پروژه دانشجویی تحقیق علوم ورزش در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق علوم ورزش در pdf دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق علوم ورزش در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق علوم ورزش در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق علوم ورزش در pdf :

علم ورزش ، علمی است که در آن به مسائل علمی و تخصصی ورزش پرداخته می شود و هدف از این علم آن است که علاقه مندان به ورزش از این طریق پی به کلیه مسائل مربوط به علوم ورزش برده و آن را بکار بندند تا کمتر دچار آُسیب شده و همچنین از طریق علم ورزش مهارت خود را در هر رشته ورزشی افزایش دهند .



آدمی در مراحل تمدن به درجات عالی رسیده و اندیشه و فکر او بسیار تابناک شده و حاصل کار و اندیشه و هوشمندی انسان یعنی علوم و معارف بشری نیز روز به روز وسعت یافته است . هر یک از دانش ها و فروغ معرفت های انسانی در قرن بیستم به صورت دریای پهناور در آمده است به طوری که در هر یک از رشته های علوم باید سال ها وقت صرف کرد تا در آن تخصص یابد و به مقام شامخی برسد ، نه تنها ناگزیر است از برگزاری مسابقه آن علم یا فن در جهان آگاه گردد و از بزرگان آن رشته تاسی جوید و پیش برود ، بلکه همین فرد باید علاقمند به این رشته هم باشد و همین موارد لزوم داشتن اطلاعات کافی و یا معلومات عمومی را ایجاب می کند . امروزه هیچ کس حتی کسانی که فقط ورزش را بخاطر ورزش نه بخاطر اهداف قهرمانی در رقابت های رسمی انجام می دهند ، نمی توانند منکر ارزش روش های علمی در بالا بردن سطح تکنیک ، تاکتیک و بطور کلی کیفیت تیم ها در هر نوع ورزشی باشند . در ورزش اجرای صحیح مهارت ها وابسته به رعایت اصول و قوانینی علمی متکی بر اصول مکانیکی و بیومکانیکی است .
وقتی رقابت ها در سطح حتی صدم ثانیه ها کشیده می شود صرف نظر از تلاش شخصی ورزشکار در پیروزی ، به طور دقیق ارزش تمرینات و نحوه ی استفاده حداکثر از قدرت و توان ورزشکار در تمرینات توسط یک مربی آگاه و با استفاده از روش های علمی و سایر خصوصیاتی که یک مربی موفق باید داشته باشد از جمله اصول علمی تربیت بدنی ، برنامه ریزی صحیح تمرینات به نحوی که ورزشکار در روز مسابقه در حداکثر کیفیت بدنی و توان مسابقه باشد به طور کامل روشن و غیر قابل انکار است .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله تفسیر نمونه آیت الله مکارم شیرازی در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تفسیر نمونه آیت الله مکارم شیرازی در pdf دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تفسیر نمونه آیت الله مکارم شیرازی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تفسیر نمونه آیت الله مکارم شیرازی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تفسیر نمونه آیت الله مکارم شیرازی در pdf :

حسد گاهی در شکل محبوب :
جمل حسدأ من عند انفسهم ( انگیز آنها حسدی از ناحی خودشان است ) ممکن است اشاره به این باشد که حسد گاهی در شکل هدف منعکس می شود و آب و رنگ دینی به آن می دهند ، ولی حسدی که آنها در این زمینه نشان می دادند حتی این رنگ را نیز نداشت بلکه صرفأ جنبه شخصی داشت .(1) این احتمال وجود دارد که اشاره به حسدی باشد که در جان آنها ریشه دوانده است .
(1) تفسیر المنار ذیل آی مورد بحث . سوره بقره آی 110 جزء اول

ص 424
سوره نساء ، آیه 53 – 55 حسدها ، در جنایات ص423 و حسد در روایتی از حضرت علی (ع) :
حسد که در فارسی از آن تعبیر به رشک می کنیم به معنی آرزوی زوال نعمت از دیگران است ، خواه آن نعمت به حسود یا نرسد ، بنابراین کار حسود در ویران کردن و آرزوی ویران شدن متمرکز می شود ، نه اینکه آن سرمایه و نعمت حتمأ به او منتقل گردد . حسد سر چشم بسیاری از نابسامانیهای اجتماعی است از جمله اینکه :
1- حسود تمام یا بیشتر نیروها و انرژیهای بدنی و فکری خود را که باید در راه پیشبرد اهداف اجتماعی به کاربرد در مسیر نابودی و ویران کردن آنچه هست صرف می کند ، و از این رو هم سرمایه های وجودی خود را از بین برده و هم سرمایه های اجتماعی را .
2- حسد انگیز قسمتی از جنایات دنیا است و اگر عوامل و علل اصلی قتلها ، دزدیها ، تجاوزها و مانند آن را بررسی کنیم خواهیم دید که قسمت قابل توجهی از آنها از عامل حسد مایه می گیرد ، شاید بخاطر همین است که آن را به شراره ای از آتش تشبیه کرده اند که می تواند موجودیت حسود و با جامعه ای را که درآن زندگی می کند به خطر بیندازد .
یکی از دانشمندان می گوید حسد و بد خواهی از خطرناکترین صفات است و باید آن را به منزل موحشترین دشمن سعادت تلقی کرد و در دفع آن کوشید . جوامعی که افراد آن را اشخاص حسود و تنگ نظر تشکیل می دهند جوامعی عقب افتاده هستند ، زیرا همانطور که گفتیم حسود همیشه می کوشد تا دیگران را به عقب بکشد و این درست بر خلاف روح تکامل و ترقی است .
3- از هم اینها گذشته حسد اثرات بسیار نا مطلوبی روی جسم و سلامت انسان می گذارد ، و افراد حسود معمولأ افرادی رنجور و از نظر اعصاب و دستگاههای مختلف بدن غالبأ ناراحت و بیمارند ، زیرا امروز این حقیقت مسلم شده که در بیماریهای جسمانی در بسیاری از موارد عامل روانی دارند ، و در طب امروز بحثهای مشروحی تحت عنوان بیماریهای روان تنی دیده می شود که به این فسمت از بیماریها اختصاص دارد . جالب اینکه در روایات پیشوایان اسلام روی این موضوع تکیه شده است :

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله تفسیر سوره لقمان (آیه 1 تا 15) در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تفسیر سوره لقمان (آیه 1 تا 15) در pdf دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تفسیر سوره لقمان (آیه 1 تا 15) در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تفسیر سوره لقمان (آیه 1 تا 15) در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تفسیر سوره لقمان (آیه 1 تا 15) در pdf :

ِسمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
الم (1)
تِلْک ءَایَت الْکِتَبِ الحَْکِیمِ(2)
هُدًى وَ رَحْمَهً لِّلْمُحْسِنِینَ(3)
الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصلَوهَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکَوهَ وَ هُم بِالاَخِرَهِ هُمْ یُوقِنُونَ(4)
أُولَئک عَلى هُدًى مِّن رَّبِّهِمْ وَ أُولَئک هُمُ الْمُفْلِحُونَ(5)
وَ مِنَ النَّاسِ مَن یَشترِى لَهْوَ الْحَدِیثِ لِیُضِلَّ عَن سبِیلِ اللَّهِ بِغَیرِ عِلْمٍ وَ یَتَّخِذَهَا هُزُواً أُولَئک لهَُمْ عَذَابٌ مُّهِینٌ(6)
وَ إِذَا تُتْلى عَلَیْهِ ءَایَتُنَا وَلى مُستَکبراً کَأَن لَّمْ یَسمَعْهَا کَأَنَّ فى أُذُنَیْهِ وَقْراً فَبَشرْهُ بِعَذَابٍ أَلِیمٍ(7)
إِنَّ الَّذِینَ ءَامَنُوا وَ عَمِلُوا الصلِحَتِ لهَُمْ جَنَّت النَّعِیمِ(8)
خَلِدِینَ فِیهَا وَعْدَ اللَّهِ حَقًّا وَ هُوَ الْعَزِیزُ الحَْکیمُ(9)
خَلَقَ السمَوَتِ بِغَیرِ عَمَدٍ تَرَوْنهَا وَ أَلْقَى فى الاَرْضِ رَوَسىَ أَن تَمِیدَ بِکُمْ وَ بَث فِیهَا مِن کلِّ دَابَّهٍ وَ أَنزَلْنَا مِنَ السمَاءِ مَاءً فَأَنبَتْنَا فِیهَا مِن کلِّ زَوْجٍ کَرِیمٍ(10)
هَذَا خَلْقُ اللَّهِ فَأَرُونى مَا ذَا خَلَقَ الَّذِینَ مِن دُونِهِ بَلِ الظلِمُونَ فى ضلَلٍ مُّبِینٍ(11)
ترجمه آیات
به نام خدا، که رحمتى عمومى ، و رحمتى خاص مؤ منین دارد
الم (1)
این آیه هاى کتابى است سراسر حکمت ، (کتابى که جایى براى لهو در آن نیست ) (2)
کتابى که هدایت و رحمت براى نیکوکاران است (3)
آن کسانى که نماز گزارند و زکات دهند، و خود به دنیاى دیگرى یقین دارند (4)
آنان قرین هدایتى از پروردگار خویشند، و آنان خود رستگارانند (5)
بعضى از مردم گفتار بازیچه را میخرند، تا بدون علم مردم را از راه خدا گمراه کنند، و راه خدا را مسخره گیرند، آنان عذابى خفت آور دارند (6)
و چون آیه هاى ما را بر آنان بخوانند، تکبرکنان پشت کنند و بروند، گویى آن را نشنیده اند، تو گویى گوشهایشان کر است ، اینگونه افراد را به عذابى غم انگیز نوید ده (7)
(در مقابل ) کسانى که ایمان آورده ، و کارهاى شایسته کرده اند، بهشتهاى پر از نعمت دارند (8)
که جاودانه در آن متنعم باشند، و این وعده درست خدا است ، که نه ضعف در او راه دارد، و نه لغو، بلکه نیرومند و حکیم است (9)
آسمان ها را بدون ستونى که شما ببینید بیافرید، و در زمین لنگرها انداخت ، تا که شما را نلرزاند و در آن از همه گونه جانوران پراکنده کرد، و از آسمان آبى نازل کردیم ، و در آن همه گونه گیاه خوب رویاندیم (10)
این خلقت خدا است ، پس شما هم به من نشان دهید، غیر از خدا که شما خدایشان پنداشته اید چه چیزى خلق کرده اند، (خودشان اعتراف دارند که جز خدا خالقى نیست ، پس علت شرکشان خلقت نیست )، بلکه علت شرک این ستمکاران این است که در ضلالتى آشکار قرار دارند (11)

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد تاثیر آلودگی هوا در بینایی و چشم در

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد تاثیر آلودگی هوا در بینایی و چشم در pdf دارای 70 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد تاثیر آلودگی هوا در بینایی و چشم در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

 

مقدمه
اثرات آلودگی هوا بر انسان عمدتاً بر چشمها و دستگاه تنفسی است. هنگامی که گازهای ناشی از هوا، بخارات، دودهای غلیظ (فیومها)، غبار و غیره منتشر می‌شوند و با اعضای بدن تماس می‌یابند، سوزش چشم و تحریک چشم‌ها، بینی، گلو و شش می‌گردند.
الف) دستگاه تنفسی
دستگاه تنفسی شامل شش‌ها و مجاری تنفسی (مجرای عبور هوا از حفره بینی به شش‌ها) می‌باشد. وظیفه دستگاه تنفسی عبارت است از استنشاق هوا به داخل ریه‌ها، جداکردن ناخالصی‌ها از هوا استنشاق شده به دستگاه گردش خون و خارج کردن گاز دی‌اکسید کربن در خون از طریق حفره بینی است. اگر ذرات معلق توسط انسان استنشاق شود، ممکن است بسته به اندازه آن‌ها در قسمت‌های مختلف دستگاه تنفسی رسوب نمایند. ذرات بزرگتر از 10 میکرون توسط مژه‌های بینی نگهداری می‌شوند و ذرات کمتر از 10 میکرون، ممکن است به مجاری تنفسی فوقانی وارد گردند. مجاری تنفسی فوقانی شامل: حفره، بینی، حلق بینی (فاز و فارنکس)، حنجره و نای می‌باشد. ذرات دارای اندازه‌ی 2 تا 10 میکرون ممکن است به نای وارد گردند. امّا حرکت موجی شکل مژه مخاط از پایین به بالا ذرات را از نای به دهان برمی‌گرداند که در دهان، آن‌ها می‌توانند بلعیده شوند. مجاری تنفسی تحتانی شامل نایژه‌ها، نایژکها، راه‌های هوایی، کیسه‌های هوایی، **** های ریوی می‌باشد. ذرات با اندازه کمتر از 25% تا یک میکرون وارد آلوئل‌های دیده شده و رسوب می‌نمایند که در نتیجه حجم آلوئل را کاهش می‌دهند و بنابراین در اثر به حداقل رساندن تبادل اکسیژن از هوا به خون سبب آسیب به ریه‌ها می‌گردند.
ب) چشم
وقتی مواد معلق یا گازی با قشر خارجی چشم و لایه مخاطی داخلی پلک تماس یابد، ممکن است سبب سوزش چشم گردد. سوزش منجر به مالیدن می‌گردد که ممکن است سبب صدمه فیزیکی چشم گردد.

 

بخشی از منابع و مراجع پروژه پروژه دانشجویی تحقیق در مورد تاثیر آلودگی هوا در بینایی و چشم در pdf
نام کتاب: اثرات گلخانه‌ای و ازن سطحی
تألیف: فاطمه ماه منیر شهر تالش
ناشر: مؤسسه نثر جهاد
نام کتاب: استانداردهای مدیریت محیط زیست    ENVIRO NMENTAL
ISO 14000                                             MANAGE MENT
STANDARDS                                                           
تألیف: دکتر جعفر نوری ـ مهندس لادن لسانی
انتشارات شرکت سهامی آلومینیوم ایران
نام کتاب: اصول آلودگی هوا                  Fundamentals of AIR pollution
  بی ـ اس ـ ان داجو                                  B.S.N   RAJU
ترجمه: دکتر انوشیروان محسنی ـ محمدعلی ززولی ـ ادریس بذرافشان
انتشارات معاونت پژوهشی
نام کتاب: اکولوژی              Ecology
تألیف: دکتر محمدرضا اردکانی
ناشر: انتشارات دانشگاه تهران
نام کتاب: آلودگی محیط زیست، هوا ـ آب ـ خاک ـ صوت
تألیف: دکتر مینو دبیری
ناشر: اتحاد
نام کتاب: آلودگی میکروبی هوا  AiR Microbial pollution
مؤلف: مهندس حسین معصوم‌بیگی
انتشارات اسپند هنر
نام کتاب: راهنمای ارزیابی پیامدهای زیست‌محیطی توسعه
A Hand Book of ENEViRONMENTAL
IMPACT AssessMeNT Guide LiNes
تألیف: سازمان محیط زیست مالزی
ترجمه: پرستو میراب‌زاده
انتشارات سازمان حفاظت محیط زیست.
نام کتاب: زیستگاه‌ها و حیاط وحش conservation of wild life & habitates
نویسنده (تألیف و ترجمه): هنر یک مجنونیان
ناشر: سازمان حفاظت محیط زیست
نام کتاب: زیستن در محیط زیست  Living in the Environment
نویسنده:پرفسور جی.تی. میلر
ترجمه: دکتر مجید مخدوم
انتشارات دانشگاه تهران
نام کتاب: کنفرانس بین‌المللی محیط زیست در ریو
تألیف: احمد لواسانی
انتشارات: وزارت امور خارجه
نام کتاب: کنفرانس سراسری محیط زیست و پیامدهای آلودگی آن
NATIONAL CONFERENCE ON EN VIRONMENTAL POLLU TIONS
برگزارکنندگان: دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل و سازمان حفاظت محیط زیست کشور
ناشر: انتشارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل
نام کتاب: مبانی محیط زیست PRI NCIPLES OF ENVIRONMENYAL SCIENCE
تألیف : کنت. وات
ترجمه: عبدالحسین وهاب‌زاده
ناشر: انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد
نام کتاب: مبانی محیط زیست (عمومی و ایران)
تألیف: دکتر شهریار خالدی
انتشارات شهر آب
نام کتاب: مقدمه‌ای بر ارزیابی اثرات زیست‌محیطی    In trodu ction of
Environmental impact Assessement.
نویسندگان: دکتر سید محمود شریعت ـ سید مسعود منوری.
انتشارات سازمان حفاظت محیط زیست.
www. Irimo.ir
www. Weather. Ir
سایت هواشناسی اصفهان
سایت اقلیم‌شناسی مشهد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله مطالعه ی بستگی زبری سطوح لایه های نازک Pt

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مطالعه ی بستگی زبری سطوح لایه های نازک Pt به چگالی جریان رشد به کمک میکروسکوپ نیروی اتمی در pdf دارای 4 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مطالعه ی بستگی زبری سطوح لایه های نازک Pt به چگالی جریان رشد به کمک میکروسکوپ نیروی اتمی در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مطالعه ی بستگی زبری سطوح لایه های نازک Pt به چگالی جریان رشد به کمک میکروسکوپ نیروی اتمی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مطالعه ی بستگی زبری سطوح لایه های نازک Pt به چگالی جریان رشد به کمک میکروسکوپ نیروی اتمی در pdf :

چکیده

در این کار لایه ی نازک پلاتین به ضخامت500 nm به روش الکتروانباشت که روشی ارزان و در دسترس است روی زیرلایه طلا رشد داده شد. پارامتری که تأثیر آن بـر روی ساختار سطح، بررسی شد، چگالی جریان انباشت (که متناظر با آهنگ انباشت است) می باشد. سپس ریشه ی میانگین مربعی زبری (w) و همچنین مرتبه ی زبری ()

اندازه گیری و برای نمونه های مختلف مقایسه شد که به کمک آن چگونگی تغییر w و با تغییر آهنگ انباشت حاصل گردیـد. مـشخص شـد کـه w بـا افـزایش آهنـگ انباشت، افزایش می یابد؛ که نشان دهنده ی افزایش تغییرات ارتفاع نقاط مختلف نسبت به یک سطح مرجع و در نتیجه زبر شدن آن است. همچنین نیز با افزایش آهنـگ انباشت افزایش می یابد که نشان دهنده ی “ملایم” شدن تغییرات ارتفاع برای نقاط همسایه و در نتیجه موجی شدن سطح است.

مقدمه

مطالعه ی زبری سطوح، هم به لحاظ مطالعه ی خواص فیزیکـی

لایه های نازک با ابعاد نانو متری و هم به لحاظ دستیابی به حالت های بهینه در موارد کاربردی حایز اهمیت است. با توجه بـه گـسترش

علاقه به مطالعه ی اجسام در ابعاد نـانومتری، خـواص سـطحی در

این ابعاد مورد توجه است. زیرا این سطوح هستند که در تماس و برهمکنش با مواد بیرونی قرار می گیرند و اگر لایه ی نـازکی روی

سطح ماده ی مورد مطالعه نشانده شود، سـطح جـدایی دو مـاده و

میزان زبری و صافی آن در تعیین خواص فیزیکی لایـه ی نـشانده

شده و میزان چسبندگی آن به زیرلایـه ی خود نقـش اساسـی ایفـا می کند. با استفاده از پوشش های نازک فلزی بـر روی زیرلایـه هـای مختلف می توان از خواص فلز نشانده شده به راحتی بهـره بـرد. از

این روش در ساخت الکترود های مورد نیاز در واکنش های شیمیایی استفاده می شود. با توجه به اهمیت فراوان فلـزات گروه پلاتین به صورت لایه های نازک روی زیرلایـههای مختلف, و کـاربردهـای فراوان آنها, فلز پلاتیـن برای لایه نشانی در نظر گرفته شد.

الکتروانباشت لایه های پلاتین

الف: آماده سازی زیرلایه

برای انباشت لایه های پلاتین از زیر لایه ی طلا اسـتفاده شـد.

زیرلایه، یک لایه ی نازک طلا به ضخامت تقریبی 25nm است که

به روش کندوپاش روی شیشه نشانده شده است. همچنـین بـرای چسبندگی لایه ی طلا از یک لایه ی نازک کروم به ضـخامت 3nm

بین لایه ی طلا و شیشه استفاده شده است. سپس تمام قسمت های

Email: g-nabiyouni@araku.ac.ir

07 مقاله نامه کنفرانس فیزیک ایران 1385

قطعـه ی مورد استفاده بجز ناحیه ای کـه الکــتروانباشت صـورت

می گیرد، با ماده ی عـایقی کـه بـا الکترولیـت واکـنش نمـی دهـد،

پوشانده می شود. نحوه ی آمـاده سـازی زیرلایـه در شـکل1 آمـده

است. برای آماده سازی زیرلایه به عنوان الکترود، یک تکه مفتـول

مسی در پشت آن قرار می دهیم ولـی چـون پـشت نمونـه شیـشه است، برای ایجاد اتصال بین سیم مسی و لایه ی طلا از یـک سـیم

نازک مسی استفاده کردیم؛ به این ترتیب که سیم نازک مسی را به

یکی از گوشه های سطح طلا اندود شده اتصال می دهیم سپس سر

دیگر آن را به سیم نگهدارنده ی زیرلایه وصل می کنیم (شکل.(1

شکل:1 مراحل آماده سازی زیرلایه

ب-تهیه ی الکترولیت

ماده ی به کار رفته برای تهیه ی الکترولیت ترکیبی با نام تجاری هگزاکلروپلاتینیک اسید شش آبـه 6H2O)و(H2PtCl6 مـی باشـد.

ایـن ترکیـب پایـدار بـوده و 37/7% وزن مولکــولی آن را پلاتـین

تشکیل می دهد.

الکترولیت با غلظت 0,01 مولار تهیه گردیـده دقـت مـی کنـیم هنگام کار بـا هگزاکلروپلاتینیـک اسـید ازمـواد و ظـروف فلـزی استفاده نشود. چون در این صورت به سرعت با آن واکنش داده و

باعث ایجاد ناخالصی در الکترولیت و فیلمهای تهیه شده میگردد.

ج- رشد لایه ی نازک پلاتین

سلول الکتروشیمیایی که برای لایه نشانی استفادهل شـده شـام

سه الکترود است که به دستگاه پتانسیواستات متصل می باشد. بدین

ترتیب که از یک تیغه ی پلاتین به عنوان الکترود معـین (کـانتر یـا

ثانویه) که در سلول نقش آند را بازی می کنـد، اسـتفاده مـی کنـیم.

زیرلایه ی آماده شده را به عنوان الکترود کار (کاتد) در سلول قرار

ماده چگال: نانو ساختارها

می دهیم. برای الکترود مرجع نیز از الکترود حاوی محلول کالومل

اشباع استفاده کردیم. سه الکترود مذکور در حمام الکترولیت مـورد

استفاده قرار می گیرند. باید دقت شود که الکترود مرجع به الکترود

کار نزدیک تر باشد. زیرا به این طریقاُفت پتانسیلاُهمی بین این

دو الکترود، که به فاصـله ی آنهـا وابـسته اسـت، بـه مقـدار قابـل توجهی کاهش یافته و کنترل پتانسیل الکترود کار با دقت بیـشتری

انجام می گیرد. هرچند هندسه ی عناصر سلول الکتروشیمیایی مانند

شکل و فاصله ی الکترود ها، نقش مهمی در کیفیـت و یکنـواختی

لایه ی نشانده شده دارد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   91   92   93   94   95   >>   >