پروژه دانشجویی پروژه کارخانه تولیدی شکلات فرمند در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی پروژه کارخانه تولیدی شکلات فرمند در pdf دارای 159 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی پروژه کارخانه تولیدی شکلات فرمند در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی پروژه کارخانه تولیدی شکلات فرمند در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی پروژه کارخانه تولیدی شکلات فرمند در pdf :

بخشی از فهرست پروژه دانشجویی پروژه کارخانه تولیدی شکلات فرمند در pdf

تعریف: داراییها داراییهای جاری داراییهای غیر جاری
تعریف: بدهیها بدهیهای جاری درآمدها هزینه ها سرمایه
تعریف: ترازنامه صورتحساب سود وزیان
ترازنامه منتهی به 31/6/83
سند حسابداری مهر ماه
دفتر روزنامه مهر ماه
دفاتر کل در پایان مهر ماه
صورت مغایرت بانکی در پایان مهر ماه
تراز آزمایشی منتهی به 30/7/83
ارزیابی موجودی پایان دوره ماه اول
سند حسابداری آبان ماه
دفتر روزنامه آبان ماه
دفاتر کل آبان ماه
صورت مغایرت بانکی در پایان آبان ماه
تراز آزمایشی منتهی به 30/8/83
ارزیابی موجودی پایان دوره به روشی ساده
کارت حساب مواد آبان ماه ــــــ fifo
سند حسابداری آذر ماه
دفتر روزنامه آذر ماه
صورت مغایرت بانکی
تراز آزمایشی منتهی به 30/9/83
صورت مغایرت بانکی
تراز آزمایشی منتهی به 30/9/83
اطلاعات به دست آمده جهت اصلاح حسابها
تراز آزمایشی اصلاح شده
ارزیابی موجودی پایان دوره آذر ماه به روش ساده
کارت حساب مواد آذر ماه ــــــ fifo
ثبت بستن حسابهای موقت و بستن حسابهای دائم در پایان آذر ماه
صورتحساب سود و زیان منتهی به 30/9/83
صورتحساب سرمایه منتهی به 30/9/83
ترازنامه منتهی به 30/9/83

تمامی عملیات انجام گرفته و صورتهای مالی تهیه شده در مورد کارخانه تولید شکلات فرمند به صورت فرضی می باشد که در این کارخانه بعد از خریداری شکر ، و سابر مواد و مراحل تولید روی آن انجام گرفته و تبدیل به شکلات می‌شود و توسط فروشندگان به فروش می‌رسد.
روش انبارداری کارخانه تولیدی ، روش اولین صادره از اولین وارده «Fifo » در نظر گرفته شده است و فرض بر این است که تعداد کارگران مشغول در این کارخانه 12 نفر است که هر کدام ماهیانه مبلغ 900،000 ریال دستمزد دریافت می‌دارند .
در حین تنظیم این پروژه سعی من بر این بوده که اشتباهات و اشکالات موجود در این پروژه را به حداقل برسانم
«تعریف حسابها»
1ـ دارایی ها:
داراییها منابع اقتصادی هستند که برای بلند مدت به وسیله شخصیت حسابداری کنترل می‌شود و بهای تمام شده آن در زمان تحصیل به طور عینی یا واقعی قابل اندازه گیری است:
اقلام هنگامی منبع اقتصادی محسوب می‌شوند که منابع آتی برای شخصیت حسابداری داشته باشند. منابع معمولاً در صورت داشتن یکی از سه شرط زیر دارای منابع آتی هستند: 1ـ پول نقد یا قابل تبدیل به پول نقد باشند. 2ـ کلایی باشد که انتظار فروش آن برود. 3ـ انتظار برود که در آینده در ضمن فعالیت شرکت مورد استفاده قرار گیرد.

داراییهای جاری:
این داراییها شامل وجوه نقد و سایر داراییهاییست که به طور معقول انتظار می رود در دوره گردش عملیاتی یا یک سال (هر کدام طولانی تر است) به نقد تبدیل شده یا فروخته و یا به مصرف برسد.

داراییهای غیر جاری:
به سرمایه گذاری بلند مدت ، اموال ، ماشین آلات ، تجهیزات ، داراییهای نامشهود و سایر داراییها طبقه بندی می‌شود که در فعالیت ها و عملیات مؤسسه مورد استفاده قرار می‌گیرند و عمر مفید بیش از یک سال دارند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق تعریف معماری سازمان و پیاده سازی سیستم جامع

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق تعریف معماری سازمان و پیاده سازی سیستم جامع اطلاعاتی و اتوماسیون مورد نیاز مرکز تأمین قطعات تراکتورسازی تبریز. در pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق تعریف معماری سازمان و پیاده سازی سیستم جامع اطلاعاتی و اتوماسیون مورد نیاز مرکز تأمین قطعات تراکتورسازی تبریز. در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق تعریف معماری سازمان و پیاده سازی سیستم جامع اطلاعاتی و اتوماسیون مورد نیاز مرکز تأمین قطعات تراکتورسازی تبریز. در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق تعریف معماری سازمان و پیاده سازی سیستم جامع اطلاعاتی و اتوماسیون مورد نیاز مرکز تأمین قطعات تراکتورسازی تبریز. در pdf :

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و تغییر ماهیت فعالیتهای مدیریتی، اطلاعات به عنوان اصلی ترین موجودیت در هر فرآیند کاری و مهمترین ابزار مدیریت می تواند نقش حائز اهمیتی در افزایش راندمان فرایندها و تضمین اهداف کسب و کار داشته باشد.
رقابت موجود در دنیای تجارت، محدودیت منابع، ازوم توجه به نیازهای مشتری، الزامات مربوط به تضمین کیفیت، لزون کنترل استثنائات و تغییرپذیری محیط در کسب و کار، همه و همه استفاده از ابزارهای کارآمد را برای صنایع و سازمانهای مختلف به یک الزام حیاتی مؤثر بدل نموده است.
در سازمانهایی که به نوعی درگیر در لجستیک صنایع بزرگ، مانند خودروسازی می باشند، حجم زیاد اطلاعات و ماهیت به عنوان حلقه و اصل مشتری و تأمین کنندگان خرد، اهمیت تعریف معماری دقیق سازمانی و تهیه ابزارهای سیستمی را دوچندان می نماید.
طرح حاضر در راستای طراحی معماری سازمانی مناسب و حل مشکلات ناشی از عدم وجود یک سیستم اطلاعاتی کارآمد مطابق نیاز مرکز محترم تأمین قطعات تراکتورسازی تبریز تدوین گردیده است.
شایان ذکر است رویکرد اصلی ما در انجام این طرح آنالیز دقیق نیاز مشتری و نگرش جامع و ساخت یافته به کلیه مفاهیم اطلاعاتی مورد نیاز در داخل و پیرامون مجموعه و سپس طراحی و پیاده سازی سیستم مبتنی بر این نیازمندیها می باشد.
این مجموعه با تکیه بر توان و پتانسیلهای بالای علمی و تجارب عملی و استفاده از کارشناسان توانا در حوزه های مختلف مانند IT، مدیریت و کیفیت بر آن است، تا در پیشبرد این پروژه در کنار مرکز تأمین قطعات تراکتورسازی تبریز، همکاری های لازم را با آن مجموعه محترم داشته باشد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق نقدینگی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق نقدینگی در pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق نقدینگی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق نقدینگی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق نقدینگی در pdf :

اهرم، نقدینگى وجریان نقدى
مقیاسهاى اهرم، نقدینگى وجریان نقدى با ساختار مالى یک سازمان و توانایى سازمان براى پرداخت به موقع بدهیهاى خودسر وکار دارند. هر یک از این سه مقیاس به جزءجداگانه اى از این جنبه عملکرد شرکت مربوطند. مقیاسهاى اهرم، ساختارمالى سازمان را توصیف مى کنند و شامل مقیاسهایى مثل نسبت بدهى به حقوق صاحبان سهام، نسبت بدهى به کل داراییها و نسبت توان پرداخت بهره می شود. مقیاسهاى نقدینگى، توانایى سازمان را براى تبدیل داراییها به وجه نقد توصیف مى کنند و عبارتند از مقیاسهایى مثل نسبت جارى، نسبت سریع وشاخص فاصله اى. بالاخره مقیاسهاى جریان نقدى، مقدار وجه نقدى که سازمان ایجادکرده و منابع آن را نسبت به تقاضاهاى سازمان براى وجه نقد توصیف مى کند و شامل مقیاسهایى مثل نسبت خالص جریانهاى نقدى عملیاتى به حقوق صاحبان سهام و نسبت خالص جریانهاى نقدى عملیاتى به داراییهاست. بخشهاى فرعى ذیل هریک از این سه نوع را با تفصیل بیشتر مورد بحث قرار می دهد.
مقیاسهاى اهرم
مقیاسهاى اهرم، باساختار مالى سازمان سر و کار دارند. اهرم مالى را مى توان به صورت میزان تامین مالى داراییهاى عملیاتى با بدهى درمقابل حقوق صاحبان سهام تعریف کرد(پنمان 2001)1.
تعهدات بدهى کاملامستلزم اعلام بازخرید الزامى با وجه نقد شرکت از طریق پرداخت بهره و
بازپرداخت اصل به طور دوره اى است. از طرف دیگر حقوق عادى صاحبان سهام مستلزم اعلام
بازخرید اجبارى با وجه نقد نیست، چه براى بازده هاى دوره اى براى فراهم کنندگان سرمایه ، چه براى بازپرداخت سرمایه گذارى صاحبان سهام در شرکت. به این ترتیب دارندگان اوراق قرضه مبلغ ثابتى را دریافت مى کنند در حالیکه سهامداران بعد از اینکه همه مدعیان راضى شدند بقیه را

1- Penman
دریافت مى کنند. بنابراین اگر شرکتى بتواند سودى بیش از بهاى تمام شده سرمایه استقراضى به دست آورد، این تفاوت بین آن سود و بهاى تمام شده سرمایه استقراضى سود بیشترى مى شود

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بررسی و اموزش نرم افزار Adobe premiere

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی و اموزش نرم افزار Adobe premiere در pdf دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی و اموزش نرم افزار Adobe premiere در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی و اموزش نرم افزار Adobe premiere در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی و اموزش نرم افزار Adobe premiere در pdf :

بررسی و اموزش نرم افزار Adobe premiere
پیشگفتار لطف خداوند متعال به من اجازه داد که بار دیگر تحفه ناچیزی به دوستداران علم و هنر و علاقه مندان نرم‌افزارهای کامپیوتری خصوصا نرم‌افزارهای شرکت Adobe تقدیم می‌کند.
این کتاب را می‌توان به عنوان راهنمای جامع نرم‌افزار Adobe Premire 6,0 که برای تدوین برنامه‌های ویدئویی به کار می‌رود در نظر گرفت. کلیه نکات و دستورات لازم برای استفاده حرفه‌ای از این نرم‌افزار در این کتاب مطرح شده اند. پس از مطالعه این کتاب قادر خواهید بود به راحتی Premire را به خدمت گرفته و تصاویر ویدئویی خود را به شکل دلخواه سر هم کنید. در فصل اول کتاب Premire را به شکل اجمالی مرور خواهیم کرد. با مطالعه این فصل با بسیاری از ویژگی‌های مهم این برنامه آشنا می‌شوید و دیدگاهی کلی از نحوه کار با آن به دست خواهید آورد. در واقع این فصل برای مبتدیان و کسانی با این برنامه آشنا نیستند گنجانده شده است.

دوستان عزیزی که پیش از این با Premire آشنایی داشته و از آن استفاده کرده‌اند می‌توانند این کتاب برا به عنوان مرجع نسخه جدید آن مورد استفاده قرار دهند و در صورت تمایل مطالعه کتاب را از فصل دوم که ویژگی‌های جدید Premire را معرفی می‌کند آغاز نمایند.
سایر فصل‌های این کتاب هر کدام یک موضوع خاص را به خود اختصاص داده و به طور جزئی به آن می‌پردازند. پس از این که روش استفاده از Premire را به طور کلی آموختید می توانید هر یک از فصل‌ها را بر حسب نیاز کاری خود مطالعه کنید برای مبتدیان مطالعه فصول اول، سوم، چهارم ، پنجم، ضروری به نظر می‌رسد تامبانی کار را یاد گرفته و بتوانند از سایر ویژگیهای Premire بهره ببرند. نکته دیگری که ذکر آن ضروری به نظر می‌رسد این است که هر یک از فصل‌های این کتاب موضوع مربوط به خود را به طور کامل و موشکافانه بررسی می‌کند و این مسئله ممکن است قدری شما را خسته کند.

به عنوان مثال در فصل چهارم تمام مطالب لازم برای انتقال تصاویر ویدئویی از دوربین‌های فیلم برداری یادستگاه‌های پخش به Premire توضیح داده شده است که شاید همه آنها در وحله اول برای شما ضروری نباشد . در این صورت نیازی نیست نگران باشید. می‌توانید از مطالعه این گونه مطالب صرف نظر کنید. به عنوان مثال اگر یک دوربین فیلم‌برداری دیجیتال (DV Camera) ندارید، نیازی به مطالعه قسمت‌هایی که روش وارد کردن تصویر از این گونه دوربین‌ها را توضیح می‌دهند ندارید. به هر حال فراموش نکنید که این کتاب یک راهنمای جامع است، نه یک کتاب آموزشی، مزیت کتاب‌های آموزشی نیز در این است که در ارائه مطالب مبتدیان را در نظر می‌گیرند و به همین دلیل ذکر کلیه مطالب و معرفی کلیه دستورهای یک مطالب مبتدیان رادر نظر می‌گیرند و به همین دلیل ذکر کلیه مطالب و معرفی کلیه دستورهای یک نرم افزار به طور جامع و کامل در یک کتاب آموزشی امکان پذیر نیست. شما یک راهنمای جامع در اختیار دارید و اگر کمی صبر . حوصله به خرج دهید با کمک همین کتاب نیز می‌توانید به هدف خود دست پیدا کنید مطمئن باشید که از این کار پشیمان نخواهید شد.

بعضی ها تصور می‌کنند که چون این کتاب با نام Adobe Premire منتشر می شود باید به گونه‌ای مرتب و فصل‌بندی گردد که دانشجویان سینما و تدوین‌گران برنامه های ویدئویی نیز بتوانند به عنوان یک کتاب آموزش تدوین از آن بهره ببرند. در پاسخ به این سروران گرامی باید عرض کنم همان طور که از نام این کتاب بر‌می‌آید، هدف گردآوری یک مرجع کامل برای استفاده از یک نرم‌افزار کامپیوتری بوده است. اگر قصد داشتیم چنین کتابی منتشر کنیم بدون شک نام روش‌های تدوین برنامه‌های ویدئویی با استفاده از نرم‌افزار Adobe Premire یا نام مشابه دیگری را برای آن انتخاب می کردیم . در این صورت در چنین کتابی اصول تدوین برنامه‌ها و روش اجرای آنها با Premire رامطرح کردیم شما فرض کنید که شخصی بخواهد با استفاده از کتاب‌های راهنمای نرم‌افزار Photoshop هنر گرافیک را بیاموزد. فرموش نکنیم که Photoshop صرفا ابزاری است که برای گرافیست‌ها و خبرگان این رشته تهیه شده است و فرض بر این است که کاربران ان با اصول گرافیک آشنا هستند در این صورت این نرم‌افزار به آنها امکان می‌دهد که ایده‌های خود را بسیار راحت‌تر به مرحله اجر در آورند. غرض این که با فراگیری استفاده از Photoshop یا Premire یا خود را گرافیست یا تدوین‌گر سینما ندانیم و این حرفه‌ها را به حرفه‌ای‌ها بسپاریم.

با توجه له این که این جانب از دریای بی کران علم بهره چندانی نبرده‌ام و این کتاب نیز از لغزش‌ها و اشتباهات احتمالی مبرا نیست، و با تشکر و قدردانی فراوان از تمامی دوستان عزیز و خوانندگان محترم تالیف های پیشین که مرا از گوشزد نمودن این خطاها بی‌نصیب نگذاشتند، این بار نیز آرزومندم که لطف آنها شامل حالم گردد و با صرف اندکی وقت مطلعم سازند تا با تالیفات بهتر و بیشتر بتوانم رسالت خود را دنبال نمایم. دوستان عزیز، پست الکترونیکی mani – hamedanni @ yahoo . com در اختیار شماست تا پیشنهادات خود را به من اعلام فرمایید.

محبت‌ها و کمک‌های دوستانم که در تهیه این کتاب مرا یاری نمودند شایان ذکر و قدردانی است. جناب آقای تجملی، مدیر محترم انتشارات ناقوس این بار مانند گذشته یاریم نمودند. لازم می‌دانم محبت‌های بی‌دریغشان را که همچون برادری دلسوز نثارم کردند سپاس گویم. سنگ صبور و چراغ راه زندگیم را سپاسگذارم که با محبت‌ها و راهنمایی‌های گرانقدرش همواره پشتیبان و یاورم بوده، و خدا را شکر می‌گویم که نفسی می آید و می‌رود تا بگویم پدر دوستت دارم.

مروری بر برنامه Adobe Premire
با استفاده از برنامه Adobe Premire می‌توانید کلیپ‌های ویدئویی‌، صوتی و حتی تصاویر ثابت را به شکل دلخواه خود تغییر داده و برنامه مورد نظر خود را تولید کنید. این برنامه پنجره‌ها و پالت‌های بسیار قدرتمندی دارد که با کمک آنها می‌توانید از هر نظر بر پروژه‌های ویدئویی‌ خود تسلط کافی داشته و آنها را به راحتی توسعه دهید. امکانات جدیدی که برای استخراج فایل‌ها به این برنامه افزوده شده‌اند، خود را مستقیما بر روی نوار ویدئو یا CD کپی کنید.

این قسمت از کتاب شامل درس جداگانه‌ای است که هر یک از آنها یکی از ویژگی‌های جذاب Premire را به طور خلاصه معرفی کرده و دورنمایی از توانایی‌های آنها را ارائه می‌دهد. عزیزانی که تازه با این نرم‌افزار آشنا شده‌اند، با مطالعه این فصل روش کار برنامه را به طور اجمالی یاد گرفته و برای بررسی جزئیات بیشتر و آشنایی کامل با امکانات آن آماده خواهند شد. شما می توانید این دروس را به ترتیب دنبال کنید و یا اگر بعضی‌ از آنها آشنایی قبلی دارید، بر حسب موضوع مورد نظر خود یک یا چند درس از انها را به طور انتخابی مطالعه کنید. هنگامی که مبانی استفاده از برنامه را یاد گرفتید می توانید به فصل‌هی بعدی کتاب مراجعه کرده و مطالب بیشتری در مورد تدوین و ترکیب فیلم‌ها و نیز امکانات جدید این نرم‌افزار به دست آورید. اگر برای انجام تمرین آزمایش نکات مطرح شده در این درس به چند کلیپ ویدئویی نیاز داشتید، می‌توانید از کلیپ هایی که در پوشه Sample بر روی CD موجود هستند استفاده کنید.

آغاز کردن Premire
آماده سازی کارگاه
می‌توان محیط برنامه Premire را به یک کارگاه تدوین فیلم های ویدئویی تشبیه کرد. همان طور که در یک کارگاه می‌توانید ابزارهای مورد نیاز خود را به سلیقه خود و به شکلی منظم طبقه‌بندی کنید، Premire نیز به شما امکان می‌دهد که پنجره‌ها و خصوصیات ظاهری آنها را به شکل دلخواه تنظیم کرده و پالت‌ها رامطابق میل خود دسته بندی ظاهر و یا مخفی کنید و ابزارهایی را که بیش از بقیه مورد استفاده قرار می‌دهید در دسترس قرار دهید. Premire شامل چهار حالت از پیش تعیین شده برای تنظیم محیط کارگاه می باشد. حالت تدوین یا ویرایش A/B تدوین با یک تراگ افکت‌ها و صدا شما نیز می‌توانید این کارگاه موجود را به سبک دلخواه خود مرتب کنید و اطلاعات مربوط به آن سبک رادر یک فایل ذخیره کنید و در پروژه‌های بعدی نیز از آن استفاده کنید.

آغاز کردن یک پروژه
پس از این که برنامه Premire را آغاز کرده و کارگاه مورد نظر خود را انتخاب کردید، کادر محاوره‌ای Load Project Setting باز می شود. در این پنجره آیتم‌های متنوعی وجود دارند که هر یک از آنها تنظیم‌های مختلف یک محیط ویرایشی را به طور پیش‌فرض ارائه می دهند به عنوان مثال، Qucick Time , DV و یا Video for windows اگر قصد دارید پارامترهای تنظیم کننده پروژه را خودتان به طور جداگانه تعیین کنید بهتر است که ابتدا یکی از ایتم‌های پیش فرض را که به پروژه شما نزدیک‌تر است انتخاب کنید و سپس دکمه Custom را کلیک کنید تا کادر محاوره‌ای Load Project Setting ظاهر شود. در این پنجره می‌توانید هر یک از پارامترها را به طور دلخواه تنظیم کنید. اگر می‌خواهید یک پروژه موجود را باز کنید، دکمه Open را کلیک کنید.

ایجاد یک پروژه جدید یا باز کردن یک پروژه موجود
برای این که یک پروژه جدید بسازید، می‌توانید برنامه Premire را آغاز کرده و یکی از آیتم‌های پیش‌فرض تنظیم‌های پروژه را از کادر محاوره‌ای Load Project Setting انتخاب کنید.
اگر برنامه Premire را قبلا باز کرده‌اید، برای آغاز یک پروژه جدید کافیاست دستور File> new را اجرا کنید تا کادر محاوره‌ای Load Project Setting باز شود.
شما می توانید پنجره‌ای را که در هنگام شروع برنامه Premire باز می‌شود بر حسب نیاز تغییر دهید. روش انجام این کار در قسمت تغییر دادن پنجره شروع توضیح داده شده است.
آشنایی با محیط کاری برنامه

مروری بر محیط کاری
پس از این که یک پروژه را آغاز کنید، محیط کاری برنامه Premire ظاهر می‌شود. اگر پیش از این با نرم‌افزارهای دیگر شرکت Adobe کار کرده باشید محیط کاری Premire نیز برای شما بسیار آشنا خواهد بود. واسط کاربر این برنامه نیز مانند سایر محصولات Adobe شامل یک منوی فرمان در بالای پنجره پنجره‌هایی برای سرهم کردن و ویرایش در این برنامه برای کلیپ های ویدئویی جعبه‌ابزار و پالت‌های شناور می‌باشد.

نگاهی به پنجره Project
تمام کلیپ‌هایی که به پروژه خود اضافه می‌کنید ، اعم از کلیپ‌های ویدئویی، تصاویر ثابت، تصاویر سلسله‌ای و کلیپ‌های صوتی، درون لیست موجود در پنجره Project قرار می‌گیرند. هر پروژه فقط یک Project دارد. اگر این پنجره را ببندید، در واقع پروژه را بسته‌اید. این پنجره نیز قابل تغییر است. و می‌توان بر حسب نیاز و در شرایط مختل کار تدوین فیلم، کلیپ‌های موجود در آن را به شکل دلخواه مرتب کرده و نمایش داد.
جهت کسب اطلاعات بیشتردر مورد پنجره Project قسمت تغییر دادن حالت نمایش پنجره Project را که در فصل سوم کتاب آمده است مطالعه کنید.

مشاهده کلیپ‌ها در پنجره Project
برای سهولت کار در هنگام تدوین می‌توانید به هر یک از کلیپ‌های موجود در پروژه خود توضیحات اضافه کنید. به این ترتیب به راحتی می‌توانید کلیپ‌های موجود در لیست را نیز تغییر دهید. هنگامی که یک کلیپ را در پنجره Project انتخاب می‌کنید، قسمت نمایشی موجود در بالای پنجره یک فریم از آن کلیپ را به صورت یک تصویر بندانگشتی نمایش می‌دهد. این فریم را در Poster Frame می‌نامیم. در این کتاب برای این منظور از واژه پوستر استفاده خواهیم کرد. در این قسمت از پنجره Project اطلاعات دیگری از قبیل نام و نوع کلیپ، اطلاعات ویدئویی، مدت زمان و نرخ داده ‌های آن نیز درج می شوند. منظور از نرخ داده‌ها، مقدار اطلاعات در واحد زمان است. به عنوان مثال 101 .35 k per Second یعنی 10135 کیلوبایت در هر ثانیه در این صورت اگر مدت زمان کلیپ مورد نظر یک دقیقه باشد حجم فایل آن خواهد بود:

10135*60=6081 KB= 5.938 MB
اگر کلیپ انتخاب شده یک کلیپ ویدئویی باشد، می توانید دکمه Play موجود در زیر تصویر بندانگشتی را کلیک کنید تا در همین قسمت به نمایش درآید.
(A قسمت نمایش تصویر بندانگشتی ( پوستر) B جعبه‌ها – C کلیپ – D اطلاعات کلیپ – E دکمه F – Search : دکمه G – New Bin : دکمه H – Create Item دکمه تنظیم اندازه و منطقه نمایش جعبه‌ها – j دکمه تغییر وضعیت به حالت نمایش آیکون K- دکمه تغییر وضعیت به حالت نمایش تصاویر بندانگشتی L- دکمه تغییر وضعیت به حالت نمایش لیست.
نگاهی به پنجره Timeline

پس از این که کلیپ‌های دلخواه خود را ضبط کرده و به پروژه اضافه کردید، با استفاده از پنجره Timeline می توانید آنها را پشت سر هم بچینید مدت زمان و محل قرار گیری آنها را تغییر دهید، برای انتقال از یک کلیپ به یک کلیپ دیگر بین آنها ترانزیشن قراردهید، کلیپ‌ها را ترکیب کنید، افکتهای متنوع و جالب به کار ببرید، میزان شفافیت کلیپ‌ها را تنظیم کنید و یا آنها را حرکت دهید. پس از تکمیل مراحل ویرایش و تدوین، می‌توانید محتویات موجود بر روی محور زمان را به فرمت‌های متنوع استخراج کنید و یا مستقیما بر روی نوار کاست ویدئو ضبط کنید.
بررسی پنجره Timeline
پنجره Timeline برنامه Premire تمام کلیپ های موجود در برنامه ویدئویی شما را به طور کلی نمایش می‌دهد. همچنین مدت زمان، محل قرارگیری، افکت‌ها، شفافیت و دیگر ویژگی‌های آنها نیز در این پنجره قابل رویت وتشخیص است. شما می‌توانید بین کلیپ های موجود در تراک ویدئویی شماره یک ترانزیشن قرار دهید و کلیپ‌هایی را که در تراک ویدئویی شماره دو یا بالاتر هستند با هم ترکیب کنید.

این شکل پنجره Timeline را در حالت تدوین Single نمایش می دهد: A نوار ناحیه کاری، B: خط ویرایش، C تراک Superimpose ، E قاب قابل تنظیم ابتدای تراک F: آیکون‌های تنظیم کدری و کلید فریم G آیکون Shy تراک ویدئویی، H تراک ویدئویی، I تراک صوتی ، J آیکون‌های شکل موجی، کلید فریم، ولوم، و بالانس صدا، K آیکون قفل تراک، L آیکون Shy تراک صوتی، M منوی بزرگنمایی محور زمان N: دکمه منوی پنجره Timeline O: دکمه منوی پنجره Timeline، دکمه نمایش کادر محاوره‌ای Track Option P: دکمه Q , Toggle Snap to Edaes .
نگاهی به پنجره Monitor

برای مشاهده کلیپ‌ها، پیش‌نمایش برنامه موجود بر روی محور زمان تنظیم نقاط ورودی و خروجی هر کلیپ تنظیم نشانه‌ها افزودن یا حذف کلیپ‌ها از محور زمان و بریدن کلیپ‌ها از پنجره Monitor استفاده می شود. هنگامی برای تدوین برنامه ویدئویی خود ازکارگاه Single – Track استفاده می کنید، پنجره Monitor شامل دو قسمت می باشد. قسمت سمت چپ این پنجره View Source و قسمت راست Program View را نمایش می دهد. اگر برای تدوین برنامه ویدئویی خود از کارگاه A/B استفاده کنید، پنجره Monitor تنها قسمت Program View را نمایش می‌دهد. در این حالت برای نمایش هر یک از کلیپ‌ها به جای قسمت View Sourc از پنجره‌های جداگانه استفاده می‌شود که هر یک از این پنجره‌ها را پنجره کلیپ می نامیم. قسمت View Sourc پنجره Monitor یا پنجره‌های کلیپ هر یک از کلیپ‌ها را همان گونه که بر روی دیسک ذخیره شده اند نمایش‌می‌دهند. پارامترهای تنظیم کننده پروژه بر نمایش کلیپ ها در این دو پنجره تاثیری ندارند. با استفاده از قسمت View Sourc یا پنجره کلیپ می‌توانید هر یک از کلیپ ها را به طور جداگانه نمایش داده و قبل از این که آنها را بر روی محور زمان قرار دهید، به طور دلخواه ویرایش کنید. حتی پس از این که یک کلیپ را بر روی محور زمان قرار دهید و در واقع به برنامه ویدئویی خود بیافزایید نیز می‌توانید آن را در قسمت View Sourcیا یک پنجره جداگانه باز کرده و برحسب نیاز خصوصیات آن را تغییر دهید. قسمت View Sourc مسئولیت نمایش برنامه ویدئویی موجود بر روی محور زمان را به عهده دارد. هنگامی که دستور پیش‌نمایش برنامه موجود بر روی محور زمان را صادر کنید، در قسمت View Sourc به نمایش درمی‌آید.

ویژگی‌های جدید Premiere
با انتشار نسخه ششم Adobe Premire همچمنان سرامد نرم‌افزارهای تخصصی تدوین و ویرایش برنامه‌های ویدئویی است و اینک ویژگی‌ها و ابزارهای بسیار بهتر و جدیدترین در اختیار علاقه مندان قرار می دهد. حالا Adobe Premire مستقیما از کابل IEEE 1394 برای هردو سیستم عامل ویندوز و مکینتاش پشتیبانی می‌کند . امکان تهیه فایل خروجی را به گونه‌ای که برای انتشار و نمایش بر روی اینترنت مناسب باشد پشتیبانی می‌کند که این کار را به وسیله نرم افزارهای جانبی شرکت‌های Microsoft , Terran Interactive و Real Networks انجام می دهد و به این ترتیب برداشت تصویر به وسیله یک دوربین ویدئویی دیجیتال و تدوین استخراج آن برای نمایش بر روی اینترنت کار بسیار ساده و سریعی می‌باشد.

همچنین از 30 عدد از نرم‌افزارهای افزودنی adod After Effects را به خدمت گرفته به طوری که با استفاده از آنها می توانید برنامه‌های ویدئویی منحصر به فرد و جذاب بسازید، به علاوه یک پنجره Audio Mixer که امکان تنظیم خصوصیات صدا را به صورت زنده برای شما فراهم می کند. از دیگر ویژگی‌های جدید و قدرتمند Premire 6,0 می توان به ابزارهای پیشرفته‌تری که برای سازماندهی فایل‌های درون پروژه به کار می روند اشاره کرد. مثل جعبه‌های موجود در پنجره Project که برای سازماندهی و دسته‌بندی کلیپ‌ها به کار می‌روند پنجره Storyboard که با استفاده از آن می‌توانید قبل از قرار دادن کلیپ‌ها بر روی محور زمان موجود در پنجره Time line آنها را به صورت کاملا بصری سرهم کرده و در واقع فیلم‌نامه‌ خود را به صورت مصور آماده کندی، به محور زمان منتقل می‌کند و پنجره Settings Viewer که با کمک آن می‌توانید خصوصیات و تنظیم‌های اجزای مختل پروژه خود رامشاهده و مقایسه کنید.

پشتیبانی قوی از از ویدئوی دیجیتال
Permiere 6 از IEEE 1394 (Fire Wiere/o.Link)) برای هر دو سیستم عامل ویندوز و مکینتاش پشتیبانی می کند. تنها با استفاده از پورت DV کامپیوتر خود یک کابل IEEE 1394 و یک دوربین فیلمبرداری دیجیتال می توانید تصاویر ویدئویی را به صورت دیجیتال و با کیفیت بسیار بالا مستقیما توسط Premiere ضبط کنید. هنگامی که از این روش استفاده می کنید Premiere تصویر ضبط شده را با نسبت منظری مناسب نمایش می دهد تا به شکل معوج و تغییر یافته بر روی مانیتور کامپیوترتان ظاهر نشود. همچنین یک روش تدوین برای ویدئوی دیجیتال ارائه می دهد به طوری که می توانید تصاویر ضبط شده را با کیفیت کاملا عالی بر روی دستگاه ویدئوی دیجیتال خود پخش کنید. Premiere شامل تنظیم های از پیش تعیین شده ای برای ویدئوی دیجیتال بوده و از سیستم DV Device control نیز پشتیبانی می کند. با استفاده از این سیستم می توانید هنگام ضبط تصویر یا استخراج آن به دستگاه ویدئوی دیجیتال از کنترل های موجود در Premiere استفاده کنید و به این ترتیب مراحل کار خود را بدون نقص و بسیار سریع تر انجام دهید.

تنظیمات پیش فرض ویدئوی دیجیتال
Premiere گروهی از تنظیمات پروژه ها را که از پیش تعیین شده اند در فایل هایی که آنها را Preset یا تنظیمات پیش فرض می نامیم ذخیره می کند. این فایل ها شامل اطلاعاتی از قبیل تنظیمات فشرده کننده اندازه فریم، نسبت منظری پیکسل ها تعداد فریم ها بر ثانیه عمق رنگ، صدا و فیلدها می باشند. هنگامی که یک پروژه را آغاز می کنید. Premiere کادر محاوره ای Load project settings را نمایش می دهد. در این پنجره می توانید یکی از تنظیمات پیش فرض موجود را برای پروژه خود انتخاب کنید. اگر این تنظیمات برای پروژه شما مناسب نیستند دکمه customرا کلیک کنید و پارامترهای مختلف را خودتان برحسب نیاز تنظیم کنید.
با توجه به این که امروزه بسیاری از تدوین گران از سیستم ویدئوی دیجیتال استفاده می کنند Premiere شامل تنظیمات پیش فرض خاصی برای این سیستم می باشد و شما می توانید به همراه دستگاه ویدئوی دیجیتال خود از آنها استفاده کنید.

تفاوت این تنظیمات پیش فرض تنها در موارد زیر می باشد:
– سیستم تلویزیونی NTSC یا PAL
– نسبت منظری استاندارد 4:3 یا widescreen
– Sample rate صدا که 32 khz باشد

می توان هر یک از این تنظیمات پیش فرض را با تغییر پارامترهای زیر به شکل دلخواه در آورد:
– رندر کردن ویدئو: که می تواند standard interlaced یا progressive scan باشد.
– نمایش زمان NTSC: که می تواند drop-frame timecode باشد ( این حالت به عنوان پیش فرض در نظر گرفته می شود) یا non-drop frame timecode.
– نرخ نمونه گیری صدا : که می تواند یکی از مقادیر زیر را انتخیار کند: 32 khz, 48 khz, 44.1 khz با توجه به بسیاری از دستگاهه های DV از فرکانس 441 khz پشتیبانی نمی کنند لذا این مقدار به طور پیش فرض در نظر گرفته نشده است ولی یکی از انتخاب های ممکن در بخش پارامترهای صدا در کادر محاوره ای Project seetings می باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله آیه الله سیدحسن مدرس در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله آیه الله سیدحسن مدرس در pdf دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله آیه الله سیدحسن مدرس در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله آیه الله سیدحسن مدرس در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله آیه الله سیدحسن مدرس در pdf :

آیه الله سیدحسن مدرس

فقیه مجاهد و عالم پرهیزگار آیه الله سیدحسن مدرس یکى از چهره هاى درخشان تاریخ تشیع بشمار مى رود که زندگى و اخلاق و رفتار و نیز جهت گیرى هاى سیاسى و اجتماعى وى براى مشتاقان حق و حقیقت نمونه خوبى است . او موقعیت خود را سراسر در راه اعتلاى اسلام نثار نمود و در جهت نشر حقایق اسلامى و دفاع از معارف تشیع مردانه استوار ماند.
همان گونه بود که مى گفت و همانطور گفت که مى بود. سرانجام به موجب آنکه با عزمى راسخ چون کوهى استوار در مقابل ستمگران عصر به مقابله برخاست و سلطه گرى استعمارگران را افشا نمود جنایتکاران وى را به ربذه خواف تبعید نمودند و در کنج عزلت و غریبى این عالم عامل و فقیه مجاهد را به شهادت رسانیدند.
این نوشتار اشاره اى کوتاه به زندگى ابرمردى است که بیرق مبارزه را تنها در تنگنا به دوش کشید و شجاعت تحسین برانگیزش چشم بداندیشان و زمامداران خودسر را خیره ساخت و بیگانگان را به تحیر واداشت . اگر ما به ذکر نامش می پردازیم و خاطره اش را ارج مى نهیم بدان علت است که وى پارسایى پایدار و بزرگوارى ثابت قدم بود که لحظه اى با استبداد و استعمار سازش نکرد و در تمامى مدت عمرش ساده زیستى ، تواضع ، قناعت و به دور بودن از هرگونه رفاه طلبى را شیوه زندگى خویش ساخت و از طریق عبادت و دعا و راز و نیاز با خدا، کمالات معنوى را کسب کرد.
ولادت و تحصیلات
شهید سیدحسن مدرس بر حسب اسناد تاریخى و نسب نامه اى که حضرت آیه الله العظمى مرعشى نجفى (ره ) تنظیم نموده از سادات طباطبایى زواره است که نسبش پس از سى و یک پشت به حضرت امام حسن مجتبى علیه السلام مى رسد. یکى از طوایفى که مدرس گل سرسبد آن به شمار مى رود طایفه میرعابدین است این گروه از سادات در دهکده ییلاقى ((سرابه )) اقامت داشتند. سید اسماعیل طباطبائى (پدر شهید مدرس ) که از این طایفه محسوب مى گشت و در روستاى مزبور به تبلیغات دینى و انجام امور شرعى مردم مشغول بود، براى آنکه ارتباط طایفه میرعابدین را با بستگان زواره اى قطع نکند تصمیم گرفت از طریق ازدواج پیوند خویشاوندى را تجدید و تقویت کرده ، سنت حسنه صله ارحام را احیا

کند. بدین علت نامبرده دختر سیدکاظم سالار را که خدیجه نام داشت و از سادات طباطبایى زواره بود به عقد ازدواج خویش درآورد. ثمره این پیوند با میمنت فرزندى بود که به سال 1278 ق . چون چشمه اى پاک در کویر زواره جوشید. پدر وى را حسن نامید. همان کسى که مردمان بعدها از چشمه وجودش جرعه هایى نوشیدند. پدرش غالبا در ((سرابه )) به امور شرعى و فقهى مردم مشغول بود ولى مادر و فرزند در زواره نزد بستگان خویش بسر مى بردند تا آنکه حادثه اى موجب شد که پدر فرزندش را که شش بهار را گذرانده بود در سال 1293 به قمشه نزد جدش میرعبدالباقى ببرد و محله فضل آباد این شهر را به عنوان محل سکونت خویش برگزیند. این در حالى بود که میرعبدالباقى قبلا از زواره به قمشه مهاجرت

کرده و در این شهر به فعالیتهاى علمى و تبلیغى مشغول بود. سیدعبدالباقى بیشترین نقش را در تعلیم سیدحسن ایفا نمود و او را در مسیر علم و تقوا هدایت کرد و به هنگام مرگ در ضمن وصیت نامه اى سیدحسن را بر ادامه تحصیل علوم دینى تشویق و سفارش نمود زمانى که سیدعبدالباقى دارفانى را وداع گفت مدرس چهارده ساله بود. وى در سال 1298ق . به منظور ادامه تحصیل علوم دینى رهسپار اصفهان گردید و به مدت 13 سال در حوزه علمیه این شهر محضر بیش از سى استاد را درک کرد. ابتدا به خواندن جامع المقدمات در علم

صرف و نحو مشغول گشت و مقدمات ادبیات عرب و منطق و بیان را نزد اساتیدى چون میرزا عبدالعلى هرندى آموخت . در محضر آخوند ملامحمد کاشى کتاب شرح لمعه در فقه و پس از آن قوانین و فصول را در علم اصول تحصیل نمود. یکى از اساتیدى که دانش حکمت و عرفان و فلسفه را به مدرس آموخت حکیم نامدار میرزا جهانگیرخان قشقایى است . مدرس در طول این مدت در حضور آیات عظام سیدمحمد باقر درچه اى و شیخ مرتضى ریزى و دیگر اساتید در فقه و اصول به درجه اجتهاد رسید و در اصول آنچنان مهارتى یافت که توانست تقریرات مرحوم ریزى را که حاوى ده هزار سطر بود، بنگارد. شهید مدرس چکیده زندگینامه تحصیلى خود را در حوزه علمیه اصفهان در مقدمه شرح رسائل که به زبان عربى نگاشته ، آورده است

. وى پس از اتمام تحصیلات در اصفهان در شعبان 1311 ق . وارد نجف اشرف شد و پس از زیارت بارگاه مقدس نخستین فروغ امامت و تشرف به حضور آیه الله میرزاى شیرازى در مدرسه منسوب به صدر سکونت اختیار نمود و باعارف نامدار حاج آقا شیخ حسینعلى اصفهانى هم حجره گردید. مدرس در این شهر از جلسه درس آیات عظام سیدمحمد فشارکى و شریعت اصفهانى بهره برد و با سید ابوالحسن اصفهانى ، سیدمحمد صادق طباطبائى و شیخ عبدالکریم حائرى ، سید هبه الدین شهرستانى و سیدمصطفى کاشانى ارتباط داشت و مباحثه هاى دروس خارج را با آیه الله حاج سید ابوالحسن و آیه الله حاج سیدعلى کازرونى انجام مى داد. مدرس به هنگام اقامت در نجف روزهاى پنجشنبه و جمعه هر هفته به کار مى پرداخت و درآمد آن را در پنج روز دیگر صرف زندگى خود مى نمود. پس از هفت سال اقامت در نجف و تاءیید مقام اجتهاد او از سوى علماى این شهر به سال 1318ق . (در چهل سالگى ) از راه ناصریه به اهواز و منطقه چهارمحال و بختیارى راهى اصفهان گردید.

دوران تدریس
مدرس پس از بازگشت از نجف و اقامت کوتاه در قمشه خصوصا روستاى اسفه و دیدار با فامیل و بستگان ، قمشه را به قصد اقامت در اصفهان ترک و در این شهر اقامت نمود. وى صبحها در مدرسه جده کوچک (مدرسه شهید مدرس ) درس فقه و اصول و عصرها در مدرسه جده بزرگ درس منطق و شرح منظومه مى گفت و در روزهاى پنجشنبه طلاب را با چشمه هاى زلال حکمت نهج البلاغه آشنا مى نمود. تسلط وى به هنگام تدریس در حدى بود که از این زمان به ((مدرس )) مشهور گشت . وى همراه با تدریس با حربه منطق و استدلال با عوامل ظلم و اجحاف به مردم به ستیز برخاست و با اعمال و رفتار زورمداران مخالفت کرد.

زمانى پس از شکست کامل قواى دولت در درگیرى با نیروهاى مردمى ، اداره امور شهر اصفهان به انجمن ولایتى سپرده شد. صمصام السلطنه که به عنوان فرمانده نیروهاى مسلح عشایر بختیارى نقش مهمى در ماجراى مشروطیت داشت در راءس حکومت اصفهان قرار گرفت و در بدو امر مخارج قوا و خساراتى را که در جنگ با استبداد قاجاریه به ایشان وارد آورده بود به عنوان غرامت از مردم اصفهان آنهم با ضربات شلاق طلب نمود. مدرس که در جلسه انجمن ولایتى اصفهان حضور داشت و نیابت ریاست آن را عهده دار بود با شنیدن این خبر بشدت ناراحت شد و گفت حاکم چنین حقى را ندارد و اگر شلاق زدن حد شرعى است پس در صلاحیت مجتهد مى باشد و آنها (حاکمان قاجار) دیروز به نام استبداد و اینها امروز به نام مشروطه مردم را کتک مى زنند. صمصام السلطنه با مشاهده این وضع دستور توقیف و تبعید مدرس مبارز را صادر کرد اما وقتى ماجراى تبعید این فقیه به گوش مردم اصفهان رسید کسب و کار خود را تعطیل و به دنبال مدرس حرکت کردند. این وضع کارگزاران صمصام را بشدت نگران کرد و خشم مردم ، حاکم اصفهان را ناگزیر به تسلیم نمود و با اجبار و از روى ناچارى در اخذ مالیات و دیگر رفتارهاى خود تجدید نظر کرد و مدرس هم در میان فریادهاى پرخروش مردم که مى گفتند ((زنده باد مدرس ))، به اصفهان بازگشت . مدرس در ایام تدریس به وضع طلاب و مدارس علمیه و موقوفات آنها رسیدگى مى کرد و متولیان را تحت فشار قرار مى داد تا درآمد موقوفات را به مصرف طلاب برسانند. تسلیم ناپذیرى او در مقابل کارهاى خلاف و امور غیرمنطقى بر گروهى سودجو و فرصت طلب ناگوار آمد و تصمیم به ترور او گرفتند. اما با شجاعت مدرس و رفتار شگفت انگیز او این ترور نافرجام ماند و افراد مذکور در اجراى نقش مکارانه خود ناکام ماندند. آیه الله شهید سیدحسن مدرس در سنین جوانى به مقام رفیع اجتهاد رسید و از لحاظ علمى و فقهى مجتهدى جامع الشرائط، صاحب فتوا و شایسته تقلید بود و هر چند حاضر به چاپ رساله عملیه خود نشد، در فقه و اصول و سایر علوم دینى آثارى مفصل و عمیق از خود به یادگار نهاد و آیه الله العظمى مرعشى نجفى (ره ) تاءلیفات فقهى او را ستوده و افزوده است که : از مدرس اجازه نقل حدیث داشته است . آیه الله حاج سید محمد رضا بهاءالدینى در مصاحبه اى اظهار داشته است مرحوم مدرس یک رجل

علمى و دینى و سیاسى بود و این گونه فردى مهم تر از رجل علمى و دینى است زیرا این مظهر ولایت است که اگر ولایت و سیاست مسلمین نباشد دیگر فروع اسلامى تحقق کامل نمى یابد. مدرس با ورود به تهران در اولین فرصت درس خود را در ایوان زیر ساعت در مدرسه سپهسالار (شهید مطهرى کنونى ) آغاز نمود و تاءکید کرد که کار اصلى من تدریس است و سیاست کار دوم من است . وى در 27 تیرماه 1304 ش . که عهده دار تولیت این مدرسه گشت براى اینکه طلاب علوم دینى از اوقات خود استفاده بیشترى نموده ، و با جدیت افزونترى به کار درس و مباحثه بپردازند براى اولین بار طرح امتحان طلاب را به مرحله اجرا درآورد و به منظور حسن اداره این مدرسه ، نظام نامه اى تدوین کرد و امور تحصیلى طلاب را مورد

رسیدگى قرار داد و براى احیا و آبادانى روستاها و مغازه هاى موقوفه مدرسه زحمات زیادى را تحمل کرد. عصرهاى پنجشنبه اغلب در گرماى شدید تابستان به روستاهاى اطراف ورامین رفته و خود قناتهاى روستاهاى این منطقه را مورد بازدید قرار مى داد و گاه به داخل چاهها مى رفت و در تعمیر آنها همکارى مى کرد و از اینکه با چرخ از چاه گل بکشد هیچ ابایى نداشت . در این مدرسه شخصیتهایى چون آیه الله حاج میرزاابوالحسن شعرانى ، آیه الله سیدمرتضى پسندیده (برادر بزرگتر حضرت امام )، شیخ محمدعلى لواسانى و ; تربیت شدند.

در عرصه پژوهش
مدرس در اصفهان و در سنین جوانى کتابى تحقیقى در فقه و اصول نگاشت که مقام فقهى او را به ثبوت مى رساند. از آن شهید رساله اى در فقه استدلالى به جاى مانده که اگر صاحبان فن و اهل نظر آن را بررسى کنند تصدیق مى نمایند که در صورت تکمیل ، این کتاب هم تراز کتاب مکاسب شیخ انصارى است .

مدرس اولین کسى بود که تدریس نهج البلاغه را در حوزه هاى علمیه رسمى کرد و نخستین مجتهدى بود که این کتاب را جزو متون درسى طلاب قرار داد. شخصیتى چون حاج میرزا آقاعلى شیرازى ـ استاد شهید مطهرى ـ و آیه الله العظمى بروجردى نهج البلاغه را نزد شهید مدرس آموختند. از کارهاى مهم و درخور توجه این فقیه فرزانه تدوین تفسیرى جامع براى قرآن بود که علاوه بر جمع آورى تفاسیر خطى و چاپى عده اى از دانشمندان را براى نیل بدین مقصود به همکارى دعوت نمود و در صورتى که این طرح تفصیلى جامع به اجرا در مى آمد روشى بسیار عالى و سبکى تازه و عمیق بود. مدرس مدتها فلسفه تدریس مى کرد و در عرفان مهارت داشت و در زندان خواف براى عده اى از ماءموران قلعه اى که در آن به سر مى برد مثنوى را تفسیر مى کرد.
آثار قلمى مدرس به شرح زیر است :

1 تعلیقه بر کفایه الاصول آخوند خراسانى .
2 رسائل الفقهیه که به کوشش استاد ابوالفضل شکورى بتازگى انتشار یافته است .
3 رساله اى در ترتب (در علم اصول فقه ).
4 رساله اى در شرط متاءخر (در اصول ).
5 رساله اى در عقود و ایقاعات .

6 رساله اى در لزوم و عدم لزوم قبض در موقوفه .
7 کتاب حجیه الظن (در اصول ).
8 شرح رسائل شیخ مرتضى انصارى .
9 حاشیه بر کتاب النکاح مرحوم آیه الله شیخ محمد رضا نجفى مسجدشاهى .
10دوره تقریرات اصول میرزاى شیرازى .
11رساله اى در شرط امام و ماءموم .

12کتابى در باب استصحاب (در علم اصول ).
13کتاب احوال الظن فى اصول الدین .
14شرح روان بر نهج البلاغه .
15اصول تشکیلات عدلیه با (همکارى دیگران ).
16زندگینامه ((خودنوشت )) که براى روزنامه اطلاعات فرستاده است .

مدرس دیانت در عرصه سیاست
در اصل دوم متمم قانون اساسى ایران پیش بینى شده بود که قوانین مصوبه مجلس شوراى ملى باید زیر نظر هیاءتى از علما و مجتهدان طراز اول باشد. به موجب این اصل در هر بار باید حداقل پنج نفر از مجتهدان در مجلس حضور داشته و بر قوانین مجلس ناظر باشند و مفاد آن از نظر شرعى به تاءیید و امضاى آنها برسد. در دوره دوم مجلس از سوى فقها و مراجع تقلید شهید مدرس به عنوان مجتهد طراز اول برگزیده شد تا به همراه چهار نفر از مجتهدان دیگر به مجلس رفته ، بر قوانین مصوب آن نظارت داشته باشد. شهید مدرس پس از 194 جلسه که از مجلس دوم گذشت در تاریخ 28 ذیحجه 1328 ق . در مجلس حضور یافت ولى از جلسه دویستم به ایراد نطق پرداخت .وقتى که مدرس قدم به ساحت مجلس گذاشت

بعضى فکر مى کردند او یک روحانى معمولى است و باور نمى کردند که این سید لاغر اندام با عصاى چوبى و لباس کرباس بزودى تمام امور را به دست گرفته ، در بحث و استدلال کسى حریفش نمى شود. موقعیت حساس ایران و بى کفایتى زمامداران و نفوذ کامل بیگانگان شرایطى را بر ایران تحمیل ساخت که با استقامت و پایدارى شهید مدرس برخى از این شرایط تحمیلى خنثى گردید. یکى از این موارد اولتیماتوم ننگین دولت روس به هم دستى دولت انگلیس بود ذیحجه 1329 که طى آن خواهان اخراج مستر شوستر (که مشغول رسیدگى به امور مالى ایران بود) گردید. شهید محمد خیابانى و شهید مدرس به مخالفت با این اولتیماتوم پرداختند. بر اثر این مخالفت و نیز تظاهرات مردم به تبعیت از روحانیون ، در مجلس موفق نشد براى جواب دادن به دولت روس تصمیمى اتخاذ کند.در گیر و دار جنگ خانمانسوز جهانى اول که هنوز از عمر مجلس سوم یک سال نگذشته بود نخست وزیر وقت و مستوفى

الممالک به طور رسمى ایران را در این جنگ به عنوان دولت بیطرف اعلام کرد. ولى روس و انگلیس بیطرفى ایران را نادیده انگاشته ، مرکز حکومت ایران از سوى بیگانگان مورد تهاجم قرار گرفت به همین سبب گروهى از نمایندگان به منظور مخالفت با این حرکت و ضدیت با قواى متجاوز، مهاجرت را آغاز کردند که در حقیقت یک قیام عمومى و همه جانبه بود که رفته رفته افرادى از همه طبقات بدان پیوستند و شخصیتهاى سرشناسى چون مدرس ، حاج سیدنورالدین عراقى و حاج آقا نورالله اصفهانى در بین آنها دیده مى شدند. در شهر قم مهاجران کمیته دفاع ملى تشکیل دادند که در مصاف با روسها ناگزیر به عقب نشینى شده ، بسوى غرب کشور رفتند و در این نواحى دولت موقتى تشکیل دادند که وزارت عدلیه و اوقاف آن را

شهید مدرس عهده دار بود. در این برنامه گروهى به تحریکات انگلیس و روس قصد ترور مدرس و رئیس دولت یعنى نظام السلطنه مافى را داشتند که توطئه آنان کشف و خنثى گردید. شهید مدرس به همراه عده دیگرى از رجال نامى عازم قلمرو عثمانى شد و در نهایت ساده زیستى به محض ورود به استانبول در مدرسه ایرانیان این شهر به تدریس علوم دینى پرداخت ولى پس از مدتى سلطان محمد پنجم پادشاه عثمانى از وى دعوت کرد که براى ملاقات ومذاکره در قصر او حضور یابد. مدرس در این ملاقات با استقامت و شجاعت و اعتماد به نفس شگفت انگیزى سخن گفت و از دولت عثمانى خواست تا از الحاق قسمتى از خاک آذربایجان به کشورش جلوگیرى به عمل آورد. وى در ملاقات با دیگر شخصیتهاى این کشور از وحدت مسلمین و زمینه هاى اقتدار مسلمانان و پیشرفت اسلام سخن گفت .

باتلاق استعمار
نمونه دیگرى از تجلى شجاعت و شهامت مدرس مخالفت آن فقیه بزرگوار با قرارداد استعمارى وثوق الدوله است . یادآورى مى شود که وثوق الدوله قراردادى را که هفت ماده و یک ضمیمه داشت به صورتى کاملا محرمانه با انگلستان منعقد نمود. نامبرده در زمان انعقاد این نامه ننگین (سال 1298 ش . بود) نخست وزیرى را داشت . مدرس در خصوص خطرهاى این قرارداد اظهار داشت روح این قرارداد استقلال مالى و نظامى ایران را از بین مى برد. از تلگراف سرپرسى کاکس انگلیسى به سرلرد کروزن بر مى آید که مدرس از مهم ترین عوامل

ضدیت با این قرارداد بوده است . بدین نحو او با رهبرى مبارزات مجلس بزرگترین قدرت استعمارى زمان خود یعنى انگلستان را به زانو درآورد ولى با نهایت تواضع چنین افتخارى را به ملت ایران نسبت داد. حیله گران انگلیس که قدرت مبارزه و نفوذ روحانیت متعهد را به طور عینى مشاهده کردند تصمیم گرفتند به منظور کاستن از فروغ این اقتدار معنوى و استمرار سلطه خویش بر ایران ، نظامى را به وجود آورند تا ستیز با روحانیت و باورهاى دینى را اساس کار خود قرار دهد. فردى که براى اجراى مطامع و این حیله جدید استعمار انتخاب گردید سید

ضیاءالدین طباطبائى مدیر روزنامه رعد بود که به انگلستان تمایل داشت و در صدد آن گردید تا با کودتاى ننگین سوم اسفند 1299 روح قرارداد وثوق الدوله را در کالبد دیگر بدمد. در همان زمان مدرس با هوش ذاتى و فراستى که داشت فهمید که حرکت وى ساخته و پرداخته انگلستان است و پس از چهل سال که اسناد وزارت خارجه انگلستان انتشار یافت پیش بینى خود را به اثبات رسانید. شخص دیگرى که در انجام این کودتا نقش مهمى بر عهده داشت رضاخان بود که بعدها به رضاخان پهلوى معروف شد. در نیمه شب سوم اسفند 1299

نیروهاى قزاق به سرکردگى این خائن خائف وارد تهران شده ، با همدستى و توافق قبلى شهربانى به دستگیرى مبارزان و افراد آزادى خواه پرداخت و بلافاصله حکومت نظامى اعلام شد. مدرس که چون خارى در چشم این خودباختگان بود، در همان لحظات اول دستگیر و روانه زندان گردید. موقعى که او را از خانه به تبعیدگاه قزوین مى بردند به درخت زردآلویى که در باغچه خانه اش بود اشاره کرد و به فرزندش گفت نگران من نباشید، با شکفتن این شکوفه ها باز مى گردم . پیش بینى او درست از آب درآمد و دوران زندانى مدرس در کابینه سیاه سیدضیاء 93 روز طول کشید که این مدت پایان عمر کوتاه این کابینه بود.

تیرگى و تباهى
یکى از حوادث اسفبار که با دوران مجلس چهارم مصادف بود طغیان رضاخان در مقام وزارت جنگ است . وى سعى داشت امور نظمیه ، بودجه و قواى نظامى را تحت اختیار خود قرار دهد. شهید مدرس بدون آنکه از تشکیلات عنکبوتى رضاخان هراسى به دل راه دهد با قدرت معنوى فوق العاده اى مبارزه با این چهره منفور را آغاز کرد و در جلسه 148 دوره چهارم مجلس که مصادف با 12 مهر 1301 بود نطقى علیه رضاخان بیان کرد و اظهار داشت : در وضع کنونى امنیت مملکت در دست کسى است که اغلب ما از دست او راضى نیستیم و باید بدون ترس و پرده بگویم که ما قدرت داریم او را عزل کرده بر کنارش کنیم ! رضاخان براى فریب مردم و عملى ساختن برنامه هاى استعمار آرزوى موهوم جمهورى خواهى را در اندیشه مخدوش خود پرورانید و با دست عوامل بیگانه آبیارى نمود. این حرکت بظاهر مردمى و در باطن ضد استقلال و هویت فرهنگى ایران بنا به تصمیم انگلستان جهت تمرکز قدرت در شخص رضاخان طرح شده بود. مدرس زودتر از همه خطر این آشوب را حس کرد و در صدد چاره برخاست . تدین که از طرفداران جدى رضاخان بود سعى کرد به هنگام سخنرانى مدرس در مخالفت با جمهورى نمایندگان طرفدار خود را از جلسه خارج کند که موفق نشد ولى در خارج جلسه و هنگام تنفس ، شخصى به نام حسین بهرامى معروف به احیاء السلطنه پس از مشاجره اى لفظى به تحریک تدین بر گونه مدرس سیلى محکمى نواخت ! صداى این سیلى که به گونه مجتهدى آگاه برخورده بود چون تندر در تهران پیچید و مانند کبریتى که به انبار باروت برسد انفجارى در شهر به وجود آورد و در واقع سیلى عظیم از مردم مسلمان را به سوى مجلس راه انداخت . طرفداران رضاخان با درماندگى رضاخان را از راهى مخفیانه از مجلس بیرون بردند و شهید مدرس با آرامش کامل به میان مردم آمد و از بیدارى و آگاهى آنان تشکر کرد. فریادهاى رعدآساى مردم همچنان استمرار داشت و رضاخان که این حرکت را

شکستى مفتضحانه براى خود دید در روز 18 فروردین 1302 ش . به حالت قهر به بومهن (واقع در 40 کیلومترى تهران ) رفت . بعد از رفتن وى مزدوران رضاخان مجلس را تهدید کردند که باید سردار سپه را برگردانند و شایعه کردند در غیر این صورت کودتا مى شود. ولى شهید مدرس به نمایندگان دلدارى داد و گفت : نترسید که او نمى تواند کودتا کند! ولى اکثر نمایندگان سخن مدرس را قبول نکرده ، گروهى را برگزیدند تا سردار سپه را برگردانند و هیاءتى دوازده نفرى به سرپرستى مصدق السلطنه ماءمور اجراى این کار شدند. پس از بازگرداندن رضاخان با حیله اى که گروهى از نمایندگان تدارک دیده بودند شهید مدرس را به بهانه آنکه رضاخان مى خواهد از در دوستى درآید در منزل قوام السلطنه معطل کردند و در

غیاب او مجلس با 92 راءى به سردار سپه اظهار تمایل کرد. در مجلس پنجم و در حالى که مسلمانان مبارز در توقیف و تبعید بودند و از هر سو فشارهاى زیادى به مدرس و یارانش وارد مى آمد مدرس تنها راه چاره را مطرح کردن مساءله استیضاح دانست و در هفتم مرداد 1303 با مقدمه اى ماهرانه و به دور از خشونت و جدل جنایات رضاشاه را افشا کرد و متن استیضاح را که به امضاى وى و تنى چند از یاورانش رسیده بود قرائت نمود. ولى به دلیل جنجال و هیاهویى که طرفداران رضاخان و گروهى اراذل و اوباش به راه انداختند استیضاح مطرح نشد و به وقت مناسب ترى موکول گردید. در دوره ششم مجلس مدرس ریاست سنى مجلس را عهده دار بود. در این مقطع مدرس و طرفدارانش تحت فشار بیشترى بودند و آن سید

وارسته کمتر به مجلس مى رفت و بیشتر مشغول تدریس بود و وقتى مخالفان و معاندان مشاهده کردند که فریاد حق طلبى مدرس خاموش نخواهد شد تصمیم به ترور او گرفتند که این حرکت آنان نافرجام ماند و تیرهاى شلیک شده بازو و کتف مدرس را مجروح کرد و مدرس پس از 64 روز سلامتى خود را بازیافت و در 11 دى ماه 1305 در مجلس حاضر شد. با فرارسیدن دوره هفتم مجلس شوراى ملى در سال 1307 رضاخان تصمیم گرفت به هر نحو ممکن از ورود مدرس و یارانش به مجلس جلوگیرى کند و به همین دلیل انتخاباتى کاملا فرمایشى برگزار کرد. به نحوى که حتى یک راءى به نام مدرس از صندوقها بیرون نیامد به همین علت مدرس در مجلس درس خود گفت : (اگر) 20 هزار نفر از مردمى که در دوره گذشته به من راءى دادند همگى مرده باشند یا راءى نداده باشند پس آن یک راءى را که خودم به خودم دادم چه شده است !
شهادت

سرتیپ درگاهى رئیس شهربانى تهران که عداوتى خاص با مدرس داشت در پى فرصتى مى گشت تا عقرب صفت زهر خود را فرو ریزد. به همین منظور در شب دوشنبه شانزدهم مهرماه 1307 به همراه چند پاسبان مسلح به منزل مدرس رفته ، پس از مضروب و مجروح کردن اهل خانه و زیر کتک گرفتن شهید مدرس وى را سر برهنه و بدون عبا دستگیر کردند و به قلعه خواف تبعید نمودند. آن شهید والامقام دوران تبعید را على رغم اوضاع مشقت بار با روحى شاداب و قیافه اى ملکوتى سپرى کرد. آن فقیه فرزانه پس از 9 سال اسارت در قلعه خواف به دنبال اجراى نقشه رضاشاه روانه کاشمر گردید و در حوالى غروب 27 رمضان 1356 ق . مطابق با دهم آذر 1316 ش . سه جنایتکار و خبیث به نامهاى جهانسوزى ، خلج و مستوفیان نزد مدرس آمده و چاى سمى را به اجبار به او دادند و چون دیدند از اثر سم خبرى نیست عمامه سید را در حین نماز از سرش برداشته ، برگردنش انداختند و آن فقیه بزرگوار را به شهادت رساندند. مشهد این فقیه فرزانه در شهر کاشمر زیارتگاه عاشقان معرفت و شیفتگان حقیقت مى باشد. سخن را با کلامى از امام خمینى ـ قدس سره ـ درباره شهید مدرس به پایان مى بریم .

((; در واقع شهید بزرگ ما مرحوم مدرس که القاب براى او کوتاه و کوچک است ستاره درخشانى بود بر تارک کشورى که از ظلم و جور رضاشاهى تاریک مى نمود و تا کسى آن زمان را درک نکرده باشد ارزش این شخصیت عالیمقام را نمى تواند درک کند)).

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   96   97   98   99   100   >>   >