پروژه دانشجویی مقاله معرفی سدهای R.C.C در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله معرفی سدهای R.C.C در pdf دارای 87 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله معرفی سدهای R.C.C در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله معرفی سدهای R.C.C در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله معرفی سدهای R.C.C در pdf :

بتن متراکم شده غلطکی ( R .C.C) روشی است که بر اساس استفاده از غلطک جهت متراکم کردن بتن پایه گذا ری و تدوین شده است . ماده حاصل متراکم تر و دارای در صد آب پا ئین تری از بتن متداول و معمولی است مخلوط در لایه های نازک و در کل طول سد پخش می شود و این امکان به وجود می آید که فرآیند بتن ریزی به سرعت انجام شود.
تاکنون این روش درساخت مقداری از سدهای مهم دنیا با موفقیت بکار گرفته شده است که اغلب
انها در ژاپن و آمریکا بوده اند . گرایش استفاده از بتن متراکم شده غلطکی برای اجرای سد روز به روز در حال افزایش می باشد . طرح مخلوط بتن غلطکی به روش معمول انجام می شود و مقاومت و دانسیته بالایی حاصل می گردد در مقایسه با بتن معمولی هزینه اجرایی کمتری دارد که عمدتاً به خاطر پیوستگی در اختلاط ، حمل و نقل و پخش کردن بتن ، همچنین به خاطر امکان ساده سازی طراحی ها می باشد و نیز از نقطه نظر صرفه جوئی در پرداخت سود ، سرمایه گذاری در یک دوره اجرای کوتاه تر است که از جمله محاسنات سدهای ساخته شده توسط بتن متراکم شده غلتکی RCC می باشد . در این مقاله شرح مختصری در مورد روشهای طرح ، اجرا و همچنین مصالح و امکانات مورد استفاده در سدهای RCC بررسی می گردد .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله گزارش کارآموزی تولید فرآوردههای بهداشتی شر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله گزارش کارآموزی تولید فرآورده‌های بهداشتی شرکت پاکشو در pdf دارای 100 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله گزارش کارآموزی تولید فرآورده‌های بهداشتی شرکت پاکشو در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله گزارش کارآموزی تولید فرآورده‌های بهداشتی شرکت پاکشو در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله گزارش کارآموزی تولید فرآورده‌های بهداشتی شرکت پاکشو در pdf :

تاریخچه شرکت پاکشو
شرکت پاکشو از سال 1340 در کارخانه کوچک به مساحت 400 مترمربع و تنها 5 نفر در آن مشغول به کار بودند آغاز بکار کرد و نخستین محصول خود یعنی مایع طرفشویی گلرنگ را به بازار فرستاد. یک سال بعد مایع سفیدکنند و پس از چهار سال یعنی در سال 1345 مایع شیشه‌شوی گلرنگ را به بازار مواد شوینده و پاک کننده عرضه کرد شرکت پاکشو در سال 1346 یکی از محصولات خود یعنی جرم گیری توالت گلرنگ را وارد بازار کرد و 6 سال بعد یعنی سال 1351 امتیاز تولید چهار فرآورده‌ یاد شده بطور رسمی به شرکت پاکشو واگذار شد و به این ترتیب دوره تازه فعالیتهای تولیدی این شرکت تداوم یافت. در طول سالهای 53 و 54 محصولاتی چون پودر لباسشوئی و ظرفشویی و صابون و مایع دستشوئی به بازار عرضه شد.

پس از انقلاب فرآورده‌هایی در اولویت تولید قرار گرفت که مواد اولیه آن در شرکت وجود داشته باشد. در اجرای این سیاست از سال 68 به بعد تولیدات منحصر به مایع ظرفشوئی، سفید کننده، جرم‌گیر توالت وشیشه‌شوی مورد استقبال فراوان و غیر قابل پیش‌بینی مصرف‌کنندگان قرار گرفت و در نتیجه شرکت ناچار شد تشکیلات خودرا گسترش دهد.

بطوریکه هم اکنون فعالیتهای تولیدی این شرکت با استفاده از خدمات کارکنان این واحد در بخش‌های گوناگون تولید، تحقیقات و توسعه کنترل و کیفیت امور اداری و حتی همچنین نظارت دقیق 40 کارشناس مجرب و ماهر در رده‌های دکترا، مهندسی و کارشناسی ارشد با موفقیت ادامه دارد.
مو و لزوم استفاده از شامپوها:

ابتدا نگاهی گذرا به ساختان مو خواهیم داشت سپس روشهایی که مواد مصرفی در شامپوها و حالت دهنده‌های مو می‌تواند ساختمان مو را تحت تأثیر قرار دهند بررسی می‌شوند.

ساختمان مو بر اساس نژاد، تغذیه ومنطقه‌ای که فرد در آن قرار دارد و خصوصیات وراثتی متغیر است. ولی به طور کلی سه منطقه در برش عرضی مو دیده می‌شود.

لایه اول کوتیکول است که خارجی‌ترین لایه مو است. از پروتئین کراتینه شده تشکیل شده است و بصورت فلس‌هایی است که بر روی هم قرار گرفته‌اند. مقاومت موی انسان نسبت به مواد شیمیایی به میزان ضخامت لایه کوتیکول آن بستگی دارد. اگر چنانچه لایه کوتیکول مو آسیب ببیند مو حالت خشکی و خشنی پیدا خواهد کرد.

لایه کورتکس زیر لایه کوتیکول قرار دارد و قسمت اعظم مو را تشکیل می‌دهد. این لایه از سلولهای سوزنی شکل تشکیل شده که در طول محور لیف مو قرار دارند. الاستیسیته و قدرت مو به ساختمان کورتکس بستگی دارد. کورتکس از اسیدهای آمینه مانند تریپتوفان و تیروزین واز اجزاء بسیار کوچک معدنی و از ترکیبات گوگرددار مانند سیستین تشکیل شده است.

کانالی که در مرکز مو قرار دارد مدولا نامیده می شود که معمولاً از کراتین نرم تشکیل شده است. گفته می‌شود که این لایه بر خواص شیمیایی و مکانیکی مو تأثیر چندانی ندارد.

لایه کوتیکول مناسبترین لایه برای ایجاد تغییرات ساده در مو می‌باشد. براقیت و نرمی مو توسط افزودن مواد شیمیایی کراتین دار به کوتیکول مو تأمین می‌شود. تشکیل لایه یا فیلمی بر روی تار مو به صورت ممتد یا غیر ممتد باعث بهبود خواص فیزیکی فلس‌های مو، براقیت و نرمی می‌شود که خود بر خواص نوری مو مؤثر است. برای این منظور می‌توان از یک نرم کننده اسیدی استفاده کرد.

در اثر جذب مواد شیمیایی در لایه کوتیکول، براقیت، شفافیت و سهولت برهم لغزیدن تارهای مو بهبود می‌یابد.
گروههای آمینو آزاد کراتین مو، هر چند منبع الکترون می‌باشند ولی از لحاظ شیمیایی بدون بار هستند. این گروهها می‌توانند از لحاظ پیوند الکترواستاتیکی باترکیباتی که از لحاظ الکترونی ضعیف هستند پیوند یافته و یک کمپلکس قوی ایجاد نمایند. دترجنت‌های کایتونی به عنوان اسید لوئیس و مو به عنوان بازلوئیس عمل می‌کند وعمل جایگرینی مواد در لایه‌ کوتیکول انجام می‌شود.

هنگامی که مو تحت تأثیر مواد شمیایی قرار می‌گیرد کورتکس مو در محل انتهایی مو به صورت بی‌حفاظ باقی می ماند. جایگزین کردن مواد حالت دهنده در این قسمت به علت اندازه بزرگ مولکول محدودیت دارد. بنابراین همانگونه که یک مولکلول وارد این جزء مو می‌شود می‌تواند از آن جز نیز خارج شود مگر آنکه با لایه کورتکس واکنش‌ دهد.

مدولا به علت غیر قابل دسترس بودن کمتر در دسترس عملیات حالت دهندگی قرار می‌گیرد.
ریشه مو مواد چربی را ترشح می‌کند که این مواد محتوی اسیدهای چرب، روغنهای اولیئک چربیها، هیدروکربنها و استرونیدها می‌باشد.
به منظور زدودن چربی، لازم است که ماده‌ای که چربی را به خود جذب می‌کند که به نام مواد دیترجنت نامیده می‌شود به شامپو افزوده می‌شود. این ماده باید موجب خیس شدن مو شود. این عمل از طریق کاهش کشش سطحی آب انجام می‌شود. ثانیاً کشش بین چرک و مو باید تا حدی کاهش یابد که ذرات چرک توسط محلول دیترجنت جانشین گردند.

در انتخاب دیترجنت لازم است به موارد زیر توجه کنیم:
1-اثر دیترجنت بر روی سطح مورد نیاز
3-پایدرای دیترجنت
3-اثربخشی دیترجنت با غلظتهایی که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد.
اگر دیترجنت را به عنوان پایه شامپویی استفاده می‌کنید باید به نکات زیر توجه کنید.
1-سرعت و سهولت انتشار شامپو بر روی مو
2-قدرت کف کنندگی دیتر جنت نظیر کف، سرعت تشگیل کف و پایداری کف درمو
3-سهولت کاربرد شامپو از نظر شستشوی مو

4-رنگ و شفافیت شامپو
5-سهولت شانه زدن موهای مرطوب بعد از استعمال شامپو
6-موها باید بعد از مصرف شامپو براق گردند.

7-سرعت خشک شدن موها.
در شامپوهای جدید الکلهای چربی سولفاته والکل اترهای چربی سولفونه به کار برده می‌شود.
شامپو و انواع آن:
یکی از تعاریفی که برای شامپو ارائه شده به این صورت است.

شامپو سورفکتانتی (ماده فعال در سطحی) است که به فرم صحیحی (مایع- جامد یا پودر) تهیه شده و قادر است که در صورت مصرف در شرایط معین چربی ها و کثیفی را از روی پوست سر و تار مو جدا کند بدون اینکه اثرزیان آوری روی پوست سر یا مو یا سلامتی مصرف‌کننده داشته باشد. بطور کلی ابتدائی‌ترین عملکرد شامپو تمیز کردن مو و پوست سر می‌باشد. پس از آن برای جلب رضایت بیشتر مشتری می‌توان موادی به شامپو افزود تا به مو خاصیت نرمی و لطافت بدهد و نیز می‌توان با طراحی فرمول شامپو خواص دیگری به آن داد برای مثال حداقل کردن تحریک چشم، کنترل شوره سر و یا افزودن مواد دیگری که شامپو را بیشتر مورد پسند مصرف کننده قرار دهد.

انواع شامپوها:
شامپوها به صورتهای مختلفی قابل تهیه‌اند از جمله ‌به صورت: مایع شفاف، لوسیون، خمیر ژل و یا به صورت خشک که هر یک انواع مختلفی دارد از جمله:
شامپو مخصوص موهای خشک، معمولی و یا چرب،‌ شامپوی ضد شوره، شامپوی بچه، شامپوی نرم کننده، شامپوهای غیر صابونی و…
شامپوهای مایع پایدار بوده و به راحتی آنها را می‌توان رنگین و معطر نمود حاوی لوریل سولفات و یا لوریل اترسولفات به علاوه موادی جهت ایجاد کف و غلظت مناسب هستند.
خصوصیات شامپو:
در تهیه شامپو به نکات زیر توجه می‌شود:
1-قابلیت پخش و پراکنده شده شامپو
2-قدرت کف کنندگی

3-قابلیت پاک کنندگی
4-قابلیت شسته شدن توسط آب
5-به آسانی شانه شدن موها

6-عدم تولید الکتریسیته
7-بی‌ضرر بودن موادی که در ساخت شامپو به کار می‌رود.
مواد تشکیل دهنده شامپوها:
1-سورفکتانت ها
2-مواد پایدار کننده و افزانیده کف
3-امولسی فایر
4-مواد افزایش دهنده ویسکوزیته
5-مواد صدفی

6-مواد شفاف کننده
7-مواد حالت دهنده مو
8-مواد محافظ و آنتی اکسیدان در مواقع لازم
9-مواد مخصوص از قبیل پروتئین‌ها و ویتامین‌ها و ترکیباتی که جنبه تجارتی دارند.
10-رنگ

11-اسانس
دیترجنت‌ها (سورفکتانت‌ها):
از دیترجنت‌ها به عنوان مواد فعال درسطح یاد می‌شود. این مواد باعث کاهش کشش سطحی آب می‌شوند. زیرا دارای نیرهای جاذبه بین مولکولی ضعیفتری نسبت به حلال هستند و به این ترتیب تمایل دارند تا به خرج مولکولهای آب در سطح متمرکز شوند.
مواد فعال درسطح می تواند شامل مواد تر کننده، شوینده‌ها، آنتی بیوتیک‌ها، باکتری‌کشها و غیره باشد.

حال به تعاریفی از دیترجنت می‌پردازیم:
Deterygency is defined as the process by which soil is disLodged and brought in to a state of solution or dispersion. In its usual sense deteryency has the effect of cleanivg surface. On the other hand IUPAC defines a deterent as a surfactant (or a mixture containing one or more sur factants ) having cleaning properties in dilute solution.
دیترجنت‌ها به نامهای مختلفی نامیده می‌شوند که در زیر بیان شده:
Tensides shortened form of tensio- active substaces.
Surfactants shortened form of surface- active agents.

Syndets shortened form of synthetic detergents.
سورفکتانت ها بر اساس ساختمان مولکولی به چهار دسته زیر تقسیم می‌شوند:
Anionic : the anion is the surface- active radica.

Cationic : the cation is the surface- active radica.
Non- ionic : the whole molecule is surface active and does not ionise in solution.
Amphoteric : the molecule contains an anioic and cationic radical. Either of which can be activated under different PH conditions and in the extreme bothe will be activated to form a zwitterion.
دترجنتهای آنیونی:
این سورفکتانت ها حاوی گروه آنیونی از یک طرف و گروه هیدروکربنی با زنجیر بلند از طرف دیگر می‌باشند.
گروههای آنیونی می‌تواند کربوکسیلات، سولفات، تیوسولفات، سولفانات، سولفینات و سولفون آمین باشد.
آلکیل بنزن سولفونات‌ها از جمله دیترجنت‌های آنیونی هستند که قدرت پاک کنندگی بالایی دارند و درمایع ظرفشویی و پودرهای رختشویی استفاده می‌شود. با تغییر اندازه گروه آلکیل خواص دترجنت تغییر خواهد کرد. اگر گروه آلیکل شامل چهار تا هشت اتم کربن باشد یک عامل مرطوب کننده خواهیم داشت. اگر گروه آلکیل 10 تا 14 اتم کربن داشته باشد دیترجنتی مطلوب‌ترخواهیم داشت. زنجیر آلکیل باید به صورت خطی باشد تا قابل تجزیه درطبیعت باشد.

سدیم لوریل سولفات یک پاک کننده با کف کنندگی خوب در صنایع شامپو سازی کاربرد فراوان دارد. آلکیل سولفاتهایی که دارای 18- 12 کربن هستند مفید‌ترند. به خصوص آنهایی که 18- 14- 12 اتم کربن دارند کف عالی داشته و مو را نرم و لطیف می‌کنند. هر چه تعداد کربن گروه آلیکل بیشتر باشد کف کمتری تولید می‌کند.
روغن نارگیل دارای درصد اسید چرب بالایی بوده و بهترین سورفکتانت‌ها را حاصل می‌نماید.
سدیم لوریل سولفات به دلیل آنیونیک بودن و قلیائیت بالا سبب سوزش چشم شده وامروز درصنایع شامپوسازی مورد مصرف قرار نمی‌گیرد.
منوگلیسیریدهای سولفونه شده یکی از بهترین دیترجنت‌های مصرفی در تهیه شامپوها است اگر گروه آلکیل متصل به آن 11 اتم کربن داشته باشد. این ماده نسبت به سختی آب مقاوم است ودر صورت مصرف مو را نرم و لطیف می کند. این ترکیب به صورت خنثی یا اسیدی باید نگهداری شود.

آلکیل اتوکسی سولفاتها که فرم کلی آنها به صورت است جزء دیترجنت‌های ارزان و بی‌ضرر محسوب می‌شوند. به دلیل داشتن گروه پلی اتیلن گلیکول برای چشم و پوست کم ضررترند و خاصیت التهاب آوری کمتری دارند وبه دلیل وجود این گروهها قدرت آنیونیک آنها ضعیف‌تر بوده و در دامنه وسیعتری از PH می‌توانند فعال باشند. معمولاً اگر n برابر 2 یا 3 باشد خاصیت کف کنندگی عالی خواهد بود سدیم لوریل اترسولفات یکی از رایج ترین دیترجنت‌های مصرفی در شامپو می‌باشد که با علامت اختصاری SLES شناخته می‌شود. این ماده با در صدهای مختلفی توسط شرکت‌های متفاوت تولید می‌شود. جرم مولکولی متوسط آن را 384 در نظر می‌گیرند. آزمایشات نشان داده هر چه تعداد اتیلن اکساید در مولکول بیشتر باشد تحریک چشم و پوست کمتر شده و دیترجنت ملایمتری خواهیم داشت.

دترجنت‌های کاتیونی:
این دترجنت‌ها حاوی گروه کاتیونی و گروه آلکیل با زنجیر بلند هستند. نسبت به شوینده‌های آنیونی کاربرد کمتری دارند. خاصیت شویندگی آنها ضعیف بوده و باعث تحریک پوست و چشم می‌شود. این ترکیبات گران قیمت بوده و دارای خاصیت ضد باکتریایی هستند. بیشتر در گندزداها، نرم کننده‌ها و امولسی فایرهای خاص استفاده می‌شود. این سورفکتانت خاصیت مرطوب کننده، کف کننده و امولسی فایر دارد. استفاده این سورفکتانت همراه با دترجنت آنیونی در شامپو محدودیت دارد. زیرا ترکیب شدن این دو جزء با هم باعث می‌شود خواص هر دو جزء کاهش یابد. بنابراین امروزه دترجنت‌های کاتیونی تولید میشود که همراه با دترجنت آنیونی مصرف می‌شود و یک شوینده آنتی استاتیک قوی محسوب می‌شود. سورفکتانت‌های کاتیونی به کراتین مو صدمه زده و باعث شکسته شدن تار مو می‌شود. به همین دلیل امروزه از این دترجنت‌های به عنوان حالت دهنده به میزان کمتر از 5% استفاده می‌شود.
دترجنت‌های کاتیونی معمولاً انواع مختلفی از ترکیبات آمینو هستند. که مؤثرترین آنها نمکهای آمونیوم چهارتایی است (Quaterium) با یک زنجیر بلند که به نیتروژن متصل می‌شود.

دترجت‌های آمفوتریک:
دترجنت‌های آمفوتریک هم خاصیت آنیونیک و هم خاصیت کاتیونیک دارند. آلکیل آمینو اسیدها مانند Sodium cocamino propionate از این جمله هستند.
این ماده در نقطه ایزوالکتریک کمتر از 5/4 به عنوان کاتیونیک عمل می‌کند. در محیط کمی آنیونیک، کف کنندگی آن بیشتر و درمحیطی که کمی کاتیونیک باشد اثر حالت دهندگی (نرم کنندگی) دارد.
دترجنت‌های غیر یونی:
دتر جنت‌های غیر یونی مولکولهایی هستند که درمحلول یونیزه نمی‌شوند.
این سورفکتانت‌ها برای پایدار شدن کف و افزایش میزان کف کنندگی به شامپو افزوده می‌شوند.
قسمت گسترده‌ای از این دترجنت‌ها از ترکیب شدن اتیل اکساید با یک هیدروفوب تولید می‌شود.

 

به علت وجود اتصال اتری در ساختار محصول،‌ترکیب مورد نظر یونیزه نمی‌شود و یونهای فلزی روی آن تأثیر نمی‌گذارد.
واکنش بالا می‌تواند ادامه داشته باشد ولی خاصیت شویندگی در رنج 15- 10 مولکل اتیلن اکساید به ازای هر مولکول فتی الکل حفظ می‌شود.
حلالیت آن به طول زنجیر و به اکسی اتیلن بستگی دارد. میزان حلالیت با تغییر تعداد گروههای اتیلن اکساید متغیر است.
دو سیل فنول اتوکسیله دسته وسیعی از دترجنت‌های غیریونی است که به عنوان امولسی فایر خاص در صنعت کشاورزی استفاده می‌شود. همچنین دی‌نونیل فنول اتوکسیله به عنوان یک ترکیب ضدکف در پودرهای ماشینی استفاده می‌شود.

نونیل فنولها با 7- 6 مولکول در دمای اتاق در آب محلولند و از 12- 8 مولکول خاصیت شویندگی آنها به خوبی نمایان می‌شود. ولی آلکیل فنون اتیلن اکسایدها از گسترده‌ترین شویند‌ه‌های غیر یونی هستند.
گروه دیگری از دترجنت‌های غیریونی از واکنش یک فتی اسید با اتیلن اکساید به دست می‌آید.

 

ولی فتی اسید اکساید درمحیط اسیدی و بازی هیدرولیز شده به فتی اسید و پلی اتیلن گلیلکول. دسته دگیر از ترکیب شدن اتیلن اکساید با آمین نوع اول است که یک ترکیب غیر یونی را به وجود می‌آورد . این دسته از مواد استفاده زیادی در شوینده‌ها ندارند. این ترکیبات در محیط اسیدی خصلت کاتیونی و در محیط خنثی و قلیایی به عنوان یک ترکیب غیریونی عمل ‌می‌کنند.

واکنش اتیلن اکساید با یک آمید منجر به تولید دسته دیگری از ترکیبات غیریونی می‌شود. آمید مورد نظر از واکنش یک آلکیلول آمین با یک فتی اسید به دست می‌آید. دسته خاصی از این ترکیبات خاصیت شویندگی دارند و مواد غیر دترجنت را به مواد دترجنت تبدیل می‌کنند.
اسیدهای چرب ترکیب شده با سوربیتول ایجاد استرهای سوربیتان از جمله Tween می‌کنند. توئین‌ها در آب کم محلولندو بیشتر در شامپوهای بچه کاربرد دارند. این مواد التهاب آوری سورفکتانتهای آنیونیک را کاهش می‌دهد. این ماده به علت غیریونی بودن خاصیت التهاب آوری ندارد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی سیری در زندگانی حضرت علی (ع) در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی سیری در زندگانی حضرت علی (ع) در pdf دارای 108 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی سیری در زندگانی حضرت علی (ع) در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی سیری در زندگانی حضرت علی (ع) در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی سیری در زندگانی حضرت علی (ع) در pdf :

مقدمه:
    مهمترین سطور زندگانی بشر آن است که بتواند شمع روشن راه دیگران شود و هراندازه تحولات دوران زندگی یک فرد بر روحانیت و خلوص نیت نزدیکتر باشد و مشعله‌داری و هدایت قرارگرفته است اثر آن در ارشاد و دلالت مردم عمیق‌تر است.

    درباره عرفان و جذبه‌ی روحی انسان به ماوراء طبیعت و باز شدن چشمها و چشمه‌هایش در درون آدمی مکاتب و فرقه‌های گوناگونی درطول مهیات بشری سخن گفته‌اند. هرکس به همان مقداری که چشیده مطابق دید وشناخت خود و با مرام مسکنی که آن را حق پنداشته زبان به وصف حمد معشوق گشوده است. به علی (ع) شنیدن و گفتن از علی (ع) نوشتن و خواندن و اندیشیدن به عشق است شنیدن و گفتن از جوانمردی است و نوشتن و خواندن از ایمان خالصانه به معبود یگانه.

یاد علی (ع) یادپاکی، خلوص، شجاعت، عشق و ایمان و…. است و ذکر علی (ع)، ذکر عظمت انسانی که این شهسوار یکه تاز بی‌همتا نه در تاریخ اسلام، که در تاریخ حیات آدمی یکه تاز عرصه‌ی جوانمردی است. او عاشق‌ترین عاشقان است، جوانمرد جوانمردان است، سرحلقوی عارفان است و نیز نشانه‌ی خلوص ایمان است.
 
«مادر علی»
    فاطمه بنت اسدبن هاشم بن عبدمناف مادی علی علیه‌السلام اززنمای نادره دوران بود او و شوهرش ابوطالب در دو رشته بهاشم می‌پیوندند. فاطمه پیغمبر(ع) بیعت کرد او اول زن‌ها شهید است که خلیفه هاشمی بوجود آورد. فاطمه بنت اسد در زندگی پیغمبر با شوهرش ابوطالب نهایت حمایت و پشتیبانی را نمود لذا در روز وفاتش علی آمد نزد پیغمبر، پریشان بود رسول خدا فرمود یا ابالحسن چرا پریشانی گفت مادرم درگذشته، پیغمبر فرمود این پیراهن مرا کفن او کنید برخاست برای تجهیز فاطمه رفت و پیراهن خود را برای کفن او اختصاص داد و امر کرد اسامه بن زید و ابوایوب انصاری و محمدبن الخطاب و اسوء غلام او قبر فاطمه را کند نه و پیغمبر بدست خودش لحد را گذاشت.

وفات فاطمه درمدینه رخ داد و آنجا مدفون شده است در مشرق بقیح غرقه است.

«چگونگی متولد شدن علی درکعبه»
    عباس بن عبدالمطلب و یزیدبن متعنب با جمع از بنی‌هاشم دربرابر خانه کعبه آمد و مدت محل او تمام شده بود و اثر حمل به او ظاهر گشته بود و مجال بیرون رفتن نداشت پس روی نیاز بدرگاه بی‌نیاز آورد و گفته‌ای صاحب‌خانه و ای معبود یگانه من اقرار آوردم بتو و بآنچه رسول تو از پیش تو آورده و بهرپیغمبری از پیغمبران تو و سرکتابی که فرستاده‌ای و من تابع دین جد خود ابراهیم خلیلم و اینجا فردا بنا کرد پس سؤال می‌کنم از تو بحق اینخانه و بحق آنکسی که آنرا بنا نهاد و بحق فرزندی که درشکم من است و با من سخن می‌گوید و انیس من است بسخنان خود و اقرار دارم که این مولود یکی از دلایل و آیات الوهیت و وحدانیت تو است این ولادت را بر من آسان گردان گویند چون دعای فاطمه تمام شد دیدم دیوار شکافته شده و فاطمه بدرون خانه رفت و دیوارخانه به حالت اول بازگشت فاطمه به مدت سه روز درآنجا بود و هیچ‌کس از او خبری نداشت چون روزچهارم شد دیدم همان موضع شکافته شد و فاطمه بیرون آمد و علی را به سردست گرفته و گفت ای گروه مردم بدانید که حقتعالی مرا از میان همه برگزید و به همه زنان پیشین تفضیل داده است.
 
صورت علی:
    قمر رنگی ز رخسارش                 شکر ملعمی زگفتارش
    شبه را مهردیدارش                     نمان چون روح دو اعضا
    رخش مهری فروزنده                    لبیش یاقوتی ارزنده
    از آن جان فروزنده                    از این نطق سخن گویا
    بهشت از خلق او بوئی                 محیط از جود او جوئی
    بجنب حشمتش گویی                    ز رویش پرتوی انجم
    خیالش قبله‌ی مردم                    رواقش کعبه‌ی دلها
    ستاره‌گوی میدانش                    هلال عید چوگانش
    زلعل سم یک دانش                     غباری توده‌ی غبدا
    زمین آثاری از رزمش                    ندارد دم زدن یارا
    خرد طفل دبستانش                    قمر شمع شبستانش
    بمهر چهر رخشانش                     ملک حیوان تراز حربا
    
 
القاب امیرالمؤمنین
    1- امام المتقین         2- لعیوب الدین     3- قائدالغد المحجلین
    4- اسدالله             5- خیرالله         6- فرج الله
    7- روح الله             8- حمدالله         و…..
گفته می‌شود که خداوند ا..ا اسم داود و حضرت علی (ع) …ا اسم از اسامی خداوند را دارد.

تربیت امام علی:
    از شش سالگی که امیرالمؤمنین درتحت کفالت پسرعمش درآمد و درمکتب تربیتی محمد امین رفت تربیتی عالی یافت – تربیتی که درمکتب رسالت بزرگترین مربی گردید و داناترین استاد دانشگاه اسلامی و نیرومندترین مدیر تربیت بشری شد. پیغمبر فرمود یا علی خداوند بمن امر کرده ترا تربیت کنم و به تو علم و دانش بیاموزم تا مرا معاونت و معاضدت کنی – محل قابل و حسن تربیت و نصیحت قائل کار را بجائی رسانید که علی را مؤسس مدرسه تربیتی اسلام قرارداد و صدهاهزارنفر از مکتب تربیتی او بهرمند گردیدند. این شخصیت از مفاخر مسلمین است پیشرفت اسلام مدهون فداکاری اوست او مظهرکمال انسانیت و پرورش یافته مهدنبوت و مکتب الهویت است. کوچکترین اثرش این است که امروز این رادمرد بزرگوار مورد احترام و تقدیس کلیه افراد بشر است که به فضلیت و علمیت و تربیت او آشنا شده باشند. هیچ کس نیت که بتاریخ اسلام آشنا باشد و علی (ع) را نشناسد یا درپیشگاه عظمت او خاضع و خاشع نگردد.

علی (ع) می‌فرمایند:
    «برهوا و هوسهای نفس غلبه کنید و با آنها بجنگید که اگر شما را درقید و بند خود قراردهد به پست‌ترین درجه هلاک ساقط خواهید شد.»
                                «علی (ع) و تزکیه نفس»
    یکی از عوامل مهمی که انسان را در رسیدن به معهرفت الله یاری می‌دهد مبارزه با نفس اماره و خواسته‌های نفسانی است. اگر انسان توانست برامیال درونی و غرایز و تمایلات خود غلبه کند می‌تواند به معرفت الله راه یابد و الا انسانی که تابع شهوات و نفسانیات خود باشد دلش هرچه خواست دنبال آن رفت و پیروزی از خواسته‌های نفسانی نمود چنین شخصیتی نه تنها به مقام عرفان راهی ندارد بلکه ممکن است از مسیر حق و حقیقت خارج شود تا آنجا که از چهارپایان هم پست‌تر گردد. پیامبراسلام از این نفس سرکش تعبیر زیبایی دارد که می‌فرماید: «خطرناک‌ترین دشمن تو همان نفس توست که درمیان دو پهلویت قرارگرفته.» سعدی در توضیح این حدیث می‌گوید: از عارفی پرسیدند: چرا رسول خدا فرمودند (أعدی عدوک نفسک …؟) آن مرد عارف گفت: چون اگر تو به هردشمنی نیکی کنی و آنچه او دوست داشت به او بدهی بالاخره با تو دوست می‌شود مگر نفس انسان که هرچه بیشتر به خواسته‌ها و تمایلات او جواب دهی با تو دشمن می‌گردد و تو را بیشتر به  گمراهی می‌کشد. نفس موجودی شدید و منشأ همه بدیهاست و دشمن سرسخت انسان که هرچه به او نزدیکتر شویم بیشتر درهلاکت و نابودی و خسران ما می‌کوشد.

نفس ازنظر قرآن
    در قرآن کریم ولسان پیشوایان اسلام و نیز کتابهای اخلاق و فلسفه کلمه‌ی نفس بسیار بکار رفته است حال باید دید ماهیت نفس در منطق اسلام چیست؟ آیا اصولاً یک امر مطلوب است یا مذموم؟ بطورقطعی درقرآن و روایات از نفس هم به خوبی یاد شده به طوری که گاهی به آن سوگند خورده شده و هم به بدی. درسوره قیامت خداوند سبحان به نفس سوگند یادکرده است:
    «سوگند به روزقیامت و سوگند به نفس که ملامت‌کننده است»
در سوره فجر از نفس به خوبی یاد شده است:
     «ای انسان با اطمینان به پروردگارت بازگرد درحالی که تو از خدا خشنودی و خدا نیز از تو خشنود است.»
همانا در قرآن به بدی یاد شده است:
    «همان نفس دائماً فرمان به بدی می‌دهد.»

«علی و ذکر»
    یکی از اسباب و وسایلی که انسان را به خدان نزدیک می‌کند و دربحث عرفان از منازل بشمار می‌آید ذکر خداست. ذکر را می‌توان نقطه شروع حرکت باطنی و سیروسلوک به سوی پروردگار جهان دانست، انسان سالک به وسیله‌ی ذکر به تدریج از افق ماده فراتر می‌رود و به عالم صفا و نورانیت قدم می‌گذارد و کامل و کاملتر می‌شود تا آنجا که به مقام قرب حق تعالی نایل می‌گردد.

    ذکر آن باشد که اندر هرزمان         خویش را در نزد حق بینی عیان
یادخدا به منزله‌ی روح عبادتها و بزرگترین هدف تشریع آنهاست چون ارزش هرعبادت به مقدار توجیهی است که بنده درطول عمل به آن نسبت به خدا کسب می‌کند هرچه عبادتها در احیای یادالهی درجان وروان آدمی نقش بیشتری ایفا کنند هدف و غایت عمل به آنها بیشتر تحقق خواهد یافت لذا در قرآن می‌فرماید: «ای کسانی که ایمان آورده‌اید ذکر خدای را بسیار بگویید.»
    درآیه دیگر در اوصاف عارفان و وارستگان می‌فرماید: «صاحبان عقل کسانی هستند که درحال قیام و قعود و درهنگام خوابیدن خدای خود را یاد می‌کنند و در آفرینش آسمانها و زمین می‌اندیشند.»

    امام صادق (ع) می‌فرماید: «هرکس که فراوان خدای را یاد کند خداوند او را دربهشت درسایه لطف خویش قرارخواهد داد.»
    درحدیث دیگر می‌فرمود: «ای صاحب من هرچه می‌توانید و درهرساعتی از ساعتهای شب و روز خدای را یاد کنید زیرا خداوند شما را به بسیار ذکرگفتن امر کرده است و خداوند مومنی را یاد می‌کند که به یاد او باشد و بدانید که هیچ بنده مومنی خدا را یاد نمی‌کند مگر این که خدا نیز او را به خوبی یاد خواهد کرد.»
ودیگر فرمود: «پدرم امام باقر علیه‌السلام کثیرالذکر بود ما را بعد از نماز صبح جمع می‌کرد و می‌فرمود تا طلوع آفتاب ذکر بگوئیم،،.»

ذکر خدا چیست؟
    گروهی از صوفیان برگرد هم می‌نیشنند و الفاظ و اورادی را پی‌درپی تکرار می‌کنند و اعمال خاص انجام می‌دهند آیا می‌توان چنین آداب و چنان اورادی را که در سیره پیامبر و سنت اهل بیت بی‌سابقه است ذکرالص محسوب کرد؟ بی‌‌تردید پاسخ منفی است. پس مواد از ذکری که این همه از آن تجلیل شده واسلام برای آن اهمیت و الائق قائل شده چیست؟ آیا مراد همان از کارلفظی است. هتل «سبحان الله» «الحمدلله» «لااله‌الاالله» که انسان درمقام حالات یا این الفاظ زبان خود را مشغول می‌کند آیا مراد از ذکر این است و یا مقصود چیزدیگری است که توجه قبلی باشد؟

درتوضیح این مقصود به معنائی که راغب برای «ذکر» بیان کرده است توجه کنیم:
        «ذکر حالت و کیفیتی روحی است که آدمی به سبب آن می‌تواند معارفی را که بدست آورده از خطر غفلت و فراموشی حفظ و نگهداری کند و به همانند ساختن معانی در دل یا زبان هم ذکر گفته می‌شود. پس ذکر یا به دلاست یا به زبان و هرد، یا پس از فراموشی و برای زایل ساختن غفلت است و یا برای اینکه شخص آنچه را که در دل دارد همچنان درخاطر داشته باشد و از یاد نبرد»

علی پدر عرفان اسلامی:
    درتاریخ علوم، کاوشهای بسیاری صورت می‌گیرد تا بنیانگذار و پدرهرعلم شناخته شود، بدین منظور که به آبشخور اصلی آراء و اندیشه‌های گوناگون رسیده و در هرموضوعی به اصل آن رجوع گردد اندیشمندان واقعی درمطالعات و تفکرات خویش معمولاً به منابع اصلی و اولیه توجه دارند و آب را از سرچشمه می‌نوشند و جویبارهای متعدد – هرچند که زلال و گوارایند عطش آنها را برطرف نمی‌کند و اگر چندصباحی هم از آن جویبارها می‌نوشتند ولی همیشه درامید رسیدن به سرچشمه اصلی‌اند. بدون شک سرجشمه بسیاری از علوم – از جلمه عرفان گرفته تا علم حدیث و رجال و اصول فقه و رشته‌های علوم انسانی و ریاضی و حکمت متعالیه را در برابر انسان گشوده است مفسران واقعی این کتاب بزرگ و پیامبران اهل بیت و عصمت و طهارت‌اند.

    تمام کتابهای آنان در واقع شرح وبسط کلمات علی علیه‌السلام است. علی علیه‌السلام که تربیت شده مکتب قرآن است از وجود مربی چون پیامبر (س) سود می‌برده است. پیامبربا آگاهی از استعدادهای عظیم و ؟؟؟ شگرف علی (ع) چشمه‌های فراوانی از معارف‌الهی را دراین کوه بلند حفر کرد و سیلابهای علم و دانش را از آن سرازیر ساخت. امیرالمؤمنین علی (ع) خود در این باره می‌فرماید: «شما به خوبی موقعیت مرا ازنظر خویشاوندی و مقام و … و بویژه ازنظر رسول خدا (س) می‌دانید.» از همان آغاز که رسول خدا را از بسترباز گرفتند خداوند بزرگترین فرشته و از فرشتگان خویش را مأمور ساخت را شب و روز وی را به همای بزرگواری و درستی و اخلاق نیک سوق می‌دهد. من ؟؟؟ روحی و رسالت را می‌دیدم و رایحه نبوت را استشمام می‌کردم، من به هنگام نزول وحی برمحمد صدای ناله شیطان را شنیدم از رسول خدا پرسیدم: این ناله چیست؟ فرمود این شیطان است که از پرستش خویش مأیوس گشته است. آری علی (ع) شاگرد اول پیامبر و نخستین و بهترین خداشناس مکتب اسلام بوده دراسلام کسی از علی با سابقه‌تر، آگاه‌تر و مومن‌تر نداریم او بود که این جمله شگفت‌انگیز را فرمود: «اگر پرده برداشته شود بریقین من افزوده نشود»

عمربن خطاب می‌گوید: از رسول خد (س) شنیدم که فرمود:
«اگر هفت آسمان و هفت زمین دریک کفه ترازو گذاشته شود و ایمان علی درکفه دیگر، ایمان علی فزونی خواهد داشت.» احمدبن خلیل می‌گوید: درفضائی که درباره حضرت علی (ع) وارد شده است درباره هیچ‌کس نقل نشده است. قاضی اسماعیل دهنائی و نیشابوری می‌گویند: درباره هیچ یک از صحابه روایتی با استناد صحیح مانند علی (ع) وارد نشده است پیامبر درجائی دیگر باز می‌فرماید: علی امیرمومنان پیشوای متقیان و فرمانده باشکوهی است که نیکان را به بهشت پروردگار عالمیان درمی‌آورد هرکس که اورا تصدیق خود رستگار شود و هرکس که او را تکذیب نمود ناکام شد اگر بنده هزاران سال خدا را درمیان رکن و مقام بندگی کند تا بدنش پینه بسته و فرسوده شود ولی خدا را درهرحالی ملاقات کند که آل احمد را دشمن می‌دارد خداوند او را به صورت درآتش جهنم اندازد.عایشه از رسول خدا شنیدم که می‌گوید: «من دیدم اولین و آخرینم و علی بن ابی‌طالب سیداوصیاء من است براتم و محبتش وسیله تقرب به خداست حزب او حزب خدا و شیعه او انصار خدا و دشمنان او دشمنان خدایند او بعد از من امام مسلمین و مولا و امیرالمومنین است.» او با تفسیر درست حقایق قرآنی ونبوی آشنا سازد دردمندانه و دلسوزانه می‌فرماید: «ای مردم قبل ازاینکه مرا از دست بدهید هرچه می‌خواهید سئوال کنید زیرا که من به راه آسمان از راه زمین آشناترم.»

مولا علی (ع) درخطبه‌ای دیگر فرمود:
«به خدا سوگند اگر بخواهم می‌توانم هرکدام شما را از آ‎غاز و پایان کارش و ازت تمام شئون زندگیش آگاه سازم ولی می‌ترسم که این کار موجب کافرشدن شما به پیامبر گردد.» بی‌تردید باید گفت اگر علم و معرفتی هست معدن آن، علی و اولادعلی (ع) است همانطور که قرآن کریم دربیان نکته‌های معرفتی گویا، حضرت علی را بارزترین شاگرد دراین مکتب دانست و ؟؟؟ نکته‌های پرمغز است. حضرت علی (ع) درجای دیگر فرمود: «چیزی ندیدم مگر آنکه خدا را قبل از آن و بعد از آن و همراه آن دیدم.

مثلاً در زمینه تفسیر قرآن خود حضرت می‌فرماید:
«و نوری که باید به آن اقتدارشود آن نورهمان قرآن است آن را به سخن آرید اگرچه هرگز سخن نمی‌گوید اما من از جانب او شما را آگاهی می‌دهم، بدانید درقرآن علوم آینده و اخبارگذشته علاج درد و نظم حیات اجتماعی شماست.»

 مفسران بزرگ گفته‌اند:
«علی (ع) نخستین کسی بود که علوم قرآن را به چند نوع تقسیم کرد و شصت نوع آن را دیکته فرمود و برای هرنوع مثال ویژه‌ای ذکر کرد. در زمینه فصاحت، سخنوری، ادب و بلاغت به گونه‌ای بود که سیدرضی می‌گوید: «امیرالمومنین آبشخور فصاحت و ریشه و زادگان بلاغت است.» هرگوینده سخنور از او دنباله روی کرد و هرواعظ سخنرانی از سخن او مدد گرفت درعین حال به او نرسیدند و از او عقب ماندند. فصاحت و بلاغت حضرت علی (ع) فقط درآوردن الفاظ زیبا و چیدن آنها درکنارهم نبود بلکه پرمغز و حکمت‌آمیز هم بود آن حضرت اساساً سخنانش را برای ادای مقصود می‌گفت و آهنگ موسیقی کلامش براعماق احساسات پنجه می‌افکند آن گاه درپیش ازنیم صفحه این جمله ملوا را ستایش می‌کند و می‌گوید درهمه کتاب ما اگر جز این یک جمله نبود کافی بلکه کفایت بود بهترین سخن آن است که کم آن تو را از بسیارش بی‌نیاز کند و معنی درلفظ پنهان نشده باشد و بلکه ظاهر و نمودار باشد.  

    اما درزمینه عرفان چه نظری وچه علمی  به اندازه‌ای از آن حضرت مطلب نقل شده است که بای هیچ‌کس جای تردیدی باقی نمی‌‌گذارد که علی (ع) پدرعرفان است. عارفان و صوفیان چه آنان که بیراهه رفته‌ان و درمباحث عقلی علی را پیشوای و مقتدای خود می‌دانند. همه عرفا از قرن هفتم هجری به این طرف درباره تویحد به شکل فلسفی و با مددگرفتن از کشف و شهود عرفانی بحث کرده‌اند. اما عارفانی کم قصد آن را دارند آب را از سرچشمه اصلی و زلال آن بنوشند و آیات قرآنی مربوط به توحید و اسما و صفات را از هنر واقعی آن فراگیرد. آن حضرت درنهج‌البلاغه با دو روش به بحث توحید و خداشناسی پرداخته است: یکی از طریق توجه انسانها به پدیده‌ها و نظم موجود در آنها و این که پدیده‌ها نیازمند پدیدآورنده‌ای است اما روش جذاب و دلنشین دیگری که دربیشتر مباحث توحیدی نهج‌البلاغه ارائه شده است. روش تعلقی و مکفی است.

به قول استادشهیدمطهری:
    دربحث‌های توحیدی نهج‌البلاغه آنچه اساس محور و تکیه‌گاه همه بحثها و استدلالهاست اطلاق و لاحوی و احاطه ذاتی حق است. مسأله دیگر «سباطت مطلقه» و نفی هرگونه کثرت تجزی ونفی هرگونه مغایرت صفات حق با ذات حق است و این که قدمت او زمانی و وحدت او وحدت عددی نیست. کلام خدا عین‌العقل اوست نه ازنوع احاطه اذهان بریک معنی و مفهوم دیگر.

    علی نه تنها خدا را پرستش می‌کرد و به آن یگانه عشق می‌ورزید و شب و روزش با یادحق می‌گذشت بلکه توانست با تفکر عقلی، یافته‌های قلبی خویش را درمورد خدا و صفات و اسماء او، به تندرستی تبیین کند او درمیان مردم و دربیان اندیش‌ها صاف و زلال توحیدی و ذوق عرفانی همچون معقول درمیان محسوس بود. او به توصیه پیامبر (س) غیراز سولک علمی درمسائل تعلقی و استدلالی کردن اندیشه‌های توحیدی، گوی سبقت را از همگان ربوده بود، از همین روی ما این بزرگ مرد را پدرعرفان اسلامی می‌دانیم.

علی و جهاد
    جهاد یکی از عالیترین اعمالی است که  انسان را به خداوند نزدیک می‌کند و بشرخاکی را که دل درطلب راحتی داند با بذل جان و مال در برابردشمن خدا به پرواز درمی‌‌آورد. چه عملی بالاتر و بهتر از اینکه اسنان با ایمان از خانه و فرزند و همسر ویاران و دوستان دست بکشد و از کاروعلایق دنیوی دل بکند و به نبرد دشمنان خدا برود، آیا سیروسلوکی بالاتر و مقامی والاتر و بهتر از این می‌توان یافت بنابراین کسانی که درگوشه‌ای به تسبیح و ذکر و ورد مشغول شوند و تنها به رازونیاز و دعا می‌پردازند و از خطردشمنان اسلام غفلت نمایند نه تنها سیرالله نکرده بلکه این نوعی خلود در ارض و دل بستن به دنیاست.

سپس آنان که درمقام سیروسلوک و درتکاپوی رسیدن به قرب الهی‌اند و دوست دارند میهمان خدا باشند نباید از جهاد فی‌سبیل‌الله غافل گردند بلکه باید برای دفاع از کیان اسلام و نشر آن باوجود شرایطی از جان و مال دریغ نورزند تا انسانی وارسته وموردعنایت خدا باشند. به همین اساسا که می‌بینیم الگو اسوه عارفان امیرالمونین علی (ع) درتمامی جنگهای صدراسلام و رکاب رسول خدا شرک کردند و از کیان اسلام و قرآن دفاع نمود و ارکان اسلام را محکم کرد و هرگز نگفت درگوشه‌ای به عبادت مشغول می‌گردم بلکه درجهاد  در راه خدا و تلاش برای استقرار ارکان اسلام را بالاترین عبادت می‌دانست.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی ساخت و طراحی سرویس آشپزخانه کابینت در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی ساخت و طراحی سرویس آشپزخانه کابینت در pdf دارای 80 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی ساخت و طراحی سرویس آشپزخانه کابینت در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

توجه : به همراه پروژه فایل های اتوکد مربوط به پروژه ارسال خواهد شد

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی پاورپوینت شبکه های گرید و امنیت در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت شبکه های گرید و امنیت در pdf دارای 34 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت شبکه های گرید و امنیت در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت شبکه های گرید و امنیت در pdf

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت شبکه های گرید و امنیت در pdf

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت شبکه های گرید و امنیت در pdf :

اسلاید 1 :

نگاهی به‌اجزای Grid

nاجزای تشکیل دهنده grid عبارتند از:

– رابط کاربر

– اجزای امنیت‌

– مدیریت کنترل کار سیستم (Workload management)

 – زمانبند (Scheduler)

 – مدیریت اطلاعات (Data Management)

 – مدیریت منابع (Resource management)

اسلاید 2 :

Grid از دید برنامه نویسان

nاز دید برنامه‌نویسان، Grid از سازمان‌های مجازی‌ای تشکیل شده است که از پروتکل‌های مخصوصی برای ارتباط با هم استفاده می‌کنند. این پروتکل‌ها به ‌استفاده‌کنندگان Grid و برنامه‌ها اجازه می‌دهند سرویس‌های خود را در محیطی کنترل شده و امن اجرا کنند. این سازمان‌های مجازی می‌توانند یک کامپیوتر شخصی، سروری قدرتمند یا کامپیوترهای متصل به‌ شبکه باشند که از آن جا که پروتکل یکسانی دارند، می‌توانند با هم متصل باشند و از منابع یکدیگر استفاده نمایند.

گروه جهانی Grid با ارائه معماری باز سرویس‌های Grid یا Open Grid Services Architecture) OGSA) و جمعآوری استانداردهای باز، مانند زبان تعریف سرویس‌های وب یا Web Services Description Language) WSDL) توانسته است استانداردی آسان و در عین حال دقیق برای سیستم‌های Grid تعریف کند. از آن گذشته، OGSA از تجربیات به‌ دست آمده از پروژه‌های بزرگی مانند Globus نیز بهره‌مند است

nتصویر مربوطه

اسلاید 3 :

سرویس های گرید

nاستانداردهای باز و پروتکل‌های این معماری راه تولید سرویس‌ها را نشان می‌دهند. این سرویس‌ها قلب Grid هستند و در واقع به ‌استفاده‌کننده اجازه می‌دهند با Grid کار کند. این سرویس‌ها عبارتند از:

– سرویس درخواست‌های پردازنده مرکزی
– سرویس مدیریت کنترل کار سیستم و sessionها
– سرویس جست‌وجوی اطلاعات
‌- سرویس تعیین پهنای باند شبکه‌
– سرویس مدیریت اطلاعات‌

وقتی متخصصان Grid درباره شروع شدن یک سرویس صحبت می‌کنند، مثلاً شروع شدن سرویس جست‌وجوی اطلاعات، منظور یک نمونه یا Instance سرویس است که می‌تواند تکالیف بلند مدت یا موقتی داشته باشد. این سرویس‌ها می‌توانند به‌صورت فعال یا غیر فعال باشند و زمان فعالیت را می‌توان با زمانبند یا به‌صورت اختیاری تعیین نمود. ‌سرویسی خوب است که بتواند به‌راحتی امکانات خود را در اختیار استفاده کننده قرار دهد. مثلاً وقتی یک وسیله الکترونیکی را به ‌پریز برق متصل می‌کنید، برای شما هیچ اهمیتی ندارد که برق مورد نیازتان از کجا می‌آید؛ فقط می‌خواهید از برق استفاده کنید.

سرویس خوب Grid نیز سرویسی است که بتواند سرویس موردنظر ‌استفاده‌کننده  را به‌راحتی دراختیار او قرار دهد و استفاده‌کننده بتواند به ‌سادگی از آن استفاده کند. مثلا سرویس بانک‌اطلاعاتی در Grid باید به‌صورتی عمل کند که استفاده کننده فقط یک جست‌وجو وارد کند و  جواب جست‌وجوی خود را بگیرد؛ بدون این‌که از جایگاه و عملیات بانک‌اطلاعاتی خبر داشته باشد.

اسلاید 4 :

پیچیدگی‌ها

nگر تصور می‌کنید سیستم‌های Grid پیچیده‌اند و ممکن است کار با آن‌ها مشکل باشد، کاملاً درست فکر می‌کنید. مثلاً سیستم‌های Grid باید به‌سرعت قادر باشند منابع سیستم‌های متصل به‌آن‌ها را شناسایی کنند و در عین حال نباید از سرعت و کارایی این سیستم‌ها بکاهند. نکته بسیار مهم دیگری که مشخصاً ارتباطی به ‌Grid ندارد ولی در این سیستم‌ها تأثیر‌گذار است، ساختن نرم‌افزارهایی است که بتوانند با سیستم‌های Gird کار کنند.

امروزه بیشتر نرم‌افزارها می‌توانند روی کامپیوتر‌های شخصی یا حتی سرور‌ها کار کنند.  یعنی در واقع این نرم‌افزارها از یک پردازنده مرکزی استفاده می‌کنند، اما در سیستم‌های Gird، ممکن است چند  پردازنده این کار را به‌عهده بگیرند و چند سیستم با هم کار کنند. البته هر سیستم یک کار را انجام می‌دهد. سپس نتایج محاسبات جمع می‌شود و به ‌درخواست کننده سرویس برگشت داده می‌شود.

وقتی یک نرم‌افزار یا مجموعه‌ای از نرم‌افزارها بخواهند از Grid استفاده کنند، مسئله به‌اشتراک گذاشتن اطلاعات، تکه تکه کردن این اطلاعات، ‌انتقال آن با امنیت کامل و مدیریت این اطلاعات کار دشواری است و کاربر Grid فقط اطلاعاتی را وارد می‌کند و نمی‌داند در داخل سیستم چه می‌گذرد. در نتیجه این سیستم‌ها باید طوری این کار را انجام دهند که کاربران Grid بدون نگرانی از انتشار اطلاعات سری خود یا بروز اشتباه در محاسبات، به ‌Grid اطمینان کنند.

امنیت سیستم‌های Grid نیز بسیار حائز اهمیت است. کاربران این سیستم‌ها باید از دسترسی به‌منابع ایشان در سیستم اطلاع حاصل کنند و بدانند کدام کاربر به‌اطلاعات آن‌ها دسترسی دارد. اضافه بر این، قابلیت اطمینان و سرعت این سیستم‌ها بسیار اهمیت دارد. اگر سیستم‌های Grid از سرعت کافی برخوردار نباشد، کاربران Grid از استفاده از این سیستم‌ها دلسرد می‌شوند.

اسلاید 5 :

چگونه Grid بسازیم ؟

nممکن است پس از خواندن مطالبی که تا اینجا گفته شد، به‌ این فکر افتاده باشید که آیا می‌توانید خودتان یک Grid  بسازید؟ البته که می‌توانید! می‌توانید از نرم‌افزارهای منبع آزاد یا اپن‌سورس استفاده کنید و یک محیط Grid بسازید. اولین قدم برای شروع، دانلود کردن ابزار Globus است. Globus همان‌طور که قبلاً نیز بحث شد، ابزاری است قدرتمند برای ایجاد و مدیریت محیط Grid.  همچنین،  به‌ سرویس‌هایی برای ساختن Grid نیاز دارید که شامل سرویس مدیریت اطلاعات، سرویس پرس‌و‌جوی اطلاعات، درخواست‌کننده نیروی پردازشگر، زمانبند و سرویس تقسیم‌کننده پهنای‌باند ‌باشند. این سرویس‌ها به‌سرویس‌های Grid معروفند و در واقع همان سرویس‌های وب هستند؛ البته با قابلیت‌های بیشتر و مرتبط با Grid.  برخی از کامپیوترهای شما که به ‌شبکه Gird متصلند، میزبان سرویس‌های Grid خواهند بود و کامپیوترهای دیگر از این سرویس‌ها استفاده می‌کنند.

به علا‌وه، برای ساختن یک Grid به‌ابزارهایی نیز نیاز خواهید داشت: ابزارهای زیربنایی مثل زمانبندها، ابزارهای مدیریت منابع، مدیریت امنیتی و ابزارهای انتقال فایل مانند GridFTP که قبلاً توضیح داده شد. ابزار دیگری که حتما به‌آن نیاز خواهید داشت، Grid Directory Services) GDS) است که فهرست سرویس‌های آماده را در اختیار دارد. به‌علا‌وه، به ‌API‌هایی نیز نیاز دارید که برنامه‌های شما را با Grid هماهنگ سازند و به‌برنامه‌های شما امکان دهند در محیط Grid کار کنند.

اسلاید 6 :

طرح ریزی برای امنیت شبکه

n

nامنیت یک فاکتور بسیار مهم در طراحی و مدیریت یم شبکه می باشد و اهمیت آن در شبکه بیش از محاسبات معمولی می باشد ، زیرا اشتراک داده ها بسیار زیاد است . در یک شبکه ، گره های شبکه طوری طراحی شده اند تا برنامه ها را علاوه بر انتقال اطلاعات ، اجرا هم کنند . این عمل باعث می شود که شبکه نا امن در خطر ویروس ها و سایر مشکلات امنیتی قرار داشته باشد . به این منظور بسار مهم است که فهمیده شود به راستی کدامیک از اجزای شبکه باید برای جلوگیری از هرگونه حمله ای ایمن شوند .

nبعلاوه مهم است که مشکلات مرتبط با اعتبار دهی به کاربران و مجوز های آنها شناسایی شوند ( CA ) . شما باید قوانینی برای ایمن سازی شبکه خود و محافظت از منابع بر روی شبکه تان داشته باشید . شما مکن است مجبور باشید که به الزامات امنیتی سازمان خود بپیوندید تا بتوانید تمامی جنبه های امنیت شبکه را بررسی کنید . طرح امنیتی شما باید شامل اندازه گیری  امنیت در موارد زیر باشد :

nدیواره های آتش ، محافظت در مقابل ویروس ، کاربران ، پروکسی ها ، ثبت کردن ها ، مجوز ها ، ارزیابی ها و قابلیت های دسترسی به فایل .

اسلاید 7 :

اعتبار سنجی و تایید صلاحیت

nبطور ساده اعتبار سنجی اعتبار است از این که مقایسه کنیم که چیزی برای مثال یک کاربر همان است که می گوید .

nاعتبارسنجی در محیط شبکه شما ، باید دارای این مشخصات باشد :

nورود ، کاربران باید قادر باشند که یک بار از طریق اعتبار سنجی به شبکه وارد شده و سپس به تمام منابع شبکه دسترسی داشته باشد –  تفویض اختیار ، یک کاربر باید قادر باشد که به برنامه قابلیت اجرا بر روی منابعی را که به آنها دسترسی دارد را بدهد . همچنین برنامه باید قادر باشد تا این حقوق را به برنامه دیگر واگذار نماید – روابط متقابل بر پایه ی کاربر ، به منظور استفاده یک کاربر از منابع مهیا شده ی امنیت ، لازم نیست که هر یک از آن منابع با هم در حال تعامل باشند – یکپارچگی با راه حل های امنیتی محلی ، امنیت شبکه باید قادر به فعل و انفعال با تعداد زیادی از راه حل های امنیتی محلی باشد .

nتایید صلاحیت در واقع بررسی چیزی است که تا مشخص شود که آیا اجازه انجام آنچه را می خواهد انجام دهد دارد یا خیر .

nبرای مثال اینکه آیا یک کاربر اجازه ی ورود به یک شبکه خاص را دارد یا نه . ((مجوزها و کنترل مجوز)) ( CA ) : یک مجوز شامل اطلاعاتی است که برای شناسایی کاربر یا خدمات حیاتی می باشد .

nکنترل مجوز در واقع موجب اعطای مجوز به کاربران می شود .

nسیستم ها در شبکه ، مجوز هایی را جهت اجازه دسترسی به شبکه صادر میکند ، گر چه داشتن این مجوز ها به سیستم ها یا کاربران دسترسی کامل به تمام اشیا روی شبکه را نمی دهد . جعبه ابزار شبکه IBM از کنترل مجوز استفاده نمیکند اما این قابلیت را دارد که CA  های مختلف را وارد نموده ، نصب نماید و پیکربندی کند . برای اطلاعات بیشتر درباره ی انواع مختلف CA  ، مبحث ((امنیت جعبه ابزار شبکه IBM )) را مطالعه کنید .

nقبل از آنکه شما بتوانید یک نمونه از جعبه ابزار شبکه IBM  را پیکر بندی کنید باید برای مجوزها و CA برنامه ریزی نمایید .

nشما احتیاج دارید که اقلام زیر را تعیین کنید :

nخط مشی های امنیتی سازمانتان در قبال مجوزها و CA ها . سازمان شما باید خط مشی هایی در قبال مجوز ها و CAها داشته باشد . شما نیاز دارید که این خط مشی ها را بشناسید تا معین کنید که چگونه مجوزها را مدریت نمایید . اگر هنوز چنین مجوزهایی وجود ندارد ، یک تیم امنیتی برای به وجود آوردن ، اعتبار سنجی و ایجاد راهکارهای امنیتی در نظر بگیریم .

nنوع CA که شما به بکار خواهید برد ، یک CA  در واقع یک سازمان خصوصی و یا عمومی است که مجوزهای دیجیتالی را ( اغلب در قبال یک مبلغ ) برای تضمین شناسایی ، انتشار میدهد . انواع مختلفی از CA  موجود است که توسط سازمان های مختلف منتشر می شود .

اسلاید 8 :

انواع مجوزها

n

nدو نوع از مجوزها در جعبه ابزار شبکه IBM استفاده میشود :

nکاربران و میزبان .

nمجوزهای کاربر به هر کدام از کاربران بر روی یک شبکه داده میشود که کاربران را قادر می سازد که هر جایی در آن شبکه شناسایی شوند .

nمجوز های میزبان به سرورها داده میشوند و جهت اجرای برنامه های مرتبط با PKI بر روی سیستم تان لازم میباشند . شما باید بدانید کدام نوع از مجوز را استفاده می کنید ؟ ، چگونه شما مجوزها را دریافت و ارسال می کنید ؟ ، شما لازم دارید که نحوه گذر دادن مجوزها را به جلو و عقب بفهمید ، آیا از E_mail استفاده می کنید ، از FTP  چطور ، از سایرروش ها چطور ؟ شما همچنین لازم است که خطرهای امنیتی روشی را که استفاده میکنید به درستی بشناسید .

nمجوزها و تاییدیه ی مجوز از مفاهیم اساسی برای پایه ریزی امنیت شبکه میباشند . برای اطلاعات بیشتر در مورد مجوزها قسمت (( مجوزها)) را ببینید . برای اطلاعات بیشتر در مورد CA ها قسمت(( تایید مجوز  )) را ببینید . برای اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی پیکر بندی امنیت بر روی شبکه خود عناوین زیر (( تنظیمات امنیتی جعبه ابزار شبکه IBM )) را ببینید .

اسلاید 9 :

زیر ساخت امنیتی شبکه  ( GSI )

nجعبه ابزار شرکت IBM از زیر ساخت امنیتی شبکه استفاده میکند تا بتواند به نحو مطمئنی بر روی یک شبکه باز ، ارتباط برقرار نماید . این GSI بر مبنای یک سیستم رمز نگاری ( مجوزهای XS09 ) بنا شده است و شامل سرویس امنیت عمومی می باشد که یک API استاندارد برای سیستم های امنیتی است و توسط IETF بنا نهاده شده است .ملحقاتی به این استانداردها اضافه شده است .

nGSI از یک کلید عمومی به منظور رمز نگاری استفاده می کند .( که به عنوان رمز نگاری غیر متقارن شناخته می شود ) و این در واقع اصول کارکرد آن میباشد .

nبسیاری از مفاهیم و مباحث استفاده شده در توصیف GSI از این مطالب ناشی می شود که از رمز نگاری با کلیه عمومی استفاده میکند . قبل از پرداختن به باقی مانده این مبحث ممکن است احتیاج داشته باشد که مفاهیم کلیدهای خصوصی وعمومی و امضاهای دیجیتالی را به صورت بیشتری بررسی و مطالعه کنید . انگیزه اولیه در استفاده از GSI ، احتیاجات ذیل می باشد : تبادلات اطلاعاتی بصورت امن در میان اجزا مختلف یک شبکه – امنیت پشتیبانی شده در مرزهای یک سازمان – انجام احتیاجات کاربران یک شبکه برای اطلاعات بیشتر درباره GSI مبحث (( نگاهی گذرا بر ساختار امنیتی شبکه )) را بر روی وب سایت :

nhttp://www.unix.globus.org/security/overview.html

n

 

اسلاید 10 :

امنیت در سطح پیام

nامنیت در جعبه ابزار شبکهIBM برپایه سیستم Globus Toolkit version 3

nاست . Globus Toolkit Version 3 از امنیت در سطح نقل و انتقالات و هم چنین امنیت در سطح پیام پشتیبانی می کند . در صورتی که جعبه ابزار شبکه IBM تنها از امنیت در سطح پیام پشتیبانی می کند . برای اطلاعات بیشتر در مورد پشتیبانی امنیتی Globus Toolkit Version 3 ، وب سایت آنرا در آدرس زیر مشاهده می کنید :

nHttp://www.unix.globus.org/toolkit/3.0/ogsa/doc5/security.html

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   106   107   108   109   110   >>   >