 3 میلیون تن در حالتی حدود 222 هزار هکتار انواع مرکبات را در مناطق مختلف شمال و جنوب ،کشور تولید می نماید .

با توجه به اینک خرمالو و نارنگی جز میوه های نیمه گرمسیری بوده است . انواع خرمالوها و نارنگی های تولید ایران از نظر کیفیت ف مرغوبیت و بازار پسندی در صورت اجرای یک برنامه مناسب در عمل آوری و بسته بندی مناسب نه تنها در بازارهای داخلی بلکه در بازارهای خارجی نیز قابل رقابت است .
در یک جمع بندی می توان گفت نتایج حاصل از نظر سنجی در بین مصرف کنندگان +قیمت میوه ، در در موضایعات مسی توزیع میوه ،سیاست های حمایتی دولت کیفیت میوه ،سطح در آمد ، از عوامل موثر در بازاریابی میوه خرمالو و نارنگی بوده است .

راها برای بهبود بخشیدن وضعیت پیشنهاد می شود که :
1- با توجه به اینکه بیشترین درصد ضایعات در هر میوه ها بصورت می کرد پیشنهاداتی ارایه می کنیم تا برای کاهش ضایعات میوه (خرمالو ، نارنگی )
بسته بندی مناسب ، حمل و نقل ، آموزش و نگهداری میوه به مردم ، امکان خرید آسان میوه در مغازه ها ، کوتاه کردن دست واسطه ها در کاهش ضایعات نقش دارد .
2- با توجه به اینکه مهم ترین مشکل تهیه میوه قیمت بالا میوه ها ، نبوده در قامی فصو ، کیفیت پائین میوه از عوامل مهم بوده افزایش دولت در کاهش قیمت بسیار مهم بوده است .
3- و از همه مهمترین مشکل بازار میوه که رقابت آزاد ، قورم زیاد قیمت ، نامرغوب بودن موثر می باشد ندا دولت و سازمان های وابسته به این موضوع می تواند .( منظور حذف افراد سود جو دلالان و جلوگیری از افت قیمت نقش مهمی داشته باشند )

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   96   97   98   99   100   >>   >