پروژه دانشجویی مقاله مطالعات ظرفیت کانال آب در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مطالعات ظرفیت کانال آب در pdf دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مطالعات ظرفیت کانال آب در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مطالعات ظرفیت کانال آب در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مطالعات ظرفیت کانال آب در pdf :

. مطالعات ظرفیت کانال بر جریان بالا تمرکز دارد . بهره برداری از سیلاب ها برای یک مخزن نیازمند اهداف پایین رود موثر بر جریانات بدون زیان در زمان رها کردن آب زیادی است . ظرفیت کانال بدون زیان را می توان در چند جا و جریان هدف را در چند سطح تعیین کرد . اهداف پایین تری را می توان برای سیلابهای کوچک ، موقعیت های سیلابی زیر منتهی الیه در نظر گرفت . هدف بی زیان احتمالاً منجر به خسارات کمتری می شود . همچنین هدف جریان بی زیان احتمالاً با توجه به فصل و دشت سیلابی تغییر می کند .
b) میزان‌ آزادی مقاومت . ظرفیت کانال با مقاومت کانال در برابر میزان آزادی مخزن ارتباط دارد . میزان آزادی بالا برای قوه محرکه مولد برق یا کنترل سیلاب می تواند به لبه کانال صدمه وارد کند و موجب تزلزل کانال شود .
c) ظرفیت کانال . وقتی عملکرد سیلاب بر حداکثر ظرفیت کانال متمرکز است ، معمولاً طراحی مطالعات نیازمند اطلاعاتی ورای سطح کلی عملکردهای مورد انتظار است . همچنین اهداف سیلاب پایین می تواند به حفظ حداقل عمق جریان پایین رودخانه ای برای کشتیرانی ، تفریح یا اهداف محیط زیست مربوط باشند . مطالعات ظرفیت کانال اصولاً اطلاعاتی را در موردظرفیت و درجه کانال مطمئن در مناطق حساس تهیه می نماید .

«ظرفیت کانال پایین رودخانه ای»
a)فرسایش کانال پایین رودخانه ای . جریان آب روی راه ریزش یا از راه دریچه می‌تواند منجر به فرسایش شدید بستر رودخانه شود در نتیجه سد و متعلقات وابسته باید طوری طراحی شوند که فرسایش به حداقل برسد . متعلقات مجرای خروج یک سد معمولاً نیازمند یک ساختار با مصرف زیاد انرژی ات . طرح می تواند از یک ترتیب چند حوزه رودخانه ای به یک طرح ساده تبدیل شود که به تعداد مجراهای آب مشمول ، مدت ، تراکم ، بسامد جریانات خروجی بستگی دارد . یک حوزه رودخانه‌ای سنگچینی شاید برای کارهای خارجی در نظر گرفته شود وقتی چنین پای رودخانه ای برای کشتیراتی ، آبیاری و تهیه آب استفاده می شود یا وقتی پایین رودخانه به سادگی فرسوده می شود به عملکردی با بسامد بالا نیازمندیم .
b)ظرفیت مناسب . کانال پایین رودخانه باید ظرفیت مناسب جهت حمل سیلابها از دریچه خروجی را داشته باشد بعد از اینکه آب مقدار زیادی از انرژی خود را در دستگاههای پراکندگی انرژی از دست داد ، از طریق یک کانال معمولی به پایین رودخانه منتقل می شود .
کانال باید در برابر فرسایش اضافی مقاوم باشد و ظرفیت کافی جهت جلوگیری از سیلابهای پایین رودخانه را جز در مواقع سیلابهای بزرگ داشته باشد .
c) نقشه برداری رودخانه . اطلاعات فیزیکی اصلی را در مورد چگونگی طراحی مهندسی رودخانه تهه می نماید . اطلاعات نقشه برداری شامل اطلاعاتی در مکورد وضعیت افقی رودخانه ، خصوصیات بخشهای وسطی ، لجن رودخانه ، جنس بستر و کناره ، تخلیه آب ، خصوصیات و تخلیه رسوبات ، کیفیت آب و منابع طبیعی می شود.
d)ارزیابی ثبات کناره . جهت ارزیابی ثبات کناره ، دانستن طرح تاریخی کانال و عقب‌نشینی کناره رودخانه و رابطه تغییرات کانال با جریان رودخانه لازم است . مطالعه فرورفتگی کناره بر مبنای اطلاعات نقشه برداری و عکسهای هوایی ، اطلاعات را در مورد ترتیب تغییر مکان رودخانه جمع آوری می کند که اصول تصحیح کانال را تعیین می نماید . مفاهیم و برنامه های ارزیابی در «ثبات کانالهای کنترل سیلاب» برای ارزشیابی ظرفیت کانال قابل کاربرد هستند .
e)جریان رسوب مقطع ، پروژه سد و مخزن به جریان رسوب گرایش دارد که می تواند اثر مهمی بر ظرفیت کانال پایین رودخانه داشته باشد . اگر پروژه جدید ات این تاثیر با ارزیابی اطلاعات تاریخی یا شرایط فعلی کانال مشهود نمی شود . ظرفیت کانال به آلودگی های طولانی مدت در افزایش و کاهش طول رودخانه وابسته است . مفاهیم کلی در مورد تجزیه رسوب در فصل نه ارائه شده است . تحقیق در مورد رسوبات رودخانه ها و مخزن ، اولینت منبع برای تشخیص مشکلات بالقوه و تحلیل برنامه ها هست .
F)کاربرد دشت سیلابی پایین رودخانه ای . ظرفیت کانال علاوه بر موارد بالا به آلودگی های طولانی مدت در دشت سیلابی پایین رودخانه نیز بستگی دارد . در حالی که این یک مساله آب شناسی نیست . پس مطالعات در مورد ظرفیت کانال باید تاثیر تجاوز دشت سیلابی پرظرفیت کاال بی زیان را بررسی کند .
تاریخچه نشان می دهد که بسیاری از پروژه های گروهی قادر بر طراحی ظرفیت کانال طبق توسعه و تجاوزات پایین رودخانه نیستند .

منحنی درجه رودخانه :
a) رابطه مرحله و انفصال : درجه در قسمت مقیاس بر اساس اندازه های یک منحنی طبق اطلاعات مرحله در برابر انفصال بدست می آید .
برا جریانات زیر خط بحران ، رابطه مرحله - انفصال توسط اطلاعات بدست آمده از مقیاس پایین رودخانه ، و برای جریانات بالای خط بحران ، رابطه مرحله - انفصال توسط اطلاعات بدست آمده از مقیاس بالای رودخانه کنترل می شود .
رابطه مرحله - انفصال به میزان تغییر انفصال با زمان بسیار نزدیک است . و منحنی درجه برای مرحله مد می تواند متفاوت از مرحله جذر باشد .
b)برون یابی :
برون یابی منحنی های درجه در زمانی که سطح آب زیر پایین تر و بالاترین سطح مقیاس قرار دارد الزامی است . وقتی بخش مرکزی ثابت است روش ساده ای جهت گسترش منحنی منطقه ، مرحله ، وسرعت مرحله و ارزشهای مرحله داده شده وجود دارد . به طور کلی نمودارهای سطح آب باید به منظور توسعه درجه فرای مرحله اطلاعات مشاهده شده ، محاسبه شود .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله متصل سازی سازه های برشی همجوار به کمک فنر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله متصل سازی سازه های برشی همجوار به کمک فنر برای کنترل حداکثر دریفت و یافتن محل بهینه قرارگیری فنرهای اتصال دهنده در pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله متصل سازی سازه های برشی همجوار به کمک فنر برای کنترل حداکثر دریفت و یافتن محل بهینه قرارگیری فنرهای اتصال دهنده در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله متصل سازی سازه های برشی همجوار به کمک فنر برای کنترل حداکثر دریفت و یافتن محل بهینه قرارگیری فنرهای اتصال دهنده در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله متصل سازی سازه های برشی همجوار به کمک فنر برای کنترل حداکثر دریفت و یافتن محل بهینه قرارگیری فنرهای اتصال دهنده در pdf :

چکیده

یکی از عوامل مهم در افزایش عملکرد سازه ها در برابر زلزله، کاهش تغییرمکان جانبی سازه است، محققین در سال های اخیر، جهت دستیابی به این هدف مکانیزم های مختلفی را پیشنهاد نموده اند. از جمله می توان به استفاده از سیستم های کنترل فعال، نیمه فعال، المان های تلف کننده انرژی، ایزولاسیون پی و ; اشاره نمود. در این مقاله ایده ی استفاده از فنر متصل کننده در تراز طبقات بین دو سازه مجاور، جهت کنترل پاسخ لرزه ای ساختمان ها در حین زلزله مورد بررسی قرار می گیرد. مکانیزم فنر متصل کننده به نحوی است که می تواند باعث کاهش چشمگیری در پاسخ لرزه ای سازه ها گردد. در این تحقیق دو سازه برشی پنج طبقه با مشخصات دینامیکی متفاوت که در مجاورت یکدیگر فرض شده اند، تحت اثر رکورد شتاب هشت زلزله مختلف به طور مجزا قرار گرفتند و تحلیل دینامیکی خطی تاریخچه زمانی انجام و حداکثر دریفت طبقات محاسبه شد. سپس با در نظرگرفتن فنری در تراز یکی از طبقات که سازه ها را در تراز دو طبقه همجوار، به هم متصل می کند، این تحلیل ها مجددا تکرار شد. در نهایت برای هر رکورد زلزله سختی بهینه فنر به نحوی محاسبه شد که، حداکثر دریفت طبقات در طول زلزله کمینه گردد. این فرآیند برای تمامی طبقات تکرار شد و در نهایت محل بهینه قرار گیری فنر پیدا شد. در مرحله بعدی شرایط برای حالتی که از دو فنر اتصال دهنده در دو طبقه مجزا استفاده می شد بررسی شد، و مناسب ترین محل برای قرارگیری فنر ها پیشنهاد شد.

واژه های کلیدی: کنترل تغییر مکان، تحلیل دینامیکی خطی تاریخچه زمانی، ساختمان های مجاور، فنر متصل کننده، رکورد زلزله

-1 مقدمه

از آنجایی که افزایش جمعیت و رشد جامعه و به تبع آن رشد چشمگیر فعالیت های اجتماعی در محیط های محدودی که در شهرهای مدرن و پیشرفته امروزی در دسترس است باعث شده که برای جبران این کمبود محیط، سازه ها مرتفع تر و با فواصل نزدیک تری به یکدیگر ساخته شوند. در اکثر اوقات این سازه ها بدون هیچ گونه اتصال سازه ای و کاملا جدا از یکدیگر ساخته می شوند و یا حداکثر در سطح زمین به یکدیگر متصل می باشند، بنابراین در حین برخورد نیروی عظیم باد یا زلزله به این سازه ها باعث می شود در صورتی که فاصله مناسبی بین سازه ها وجود نداشته باشد، این سازه ها ارتعاش داشته و در حین این ارتعاش به یکدیگر برخورد نموده و باعث تخریب یکدیگر شوند. در آیین نامه های مختلف فواصلی متناسب با پلان و ارتفاع سازه ها برای حریم سازه های همجوار پیشنهاد شده است اما درس آموخته های زلزله های گذشته نشان دادند که علیرغم رعایت کردن این فاصله بازهم برخورد سازه های مرتفع همجوار امری گریز ناپذیر می باشد .[1,2,3,4] از این رو پس از مشاهده درس آموخته های زلزله های گذشته، پیشنهاد متصل کردن سازه های همجوار و مرتبط کردن ارتعاش آن ها به یکدیگر و در نتیجه میرا کردن انرژی وارده به این سازه ها مطرح شد.

1

برای جلوگیری از ضربه زدن سازه های همجوار به یکدیگر در حین زلزله در سال 1988، Kobory و همکارانش از آونگی تو خالی برای اتصال بین سازه های همجوار به یکدیگر استفاده کردند، این نوع اتصال دهنده از فولاد با رفتار هیسترتیک ساخته شده بود، زمانی که فولاد اتصال دهنده جاری می شد، نیروی عظیم زلزله را خنثی میکرد. طبق نظر آن ها تعیین حد مناسب جاری شدن فولاد اتصال دهنده به این علت که اگر حد جاری شدن بسیار بالا باشد ممکن است که در حین ارتعاش به درستی عمل نکند و یا اگر حد جاری شدن بسیار پایین در نظر گرفته شود ممکن است که میزان اتلاف انرژی در حین ارتعاش بسیار اندک باشد بسیار دشوار است .[5] در سال 1989، Westermo پیشنهاد استفاده از اتصال مفصلی برای اتصال کف طبقات همجوار که در امتداد یکدیگر قرار دارند را مطرح نمود. استفاده از این سیستم می تواند احتمال برخورد دو سازه مجاور به یکدیگر را کاهش، اما پاسخ پیچشی سازه های با پلان غیر متقارن و میزان برش پایه سازه ها را افزایش دهد .[6] در سال 1998، He Q و Xu Y نشان دادند که اگر شرایط میراگر بین سازه های همجوار به طرز مناسبی انتخاب شود پاسخ دینامیکی هر دو سازه تحت اثر زلزله می تواند به میزان قابل توجهی کاهش یابد .[7] در سال2222، Xu و همکارانش و همچنین در سال 2222، Xu و Zhang با مطالعاتی درباره اتصال سازه های چندین طبقه به کمک میراگرهای سیال نشان دادند که اگر شرایط و مشخصات میراگر به طرز مناسبی انتخاب شود می تواند پاسخ نهایی سازه را به میزان چشمگیری کاهش دهد .[8,9] در سال 2222، Zhu و Lemura ، در سال 1999، Xu و Zhang و در سال 2226، Kim و Ryu با انجام مطالعاتی بر روی سازه های همجوار متصل شده به کمک میراگر ویسکو-الاستیک نشان دادند که استفاده از این نوع میراگر با پارامترهای متناسب برای اتصال سازه های همجوار، می تواند با کاهش نسبت اتلاف انرژی مودال، پاسخ لرزه ای سازه های همجوار را کاهش دهد .[10,11,12] در سال 2221، Ni و همکارانش روشی برای تحلیل پاسخ لرزه ای اتفاقی سیستم سازه ای متشکل از دو سازه همجوار متصل به کمک میراگر هیسترتیک با رفتار غیرخطی ارایه کردند . نتایج تحلیل آن ها نشان داد که حتی اگر میراگر در تراز طبقات پایینی سازه ها هم قرار بگیرد بازهم در کاهش پاسخ سازه موثر است .[13] در سال 2224، Fujii و همکارانش درباره امکان بهینه سازی و اتصال سازه های موجود به سازه های همجوار با ارتفاع متفاوت، به کمک میراگر اصطکاکی مطالعاتی انجام دادند. در حالت کلی مشاهده شد که پاسخ کلی با متصل کردن سازه های هم ارتفاع کاهش چشمگیری نمی یابد، اما دامنه پاسخ هنگامی که برش و جابجایی و مود خرابی طبقات متفاوت باشد به میزان قابل توجهی کاهش می یابد .[14] در سال 2226، Bhaskararao و Jangid میراگرهای اصطکاکی را برای برقراری اتصال بین دو سازه همجوار معرفی کردند و برای نوشتن معادلات حرکت هارمونیک زمین و اثر آن بر روی این سازه ها و میزان نیروی لغزشی میراگر اصطکاکی در حین زلزله تلاش کردند .[15]

در سال 1998، Luco و De Barros با کاهش دادن مود اول و دوم سازه های بلندتر [16]، در سال 2221، Aida و Aso با ماکزیمم ساختن میرایی در سیستم[17] ، در سال 2225، Zhu و Xu با مینیمم ساختن انرژی ارتعاش [18]، در سال 2228، Song و همکاران با استفاده از الگوریتم ژنتیک چند پارامتری و روش خطی سازی تصادفی [19]، در سال 2227، Bhaskararao و Jangid با مینیمم ساختن مربع جابجایی یا شتاب پاسخ [20]، در سال 2227، Basili و Angelis با مینیمم ساختن انرژی در سازه [21,22] تحقیقات بسیاری برای یافتن پارامترهای بهینه میراگر متصل کننده طبقات انجام دادند.

در این مقاله ایده ی استفاده از فنر متصل کننده در تراز طبقات بین دو ساختمان مجاور، جهت کنترل پاسخ لرزه ای ساختمان ها تحت اثر امواج زلزله مورد بررسی قرار می گیرد. انتخاب صحیح مشخصات فنر می تواند باعث کاهش چشمگیری در پاسخ لرزه ای سازه ها گردد و احتمالا این سختی به مشخصات سازه ها و حتی محتوای فرکانسی زلزله ها نیز وابسته است. هدف محاسبه مقدار متوسطی برای سختی فنر و همچنین یافتن محل قرارگیری مناسب و بهینه با توجه به سختی فنر می باشد، به نحوی که بتوان دریف طبقات را در سازه ها، حداکثر مقدار ممکن کاهش داد. در این راستا دو سازه برشی پنج طبقه با مشخصات دینامیکی متفاوت که در مجاورت یکدیگر فرض شده اند، تحت اثر رکورد شتاب هشت زلزله مختلف به طور مجزا قرار گرفتند و تحلیل دینامیکی خطی تاریخچه زمانی انجام و حداکثر دریفت طبقات محاسبه شد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی پاورپوینت سازمان در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت سازمان در pdf دارای 60 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت سازمان در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت سازمان در pdf

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت سازمان در pdf

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت سازمان در pdf :

اسلاید 1 :

هدف‌های آموزشی

oضمن تعریف سازمان، اصول سازمان‌دهی را شرح دهید.

oتقسیم کار را تعریف، مزایا و معایب آن را توضیح دهید.

oمبانی تقسیم کار را بشناسید.

oاختیار و مسئولیت را تشریح نموده و مزایا و موانع تفویض اختیار را شرح دهید.

oانواع سازمان را نام برده و خصوصیات سازمان غیر رسمی را برشمارید.

oسازمان‌ها را از شکل و اندازه با هم مقایسه نمائید.

oانواع سازمان‌ها را شناخته و با هم مقایسه نمائید.

oنمودار سازمانی مؤسسه‌ای که در آن کار می‌کنید را، ترسیم نمائید.

 

اسلاید 2 :

سازمان

o* «سازمان عبارت است از وجود هماهنگی معقول در فعالیت گروهی از افراد برای نیل به یک هدف یا منظور مشترک از طریق تقسیم کار و وظایف، و از مجرای سلسله مراتب اختیار و مسئولیت قانونی»

o

 

اسلاید 3 :

o* سازمان عبارت از یک رشته روابط منظم و عقلائی بین افرادیکه وظایف پیچیده و متعددی را انجام می‌دهند، و کثرت تعداد آنان بقدری است که نمی‌توانند با هم در تماس نزدیک باشند،و به منظور تأمین هدف‌های مشترک خاصی برقرار می‌گردند

 

اسلاید 4 :

عناصر تشکیل  دهنده سازمان

o

o برای تشکیل هر سازمان سه عمل صورت می‌گیرد:

o1- تقسیم کار

o2- اختیار و مسئولیت

o3- روابط

اسلاید 5 :

1-تقسیم کار

o کتاب مشهور آدام اسمیت Adam Smith به نام ثروت ملل، با یک عبارت بسیار مشهور درباره تخصصی کردن کارها در یک کارخانه تولید سنجاق، شروع می‌شود

اسلاید 6 :

چرا تقسیم کار موجب افزایش بهره‌وری می‌شود؟(مزایا)

oساده شدن کار

oتنوع شغل

oسریع شدن کار

oکاهش هزینه آموزش

oکاهش درجه اتکای سازمان به افراد

oکاهش حر کات بی فایده

oافزایش محصول

اسلاید 7 :

معایب تقسیم کار

oبر آورده نشدن احتیاجات روانی

oکاهش امنیت شغلی

اسلاید 8 :

مبانی تقسیم کار و طبقه‌بندی وظایف

oالف) تقسیم کار بر مبنای هدف فعالیت Purpose

oبر مبنای این اصل باید سازمان به تعداد هدف‌ها و فعالیت‌ها دارای قسمت و یارده باشد

 

اسلاید 9 :

oب) تقسیم کار بر مبنای نوع فعالیت Function

o این اصل پیشنهاد می‌نماید که کلیه فعالیت‌هایی که به یک نوع تخصص و اطلاعات احتیاج دارد ،در یک گروه متمرکز شود

oج) تقسیم کار بر مبنای مشتری Clientele

oد) تقسیم کار بر مبنای منطقه جغرافیاییPlace

اسلاید 10 :

2- اختیار و مسئولیت

oتحلیل وبر، سازمان اداری یا بوروکراسی Bureaucracy بر پایه اصول زیر قرار
هر سازمانی به حکم قانون ایجاد می‌گردد.

oاختیارات اداری ناشی از مقام است و صلاحیت و حدود اختیارات هر مقام را قوانین موضوعه و مقررات اداری تعیین می‌کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله تصادفات جاده ای در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تصادفات جاده ای در pdf دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تصادفات جاده ای در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تصادفات جاده ای در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تصادفات جاده ای در pdf :

” ارابه مرگ ” همچنان در جاده های کشور به پیش می رود
علل وقوع تصادفات جاده ای در کشور

جاده های کشور هر لحظه شاهد وقوع تصادفات خونین است و این اتفاقات ناگوار تا زمانی که استانداردهای ایمنی جاده ها از یک طرف و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی از سوی دیگر جدی گرفته نشود ، همچنان ادامه خواهد داشت.

جاده های نامناسب ، رانندگان ناشی و یا خواب آلود ، اتومبیل های فرسوده و غیر استاندارد ، رعایت نکردن مقررات رانندگی در جاده ها و; از جمله عواملی به شمار می روند که به عنوان مقصران تصادفات جاده ای شناخته شده اند اما سهم جاده ها در این میان بیش از بقیه عوامل است . حتی در مواردی که مقصر اصلی راننده ناشی است ، باز اگر وضعیت جاده ها متناسب باشد، می توان امیدوار بود که حادثه رانندگی به فاجعه تبدیل نشود;

با توجه به وجود 570 هزار کیلومتر راه و 750 کیلومتر آزاد راه در کشور ، باید به این مساله توجه داشت که 80 درصد ترافیک و 75 درصد تصادفات بر روی 20 درصد از محورهای بین استانی و بین شهری رخ می دهد .
بررسی های به عمل آمده در گروه آمار سازمان پزشکی قانونی کشور نشان می دهد که طی شش ماهه نخست سال جاری 15433نفر به علت تصادفات رانندگی در کشور کشته شده اند که این رقم نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ، 3/6 درصد رشد داشته است.
جاده های ناهموار;

به گزارش مهر ، راههای موجود در کشور ، راههای مناسبی برای رانندگی نیستند . این حقیقت را نمی توان در پوشش نقش بسیار زیاد خطای انسانی در بروز تصادفات جاده ای و یا مشکلات مربوط به فرسوده بودن و استاندارد نبودن خودروها پنهان کرد. مسئولان کشور باید به اصلاح وضعیت راهها، بعنوان یک ماموریت حیاتی که با زندگی و جان انسانها مرتبط است ، نگاه کنند;

پذیرفتن حقیقت شجاعت است . مسئولان ما باید شجاعت پذیرفتن حقیقت را داشته باشند . نمی توان منکر خطای انسانی ، منکر به خواب رفتن برخی از رانندگان کامیون و اتوبوس که ناشی از ساعات طولانی رانندگی در جاده ها به دلیل نیازهای انباشته مالی آنها شد اما وقتی در اغلب جاده های کشور بدلیل باریک بودن گذرگاه فقط دو اتومبیل می توانند در مسیر مخالف از کنار یکدیگر عبور کنند ، بروز کوچکترین خطای انسانی ، بدلیل در اختیار نبودن کوچکترین قدرت مانور برای راننده مقابل به مفهوم بروز فاجعه است .

بطور روشن تر باید گفت در بسیاری از تصادفات خونین که مردم اصطلاحا به آن ” تصادف شاخ به شاخ ” می گویند ، می بینیم که راننده ای که از سمت مقابل می آمده و مثلا راننده یک کامیون بوده و به علت خستگی ، در حالت خواب آلوده قرار داشته و ناچار انحراف به چپ پیدا کرده است در همین لحظه اتوبوسی که با 45 مسافر از روبرو می آید، پس از مشاهده این وضعیت ، بدلیل باریک بودن جاده قدرت هیچگونه مانوری نداشته و نهایتا مجبور شده یا به کوه بزند یا اتوبوس را به دره بیندازد و یا یک تصادف خونین شاخ به شاخ باعث شود.

کارشناس پلیس راه ، علت حادثه را خواب آلودگی راننده کامیون اعلام می کند اما کسی نمی گوید اگر راننده کامیون خواب آلود بوده ، راننده اتوبوس که خواب آلود نبوده است . اگر اینطور باشد باید بپذیریم که درجاده های ما همه در حال چرت زدن هستند. در حالی که واقعا اینطور نیست . اگر راننده کامیون از شدت خستگی خواب آلوده بوده، راننده اتوبوس با دیدن انحراف او به چپ ، می توانسته به سرعت واکنش نشان دهد و از تصادف فرار کند اما وقتی جاده باریک چنین اجازه ای را نمی دهد ، راننده اتوبوس چکار کند!!

حوادث جاده ای در ایران بسیار تکان دهنده است . روزی نیست که از کشته شدن افرادی در جاده ها نشنویم، افرادی که سرمایه های این جامعه هستند و کشور برای پرورش و رشد آنها هزینه های سنگین گوناگونی را متقبل شده است وقتی یک استاد دانشگاه ، یک تکنسین ، یک فارغ التحصیل دانشگاه ، یک مدیر کشوری و ; در حادثه ای جاده ای جان خود را از دست می دهد چقدر جامعه باید هزینه کند تا دوباره فردی چون او تربیت شود و جای خالی او را پر کند . با این نگاه انسانی ، مرور تیتر خبرهایی که کشته شدن افرادی را در جاده ها اطلاع می دهند ، احساسی متفاوت را در انسان برخواهد انگیخت.

سرنشینان خودروها ؛ بیشترین کشته شدگان تصادفات
بر اساس بررسی های صورت گرفته مشخص شد که 5/30 درصد کشته های ناشی از تصادفات سرنشین ، 25 درصد موتورسوار ، 3/22 درصد عابر ، 5/19 درصد راننده و 2/0درصد دوچرخه سوار بوده اند.
به گزارش مهر ، بررسی ها نشان می دهد نزدیک به نیمی از افراد یعنی 3/49 درصد ، در محل وقوع تصادف ، 4/39 درصد در بیمارستان ، 8/9 درصد در حین انتقال به بیمارستان و 8/0 درصد افراد در منزل فوت کرده اند.

همچنین ، بیشترین نسبت متوفیات در مناطق درون شهری مربوط به استانهای تهران با 6/52 درصد ، اصفهان 5/42 درصد ، و بیشترین نسبت متوفیات در مناطق برون شهری مربوط به استان های قزوین با 8/81 درصد و گیلان 6/77 درصد و در نهایت بیشترین نسبت متوفیات درجاده های روستایی مربوط به استانهای ایلام با 8/13 درصد و کردستان 1/13 درصد بوده است .

140 هزار کشته و 12 میلیون مصدوم ؛ آمار تصادفات 7 سال گذشته در ایران
310 میلیارد تومان خسارات سالانه تصادفات رانندگی

موثق ترین آمار تصادفات رانندگی در کشور از کشته شدن 140 هزار و 933 شهروند طی 7 سال گذشته (از ابتدای 77 تا انتهای 83 ) حکایت دارد و این در حالی است که وقوع این حوادث بیش از 12 میلیون مصدوم و 500 هزار معلول مادام العمر بر جای گذارده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی “مهر” ، هرساله در سراسر دنیا بیش از 50 میلیون نفر در اثر حوادث ترافیک مجروح و 2/1 میلیون نفر کشته می شوند و با وجود اینکه ایران کمتر از یک صدم جمعیت جهان را به خود اختصاص داده ، بیش از یک چهلم از حوادث ترافیکی را به خود اختصاص داده است. در ایران در گروههای سنی یک ماهه تا 50 ساله مهمترین علت مرگ ، حوادث غیر عمدی است و در راس همه حوادث ، سوانح ترافیکی قرار دارد.

بنابراین گزارش ، در حالی که میزان بروز مرگ ناشی از حوادث مربوط به حمل و نقل در جهان 8/20 درصد از کل مرگ و میرها را به خود اختصاص می دهد ، در ایران این میزان 38 درصد است.
وزارت بهداشت در سال گذشته به صورت رسمی اعلام کرد: در ایران از هر 100 هزار نفر در طول سال ، 275 نفر دچار سوانح رانندگی می شوند. به طوری که 237 نفر از آنها بستری و 38 نفر می میرند.

بر اساس پیش بینی سازمانهای بین المللی ، با ادامه این روند میزان خسارت جانی سوانح ترافیکی از سال 2000 تا سال 2020 در کشورهای متوسط 80 درصد افزایش یابد و بر اساس پیش بینی بانک جهانی ، در این مدت کشورهای جنوبی آسیا با افزایشی معادل 144 درصد ، بیشترین رشد را در مرگهای ناشی از حوادث ترافیکی خواهند داشت. به اذعان کارشناسان این رقم در ایران نیز در صورت عدم مداخله کارآمد ، همین مقدار رشد خواهد یافت.

به گزارش “مهر”، مطالعات گروه آمار سازمان پزشکی قانونی کشور نشان داد ، میانگین رشد سالانه میزان فوتی های تصادفات رانندگی در 7 سال گذشته 3/7 بوده است که به این ترتیب در سال 1400 میزان کشته شدگان حوادث ترافیکی به بیش از 58 هزار تن می رسد.

باید توجه داشت که در حوادث ترافیکی منجر به جرح علاوه بر کشته شدگان، طیف گسترده تری نیز دچار مصدومیت می شوند. پدیده کوه یخ در پیامدهای ناشی از حوادث یک فرآیند واقعی است ، قله کوه یخ که معمولا مورد توجه قرار می گیرد و به ظاهر کوچک است، موارد مرگ ناشی از حوادث است . ولی بدنه عظیم این کوه از بستری شدگان ، آسیب دیدگان نیازمند خدمات سرپایی و درمانهای خانگی توام با ناتوانایی های گذرا یا ماندگار تشکیل شده است و عواقب روانی و اجتماعی حوادث نیز بر بزرگی این بدنه می افزاید.
در ارزیابی بار اقتصادی – اجتماعی ناشی از حوادث هموا

ره باید این بدنه عظیم مورد توجه قرار گیرد. مجموعه بررسی های سال های 1379، 1380 و 1382 در ایران نشان داده که به ازای یک مورد مرگ ناشی از حوادث و 13 مورد بستری ، 100 مورد آسیب منجر به درمان خانگی ، استراحت در منزل و ناتوانی گذرا وجود دارد.نکته حائز اهمیت دیگر در این بحث ، گروه های سنی قربانیان حوادث ترافیکی است .
بررسی آمار نشان می دهد تلفات این گونه حوادث بیش از هر گروهی مربوط به طبقه جوان جامعه است. به طوری که بیش از 50 درصد موارد مرگ ناشی از حوادث را افراد 44 – 15 سال تشکیل می دهند. بر این اساس بر آورد می شود تنها در سال 1381، 2 میلیون سال عمر به علت مرگ های زودرس و عمر سپری شده با ناتوانی ، در نتیجه حوادث در کشور از بین رفته است که 105 هزار سال آن ناشی از مرگ های زودرس و 950 هزار سال آن ناشی از عمر سپری شده با ناتوانی است.

عواقب اجتماعی تصادفات;
عواقبی که حوادث در زندگی انسانها می گذارد ، علاوه بر از دست دادن سلامتی یا زندگی ، هزینه های مراقبتهای درمانی ، توانبخشی ، از دست دادن درآمد و قدرت تولید نیز هست. که خود عواقب روحی – روانی را نیز به همراه دارد.
مطالعات انجام شده برروی خانواده هایی که یک فرد آسیب دیده در جمع خود دارند نشان داده است که در بعضی خانواده ها اجبارا الگوی زندگی و کار تغییر کرده و حدود یک سوم آنها درآمدشان را از دست داده و حتی در بعضی موارد حضور یک فرد آسیب دیده در خانواده باعث شده است بچه ها از مدرسه رفتن باز بمانند.

در یک مطالعه جامع دیگر پیرامون خسارات وارده تصادفات بر قربانیان و خانواده های آنها مشخص شد که 90 درصد خانواده های افرادی که کشته شده و 85 درصد خانواده افرادی که معلول شده اند ، افت طولانی مدت کیفیت زندگی داشته و در نیمی از موارد این پیامدها شدید بوده اند. سردرد ، مشکلات خواب ، خوابهای آشفته و مشکلات عمومی سلامت حتی تا سه سال پس از وقوع حادثه نیز در این افراد مشاهده شد.

نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که اگرچه قربانبان محدود به طبقه اقتصادی خاصی نمی باشند ، ولیکن تعداد قربانیان فقیر به مراتب بیشتر است . همچنین زنده ماندن و بهبود کامل افراد فقیر پس از وقوع آسیب نیز کمتر محتمل است.
عواقب اقتصادی تصادفات;
بر اساس گزارش وزارت بهداشت ، هزینه حوادث ترافیکی در سال 1380 رقمی حدود 4 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. همچنین شرکت های بیمه سالانه 310 میلیارد تومان خسارات ناشی از حوادث رانندگی را پرداخت می کنند که 55 میلیارد تومان خسارات مالی و 255 میلیارد تومان بابت خسارات جانی است.

از سوی دیگر نگهداری روزانه هر زندانی در کشور بالغ بر 5 هزار تومان هزینه دارد و با توجه به برآورد قوه قضائیه ، حداقل 22 میلیارد و 500 میلیون تومان در سال صرف نگهداری زندانیان مربوط به حوادث رانندگی می شود.
حوادث ترافیکی قابل پیش بینی و پیشگیری هستند

به گزارش مهر ، طبق برآوردهای سازمان جهانی بهداشت ، حوادث ترافیکی در فهرست علل مرگ در جهان از رتبه نهم در سال 1990 به رتبه ششم در سال 2020 خواهد رسید. اما باید اذعان داشت به عنوان یک عقیده غلط ، اغلب افراد اعتقاد دارند حوادث به صورت شانسی اتفاق می افتد و در نتیجه یک اتفاق غیر قابل پیشگیری رخ می دهد. ولی در حقیقت خیلی از حوادث ، اتفاقی و نتیجه غیر قابل کنترل سرنوشت نبوده ، بلکه اغلب حوادث از جمله سوانح رانندگی قابل پیش بینی و پیشگیری هستند.

دکتر اتین کراگ ، مدیر دپارتمان پیشگیری از آسیب و خشنونت سازمان بهداشت جهانی در راهبرد 5 ساله این سازمان برای پیشگیری از آسیبهای ناشی از حوادث رانندگی ، به کار گیری کمربند ایمنی ، صندلی مخصوص کودکان ، کلاه ایمنی موتور سواران ، آموزش رانندگان و ساماندهی ترافیک را از جمله روش های اثبات شده پیشگیری از این گونه آسیبها عنوان کرده است.به گفته وی به رغم بالا بودن آمار میزان مرگ و ناتوانی دائمی ناشی از تصادفات در کشورهای کم درآمد ، بیشتر تلاشهای پیشگیری کننده حوادث رانندگی در کشورهای ثروتمند صورت گرفته است.

پیشنهاد کراگ در این زمینه به کشورهای کم درآمد ، تهیه راهبردی موثر است که کارآمدی آن در سایر کشورها به اثبات رسیده و علاوه بر لحاظ منابع مالی به پیچیدگی سوانح رانندگی نیز توجه شده باشد .
نکته حائز اهمیتی که سازمان جهانی بهداشت در راهبرد پنج ساله از آن به عنوان کاستی عمده در حیطه یشگیری از آسیبهای ناشی از حوادث رانندگی نام برده است ، نبود آگاهی کافی در خصوص این معضل ، به ویژه در میان سیاستگذاران است.

بنابراین گزارش ، مجمع جهانی بهداشت در سال 1974 با صدور بیانه ای در رابطه با پیشگیری از حوادث رانندگی ، کشورهای عضو را ملزم به ارتقاء استانداردهای ارائه گواهینامه رانندگی و بالا بردن ایمنی در ساخت وسائل نقلیه و جاده ها کرد.
به گزارش “مهر”، در حال حاضر حدود 14 میلیون وسیله نقلیه موتوری اعم از خودرو و موتورسیکلت در کشور تردد می کند و 3 هزار نقطه حادثه‌خیز نیز در ایران وجود دارد.
بحرانی بودن 3 هزار و 700 کیلومتر از راههای کشور و کاهش مهارت رانندگان به دلیل فقدان آموزش کارآمد ، فرسودگی ناوگان حمل و نقل بار و مسافر و افزایش سالانه 20 درصدی سفر‌ها، موجب شده در سال گذشته حدود 620 هزار تصادف درون شهری و برون شهری رخ دهد و 26 هزار کشته و حدود 400 هزار مجروح بر جای ماند.

بر این اساس و به اذعان کارشناسان ، کنترل بروز حوادث ترافیکی اولین ضرورت بهداشتی درمانی و شرط ارتقاء امید به زندگی در کشور است.

اقشار کم درآمد بیشترین قربانیان تصادفات هستند

هر چند قربانیان حوادث رانندگی محدود به طبقه اقتصادی خاصی نمی شود اما بررسی ها نشان می دهد تعداد قربانیان فقیر به مراتب بیش از سایر اقشار جامعه است. همچنین زنده ماندن یا بهبودی کامل این افراد پس از وقوع آسیب نیز کمتر محتمل است
وضعیت اجتماعی – اقتصادی یک عامل شناخته شده حوادث است. مطالعات نشان داده حتی در کشورهای با درآمد بالا افرادی که در مناطق فقیرتر زندگی می کنند در معرض خطر بیشتری برای کشته شدن یا آسیب دیدن از حوادث ترافیکی هستند.

کارشناسان معتقدند: در کشورهای کم درآمد یا با درآمد متوسط، اکثریت افراد کم درآمد دارای خودرو نیستند و هرگز رانندگی نمی کنند ولی در معرض خطر تصادف با خودرو قرار دارند. به همین دلیل در این کشورها ایمن سازی محیط ترافیکی اهمیت ویژه ای دارد.
بنابراین گزارش، طبقه اقتصادی افراد تعیین کننده وسیله نقلیه آنها است. در واقع انتخاب وسیله نقلیه تحت تاثیر وضعیت اجتماعی اقتصادی و به خصوص درآمد است. به همین دلیل و با توجه شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، در سالهای گذشته تولید و استفاده از موتورسیکلت در ایران رشد فوق العاده ای داشته است.

بر اساس اعلام پلیس راهنمایی و رانندگی کشور ، بیش از30درصد مرگ و میرهای حاصل از تصادفات مختص موتورسواران است به طوری که در 9 ماه ابتدایی امسال 9 هزار موتورسوار در تصادفات شهری و جاده ای کشور جان خود را از دست داده‌اند که 73 درصد کشته‌ شدگان نیز متاهل بوده‌اند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله در مورد پرورش ملکه زنبور عسل در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد پرورش ملکه زنبور عسل در pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد پرورش ملکه زنبور عسل در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد پرورش ملکه زنبور عسل در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد پرورش ملکه زنبور عسل در pdf :

پرورش ملکه زنبور عسل

مقدمه
زنبور عسل شاید تنها حشره اهلی جهان باشد که انسان نتواسته است در نوع زندگی آن تغییری ایجاد کند زنبور عسل به صورت اجتماعی زندگی می کند. هر یک از اجتماعات زنبور عسل در محیطی بسته به نام کندو به سر می برند و افراد ساکن در هر کندو همچون جوامع بشری به طبقاتی تقسیم می شوند و هر طبقه انجام وظایف خاصی را به عهده دارد.

کارگران زنبوران ماده ای هستند که در اثر تغذیه خاص در مراحل نوزادی و شفیره ای که به وسیله کارگران بالغ اعمال می شود دارای دستگاه تولید مثل با رشد ناقص هستند. کارگران تمامی کارهای داخل و خارج کندو را بر عهده دارند از قبیل جمع آوری غذا، پرورش نوزاد، محافظت و نگهبانی کندو در مقابل مهاجمین، نظافت، ساختن شان و ;
زنبوران نر تنها افراد ذکور کلنی هستند وکاری جز بارور کردن ملکه ندارند. غذای این زنبوران بوسیله کارگران داده می شود.
ملکه زنبور ماده ای است با دستگاه تناسی کاملا تکامل یافته که به عنوان یک ماشین تخم گذاری انجام وظیفه می کند و ژنوتیپ او ژنوتیپ همه افراد کلنی را تا حد زیادی مشخص می کند. ملکه ها به تنهایی قادر به تشکیل کلنی و حتی تغذیه خود نیستند. زنبوران عسل در تغلیظ شهد مهارت زیادی دارند و این عمل را به قدری دقیق انجام می دهند که شهد تغلیظ شده (عسل) غیر قابل فساد می شود، زنبوران عسل حجره های پر شده از شهد تغلیظ شده را بالایه ای از موم می پوشانند تا از هر نوع آلودگی درامان بمانند و در زمان نیاز بتوانند ازعسل ذخیره شده استفاده کنند. البته برخلاف تصور عموم که سودآوری اقتصادی زنبور عسل را فقط در تولیدات مستقیم آ ن جستجو می کنند، باید اذعان نمود که تولیداتی نظیر عسل، موم، ژله شاهانه و گرده در مقایسه باسود آوری زنبور عسل از جنبه گرده افشانی قابل مقایسه نبوده و تولیدات ذکر شده حداکثر 20% ارزش اقتصادی زنبور را شامل می شوند و 80% درصد سودآوری زنبور عسل مربوط به گرده افشانی

گیاهان گلدار برای بدست آوردن محصولی خوب و مرغوب از محصولاتی نظیر درختان میوه، آفتابگردان، سویا، کلزا و ; است. همچنین در بذرگیری از گیاهان علوفه ای دگرگشن مانند یونجه، اسپرس وانواع شبدرها وجود زنبور عسل کاملا ضروری است.
بالاخره ضروری است که بدانیم پرداختن به زنبور عسل بدون توجه به اعضای زیادی آن یعنی مادرهای خوب و متناسب با شرایط محیطی و اب و هوایی آن، کار بیهوده ای خواهد بود. اصلاح نژاد زنبور عسل از قدم های مهم در اقتصادی کردن این ضعف می باشد. برای اصلاح نژاد هر توده زنبور عسل داشتن برنامه های به نژادی بر اساس پارامترهای ژنتیکی از مهمترین ابزار می باشد.

معرفی ملکه زنبور عسل و خصوصیات رفتاری آن

ملکه قلب کلنی است زنبورداران حرفه ای معتقدند که تهیه ملکه های خوب و نگهداری از آنها کار مشکلی است. این موضوع به ویژه به دلیل ضرورت داشتن کلنی های پرجمعیت و قوی و کوتاه بودن فصل استحصال عسل اهمیت دارد. همچنین زنبورداران معتقدند که ملکه های پرورش یافته محلی بهتر از ملکه های وارداتی هستند.
ملکه انواع مختلفی دارد و اختلاف بین انها از چگونگی تغذیه و رفتار با آنها در دوره لاروی ناشی می شود. در حالیکه زنبورداران تفاوت اندازه ملکه را مد نظر قرار می دهند، محققین تعداد تخم های یک ملکه را ملاک قرار می دهند. در کلنی زنبور عسل ملکه علاوه بر وظیفه تخم گذاری، ترشح فرمون هایی را به عهده دارد که با پخش این مواد نظم اجتماعی در کندو را سبب می شود. دانش ما هنوز از ماهیت و نوع مواد مترشحه از ملکه که باعث ایجاد یک سلسله رفتارهای خاص در بین زنبورهای یک کلنی می شود، ناقص است و در این مورد نیاز به تحقیقات بیشتری است. اما می دانیم که ترشح برخی مواد شیمیایی توسط ملکه عامل نظم اجتماعی در درون کندو می باشد. هر کلنی زنبور عسل دارای یک ملکه است وغیر از این حالت، یعنی حالات دو ملکه ای و سه ملکه ای حالت استثنا هستند. ملکه معمولا عمری طولانی تر نسبت به سایر اعضای کلنی دارد و می تواند دو تا پنج سال زندگی کند ولی طول عمر ملکه بیشتر از پنج سال نادر است.
در زنبورداری تجارتی معمولا ملکه ها هر یک تا دو سال یکبار عوض می شوند. طولانی تر بودن عمر

ملکه در مقایسه با زنبوران کارگر مزرعه رو، به احتمال بسیار قوی به دلیل تغذیه ملکه از مواد مغذی تر کندو، داشتن یک زندگی آرام و پراستراحت در مقایسه با فعالیت شدید زنبوران کارگر است.
نکته دیگر اینکه زنبوران کارگر و ملکه از لحاظ جنسی همگی ماده اند واز لحاظ ژنتیکی بین آنها هیچ تفاوتی وجود ندارد. قرارگرفتن هر یک از لاروهای ماده در حجره مخصوص ملکه و پرورش خاص آن لارو با غذای مخصوص (ژله شاهانه یا ژله سلطنتی) سبب تبدیل آن لارو به ملکه می شود. این

وضعیت به زنبورداران اجازه می دهد تا با انتقال لارو یا تخم هایی که در حجره های کارگری وجود دارند به حجره ای که مصنوعا برای ملکه می سازند و بعدا در کندوهای بدون ملکه قرار می دهند، ملکه های زیادی پرورش دهند.
در عمل پیوند زدن Grafting ، از لاروهای ماده باسن کمتر از 3 روز استفاده می شود. هر چه سن نوزادی که برای ملکه شدن انتخاب می شود کمتر باشد بهتر است. معمولا نوزادانی که سن آنها بیشتر است، وقتی تبدیل به ملکه شدند، ممکن است صفات کارگری بروز دهند و پس

از یکی دو ماه تخم گذاری آن ها قطع شود.

تاریخچه پرورش ملکه
در حدود دو قرن پیش در سال 1761 شیراچ اعلام کرد که زنبوران عسل می توانند از نوزاد کارگر، ملکه بوجود آورند. یک قرن بعد، دو زنبور دار دیگردیویس در 1874 و لارچ در 1876هر کدام اعلام کردند که در پیوندزدن حجرات ملکه موفق شده اند. لارچ کلمه پیوند را به معنی جابجا کردن نوزاد کارگر به حجره های فنجانی شکل ملکه به کار برد.
مدتی بعد در 1887 هنری الی و دولتیل اولین روش تجاری تکثیر و پرورش ملکه را ابداع نمودند. این دو محقق اولین کسانی بودند که تکنیک های پرورش و ابزار کار را توسعه دادند و زنبوران کارگر را بر آن داشتند که حجرات کارگری را بزرگ کرده و تعدادی از نوزادان کارگر منتخب را با دادن غذای کافی به ملکه تبدیل کنند. بعدها پرورش ملکه توسط افراد دیگر مورد تجدید نظر کلی قرار گرفت و تکمیل شد.

 

هدف از پرورش ملکه
عملکرد کلنی های زنبور عسل بیش از هر چند وابسته به نژاد و ترکیب ژنتیکی ملکه آنها است و بدیهی است برای دست یابی به نژاد مناسب منطقه باید برنامه های انتخاب و اصلاح نژاد و حفظ نژاد از بین توده های هر منطقه انجام گیرد. با عنایت به این مطلب وجود واحدهای تولیدی ملکه زنبور عسل که هدف اصلاح نژاد و انتخاب و تکثیر لاین های بدست امده را دنبال می کند ضروری است.
این تحقیق اهداف زیر را دنبال می کند:
1- ایجاد زنبورستانی برای تولید و تکثیر ملکه های اصلاح شده که برخوردار از پتانسیل ژنتیکی قابل قبول در شرایط آب و هوایی مناطق کوهپایه ای و کوهستانی کشور باشند.
2- افزایش تولید محصولات زنبور عسل و جلوگیری از برخی بیماریها و آفات بدلیل سازگار بودن ملکه های تولیدی با شرایط آب و هوایی کشور
3- بهره گیری از استعدادهای بالقوه عرصه های منابع طبیعی و کشاورزی به منظور تولید عسل.
4- ایجاد انگیزه و ترغیب کشاورزان منطقه برای روی آوردن به پرورش زنبور عسل و اشتغالزایی.
پرورش ملکه:
در طبیعت ملکه تحت یکی از شرایط بچه دادن کندو، تعویض ملکه یا بدون ملکه بودن کندو تولید می شود.
پرورش دهندگان ملکه از حالت سوم یعنی بدون ملکه بودن کندو استفاده کرده و با تغذیه کلنی های خود آنها را به تولید تعداد زیادی ملکه وادار می کنند.
برای یک زنبوردار مبتدی که قصد پرورش چند ملکه را دارد و می خواهد در یکبار کمتر از 20 ملکه و در سال کمتر از 50 ملکه تولید کند، معمولا روش زیر پیشنهاد می شود. ابتدا باید برای تشکیل حجره (شاخون) ملکه بهترین کلنی را از نظر نژاد و خصوصیات انتخاب کرد. باید توجه داشت که این کار در بهار و در زمان فراوانی شهد صورت گیرد. بنابر این ملکه را با یک قاب نوزاد و دوشان عسل و زنبورهایی که به آن چسبیده اند، به جای دیگر منتقل می کنند. کلنی باقی مانده که بدون ملکه است در عرض 24 ساعت، در حدود 12 شاخون یا بیشتر تولید می کند. این شاخون ها در محل نوزادان جوان کارگر تولید می شوند. بزرگترین، خوش ترکیب ترین و سالم ترین شاخون ها را انتخ

اب کرده و بقیه رااز بین می بریم. سپس ملکه و قاب ها به کندوی مادر بر می گردانیم. سپس برای ملکه هایی که به زودی خارج می شوند از کندوهای قوی. کلنی های کوچکی تشکیل می دهیم یعنی با برداشتن دوشان نوزاد کارگر و زنبوران وابسته یک کندوی کوچک آمیزش درست می کنی

آن فشار می دهیم بطوریکه ملکه برای خارج شدن از نوک حجره جا داشته باشد. کندوی جدید را بسته و به حال خودمی گذاریم تا دو هفته. برای هر تعداد ملکه پرورشی می توان این کار را انجام داد.البته بایدتوجه داشت که پرورش دهندگان عمده از این روش استفاده نمی کنند. بلکه نوزاد یکروزه کارگر را از حجرات کارگری به حجرات فنجانی شکل مومی یا پلاستیکی منتقل می کنند و برای پرورش آن ها از کلنی های حجره ساز با ملکه یا بدون ملکه استفاده می کنند. با این روش می توان صدها حجره ملکه تهیه نمود.

پرورش ملکه در این طرح
این طرح با خرید 60 کلنی زنبور عسل آغاز گردید. بعد از بازدید اولیه و حصول اطمینان از سلامتی کلنی ها وعدم ابتلا آنها به آفات و بیماری ها بازسازی اولیه کلنی ها آغاز شد. با توجه به ضعیف بودن کندوها، تغذیه دستی در دستور کار قرار داده شد. تغذیه دستی کنی ها شامل تغذیه با آب قند و کیک پروتئین بود. شهدی که برای تغذیه مورد استفاده قرار می گرفت، به نسبت 1 قسمت آب و 1 قسمت شکر در نظر گرفته می شد که بعد ازحل کامل شکر در آب در اختیار زنبورها قرار می گرفت. در تغذیه دستی همواره سعی بر این بود تا تغذیه در زمانی صورت گیرد که زنبورها حداقل فعالیت اقتصادی را داشته باشند وعمل تغذیه و باز و بسته شدن، کندو وایجاد استرس به حداقل برسد تالطمه ای به فعالیت و روند کاری زنبورها وارد نشود. به همین علت کلنی ها در حدود ساعت 6 تا 7 عصر تغذیه می شدند. در هنگام تهیه آب شکر مقدار کمی عسل نیز اضافه می گردید تا با ایجاد بوی شهد در کلنی ها ملکه را به تخم ریزی بیشتر ترغیب کند. نکته مهم دیگری که در تغذیه باید مورد توجه قرا ر گیرید ایناست که میزان شهدی که به زنبوران داده می شود باید در حدی باشد که فقط صرف تحریک ملکه و تغذیه زنبوران گردد و نه ذخیره. چون در این صورت عسل استحصالی دارای مقادیری ساکارز شده که فاقد ارزش خواهد بود.
ماده دیگری که برای تغذیه زنبوران مورد استفاده قرار گرفت، کیک پروتئینی بود . تاثیر این کیک در بچه دهی زنبوران بسیار قابل توجه است . بدلیل آنکه ترکیب این ماده نزدیک به ترکیب گرده گل است و از آنجایی که شفیره زنبور احتیاج فراوانی به پروتئین دارد درنتیجه استفاده از این ماده کمک شایانی به بچه دهی می کند.
گام بعدی یکسان سازی کلنی ها از نظر جمعیت بود تا هم مدیریت کلنی ها ساده گرددو هم از بروز خطر غارت کلنی ها جلوگیری شود این کار به دو صورت انجام گرفت
1- دادن تخم از کلنی های فوی به کلنی های ضعیف

ن زنبوران را برداشته و جلوی دریچه پرواز کندوی ضعیف مورد نظر تکان می دهیم . به این علت که این زنبورها جوان هستند به راحتی در کلنی جدید مورد پذیرش قرار می گیرند و به کلنی قبلی بر نخواهند گشت.
در مرحله بعد چند کندو با یکدیگر ادغام شد. این کار به این دلیل صورت گرفت که چند کندوی ضعیف در اختیار بود که برخی دارای ملکه های قوی و برخی دارای ملکه های ضعیف بودند بنابراین برای اینکه کندوی قوی با ملکه خوب داشته باشیم از تکنیک ادغام کندوها استفاده کردیم. برای ادغام مراحل ذیل انجام شد.
ابتدا دریچه پرواز کندوی مهمان بسته شده ، ملکه آن را برداشته و کادرهای کندوی مهمان را برداشته و از سمت مقابل کادرهای کندوی میزبان درون کندو می چینیم بنابراین درون کندوی اصلی دوکلنی جدا از هم در دوطرف کندو قرارمیگیرند . سپس روی کلنی مهمان را با روزنامه ای که چندین سوراخ بر روی آن ایجاد شده می پوشانیم. بنابراین دو کلنی از هم جدا شدند. قابل ذکر است که دریچه پرواز برای هر دو کلنی به یک میزان تقسیم شده تا دسترسی برای هر دو کلنی آسان باشد . بعد از گذشت مدت زمانی ( 24 ساعت) زنبورها شروع به جویدن روزنامه نموده و از این طریق به مرور با هم آشنا می شوند و از درگیری جلوگیری می شود. البته برای کم کردن درگیری از ایجاد دود در کلنی ( دادن دود از طریق دود ی ا ز دریچه پرواز ) و یا استفاده از پنبه الکلی برای تغییر بوی کلنی ها استفاده کرد.
نکته دیگر در رابطه با ادغام اینکه باید توجه شود تا زمان ادغام غروب باشد یعنی زمانی که زنبورها به کلنی برگشته باشند.
در گام بعدی انتخاب ملکه های برتر و اصلاح نژاد زنبوران انجام شد به این منظور شنسنامه کاملی از هر کلنی تهیه شد که در این شناسنامه شاخص های ذیل مورد توجه قرارگرفت :
1- فاکتور زمستان گذرانی : با توجه به اینکه زنبورهای خریداری شده از پاییز سال قبل تا فروردین ماه هیچ گونه رسیدگی و مدیریت نشده بودند بنابراین فقط زنبورهای قوی و خوب امکان بقاء پیدا کردند یعنی از بین 80 کلنی فقط 60 کلنی قادر به ادامه حیات بودند . یعنی این 60 کلنی از نظر زمستان گذرانی دارای بهترین وضعیت بوده اند در نتیجه selection برای زمستان گذرانی به صورت طبیعی و نا خواسته انجام شد.
2- فاکتور بچه دهی : در این مورد نظرات بسیار متفاوت است . برخی اعتقاد به این دارند که بچه دهی صفت خوبی است زیرا باعث افزایش تعداد زنبورها و کلنی ها می شود اما برخی معتقدند که بچه دهی صفت نامناسبی است چون با بچه زایی جمعیت کلنی ضعیف شده و استحصال عسل پایین می آید. همچنین مدیریت کندوهایی که بچه زایی بالا دارند ، بسیار مشکل و وقت گیر و هزینه بر است. برای تعیین این صفت کندوها در فصل بچه دهی یعنی از اواسط اردیبهشت تا اواسط خرداد مورد مطالعه قرار گرفتند . در این فصل با کنترل کندو و شمردن تعداد شاخون های ایجاد شده در هر کلنی صفت بچه دهی کندوها مورد بررسی قرار گرفت.
3- فاکتور پرنیشی یا کم نیش بودن زنبورها : این فاکتور با استفاده از گوی پلاستیکی و طی زمان مشخص در کلنی ها اندازه گیری می شود. البته در این طرح این صفت به صورت تجربی

بررسی گردید.
4- فاکتورموم بافی با توجه به وجود موم های کهنه و فرسوده در زنبورستان این موم ها جمع آوری شده و بعد از ذوب و تصفیه در کارخانه تبدیل به برگه موم های آماده شد .(در واقع با برگه موم های آماده تعویض گردید) برگه موم ها داخل کادرهای جدید قرار داده شده و در اختیار کلنی ها قرار گرفت . بعد از مدتی ( مثلا 24 ساعت) کندوهایی که از نظر فاکتور موم بانی قوی بودند، برگه را بیشتر، بهتر و مرتب تر بافتند که این فاکتور و نتیجه این بررسی در شناسنامه آنها درج

ه گردید.
5- فاکتور نحوه تخم ریزی ملکه: با کنترل کادرهایی که ملکه در آن تخم ریزی نموده قابل تشخیص گردید. در واقع یک ملکه خوب بایستی تخم ریزی خود را از وسط کادر شروع نموده و در دوایر متحدالمرکز به سمت انتهای کادر تخم ریزی نماید. باید این نکته نیز توجه داشته که در هر حجره فقط یک تخم گذاشته باشد و بیش از یک تخم صفت بدی به شمار می آید. نکته دیگر اینکه فاکتور تخم ریزی ملکه را از روی کادر دارای تخم روز و یا شفیره نیز می توان بررسی کرد . یه این صورت که حجره های مرکزی باید قدیمی تر بوده و زودتر از اطراف کادر به لارو و شفیره برود.
6- فاکتور میزان تولید عسل که این فاکتور بایستی در فصل برداشت عسل اندازه گیری شود.

گام بعد که در واقع البته درحاشیه قرار می گیرد، بیمه کندوها بود بدین ترتیب که برای بیمه کردن کندوها ابتدا به بانک کشاورزی مراجعه نموده و پس از انجام توافق کارشناسان بانک از زنبورستان

بازدید به عمل آوردند و بعد از تایید صحت کلنی های اقدام به برچسب زدن برروی کندوها نمودند. امسال برای بیمه هر کندو تا پایان سال 136 تومان پرداخت شد که در ازای این مبلغ کندوها در مقابل حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله و آتش سوزی و همچنین بیماری هایی نظیر لوک آمریکایی وکنه وارووا بیمه گردیدند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   166   167   168   169   170   >>   >