پروژه دانشجویی مقاله در مورد بزها : رفتار، تنش و مدیریت در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد بزها : رفتار، تنش و مدیریت در pdf دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد بزها : رفتار، تنش و مدیریت در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد بزها : رفتار، تنش و مدیریت در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد بزها : رفتار، تنش و مدیریت در pdf :

بزها : رفتار، تنش و مدیریت

معرفی
بزها درسرتاسر دنیا بخاطر شیر، گوشت، الیاف؛ تحقیقات بیوشیمیایی و همزیستی پرورش داده می‌شوند. شیر بز بخاطر خواص حساسیت های بالای آلرژی و سهولت هضم آن شناخته شده می‌باشد.
تولیدات فعلی بزها برخی از ارزشمندترین الیاف را حاصل می‌کند تولیدات فعلی بزها برخی از ارزشمندترین الیاف را حاصل می کند علاوه بر آن بزها در مدیریت چراگاه و کنترل brush ( ) مفید هستند. گوشت بز منبع اصلی پروتئین حیوانی در سرتاسر دنیاست، خصوصاً در آسیا و آفریقا. در ایالات متحده اهمیت بز در سالهای اخیر به عنوان حیوان گوشتی افزایش یافته است. اگر چه

سیستم های بازاریابی گوشت بز هنوز کاملاً سازماندهی نشده‌اند که مدیریت گوشت بز را به یک رقابت تبدیل می‌سازد تمرینات مدیریتی که سلامت بزها را همیشه ارتقا می‌دهد به محصول دهی بهتر منجر می‌شود، اگر چه اطلاعات پزشکی در دسترس که به این موارد اشاره می کند محدود هستند.

محیط محدود
استرس حرارتی در بزها وجود دارد، خصوصاً تحت شرایط مدیریتی متمرکز. کاهش در غذای مصرفی و تولید بطور معمول در بزهایی که تحت اثر تنش حرارتی هستند مشاهده می‌شود. Feedloming یک عمل معمولی در صنعت گوشت بز نمی‌باشد. بخاطر سختی‌های که با مدیریت بیماری و کمبود امکانات اقتصادی موجود می‌باشد اگر چه طبیعت و مری به اهمت برنامه‌های مدیریتی متمرکز به عنوان یکی از استراژی‌های پیشرفت تولید گوشت بز تاکید کرده‌اند تحت شرایط متمرکز، غنی سازی محیطی سرعت رشد در بزها افزایش می‌دهد ولی بز غذای مصرفی یا رفتارهای خصمانه اثری نمی‌گذارد.
رفتار خصمانه (جنگجویانه) پاسخ های سرکشانه یا مطیعانه به یکدیگر را در حیوانات مشخص می‌کند.
پاسخ های تنشی در بزها تحت اثر تراکم انبار کردن قرار نمی‌گیرد، زمانی که آنها در طویله ها بدون تغذیه نگهداری می‌شوند. اگر چه عکس العمل های خصمانه در گروههایی با تراکم بالا شایع است.
تعاملات اجتماعی
تقریباً بلافاصله بعد از تولد (کمتر از 48 ساعت) نوزادان بزها قادر به احساس کردن محیط اجتماعی‌شان هستند.
بزها حیوانات بسیار اجتماعی هستند وعلاقه دارند با هم باشند مخصوصاً اگر احساس خطر کنند یا از محدوده خانه‌اشان دور شده باشند. اگر چه این برای تعداد کمی از بزها معمول است که از گله خود جدا شوند و در تنگنا قرار می‌گیرند. بزها از ضربات سر برای ثبت کردن قلمرو شخصی خود استفاده می‌کنند. بزها اصلی اغلب به پهلوهای بزهای فرعی (زیردست) شاخ می‌زند. صدمات فیزیکی مانند کبودی در بزهای شاخ دار تحت شرایط پرجمعیت افزایش می‌یابد، که بالا رفتن فعالیتهای که تین کیناز خون منجر می شود. قلمرو شخصی بزها ابتداً به وزن بز و اندازه شاخ آن بستگی دارد. جالب اینکه، یک بز تنها با بیشترین تعداد فامیل در یک گروه در بزهای گونه جانواپوری (Jumanapari) تمایل دارند که بز اصلی باشند. کنان ات ال یک زخم را در فعالیت CK در بزها مشاهده کرده است.
موقعی که بعداز 7 ساعت نگهداری در طویله‌ها، به عنوان یک نتیجه تعداد بیشتری عکس‌العمل خصمانه مشاهده شد تا در ساعات ابتدایی نگهداری.
ایزولاسیون اجتماعی
جدا سازی بزها از گروه اجتماعی خود می‌تواند افزایش تنش احساسی یا هراس

ناکی را موجب شود که با منعکس شدن تمرکز که تیزول بالا رفته تشخیص می‌شود تمرکز که تیزول پلاسما یک شاخص قابل اعتماد برای تنش در بزهاست.
برای مطالعه پاسخ‌ها به ایزولاسیون اجتماعی در بزها کانن ات. ال آزمایشی را ترتیب داد که در آن از هر بز به تنهایی بعد ازانجام هر کدام از سه درمان ایزولاسیون نمونه خون گرفته شد : یکی ایزولاسیون 15 دقیقه‌ای بدون هیچ ارتباط دیداری با دیگربزها (i)؛ یک ایزولاسیون 15 دقیقه‌ای با ارتباط دیداری (IV)؛ یا هیچ ایزولاسیون (کنترل و C) سطوح استرس همانطور که با تمرکزکرتیزول پلاسما مشخص می‌گردد در گروه I در مقایسه با گروه‌های C,IV بیشتر بوده است. تمرکز کرتیزول در گروههای IV,C بصورت شخصی متفاوت نیستند (شکل 1).

ایزولاسیون اجتماعی در گوسفندان نیز ایجاد استرس می‌کند. اگر چه بر اساس تعاملات اجتماعی آغاز شده زمان هر واحد و رفتار نشان داده شده در زمان ایزولاسیون اجتماعی بزها نسبت به گوسفندها حیوانات اجتماعی‌تری هستند.
اگر چه گلوکز پلاسما و تمرکز اسیدهای چرب غیراشباع (NEFA) در درمان تأثیر نمی‌پذیرد. روندها با روندهای کرتیزول شبیه می‌باشد (شکل1) تمرکز پلاسما (NEFA) دربزها نتیجه تنش افزایش می‌یابد.
بزها به آسانی می‌توانند با روند آزمایشگاهی روتین مانند ایزولاسیون و نمونه‌گیری خون توسط یک وسیله آرام و بزنامه‌های تشویقی عادت کند؛ به این خاطر که آنها می‌توانند رویارویی های مثبت را بخاطر بسپارند.
شکل 1- تاثیر درمان قرنطینه (قرنطینه بدون تماس دیداری باندهای دیگر با تماس دیداری با بازهای دیگر IV؛ کنترل 2) بد (A) کرتیزول پلاسما (plasmacortisd ، (B) گلوگز پلاسما (plasmaglueose)و اسیدهای چرب غیراشباع پلاسما (NEFA)
ستونها با حروف متفاوت کاملاً متفاوت هستند (P<0.05) با LSD. (تعریف شده از مرجع )، ( در سایت اینترنتی dekke.com www. می‌توانید تصاویر رنگی را نیز بیایید).

نقش‌های حمل و نقل
بزهایی که برای محصول گوشت درنظر گرفته می‌شوند اغلب مسافت‌های طولانی در آمریکا حمل می‌شوند حمل و نقل نه تنها شامل تنش های فیزیکی بلکه شامل تنش های روحی ناشی از بار زدن تخلیه بار سرو صدا لرزه و اختلالات اجتماعی می‌باشد. بارزدن به داخل حمل تنش را در بزها افزایش می‌دهد و حمل و نقل نیز اثرات تنش فیزیولوژیکی را بیشتر افزایش می‌دهد.
الگوهای کاهش در اثرات استرس در بزها اسپانیایی بعد از یک حمل 5/2 ساعته در شکل 2 آمده است. در این مطالعه چگالی (فشردگی) انبار کردن حمل بر اثرات تنش فیزیولوژیکی اندازه‌گیری شده‌ اثر نگذاشته است.اگر چه تمرکز کرتیزول در طول 1 ساعت بعد از حمل کاهش می‌یابد، تمرکز گلوگز پلاسما تا 2 ساعت بعد از حمل، بالا باقی می‌ماند و بعد از حدود 3 ساعت از محل شروع به کاهش می‌کند. اگر عامل استرس زا به اندازه کافی قوی باشد، سطح کرتیزول پلاسما از یک سطح گلوکز پلاسما پیروی می کند، شاید این یک نتیجه افت گلیکوگن جگر باشد سطح فعالیت CK پلاسما بعد از حمل ( در شکل 2) ناشی از استرس فیزیکی و صدمات مانند کوفتگی مورد اشاره قرار گرفته است بعد از اینکه بزهای اسپانیایی با یک عامل استرس‌زا فیزیکی مواجه می‌شوند. فعالیت CK پلاسما آنها بعد از یک وقفه حدوداً 2 ساعته افزایش می‌یافت.

تنش تغذیه‌ای
مدیریت چرا از اهمیت بالایی در نگهداری یک گله محصول ده و سالم برخوردار است اگر چه بزها بخاطر توانایی زندگی گیاهی (تغذیه‌ از گیاهانی) که برای سایر دام‌ها سخت است را دارند. سوء تغذیه در بزها آنها را در مقابل بیماریهای تضعیف می‌سازد مخصوصاً عفونت‌های کرمی، گوشت بزها بصورت عادی بدون تغذیه در کشتارگاه‌ها قبل از کشتار نگهداری می‌شوند در ابتدا بخاطر کاهش آلودگی مدفوعی معدودی و روده ای نگهداری در کشتارگاه برای مدت محدود همچنین به بزها کمک می‌کند که قبل از کشتار بر استرس

حمل غلبه کنند. اگر چه طولانی شدن فقدان تغذیه، شکست اجتماعی و محیط جدید که همراه مراحل نگهداری پیش از کشتار است ممکن است اثرات تنش و تغییرات متابولیک (metabolic) را افزایش دهد. فقدان تغذیه در بزهای اسپانیای گزارش شده است که تمرکز کرتیزول پلاسما را افزایش می‌دهد. علی‌رغم مزایا موجود فقدان تغذیه در کشتار بزها ممکن است منتج به کاهش وزن زنده و لاشه شود که از لحاظ اقتصادی مهم است.
تنش و سلامت
شمارش تفاوت گلبولهای سفید خون از اهمیت ویژه‌ای در تعیین تعداد اثرات طولانی مدت استرس بر بزها برخوردار است. به عنوان یکی از نتایج استرس در بزها درصد طفوسمیت افزایش و درصد نتروفیل کاهش می یابد. این روشن نیست که آیا تغییرات در پروفیل‌های گلبولهای سفید اثر معکوسی بر مقاومت در برابر بیماری در بزها دارد یا خیر اگر چه مرگ و میر بخاطر عفونت‌های بعد از مسافرت‌های طولانی در شرایط نامطلوب معمول می‌باشد اصلی ترین دلایل مرگ و میر در بها در شرایط (فروش) bronchopneumouta, salmonellosis هستند. (سالمونه لویس) و (برانچوپ نمونیا) تحت فشار قرار دادن گلوکز کرتیکوید (Ggucocorticoid

s) که در هنگام تنش آزاد می‌شوند بخاطر تحت فشار قرار دادن دستگاه ایمنی شناخته شده هستند. شواهدی موجود است که نشان می دهد افزایش مقدار آنتی اکسیدان در بزها می تواند اثرات مفیدی به توابع ایمنی آنها داشت

ه باشد مخصوصاً در هنگام استرس.
مشکلات سلامت معمول در بزها شامل بیماریهای باکتریایی و GIN (کرم‌های معده و روده) می‌شود.
کنترل انگل‌ها مخصوصاً بسیار سخت است زیرا بزها به سرعت در مقابل داروهای ضد کرم معمول پیشرفت مقاومت می‌دهند و براحتی دوباره موقعی که در موقع چرا بیش از حد می‌کنند عفونی می‌شوند. اگر چه بار GIN به نظر نمی‌رسد بر کرتیزول پلاسما و تمرکزگلوکز در بزها اثر بگذارد.
استرس و متابولیسم ماهیچه
تنش های پیش از کشتار در حیوانات باعث رها سازی Catecholamines (کاتکلانیوس) و کاهش گلیکوژن ماهیچه می‌شود. که بر ازدیاد gostmortem glycolysis (گلی کولیسین بعد از مرگ) و کاهش PH در ماهیچه‌ها افزایش می‌دهد تنش های شدید در بزها پیش از بهره‌برداری ممکن است منجر به infenor کیفیت گوشت شود. تنش کوتاه مدت پیش از کشتار به کاهش سطوح کلیکوژن ماهیچه در بزهای جوان منتج می‌شود ولی در بزهای پیر اگر چه در کرتیزول رایج و تمرکز گلوکز افزایش قابل اشاره‌ی‌کمتری در بزهای جوان در مقایسه، بزهای پیر داریم تمرکز گلیکوژن ماهیچه و میزان PH در هنگام ذمان کالبد شکافی فوری شاید مشخص کند که تمرکز استرس پیش کشتار حیوانات ممکن است که سپری شده باشد.
نتایج
فهم حرکات اجتماعی یک گله و نمایش رفتاری بزهای تنها یک کلید برای پیشرفت سلامت و محصول دهی حیوانات است.
مقید کردن بزها با وسایل تقویتی مثبت برای تولید کنندگان آزمایشگاهی کارکردن آسان را با حداقل استرس دام سرعت می بخشد. غنی سازی محیطی با مواد هزینه محور شاید راحتی و محصول دهی بزها را در شرایط مدیریتی فشرده ارتقا دهد. بزها حیوانات بسیار اجتماعی هستند. بنابراین قرنطینه این حیوان تنها دور از گروه آن سطوح استرس را افزایش می دهد، مخصوصاً اگر حیوان قادر به داشتن ارتباط دیداری با دیگر بزها باشد. سفرهای طولانی تحت شرایط معکوس آب و هوایی نه تنها استرس را در بزها افزایش می دهد بلکه خسارات اقتصادی ناشی از کاهش وزن- زنده را احتمال تب عفونت و مرگ و میر را افزایش می‌دهد. تکمیل آنتی اکسیدان رژیمی ممکن است به بزها کمک کند تا با اثرات منفی رها سازی کورتیکاستاروید بر توابع ایمنی در هنگام وقوع استرس مبارزه کند. اختلال گروهها متفاوت اجتماعی، ترکیب شده با وقفه تغذیه احتمال افزایش درگیری‌های مضر و کبودی را در بزها افزایش می دهد. تنش های پیش ‌ کشتار همچنین سطوح گلیکوژن ماهیچه را خالی کرده و می‌تواند اثرات منفی بر کیفیت گوشت داشته باشد.
شکل 2 منحنی رگراسیون (A) روند مکعب را در تمرکز کرتیزول پلاسما نشان می‌دهد، (B) روند مکعب در فعالیتهای کیناز کرتین پلاسما (CK) را نشان می دهد. و (C) روند چهاربعدی در تمرکز گلوکز پلاسما با زمان بعد از حمل و نقل در بزهای اسپانیایی را نشان می‌دهد (استناد شده از مرجع 3) (می‌توانید اشکال کامل و رنگی dekkercom www مشاهده نمایید)
شکل 3- اثرات کوتاه مدت تنش ها (حمل و نقل پیش از کشتار بر تمرکز گلیکوژن
اسب‌ها : مدیریت رفتار و
اسب‌ها مهره‌داران بزرگ با جسه برای هستند که تصاویر آنها در هنر و تبلیغات بسیار دیده می شود. اسب‌ها بجز در کشورهای در حال توسعه بندرت برای کار استفاده می‌شوند. ولی منبع اصلی نیرو برای تولید محصول توسط کشاورزان Amish در آمریکای شمالی می باشد 5 میلیون اسب و یا بیشتر در ایالات متحده زندگی می‌کنند و برای ورزش و تفریح مورد استفاده هستند. آگاهی از رفتار آنها این را برای ما ممکن

می سازد که آنها را بصورت انسانی و با توجه به تاریه تکاملی‌شان مدیریت کنیم.
چریدن (تغذیه کردن)
اسب‌ها در محیط های بسیار گوناگون یافت می‌شوند. ولی گونه‌ای جنگل نشینی تا چرنده‌های علف زارها تکامل یافته است آنها بصورت وحشی برای آخرین بادر علف‌زارهای اوراسیا دیده شده‌اند. اسب‌های وحشی در آن گونه از محیط یا اسب‌های اهلی که در مراتع نگهداری می‌شوند بیشتر وقت خود را به چرا می گذرانند.

چریدن رفتاری است که نه تنها شامل خوردن می‌شود بلکه شامل انتخاب ناحیه جرا و گیاهان در منطقه چرا نیز می‌باشد.
بعد از انتخاب کردن اسب گیاه را prehend (بررسی) می‌کند معمولاً با لمس آن با لب بالایی گیرنده کنترل گیاه از ریشه آن با دندانهاییش آن و سپس جویدن گیاه با دندانهایی آسیایی بزرگ سنگین و محکم خود و در آخر بلعیدن غذا. بعد از تعدادی دهان پر کردن، اسب چند قدم برمی‌دارد و گیاهان جدیدی را انتخاب می کند. این الگوی رفتاری حرکت آرام (چندین کیلومتر در روز) و جویدن (در حدود 40000 بار در روز) می‌تواند به عنوان مناسب ترین راه برای پا و سلامت gastrointestined (معده و روده ای) مود توجه است.
بزاق در برگیرنده بی کربنات سدیم می‌باشد. بنابراین هر کدام از آن حرکات جویدن چندین میلی لیتر بی‌کربنات سدیم محلول را به معده وارد می‌کند. هر قدم خون را از سم خارج ساخته و اجازه می دهد خون تازه وارد شود این الگوی رفتاری باید با الگوی رفتاری اسب اهلی مدرن معمول مقایسه شود اسب در یک استبل زندگی می کند و با حداقل علوفه خشک و حداکثر دانه‌های روغنی تغذیه می شود. اسب به محوطه آورده می‌شود (معمولاً به تنهای و به محوطه بی‌علف) برای زمانهای متعددی و با آن سواری می‌شود (معمولاً با سرعت )بسته به اهداف تفریحی صاحب آن.
باارزش‌ترین اسب‌ها به این روش نگهداری می شوند و رفاه آنها شاید ضعیف ترین نوع مشخص شده در مقایسه با رفتار انجام شده قالب باشد و میزان ناراحتی های معدی و روده‌ای (گاز معده) و لنگی و چلاقی گزارش شده را داشته باشند.
(رفاه ناراحتی‌های معدوی و روده‌ای و لنگی و چلاقی گزارش شده کمتری دارند)
اسب که در آخور نگهداری می‌شوند 20% یا کمتر را از زمان خود را به خودرن سپری می‌کنند. اسب ممکن است نقصان جویدن را با چیزی مثل دنبال علوفه گشتن در بستر آخور خود و گاهی اوقات با خوردن تراشه‌های چوب که بستر معمول برای اسب‌هاست جبران می‌‌کند. اگر سطوح چوبی نیز در دسترس باشند اسب ممکن است آنها را نیز بجود. این رفتار یک عکس‌العمل نسبت به محبوس بودن نیست بلکه بیشتر یک جواب به کمبود مواد خواکی زبر در رژیم غذایی می‌باشد. تهیه کردن علوفه انتخاب آزاد یک قدم زدن یک روزه برای یک اسب 500 کیلوگرمی زمان خوردن را برای یک اسبی که در آخور نگهداری می‌شود تا نهایتاً به اندازه یک اسب چرنده افزایش می‌دهد. اسبی که علوفه تغذیه می‌کند شاید به اندازه کافی بجود ولی نه خیلی حرکت می‌کند و نه همراه اسبی دارد.
رفتارهای غیرنرمال
یک رفتار اسب که پاسخی به محبوس ماندن است به خود پیچیدن می باشد. اسب در جا راه می‌رود معمولاً در درگاه آخور خود اسب فقط از این طرف به آن طرف نمی‌جنبد ولی در حقیقت در جا راه می رود. بخود پیچیدن به وضوح یک تلاش فرار ritualized ( ) می‌باشد. اسب تلاش می‌کند تا از آخور خود فرار کرده و به سایراسب‌ها ملحق شود ما این را از آنجامی‌دانیم که تصویراسب‌های دیگر و یا یک آینه شیهه کشیدن را کاهش می‌دهد. یک رفتار مرتبط راه رفتن در آخور است که اسب دوباره و دوباره در آخور خود دور می زند. این رفتار بیشتر در اسب‌های باربر بیشتر است تا اسبهای درساژ و پرشی.
یک بی‌همتای رفتاری برای اسب‌ها cribbing ( ) می‌باشد. که شامل گرفتن یک سطح افقی با دندانها و قوس دادن گردن و فرو دادن هو

ا با یک خرناسه با صدا می‌باشد این رفتار موقعی آغاز می‌گردد که کره از شیر گرفته می‌شود بخصوص اگر کره در یک آخور دیگر برده شود و غذا داده شود.
کره‌هایی که درچراگاه موقعی که مادرانشان دور باشند رها شده باشند. تمایل کمتری به آغاز (Crib) ؟ (‌‌‌ ) دارند. بوضوح در پاسخ به برخی مولفه‌های یک دانه و مخلوط شهد شیره (تغذیه شیرین) رخ می‌دهد و می‌‌تواند 10 تا 60% زمان درروز اسب را اشغال کند.
این رفتار توسط 5% اسب‌ها به نم

ایش درمی‌آید مخصوصاً گونه‌های معین ودر هنگام فعالیتهای معین. تروبردها (Thoroughbreds) گونه ای هستند که تمایل بیشتری به Crib دارند عوامل خطر بعنوان یک اسب درساژ، یا نمایشگر سه روزه، یک اسب پرشی ویا یک اسب مسابقه سرعت استفاده می‌شوند. این رفتار با مشاهده اسب‌های دیگر آموزشی داده نمی‌شود ولی یک عامل فامیلی موجود می‌باشد- هم خانواده‌های اسب‌های کرایبر تمایل بیشتری به Crib دارند.
روشهای تنوعی برای از بین بردن Cribig مورد استفاده هستند، ولی یک قلاده که مانع اسب از کشیدن گردنش جهت Crib می شود موثر ترین روش می‌باشد درمان جراحی خیلی موثرنیست، و دهنه‌ها به نظر می رسد که خسته کننده تری از قلاده باشند.
نیاز به انجام هیچ کاری بجز تجربه کردن گاز معده توسط اسب بعنوان یک نتیجه برای ممانعت اسب از Cribbing وجود ندارد این رفتار شاید به اسب کمک کند تا به محیط غیرطبیعی‌اش غلبه کند یا شاید حتی مواد ضربه گیر به معده و روده‌هایش اضافه کند توسط اضافه کردن مقداری بزاق با هم گاز Cribbing آمادگی یک میله Cribbing بالای سینه از صدمه دیدن یا بلعمان آخور جلوگیری می‌ کند.
اسب‌های خیلی سخت می‌کش

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق آلبالو در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق آلبالو در pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق آلبالو در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق آلبالو در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق آلبالو در pdf :

آلبالو با نام علمی (prunus serasus) از نظر گیاه شناسی بسیار به گیلاس شبیه است. آلبالو بومی نواحی بین دریای خزر و دریای سیاه است که احتمالاً بذر آن توسط پرندگان به سایر نقاط از جمله اروپا برده شده است. مناطق عمده کشت آلبالو فرانسه، یوگسلاوی و آلمان می باشد.

گیاه شناسی :
آلبالو گیاهی خزان پذیر با برگهای لوزی بصورت متناوب روی شاخه قرار دارند. رنگ پوست آن قهوه ای روشن تا نقره ای است. آلبالو از نظر حجم در مقایسه با گیلاس جای کمتری را اشغال می کند.
ارتفاع درختان آلبالو 4-2 متر و ساقه بعضی از ارقام بسیار قابل انعطاف است و براحتی بدون آنکه شکسته شود خم می شود بهمین دلیل در چیدن میوه بعضی ارقام نیازی به نردبان نمی باشد و میتوان درخت را خم کرد و میوه آنرا چید. گل روی اسپورهای سـالهای قبل و همچنین روی شــاخه های ســال قبل هم تشکیل می شود. گلها بصورت 5-3 تایی در یک جوانه ظاهر و گلها دارای 5 گلبرگ، 5 کاسبرگ، پرچم و یک مادگی است. بر عکس گیلاس آلبالو خود بارور است و برای تلقیح نیازی به ارقام گرده افشان ندارد. گرده ‌آلبالو میتواند گل گیلاس را تلقیح کند.
گل آلبالو معمولاً دیرتر از سایر میوه های هسته دار باز می شود بهمین دلیل معمولاً با خطر سرمازدگی مواجه نمی شود. میوه آلبالو دارای دم بلند که بر اساس بلندی یا کوتاهی دم تقسیم بندی می شود و معمولاً ارقام دم کوتاه مرغوب ترند.




اقلیم :
نیاز سرمایی آلبالو بین 1600-600 ساعت زیر 7 درجه سانتیگراد می باشد. تابستان های خشک و خنک برای این درخت مناسب است. مقاومت به سرما در حد سیب است. ریشه آلبالو در برابر خاک مرطوب نسبت به گیلاس دارای مقاومت بیشتری است و ریشه آلبالو سطحی و تا حداکثر عمق 5/1 متر گسترش می یابد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقایسه و بررسی موتور خودروهای فعلی با موتورهای نس

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل PDF (پی دی اف) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی مقایسه و بررسی موتور خودروهای فعلی با موتورهای نسل آینده در pdf دارای 117 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در PDF می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پی دی اف پروژه دانشجویی مقایسه و بررسی موتور خودروهای فعلی با موتورهای نسل آینده در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی مقایسه و بررسی موتور خودروهای فعلی با موتورهای نسل آینده در pdf

چکیده

مقدمه

فصل اول :نگاهی به تاریخچه موتورهای  احتراقی

1- مقدمه ای بر این فصل

1-1 - سیر تحولی و رشد

1-2- انواع طبقه بندی موتورهای احتراق داخلی

فصل دوم:معرفی و بررسی موتورهای متداول و جدید

2-1- موتور دو زمانه

2-2- موتورهای چهار زمانه

2-3- موتورهای دورانی

2-3-1- موتور وانکل

2-3-2- موتور دورانی کم مصرف

2-4- موتورهای شبه توربین

2-5- موتور شبه توربین ساده

2-6- موتور شبه توربین کالسکه ای

2-7- موتور نیمکره ای

2-8- موتورهای شش زمانه

2-9- موتور های هوای فشرده

2- 10- موتورهای محفظه احتراق متغیر

2-11- موتورهای هیبریدی

2-11- 8- پیشرانه هیبریدی بدون باتری

2-11- 9- پیشرانه هیبریدی دو حالته

2-12- موتورهای جت

2-13- موتورهای VVC

2-14- تکامل پیشرانه های VTEC

2- 15- موتور های شعاعی

2-16- موتورهای استرلینگ

2-17- پیشرانه های HCCI

2-18- پیشرانه های  Flexi Fuel

2-19- پیشرانه های MYT

2-20- موتورهای DIESOTTO

2-21- موتورهای دیزل جدید

2-21-1- موتور های دیزل 2 زمانه

2-21-2- موتور EMD

فصل سوم:مقایسه مزایا و معایب موتورهای جدید

3-1- تفاوت اصلی بین موتور های دیزلی و بنزینی

3-2 - مزایا و معایب موتور های شبه توربین

3-3- مزایای موتور نیم کره ای

3-3-1- معایب موتور نیم کره ای

3-4- مزایای موتور شش زمانه

3-5- مزایای موتورهای شعاعی

3-6- معایب موتورهای استرلینگ متداول

3-7- ویژگی های پیشرانه های HCCI

3-7-1- معایب HCCI

3-8- تفاوتهای وانکل با موتور معمولی

3-9- چالشها در طراحی موتورهای دورانی

فصل چهارم :نتیجه گیری و جمع بندی

4-1- نتیجه گیری

4-2- پایان عصر موتورهای درون سوز

4-3- سخن آخر

فصل پنجم:پیوست ها  ومنابع

منابع و مآخذ

لغات و اصطلاحات موتور

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق اقدامات امیرکبیر برای جلوگیری از شیوع وبا د

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق اقدامات امیرکبیر برای جلوگیری از شیوع وبا در pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق اقدامات امیرکبیر برای جلوگیری از شیوع وبا در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق اقدامات امیرکبیر برای جلوگیری از شیوع وبا در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق اقدامات امیرکبیر برای جلوگیری از شیوع وبا در pdf :

نخستین شیوع وبا در ایران به سال بازمى‌گردد. 26 سال بعد، وباى دیگرى در شهر تهران شیوع یافت. «ریشارخان»، سفیر فرانسه، در مورد وباى تهران مى‌گوید: «بیست و چهارم جولای [دهم شعبان ه.ق] که من به شهر آمده بودم، شاه به واسطه وبایى که بروز نموده بود از نیاوران کوچ کرده، توى کوه‌ها رفت... سى و یکم جولای: امروز در کوچه که منزل دارم، یکصد و بیست نعش وبایى را شمردم که به قبرستان مى‌بردند. گاهى دو، سه تابوت گذاشته، حمل و نقل مى‌کردند... احدى نزدیک به وبازدگان نمى‌آمد».
شاه مملکت، فرار را بر قرار ترجیح داد و به جاهاى خوش آب و هواى طهران رفت و «رعیت جماعت» تنها ماند و آنقدر کشته داد تا بیمارى از شدت افتاد. اما به روزگار میرزا تقى خان امیر کبیر چنین نبود و این مرد دوراندیش و ایران‌دوست، به هنگام صدارت خود، در پیشگیرى از بیمارى‌ها، گام‌هاى اساسى و جدى متناسب آن روزگار برداشت. به دستور امیر: جزوه قواعد معالجه وبا به چاپ رسید و راجع به چگونگى این بیمارى و جلوگیرى از سرایت آن... میان روحانیان و سرشناسان محله‌هاى شهر پخش شد و این تدبیرى ارزنده بود. به علاوه براى محافظت ممالک محروسه از آلودگى ناخوش مزبوره در مرزها، قاعده گراختین (قرنطین) گذارده شد که مسافران را چند روز در آنجا نگاه دارند و دود بدهند و بعد روانه شوند. دستور میرزا تقى خان در این موضوع و خاصه حاشیه‌اى که به خط خود افزوده قابل توجه است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله در مورد تیزهوشى و نبوغ کودکان در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد تیزهوشى و نبوغ کودکان در pdf دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد تیزهوشى و نبوغ کودکان در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد تیزهوشى و نبوغ کودکان در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد تیزهوشى و نبوغ کودکان در pdf :

از مسائل مهم و از بدایع آفرینش وجود افرادى است که از لحاظ ظاهر با دیگران تفاوت چندانى ندارند ولى از نظر درک و فهم و سرعت انتقال اعجوبه‌اى بحساب مى‌آیند. ذهن آنان بیدار و اظهارنظر و بررسى و بصیرتشان شگفت‌آور است. قدرت روانى و توان تفکر در این افراد بسیار بالاست و چیزهائى را در مى‌یابند که دیگر افراد عادى از درک آنها عاجزند. اینگونه افراد را که عده بسیارى در هر جامعه نیستند باهوش و تیزهوش مى‌خوانند.

یستند باهوش و تیزهوش مى‌خوانند.
گروهى از برگزیده‌هاى همین گروه که در سطح بالاترى از دیگران قرار دارند و درک و فهم بیشتر وسریع‌ترى داشته، درخشندگى و زبدگى بیشترى از خود بروز مى‌دهند نابغه و یا داراى نبوغ مى‌خوانند. اینان کسانى هستند که نفسانیاتى فوق تصور افراد عادى دارند و کار و تلاششان ارزنده‌تر و چشمگیرتر است.
نبوغ عالیترین درجه هوش است، اثرش از همه شاهکارهائى که ناشى از تربیت است تجاوز

مى‌کند. زمینه‌اى است سرشتى و مادرزادى که نمى‌توان آن را به کسى هبه کرد. اگر مربى لایقى باشیم تنها مى‌توانیم آن را در افراد بپرورانیم و رشد دهیم. اینان بسیار پراستعدادند و درخشندگى دارند ولى معلوم نیست در همه زمینه‌ها این چنین باشند، برخى از آنان در برخى زمینه‌ها نبوغ دارند در موارد دیگر چندان رشدى ندارند.
تفاوتها در هوشمندى
همه افراد، حتى همه کودکانى که در یک خانواده زاده مى‌شوند از نظر هوشى در شرایط و امکانات واحدى نیستند. برخى از آنها باهوش و برخى باهوش‌تر و عدٌه‌اى هم دچار عقب‌ماندگى ذهنى مى‌باشند تا حدى که قادر به تر و خشک‌کردن خود نمى‌باشند.
در طبقه‌بندى هوشى آنها سه‌گروه را مى‌توان از هم تشخیص داد:
– گروهى که از نظر هوش عادى و طبیعى هستند و اکثریت افراد جامعه را تشکیل مى‌دهند. این عده بیش از 66 درصد جمعیت هر کشور را تشکیل مى‌دهند.
– گروهى از نظر هوشى در سطح پائین‌ترى قرار دارند و نمى‌توانند پابه‌پاى افراد عادى به پیش روند و اینان را کندذهن یا عقب‌ماندگان ذهنى مى‌خوانند که خود سه گروه عمده: آموزش‌پذیر، تربیت‌پذیر و عقب‌مانده عمیق را تشکیل مى‌دهند.
– گروه سوم که سطح هوش و درک آنها از دوگروه فوق بالاتر است و آنان را افراد باهوش، تیزهوش و در سطح بالاتر نابغه مى‌خوانیم.
– گرو‌ه‌هاى دوم و سوم در طبقه‌بندى افراد باهوش را استثنائى مى‌خوانند.
ملاک‌ها و معیارها
اینگونه افراد براساس ملاک‌ها و معیارهائى از دیگران بازشناخته مى‌شوند. اهمٌ صفات آنها عبارتنداز:
– وسعت اطلاعات و آگاهى از همه امورى که دیده و شنیده‌اند.
– زبان و بیان قوى‌تر و بالاتر از حدسنى خود، تاحدى که از خردسالى زبان آورند.
– استدلال و منطق نیرومند ناشى از فکر بگونه‌اى که بتوانند دیگران را قانع کنند.
– تمایل به مبارزه براى حل مسائل و قوى‌بودن در مواجهه با آن‌ها و داراى جرأت و شجاعت بسیار.
– قضاوت بسیار قوى و صائب بگونه‌اى که نتیجه جریان را زود دریابند و مورد عنایت قرار دهند.
– علاقمندى به جریانات سیاسی، افکار فلسفى و اجتماعى و حل و بحث و نقد آنها.
– ابتکار و جوش وخروش در به ثمررساندن آنها و حتى ابداع سخن،داستان، افسانه و خلاقیت.
– رغبت‌هاى متلوٌن به گونه‌اى که در هر موردى اگر بایستند بدان سو گرایش پیدا مى‌کنند.
– مکالمه حساب شده و حتى انتخاب لغات در سخن گفتن و توانائى داستان‌گوئى خوب.
– درک و فهم قوى در مطالب شفاهى بگونه‌اى که در کلاس درس مطلب را مى‌فهمند و نیازى به مطالعه مجدد ندارند.
– سازش بیشتر و مخصوصاً بازى با آنها، بویژه بازى‌هاى عقلانى و اندیشیده و حساب شده.
– اعتماد به نفس زیادتر از دیگران بگونه‌اى که به دیگران کمتر وابسته‌اند.
– داراى ثبات عاطفى بیشترند طورى که محبت و کینه و خشم و ترسشان نسبتاً از روى حساب است.
– استقلال طلبى فوق‌العاده‌اى دارند و حاضر نیستند سر درطاعت دیگران داشته باشند.

 

– داراى ظرفیت هنرى و ذوقى بالا و برجسته‌اى هستند اگر در آن وارد شوند توفیقى بدست مى‌آورند مثل داوین‌چی.
– داراى توان هدایت و رهبرى هستند و در کلاس و بازى مى‌توانند بچه‌ها را به دور خود جمع کنند.
– توان حرکتى – رشدى بسیار خوب و قابل‌قبول دارند و خواهیم دید از این بابت ضعفى ندارند.
– توان ادامه تحصیل در سطوح بالا حتى در دوره دکترا و انجام کارهاى تخصصى و اجرائى مسأله را دارند.

– توان یادگیرى سریع و توأم با درک و فهم.
شناخت تیزهوشان
براى شناخت تیزهوشان از شیوه‌هاى مقدماتى و سرانجام از تست استفاده مى‌شود. اما شیوه‌هاى مقدماتى عبارتند از:
– ملاحظه نوع سؤالات آنان از پدر و مادر و اطرافیان در خردسالی.
– مشاهده کارهاى حیرت‌آور آنان در سنینى که توقع آن نیست.
– ملاحظه رأى و نظرى که مى‌‌دهند و آن رأى و نظر حکایت از ابداع دارد.
– اظهارنظر معلم که او در کلاس فردى فوق‌العاده است اگرچه گاهى معلمان آنها را نمى‌شناسند.
– ملاحظه جریان رشد آنها. مثلاً در 8 ماهگى بعضى از کلمات را تلفظ مى‌کنند، برخى از 9 ماهگى مى‌توانند با تکیه به صندلى بایستند، در 11 ماهگى مى‌توانند راه بروند و جمله را بکار مى‌برند حتى دیده شده که برخى ضمن دیدن ماشین‌نویسى مادر در 18 ماهگى خواندن یاد گرفته‌اند.
تیپ تیزهوشان
تیزهوشان و نوابغ از چه تیپى هستند؟ در این زمینه بررسى‌هاى متعددى صورت گرفته است، از جمله بررسى دانشگاه هاروارد است روى زندگى و شرایط دو هزارتن از نوابغ قرون 4 تا 02 میلادى . این بررسى‌ها نشان ‌داده‌اند اغلب اینان افرادى بوده‌اند:
لجباز، ساده‌دل، داراى حالاتى کودکانه، شکاک در برابر امور، مقاوم در برابر قوانین و ضوابط، و حتى قانو‌ن‌شکن، برخى از آنان داراى بیمارى‌هاى جسمی، و هم داراى روش غیرعادى نسبت به جنس مخالف، بعضى از آنان عاشق‌پیشه و احساساتى بوده‌اند.
اینان داراى دوراندیشی، سرعت‌انتقال، ابتکار، خلاقیت، تخیل‌قوی، قدرت تحمل، ظرفیت روانى بسیارند و در رودر روئى در برابر مشکلات بسیار خوبند. مسائل را خوب حدس مى‌زنند، درباره امور خوب مى‌توانند پیش‌بینى کنند. چه بسیارى از آنان اهل مطالعه‌اند و در تحصیل جلوترند.
اغلب اینان در جنبه اقتصادى از طبقات بالاتر از حد متوسطند و شاید مسأله بدان‌خاطر است که عامل محیط از نظر تجارب و غذا و شرایط آن در این رابطه مؤثرند. دانشمندان حتى رابطه‌اى یافته‌اند بین فقرغذائى و کم‌هوشی.
آمار تیزهوشان
کل آنهائى که از حدعادى بالاترند ( از باهوش، تیزهوش و نابغه ) کلاً حدود کمتر از سه درصد افراد جامعه است ولى اگر بخواهیم بصورت ریزترى آمار را عرضه کنیم:
– از 160 به بالا در ازاى هر 10000 نفر حدود 1نفر
– از 156 به بالا در ازاى هر 10000 نفر حدود 2 نفر
– از 146 به بالا در ازاى هر 10000 نفر حدود 6 نفر
– از 130 به بالا در ازاى هر 1000 نفر حدود 10 نفر

– تیزهوشى درحد نبوغ در هرملیون نفر یک نفر است.
در این زمینه عده پسران بیشتر است و ظرفیت و قابلیت آنها زیادتر است. در هوش از 140 به بالا در ازاى هر سه پسر یک دختر داریم. این عده در بین همه جوامع وجود دارد، از سفید وسیاه، با این تفاوت که گاهى شرایطى فرهنگى سبب افت مى‌شود. اینکه پاره‌اى از تست‌ها سیاه‌پوستان را عقب مانده‌تر از سفیدپوستان نشان مى‌دهند بعلت اشکال در تست است که با شرایط جامعه آنها تطابق ندارند.
اهمیٌت تیزهوشان
تیزهوشان و نوابغ سرمایه‌اى یک جامعه‌اند، مى‌توانند مبدع علم و فکر و فلسفه‌اى باشند

. اختراعى پدید‌آورند، نوآورى‌هائى داشته باشند. متأسفانه در اغلب جوامع اینان ناشناخته باقى مى‌مانند و حتى والدین و مربیان نمى‌توانند آنان را بشناسند.
چه بسیار از اینان که در جامعه‌اى زندگى مى‌کنند و بعلت عدم امکان شناخت آنها از یکسو، و رشد و پرورششان از سوى دیگر به کارهائى ساده مثل کارگری، کشاورزی، بقالى و عکاسى مشغولند و اگر پرورده مى‌شدند این امکان وجودداشت که چون بوعلى‌سینا، زکریاى رازى و; ابراز وجود کنند.
حتى در اثر مسامحه‌ها، غفلت‌ها، جهالت‌ها ممکن است سراز جرم و جنایت درآورند و جرائمى را مرتکب شوند که پلیس را بحیرت اندازند. آثارى از خود باقى نمى‌گذارند و در میان افراد جامعه بصورت عادى به زندگى ادامه مى‌دهند.
اگر دستگاه تربیتى کشور درباره آنها سرمایه‌گذارى کند و آنها را نیکو بپروراند، استعدادهایشان را شکوفا کند خواهند توانست موجبات رشد و رونق کشور را فراهم نمایند. آنچه کشورهاى آمریکا و اروپا از صنعت و اختراع دارند. محصول فکر و نظر نوابغ آنهاست .

علائم و ویژگى‌ها
حالات و رفتار
اینگونه کودکان اغلب افرادى هستند شلوغ، بنظر عده‌اى ناسازگار. اغلب آنان افرادى هستند درونگرا، بغرنج، ناتوان در برقرارى ارتباط با افراد کوچکتر و نادان‌تر از خود، در عین‌حال افرادى هستند، بخود متٌکی، خودانگیخته، مستقل از دیگران در شرایطى هستند که خانواده برایشان دنیاى کوچکى است و نمى‌توانند در آن بگنجند و ادامه حیات دهند.
در مواردى ممکن است داراى رفتارى باشند فاقدجاذبه و اغلب داراى دافعه‌اند، لجوجند، رفتار غیردوستانه‌اى از خود بروز مى‌دهند و گاهى ممکن است دچار بحران گردند و جنون‌آمیزانه کارى انجام دهند و یا عمل وحشیانه‌اى از آنها سرزند و با پشیمانى شدید همراه است.
استعداد و فهم و یادگیری
چنین کودکانى یادگیرى سریع دارند بدان‌خاطر که فهم و درکشان بسیار و انتقالشان سریع است. اینان از هوش سرشارى برخورداند و زود از جزئى به کلى منتقل مى‌شوند و قضایاى متنوٌعى را کشف مى‌کنند. بمحض شنیدن مطلبى مباحث بسیارى به ذهنشان خطور مى‌کند، در درک آن تأملى نشان نمى‌دهند.
اینان به تنهائى قادر به تحصیل هستند، راحت‌تر از همسالان درس مى‌خوانند و در علوم اطلاعات وسیعى مى‌توانند داشته باشند قادرند دو کلاس یک‌سال بخوانند ولى خوب‌تر از آن غنى‌سازى برنامه و افزایش اطلاعات در آن قسمت است. معمولاً آنان را قبل از سن مدرسه اسم مى‌نویسند بدان‌خاطر که خود کودکان اعداد و کلمات ساده را طبیعى فرا مى‌گیرند و بسرعت مطالعه کرده و بدان دست مى‌یابند. و بهمین‌خاطر نیازى به تقلب در درس و امتحان ندارند.

چنین فرزندانى استعدادهاى فوق‌العاده‌اى دارند. در دوسه سالگى قادرند خوب حرف بزنند کلماتى را ابداع کنند جملاتى بسازند. در اینان قدرت دلیل‌یابى قوى است و در یادگیرى توان استثنائى دارند، حافظه‌شان بسیار قوى است، توان تخیلیشان، اراده و استدلالشان نیرومند است و از این بابت مى‌توانند براى خود در اجتماع جائى بدست آورند.
بخاطر استعداد فوق‌العاده به کارهاى ذهنى علاقمندند، کنجکاوى نیرومندى دارند، خلاقیت و ابتکارشان بسیار است. مى‌توانند در هنر پیشرفتى چشمگیر داشته باشند. و بهمین‌خاطر

براى خود سرگرمى‌هاى وسیع و متنوع دارند، نقاشى دارند، در برخى از کشورها اینان موسیقى مى‌آموزند به سرگرمى ‌هاى ریاضى مشغول مى‌شوند.
اخلاق و روابط
اینان در وضع و شرایطى هستند که با بزرگترها بازى مى‌کنند به سادگى مى‌توانند با آنها و با دیگران ارتباط برقرار کنند ولى بعلت تفاوت در فکر و رأى دامنه و روابطشان وسیع نیست و حتى گاهى نامعقول و عصیان‌منشانه است. زمانى هم ممکن است با بالغان و معلمان روش منفى در پیش بگیرند.
گاهى ممکن است اینان اهل ستیزه باشند و با دیگران همکارى و هماهنگى لازم را نداشته باشند، و یااین امکان وجود دارد که در میان جمع به بازى گرفته‌نشوند و در نتیجه منزوى گردند. این ناسازگارى‌ها در مواردى ممکن است سبب عقب‌ماندگى اجتماعى آنان شود و حتى از درس وابمانند.
از لحاظ اخلاق احساس مسؤولیت دارند، حق گویند، امینند، عامل به تعهدند. باوجدانند، صادقند، عدم‌تفاخر و عضویت در گروه براى آنها مطرح است ولى تغییرات خُلقیشان شدید است و گاهى ممکن است لجوج و آشتى‌ناپذیر باشند و مخصوصاً نوجوانیشان توأم با تلاطم است.
عاطفى
شوخ‌طبعند، خوش‌بینند، ثبات خلقى دارند، مشکل عاطفى آنها اندک است مى‌توانند دوست‌خوبى باشند و در آینده همسر وفادارى شوند. ثبات عاطفى درآنان بسیار است و مى‌توان از این بابت به آنان اعتماد کرد.
ترسشان زیاد است و البته ترس معقول دارند. اینان از چیزهائى مى‌ترسند که دیگران از آنها نمى‌ترسند زیرا مى‌توانند عاقبت امرى را حدس بزنند و خطر را نیکو درک کنند. درهر معرکه‌اى وارد نمى‌‌شوند از کسانى نیستند که دل به دریا زنند.
جسمى
براساس بررسى‌هائى که بعمل آمده ( تحقیقات دانشگاه هاروارد) اغلب اینان:
– سرى بزرگ، مغزى پرحجم و پیشانى برآمده دارند. شیارهاى مغزیشان پیچیده‌تر است.
– از نظر جسمى سالم و تکامل چشمانشان خوب است.
– قدشان بلندتر، وزن آنها زیادتر است و در پى آنند که قواى خود را به کار و فعالیت تبدیل کنند.
– ممکن است کوچک و ظریف باشند ولى از چهره‌شان مى‌توان پیشرفتشان را حدس زد.
– برخى از تیزهوشان ممکن است نقص‌هائى داشته باشند.مثلاً کپلر در چشم ضعیف بوده، گوش ادیسون سنگین مى‌شنیده، حتى برخى کوتاه‌قد هم بوده‌اند.
رشد و حرکت
اغلب اینگونه کودکان:
– اهل جنب‌وجوش و حرکت و بازى هستند و قرار و آرام ندارند.
– زودتر از دیگران به راه مى‌افتند و زودتر سرپاى خود مى‌ایستد. حتى زودتر دندان در مى‌آورند.
– افزایش وزن و قد و رشد سریع‌تر است گوئى غذا در رشدشان بیشتر مؤثر مى‌باشد.
– جست‌وخیز و انعطاف‌پذیرى بدن در آنان زیادتر است و بهتر مى‌توانند خود را باشرایط تغییر دهند.
– و در کل چنانند که گوئى دائماً در تب‌وتابند و نمى‌توانند در پوست خود بگنجند.
– به بازى بسیار علاقه دارند مخصوصاً بازى‌هاى فکری، و با بزرگتر‌ها بازى مى‌کنند.
– اسباب‌بازیشان ابتکارى است، و همبازى‌هاى آنان خیالى و این بازى‌ها پیچیده و دشوارند

.
علٌت تیزهوشى
نظرات متعدٌدى در این زمینه وجود دارد که هیچکدام نمى‌توانند قاطع باشند. عده‌اى تکیه به وراثت دارند و گروهى تکیه به محیط. ما ضمن اینکه نقش وراثت را در این زمینه طرد نمى‌کنیم و اهمیٌت عامل محیط را از یاد نمى‌بریم متذکر مى‌شویم که هیچکدام و حتى ترکیبى از آن دوهم نمى‌توانند موجد نبوغ باشند.

تیزهوشانى را مى‌شناسیم که فرزندانى سفیه و عقب‌‌مانده ذهنى از خود برجاى گذاشتند و افراد عادى و متوسطى را مى‌شناسیم که فرزندانشان جزء تیزهوشان و نوابغ بوده‌اند. همچنین برخى از آنها در محیط فقر رشد کرده‌اند و عده‌اى در محیط غنا و در کل از طبقات بالا زیادتر بوده‌اند.
در کل ترکیبى از عوامل وراثت، محیط، تربیت را دراین زمینه نام مى‌بریم و عوامل ناشناخته دیگرى را هم در آن دخیل مى‌دانیم و بهتراست آن را عنایتى خاص از جانب خدا ذکر کنیم. تلاش‌هاى دانشمندان که موجباتى پدید آورند تا کودک سر از نبوغ درآورد و یافردى تیزهوش بزاید تا حال به نتیجه قابل ذکرى نینجامیده است.
شکست‌ها در تحصیل
با همه تیزهوشى و نبوغى که دارند شکستشان در تحصیل امرى شگفت‌آور نیست. برخى از اینان در موقعیت بسیار تأثرانگیزى قرار مى‌گیرند و در علم افت پیدا مى‌کنند. براساس تحقیقات رالف، پاسو، و گلدبرگ از 4900 نوجوان تیزهوش حدود 54 درصد از پسران و 33 درصد از دخترانه نمره‌هاى بسیار بدى گرفتند و نتوانستند در دانشگاه قبول شوند. در مورد علل شکستشان در تحصیل دلایل متعددى را ذکر کرده‌اند از جمله:
وجود معلمان ناشی، بیسوارى والدین، عدم سازگارى با دیگران، علاقمندى به کارهاى فوق‌برنامه، بى‌اعتنائى به محتواى درسی، کوچک و ناچیز دانستن کار، عدم‌انگیزه کافى در تحصیل و کسب‌کار، را در این جنبه ذکر کرده‌اند.
از موارد دیگر در این جنبه عدم تناسب روش‌هاى تدریس با ذوق و سلیقه آنها، وجود آرزوهاى پردامنه و شگفت‌آور، ناتوانى معلم در درک آنها، و ; قابل ذکرند.
از شکست‌هائى که در نوابغ دیده شده است موارد بسیارى را مى‌توانیم ذکر کنیم از جمله گفته‌اند، اینشتاین در ورد به دانشکده پلى‌تکنیک در زبان مردود شد و در جانورشناسى و گیاه‌شناسى نمره کافى نیاورد، گالیله نتوانست مدرک دکتراى خود را بدست آورد، مندل دو بار در امتحان آموزگارى مردود شد، حتى برخى از آنان از نظر هوشى افت پیدا کردند.
در رابطه با درس و مدرسه
بسیارى از اینان در امر درس افرادى بى‌قید و سربهوا هستند و حتى موفقیت آنان در تحصیل بسیار اندک است با اینکه به کارهاى خارج از مدرسه علاقه دارند. برخى از اینان مدرسه را براى خود زندان و حتى شکنجه‌گاه تصور مى‌کنند، زیرا در آنجا اقدامات مثبت و سازنده‌اى ندارند.
درس را جدٌى نمى‌گیرند و نمى‌توانند معلمان کم‌هوش خود را تحمل کنند، برنامه مدرسه را ضعیف و ناچیز مى‌دانند و ممکن است بدین‌خاطر در کلاس دردسر بیافرینند. البته اگر درس بخوانند از دیگر دانش‌آموزان موفق‌ترند و یا در انجام تکالیف از آنان جلو مى‌زنند.
نیازشان به راهنمایى
برخلاف تصوٌر عده‌اى که مى‌گویند اینان کودکانى پیشرفته‌اند و نیازى به راهنمائى ندارد باید گفت به راهنمائى نیاز دارند و نیازشان بیش از دیگر افراد است. این سخن بدان‌خاطر است که آنها دنیائى از ذخائر و استعدادها هستند و در مصرف آنها گیج و درهمند.

اینان هم مى‌توانند در ادبیات رشد کنند، هم در ریاضى و هم در علوم زیستى و طبیعى و;. در هر قسمت که آنها وارد مى‌شوند احساس موفقیت و لذٌت دارد; و در نتیجه نمى‌دانند در کدام رشته ادامه تحصیل دهند و در کدام بخش فعالیت کنند تابیشتر و بهتر بدرخشند و بیشتر به نفع کشور گام بردارند.

در اینجاست که راهنمائى ضرورت پیدا مى‌کند، باید افراد آگاه و روشن در این زمینه به راهنمائى آنها بپردازند و انگیزه‌اى در آنان پدید آورند تا به سوئى که موردنظر و نیاز جامعه است حرکت کنند. تنها نیاز مهم این عده آن است که برانگیخته شوند و بدانند چه راهى را باید طى کنند. و اصولاً براى بروز نبوغ تربیت شرط اصلى و مربى مناسب لازم است.
برنامه‌ریزى براى کودکان تیزهوش
کودکان تیزهوش نیاز به برنامه‌هائى ویژه دارند که در مدارس عادى وجود ندارد و یا امکان طرح و اجراى آن نیست. نیاز به برنامه‌اى دارند که متناسب با ذوق و استعدادشان باشد و بعقیده تورنس در جهتى باشد که آنها را به یادگیرى اکتشافى وادارد و در اجرا هم صورت انفرادى داشته باشد و حتى در تنهائى هم قابل ادامه و عمل باشد. براى آنها دوگونه برنامه‌ریزى مى‌توان داشت: افقی، موازی.
در برنامه‌ریزى افقى سعى براین است محتواى بیشترى را تهیه کنند و آن‌ها را یکى پس از دیگرى و بدنبال هم قرار دهند. براى کودک مثلاً درس زیست‌شناسى یا ریاضى معین کنند و مطالب این درس بگونه‌اى باشد که طفل به تناسب هوش بتواند در یک سال کتاب‌هاى ریاضى چندسال را بخواند. هر کتابى را که تمام کرد کتاب بعدى را آغاز کند .
در برنامه موازى اصل براین است که دانش‌آموز درس زیست‌شناسى یا ریاضى یک سال تحصیلى را بخواند ولى در کنار آن کتاب‌هاى دیگر ریاضی، زیست‌شناسى و آنهائى که معلومات او را عمیق‌تر و وسیع‌تر مى‌کنند بگیرد. و به اصطلاح برشاخ و بال آن دروس اضافه کنیم.
ویژگى برنامه‌ها
برنامه‌هاى درسى آنان باید انعطاف‌پذیر و انعکاسى از وضع و شرایط جامعه باشد و تنها به کتب رسمى قناعت نشود. برنامه ثابت امتحانى و ترمى براى آنها به مصلحت نیست، هروقت که درسى و برنامه‌اى تمام شد همان وقت زمان امتحان است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   86   87   88   89   90   >>   >